Nokia N90 - opinie
Telefony Nokia Nokia N90 Opinie o Nokia N90

Nokia N90

w sumie: 190
  • 0

    1. ~tubus  2005-04-28 08:56:00  host: aphel.ltd.pl

    widzieliscie ten wyswietlacz ?? nokia chyba sie obudzila cos czuje ze ta n sieries da popalic innym producentom

  • 0

    2. ~stics  2005-04-28 16:02:00  host: 195.94.216.178

    Wymiary ma jak duży tel. bez klapki. To jak to wygląda jak się rozłoży? Chyba jak parasol:)

  • 0

    3. ~UWG_Rysiu  2005-04-28 19:30:00  host: gatetk.biezanow.net

    hah wyświetlacz dodatkowy jak w 6230 ... no no nokia się zabrała do roboty...

  • 0

    4. ~CLK  2005-04-28 22:10:00  host: host-81-190-35-172.szczecin.mm.pl

    coś na wzór 6260

  • 0

    5. ~  2005-04-29 21:17:00  host: eol216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik świetny :))) Może troche dziwny ale Nokia lubi takie kombinacje. Te nokie Nseries to prawdziwa rewolucja ;)

  • 0

    6. ~axel  2005-05-07 19:44:00  host: dns1.techmedia.com.pl

    oo lol :D nie ma bata na rozdzielczosc wyswietlacza wew. 352 x 416 pixeli... to jest nokia o najwiekszej rozdzielczosci... (po za comunikatorami)

  • 0

    7. ~axel2  2005-05-07 19:45:00  host: dns1.techmedia.com.pl

    tak appropo widzicie tam gdzies na telefonie aparat bo ja nie :P

  • 0

    8. ~robtus  2005-05-10 23:02:00  host: nat2.broker.com.pl

    axel2 - zdjęcie 4 od góry, tam jest "obiektyw" aparatu.

  • 0

    9. ~CeZaReK  2005-05-14 15:17:00  host: ip.85.202.128.59.dyn.pool-3.broadband.voliacable.com

    Chciałem teraz kupować nokię 6670, ale postnowiłęm wstrzymać się i poczekać na ten telefon. Jest super! Jeśli cena nawet nie na początku nie będzie przekraczała 2000 pln to go biorę!

  • 0

    10. ~kał  2005-05-16 19:07:00  host: ip-81-15-216-51.unregistered.net.telenergo.pl

    ja myśle ze ten telefon to spokojnie na allegro pojawi sie za 3000 szkoda gadac nokia przesadza z cenami

  • 0

    11. ~DJDJ  2005-05-30 15:23:00  host: bye231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zgadzam sie z przedmowca ale nie do końca. Nokia zazwyczaj przesadzała z cenami ale moim zdaniem ten telefon nawet jeśli bedzie drogi to i tak jast wart tych pieniedzy bo wedłóg mnie to jedyna nokia jaka będzie warta swojej ceny

  • 0

    12. ~EE  2005-06-07 16:58:00  host: bdw35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    UWG_Rysiu:Nokia 6230 nie ma dodatkowego wyswietlacza !!Cos ci sie pomylio !EE ogolnie fajny fonik !

  • 0

    13. ~bartek  2005-06-07 21:04:00  host: beo111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jemu chodzi o to że dodatkowy ma takie parametry jak łówny i jedyny w 6230

  • 0

    14. ~Mateu$zkill3r  2005-06-10 23:43:00  host: gw.sp1.bukowno.pl

    Na ebayu jest ten telefon bez ceny minimalnej

  • 0

    15. ~Tom  2005-06-13 15:24:00  host: host82-25.crowley.pl

    no i u naszych wschodnich sąsiadów też można go nabyć - ale za $ tylko . Ale jest a u nas - to możemy jedynie się zesrać a i tak go nie kupimy :[

  • 0

    16. ~Tomek  2005-06-22 16:28:00  host: ake192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siemanko fajowa nokia ale chyba wtargnal sie maly blad w recenzji pisze ze ma 31 mb wewnetrznej pamieci a tu ze 35 a i takze jak jest mozliwe zeby bateria o 760mah wytrzymala asz 270 h to jest wiecej niz inne nolkie tej serii:P i tak n70 ma 970mah a czuwa tylko 245h

  • 0

    17. ~Zakochany  2005-06-25 15:50:00  host: pj247.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl

    dla mnie może mieć te pare mb i czuwać 24h.....:D

  • 0

    18. ~Tom  2005-06-28 07:45:00  host: chello083144100066.chello.pl

    pierwsza nokia która mi się podoba - bedzie dostępna od 11 sierpnia w cenie 3175 zł brutto
    (czy to dużo czy mało każdy musi sam to ocenić) Uważam ,że cena skalkulowana jest poprawnie

  • 0

    19. ~Tomek  2005-06-28 17:56:00  host: aka234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do Toma a skad wiesz?? ze stronki jakies wzioles?? jak tak to podaj jej adres bede wdzieczny paps

  • 0

    20. ~:)  2005-07-01 22:56:00  host: aob226.internetdsl.tpnet.pl

    ta komóra bedzie kosztowac 3500 na allegro. wiec mozna sobie o niej pomarzyc. ja osobiscie wole se k750i ma aparat o tej samej rozdzielczosci i funkcjami nie odbiega od niej a kosztuje obecnie ok 1450 (allegro). Nokia przesadzila!!!!

  • 0

    21. ~Mateuszek  2005-07-10 20:18:00  host: aho153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na niemieckim ebay-u jest cena ok. 657euro to jest ponad 2500zł. To na allegro nie bedzie kosztować 3500zł

  • 0

    22. ~Tom  2005-07-22 07:44:00  host: chello084010010126.chello.pl

    do Tomek - www.centrumgsm.pl

  • 0

    23. ~CRAZY FROG  2005-07-26 14:25:00  host: bio184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    NIEZŁY BAJER ZAJEBISTA JEST TYLKO ZA DDROGA

  • 0

    24. ~;)  2005-07-28 15:38:00  host: bni59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja bym wilał sobie nowego kompa za taką kase kupić bo taki telefon i tak ci ukradną

  • 0

    25. ~zzd  2005-07-28 15:48:00  host: bni59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    On wygląda jak Samsung SGH-Z700 chociaż ten samsung jest dużo lepszy

  • 0

    26. ~Nemesis  2005-07-29 22:04:00  host: ayi45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ta ale to ma 65 tys. kolorów czy źle przeczytałem?? bo jak na telefon tej klasy to chyba troche mało :|

  • 0

    27. ~Nemesis  2005-07-29 22:05:00  host: ayi45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ups... dodatkowy ma tyle :D :D :D Sorry

  • 0

    28. ~SzYmQ  2005-07-31 18:06:00  host: pa135.bezledy.sdi.tpnet.pl

    ciekawe o jakiej największej pojemności można włozyc karte pamięci... moze ktoś wie...???

  • 0

    29. ~jasiek  2005-08-01 14:06:00  host: xdsl-7400.wroclaw.dialog.net.pl

    ten telefon to przełom w telefonach najlepszy telefon świata. niezły jest też nokia 6680 ale ten jest lepszy!!!

  • 0

    30. ~wiesiek  2005-08-02 09:58:00  host: 80.50.251.154

    kosztuje 3099zł na Allegro!!

  • 0

    31. ~danny  2005-08-10 14:47:54  host: fs102.internetdsl.tpnet.pl

    Sparwdzcie sobie jakie ten telefonik robi zdjecia po prostu zajebicho;-) http://www.gsmarena.com/nokia_n90-pictures-1155.php

  • 0

    32. ~nick: NICKON:)  2005-08-17 13:39:39  host: bip111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    niezł€

  • 0

    33. ~cool999  2005-08-19 00:46:42  host: ares.euro.net.pl

    taaaaaa ale K750i to nie telefon z PDA, SE robi wielki blad ze trzyma PDA tylko do telefonow typu P..... moim zdaniem kazdy normalny zaawansowany uzytkownik komorek chce miec PDA, a wtdy zostaje mu stosunkowo duzy i nieporeczny SE typu P, albo nokia, wybor jest oczywisty....

  • 0

    34. ~  2005-08-29 02:33:21  host: ACAE1A66.ipt.aol.com

    Nokia od dawna jedzie na reputacji a cala Polska sie zachwyca nokia. nie wiem dlaczego bo przeciez nic w nich ciekawego niema.. porownajcie sobie cenowo telefony Motoroli i zobaczcie jakie funkcje i opcje dostaniecie za ta sama kase.

  • 0

    35. ~  2005-09-06 14:19:19  host: mgm.softman.com.pl

    SE K750i nie moze sie rownac z N90 bo matryca to nie wszystko. N90 ma optyke od Zaissa i jesli ktos wie o czym mowie to zrozumie ze poki co ta nokia nie ma sobie rownych. Nokia wcale nie przesadzila. A poza tym K750i nie mozna z N90 porownywac bo N90 mimo ze to nokia to jednak SYMBIAN!!! Jak mozna symbiana porownywac ze zwyklym telefonem.. trzeba miec pojecie o czym sie pisze

  • 0

    36.  2005-09-14 20:21:56

    Ten telefon kosztuje bodajże w Mpunkcie 3100zł. Dla mnie rewolucją będzie dopiero n91 ale pomyślcie ile będzie kosztowała

  • 0

    37. ~Józef  2005-09-14 23:26:50  host: nat1.daminet.pl

    Mam ten fonik, ogólnie jest zajefajny! Jak to wszystkie nowe Nokie troszkę cierpi jeszcze na choroby wieku niemowlęcego! Dziwi mnie tylko, że we wszystkich serwisach podają, że ma wibracje, a tymczasem ... to chyba jedyny minus tego fonika, Ale przy takiej optyce wibracje byłyby chyba trochę szkodliwe, więc wybaczam... ;)

  • 0

    38. ~UWG_Rysiu  2005-09-25 14:00:13  host: gatetk.biezanow.net

    EE: mało mnie zrozumiałeś hehe chodziło mi o to że 6230 ma taki wyświetlacz główny jak ten dodatkowy.

  • 0

    39. ~??  2005-09-28 15:44:26  host: g134.zicom.pl

    słuchajcie ona jest strasznie wielka to już niektóre aparaty cyfrowe są mniejsze i do tego lepsze zdjęcia zrobią :| ale muszę przyznac że pomimo tego to bardzo ciekawa propozycja bo wkońcu z aparatu nie wyslesz sms-a :p

  • 0

    40. ~grzybek  2005-10-05 14:34:00  host: nat08.piotrkow.net.pl

    normalnie żajebisty telefon zgadzam sie z ~tubusem Nseries forever

  • 0

    41. ~boosters)_xcrv  2005-10-11 22:28:42  host: dpx97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kolejna zwykla nokia którą reklamy wynoszą na piedestał. Testowałem ją przez 2 tygodnie to wiem swoje. Obiektyw moze i dobrej jakości ale odwzorowanie barw na zdjęciach - BEZNADZIEJA !!! Jedyne co go ratuje to bardzo dobry focus. ...a cała reszta jest do bani .. telefon jest dosyć duży i niewygodnie leży w kieszeni. I obsługuje max tylko 512MB (SE obsluguje 2GB). Dobrze że chociaż menu chodzi w miarę szybko i sprawnie :-P

  • 0

    42. ~szymon_z  2005-10-22 15:12:49  host: pa204.iwonicz-zdroj.sdi.tpnet.pl

    TEN FON OBECNIE KOSZTUJE NA ALLEGRO.PL 2499ZŁ.OGÓLNIE TEL FULL WYPAS!;)

  • 0

    43.  2005-10-25 23:01:15

    podoba mi sie:P na poczatku jak ja trzymalem w reku szukalem 10 min jak zalaczyc aparat hehe az sie kaplem ze aby go zalaczyc trzeba go przekrecic w ktoras strone.. ale duza jest... zlozona jak 7610 a jak sie rozlozy to 2x taka jak 7610.. ;] ale fajna fajna... fajny symbian jest w tej nokii ladnie wszystko wyglada.. i fajnie dziala zoom jak sie daje w niej tzn nie skacze tak tylko delikatnie powieksza w ogole fajna :P

  • 0

    44. ~Melonidas  2005-10-27 09:38:12  host: dex222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Funkcje ma fajne:) wyswietlacz zaj****isty ale wygląd okropny:( ale to zależy od gustu :P ja za ta cene bym go nie kupił :P pozdro dla ekipy z Szamotuł

  • 0

    45. ~Adam  2005-11-08 11:57:00  host: w2.rtg92.64.98.217.in-addr.arpa

    mam pytnie do was ile moze kosztowac ten fonik na abonament?? :P bo mam zamiar go zakupic :P podoba mi sie jak ktos wie nich tu napisze :D

  • 0

    46. ~  2005-11-30 14:28:47  host: c125-60.icpnet.pl

    za duzo ruchomych czesci chyba w pierwszym dniu bym go rozwalił ;-)

  • 0

    47. ~Daniel  2005-12-06 13:36:27  host: l-net4.pai.net.pl

    Szczerze... to wolałbym sobie kupić Sony Ericssona W900i, telefon fajny, praktcznie ta sama cena.
    Funkcje w większości identyczne, a nawet W900i ma ich więcej (IRDA, Stoper, Budzik)...
    A do tego W900i ma 470 mb pamięci wewnętrznej z mozliwością rozbudowy do 2,5 gb.
    Czyli w moich oczach SE wygrywa.
    Pozdrawiam ;]

  • 0

    48. ~d  2005-12-14 19:18:46  host: ed90.internetdsl.tpnet.pl

    Czy ten sprzęt ma WLAN?

  • 0

    49. ~Lukiszony  2005-12-14 20:13:22  host: bhv23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kurde ale dajecie. NOKIA JEST NAJLEPSZA!!! Te wszystkie sony ericsony to mi sie nie podobaja. NOkia ma proste menu ale cena moze nie jest najlepsza. Ale spadnie

  • 0

    50. ~grzes  2006-01-04 11:19:55  host: bih137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No wyswietlacz to ma wypasiony. Niezle zre pewnie energii... Cenki spadaja. Teraz na allegro za 2000zl... Jeszcze troche poczekam i moze moze...

  • 0

    51. ~tasior  2006-01-11 18:11:12  host: 80.51.237.188

    fajny telefon tylko że nie ma wibracji a to w szkole jest przydatne.

  • 0

    52. ~Mats  2006-01-23 19:48:05  host: arf211.internetdsl.tpnet.pl

    kurza stopa!! podoba mi się ten telefon... składa się prawie jak lego :P lubie lego :P

  • 0

    53. ~  2006-01-25 15:02:28  host: bqa253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia n900 to poprostu złom nie mam waznych dla mnie funkcji naj lepszym telefonem jest Samsung D600E

  • 0

    54. ~foks  2006-02-05 11:17:58  host: 80.50.22.142

    brak vibry w telefonie takiej klasy? parodia

  • 0

    55. ~x  2006-02-17 19:48:19  host: 212.158.113.13

    jak by kto chcial wiedziec to ta komora zostala wycofana z produkcji bo ma tyle wad ze wstrzymali jej sprzedaz w uk i moze sie ukaze znowu za jakis miesiac, wiec szkoda narazie chwalic cos co jest poraszka

  • 0

    56. ~olka  2006-02-22 15:40:26  host: nat-tor.aster.pl

    czy to prawda, że przez te wszystkie "bajery" często się zacina ? Bo nie wiem czy kupić sobie N90 czy Nokie 6260 ... =]

  • 0

    57. ~Raphael  2006-02-24 21:00:19  host: cp164.internetdsl.tpnet.pl

    holly fuck.. on złożony ma wielkość mojej 6630 :D , swietny telefon napewno pomyśle o jego kupnie, chociaż bez wielkiego pośpiechu.. bo ma tylko ciut lepszy (i zdecydowanie wiekszy) wyświetlacz i kamerę, ale wszystkie podzespoły są takie same, sam w mojej 6630 mam zainstalowane pare aplikacji z niego, m.in. odtwarzacz MP3 z n90, czy video recorder z n90

  • 0

    58. ~andrew  2006-02-25 17:37:16  host: 87.65.183.41

    gdzie moge znalezc do niej instrukcje?

  • 0

    59. ~zumiko  2006-03-16 16:52:41  host: eim71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ją i powiem wam ,że jest kociarska a obiektyw to wypas ,zdjęcia rewolucyjne lol

  • 0

    60. ~Anusia  2006-04-04 11:22:44  host: asm153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefonik:):) Jush go Mam!! POLECAM!!!!!!!

  • 0

    61. ~Kaczor  2006-04-08 20:16:13  host: afh162.internetdsl.tpnet.pl

    lol 1450 na allegro w komisach k750i stoji 950zł

  • 0

    62. ~Ralph  2006-04-20 15:50:27  host: bdk12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale wyświetlacz... nareszcie coś fajnego nokia się postarała, oby tak dalej...

  • 0

    63. ~Ralph 23  2006-04-20 15:53:29  host: bdk12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie ma jak nokia. To nie jaest coś z tej lipy jak k700i czy k750i. Nokia wymiata ten kicz :)

  • 0

    64. ~:))  2006-04-20 15:56:18  host: bdk12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest warta swojej ceny. Nie tak jak inne se.

  • 0

    65. ~laki  2006-04-23 14:28:14  host: 126.58.jawnet.pl

    mam ten fon i jest super,ale duzy.teraz zmienie na n70,

  • 0

    66. ~  2006-04-28 11:36:37  host: bdb138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny telefon ale za drogi

  • 0

    67. ~Ja  2006-05-14 10:30:37  host: bzx101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon posiada wyjątkowy obiektyw - Optyka Carl Zeiss

  • 0

    68. ~Lord_Hunter  2006-05-15 07:09:40  host: aarp179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Od tygodnia mam ta zabawke. I powiem szczerze ze telefon ma trzy "wady" wielkosc, waga i bateria. Ta ostatnia moze byc dosc uciazliwa ale mam zamiar poprostu kupuc pojemniejsza bateryjke i powinno byc ok :) reszte funkcionalnosci mozna w wyrazic dwoma slowami Symbian i optyka. Goraco polecam pomimo wysokiej ceny

  • 0

    69. ~Bryku  2006-05-24 15:35:02  host: 213.25.48.14

    Słuchajcie mój brat jedzie do anglii i koleśtaki jeden mówi ze tam ta nokia kosztuje 60 funtów czy to prawda???

  • 0

    70.  2006-05-26 19:27:21

    napewno nie:) Chyba ze w abomamencie albo na jaka umowe

  • 0

    71. ~Darek  2006-05-29 12:18:34  host: asa30.internetdsl.tpnet.pl

    znam goscia w skupie ktory mi mowil ze taka
    nokia kosztuje teraz 800euro naprzyklad daniego przyjechal niemiec i mowil ze te nokie sa drogie ale w polsce sa dla nich tanie. A ja tez se ja kupilem z 1599zl.

  • 0

    72. ~magic  2006-05-30 20:51:33  host: 196-99.is.net.pl

    W angli nokia ta niekosztuje 60 funtów ale 26 - 300 funtów. Co ciekawe mimo że to W. Brytania też nie wszędzie sciągają sima. 60 funtów chyba z umową przedłużeniową na rok...u nas nadal telefony na 24 miesiące :(

  • 0

    73. ~Sław  2006-06-10 09:04:14  host: xdsl-6823.walbrzych.dialog.net.pl

    ja ten ,,wyjątkowy obiektyw - Optyka Carl Zeiss '' to zykły chwyt marketingowy zdjecia sa słabej jakosc poruwnujac je przy w800i a niemówiac jurz o w900i ,w900i
    obsługuje karty 4 gb i nieprzycina sie nigdy nawet podczas słuchania muzyki i bawienie sie aplikacjami na karcie pamieci

  • 0

    74. ~dedek  2006-06-15 12:44:33  host: pa150.internetdsl.tpnet.pl

    mam n90 od ponad tygodnia i jest swietna. k750i niema do niej porownania. Nokia zawsze bedzie NOKIA:]

  • 0

    75. ~Drohan  2006-06-29 15:09:14  host: dpw114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w anglii kupilem ten telefon za 350 PLN :)

  • 0

    76.  2006-07-02 18:35:51

    jaka rozdzielczosc wyswietlacz tylko mala kolorow gabaryty ciezar zoom tylko x8? zewnetrzny wyswietlacz jak 6230 i innych niezle :D i wiele bajetow :D obiekt moich westchnien choc nie do konca...

  • 0

    77. ~***  2006-07-06 23:28:55  host: enf89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    świetny telefon mam od tygodnia jest boski tylko szkoda ze taki spory masa bajerów i symbian jest oki polecam w ciemno

  • 0

    78. ~dzikus  2006-08-14 10:11:50  host: xdsl-11931.zgora.dialog.net.pl

    Co Ty Ralph gadasz??? SE to dobra firma a ja mam SE K800i i jest o wiele lepszy od tej nokii!!!

  • 0

    79. ~body  2006-08-16 19:43:21  host: ffg234.internetdsl.tpnet.pl

    Ten fon mi sie podoba :D Ale zastanawiam sie jeszcze nad N73.

  • 0

    80. ~MąDrY CzŁoWiEk  2006-08-23 10:44:39  host: cio41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tego fona a wcześniej miałam nokie N70 i radze wam ten jest o niebo lepszy, nie kupujcie nokii N70! Ciągle się zacina, osłonka na aparat po około 2 tygodniach spada i wzwiązku z tym aparat się ciągle włącza. N70 w porównaniu do N90 jest GRATEM!! polecam ten super telefon dla wszystkich!! I nie porównujcie jakichś głupich se do tego cuda bo wymiękają przy niej! ja mialam również kiedyś se W800i i też się do tego niego nie umywa!

  • 0

    81. ~Tel  2006-09-01 15:54:08  host: dtz91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czesc mam pytanie czy ten telefon am UMTS?? jest trzeciej generacji?? prosze o szyka odpowiedz

  • 0

    82. ~Norbas  2006-09-06 08:56:38  host: proxy.koba.pl

    jest trzeciej generacji bo posiada wideokonferencje, ale czy ma umts to musisz poszukac gdzie indziej

  • 0

    83.  2006-09-11 00:53:05

    jezus,jesli ma wideokonferencje to MUSI miec UMTS... a jesli ma UMTS to NIE musi miec wideokonferencji:P Ten model ma i jedno i drugie:) oj znawcy...:/

  • 0

    84.  2006-09-11 00:57:18

    dokladniej:UMTS to jest to slynne 3G:) stworzone do szybkiego przesylu danych, jest tak szybkie, ze moze przesylac obraz w czasie rzeczywistym,czyli te slynne wideorozmowy:) czysta łopatologia:D

  • 0

    85. ~seba  2006-09-11 21:22:37  host: 217.116.110.185

    dzikus jeśli dobrze mi się zdaje to SE k800i jest dostępny od nie dawna a nokia n90
    ok kiedy

  • 0

    86. ~ok  2006-09-22 21:22:38  host: apn-100-191.gprsbal.plusgsm.pl

    telefon bez wibry? tylko nokia mogla tak wymyslec ;)troszke duzy jak na telefon, a z tym obiektywem Carla to chyba sciema troche jakosc zdjec jest jak w w800i,
    sembian tak naprawde do czego sie przydaje do zainstalowania fajnych gierek? jakby to bylo najwazniejsze w telefonie od tego sa kompy, z reszta w tej cenie mozna znalezc lepsze telefony,
    poza tym k800i jest o wiele lepszy :)

  • 0

    87. ~IUDU  2006-10-06 17:45:22  host: 82.160.104.2

    Sorka, ale tutaj w opisie jest napisane, że ma zoom x8, ale wszędzie jest napisane, że ma zoom x20 tylko w nagrywaniu wideo ma x8...

  • 0

    88. ~chello  2006-10-14 15:39:18  host: chello087206203070.chello.pl

    Mam ją od 3 godzin i jest straszliwie badziewiasta już lepsza 1100, a jeżeli chodzi o fotki to są one .. .... nipodobne.

  • 0

    89. ~WOLT  2006-10-15 17:46:16  host: chello087206203070.chello.pl

    Mam do wyboru sony ericsson k750i i nokie n90, byłem je obejrzec moje wrażenia: -Nokia N90 super telefonik biłe wszystkie na kolana, sympian rewelacja, wysiwietlacz marzenie, wszystko było by dobrze gdyby nie cena 5500 tysiąca złotych. -Sony Ericsson K750i pierwsze wrażenie wyglądał jak telefon z przed 5 lat, ale mniejsza oto gdy chciałem włączyc radio telefon zaczynał się wyłanczac, miałem wrażenie że dżojstik niejest przymocowany do aparatu totalna porarzka. -Podsumowanie: Jeżeli pracujesz na budowie i niemasz kasy potszebujesz telefonu z głośnym dzwonkiem kup Sony Ericssona K750i, a jeżeli masz kase i chcesz miec wypasiony telefon kup sobie Nokie N90, pomimo to że niema radia.

  • 0

    90. ~pawel  2006-10-20 15:35:43  host: dic95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to cegła! Mam 6270 i już ten jest duży. Już lepiej kupić N 70.

  • 0

    91. ~wielka znawczyni  2006-10-20 20:59:31  host: cfo99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kto mi pomaze?? nie wiem czy mam kupic nokie n90 czy n95 ktora jest lepsiejsza??.....;>;>:>

  • 0

    92. ~gyht  2006-10-31 22:31:07  host: dhv70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~WOLT - chyba nie lałeś jak to pisałes... znasz sie stary brawo :P

  • 0

    93. ~WOLT  2006-11-04 21:39:18  host: chello087206203070.chello.pl

    do wielkiej znawczyni co to znaczy lepsiejsza?

  • 0

    94. ~WOLT  2006-11-04 21:41:16  host: chello087206203070.chello.pl

    Ja lałem idz do nokia isię zapytaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

  • 0

    95. ~WOLT  2006-11-04 21:42:54  host: chello087206203070.chello.pl

    Co wy się znacie na tych komórkach, za duża za mała

  • 0

    96. ~  2006-11-11 17:19:30  host: 82-32-124-137.cable.ubr04.hawk.blueyonder.co.uk

    ~pawel - stary nie przesadzaj z tymi cegłami. Jeżeli dla Ciebie różnica 2 do 3 mm powoduje, że telefon jest cegłą to chyba powinieneś pracować w laboratorium. Fakt, że N90 jest 47 gram cięższa od N70 ale Ty akurato o wymiarach pisałeś. Dla mnie oba te telefony są spore ale gdzieś te wszystkie bajery trzeba chować. W Nokii N93 mamy 3x zoom optyczny, krórego niema w SonyEricssonie K800i. Dlaczego...? bo SE jest cienki i ten zoom by się nie zmieścił(a przecież to zestaw soczewek) Jak ktoś chce mały telefonik to musi zrezygnować z pewnych bajerów. A tu wymiary Nokii o których napisałeś, że to cegły... N70: Wymiary 109x53x22mm Waga 126 g N90: Wymiary 112x51x24mm Waga 173 g Pozdrawiam...

  • 0

    97. ~Daniel  2006-11-15 14:05:32  host: efa66.internetdsl.tpnet.pl

    ile taka nokia dzisaj kosztuje w anglii??:)

  • 0

    98. ~Math  2006-11-16 18:07:17  host: czu90.internetdsl.tpnet.pl

    Wolt: 5500 zł powiem tylko tyle znasz się na cenach jak moja nieżyjąca praprababcia, oszukał Cię ktoś lub pomyliłeś cyferki.

  • 0

    99. ~kamerun  2006-11-21 07:44:13  host: pb221.szczecin.sdi.tpnet.pl

    tele jest niezly ale to zamalo jak za takie pieniadze polecam starszy model noki a reszte przepic

  • 0

    100. ~misiek  2006-11-27 15:18:18  host: efn18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mój wujek kupil ja w plusie , i kosztuje 2400 :) on za 500zł

  • 0

    101. ~LOrdi  2006-11-30 20:01:34  host: static-195-254-156-114.devs.futuro.pl

    DO WOLT "Mam do wyboru sony ericsson k750i i nokie n90, byłem je obejrzec moje wrażenia: -Nokia N90 super telefonik biłe wszystkie na kolana, sympian rewelacja, wysiwietlacz marzenie, wszystko było by dobrze gdyby nie cena 5500 tysiąca złotych." Chcesz kupic sony ericcsona k800i za 4500 sprzedam ci odrazu

  • 0

    102. ~rojek  2006-12-02 20:10:46  host: abst99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poprostu maskara co tutaj nie którzy pisza -OK jestes the best widziales jak n90 pstryka fotki ?? aa w800 ?? chcesz zagaj do mnie to Ci przesle bo mialem i n90 i w810i - Wolt jak by kosztowala n90 5500zl to by miała platynowe przyciski :D a radio baranie w symbianie mozan doistalowac !! - misiek n90 w plusie nawet na samym poczatku w polsce nigdy nie kosztowala 2400zl tylko 1999zl kelpie Zagadajta do mnie to mozecie sie dowiedziec : -n70...n90...v3...v3x...d600...w800...w810i.. E1...e398...6230i...k700i...k750i... icos tam jeszcze mialem hehe to piszcie 5452109 pozdroo

  • 0

    103. ~gosciu  2006-12-03 13:19:10  host: cvq162.internetdsl.tpnet.pl

    A ja se za pińcet złoty poleciałem tanimi liniami do Tokio,przekimalem w tanim Hotelu i za 17 USD kupiłem taką Nokie

  • 0

    104. ~LORDI  2006-12-17 23:00:05  host: static-195-254-156-114.devs.futuro.pl

    jacy idioci .Czy dla was 2Mpx w SEk750i jest równe n90 , a chodzi o wideo . Nagrajcie sobie filmiki tymi fonami to pogadamy . Pozatym co to jest za fon ten k750i - sam plastik , i jakieś trefne joysticki . Nokia może jest droga ale za to co dobre płacimy swoją cene . Jakbym miał wybierać między k800i i n90 to i tak noki WIN!!!!!!!!!!!! . SE to jakieś dupne plastiki za 100 zł . Ludzie macie telefony o tych samych parametrach i jesden jest o 700 zł droższy . Chyba logiczne żeten droższy jest lepszy . A tak wogóle to kto śmie porównywać se do NOKII , chyba jakiś człowiek którego niestać na n90 i się użala nad wszystkimi .

  • 0

    105. ~WOLT  2006-12-30 11:47:33  host: chello087206203070.chello.pl

    Wy to macie pojęcie o telefonach, nieznacie się i już. Niemoja wina że posidacie plastikowe atrapy albo telefony z cukierkami za 2 zeta. A tak poza tym wie ktoś ile kosztuje Motorola V3i nowa lub używana.

  • 0

    106. ~ania89  2007-01-02 17:58:24  host: adf186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten piękny telefon jest moim marzeniem od roku. Czekam tylko kiedy stanieje i od razy go kupie;-)

  • 0

    107. ~  2007-01-06 17:53:49  host: gprs10.orange.pl

    Pani "wielka znawczyni" N95 niema na dzień dzisiejszy jeszcze w sprzedaży w naszym kraju i zagranicą!!! a n90 jest super ale brak vibracji daje w kość

  • 0

    108.  2007-01-11 08:11:49

    sluchajcie ludziska wy porownujecie SEK750i czy K800i do N90 a wiecie jaka firma robi jedne z najlepszych obiektywow na swiecie "CARL ZEISS"i tyle mam do powiedzenia.dziekuje jeszcze slowko do "wielkiej znawczyni"kup sobie wibrator kobito bo te w telefonach sa slabiutkie.pozdro

  • 0

    109.  2007-01-11 11:47:13

    ja nie bede duzo gadal powiem krotko;CARL ZEEIS.wszystko.dziekuje.

  • 0

    110. ~rafi  2007-01-11 18:23:03  host: abrc221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam n90 chciałem n93 ale jest brzydka i ma słabszy ekran a nokia n90 jest piekna i bardzo wyodnie na nij ogląda sie filmy można dograć program do odtważania divx-ów i wogule do tych co muwią że to cegła i ma zadużo bajerów to jak wam sie nie podoba i nie potrzebne wam te bajery to kupcie sobie 3310 i nie narzekajcie wam nie potrzebny taki fon a ja akurat go hciałem i mam niema co poruwnywać se do noki dlaaczego?? bo nokia to nokia a se to tylko se pfffffffff:)

  • 0

    111. ~wowo  2007-01-17 00:31:48  host: host-89-238-6-212.smgr.pl

    moze bede mial n90 to pogadamy.ten phon wymiata

  • 0

    112. ~GIngers  2007-01-17 22:46:22  host: dvq150.internetdsl.tpnet.pl

    co wy tu piszecie Nokia N90 5500 zł zapraszam na Str www.vobis.pl i spr jaka cena a pozniej sie wypowiadajcie a cena tego telefonu moze przekroczyc 2 tys ale nie 5500 co za debil tak napisal spr a pozniej oceniaj!!

  • 0

    113. ~Zdiwiony  2007-01-26 08:58:51  host: abem136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mozna przez ten telefon rozmawiac bo jak ja narazie czytalem to chyba nie da sie ale niewiem

  • 0

    114. ~WOLT  2007-02-01 16:06:38  host: chello087206203070.chello.pl

    Do GIngers jesteś śmieszny mało się sie obsr.... cztając twój komentarz, mam taką także wiesz .HAHAHA

  • 0

    115. ~arni  2007-02-06 16:51:48  host: eax8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co jest lepsze?? samsung d600 czy nokia 6260??

  • 0

    116. ~WOLT  2007-02-11 11:41:56  host: chello087206203070.chello.pl

    zdecydowanie samsung

  • 0

    117. ~Manieq  2007-02-16 22:23:38  host: aza69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wolt Ty sie nawet tu nieodzywaj bo widac ze masz nokie 3310 i sie nasz na niej jak i=nikt inny.Co do porwonania se k800i a ta nokia to bez komentzarza mam k 800i i strzela foty jak z nieba xD

  • 0

    118. ~WOLT  2007-02-18 17:24:29  host: chello087206203070.chello.pl

    Do Manieq mam n90 wieśniaku a ten twój sn800i do gówno dla pszeczkolaków a nie telefon,a poza ty, co to znaczy: porwonania,komentzarza,sie nasz na.Na drugi raz zanim cos napiszesz przepysil to żebyś niewyszedł na wiesz sam kogo.

  • 0

    119. ~heh  2007-02-26 10:04:04  host: w3cache.zetosa.krakow.pl

    ludzie powiem wam jedno... inni normalni ludzi ebiją głową o ściane widząc wasze komenty... już jesteście na tak niskim poziomie rozwoju że bluzgacie na siebie? opanujcie sie!!! coś do tych którzy poprawiają komenty innych - sami sie nauczcie pisać! czy wy nie rozumiecie idioci że kto ma jaki fon zależy od gustu i zasobu portfela? jedni mają nokie inni se i żadne z nich gównem nie jest bo ja mam se k750i a moja dziewczyna okie n70 i sie wymieniamy nimi i żaden nie jest gorszy od drugiego... różnica tylko w wyświatlaczu i cenie ale LUDZIE!!! fon jest do dzwonienia i sms'ów!!! co wy chcecie? chalić sie za 2 lata że ja mam mikrofalówke w fonie i golarke? ludzie opamiętajcie sie!!!!!

  • 0

    121. ~Andy  2007-03-07 15:57:31  host: enw201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do LORDI jestes jakims piepszonym maniakem i masz chyb a cos z głowa . Mowisz o se k750i porównujac go z n90 czloieku to sa inne klasy telefonów . Tak jakbys mowil ze mercedes M-klasa jest o niebo lepszy od fiata punto . To jest chyba logiczne . ( i nie znaczy im drozszy telefon tym lepszy nokia ma to do siebei ze sie ceni !!)

  • 0

    122. ~WOLT  2007-03-10 12:47:14  host: chello087206203070.chello.pl

    Popieram cie Andy jedyny mądry na tym forum ;) A tak poza tym to co myślicie o LG P7200 czy lepiej LG KE970,pilne!

  • 0

    123. ~lol  2007-03-13 15:17:36  host: chello084010093106.chello.pl

    ten telefon to straszna beznadzieja N90 jest lepszy

  • 0

    124. ~WOLT  2007-03-14 12:23:27  host: chello087206203070.chello.pl

    Zamierzam kupi N95,kto jest zainteresowany kupnem mojej N90 ma 2 miesiące stan bdb,ile dajecie za taką?

  • 0

    125. ~felekp  2007-03-23 10:28:44  host: gnp20.internetdsl.tpnet.pl

    Hej specjaliśći czy ta Nokia N90 odsługuje karty 2Gb.

  • 0

    126. ~ikaas  2007-04-09 22:20:29  host: eic10.internetdsl.tpnet.pl

    Największa wada N90 to brak wibracji... bo w kieszeni po wyłączeniu dzwienku, nie wiadomo czy ktos dzwoni. Mam SE W810i ale widziałem N90 w akcji. Nawet na 20-krotnym zoom(ie) jakość zdjęcia nie psuje się. Niby żadna różnica bo w moim SE jak i w NOKII jest 2mp. ale obiektyw Carl Zeiss spełnia swoją rolę. Teraz można go nabyc za ~1500zł. Polecam.

  • 0

    127. ~przemax  2007-04-10 18:58:38  host: bwh111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    narazie mam nokie 6600 i bardzo zalezy mi na wielu aplikacjach. mam pytanko czy do tej nokii jest łatwo zdobyć jakieś tam programiki typu:smartmovie, edycja foto różne gierki itp.

  • 0

    128. ~przemax  2007-04-10 19:03:29  host: bwh111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    narazie mam nokie 6600 i bardzo zalezy mi na wielu aplikacjach. mam pytanko czy do tej nokii jest łatwo zdobyć jakieś tam programiki typu:smartmovie, edycja foto różne gierki itp.

  • 0

    129. ~gajos007  2007-05-04 21:20:24  host: ip-89-174-123-41.multimo.gtsenergis.pl

    nie wiem,ale różne dziwne rzeczy tu piszecie.... :) NOKIA to NOKIA wiem bo juz duzo innych fonów testowałem i jedyne do których mam tak duży sentyment to właśnie nokia.NIE twierdze ze inne to shit itp.SONYERICSSON d750i bardzo dobry aparat,motorola e398 mp3 stereo na głośnikach,n-gage gierki,samsung sa takie stylowe troche...,ale jak dla mnie NOKIA - dlaczego ???? - proste: bo ma symbiana,płynne video wyraźne zdjęcia i taki wygląd inny niż wszystkie,jest oryginalna.SENTYMENT I TYLE :D

  • 0

    130. ~mckano  2007-05-21 09:34:25  host: 80.51.0.182

    mam pytanko, czy aparat ma makro do robienia zdjęć? i w jakiej rozdzielczosci kręci filmy? mam se w800i i sie własnie zastanawiam albo nad K800 albo nad N90

  • 0

    131. ~kano  2007-05-21 11:14:08  host: 80.51.0.182

    jakie kreci filmy?

  • 0

    132. ~  2007-06-03 19:03:27  host: guc10.internetdsl.tpnet.pl

    Elo. Co wybrac tę nokie (NOKIA N90) czy SAMSUNGA D900?? Co rob lepsze foty?? Który lepszy??

  • 0

    133. ~veto  2007-06-04 20:27:10  host: 213-238-66-238.adsl.inetia.pl

    Jak najbardziej Nokie, najlepiej na allegro bo tam mozna kupic okazjie nawet za 700zl bez loka!

  • 0

    134. ~adaś  2007-06-06 19:12:43  host: aka198.internetdsl.tpnet.pl

    może oona jest dobra ale cegła jak niewiem. nokia to nokia ale wielka jak niewiem.

  • 0

    135. ~AstelMan  2007-07-07 13:54:03  host: aep66.internetdsl.tpnet.pl

    w tych cenach polesam se k750i

  • 0

    136. ~Maniek  2007-07-12 20:11:06  host: axb90.internetdsl.tpnet.pl

    Ja kupilem nokie n90 za 500zl i nie ma simloka i ma polskie menu:) a poza ty jest swietna:>

  • 0

    137. ~Caterest  2007-07-15 14:21:26  host: chello087206203070.chello.pl

    motka v6 maxx zadzi

  • 0

    138.  2007-07-30 15:16:11

    Do 137. 500zł?? Chyba z juchty.

  • 0

    139. ~******************  2007-08-03 22:33:29  host: aaot215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej ile daliscie za tego fona??

  • 0

    140. ~sc  2007-08-21 20:11:18  host: gfl114.internetdsl.tpnet.pl

    400 zl ;)

  • 0

    141. ~andrzej  2007-08-23 17:34:57  host: cnet-u-255-12.petrus.pl

    sprzedam nokie 5200 nowa simlok wolny polskie meni bez zadrapan . stan idealny kwota 520zl kontakt pod numerem 693140958

  • 0

    142. ~adammada  2007-08-25 17:13:59  host: aasq38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, zastanawiam sie pomiędzy n90 a n91, który waszym zdaniem lepszy? z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

  • 0

    143. ~  2007-09-01 21:32:11  host: actw84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cegla jak nic chyba bym musial spodnie na szelkach nosic

  • 0

    144. ~bart  2007-09-07 21:26:15  host: xdsl.129.c89.petrotel.pl

    powiem tak funkcjonalna cegła wielkie to to i jeszcze wyswietlacz 65 tysiecy kolorów chyba im sie wyswietlacze pomylily jak sklecali te telefony ale cuż musiał byc jakis chaczyk jak taki dobry miał byc pozdro

  • 0

    145. ~znawca  2007-09-09 20:48:31  host: 87-205-234-184.adsl.inetia.pl

    Nokia przebija wszystkie se. Wielka trójka se (k750i, d750i, w800i) może się schować. Nokia ma więcej pikseli na ekranie niż 3 se razem wzięte. Nokia (416 x 352 = 146432, a se 176 x 208 x 3 = 109824). k800i też może się schować. Nokia ma lepsze wideo niż se (352 x 288 pikseli nokia, 176 x 208 pikseli se). Nokia ma większy zoom, makro już od 5 centymetów (czasem już od 3 centymetrów), nokia ma symbiana (jest stabilny, nie wiesza się). To chyba wystarczający powód by wybrać nokię. Telefon wart swojej ceny (wiem bo miałem).

  • 0

    146. ~kana  2007-09-10 13:27:21  host: dws173.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie w nokii e90 nie slysze jak przychodza mi wiadomosci i jak ktos dzwoni i nie wyswietlaja mi sie na zewn wyswietlaczu czy to wina oprogramowania softa?????

  • 0

    147. ~dziwak  2007-09-22 22:57:23  host: host-d9ada35e.elsat.net.pl

    powiem tak, żadny wygląd reszta OK

  • 0

    148. ~lomil  2007-10-10 11:35:37  host: ayy107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie> jak z awaryjnoscia tej noki????????

  • 0

    149. ~mojzesz  2007-10-24 15:01:07  host: bpp158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma wielką ochotę kupić tą nokie ale nie wiem co z taśmą od wyświetlacza, no i co z tą mp3???? prosze o szybką odpowiedż.

  • 0

    150. ~gawlinski1  2007-10-25 18:15:17  host: wes18.beta.furrynet.org

    a no i ma byc w PLAY.... poczekajcie zobaczycie;)

  • 0

    151. ~  2007-11-04 13:28:52  host: acap125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy n90 ma navi

  • 0

    152. ~adasko  2007-11-04 22:43:22  host: inet20909nb-0.eranet.pl

    MOJZESZ jak bedziesz zwracal uwage na tasiemki to nigdy nie kupisz fajnego fona. Spojz co sie dzieje, teraz kazdy nowy tel jest albo rozsuwany, albo przekrecany, albo otwierany i nie wiadomo co jeszcze. NOKIA!! To chyba kazdemu cos mowi. NIEZAWODNE TELEFONY!

  • 0

    153. ~  2007-11-06 09:48:39  host: taos.magma-net.pl

    Mam do sprzedania n90 w bardzo dobrym stanie. Folia na wyświetlaczach, dodatkowo skórzany pokrowiec. cena 750 zł. Więcej na 6908956. Pozdrawiam

  • 0

    154. ~Schaber  2007-11-12 20:32:44  host: ug235.internetdsl.tpnet.pl

    do adasko Nokia ostatnio robi coraz gorsze telefony. Przykładowo tytuł najmniej awaryjnej marki telefonów w 2006 roku trafił do Sagema(tak, tak).W tym roku najprawdopodobniej też się tak stanie. Polecam Sagema my 850C(nie ma symbiana ale jest tańszy a parametry-nie licząc wyświetlacza-są takie same)

  • 0

    155. ~dawidek  2007-11-13 17:31:48  host: adlg186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    takiego złoma nikt nie chce miec ja mam motorole Z8 jest brrdziej wypasiona po prostu super!!!!!!!!!!nr1

  • 0

    156. ~b.a.r.t.  2007-12-06 14:39:43  host: kal9-biel-r1.bater.net.pl

    Czy ten telefon ma wejscie mini jack?

  • 0

    157. ~matiiii13  2007-12-12 01:25:17  host: c203-150.icpnet.pl

    mam sagema my850c naprawde nie molecam mam go od 3 miesiecy i juz musze dac 2 raz do naprawy ten telefon psoja sie w nim powazne czesci !! nazwe ten telefon nie dorobiona tandeta !! jest super jako odtwarzac mp3 w 90% poniewarz niemozna przewijac muzyki !! ale ogłem syf !! wziełem to gowno na raty i sie wpier.......

  • 0

    158. ~DRAGON  2007-12-12 19:16:50  host: public-gprs106704.centertel.pl

    MAM NOKIE N95 I JEST ZAROMBISTA DAŁEM ZA NIĄ 2000 ZŁ JEST ZAJEBISTA

  • 0

    159. ~kjhg  2007-12-18 22:47:37  host: adkq235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    beznadzieja ta nokia.Nie ma vibry,wielka jak cegla ,droga.Jak ktos chce miec dobry aparat foto to sobie moze kupic sam aparat duzo lepszy, tanszy i mniejszy.Brak vibry dyskwalifikuje zupelnie ten telefon, staje sie on,delikatnie mówiąc, klopotliwy.Mało pamięci,brak radia.jedyna zaleta to bateria.

  • 0

    160. ~*dospelek*  2007-12-19 23:49:21  host: acqa23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ...czytam sobie wasze komentarze i w sumie to nie ma najlepszego telefonu bo kazdy ma cos czego nie ma inny i tyle. kwestia wyboru, sentymentu, gustu... planuje zakup N90 bo mimo tego ze nie ma wibracji jest fajnym telefonem. Od zawsze miałam Nokie i tak juz zostanie. Symbian dobra rzecz, ładujesz program jaki potrzebujesz i działasz... i to jest piękne. Pozdrawiam posiadaczy NOKII

  • 0

    161. ~Dj Cebula  2007-12-20 21:13:33  host: gcu194.internetdsl.tpnet.pl

    Tel Nokia N90 to straszna lipa

  • 0

    162. ~ssman  2007-12-23 12:16:07  host: bvg10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co lepiej kupic nokie 6280/n70 czy n90 bo chodza za podobne ceny. chodzi mi ktora robi lepsze zdjecia filmy i ktora lepiej odtwarza mp3 bo teraz mam benq-siemens ef81 i jesli chodzi o mp3 to pseudomuzyczne SE setrii W sie chowaja a nokia 6280 tez gra duzo gorzej.

  • 0

    163. ~ssman  2007-12-23 12:20:27  host: bvg10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aha i jeszcze w funkcjach nokii n90 pisze ze ma zooma 8x a na forum niektorzy pisza ze jest zoom 20x to co w koncu ?? i jaka jest najwieksza rozdzielczosc nagrywanych filmow ??

  • 0

    164. ~Cinek  2008-01-04 17:31:39  host: xdsl-3463.jgora.dialog.net.pl

    Co jest lepsze nokia 5700 ExtremMusic Czy nokia n91 :) Poradzcie jakie jeszcze fajne i tanie telefony sa ;]

  • 0

    165.  2008-01-04 19:11:13

    Do #162 ssman: bierz n90, nie zastanawiaj się. n90 jest najlepsza spośród wymienionych przez ciebie modeli. n70 wiesza się i muli na potęgę (w n90 nie ma tych problemów, mimo że symbian), a 6280 nie ma symbiana, jest okropnie awaryjna i rozklekotana (n90 mimo poskręcanej budowy jest solidna). n90 zdjęcia dużo lepsze od n70 i 6280 (bo ma autofokus). Makro działa już od 5 cm (czasem od 3 cm). Wyświetlacz rewelacyjny (3 razy lepszy niż n70), mp3 głośniejsze niż w810i. n90 kręci filmy 352x288 pikseli, 15 fps. Są on lepsze od 6280 mimo, że mają niższą rozdzielczość (6280 ma 640x480). To zasługa optyki, mniejszej kompresji (filmy z n90 zajmują więcej miejsca) itp... n70 kręci filmy najgorsze z całej trójki. n90 ma 20x zoom przy aparacie i 8x przy wideo. Samo filmowanie, czy robienie zdjęć jest bardzo wygodne. Nie musisz kręcić całym telefonem (wystarczy przekręcić sam moduł aparatu), łatwo się robi autoportrety i kręci z ukrycia (aparat jest z boku więc ludziom ciężko będzie zobaczyć czy im fotki robisz).

  • 0

    166. ~pies17  2008-01-13 14:50:48  host: ip-85-219-222-253.static.system-77.net

    n90 the best i kazdy to wie

  • 0

    167. ~Skladx  2008-02-12 01:04:34  host: gniezno4.serv-net.pl

    Posiadam ten telefon on jakichś 2 lat i nikomu, NIKOMU go nie polecam... musiałem oddawać go 3 razy na gwarancję, obudowa rysuje się strasznie szybko, a symbian... w 7650 był lepszy... niema co... eSeries to podstawa. :)

  • 0

    168. ~YaŚuu  2008-02-20 21:18:00  host: rejon098.ztpnet.pl

    z wyglądu fajna dobry aparat i "blutu" ja mam SE k550i-polecam fajny fon tylko przyciski takie se

  • 0

    169. ~konrad  2008-02-29 18:19:17  host: 088156205246.slp.vectranet.pl

    ja mam n 90 według mnie to zajebisty fon najwiekszy jej mankament to brak wibry... zal.... ale reszta naprawde extra:D polecam ten telefon :D

  • 0

    170. ~pelek  2008-04-01 20:35:36  host: ebq153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Problem z ostrością, problem z autofocusem brak autofocusa. Witam Mam perwien problem. Chodzi oczywiście o o moją nokię n90... Kupiałam używany telefonik jakieś 3 miechy temu wszystko było supcio i ok zddjęcia dobre ( przynajmniej jak na ten model) ale od pewnego czasu zn tak od tyg zauważyłam że mój telefon zaczął mieć pronblem z autofocusem. Nie wiem co mu odbiło autofocus jest jakby wyłączony tzn uruchamia się aparat normalnie wszystko jest ok wszystko gra wszystko widać, chcę ustawić ostrość np w przybliżeniu i tu dupa zbita. ikonka autofocusa kóra jest normalnie zielona robi się szara i prekroślona , w instrukcji pisze że tzn że aparat nie ustawia ostrości. No i k** szlag mnie już trafia bo próbowałam chyba wszystkiego, a najgorsze to że gdzieś gwarancjia zginęła więc nie mam jak go desłać. Ma ktoś jakiś pomysł co mogło się stać?? Pozdrawiam Pelek

  • 0

    171.  2008-04-06 17:10:39

    Do #170 pelek. Musiałeś uszkodzić autofokus. Czy telefon spadł ci kiedyś? Wymień soft w telefonie, może to coś da. Jak problem się powtórzy to znaczy, że masz uszkodzenie mechaniczne.

  • 0

    172. ~XploD_pl  2008-04-06 23:14:24  host: eur107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cooooz, czasem autofocus lubi sie zwiesic, kidys gdy mialem N95 tak bywalo, pomaga na to potrzasniecie telefonem, gdyz ten zawias jest czysto mechaniczny, mozliwe ze pomoze, a jesli nie to pozostaje tylko serwis. Dodam tylko ze teraz w mojej aktualnej N93 nie mam takich przygod pomimo autofocusa i optycznego zoomu( odpukac;)).

  • 0

    173. ~  2008-04-06 23:18:28  host: acmu54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    haa ja ten tel mam za darmo:) tylko jeden minus mam angielskie oprogramowanie...wrrr... i chce je zmienić nie oddając do serwisu... czy mogę ściągnąć do niego oprogramowanie po polsku z internetu i jak to zrobić? jest ktoś kto się zna??

  • 0

    174. ~ev0l  2008-04-26 23:25:45  host: ayf253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem ten telefon i jest ok ale jak wgrać w niego automape ? wie ktoś coś o tym ? kontakt 992841 pozdrawiam

  • 0

    175. ~campos1987  2008-06-14 21:14:42  host: cfb47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam. mam ta nokie ale nie umiem znalesc zbytnio gier. Prosilbym o pomoc. z gory dzieki. pozdrawiam

  • 0

    176. ~Tom  2008-07-04 21:57:25  host: host-255-132.idev.pl

    O! Telefon stacjonarny z aparatem...

  • 0

    177. ~junior  2008-07-22 22:42:34  host: 222.57.jawnet.pl

    ja dawałem za nią 360

  • 0

    178.  2008-07-29 21:01:37

    ludzie pomozcie mi nie umie znales noki n90 w rybniku.gdzie ja kupic prosze napiszcie.dziekuje

  • 0

    179. ~wierzba669  2008-08-04 07:23:38  host: apn-77-114-39-24.gprs.plus.pl

    wyraze sie tak... mam n90 i jest zajefajna... brak vibry???? szczegol... tyle ze duza... ale zajebista...

  • 0

    180. ~  2008-08-29 12:16:27  host: acou99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny telefon

  • 0

    181. ~oleńka  2008-09-09 16:05:44  host: apn-77-114-141-77.gprs.plus.pl

    mam n90 od dwóch lat bardzo dobry telefon robi bardzo dobre zdięcia i co ważne zawsze znajde go w torebce. polecam

  • 0

    182. ~~Misia~  2008-11-09 13:01:50  host: addm200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam takie pytanko do tych co mieli lub maja ten telefon... Jaka do niego wchodzi karta pamięci?Kingston moze? :) Licze na odpowiedz i pozdrawiam :)

  • 0

    183. ~  2008-11-26 16:28:18  host: 87-205-171-175.adsl.inetia.pl

    znawca jest paralitykiem wejdz na google porónaj wielkosc ilośc kolorów działanie soft itd itd porównywanie tego tel z k750i najlepszym tel do dzwonienia z bajerami jest smieszne sek750i 10 dni uzywania,,

  • 0

    184. ~  2008-11-27 19:12:49  host: ewu187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak kingston

  • 0

    185. ~baniak  2008-12-07 17:46:02  host: 80.51.28.34

    mi ta nokia jest zajebista polecam ja wszystkim droga ona nie jest a jest bardzo dobra jestem z niej zadowolony !!

  • 0

    186. ~  2009-01-16 19:20:43  host: public-gprs111820.centertel.pl

    ~kjhg Wibry nie ma bo jest czuly aparat no i obudowa sklada sie z 5 czesci dlatego jest spoko sam go kupuje

  • 0

    187. ~Feliks  2009-02-17 19:36:35  host: acbx187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia jest najlepsza.Jestem szczesliwym posiadaczem nokii n91 4gb.Telefon jest bezawaryjny i niezawodny !!! Jestem bardzo zadwolony!!!Symbian oferuje mnostwo fajnych i przydatnych opcji!!! mialem juz kilka nokii i wszystkie dzialaly bez zazutow!!! musze ddac ze mialem przez tydzien se k750i ale padaczka!!!zawieszal sie co chwile, dzojstki nie dzialal w dol i w lewo!!!se to porazka!!! podobnie jak samsung, motorola, simens itp. Nokia jest najlepsza!!!

  • 0

    188. ~angi  2009-09-21 21:37:57  host: addy149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do Feliksa.. co ty sobie myslisz d..u..p..k..u N90 owszem bardzo fajna ale nie mow ze motorola to porazka... sa super telefony w ofercie motoroli trzeba za nie czasem zaplacic ale nokie wcale nie sa tancze...

  • 0

    189. ~wozny_grozny  2010-03-04 12:14:50  host: bfc221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kto ma kasiorke ten kupuje Nokie N'ke, a kto kasiorki nie ma ten kupuje tani szajs, głównie sony ericsson'y. Idioci których nie stać na taką N90, kupują jakiegoś W800 albo k750 i obrażają innych ludzi w swoich wypowiedziach, chcąc dowartościować siebie i swój złom. Nokia "N" to najlepsze telefony na świecie, a kto mówi inaczej ten nigdy nie miał żadnej N'ki albo zazdrości takiej maszyny.

  • 0

    190. ~..  2010-03-14 15:28:11  host: host-62-141-205-224.swidnica.mm.pl

    Racja nokie N i E to najlepsze telefony ale ta nokia (N90) byla fajna pare lat temu. Teraz to zlom jakich wiele. A jednak lubie pobawic sie tym aparatem ;). Jest wpros stworzony do robienia "sweet foci" xD. Polecam wszystkim cr4zYolOm ;p.

  • 0

    191. ~kamix  2011-09-01 13:25:17  host: staticline51130.toya.net.pl

    mam ta n90 od samej nowosci i nadal smiga ladnie i sprawnie

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-167-149-128.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet