Panasonic Eluga - opinie
Telefony Panasonic Panasonic Eluga Opinie o Panasonic Eluga

Panasonic Eluga

w sumie: 31
  • 0

    1. ~ZIUI  2012-02-21 15:55:30  host: public59481.xdsl.centertel.pl

    1150mAh?! Rozumiem, że to smartfon a nie telefon, ale 1500mAh to już jest niedorzeczność a w tym przypadku śmiech pozostaje.

  • 0

    2. ~jestemzjebem  2012-02-21 17:56:27  host: 84-10-101-19.dynamic.chello.pl

    jeśli to ze ma 1150 mah to prawda, to bedzie trzymał krócej niż mój telefon stacjonarny...

  • -4

    3. ~boski  2012-02-21 18:10:45  host: aaqu138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystko fajnie, ładnie... ale czemu jest tylko 1ghz? nie ogarniam tego niby postepu w technice

  • 0

    4. ~Babuch  2012-02-21 18:20:23  host: 195.205.221.231

    Bateria 1150 mAh... To jakiś żart? Jak w końcu producenci zaczeli widzieć problem z bateriami na andku to panaś wyskakuje z takim niesamowitym ogniwem! Z czym do ludzi??? Dyskwalifikacja.

  • -1

    5. ~ujju  2012-02-21 18:57:18  host: coc135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Z baterią ździebko pojechali- 1150 mAh to trochę za mało, jak na taki smartfon. Już Spica, czy Swift mają 1500 mAh pojemności baterii.

  • -2

    6. ~gundis  2012-02-21 19:55:03  host: hrc114.internetdsl.tpnet.pl

    Z taką baterią to nie poszaleją sobie :]

  • -2

    7. ~Hmm  2012-02-22 13:43:40  host: hbc230.internetdsl.tpnet.pl

    Czy ja dobrze widzę, czy akumulator ma 1150 mah pojemności? O_o Przy 4.3 calowym wyświetlaczu i dwurdzeniowym procu to chyba do używania tylko pod ładowarką albo stacją dokującą :P

  • -2

    8. ~Grzegorz Wrocław  2012-02-22 18:27:58  host: 90-156-89-188.internetia.net.pl

    w koncu panasonic cos sie sprezył :)) tylko bateria 1100 :( w samsungu mam 2000mah i odczuwam nie dosyt a tam jeszcze pół mniej

  • -2

    9. ~esik  2012-02-22 19:31:44  host: axi108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wszystko świetnie gdyby nie bateria....

  • 1

    11. ~baxito  2012-02-23 13:00:19  host: z44-16.opera-mini.net

    zapowiada sie dobrze. ciekawe czy bedzie szybko dzialal, bo podzespoly to nie wszystko.

  • 1

    12. ~J3rzU  2012-02-23 14:07:06  host: 193.210.65.69

    Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo estetycznie. Elegancko prezentuje się duży wyświetlacz otoczony jedynie symbolicznymi obwódkami obudowy. 8 GB pamięci wbudowanej uwalnia większość osób od posiadania karty microSD. Z informacji jakie znalazłem na temat nowej słuchawki panasonica wynika, że telefon będzie posiadał eco mode, dzięki, któremu będzie można zminimalizować pobór prądu i wydłużyć czas pracy - pożyjemy, zobaczymy. Aparat 8 Mpix wyposażony w autofocus i stabilizację obrazu napewno zadowoli telefotografów. Patrząc na niego nie chce się wierzyć, że ma odporność IP57. Mnie osobiście aż szkoda było by akurat takiego smartphone'a zabierać na jakieś tułaczki. Tym bardziej (i tutaj dochodzimy do najwiekszego mankamentu tego telefonu, czyli baterii), że bateria to jedynie skromne 1150 mAh. Wyświetlacz co prawda 4.3 cala, ale w technologi OLED, czyli zaoszczędzi nam ciutke energi, ale mimo wszystko to mało. Spory wyświetlacz+andek+standardowe używanie smartphone'a, czyli troche słuchania muzyki, trochę neta, radio, trochę telefonów, parę smsów i ładowanie telefonu stanie się czynnością codzienną. Oczywiście ile telefonów tyle opinii i sposobów korzystania, więc jeżeli komuś nie przeszkadza codzienne ładowanie aparatu to wydaje mi się, że jest to ciekawy, a napewno oryginalny wybór i będziesz się wyróżniał wśród znajomych na tle ich htc, samsungów czy iphone'ów. Pozostaje kwestia ceny - zakładam, że będzie to cena smartphone'a z wyższej półki (zwarzywszy na egzotykę producenta na rynku komórke) oraz na IP57. Cena +/- 2200 zł. dla przeciętnego Kowalskiego.

  • -1

    13. ~abdullah  2012-02-23 22:03:43  host: public134435.xdsl.centertel.pl

    bateria mówi sama za siebie

  • 0

    14. ~Sypuś  2012-02-24 21:22:35  host: 093105036210.suwalki.vectranet.pl

    [quote]3. ~boski 2012-02-21 18:10:45 -1 + - [zgłoś ten komentarz do moderacji] host: aaqu138.neoplus.adsl.tpnet.pl wszystko fajnie, ładnie... ale czemu jest tylko 1ghz? nie ogarniam tego niby postepu w technice [/quote] Zwróciłbyś nieco uwagi, a nie dajesz opinie. DUAL CORE 1GZ na rdzeń :)

  • 0

    15. ~nikt  2012-02-25 12:04:29  host: static-78-8-78-7.ssp.dialog.net.pl

    ma matryce oled co za tym idzie zmniejszony pobor pradu.Wystraczy poczytac o tych matrycach

  • 0

    16. ~kubiq  2012-02-25 18:09:48  host: cpc1-perr12-2-0-cust658.perr.cable.virginmedia.com

    Meh. Przestarzały w momencie wydania,SGS2 sprzed roku jest lepszy.

  • 0

    17. ~Maq  2012-02-26 09:05:03  host: bdl173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bateria może i ciut za mała, ale patrząc na producenta można mieć nadzieje że będzie przynajmniej solidnie wykonany.

  • 0

    18. ~wdfsa  2012-02-29 09:57:50  host: 217.153.32.18

    Słaba bateria i brak Flesha. 8 mpix, które można użyć tylko w idealnych warunkach świetlnych, poza tym nie można sobie poświecić jak latarką, co się przydaje.

  • 0

    19. ~Krx11  2012-03-19 23:19:18  host: dzk66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    18. Marudzisz, po cholerę flash w telefonie? iPhone 3GS to też badziew bo nie ma led'a? Jak chcesz mieć flash to kup sobie cyfrówkę ... Jedyna rzecz jaka boli to brak slotu na kartę, mając 8Gb czułbym niedosyt.

  • 0

    20. ~Euro  2012-03-31 10:38:10  host: p54BDC6EA.dip.t-dialin.net

    Panasonic to udana marka i zobaczycie ze za rok nie bedzie nokia na pierwszym miejscu tylko panasonic

  • 0

    21. ~...  2012-04-06 10:25:40  host: z48-08.opera-mini.net

    nokia juz nie jest na 1miejscu

  • 0

    22. ~Anonim  2012-04-09 19:20:40  host: ip-93-154-245-70.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Popieram opinie [~...] nokia nie jest na pierwszym miejscu jej smartfony pozostawiają wiele do życzenia

  • 0

    23. ~Bene-Lux  2012-04-11 21:31:30  host: v05-15.opera-mini.net

    ad 21. i 22. - Jeśli chodzi o globalną sprzedaż telefonów komórkowych (zwykłe telefony + smartfony) to Nokia od lat jest na pierwszym miejscu! Jeśli zaś chodzi o sprzedaż samych smartfonów to Nokia jest na miejscu trzecim. Tak więc ze smartfonami Nokii jest całkiem dobrze! ad 20. - Panasonic wyskoczy jak filip z konopi, wyprzedzi Nokię, Apple, Motorolę oraz całą resztę producentów i znajdzie się na pierwszym miejscu - ha ha ha ha ha przecież to jakieś bajki dla potłuczonych :-) Przed firmą Panasonic jeszcze daleka i długa droga do pierwszej piątki producentów telefonów, a co dopiero na szczyt zestawienia!

  • 0

    24. ~Lolek  2012-04-23 13:10:41  host: 212.160.172.70

    Jednym telefonem panasonic moze conajwyżej wskoczyć na pierwsze miejsce oglądanych telefonów telepolis.pl ;) Na ranking światowy przyjdzie nam poczekać do momentu aż ceny telefonów będa znośne a liczba urządzeń hmmmm 50x większa;) hehehe Pozdrawiam

  • 0

    25. ~Casper  2012-09-20 13:03:26  host: ip-89-161-32-206.tel.tkb.net.pl

    wypuścili Elugę Power o o wiele lepszych parametrach, ciekawe czy telepolis dostanie w swoje ręce do testów? już bateria 1800 mAh i snapdragon 1.5 Ghz bodajże.. wolałbym takiego mobajla niż jak "wszyscy" sgs III czy coś z apple albo sony, lumię od nokii.. Panasonic wygląda oryginalnie, to pierwsze co rzuca się w oczy.. no i wyświetlacz oled..

  • 0

    26. ~  2012-11-04 09:44:16  host: 178-36-35-101.adsl.inetia.pl

    szkoda że musimy się pożegnać z panasonikiem.a miałem nadzieje ze sobie kubie eluge power.

  • 0

    27.  2012-12-20 10:28:30

    Bardzo fajny telefon. Kupiłam go niedawno, za przystępna cenę, jedyne 899 zł i wydaje mi się, że opinie o słabej baterii nie są do końca prawdziwe. Do tej pory nie miałam z nią żadego problemu, dzwonie, korzystam z internetu, starcza bez problemu baterii na cały dzień, jestem naprawdę zadowolona, polecam każdemu, przede wszystkim ze względu na wysoką jakośc wykonania ;)

  • -2

    28. ~robste2377  2013-01-11 13:03:20  host: 5-57-161-249.internetia.net.pl

    Bateria koszmar,powinna mieć min 1650 mAH

  • 0

    29. ~Potencjalny Posiadacz  2013-02-02 09:43:21  host: apn-37-247-247-130.dynamic.lte.plus.pl

    Szkoda, że nie ma radia. Bo tak poza tym, to bardzo ciekawa specyfikacja. A może posiada radio, tylko trzeba tę funkcję odblokować? Już gdzieś słyszałem o podobnych sytuacjach, gdy sprzętowo moduł FM był dostępny, tylko producent nie na wszystkich rynkach go uaktywniał...

  • 0

    30.  2013-04-27 13:25:26

    Mam ten telefon od miesiąca (wcześniej SGSII przez pół roku który nie przetrwał "kąpieli") Wydajność podobna (nie widzę żadnych różnic, ekran w Eludze lepszy (zwłaszcza w słońcu) no i nie rysuje się od samego patrzenia, czas pracy na pojedyńczym ładowaniu tak jak w SII, więc jest dobrze, obudowa znacznie mniejsza i ładniejsza niż w Samsungu, jakość połączeń bardzo dobra, dochodzi jeszcze wodoodporność :) Jedyny minus (trochę cichszy niż SII) Śmiało polecam ten telefon.

  • 0

    31. ~Anonimek  2013-06-21 14:02:47  host: static56-179.tvk.torun.pl

    @Hose To bardzo fajnie, ale smartfon powinien wytrzymać minimum 2 dni ;-) Ja mam w moim Blade III 1600 mAh i trzyma 2 dni.

  • 0

    32. ~Hose  2013-06-25 12:32:58  host: 80.50.142.34

    @31 - Jeśli nic nie robię to też wytrzymuje mi dwa do trzech dni, podobnie jak SII który ma większą baterię, tylko ja mam smartfona nie po to by go tylko mieć ale by działał jak smartfon, a to zjada baterię.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet