Nokia N97 - opinie
Telefony Nokia Nokia N97 Opinie o Nokia N97

Nokia N97

w sumie: 399
‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›
  • 0

    1. ~Everi  2008-12-02 11:33:41  host: ip-85-198-231-46.broker.com.pl

    Powiem krótko... ja pier...dole

  • 0

    2. ~  2008-12-02 12:46:17  host: aaly201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma kosztować 550ero netto:( za te kase wole htc HD, tym bardziej ze ta nokia ma ujrzeć sklepowe polki dopiero w 2kwrtale 2009 a wtedy taka specyfikacja będzie standardem telefonów za połowę tej ceny:)telefon musiałby bycz super wykonany żeby sie przebić z ta cena

  • 0

    3. ~Robobobo  2008-12-02 13:28:13  host: ns2.knc.pl

    Wow...Ale fajna nokia..W sumie i tak mnie nei kreca takie telfony ale wlasnie brakowala mi w "N" serii tego typu modelu...Ogole ladnie sie prezentuje

  • 0

    4. ~Tworu  2008-12-02 13:31:31  host: 212.160.172.70

    Ja chce to cudenko... Porzuce moja N95 8GB

  • 0

    5. ~ignas  2008-12-02 13:55:56  host: tpnet-to-u3d-gw.u3d.net

    jak zwykle nokia robi nastepna kopie ale wizualnie niezla jest ale ten aparat 5 Mpix za malo jak na takiej klasy fon. cena pewnie tez bedzie powalajaca

  • 0

    6. ~  2008-12-02 14:38:10  host: abhx4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawe jaka cena

  • 0

    7. ~  2008-12-02 15:17:32  host: f96-051.opera-mini.net

    Piękny i funkcjonalny! Wreszcie godna uwagi następczyni N95. Byle tylko nie wstawili jej procesora 200 MHz jak w N96.

  • 0

    8.  2008-12-02 15:34:47

    fajna zabawka :)

  • 0

    9.  2008-12-02 16:08:21

    super telefonik tylko przydał by się jeszcze aparat 8mpx jak w SE c905 i innych

  • 0

    10.  2008-12-02 16:18:27

    szkoda tylko ze za napis przyjdzie wybulic z tysiac... ale tel full wypas , lepiej pozno niz wcale(dotyk)

  • 0

    11. ~  2008-12-02 16:32:23  host: xdsl-119-245.wist.com.pl

    kolejny bubel od noki bedzie kosztowal 2500 a nawet nie ma 8 mpx aparat

  • 0

    12. ~jestem pierwszy  2008-12-02 16:35:20  host: public11765.xdsl.centertel.pl

    zapowiada się fajny telefon z QWERTY

  • 0

    13. ~czapla  2008-12-02 16:37:34  host: host-89-231-160-2.wolow.mm.pl

    owns n95 dzielnie wytrwala u mego boku ale to bedzie moj nowy fon

  • 0

    14. ~czapla  2008-12-02 16:59:07  host: host-89-231-160-2.wolow.mm.pl

    Polifonia (param.) 64 kanały, MP3 FUNKCJE GŁOSOWE Wybieranie głosowe Dla numerów i funkcji Dyktafon Tak System głośnomówiący Tak Radio Tak Odtwarzacz mp3 brak danych Wideokonferencja Tak hehehe

  • 0

    15. ~  2008-12-02 17:11:03  host: imo242.internetdsl.tpnet.pl

    znam nastepce mojej 8gb ;)

  • 0

    16. ~lol  2008-12-02 17:13:37  host: abhr169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale sprzecior pzdr 5+

  • 0

    17. ~matjez  2008-12-02 17:14:47  host: ta194.internetdsl.tpnet.pl

    Nie rozumiem jednego. Dlaczego Nokia na upartego ładuje tego Symbiana. Poza tym fonik ekstra

  • 0

    18. ~Anrew  2008-12-02 17:18:14  host: przegub.ds.ae.wroc.pl

    brawo nokia zmienia się :)

  • 0

    19. ~nowy  2008-12-02 17:49:02  host: host-181-100.ksknet.pl

    I w końcu coś nowego czym zastąpię już wysłużoną N82.

  • 0

    20. ~anonim  2008-12-02 17:51:10  host: 87-205-218-59.adsl.inetia.pl

    telefon zapowiada się nieźle ale jestem ciekaw jak płynnie będzie chodził(wkońcu to nokia) jak będzie chodził płynnie to wielki szacunek dla noki. pozdro

  • 0

    21. ~nowy  2008-12-02 17:55:09  host: 195.94.215.34

    no moze byc ciekawa propozycja

  • 0

    22. ~ciekawy  2008-12-02 18:17:45  host: 212.160.172.70

    zapowiada się hit, tylko ciekawe jak będzie wygladała cena w Polsce ...

  • 0

    23. ~elman  2008-12-02 19:25:31  host: host-89-228-110-139.olsztyn.mm.pl

    15,9 - 18.3x55.3x117.2 mm ale cegła :O

  • 0

    24. ~mjb  2008-12-02 19:31:10  host: staticline18868.toya.net.pl

    no i to moze być pierwsza Nokia w moim zyciu! Poczekamy zobaczymy co nato konkurencja!

  • 0

    25. ~Ravaek  2008-12-02 19:42:47  host: elg26.internetdsl.tpnet.pl

    Co tu dużo "mówić" sprzęt jak sie patrzy, a I-Phone niech się kryje.

  • 0

    26. ~Pablo  2008-12-02 20:38:25  host: host-81-190-42-251.szczecin.mm.pl

    NIESAMOWITA.......... brak mi słów..... iphone sie przy niej chowa :D:D:D

  • 0

    27. ~ihhaaaa  2008-12-02 20:50:26  host: due138.internetdsl.tpnet.pl

    niezły ;)) ale SE i tak rządzą ;p pozdro

  • 0

    28. ~...  2008-12-02 22:10:55  host: 193.19.165.83.osk.enformatic.pl

    Moim Zdaniem Ten Tel nie jest taki zły, tylko, ze robiony bardziej pod iPhona takie jest moje zdanie.. Nie podoba mi sie jedno ze Nokia nie proboje robic nic z wieksza matryca apaaratu np:Samsung juz ma 8mp, a Nokia dalej gustuje w 5mpx.. :(

  • 0

    29. ~Joe  2008-12-02 22:41:15  host: bve172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szkoda, że brzydka jak Alcatel.

  • 0

    30. ~konrado  2008-12-02 23:33:58  host: host23.netia.citysat.com.pl

    No nie źle..ale Omnia narazie jest troche lepsza.. ;) albo telefony LG z 8mpx.. ;)

  • 0

    31. ~mega  2008-12-03 05:36:35  host: host-92-11-217-52.as43234.net

    szkoda że windy w to nie wrzucą :(

  • 0

    32. ~majkel  2008-12-03 09:48:06  host: 212.160.172.70

    świetny telefon, bardzo dobrze się sprawuje.

  • 0

    33. ~MityK  2008-12-03 10:23:34  host: bia51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawe kiedy bedzie mozna ja kupic:P telefonik wypas:D

  • 0

    34. ~ja  2008-12-03 10:39:36  host: 94.251.142.111

    htc max 4g jest o wiele lepszy.

  • 0

    35. ~  2008-12-03 10:53:49  host: f142-057.opera-mini.net

    Szkoda,ze nie zainwestowano w lepszy aparat.Nie chodzi o mpix,ale o zoom optyczny,ksenonowy flasz i uklad soczewek,ogniskowa.Urzadzenie poza tym swietne,zastepuje w pewnym sensie laptopa np kiedy duzo podrozuje to laptop max 4 godziny potrzyma,oczywiscie 550 euro netto to troche duzo jak na ,,zastepstwo laptopa''.Szkoda,ze aparatu nie ulepszono,bo chcialbym ktoregos dnia nie targac ze soba cyfrowki.To nie chodzi o specjalistyczne foty,ale chociaz okazjonalne.A sadze,ze bano sie powiekszyc mozliwosci aparatu ze wzgledu na gabaryty telefonu.

  • 0

    36. ~ziom  2008-12-03 12:14:37  host: 149.254.200.236

    juz zbieram kase super, i juz po iphonie hehehehehehhee

  • 0

    37. ~  2008-12-03 15:49:53  host: nat-01-035.rtk.net.pl

    Podoba mi się, napewno lepsza od tej marnej n96,

  • 0

    38. ~Krzysztof  2008-12-03 16:52:43  host: acmv189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pierwszy!!!Wróżę jej niezłłą przyszłość bo 360 x 640 to właśnie przyszłóść

  • 0

    39. ~strzempa  2008-12-03 16:58:40  host: dzn129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na to chyba wszyscy czekają :)

  • 0

    40.  2008-12-03 17:49:07

    brak dvb-h. nie ma javy midp 2.1, hsdpa tylko 3.6mbps.nie napisano że ma transmiter fm, mała rozdzielczość wyświetlacza

  • 0

    41. ~Mrozik  2008-12-03 17:49:56  host: user26.152.udn.pl

    I iPhone moze sie schowac :D

  • 0

    42. ~nemo  2008-12-03 17:56:26  host: host-89-230-209-64.lublin.mm.pl

    Najlepszy obecnie telefon na rynku. GENIALNY!!! Tylko jak na razie soft trochę dziadowski...

  • 0

    43. ~AKAS  2008-12-03 19:05:31  host: aaca251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zapowiada się całkiem całkiem telefonik fajny :) zobaczymy jak nokia poradzi la sobie z ekranem dotykowym :P choc to nie jest pierwszy telefon z klawiatura qwentry znalazłem juz bardzo podobnego na amerykńskiej stronie noki ! czemu Europa jest tak zacofana pod wzgleden rynku telefonów :(

  • 0

    44. ~Zollo  2008-12-03 19:39:30  host: 87-205-246-141.adsl.inetia.pl

    No i stało się... PDA od nokii ;p

  • 0

    45. ~xD  2008-12-03 20:43:03  host: chello089079119222.chello.pl

    o prosze ciekawe ile bedzie kosztowac :D

  • 0

    46. ~Pierwszy :)  2008-12-03 20:51:55  host: addx253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Taki telefon, myślałem że więcej niż tylko 5 Mpix. Ale ta pamięć -32 Gb :)

  • 0

    47. ~Tomek  2008-12-03 21:41:40  host: dynamic-78-8-116-234.ssp.dialog.net.pl

    Moje pytanie, co jeszcze można dodać? Chyba zapalniczkę, śrubokręt i wykałaczkę

  • 0

    48. ~sedu  2008-12-03 21:51:42  host: staticline52829.toya.net.pl

    nokia przeszla sama siebie... zapowiada sie bardzo Ciekawe ale cena hhmmmyy no nie powiem 550 euro bez podatku to jest dosc drogo:D nokia rulez wielki uklon w ich strone perelka :)

  • 0

    49. ~Maniek  2008-12-03 22:46:10  host: ip-89-174-40-176.multimo.gtsenergis.pl

    Jak ktoś będzie wiedział kiedy można go będzie kupić nie da znać

  • 0

    50. ~rafal0880  2008-12-04 15:19:43  host: aayu184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czego to nokia nie wymyśli hehe... idą im te telefony że zapominają o dawnym szacunku za twardość dawnych modeli

  • 0

    51. ~krzysiek  2008-12-04 15:43:45  host: dynamic-78-8-235-237.ssp.dialog.net.pl

    wooooooooooooooooow.... jaki fon... na to czekałem od dziecka.... musze go mieć:) pzdro.

  • 0

    52. ~  2008-12-04 16:37:23  host: acie228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cena pewnie u nas bedzie z KOSMOSU

  • 0

    53. ~Mikas  2008-12-04 17:25:05  host: ays102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niedawno było N96 a już N97 no nic, poczekam na N99. xD (Pierwszy ;])

  • 0

    54. ~brok3n  2008-12-04 17:32:12  host: 77-254-158-212.adsl.inetia.pl

    naprawde fajny telefon... aktualnie mam iphone'a i powiem szczerze, ze jezeli kiedykolwiek musialbym zmienic kom. to przezucilbym sie wlasnie na ten :) Bawilem sie nim troche na pokazie w irlandii i swietnie chodzi.

  • 0

    55. ~Raval  2008-12-04 18:22:50  host: host-81-190-77-129.gdynia.mm.pl

    Nie no co nowsze Nokie serii N to gorsze.. uwielbiam Nokie są niezastąpione jeśli się wie na co patrzy ale ta Nokia jest jakaś dziwna.. przypomina mi mojego I-poda toucha.. a co do Seri N to 95 8Gb to chyba najlepszy wybór.. choć nie znam N75 bo nie ma jej w polsce. ;)Ciekawe kiedy wejdzie do polski i jakie bd jej prawidłowe komentarze.. no nic zobaczymy ;P pozdrawiam

  • 0

    56.  2008-12-04 18:34:23

    Nokia potrafi...

  • 0

    57. ~dawidos  2008-12-04 18:44:01  host: 80.50.128.158

    Nono zobaczymy co to wyjdzie. Z wyglądu jest całkiem całkiem. Ja jednak wole normalny telefon a nie dotykowy ekran xd.

  • 0

    58. ~Mikas  2008-12-04 18:45:45  host: ays102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niedawno było N96 a już N97 no nic, poczekam na N99. xD (Pierwszy ;])

  • 0

    60. ~KosaJr  2008-12-04 19:27:54  host: bpe7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WoW... Nokia z qwerty + iphone'owa koncepcja... hmm... wyjdzie pewnie jak zawsze :P Z wyglądu dla mnie taka sobie. Wolałbym oryginał, tzn. Iphone. Albo Omnie.

  • 0

    61. ~  2008-12-04 19:31:00  host: 193.59.16.72

    ładny, dobrze wyposażony, ja wole windowsa, zapewne bedzie za drogi

  • 0

    63. ~gala90  2008-12-04 23:47:14  host: c184-163.icpnet.pl

    Mam nadzieje ze to nie jest prototyp :D

  • 0

    64. ~dr.  2008-12-05 02:39:00  host: nat9.mnc.pl

    a gdzie OLED???

  • 0

    65. ~poli  2008-12-05 09:37:35  host: yk170.internetdsl.tpnet.pl

    ależ ten fon będzie drogi...

  • 0

    66. ~bydle  2008-12-05 11:43:00  host: adtz238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    perfekcyjny telefon, bedzie mój jak tylko cena stanie sie bardziej przystepna

  • 0

    67. ~kris  2008-12-05 13:52:07  host: dolflin.dolfamex.com.pl

    wygląda na plastykową tandete jak ostatnio nokia wypuszcza. poza tym 16mln kolorów, poco tyle komu? przez to bedzie żarła baterie jak wściekła.

  • 0

    68. ~expert  2008-12-06 14:08:47  host: public58960.xdsl.centertel.pl

    wreszcie coś fajnego ze strony noki, tylko pewnie na rynku ukażę się za późno,i nie będzie w stanie konkurować z nowymi modelami z 12mpix i WM które ukażą się pewnie już koło wakacji:)

  • 0

    69. ~REWELA  2008-12-06 16:29:13  host: 116-119.echostar.pl

    Ten telefon powinien byc na 1 miejscu ale wiemy i tak ze dziecie czuwaja caly czas 24h i dodawaja ocene 1 aby nie byl lepszy od sonóf eriksonóf

  • 0

    70.  2008-12-06 17:40:06

    super!!! tylko gdyby jeszcze lepszy aparat 7mpx lub 8mpx pozdrawiam

  • 0

    71. ~MystiQ  2008-12-06 19:11:13  host: gfk186.internetdsl.tpnet.pl

    Jestem tylko ciekawy ceny... W tej chwili Touch HD to jakieś 2000zł, Omnia to jakieś 1300zł. Jak Nokia wyjedzie z ceną 3000zł to wiadomo, że wybór padnie na Touch HD albo Omnie... Mimo wszystko, telefonik bardzo fajny. Gdyby cena była podobna do HTC i Samsunga to można śmiało się zastanawiać :)

  • 0

    72. ~  2008-12-06 20:01:26  host: 77-254-7-127.adsl.inetia.pl

    fajny szkoda tylko że taki ciężki ale ogólnie polecam !!!

  • 0

    73. ~SE p1i user  2008-12-06 22:48:27  host: 23-to3-1.acn.waw.pl

    N97 byłaby ciekawa propozycja gdyby nie to ze ma symbian, i ze jest ciezka, no i pewnie bedzie droga, wybieram SE Xperia lub HTC touch pro.

  • 0

    74. ~  2008-12-07 07:45:35  host: f96-046.opera-mini.net

    Młodsza siostra nie przyszalała z tą multimedialnością. Napewno plusem jest 32GB, i radio z RDS, minus to z kolei aparat bez ksenona (tylko 5MPix?) i jak zwykle bateria. X1 ma lepszą rozdzielczość wyświetlacza. Swoją drogą ciekawe jaka jest V edycja symbiana.

  • 0

    75. ~dechomenon  2008-12-07 12:25:57  host: 212.67.159.28

    czyżby kłopoty nokii w Japonii, odzwierciedlały mniejsze zainteresowanie nokią w europie? Nikt nie pisze nic o tym terminalu bądź co bądź najbardziej zaawansowany sprzęt ze stajni N.

  • 0

    76. ~  2008-12-07 15:56:28  host: aacz105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wyglada napewno lepiej od (sra)iPhone'a

  • 0

    77. ~vvvv  2008-12-07 16:24:03  host: inet20908nh-2.eranet.pl

    świetne parametry ale tandetny wyglad i wielka cegla.....ciekawe czy z mp4 wciaz rboi problemy czy moze wreszcie obsluguje jak nalezy

  • 0

    78. ~Sebo wawa  2008-12-07 16:57:50  host: nat.spray.pl

    Telefon Boski Po Co Ja N96 kupywalem ;/

  • 0

    79. ~krzk  2008-12-07 17:17:30  host: abmg150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dobry tel sie szykuje.

  • 0

    80. ~koza  2008-12-07 21:58:47  host: host-n4-94-248.telpol.net.pl

    fajna koncepcja.N96 niewypał za to ten model może byc ciekawy. Ciekawe kiedy premiera :]

  • 0

    81. ~sladziu  2008-12-07 22:23:27  host: aamm119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kiedy bedzie wiadomo cos na temat procesora i ilosci RAMu?

  • 0

    82. ~luuuki  2008-12-07 23:11:45  host: cqk223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chyba bez rewelacji. nawet HSDPA do 3,6 (wiekszosc telefonow ma 7,2). no i co to jest ten czujnik zblizania?

  • 0

    83. ~Blabla  2008-12-08 04:35:25  host: 86-144-n1.aster.pl

    prawie ideał, ale nie ma tunera TV DVB-H i WiMaxa. więc i tak i tak przegrywa z HTC MAX.

  • 0

    84. ~gosc  2008-12-08 04:52:43  host: v27.ngates.nasze.pl

    no zapowiada sie fajowy kombajn tylko ciekaw jestem od kiedy bedzie dostepy i cena

  • 0

    85. ~  2008-12-08 10:23:05  host: 77.236.0.201

    jak teraz nokia będzie wypuszczać wszystko dotykowe to nie będzie zbyt dobrze dla niem. Nie mniej jednak telefon kosmiczny, tylko czemu jeszcze nie nagrywa w 120 fps'ach :]

  • 0

    86. ~Dv  2008-12-08 12:47:52  host: aaoo215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon na jaki czekałem:)

  • 0

    87. ~  2008-12-08 15:19:47  host: f142-135.opera-mini.net

    Milion funkcji i milion złotych...

  • 0

    88. ~  2008-12-08 15:46:29  host: acpe246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    musze go mieć narazie mam c902i

  • 0

    89. ~Lesenus  2008-12-08 21:21:14  host: hag170.internetdsl.tpnet.pl

    Teraz czekam tylko na kopię tego telefonu z aparatem 12 Mpix i więcej mi do szczęścia nie potrzeba ;)

  • 0

    90. ~marcel7180  2008-12-08 21:21:24  host: drx1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon.Krzyżówka n95 z 5800 + qwerty.Dosłownie cud.Tylko jeszcze zamiast kilku bajerów,gdyby miał usb hosta...

  • 0

    91. ~  2008-12-09 00:13:55  host: 195.206.115.106.static.telsat.wroc.pl

    wygląda świetnie, wyposażenie też niezłe. ciekawe ile będzie kosztował... ogólnie szczena na plerach ;))

  • 0

    92. ~luzik  2008-12-09 08:00:39  host: 88.220.82.67

    No prosze kolejna nokia z seri n ,wyglad całkiem całkiem co do danych technicznych zabardzo sie nie postarali,ale zobaczymy jak się spisze,jak narazie dla mnie samsung jest góra.

  • 0

    93. ~  2008-12-09 12:39:23  host: bzn245.internetdsl.tpnet.pl

    A ci dalej ładują symbiana. jak to ma być smartphone bez windowsa M

  • 0

    94. ~jvridv5  2008-12-09 14:20:18  host: 78.151.170.82

    az nie mozliwe co sie dzieje z tymi telefonami... musze miec nokie n97!! tylko zobaczcie na te nowoczesne zastosowania! nie mozliwe az... widze, ze pierwszy wpis :)

  • 0

    95.  2008-12-09 20:49:48

    Robi wrażenie :O

  • 0

    96. ~melex  2008-12-09 23:39:46  host: 77.236.0.201

    Nie ma irdy !!!

  • 0

    97. ~michallll14  2008-12-10 13:30:46  host: 77-253-144-173.adsl.inetia.pl

    ten fon jest super!! ciekawe ile koszuje??

  • 0

    99. ~judge  2008-12-10 22:41:52  host: host86-138-226-223.range86-138.btcentralplus.com

    z samego opisu i funkcji to telefon moze byc prawdziwa petarda...

  • 0

    100. ~  2008-12-11 10:53:15  host: gba150.internetdsl.tpnet.pl

    ale maszyna

  • 0

    101. ~alek  2008-12-11 18:39:47  host: to-forweb.stormmedia.pl

    no widze znowu 5 mpx... to juz jest porazka...

  • 0

    102. ~  2008-12-11 21:26:03  host: grh156.internetdsl.tpnet.pl

    Bardzo fajowski fon nigdy mnie nie zawiódł ;) Kupiłem w Finlandii przeliczając na Polskie 2500 Euro ;)

  • 0

    103. ~Zorin  2008-12-11 22:25:50  host: public61202.xdsl.centertel.pl

    nieźle wygląda ale aparat nadal 5.0mpix mogło być chociaż 7.2mpix

  • 0

    104.  2008-12-12 10:20:18

    Mikas czekajmy lepiej na N100 :D

  • 0

    105. ~Symbian fun  2008-12-12 12:55:35  host: 77-253-142-228.adsl.inetia.pl

    Po prostu nokia. Czego nie zrobi to zabija Sony Ericssona. Mam 6210 navigatora, zresztą to już 5-ta moja nokia na symbianie i jak widze kogoś z sony ericssonem to mi go żal. Htc i blackberry liczą się jeszcze na rynku smartphonów a reszta to po prostu komórki które próbują naśladować prawdziwego smartphona :-) Ps. N97 to po prostu cudeńko!

  • 0

    106. ~  2008-12-13 17:53:05  host: 80.54.27.31

    telefon ma 32GB pamięci i można dokupić 16 GB do slotu karty pamięci i mamy razem 48GB naco komu tyle? mi nie potrzebane, a jak innym to niewiem

  • 0

    107. ~adr***  2008-12-13 19:15:53  host: 94.254.151.145

    Grubas i kloc, gdyby nie ta klawiatura byłby fajny -.-

  • 0

    108. ~sasa  2008-12-13 19:42:11  host: public-gprs38860.centertel.pl

    strasznie drogi ale 32gb pamięci to juz jest wielki postęp ale do niego kamera pasowała by 7.2 mega pixeli

  • 0

    109. ~jaa  2008-12-14 13:03:55  host: ibm162.internetdsl.tpnet.pl

    chyba nie ma wad telefon przyszłości :)

  • 0

    110. ~ja  2008-12-14 21:51:16  host: chello089074147186.chello.pl

    a na co ci wiecej glabie, 5mpix czy 10 mpix przy tak malej matrycy to bez znaczenia bo sa kosmiczne szumy; i tak nie masz pewnie zielonego pojecia o tym wiec tkwij w swoim przekonaniu

  • 0

    111. ~optimus  2008-12-15 11:46:00  host: staticline16967.toya.net.pl

    Klon kaisera nic specjalnego nokia nic nowego nie potrafi wymyślić tylko kopiuje stare pomysły. A co do marudzenia o 5mpix człowieku ten tel mógł by mieć nawet 2 jest to wersja biznes wiec mało kogo obchodzi aparat no chyba ze taką lamę jak ty kup se cyfrówkę i pstrykaj chociaż na pewno nie potrafisz.

  • 0

    112. ~gosc  2008-12-15 17:16:20  host: v27.ngates.nasze.pl

    hmm zajefajny telefonik i mozliwosci ale szkoda ze nie obsluguje divx,xvid, rmvb itd skoro to multimedialny kombajn.Powinien byc jeszcze jakis emulator aby mozna bylo odpalac programy z Pc

  • 0

    114. ~xperia rzadzi  2008-12-16 03:11:33  host: cpc2-roch4-0-0-cust768.manc.cable.ntl.com

    ludzie skumajcie ze ten telefon nie jest po to zeby robic zdjecia 3249489423mpx ... ci, ktorzy sie interesuja zakupem takiego telefonu maja aparaty cyfrowe lub lustrzanki do robienia zdjec. narazie mam nowiutka se xperie i jak dla mnie bomba, w ogole jeden z najlepszych telefonow kolo HTC dzis :)

  • 0

    115. ~  2008-12-16 16:50:21  host: apn-77-114-170-70.gprs.plus.pl

    wreszcie jakas lepsza rozdzielczosc ekranu

  • 0

    116. ~d  2008-12-16 21:48:16  host: 83-145-161-244.cable-modem.tkk.net.pl

    ojoj tylko 5mpix? no popatrz, sam jestes porazka, podaj jeden sensowny argument przemawiajacy za wieksza matryca w telefonie

  • 0

    117. ~  2008-12-18 12:43:15  host: bkq155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po co komu 16 mln kolorów?? jak je wszystkie sprawdzić?? pytanie na poziomie przedszkola

  • 0

    118.  2008-12-18 19:57:06

    Z tego co się dowiedziałem od testerów tej nokii ma ona prawdopodobnie procek 369 MHz w Dualu, czyli ma około 800Mhz, a to jest bardzo dużo. N96 ma około 500Mhz

  • 0

    119. ~Jonathan  2008-12-19 09:42:32  host: ebl22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik kosztuje 2050 zł jest bardzo fajny i wydajny ale jak już mówiono nie ma szans htc max ale i tak sobie go kupie bo nokia to nokia a nie żadna tandeta

  • 0

    120. ~ohn  2008-12-19 09:46:29  host: ebl22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tel kosztuje 2000 zł jest fajny wydajny i sobie go kupie bo to jest nokia anie sromy ericsomy

  • 0

    121. ~chmielinho  2008-12-19 23:51:38  host: 212.87.241.230

    wyglada niezle a aparat 5mpix spokojnie starcza lepiej niech popracuja nad jakoscia a nie mpix, i niestety cena rowniez wylacznie dla skromnej grupy w tym kraju. za taka cene jak walna to mozna by kupic dwa telefony konkurencji ale i tak jestem za nokia ;] szkoda tylko ze juz nie pokazuja magii jaka stanowila n95 w odleglej przeszlosci.

  • 0

    122. ~adio  2008-12-22 19:58:52  host: nat-moc6.aster.pl

    ~75, ~109 wiesz co to wogóle znaczy megapixel, bo wydaje mi się, że nie. 5Mpix to rozdzielczość zdjęcia nie jakość!! Jakbyś miał/miała nawet 30Mpix to przy takiej małej matrycy będą szumy!!

  • 0

    123. ~ktoś  2008-12-23 09:31:20  host: asv171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @111 no widzisz... dzieci lubie duże cyferki i to dlatego. no bo po co jest poczytać o fotografii ;]

  • 0

    124. ~aaa  2008-12-24 12:34:57  host: 77-253-125-119.adsl.inetia.pl

    przestancie opowiadac o tych mpx bo mi się smiac chce, oprocz rozmiaru nic innego to nie wnosi wole cyfrówke z 3,2mpx + obiektyw 40mm niz kazdy telefon nawet z 12mpx

  • 0

    125. ~Ludi  2008-12-24 13:38:29  host: bcp8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    69. ~expert 2008-12-06 14:08 public58960.xdsl.centertel.pl wreszcie coś fajnego ze strony noki, tylko pewnie na rynku ukażę się za późno,i nie będzie w stanie konkurować z nowymi modelami z 12mpix i WM które ukażą się pewnie już koło wakacji:)

  • 0

    126. ~N95  2008-12-25 03:38:55  host: nat-mo3.aster.pl

    Gdyby już była na rynku to z chęcią zamienił bym na nią swoją N95 ale biorąc pod uwage, że wyjdzie gdzieś za pół roku... Poczekam na kolejną topową N-kę. Może z nowym aparatem, bo ten tutaj to ten sam, co mam w mojej 95. No i może z jakimiś nowymi multimediami... Mimo wszystko jakby nie patrzeć telefonik na prawde dobrze dopasiony ale ciągle nie jest tak przełomowy, jak swego czasu była N95. Doceniam pełną klawiature alfabetyczną, fajnie rozwiązany boczny slider i duży dotykowy ekran. Strasznie sie napaliłem na ten telefon. Jednak ciągle czekam na nokie, która znowu wywróci świat telefonii komórkowej do góry nogami.

  • 0

    127. ~.  2008-12-25 16:14:11  host: ayk157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 106: A mi żal ludzi z nokiami. Nokie to też nie są smartfony tylko telefony z bajerami.

  • 0

    128. ~jaaaa  2008-12-25 17:44:46  host: 82.160.247.209

    nie myśłicie że taki duży ekranik to troszke lekka pszesada??? wifi the best symbian,,, zajebisty

  • 0

    129. ~ds  2008-12-26 12:00:04  host: beu247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia jakby sie zacieła ciągle 5.0 meagpixela inne firmy mają już po 8 a nokia heh czekam na nią

  • 0

    130. ~MACIEK  2008-12-26 18:14:57  host: 90-156-33-206.as.kn.pl

    Pamięć wewnętrzna 32 GB ? Poprawcie błąd :) Pozdrawiam

  • 0

    131. ~marchewa128  2008-12-27 17:49:02  host: chello089079251074.chello.pl

    no nie, kolejna droga szajsokia (przepraszam jesli kogos uraze...)wole SE i nokia moze sobie produkowac telefony milion razy lepsze od se, ale zdania nie zmienie...po prosru sie zrazilam...mialam n95 krotko i powiem ze nie warto bylo...przezucilam sie na se k550i do ktorego mam wgrany soft a w610i i jestem bardzo zadowolona...n97 sie bawilam chwile, i juz mnie to nie zniechecilo...

  • 0

    132. ~sss  2008-12-28 23:50:53  host: 088156039018.ols.vectranet.pl

    #65 dotykowy OLED? zawsze można pomarzyć...

  • 0

    133. ~NoBody  2009-01-02 11:55:40  host: chello089079118223.chello.pl

    Sony Ericsson X1 Xperia jest stabilniejszy w sofcie i ma lepszą baterie. (info pobrane z laboratorium Polskiej Telefonii Cyfrowej operatora sieci Era) a wy się tą Nokią tak jaracie :P A dotykowy wyświetlacz to po po prostu komedia. BTW. komentarze typu użytkownika Symbian fun (nr. 106.) mnie śmieszą! SE X1 wyszedł szybciej niż ta nokia a i tak jest lepszy od niej. Głupoty piszesz bo sie nawet nie znasz... :/

  • 0

    134. ~JKL  2009-01-03 09:41:17  host: 83-238-148-63.ip.netia.com.pl

    @107 Tak naprawdę slot kart SDHC, który posiada ta Nokia obsługuje karty do 32 GB (dane techniczne na telepolis są często bardzo mylące, więc w sumie możemy mieć tej pamięci 64 GB. Po co? Np, żeby go podłączyć do telewizora i z niego przeglądać różne multimedia...A po co Ci duży dysk w komputerze, hm?

  • 0

    135. ~mmm  2009-01-04 06:15:58  host: host-84-9-115-10.dslgb.com

    jeśli to masz kosztować 2000-3000zł to nie kupie

  • 0

    136. ~zwei  2009-01-05 13:55:03  host: dqp222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w końcu wyświetlacz 16 mln kol jeeeee:d

  • 0

    137. ~dameroo  2009-01-05 18:47:32  host: ip-62-69-216-222.globalconnect.pl

    Moja mama pracuje w finskim banku i ostatnio otrzymala go w nagrode za prace, mialem okazje sie nim bawic, jest przereklamowany, SE rządzi

  • 0

    138.  2009-01-05 20:40:41

    5mpix to jest bardzo dużo. Nie liczy się wielkość matrycy tylko jakość. Samsung to udowodnij. Wydał telefon z matrycą 10mpix, po testach okazało sie, że robi (uwaga!!) 75% zdjęcia gorzej od jakiegoś SE z 2.0 aparatem. Bardzo mi się podoba to, że jak ktoś nie lubi dotyku, to ma klawiature dodaykowo, co wypiera Iphona. Dużym plusem jest potężny procesor dwurdzeniowy dajacy razem około 800Mhz, co na taki telefon nie jest mało.

  • 0

    139. ~macfly5  2009-01-06 08:52:45  host: 88.220.82.67

    koledzy piszecie po co komu 32G wbitej pamięci a mzksymalnie 48 w tej noki,dla mnie był by ful wypas ale nie w tym telefonie.Divx xvid troche miejsca zajmuja,i taka pamięć zupełnie wystarczy.a nie słyszałem o takim telefonie ,który obsługuje pliki rmvb.

  • 0

    140. ~siersciaty  2009-01-09 03:34:49  host: chello084010155252.chello.pl

    blabla-ani dvb-h ani wimaxa w polsce nie wykorzystasz (dvb-h chyba tylko pod PKiN w Warszawie i gdzieniegdzie w Krakowie). Symbian fun-a UIQ to niby co? pisze to z P1i z 8gb w srodku i jestem zadowolony. chetnie zobcaczylbym jak wyglada dotykowa wersia s60, ale uwazam ze i tak uiq jest lepsze. jedyna jego wada-juz nie zyje :(. PS nokia n96 to glupota-dziala wolniej niz n95, a za wbudowane 16gb sie placi, chociaz n95 potrafi obsluzyc taka karte, co wychodzi duzo taniej + mozemy zmienic karte pamieci

  • 0

    141. ~Rogi  2009-01-12 19:41:18  host: ip-88-199-189-110.tczew.net.pl

    Nie ma UMTSa. ;p

  • 0

    142. ~milekxsxs  2009-01-12 19:42:17  host: 217.98.73.161

    kupilem go za 1800 od znajomego jest zajebisty klawiaturka spox tydzien po zakupie podczas robienia kupy tel wypadl mi z kieszeni prosto do wody teraz mam tylko Niedzialajacy Fonik i tak Iphone lepszy

  • 0

    143. ~Kuba  2009-01-13 10:47:39  host: h82-143-161-119-static.e-wro.net.pl

    Zauważyłem, że w reklamach/prezentacja współczesnych telefonów w ogóle nie prezentuje się już funkcji dzwonienia. Gdy obejrzymy oficjalne demo tej Nokii, to nawet nie da się skumać, jak wykręcić numer. A może z tego modelu nie można dzwonić ;)

  • 0

    144. ~Mat  2009-01-17 13:44:46  host: abin206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma kosztowac około 2000zł...w 100% jest wart swojej ceny ^^

  • 0

    145. ~luki  2009-01-18 17:19:04  host: cel221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon nie ma sobie rownych!! jest warty swojej ceny.

  • 0

    146. ~Boj  2009-01-19 19:20:31  host: ch100.internetdsl.tpnet.pl

    Ja nie wyobrazam sobie zebym miał fona bez Symbiana.

  • 0

    147. ~czapla  2009-01-21 15:24:13  host: host-89-231-160-2.wolow.mm.pl

    131. ~marchewa128 2008-12-27 loooool to mialo byc śmieszne tez sie bawilem we snie...(N95 ma 2 lata... to stary smiec ktory do teraz owni rynek i kosztuje 1k zł) xperia co to jest nie widzialem nikogo z tym motlochem ?? a wiecie jaki n97 ma procek bo ja jeszcze nie?? fajnie miec WM ciekawe dziecko co robisz na nim watpie zebys wiedzial co to indeksy gieldowe z notowan slaby jestes ksiazek czytac nei umiesz a i filmow konwertowac marka nie mozesz poszpanowac nawet w szkole oO nie lepiej ci laptoa bylo kupic wiekszy szpan

  • 0

    148. ~paweloks  2009-01-21 16:15:45  host: host-89-228-85-215.olsztyn.mm.pl

    Jakie cacko maskakra !!!

  • 0

    149. ~  2009-01-21 19:48:20  host: public-gprs61041.centertel.pl

    do Maciek...jaki blad?? tu nie ma zadnego bledu...sprzet ma 32 gb wbudowanej pamieci

  • 0

    150. ~Adrian..  2009-01-22 22:47:32  host: adqq53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cena na ebay 600-700 $ .

  • 0

    151. ~rysio  2009-01-23 13:17:39  host: host-89-231-160-2.wolow.mm.pl

    140# wlasnie widze z czego piszesz a wracajac do telefonu wie ktos jaki ma procek?

  • 0

    152. ~noname  2009-01-24 14:36:55  host: chello089074072060.chello.pl

    Nie wiem skąd macie takie info ze ta nokia ma dwa procki w dualu, to są bzdury totalne. N97 ma mieć 32-bitowy Freescale MXC300-30 (nie wiadomo jeszcze o jakim taktowaniu). Odnośnie aparatu 5mpx wcale nie musi być taki jak w N95/96 jeżeli dopracowali obiektyw może to być jeden z lepszych aparatów mobilnych. Ogólnie to i tak niema obecnie bardziej zaawansowanego telefonu na rynku (xperia x1 - ma mniej pamięci, gorsze głośniczki, słabszy wyświetlacz, posiada jedynie więcej pamięci ram i ma bardzo dobry slide:).) Jedyny telefon który może konkurować z N97 (na obecną chwile) Jest to chyba NTT SH-04A pełna specyfikacja nie jest jeszcze znana ale telefon ogólnie robi ogromne wrażenie, choć i tak pewnie będzie dostępny tylko i wyłącznie na rynku azjatyckim. A i jeszcze jedno rozpierdalają mnie dzieci które piszą że bawili się już n97. Jak mogłeś/aś się bawić N97 skoro nie ma jej jeszcze na rynku?!! Jak widać w Polsce jest coraz więcej dzieci z zaburzeniami emocjonalnymi, może to efekt Czarnobyla?

  • 0

    153. ~lol  2009-01-26 00:48:51  host: ayl123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    haha, spacja po prawej stronie klawiatury ....szajs.

  • 0

    154. ~xslola  2009-01-27 11:01:25  host: 82-160-131-099.tktelekom.pl

    na e bay u można już go dostać jeśli dobrze pamiętam około 2.200 ale telefonik wart swojej ceny no i już niedługo mój ;p

  • 0

    155. ~czapla  2009-01-28 14:23:29  host: host-89-231-160-2.wolow.mm.pl

    zal mi was ja skakalem ze spadochronem wypadl mi walnal w koncern SE i buuummm czekoladowe krolestwo !!! Se nie isnieje

  • 0

    156. ~ShaQal  2009-01-29 02:20:20  host: chello089076166110.chello.pl

    rmvb zeby odpalalo to jest programik do tego panie "szpec" :] pomysle nad zmiana za rok moze:P puki co moja N82 black wymiata :] Nokia RLZ!

  • 0

    157. ~  2009-01-29 15:39:05  host: bev35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie wie ktoś może gdzie on wyjdzie ? chodzi mi o kraj - gdzie zazwyczaj można takie telefony dostać ( fabryk w angli? )

  • 0

    158. ~-playowygostek  2009-01-29 20:07:26  host: 81.15.146.142

    a ja bede ją miał, znam koordynatora handlowego nokii to mi załatwi w niższej cenie:) Nie wiem naprawde nie wim kto mówił, że ten telefon jest ciężki, 150gram to jest nic!! słabeusze na siłownie i pakować...

  • 0

    159. ~89paparazzi  2009-01-29 22:38:40  host: dynamic-78-8-57-146.ssp.dialog.net.pl

    Ciekawe, czy po Noki N97 Pojawi się jakiś telefon z projektorem ??? Już takie cuda mają Japanesy.

  • 0

    160. ~Nokia fan  2009-01-30 15:21:39  host: 77-253-229-19.ip.netia.com.pl

    Ciekaw jestem kiedy wejdzie na Polski rynek ale czekam niecierpliwie :D szkoda nie nie ta telewizji :( ale i tak biore iPhona rozklada na lopatki

  • 0

    161. ~  2009-02-02 17:16:33  host: gmv98.internetdsl.tpnet.pl

    myślałem inaczej, na początku byłem podjarany tak że już na niego zbierałem, ale teraz (po przemyśleniu) uważam że brakuje mu kilku rzeczy. Po pierwsze - procesor z n96 - PORAŻKA, on nie ma akceleracji 3D. Po drugie - wielkość - moja 5300 jest tak samo gruba jak on! nie wyobrażam sobie tego fona do noszenia w kieszeni :)

  • 0

    162. ~Stasiu  2009-02-04 09:49:26  host: acrr172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To juz nie jest fajna Nka;/ N95 i reszta nizej to byly telefony biznesowe a teraz zaczeli widziwiac

  • 0

    163.  2009-02-04 16:05:58

    [wymoderowano]

  • 0

    164. ~berdys  2009-02-04 22:43:12  host: ip-94-42-36-44.multimo.gtsenergis.pl

    ~melex* irdy nie ma ? kup 6210, ona ma...

  • 0

    165.  2009-02-05 21:20:12

    Ludzie! Dwa rdzenie po prawie 400mhz nie dają 800mhz! Są to po prostu tak jakby dwa procesory taktowane z częstotliwości (potoczeniej można by było nazwać to ich szybkością) 369mhz! Mhz to nie pojemność, żeby ją sumować! Czy jak jadą dwa samochody obok siebie z prędkości 100kmh to razem jadą z prędkością 200kmh!? Kolejna sprawa 5mpx! Kiedy zrozumiecie, że mega piksele to chwyt marketingowy! One odpowiadają tylko i wyłącznie za rozdzielczość nic innego! Na jaką cholerę ludziom w telefonach 8-12mpx skoro zdjęcia robione telefonem i tak przeważnie są oglądane na pc o rozdzielczości dajmy nawet 1600x1200 (czyli wystarczyło by 2mpx), czy wywoływane w jakiś standardowych formatach. Kto robi zdjęcia telefonem na plakaty? Za jakość zdjęć odpowiada typ matrycy, optyka i oprogramowanie! Co trzeba dodać np. 8 mpx to również więcej elementów światło czułych, a skoro jest ich więcej to trzeba gdzieś je zmieścić. Niestety telefonach zazwyczaj jest tak, że wraz ze wzrostem ilości mpx wcale nie rośnie wielkość matrycy. Co za tym idzie zmniejszają się odległości pomiędzy danymi elementami co zwiększa zakłócenia (szumy). Żeby usunąć te szumy producent musi zastosować więcej filtrów które tak naprawdę tylko sztucznie upiększają zdjęcia. Co do porównywania Symbiana z Windowsem, w mojej opinie jest to jak porównywanie Dostawczaka z Cupe… zupełnie dwa inne typy o innych zaletach, dedykowane dla innych użytkowników o innych potrzebach.

  • 0

    166. ~ssss  2009-02-08 09:22:49  host: host-abn-93-89-192-8.tkk.pl

    jak bedzie maiala taka baterie jak n95 8gb to ja podziekuje, bo mi batka trzyma 1 dzien, za to wielki minus dla nokii

  • 0

    167. ~amadeusz.odi  2009-02-09 15:17:04  host: 88-106-38-222.dynamic.dsl.as9105.com

    Mam SE Xperia X1...- tęsknię za nokią :)Czekam na Nokie N97. Nokia Rules!!!!!!!

  • 0

    168. ~  2009-02-09 18:12:01  host: public-gprs5072.centertel.pl

    nie podniecajcie sie tak tymi nokiami,htc hd jest o wiele lepszy a pozatym toshiba wypuszcza model z prockiem 1ghz i ekranem 4.1 cala

  • 0

    169. ~as  2009-02-10 16:44:28  host: agz33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Procek jest ten sam co w 5800 i n85 więc żadna potęga. Jedyna nadzieja to dobrze zoptymalizowany system, ale w gierki 3d se nie pogracie bo akcleratora nie ma. Ogólnie telefon nie prezentuje nic nowego, klawiatura jak w Kaiserze, do tego dość uboga w przyciski, tylko 3 rzędy.

  • 0

    170. ~no  2009-02-10 16:44:44  host: dsh68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wygląda bardzo wygodnie... gdyby miał tylko windows mobile a nie symbiana :(

  • 0

    171.  2009-02-13 10:12:24

    Gdzie można kupić NOKIA N97 32GB?

  • 0

    172. ~njhvbghvyjg  2009-02-13 16:17:58  host: bis148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po co do takiego fona karta pamieci, 32gb chyba wystarczy karzdemu

  • 0

    173. ~Roostek  2009-02-13 17:52:58  host: 78.133.242.22

    Prezetuje sie suuper z wygladu cieawe jak sie sprezetuje i jaka cena bedzie

  • 0

    174. ~Oski  2009-02-14 13:11:57  host: aect175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zel jaka cegla haha spodnie by mi spadaly nie dosc ze wielgasna to jeszcze wazy tone

  • 0

    175. ~..  2009-02-14 15:14:51  host: host-89-229-132-22.chelm.mm.pl

    Czytając wasze posty to najlepiej aby telefon miał 10mpix irde i inne badziewie :) może jeszcze ma laske robić hahahah i koszt zakupu najlepiej za darmo buhahaha trzeba się leczyć dzieci

  • 0

    176. ~Ziom075  2009-02-14 16:54:39  host: bwv206.internetdsl.tpnet.pl

    super telefony zazwyczaj nie mają podczerwieni!!!!!

  • 0

    177. ~inter  2009-02-15 08:11:29  host: chello087207202028.chello.pl

    ja jednak poczekam na MORPH ;)

  • 0

    178. ~xxx  2009-02-15 11:04:07  host: 87-205-165-210.adsl.inetia.pl

    xperia ma kilka razy lepszą. No i ten pseudo 16 mln wyświetlacz. Do 138 rdzenie nigdy się nie sumują taki w950i mając jeden procek 208mhz + akcelerator 3d bije na łep w wydajności n96 z dwoma procami 260 mhz.

  • 0

    179. ~  2009-02-15 11:19:19  host: h231123.net.pulawy.pl

    16 milionów kolorów to jest pic na wode ja mam nokie 6500 slide która posiada 16 milionów kolorów i mam se c702 który posiada 262 tysiące kolorów i w se c702 jest wyrażnieszy wyświetlacz se górą a jeśli chodzi o zdjęcia to se też górą a nokie niech ich cholera weżnie więcej nie kupie już nokii bo robią hujowe kolory w wyświetlaczu i hujowe zdjęcia jedynie odwarzacz mp3 mają dobry

  • 0

    180. ~michu  2009-02-16 17:07:56  host: aega105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    taki szal ale ma na przyklad slabszy procesor od noki 6120 clasic - za 400 pln na allegro czyli okolo 6 razy tanszy niz ten. a jesli chodzzi o aparat to taki sam ma nokia 6220 clasic za 700 pln na alegrom czyli 3 razy mniej od tego telefonu . ma wifi podobnie jak nokia e51 za 500 zl na allegro czyli 4 razy taniej niz to cudo . moim zdaniem nokia 6220 clasic jest lepsz i 4 razy tansza

  • 0

    181. ~Lukash1410  2009-02-16 21:17:06  host: ebm114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie patrząc na wasze komenty jak sie bijecie o telefon powiem krotko: Jestesmy na stronie oceniania danego telefonu a nie wyzywania innych i zachwalaniu innych marek. Więc patrząc na tel. nokie n97 moge powiedziec juz teraz ze telefonik choc troche duzy, moze okazac sie jednak poreczny. Aha nokia robi telefony z tradycja ktore inne tel. nigdy nie zobacza. Tylko te tel maja przyszlość:(Nokia,LG,Samsung,Motorola,HTC,BlackBerry,Apple).P.S. Fakt ten nie wymyslilem i napisalem ze mi sie tak podoba i chce zjechac innych producentow - potwierdzam to faktami z kilkunastu lat rozwoju branzy telekomunikacyjnej. Pozdrawiam

  • 0

    182. ~HTC  2009-02-17 22:17:30  host: 193.120.116.185

    HTC Touch HD lepszy pod wieloma wzgledami;) i juz niedlugo moj

  • 0

    183. ~  2009-02-19 21:56:52  host: f143-058.opera-mini.net

    To nie jest telefon do kieszeni, za duzy i zagruby. Sprobuj taki nosic w lato jak masz tylko krotkie spodnie i koszulke. Na smyczy ? urwie ci szyje razem z glowa. To jest maly laptopik do zabawy w domu.

  • 0

    184. ~rex  2009-02-20 13:00:43  host: ip-81-15-242-34.unregistered.net.telenergo.pl

    pisząc obiektywnie (mam samsunga) ta nokia to nic ciekawego. są lepsze telefony na rynku. wielkość ekranu nokii mniejsza niż standardowa w smartfonach(w xperii i htc 480x800 na ilość kolorów nie paczcie), gabaryty i waga duże, np. xperia dużo ładniejsza no i kiepski symbian. ale dla niektórych najważniejsze że to nokia. dla mnie nie

  • 0

    185. ~Ziomek-Noki N96  2009-02-23 20:12:17  host: evdo-78-30-81-156.subscribers.sferia.net

    Czy mi sie wydaje czy dali tylko klawiature Qwerty , odebrali telewizje DVB-H i inny procesor , a nazywają to nokią n97. jA JESTEM FANEM n96. Nie sądze , że to kupie , i będę płacił 3500 zł bo tyle ma kosztować za Nokie N96 z klawiatura Qwerty - żal !!!!

  • 0

    186. ~michau  2009-02-25 16:11:35  host: hmo242.internetdsl.tpnet.pl

    z tradycją :D Mam nokię 5300 i jest gruba jak ten, jak takie coś nosić w kieszeni? Bardzo chciałbym mieć ten telefon, ale jest jedno ale -PROCESOR! Porażka. Na prawdę, ma wszystko co mógłbym sobie zamarzyć ale to jedno ale grzebie wszystko :P

  • 0

    187. ~Piotrek  2009-02-27 13:46:04  host: public4580.xdsl.centertel.pl

    sony ericssony to jest D.N.O, nie wiem, w jakim celu to robią, może dla tych, których na Nokie nie stać. Nokia używa najwyższej jakoś materiałów i komponentów w swoich telefonach, a Sony Ericsson to chińskie badziewie, jakiego nie mało. Cena też świadczy o marce, ta Nokia ze 2500zł, będzie kosztować, za spadnie max do 1500 w ciągu roku, a Sony Ericsson C905 bedzie za rok za 500-600 zł.

  • 0

    188. ~casperco  2009-02-27 18:35:07  host: 87-205-80-174.adsl.inetia.pl

    #133 do: ~NoBody . TO TY PISZESZ GŁUPOTY !, A ZNASZ TO SIĘ NA DUSZENIU WORMSA OBIEMA DŁOŃMI. W czym ten Xperia jest lepszy od N97 ? N97 ma czujnik zbliżenia (można machnięciem ręki wyłączyć budzik rano), wyjście TV, akcelerometr, gniazdo JACK 3,5mm pod każde uniersalne słuchawki stereofoniczne, nie trzeba tak jak w Waszych ShitEliminatorach (SE) bawić się w jakieś przejściówki etc..

  • 0

    189. ~Maniek  2009-02-27 23:02:59  host: ip-94-42-22-127.multimo.gtsenergis.pl

    180.~~ Ja wiem czy masz racje tamte telefony maja tylko jedna z tych opcji a ten ma wszystkie na raz. Moim zdaniem jest to najlepszy telefon jaki wyjdzie na rynek (obok HTC touch pro 2). Ma wszystko czego potrzeba mi do życia:)

  • 0

    190. ~Kolkol  2009-02-28 21:44:15  host: ip-83-2-165-211.profnet.com.pl

    Prawda często 5 mega jest lepsze od 8 widać to np w SE c905 który traci wszystko przez słabą optykę. Duża pamięć się przyda :) Telefon ma ten + że oprócz dotykowego wyświetlacza posiada klawiaturę. Poza tym wiele zalet moim zdaniem tel wart swojej ceny :)

  • 0

    191. ~  2009-03-01 11:07:08  host: 82.160.57.42

    przy Sony ericssonie Idou to zabaweczka

  • 0

    192. ~j  2009-03-03 20:54:46  host: ext-83-2-137-220.interq.pl

    miałem ten telefon i muszę powiedzieć że jest beznadziejny, oddałem go koledze za free i dalej używam mojego wypasionego sony ericssona k800i, który robi lepsze zdjęcia niż lustrzanka cyfrowa. SE są najlepsze!!!!!!

  • 0

    193. ~hejo  2009-03-07 15:45:21  host: chello089074005094.chello.pl

    SE X1 uruchamia sie dwa dni(nie no rzart ale długo sie uruchamia) i nie jest stablniejszy od noki a po drugie chodzi jak czołg tak jak napisałeś nie znasz sie to sie nie odzywaj pozdrawiam

  • 0

    194. ~  2009-03-07 19:36:20  host: f96-059.opera-mini.net

    Jest wzmianka na interii, ze ten telefon w przedsprzedarzy na zach. europy kosztuje na nasze ponad 4 tys.zl. No to dziekuje za taki wydatek. Ponad to porownujac ten tel n97 z np. e66, to nie widze zasadniczej roznicy. Obydwa maja flash lite 3- a wiec co do czego ? Multimedia maja te same, takze agps. Oczywiscie, ze na n97 bedzie sie komfortowo ogladac strony internetowe - ale czy bedzie mozna zainstalowac np. opere mini 4.2 lub skyfire ? Mam watpliwosci co do instalacji tych przegladarek poniewaz na e90 prawdopodobnie jest to niemozliwe. Wiec moze sie okazac, iz n97 jako dosc pokaznych rozmiarow cegla, bedzie tylko drogim niewypalem. Na dodatek to ona nie jest rozsuwana lecz raczej rozsuwano-rozkladana jak wersalka. Ciekawe ze na filmach nie pokazuja jej z tylu jak jest rozlozona- czyzby w tedy byla jakby z wnęką ? No i te sprezynowe zawiasy ile wytrzymaja by dobrze przylegaly czesci ? Pozyjemy zobaczymy.

  • 0

    195. ~mad48  2009-03-08 22:15:21  host: ddw47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szkoda ze ta nokia N97 ma kiepski aparat w tej chwili samsung ma juz kila modeli z aparatem 8mpix dlaczego nie idą z postępem i nie zaskakują na każdej lini ja jestem wiernym nabywcom noki ale ta N97 mnie nie przekonuje z powodu słabych parametrów :(

  • 0

    196. ~~luczek  2009-03-13 09:30:02  host: dynamic-78-8-131-156.ssp.dialog.net.pl

    O! Widzę, że kolega mad48 ulega magii liczb skoro podnieca się aparatem 8Mpix

  • 0

    197. ~tom  2009-03-13 13:56:42  host: 217.98.13.74

    czy ktoś może wie jaka ma ogniskowa nokia N97.z góry dzięki.

  • 0

    198. ~~luczek  2009-03-13 22:45:19  host: dynamic-78-8-131-156.ssp.dialog.net.pl

    No rzeczywiście. Te 5Mpix to jest tak słaby parametr, naprawde. Mad48 - jesteś dzieckiem neo skoro dajesz sie omamić magii liczb, w tym przypadku 8Mpix. "Nabywcom"?! - twój krewny to Roman Giertych?!?!

  • 0

    199. ~Adik91  2009-03-15 23:24:54  host: 87-205-84-240.adsl.inetia.pl

    Nokia to firma przodująca w dziedzinie telefonii komórkowej. Niestety jest, co przyznaje z bólem, rozwija się szybciej od SE. Mam jednak 2 pytania. Po co robić telefony, na która stać "wyższe klasy" (są cholernie drogie) i dlaczego ich stylizacja (wygląd) jest taka brzydka, paskudna?

  • 0

    200. ~filippo  2009-03-17 14:29:36  host: adnr198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawe kiedy i jaka bedzie nokia N100 hehe;) aparat 10Mpix 24mln kolorów ekran 4,0cala HD

  • 0

    201. ~kłiki  2009-03-17 14:34:08  host: adnr198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ej 197 komentarz noi co że ma 8 mpix jak tylko 262tys. kolorów. to taki sam ma telefon z 5mpix(nawet 3,2) z 16MLN KOLORÓW jeszcze optyka carl zais

  • 0

    202. ~jakistam  2009-03-18 22:44:42  host: 83-1-119-173.tsm.tarnobrzeg.pl

    Gdy kupujemy Nokie placimy polowe ceny za marke.

  • 0

    203. ~p  2009-03-21 13:01:34  host: acmg185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do ~j xD - poprostu żal x) ... miałem, ale oddałem za free ;P. 12lat?

  • 0

    204. ~  2009-04-03 12:14:07  host: blt95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co prawda to prawda. Jeżeli ktoś mówi że Symbian to gówno to jest głupi. Symbian się rozwija. Z tego trzeba umieć korzystać a jak ktoś nie umie i niema pojęci to niech nawet nokii nie kupuje tylko niech sobie kupi jakieś gówno innej firmy.

  • 0

    205. ~34534  2009-04-07 13:42:07  host: px-fo.telsten.com

    pff jak zawsze nokia - w porównaniu ceny do jakości SE i Samsung skopią nokii zada... żalik.gov.pl

  • 0

    206. ~XZXZX  2009-04-08 15:15:35  host: dynamic-87-105-34-221.ssp.dialog.net.pl

    do 165. wiesz co to jest rozdzielczość? Rozdzielczość to jest ilość małch punkcików tworzących obraz na 1 cal. Im więcej tych kropeczek, tym obraz ładniejszy, ostrzejszy, tak jak z rozdzielczośćią w komputerze. Jak grasz na kompie w gre na roz. 800x600, a 1240x1024 to nie czujesz różnicy? Tak samo jest ze zdjęciami więc nie mów, że to chwyt marketingowy.

  • 0

    207. ~swist  2009-04-21 01:00:25  host: eom162.internetdsl.tpnet.pl

    Wow... ale w gry miło by się na tym grało :P

  • 0

    208. ~  2009-04-21 14:32:55  host: ckg223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 162 Stasiu Seria N nigdy nie była biznesowa, jest to seria MULTIMEDIALNA nokii i taka miała być od początku.

  • 0

    209. ~  2009-04-21 14:36:25  host: ckg223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Skąd porównania procesora do n96? Ta enka ma lepszy procek niz n96. Gówniana N96 jest słabsza od n95 8gb.

  • 0

    210. ~vladek  2009-04-24 17:36:37  host: chello089075019129.chello.pl

    mam n95 8gb, i niezamienilbym jej na nawet 4x drozszego SE (w sumie moze bym zamienil, sprzedal i kupil nokie i by mi zostalo xD). nokia ma aparaty dobre jak na telefony, wiekszosc telefonow ma tez wszystkie bajery, co z tego ze sa tansze telefony z poszczegolnymi parametrami duzo taniej, to kup sobie osobny telefon do aparatu, wyswietlacza, procesora, ramu, wielkosci, klawiatury wygodniej itd. wyniesie to znacznie wiecej niz jakakolwiek nokia, co do designu, to sprawa gustu jest, niemozna powiedziec ze cos jest brzydkie, tylko ze ci sie niepodoba, bo wedlug mnie nokie wygladaja znacznie lepiej niz wasze kochane SE, a symbian bardzo poprawia funkcjonalnosc telefonu, oraz dodaje mu wiecej bajerow, wystarczy umiec uzywac taki system. jestem pewien ze mimo dziwnej rozdzielczosci, producenci wypuszcza odpowiednie wersje programow dla tej nokii... pozdrawiam...

  • 0

    211. ~  2009-04-27 17:35:30  host: chello089074167149.chello.pl

    A co dalej z grami na n-gage ?:(

  • 0

    212. ~e51h  2009-05-03 21:21:30  host: gwv82.internetdsl.tpnet.pl

    To juz nie jest fajna Nka;/ N95 i reszta nizej to byly telefony biznesowe a teraz zaczeli widziwiac

  • 0

    213.  2009-05-04 20:24:53

    do 212 proszę nie rozśmieszaj nas n95 biznesowa ? bardziej do zabawy i samoobrony. Seria N jest prawie do niczego lepiej zainteresować się serią E. Co z tego że telefon ma dużo bajerów z których będziecie korzystać przez 2 tyg od kupienia, a później wam się znudzą ?. 128 mb ramu to mało jak na nowego symbiana aplikacje mają coraz większe zapotrzebowanie na ram, a tu dali tylko 128 mb

  • 0

    214. ~214  2009-05-10 10:08:54  host: metroeth-nat26.217.146.194.generacja.pl

    Seria n idzie naprzód czy się cofa, bo teraz to nie wiem, gdzie akcelerator 3d, gdzie telewizja, i to coś ma być następcą n95 czy n96, kto to kupi i po co by mieć numer n97?

  • 0

    215. ~  2009-05-10 16:50:30  host: 87-205-253-194.adsl.inetia.pl

    SE to telefony dla gówniarzy, co zresztą widać po komentarzach i ich poprawności gramatycznej. Nokia zawsze będzie wyżej od tego chińskiego gówna. Co do aparatu: 5mpx w zupełności wystarcza. O tym, że ilość mpx to tylko chwyt, można się przekonać patrząc na zdjęcia z C905. Są porównywalne do tych z N73 z 3.2 mpx, N95 ze swoimi 5mpx i solidną optyką miażdży każdego SE.

  • 0

    216. ~  2009-05-11 08:48:44  host: 116.182.rev.vline.pl

    Szkoda tylko że symbian a nie windows lub android

  • 0

    217. ~cena!?  2009-05-14 18:50:51  host: djq129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cena będzie zajebista! jush teraz w Ameryce są ten telefony przeliczając na złotówki to jakieś 2500zł. Ale pamiętajmy ze w Polsce jest wszystko trochę droższe czyli jakieś 3000zł myślę. Więc będę musiał z moją 5800;P

  • 0

    218. ~max  2009-05-15 14:14:43  host: proxy-22.swgfl.ifl.net

    telefon podobno bedzie kosztowac £600

  • 0

    219. ~dzikus  2009-05-20 17:16:46  host: 116.54.rev.vline.pl

    rank: N82 N97 N95 8GB E71 E90 Teraz popatrzcie na ceny i wybierzcie :)

  • 0

    220. ~haha  2009-05-24 17:27:40  host: 77-253-249-198.adsl.inetia.pl

    jak słyszę wypowiedzi dzieci które się nie znają na telefonach to mi się źle robi

  • 0

    221. ~ghosti19  2009-05-25 10:13:46  host: bor164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    podobno ma mieć podwójne głosniki stereo ktoś coś wie na ten temat???

  • 0

    222. ~Xdjsfn  2009-05-26 21:11:38  host: acwj15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetna jest :D jak tylko sie pojawi ta ja kupie!!

  • 0

    223. ~Boulimeq  2009-05-28 20:35:13  host: 87-205-149-247.adsl.inetia.pl

    mam znajomego w centrali Orange i mówił, że w salonach będzie dostępna od 25 czerwca (za niecały miesiąc). Przez lato będzie dostępna tylko w kolorze srebrnym, czarna ma wejść we wrześniu.

  • 0

    224. ~ŁUKASZ dla zainteresowanych kup  2009-05-29 09:19:48  host: 193.200.133.133

    Każdy zwolennik Noki N pewnie z niecierpliwością czeka na tą nokie. Ja z ciekawości zadzwoniłem do Noki Poland bo bardzo sympatyczny jest ten tel. żeby się dowiedzieć kiedy zostanie wprowadzony do sprzedaży i za ile więc! Telefon ukarze się na początku sierpnia i jego cena to 2600 zł do 3000 tyś zł i będą dostępne dwa kolory czarny i biały. Napewno na allegro ukarze się o wiele wcześniej ale po rozmowach z moimi znajomymi którzy sprzedawają tel. pierwszy zrzut cenowy to napewno 3 tyś i ponad potem gdy się ukaże w Noki Poland i w niektórych sieciach cena ustabilizuje się do ok ponad 2 tyś. Zycze z całego serca noki żeby inny producent wypuścił jakiś lepszy tańszy tel żeby ochłoneli z cenami bo narazie tylko utrzymujemy duże korporacje Noki a wcale te telefony gdy je kupimy nie są tak doskonałe i napewno nie są tyle warte. Każdy by chciał mieć jakiś ładny telefon ale kurw...a za jaką cenę Najładniejsze Nokie wszystkie z serii 88xx i co tel w granicach od 2 tyś do 4 tyś największe buble niedopracowane trzeba się z nimi obchodzić jak z jajkiem to jest tragedia. Ale napewno nadejdzie taki dzień kiedy Motorola, Samsung lub Sony Er.., wypuści taki model że nokia się posra tego życze N....

  • 0

    225. ~lol  2009-05-30 18:06:06  host: dynamic-78-8-233-35.ssp.dialog.net.pl

    kompletna imitacja HTC tytn II

  • 0

    226. ~HMY...  2009-06-02 15:11:03  host: apn-77-113-68-108.dynamic.gprs.plus.pl

    BOŻE CIEKAWE KIEDY będzie dostepny.... chciała bym go mieć xP coś mi się wydaje że cena będzie poprostu uh...X( mam teras SE ale wydaje mi się że nokia i tak wymiata

  • 0

    227. ~Emo  2009-06-03 18:51:29  host: btz129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 168 jak sie nazywa ta toshiba co ma procka 1 ghz i 4,1 cala wyswietlacz podaj nazwe PLEASE ODP szybko

  • 0

    228. ~gg2009436  2009-06-03 22:50:48  host: bjq67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon fajny jesli chodzi o multimedia. N96 im nie wyszla a ten? osobiscie mam e63 z prockiem typu ARM 11 co prawda wolniejszego ale moj telefon kosztuje ok 1000zl mniej :D Jesli poprawnie dopracowali firmware moze to i jakos dziala, lecz konkurencja zrobila krok do przodu. Gdybym chcial wydac pieniadze na telefon napewno nie byla by to N97 bo to wylacznie tel dla szpanero-pozerow. Jesli chodzi o aparat to raczej 8mpx nie przeszkodzi w robieniu dobrych zdjec w N-seri dopracowali to tak wiec nie na miejscu jest komentowanie w stylu moj w800i robi lepsze:). Pozdrawiam.

  • 0

    229. ~amadeusz.odi  2009-06-08 21:57:45  host: 88-106-96-136.dynamic.dsl.as9105.com

    Nokia rządzi!!!!!!!!!!Mam SE XPERIA X1.Powiem krotko... jakby był z symbianem byłby spoko.Zawsze miałem Nokie, to mi sie SE zachciało :((((( .Teraz czekam na Nokie N97 lub N86

  • 0

    230. ~  2009-06-11 09:39:08  host: adkx49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 216: Czy symbian jest dobrym systemem? Spróbuj użytkować WindowsMobile choć przez miesiąc, a zrozumiesz dlaczego odpowiedź brzmi TAK:)

  • 0

    231. ~njoy  2009-06-16 17:14:36  host: 5ad8f8df.bb.sky.com

    Dwa głośniki i stereo to już nawet w N82 były...

  • 0

    232. ~hahaha  2009-06-16 22:13:09  host: apn-77-112-192-107.dynamic.gprs.plus.pl

    Narzekacie bo was na nie nie d?dzie sta?.Ale ogolnie telefonik zajefajny

  • 0

    233. ~maniak n  2009-06-18 22:00:02  host: local1.dainet.pl

    ja tam czekam na nokie n98 potobno to ulepszenia n97 i mam zamar ja miec z zagranicy ;D

  • 0

    234. ~  2009-06-22 22:27:52  host: t01-12.opera-mini.net

    Do Emo...odpowiadam .Toshiba TG 01 ma procesor Spendragon 1Ghz i ekran 4.1 cala. Ale jest ona na windowsie.A jesli chodzi i symbiana to lepszy od tej nokii jest samsung hd omnia z aparatem 8mega,procem 600mhz i nagrywa filmy 1200*720...a wkrotce bedzie omnia 2 z prockiem 800mhz

  • 0

    235. ~  2009-06-23 00:00:27  host: t07-14.opera-mini.net

    Do 206 XXYZ...mylisz sie ,165 ma racje ze matryca aparatu to chwyt marketingowy.Porownujesz matryce do gry komputerowej tylko ze wez pod uwage ze 5 czy 8 megapikseli tak naprawde nie zobaczysz na ekranie telefonu czy tez komputera bo zobaczysz to dopiero w powiekszeniu...bo 5 czy tez 8 megapikseli słuzy jedynie do wielkosci wydruku zdjecia a nie jakosci zdjecia. O jakosci decyduje wielkosc obiektywu,soczewka,ogniskowa,kat widzenia itd.Im wiekszy obiektyw tym wiecej swiatla wpada do srodka a im wiecej go wpada tym lepsze zdjecia...a chyba jedynie idiota albo totalny amator sugeruje sie megapikselami no chyba ze ktos drukuje wielkie zdjecia .Pozatym popatrz na lustrzanki.Maja matryce po 5mpix a zdjecia robia lepsze niz aparaty cyfrowe 15 mpix

  • 0

    236. ~dno  2009-06-25 12:36:29  host: 82.160.71.21

    ~181 ha szczegolnie apple ma bardzo duza tradycje w prosukcji telefonow... nie pograzaj sie hahahah

  • 0

    237. ~godd  2009-06-27 21:30:14  host: host-92-3-185-110.as43234.net

    a wiec telefonik trzymałem w rece. Dlmnie jak jest to najlepsza NOKIA!!! rozmiar znakomity w rece idealnie lezy, wywazony ,wykonczenie dardzo dobre. W pon napisze wiecej bo bede juz go posiadał bobawie sie troszke nim , ale wiem juz teraz ze bede z niego bardzo zadowolony. Jedynie ten touch screen.... niejest to taki jak w iPhone.

  • 0

    238. ~  2009-06-28 22:29:01  host: 92-239-4-216.cable.ubr15.haye.blueyonder.co.uk

    nokia n97 jest najnowszym wynalaskiem parcelu nokia twierdze ze jest to telefon godny uwagi z wygladu upodobnic go mozna troche do noki 5800 chodz sam srodek i funkcjonalnosc telefonu jest super oceniam produkt z ktorego obecnie produkuje

  • 0

    239. ~Sooil ; D  2009-07-02 13:19:10  host: 77-254-9-156.adsl.inetia.pl

    powiem krótko ; D . nie jestesm w 100% przekonany do tej noki czytając wasze wypowiedzi jeszcze bardziej sie do niej nie przekonuje .Wątpie czy ten tel. zasługuje na nazwe 'N97' bardziej mi siewydaje że powienien mieć nazwe 'n96i' lecz myśle że wyjdzie w niedługim czasie 'n97i' z większym ramem i DVB-H. Pozdrawaim ale itak myśle że nie kupie tego tel narazie chyba że wyjdzie 'n97i' puki co wole n73 poniewarz nie muli mi wgl . a poresztą co jak co ale 3 tyś (ktoś tam miał racje połowe ceny płacimy za marke ; P) a i jeszcze dodam że jeszcze 2 lata temu byłem miłośnikiem SE wtedy jeszcze nie doceniałem Noki i symbiana dopiero teraz w wieku 15 lat odkryłem możliwości symbiana i wiem że nie chciałbym SE poniewarz majac w przeszłocis 3 SE a mianowicie K310i , K610i i k750 .każdy mi sie rozwalił wsumie to 310 padł 610 zbzikowałęm bo wgrałem soft ok w660 a 750 podłożyłem na szynie i pociag towarowy pośpieszny go rozjechał jakdostałem n73 ; D Pozdrawiam

  • 0

    240. ~So  2009-07-02 13:24:11  host: 77-254-9-156.adsl.inetia.pl

    a poreszta dopiero zaczynam moją przygode z symbianem ale jednak porównywałem foty z SE c905 to jeje z enki były lepsze a co dopiero enka z k 800i ; D znam juz wiel możliwości Symbiana i w najbliższej przyszłości mam zamiar lupic nokie n95 8gb ,ale to dopiero ja n73 zacznie szfankować ale do tej pory ubolewam nad brakiem WI-FI ;(((((((( w n73 , Pozdrawiam all .;p

  • 0

    241. ~Cooker  2009-07-03 00:38:28  host: 77-254-45-85.adsl.inetia.pl

    Posiadam już ten telefonik kilka godzin.. Niestety jego minusem jest cena, obecnie musiałem dać za niego ponad 2500 zł :/ Ale poza tym, same zalety :D Oczywiście pełniejszą relację będę mógł zdać dopiero za kilka dni, jak ją przetestuję :)

  • 0

    242. ~Jacek  2009-07-08 13:28:27  host: aelo233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy jakiś użytkownik mógłby napisać swoje wrażenia z użytkowania tego telefonu?

  • 0

    243. ~mikro  2009-07-08 16:43:48  host: 87-205-146-158.adsl.inetia.pl

    Miałem nokię n95 i przesiadłem się na iPhone'a Wszytskie nokie to gówno Liczy sie iPhone z MultiTouch

  • 0

    244. ~jarek szwecja  2009-07-08 23:36:06  host: c-0a0e72d5.710-156-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se

    mam ten telefon!! jest to formula 1 telefonow pod kazdym wzgledem ,cacko przyszlosci,polecam kazdemu ,jak go kupisz bedziesz zadowolony, masz moja gwarancje POLECAM POLECAM POLECAM

  • 0

    245. ~Dzacek  2009-07-10 08:21:00  host: aelo188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy jest tutaj jakiś użytkownik tego telefonu,który mógłby coś więcej o nim napisać?

  • 0

    246. ~Psion  2009-07-11 00:15:26  host: 87-205-239-59.adsl.inetia.pl

    no to już Nokia prawie dotarła do czasów kiedy kupili od Psiona Epoc (od tej pory Symbian), w 1999 Psion miał qwerty i dotykowy. wyświetlacz. Ciekawe ile jeszcze muszę czekać, żeby usunęli tę paranoidalną aplikację Calendar i wkleili tam Epoc'ową Agendę. To żałosne, że pewno nawet wspólczesnie w Nokii, nie zdają sobie już po dekadzie co było. Rozumiem, że jak Nokia "upraszczała" Epoc'a bo w Psionach z przed 10 lat System obsługiwał dotykowe wyświetlacze kolorowe 640x480 (256kolorów) dysponując procesorem 191 MHz - a Nokie miały rozdzielczość kwadracikową 128x128 to Agenda się nie dała zapuścić, ale teraz do diabła się da więc poproszę. I rozsądna zacznie być N97. Pozdrawiam Wszystkich

  • 0

    247. ~nokiofan  2009-07-11 09:49:34  host: public11775.xdsl.centertel.pl

    ja sobie kupiłem ostatnio n97 za niespełna 2400zł. wcześniej miałem nokie n95 8gb i moim zdaniem nokie to najlepsze telefony.

  • 0

    248. ~  2009-07-14 14:03:19  host: 87-205-177-101.adsl.inetia.pl

    mam nokie n97 z angli.czy moge w niej zlamac simlocka niewiedzac z jakiesj sieci jest telefon?prosze o pomoc

  • 0

    249. ~  2009-07-14 16:11:47  host: aag84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chcecie cos co przebije te wasze n szity?? poczekajcie na satio i zobaczymy co powiecie na temat se wtedy

  • 0

    250. ~  2009-07-15 15:04:53  host: apn-77-114-10-131.dynamic.gprs.plus.pl

    Nokia była jest i będzie najlepszym producentem telefonów komurkowych!

  • 0

    251.  2009-07-16 18:39:48

    Ciekawe kiedy stanieje do tak 1200-1300 zł. :) może jak się pojawi nowy iPhone to będzie szybciej tanieć?

  • 0

    252. ~Marek  2009-07-16 22:50:23  host: host-81-190-165-243.gorzow.mm.pl

    A ja Wam powiem że wszystkei te nowości są do du.. W słońcu nic nie widać na nowych super kolorowych wyświetlaczach a klasyczna Nokia 6310 z wyświetlaczem mono i jasnym tłem miała super czytelność w każdych warunkach i nie potrzebowała do tego podświetlenia - to było tylko na noc potrzebne. Apratay 8 10 i niewiem ile PX z taką wielkoscia optyki to zaraz kazda komorka bedzie łapac po jednym fotonie :) 2-3 MP jest spoko - juz K750 daje bardzo dobre zdjecia idealne odbitki 10x15, rozdzielczosc teraz rosnie a ilosc swiatla padajacego na jeden punkt matrycy maleje wiec i jakosc maleje. BTW zna ktos moze wielkosc matrycy foto w telefonach? 1/10"? czy jeszcze tragiczniej? Klawiatury to kolejny temat rzeka i znowu Nokia 6310 niedoscigniony wzor wygodnej klawiatury ktora bardzo dobrze sie czuje i wygodnie pisze a teraz design jest wazniejszy od wygody i jakies plaskie płytki robia albo inne cuda. Do tego mnoza ilosc klawiszy Nokia E51 to cos sie dzieje wkolo glownego klawisza to ktos chyba byl tam ostro wstawiony jak to robil. A te super systemy operacyjne ohhhh.. Symbina ohhh .zarty Nokia N85 jak ja sie tym bawie to mnie krew zalewa jakie to ma opóźnienia w działaniu kiedyś ogłądałem Nokie E50 to szybko odłożyłem bo nerwicy można sie było nabawić. Obecnie mam K800 w miare dziala szybko czasami przymuli - kiedys tak nie bylo kiedys telefony byly telefonami i w tej funkcji byly znacznie lepsze od obecnych.

  • 0

    253. ~pik  2009-07-16 22:53:56  host: apn-77-114-238-228.dynamic.gprs.plus.pl

    A DVB-H nie posiada? Przecież telewizję mobilną nim można odbierać.

  • 0

    254. ~i780  2009-07-17 21:14:29  host: iyx234.internetdsl.tpnet.pl

    Nokia to badziewie. Caly czas to samo.. zal. Windows mobile jest duuzo lepszy od symbiana. Samsung i780 jest duuzo lepszy i tanszy.

  • 0

    255. ~nokia  2009-07-19 12:22:22  host: p57b8f68a.dip.t-dialin.net

    spoko ten fon jest mom go od 3miesiecy i konkretby jest tak jak nokia n86 8MP ja tez mam ale ona jest troche droga ale tak pozatym to sa dwa fony naj lepsze na swiecie

  • 0

    256. ~pidzama1x  2009-07-19 22:27:01  host: afo21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    1. Patenty są zapożyczone z HTC TYTN II. 2. symbian syfilizm totalny. 3. GPS pod gramina bo tylko garmmin zobaczy ten ich odbiornik. 4. Brak systemu operacyjnego! 5. Symbian nie zalicza sie do OS. 6. Pod względem funkcjonalności i oprogramowania HTC TYTN II dyskwalifikuje te nokie na średniowiecze!!

  • 0

    257. ~  2009-07-20 14:45:03  host: munitus-r.3s.pl

    Jak zwykle n-gówno. Już HTC diamond ma lepszą wydajność

  • 0

    258. ~  2009-07-22 22:03:57  host: 195.116.63.196

    Koleś który napisał że se robi lepsze zdjęcia niż lustrzanka ma totalne pusty łeb,miałeś Ty kiedyś taki aparat w ręku...,ps.aparat zdjęć nie robi lecz fotograf

  • 0

    259. ~  2009-07-23 00:12:56  host: abm254.internetdsl.tpnet.pl

    ja posiadam nokie n97 od jakis 2 tyg. to jest super telefon, wczesniej mialam n95, tez bardzo lubilam ta nokie. jedyne co mnie wkurza w n97, ze po odblokowaniu telefonu wyswietlacz sie nie zapala za pierwszym razem, lub jest opoznienie... czy ktos tez tego doswiadczyl w n97?

  • 0

    260.  2009-07-24 18:03:28

    187 święte słowa popieram twoją wypowiedź w życiu miałem 4 fony najpierw nokie 3100,potem samsunga e250, następnie nokie 5300 , a obecnie nokie 5310

  • 0

    261. ~BLĄDYNKA  2009-07-25 22:28:25  host: host-81-190-151-237.olsztyn.mm.pl

    Czy to prawda, ze przez tą nokię można wysyłaś wiadomosci email?? Oraz czy rzeczywisćie ma ona alarm wibracyjny?

  • 0

    262. ~pop  2009-07-28 00:28:06  host: abvl44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    N97 można już dostać za 2099pln w sklepie Domar przy CH Bielawy w Toruniu

  • 0

    263. ~hajla  2009-07-28 19:49:08  host: host-89-228-94-68.olsztyn.mm.pl

    SUPER TA NOKIA N97!!! ma wszystko! wiec pojde do sklepu i wybiore... samsunga omnie hd. bo mam samsunga i jest nie zniszczalny (w przeciwienstwie do noki i se nic nie skrzypi)

  • 0

    264. ~  2009-07-30 10:13:49  host: 78-131-204-133.tktelekom.pl

    gdyby 5800 miala pelna qwerty (chodzi mi o wysuwna chociaz zastepuje ja wirtualna) i 5 (jak ktos umie robic zdjecia to robi 5800 lepsze niz cyfrowka) w aparacie to byla by lepsza od nokia n97...

  • 0

    265. ~szpakmarceli  2009-07-31 23:23:14  host: host81-151-26-153.range81-151.btcentralplus.com

    Od trzech dni posiadam n97. Poprzednio była n73. Jedyne co mnie na razie irytuje to rozmiar i waga. Ogólnie miodek.

  • 0

    266. ~  2009-08-03 21:07:51  host: 82-33-51-123.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk

    Nokia N97 O.K. a jak ktoś nie lubi dotykowych i patrzy na aparat to N86 bedzie idealna i troche tańsza.

  • 0

    267. ~Hehehehehehehehehe  2009-08-06 14:24:20  host: c62-111.icpnet.pl

    Do 215... hahahahahahahahahahaha " N95 ze swoimi 5mpx i solidną optyką miażdży każdego SE". Raczej bym tak nie powiedział. N95 to jeden z najgorszych telefonów jakie w swoim życiu miałem. Nie dość, że kloc to jeszcze zdjęcia ma okropne i to 5mpx to jakiś joke. Zdecydowanie lepsze zdjęcia wychodzą na se k800i!!! I to tego trzeba czekać kilka godzin, aż durna nokia wykona to co chcesz, tnie się już z kilkoma utworami. A jak do tego dołoży się zapełnioną w całości kartę pamięci, to o użytkowaniu telefonu możesz zapomnieć bo chyba z godzinę czekasz, aż otworzy się menu główne.

  • 0

    268. ~  2009-08-06 15:11:53  host: ip-89.171.224.202.dsl.static.crowley.pl

    jeszcze w tym roku wyjdzie ericsson ktory będzie miał 12 mpix i 4 cale i tą nokię poprostu zje

  • 0

    269. ~  2009-08-07 12:17:49  host: t12-14.opera-mini.net

    DO 258...chyba zle mnie zrozumiales durniu ...Zupelnie na odwrot przeczytales moja wypowiedz ...ja nie napisalem ze se robi lepsze zdjecia od lustrzanki tylko napisalem ze lustrzanka 5mpix robi lepsze zdjecia niz aparat cyfrowy 15 mpix. A napisalem to do goscia ktory twierdzi ze im wielksza matryca tym lepsze zdjecia.Ale tak nie jest bo wieksza matryca to chwyt marketingowy.Wiec jezeli nie umiesz dokładnie czytac to nie wypowiadaj sie na forum tylko na jarmarku w Pcimiu

  • 0

    270. ~kargul i twoja stara  2009-08-10 09:35:02  host: chello089076088168.chello.pl

    Ja tam uważam, że ta Nokia jest całkiem dobrym sprzętem. Poza skrzypiącymi zawiasami...

  • 0

    271. ~  2009-08-11 12:01:39  host: bmg2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    d0 263 ten samsung to gówno. jak lubisz gówno to sobie kup

  • 0

    272. ~TapeR  2009-08-13 19:47:09  host: h-87-199-39-82.dolsat.pl

    HMMM? CIĄGLE SIE WACHAM CO WYBRAĆ? PO MOJEJ NIEZAWODNEJ N-82? CZY N-86 CZY N-97? TO NENCI APARATEM I OLEDEM A TO KUSI DOTYKOWYM SYMBIANEM I PEŁNĄ KLAWIATURĄ!!!ALE CZAS NA SCHŁODZENIE I PRZECZEKANIE TYCH CEN!!2 STÓWY JUŻ ZLECIAŁY WIĘC IDZIE W DOBRYM KIERUNKU!:)

  • 0

    273. ~proxy  2009-08-16 11:18:29  host: 131.v51.interkam.pl

    Pff, cienkie możliwości jak za 3k zł ;x

  • 0

    274. ~ Do 259  2009-08-19 11:58:26  host: chello089074070080.chello.pl

    Tym to sie nie przejmuj ona ma tak samo jak 95 czy 96 czujke światła kiedy jest jasno ekran i klawiatura sie nie podświetla a kiedy ciemno to sie zapali , te mnie to troche denerwuje. ale coż za taka cene trezba mieć troche nie wygody . ogulnie telefoni BAJER tak jak IPHONE zabawki. ja mam 95 standart i 96 i jestem zadowolony . mamy w ptk. 97 na naprawe z zasiegiem , bo podobno traci go . duzo osób sier na to skarży. ale w przyszłości planUje sobie taki Sprawowac za nie wielką cene poczekamy tak jeszcze 5 miesiecy i bedzie tania stawiam ze do 1200 zł bedzie mozna ją dostać. pozdrawiam. Posiadaczy Nokii

  • 0

    275. ~dziki  2009-08-19 18:17:37  host: 078088102230.lomza.vectranet.pl

    Powiem tak.. lipa bo jeszcze nie ma go w salonie orange w ktorym mam juz numer 10 lat a nei wiem jak jest w innych salonach ? pomóżcie

  • 0

    276. ~piter.snk  2009-08-24 13:37:34  host: 88-186-251-94.net.stream.pl

    jeżeli chcecie mieć naprawdę fajny telefon, to polecam tą nokię. Mam ją już tylko 3 miesiące, ale jeszcze mnie nigdy nie zawiodła. Polecam w szczególności osobom które telefonó używają w charakterze multimedialnym.

  • 0

    277. ~  2009-08-24 16:57:09  host: aekv169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik jednym slowem zajebisty!!! Wlasnie pisze z niego :D bardzo polecam ten telefonik!!!

  • 0

    278. ~  2009-08-24 18:54:20  host: acij203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam n97 od 3 dni. Bardzo dobry telefon. Ale sa minusy. Bardzo slabe glosniki... Moja stara N76 ma o wiele lepszy dzwiek. No coz ale ogolnie to dobry sprzet. Mysle ze bede zadowolony. ps Do DZIKI: ta nokia jest w erze za calkiem rozsadne pieniadze (1800pln)

  • 0

    279. ~njoy  2009-08-25 04:26:27  host: 5ad8f8df.bb.sky.com

    N97 to paść. Po cudownej N82, ten telefon strasznie mnie zawiódł. Używam go od 2 miesięcy, i szlag mnie trafia. Naprawdę: nie polecam! Oprogramowanie skaszanione, wiesza się bez wyraźnych powodów; ma za mało ramu; wycięte istotne fragmenty firmware znane z poprzednich telefonów (np. VOIP); lampa błskowa: krok wstecz od xenon flash do diód -> porażka.

  • 0

    280. ~era i plus  2009-08-26 21:55:54  host: 213.155.189.10

    era I PLUS tam masz tom nokie :) telefon cudo :)

  • 0

    281. ~PROSZEHELP  2009-08-26 22:34:28  host: 213.155.189.10

    witam czy tu mozna grac tak jak na 5800 czyli sterowac fonem to znaczy przechylic w lewo auto skreca w lewo itp. HELP

  • 0

    282. ~dominvip  2009-08-28 22:15:20  host: 78-159-72-177.net.pbthawe.eu

    w UK w sieci "3UK" - aparat za free przy abonamencie 35 funtow (ok. 170 PLN)...u nas w sieci Era aparat za jedyne 1299 PLN i z abonamentem 330 PLN (ok. 71 funtów)...Polska rzeczywistość...

  • 0

    283.  2009-08-29 15:00:08

    Mam tan telefonik , moze ktos mi wyjasnic a co chodzi z czujnikiem zblizeniowym? i jakie fajne bajerki jeszcze posiada ?:D

  • 0

    284.  2009-08-30 03:43:49

    a powie mi ktos o co chodzi z czujnikiem zblizenia?

  • 0

    285. ~warjat  2009-08-31 13:27:50  host: 217.153.237.54

    dobrze się ten telefon sprawuje??? nie ścina się zabardzo albo takie różne wady techniczne posiada może?

  • 0

    286. ~mctechnic  2009-09-01 13:33:41  host: adct20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wreszcie stoper i minutnik

  • 0

    287. ~mr g  2009-09-03 18:54:55  host: gw.hik.krakow.pl

    a ja mam n95 i wlasnie czekam na n97 bo moim zdaniem nokia robi najlepsze telefony, co prawda nie takie wytrzymale jak kiedys ale dobre. kazdy telefon ma swoich fanow i antyfanow ale po przeczytaniu wszystkich opinii i tak jestem rad ze go zamowilem. DO TYCH CO PISZA ZE LAMPA BLYSKOWA DO DUPY I ZE GLOSNIKI DO DUPY TO JEST TELEFON DO CHOLERY!!!! A NIEKTORZY TUTAJ POWINNI WOGOLE WYRZUCIC TELEFONY BO PISAC JUZ NIE UMIECIE "TOM NOKIE" I INNE TAKIE, BOZE WIDZISZ I NIE ZABIERASZ IM ZASIEGU :)

  • 0

    288. ~KoXoN  2009-09-03 21:33:48  host: host-89-229-92-31.szczecin.mm.pl

    Porażają mnie te komentarze... 80% to 8-10 letnie dzieci które zaczynają się interesować telefonami, połowa z nich dostanie takie coś od bogatego tatusia i potem lecą komentarze że "jest do kitu" bo takie dziecko obsłużyć tego nie może.

  • 0

    289. ~KUTY85  2009-09-05 19:59:32  host: ip-94-42-59-10.multimo.pl

    czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć ile trzyma bateria?? bo specyfikacji ja nie bardzo wierzę pozdrawiam

  • 0

    290. ~ArrasB  2009-09-11 13:44:39  host: inet20909nm-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Do komentarza 239...wiecej prosze takich analfabetów nie wpuszczac i nie pozwalac im komentowac! Zenada! Ale do tematu,nie jestem miłosnikiem marki Nokia, odradzałem bardzo od momentu kiedy zawiodła mnie N95.To było straszne, zawiesił sie i...poszło z dymem oprogramowanie warte kilkaste złotych sciagniete za grube euro...Posiadam od tygodnia N97 i... Telefon zawiesił sie 2 razy ale aby oddac sprawiedliwosci sam sie "postawił" w ciagu kilku sekund.Duzy ale to plus bo ma czytelny wyswietlacz.Wyswietlacz...widziałem w poprzednim HTC HD lepszy wiec zadna rewelacja.Cieszy funkcjonalnosc ale to zasługa symbiana/?/.Swietnie pisze sie maile i długie eski, klawiatura jak dla mnie jest po prostu na 6 z DUZYM +! Miałem Xperie i duzo gorsza w pisaniu na qwerty.Bardzo dobra wydajnosc baterii, osobiscie duzo korzystam z internetu i rozmów / okolo 15 do 18 rozmow 3 do 5 minutowych dziennie plus okolo 3 razy poczta email z 2 kont/.Trzyma 3 dni czyli BRAWO NOKIA!Jestem zadowolony z zakupu, ostania Nokia jaka dała mi tyle satysfakcji to N80!/CHODZ TO INNA BAJKA ;)/Polecam zdecydowanie , posiadałem iPhone 3G i ...jesli do muzyki TAK! Reszta - brac ABSOLUTNIE N97.Kawał dobrej pracy.Bałem sie ,ze bedzie toporna jak n9300i lub n9500 z których swego czasu rezygnowałem b.szybko.NIE, PO PROSTU KAWAŁ SOLIDNEJ PODSTAWY JAKO TELEFON, MULTIMEDIA I KONTAKT ZE SWIATEM VIA INTERNET.P.S.Moze czas na 8MPx Panowie z Nokii?...:)

  • 0

    291. ~Secordon  2009-09-13 10:33:51  host: 50.grs-k0.g1.pl

    Co do n97 to fakt telefon jest ładny, lecz już nie robi takiego szału jak n95 :) nie mogę powiedzieć iż n95 (8gb) lub n97 to najlepsze telefony :/ mogę zasugerować tak : funkcję z n95 8gb + telewizja DVB-H + skaner substancji chemicznych + lusterko+ rozmowy telefoniczne w postacii 3D + pamięć 653 GB (lol). To wtedy moglibyśmy rozmawiać o tym telefonie, może kiedyś nokia taki wypuści :) póki co i tak najnowszym modelem jest n900 więc nie widzę sensu kupowania n97 :/ nowsze modele nokii już nie są takie super jak n95 :/

  • 0

    292. ~roon  2009-09-14 19:19:48  host: dzz247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy w tej komórce jest TV - DVB-H??

  • 0

    293. ~Roon  2009-09-17 16:36:01  host: aaig217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy w tym telefonie jest dvb-h?

  • 0

    294. ~misieq  2009-10-01 01:39:11  host: 213.134.172.48

    może jakiś teścik :) ?

  • 0

    295. ~many  2009-10-03 17:36:58  host: p548b4430.dip.t-dialin.net

    mam pytanie czy można zainstalować GG do n97

  • 0

    296. ~bluee  2009-10-07 22:16:15  host: nat-15.autocom.pl

    Witam mam ten telefon od kilku godzin jak narazie spisuje sie bez zarzutu wszystko śmiga elegancko muzyka chodzi głośno jakość wysoka nie jest ale no cuz nie można mieć wszystkiego =) Pozdrawiam uzytkowników i przyszłych użytkowników tego telefonu

  • 0

    297. ~specjall  2009-10-08 16:03:10  host: chello084010171005.chello.pl

    panie PSION chyba cie pogielo koles !! psion to zajmowal sie produkcja komputerow a nie telefonów dopiero pozniej , wiec nie masz co porownywac cieciu jeden rany skad tacy ludzie sie biora, mialem w rece to cacko i powiem ze jak dla mnie procek jest za slaby jak na GPS i pare innych aplikacji ;/

  • 0

    298. ~kurek99  2009-10-09 09:22:29  host: ip-80-51-192-72.netpoint.pl

    nic szczegolnego... to co jest w tej nokii dawno bylo w innych telefonach. Cena powala na nogi moim zdaniem lekka przesada

  • 0

    299. ~noki  2009-10-15 19:59:36  host: genkt-056-024.t-mobile.co.uk

    a ja mam n70,n86,n95,n96 a teraz i n97 i jestem zadowolony z tych telefonów najleprze sa nki

  • 0

    300. ~jojo  2009-10-16 18:41:58  host: afie17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No i co z tego Ze inne telefony już miały takie funkcje. Nokia to nokia jeżeli was nie stać to kupujcie sobie inne badziewie. Ja wybieram tą nokie. Zresztą może też dlatego że od zawsze mam nokie. I powtarzam to jednak nokia

  • 0

    301. ~  2009-10-22 16:36:20  host: v03-01.opera-mini.net

    Co do n97 to można stwierdzić, iż producent robi klientów w balona. Dlaczego ? Ano dlatego, że w takim zaawansowanym fonie za taką kasę daje procek + 400 i prawie w tym samym czasie wypuszcza np. nokie 6730c z prockiem 600(taktowanie procesora) za kasę ok 500zł. No to pytam się - czy nie powinno być odwrotnie z tymi procesorami w tych telefonach. Dlatego też w obecnym czasie nokie n97 można sobie ,, w buty wsadzić,, bo co ten telefon może więcej zdziałać niż np. nokia n958gb ? Nic więcej nie zdziała tylko mniej i taka jest prawda !

  • 0

    302.  2009-10-25 11:06:36

    Gruba plastikowa tandeta, Nokia zawodzi :(

  • 0

    303. ~E  2009-10-26 22:53:19  host: 77-254-194-189.adsl.inetia.pl

    Do "mk5891" spod nr 302.: Gruba i plastikowa to jest twoja lala - taka dmuchana ha ha ha Powiedziałbym, że to ty zawodzisz, ale mógłbyś mi odpisać, że wcale nie zawodzisz, bo przecież obszczekujesz tą Nokię jak się tylko da... ha ha ha ha

  • 0

    304. ~M@ciEk  2009-10-27 18:48:03  host: ggv10.internetdsl.tpnet.pl

    Aż żal patrzeć na komentarze dzieci które płaczą i nie mogą się pogodzić z tym że ich Sory Ericssony są gorsze. Ziomek mnie rozśmieszył z tym że nokią 5800 robi lepsze zdjęcia od cyfrówki, kolego miałeś kiedyś dobrą cyfrówkę?. Bez przesady... Ale nokia wypościła bardzo dobry telefon, i nie płaczcie dzieci że macie gorsze telefony...

‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-124-106.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet