Nokia N900 - opinie
Telefony Nokia Nokia N900 Opinie o Nokia N900

Nokia N900

w sumie: 170
  • 0

    2. ~jad7  2009-08-27 17:44:07  host: 87.246.235.16

    fajny fon, tylko troche martwi mnie ta malenka klawiaturka :[

  • 0

    3. ~Aster  2009-08-27 18:16:26  host: chello089078208148.chello.pl

    Fajny, ale klamot z niego niezły - do zabawy ok, do telefonowania już gorzej.

  • 0

    4. ~p  2009-08-27 18:18:39  host: ns.cnow.pl

    Bateria troszku przy mała, w arsenale mają 1500 [mAh]

  • 0

    5. ~WWW  2009-08-27 18:41:39  host: 111-211.echostar.pl

    No No No niezle to juz jest jakas nowsza technologia BRAWA DLA NOKII !

  • 0

    6.  2009-08-27 18:42:15

    jest coś czego ten "telefon" nie ma?

  • 0

    7. ~sssss  2009-08-27 20:12:10  host: adma40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czyzbym dozyl dnia ktorym nokia wreszcie zrobila prawdziwe urzadzenie ktore moze konkurowac z htc i innymi z tej polki? pierwszy telefon ktory mnie zachwycil specyfikacja :D

  • 0

    8.  2009-08-27 20:48:41

    Jednym słowem: rewelacja (a może i rewolucja?)...

  • 0

    9. ~Hesssss  2009-08-27 21:04:18  host: 77-254-140-150.adsl.inetia.pl

    Hmmm, "nokijna" wersja Satio?

  • 0

    11.  2009-08-27 23:55:37

    Parę pytań: 1. Kiedy w Polsce ? 2. Możemy się spodziewać go w jakiejś sieci ? 3. Jaka nawigacja będzie śmigać na nim ? 3. Jak z dostępnością innych programów?

  • 0

    12. ~  2009-08-28 01:41:46  host: exodus-25.core.ynet.pl

    WoW !! Full Wypas tylko ciekawe co z ceną ^^

  • 0

    13. ~  2009-08-28 06:44:40  host: bze124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Całkim niezła ta nokia. Chyba wiecej się już nie zmieści.

  • 0

    14.  2009-08-28 07:48:13

    to jest mały laptop bardzo mi sie podoba. gdzies za 2 lata moze bedzie mój jak potanieje bo pewnie z 4 k trzeba bedzie zapłacic

  • 0

    15. ~Jachu  2009-08-28 10:06:10  host: ch51191.petrus.pl

    Zapowiada się mega telefon

  • 0

    16. ~Dratek  2009-08-28 11:09:23  host: ip-85.128.85.165.static.crowley.pl

    hmmm mam pytanie, to jest następca N90 czy N97 ???

  • 0

    19. ~boozo  2009-08-28 17:05:33  host: wifi.tvwisla.com.pl

    wyglada ciekawie

  • 0

    20. ~bibi  2009-08-28 18:24:25  host: 212-102-29-170.adsl.inetia.pl

    czasami żałuję, że nie jestem bogaty...

  • 0

    21. ~  2009-08-28 18:25:39  host: 195.116.80.1

    noooo fajna

  • 0

    22.  2009-08-28 21:10:04

    Maybach wśród telefonów

  • 0

    23. ~myszor  2009-08-28 23:22:30  host: c069.multi-play.net.pl

    W specyfikacjach tego modelu na stronie Nokia Polska i Nokia.com nie znalazłem MMS-ów czyżby ten tablet był pozbawiony tej funkcji ??

  • 0

    24. ~:P  2009-08-29 01:26:48  host: abgy36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia N900 będzie dostępna na wybranych rynkach od października 2009 roku w szacunkowej cenie detalicznej 500 euro, bez podatków i dopłat.

  • 0

    25. ~Ravelin  2009-08-29 22:41:19  host: 78.8.136.23

    Boże co tu sie dzieje,,,kamera z funkcia dzwonienia.. heheh,,, nie no fon 1 klasa

  • 0

    26. ~mohamed  2009-08-30 11:38:11  host: ip-89-174-123-68.multimo.pl

    Brak DVB-H , poważny błąd ze strony Nokii.

  • 0

    27. ~hajla  2009-08-30 13:08:28  host: host-89-228-105-154.olsztyn.mm.pl

    zupelne nieporozumienie. po jakiego grzyba nokia wprowadza nowy system na ktory nie bedzie aplikacji? maja przeciez symbiana (slaby bo slaby ale jest). to bedzie juz 5 system operacyjny (win, symbian, iphone, android). ciekawe czy automapa bedzie chciala przygotowac kolejna wersje applikacji na to "cudo"

  • 0

    28. ~256za126  2009-08-30 15:37:17  host: gw8.knc.pl

    Do 11: 1.Spokojnie rok... 2.pewnie tak ale ceny kosmiczne i u wybranych operatorow... 3.Jak na razie raczej tylko standardowa...z czasem moze cos dadza na ten system... 4.Pewnie tak samo jak z nawigacja...Ale to tylko moje przypuszczenia

  • 0

    29. ~matthew rosati  2009-08-30 18:20:43  host: nat.abaks.pl

    Maluch wśród komputerów:)

  • 0

    30. ~bler  2009-08-30 18:26:27  host: host2-105.btk.net.pl

    do pana z pod 6 - starej nie ma;d

  • 0

    31. ~wyciorex  2009-08-30 18:38:11  host: acsw193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dziś siła tkwi w uniwersalnym systemie. Już dawno wszystkie (ze średniej i wyższej półki) mają GPS, wifi, BT, aparat 3Mpix, dotyk, 3G, pamięć flash, RAM, procesor, karty MicroSD. Przykładem firmy zapatrzonej we własne wynalazki to SonyEric. MemorySticki Symiany UIQ i ich nie zniszczalane menu przez lata ciągnęły ich na dno. Teraz SE się ocknął i wpakował MicroSDHC - nareszcie ale co dalej narazie nic. Następna będzie Nokia choć nieco sprawę retuszuje Symbian ale on też pociągnie w końcu tą firmę na dno. Dziś funkcje telefonu zależą od ilości aplikacji napisanych na daną platformę. Symbianem nikt sobie gitary już zwracał nie będzie a nowym systemikiem Nokii tym bardziej. Dziś liczą się WM, zgniłe jabłko (choć tutaj wieszcze szybkie odreagowanie w dół) i andoid (tutaj wieszczę szybkie odreagowanie w górę) i przyczyną będą ceny. Ajfon nawet 10 generacji nie pokaże nic już nowego oprócz przyspieszania sprzętu i uzupełniania tego co już od dawna mają inni - więc powoli ludzie zobaczą, że można mieć to samo albo więcej za mniejsze pieniądze. Teraz możecie na mnie pluć dowoli - pozdrawiam.

  • 0

    32. ~fOka  2009-08-31 08:16:57  host: pc8-144.chomiczowka.waw.pl

    Zwrociliscie uwage na niekonsekwencje w tym filmach z n900, naciskajac ten sam przycisk w lewym gornym rogu czesto wyskakuja tam rozne opcje, raz sa to programy innym razem widok pulpitu, a jeszcze innym jakis zalacznik. Mam wrazenie ze ten soft jest daleki do ukonczenia lub jest mocno nie wygodny... np. przy prezentacji przegladarki internetowej pokazuja full screen view po czym wskazuja na ikonke do zmiany na normal view, z tym ze zanim wskazuje palcem na ta ikonke jej tam poprostu nie ma, zrobili wycinke w filmie i juz jest... pozatym czy ktos po obejrzeniu tych filmaow wie jak sie wlacza pulpit, czyli miejsce gdzie widac wszystkie otwarte aplikacje? mozno zakrecony soft chyba celowo bo ma to byc przede wszystkim tablem a nie telefon, a szkoda bo swietne specyfikacje ma...

  • 0

    33.  2009-08-31 12:58:49

    Podoba mi sie strasznie ta Nokia. Bardzo interesujace jest to ile kosztuje i kiedy bedzie mozna ja swobodnie wybrac w Polsce...

  • 0

    34.  2009-08-31 22:58:01

    Telefon mistrzostwo, a u szwabów na chwilę w której to piszę "zaledwie" 2455zł, czyli ponad 500zl mniej niz n97 w chwili premiery. A ten fonik ma ABSOLUTNIE wszystko co można dziś zaoferować.

  • 0

    35. ~szakal_124x  2009-08-31 23:12:40  host: acsx76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny fon myślałem że kupie n97 ale chyba troszkę sobie poczekam na ten model :)

  • 0

    36. ~  2009-09-01 00:10:51  host: acut178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wg nokii cena w Polsce nie powinna przekroczyć 2600zł z podatkiem(po dzisiejszym kursie 500euro netto).

  • 0

    37. ~p  2009-09-01 02:35:59  host: ns.cnow.pl

    Nowy system Maemo 5. Czy są na to darmowe aplikacje, jak ktoś potwierdzi że jest przynajmniej 1/5 tego co na Symbiana to uznam ten system za użyteczny.

  • 0

    38. ~swistak  2009-09-01 19:19:57  host: ip-62-148-81-118.netia.com.pl

    wreszcie cos fajnego po odpustowych "N"-ach do tej pory. w styczniu bedzie mój

  • 0

    40. ~Agnieszka  2009-09-02 14:19:04  host: 193.200.133.171

    cieszę się że będzie taka nokia a właśnie miałam zakupić n97 fantastyczny telefon po względem wyglądu funkcjonalności WIELKOSCI jestem za TAK

  • 0

    41. ~Januszewskii  2009-09-02 15:11:37  host: 213.17.156.174

    ciekawe kiedy w telefonach będą sokowirówki albo maszynki do popcornu? O_o

  • 0

    42. ~  2009-09-02 18:34:09  host: 212.160.172.70

    nie ma pojemnosciowego wyswietlacza czyli beda martwe punkty, klawiatura rozsuwana czyli gorszy system niz w n97 ale wszystko inne na najwyzszym poziomie.

  • 0

    43.  2009-09-02 21:48:17

    Luin - mam nieciekawe info nt tej Nokii. Wg Nokia Care telefon nie obsługuje wideorozmów i MMsów. Przednia kamerka służy jedynie jako kamerka do internetu ;/.

  • 0

    44. ~wazi  2009-09-03 19:26:20  host: apn-95-41-252-97.dynamic.gprs.plus.pl

    Taka jest prawda że ten telefon nie odbiega za bardzo technologicznie od xperi i nie wprowadza nic nowego czego nie byłoby w żadnym innym telefonie no może prócz ceny , która na pewno będzie kosmiczna bo wystarczy spojrzeć na cennik n97 i już można przypuszczać że będzie o jakieś 1000 zł droższa.

  • 0

    45. ~Bartek  2009-09-03 23:41:43  host: 87-205-153-254.adsl.inetia.pl

    Na polski rynek trafi w październiku. W przedsprzedaży na stronie nokii cena 2499

  • 0

    46.  2009-09-03 23:46:12

    na www.nokia.pl za 2499 zł, dostawa - październik 2009

  • 0

    47. ~aha moderacja - kocha nokię  2009-09-09 19:49:29  host: aajo107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co wy wszyscy widzicie w tych nokiach? Włączając moderację. Czy was pogięło? Wy niedługo stworzycie nową religię, w której dominować będą nokie. Specjalnie napisałem komentarz "kolejny badziew od nokii" z suchych informacji, byście zobaczyli jak to jest. Tak ocenia i komentuje wiele ludzi nowe telefony firmy Sony Ericsson, widząc tylko zdjęcia i specyfikację. Oczywiście, pożal się boże, moderacja akceptuje takie posty odnośnie Sony Ericsson'ów, ale odnośnie Nokii już nie. Rozumiem, można lubić, chwalić, być zadowolonym z marki. W waszym przypadku byście mogli zamordować dla kolejnej nokii. TFU!

  • 0

    48. ~Archi  2009-09-20 10:36:17  host: dcn209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Z jakiej racji ma nie być programów? Maemo to linux-.- Open source. To oznacza, ze większość programów na linuxa będzie na niej chodzić. chyba nie zrozumieliście, że to jest przenośny komputer:) Ma wiec i programy z niego:)Nie mogę się doczekać premiery. 2500 które przeznaczyłem na n97 wole na niego wydać:)

  • 0

    49. ~lslslslls  2009-09-29 14:21:57  host: glin1.zchbl.com.pl

    tylko 5mpix i bateria 1320 bozeeeee ale grat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    50. ~egon  2009-10-02 17:48:27  host: 87.114.70.67.plusnet.thn-ag2.dyn.plus.net

    mam od roku htc hd nokia zawsze troche w tyle

  • 0

    51.  2009-10-05 11:52:12

    N900 dopiero co najmniej od 30. października. Potwierdzone w Nokii.

  • 0

    52. ~Archi  2009-10-06 19:24:05  host: ddz214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Za jakieś 1.5 tyg w poznaniu będzie:)

  • 0

    53. ~  2009-10-09 14:57:16  host: v01-08.opera-mini.net

    ciekawe jaka nawigacje bedzie mial-garmin,automape?

  • 0

    54. ~  2009-10-14 22:09:31  host: eff122.internetdsl.tpnet.pl

    lepiej kupic nokie n900 taka sama cena a duzo lepsza

  • 0

    55. ~Baddboy  2009-10-15 10:48:49  host: acll230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kopia Iphone 3gs jesli chodzi o czesci....

  • 0

    56. ~E  2009-10-15 13:59:10  host: 77-254-212-119.adsl.inetia.pl

    Do nr 47: Co ty bredzisz?! Tutaj bardziej widoczna i aktywna jest sekta Sony Ericssona! Wystarczy spojrzeć w prawo - na zawyżone oceny przestarzałych modeli Sony Ericssona! Przecież te telefony to już niemalże prehistoria, a wyznawcy kultu Sony Ericssona wciąż je wielbią i wystawiają im najwyższe oceny mimo, że jest tu bardzo dużo znacznie lepszych telefonów! Może to z sentymentu - dlatego, że te modele weszły na rynek w czasach kiedy Sony Ericsson święcił największe triumfy i sprzedaż mu rosła. Teraz sprzedaż telefonów Sony Ericssona spadła o połowę, a firmie grozi likwidacja! Przedstawiciele Sony już teraz wspominają o tym, że jeśli wyniki sprzedaży nie poprawią się w najbliższym czasie to firma wycofa się z produkcji telefonów! No ale co się dziwić jeśli nowe modele Sony Ericsson nie są już tak dobre i atrakcyjne, a konkurencja wypuszcza na rynek coraz lepsze produkty, które wygrywają z Sony Ericssonem. Poza tym ceny SE już dawno stały się bardzo wysokie w stosunku do tego co oferują, dlatego nawet osoby, które do tej pory używały telefonów Sony Ericssona teraz kupują u konkurencji lepsze telefony w niższych cenach! Krytykujesz bezmyślnie bardzo dobry telefon tylko dlatego, że jest to Nokia i ty śmiesz komuś zarzucać tendencyjność?! Poza tym nigdy nie miałeś w ręku tej klasy telefonu i zapewne mieć nie będziesz, więc nawet nie potrafiłbyś sobie poradzić z jego obsługą ha ha ha Czciciele Sony Ericssona to są dopiero oszołomy! Zresztą tak jak ty! Zwalczacie telefony (krytykujecie i zaniżacie oceny) każdej firmy, która nie nazywa się Sony Ericsson! Śmieszne są również twoje konfabulacje, że niby moderatorzy preferują tu Nokię i przepuszczają krytykę Sony Ericssona, a bezmyślne najeżdżanie na Nokię, już nie. Przecież to nieprawda i bzdury piszesz, a najlepszym przykładem na to że to tyko twoje chore wizje jest fakt dopuszczenia do publikacji twoich marnych wypociny!

  • 0

    57. ~Morfeusz  2009-10-15 14:15:19  host: apn-77-114-192-250.dynamic.gprs.plus.pl

    Ja już ją zamówiłem w Euro AGD/RTV. Ciekawe czy się opłacało.

  • 0

    58. ~NWC  2009-10-18 12:59:30  host: public73631.xdsl.centertel.pl

    bateria nawet jak by byla mocniejsza - 1500mah to i tak czas dziaania wydłuzył by sie max o 3h bo ten telefon strasznie ciągnie prąd, szczególnie procek 600mhz. Co do aparatu 5mpx razem z optyką carla robi dobre zdjęcia - wiem bo mam n95 8gb. A elefonik ogólnie fajny chyba będzie to mój następny, z tym że troszkę duży... Nokia ta kosztuje 3999zł jak na razie tylko na allegro ;)

  • 0

    59. ~2b1q  2009-10-24 15:10:35  host: apn-77-112-183-199.dynamic.gprs.plus.pl

    n900? z tym softem mozna sobie uzywac tego szrota jako podstawke pod kibel. podzespoly sa dobre

  • 0

    60. ~kasdeja  2009-10-26 04:22:14  host: 77-254-201-139.adsl.inetia.pl

    OpenOffice na tym telefonie: http://en.wikipedia.org/wiki/File:OpenOffice_Writer_in_Maemo_5.j pg

  • 0

    61. ~denis  2009-11-07 23:24:12  host: 213-92-168-168.serv-net.pl

    do omnii 2 jej daleko, nie licząc klawiatury. Cena podejrzewam o 500-600 zeta wyższa, bo to NOKIA przecież-na kolana!

  • 0

    62. ~heh  2009-11-10 11:00:17  host: overkill-57.core.ynet.pl

    zakochałem się :(

  • 0

    63. ~może klient  2009-11-10 17:13:34  host: public2241.xdsl.centertel.pl

    Mam pytanie kiedy będzie dostępny artykuł- test tej nokii? Miałem już zamiar kupić n97 ale podobno ten telefon ma być sporo lepszy a i cena ma być podobna, więc mam dylemat. Wasze testy są bardzo dobre więc z ciekawością czekam na test tego telefonu...

  • 0

    64. ~  2009-11-10 18:51:41  host: apn-77-112-188-94.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam wszystkich telepolan! Heh,jak każdy nowy produkt (niekoniecznie Nokii),także i ten znajdzie zarówno entuzjastów jak i przeciwników,na to nic się nie poradzi... Mnie osobiście jego parametry zaintrygowały i chętnie nabyłbym go,jeśli będzie możliwość... Na pewno nie w tym roku,ale może w przyszłym?:-) Myślę,że mimo rewelacyjnych możliwości i tak wyznawcy innych marek mu dokleją jakąś łatkę - może zahaczą o rozdzielczość wyświetlacza,może o aparat,może o brak 100.000 DARMOWYCH aplikacji,z których i tak nigdy by nie skorzystali,ale co szkodzi powyzywać? Szczególnie bawią mnie ci,którzy miętolą w łapskach foniki za złotówkę i plują na to,co poza zasięgiem ich kieszeni i intelektu. Nie potrzebujesz,nie kupuj! Ale nie wydziwiaj,że "po co to komu?" albo,że "to zabaweczka",oki? Załóż na plecy tornister,włóż do niego komputer,na wątłej piersi powieś monitor i szoruj przez świat,człeczyno!

  • 0

    65. ~  2009-11-10 18:53:40  host: apn-77-112-188-94.dynamic.gprs.plus.pl

    I tak zaginął mój głos . . .

  • 0

    66.  2009-11-11 00:27:29

    "oporowy panel dotykowy" - czy nokia mogłaby wyjść ze średniowiecza!

  • 0

    67. ~12454  2009-11-13 16:52:44  host: 77-253-196-178.adsl.inetia.pl

    jednak brakuje symbiana, jaki by nie był to dobra platforma i w cale nie jest wolna, ja w mojej N82 mam duzo wolniejszego procka niz N900 i nie zcina ani na chwile:)

  • 0

    68. ~rafik87  2009-11-18 20:35:12  host: hbu138.internetdsl.tpnet.pl

    kilka bledow w opisie wypatrzylem; maksymalna pojemnosc obsugiwanych kart pamieci to nie 16 gb tylko 48gb ; procesor nie jest taktowany 600 mhz tylko 1 gb. narazie dostepny bedzie u ruskich i w europie zachodniej (niemcy, anglia itp.) w polsce dostepnosci nie znam wiel tylko ze jak wypuszcza to przez pierwsze 2 tyg. bedzie dostepny w salonach nokii i w sklepie internetowym CENA DETALICZNA WYNOSI BAGATELA 2499 zl

  • 0

    69. ~venro  2009-11-19 02:35:56  host: 186-231.jnet.kosman.pl

    * 60 - Jestem pod wrazeniem... To juz dorownuje gorszemu PC. Jesli system bedzie dobrze dzialal i chociaz troche aplikacji podstawowych na niego zrobia (voip,gps,gierki itp)to nic tylko kupic.

  • 0

    70.  2009-11-19 14:15:25

    Telefonu jeszcze nikt nie miał w ręku, a już 60 komentarzy i wszystko wiadomo, jak bateria trzyma, jakie zdjęcia robi i że będą martwe punkty na wyświetlaczu. Ilu Proroków mamy w tym kraju. Coś niesamowitego. To jeszcze mi powiedzcie jaka pogoda będzie na Sylwestra w Łebie bo planuje Sylwestra ;)

  • 0

    71. ~  2009-11-19 20:12:40  host: v04-15.opera-mini.net

    @12. Cena będzie.

  • 0

    72. ~barak  2009-11-24 19:46:43  host: chello089072247194.chello.pl

    jak ktoś się pyta o aplikacje jaki chodzą radze wejść na youtube i dobrze poszukać "Nokia N900 / Maemo 5 / 3rd party software availability"

  • 0

    73. ~Agnieszka  2009-11-27 14:50:15  host: 37-i-net.pc.pl

    1. odoby które opiniują bezmyślnie na temat telefonów drogich firmy nokia, są to odoby które pewnie mają telefon za 1,00 zł i nigdy takiej osoby nie będzie stać na taki i tu wyładowuje swój gniew, emocje. 2. jeśli komuś się ten telefon nie podoba niech weźmnie sobie pod rękę osobno: aparat, monitor, komóter, klawoiature, myszke, internet, odtwarzacz muzyki, karte z kontaktami i kartę do budki telefonicznej jak by chciał zadzwonić. 3. Sa zwolennicy nokii sony itd to niech sobie opiniują swoje marki ulubone 4. cały czas wchodzi nowa technologia i telefon na topie jest przez ok 5-8 miesięcy i żeby ktoś był na czasie i zawsze miał najnowszy gażed musiał by mieć naprawde dużo kasy żeby co chwile zmieniać tel na nowszy co wiemy to nie opłacalne. 5. odoby które chcą mięc ładny telefon funkcjonalność ich nie interesuje polecam z serii 88xxx, osoby które chcą czytać e-maila jak ja kiedy jestem w podróży a nie mam kompa a mam taka prace ze kozystam z internetu to polecam serie N 6. nigdy nie zabieracie ze soba wszystkich rzeczy a wystarczy wziasc serie N zawsze mozesz zrobic zdiecie najmniej oczekiwanym momencie nudzi ci sie zagrasz, pobuszujesz na internecie, posłuchasz radia swoich mp3 jest szereg mozliwości a telefon zawsze bierzecie ze soba i zawsze to wykorzystacie w czesniej czy pozniej 7, A to że nokia wypuściła nowe oprogramowanie no to super obojętnie jaką weźmiecie N-ke symbian jest taki sam już do znudzenia to tak jak by ktoś miał środek z jednego auta tapicerke kolor i wogóle wszystko a tylko mu zmieniali karoserię no wybacz ale nikt by tego nie kupował 8. Jestem za tym czyli za nowym oprogramowaniem wkoncu cos nowego innego trój wymiarowego a symbian był do znudzenia już JESTEM NA TAK - a to ze nie mozna mms-ów posyłać przeboleje zdięcia w danym dniu sobie skopiuje i znajomych wysle z kompa i po problemnie aktualnie mam n97 jest ładny śliczny ale ten symbian do OBRZYDZENIA już się zrobił dlatego już go sprzedaję i n900 bedzie trafny

  • 0

    74. ~  2009-11-27 14:55:10  host: 37-i-net.pc.pl

    Za cenę 2500 wiadomo dużo ale z telefonem się budzę i chodzę spać jest zawsze przy mnie więc skoro na inne rzeczy wydajemy mnóstwo innej większej kasy a niekożystamy z tego praktycznie dniami było by to dla mnie paradoksem na telefon wydać 100 zł jak również chce nadmienić że oprócz Twojego korzystania świadczy o Tobie inteligencja ubiór ( styl ubioru ) higiena i spokojnie moge dodać telefon a telefon jest częścią waszego życia komunikacji się z znajomymi ukochanymi więc dla czego mammieć tel z najniżej półki ( jak to mówią tel ma myć do dzwonienia ) to kup sobie starego malucha wkońcu ma być tylko do jeżdżenia .... pozdrawiam Agnieszka

  • 0

    75. ~Łukasz91919  2009-12-01 19:57:38  host: mercury.msi.pl

    Do Szefa Szefów.. Masz świętą rację dodatkowo myślę, że ci co piszą o tym telefonie źle by bardzo go chcieli mieć choćby na minutę. Ja chociaż nie miałem go jeszcze w ręku muszę napisać, że wygląda wspaniale a na pewno system, duży dotykowy ekran, zapewne o wiele wydajniejszy niż dotychczas zarówno procesor jak i Ram jest ogromnym krokiem naprzód. Jego konkurentem na pewno są modele z najwyższej półki HTC IPhone itp ale na pewno nie Sony Ericsson czy Samsung. Ekran na pewno będzie mieć duży wpływ na czas działania telefonu ale na pewno procesor nie będzie miał takiego wpływu.

  • 0

    76. ~  2009-12-02 19:26:58  host: 83-238-146-108.ip.netia.com.pl

    Właśnie marzy mi się taki telefon tylko nie w tej cenie i raczej z win. Czy znacie jakieś inne? Zależy mi na 5mpx, wifi, gps, ekran dotykowy i klaw qwety. Doradzcie coś...

  • 0

    77. ~rchwalowski  2009-12-02 21:41:56  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    W tym wypasionym, wszystkomającym aparacie brakuje mi dosłownie tylko 2 rzeczy : hosta USB oraz tunera DVB, który niebawem będzie przydatny. Poza tym naprawdę mega-sprzet.

  • 0

    78. ~  2009-12-03 07:47:42  host: nat3.ms.lnet.pl

    wszystkie firmy(nokia, htc, se) produkuja booble tylko po to by zarobic kase i miec w dupie klienta i niczym sie nie przejmowac !!! produkuja na ilosc a nie na jakosc !!! zauwazscie ze zyjemy w czasach gdzie jest wyscig kto co ma "lepszego" nowszego bo wszystkie firmy tym nas atakuja nawet producenci aut !!!!! ale zapominaja o jakosci - raczej tj. swiadome !!!!! 100000tys km i nowe auto tj juz szmelc !!!!!

  • 0

    79. ~  2009-12-05 07:38:27  host: mercury.msi.pl

    Do 78. Więc kto produkuje dobre telefony? Mnie wcale nie dziwi fakt, że telefony są teraz mniej wytrzymałe niż kiedyś (więcej elektroniki, bardzo czułe podzespoły). Ale czy to booble? Moim zdaniem nie. miałem Nokię N82, SE K550i w nich wszytko było na jak najwyższym poziomie pod względem wykonania :) 100.000km to już szmelc? Może w Niemczech tak jest, ale ich na to stać.

  • 0

    80. ~Morfeusz  2009-12-06 13:09:51  host: apn-95-41-193-247.dynamic.gprs.plus.pl

    Do ~rchwalowsk. W zestawie daja zewnętrzne wejście USB 2.0 czyli pewnie to to samo co host, nie wiem jednak co do tego podłączyć, bo Pendriva do N900 podłączać nie ma sensu.

  • 0

    81.  2009-12-08 22:23:49

    VMware pokazało na poniższym filmiku swoje możliwości. Na platformie Maemo zostały uruchomione dwa inne systemy: Windows CE i Android. Co ciekawe mogą one działać równocześnie, można się pomiędzy nimi przełączać. Narzędzie jest jeszcze w stanie uruchomić Symbiana. Szkoda, że jeszcze nie można załadować zwykłych desktopowych systemów np. Windows 7 czy… Hmm Chrome OS.

  • 0

    82. ~oczko  2009-12-09 19:28:17  host: 093105124111.goleniow.vectranet.pl

    hej . mam dylemat . kupuje sobie telefon ale nie wiem czy wybrac ten model czy htc touch pro 2 . wezcie mi pomozcie ;] . z groy thx ;)

  • 0

    83. ~Maniek  2009-12-10 19:14:45  host: ewv68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie śmiać mi sie chce jak czytam te opinie ze cienki aparat jak komus zależy na aparacie a nie na tel to cyfrówke niech nosi w kieszeni.Nokia postawiła na oprogramowanie a nie na aparat, miałem prawie wszystkie nowinki Nokii teraz n97 ale symbian sie nudzi a w N900 Linux wieksze możliwosci juz ja zamuwiłem w noki i jutro bedzie moja więc przetestujemy.

  • 0

    84. ~Jacek  2009-12-20 11:50:39  host: 153-mo5-12.acn.waw.pl

    Używam tego telefonu od 09.12 i jestem z niego bardzo zadowolony.Działa bardzo szybko i stabilnie.Pod koniec grudnia ma wyjść aktualizacja oprogramowania do tego telefonu.Jedyne do czego mogę się przyczepić to jest to,że mój egzemplarz kiepsko współpracuje z zestawem samochodowym Nokia ck-15w

  • 0

    85.  2009-12-21 18:42:33

    Co do zewnętrznego USB 2.0, jednak będzie trzeba samemu je zamówić, bo nie dają w zestawie, choć i tak nie wiem po co komu to.

  • 0

    86. ~klaku  2009-12-25 12:30:13  host: dynamic-78-8-43-221.ssp.dialog.net.pl

    Z tym odpalaniem innych systemow to tak samo jak ja na swojej Xperi moge odpalic Androida... i nie jest to niestety idealny android ;] bo wiele rzeczy nie dziala w ten sposob, ja narazie jestem zwolennikiem windowsów mobile... a ten telefonik zapowiada sie calkiem fajnie praktycznie ma to samo co xperia tylko procek szybszy i aparat 5mpix no i system jak bedzie na niego tyle samo programow co na WM to wtedy pomysle nad zakupem takiego fona ;) Ciekawe czy Ekran jest AMOLED bo jak biore Omnie 2 brata i Xperie do reki to na omni wszystko ladniej wyglada :)Hehe i jezeli ten firefox naprawde odtwiera strony jak na kompie to ten telefon bedzie w moim top 5 ;]

  • 0

    87. ~anderlech  2009-12-29 12:17:53  host: ioo226.internetdsl.tpnet.pl

    Mam Xperię i choć za Nokią nie przepadam to chętnie bym się zapoznał z tym sprzętem organoleptycznie i porównał oba modele. Na zdjęciach i w opisie wygląda bardzo ciekawie :)

  • 0

    88. ~  2009-12-31 19:46:23  host: cjz224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ogólnie po teście mam mieszane uczucia. Martwi mnie to , ze w tym modelu funkcje telefonu zostaly sprowadzone tak jakby na drugi plan, nie jest to za wygodne. Mial byc telefon idealny xd a juz bylem zdecydowany...

  • 0

    89. ~  2009-12-31 19:52:13  host: cjz224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @58, NWC, ta n900 jak i n95 8gb z optyką carla zeissa ma wspolnego tyle co ja z abstynencją:P Nokia wyłożyła chajs zeby moc napisac to na obudowie i pseudo fachowcy od fotografii na to lecą:P N95 i n900 robią zdjęcia słabiutkie w porównaniu do mojego i8510 ktory nie ma optyki carlaxD N900 robi jeszcze gorsze niz n95, to duza wada ze nokia w tym aspekcie się cofa...

  • 0

    90.  2010-01-02 23:08:06

    witam, od kilku godzin jestem posiadaczem n900 i chcialem sie podzielic moimi spostrzezeniami... jesli chodzi o wyglad zewnetrzny i rozmiary to moglo by byc lepiej i chodzi mi tu tylko o grubosc porownywalem z htc hd2 ale mysle ze to maly szczegol, po odpaleniu telefonu (hmm a raczej malego komputerka kieszonkowego) otwieraja sie przed nami cztery kolejne pulpity ktore mozemy w dowolny sposob zapelniac ikonkami, skrotami, widzetami itd tak wiec mozna jeden z nich stworzyc pod kontem dzwonienia tel. sms ksiazka tel, kolejny moze byc np multimedialny aparat foto, odtwarzacz itp.... i tak kolejno wszystkie 4 pulpity przechodzi sie miedzy nimi bardzo plynnie caly system dziala bardzo szybko bez zadnego czekania az cos sie odpali... moim skromnym zdaniem ten tel moglby sie obyc bez fizycznej klawiatury poniewaz ta wistuwana dziala bardzo dobrze ale coz ma i taka i taka.... system jest bardzo intuicyjny nie wymaga zadnej instrukcji obslugi jesli ktos choc troche sie orietuje i kozystal kiedys z komputera czy jakiegos innego pada to pomimo tego ze to zupelnie inny system poradzi sobie napewno .... wlasciwie najwieksza zaleta tego telefonu jest wlasnie system oparty na linuksie .... postaram sie za kilka dni napisac cos wiecej o obsludze, o zywotnosci bateri, o tym czy system jest stabilny czy nie fiksuje.... ale jak na razie telefon jak najbardziej godny uwagi ... pozdrawiam gdyby ktos mial jakies pytania chetnie odpowiem

  • 0

    91.  2010-01-03 00:21:01

    witam, od kilku godzin jestem posiadaczem n900 i chcialem sie podzielic moimi spostrzezeniami... jesli chodzi o wyglad zewnetrzny i rozmiary to moglo by byc lepiej i chodzi mi tu tylko o grubosc porownywalem z htc hd2 ale mysle ze to maly szczegol, po odpaleniu telefonu (hmm a raczej malego komputerka kieszonkowego) otwieraja sie przed nami cztery kolejne pulpity ktore mozemy w dowolny sposob zapelniac ikonkami, skrotami, widzetami itd tak wiec mozna jeden z nich stworzyc pod kontem dzwonienia tel. sms ksiazka tel, kolejny moze byc np multimedialny aparat foto, odtwarzacz itp.... i tak kolejno wszystkie 4 pulpity przechodzi sie miedzy nimi bardzo plynnie caly system dziala bardzo szybko bez zadnego czekania az cos sie odpali... moim skromnym zdaniem ten tel moglby sie obyc bez fizycznej klawiatury poniewaz ta wistuwana dziala bardzo dobrze ale coz ma i taka i taka.... system jest bardzo intuicyjny nie wymaga zadnej instrukcji obslugi jesli ktos choc troche sie orietuje i kozystal kiedys z komputera czy jakiegos innego pada to pomimo tego ze to zupelnie inny system poradzi sobie napewno .... wlasciwie najwieksza zaleta tego telefonu jest wlasnie system oparty na linuksie .... postaram sie za kilka dni napisac cos wiecej o obsludze, o zywotnosci bateri, o tym czy system jest stabilny czy nie fiksuje.... ale jak na razie telefon jak najbardziej godny uwagi ... pozdrawiam gdyby ktos mial jakies pytania chetnie odpowiem

  • 0

    92. ~Morfeusz  2010-01-07 17:41:02  host: apn-77-115-111-71.dynamic.gprs.plus.pl

    ~89 Hahaha, robi jeszcze gorsze niż N95. Widać nigdy nie miałeś do czynienia z tym telefonem, pewnie z jednym jak i z drugim.

  • 0

    93. ~jaaa  2010-01-08 21:12:38  host: apn-77-112-217-48.dynamic.gprs.plus.pl

    Do nr89 Najgorsze jest to jak ktos porownuje 8mpx do 5mpx... tak samo moge powiedziec np uzytkownikom innych samsungow majacych aparat 2 mpx a ja w moim n95 mam 5 mpx ze w porownaniu do mojego to lipa... SE i NOKIE jednak stac na to aby wykupic sobie Chociazby jak ty to napisales napis CYBER SHOT LUB CARL ZEISS a samsunga jednak nie... i dla Twojego obeznania to ten napis na aparacie jednak sporo daje!!

  • 0

    94. ~Maestro  2010-01-10 17:25:00  host: 77-255-12-131.adsl.inetia.pl

    A może jakiś posiadacz wystawiłby rzetelną recenzje? Pozdro

  • 0

    95. ~...  2010-01-11 22:34:05  host: p57936743.dip.t-dialin.net

    tylko kogos nie zabij tym pacholkiem i8510, do czasu kiedy jej nie rozsuniesz to jeszcze ujdzie z jej wygladem ale potem juz tragedia ;]

  • 0

    96. ~Maro  2010-01-11 22:40:21  host: p57936743.dip.t-dialin.net

    Do 78 i 79 : To gratuluje takiego zakupu samochodu co po 100000km to szajs ;> a ty od 79 to chyba pomyliles niemcy z rosja ;]

  • 0

    97.  2010-01-17 14:19:19

    Od 3 dni mam Nokię N900 (lekko używaną z niemiec) Kosztuje sporo, tyle co gejPhon 3GS jak tylko wszedł na rynek, ale stosunek ceny do możliwości i jakości jest wzorowy. Ma 2 minusy: rozmiar i ciężar no i brak MMSów (trzeba wgrać dodatkową aplikację) ale bateria, os, gps, wi-fi, transmiter FM, aparat i funkcje biznesowe MISTRZ Świata, zwłaszcza bateria. Niestety mam go na handel tylko. Ale z czystym sumieniem mogę polecić ten telefon ludziom którzy potrzebują laptopa zawsze i wszędzie bez konieczności noszenia torby. W N900 wystarczy kieszeń spodni a funkcje całkiem zbliżone.

  • 0

    98. ~bazyl  2010-01-18 07:57:26  host: 195.116.92.84

    jestem posiadaczem N900 , próbowałem sobie skonfigurować e maila służbowego w komórce niestety udało mi się tylko ustawić to tak że maile ode mnie wychodzą natomiast nic nie przychodzi na telefon tylko na laptopa, nie wiem czy ma na to wpływ że serwer jest z home.pl ale jak by miało to chyba bym nie mógł wysłać też maila z komórki. maile wysłane z n900 pięknie dochodzą do nadawcy gorzej że nic nie dochodzi do mnie. korzystam z sieci orange i nie wiem co mam robić.

  • 0

    99. ~jacek  2010-01-19 10:51:00  host: centrum.polbi.pl

    Używam tego telefonu od 09.12 i na początku byłem niezadowolony choćby z powodu częstego restartu.Od kiedy pojawiło się nowe oprogramowanie telefon ani razu się nie zawiesił ani nie zrestartował a sam system zaczął działać dużo szybciej.

  • 0

    100. ~Ktos  2010-01-31 12:32:46  host: 89-125-48-197.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie

    wyobrazcie sobie ludzie ze jak juz ja kupicie za taka cene to ktos moze wam w morde przywalic i zabrac taki telefonik :) myslcie ludzie glowa .

  • 0

    101. ~NOKIARZ  2010-02-08 22:29:19  host: 95-88-14-45-dynip.superkabel.de

    Kochani, na oficjalnej stronie nokia.pl widnieje informacja, że nokia ma 65tys. kolorów.

  • 0

    102. ~osiem  2010-02-13 18:40:05  host: chello089073025061.chello.pl

    a wiec niekupuj auta, bo jak bedziesz wsiadac to ktos ci przywali i zabierze, mieszkaj pod mostem, bo ktos przyczai gdzie mieszkasz, da ci w morde zabierze klucze, najlepiej nic ze soba nie noc, bo ktos da ci w morde i zabierze. Porownujac 2k zlotych, do 30 tysiecy za auto, lub wogole kosztow mieszkania, to jakis szczegolny wydatek to niejest, i ja sie tym jednak nie przejmuje.

  • 0

    103. ~tomm  2010-02-16 11:07:16  host: 91.206.65.100

    Jak kupiłem N900 byłem w niebo wzięty , super mega telefon wogole wypas ale to sie zmieniło jak 2 tygodnie temu odebrałem z orange na przedluzenie umowy HTC HD2 . Zawsze byłem zwolennikiem nokii i niechciałem nic innego a teraz to sie zmieniło bo HTC powaliło wszystkie nokie i nie bede sie rozpisywał co ma ten a co ma ten bo to bez sensu Poprostu dla mnie odkad mam HTC HD2 nokia nawet ze swoja N900 nie istnieje

  • 0

    104. ~kukla091  2010-02-16 11:21:42  host: axg67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiem tyle: mam i nie żałuje

  • 0

    105. ~Rmxx7  2010-02-27 14:25:12  host: 195.205.171.50

    W jkaiej cenie jest ten telefon ??

  • 0

    106. ~Adamo29  2010-03-12 04:11:18  host: 83.2.24.3

    Witam.Ja zaplacilem 2099 i nie zaluje ani jednej zlotowki wydanej na ten fonik.Wiadomos napisalem z N900

  • 0

    108. ~Felek  2010-03-16 17:27:48  host: gw.mahnet.pl

    Ludzie wy chyba nic nie czytacie. HTC HD2 wcale nie jest tak leprzey więc się nie podniecaj. Nokia N900, HTC HD2 i iphone są na tym samym poziomie wybierzcie jeden z tych fonow ja bym bral oczywiscie n900 moj brat ma juz 2 miechy i caly czas odniego biore i sie bawie to jest *** ;) serdecznie polecam

  • 0

    109. ~Bombardier....  2010-03-17 17:11:14  host: cpc1-warw7-0-0-cust822.sol2.cable.ntl.com

    witam, ma ktos moze ten tel bo sie wlasnie zastanawiam czy go nie wziac na kontrakt bo znalzlem dobra oferte, albo tez mysle nad n86 bo jest z prezentem PS3 i tak wlasnie mysle czy lepiej miec n900 i kupic ps3 czy wziac n86 z konsola... dzieki za odpowiedzi...

  • 0

    110. ~sonyq  2010-03-21 02:01:47  host: mustafa.gotadsl.co.uk

    2-4 dni Online. Tak chyba jak się nie odblokowuje nawet telefonu. Mi trzyma jeden dzień. Poza tym telefon rewelacja.

  • 0

    112. ~  2010-04-01 21:18:10  host: host-83-1-219-95.tvkstella.pl

    ten telefon pomimo tego że "tylko" 5 mpix robi lepsze zdjęcia niż SE satio (kumpel ma ;p)

  • 0

    114.  2010-04-04 22:04:06

    nie ma podczerwieni:b ale ja tam nie lubię takich drogich gówien,mnie tam wystarczy telefon do 500 zł,lepiej dołożyć trochę albo dozbierać i se samochód kupić albo skuter jaki

  • 0

    115. ~raf  2010-04-10 11:51:02  host: 87.116.244.239

    mam pytanko. A mianowicie czy ten telfon ma oporowy czy pojemnościowy wyświetlacz?? I czy ma obsługę multi-touch??

  • 0

    116. ~mum  2010-04-19 15:14:39  host: 87-204-55-80.ilkus.net

    do 114. Pachnie troszke wsią ale cóż zrobić...

  • 0

    117. ~Malinowaa_Mambaa  2010-04-20 21:10:43  host: fcq94.internetdsl.tpnet.pl

    Słuchajcie tel. w Polsce w cenie ok. 2100-2500 lepiej kupić od kogoś z zagranicy... wychodzi o jakieś 5-10 % taniej. Jeśli ten telefon będzie za 1zł w jakieś ofercie to naprawdę spełnienie marzeń ^^ ja tam mimo wszystko ja biorę. Istne cudeńko

  • 0

    118. ~  2010-04-23 12:27:30  host: 217.153.51.193

    nie ma multi-touch, jest to ekran oporowy.

  • 0

    119. ~lestath  2010-04-28 23:48:05  host: chello089078210035.chello.pl

    Miałem tego fona przez 1 dzień jak ktoś jest zapalonym komputerowcem to tak ale co do fotek i jako telefon to dajcie se spokuj syf syf syf, jedyne co w nim dobre to system

  • 0

    122. ~daz kwasny  2010-05-11 19:36:32  host: host-81-190-50-130.lublin.mm.pl

    nie wierzę, że ktoś w ogóle kupuje ten telefon, przecież na Allegro oryginał nie śmigany bez simlocka HTC HD2 można dostać w tej samej cenie... a jak się postawi the dwa telefony obok siebie to chyba od razu widać który jest lepszy? ...

  • 0

    123. ~radek  2010-05-12 13:44:53  host: std2.cx.pl

    Panowie. Nieporozumienie. Kupiłem i zaczynam żałować. Opiszę później wrażenia, ale tragiczny błąd - brak mms. Dzisiaj dzwoniłem do helpdesku nokii. NIe ma i nie Będzie

  • 0

    125. ~rafal  2010-05-21 06:17:16  host: 089-101-142129.ntlworld.ie

    przesiadlem sie z satio i od razu poczulem roznice jak przesiadka z poloneza na merca.po prostu rewelacja.jezeli ktokolwiek zachwyca sie satio to znaczy ze ma niewygorowane potrzeby bo satio oprocz dobrych zdjec nie robi nic dobrze.wspaniale nowe oprogramowanie,intuicyjne,plynne i ciekawe graficznie,sporo dodatkowych bajerow do zaladowania.wszystko instaluje sie bez jakiegokolwiek zawieszania.ekran dziala swietnie.net szybki gps tez szybko lapie.duuuzo pamieci,filmy odtwarza bez zadnego problemu.radio....no co pisac.ma wszystko.a ze troszke ciezki?to juz jest komp z mozliwoscia dzwonienia a nie na odwrot.polecam z czystym sumieniem.co wiecej licze ze nowa platforma bedzie rozwijana bo padaka symbian to juz do lamusa sie nadaje.

  • 0

    126. ~Kejmul  2010-05-25 11:47:14  host: host-87-99-0-244.lanet.net.pl

    Czy ta firma zawsze musi być 100 lat za Murzynami? Ekran oporowy i *** rozlatana obudowa...

  • 0

    127. ~Kejmul  2010-05-25 11:53:14  host: host-87-99-0-244.lanet.net.pl

    Przy Motoroli Milestone, Xperii X10 i HTC HD2, N900 to śmieszny plastikowy szajsik, jak wszystko made by Nokia.

  • 0

    129. ~rafal  2010-06-16 08:56:27  host: 79.97.168.175

    i jak uzywacie tego cuda czy nie?ja mam i na razie jedtem zadowolony i to bardzo

  • 0

    130. ~Asmodeusz  2010-06-21 06:22:46  host: s2-7-181-17.elartnet.pl

    Telefon-marzenie. Na chwilę obecną nie znalazłem żadnej użytecznej funkcji, którą ma dowolne urządzenie z ekranem mniejszym niż 4.5", a której N900 obsłużyć nie potrafi. Dowolne linuksowe programy? Kilka godzin pracy i można je budować+instalować. Nawigacja? Ovi. Komunikatory? Zintegrowane. Skype przez 3G? Działa. OpenOffice? Śmiga aż miło (byłoby znacznie gorzej, gdyby ekran był pojemnościowy - teraz daje się używać precyzyjnego rysika na równi z palcem). WWW? Wyświetlane jak na PC, z Flashem (domyślnie) i Javą (trochę czasu zajęło uruchomienie, ale działa w końcu). Jednoczesna rozmowa na kilku IM, pisanie maila, przeglądanie WWW i gra w szachy? Urządzenie daje radę. Teraz nic więcej, jak tylko czekać na Meego i pierwszy smartphone z prockiem Intela :D

  • 0

    131. ~Michał  2010-07-07 14:11:59  host: public69979.xdsl.centertel.pl

    Telefon jest super! Kupiłem go na Allegro, chociaż używany to wygląda jak nowy. W sklepie chcą 2000zł a tam za 1300zł można kupić w idealnym stanie. Jestem w 100% zadowolony!

  • 0

    132. ~M  2010-07-08 07:13:46  host: public73647.xdsl.centertel.pl

    Czy ktoś wie jak wstawić ikonę od Maemo na pulpit? Miałem taką, jednak w jakiś sposób usunełem. Jak w ogóle tu wejść w system i jak sprawdzić jaki jest?

  • 0

    133. ~PETER  2010-07-12 13:06:08  host: chello089078204203.chello.pl

    NOKIA N900 nie posiada funkcji MMS. Wiem to, bo ją posiadam.

  • 0

    134. ~Chrupek  2010-07-20 11:59:20  host: user-188-33-78-101.play-internet.pl

    Mój Boże ale tutaj są opinie nie mogę tego czytać. Symbian to szrot! i niby w czym jest lepszy od Linuxa? w niczym nigdy nie dogoni Linuxa. Mogę Wam pokazać filmik w którym zobaczycie jak koleś przeciążyl system linux w 98% ale on i tak śmiga :) więc proszę nie piszcie głupot jak się nie znacie

  • 0

    135. ~rafal  2010-07-21 00:43:56  host: 089-101-142129.ntlworld.ie

    do 133.mozesz zaladowac odpowiedni program i juz masz:)

  • 0

    136. ~Jacek  2010-07-26 20:35:30  host: chello084010027158.chello.pl

    rafal czy pamiętasz jaki to jest program?

  • 0

    137. ~andy  2010-08-12 13:33:49  host: abus41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fMMS, wystarczy w menadzerze aplikacji wpisac : mms i samo znajdzie.

  • 0

    138. ~dfsf  2010-09-01 01:26:18  host: afpr26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chciałbym sie zapytać czy opłaca sie go wymieniać z n97 ? chodzi mi bardziej o specyfikacje wymiarowe i w ogole czy nadaje sie do dzwonienia. w n97 bardzo mi brakuje dobrego systemu wiesza sie strasznie, brak divx (konwertowanie jest nużące)a to potrzebne umilajac podroz etc. w n900 zraża mnie mała liczba aplikacji i z tego co slyszalem maemo 5 nie bedzie juz rozwijany tylko powstanie lub powstał nowy system z intelem niby kompatabilny ale w necie jakos nie moge znalesc info o tym meego ze niby on działa z karty jak nakladka ? jakby ktos wiedzial prosze o pomoc pozdrawiam

  • 0

    139. ~Morfeusz  2010-09-03 11:15:27  host: gbe220.internetdsl.tpnet.pl

    Mała liczba aplikacji? W repo są ich setki...

  • 0

    140. ~  2010-09-06 07:19:11  host: t21-16.opera-mini.net

    Co to jest pamiec flash? Bo widze ze jest jej az 32 GB, ale do czego ona jest potrzebna, do czego sluzy?

  • 0

    141. ~Arkadi73  2010-09-08 09:48:01  host: 94-194-44-8.zone8.bethere.co.uk

    Mam ten telefon od 2 miesięcy jest spoko jak zwykle przy takim wyświetlaczu bateria przydała by się 2x większa a co do aplikacji to jest ich sporo i codziennie są jakieś nowe. Telefonik śmiga jak marzenie.

  • 0

    142. ~Junior  2010-09-09 21:57:57  host: 92.24.241.15

    Witajcie mam ten telefonik juz od pół roku i musze wam powiedziec ze napoczatku malo na nigo bylo ale jest coraz wiecej. nadal odkrywam kolejne rzeczy w nim i jest on super. polecam wszystkim.

  • 0

    143. ~tomek_@@@  2010-09-11 21:42:31  host: bnb52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    N900 to kombajn na Maemo, a Linux może wszystko i każdy jego użytkownik to powie;] procesor z lekkością podkręciłem na 1GHz i śmiga, nie mam jej do czego porównać, jest jak Corvette ze stajni VTG...

  • 0

    144. ~batman  2010-09-16 23:33:38  host: 87-205-53-13.adsl.inetia.pl

    a ja mam malutkie pytanie bo chciałem kupic ten telefon i znalazłem oferte za 500zł nową nie chce mi sie troche wierzyc i siegam po pomoc do was , gosc ma napisane ze (ELEFONY POCHODZĄ BEZPOŚREDNIO Z MAGAZYNU DYSTRUBUCYJNEGO NA POLSKĘ/ ZAMAWIANE POPRZEZ KONTAKTY W TEJ FIRMIE Z TEGO WZGLĘDU TAK OKAZYJNA CENA)czy to podróba prosze o szybka odpowiedz .. z góry dziekuje.

  • 0

    145. ~ciaastek  2010-09-21 13:14:39  host: chello087207050034.chello.pl

    Oporowy dotyk.. nawet Monte na pojemnościowy -.-'

  • 0

    146. ~BiAlY  2010-09-25 10:07:13  host: drr133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to pokarz ten filmik z linuxem

  • 0

    147. ~BigBO  2010-10-09 10:44:47  host: 77-252-77-252.ip.netia.com.pl

    @144, batman - raczej podróba, nowe chodza po 1000 - 1500.

  • 0

    148. ~MvK  2010-10-22 23:31:46  host: rt02.novacomp.pl

    Co jest z tymi MMS w tym tablecie? W specyfikacji pisze wyraźnie MMS-TAK?!

  • 0

    149. ~MvK  2010-10-23 13:41:09  host: rt02.novacomp.pl

    Co jest z tymi MMS w tym tablecie? W specyfikacji powyżej wyraźnie pisze MMS - TAK?!

  • 0

    150. ~kuba  2010-10-25 20:29:47  host: public-gprs93710.centertel.pl

    Totalny badziew za około 2k. Używałem go jako routera z JoikuSpot - beznadzieja ciągle się coś zawieszało. Używałem jako modemu przez USB - nie łapie 3G. Teraz używam zwykłego PlusFona jako modemu za 1zł (necik śmiga pięknie). Poza tym telefon po jakimś czasie zaczął się strasznie mulić. Moja ocena w skali od 1 do 10 to -10!!!

  • 0

    151. ~vv  2010-11-01 10:42:11  host: host23.cybermax.pl

    Nooo wreszcie jakaś nokia bez symbiana tylko cena...

  • 0

    152. ~Omi  2010-11-05 21:39:34  host: aakx179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MMsy są ale po zainstalowaniu appsa fmms. (tak na marginesie po co komu teraz mms jak można wysłać maila) A bawiłeś się tym oporowym touchscreenem? fakt nie ma multitouch'a ale jest naprawdę niezły. Jest apps easy debian odpalasz ściąga ci image'a na dysk instalujesz i cieszysz się debianem na tel z wszystkimi jego dobrodziejstwami jak open office gimp itd. Ta pamięć o której była mowa to wbudowana pamięć w tym telefonie 2Gb na appsy i jakoś 27 Gb jest na swoje pliki, jak by było za mało to można jeszcze dołożyć karte micro sd 16Gb Ta wiem cegła ta wiem badziewna bateria ale cholera uwielbiam ją i każdego dnia zaskakuje mnie czymś nowym :)

  • 0

    153. ~kuba  2010-11-10 00:17:21  host: public-gprs54826.centertel.pl

    Stanowczo odradzam tego sprzętu jako standardowego "telefonu", jak dla mnie jest bezużyteczny. 1. Bardzo duża cegła 2. Jest strasznie nie poręczny co wiąże się z pkt. 1. Ten telefon ładnie "wygląda i się świeci" jak leży na stole, do noszenia w kieszeni to jedna wielka porażka. Nie wiem jak w torebce bo nie nosze torebki. Przeglądarka (podobno jakaś na mozilli/firefox) działa katastrofalnie wolno. Nie ma wbudowanej standardowo javy. Na początku, wszystko pod zachwytem działa ok. Nawet Debian. Jednak dopiero po jakimś czasie zauważasz, że wszystko strasznie wolno się przewija itd...

  • 0

    154. ~MvK  2010-11-16 00:44:31  host: rt02.novacomp.pl

    No wiec zaczne tak: Od czerwca do 14 pazdziernika szukalem za posrednictwem telepolis.pl aparatu dla siebie (wczesniej uzywalem przez ponad 2 lata nokie e66 i bylem przeeezadowolony-jedyny problem to aparat ktory nie chcia sie odpalac no i pozniej kawalek obudowy zaczal sie odklejac no ale tel spadl z 2 metrow na plytki z 15 razy, glosnik zostal zalany deszczem gdy Uniaa zmiotla falu-komuchow ale na drugi dzien dzialal jak nowka)a teraz o N900...chcialem czegos czego nie maja inni...kasa nie byla wazna bo mnie stac...kandydatami byli samsumg omnia hd (faworyt); htc hd; n96; n97; motka milestone 2 i...N900... po miesiecznym porownywaniu parametrow pozostal samsung, motorola i n900 ale nagle pojawily sie e7 i n8! O ile n8 bez problemu mozna dostac w Polsce to e7 jeszcze w zadnym salonie nie trafilem... n8 ma mojego ulubionego symbiana (od czasow 7650 jestem fanem tego rodzaju oprogramowania) ale brakowalo mu klawy qwerty a jestem z lat osiemdziesiatych i wole miec guziki i zrezygnowalem... Zostal samsung, nokia i motorola.... Samsung robi dobre telewizory-niech przy tym zostanie. Caly android, menu i dotyk chodza jakby troche sztucznie jakbym ja i jeszcze ktos po mnie korzystal z aparatu ehh...grafika lubi sie zamyslic po za tym na androida to fakt ze nie dograsz tam programow dedykowanych dla PCta bo to system mobilny... to samo tyczy sie MOTOROLI MILESTONE 2 z malym ale waznym wyjatkiem- otoz motka ma wbudowany dodatkowy procesor grafiki wiec z tym nie bylo problemow poza tym bateria jest calkiem wytrzymala...ale jednak ten adroid... Nokia N900: kupilem ja za niecale 1400-nowa...chcialem czegos do zdjec, filmow, internetu, gier i w ostatniej kolejnosci do uzywania telefonu! Bateria przy godzinie wifi, pol godziny GPRS, 50 sms, 10 min rozmow i z 45minut grania muzy gora 36h! ale mozliwosci i dostepnosc oprogramowania jest mega! Na dodatek ma nieograniczone mozliwosci Linuxa wiec POLECAM!

  • 0

    155. ~dakro  2010-11-17 12:31:28  host: abdq105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kuba ty takie pierdoły piszesz ze nawet nie chce sie na ten temat gadac. Jesli ktos ma jakiekolwiek pojecie na temat obsługi komputera i jakiej kolwiek instalacji to napewno zrozumie mnie i przyzna mi racje ze N900 jest tym czym byc powinna

  • 0

    156. ~Hardknox  2010-12-03 00:00:50  host: 84-10-250-246.dynamic.chello.pl

    Może zaczne od tego, że nigdy nie korzystałem z dodatkowych funkcji takich jak Facebook, komunikatory w telefonie i podobne rozrywkowe rzecz. Wszystko zmieniło się rok temu, kiedy na święta żona sprawiła mi w prezencie n900. Wtedy magiczne chwile trwają do dziś, zacząłem intensywnie komunikować się ze znajomymi na Facebooku, pisać na super klawiaturze w GaduGadu i nie męczyło mnie to pisanie nigdy, zacząłem dzielić się zdjęciami z fajnych wyjazdów na OVI i Facebooku, nawet pobieranie plików z Torrentów a potem odtwarzanie muzyki nie sprawiało mi problemów, potem przyszedł czas na odtwarzanie filmów których nigdy nie konwertowałem (wcześniej miałem iPhone i nie obeszło się bez konwersji) każdy format rmvb,avi,wmv czy mkv chodzi tu cudnie, no i wkońcu dojrzałem do tego jak bardzo przydaje mi się w pracy każdego dnia. Tak jestem Administratorem Baz Danych Oracle, każdego dnia potrzebuje połączenia (openVPN) do firmy i usuwania ciężkich awari, to nie sprawia mi problemu bo w n900 jest terminal z SSH, zdalne uruchamianie xhost'em aplikacji graficznych z linuxa oraz masa innych funkcji za które każdy z informatyków będzie dziękował. Dziś nie wyobrażam Sobie życia bez tego telefonu, nawet żona twierdzi że kocham Swój telefon a ona to rozumie, sama nigdy nie widziała żebym wykorzystywał wszystko to w jednym telefonie. Mogę więc śmiało polecić go tym którzy chcą mieć rozrywkę, dostęp do internetu, pracę mobilną, gry (tak wypasione 3D z Palm takie jak NFS) i inne rzeczy w jednym kombajnie, bo tego telefonu nie da się nazwać czy opisać, jego trzeba poczuć i cieszyć się każdą przydatną funkcjonalnością którą gwarantuje będziecie doceniać każdego dnia. Pozdrawiam użytkowników n900 i pamiętajcie, bądźcie wdzięczni NOKI nie za markę, ale za to że obdarzyła nas tak cudownym wynalazkiem. It's incredible, my n900

  • 0

    157. ~n900  2010-12-10 13:53:23  host: user-46-113-48-35.play-internet.pl

    Aktualnie kosztuje 1449 zł brutto w Media Markt, Rtv euro agd. Szczegóły na Skąpcu. Odnośnie instalacji dyktafonu, radia etc. to robi się to podczas połączenia z netem wybierając menedżer aplikacji > instalacja > wybrać z listy wszystkich lub w danej kategorii bo trochę już tego jest. W ten sposób można zainstalować aplikację radia (nie bardzo akurat mi działa), dyktafon, nagrywanie innych dźwięków np. systemowych, latarkę w postaci ledów od aparatu fot. po otwarciu klapki pojawi się opcja w menu tam gdzie status baterii. etc. wiele innych funkcji, aplikacji jak monitorowanie status sieci, przeglądarka opera - wszystko co dostępne jest tam na liście, uważnie instalować tylko co potrzebne i uważać na aplikacje które mogą nie działać stabilnie jak np. hotspot - jest tam w opisie informacja ostrzeżenie o instalacji na własną odpowiedzialność, zresztą w necie na na stronie maemo.org i.lub YT jest filmik poglądowy jak to zrobić czyli tutorial. Smartfon warty swojej ceny czyli 1449-1499 zł. i tyle obecnie już kosztuje oczywiście nówka. Świetny prezent pod choinkę. :)

  • 0

    158. ~dakro  2010-12-16 10:28:00  host: abeb44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wiecie co wszystko jest ok, nawet bateria na która tak narzekacie trzyma mi około 3-4 dni, ale mam jedno pytanie co z tym aparatem moze mi sie wydaje ale w moim starym N95 robił lepsze fotki bardziej ostre mniej mgiełki, napiszcie jakie sa wasze spostrzezenia

  • 0

    159. ~ng  2010-12-24 00:54:12  host: aazo207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od pol roku i nie zamienilbym na nic innego, system jest swietny, szybki intuicyjny, smartfon stworzony do pracy. Bateria przy intensywnym korzystaniu z wi-fi starcza na ok. 30-40 godz. polecam zainstalowanie programu auto disconect, ktory wydluza prace baterii poprzez rozlanczanie wi-fi, gprs, 3G, blutka gdy z nich chwilowo nie korzystamy. Mi osobiscie jego waga i gabaryty nie przeszkadzaja, bo nie lubie super cienkich i lekkich telefonow, ktorych nie mozna znalesc w marynarce i latwo je uszkodzic. N900 zaliczyla kilka razy upadek w wys. ponad metra i nic jaj nie jest, poprzedni samsung omnia za kazdym razem mial po upadku paskudne rysy, zreszta telefonem byl fatalnym. Jak przesiadlem sie na nokie to jakby z malucha do maserati.

  • 0

    160. ~bartuss25  2011-01-08 02:01:53  host: host-195-88-115-21.hypernet.biz.pl

    mam pytanie do posiadaczy noki n900. co takiego wniosło nowe oprogramowanie, 1. czy poprawiono funkcje pionowania czy jednak obsługa tego telefonu odbywa się tylko w poziomie. 2.dużo osób skarży się na problemy ze sprawdzeniem kont gdy trzeba wprowadzić (*#) itp. chciałbym by ktoś udzielił mi odpowiedzi na te pytania bo zamierzam kupić ten telefon a chętnie dowiedziałbym się nieco więcej na temat tego telefonu ,gdyż niestety żadne fora oraz opinie nie są aktualizowane na bieżąco no chyba ze znacie jakieś . z góry dzięki za odpowiedz pozdro:). jak by co to mój numer gg. 5828440

  • 0

    161. ~dar  2011-01-08 12:29:07  host: 46.134.195.93

    ekran ma problemy w niskich temperaturach a ogolnie to bomba

  • 0

    162. ~jubyrz  2011-01-11 14:48:22  host: 77-254-136-86.adsl.inetia.pl

    Nowe oprogramowanie poprawiło obsługę kodów *# , jednak ja i tak używam programu, które na bieżąco wyświetlają mi stan konta itp. Telefon na najnowszym sofcie obsługuje się w większości w trybie poziomym (czyli tak jak było przed wgraniem nowego oprogramowania) (idzie się przyzwyczaić) . Od siebie dodam: jeśli macie kasę - kupujcie a nie pożałujecie

  • 0

    163. ~Matt  2011-01-25 11:27:31  host: user-188-33-77-211.play-internet.pl

    Zapomniano dodać, że telefon ma IRDę. Ogólnie jestem z niego zadowolony przez ten ostatni rok użytkowania.

  • 0

    164. ~kuzbon  2011-01-27 22:06:18  host: abej238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nagle pojawił mi sie komunikat " Nieobslugiwany format pamieci urzadzenia" Zrobilem reset telefonu i wgralem od nowe oprogramowanie.... dalej nie moge uzywac ponad 30gb... nie wiecie co to moze byc ? mial to ktos ?

  • 0

    166. ~arnold  2011-02-09 21:56:58  host: ikm74.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od roku i nie widze innej opcji dla siebie, poza słabą baterią nie widzę minusów. Dokupiłem sobie drugą ładowarke stacjonarną do baterii i dodatkową baterię i problem z prądem jakoś został rozwiązany. Bateria trzyma mi prawie jeden dzien, dużo dzwonię, korzystam z sieci i emaila. pozdr

  • 0

    167. ~wujo32  2011-02-11 20:38:30  host: 87-198-24-34.ptr.magnet.ie

    Ta a ja moge kupic ten cudny fonik za 20 euro z wprawdzie w bonamencie ale tylko 30 euro miesiecznie. A wogole dzisiaj mialkem zdziwko. Ja ide doo sklepu zadowolony chce se kupic tel a tu w polowie sklepow juz go nie ma. I tak serio to dopiero dzisiaj sie zorientowalem ze jest produkowany od 1,5 roku. Ale tel zajefajny

  • 0

    168. ~DAKRO  2011-02-17 12:58:39  host: abed228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co jest nie robicie nim żadnych fotek. Napiszcie jak jest z jakościa zdjec bo według mnie moj stary N95 robił lepsze zdjecia

  • 0

    169.  2011-03-06 14:33:14

    @168 : tak, n95 robi lepsze foty, ale jest w repozytoriach aplikacja, ktora to troche naprawia :) telefon nie dla kazdego. duzy, ciezki, bez rewelacji w standardzie. ale jest ludzie twierdza zes geek, pojecie masz co to linux i co mozna z rtym zrobic - lepszego niema. niedawno kupilem. i nawet porownujac z super wypasionym konkurentem na androidzie (nexus s, troche wczesniej kupilem, zona uzywa) rewelacja. wymaga sporo pracy na poczatku, ale daje niesamowite mozliwosci dopasowania do wlasnych potrzeb... ze niby nokia zrezygnowala z maemo? otwarte systemy to nie tylko firma - to przede wszystkim spora grupa zapalencow, ktorzy na wlasna reke rozwijaja system i pisza pod niego aplikacje (srednio raz na 2 dni jakas app mi sie chce aktualizowac!) ahm... i o ile udalo mi sie do tej pory zorientowac: niema kompasu

  • 0

    170. ~borekk  2011-04-13 13:24:37  host: c33-200.icpnet.pl

    Witam wszystkich. Mam pytanie: czy po podkręceniu procka do 1 GHz zauważyliście jakieś drastyczne zwiększenie poboru prądu? pozdrawiam.

  • 0

    171. ~orzech  2011-05-25 12:45:56  host: jxe170.internetdsl.tpnet.pl

    do kuzbon Zobacz, jak formatowałeś pamięć (NTFS czy FAT32) musi być samo FAT

  • 0

    172. ~Ares  2011-07-21 11:22:41  host: 87-99-8-69.internetia.net.pl

    taka cegla mozna zabic pozatym slabe parametry... i co to za system? symbian juz umarl.. teraz zyje andek

  • 0

    173. ~n900  2011-07-31 14:25:56  host: aech106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ares umiejetnosc czytania ze zrozumieniem nie szkodzi. n900 ma system maemo przy ktorym android to padlina ...

  • 0

    174. ~Cyryl  2011-08-24 05:27:50  host: user-109-243-23-114.play-internet.pl

    N900 nie ma nawigacji. pod system Maemo na stronie noki nie ma mawigacji jak się robi system to i oprogramowanie też się powinno robić. Telefon drogi i nie praktyczny.

  • 0

    175. ~Benet  2011-09-07 14:54:13  host: host-81-190-42-64.szczecin.mm.pl

    A skąd wiesz że nie ma nawigacji ? Dotykałeś go kiedyś chociaż ... Ludzie wasz poziom inteligencji to porażka. Maemo to najlepszy system. LINUX FTW n900 to najlepszy "telefon" jeśli można go wogóle tak nazwać. To jest mobilny komputer a nie tak jak androidy i inne to tylko zabawki dla dzieci. Wasz telefon nie odpali pełnego office z kompa ani nie ma terminala i innych rzeczy. Sprzęt polecam wszystkim geekom i power userom ale jak i również ludziom którzy chcą mieć komputer zawsze przy sobie.

  • 0

    176. ~  2011-09-10 05:42:56  host: 193.sub-75-249-83.myvzw.com

    Nokia n900 otwiera wszystko co tylko sobie zazyczysz, czsami musisz byc troszke cierpliwy NOKIA N900 nr.1 na rynku tylko slabo reklamowany lepszy niz HTC IPHONE

  • 0

    177. ~Anonim  2011-11-08 18:57:56  host: 89-78-45-119.dynamic.chello.pl

    Mam pytanie czy można na tym fonie robić multi tech czyli szczypce...?

  • 0

    179.  2011-11-08 19:09:38

    Czy w tej nokii da się robić MULTI TECH czyli tzw SZCZYPCE.....????????

  • 0

    180. ~mateo  2011-11-15 09:32:25  host: 212-106-20-89.adsl.inetia.pl

    177, 179 - nie do końca wiem o co wam chodzi, ale jeżeli o multitoucha to ten telefon go nie posiada, a powiększanie odbywa się okrężnymi ruchami palca-bądz klawiszami głosnosci.

  • 0

    181. ~Badziew  2011-11-22 18:32:10  host: host-89-200-225-127.leon.com.pl

    Zobaczcie se najpierw jakie są aplikacje na maemo i potem płaczcie. To jest jak kolega wyżej powiedział mobilny komputer. Procesor ma 1GHZ (naprawde ma 600hz ale można podkręcić do 1,5 ghz ale 1 to optymalny i wystarczający. ) Można na nim odpalić Quake arena czy duke nukem. Poczytajcie i zobaczcie a potem sie wypowiadajcie. Nie ma czegoś takiego jak "android market", lecz możesz pobierać za free tysiące aplikacji z kompa. I uwierz mi, jest kilka jak nie kilkanaście rodzajów navi ;)

  • 0

    182. ~activex  2012-06-14 22:49:18  host: cak68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szkoda że Nokia tego Maemo nie rozwineła ale jak wiadomo koncernom nie zależy na aż takim dobrym sprzęcie który wykosilby konkurencję . A sprzedaż była by mniejsza przez lepiej wykonany sprzęt .

  • 0

    183.  2012-10-24 16:21:35

    witam .jaka moze byc przyczyna ze w tej noki wifi znajduje mi sygnał z rutera ale nie połaczy sie z nim ?? dzieki zainf..

  • 0

    184. ~karbonitus4  2015-03-12 19:14:48  host: absg131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciekawy mini-laptop z linuxem i tu jest szacunek bo można zrobić dużo ustawień , aparat 5 Mpix Carla Zeissa robi wysmienite zdj. , ja wiem bo miałem kiedyś Nokie E 66 (aparat 3,2 Mpix z autofocusem ) , ale Nokia Nseries ma lepsze aparaty , skype też doskonale chodzi ( sam byłem zdziwiony że w takim istnieje bo w starszych fonach to rzadkość) , na pewno bije na kolana Nokie e7 , Sony xperie x10 i tego pochodne . Jest Ovi sklep i mnóstwo aplikacji do pobrania na ten telefon. Jeśli chodzi niby o sekty Nokii , Sony Ericssona , LG , Motorolki czy Samsunga , tonie ma żadnych sekt , po prostu to najlepsze marki , które najwięcej oferują , najwięcej jest tak w przypadku Nokii czy Soniaka , ale każdy lubi inną markę i nie ma co się wyzywać [ sam miałem 2 sony ericssony J 20 i i jakiś z serii w (niepamiętam jaki) motorolkę jakąś starą i nokię e 66 ] . A tym co narzekają na cenę , mówię że by kupić używkę za kilkaset zł , np. w OLX . pl (dawniej tablica . pl ) , a tam sie roi n900 prawie nieużywanych ( czasami też wcale nie używanych) od cholery , głównie ze względu na to ze się komuś nie spodobał np. system operacyjny czy marzył o fonie idealnym i się zawiódł.
    Więc moim zdaniem jest godny polecenia , ja sam myśle o jego kupnie i goraco polecam !

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-150-215.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet