Nokia X7 - opinie
Telefony Nokia Nokia X7 Opinie o Nokia X7

Nokia X7

w sumie: 57
  • 0

    2. ~Lolek  2011-04-13 16:18:01  host: 212.160.172.70

    Co to jest anna?

  • 0

    3. ~alvi  2011-04-13 17:53:06  host: user-109-243-44-9.play-internet.pl

    jakoś tak ko(s)micznie wygląda ten telefon ;)

  • 0

    4.  2011-04-13 20:38:07

    Wygląda jak trumna ten telefon :) czego Nokia nie chce włożyć procka 1GHz.W innych telefonach to standard.

  • 0

    5.  2011-04-13 21:52:31

    Telefon zapowiada się tak sobie - znowu symbian i tylko 680mhz. Robienie konkurenta dla n8 dając 4głośniki i o 0,5cala większy ekran oraz o wiele gorszy aparat jest bezsensownym krokiem od strony nokii chociaż amatorzy znajdą się zawsze.

  • 0

    6. ~rymek  2011-04-13 23:13:49  host: 89-74-30-100.dynamic.chello.pl

    Z designu wygląda bardzo ciekawie :) Szkoda, że nie ma funkcji n8:P

  • 0

    9.  2011-04-14 14:19:12

    nagrywanie prawie jak HD... ciekawe 750Pix przy 25 fps'ach. Wiadomo czym się wyróznia ten Symbian Anna od ^3 ?

  • 2

    11. ~BKX  2011-04-16 23:11:40  host: public-gprs169870.centertel.pl

    Uwierzcie, że w moich oczach Nokia przez ostatnie pół roku straciła tak dużo, że proponując teraz klientom telefony z wyższej półki, nawet przez myśl nie przechodzi mi ten producent, gdzie kilka lat temu, była Nokia długo, długo nic i reszta producentów. Co gorsza, najniższa klasa telefononów też już nie jest domeną Nokii, bo konkurencja daje dużo więcej, za dużo mniej. Dla głupiego przykładu porównanie Nokii C2-01 z Samsungiem C3530... A co najlepsze w tym wszystkim, Nokia N8 u opów jest przeważnie dwa razy droższa od takich modeli jak HTC Desire HD, Samsung Galaxy S czy SE Xperia ARC, a w cenie chociażby wciąż bardzo dobrego IP 3 GS... Ręce opadają, nie wiem jak ten producent chce odzyskać dawną renomę, ale dla mnie stracił na tyle dużo, że wybierając "smartfona" nawet nie biorę go pod uwagę. I co najgorsze wątpię, że Microsoft tu cos zmieni...

  • 0

    12. ~damian  2011-04-17 13:58:45  host: 77-255-179-184.adsl.inetia.pl

    anna jest szybsza i rozni sie mi: zmianem ikonek w menu,lepsza klawiatura qwerty (wygodniejsza) i płynnymi zmianami ekranów (bez przeskoku tylko płynnie) bedzie on aktualizacja za ^3 w przyszłosci

  • 0

    13. ~adi  2011-04-17 23:44:08  host: public82697.cdma.centertel.pl

    Jestem ciekawy jak będzie spisywał się nowy system Anna

  • 0

    15. ~galileo  2011-04-18 16:40:00  host: 178.182.37.102.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Anna to niby duża aktualizacja Symbina ^3. Nowy wygląd ikon, podobno w końcu dobra przeglądarka. Jednak znając Nokie to znów kolejna nieudana odsłona tego systemu.

  • 0

    16. ~posiadacz n8  2011-04-19 21:04:07  host: host81-132-78-30.range81-132.btcentralplus.com

    moge powiedziec ze dlugo bede sie zastanawial nad zmiana na inny-n8 to dobry wybor.

  • 0

    17. ~stokrotka  2011-04-20 15:27:45  host: gti123.internetdsl.tpnet.pl

    podoba mi się ciekawe jaka cena jak będzie przystępna to chyba sobie kupię ten telefon

  • 0

    18. ~pozarek  2011-04-20 23:54:15  host: aahd40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia nie daje proca 1GHz ponieważ tu nie chodzi o standard . To ma chodzić ładnie i płynnie . jesli wszystko jest dopracowane w taki sposób ,ze nie trzeba ładować szybszego i bardziej energochłonnego procesora to ja nie widze przeszkód jesli procesor miał by nawet 500MHz lub nie było go wcale ;) (co jest oczywiscie niemozliwe ;P) . Widzisz na ładnym spocie reklamowym nowe telefony z prockiem 1Ghz itp itd . Co z tego ? Są dwie opcje . Albo ergonomia telefonu nie jest zaprojektowana w maksymalnej doskonałości albo dajesz sie nabrac na chwyt marketingowy i w rzeczywistości nie wykorzystasz całej mocy obliczeniowej . Jednym słowem na tzw. chłopski rozum : jest tyle i trzeba :) pozdrawiam

  • 0

    19.  2011-04-21 14:06:24

    brakuje mi tu osobiście jednej funkcji - Wideopołączeń - zdarza mi się korzystać i to nie rzadko...

  • 0

    20. ~sebq  2011-04-22 18:48:50  host: user-46-112-119-141.play-internet.pl

    Dopóki Nokia nie zmieni swojej polityki w sprawie software'u, dopóty ta firma będzie tracić coraz to więcej klientów.

  • 0

    21. ~GalAnonim  2011-04-26 12:22:06  host: aanp56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już za niedługo będą nokie z WP7, może wtedy ludzie zaczną wracać do tej marki. Telefony typu N8, X7, E7 mogłyby być świetnym sprzętem gdyby miały coś zamiast tego Symbiana (to taki odgrzewany kotlet, którego nikt nie chce zjeść ;))

  • 0

    22. ~Lolek  2011-04-28 12:23:23  host: 212.160.172.70

    Symbianem teraz mają się zając najlepsi z najlepszych-http://www.telepolis.pl/news.php?id=21378 więc co wy tu gadacie o microsofcie>? Nokia ma na tyle duży kapitał i potencjał że bez problemu da sobie rade z upgradem i anki i wuemki;) to ze sa juz w tyle to jedno-ale maja najlepsze wsparcie na świecie tak więc w przyszłym roku mozemy zaobserwowac roszade na rynku TK. Symbian potrzebuje mniej mocy obliczeniowej i energii dlatego w momencie gdy ów nokia dostaje 1500mah ogniwo polimerowe to na tylnej klapce znajduje się napis "E series" a my znów zaczynamy "zapominać" gdzie jest ładowarka;) system wolniejszy ale czy aby napewno>? każdy android tnie ale nie dlatego ze ma za słabe CPU albo GPU tylko przez użytkownika i to jest fakt którego połowa ludzi tutaj wgl nie rozumie...2sekundy oczek. na aparat to niby tak wiele?3s na skrzynke odb. czy 1,5 s na wejście do galerii.???? a na andku 2.1 przy zapełnionej do połowy karcie 4gb ile trwa wejscie w galerie i załadowanie zdjęc? wniosek jest prosty-NIE MA SYSTEMU IDEALNEGO A KAŻDY MA SWOJE ZALETY;) tak czy inaczej mam nadzieje że anka bedzie nadal stabilna i ciekawsza od zwykłej ^3;) Pozdrawiam

  • 0

    23. ~dr_drab  2011-05-10 23:10:15  host: staticline57681.toya.net.pl

    Rewelacja - super design, kosmiczny wygląd i aktualizacja dobrze ( na C7 i N8 ) działającego Symbiana. No i ekran większy niż w N8 - jeśli cena jak sie mówi będzie w okolicach 1500 - kupie na pewno

  • 0

    24. ~PTK_MSQ  2011-05-16 13:34:43  host: 212.160.172.70

    Anna jest to aktualizacja systemu operacyjnego SYMBIAN 3.. Propos telefonu to calkiem niezle wyglada i jako telefon z Serii Muzycznej bedzie sie dobrze spisywac.. ciekawe kiedy bedzie u nas w ofercie..

  • 0

    25.  2011-05-16 16:52:04

    Telefon fajny, ale w specyfikacji nigdzie nie jest napisane o tych 4 głośnikach;( A jeśli rzeczywiście telefon ten ma 4 głośniki więc powinien być bardzo głośny. Może skusiłbym się na niego,jeśli byłby głośniejszy albo chociaż taka sama głośność jak w mojej N73ME, którą chętnie bym wymienił na coś nowszego. Ogólnie do systemu symbian nic nie mam ale w końcu nokia mogłaby robić telefony z większą ilością RAMU i lepsze procesory o taktowaniu minimum 1Ghz, a nie 680Mhz jak to jest w tym modelu:( Ogólnie nokia osatnio zawodzi, troche przespała ale niech się wreszcie obudzą i niech dadzą więcej ramu i lepszy procesor:P

  • 0

    26. ~daris  2011-06-16 01:42:44  host: z26-13.opera-mini.net

    Minimum 800mhz, 512mb ram to by było coś, procesor quallcomn najnowszy i coraz lepszy design i to by zmieniło nokie by była taka jak Android

  • 0

    27. ~d  2011-06-16 01:45:40  host: z26-13.opera-mini.net

    Mogli by też dodać większy ekran z 480x640 a w następnych modelach 640x800 a potem taki jak widać iPhone 4

  • 0

    28. ~Tymon  2011-06-19 13:09:38  host: host-81-190-47-221.lodz.mm.pl

    Tak tak moim zdaniem powinny być przynajmniej 8 rdzeniowe procesory i conajmniej milion giga ranu. Ale to nie o to chodzi. Mam N8 od Stycznia. Brat kupił sobie Samsunga Galaxy S 9003 czy coś. Telefony są bez porównania. Android uruchamia się długo, wolno działają programy i się zacina. Symbian działa prawidłowo i jest stabilny i wiem że mnie nie zaskoczy . Jeżeli ktoś szuka stabilnych telefonów i chce mieć pewność że może na nich polegać to polecam Nokie, a gdy ktoś podnieca się wadami telefonu przeobrażając je na jego zalety Polecam Samsunga :)

  • 0

    29. ~  2011-07-01 08:42:53  host: 212.183.128.3

    A ja to pierrrddole moj galaxy s 2 jest najlepszy, moj brachol ma n8 to wogole nie.ma polotu do galaxy 2

  • 0

    30. ~Aerox  2011-07-11 11:43:35  host: apn-95-41-40-2.dynamic.gprs.plus.pl

    nokia powinna by się ograniczyć do produkcji telefonów od 700 zł - ale z maksymalnym nakładem na jakość - czyli tak jak było na początku samsungi - trzeszczały triumy i inne srumy się rospadały a nokie egzamin na szóche zdawały

  • 0

    31. ~sadasda  2011-07-20 16:53:26  host: 212.160.172.70

    hahahah co to ma byc przy takiej cenie takie parametry ?? to jest parodia !! nokia ma najbardziej nie adekwatne cenu do swojej funkcjonalnosci na rynku !!! niech oni skoncza sie osmieszac

  • 0

    33.  2011-07-21 12:40:45

    Ale to już Aerox pradawne dzieje. Moim zdaniem to Samsung jakością wykonania przewyższa Nokię. A stare już modele jak i8510 oraz i7110 są klasą po dzień dzisiejszy

  • 0

    34. ~  2011-07-23 16:00:21  host: z31-14.opera-mini.net

    Jednego nie rozumiem. Mam tą nokie. Głośno gra. Ogólnie jest fajna ale dlaczego nie ma możliwości wyjecia baterii, a co zrobię jak złapie zawieche? Będę czekał aż bateria padnie? Bez sensu

  • 0

    35. ~depp  2011-08-03 16:37:31  host: kr-bart-20-39.t-mont.net.pl

    Nie - przytrzymasz guzik wyłączania dłużej niż 8 sek i tel się zresetuje $

  • 0

    36. ~beer11  2011-08-11 12:51:49  host: 178-36-82-230.adsl.inetia.pl

    no tak samsung nigdy nie wymyślił żadnego os a sam działał na symbianie i klasowe modele i8510

  • 0

    37. ~addmaster  2011-08-21 20:44:08  host: 89-78-43-103.dynamic.chello.pl

    Jak to, nie można wyjąć baterii?!!?!? Od razu Audi A2 mi się przypomina.. :) Poza tym - android tylko sie liczy.

  • 0

    38. ~Alder  2011-09-09 22:47:18  host: 178-37-2-228.adsl.inetia.pl

    Piszecie o Samsungach w komentarzach do Nokii. Właśnie zamówiłem ten telefon, zmieniam model z X6-16GB (S60v5) na ten - x7. Przez rok czasu nie miałem żadnych problemów z X6 poza problemami z ilością pamięci RAM, co udało mi się "naprawić" po złamaniu symbiana i wgraniu aplikacji do optymalizacji. Jak się umie korzystać z telefonu, to taka nokia nawet najnowszego samsunga na plecy pośle. :)

  • 0

    39. ~Wiktor Czarnecki I  2011-09-20 00:22:17  host: ackg123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w n8 tez nie da sie wyciagnac bateri

  • 0

    40. ~agacik  2011-09-22 10:57:25  host: abws212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile w niej miejwiecej trzyma bateria ktos moze wie ??

  • 0

    41. ~fashion  2011-09-29 13:12:49  host: 94.42.118.2

    Moja opinia na temat telefonu. otóż dziś był u mnie przedstawiciel z nokii i powiem, że jestem miło zaskoczony. Otóż rozdzielczość i odwzorowanie kolorów oceniam na 10/10 funkcjonalność systemu 9/10 brak JAKIEGOKOLWIEK ZAWIESZANIA. symbian na prawdę dopracowany. można podłączyć pamięc micro USB do tego telefonu przez port. Panowie z NOKII postarali sie tym razem i co do procesora to może i słaby ale wierzcie mi wykorzystałem telefon na

  • 0

    43. ~panf4  2011-10-05 18:54:44  host: user-46-112-2-11.play-internet.pl

    mam ten telefon od około 30 dni i zadowolony jestem średnio.wziełem go na spontan bo nie było GS2 a brałem z narzeczoną w jednym sklepie,jeżeli nokia nie zmieni nic w najbliższym czasie to zmykam na samsunga albo htc.P.S TELE POLIS ZACZYNA PODAWAĆ CORAZ WIĘCEJ NIEKOMPETENTNYCH INFO!Ten fon nie ma 8g pamięci wbudowanej,a w newsah podawali ze bedaą cztery głośniki

  • 0

    44. ~luk  2011-10-09 07:45:26  host: user-109-243-251-212.play-internet.pl

    bez włączonego trybu oszczędności energi,podświetlenie na 50%,troche dzwonie,kilka smsów to co drugi dzień musze ładować

  • 0

    45. ~luk  2011-10-09 08:11:00  host: user-109-243-251-212.play-internet.pl

    wasza x7 też ma bluetooth ktory działa na odległość 2 metrów?

  • 0

    46. ~ten telefon ma 1 gb wewnetrznej  2011-10-13 07:30:29  host: z04-16.opera-mini.net

    ten telefon ma 1 gb wewnetrznej i karte 8gb w,zestawie. bateria trzyma maks 2 dni przynajmnjej mi

  • 0

    47. ~ł.f.  2011-10-13 15:21:44  host: user-46-112-113-149.play-internet.pl

    mój bloothu ma zasięg około 2 metrów,w serwisie powiedzieli że to normalne-jak jest uwas?

  • 0

    49. ~  2011-10-16 23:35:08  host: cpc1-enfi2-0-0-cust1109.hari.cable.virginmedia.com

    mam ten telefon 3 miesiace i jestem z niego zadowolony ale nie wiem dlaczego nie moge zmienic na polski jezyk:( czy jest jakas strona gdzie mozna sciagac do niego aplikacje jak skype czy roznego rodzaju gry jak do iphona??

  • 0

    50. ~daro  2011-10-23 20:58:07  host: host-89-230-188-10.gdynia-laczpol.mm.pl

    Telefon jest dobry wykonany lepiej niz n8 ktory jest jakby plastikowy aczkolwiek ma lepsze parametry,x7 jest solidny,anna jest ok.Skype i inne aplikacje mozna za darmo pobrac z ovi sklepu nawet takie gierki jak assassins cread i rewelacyjna nawigacje ovi.Bateria trzyma dwa dni przy optymalnym wykorzystaniu wifi,navi,rozmowy ok 1,5h moim zdaniem bdb.

  • 0

    51. ~pisitatu  2011-11-02 20:16:22  host: dns2.magsoft.com.pl

    mam nokię n8 i powiem szczerze czytając specyfikację x7 to jestem zawiedziony bo są gorsze od n8 leprzy bo więkrzy jest tylko ekran ludzie błagam jeśli chodzi o n8 czy x7 to oczywiście n8 anne do n8 można wgrać samemu za darmo (bardzo proste) choć powiem że wielkiej różnicy nie widzę.Jestem wiernym użytkownikiem nokii to powiem że x7 choć to najnowszy model nie wiele różni się od modeli wcześniejszych nie chcę nikomu się narażać taka jest moja opinia i szerze czekam kiedz nokia znów mnie zaskocz mocno i kibicuję

  • 0

    52. ~jack  2011-11-04 11:15:28  host: cnc213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i jest świetny! Dobrze wykonany i szybki. Reszta detali to kwestia gustu!

  • 0

    53. ~tomekmhhh  2011-12-02 00:19:12  host: 84-10-100-104.dynamic.chello.pl

    Jak dla mnie nokia robi najładniejsze telefony miały by o wiele większe wzięcie gdy gdyby miały androida. Szkoda, że nokia wciąż nie może się do niego przekonać :(

  • 0

    54.  2011-12-13 13:43:35

    Miałem ją kupić, ale fixed focus w telefonie za 1500 zł zdyskwalifikował ją. Nokia zepsuła nowe modele

  • 0

    55. ~Paweł  2011-12-21 14:45:15  host: apn-95-41-206-226.dynamic.gprs.plus.pl

    Hej mam ta nokie x7 od 2 miesiecy i jestem z niej zadowolony szczerze to ten model ma 3 glosniki ktore graja w systemie mono ale ciekawostka jest takze uklad audio stereo ktory jest osobny tylko na sluchawki diody sa trzeciej generacji i swieca bardzo mocno ,testowalem aparat i lepiej diody fotki doswietlaja niz nokia 5630 i nokia 6220c co ma xenon taka jest prawda, ludzie sie nieznaja na sprzecie kieruja sie glupimi wypowiedziami ze str. internetowych lub komentarzy bateria w tej nokii to ogniwo litowo jonowe o pjemnosci 1300mah dzwiek jest super ale ta nokia nienawiazuje do serii xseries design jest super ale x6 jest najlepiej grajaca z tej serii radzilbym nokii jako nastepce x7 wprowadzic x8 lub x9 z lepszym ukladem audio i z 4 glosnikami i z aparatem ktory posiadalby optyke carl zeiss oczywiscie nastepca moglby byc w obudowie x7 ale lekko zmodyfikowanej to bylby porzadny smartfon

  • 0

    56. ~SPOWN  2012-01-04 05:32:59  host: PG-BRU-PX1.pg.com

    zgadzam się z opinią Pawła. X7 to dobry smartphone. A co do baterii to na pewno przewyższa SG2. Nie ma co pisać o reszcie. Posiadam go 2 miesiąc i jestem zadowolony.

  • 0

    57. ~qba  2012-01-07 22:33:24  host: 77-255-50-255.adsl.inetia.pl

    Czy ten telefon ma autofokus? Chodzi mi o to czy przycisk wchodzi na 2 razy (1-ustawienie, 2 - zdjęcie) jak chociażby w n95, czy na raz? Robię często zdjęcia dokumentów i posiadam c7. W tym telefonie nie ma takiej opcji i wykonanie takiego zdjęcia jest nie wykonalne.

  • 0

    58. ~aaaa  2012-01-15 12:04:46  host: z31-12.opera-mini.net

    to świetny telefon. Mam go od pół roku

  • 0

    59. ~patryk  2012-02-07 22:17:41  host: 188-125-139-168.petrus.pl

    w jakim abonamencie dostane ten telefon wiecie w play ???

  • 0

    60. ~ja  2012-02-27 19:15:00  host: 178235030175.wroclaw.vectranet.pl

    n8 ma auto focus..:D

  • 0

    61. ~5)  2012-03-03 22:21:09  host: z22-05.opera-mini.net

    Nie ma go chyba w play. Telefon jest super. Gra głośno, symbian belle i świetnie nagrywa filmy przy dobrym oświetleniu.

  • 0

    62. ~KJ  2012-04-16 20:41:14  host: c171-100.icpnet.pl

    Pytanie - aby uruchomic aparat trzeba włożyc kartę pamięci?

  • 0

    63. ~robert  2012-05-06 00:05:25  host: z13-13.opera-mini.net

    no to ja jestem rozczarowany tym telefonem aparat taki sobie zamiast 8mpx lepiej porządne 5 z auto focusem dźwięk z głośników słaby i cichy marny lakier na tylnej klapce nadrabia wyświetlaczem i chyba tylko tym niby muzyczna zaznaczam niby taki sobie bez polotu i rewelacji

  • 0

    64. ~  2012-05-06 12:44:09  host: user-46-112-254-94.play-internet.pl

    super telefon. mam go od tygodnia i jestem zadowolona z niego. Nie zamieniłabym go na żaden inny. Bateria mi wytrzymuje 3 dni, oczywiscie na oszczędzaniu energii.

  • 0

    66. ~  2012-11-13 20:19:24  host: bcx58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najładniejszy telefon jaki miałem, świetna jakość wykonania, szybki system, żadnej zawiechy- obowiązkowa aktualizacja do Belle. Dobre podzespoły- jakość rozmów, zasięg, zasięg wi-fi rewelacyjny zbiera przez 2 kondygnacje,a poprzedni Desire Z czasami przez ściane nie wykrywał. Do minusów słaby aparat, brudzący się ekran. Podsumowując POLECAM

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet