Nokia X6 - opinie
Telefony Nokia Nokia X6 Opinie o Nokia X6

Nokia X6

w sumie: 131
  • 0

    6. ~Operetka  2009-09-07 16:06:12  host: host86-143-3-11.range86-143.btcentralplus.com

    I zaś nowy wyszedł wrrr , teraz mam dylemat miedzy n97 a tym cackiem ;/

  • 0

    7. ~~ehm  2009-09-09 09:26:16  host: 94.78.183.195

    ma wifi? jeszcze proc dobry, xenon i kocham ten telefon

  • 0

    8. ~T~ Mobile  2009-09-09 19:33:58  host: 92-55-195-22.net.pbthawe.eu

    @3 dlaczego? Niebieski jest piękny ;)

  • 0

    9. ~weap0n  2009-09-10 10:15:10  host: apn-95-40-101-100.dynamic.gprs.plus.pl

    szkoda że hsdpa do 3,6 a nie 7,2 poza tym można było sie pokusić o 8mpx aparacik [: no ale 32GB w telu... HEH [:

  • 0

    11. ~Shiraco  2009-09-12 21:25:23  host: acy23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gdyby było 8MPX to może bym się skusił :P

  • 0

    12. ~xd  2009-09-15 18:16:25  host: abnx2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    designe świetny taka cieniutka ładny fonik ale chyba dla kobiet :D

  • 0

    13. ~  2009-09-17 18:24:49  host: 212.160.172.70

    no jasne, ze ta bym sie 2 minut nie zastanawial

  • 0

    14. ~Braerious  2009-09-18 20:53:45  host: 212.160.172.70

    dylemat? jest boom na telefony dotykowe i sadze ze sporo jeszcze wyjdzie podobnych modeli, oj naprawde sporo... dla mnie tak duzy wybor powoduje ze te telefony staja sie jakies takie szare i bez polotu...

  • 0

    15. ~Chmielok  2009-09-20 00:42:05  host: avh43.internetdsl.tpnet.pl

    Pojemnosciowy ekran i s60v5. Musze to zobaczyc!

  • 0

    17. ~kaceepeer  2009-09-23 20:02:53  host: acba148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile razy trzeba powtarzać, że nie ilość pixeli tylko sie liczy. Na takiej małej matrycy przy 8 to same szumy wychodzą..

  • 0

    18. ~adam  2009-09-25 11:41:46  host: gsg58.internetdsl.tpnet.pl

    WSZYSTKO CACY TYLKO ABY WYKONANIE BYŁO NA €OPEJSKIM POZIOMIE? A NIE JAK W 5800XM GDZIE WSZYSTKO SKRZYPI MAM TO MUZYCZNE JEDNAK CUDO? JEŚLI X6 BĘDZIE LEPIEJ WYKONANA TO SUPER, NAJWIĘKSZY PLUS TO TEN EXTRA DOTYKOWY EKRAN SUPER DO PISANIA WIADOMOŚCI. POLECAM

  • 0

    19. ~Misiek001  2009-09-26 20:29:00  host: evdo-78-30-95-16.subscribers.sferia.net

    Wreszcie Nokia która wygląda przyzwoicie.

  • 0

    20. ~mqna  2009-09-28 02:04:36  host: abqo215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w polsce pewmie za 2 lata niezle tu opozmnienie jest;p

  • 0

    21. ~aaa  2009-09-29 22:37:09  host: abuk162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jedna z pierwszych nokii Xseries - jest jeszcze X3

  • 0

    22. ~Athos  2009-10-14 12:02:53  host: 87-205-253-54.adsl.inetia.pl

    ! Mam pytanko kiedy będę mógł kupić ten telefon w Polsce : )

  • 0

    23. ~bbbbbbbbbbbbbbb  2009-10-14 12:03:53  host: 87-205-253-54.adsl.inetia.pl

    kiedy bede mogl kupic w polsce te cudo

  • 0

    24. ~  2009-10-18 20:55:06  host: p07-05.opera-mini.net

    Ciekawe czy ma podświetlaną klawiaturę

  • 0

    25. ~domi  2009-10-19 17:29:45  host: 212.160.172.70

    orientuje sie ktos ile to cudo bedzie kosztowac? i kiedy bedzie dost w Polsce?

  • 0

    26. ~  2009-10-19 21:01:44  host: v03-07.opera-mini.net

    Następca 3310

  • 0

    27. ~A  2009-10-23 23:52:16  host: 87-205-174-50.adsl.inetia.pl

    Kiedy bedę mogł kupić ten telefon w polsce ! i wogule oplaca to sie kupic

  • 0

    28. ~lol  2009-11-01 20:29:28  host: acje217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chociaz ma już wifi

  • 0

    29. ~juziu  2009-11-04 21:41:03  host: ip-195-189-79-198.arreks.pl

    coś pięknego , fajny wygląd

  • 0

    30.  2009-11-05 17:43:41

    "Gdyby miał jeszcze to,to i tamto,to mooooooże bym go kupił"... - pustosłowie,panie i panowie! Dla mnie jedynym mankamentem jest brak lampy ksenonowej(za to kocham moją N82!),bo to zdecydowanie lepsza opcja od LED-a. Nokia w ogóle ma jakieś dziwne opory przed wstawianiem ksenona - ile modeli ma taką lampę? 6220c,N82... Do tematu: telefonik faktycznie prezentuje się świetnie! Nie jestem fanem dotykowych wyświetlaczy,ale bluzgać nie zamierzam,myślę,że znajdzie nabywców i jedni będą go pod niebiosa wychwalać a inni opluwać... O cenę i dostępność w kraju Smoka Wawelskiego nie pytam,bo to pytanie pojawiło się już i pojawi jeszcze nieraz,a na chwilę obecną i tak jest retoryczne... Wolę zapytać: dlaczego tak drogo? ;-) Pozdrawiam!

  • 0

    31. ~Bezimienny  2009-11-06 21:27:22  host: chello089079028155.chello.pl

    Cena 580 € w Niemczech? Brrr... Do tego Symbian? Do 6.~Operetka - IMHO warto poczekać na pierwsze testy N900.

  • 0

    32.  2009-11-09 11:01:14

    kto ma 5800 to zobaczy bez trudu że to właśnie ona tylko w nowej obudowie i z aparatem od N95 i objętościowym ekranem

  • 0

    33. ~  2009-11-12 08:45:20  host: ip-217-56.ists.pl

    na polski rynek telefonik am wejsc oficjalnie dzisiaj - 12.11.09 a jego koszt bedzie wynosil ok 1600-1700 pln ;]

  • 0

    34. ~niewaznee  2009-11-13 18:04:44  host: 77-255-127-140.adsl.inetia.pl

    weście pomyślcie wszyscy lecicie na mpx a szczerze ? to 5mpx wystarczy. w takim telefonie.. a Ci co piszą o tym ze jak bym miał wiecej mpx to by kupili to mają najczęsciej nokie 5200 albo k750 ;)

  • 0

    35. ~...  2009-11-28 02:00:42  host: cjg212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Coś w podobiu do mojej wspaniałej 5800 :P tylko że rozsuwanej klawiaturki qwerty brakuje :/

  • 0

    36. ~gggg  2009-11-29 15:27:17  host: 77-255-251-71.adsl.inetia.pl

    Spoko dziś mamy 29.11.09 a telefonu noki x6 nigdzie nie widzę zebym mógł kupic w polsce

  • 0

    37. ~Tomek  2009-12-05 15:04:18  host: 188.33.153.116

    Niby coś nowego ale nowego nic nie ma ... chyba że cena ... i wygląd ...

  • 0

    38. ~  2009-12-07 15:24:45  host: 90-156-101-55.magma-net.pl

    kupiłem ten fonik jest zajebisty a ekran pojemnościowy tak ciężko nie chodzi tak ciężko jak dotyk w 5800 dałem za niego 579euro

  • 0

    39. ~Raf  2009-12-09 18:07:16  host: fgl138.internetdsl.tpnet.pl

    Jest na allegro

  • 0

    40. ~NWC  2009-12-11 23:44:59  host: public67357.xdsl.centertel.pl

    ~adam 2009-09-04 14:48 Flash... w końcu :) dużo nokii ma flash... żadna nowość 2 diody, nadal czekamy na ksenonową lampę... Ogólnie telefonik bardzo ładny :)

  • 0

    41.  2009-12-21 22:01:15

    Pięknie wygląda ten telefon, dobry aparat, procesor też dobry. Może trochę za słabą baterię dali ale to nic.

  • 0

    42.  2009-12-25 13:33:44

    @NWC tu nie chodzi o światełko przy aparacie geniuszu...

  • 0

    43. ~  2009-12-25 14:29:46  host: dco47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Procek 400 coś mhz..;/

  • 0

    44. ~brq  2010-01-10 13:47:01  host: ews136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na 8 mpix ? nie wiem cszy to cos da.. se w995 ma 8.1 a robi jak 3,2 .. nie zawsze pixele decyduja:-) WRESZCIE Nokia stworzyla jakis nowy styl a nie caly czas to samo :D ale moglo by byc wiecej wersji kolorystycznych... Np cala czarna.. lub bialy z fioletem ... mMmM!

  • 0

    46. ~Korea_Boy  2010-01-19 07:29:35  host: ip-62-148-79-245.netia.com.pl

    Jakoś ta Nokia dziwnie podobna do mojego LG GT500 :-)trochę tylko grubsza. Bardzo podobny design, tylko ekran trochę większy i lepszy i pamięć. Wolę mojego LG za 200PLN niż tą Nokię za 2000PLN ;-)

  • 0

    47. ~Niners  2010-01-24 08:58:33  host: w3c.tvsat364.lodz.pl

    Czy ta obudowa wytrzyma wbijanie trzycalowego gwoździa w futrynę, pod ramkę ze zdjęciem cioci Zosi?? Czy po wyjęciu z zupy pomidorowej wystarczy przepłukać go wodą mineralną i będzie działał dalej?? Wróćcie do piaskownicy dzieciaki, telefony zostawcie tym ,którzy wiedzą do czego mają służyć..

  • 1

    48. ~kurrwa debile czytajcie!  2010-01-24 19:32:04  host: 109.243.130.208

    Tylko gamoń potrzebuje ksenona. Ludzie! Robiąc zdjęcie z bliskich odległości led świeci i w tym czasie aparat ustawia ostrość. A dalekich odległości każda mała soczewka (a tylko takie są w telefonach) nie ma szansy zrobić doskonałej jakości fotki. (optyka to dział nauki debile!) Jestem studentem i często robię foto kartek papieru i se750 wymiata z ostrością. Stare gówno robi lepsze fotki jak nowe samsungi i nokie mające po 8 mlnpix. A takie gadanie że szkoda że nie ma 8 bo ma 5 tylko świadczy o tym że ogół piszących te wpisy jest w wieku do 14 roku życia, albo nie potrafi czytać. Zrozumcie że duża rozdzielczość w telefonie to MATEMATYCZNIE rozszerzany rozmiar fotki! Kto tego nie rozumie niech włączy paint, ctrl+a, ctrl+w. To jest wasze 5 czy 8 milionów pixeli GAMONIE!

  • 0

    49. ~  2010-01-26 21:36:47  host: 93.159.8.37

    ale optyke ma Carl Zeiss a nie chinska, i zoom optyczny a nie cyfrowy, a to spooooora roznica

  • 0

    50. ~flepik  2010-01-27 18:29:42  host: 212-76-59-7.home.aster.pl

    i jak tam uzytkownicy sprawdza sie ekran? smsy tak dobrze jak iphone czy porazka?

  • 0

    51. ~mago  2010-03-09 14:04:33  host: hfn114.internetdsl.tpnet.pl

    mozna ją ładować przez usb,czu voip jest?

  • 0

    52. ~ergieel  2010-03-12 20:32:35  host: chello089077070139.chello.pl

    Popieram "~kurrwa debile czytajcie!". Też się śmieję, jak ludzie piszą... eee... szkoda, że tylko 3 Mpix a nie 5 albo inny szajs :) Popieram zagłębienie się właśnie w temat aparatów i optyki ;) To że aparat ma 8, 12, 3 mpix... nie ma znaczenia jeżeli mają taką samą optykę ;) To tylko wielkość zdjęcia i chwyt REKLAMOWY! 12 Mpix przydało by się grafikowi, ale grafik takiego zdjęcia nie tknie bo jest beznadziejnej, ziarnistej jakości!:) Pozdrowienia, dla ludzi, którzy mają o czymś pojęcie i dopiero piszą;)

  • 0

    53. ~ergieel  2010-03-12 20:38:50  host: chello089077070139.chello.pl

    "janek z janek"... objętościowym ekranem ;) Padłem;) A tak poza tym, to: - rzeczywiście się zbytnio nie różni od 5800 z nowym softem - ekran pojemnościowy... raczej na plus...chyba,że jest zima;) - aparat nie z N95 tylko szajs taki jak w n97 - n95 robi zdjęcia bez porównania lepsze - nowe aparaty w dotykowych nokiach to porażka... mogli chociaż nie robić czegoś gorzej, tylko ciągnąć to z n95 - ten telefon nie jest wart swojej ceny...

  • 0

    54. ~ajjjjj  2010-03-15 21:53:28  host: chello089078016238.chello.pl

    opłaca sie kupywac to cacko?? czy moze lepiej omnie hd? jak myślicie?

  • 0

    55.  2010-03-18 18:51:02

    Na stronie Nokii telefon kosztuje 1599zł, przesyłka darmowa :)

  • 0

    56. ~hahahahahahahaha  2010-03-19 22:48:47  host: acgb191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do ajjjjj : opłaca się go kupować . aja mam pytanko. jaką wersje brać : 16 GB czy 32 GB ? wybrał bym 32 GB , tylko czy wogóle wykorzystujecie chociaż połowe pamięci , często korzystując z telefonu jako konsola ? ps.nie proponujcie iphona, bo go w życiu nie kupie.

  • 0

    57. ~wtf  2010-03-22 21:27:06  host: c83-252-125-225.bredband.comhem.se

    Skad niby informacja, ze ten telefon ma zoom optczny? :o

  • 0

    58. ~Adi  2010-03-25 12:07:06  host: aadd194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @ajjjj nad czym ty sie zastanawiasz bierz nokie

  • 0

    59. ~Damian  2010-03-31 14:06:24  host: ptcnat.era.pl

    Jestem posiadaczem świeżo zakupionej Nokii X6 i mimo mych zachwytów na początku musze stwierdzić, że katastrofa. Kupiłem telefon nowy za gotówkę w sklepie. Telefon ma problem z dotykowym wyświetlaczem po za tym się wiesza. Mam do od 27 marca i po 5 dnia żałuję tego wydatku. Oczywiście telefon będę serwisował nie wiem czy odniesie to efekt.

  • 0

    60. ~-brrrr  2010-03-31 18:30:45  host: 83-71-47-228-dynamic.b-ras1.srl.dublin.eircom.net

    ludzie chcecie robić zdjecia kupcie sobie lustrzanke pewnie juz znajdziecie jakąś w cenie tego telefonu.Rany co za tępi ludzie.Zdjecia telefonami chcą robić!!!

  • 0

    61. ~kobra71  2010-04-04 19:50:24  host: host9.esnet.pl

    do ajjjjj Bierz Omnie HD bez żadnego zastanawiania się!!!! Tam masz lepszy ekran Amoled,lepszy procek,lepszą optykę,filmy AVI śmigają beż żadnego problemu nawet bez kompresji-po prostu wgrywasz i oglądasz! Ale to jednak zawsze jest Samsung i niektórzy go nie cierpią. Ja go mam i za nic go na razie nie zamienię,choć ta X6 jest godna uwagi. Tutaj na pewno będzie lepiej i czyściej oraz głośniej śmigać muzyka,tego jestem pewien bo miałem Nokie 5530 i tam też muza była z najwyższej półki. Szkoda tylko,że najnowsza X6 ma skrzypiącą tylną obudowę podobnie jak moja 5530. Jeżeli 5530 można to było wybaczyć bo kosztuje już teraz coś koło 500-600zł.czyli niedużo,to X6-tce tego nie można wybaczyć bo kosztuje już ponad 1.5K. A w tym przypadku cena już wpływa na jakość wykonania.Omnia jest wykonana wręcz wspaniale,ma ten sam Symbian więc po co przepłacać??? Przemyśl to. Pozdrawiam

  • 0

    62. ~Misiekk  2010-04-07 15:25:06  host: 77-254-66-229.adsl.inetia.pl

    Do Ergieel: poczytaj text o samsungu 12mpix zmienisz zdanie. Co do aparatów serii N95 itp - po prostu grube cegły mogą pomiescić wiecej optyki, z zestawu optycznego o grubości 7-10mm trudno coś wycisnąć.

  • 0

    63. ~MisiekK  2010-04-08 23:51:36  host: 87.204.175.133

    Ciekawe czy Nokia w końcu zrobiła komunikaty słowne w formie nagrania a nie syntezy. Iphona przy wybieraniu głosowym słucha się z przyjemnością, Nokia E66 czy 5800 przemawia do mnie komunikatami systemowymi z jakimś chińskim gęganiem...

  • 0

    66. ~paulina  2010-04-19 17:45:35  host: 81.219.128.230

    DO POSIADACZY NOKII X6 ! jak z odtwarzaniem muzyki, głośna jest ? odp. ;)

  • 0

    67. ~Matux  2010-04-26 21:22:50  host: 77-255-82-174.adsl.inetia.pl

    siema wszystkim, mam pytanie, a mianowicie czy można z niej rozmawiać przez Skype, z góry dzięki i jeszcze jedno do wszystkich twierdzących, że mpx w telefonie mają znaczenie, więc po pierwsze mpx nie wpływają na jakość zdjęcia, tylko na rozmiar, po drugie skoro wam tak zależy na mpx to sobie kupcie porządną cyfrówkę :) pozdrawiam ;]

  • 0

    68. ~xPp  2010-04-27 14:34:40  host: 88.220.32.90

    kupuje taka na wakacje;)

  • 0

    69. ~rr  2010-04-28 10:25:08  host: mail.shopequipmentltd.ie

    kicha a nie telefon zobaczcie porownanie tego modelu i nokii 5800XM tak naprawde roznia sie tylko obudowa, wiec po co przeplacac.

  • 0

    70. ~rr  2010-04-28 10:28:31  host: mail.shopequipmentltd.ie

    moim zdaniem pod wzgledem parametrow Sony Ericsson Vivaz bije go na glowe...

  • 0

    71. ~milena  2010-05-01 22:26:12  host: cpc2-aztw10-0-0-cust37.aztw.cable.virginmedia.com

    juz posiadam od 2 msc ta komorke, ale angielska i jest swietnia ;) wiec nawet nie zastanawiajcei sie tylko bierzcie jak wyjdzie tam w polsce xd

  • 0

    73. ~  2010-05-09 01:00:50  host: ip-85-219-168-130.net2u.pl

    a wyświetlacz pojemnościowy to jest kicha?

  • 0

    74. ~timon  2010-05-12 21:46:36  host: 88-199-129-7.tktelekom.pl

    miałem brać ten tel w abonamencie ale patrząc na to co w sobie ma to nic ciekawego. rozni sie od mojej tubki noki 5800 tylko aperatem 5mpix (niekoniecznie lepsszy) oraz pamiecią 16-32GB (ja mam 16 GB ale oryginalnie było 8GB) tak więc lepiej czekać aż wyjdzie coś lepszego albo n900 stanieje

  • 0

    75. ~Kodzio  2010-05-16 14:43:52  host: bgf204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niby taki super ale większość telefonów to ma oprócz ceny i dotykowego to nic nowego staroć i Szpan i tyle..........

  • 0

    76. ~Radical_Voice  2010-05-19 12:39:50  host: genld-218-060.t-mobile.co.uk

    Mam od wczoraj. musze przyznac ze jest calkiem niezla zobaczymy jak sie bedzie sprawowac dalej. co do pytan, to jest Wi-Fi, i mozna zainstalowac skypa oczywiscie :)

  • 0

    78. ~aniax6  2010-05-31 16:15:59  host: 77-255-8-221.adsl.inetia.pl

    świetny telefon, mam od dwóch miesięcy, cudo. bateria trzyma długo, smsy pisze się łatwo, jest czujnik ciepła, więc nie trzeba przyciskać mocno, jak w avili, i bardzo trwała, trzy razy mi spadła na ziemię- nic się nie stało. polecam, nie słuchajcie tych, którzy nie mają, a oceniają :)

  • 0

    79. ~  2010-06-01 11:05:49  host: cotel.pl

    nic ta nokie nie bije na glowe.. jestem z ni9ej bardzo zadowolony i uwazam ze jest najlepsza

  • 0

    80. ~dario_79  2010-06-03 13:04:16  host: boe245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No więc po 3 tygodniach użytkowania: Polecam każdemu kto chciałby mieć ekran dotykowy jak w Iphonie. Miałem Iphonea i byłem zadowolony do momentu aktualizacji:) Potem Tośkę TG01 (odradzam!!) Naprawdę telefonik godny uwagi. :) Prostota obsługi, ciekawe skróty ekranowe itp. Polecam.

  • 0

    81. ~intri  2010-06-03 22:27:58  host: chello087206131062.chello.pl

    ~rr bzdury opowiadasz to zupelnie inny telefon mialem 5800 teraz kupilem x6 i w zyciu bym nie wrocil do starej noki

  • 0

    82. ~Nikt.  2010-06-06 17:58:48  host: els194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten tel jest boski! ; dd Bardzo ladny i wgl. Kesha ma go w Blah Blah Blah. ^^

  • 0

    84. ~Sas  2010-06-14 11:42:10  host: 178-36-13-65.adsl.inetia.pl

    Mało wyszukana stylistyka :/ N97 już lepiej wygląda, nie mówiąc o HTC-ekach. 49. ROTFL. To ma zoom cyfrowy.

  • 0

    85.  2010-06-14 18:15:34

    Wygląd mało wyszukany... Dużo gorszy niż N97, HTC i IP 3gs. 49. to ma badziewny zoom cyfrowy, a nie optyczny. 55. raczej ''darmowa''. Koszt przesyłki jest wliczony w cenę :P

  • 0

    86. ~intri  2010-06-15 10:08:37  host: adta46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    smiac mi sie chce z wiekszosci znawcow i porownan ze to to samo co 5800, bzdury wypisujecie to totalnie inny tele inne oprogramowanie jest szybszy muslicie ze jak do 5800 wgracie softa w ver 50.... z kinetikiem itd to bedzie x6 lol co za ludzi zapomnijecie nie tylko soft sie liczy nokia weszla w panele seriami n8,n9 x6 i tu niespodzianka zapowiadany x7 dodatkowo nowea seria e6,e7 ktore to beda niebawem

  • 0

    87. ~jerry can  2010-06-23 06:44:25  host: cpe002586cbacf3-cm0012c9a99de0.cpe.net.cable.rogers.com

    kupilem ja w kanadzie na ebay za 279$ a w polsce taka 1500zl jest roznica prawda? 279xkurs dolara can 3,20 =892 zl, 618 zl roznicy a najtanszy na ebay w usa 230 $ widzicie jakie sa ceny w polsce? za wszystko przeplacacie rodacy kraj zlodziejski tylko na allegro zarabiaja na was, zamawiajcie na ebay, kupilem kurtke armaniego zaplacilem 280 $ w polsce taka sama sprzedawali za 2300 zl!!! gdzie rozum

  • 0

    88.  2010-07-05 12:03:10

    @48 zgadzam sie ze wszystkim tele ze zrazilem sie do led flasch w lg kf 750 bo z bliska rozmazywal zdjecia flashem...xenon to blysk i niema tego problemu

  • 0

    89. ~przemek100  2010-07-21 13:55:23  host: abqs86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moim zdaniem aparat w telefonie jest tylko do awaryjnych sytuacji, a wstawianie np 8Mpix to jest tylko taki bajer żeby cenę podbić 5Mpix to i tak dużo jak na telefon moim zdaniem ten telefon jest świetny

  • 1

    90. ~mr. Wolf  2010-07-21 20:29:12  host: public65748.xdsl.centertel.pl

    @48 - nie tak ostro,kolego! Swoje rynsztokowe odzywki zachowaj dla siebie,bo dla niektórych nie są miłe... Jeśli nie widzisz różnicy między ksenonem a LED-em,to może się nie wypowiadaj tak autorytarnie,bo niektórzy (w tym ja) różnicę widzą i nie piszą o niej po to tylko,by dać innym pretekst do wrzasku i obelg... Co do optyki: nie sprzeczajmy się o nazewnictwo,bo nieraz chichoczę pod nosem,czytając "wykłady o prawdziwej optyce" pisane tonem tak napuszonym,jakby na Telepolis przypadkiem wpadło konsylium poirytowanych profesorów i postanowiło rozpędzić "siedlisko herezji". :-) To oczywiste,że z lustrzanką czy lepszym kompaktem aparaty w komórkach nie mają szans,ale też chyba nie o to chodzi - gdyby miały,testy porównawcze jako pierwsi przedstawiali by sami producenci telefonów! A jednak,na pohybel marudom,telefonem można zrobić dobre zdjęcie,wywołać je i pokazać bez wstydu innym... Najlepsza wędka sama ryb nie łapie i,jeśli irytuje Cię fakt,że ktoś cieszy się megapixami w komórce,przypominasz sfrustrowanego "rybołowa" z kijem za ileś set złotych,któremu wątroba przewraca się z wściekłości,bo obok na prostą tyczkę z bambusa ktoś ciągnie może nie medalowe,ale całkiem poczciwe rybki,a jego spławik nawet nie drgnie... To oczywiste,że ten,kto zajmuje się profesjonalną fotografią,nie będzie biegał z telefonem jako narzędziem pracy,ale... - ilu tu,na Telepolis jest takich ludzi? Pewnie kilku się znajdzie,ale nie więcej... Zresztą: profesjonalista prezentuje pewien poziom i nie traktuje wszystkich poza sobą jako niedouczonych entuzjastów,którzy cieszą się z byle czego... Pozdrawiam!

  • 0

    91. ~karooolcia  2010-08-01 11:58:32  host: apn-77-115-221-140.dynamic.gprs.plus.pl

    a to jest dotykowa nokia ?

  • 0

    92. ~cvv  2010-08-01 22:37:26  host: aehj184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super telefon aparat 5 mpix super dobrze ze nie 8 mpix bo za małą ma matryce :p

  • 0

    93. ~Łukasz gdynia  2010-08-16 21:39:56  host: host-81-190-82-55.stargard.mm.pl

    a ja mam i jestem zadowolony:) polecam

  • 0

    94. ~kuba  2010-08-17 02:37:55  host: cpc3-oxfd19-2-0-cust200.oxfd.cable.virginmedia.com

    mnie padl zasieg po aktualizacji softu. telefon dali nowy. teraz nie aktualizuje i widze ze system smiga szybciej. Telefon nie dla kobiet!!! Ciezka cegla.

  • 0

    95. ~  2010-08-21 16:36:10  host: t23-15.opera-mini.net

    ludzie...jestście żałośni. jaracie się jakimiś parametrami typu aparat,psioczycie że niska prędkość internetu a i tak zdjęcia tym telefonem zrobicie sobie może z 10 razy w tym 9 będzie zaraz po rozpakowaniu telefonu i będą to zdjęcia jakiegoś pokoju albo innej bzdetnej rzeczy. odnośnie internetu to w rzeczywistości nawet jeśli miałby nawet i 21mb/s to nic by to nie zmieniło bo to jest tylko nominalna wartość i osiągnięcie jej jest niemal niemożliwe. a tak na marginesie po jaka cholerę potrzebny komuś tak szybki net skoro będzie otwierał tylko strony i jedyny większy plik jaki pobierze na telefon to pewnie będzie opera mini...jeśli taki ktoś w ogóle będzie korzystał z internetu? Założe się, że większość z Was drodzy Gadżeciaże będzie tylko dzwoniła i pisała smsy...ewentualnie słuchała muzyki...czyli będą Wam potrzebne funkcje ktòre znajdziecie na starszej siostrze opisanego wyżej modelu...mam tu na myśli 2700 classic. Pozdrawiam serdecznie ;)

  • 0

    96. ~Nightmares On Wax  2010-08-22 03:01:20  host: bzv97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie...jesteście żałośni. Jaracie się jakimiś parametrami typu aparat, psioczycie, że ma niską prędkość internetu, a i tak zdjęcia tym telefonem zrobicie sobie może z 10 razy, w tym 9 będzie zaraz po odpakowaniu telefonu, żeby sprawdzić jak wychodzą. Będą to zdjęcia jakiegoś pokoju albo innej bzdetnej rzeczy. Odnośnie internetu to jeśli ktoś rzeczywiście z niego korzysta to po nic innego jak po to żeby...przeglądać strony! Bo nie wyobrażam sobie, że ktoś będzie na ten telefon pobierał filmy po 700mb! :D:D Więc na jaką cholerę żalicie się że nie ma 7,2 mb/s skoro nie jest realne osiągniecie takiej prędkości bo zawsze ktoś korzysta z nadajnika i to ogranicza prędkość! Myślę,że i tak największy plik jaki będzie pobrany na taki telefon to może być...opera mini :D Założę się że większość z Was moi drodzy Gadżeciarze będzie tylko dzwoniła i wysyłała smsy i ewentualnie słuchała z niego muzyki...czyli będą Wam potrzebne funkcje które znajdziecie u starszej siostry tego modelu...tzn 2700 classic. Pozdrawiam serdecznie.

  • 0

    97. ~Gawcio  2010-08-22 22:04:09  host: aboy158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niedawno kupiłem ten telefon :) i jestem bardzo zadowolony :) Bardzo fajna obsługa i bardzo ładnie gra, szkoda tylko że kabel USB jaki dostałem ma około 10cm ;/ Telefonik ma wyświetlacz pojemnościowy (tak jak IPhone)a nie oporowy jak prawie wszystkie telefony na rynku :) więc jeżeli ktoś koniecznie chce mieć rysik to musi kupić specjalny :) Trochę tandetnie wykonane są boki telefonu lekko się ruszają, ale to w ogóle nie przeszkadza przy obsłudze, aparat o ile zwykłe zdjęcia robi jak dla mnie takie sobie, to zdjęcia na Makro wychodzą bardzo ładnie :)niestety ja nie wykalibrowałem baterii no i telefon chodzi jakieś 4 dni przy ciągłej eksploatacji :) Serdecznie polecam ten telefon, ale radziłbym poczekać aż z tanieje :)

  • 0

    98. ~JA771  2010-08-23 11:33:12  host: 188.146.149.130.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    w x6 wszystko cacy tylko czy jest głóśna i ile ma głośników?

  • 0

    99. ~Gawcio  2010-08-27 21:35:31  host: abpa118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    2 głośniki ale jest dość głośna :) nie powala na kolana głośnością, ale za to jakość jest świetna :)

  • 0

    100.  2010-09-23 21:21:59

    telefon pierwsza klasa!! az w szoku jestem ze taka wyszla... ostatnio Nokia zbytnio nie popisuje sie -glownie pod wzgledem wykonania...spotkalem sie tu z opiniami ze np.klapka lata,zle wykonanie,trzeszcząca,itp...widać zależy od egzemplarza... czasem zdarzy się wyjatek przy tak masowej produkcji... u mnie nic nie lata!! po wielu nokiach jakie mialem śmiało stwierdzam ze ta jest najlepsza!! nareszcie nokia się popisała.. wystarczy trochę się pobawić,odkryć wszystkie funkcje a miłość gwarantowana!! :) jedyny minus jaki odkryłem to zbyt czuły wyświetlacz dotykowy-ale wedle widzianych opinii dla niektórych to będzie na plus! skoro oporowe były wolne... POLECAM SERDECZNIE!!

  • 0

    101. ~  2010-09-23 21:54:11  host: pc-224-020.sti.net.pl

    zapomnialem dodac o symbianie i mozliwosciach wgrania wszelkich apllikacji z ovi nokii..np latarki na diodach led ktore nawet w ciemna noc zaswieci blaskiem jak jasny anial stroz:) najlepsza Nokia jaka wyszla.. nawigacja bez zarzutu.. szybki procesor...poprostu szok!! mimo komentarzy pesymistow...pseudo posiadaczy tylko marzacych o niej..a prawdziwych posiadaczy ktorzy sie ze mna zgodza ze..to super Nokia warta zakupu!! :)na allegro mozna napotkac na tania:) wadliwe produkty wszedzie sie zdarzaja... ale jeden wadliwy przypadek opisany na tym forum nie czyni reszty przegranymi!! goraco polecam ta nokie!! 100% zadowolenia!!

  • 0

    102. ~Kamil  2010-09-25 10:52:53  host: ggq37.internetdsl.tpnet.pl

    Lepsza 5800 niż ta:)

  • 0

    103. ~Davis15  2010-10-01 16:24:22  host: adji16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może ktoś mi powiedzieć czy ten telefon dostęny jest w abonamencie?? Jeśli tak to proszę o wypisanie sieci(operatora)i ofertę związaną z tym telefonem...

  • 0

    104.  2010-10-04 19:38:27

    Do Davis15 : X6 jest w PLAY na zamówienie ale trudno dostępna (trzeba pytać i czekać) najszybciej można dostać w sklepie internetowym Play. Polecam rozważenie zakupu bez abonamentu bo i tak będzie z nią drogi a po co przepłacać? Na Allegro można napotkać na okazje ok. 900zeta:) a jest warta dużo więcej! sam posiadam i jestem bardzo zadowolony! :)

  • 0

    105. ~Davis15  2010-10-09 19:00:02  host: adjv39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzięki za informacje...

  • 0

    106. ~nokia  2010-10-16 23:34:58  host: 85.211.149.81

    teraz ta nokia kosztuje 1250 na allegro tanio

  • 0

    107. ~EFKA  2010-10-21 17:47:01  host: ip-62-69-196-110.globalconnect.pl

    MAM TEN TELEFON, JESTEM MAX. ZADOWOLONA. WSZYSTKO CACY, NIE WYBRZYDZAM, BO I TAK NIE MA Z CZEGO. NO, MOŻE TROCHĘ CIĘŻKA JEST, ALE OGÓLNIE JEST SUPER. EXTRA DUŻY WYŚWIETLACZ, SMSY SIĘ PISZE REWELACYJNIE, DUŻA PAMIĘĆ, MNÓSTWO GADŻETÓW. POLECAM!!!!!!!!

  • 0

    108. ~richi  2010-10-27 19:31:07  host: 87-205-51-211.adsl.inetia.pl

    większość z was pisząc o tym telefonie widzę teoretyzuje tylko... Nie mogę go polecić, ze względu na to, że jest bardzo wolny. Zdjęcia robi średniej jakości, gubi zasięg, a sms się pisze naprawdę trudno! nie polecam lepiej kupić inny na pewno będziesz zadowolony!

  • 0

    109. ~  2010-10-31 13:35:09  host: 83.1.143.98

    powiem tak: super ;D ,ale co z tego jak takie drogie, ze sie w pale nie miesci ;p

  • 0

    111. ~  2010-11-10 12:52:27  host: ajx44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia x6 już jest w salonach Play :)

  • 0

    112. ~aredhel  2010-11-17 21:17:40  host: ed11.internetdsl.tpnet.pl

    naprawde fajny telefonik,a zarazem moj powrot do nokii po krotkim romansie z htc. jestem jego szczesliwa włascicielka od 3mies i jedyne co bym dodała to klawiatura qwerty(trzeba było nieco cierpliwosci aby sie przestawic) ogromna zaleta jest bateria ktora gdy tylko smsuje i dzwonie wytrzymuje nawet tydzien, przy umiarkowanym słuchaniu muzyki ok 4-5dni(htc touch pro zdychał po max 2dniach;/). zdjecia jak na telefon sa moim zdaniem wystarczajace. nawigacja rowniez w porzadku. ze zmiana na pewno jeszcze poczekam i mam nadzieje na cos z qwerty ;)

  • 0

    113. ~Dawca  2010-11-19 22:42:30  host: 87-204-34-67.ip.netia.com.pl

    Muszę przyznać, że telefonik jest naprawdę super. Bardzo dobrze się sprawuje, nie narzekam na niego. Dotyk chodzi wyśmienicie, nie to co w innych nokiach. Jednym słowem polecam go wszystkim, którzy cenią sobie klase oraz bardzo dobre wykonanie to właśnie jest to telefon dla was.

  • 0

    114. ~alcio  2010-11-20 21:22:17  host: 093105206024.skierniewice.vectranet.pl

    Więc tak czytałem troche o telefonie,świetny wygląd, wielka pamięć posiada duuzo ciekawych aplikacji. Ale jak każdy telefon ma jakieś minusy a mianowicie nie posiada mulitouch a szkoda bo według mnie taki telefon powinien posiadać a drugim minusem jest brak accelerometer sensora ;/. Lecz co to byłby za telefon bez minusów ;p

  • 0

    115. ~mwalleg  2010-11-24 18:27:29  host: bsc114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon godny polecenia, mam go od tygodnia i w zasadzie mogę wymieniać tylko jego zalety a jest ich całkiem sporo. Wg mojej opinii na wyróżnienie zasługuje: - precyzyjny dotyk - świetny odtwarzacz muzyki - intuicyjna obsługa - darmowa nawigacja GPS - mnogość różnego rodzaju aplikacji Nie potwierdzam negatywnych opinii na temat słabej jakości wykonania, w moim przypadku nic nie trzeszczy, obudowa jest dobrze spasowana. Przed zakupem oglądałem również HTC Wildfire, Nokie C6, Samsunga Wave i nie stwierdziłem istotnych różnic. Bateria również "trzyma" całkiem dobrze, przy zwyczajnej obsłudze połączonej ze sprawdzaniem wszystkich funkcji telefonu w związku z jego zakupem, bateria starczyła na 4 dni. I jeszcze jedna istotna zaleta - telefon kupiłem za 1 zł (niesamowite) w sieci Play w abonamencie za 59 zł miesięcznie (w zestawie miałem dodatkowo uchwyt do szyby i ładowarkę samochodową). Za taką kwotę jest to wg mnie bardzo dobra oferta (cena wersji którą posiadam z pamięcią 16 GB w sklepach internetowych i na allegro przekracza 1000 zł). Polecam wszystkim niezdecydowanym.

  • 0

    116. ~bartolini  2010-12-19 13:14:52  host: 178.56.227.181

    siema. mam juz dłudo ten fonik jestem z niego zadowolony. lepszy niz n95 8gb. ale mam problem z video dzwonkami... otóz nieraz videodzwonki przerywaja podczas jak ktos dzwoni a nieraz nie... do posiadaczy tego fonika mozecie sprawdzic czy u was tez tak robi??? Pozdrawiam

  • 0

    118. ~martaaa  2010-12-29 22:49:51  host: aefm67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na tych zdjeciach jestem x6 ale nie made in finland. Czy to jest podroba jak nie z finlandii?

  • 0

    119. ~wojtek 950  2011-01-03 13:09:44  host: bgv149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przymierzam się wziąć a abonamencie tel i zastanawiam się pomiędzy Wave s8500 a Nokia x6.Czy ktoś mi doradzi który lepszy?Wytrzymalszy,wygodniejszy np do pisania wiadomości,bo np Wave s723 to pisanie jest wyczynem.dsoradzcie mi.pozdrawiam.

  • 0

    120. ~martaaa  2011-01-04 15:10:56  host: aefc238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MAM TEN TELEFON I JEST BOSKI.OGLĄDAM TELEDYSKI KTORE SAMA SOBIE WGRAŁAM,PŁYNNIE CHODZA PRZYCISKI A MUZYKA JAK W 7 NIEBIE.POLECAM GORĄCO TEN TELEFON :)

  • 0

    121. ~MM  2011-01-05 11:28:48  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    X6 została wyprodukowana na Węgrzech a nie w Finlandii

  • 0

    122. ~  2011-01-10 00:19:01  host: 89-73-239-100.dynamic.chello.pl

    alcio# telefon posiada akcelerometr

  • 0

    123. ~panna  2011-01-10 12:28:18  host: 178.56.23.224

    ja mam ten telefon i dla mnie jest to najgorsze badziewie jakie może być,zawiesza się non stop, do tego wyświetlacz dotykowy często nie działa.Żałuje,że wogóle go kupiłam!!!

  • 0

    124.  2011-01-12 16:26:05

    O wiele lepszy od apple iphona 4, nokia wie kiedy wyciągnąć asa z rękawa. A jesli naprawdę jest robiny na wędrzech to oznaczało by że jest nie do zdarcia !

  • 0

    125. ~Y  2011-01-12 18:13:27  host: bobo.ds5.agh.edu.pl

    Naczytalem sie sporo o zbieraniu sie kurzu w elementach obudowy i pod szybka wyswietlacza. Spotkaliscie sie z takimi problemami? Jest to dosc istotne bo rozwazam zakup x6. Moze macie jakies fajne etui?

  • 0

    126. ~A.  2011-02-02 19:33:57  host: bertelsmann.pl

    @124 - to ma być ironia, czy na serio uważasz, że ten tel. jest lepszy od iphona? Jak dla mnie ta nokia jest zdecydowanie za droga. W tej cenie jest lepszy praktycznie we wszystkim samsung wave(no może oprócz wbudowanej pamięci). Nokia procek 434mhz, 128ram,brak akceleratora grafiki, plastik... Wave 1Ghz, 512ram, obecnie namocniejszy na rynku akcelerator grafiki, lepsze materiały użyte do produkcji i lepiej spasowana obudowa, lepsza jakość zdjęć + nagrywanie w HD,dlna, o niebo lepszy wyświetlacz, itd, itp.,a na allegroszu są w podobnej cenie.

  • 0

    127. ~Eryk  2011-03-03 04:56:31  host: 178.73.49.77

    @126, Wave ma Bada OS i jest to jego pięta Achillesa. Mnie jest obojętne gdzie jest telefon wyprodukowany i przez jaką firmę o ile spełnia moje aktualne minima: średnia kamera, np. 5MP z AF&Light, dobry dotyk, ekran, na którym w słoneczny dzień rozpoznam znajomą twarz na fotce, spasowana obudowa, system, którego za rok nie porzuci producent, zgodność z produktami firm trzecich, przeglądarka z flashem (z lekkim moze byc), ale nie ładująca stron przez minutę, wideo połączenia, w tym przez VoIP. WiFi przy obecnych cenach za net zupełnie mnie nie rusza, kiedyś owszem tak - miałem "b" i to było "coś" - dziś mając "n" nie chce mi się tym głowy zawracać. Jak już zostało wyżej ironicznie, ale prawdziwie wyrażone przez @96, ile razy ktoś ściąga na raz więcej niż 5 MB(!)? Trzy, max. 4 razy, więc spokojnie wystarczy nawet 3 mb/s. No i podstawa pisania, QWERTY - na Tabletach wirtualna jest OK, natomiast w telefonach to "ostateczna ostateczność". Z tego ostatniego powodu tu, przy X6 passuję, bo Symbian jakieś 2 lata jeszcze pożyje (Nokia przerzuca się na WP 7.5), więc z tym jakoś bym się przemęczył, ale przy pisaniu muszę czuć narzędzie. To oznaka starości? Jak wam się pisze bez wzrokowo na wirtualnej klawie?

  • 0

    128. ~MM  2011-03-14 22:06:17  host: 87-207-67-67.dynamic.chello.pl

    Witam, mam pytanie do użytkowników telefonu Nokia X6, czy rzeczywiście dostaje się kurz pod szybkę wyświetlacza???

  • 0

    129. ~bartek  2011-03-17 14:32:33  host: 078088031212.sieradz.vectranet.pl

    jest duzo gorsza od iphona 4 i ten kto mowi ze jest lepsza to jakis dziwny jest

  • 0

    130. ~MARTA  2011-03-19 21:01:05  host: aefl19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    POSIADAM NOKIE X6 I OTO MOJE ZDANIE NA JEJ TEMAT: Telefon spadł mi juz dwa razy: raz na bruk i drugi raz z krzesła.Nic sie nie porysował! co mnie zszokowało.Nic sie nie wgniotło itp. Bateria?heee trzyma mi długo przy uzytkowaniu średim.Kupiłam na allegro nie widzac tego modelu ani razu na zywo.Made in Węgry.Świetne menu co.Żywe kolory.Swoj X6 kupiłam w kolorze azure :) za 935zł.Pojemnosc 8G wiekszego nie potrzebowałam. Jest to dobry telefon jak to u Nokii :) tylko mogliby go zrobic ciutke cieńszego. Jeżeli chodzi o szybkosc reakcji na dotyk paluszka to jest błyskawiczna.Dotyk jest na ciepło wiec przez rekawiczke nie mozemy grzebac w telefonie-wazna uwaga. Wgrałam sobie wiele teledyskow.Rowniez mozna filmy wgrywac. Jest do dobry telefon.Polecam i Pozfrawiam.MARTA =]

  • 0

    131. ~KLakier  2011-04-11 20:06:01  host: 78.133.217.185

    witam ...Ona obsługuje 2 karty sim???

  • 0

    132. ~M@T!  2011-04-16 23:13:02  host: 89.228.8.18

    siema to jest moj 1 telefon dotykowy wg mnie ten telefon jest SUPER!!! robi piekne zdjecia nagrywa filmy w dosyc dobrej jakosci glosniki daja czadu przy srednim uzytkowaniu bateria trzyma dosyc dlugo telefon jest wytrzymaly co o czym swiadczy fakt gdy spal mi z okolo 1.5m na ceramiczne plytki i nic mu sie nie stalo

  • 0

    133. ~User  2011-06-09 08:30:01  host: eni99.internetdsl.tpnet.pl

    Mógłbym długo opisywać zalety i wady tego telefonu, ale ograniczę się do jednego stwierdzenia- ten telefon jest niezniszczalny! O ile zwykle dbam o różne gadżety, o tyle z moją x6-tką miałkem olbrzymiego pecha. Upadała mi chyba ze sześć razy w przeciągu dwóch miesięcy- na kafelki, parkiet, raz spadła ze schodów, w końcu nawet wypadła mi w biegu na asfalt- myślałem że nie ma się nawet po co schylać. Jednak po złożeniu do kupy okazało się że wszystko działa w najlepszym pożądku (jedyna pamiątka to kilka niewielkich rysek)! Nie wiem czy któryś szajsung zniósł by tyle opresji :)

  • 0

    134.  2011-06-18 14:31:54

    Telefon pierwsza klasa i można go kupić za stosunkowo niewielkie pieniądze. Używam go od miesiąca i jestem zszokowany, że Nokia potrafiła jednak zrobić tak dobry telefon. Poprzednio używałem Noki 5800, E66, E51, E52, N95 8gb, N97 mini, X3-02 i wiele innych ale X6 bije je wszystkie na łeb.

  • 0

    135. ~Pablo  2011-06-21 11:41:07  host: staticline17271.toya.net.pl

    Mam X6 16 GB od kilkunastu miesięcy i na prawdę nie mogę narzekać. Design wersji w kolorze czarnym jest bardzo ciekawy. Obudowa (boki) ma tendencje do odstawania i jest to technologiczne potknięcie projektantów tego modelu. Pamięć 16 GB jest wystarczająca do magazynowania ogromnej ilości zdjęć filmów i innych danych. Kamera z dual ledem bardzo dobrze radzi sobie w dzień i dość dobrze wieczorem. Filmy kręcone w dzień (format MP4) są dobrej jakości a kręcone wieczorem mino diody doświetlającej często pozostawiają wiele do życzenia. Pamiętajmy jednak, że to nie cyfrówka :) Wyświetlacz i klawiatura zaspokoją nawet najbardziej wybrednych użytkowników a pisanie sms-ów to czysta przyjemność. Bateria miło zaskakuje i po prawidłowym sformatowaniu wytrzymuje w zależności od intensywności użytkowania od 2-5 dni. Nawigacja Garmin, którą posiadam pracuje bardzo dobrze, ale zdarza się, że urządzenie dość długo szuka sygnału z satelity. Telefon spadł dwa rady na twarde podłoże i po złożeniu go do kupy działa bez zastrzeżeń. Wi-fi jest bardzo wydajne i bezproblemowo wyszukuje dostępnych sieci. Słuchanie muzyki to prawdziwa przyjemność a zestaw słuchawkowy, który znajduje się w zestawie pozwala na komfortową ucztę dla ucha i odbieranie połączeń. Ciekawostką jest to, że po wgraniu najnowszego softu ze strony Nokia Poland telefon zaczął się czasami "jąkać". Ogólnie mogę stwierdzić, że X6 to solidne multimedialne urządzenie, które mogę z czystym sumieniem polecić. Pozdrawiam

  • 0

    136. ~gfy  2011-06-30 21:20:36  host: 82-160-219-222.tktelekom.pl

    ja tez chciał bym go kupic tylko szkoda ze ten touch pad nie obsluguje rysika

  • 0

    137. ~....  2011-07-03 14:07:36  host: ip-89-174-118-209.multimo.pl

    Badziewiee jak się patrzy!! ;D Mam ten telefon od miesiąca i same wady... Zawiesza się co 10minut symbian chodzi bardzo powoli jak żółw.... Jedyny plus to może dotyk przyzwoity ... Jeden z najgorszych telefonów jakie miałem... NIE POLECAM!!!

  • 0

    138. ~Oxygen  2011-12-12 23:42:39  host: user-46-113-205-236.play-internet.pl

    Jeżeli kupię ten telefon,to nie dla pikseli,czy innych pierdół-to fajny telefon o niezłym(nareszcie)designie,no i to jest X,czyli muzyka,a o to mi przede wszystkim chodzi

  • 0

    139. ~kokokoko  2011-12-21 16:11:22  host: 84.197.158.213.umts.dynamic.t-mobile.pl

    mam ten telefon i zawiesza się co chwile jest wolny że jajko można znieść g u w n o po prostu badziew i nie polecam

  • 0

    140. ~noki  2011-12-21 16:18:32  host: 84.197.158.213.umts.dynamic.t-mobile.pl

    najgorszy telefon z tej seri noki słaby zawiesza sie co 5 minut tnie sie nie polecam go wam

  • 0

    141. ~kris  2011-12-28 13:40:32  host: host-89-229-11-87.torun.mm.pl

    Na prawdę nie które wpisy są po prostu żałosne i widac, że piszą je jakieś dzieci albo nie wykształcone osoby. Telefon jest bardzo dobry a to ,że komuś wolno chodzi albo upadł i jest do kitu bo sie zepsuł to proponuje wgrac nowego softa i lepiej obchodzic sie z telefonem :) pozdrawiam

  • 0

    143. ~Monaaa  2012-02-15 00:30:09  host: z07-14.opera-mini.net

    A i ja ten telefon kupiłam za 999zł:) w komisach do 900zł za nową. Ja kupiłam w salonie RTV, AGD na raty. Ciężko ją trochę znaleźć. Ale warta zakupu:)

  • 0

    144. ~Foluminex  2012-02-20 17:33:23  host: nat-224-12.man.bydgoszcz.pl

    mam taką uzywaną do sprzedania w stanie idealnym. Więcej info na emailu michu985@interia.pl

  • 0

    145. ~markus  2012-03-15 12:13:27  host: 89-77-28-184.dynamic.chello.pl

    w rtv euro wychaczyłem za 800zł :)

  • 0

    146. ~kamil  2012-06-30 22:54:07  host: 093105091068.legnica.vectranet.pl

    x6-23GB jest to mój pierwszy dotyk i jestem mile zaskoczony kupiłem ten telefon w październiku jako 8GB po jakimś czasie padł mi W-fi więc oddałem na gwarancje i ku mojemu zaskoczeniu odebrałem 32 GB kolejnym problemem jaki miałem z moja x6 to nie chodziła mi nawigacja a teraz jest dziwny problem bo jak włączam nawigacje to ściąga mi kaes z kata może wie ktoś jak to ustawić tak aby nie ściągało kasy z konta za pomoc będę wdzięczny teraz przejdę do zalet telefonu bo ma ich parę mianowicie dobry aprat ,bardzo dobry dźwięk zarówna na głośniku jak i na słuchawkach , fajny wygląd , czytelne menu , oraz nawet szybki system który czasem lubi sie zawieść ale idze się przyzwyczajenie do niego teraz przejdę do wad mianowicie czcionka w smsach mogło być większa(mam ustawiona na dłużą ,przydał by się większa)bateria mogła by trzymać dłużej chociaż mi to wystarczy tyle z mojej strony

  • 0

    147. ~seba22  2014-01-06 23:55:48  host: n05-04-08.opera-mini.net

    witam was wszystkich ja jestem w posiadaniu noki x6-00 16g i nic złego na jej temat nie moge powiedzie a mam juz prawie rok i to wszystko he pozdro

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-75-176.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet