Nokia N9 - opinie
Telefony Nokia Nokia N9 Opinie o Nokia N9

Nokia N9

w sumie: 162
  • 0

    2. ~reval  2011-06-21 09:46:04  host: cp.vectra.pl

    Zapowiada się świetnie, tylko ciekawe, czy cena będzie niższa niż 2000 PLN :)

  • 0

    3.  2011-06-21 09:46:38

    Czekamy na jakis pokaz możliwości systemu ;) ciekawe na ile będzie stabilny. Pracowali nad nim dosyć długo, więc powinien być swojego rodzaju rewolucją. Chociaż znając Nokię... :-/

  • -2

    4. ~bill  2011-06-21 10:05:25  host: 213-238-120-155.adsl.inetia.pl

    nie ma radia? Skandal...

  • -2

    5. ~DE  2011-06-21 10:39:19  host: 212.160.172.70

    SŁABY APARAT;/

  • 1

    6.  2011-06-21 11:05:51

    Jak dla mnie jest super :) Nareszcie nokia z 1 GHz :d Jak cena jej nie zabije, to ją biorę :P

  • 0

    7. ~Im  2011-06-21 11:22:32  host: z44-12.opera-mini.net

    Kiepski ten procesor :(, ale nareszcie brak symbiana :)

  • 0

    8. ~Andrzej  2011-06-21 11:27:57  host: mail.teleksiegarnia.com

    nie ma jacka 3,5?

  • -1

    9. ~  2011-06-21 11:42:00  host: z05-04.opera-mini.net

    Jakby nie mogło być gniazda zwykłycy kart SIM... Nokia zamienia się pod tym względem w Apple'a i iPhone'a...

  • 0

    11.  2011-06-21 12:07:17

    znów brak WideoCall. wrzuca go pewnie na rynek polski za 2,5-3tys a nie będę mógł sobie popatrzeć na osobę z którą rozmawiam.

  • 0

    12. ~walker  2011-06-21 12:54:13  host: 213.199.241.6

    Czyli nokia zaczyna już na poważnie ze smartfonami ;) Czekam na następne

  • -2

    14. ~fan nokii PRZYKRO  2011-06-21 14:26:00  host: 89.174.4.69

    czemu nokia nie zrobi samego 4 calowego dotykowego giętkiego wyświetlacza o grubości kartki papieru tak w dzisiejszych czasach widzę telefony. Inne firmy produkujące telefony robią właśnie takie już testują niedługo zaleją rynek a nokia robi dobre ale niepotrzebne cegły i-pad byłby już praktyczniejszy niż kolejna cegła

  • 0

    15. ~jedny w swoim rodzaju  2011-06-21 14:43:52  host: dxd234.internetdsl.tpnet.pl

    Co to za system operacyjny?!?

  • 0

    16. ~tater556  2011-06-21 15:11:21  host: iqb188.internetdsl.tpnet.pl

    korzystam z tego telefonu juz kilka dni i jestem bardzo zadowolony! system śmiga, zero zawieszek, zdjęcia ładne, chociaż jak na 8 mega to moglybyc lepsze. bateria luzik, 3,4 dni to tak przecietnie. z neta i przeglarki nie korzystalem, bo mi sie wlasnie ruter zepsul w domu, a internet z orange jest za drogi.

  • 1

    17.  2011-06-21 16:16:53

    Szkoda że nie ma Wideokonferencji i Radia. A tak to telefon niczego sobie. Ale i tak wolę Samsunga I9100 ( Galaxy 2 ). Pozdrawiam.

  • 1

    18. ~paul  2011-06-21 16:24:15  host: ebe128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Posiadam N8 i myślę zmienić na e7, ale chyba poczekam z rok na n9. Telefon na pierwszy rzut oka daje wrażenie jakby nokia chciała upodobnić się do apple. Technologicznie rok do tyłu, ale to NOKIA, a ja ją kocham. Zobaczymy.

  • 1

    20. ~Juvenille  2011-06-21 17:47:05  host: 93.176.242.92

    Ładny telefon. Widać, że Nokia powraca do gry ;].

  • 1

    22. ~Magda 23  2011-06-21 19:31:53  host: user111-3-0.citymedia.pl

    Bardzo mi się podoba ten telefonik . . . :D Ciekawe kiedy w Polsce no i jaka cena. :)

  • 1

    24. ~  2011-06-21 21:06:27  host: z15-07.opera-mini.net

    Co to jest ten SWYPE? I czy można go ładować przez USB (teraz oczywiście chodzi mi o telefon, a nie o to coś SWYPE)?

  • 0

    25.  2011-06-21 21:41:11

    Doskonały dotykowiec! Sprzedaję swoje HTC i E52 i kupuję to cudeńko jak tylko się pojawi w PL.

  • 0

    26. ~tutmozisa  2011-06-21 22:51:32  host: 178-36-180-142.adsl.inetia.pl

    ciekawa jestem jak faktycznie bedzie sie sprawował :)

  • 0

    28. ~kamil  2011-06-22 01:56:32  host: user-109-243-220-212.play-internet.pl

    jeśli chodzi o wygląd telefonu to się długo nie na myśleli, kwestia gustu ale jak na telefon tej klasy obudowa moim zdaniem powinna być ciekawsza, Być może jakieś nowe hasło reklamowe noki :'' bo liczy się wnętrze'', fakt bogate :)

  • -3

    29. ~Pm  2011-06-22 05:00:37  host: pm1227.pam.szczecin.pl

    Gdyby tylko miał Androida..

  • 2

    30. ~mario  2011-06-22 05:58:38  host: cmts.tvk-wolczyn.pl

    nareszcie bomba OD NOKII!

  • 0

    32.  2011-06-22 10:23:41

    Fajnie, że dali grafikę z 2005 roku... Super technologia wykonana w procesie 95nm.. Sprzęt jak się patrzy, przecież nikt nie gra w gry na smartfonach, a programiści nie widzą sensu w ich tworzeniu, gdyż każdy posiadacz smartfona myśli tylko o zastosowaniach biznesowych i przeglądaniu stron internetowych.

  • -1

    33. ~eM  2011-06-22 10:40:34  host: 212.160.172.70

    taki jakiś nie zbyt ładny ten telefon, ale bebechy już ma niezłe...

  • 1

    34. ~plus.pl  2011-06-22 11:00:43  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    W plusie będzie za 3000 zł przy abonamencie za 199 zł brutto. W dodatku to ma być promocja!

  • 0

    36. ~Lolek  2011-06-22 14:46:42  host: 212.160.172.70

    MASZYYYYNNNNAAAA:) Szkoda ze cena będzie kosmiczna;)

  • -1

    37. ~miku  2011-06-22 15:30:47  host: 178.219.120.38

    ciekawy fonik z wyglądu ciekawe czy ma kamerę do wideorozmów NA PEWNO W PIERWSZYCH MIESIĄCACH JAK będzie w Polsce cena nie zejdzie poniżej 1800zł JEŻELI SIĘ POKAŻE W POLSCE

  • 0

    38. ~Arek  2011-06-22 16:01:52  host: obywatel.net-partner.pl

    Genialny telefon, ale zastanawia mnie co zrobic, jak sie zawiesi, a nie pomoze reset czy wylacznik telefonu. Nie widze mozliwosci wyjmowania baterii...

  • 0

    39. ~Kozlish  2011-06-22 17:23:14  host: 89.191.147.128

    Teraz mam nokie i jakoś coraz mniej jestem z niej zadowolony, coraz lepsze produkty mają konkurenci

  • 0

    40. ~pppl  2011-06-22 17:51:46  host: brw122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    lepszy od mego peceta... marzenie

  • 0

    41. ~ktoś  2011-06-22 18:26:56  host: apn-77-113-25-238.dynamic.gprs.plus.pl

    gdyby mial transmiter fm... Ciekawi mnie takze ddoswietlanie kamery. Jeśli jest xenon to telefonik cudo sie zapowiada. Wie ktoś może co to jest ten system MeeGo? Jeśli coś na podobieństwo symbiana^3 (chodzi mi o wydajność, pobór ramu, mocy obliczeniowej i energii) to chyba mamy godnego następcę N8 i konkurenta dla sgs II

  • 0

    42. ~:)  2011-06-22 19:26:22  host: duc176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No i wreszcie jakaś porządna Nokia bez starego Symbiana :D

  • 1

    43. ~seba  2011-06-22 19:33:41  host: aaaj122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czekam na opinie. Waszym zdaniem to hit, czy shit?

  • 1

    48. ~heh  2011-06-23 16:44:02  host: akr115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wygląda fajnie, ale i tak każdy powie że to szmelc i że nokia schodzi na psy.

  • -1

    49. ~RamboCFC  2011-06-23 19:04:52  host: 83-238-53-145.ip.netia.com.pl

    Naprawdę zapowiada się super telefon,wyglądem przypomina troszkę ipoda

  • 0

    50. ~Michał  2011-06-23 20:10:33  host: public1375.xdsl.centertel.pl

    Ale maszyna,mam nadzieje ,że będzie mniej awaryjna od przeraklemowanej N8

  • 0

    51.  2011-06-23 21:58:23

    trzeba przyznać że ogormny krok do przodu i system ktory jest uzyteczny! choć sam jestem fanem androida z jednej strony, a z drugiej iOS na ipodzie :)

  • 0

    53.  2011-06-24 20:07:18

    Bateria : 1450 mAh Hmmm... no ciut lepsza niż w N8, mam nadzieje że wytrzyma cały dzień intensywnego korzystania. Cieszy fakt, że telefon działa błyskawicznie w porównaniu do N8 (filmiki z testów na youtube). Jeszcze tylko kilka miesięcy do premiery i przekonamy się czy telefon okaże się hitem czy też nie.

  • 0

    54. ~ja  2011-06-25 10:50:35  host: 88-199-120-64.tktelekom.pl

    konkret. porządna maszynka.

  • -1

    55. ~kowi  2011-06-25 13:53:18  host: zeus.tvtom.pl

    jak oni mogli w taką maszynę dać taki system ;/

  • 0

    56. ~ziome3eknh  2011-06-25 17:36:10  host: 89-77-93-23.dynamic.chello.pl

    No widzę,że godny konkurent będzie iphone 4g :) ciekawe kiedy w Polsce i jaka cena:) Widzę, że w końcu nokia wskoczyła na jakiś nowy system bo symbian to już przeżytek :)

  • 0

    57. ~gogo  2011-06-25 19:29:43  host: user-31-175-68-86.play-internet.pl

    najciekawsza nokia od ładnych paru lat...tylko jedno małe ,,ale": czemu nie dali radia....

  • 0

    58. ~WOW  2011-06-26 08:48:51  host: dui110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Robi wrażenie... wideo HD, dobry aparat, te wszystkie gorylskie szkła... no i w końcu nie ma tego Symbiana! Nareszcie coś innego, chociaż zamiast MeeGo android byłby lepszy... ;)

  • 0

    59. ~koluś  2011-06-26 10:49:27  host: aud45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak, to jest prawdziwy smartfon ;) MeeGo to trochę rozbudowany symbian anna, który wchodzi na równo z Windows'em Phone 7 i 7,5 :) aj gorąco. to jest jeden z 10 smartfonów, które ma zaprezentować nokia do przyszłych wakacji :)

  • 0

    60. ~gimzik88  2011-06-26 10:54:36  host: 178.252.37.181.internetia.net.pl

    kombajn... i najlepsze ze ma meego na pokładzie. a co to jest moduł NFC??

  • 0

    61. ~KPOS  2011-06-26 11:10:08  host: 83-238-171-111.ip.netia.com.pl

    Czyżby pierwsza porządna Nokia w świece smartonów od kilku lat? MeeGo i dobre wykonanie może być strzałem w dziesiątkę dla fińskiego producenta, tylko czy się przyjmie z takimi cenami wyjściowymi, skoro za dużo mniej można mieć coś podobnego.. Oby subsydia dały nam spore zniżki u opów!

  • 0

    62. ~mm  2011-06-26 12:35:22  host: 94.42.84.220

    a jaki to ma OS?

  • 0

    63. ~Miki 39  2011-06-26 13:35:50  host: user111-3-0.citymedia.pl

    Fajny telefonik ... ! Ciekawe jaka cena w Polsce.

  • 0

    65. ~Łuki  2011-06-26 18:52:20  host: 91.192.77.81

    Po ile on jest i kiedy do kupienia.??????

  • 0

    66.  2011-06-27 09:35:34

    skąd info o HDMI? w oficjalnej specyfikacji nie znajduję takiej wzmianki...

  • 0

    67. ~kamyk  2011-06-27 17:21:52  host: aqy99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zapowiada się ciekawie. tylko dlaczego n950 nie będzie?

  • 0

    70. ~  2011-06-29 09:44:31  host: 178.73.48.105

    Czy na pewno w tym telefonie jest możliwość rozszerzenia pamięci poprzez karty?

  • 0

    71. ~X  2011-06-29 15:32:31  host: 195.206.126.40

    Linux Power - to jest to moja (chyba) oststnia Nokia ! na windzie już nie kupie ;)

  • 0

    72. ~N3T  2011-06-29 17:50:54  host: 89-74-137-12.dynamic.chello.pl

    Ciekawe, tyle roznych przeciekow i postow, a tu nokia rezygnuje z klawiatury, co moim zdaniem jest bledem, osobiscie lubie pelna klawiature qwerty i nawet cos w rodzaju klawiatury z e7 bylo by juz sensowne, pisanie smsow i maili nie da sie w zaden sposob porownac do pisania na ekranie. Pytanie czy warto zmieniac nokie N900 na N9 ? troszke lepszy aparat, oczywiscie ekran inny (ale ten oporowy w n900 ma swoj plus, mozna nim operowac w rekawiczkach, w zimie zeby odebrac telefon z nowoczesnym ekranem trzeba je zdjac :) rozdzielczosc ta sama, podobna grafika, co prawda szybszy procesor, no i swietny system, ale szczerze mowiac, wole chyba albo n900 albo e7, a z podobnych fonikow wybral bym pewnie samsunga galaxy s2 ... co wy na to ?

  • 0

    73. ~kamil698  2011-07-01 12:42:52  host: 253.pronet-serwis.pl

    Już nie mogę się doczekać :)

  • 0

    74. ~ranger  2011-07-03 15:46:38  host: apn-77-112-34-203.dynamic.gprs.plus.pl

    wreszcie następca legendarnej N900 :) w tej chwili jestem szczęśliwym posiadaczem n900, jeżeli się ktoś interesuje fonikami to wie że jest na Linuxie a dokładnie na maemo i jestem z niej ogromnie zadowolony(bardzo duze możliwości w przeciwieństwie do symbiana czy androida) .czekałem na następcę N-ki no i się doczekałem :) linux-Power w super wykonaniu już czekam na N-ke w Polsce :)

  • -2

    75. ~tuc  2011-07-04 18:27:23  host: wlan3-85.srem.net

    co za szajs, ja nie moge... A wyglad tego ,,CUDA" to HIT. Spoko klocek, Nokia widze wyznacza nowe standardy. Rany, niech ta marka juz zejdzie ze sceny to sie dzieci przestana podniecac wreszcie, bo az rece i cycki opadaja jak sie czyta to spuszczanie sie nad tym badziewiem.

  • -1

    78. ~lahanteestamuloka łata fak  2011-07-06 13:24:34  host: t0biasz.ds.pg.gda.pl

    Nie ma w nim nic czego nie miałaby konkurencja (tylko nfc nie jest jeszcze takie popularne ale są i fony z tym) + system który miał być porzucony. I strasznie gruby większość zeszła poniżej 1cm a tu mamy 12mm!

  • 0

    79. ~  2011-07-08 19:58:35  host: public94882.cdma.centertel.pl

    @72 i 74, następcą N900 jest N950 z klawiaturą fizyczną więc nie gadajcie bredni.

  • 0

    80.  2011-07-09 15:24:29

    Ten telefon wyprzedza konkurencję. Znów nokia góruje nad innymi prostotą obsługi. Obsługa androida to porażka. Szkoda tylko, że nie ma radia i transmitera fm, ale inne rzeczy rekompensują te braki.

  • 1

    81. ~qwerty  2011-07-09 17:48:02  host: adso159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    75. Smęcisz od rzeczy. Jak ci się nie podoba i cie nie stać to nie musisz kupować. Uwierz mi że ludzie będą kupować ten telefon. Nokia może najlepszych smatfonów nie robi ale też nie najgorsze. Nokia ze sceny nie zejdzie bo nie robi tylko smartfonów ale też inne telefony cieszące się popularnością. A na N9 czekam z niecierpliwością i na kolejne testy XD. Osobiście mi się podoba.

  • -1

    82. ~Aeros1  2011-07-10 21:46:31  host: apn-77-115-60-254.dynamic.gprs.plus.pl

    nokia jak by chciała to by wypuściła telefon typu kartka - ale jak by się to przechowywało - wtf?!!?? przez przypadek wyrzucona do kosza z innymi kartkami

  • 0

    83. ~dawid  2011-07-11 03:13:18  host: user-31-175-197-213.play-internet.pl

    tel kosmicznie sie prezentuje po załaczeniu robi wrazenie;D jest mega szybki i bezproblemowy. Ale brak jacka, hdmi, lampy blyskowej to juz bład niewybaczalny niby nowa n8 ale tego nie ma...

  • 0

    84. ~e X t 7 3  2011-07-12 11:31:00  host: 195.206.126.40

    Linux "czysty" = bez nakładek typu Dalvik (Android), czy webowych (WebOS) to jest to ! ;) na pewno kupie ;)

  • 1

    85. ~@dawid  2011-07-13 10:32:32  host: dux215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @83 I czemu wymyślasz, że masz ten telefon? Jakto nie ma flasha? Ślepy? Jak nie ma HDMI? Albo nie widzisz na tym swoim telefoniku, albo go nie masz i nie przeczytałeś nawet jej opisu. Żeby nie mieszać: Telefon ma lampe blyskową, ma wyjście HDMI, a czy ma mini jacka - nie pisze tu ta informacja, bo pewnie uznali, że to oczywiste. Jak może nie być jacka? Mój telefon sprzed 3 lat ma 3,5mm!

  • 0

    86. ~maniek  2011-07-13 21:23:51  host: aamx173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No ale z tego co wiem to ona ma SAMOLED, więc z jednej strony lepsze doświetlenie, ale z drugiej przewaga zieleni na ekranie.

  • 1

    87. ~...  2011-07-15 11:17:44  host: duw14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie, nie ma S-AMOLED. Ma zwykłego AMOLED'a. I o co chodzi z tą zielenią? Amoledy to jedne z najlepszych ekranów na świecie!

  • -1

    88. ~senior  2011-07-15 23:42:04  host: bz250.internetdsl.tpnet.pl

    A czym się tu zachwycać,skoro świat wchodzi już w technologię 3D.Do tego jeszcze zmniejszono wartość matrycy aparatu fotograficznego z 12mpx w N8 do 8mpx w N9.

  • 0

    89. ~sds  2011-07-16 12:33:56  host: 92.21.171.237

    @maniek Ty chyba w życiu nie trzymałeś telefonu z super amoledem. Co do noki duży krok na przód co prawda specyfikcja jest trochę za topowymi galaxy s2 czy sensation, ale widać, że nokia powoli będzie wracać do gry. Nareszcie bez symbiama, wielki PLUS DLA NOKI !!!

  • 0

    90. ~Mike  2011-07-18 23:19:42  host: 87-205-135-218.adsl.inetia.pl

    @ 87 S-AMOLEDy świecą na lekko niebiesko, a w SGS2 I9100 na soczyście czerwono. Jedynie AMOLEDy od Nokii z wyj. partii wadliwej, fioletowej trzymają poziom. W E7 np. ekran jest fantastyczny.

  • 0

    91. ~Maniek  2011-07-19 14:08:01  host: dxc37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @87.chodzi o to że w Super AMOLED jest przewaga zielonych subpixeli (schemat RGBG)a co za tym idzie w porównaniu do SAMOLED+ (RGBRGB) różnica w jakości wyświetlanego obrazu jest znacząca. Poza tym nie twierdzę że AMOLED jest zły! wręcz przeciwnie. to jedne z najlepszych ekranów, które ustępują jedynie SAMOLED+ no i SAMOLED (w doświetleniu). Tyle.

  • 0

    92. ~  2011-07-19 14:12:00  host: dxc37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no i jacka 3,5 mm oczywście że ma.w tym samym miejscu, co nokia N8, w panelu górnym po lewej stronie.

  • 0

    93. ~Lolek  2011-07-21 19:29:52  host: ip-94-42-19-98.multimo.pl

    @88 senior, TELEPOLIS podawało informacje, że rzeczywista wartość matrycy to 12 Mpx. To tylko Nokia z nie wiadomych przyczyn nie podała prawdziwej informacji.

  • 0

    94. ~...  2011-07-21 19:31:08  host: ip-94-42-19-98.multimo.pl

    I tak mi na coś wygląa że seniorowi portfel się odchudził, nie może sobie N9 sprawić i wymyśla ;)

  • 0

    95. ~blu  2011-07-24 08:27:11  host: dsl95.9-24039.ttnet.net.tr

    ta nokia ma lepszy procesor niz iphone 4 i ramu wiencej i najwienksa pamienc do telefonu 64gb 8mp to maksimum jak na takom korte w aparacie wiencej bybylo to i blendy by byly podobno to meego to zakodowane maemo5/6 maemo to najsilniejsy system na swiecie ale ten podobno najszybszy a android fajny by byl gdyby byl bardziej poskladany i piksele sie w nim lepiej skladaly synbian to tez tragedia stara iox dobry jest dziala bez zacinania sie tylko android i sybian i stary windows w htc sie wiesal

  • -1

    96. ~dlaczego  2011-07-25 18:54:44  host: public6009.xdsl.centertel.pl

    Nie wiem dlaczego ale coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Nokia zaczyna odstawać od konkurencji. jak dla mnie nie ma puki co Nokii która mogła by porównywać się z HTC...Dystans technologiczny coraz bardziej zauważalny. Nawet Lg posiada już w swoim portfolio znacznie lepsze maszyny niż Nokia... Przykro mi to stwierdzić, ale Nokia staje się powoli producentem typowych średniaków...Szkoda tylko, że cena tego nie odzwierciedla .

  • -1

    97. ~SETH999  2011-07-27 12:44:20  host: user-188-33-207-158.play-internet.pl

    Witam.Posiadam ten fon od kilku m-cy, początkowo sprawiał wrażenie rewelacyjne jednak przy zwykłym użytkowaniu wyszło kilka mankamentów:1)nie zauważyłem pozytywnej zmiany w działaniu po aktualizacji oprogramowania, która też odbyła się z lekkimi problemami.2) ekran wcale nie działa tak rewelacyjnie, czasami musiałem kilka razy dotykac ikony żeby zaskoczyło.3) przy zablokowanym telefonie jest problem z odebraniem połączenia ponieważ mimo ze naciskam "odbierz" tel. zachowuje się jakby nadal był zablokowany, trzeba go najpierw odblokować recznie suwakiem z boku obudowy. Kilka razy straciłem w ten sposób połączenie.4)dodatkowe oprogramowanie(gry, gadżety itp) dostępne w większości przez OVISklep i bywają darmowe demówki to jednak większość jest płatna. Osobiście uważam że system SYM3 to totalna pomyłka. Od wielu lat używałem tylko nokii i SE i jestem trochę zawiedziony tym telefonem. Zastanawiam się w tej chwili nad ewentualną zmianą na coś z HTC ewentualnie Galaxy SII ale o tym modelu jeszcze za mało wiem.

  • 1

    98. ~fgfbndzab  2011-07-27 17:11:20  host: ip-94-42-26-155.multimo.pl

    @95 Widać że się ani trochę nie znasz. W liczbach procek jest lepszy niż w iPhone ale te 2 tel. mają całkiem inne platformy! MeeGo to nie jest żaden Maemo! Tylko taki "mobilny" linux... Zrobiłeś z siebie niezłego idiotę...

  • 0

    99. ~fsgav  2011-07-27 17:15:00  host: ip-94-42-26-155.multimo.pl

    Nie ma czegoś takiego jak "najsilniejszy system na świecie". OS'y mogą być stabilne, szybkie, nieobciązające. Nie najsilniejsze.

  • 0

    100. ~  2011-07-28 23:19:51  host: apn-77-113-148-85.dynamic.gprs.plus.pl

    do ~dlaczego. Czy moylbys podac jakis konkretny argument dlaczego tak uwazasz? moim zdaniem ta nokia w niczym nie ustepuje takim maszynkom jak swift black albo hd2. Ba, w niektorych rzeczach (z systemem operacyjnym na czele) bije je na glowe. To co ze ma mniej cyferek w specyfikacjach? Liczy sie wykorzystanie tych cyferek. Moge zagwarantowac ze android nie potrafi ich w pelni wykorzystac bo sam wymaga do dzialania sporo ramu i mocy obliczeniowej. Wydajnosc MeeGo jest zdecydowanie lepsza (patrz filmiki prezentujace dzialanie softa N9-tki) pozdrawiam

  • 0

    101. ~maniek  2011-08-02 22:20:09  host: apn-95-41-230-171.dynamic.gprs.plus.pl

    do @95 ten tel nie jest jeszcze oficjalnie dostepny, a Ty juz go masz, na dodatek z SYMBIANEM^3?? Brawo kolego. Raczej pomyliles telefony. Ona ma MeeGo na pokladzie. A tak poza tematem. Skad sa wziete informacje o tym ze ten tel posiada USB On The Go i wyjscie HDMI? Na stronie producenta nie ma podanych informacji ze takowe posiada...

  • 0

    102. ~maniek  2011-08-02 22:22:30  host: apn-95-41-230-171.dynamic.gprs.plus.pl

    przepraszam za blad. Moj komentarz skierowany byl do @97 SETH999

  • 0

    103. ~Carmen90  2011-08-05 07:14:31  host: cache2.piekary.net

    jeśli cena będzie w miarę odpowiednia na moją kieszeń, to na pewno kupię! jest naprawdę super!

  • 0

    104. ~Recenzent :)  2011-08-06 13:24:11  host: duz155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @100 popieram w 100% ! To samo tyczy się iPhonów. Niby parametry mają gorsze, niby procesory 2x gorsze, niby 2x mniej RAMu. Ale iOS jest 3x mniej obciążający niż Android! To samo jest w N9. Ta nokia przy 1 Ghz działa szybciej niż HTC Sensation z dual core.

  • 0

    105.  2011-08-08 12:09:52

    @97 co Ty piszesz za glupoty.w tym fonie nie ma S^3 i nie mozesz go miec w uzyciu ,,od kilku miesiecy,,

  • -1

    106. ~Maniak telefoniczny  2011-08-09 12:10:33  host: aiq56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon jedynie co może konturować z Samsungiem galaxy S(i 9000). Wygląd owszem ponadczasowy ale w środku niestety układy graficzne przestarzałe..

  • 0

    107. ~dawid;)  2011-08-11 23:46:20  host: user-31-175-104-207.play-internet.pl

    nie napisalem ze tel mam ale kolega maniak tel. ma i u niego oglądalem wiec wiem co pisze;)

  • -1

    108. ~Marian  2011-08-12 04:30:39  host: 093105176107.bialystok.vectranet.pl

    Niestety, nowy produkt Nokii, dobitnie udowadnia, że straciła ona zupełnie kontakt z czołówką najlepszych producentów (głównie Samsungiem) i przestała się liczyć na tym rynku. Pozostaje jej zagospodarowywanie niższego i ew. średniego segmentu tel. komórkowych. Najnowszy produkt z możliwością rewelacyjnego nagrywania 720 p.? To właśnie Samsung pierwszy zainstalował w swoim produkcie Omnia HD, taki aparat, ale... cztery lata temu. To cała epoka. Dziś nagrywa się z rozdzielczością 1800p. Wyświetlacz Amoled? Dwa lata temu, weszły już nowsze Super Amoledy a od przeszło pół roku istnieje Super Amoled Plus (instalowany w najlepszym seryjnie produkowanym smartfonie SAMSUNGU Galaxy S2) Dokładnie 4 lata Nokia jest spóźniona w stosunku do najlepszych producentów

  • -1

    109. ~Romek  2011-08-12 17:32:52  host: 093105176107.bialystok.vectranet.pl

    Najnowszy produkt Nokii,jest na samym starcie już przestarzały. Zastosowano rozwiązania znane już z telefonów SAMSUNGA, ale sprzed czterech lat. Z dwuletnim Galaxy S1, też trudno się jej mierzyć. Samsung ma szybszy i lepszy procesor, bardziej zaawansowany i większy wyświetlacz, lepszą baterię. Oczywiście nie mówiąc już o najnowszych produktach SAMSUNGA i najlepszym obecnie na rynku GALAXY S2. Tu różnica technologi jest ogromna, a Nokia dobitnie pokazuje, że straciła kontakt z czołówką producentów i to nie tylko z liderem - SAMSUNGIEM, ale również z HTC, LG i wielu słabszymi.

  • 0

    110. ~  2011-08-13 01:31:29  host: apn-77-112-236-161.dynamic.gprs.plus.pl

    nie wiem jak z ukladem graficznym ale cortex A8 wychwalany jest w innych smartfonach pod niebiosa. Zobaczymy jak bedzie gdy telefon wyjdzie do sprzedazy, choc patrzac na prezentacje jest naprawde szybki.

  • 1

    111. ~maniek  2011-08-13 01:35:10  host: apn-77-112-236-161.dynamic.gprs.plus.pl

    do @104: android 2.3 i tak nie obsluguje jeszcze procesorow dwurdzeniowych. Dopiero 3.0 bedzie obslugiwal. Wiec jaranie sie dzieci, ze w ich galaxy sII jest dwurdzeniowiec to glupota, bo i tak soft go nie wykorzystuje.

  • 0

    112. ~Adam  2011-08-16 21:12:31  host: c105-212.icpnet.pl

    @104 Dokładnie, iPhone sprzętowo jest niby słabszy ale system wymiata. To dlatego że system jest tworzony do konkretnego urządzenia i pod niego zoptymalizowany.

  • 0

    113. ~  2011-08-17 08:44:08  host: 212.160.172.70

    to powiedz mi czemu ten sam android 2.3 a nawet 2.2 na dualcorach renderuje strony www kilkakrotnie szybciej niz jednordzeniowce?

  • 0

    114. ~koper  2011-08-17 21:58:21  host: public101651.xdsl.centertel.pl

    Ja i tak wole Samsunga Galaxy S 2

  • 0

    115. ~C5  2011-08-19 19:57:30  host: user-31-175-35-125.play-internet.pl

    Nokia w końcu pomyślała o rozdzielczosici!!! Telefon fajny ale ciekawe ile będzie kosztować!!! Dużo władowali tam pamięci!

  • 1

    116. ~badi  2011-08-24 10:46:01  host: user-109-243-18-19.play-internet.pl

    Że niby inne modele lepsze bo mają 3D itp. Ale po co w telefonie nagrywanie 3D i inne bajery? Nokia przynajmniej pozostawia klasyczną, mocną linie telefonów komórkowych. Pozdrawiam

  • 0

    117. ~pepe  2011-08-30 11:12:37  host: 81-210-123-242.ip.netia.com.pl

    Chciałbym wyjaśnić że nazwa Super Amoled i inne tego typu marketingowe zlepki słów to nazwy Samsunga. Nokia ma swoją technologię AMOLED która jest inna ale tak samo dobra może nawet lepsza od Samsunga.

  • 0

    118. ~maniek  2011-09-04 21:01:04  host: eav187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moim zdaniem przesadzanie w tą "lepszą stronę" wcale nie wychodzi na dobre jakości odbioru. AMOLEDy moim zdaniem stanowią optimum, a to, że pobierają więcej energii niż SAMOLED+? proszę was... Fakt że na zużycie energii mają wpływ układy typu CPU, GPU, optymalizacja systemu itp, ale SGSII za długo na baterii nie pociągnie. Ale to temat dot. Nokii N9, więc do rzecy: szczerze nie mogę się doczekać jej premiery, z pewnością będzie wielkim wydarzeniem, choć jak dla mnie brakuje mi w niej jedynie sprzętowego spustu migawki i transmitera FM, z którego dość często korzystam. Pozdrawiam

  • 0

    120. ~marcin  2011-09-05 10:24:42  host: cmts.tvk-wolczyn.pl

    jest o wiele lepsza.Co do telefonu ,wszystko super ,ale ta cena!!!! Ciesze sie,ze Nokia omineła szerokim łukiem Androida,bo to dziadostwo i dziecinada...

  • 1

    123. ~  2011-09-13 18:18:44  host: 212.160.172.70

    #111 jezeli juz to 4.0 btw sa aplikcje np MX Video ktora wykorzystuje dwa rdzenie do odtwarzania wideo co powoduje podniesienie wydajnosci o 70%

  • -1

    124. ~rex  2011-09-15 06:54:55  host: public103016.xdsl.centertel.pl

    Niewątpliwie jest to najlepszy smartfon Noki.Niecałe 4 cale, bez kamerki z przodu,problemy z podstawowymi funkcjami jeżeli chodzi o odbiór rozmowy telefonicznej często doprowadzają użytkownika do szału.Odnoszę wrażenie że ten produkt został stworzony na siłe ale widać że to ostatni oddech agonalny.Ten produkt nie wnosi nic nowego w rozwój technologiczny mobile phone.Społeczeństwo oczekuje technologi zaskakującej a nie bazującej na podzespołach przeterminowanych i zalegających na peryferiach produkcyjnych.Cały sukces Noki to przywiązanie klientów do tej marki od ok.10 lat i strach przed zmianą marki na bardziej zaawansowaną.

  • -1

    125. ~def  2011-09-15 07:08:15  host: public103016.xdsl.centertel.pl

    A gdzie kamerka frontowa? Czy oni myślą że nabywca tego nie zauważy? Za tak wygórowaną kasę nie można nawet prowadzić wideorozmów?--nie zmieścili biedaczki.Przeciez telefony 10- cio letnie mają podwójną kamerkę.

  • 1

    126. ~1asd  2011-09-17 15:26:56  host: 194.156.44.24

    Wiekszosc z tego co widze chciala by zeby tam byla jewszcze pralka, lodowka, skaner, i zeby tel robil loda i podcieral tylek ludzie ogarnijcie sie

  • 0

    127.  2011-09-21 09:38:00

    @pepe, Nokia nie ma linii produkcyjnej wyświetlaczy, więc tym bardziej nie może mieć własnej technologii.

  • 0

    128. ~dzidzio2  2011-09-21 11:57:24  host: 234.97.17.95.dynamic.jazztel.es

    w morde polowa z was nawet nie ma pojecia co to jest meego.android??...po co android jak juz na N900 mozna bylo go zainstalowac(fakt nie dopracowany do konca ale dziala)wiec na N9 bedzie mozna zrobic jeszcze wiecej.Radio podobno jest wbudowane ale nie ma pod niego jeszcze softa.Po co komu Sg2 jak za pomoca terminala bedziesz mogl zrobic wiecej zeczy niz inne fony... polowa z was powinna zostac jeszcze przy 3310

  • 0

    129.  2011-09-22 13:14:50

    oj siedzi mi ten telefonik w glowie jako drugi fon obok N8:)

  • 0

    130. ~Damian  2011-09-22 13:39:05  host: 85.219.163.66

    Małe sprostowanie, Nokia jest na Symbianie więc proszę o zmiane :) Dzisiaj miałem szkolenie w pracy z Nokii i miałem okazję się nią pobawić, Jest na Symbianie Belle.

  • 0

    131. ~maniu  2011-09-23 22:34:51  host: asx3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    117 dzięki za info,uff, czyli będzie full rozdzielczość, piękne kolorki, filtr polaryzacyjny i Gorilla, miód dla oczu! Nie cierpię tego ekranu Sramoled w Samsungu w żadnej wersji, nieczytelne czcionki przy przeglądaniu neta to tragedia w Samsungu, oszukana rozdzielczość psuje ostrość liter, także w SGS 2, sprawdzałem, trochę lepiej niż w starym, ale dalej dno. Jeszcze Android który zżera procesor i RAM jak oszalały, co odbija się na drenowaniu baterii. Aparat też przeciętny Samsunga a cena wysoka.W Nokii n9 ma być nowoczesna matryca z porządnym obiektywem, zdjęcia będą śliczne jak na telefon. Nie trzeba będzie tłumaczyć się że lustrzanka została w domu. Trzymam kciuki za ten sprzęt! i czekam kiedy cena spadnie, mam czas nie muszę przepłacać za nowość i w końcu jest na co czekać :-)

  • -1

    132. ~robren  2011-09-27 18:20:29  host: host85.marbis.pl

    bez radia!!!!!!!!! no bez jaj

  • 0

    133. ~  2011-09-28 08:14:17  host: z26-02.opera-mini.net

    Nokia tylko robi pośmiewisko robiąc kolejne modele, które nic nowego nie wnoszą. Szkoda, bo całe życie kożystałem z ich telefonów.

  • 0

    134. ~Drakhu  2011-09-28 20:30:28  host: host-89-228-205-84.kalisz.mm.pl

    Cena nie odekwatna do mozliwosci, spodziewalem sie troszke wiecej po tym telefonie... Lepiej wybrac cos na Androidzie lub Iphona :/

  • 0

    135. ~maniek  2011-09-28 21:50:17  host: eba207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @117 faktycznie, 4.0

  • 0

    136.  2011-09-30 15:21:09

    ja juz mam pre-ordera N9 takze mysle ze 2 tygodnie i zagosci u moich raczkach:D

  • -1

    137. ~,...  2011-09-30 18:30:52  host: 89-73-245-180.dynamic.chello.pl

    niema radia !!! kapucha

  • -1

    138. ~lukas  2011-10-02 11:15:16  host: 178.183.189.62.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    no i praktycznie jest już w sprzedaży i kosztuje około 2300zł gdzie za 800zł kupiłem szajsunga wave z bardzo zbliżonymi parametrami gdzie szajsung ma leprzy wyświetlacz i też procek 1 ghz

  • 0

    139. ~luks  2011-10-07 20:53:04  host: aamw13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja powiem wam że zaebysty telefon. Trzymałem kolegi telefon, który testuje prototypy i pisze do nich oprogramowanie niezwykle mi się spodobał choć nie przepadam za nokią. mam nadzieje że niedlugo stanieje... jest niezwykle szybki i naprawde fajne oprogramowanie..

  • -1

    140. ~xxx  2011-10-09 11:46:02  host: 83.238.194.1

    12,1mm gruby ;/

  • 0

    141. ~gop  2011-10-09 13:59:11  host: V32-04.opera-mini.net

    największa wartość w tym telefonie to system natywny linux w tym xterminal,ssh ideał dla adminów itp. na ytubie jest masa filmików możliwościami n900 w n9 będzie to samo a nawet lepiej żeby tak zobrazować to na n900 można np wirtualizować starsze systemy windows możemy zainstalować normalne pecetowe wersje gg,tlen,skype n9 to prawdziwy pc a nie smartfon a to dzięki systemowi operacyjnemy

  • -1

    142. ~gdhs  2011-10-15 22:31:19  host: apn-77-114-36-240.dynamic.gprs.plus.pl

    wysoki SAR ! brak radia. gruby. juz na starcie brak wsparcia softu. szkoda. czy bateria wbudowana na stale???

  • 0

    143. ~marcin  2011-10-16 10:43:57  host: 89.200.157.226.internetia.net.pl

    Ludzie czy wy myślicie, że jeśli procesor ma zegar 1GHZ to od razu wymiata? Bardziej niż zegar liczy się po prostu wewnętrzna architektura i co z tego wynika ilość instrukcji wykonana w ciągu jednego cyklu zegara!!!

  • 0

    144. ~xxkl  2011-10-17 15:36:44  host: static-78-8-35-46.ssp.dialog.net.pl

    ktoś wspomniał o tym że gruby bo 12mm, ale nawet nie wiecie jak bardzo ergonomiczny i wygodny jest kształt tego telefonu. Naprawdę na początku śmiałem się z n8, jednak okazało się że telefon pewnie trzyma się w ręku, nie tak jak szajsungi, które wylecą tylko raz, bo później nie będzie czego zbierać. Nokia dalej produkuje najodporniejsze telefony! Nokia power

  • 0

    145. ~hhffdd  2011-10-17 17:09:17  host: afec70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    CZY KTOS WIE CZY ON DZIALA NA CIEPLO, CZY DOTYK ?

  • 0

    146. ~ziorr  2011-10-18 16:21:33  host: 82-160-19-2.tktelekom.pl

    szkoda, że nie ma aż tak wielu zmian jak na następczynie n8 przydałby się ekran 960x540 Super Amoled Plus, obsługa lte i aparat przebijający ten zainstalowany u poprzednika oraz gniazdo Host USB o i jeszcze przede wszystkim filmowanie Full HD

  • 0

    147. ~ziorr  2011-10-18 16:24:52  host: 82-160-19-2.tktelekom.pl

    No i wreszcie Nokia dała coś RAM bo to 128 MB utrzymywane przez ładnych pare lat to była istna tragedia, która w połączeniu jeszcze z tym szajsem Symbianem pozbawiała sensu instalacji wielowątkowości w smartfonach firmy z Espoo

  • 0

    148. ~paweł  2011-10-19 22:09:51  host: 89-78-155-148.dynamic.chello.pl

    iphone bye bye ! :-)

  • 0

    149. ~  2011-10-20 01:38:47  host: z09-12.opera-mini.net

    Jak czytam co niektóre półkretynia wypisują to rozpacz bierze, np 130 pisze że w pracy go przeszkolili i powiedzieli że ma Bellę (to tylko w Playu takie JOŁOPY pracują!!!). A funboye androida niech zostaną przy swoim nie wyrażają opinii o czymś czego w rękach nie mieli!!!!!!!!!

  • 1

    150. ~Paweł  2011-10-20 11:52:08  host: cd34.internetdsl.tpnet.pl

    Dobry telefon dla konkretnych ludzi, a nie cwaniaczków z ifonem. Często jak siedzę i słucham wypociny posiadaczy ifona to śmiać mnie się chce. Nokia prowadzi !

  • 1

    151.  2011-10-24 15:47:37

    Do mnie juz zawitala N9:) i jestem pod wrazeniem,mialem N8 i nie wiedzialem czy bedzie to taki duzy krok do przodu ale teraz jestem naprawde zadowolony:) ekran extra i genialna czulosc na dotyk,wykonanie taki maly gratis w postaci gumowego pokrowca krory idealnie pasuje i jest cienki ze w sumie nie widac ze wogole tam jest bo jeszcze nikt z moich znajomych gonie zauwazyl bo swtierdzili ze fajna obudowa:P przywyklem jzu do braku przyciskow i przesuwanie ekranow to bardzo przyjemna sprawa:) nie zamula nawet z 15 ekranami w tle. System Meego jest naprawde dobry,funkcjonalnosc szybkosc dzialania,bardzo mi sie podoba odtwarzacz muzyczny ,bardzo funkconalny przejrzysty a sama jakosc odtwarzania plikow wzorowa jak i przez wyjscie sluchawkowe z ktorego czesto korzystam puszczajac muzyke w przerwach w zespole na weselach. Nie wiem czemu ten serwis tak nisko ocenia aparat i jakosc filmow bo w porownaniu do N8 nie odczuwam spadku jakosci. Szczerze polecam dla tych ktorzy sie wahaja bo dla mnie przesiadka z N8 na N9 byla naprawde dobra decyzja:) POLECAM

  • 0

    152. ~mike  2011-10-25 21:24:27  host: public30097.xdsl.centertel.pl

    Ta Nokia kosztuje tyle co Iphone 4S ;0 A niektórzy plują jadem, że Iphone jest drogi!

  • 0

    153. ~KOLOZWIERZY  2011-10-29 15:30:22  host: v06-15.opera-mini.net

    JEST MEGA, NIE MOGĘ DOCZEKAĆ SIĘ N10

  • -1

    154. ~MeeGo ,,  2011-11-02 19:14:39  host: 217.97.253.92

    Nokia chyba przesadzila , intuicyjnym menu .. przekombinowane .. dzwiek nie rewelacja , Szkoda ze Brak Stereo =( Ekran zaczyna irytyowac po jakims czasie! wypukloscia , Android Wujka Google , funkcjonalnoscia przewyzsza MeeGo .

  • 0

    155. ~MeeGo 1.2 Harmattan  2011-11-04 17:05:52  host: pub-195-222-100-129.welnowiec.net

    No no...niby pokoloenie od N8 lecz symbiana już nie ma

  • 0

    156. ~kwazi1003  2011-11-07 22:30:31  host: 27.80-202-239.nextgentel.com

    Bardzo dobry tel Ale jest za mieki do gs2

  • 0

    157. ~nropaczona  2011-11-10 08:59:58  host: 87-205-152-211.adsl.inetia.pl

    ja w tym roku mam brac nikie n9 tylko mi oradzają czy słusznie czy ten telefon ma jakieś wdy

  • 0

    158. ~hellslayer  2011-11-10 23:02:46  host: 89.174.170.84

    co do radia, to wszystko co potrzebne do jego obsługi na pokładzie jest, wystarczy jedynie pobrać odpowiednią aplikację...

  • -1

    159. ~hmmm  2011-11-11 14:39:03  host: public828.cdma.centertel.pl

    i czym wy się zachwycacie?? odkąd są smartfony nokia jest daleko z tyłu... i do tego system operacyjny jak nie symbian to znów jakieś dziadostwo. nie oszukując się od kąt jest Android to nokia jest na samym szarym końcu z telefonami. Wolał bym nawet IPhona niż nokię tyle na ten temat

  • -1

    162. ~titu  2011-11-16 20:43:23  host: do.komnetpc.pl.z.tpnet.pl

    nie posiadam tego telefonu lecz mam htc wildfire s i android jest kosmicznie świetny, wole nie eksperymentować z nowym systemem żeby później lipy nie było :P ale to moje zdanie -,-

  • -2

    163. ~  2011-11-18 01:09:20  host: abaa247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    n9 czym tu sie zachwycac kibel finskiego koncernu wspaniale parametry 1ghz i 3,9 amoleda doslownie orgazm ludzie wy jacys nie widomi jestescie kamera 8mpx to ma byc szal.....me goo wow nokia zrozumiala ze na symbianie juz sie osmiesza wiec wklepala mi mee go i bedzie jechac kolejne 10lat bo na nic innego ich nie stac zalosne dziady ktore powinny wrocic do produkcji kaloszy bo w tym byli dobrzy:))))

  • -2

    164. ~  2011-11-18 01:14:14  host: abaa247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    o kolejny bol w n9 micro sim jak bede chcial zmienic aparat albo oddam n9 na serwis to co mam wziac duplikat karty od operatora ?zalosne fuck nokia!!!!!!!!

  • 2

    165. ~  2011-11-22 19:18:21  host: 212.160.172.70

    do 159. Kolego, napisałeś "od kąt", a powinno być "odkąd" i "wolał bym" zamiast "wolałbym". A takie zdania jak "Wolał bym nawet IPhona niż nokię tyle na ten temat" ogólnie są żałosne. Nie wiem czy miałeś w ogóle N9 i Iphone`a 4 w ręku żeby cokolwiek powiedzieć.

  • -2

    166. ~edek  2011-11-22 22:31:47  host: apn-95-41-145-48.dynamic.gprs.plus.pl

    Ostatnio popłakałem się ze śmiechu jak zobaczyłem w filmie jak koleś na N97 w ciągu kilku sekund przejrzał kilka stron internetowych (w tym telefonie strona w wersji mobile odpala się minutę albo dłużej), film nie był komedią jak również posiadanie tego shitu od Nokii. Nigdy więcej.

  • 0

    167. ~pablo  2011-11-29 11:53:13  host: staticline17271.toya.net.pl

    Witam! Rozważam zakup tego telefonu i z racji częstych podróży chcę zapytać o mapy, na których można nawigować przy pomocy tego telefonu. Interesuje mnie głównie AutoMapa, Garmin i inne popularne mapy. Proszę o konkretne informacje od osób, które już ten temat przerobiły. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

  • 1

    168. ~kos  2011-12-03 17:01:38  host: gw2.net2u.pl

    Ludzie... Telefon jeden z najbardziej pożądanych za granicą, MeeGo uznany za najlepszy interfejs w dziejach smartfonów (mimo to nokia nie chce go rozwijać)... A wy o kaloszach. Najpierw chwyćcie w ręce i poużywajcie, a nie kręcicie nosami, pisząc z Samsungów i HTC. Tylko krowa nie zmienia poglądów, być może dla tego, że nigdy niczego innego nie próbuje. Bądźmy rozsądni, oceniamy dopiero po użyciu, a nie po zasłyszanych stereotypach, ok?

  • 0

    169. ~fon  2011-12-29 15:52:14  host: ejr3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kolego 155 to nie pokolenie n8 tylko nastepca nokii n900 czyli nokia n950/n9 dla ktorej dodano system operacyjny Meego ktory mial byc rozwijany dla n900

  • 0

    170. ~Arturo3488  2012-01-06 16:49:14  host: alnca133.alfanet24.pl

    Witam wszystkich, proszę o pomoc odnosnie pamięci przydzielonej na "dane aplikacji" czyli 2,1GB, otuż jest ona całkiem zapełniona i telefon jest spowolniony oraz wyswietla komunikaty. Jak można zwolnić tą pamięć? Z góry dzięki... pozdrawiam użytkowników;) i nie tylko...

  • 0

    171. ~olo  2012-01-14 13:21:03  host: 148.136.202.84.customer.cdi.no

    Bardzo chcialbym ten telefon ale wersje 64GB. Mam 4 Nokie, kto by pomyslal, rok temu kupilem 2710 Navi zeby przetestowac nawigacje, po czym zaraz dokupilem C7 z ktorej jestem bardzo zadowolony. Poniewaz uzywam wielu kart sim dokupilem jeszcze c2-03. Telefonik jest bardzo dobry lecz niestety troche zbyt prymitywny - mimo wszystko na wyjazdy zagraniczne dobry, ma 2 karty SiM. Wszystkie zakupione Nokie maja wysoka jakosc wykonania i dzialaja bezproblemowo. Chce ta N9 - ma wszystko czego potrzebuje tylko gdzie kupic wersje 64 GB? Wersje 16 GB da sie juz za okolo 1tys zl kupic... 64 dalej ponad 2 tys :-( Poczekam, jest nadzieja, ze na Lumie sie rzuca i wtedy wyhacze jakas tania, najlepiej blekitna N9 :-)

  • -1

    172. ~M.G  2012-01-18 08:32:42  host: z55-09.opera-mini.net

    to juz n8 ma lepszy aparat zle złom

  • 0

    173. ~Arturo3488  2012-01-22 22:49:41  host: alnca133.alfanet24.pl

    Problem rozwiązany, przywrocilem ustawienia fabryczne... Polecam tez programik cleaner do czyszczenia smieci zapelniajacych pamiec.

  • -1

    174.  2012-01-25 13:21:57

    Nokię N9 na co dzień użytkuje mój Tata, ale ponieważ ja jestem help deskiem, adminem i doradcą w jednym- mam z tym telefonem stałą styczność. Sam używam Samsunga Galaxy SII, tak więc mam bezpośrednie porównanie dwóch telefonów -dostępnych obecnie w jednej cenie. Po zerowe- minus na wstępie za użycie kart microSim. wymaga wymiany / wycięcia karty, co gorsze- jeżeli telefon nawali to użycie innego telefonu będzie wymagało ponownej wymiany karty lub adaptera. Proponuję zaopatrzyć się w niego od razu. Telefon nie obsługuje też żadnych kart pamięci ! Po pierwsze, nie podzielam zachwytów nad szybkością działania czy "responsywnością" telefonu. Dla mnie reaguje ociężale. Działanie trzech ekranów jest dla mnie beznadziejne, brak możliwości wyciągnięcia skrótów najczęściej używanych "widżetów" np na głowny ekran. telefon niestabilnie utrzymuje połączenie WiFi- dwa metry od routera połączenie raz jest a raz go nie ma. Na plus to bardzo dobra jakość dźwięku przy rozmowach, porządna budowa i zastosowane materiały. bateria jak w innych smartfonach z ekranem tej wielkości. Wkurza mnie też dialer telefoniczny a konkretnie brak "inteligentnego wybierania". osobno szukamy w kontaktach a osobno wybieramy numer telefonu- aparat nie proponuje nam pozycji z książki /lub nazwach kontaktów o podobnych numerach. . Przyzwyczaiłem się do tego w Androidzie. Kiepska jest też kontrola nad używaniem transmisji danych.. brakuje mi przycisku typu APNDroida. Generalnie- fajny telefon ale za maks 1300 PLN.

  • 0

    175. ~  2012-01-31 22:15:49  host: V32-03.opera-mini.net

    Telefon cudo meego robi swoje ale trzeba umieć wykorzystać .A już trwają prace nad androidem ics dla n9 na n900 już coś tam wysmarowali ale narazie full działa tylko froyo nan n900 ale n9 + android+meggo to będzie hit.

  • 0

    176. ~  2012-03-05 17:24:22  host: 77-255-110-58.adsl.inetia.pl

    Jacka 3,5 posiada :) A czy ma radio to nie wiem ale chyba tak bo nie zawsze są trafne informacje :P

  • 0

    178. ~just123  2012-06-03 18:39:16  host: host-91.234.245.2.mediahost.pl

    na allegro jest za 128 zł z przesyłka czy to mozliwe

  • 0

    179. ~asdf  2012-06-08 02:33:01  host: abou209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~just123 jasne!! KUPUJ

  • 0

    180. ~kris  2012-06-27 11:36:07  host: 217.153.234.81

    radio można sobie ściągnąć z marketu, działa w miarę dobrze, nawet bez słuchawek, jedyne co mnie martwi to że obudowa mi nie wytrzymała i przy głośniczku przy napisie NOKIA mi pękła :( a taka porządna się wydawała, a dodatkowo noszę w pokrowcu nie wiem jak się to stało :/

  • -2

    181. ~dueler  2012-07-23 22:25:22  host: static-ip-87-248-75-167.promax.media.pl

    hahahahaha :DDD układ powervr sgx530... który to iphone go miał czy nie czasem nowoczesny 2g? to w żadnym stopniu nie nadaje sie jak na "flagowy" telefon , milestone z tym układem nie pokazywała fajerwerek w grach które choćby odpalily...

  • 1

    182. ~Andrzej  2012-07-24 16:47:25  host: 213-238-119-18.adsl.inetia.pl

    @181 dziecko drogie, idź i poproś tatę o nowe PSP. Odnośnie N9 - najlepszy, najpłynniej działający system na rynku smartfonów. Android się chowa, nawet na moim firmowym Galaxy S3 zdarzają się przycinki. Na Meego wszystko śmiga. Dobra bateria, ekran PureBlack oferuje jakość obrazu równie dobrą jak SAmoled+ od Samsunga. Rewelacyjna jakość połączeń głosowych. Dobrze trzymająca bateria. No i darmowa, bardzo dobra nawigacja! Ten telefon to na pewno nie zabawka dla dzieci jarających się trzyrdzeniowymi procesorami. Nie dla dzieci grających w durne gierki. Takie dzieci kupują Samsunga z Androidem i cieszą się gierkami, ładując telefon przed szkołą i po szkole. Dzieci mało dzwonią, więc jakość rozmów nie jest tak istotna - nie da się porozumieć? Nie szkodzi, poszukam zasięgu. Serio, gdyby to był dual sim, to rzuciłbym w pierony firmowym Galaxy S3 i używałbym tylko N9.

  • 0

    183. ~:P:P:P:P  2012-08-01 15:54:23  host: host93179216242.omega.static.3s.pl

    chodzi o to żeby telefon był niezawodny mnie nokia i motorola nigdy nie zawiodła moja mama ma galaxy s2 który zawiesił mi się w ręce po 10 min zabawy(nie robiłem żadnych poważnych operacji fonik miał 2 dni), pracowałem na symbianie (zawiesza sie tylko ludziom którzy są zajeb... genetycznie leniami i nie wyłączając aplikacji fakt że ma obrzydliwą szate graficzną) iphon jest monopolistą można go podpiąć do bentley continental napewno karzdy z was ma bentley-a i potrafi wykorzystać wtyczke nie tylko jako gniazdo ładowarki?? niech zostanie to bajer dla ludzi którzy lubią sie pochwalić (przeważnie dłógo sie nim nie chwalą) meego zaskoczył mie pozytywnie znalazłem parę życzy plus w tym systemie i jedną wadę wada jest taka że jest tylko jeden telefon na rynku z tym systemem i pewnie tak zostanie:( windows jest jak zawsze padaką był i będzie i nawet nie chce mi się patrzeć na telefony z windowsem unikam jak ognia wracając do tematu jak mam wydać kasę i się wkur... na samsunga który zawsze mię zawiódł (może trafiałem na liche egzem plaże) wole nokie która jest może i zacofana ale sprawdzona pewna i wiem ze dopóki mi bateria nie padnie zawsze jestem dostępny poza tym nie znam gościa który wykorzystał telefon w 100% ?? wszyscy piszą a bo mi sie zawiesił a tak naprawdę na 99% sam coś spier.. bo niechciał wydać 10 pln tylko musiał spiracić !! ja po każdym samsungu wracałem do noki motki lub se na tych telefonach nigdy sie nie przejechałem a poza tym dobrze że jest samsung puszcza telefony na pałę i testują na kieszeniach waszych czy się spier.... czy nie a może wyjdzie w końcu hit?? oo udało się kiedy np, Finowie jadą powoli i (nokia się nie psuje tylko zużywa(prócz całej serii lumi jest popsuta na taśmie prod)

  • 0

    184. ~  2012-09-19 10:36:59  host: abdy11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem w życiu już mnóstwo telefonów androidy, htc, windowsy itp. N9 kupiłem z ciekawości i był to strzał w dziesiątkę. System świetny intuicyjny, moja kobieta nie umie go obsłużyć :D:D:D czyli koniec inwigilacji.:) Polecam wgrać Faster n9 i podkręcić procek do 1250 mhz i powala prędkością. Jedyna wada jaka jest moim zdaniem to przerwyanie muzyki przez słuchawki bluetooth ale jest na to mod. System jest po prostu genialny. RSS wiadomości na wierzchu , pogoda, zawsze wiesz co się dzieje. Wyświetlacz clearback wymiata samsungi itp. Na prawdę polecam każdemu na testy i już z nim zostanie . Pozdrawiam

  • 1

    185. ~Mario  2013-03-04 13:01:52  host: h-176-98-123-8.pppoe.covernet.pl

    Mam ten telefon od ponad miesiąca i jestem zachwycony, wcześniej miałem nokię c5-03 oraz samsunga galaxy ace . Telefon działa jak błyskawica interfejs jest przejrzysty. A obsługa wszystkich funkcji telefonu jest intuicyjna. Telefon jest genialny. Wyświetlacz to największy atut tego telefonu powłoka antyrefleksyjna znacznie poprawia jakość wyświetlanych treści pod słońce. Tel. ani razu mi się nie zawiesił. Meego, bije na głowę inne platformy mobilne, które potrzebują nie wiadomo ile RAM'u i procesorów z nieskończoną ilością rdzeni oraz MHz. Wszystko co potrzebne do codziennego użytku jest już domyślnie zainstalowane.

  • 0

    186. ~noelle  2013-03-28 14:39:11  host: 135.nat.wide-net.pl

    EJ ,JAK WŁOŻYĆ KARTĘ PAMIĘCI ? :d

  • 0

    187.  2013-06-06 22:48:59

    (do 186)nie ma możliwości rozszerzenia pamięci

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet