Nokia N97 mini - opinie
Telefony Nokia Nokia N97 mini Opinie o Nokia N97 mini

Nokia N97 mini

w sumie: 100
  • 0

    3. ~johnatan  2009-09-03 22:34:20  host: static-ip-87-248-91-120.promax.media.pl

    jezeli bedzie kosztowac troszkę wiecej niz 5800, to juz jest moja ;]

  • 0

    4. ~marco  2009-09-04 08:36:20  host: smtp.tarbonus.pl

    spoko, czekam na n97 micro z wyświetlaczem 2,9 cala i n97 hiper micro z 2,4 cala

  • 0

    7. ~wowik  2009-09-04 21:24:30  host: d118-79.icpnet.pl

    w sklepie noki jest dostępna w przedsprzedaży za jedyne 1999 zł ;)

  • 0

    8.  2009-09-06 22:47:17

    Dla mnie złe posunięcie Nokii bo dali w N97 mini gorszą baterie niż w N97, a tego typu kombajny niestety zżerają dużo energii.

  • 0

    10. ~  2009-09-12 17:42:47  host: 088156002079.olsztyn.vectranet.pl

    ~johnatan xD 5800 - ale w złotych czy w euro? xD (tak, wiem, że chodzi o model)

  • 0

    11. ~  2009-09-12 23:29:34  host: public-gprs46558.centertel.pl

    nieznam go bo n się nadają e są lepsze wersje i fajniesze

  • 0

    12. ~Pooooc  2009-09-14 21:21:57  host: ip-213-17-201-42.netia.com.pl

    tańsza niż 5800?lol :D

  • 0

    13. ~Braerious  2009-09-18 20:51:53  host: 212.160.172.70

    mimo wszystko telefon to telefon. Zawsze mozna sprzedac i kupic nowa... ale za taka cenę? nie powiem telefon ladny parametry swietne... nie wiem jak wam ale mi samsung avila wystarczy, ale to na szczescie moje zdanie ;)

  • 0

    14. ~olo from country  2009-09-19 13:14:58  host: acyl180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a to coś łapie bezprzewodowy internet?

  • 0

    15. ~Nia  2009-09-20 16:58:22  host: host-89-228-36-107.elk.mm.pl

    Mam pytanie. Wiem,że w noki n97 są widgety na pulpicie.Czy można je usunąć? Czy za nie trzeba płacić? Dzięki za odpowiedź.

  • 0

    16. ~  2009-11-05 17:27:19  host: px240.internet.piotrkow.pl

    Zwykla n97 jest tansza xD

  • 0

    17. ~Marzena  2009-12-18 14:49:01  host: 93-96-193-249.zone4.bethere.co.uk

    Kupiłam chłopakowi na święta n97 mini i jest zachwycony. Zdecydowanie ładniejszy wizualnie, lepsza obudowa, a wnętrze niewiele różni sie od n97. Jednym słowem jest zachwycony. Tak więc polecam :D

  • 0

    18. ~Lolek  2010-01-02 17:22:32  host: client-190.40.184.212.speedy.net.pe

    ja go zaraz sobie kupie :) bardzo mi sie podoba noi szpan :D

  • 0

    19. ~TOMEK  2010-01-21 22:52:12  host: acay181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem, bawiłem się nim i ... bateria wytrzymała 8 godzin. Przerzuciłem się na niego z n85 - n97 mini fajna, ale nie powala.

  • 0

    20. ~corsaman  2010-02-15 20:33:39  host: p5dca5460.dip.t-dialin.net

    używam n97 mini od tygodnia i wszystko świetnie! najbardziej jestem zadowolony z nawigacji jest idealna i zawsze dociera do celu jest małe ale... BATERIA !!!! mogli dać coś lepszego jak dużo używam to dziennie ładowanie!

  • 0

    22. ~Sziver  2010-03-01 16:51:26  host: aeji163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moim zdaniem ta koma miażdży wszystko na allegro kolo 1400 zł chodzi i to jest cena dla mojej dyspozycji zamierzam kupic

  • 0

    23. ~  2010-03-08 15:47:12  host: mail.teleksiegarnia.com

    czekać na symbian 3 czy brać tę NOKIE?

  • 0

    24. ~Ae  2010-04-02 08:35:02  host: s94.ipt.com.pl

    @23 Da się czasem wyrwać za 900 zł więc cena jest nie głupia. Nie czekaj na symbiana 3 tylko kup to albo motkę milestone;) pewnie niedługo będzie wysyp na allegro bo play do oferty wprowadził

  • 0

    26. ~posaidacz  2010-04-22 17:12:00  host: dhcp-077-250-191-039.chello.nl

    telefon mnie zaskoczyl ,bardzo delikatny, ogolem estetycznie wykonany ,nie jest zbyt szybki ,wlasnie wysylam swoj model na gwarancje ;/ ,jestem zaskoczony nie polecam ;/

  • 0

    27. ~viz  2010-04-25 10:14:54  host: 83-238-231-40.adsl.inetia.pl

    ja bym nokie brał

  • 0

    28. ~kubusplay  2010-05-02 10:33:15  host: public-gprs20333.centertel.pl

    fajny fonik!;Dniedługo bd moj.

  • 0

    29. ~mazi  2010-05-10 21:15:22  host: aamh101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie kupujcie tej tandety juz lepiej dolozyc dwie stowki i kupic n900

  • 0

    31. ~maciej_NT  2010-05-14 00:48:00  host: 88.199.165.254

    witam. mam pytanie: mam nokie e51 i jestem z niej zadowolony. Zalezy mi na niezawodnym telefonie i na baterii. Zastanawiam się nad zmianą na E52 lub N97 mini. Co możecie mi doradzić? nie miałem nigdy dotykowego. trochę się boję ponieważ bracuje w ogrodach i nie wiem jak n97 mini to zaakceptuje??

  • 0

    34. ~babel  2010-06-07 22:31:59  host: 108-dom-12.acn.waw.pl

    mam ten tel od piatku i mosze powiedziec ze kozak kombajn polecam dla ludzi mobilnych

  • 0

    35. ~Aforyzm  2010-06-15 20:46:39  host: kosmowskiej.83.230.30.188.debacom.pl.e-zabrze.pl

    Jestem posiadaczem N97 mini. Jest mniejsza ładniejsza od zwykłej N97 dzięki czemu przypomina ona telefon i dobrze układa sie w dłoni. To prawda jesli sporo czasu sie jej uzywa to czeka Państwa dzienne ładowanie baterii przed snem. Mam obie Nokie N97 i N97mini. Uzywam najcześciej N97 mini jest mi bardziej przyjazna w pracy a N97 zwykła sobie lezy jest mi poprostu nie poręczna. Pozdrawiam Wszystkich

  • 0

    36. ~Krzywy  2010-06-30 11:58:23  host: dynamic-78-8-67-95.ssp.dialog.net.pl

    Odradzam kupna nokii n900!! Niema co na nia liczyc. Ta nokia jest jedyna ktora nie byla robiona w Finlandiii i często sie psuje;/ Kupujcie n97 mini ;D.

  • 0

    38. ~nazunia  2010-07-07 10:46:10  host: 212.160.172.70

    Wiam posiadam tel tel. Szczerze mówiąc na początku nie mialam tel z symbianem i mialam pewne obawy. Ale sie mile zaskoczylam. Tel dziala bez zarzutów. A bateria trzyma gora 3 - 4 dni maks. Ocena 9/10.

  • 0

    39. ~Wilkx2  2010-07-11 12:33:56  host: aejv201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich serecznie Pociadam Nokie N97 Mini od 2 tyg i powiem ze telefon sprawuje sie bardzo dobrze. Nie mowiac o dopasowaniu do reki, mozliwosci telefonu, dosc dobrego aparatu i klawiaturze qwerty ktora jest idealna do moich dosc duzych palców .Wczesniej posiadalem Nokie n95 ktora dosc czesto sie zawieszala tu nie mam takiego problemu wszystko pieknie ladnie. Jedynym pankamentem ktory jest w nokiach to niestety jest to bateria.Wpodrozy przetestowalem baterie i ogladnelem film(ok 2h), sms(25), rozmowy (ok 40 min), troche posiedzialem w internecie i sluchanie muzyki dosc głosno na sluchawkach az nie padla bateria. Spodziewalem sie czegos bardziej wytrzymalego ale przy normalnym uzytkowaniu spokojnie mi trzyma do 4 dni. Jeszcze nie sprawdzilem wi-fi i GPS wiec w tej kwesti sie nie wypowiem a co do aparatu napisalem ze jest dosc dobry poniewaz nie ma za dobrej ostrosci jak narazie ustawialem profile w tel a nie recznie ustawialem wiec moze zmienie zdanie, co do nagrywaniu to dla mnie duzy plus dla Panow z Nokii. Telefon naprawde swietny i godny polecenia osobiscie telefon kupilem za 800zl i warty jest swojej ceny.

  • 0

    41. ~piotricz@o2.pl  2010-07-20 12:41:57  host: user-188-33-106-48.play-internet.pl

    Jestem użytkownikiem n97 mini od miesiąca muszę powiedzieć że BATERIA to po prostu porażka. Podczas korzystania z GPS bateria nabiera wysokiej temperatury (grzejniczek). Sam GPS po wgraniu pirackiego oprogramowania "Sygic Mobile Maps 10 Symbian" może być nie ma rewelacji tak jak w "AutoMapa 6.5 na win ce" sam telefon jest ładny chodź system wolny i mało intuicyjny. Poprzednio miałem SonyEricsson_y zdecydowanie lepiej rozmieszczone funkcje ustawienia a tu groch z kapustą! Porażka z odbieraniem telefonu zwłaszcza podczas jazdy samochodem trzeba wpatrywać się w ekran i przesuwać palcem po ekranie w wyznaczonym miejscu aby odebrać połączenie :/ W zestawie był uchwyt do szyby samochodu kolejne nieporozumienie. Ciężko wyjmuje się telefon z niego i niestety jest zamontowany zbyt blisko szyby tak że mało co widać na ekranie. Korzystając z GPS nie widać wtedy ulic. Podsumują nie robi wrażenia na pewno kolejnym telefonem będzie Sony Ericsson lub HTC z Win Mobile

  • 0

    42. ~posiadacz  2010-07-23 12:34:10  host: public33715.xdsl.centertel.pl

    ja mam ten tel od kwietnia wszystko działa bez zarzutu wada tego tel jest to ze GPS długo wyszukuje (zależny od zasięgu) raz na jakiś czas się zawiesza no ale mało co raz w miesiącu faktycznie jak długo się używa ten tel to się nagrzewa no ale się nie dziwie wyświetlacz dużo ciągnie aparat jest super, czujnik jest bardzo czuły. ładny ma dźwięk i dosyć głośny. ładuje się z 4h bateria trochę do kitu jak się więcej użytkuje to z 1.5 dnia a jak normalnie to 3 dni. jak cie non stop używa bez przerwy to wytrzymuje 4h (:Lubie na tym tel oglądać całe filmy:) czasami jest wkurzający czujnik światła w ciemności się rozjaśnia a w jasności przyciemnia się wysiewacz. panel jest wytrzymały (jadąc na rolkach spadłem i tel spadł na ziemie a ja ręka przez przypadek docisnąłem do asfaltu zostały małe ryski na przedniej obudowie no i od tej pory lekko trzeszczy) trzeba się przezwajając do tego tel. ja osobiście go polecam mimo małych wad. lecz czekam teraz na nokie n8

  • 0

    43. ~Ganfrod  2010-07-25 09:49:58  host: 83.142.201.243

    Ja zastanawiam sie i przymierzam do zmiany telefonu. W gre wchodza trzy modele Nokia n 97 mini, SE Aino oraz Samsung 8300. Każdy z nich ma swoje wady i zalety i tak s8300 ma ciekawy wygląd, super aparat i bardzo atrakcyjna cene (ok 700 zł) za to brak w nim nawigacji i wi fi. Sony Ericson wyróznia sie swietnymi dodatkami, ciekawym połączeniem ekranu dotykowego i klawiatury i apartem za to brak w nim dodatkowej kamerki do wideorozmów (tylko przez główny obiektyw) i wygląda jak plastikowa zabawka. Nokia świetnie wygląda ma nadzwyczajną nawigację, i to nokia, z drugiej jednak strony to nokia i płace co najmniej 200 złoty za marke, ma najsłabszy aparat i baterie. Jak myślicie który z tych trzech jest najlepszy i czy np do konca roku cena tej nokii spadnie do poziomu 700 zł.?

  • 0

    44. ~hefe784  2010-07-26 15:54:48  host: fip130.internetdsl.tpnet.pl

    Witam!A Ja nie polecam tej nokii dlatego że gubi zasięg biorąc go do ręki tak samo się dzieje z nokią E52 IPhone 4....To jest jakaś kpina za tyle kasy co się wydaje na takie słuchawki.N97mini maiłem dwa modele z Plusa i w obu dzieje się to samo.Mam starą nokię która działa bez zarzutu a ten model telefonu gubi zasięg po chwili wszystko dzieje się w 2G przy słabym zasięgu.Stara nokia ma w tym miejscu 3 kreski a N97mini po wzięciu do ręki gubi od razu.Nie polecam!!

  • 0

    45. ~ja  2010-07-28 20:47:06  host: c-c930e155.239-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se

    witam czy w tym telefonie mozna normalnie ustawic tapete?

  • 0

    46. ~Dariusz  2010-08-02 14:47:30  host: host-89-228-89-129.olsztyn.mm.pl

    Właśnie przymierzam się do kupna tejże Nokii. Aktualnie używam Nokii E71 i zastanawiam się czy opłaca się kupowaĆ N97 mini... Po tych komentarzach z których większośĆ jest na tak, mam mętlik w głowie... W E71 najgorszą wadą jest dla mnie to że klawisze na klawiaturze są osadzone zbyt blisko siebie, a ja mam stosunkowo duże palce, więc trochę mi to przeszkadza... Bo na przykład pisząc "P" piszę "PO" albo odrotnie... A w N97 mini klawisze nie są ze sobą "połączone" że tak powiem. W swoim życiu miałem różne telefony: Motorolę A925, Nokię E61 i E71. Motorolka miała dotykowy ekran, ale miała angielski soft. W E61 klawisze na klawiaturze były od siebie oddalone, ale była trochę duża... E71 natomiast ma bardzo szybki system na który prawie wszystko wchodzi, ale znowuż te klawisze na klawiaturze nie takie jak mi potrzeba... A teraz będę igraĆ z N97 mini... Doradźcie czy warto ją kupowaĆ...???

  • 0

    47. ~Damian  2010-08-02 14:49:12  host: host-89-228-89-129.olsztyn.mm.pl

    Jakie ten model ma wady a jakie zalety?

  • 0

    48. ~ph.  2010-08-02 21:48:24  host: 89.174.71.90

    ja też noki 97mini nie polecam. ma w sobie tyle wad,że mogła bym długo wymieniać. mam go zaledwie 5misięcy,obchodzę się z nim jak z jajkiem a i tak praktycznie wszystko w nim szwankuje. bubel i tyle!

  • 0

    49. ~mqy1  2010-08-04 11:52:18  host: drl122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik i porażka - bateria trzyma jeden dzień mimo że w czasie pracy podłączam do USB w komputerze.Jeśli bym tego nie robił nie mógłbym przepracować nawet jednego dnia.Jeśli mało używam to dwa dni z trudem trzyma.A po za tym fajna zabawka i ma dużo więcej funkcji niż bym potrzebował.Mogła NOKIA pomyśleć niech byłby trochę grubszy ale z dobrą baterią. Pozdrawiam mqy1

  • 0

    50. ~Damian  2010-08-05 16:04:31  host: aeu116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ma ta Nokia wbudowany tuner TV czy nie?

  • 0

    51. ~Guinewra  2010-08-07 11:31:09  host: 83.142.201.243

    A moim zdaniem wszyscy którzy zamierzają kupić ten telefon mimo jego wad powinni poczekać. Na Allegro jest ich ponad 300 i są w czołówce największej ilości wystawionych, wiec albo to hit sprzedarzy i bije na łeb na szyje Iphona albo cena zaraz zacznie spadać

  • 0

    52. ~Jeden Wielki Bubel  2010-08-07 12:33:57  host: 89.228.112.187

    Ten telefon to jeden wielki cudo!

  • 0

    53. ~gutman77  2010-08-11 11:59:23  host: static-87-105-249-143.ssp.dialog.net.pl

    to zadne cudo bateria trzyma gora 2 dni wczesniej mialem n73 bateria trzymala tydzien i telefon dobry. kupilem n97 mini ale to nie to wymienilem na samsung wave to jest cudo nokia n97mini technicznie mu do piet niedorasta a kiedys kupywalem tylko nokie ale samsung to jakosc wykonania perfekcyjna

  • 0

    54. ~mqy1  2010-08-11 12:45:08  host: dsa141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Mam jakiś miesiąc tą nokię i z początku byłem przerażony komplikacją obsługi.Ale dzisiaj mogę już powiedzieć że telefonik niezły i ciekawy.Codziennie odkrywam nowe możliwości. Bateria słaba jak na Nokię i trzeba dosyć często ładować ale kupiłem sobie drugą i nie mam problemów.Trzeba też mieć drugą ładowarkę żeby nie blokować samego aparatu.Aparat foto niezły ale spodziewałem się trochę lepszego. Sam telefon można ze spokojnym sumieniem polecić z zastrzeżeniem baterii.Mógł być nieco grubszy ale z baterią chociaż na trzy cztery dni.OGÓLNIE POLECAM NO I WI-FI!!!!

  • 0

    55. ~Fujar  2010-08-13 23:56:57  host: 188.147.82.102.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Witam Mam pytanie do was posiadam nokie n95 jestem z niej zadowolony mam ja 18 miesięcy. No i trochę mi sie już znudziła. Podoba mi sie ten telefon dzisiaj cały dzień o nim czytałem. Mam pytanie czy naprawdę nawigacja jest taka fajna w nim.I jak naprawdę jest z tą bateria i ile trzyma. Opłaca ja sie kupić za ok. A co lepiej n97 czy n97 mini?.

  • 0

    56. ~Doris  2010-08-15 14:09:27  host: dye160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam:) zastanawiam się nad kupnem tego telefonu. Tylko mam pare pytań ;)otóż ile wytrzymie bateia gdy nie korzysta się z tych wszystkich multimedii tj sluchanie muzyki czy robienie zdjec. bardziej zalezy mi na tym telefonie gdyz pisze mnostwo smsow :) drugie pytanie to takie czy da ustwiać się swoją tapete? szczerze malo mi sie podoba wyglad tego jak są te wszystki opcje na ekraniku;) bardzo prosze o odpowiedź. pozdrawiam wszytskich :)

  • 0

    57. ~nokia n97 mini  2010-08-17 20:45:35  host: 212.160.172.70

    mam pytanie czy tez macie taki problem z tel ze sie zawiesza? po prostu masakra muli, nie moge czasami sprawdzic kontakow w tel bo zawiecha, w momencie kiedy wyjmuje z tel kabel usb wlacza mi sie muza w ogole cos jest nie tak.. POMOCY!!!!

  • 0

    58. ~Damian  2010-08-20 11:38:11  host: host-89-228-89-129.olsztyn.mm.pl

    Swój post zacznę od baterii - jak na taki telefon, bateria o pojemności 1200 mAh, to jest trochę za mało, nie sądzicie? Wszystko inne jest w porządku, tylko jeszcze ta wygórowana cena... Wolę poczekaĆ 2-3 lata od premiery tego telefonu i kupiĆ go za 500 zł :P

  • 0

    60. ~Symbianowiec Damian Nokia E61  2010-09-02 21:07:20  host: v02-16.opera-mini.net

    Ale słaby procesor... Jak na taki smartphonik procesor powinien mieć conajmniej 600 MHz, a RAMU powinien mieć conajmniej 256 MB.

  • 0

    61. ~lukaszowski  2010-09-10 20:39:29  host: azj66.internetdsl.tpnet.pl

    Dobra do rzeczy, kupilem jest super, a bateria? Bateria trzyma ale po wlasciwym sformatowaniu (chyba sformatowaniu). wysiadla po 4 godz sluchania muzyki na fulla i zrobieniu 576 zdjec z uzyciem lampy blyskowej. Bez tego zyje jakies 6 dni (normalne uzytkowanie).

  • 0

    62. ~karcia97  2010-09-11 17:20:45  host: 188.147.38.52.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Witam. Czy to jest dobry telefon dla 13-sto latki? Czy to prawda, że przy 100 piosenkach się zacina ? Mi telefon jest potrzebny z qwerty i muizyczny jaki polecacie ? ;)

  • 0

    63. ~denykop  2010-09-11 21:30:47  host: abjw177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wystarczy kupić lepszą baterie i Gorąco polecam telefonik a dla mnie najlepsze jest to że ma wgrane mapy i nie musi łączyć się z satelitą chyba że znaleźć swoją lokalizacje

  • 0

    64. ~  2010-09-13 16:41:24  host: iws243.internetdsl.tpnet.pl

    nie polecam, działa strasznie powoli, system się wiesza, po wyłączeniu internetu czasami telefon sam włącza opcje wyboru źródła internetu, anulować to można tylko wyłączając telefon. po 4 dniach używania tego telefonu, rozsypał się wyświetlacz, powodem tego było normalne zamknięcie telefonu. Podsumowując badziewie.

  • 0

    65. ~telepol  2010-09-14 09:04:33  host: chello084010172115.chello.pl

    uzywam od 2 msc. Telefon spelnia swoje funkcje. Obsluga www z opera mobile rewelacja. Bardzo dobra klawiatura qwert. Wygodne menu. Zawiesza sie? Mi nie ale dbam aby zamykac nie uzywane aplikacje. Bateria to standart przy takim naladowaniu hitech warto kupic nowa. Ogolnie polecam i jestem zadowolony. Warto kkupic tez folie zab. Na ekran

  • 0

    66. ~mm  2010-09-16 17:09:01  host: 81-219-203-23.adsl.inetia.pl

    ja właśnie kupiłem ten sprzet za... 1zł. i tyle to jeszcze mozna dac, ale wiecej chyba nie. warto wtedy dołozyc i kupic samsunga lub iphona. bateria kiepska, zawiesił sie po 10 minutach działania... Ale obsługa i łatwość na plus, jak ktos mial juz nokie to latwo sie działa. zaobaczymy co bedzie dalej, najwyzej spotakmy sie na allegro!

  • 0

    67. ~Bateria  2010-09-26 00:19:22  host: 91-201-44-181.spi.net.pl

    Slyszalem ze bardzo w tym telefonie narzekaja na baterie ale przeciez mozna dokupic lepsza z tego co wiem 1200 mAh LiIon. Zawsze cos.

  • 0

    68. ~awas  2010-09-28 17:19:33  host: 82-210-152-120.home.aster.pl

    Mam ten telefonik od piatku ani razu mi sie nie zawiesil, dzial dosyc szybko napewno nie tak jak samsungi w wyzszej polki ale nie ma tragedi, bateria mogla by byc taka jak w zwyklej n97 i wtedy bylo by ok.Na razie polecam ten telefon zobaczym co bedzie pozniej :)

  • 0

    69. ~  2010-09-30 06:41:01  host: 94.254.161.132

    ale słaby aparat

  • 0

    72. ~własciciel  2010-10-05 19:10:38  host: public34908.xdsl.centertel.pl

    fajny telefonik mam go ponad 6 miesiecy bateria słaba trzyma do 3 dni no ale jak sie kupi zapasowa to jest ok, zdarza się ze raz na jakiś czas przymula no ale wtedy jak dużo aplikacji włączę, przycisk do menu mógł być dotykowy ale da się do tego szybko przyzwyczaić aparat dobrze robi zdj ale mógł by być lepszy wlan super chodzi. ogólnie polecam telefonik

  • 0

    73. ~Lisek89  2010-10-16 19:22:33  host: aaes117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam od 5 misiecy. wszystko działa jak nalezy. poszedl na serwis z feralna bateria. ogolnie polecam

  • 0

    74. ~Mike  2010-10-17 18:44:33  host: 87-205-133-113.adsl.inetia.pl

    Telefon z najnowszym FW pracuje dość stabilnie, choć nie jest z pewnością demonem szybkości. Biorąc pod uwagę archaiczny wręcz hardware to można mówić o cudzie.Wielkim plusem jest bardzo ergonomiczna klawiatura sprzętowa (z wyj. umiejscowienia klawisza Sym, służącego do wprowadzania m.in. polskich znaków diakrytycznych), do której startu nie mają żadne wynalazki typu Swype z topwego Szajsunga i9000, na którym bym tego posta pisał 3x dłużej.Jakość wyświetlacza i bateria są tragiczne, kolory na tym pierwszym są gorsze niż w 5800, a bateria wytrzymuje jeden dzień przy korzystaniu typowym dla smartfona. Na otarcie łez Finowie dają za to masę praktycznych dodatków w zestawie i fantastyczną prostotę obsługi oraz bardzo dobrą jakość rozmów. Ponadto jakość wykonania obudowy jest rewelacyjna, a mechanizm klawiatury również nie budzi najmniejszych zastrzeżeń.Reasumując czekam na E7.

  • 0

    76. ~Tomek  2010-11-03 23:08:06  host: id186.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ja juz 4 miesiące - pierwszy raz jak wypowiadalem sie byl to komentarz troszke na gorąco wiadomo pełen zachwyt... po 4 miesiącach stwierdzam że mój entuzjazm rozbudził się jeszcze bardziej. Obawiałem sie o slider... niepotrzebnie - jest najlepszy z najlepszych nie ma najmniejszych luzów cos wspanialego! Ludzie narzekają, że ma wolniejszy procesor i mniej ram niż E71 itp... ale pamietajcie ze to jest s60V5 i ten system jest o wiele lepiej dopracowany wymaga mniej zasobów. Dziala znacznie szybciej niz 5800.

  • 0

    77. ~nick  2010-11-05 17:47:12  host: edw34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie co wy z tą bateria??jak wam sie nie podoba to sprzedajcie ten telefon a jak wam za krótko trzyma bateria to kupcie sobie taka która ma 5000 mAh może wtedy bedziecie zadowoleni identycznie jest w n95 zwykłej i 8gb do czego oczywiście można sie spokojnie ustosunkować;) PZDR !!

  • 0

    78. ~merolbenz1  2010-11-13 15:04:41  host: 178.56.186.209

    Do tej pory używałem N82, ogólnie byłem zadowolony, bo to czego wymagałem od telefonu to WIFI, 5Mpix CARL ZAIS, GPS i jeszcze kilka pierdól, zamierzam zmienić na N97mini, i przeraża mnie że ten telefon nie ma osłony zabezpieczającej obiektyw.

  • 0

    79. ~kasia  2010-11-14 09:46:38  host: dynamic-78-8-46-24.ssp.dialog.net.pl

    mam n97 MINI od okolo 4miesięcy,najpierw sie wieszała i wyłączała kiedy sie jej podobało-podobna to wina karty pamieci jak ja wyjełam wszystko bylo ok,potem padl jej wyświetlacz czy jakies inne cudo,można bylo odbierac połączenie ale nie bylo obrazu,czarny wyswietlacz,4tygodnie w serwisie oddali sprawny tel,po niecalym tygodniu znowu to samo ,właśnie jade do serwisu ja oddac NIE POLECAM TEGO TEL,ŁADNIE WYGLĄDA ALE CO Z TEGO....:((

  • 0

    80. ~kalinia_88  2010-11-19 20:51:04  host: public-gprs120588.centertel.pl

    Czy mozna wgrac pakiet microsoft office na ów maszynę?

  • 0

    81. ~Pigmejos  2010-12-07 16:05:30  host: 213.25.48.75.kapode.com

    mam Nokię 6210 navigator z której jestem do tej pory zadowolony ale lubię co jakiś czas zmienić telefon na coś innego.Jak myślicie ? Warto zamienić na n97 mini (mogę ją mieć za 600zł z dobrych rąk)czy lepiej jeszcze poczekać?

  • 0

    82. ~Redziu  2010-12-11 09:40:04  host: 77-253-87-206.adsl.inetia.pl

    Telefon bardzo niestabilny. Ciągłe restarty i zawiechy. Nie nadaję się do pracy jak i codziennej eksploatacji (chyba, że nosimy ze sobą trzy akumulatory) Bateria przy używaniu tylko funkcji telefonu + maile wytrzymuje 22h. Szczerze odradzam. Bzdurny model.

  • 0

    83. ~dw  2010-12-22 14:41:28  host: 78.31.139.210.inter-media.pl

    Mi na początku się wieszał, winny był fabryczny motyw, po zmianie ustąpiło. Bateria od 8h do 4 dni, samo wykonanie nie budzi zastrzeżen. Jest masa softu do tego fona. Wkurza odbieranie, a najbardziej obracanie ekranu przy polaczeniu. Symbian, jak symbian, stabilny, ale aplikacje już nie za bardzo. Do pisania mamy qwerty, swype, t9 i i normalna telefoniczna. Wifi i gps dzialaja bez zarzutu, przegladarki lubia sie czasami wylaczac, procesor wcale nie jest taki wolny. Ogolnie telefon sie nie przycina, wszystko chodzi plynnie i szybko.

  • 0

    84. ~Nie rozumiem waszych pretensji.  2010-12-23 09:33:41  host: ip114.bnet.pl

    Nie rozumiem waszych pretensji..mi od 3 tygodni telefon smiga jak trza. System genialny, baterię wymieniłem sobie na 1450mah.... są do tego telefonu genialne aplikacje. nic tylko brac!

  • 0

    85. ~Rysiek  2010-12-30 21:28:40  host: aarm41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik od 2 tygodni i jak na razie jestem zadowolony. Raz mi się zawiesił, po podłączeniu do laptopa (??). Jedyne mankamenty jakie zauważyłem: słaba bateria (1-2 dni), upierdliwe odbieranie telefonów i chromowana obwódka wokół ekranu (lepszy byłby plastik albo aluminium)

  • 0

    86. ~adus  2010-12-31 22:41:18  host: host3.esnet.pl

    hej telefonik zakupiłam tydzień temu jak na razie sprawuje się dobrze!!!! polecam jest wspaniały parametry okej internet nawigacja i w ogóle nic dodać nic ując!! Pozdrawiam PS nie jest on drogi!!!!

  • 0

    87. ~Przemek  2011-01-07 22:11:00  host: user-46-112-49-25.play-internet.pl

    Witam mam pytanie do użytkowników jak się sprawdza panel dotykowy i czy rzeczywiście jest wielka różnica między oporowym(tutaj) a pojemnościowym (konkurencji). Pytam gdyż do tej pory miałem kontakt tylko z SE x1 jeśli chodzi o panel dotykowy. Generalnie bez rewelacji no ale to już inna epoka. Pozdr.

  • 0

    88. ~rybson  2011-01-12 14:54:43  host: 77-253-221-100.ip.netia.com.pl

    mam telefon od 7 miesiecy, jestem z niego zadowolona. minusem jest bateria, ktora krotko trzyma, oraz zawieszanie sie telefonu, aczkolwiek zachecam do kupna.

  • 0

    89. ~  2011-01-19 15:29:10  host: 92-55-228-95.net.pbthawe.eu

    @ Przemek. Ekran dotykowy, porównując do SAMSUNGA F480 którego do niedawna miałem, jest po prostu rewelacyjny. O wiele bardziej czuły i dokładny. Ale bateria lipaaaa! Chyba będę musiał kupić jakąś podróbę z chin z większą pojemnością>

  • 0

    91. ~eos  2011-01-23 11:04:50  host: 89-77-56-134.dynamic.chello.pl

    witam, używam telefonu od 3 miesięcy. Owszem naszpikowany jest bajerami, ale co z tego... nie spełnia podstawowych funkcji. Baterie trzeba ładować prawie codziennie, zawiesza się, są problemy z uruchamianiem, czasem po prostu się nie ładuje, czasem są problemy z odblokowaniem, zdarzyło się nawet że sam zaczął wibrować i nic nie można było z tym zrobić. Nie polecam

  • 0

    92. ~sajo13  2011-01-24 12:23:30  host: 94-40-120-130.tktelekom.pl

    witam mam pytanie jak ściągnąć mapy go GPS do noki N97 mini pro? potrzebuje mapy na Europę (całą) jeśli może ktoś wrzucić linka będę wdzięczny. pytanie 2 to jak to działa w erze? bo słyszałem że tam mapy ze stronki nokii są za free prawda to? pozdrawiam

  • 0

    93. ~Lolek  2011-02-08 17:12:12  host: 212.160.172.70

    zawieszki są przez symbiana i nawet najnowsza aktualizacja nie zmieni tego ze system jest pamięcio-żerny w dodatku litowo jonowe ogniwo?chyba zart chociaż patrząc na rubryke- Wyświetlacz(param)- zobaczymy zdecydowanie najlepszy żart finów czychających na nasze kieszenie spragnione nowinek,które jak widać-nowe były 3 lata temu bo moja avilla miała podobne parametry oczywiscie bez wi-fi qwerty i kilku drobnych rzeczy ale to nadal telefon tylko po co taki szajs za takie pieniądze? 2000zł za nokie c6 w innej obudowie? żal!

  • 0

    94. ~t0m4$  2011-02-14 19:08:09  host: bum212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a mozna zmienic baterie na mocniejsza lub cos takiego?? duzo jest lepsza od x3?

  • 0

    95. ~gajcun  2011-03-09 15:37:17  host: apn-77-112-222-142.dynamic.gprs.plus.pl

    poprzedni tel jakim byla nokia e66 byl o niebo lepszy..... N97 mini kupilem za 1600 zl i byly to zle zainwestowane pieniadze...zawiesza sie codziennie,pojawiaja sie jakies durne komunikaty...bateria to porazka.... Aparat jak aparat..... Ale znalazlem 2 plusy,pierwszy to gps a drugi to klawiatura qwerty....telefon mam juz 7 mies i 2 razy byl na gwarancji bo nie dzialal mikrofon,czasami po odlaczeniu ladowarki ginie motyw i ustawiony profil..... Nie polecam...

  • 0

    96. ~Irek  2011-04-06 14:02:49  host: 62-148-77-0.ip.netia.com.pl

    Totalny BUBEL, nie marnuje żadnej okazji żeby się zawiesić. Polecenia wykonuje w żółwim tempie albo wcale. NOKIA zakpiła sobie z klientów!!!

  • 0

    97. ~as35  2011-05-06 15:44:17  host: 89-72-68-33.dynamic.chello.pl

    mam ten telefon 8 miesiecy nie polecam totalny smiec, wiesza sie kilka razy dziennie po restarcie tez potrafi sie zawiesic

  • 0

    98. ~  2011-05-21 00:09:23  host: v04-10.opera-mini.net

    Witam. Mialem juz w zyciu naprawde wiele roznych telefonow, roznej jakosci i od roznych producentow.. Posiadam N97 ponad rok i czasu i jak do tej pory jestem z niej w pelni zadowolony :) no moze poza bateria, o ktorej wszyscy tutaj pisza ;) aparat? Taki sam jak w moim poprzednim Ericsson'ie C902, wiec mogli sie postarac bardziej :/ pamiec? Baaaaaardzo pojemna - mam multum mp3, zdjec, filmow (najwiecej poltoragodzinnych) i innych bardziej lub mniej przydatnych aplikacji i ciagle pamieci nie brakuje ;) piszecie ze sie wiesza? Taaaa.. Mi z poczatku tez sie wieszal - wystarczy dac mu chwile na 'dojscie do siebie' po zalaczeniu go i w trakcie uzytkowania na biezaco zamykac wszystkie aplikacje i po problemie, u mnie jedyna rzecz jaka sie dzieje to to, ze mniej wiecej raz w tygodniu sam sie zresetuje i to wszystko, takze da sie przezyc :) nie pasuje Wam sposob w jaki sie odbiera rozmowy? Przeciez to praktycznie ten sam sposob jaki byl w pierwszym IPhonie! Wiem, bo tez go mialem, wiec ludzie uspokojcie sie! Polecam smialo N97 wszystkim ktorzy lubia oprocz zwyklego telefonu do sms-owania i dzwonienia, cos czym mozna sie pobawic. Ale! Moge smialo napisac, ze nie warto go kupowac tylko dla szpanu, bo predzej czy pozniej oplaty za polaczenie z internetem Was wykoncza.. Nie jest to cos dla uzytkownikow na karte.. Sam posiadam abonament, w ktorego sklad wchodzi ciagle polaczenie z internetem, wiec mija mnie wiele dodatkowych oplat, chociazby za sciaganie czegokolwiek na telefon, ogladanie filmow na YT, GG czy inne tam duperele ;) polecam jeszcze raz wszystkim, ktorzy wiedza czego oczekuja od telefonu! to by bylo na tyle.. Ciao.

  • 0

    99. ~hexman  2011-06-03 19:57:11  host: 87-205-143-237.adsl.inetia.pl

    Ogólnie rzecz biorąc telefon Nokia N97mini zaspokaja moje potrzeby w zupełności. Ale w przeciągu 2 miesięcy jest już 3 raz na gwarancji. Ciągle siada wyświetlacz, wibracje, znowu wyświetlacz... i tak do znudzenia. Zawsze jak trzeba to nie działa dotyk... A wymiana po 3 gwarancjach to pic na wodę, bo już za 2 razem masz inny powód... ŻENADA! Następny telefon to już na 100% nie Nokia, bo to już nie te pancerne konstrukcje co kiedyś...

  • 0

    100. ~Qucyk  2011-06-04 19:38:00  host: 89-72-61-198.dynamic.chello.pl

    hej, moje n97 mini mam od ponad roku, i przyznam szczerze ze to pierwsza nokia na której się zawiodłem! Żółwie tempo uruchamiania aplikacji, w szczególności skrzynki odbiorczej Mail/SMS (okolo 1500 wiadomości całkowicie zblokowało aplikacje),to nic w porównaniu z kłopotami z wyswietlaczem dotykowym. Wystarczy ze przycisnę zbyt mocno i jakby wgniatał się na stałe i blokował, nie można wtedy ani wybrać numeru, aplikacji czy odebrać połączenia. "Wgniecenie" ustępuje jakoś tak po jednym dniu... Porażka. Pracując w terenie telefon służy mi jako mobilne biuro, jak się zawiesza jestem bezrobotny. Problem ten mam od początku użytkowania tego modelu i pomimo prób serwisowania, nic się nie zmieniło (wymieniono nawet cały wyświetlacz dotykowy). Jedno jednak trzeba przyznać, jest prawie "kuloodporny", upadł mi już tyle razy i z takich wysokości, ze powinien juz być w strzępach, a poza paroma rysami nic mu nie dolega. Aha, jeszcze jedno, jakiś tydzień temu odpadł suwak do blokowania ekranu, ot tak sobie... strasznie wkurzające, ale otwierając klawiaturę telefon się odblokowuje.

  • 0

    102. ~MM  2011-06-27 15:02:31  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    Czy ktoś wie jak w tej Noki można wrzucić jeden numer na czarną listę tak aby nie mógł się dodzwonić?

  • 0

    103. ~Damian  2011-08-06 18:43:29  host: 178-37-0-134.adsl.inetia.pl

    Wszyscy piszą że telefon ciągle się wiesza.W jakich warunkach to się dzieje? Jestem Nim zainteresowany a tel używam tylko do pisania smsów i rozmów.Nie używam jakichś aplikacji więc jakbym go kupił to od razu je wyłączył.Czy w takim razie nadal będzie się wieszał, czy to jest zależne od ilości uruchomionych aplikacji czy on ogólnie się wiesza Sam z Siebie ??

  • 0

    104. ~mini  2011-09-10 16:41:41  host: 178.182.16.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    zawsze z nokii bylam zadowolona, ale nie z tej - od roku mam ten telefon i od pierwszego dnia były problemy - zawieszał się co chwila, przy wysyłaniu sms, przy przegladaniu internetu juz nie mówiąc o aplikacjach, muzyki nigdy na nim niesłuchałam bo sie nie dało,ale myslalam ze ten typ tak ma ;/ po roku rzucania epitetami, wreszcie mnie szlag trafil i znalazlam czas żeby oddaćgo na gwarancję, wczoraj odebrałam i musze powiedzieć że rewelacja - chodzi jak powinien, nic sie nie zawiesza, aplikacje dzialaja normalnie, Zostałą wymieniona klawiatura, cały przód z ekranem i jakieś pypki od baterii, stwierdzono że były problemy z zasilaniem, wgrali tez na nowo system z najnowszą aktualizacją. Mialam w planie sprzedaż ale po naprawie jestem zadowolona i żałuje ze wczesniej sie nie wybrałam do serwisu

  • 0

    105. ~Łukasz89  2011-12-01 21:33:48  host: acsr186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon bez rewelacji ;) miałem 5530XM i dla mnie dużo bardziej nie różni się od n97m. Ogólnie to ceny lecą masakrycznie. tydzień temu kupiłem tą nokie za 400zł używaną ale tylko 2 miesiące także stan niemal że idealny. Nowe bodajże na allegro zaczynają się od 700zł.

  • 0

    106. ~  2012-02-03 12:13:33  host: 31.107.222.88

    czy ta nokia ma wbudowane dwa glosniczki? i czy ich glosnosc jest zblizona do tych w 5800XM?

  • 0

    107. ~jakubczyk  2012-02-05 14:34:08  host: 77-253-101-196.adsl.inetia.pl

    Odradzam ten telefon mam go ponad rok i jestem jezadowolony , na samym poczatku swietnie szybko chodzil uplynol zaledwie miesiac i zaczelo go tak zamuklac .

  • 0

    108. ~Tom  2012-02-12 01:24:43  host: 89-69-149-152.dynamic.chello.pl

    Masakra nie telefon, w życiu tyle razy się nie denerwowałem na urządzenie.

  • 0

    109. ~freeak_pl  2012-02-21 19:06:47  host: 194-247-0-20.celestynet.pl

    Witam. Posiadam telefon ok 8 miesięcy , i całkowicie się na noki zawiodłem ! Telefon często się zawiesza ,jest strasznie wolny , samoczynnie wyłącza i włącza ponownie, czasami nawet jak nic na nim nie robię. Jakość rozmów pozostawia wiele do życzenia , przy trzech kreskach poziomu baterii telefon potrafi paść po 25 minutach rozmowy! Po 6 miesiącach odpadł przycisk blokujący klawiaturę , na szczęście serwis uznał reklamacje i wymienił go w ramach gwarancji. Odradzam ten telefon wszystkim których podstawą pracy na co dzień jest telefon komórkowy , stracicie nerwy i czas!

  • 0

    110. ~  2012-03-07 09:30:59  host: aceh76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zgodzę się z ~109~... Ten przycisk również odpadł mi po 6 miesiącach ale na szczęście przyjęli na gwarancję... Ogólnie sam telefon byłby BARDZO dobry gdyby nie system na którym on pracuje... Podsumowując: mogę polecić telefon ale nie system tak więc nie jest on wart zakupu!

  • 0

    111. ~Piotraas  2012-05-06 13:01:05  host: apn-46-77-6-229.dynamic.cdma.plus.pl

    jadla mnie n97 moze byc. mam tylko jedno pytanie, mianowicie- jak podlaczam tele do usb to kasuje mi sie motyw i tapeta, dopiero po jakims czasie wraca. czym to jest spowodowane.??

  • 0

    112. ~madzik  2012-07-29 00:02:53  host: aex35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    polecam nokie n97 mini mam ja już ponad 2 lata, bardzo fajny telefonik wygodny, dobrze sie pisze sms i na ekranie i qwerty,wygodnie sie chodzi po necie, super zdjecia robi( z lampa błyskowa zwłaszcza)i ogólnie ciekawy przy ciąglym uzywaniu czyli pisanie sms co 5minut i czeste rozmawianie przez tel trzyma jakies 24 godz. czasem sie zacina ale jakos specjalnie to nie przeszkadza:) co jeszcze dobre pewnie jeden z ostatnich tel dotykowych ktory mozna uzywac w zime np w rekawiczkach wiekszosc nowych ma ekran dzialajacy na cieplo co uniemozliwia korzystanie w zime na dworzu. ogólnie BARDZO polecam. a do Piotraas szczerze tez mi sie to czasem zdarza i nie wiem czym to jest spowodowane ale odlaczam go wtedy od usb i jeszcze raz podlaczam i wtedy juz tego nie robi i zostaje moja tapeta,ale mi tospecjalnie nie przeszkadza bo zadko mi tak robi

  • 0

    113. ~greywolf  2012-09-17 14:13:02  host: 178-36-4-229.adsl.inetia.pl

    Totalny brak szacunku ze strony nokii za zaoferowanie klientom tak tragicznego produktu za taką kasę jak iPhone 3G, który bije tą nokię pod każdym względem. Porażka.

  • 0

    114. ~nokiarz  2012-12-17 10:12:05  host: 195.254.219.60

    Tym telefonem Nokia postawiła sobie "krzyżyk" na własnym grobie :) Ostatnia nokia jaką kupiłem...

  • 0

    115. ~czyzwinski  2013-03-31 17:46:37  host: 91.212.223.20

    Genialny telefon,mam od grudnia 2010 i smiga,jak wśdciekły,żadnych kłopotów,net lata bez problemów,klawiatura zapewnia "normalne" pisanie z realnym klawiszem pod palcem(pisanie po ekranach smartfonów to porażka),dobry aparat(z resztą do robienia zdjęć służy co innego niż telafon),zawiesił się może kilka razy(na 2,5 roku) i co z tego,normalna rzecz,wypakowuje baterie(łatwy dostęp),wkładam odpalam i lata dalej.Doskonale spasowane elementy,dobre wykonanie,aluminium i świetne tworzywa.Niewielki,zgrabny(krowy po 4"ekran,to jakiś absurd,do obsługi używać trzeba wszystkich kończyn,tu wystarczy jedna ręka i kciuk). POLECAM wszystkim,a malkontentów żegnam i jak czytam te fatalne opinie o tym telefonie,to myśle,że nie opisujemy tego samego urządzenia. Mój już jest sfatygowany,ale żeby coś odpadło,to absolutnie,a spadł mi kilka razy na beton,rozsypała się w sensie klapka i bateria,złożyłem i lata dalej. Najlepszy telefon jaki miałem i gdybym mógł kupić teraz nowy taki model to kupuję od rękiale teraz to tylko te wielkie kombajny ,które,ani to zgrabne,ani to ładne,o funkcjonalności nie wspomnę.

  • 0

    116. ~kate1618  2014-02-10 11:40:43  host: 95.215.193.33

    mam nokie 97mini wszystko jest ok tylko za każde włączenie latarki czy uruchomienie gry na telefonie pobiera mi pieniądze i nie mam pojęcia jak to można wyłączyć. Czy ktoś wie może coś na ten temat i czym to jest spowodowane?

  • 0

    117. ~klata  2014-06-29 23:29:32  host: 77-254-218-142.adsl.inetia.pl

    Miałem nie caly rok ale wieszał się okropnie. Wiec przy pierwszej okazji walnelem w parapet i rozwalilem. Nie załuje tego czynu. Szajs i tyle nie polecam.

  • 0

    118. ~lombardo egejn  2015-02-26 08:43:41  host: 62.29.172.9

    telefon ten posiadam od 2009 roku i ciągle mi służy. wymieniłem tylko w nim baterię. niby nowa oryginalna, ale nie widzę większej poprawy niż na starej.
    rzeczywiście ma focha z zawieszaniem, może raz na pół roku, może kapkę częściej. generalnie nie do zdarcia i bardzo dobry

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet