Nokia N82 - opinie
Telefony Nokia Nokia N82 Opinie o Nokia N82

Nokia N82

w sumie: 631
‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna ›
  • 0

    1. ~quentin  2007-08-01 20:29:07  host: w3cache.zaodrze.punkt.pl

    Jak myślicie ? Będzie to tańszy model od n95 ?

  • 0

    2. ~mucus  2007-08-01 20:49:23  host: 80-194-164-143.cable.ubr12.live.blueyonder.co.uk

    no ta jest fajna...ale to chyba tylko dlatego mi się podoba ze troszkę przypomina mi Sony Ericssona. A ktos ostatnio narzekał na małe klawisze...ciekawe czy jak zobaczy to "cudo" to sie zachwyci... ZERO pomysłow na design u N!

  • 0

    3. ~plo  2007-08-01 20:53:11  host: drs107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pewnie drogi będzie ;( a tak btw, to prawie jak N95 tylko bez GPS i trochę ładniejszy wygląd.

  • 0

    4. ~  2007-08-01 22:05:22  host: cwb58.internetdsl.tpnet.pl

    o kurde nowa seria N :D masa n81 to fon a ten jeszcze lepszy :D z wyglądu i aparatu :D nawet dobrze ze nie jest rozsuwany. pamiec tez dobra tylko szkoda ze nie ma pamięąci jak n81 :D pozdro :D

  • 0

    5. ~Razor  2007-08-01 22:07:25  host: dve122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Brawa dla Nokii jesli robia telefon to pozadny, zwlaszcza jesli chodzi o wspaniale Nseries.

  • 0

    6. ~Omen  2007-08-01 22:09:25  host: dve122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nseries górą!!! Na chwile obecna ciezko znalezc lepsze telefony, moze sie z nimi rownac chyba tylko SE K800i

  • 0

    7. ~  2007-08-02 01:45:53  host: host8925148207.waldex.net

    niech juz nokia skonczy z symbianem bo na tym gownie nieda sie sluchac muzy bo odtwazacz jest koszmaem a kto dzis uzywa symbiana ?? WM rulez i SE rulez

  • 0

    8. ~TT  2007-08-02 07:09:39  host: 212.160.172.70

    O, mocny produkt :] Czekamy na test :) Tak przy okazji, widzę że designerom Nokii spodobały się przyciski z nowych SEryków ;)

  • 0

    9. ~Robobobo  2007-08-02 08:26:33  host: gw3.knc.pl

    Super telefonik.Narescie telefon klasy n95.Telefon prezentuje się super i mysle ze w praktyce tez tak jest.

  • 0

    10.  2007-08-02 09:24:52

    mam go:P hehe, nie no ŻART oczywiście. ale szczerze możńa powiedzieć że to nawet ciekawa propozycja Nokii, zarówno pod względem technicznym jak i wizualnym:D tylko ciekawe jaka będzie cena;/ wątpie żeby zwykłego śmiertelnika było na nią stać przez następne ćwierć wieku;p

  • 0

    11. ~M.Project  2007-08-02 09:33:27  host: aalr57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktoś orientuje się w jakiej cenie będzie?

  • 0

    12. ~najlepszy telefon  2007-08-02 10:33:08  host: guc10.internetdsl.tpnet.pl

    najlepszy telefon na swiecie. dziekuje ;)

  • 0

    13. ~aloyzy  2007-08-02 10:47:35  host: pronet.jasman.pl

    no to mis ie podoba, ladny wyglad, super funkcje no i aparat 5 mpx. tylko ciekawer jakie foty bedzie robil.

  • 0

    14.  2007-08-02 11:05:19

    ten fon ma wszystko co potrzebne ciekawe jakie telefony będą za ok 5 lat

  • 0

    15.  2007-08-02 11:35:21

    Idziemy do przodu chociaz... Tak troche jakby nowy wyglad N95...

  • 0

    16. ~jack62  2007-08-02 11:52:29  host: abxp161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zapowiada się fajny telefon ciekawe czy bedzie dostepny w polsce

  • 0

    17. ~tidum  2007-08-02 12:08:15  host: dln95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zajebisty tel tylko ile będzie kosztował i kiedy wyjdzie?

  • 0

    18. ~nurek  2007-08-02 15:33:35  host: aaxh52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z wyglądu jest zajefajny,ciekawe jak z jego funkcjonalnością.:)

  • 0

    19. ~szymo93  2007-08-02 17:07:42  host: 87-205-215-75.adsl.inetia.pl

    nokia zaszalała... Ale to musi być cegła...

  • 0

    20. ~Maciu$$  2007-08-02 17:39:09  host: evb199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No No Nokia sie postarala 5mpix,ksenonowy flesz,symbian,wifi i jeszcze wyjscie telewizyjne... pierwszy raz jestem podwrazeniem noki!!!

  • 0

    21.  2007-08-02 18:12:26

    Szczerze to jest to najlepsza komórka jaką widziałem, choć chyba wolałbym SE k850. Pozdro

  • 0

    22. ~Filippooo  2007-08-02 18:23:04  host: ecy137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Droższa od N95 nie powinna być... ale jest suuuper... Chyba pierwszy telefon (nie licząc tych które mają oprogramowania windows), który ma 2,4 cala... jestem ciekawy jak wygląda na żywo, bo zdjęcie liche :/

  • 0

    23. ~zbok  2007-08-02 19:07:56  host: acno96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    te mikroskopijne klawisze zupelnie jakbym widzial juz identyczne w jakims SE...

  • 0

    24. ~Dari  2007-08-02 21:21:29  host: elg202.internetdsl.tpnet.pl

    kopia K850i :D

  • 0

    25. ~Norbert  2007-08-02 23:13:19  host: mnich.koba.pl

    ooooooooooo widze ze cos konkretnego wyszlo

  • 0

    26. ~cicik662  2007-08-02 23:16:02  host: eof150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jakby powiedział Vince Carter "It's over":) w telefonach komorkowych to jest szczyt!

  • 0

    27. ~Mojzesz  2007-08-03 00:42:49  host: kal9-kal13-r1.bater.net.pl

    Jak dla mnie to ten telefon wyglada jak prototyp :P Wcale nie podobny do wiekszosci NOKI... wsumie jak na to patrze to nie wiem czy to dobrze czy źle ze ona calkowicie odbiega od wszystkich Noki :P ale parametry zachecaja do zakupu... szczegolnie aparat i jego mozliwosci oraz wyswietlacz ;) Pozdrawiam

  • 0

    28. ~  2007-08-03 01:25:38  host: coo216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czyżby ideał?? myśle że na sporo czasu tak

  • 0

    29. ~lol  2007-08-03 02:18:45  host: dynamic-87-105-50-130.ssp.dialog.net.pl

    Czy mi sie wydje cze te klawisze zostaly poprostu "ZWALONE" od Sony Ericssona LOL...

  • 0

    30. ~6233  2007-08-03 06:47:01  host: dynamic-87-105-132-38.ssp.dialog.net.pl

    nawet daje rade tylko kiedy bedzie w polsce hehehe

  • 0

    31. ~Vegeta  2007-08-03 14:18:24  host: czv202.internetdsl.tpnet.pl

    Jeju.Jakie cudo :D lepsze od Nokii n93i.Nie wiecie czy jest juz w polsce?I czy jest dostepne w ORANGE dla firm?

  • 0

    32.  2007-08-03 15:03:09

    wszystko super, tylko jaka będzie cena??

  • 0

    33. ~mathew  2007-08-03 16:46:02  host: ecn194.internetdsl.tpnet.pl

    hm...nawet plaski jak na te wszystkie nseries na razie nie wypowiadam sie wiecej bo nic nie wiem o tym urzadzeniu pewnie bedzie jako nowosc kosztowala okolo pieciu tysiecy (tak jak to bylo na poczatku z n95) a potem drastycznie spadnie...jak dwa razy dwa najpierw pojawi sie w chinach japonii i stanach tak bylo z n95..

  • 0

    34. ~uzytkownik  2007-08-03 16:58:05  host: host2-27.btk.net.pl

    mam tego tela juz troche jest to egzemplarz testowy.Jest to bardzo głupi telfon ponieważ ma symbiana a bateria trzyma 2 dni góra

  • 0

    35. ~pazuzu  2007-08-03 20:45:34  host: byk.onlinesc.net

    Musze przyznac ze telefon jest bardzo ladny. podejrzewam ze cena jaka przyjdzie za niego zaplacic bedzie kosmiczna...

  • 0

    36.  2007-08-03 21:33:52

    No i czego chcieć więcej? To już dopiero jest telefon doskonały. Ma wszystko co powinien mieć i jest całkiem nie brzydki. Terazto już robić tylko takie telefony.

  • 0

    37. ~Harg  2007-08-03 21:36:42  host: 89.174.71.26

    WOW to już jest telefon...

  • 0

    38. ~Komstaf  2007-08-03 23:42:32  host: host-50.21.pl

    Nokia robi wkoncu coraz ciekawsze telefony ciekawe kiedy bedzie na allegro i w jakiej cenie lub czy bedzie go miala jakas siec w madrej cenie. Mialem zamiar kupic N93i lecz chyba sie wstrzymam............

  • 0

    39. ~kamil099  2007-08-04 00:51:48  host: 88-199-111-32.tktelekom.pl

    następna nowa nokia tyle że ładniejsz od poprzednicki (N95) czyżby odpowiedź na nowego sony ericssona K850i ,kto wie .ogólnie mi się bardzo podoba wygląd . a opcje bardzo zachęcające

  • 0

    40. ~Kurt  2007-08-04 14:58:27  host: ebj10.internetdsl.tpnet.pl

    Niech żałują ci co kupili N95

  • 0

    41. ~Marti  2007-08-04 17:20:23  host: 80.48.194.69

    "mam tego tela juz troche jest to egzemplarz testowy.Jest to bardzo głupi telfon ponieważ ma symbiana a bateria trzyma 2 dni góra" to mnie rozwaliło i się już na ten temat nie będe wypowiadał. A co do porównywania tego telefonu do SE k850i dla mnie jest czymś śmiesznym xD Czy ma symbiana? Czy ma akcelelator 3D? Widział ktoś wogóle gry next n-gage? TV-out? itd itp Powiem tyle że ten telefon jak dla mnie jest idealny :) To też może troszke przypominać ulepszoną Nokie N73...

  • 0

    42. ~kamil099  2007-08-05 01:49:55  host: 88-199-111-32.tktelekom.pl

    do użytkownik jeżeli masz prototyp to gdzie ty mieszkasz bo myślę że w polsce napewno niem nawet prototypów

  • 0

    43. ~nEo  2007-08-05 15:13:29  host: octopus2.kolornet.pl

    a ja wyczytalem ze on MA GPS!! juz nie pamietam na jakiej stronie ale tak bylo... Wiec jak ona ma tez GPS to bedzie telefon cudo... tylko zeby ten GPS (jak jest) nie wygladal jak w N95

  • 0

    44.  2007-08-05 20:11:43

    Marti zgodzesie z toba ze to ulepszona N73. ale uzytkownik moze mowic prawde bo juz widzialem kilka prototypow SE na allegro i miedzyinnymi k850i

  • 0

    45. ~Ero  2007-08-06 07:47:28  host: host-550b7aa6.sileman.net.pl

    Nokia zaszalała bo nokia rządzi

  • 0

    46. ~radek  2007-08-06 10:30:41  host: 80.54.48.4

    do pilipppo:moja n73 tez ma wyswietlacz 2.4 cala

  • 0

    47. ~mici_stg  2007-08-07 22:21:54  host: actz210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mnie sie tam bardzo podba te model stylem podobny do se k650 i noki n73 takie pomieszane i aparat od philipsa albo nokin95 ale ładna skladanka wyszla:) pozdrawiam:)

  • 0

    48. ~er  2007-08-08 15:54:10  host: een250.internetdsl.tpnet.pl

    co do ceny tego telefonu to napewno będzie tańszy od n95.

  • 0

    49. ~ry-bek  2007-08-09 01:22:29  host: 87-205-168-171.adsl.inetia.pl

    widać że nokia nie radzi sobie na rynku z oryginalnością, skoro design niemal żywcem skopiowany z k550i. Ogólnie ładna jak na nokię. Miałem przez pół roku n73 i była to największa pomyłka w moim życiu jeśli chodzi o telefony. Jak to możliwe, żeby komóra tak często się wieszała?

  • 0

    50. ~idea  2007-08-09 19:22:24  host: acfe218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    SYMBIAN NA PEWNO NIE JEST DLA GLUPICH!!!!! od n73 zaczalem cenić Nokie(polecam dla koneserow dobrego sprzetu)

  • 0

    51. ~Marti  2007-08-09 20:01:57  host: 80.48.194.69

    $tomek199393' ale zobacz jak to jest napisane, stylistyka itp. Dla mnie to wygląda na txt 10 latka max ;) I wogóle kto by dał egzemplarz testowy komuś kto uważa że symbian to minus xD Nie wiem każdy "płacze" że telefony posiadający Symbiana się ścina itp itd Chce wejść do menu :/ Ja mam Nokie n73 i jakoś nie musze czekać żeby coś zrobić, telefon nie zaliczył mi jeszcze zwiechy nic! Fakt, mam go dopiero 8 dni :P

  • 0

    52. ~davio23  2007-08-11 11:34:45  host: public-gprs1649.centertel.pl

    patrzac na parametry tego fona to kombajn a nie telefon bije na leb n95 choc jego konkurentem jest k850i ale ja jestem za n82 ze wzgledu na aparat .wifi i symbiana

  • 0

    53. ~Slimol  2007-08-13 23:52:06  host: cpq50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zastanawia mnie dlaczego mówią, że będzie tańsza :| Przecież ma te same bebechy :P

  • 0

    54.  2007-08-14 21:51:18

    dajcie spokój sobie z tym telefonem 5 mpx chyba jak sie producentowi przyśni max rozmiar zdjecia to 2.0 mpx a jak ustawie 5 mpx to wyłancza sie tel z kolegami sie smioejemy ze ta opcja wyłacza telefon :)

  • 0

    55. ~baranos36  2007-08-17 14:48:54  host: ggd252.internetdsl.tpnet.pl

    iel może kosztować ta nokia??

  • 0

    56. ~Kuba  2007-08-17 18:02:45  host: 87-205-135-182.adsl.inetia.pl

    Telefon prezentuje się doskonale. Łączy w sobie cechy dwóch najbardziej udanych Nokii "N" wygląd i funkcjonalność N73 z możliwościami N95. Nic tylko czekać do listopada:)

  • 0

    57. ~tidum  2007-08-18 15:56:21  host: dkh248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Slimol będzie tańsza bo ma te same bebechy ponieważ gdy wychodziła n95 to była rewolucja a gdy ona wyjdzie to nie będzie już tak super nowość przez co będzie tańsza.

  • 0

    58. ~  2007-08-19 16:17:50  host: dxh86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zapowiada się super :) choć trochę przypomina SE: klawisze, ksenonowy flesz itp. szkoda nie ma zasłonki na aparat.., ale i tak jest ok.

  • 0

    59. ~Puma  2007-08-19 19:04:40  host: aaah78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fonik Nawet ładny jest. Ale i tak bedzie robił gorsze zdjecia od SE k850i. Ta optyka Carl'a Zeiss'a nie jest taka dobra, robi lepsze zdjecia w maksymalnym zblizeniu, ale normalnie bez zblizenia chowa sie do k850i. Jak chciecie miec dobrego fona kupcie se k850i nie pozałujecie tego wyboru!!

  • 0

    60. ~  2007-08-19 19:09:24  host: aaah78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a tak nawiasem najlepszy jest samsung SGH-G600!! Zajebiscie wyglada jak juz to tego bym kupił, k850i na drugi miejscu stoi.

  • 0

    61.  2007-08-20 17:25:06

    ciekawy telefon... znacie moze cene?

  • 0

    62. ~bż  2007-08-21 09:17:19  host: dyn90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mi on wygląda na następce N73

  • 0

    63. ~ech  2007-08-21 13:40:47  host: g134.zicom.pl

    odp na: ~uzytkownik mam troche komórek w mózgu ale to jest model testowy (mózg) i wyłącza się po góra 2 minutach myślenia ale jest to bardzo fajny mózg

  • 0

    64. ~davio23  2007-08-24 09:52:11  host: public-gprs43893.centertel.pl

    mam zamiar kupic ten telefon za dwa lata. mam tylko dwa zastrzezenia do tego telefonu:bateria krotko trzyma no i mogli by walnac optyczny zoom

  • 0

    65. ~Pm  2007-08-25 16:06:44  host: ato90.internetdsl.tpnet.pl

    Nokia kopiuje SE !!!!!!!!!!

  • 0

    66. ~tidum  2007-08-28 22:16:26  host: dli58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Puma - sprzedajesz ericsson że sądziszże k850i jest lepsze od n82 a co dopiero że robi lepsze zdjęcia...

  • 0

    67. ~ToMciO  2007-08-29 09:35:20  host: apn-101-26.gprsbal.plusgsm.pl

    Czy nie wiecie kiedy ten telefon wejdzie do sprzedaży i jaką będzie miał cenę ?????

  • 0

    68.  2007-08-29 15:19:09

    ile on kosztuje w salonie??

  • 0

    69.  2007-08-30 13:54:58

    Czy nie wiecie kiedy ten telefon będzie w sprzedaży i jaką będzie miał cenę ? ? ? ?

  • 0

    70. ~rogi  2007-09-04 14:04:06  host: dhcp6-185.eastwest.com.pl

    5mpix mowi samo za siebie glagy

  • 0

    71. ~  2007-09-04 18:32:56  host: acqx17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    design podobny do stylu se

  • 0

    72. ~SmD  2007-09-06 21:50:52  host: 217.153.237.66

    te goziczki sa dziwne... mialem taki telefon w rece i jakos mi nie podeszly... Ale podobno lepsze od zwyklych, a napewno w stanie nietrzezwosci duzo pomaga :Da

  • 0

    73. ~mathew  2007-09-10 12:54:25  host: ejc122.internetdsl.tpnet.pl

    nio telefon ideal ale aparat i tak kiedys pojdzie w zapomnienie sony eryki i te nowe noki wprowadzaja juz te szerokokatne 7,2 mpix i 8 mpix...postep....ale i tak cyfrowki nie przebija a lustrzanki w ogole pozdro!

  • 0

    74. ~  2007-09-12 20:00:47  host: multinet-1-49.kal.pl

    Hmmm klawisze z lekka głupie;/ a kłupił bym sie ze jest podobne do N73 :p co wy na to:>?

  • 0

    75. ~Płonące pOśLADKI  2007-09-23 10:19:11  host: eqz169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ogólnie to posiadam N73 i tak średnio jestem zadowolony podstawowe minusy to : strasznie krótki czas działania baterii,tyle bajerów i co z tego bo pełnych 72 godzin nie wytrzyma :wolno działa , czasem za wolno, nawet sam aparat włącza się 5 sekund czasem to aż wstyd jak ktoś patrzy jak to "cudo" działa,nawet wejście do MENU czasem trwa zbyt długo a nawet wieczność, ale jak dobrze zaskoczy to śmiga jak marzenie ale rzadkość, :czasem tez pamięć się zapełnia i to też wkurza bo chcesz obejrzeć filmik jakiś a tu "błąd ogólny" i co z tego że urządzenie ma 40 ram, jak po włączeniu telefonu wolnych jest max 26 a w trybie całodobowym jakiś 6 może 10 I dlatego z powodów powyższych zanim zakupie N82 poczekam aż trochę się ułoży na rynku bo chcę mieć pewność że nie będę mieć podobnych problemów.... Jeśli chodzi o cenę to zakładam że w granicach 2000 - 2500zł Nokia się ceni i nawet za ich własne błędy trzeba słono płacić... :/

  • 0

    76. ~czacha  2007-09-25 07:31:09  host: 2-208-149-91.cpe.marton.net.pl

    lol ale jestescie tepi boze konkurentem k850i bije na leb n95 dlaczego wpuszczacie na forum nie dorozwoje wole n95 z tego powodu ze ma wiekszy wyswietlacz i jakos ladniej wyglada bo reszta to to samo,ale mowiac o konkurencie k850i buahahah... 256tys kol. 5mpx i koniec co tu dalej wymieniac jedyny format nagrywania 3gp cichy jak to se dlatego mniej charczy,ale i tak zniekształca ładnie z wygladu oryginalny trza przyznac a jakos zdjecia nieswiadczy o pikselach laiki... wyswietlacz nawet duzy to przyznam tylko ze od menu do al funkcji wyswietlacz to 3/4 wyswietlacza żal.pl i takie miernoty jak wy porownuja najlepsze telefony w europie do takich smieci jak se niestac was kupujecie se proste od n70 dla ktorej miala byc konkurencja k750i buahahhaa nokia jest najlepsza moze i droga ale warta swej ceny jak ktos chce kawalek tandetnego plastiku ktory po miesiacu kosztuje 500zł prosze bardzo.najdrozsza

  • 0

    77. ~Armenia  2007-10-05 18:30:55  host: cxc138.internetdsl.tpnet.pl

    Nokia żądzi !!! Będę taką miał za rok w gudniu:-(Troszkę poźno ale warto czekac;-) Pozdrawiam

  • 0

    78. ~Adrian220  2007-10-10 18:03:23  host: dyp187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z poaczatku mysalalem ze nie ma oslony na apaat ale sie mylilem bo gdzies wyczytalem ze ma.. a to byl tylko jedyny argument zeby go nie miec ale skoro ma oslone to ten tel jest juz moj.. :) sorry ze bez polskich znakow ;)

  • 0

    79. ~Kurt  2007-10-16 17:07:12  host: ebj10.internetdsl.tpnet.pl

    cena będzie kosmiczna

  • 0

    80. ~Kili  2007-10-18 22:07:25  host: 088156027154.ols.vectranet.pl

    Nie ma IRdy, nie ma stereo głośniczków, nie ma Navi Wheel (N81

  • 0

    81. ~kili  2007-10-19 21:56:39  host: 088156027154.ols.vectranet.pl

    kiedy nokia go oficjalnie przedstawi ??

  • 0

    82. ~Acocieto  2007-10-24 08:16:56  host: z-easy-com.wro-ar1.tpnet.pl

    Płonące pOśLADKI Jak sie nie znasz to zacina Ci sie telefon mi chodzi idealnie i szybko. Po 1 wrzuc program freemem, po 2 zrob formata, po 3 zaktualizuj opgrogramowanie!!! Amator...

  • 0

    83. ~Pan X  2007-10-25 19:07:48  host: 213.172.178.174

    ~czacha popieram. Nokie zawsze i wszedzie będą lepsze od SE mimo że miałem już i K800 i K850. K850 to jakaś firmowa pomyłka z cholernie dziadowskim aparatem (matryca z interpolacją softową do 5M). N70 bije możliwościami 3 razy K850..

  • 0

    84. ~znawca  2007-10-31 11:05:22  host: 87-205-227-124.adsl.inetia.pl

    Do #80 Kili: Popatrz dokladniej na zdjęcie (obrazek) tego telefonu. Widać tam dwa głośniki (więc stereo jest). Fakt IRdy nie ma, ale ma bluetooth i to wystarczy. IRda jest już przestarzała. Jak n82 wejdzie na rynek to mało, który fon będzie miał IRdę. Co do Navi Wheel... W n81 działa tylko w mp3 i galerii (może to zmienią). Nie jest to ważna funkcja (tylko jeden telefon ją ma) i jej brak to raczej nie wada. Do #76 czacha: Zgadzam się, n95 ładniejsza. Najważniejszy jest duży wyświetlacz. A se nie mają szans przy n82 i n95.

  • 0

    85.  2007-11-01 11:14:12

    To mój nowy telefon:D Nie ma nic lepszego na rynku! takie cudo w takich wymiarach!

  • 0

    86. ~adusia19  2007-11-06 14:40:00  host: aajv204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ie wiecie ile ten telefon kosztuje??

  • 0

    87.  2007-11-13 18:20:54

    Rety... Fanatycy nokii... Chociaż raz mieliście sony ericssona w ręce? Do pana x: akurat uwieżę, że miałeś k850i. Może jego podróbkę... On jeszcze nie wyszedł na rynek kiedy to pisałeś... lol. Według ciebie "N70 bije możliwościami 3 razy K850.." Hahaha... n70 to beznadziejny telefon z najgłupszym PDA czyli symbian OS. Do tego słaby aparat - ledwie 2 mpix, a k850i - 1. 5 mpix 2 autofocus 3. KSENONOWA lampa błyskowa, a nie głupia diodka podświetlająca jak w nokiach 4. retusz zdjęcia po jego wykonaniu 5. photo fix 6. best pic 7. pictBridge 8. stabilizator obrazu 9. stabilizator obrazu w nagraniach video 10. 16x zoom cyfrowy Do czacha: nic nie zrozumiałem z twojego bełkotu. To moja edycja: może lepiej zrozumie się: Lol. Ale jestescie tępi... Boże... Konkurentem jest tylko k850i. Nokia n82 bije na łeb n95. Dlaczego? Wpuszczacie na forum niedorozwoje.(to żadne wytłumaczenie - przypis) Wolę n95(najpierw mówisz, że wolisz n82 ehh..-kolejny przypis...) z tego powodu, że ma wiekszy wyświetlacz i jakoś ładniej wyglada, bo reszta to to samo,ale mowiac o konkurencie k850i buahahaha... 256tys kol. 5mpx i koniec. Co tu dalej wymieniać. Jedyny format nagrywania to 3gp, który jest cichy jak to se, dlatego mniej charczy, ale i tak zniekształca obraz Ładnie z wygladu. Oryginalny trzeba przyznac, ale jakoś zdjecia nie świadczy o pikselach laiki... wyświetlacz nawet duży to przyznam, tylko, że od menu do ([al funkcji wyswietlacz to 3/4 wyswietlacza żal.pl]

  • 0

    88.  2007-11-13 18:22:35

    Ten poprzedni post mój to tylko edycja i to co napisał Pan x to NNIIEEPPRRAAWWDDAA!!! A nokia to szmelc.kropka.

  • 0

    89. ~Kurt  2007-11-13 18:55:22  host: ebj10.internetdsl.tpnet.pl

    DO rabarbar nie chce mi się wierzyć że masz już ten telefon a jak tak to z ciekawości zapytam ile dałeś on jeszcze nawet nie jest zaprezentowany na stronie nokii

  • 0

    90. ~cennik  2007-11-14 14:14:16  host: epn186.internetdsl.tpnet.pl

    cena bedzie wahala sie ok 450 euro czyli ok. 1800 zł

  • 0

    91. ~atom  2007-11-14 17:51:25  host: acgh230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    trzeba być od dawna pod krawężnikiem żeby twierdzić na trzeżwo że N70 bije możliwościami 3 razy k850.z ignorantami non disputandum i w tym przypadku nawet marny profesor ma rację poważniej--tylko w jednym przypadku n70 jest poprawniejsza od ...k750(świadomie nie wymieniam następców)w możliwosciach symbiana,i tylko dla tych co potrafią to używać-b.dobre liceum i dobre studia,dla reszty wystarczy n6070).używam obecnie n73 i k800i i dopiero od n73 doceniam nokie.pozdrawiam ambitnych użytkowników komórek

  • 0

    92. ~majki  2007-11-14 18:02:05  host: chello087207063035.chello.pl

    Ten tel ma na bank A-gps. Niewiadomo jeszcze nic nt. cpu i gpu.Premiera byla chyba wczoraj.Ja juz nie chce n95 8GB, to jest lepsze, chociaz troszke dluuugi ten tel ;/ Ale ma wszystko to samo co n95 + polimerowa bateria wkoncu!

  • 0

    93. ~majki  2007-11-14 18:02:14  host: chello087207063035.chello.pl

    Ten tel ma na bank A-gps. Niewiadomo jeszcze nic nt. cpu i gpu.Premiera byla chyba wczoraj.Ja juz nie chce n95 8GB, to jest lepsze, chociaz troszke dluuugi ten tel ;/ Ale ma wszystko to samo co n95 + polimerowa bateria wkoncu!Cena netto 450E

  • 0

    94. ~drumel  2007-11-14 18:30:54  host: 213.25.189.50

    450euro... wszystko ladnie pieknie ale bateria do kitu :s

  • 0

    95.  2007-11-14 18:50:46

    Jejku, dzieci znowu sie podniecają aparatem, ile toto ma megapixeli... Może mieć nawet i ze 20 ale jak ma taki obiektyw wilekości główki od szpilki to nic z tego nie będzie.

  • 0

    96. ~p  2007-11-14 18:53:30  host: zaczek.nat.student.pw.edu.pl

    powinna byc o 1 cm krotsza, ma bajery ale jest po prostu brzydka, nie najbardziej ale jednak brzydka

  • 0

    97. ~ziomek~~rsw  2007-11-14 19:52:19  host: host-550b7e66.sileman.net.pl

    Szczerze to nie lubie nokii, SE sa lepsze. Mialem N70 i miala wiele wad: zacinala sie, slaby dzwiek itd. Polecam rowniez moterole Z8, to dopiero cudo, mam ja od 2 tyg. i jestem z niej zadowolony.

  • 0

    98. ~  2007-11-14 20:43:41  host: 88-199-130-242.tktelekom.pl

    Cena 450 euro !

  • 0

    99. ~adi  2007-11-14 21:05:36  host: user44-110.satfilm.net.pl

    czy ktoś może wie ile to będzie mieć ramu mam nadzieje ze nie będzie tak mało jak w n73.

  • 0

    100. ~bez nicka  2007-11-14 21:10:07  host: beitris.static.korbank.pl

    Podniecacie się jakimiś telefonami które mają 5 mpx, odtwarzacz i inne niepotrzebne wam bajery takie jak HSDPA, WIFI, EDGE, HSCSD. TAKI TELEFON TO SHIT. Większości z was potrzebny tylko do szpanowania w szkole, przed kumplami, na przerwie, w autobusie i chwalenia się jego cenną. A wracając do aparatu jego jakość jest po prostu marna, to że ma 5mpx to nie znaczy o jakości zdjęć, o jakości zdjęć świadczy optyka która jest w telefonach marna a na dodatek z plastikową soczewką marnej jakości (w tym też). Lepsze zdjęcia od takiego telefonu robi aparat marki x z supermarketu za 299zł. A co do odtwarzacza to szkoda gadać w porównaniu do np mp3 creative za 300zł jakość jest marna. A najbardziej mnie wkurza to jak reklamują telefony producenci np:"komputer w kieszeni" co pokrywa się z rzeczywistością w 2%. Nie podniecajcie się ilością pikseli w Aparacie nawet jeśli było by ich 10, miałem nokie n95 przez 2 miesiące i muszę powiedzieć że zakup tego telefonu to jedna z moich największych "porażek życiowych". PS; lepiej kupić np. nokie 1600

  • 0

    101.  2007-11-14 21:13:10

    ty ale poco nokia zrobiła ten telefon skoro n95 ma prawie takie same funkcje . . . pozdro

  • 0

    102. ~marcin  2007-11-14 21:48:26  host: bgc61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cena ponoc od 400 do 450 euro

  • 0

    103.  2007-11-15 11:10:31

    eeetam mi sie nie podoba. sie podniecacie że taka wspaniała a pewnie będzie to samo co z n95(ona przynajmniej ładnie wyglądała)

  • 0

    104. ~qwerty  2007-11-15 11:42:53  host: avy19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kili. A kto teraz używa IRDY??????????? IRDE to używałem 5 lat temu. Odkąd jest BLUETOOTH to irda jest zbędna.

  • 0

    105. ~  2007-11-15 12:12:37  host: inet20908na-1.eranet.pl

    kicz. niestety nokia ostatnio nie powala na kolana.

  • 0

    106. ~;Domelo  2007-11-15 13:52:45  host: static-ip-87-248-80-131.promax.media.pl

    jak zwykle paskudny fon !!!!!! bo to nokia ssamsung i SE the best

  • 0

    107. ~N70  2007-11-15 17:44:18  host: aaea248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zerznięty z SE

  • 0

    108. ~eBayo  2007-11-15 21:23:10  host: pc2-27.digicom.net.pl

    Nowa "N-ka" w sklepach powinna kosztować około 450 euro.

  • 0

    109.  2007-11-15 21:43:00

    nie jeden Sony Ericsson moze sie zblirzyc parametrami... ale nokia jest marką samą dla siebie jakis tam SE zawsze będzie o krok w tył, moze i przypomina niektórym sony ericssona patrząc na klawisze ale nie jedna firma zapapugowala np "dotykową" klawiature z motorolli v3 i nikt nie "srał" z tego powodu ;D wszystko dla tego ze ta strona jest w więkrzosci oblegana przez fanów Sony Ericssona i zazdroszczą osiągnięcią noki które mówią same za siebie ;P pozdro dla fanów noki

  • 0

    110. ~Uper  2007-11-15 23:39:25  host: abdz240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chinole zrobili już samsunga B600 ma 10 mpxi nawet ładny ten samsung.

  • 0

    111. ~Uper  2007-11-15 23:41:53  host: abdz240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    I Jeszcze dodam ma 3 krotny zoom optyczny kosztuje 1000$ dolarów to na nasze okolo 3200zl

  • 0

    112. ~idea  2007-11-16 19:17:19  host: achb151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jeżeli ktoś twierdzi(może tylko brechoce)że N70 bije możliwościami 3x K850,,to albo jest chory albo ma 11latek albo nie miał tych telefonów w rękach,nie mówiąc o rozumieniu tych komórek(a po drugie wystarczy zobaczyć ranking terminali w telepolisie i co?),dodam iż N70 nie ma Af a to podstawa poprawnej fotografii,n70 jest lepsza od k750 tylko w symbianie w opcji internet(umożliwia podtrzymanie sesji web po wyjsciu do menu głównego-to dobra zaleta).N73 w moim przypadku działa przez 6dni-wg mnie b.dobrze-ponieważ korzystam ok 1.5h z internetu ze względu na inwestycje GPW.K800i działa 8dni.ale niestety gorzej z web,ponieważ nie ma opcji podtrzymania sesji web(a pierwszy obok siemensa robił to se68 i jakiś osiołek od softu to popsuł).polecam poważniejszym wypowiadaczom testy n73 i k800i.oraz innych podobnych w Komputer i Swiat-2/2007r i do tego zacząć rozmowę bo powyższe wypotki to żenada

  • 0

    113. ~TapeR  2007-11-16 21:05:26  host: w3cache.dolsat.pl

    NIE ZGADZAM SIĘ Z OSOBĄ KTÓRA PISZE O N73 ŻE KRÓTKI CZAS DZIAŁANIA? CHŁOPIE TY PEWNIE MASZ JAKIEŚ BADZIEWIE Z ALLEGRO PO 10-ANGOLACH KTÓREGO SOFT BYŁ RŻNIĘTY JAK,,TERESA ORLOWSKI,,!!N73 MAM OD ROKU I JEST TO MOJA NASTĘPNA Z KILKU NOKII JAKIE POSIADAŁEM I BATERIA JEST NAJLEPSZA I CZAS DZIAŁANIA PRZY PARU ROZMOWACH ESKACH I FOTACH TO NA SPOX TYDZIEŃ!MOŻE I SYMBIAN TROCHE CZASEM WOLNY ALE SYSTEM TO SYSTEM!WYŚWIETLACZ BAYER ŻE GDY MIAŁEM DO WYBORU N80 TO WYBLAKŁA PRZY N73 NO I FUNKCJE I NIC NIE TRZESZCZY JAK W TANDETNO-PLASTYCZNYCH SE!KAŻDY POSIADACZ TEJ N-ki PRZYZNA MI RACJE!Pozdro!

  • 0

    114. ~walosek  2007-11-16 23:45:47  host: adpg229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    n82 ma navi whell!!, cena to 450 ero bez podatku, premiera oficjalna byla 14ego, w polsce w styczniu za cene prawdopodobie na starcie bedzie kosztowac 1999 zl takie są zalozenia w nokia, na swiecie w sklepach bedzie od 1 grudnia sprzedawana, 5 mega pixeli, xenonowa lapa, stereo 3d, 2 giga pamiec, redukcja czerw oczy, WIFI (w-lan), bluetooth, radio, tv (ale cyfrowa dbv), nagrania o jakosci dvd (30 klatek), piekne foto w nocy, akcelerator 3d do gier (N-gage), Open GL 1.1 , Symbian 92, Szybki proceso 330, pamiec NAND 256 oraz 128 SDRAM, - TELEFON NA WYPASIE, i jak sie pojawi od razu biore :)

  • 0

    115.  2007-11-17 12:18:48

    USA $ 600; €OPA 450 €

  • 0

    116. ~da  2007-11-17 12:56:49  host: wifimax.pl

    Design telefonu jest zachwycający. Nokia stara się bardziej niż se w tej chwili, by złapać klienta :) A co do IRdy ona jest już przestarzała. W kwestii komu się podoba ,a komu nie ,lepiej to zostawić dla siebie ,bo o gustach się nie dyskutuje. Każdy lubi co innego i w telefonie będą potrzebne inne funkcje .Mogę się mylić, jeżeli tak to niech ktoś mnie poprawi. pozdrawiam

  • 0

    117. ~bartas936  2007-11-17 14:21:52  host: adfk34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale zaje*isty telefonik za rok w wakacje musze go sobie kupic, niewiecie moze jaka jest cena tego fonika??

  • 0

    118.  2007-11-17 19:05:40

    palce będą bolały od dziubania guzików jesli beda twarde i bardzo wystajace.

  • 0

    119. ~xavar  2007-11-17 20:29:24  host: dsq74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    450 euro + podatek vat , i inne podatki . Osobieście wydaje mi sie że cena magiczne 2000 tys przekroczy ...

  • 0

    120. ~;uis  2007-11-18 09:09:33  host: host199-178.tvk.torun.pl

    Nokia wypuszcza ją za 450 euro, do tego doliczyć salony itp, pewnie około 2500 zł, ale nie ręcze ile naprawde bedzie kosztowała

  • 0

    121. ~tyjcio  2007-11-18 09:33:51  host: atm.ssnet.pl

    cena--450 euro

  • 0

    122. ~Necior  2007-11-18 09:44:31  host: dkz3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy będzie dostępna w kolorze czarnym?

  • 0

    123. ~XXX  2007-11-18 14:18:08  host: 77-253-119-121.adsl.inetia.pl

    450 euro, cena taka sobie ciekawe czy warto dać tyle???????????

  • 0

    124. ~  2007-11-18 16:05:37  host: ans101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    450 euro (bez podatku i subsydiów). i jest duzo ladniejsza niz cegla (brzydka do tego) N95

  • 0

    125. ~clinic  2007-11-18 16:16:05  host: ans101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    450 euro (bez podatku i subsydiów). i jest ladniejszy niz brzydka cegla n95

  • 0

    126. ~SuSESuSE  2007-11-18 17:11:28  host: dynamic-62-87-147-87.ssp.dialog.net.pl

    450 Euro, czyli ok. 1800 zł ;) Pozdro ;)

  • 0

    127. ~Baryl  2007-11-18 18:53:20  host: 87-205-231-198.adsl.inetia.pl

    No kurde... w końcu telefon dla mnie :) Ładny design, zwarta obudowa, GPS, mp3, radio fm, hsdpa, CarlZeiss+autofocus, wifi-g i ukochany Symbian :D Myślałem nad E51, ale to jest większy wypas ;) Ciekawe tylko jak będzie ze stabilnością systemu i najważniejsze!! ILE BATERIA BĘDZIE TRZYMAĆ I CZY BĘDZIE BATERIA "EXTENDED".

  • 0

    128. ~kociol9  2007-11-18 18:54:43  host: op196.airnet.opole.pl

    1600zł bez podatku + 22% (352zł) bedzie jakies 1952zł no powiedzmy 2000zł :)

  • 0

    129. ~goska  2007-11-18 19:52:05  host: p1.infonetsc.pl

    uwazam ze se to wielke chinskie badziewie z ruskiego targu! wielki kit! i nie mowcie ze ta nokia to to samo co se k550i! napewno jest lepsza! se nie ma szans z nokia! POLECAM TA NOKIE

  • 0

    130. ~Jagi  2007-11-18 20:58:56  host: 193.24.220.109

    ma wejsc niedlugo i bedzie kosztowal 450 euro

  • 0

    131. ~matik  2007-11-18 22:40:29  host: blurp.kolornet.pl

    Wygląda na dobry sprzęt... Jak narazie widze że w każdej nokii są jakieś wady, mam nadzieje że tutaj nokia nas zaskoczyć bo nie mam zamiaru kupować telefonu innej marki. Z tego co wyszukałem cena ma wynosić 450 euro czyli około 1600zł.

  • 0

    132. ~radas21  2007-11-20 13:12:05  host: ame54.internetdsl.tpnet.pl

    na rynki europejskie 450euro. ale tel dla mnie brzydki i znowu nokia sie nie postarala z bateria tak jak w n95 gdzie byla totalna klapa. Tel przy normalnym uzytkowaniu (20min. rozmow troche smsow i troche grania i troche muzy 14godzin! a ciaglego uzywania GPS starcza na 3godz!!!!!

  • 0

    133. ~radas21  2007-11-20 14:27:33  host: ame54.internetdsl.tpnet.pl

    na rynki europejskie 450euro. ale tel dla mnie brzydki i znowu nokia sie nie postarala z bateria tak jak w n95 gdzie byla totalna klapa. Tel przy normalnym uzytkowaniu (20min. rozmow troche smsow i troche grania i troche muzy 14godzin! a ciaglego uzywania GPS starcza na 3godz!!!!!

  • 0

    134. ~mathew  2007-11-21 10:10:10  host: ejc122.internetdsl.tpnet.pl

    Nie ma zbytnio czym się zachwycać. Mam n95 i dzieki temu ze sie rozsuwa zdecydowanie lepiej sie posluguje wlan-em.fakt moze ma ksenona i w nocy fotke zrobi, bo n95 w nocy niestety to nie najlepszy poysl, ale wyswietlacz powinien miec conajmniej 3 cale szczegolnie z tego wzgledu ze opracowano juz technologie wyswietlaczy o grubosci 1mm...nawet w n95 brakuje mi wiekszego pola manewru na wyswietlaczu. Strony imapem troche sa zbyt duze...zdecydowanie wole n96 lub n97 sa juz koncepcje od dawna a ponoc n96 juz istnieje...poczekamy na cos lepszego. Strasznie zaluje ze n95 8 gb nie ma ksenona...

  • 0

    135. ~ Marcin  2007-11-21 20:41:01  host: ip-194-126-146-226.nette.pl

    widziałem cena- ok 450 euro czyli około 1600 zł

  • 0

    136. ~koko  2007-11-22 21:13:49  host: adc247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie ile mp3 ma głosów?

  • 0

    137. ~oczytany  2007-11-22 22:38:30  host: 194.29.130.173

    450 euro cena tego tel bez umowy na zachodzie ma być podała nokia

  • 0

    138. ~MADMAX  2007-11-24 22:17:07  host: eub218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    # 86, pierwsze ceny jak widzę to niestety tak jak się spodziewałem 2000-2250zł.

  • 0

    139. ~dario  2007-11-25 18:13:34  host: aeeg187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po prostu cudo... 128MB ramu to 2 razy wiecej niz w N95, w koncu bedzie stabilnosc dzialania. juz zbieram kase:D

  • 0

    140. ~Trunks  2007-11-27 07:35:42  host: 83-1-11-62.informel.pl

    To ze przyciski sa podobne to fakt ale reszta jest sto razy lepsza symbian piekna sprawa jak juz ktos napisal Nie dla idiotow to prawda ja mialem n73 i bylo pieknie az ja zgubilem :-( ten fon bedzie nastepny ktory kupie :-)))

  • 0

    141. ~mathew  2007-11-28 09:39:20  host: ejc122.internetdsl.tpnet.pl

    telefon kosztuje okolo 2000 zl patrzcie na ebayu angielskim mnie tylko interesuje czy on ma nagrywane filmiki tak jak n95 w jakosci dvd.w swojej n95 wczoraj rozjebalem wyswietlacz, jest zbyt wielki dla mnie...poslignalem sie i uderzylem telefonem o beton pod sniegiem szkielko nawet nie drasniete ale srodek potrzaskany. coz wymienie i sprzedam go nic mi nie pozostalo :( zal mi tego bo n95 byla moim marzeniem...

  • 0

    142.  2007-11-28 22:59:16

    3k do negocjacji na allegro

  • 0

    143. ~blue7  2007-11-29 00:54:11  host: 123-13.art-com.konin.pl

    Obecnie posiadam N73 i jest super, zaskakuje mnie pozytywnie prawie każdego dnia, ale N82, no cóż.. już widzę, że w niedalekiej przyszłości stanie się on moim nowym fonem :) prawie jak N73, ale ten.. WLAN, 5mpix, 2,4 cala, jack 3,5 mm, TV-out, microUSB.. fon marzenie kur.. marzenie! czekam na jakieś testy :D

  • 0

    144. ~telemax  2007-11-29 12:28:34  host: ekg126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam uważa, że ten telefon to jk na te czasy udo tehniki choiaż ygląd pozostaia sporo do życzena

  • 0

    145. ~nokia fan  2007-11-30 15:20:56  host: 155.153-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be

    ktoś tu pisał że aparat ma raczej 2mpix a nie 5 pisząc że to nie możliwe a jest przecież samsung(b600 czy jakoś tak(nie dostępny w polsce) który ma aparat 10mpix więc..

  • 0

    146. ~Ktoś  2007-11-30 16:38:27  host: cvn235.internetdsl.tpnet.pl

    Najlepsze filmy ten telefon kreci w rozdzielczości 640x480!! Tak to prawda.

  • 0

    147. ~Ktoś  2007-11-30 16:39:50  host: cvn235.internetdsl.tpnet.pl

    I w dodatku jest w zestawie karta pamięci 2GB(!).

  • 0

    148. ~kili  2007-11-30 21:08:10  host: 088156027154.ols.vectranet.pl

    no fakt nie bylo dokladnie widac zazwyczaj glosniczki stereo sa na obydwu bokach a nie na jednym :/

  • 0

    149.  2007-11-30 22:57:15

    nie wiecie czy jest w innych kolorach niż biały

  • 0

    150. ~zwierzu  2007-12-01 18:13:16  host: aara14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    sa juz na allegro kosztuja 2 tysie...troche duzo jak na tel..ale jak ktos sie lub bawic tel to uwazam ze to cos dla niego:)

  • 0

    151. ~himen  2007-12-03 14:26:25  host: host-89-228-30-104.zamosc.mm.pl

    Telefon zapowiada się bardzo dobrze,ale może warto sie wstrzymać z zakupem i poczekać na wersje black-bardziej dopasioną,jak to było w przypadku nokii n95. Ogólnie telefonik z najwyższej półki.

  • 0

    152.  2007-12-03 18:32:37

    Do #87 matimati123: Nie miałem w ręce k850i. Miałem k750i (bo każdy go ma, bo tani i tylko dlatego) i kilka walkmanów (tych tańszych). Mogę stwierdzić jedno: se robi dobre zdjęcia (jak sam napisałeś), ale co jeszcze? Zdjęcia z nokii też najgorsze nie są. Co do n70, to zgadzam się, że to szajs (wiesza się, aparat słaby). Ja mam n95 i nie wymienię jej na se (na n82 z resztą też). Poczekam na nowy soft, który zwiększy jej możliwości (które już teraz są wielkie). Wszystkie zalety k850, które wymieniłeś dotyczą tylko zdjęć, a inne zalety (nie związane z aparatem)? Co dom punktu 9... Co daje ten stabilizator obrazu w nagraniach wideo (n95 i n82 też taki mają) w k850i, skoro format filmów to 3gp (najgorszy jaki znam, do niczego). nokia ma mp4 i nawet bez stabilizatora filmy są lepsze niż te z se. Z powody beznadziejnych filmów nigdy nie polubię se. nokia ma symbiana, filmy gry z n-gage, mp3 (n95, n73 i n91 to najlepsze grające telefony jaki znam, lepsze niż k850i, tak dobre jak walkmany). A se tylko te zdjęcia. Ja na twoim miejscu przytoczyłbym w960i jako przykład dobrego se (bo faktycznie jest bardzo dobry, tylko to wideo), a nie k850i (bo ten od n95 i n82 jest gorszy).

  • 0

    153.  2007-12-03 18:32:57

    ma sprostowanie - bateria li-polimerowa

  • 0

    154. ~dsz  2007-12-03 20:31:10  host: fcw74.internetdsl.tpnet.pl

    na allegro po 1900, telefon ma 330 mhz (n73 ma 200...), jest szybszy, wreszcie ma fajny wygląd bo juz dramatycznie mialem dość "śliwkowego koloru"... czy ten telefon nie ma czegos, co ma jakiś inny telefon? chyba nie. symbian daje nieograniczone mozliwości, ale nie jest to system łatwy (certyfikaty itp) więc jak ktoś jest tępym burakiem to kupuje SE bo z nokią nie da sobie rady. swoją drogą to fajnie że przygłupy nie nadają się na posiadacza nokii.

  • 0

    155. ~k7  2007-12-04 22:35:53  host: aiw36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jedno słowo : zajebiaszcza!

  • 0

    156. ~mathew  2007-12-05 10:54:29  host: ejc122.internetdsl.tpnet.pl

    do kurt: wejdz sobie na ebay co uk i sam zobacz telefon okolo 1800 zl. moim zdaniem jest do dupy ze wzgledu na procesor poczekajcie i sie sami przekonajcie ze 250 mhz dla zdjec o rozdzielczosci 5 mpix , wifi itp to...za malo!!!! n95 przy 450 mhzniedomaga a ten ... czas pokaze ale procesor to serce urzadzen multimedialnych...sony ericsson to fajna zabawka gdybym latal tak jak kiedys z ziomkami po blokach itp to pewnie bym caly czas mial sonyka a jak chce sobie pojsc na hot spota albo po necie posurfowac to nokia.nokia z oryginalnymi sluchawkami muze odtwarza lepiej niz ipody nano i to mi sie podoba. nokia ma slabe baterie, sony ma juz lepsze...sony slaby mikrofon, glos jest modulowany, nokia przy jakosci dvd nagrywa wspaniale filmiki ktorych nie wstyd na kompie odtworzyc. wyswietlacz...mi 262 tysiace nie wystarcza przy matrycy 5 milionow pixeli to jest malo malo malo!!!! 16 770 000 to juz lepiej, ale i tak malo fajny jest sharp 920sh bo ma juz 26 milionow kolorow. np nawet na n95 widze jakies niedociagniecia przy niektorych grach a skoro zmierzamy w przyszlosc...poczekjmy teraz na n96 bo to bedzie hit 7.2 mpix :) pozdro! a sony ericsson niestety nawet gdyby ktos mi przedstawil wszystkie modele zadnego bym nie chcial po prostu szkoda mi pieniedzy na zabawki.

  • 0

    157. ~majki  2007-12-05 13:20:46  host: gw-217-97-214-22.smsnet.pl

    swietny tel. W koncu candybar style z bebechami n95! szkoda tylko ze ekran taki "maly" ;/Mogli dac ten od n95 i bylby ideal. Oczywiscie ze ma A-GPS! Lapie fixa w 5-10s!!!Tak samo zreszta jak n95-1 z nowym firmware (v20)

  • 0

    158. ~lól  2007-12-09 10:50:08  host: aajf217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wys ie znacie SE k850i to cudo :D:D nokia n82 nie ma szans ......... nokie to szmelce .. miałem n70 do dupy . jużwole nokie 5200 albo 5700 od n70 ..... SE k850i to cudo:D:D narazie posiadam SEk800i ale jak sie umowa skończy na niego biore k850i .. podro dla SE i dla jego posiadaczy :):)

  • 0

    159. ~tekem  2007-12-10 17:18:05  host: 89.187.240.8.ip.airbites.pl

    witam wszystkich. Mam pytanko mam nokie n82 i ciekewi mnie jedna zecz.... czemu podczas co ktorejs rozmowy samoczynnie uruchamia sie przednia kamerka. Niewiem czy cos naciskam czy uruchomiona jest jakas aplikacja :(. prosze o pomoc pozdrawiam tekem

  • 0

    160. ~Osa c-nów  2007-12-10 17:56:40  host: 88-199-134-2.tktelekom.pl

    no nie jest to za duży przełom w telefoni komórkowej

  • 0

    161. ~lecavalier  2007-12-11 09:37:15  host: addd74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon rewelacyjny. Posiadam do od 6.XII i jestem bardzo zadowolony. Jest to polaczenie N95 z 5500 oraz se850i. Oczywiscie symbian daje ogromne mozliwosci; to jest wlasnie przewaga nokii nad se. Jakby byly jakies pytania to slucham i czekam.

  • 0

    162. ~Trunks  2007-12-12 14:18:49  host: 87-205-218-91.adsl.inetia.pl

    Naszczescie tylko wygladem i to te klawisze sa podobne do se reszta o niebo lepsza :-) od se

  • 0

    163. ~simoninho  2007-12-13 17:36:14  host: inet20909nb-3.eranet.pl

    telefon rewelacja ale urodą nie grzeszy:-)

  • 0

    164. ~kamazinho  2007-12-13 21:31:41  host: b-przedwiosnie.city-net.pl

    SE k800i ma 3,2 Mpix a robi zdjęcia jakościowo takie jak nokie z tym swoim 5 Mpix, więc to nic nadzwyczajnego. Aczkolwiek optyka Carl-Zeissa to wysoki poziom

  • 0

    165. ~  2007-12-16 20:14:00  host: chello087207026233.chello.pl

    A niby dlaczego twierdzisz ze Nokia kopiuje SE? W czym? Fon kosztuje od 1700 na allegro.

  • 0

    166. ~Patol  2007-12-17 17:35:38  host: acug49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Boze ludzie zal mi to czytac wygadujecie takie glupoty jak np; nokia zadzi se jest najlepszy kurde ludzie patrzcie na funkcjonalnosc... nokia ma duzo bajerow jest zajebistym telefonem ale fakt plytka i soft noki przy tak duzej ilosci multimedow niewyrabia no i co za tym idzie bateria takze... coz co nokia powinna zrobic to popracowac i zatrudnic nowych projektantow.. co do tego tela wyraze sie jasno i zwiezle; n82 rozklada na lopaty poprzednie modele i jedynym konkurentem jaki jest to jest n95 i jedynie z wygladu hahaha k850i coz tutaj se sie niepostaral duzy wyswietlacz tak malo kolorow i 1800zl?? zal wole dolozyc te 350 i zakupic lepszy telefon jakim jest n82... co dalej k850i niechaczy sie tak bo niema takich bajerow prosze ludzie z czym wy tu na forum?? pomyslcie se nagrywa i odtwarza 3gp zla bo to gowniany format. natomiast nokia no prosze ale dobrze skonwertowany film i czysty dziek... moim zdaniem k850i nieudany totalna porazka n82 nastepca n73 poprawiony dluzsza zywotnosc bateri i ulepszony a przedewszystkim niewiesza sie tak... pzdr

  • 0

    167. ~do matthew  2007-12-18 14:35:16  host: 217.153.131.237

    Rozmiar matrycy to nie to samo co rozmiar zdjęć. Poza tym najgłupsza małpa cyfrowa 3mpx zrobi lepsze zdjęcie bo ma większą średnicę obiektywu. Po co ci 26 mln kolorów w komórce? Chyba tylko po to żeby szybciej zjadało baterię? Dzieciaki nie dajcie się łapać na każdy marketingowy badziew...

  • 0

    168. ~Adek  2007-12-18 22:02:58  host: adqz93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupię ją

  • 0

    169. ~yyy  2007-12-22 14:46:25  host: amo170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do mathew: Nokia N96 jest i ma 2 albo 3.2 megapiksele...

  • 0

    170. ~v_3  2007-12-23 16:44:42  host: acnw248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od tygodnia- dla mnie rewelacja!, no i nie jest taką cegłą jak n95.

  • 0

    171. ~wislak1906  2007-12-28 16:54:22  host: bsu208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem czy kupic Nokie N82???????prosze doradzcie mi , i powiedzcie co ten telefon jest warty...prosze

  • 0

    172. ~  2007-12-29 13:52:16  host: fdm170.internetdsl.tpnet.pl

    ~lecavalier , MAM do Ciebie pytanko na woje okon82 jest lepsza niż n95 z 8Gb ? słyszałem że już ponad 5megapixeli w komórkach robią wiec?

  • 0

    173.  2007-12-29 22:29:40

    A mi starcza moja motorola F3 ... xP

  • 0

    174. ~R@dzio  2007-12-30 18:00:36  host: chello087206038086.chello.pl

    zgadzam sie z Patol Ale SE tez sa dobre

  • 0

    175. ~Cobra_JM  2007-12-30 22:35:47  host: dvc184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w MediaMarkt Chorzow 2300PLN

  • 0

    176. ~;Domelo  2008-01-02 13:34:11  host: static-ip-87-248-80-131.promax.media.pl

    w tym modelu nokia skopoiowala z SE klawiature numeryczna ;D nokia kopiuje od SE bo wie co dobre :P Tylko sama nie umie zrobic na prawde dobrej i taniej zeczy a se zrbil k550 dobry i tani oraz k750 :)

  • 0

    177. ~arc  2008-01-02 16:03:57  host: 213.199.197.18

    Domelo co Ty w ogole chlopie gadasz :| Co skopiowali ? To Nokia miała jako pierwsza telefon z taką klawiaturą. Zerknij na model Nokia 8850, który ma ładne kilka lat. Jeśli ktoś tu od kogoś zwala (co prawdą nie jest) to tylko i SE od Nokii ! A tak na przyszłość. LUDZIE ! Jeśli sie nie znacie to nie piszcie głupot :/ !!!

  • 0

    178. ~8siem  2008-01-03 15:42:54  host: bdv202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktoś bardzo mądrze powiedział z tą ilością megapikseli - jak więcej to nie znaczy że lepszy aparat - to kompletna bzdura. Na pewno starcza 3.2 Mpix, a co do optyki carl'a zeiss'a to też niezły chwyt marketingowy bo to o niczym nie świadczy, że jak zeiss to od razu dobry aparat - trzeba popatrzeć na wszystkie dane aparatu. A co do wifi itp. to moze jest z tego pożytek, ale z bateriami jakie starczają na kilka godzin zabawy to kiepski pomysł ;/ A co do allegro, to 1,5k starcza na ten telefon ;)

  • 0

    179. ~mathew  2008-01-04 08:11:05  host: ejc122.internetdsl.tpnet.pl

    post 167: porownywalem fotki z 4.1 mpix malpka i szczerze to nokia wypadla lepiej gorzej bylo w przypadku nocnym tzn nokie n95 nawet nie powinno sie brac na noc w celu robienia zdjec. 26 mln kolorow jest poprostu kolejnym krokiem w przod w technice.sprobuj sie przygladnac wyswietlaczowi 16 mln...mimo wszystko ma ziarenka i niespojne cienie.ten 26 mln ma ich mniej...tak naprawde to i tak ten sensorek otyczny w n95 to lipa. w n82 tymbardziej lipa. moim zdaniem naprawde dobre foty robi sony ericsson k900i, ten ktory ma 7,2 mpix. to juz moim zdaniem jest aparat i telefon godny zamiany z malpkami-cyfrowkami bo bije je na lepek, tak jak samsung sch-b600 lub lensans. Marketingowy chwyt? Raczej nie, po prostu krok w przod.

  • 0

    180. ~lolesek  2008-01-04 19:42:23  host: anw149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak do ceny to kosztuje on 2.198.99 zł w mSklepie a tak ogólnie to ma on dotykowy panel bo nie wiem wiem tylko że ma czujnik położenia

  • 0

    181. ~baranek  2008-01-05 00:26:58  host: comp143.tvkpieszyce.pl

    ja dzis ja dostalem jest kozak ale wieksza jest od n73 chodz na zdjeciach sie wydaje mniejsza ale za to jest lzejsza od n73 wogole telefon przesadzony jak to chlopaki rymowali szpan na max

  • 0

    182. ~arc  2008-01-05 19:18:58  host: 213.199.197.18

    N82 od N73 wyższa o 2mm, szersza o 1,2 mm, chudsza o 1,7mm i lżejsza o 2 gramy :] Ale tych 2 telefonów nawet nie ma co porównywać. Bez wahania N82 lepsza !

  • 0

    183. ~gosik  2008-01-06 12:01:59  host: cpc2-bagu6-0-0-cust944.bagu.cable.ntl.com

    Jestem szczesliwa posiadaczka tego telefonu :) Dla mnie jest bardzo funkcjonalny, korzystam przede wszystkim z aparatu ktory zadziwia jakoscia obrazu, jest bardzo lekka w porownaniu np z N95, ma funkcje czytania kodow kreskowych ale jak na razie nie moge dowiedziec sie nic wiecej na ten temat :)

  • 0

    184. ~SE  2008-01-07 14:00:23  host: bvr188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo mnie się podoba a to dlatego ze tak daleko odbiega design'em od nokii i zarazem zmierza wręcz w strone sony ericsson'ów. N95 była wypuszczona żeby sprawdzić co ma w nowej nokii być a czego się pozbyć.

  • 0

    185. ~arc  2008-01-08 12:08:47  host: 213.199.197.18

    "~SE".... bez komentarza... kolejna osoba pisząca głupty.

  • 0

    186. ~trunk  2008-01-10 22:27:16  host: 87-205-215-66.adsl.inetia.pl

    Nokia juz miala takie klawisze numeryczne w 8850 ktora to byla predzej niz se ale to juz ktos pisal ale nikt nie czyta jak wiidac pozdrawiam ps tez mi sie wysawalo ze tak jest ale bylem w bledzie pozdrawiam

  • 0

    187. ~jaro  2008-01-10 23:56:53  host: nat.warszawskie.poznet.com.pl

    mam nokie n82 o 3 dni i juz po 1 dniu sie zawieszala nie wiem moze to tylko wada fabryczna i wystepuje ok.1 na 1000 tel. ale mam nadzieje ze po wymianie na nowy aparat bedzie juz wszystko dobrze.

  • 0

    188. ~arc  2008-01-11 00:55:36  host: 213.199.197.18

    Trunk :/ Przeczytaj 10 wypowiedź wyżej... Widać, Ty również nie czytasz :] Pzdr.

  • 0

    189. ~jaro242424  2008-01-14 17:11:07  host: host86-156-110-162.range86-156.btcentralplus.com

    super wlasnie nabylem go dzisiaj to cudenko jest suuuuper

  • 0

    190. ~S@mmY  2008-01-15 17:51:52  host: ip-85-198-224-117.broker.com.pl

    mam własnie w rękach i waaarto ;) PS. procek wystracza nie wiem jak to rozwiązali ale działa...

  • 0

    191. ~bill  2008-01-18 12:41:09  host: cvr178.internetdsl.tpnet.pl

    Pytanie do tych co go maja jak bateria trzyma ??

  • 0

    192.  2008-01-21 19:11:49

    Cieszę się, że Nokie N95, spakowali w mniejsze urządzenie:))Wolałbym Slider'a , i szkoda że jest tak prosta, chociaż nie jest brzydka...Jest lekka, nie powiem że zgrabna, ale dobrze się trzyma w ręku:))Aparat nie robi na mnie wrażenia, bo do zdjęc jest cyfrówka, ale wole miec jak już coś dosyc dobry aparat w telefonie, jak już coś:PFajnie tez że ma 128MB RAM'u!

  • 0

    193. ~MHO  2008-01-21 21:24:07  host: chello087207033188.chello.pl

    wow ale 16mln kolorów to chyba sporo nie widziałem nigdy fona o takiej palecie i WiFi :] pzdr. dla fanów nokii

  • 0

    194. ~ulaaaa  2008-01-22 13:29:58  host: 193.41.113.50

    czy n82 ma mniejszy wyswietlacz niż n73?

  • 0

    195. ~sterydziasz  2008-01-22 17:29:54  host: apk68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon jest tak naprawde zajebisty żeby go kupować

  • 0

    196. ~  2008-01-22 18:19:15  host: 87-205-180-3.adsl.inetia.pl

    aparat w tym telefonie i jakość zdjęć wymiata. śmiało można powiedzieć, że to najlepszy układ, jaki do tej pory zastosowano.

  • 0

    197. ~dz  2008-01-22 22:52:19  host: aawg251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bateria trzyma max 2 dni, oczywiście jeżeli długo nie rozmawiamy.

  • 0

    198. ~MACK  2008-01-23 21:40:42  host: cfo60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No to co to jest? Telefon, w którym bateria trzyma dwa dni, to nie jest telefon bezprzewodowy nawet, a co tu mówić o komórce? To jest telefon stacjonarny, bo trzeba być z nim cały czas na kablu! LIPA !!!

  • 0

    199. ~AduśZ_N95  2008-01-24 20:39:02  host: bsn73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 152 wpisu:ja bym tak nie nażekał na se k850i bo sam przyznasz że nokia ma baterie strasznie do dupy bo w mojej n95 bateria trzyma góra ale to góra 2dni a w k850i jest owiele lepsza ok 5 nawet do 6dni. A jeśli chodzi o aparat to zrobiłem tm pare zdięc i stwierdzam że jak bym miał wybiera pomiedzy nokia n73 a sek850i to wole nokie bo w se to trzeba sie naczeka żeby sie ten apara odsunoł bo sobie umyśleli ałtomatycznie otwierany a jak robisz zdięcie to cały czas naciskasz ten głupi guziczek i se zasuwa a zdięcią są takie ciemne że szok a jeszcze zrobili ten dotykowy dół. To jest takie niewygodne że sie pochlasta można. se chciało dorówna noki lecz to sie nigdy nie stanie bo nokia będzie zawsze kilometr przed se. Se k850i to ista poraszka tej firmy. Nokia górą

  • 0

    200. ~ejpi85  2008-01-24 22:26:49  host: 80.54.10.116

    Porównując do N95 ma mniejszy ekran, nie ma znanego ze starszych symbianowców, przydatnego przycisku "ołówka", klawisze nawigacyjne często wciskają się przez przypadek zamiast klawisza centralnego ale za to włącza się dużo szybciej niż N95, aparat szybciej łapie ostrość, DUŻO lepsza jakość zdjęć dzięki ksenonowej lampie (zwłaszcza w trybie makro), gniazdo słuchawkowe i zarazem TV-OUT usytuowane w chyba najwygodniejszym miejscu, filmy odtwarzane za pomocą kabelka na ekranie telewizora mają rewelacyjną jakość(640x480), bateria w N82 ma 1050mah a N95 tylko 950mah co przy mniejszym ekranie znacznie wydłuża czas pracy. Żałuje tylko że trzymając N82 poziomo nie można wysunąc dodatkowych klawiszy z lewej strony ekranu tak jak to jest w N95. Granie w takim układzie w gry ngage jest dużo wygodniejsze.

  • 0

    201. ~Bill  2008-01-28 14:26:55  host: cvr178.internetdsl.tpnet.pl

    Duża jest rożnica w jakości zdjęć 5 Mpix a 3.2 Mpix ??

  • 0

    202.  2008-01-29 09:06:31

    kilka dni po zakupie twierdzę,że ten fon wart jest zachodu.wszystko działa płynnie,jakość zdjęć i filmów bardzo dobra-świetnie to wygląda w telewizorze. funkcjonalność ogromna.bateria średnio-3 dni przy intensywnym działaniu.do tego wifi,gps i dużo bajerów. osobiście POLECAM

  • 0

    203. ~jaro_warszawa  2008-01-29 22:01:35  host: abck82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siemanko , ile ten telefon ma wreszcie głośników bo na zdjeciu jest tak dziwnie po jednej stronie NO WIĘC ??

  • 0

    204. ~Sowa  2008-01-30 12:30:41  host: 62.29.169.162

    Pewnie to pytanko już się pojawiło, ale może ktoś się zlituje i podpowie ;) Czy ten aparat dostępny jest u Naszych wspaniałych operatorów? Będę wdzięczny za info, pozdrawiam!

  • 0

    205.  2008-01-30 17:03:45

    siema duża jest różnica w jakości zdjęć 5 mpix a 3.2 mpix ??Na podstawie tego telefonu i telefonów z 3,2

  • 0

    206. ~  2008-01-31 15:41:22  host: netpanel-87-246-192-29.umcs.akademiki.lublin.pl

    ten wygląd jest beznadziejny obczajcie sobie samsunga G800 to dopiero wygląd...

  • 0

    207. ~arot77  2008-01-31 20:58:27  host: fbv74.internetdsl.tpnet.pl

    cze równiez podziele się wrażeniami o tym fonie mam N82 dwa tyg. od razu jej wygląd i funkcjonalnosć przypadła mi do gustu. miałem do wyboru N82 lub K850i ewentualnie N95 8gb.inne fony to druga liga. N82 wydawała sie najlepsza, brak slidera lekka, dośc duży wyświetlacz, szybki symbian, i mnogość funkcji. aparat bardzo dobry, głośniki grają jak należy. A minysy po tych dwóch tyg:pierwszy i najważniejszy to oczywiście bateria, ludzie 24 godziny przy dłuższej zabawie to max. a przecież komórka to telefon który ma mnie przede wszystkim połączyć w nagłym wypadku czy mam zrobic zdjęcie niespodzewanie a tu lipa brak pradu hihi czyli bezdrugiej bateri nie wychodź z domu(przy GPSie tym bardziej), drugi minus klapka z tyłu otwierająca aparat, działa tak lekko że czasem wkladając go do kieszeni czy pokrowca można nieźle sobie rozładowac baterie bo włącza ona aparat nawet jek klawiatura jest zablokowana(nie ma blokady aby się tak nie działo)poza tym zrobiła mi się lekka szczelinka, której na początku nie było, między klawiszami a wyswietlaczem. Poza tym,kupiłem orginalny tel. z niefirmową kartą pamięci, dali nawet nie Nokii, totalnie bez firmówka, i juz jest w reklamacji :(. ale to drobiazgii sam fon jest przedni i ma sporo możliwości a do tego ładny i dosc zgrabny. polecam.

  • 0

    208. ~PLC  2008-01-31 23:43:09  host: chello084010074135.chello.pl

    193 a co powiesz o panasonicu VS6?? 2 lata temu juz byl i mial 16 mln kolorow :0 dla mnie to ne nowosc tylko wtedy bat trzymala 1.5 dnia

  • 0

    209. ~perlik1234  2008-02-01 16:59:54  host: ewh31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go ale to złom lepszy jest SE k850i

  • 0

    210. ~Michu  2008-02-01 18:03:35  host: rev-dns-node8.olsnet.eu.org

    Mam ten telefon od ponad miesiąca. Jego plusy to: bardzo dobre zdjęcia (porównywalne do cyfrówek), znakomity tryb makro, duży wyświtlacz, wifi (przydatna funkcja, jeśli w pobliżu jest sporo hotspotów i nie tylko), głośne dzwonki, szybki procesor, możliwość oglądania filmów divx bez przeróbki (potrzebny program na symbiana), bardzo dobre filmy (rozdzielczość 640x480! mpg4 ładnie wyglądają na kompie), lampa ksenonowa działa znakomicie, wejście mini-jack, kabel do telewizora (można pooglądać zdjęcia na TV jak i grać itd.), dosyć zwarta obudowa, dobrze zaprojektowana zasłona kamery, i jeszcze wiele innych przydatnych funkcji. Jego minusy to: bateria (wiadomo taki kombajn potrzebuje dużo zasilania), ciche głośniki (niby dwa a gorzej gra niż moja stara 6233), klawiatura mała (można się przyzwyczaić), słabo działająca funkcja obrotu ekranu (ale to tylko bajer). Ogólnie to daje 9/10. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to pisać, postaram się odpowiedzieć

  • 0

    211.  2008-02-02 23:37:51

    Heja, 16mln to powinien być standart, 16 mln ma np. starawa juz 6131, zawsze można trafić na ferelny model, nokia + mały dodatek z SE i mamy tel który chciałbym mieć. Pozdro.

  • 0

    212. ~Bomba  2008-02-03 16:49:21  host: ip-62-69-209-251.globalconnect.pl

    wymienil bym N95 na ta nokie N82 :)

  • 0

    213. ~sezet  2008-02-04 20:44:46  host: public-gprs110991.centertel.pl

    fonik fajny. tylko jakie maks. karty pamieci do nie go wejda???

  • 0

    214. ~Res  2008-02-06 08:57:43  host: fbv234.internetdsl.tpnet.pl

    u mnie wytrzymuje 3 dni

  • 0

    215. ~adam  2008-02-07 17:30:01  host: abyk240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten tel ma wszystko achh marzenie

  • 0

    216.  2008-02-08 19:25:32

    cze mam ten telefon od ponad miesiąca i.. zalety:zgrabny lekki i nawet do jego koloru stalowego można się przekonać, symbian działa jak nalezy o ile nie zawala się go toną otwartych aplikacji, video niezła jakość, a do tego kabelek do TV i możliwość włożenia karty i 8GB i to mSDHC.przyciski naprawdę mimo że malutkie świetnie pracują i tak na dobrą sprawę nietrzeba udoskonalać go w żadną dodatkową aplikacje. A WADY.. hmm bateria tylko 30 godzin jak się dużo bawi i niecałe 12h jak jest GPS, obudowa, trochę mi sie rozeszła i zrobiły się luzy między ekranem a pierwszym rzędem klawiszy, "dżojstik" w N95 jest dużo bardziej ergonomiczny taki jak kiedyś w 6230i, ten nie do końca mi się podoba, i aparat 5Mpix ale szumy tak duże że SE K7.. czy K5.. ma mniejsze. czyli video super zdjęcia myśle że aktualizacja softu powinna to poprawić. i to tyle. Szybki ergonomiczny nowoczesny do bólu i chyba najlepszy ze wszystkich obecnie Noki. pozdrawiam i polecam.ps. srebny chyba ładniejszy niż czarny, bo srebny w N82 to prawdziwy metal a nie farbowana imtacja jak np.N95.pozdrawiam.

  • 0

    217. ~marstyk  2008-02-11 20:40:05  host: dtl102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    himen a co może być bardziej wypasionego w tej jak to mówisz wersji black w przyszłości. Ten fon ma już wszystko. Dokupiłem kartę 8 gb i powiem szczerze, że nie wiem co możnaby poprawić w tym fonie. Dla każdego, który zastanawia się nad zakupem powiem tylko, że im dłużej się używa n82 tym bardziej "pełny" się ten fon wydaje. Takiej dobrej słuchawki jeszcze nie miałem: zdjęcia super (nawet w całkowitych ciemnościach zrobi poprawne zdjęcie), wideo poprawne nagrywa, filmy na smartmovie oglądać się da, bateria 3 dni wytrzyma, nawigacja na garminie idealnie się sprawuje - gps nie ma problemów ze złapaniem sygnału i loguje się bardzo szybko (góra 20 sek.) rotacja obrazu działa perfekcyjnie, głośniki po jednej stronie to pomysł na 5, system działa bardzo szybko, zalety symbiana nareszcie nie są okupione zwiechami i muleniem, najlepszy sposób osłaniania obiektywu jaki spotkałem. Można by jeszcze długo (np, cały fon oklejony jest foliami ochronnymi (nawet tył i klawiatura)

  • 0

    218. ~PL1000  2008-02-12 11:17:51  host: chello087206133087.chello.pl

    mam pytanie czy normalne jest w noki n82 że przycisk kierunkowy ma luzy i dziwnie chodzi miękko i lekko. Ma sie odczucie jak by był wgnieciony?? Dziękuje za odpowiedz pozdrawiam

  • 0

    219.  2008-02-14 17:47:15

    jak z jakością wykonania tego telefonu ??

  • 0

    220.  2008-02-16 18:23:12

    fajny telefon, tylko że nie mogę się jeszcze zdecydować czy N82 czy N81 8gb... może mi ktoś doradzi?

  • 0

    221.  2008-02-17 11:39:59

    nie wiecie na jakie telefony jest teraz promocja w anglii? bo chcem miec albo n82 albo n81 8gb ;D pomocy

  • 0

    222. ~pawelmazury  2008-02-18 10:13:56  host: vg238.internetdsl.tpnet.pl

    czesc. mam nokie n82 od kilku dni i niestety juz zdarzyło mi sie ze mi upadła na schody na klkatce schodowej. po tym upadku oprogramowanie zaczęło sie przycinać i wieszac. wszystko wolno działa i sie wolno otwiera :( pomóżcie mi, co sie mogło stać i jak zrobić żeby nokia n82 była znów szybka jak przed tym upadkiem?

  • 0

    223. ~Acatar  2008-02-19 16:23:42  host: gia12.internetdsl.tpnet.pl

    Jak czytam tu niektóre komenty chwalące SE to jest mi żal ta nokia to cacko i chodzi świetnie bateria trzyma nawet do 5 dni z zabawa słuchaniem radia pstrykaniem fotek z fleshem :P nie wiem co gadacie ze słabo będzie trzymać :| SE to fon dla matołka który sie gubi w nadmiarze opcji jakie daje symbian p.s tylko telefony z symbianem

  • 0

    224. ~venomx  2008-02-19 22:03:48  host: aeae219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ma wyczesany aparacik, wiele funkcji. Na zdjęciach fajnie wygląda...ale tu zaczynają się schody. Jak wziąłem go do ręki to myślałem, że walne. Klapa...Telefon zrobiony z plastiku (z Tajwanu chyba). Przycisk nawigacji menu jest tak delikatny, że człowiek boi się, żeby go nie rozwalić. I w dodatku wygląda dobrze tylko na zdjęciach..w rzeczywistości urodą nie grzeszy i straszny z niego kloc (ogromne rozmiary)

  • 0

    225. ~chudy_filo  2008-02-20 11:52:52  host: grr178.internetdsl.tpnet.pl

    Mam tego fona od 3 tygodni. Ogólnie fajna zabawka. Jedyną wada są te klawisze oraz bateria która przy ciągły bawieniu sie pada w 12 godzin. Jeżeli telefon ma służyc do dzwonienia i smsowania oraz od casu do czasu zabawy to spokojne 2-3 dni wytrzyma.

  • 0

    226. ~hiro  2008-02-21 18:00:04  host: chello087206254128.chello.pl

    jedyna wada bateria dlatego dzis kupilem druga i jak bede szedl na miasto to druga do portfela i po problemie i te glosniki mogly by byc glosniejsze no ale to niejest mjuzik edyszjion a aparat narazie lepsiejszego niema w pokoju o 1 w nocy gdzie ciemno jak w jaskini zdjecia wychodza jak z k850i na dworze o 12 taka prawda obczajcie youtuba jakie zdjecia noca SZOK!!!

  • 0

    227. ~himen  2008-02-24 00:42:28  host: host-89-228-28-202.zamosc.mm.pl

    Marstyk,z nowych informacji wynika,że wersja black jednak niczym nie będzie się różnić od zwykłej,z wyjątkiem koloru, dlatego napisałem,że MOŻE warto poczekać(zależy kto jaki kolor preferuję).Telefon jest naprawdę bardzo dobry,nie usiłuję szukać na siłę wad,ale zawsze znajdzie się coś do poprawki. N95 też była uważana za super fon i jak to ludzie pisali,że nie ma co poprawiać a jak się okazało model n95 8gb jest ZNACZNIE lepszy. Sporo eglemplarzy n82 trafiło do serwisów z powodu żle spasowanej obudowy(nowa seria pozbawiona tej wady),do wad zaliczyłbym też dosyć cicho grające głośniczki i średnia jasność wyświetlacza na tle np. czołowych modeli samsunga. W zasadzie to tyle wad! Więc telefon jest moim zdaniem i tak najlepszym obecnie dostępnym na rynku. Ja osobiście czekam na czarny model i gdy tylko się pojawi biorę bez zastanowienia bo zalet nokia n82 ma multum! Tyle z mojej srony.

  • 0

    228. ~~~~~  2008-03-01 07:29:35  host: 90-156-89-246.magma-net.pl

    Moze mi ktos opowiedziec o GPS w tym telefonie? Chodzi mi czy mozna wgrac swoje mapki, czy do połączenia potrzebuje internetu i czy wogole kozystanie jest darmowe? Ja osobiscie czekam na wersje czarną ;)

  • 0

    229. ~!  2008-03-03 14:42:26  host: 87-205-188-239.adsl.inetia.pl

    Jest darmowe i nie potrzebuje internetu, musisz tylko wyłączyć funkcję wspomagania. Można wgrać mapy i inne programy do nawigacji.

  • 0

    230. ~szunaj  2008-03-03 20:05:58  host: ip-213-17-223-230.netia.com.pl

    dzisiaj kupilem nokie N82 tel bardzo fajny pierwszy rz mam stycznosc z taka maszynka i jest dla mnie trudny w obsludze

  • 0

    231. ~  2008-03-04 00:43:12  host: byn202.internetdsl.tpnet.pl

    Wie ktoś bliżej kiedy ma wyjść wersja Black tego telefonu? dziekuje z góry za odpowiedz

  • 0

    232.  2008-03-04 01:08:05

    Witam Czy ktoś może wstępnie wie kiedy odbędzie sie data premiery n82 black? Dajce zać jak coś będziecie wiedzieć:D dzięki z góry

  • 0

    233. ~plusiak  2008-03-06 18:19:19  host: host-87-99-30-143.lanet.net.pl

    w plusie czarna nokia N82 (mówie o czarnej a nie o srebrnej) będzie dostepna 20 marca. przykladowo w taryfie 75 bedzie kosztowala 299 zł netto

  • 0

    234. ~rafat007  2008-03-07 09:34:54  host: bmk15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam.Posiadam ten model telefonu od wczoraj i już bardzo przypadał mi do gustu. Wcześniej miałem Nokie N73, która uważam, że tez była super ale jednak N82 jest o pare klas lepsza.Ogólnie polecam. P.S. Osoby które porównuja SE i Nokie do siebie, poprosu są śmieszne. Pozdrawiam

  • 0

    235.  2008-03-07 11:52:56

    ja tam mam e51 i jestem bardzo zadowolony ;d Jedyne czego zazdroszczę tej nokii to aparat!

  • 0

    236. ~gibki  2008-03-08 23:10:08  host: dfq81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem tydzien temu n95 i jestem zły na siebie ze dopiero disiaj ziobaczyłem u kolesia ten telefon bo nawet bym niespojrzał na n95 tylko na ten cudowny telefonik jest mniejszy lrzejszy i wogle aparat jakby lepszy choc niby ten sam poruwnywałem djecia z kolesiam robilismy to samo w tym samym czasie i na jego lepiej wyszło a mój telefonik jest nówka!!

  • 0

    237. ~apple  2008-03-08 23:53:18  host: ip142-210.viknet.pl

    A co ze skype? NIkt nie pisze, N82 ma przecież wi-fi i hsdpa, więc przez internet bezprzewodowy czy w zasięgu domowego wi-fi możnaby korzystać z darmowych rozmów (teoretycznie) Czy telefonik ma funkcję UMA? Piszą "Automatyczne przełączanie zakresów i trybów" ale to może być co innego.

  • 0

    238. ~Tomasz  2008-03-11 13:48:42  host: epa162.internetdsl.tpnet.pl

    Miałem do czynienia z różnymi telefonami z symbianem. Ogólnie polecam Nokie N73 Music edition. Co prawda ma gorszy aparat ale posiada super głośniki i bateria trzyma o wiele dłużej.

  • 0

    239. ~nig  2008-03-15 01:31:54  host: dynamic-78-8-134-119.ssp.dialog.net.pl

    beznadziejny wygląd

  • 0

    240. ~xyz  2008-03-18 16:48:53  host: sub227-65.elpos.net

    do wszystkich co mówią ze ta nokia ma słabą baterie tak nie jest n82 ma lepszą niz k850 tyle ze nokia jest bardziej prądożerna to jak porównywać mały ekonomiczny samochód do sportowego auta wiadomo ze zużycie paliwa bedzie wieksze.komu wystarczu zwykly telefon niech kupi sobie SE kto potrzebuje czegos owiele lepszego niech bierze n82 dla symbiana akcelatora grafiki gps warto

  • 0

    241. ~Larf  2008-03-18 20:48:57  host: 82.160.25.2

    No i co z tą baterią?? Wybieram między N82 a G800 i ta nokia odstrasza mnie plastikiem i słabą baterią.Fakt miałem oba tel w rękach i nokia ładna lekka,bajerki ma...ale musi też działać

  • 0

    242.  2008-03-19 12:02:34

    mam pytanko, niedawno kupiłam ten telefonik, i mam mały problem czemu tak długo otwiera wybrane przeze mnie foldery ?? a zwłaszcza GALERIE -musze ze 2 minutki poczekac az ja w koncu otworzy ;/;/ czy wasze tez tak maja?? zastanawiam sie nad oddaniem tego telefony.

  • 0

    243. ~Mani3r  2008-03-19 19:10:57  host: host198.nice.hnet.pl

    Nokia jest 100 lat za murzynami, SE jest najlepszy! Takie jest moje zdanie ;]. A co do telefonu...niby all ok ale ta bateria...lipton troszkę.

  • 0

    244. ~NOkia  2008-03-22 17:59:16  host: atw153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do komentarza 199 chociarz ze mam se k850i to jak w spomniales jest to poraszka alr nie asz taka wielka zamierzam z mnienic na n95 poniewasz nie lubie SE ba sa tandetne kazdy se se a ja /nokia nokie sa lepsze niz Se a jesli chodzi o batereie to mi trzyma na normalnym uzytkowaniu 3 gora 4 dni jesli nic nie robie tylko lezy w pokrowcu Nokia gora !

  • 0

    245. ~zbych  2008-03-26 20:44:01  host: 77-253-168-225.adsl.inetia.pl

    czy ten fon ma latarke tak jak se k750i. czy nawigacja jest za darmo?i kiedy bedzie wersja black?

  • 0

    246. ~flanik92  2008-03-27 16:03:52  host: dsh143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam zajmuje się telefonami i ona jest bardzo dobra polecam a jak ktoś chce żeby bateria długo mu trzymała to niech sobie kupi starą NOKIE telefon ten jest naphany więc musi z żerać baterie coś za coś. Nokia jest najleprzym producentem telefonów niech nikt niemówi że Sony Ericsson jest lepszy to kpina Polecam

  • 0

    247. ~colpak  2008-03-30 03:04:26  host: 89.174.66.2

    SE jest do dupy...takie jest moje zdanie. pokaz mi chociaż 3 telefony SE ktore maja wbudowanego gpsa. Nie dasz rady.. bo niema... i ten argument wystarczy zeby stwierdzic ze SE jest 100 lat za nokią. Ma niedlugo ma wyjść SE XPERIA X1. to chyba pierwszy telefon SE z gpsem. normalnie sukces.

  • 0

    248. ~posiadacz N82  2008-03-30 23:21:30  host: afu79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia jest 100 lat za murzynami, SE jest najlepszy! - buahahaha :) 100 lat za murzynami to jestes ty dziecko. telefon bez symbiana? tylko stacjonarny!!

  • 0

    249. ~Lechita  2008-03-31 22:30:19  host: aba89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiem wam że jedynie z SE fajny jest w810i i tyle. Nokia to nokia zbiera wszystkie nagrody i wogle. Wystarczy poszperać to juz będziecie wiedziec który lepszy. Ja sam specjalnie mojego SE w810i oddalem w komis i wzamian za doplata kupilem nokia n82. koniec i kropka. Najlepszy telefon na rynku. Wejdzcie na www.nokia.de i tam jest napisane ze wygral nagrode za najlepszy kom. Pozdrawiam.

  • 0

    250. ~himen  2008-04-02 02:38:41  host: host-89-228-24-104.zamosc.mm.pl

    Do Coplak. Twierdzisz,że se jest do dupy bo nie ma gps? Nie ośmieszaj się. Telefon służy do dzwonienia a gps to tylko dodatek. Zamiast pisać takie durne komentarze wziąłbyś się za słownik bo Twoje wypociny ciężko się czyta.

  • 0

    251. ~oko13  2008-04-07 19:08:39  host: cdm247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    himen, to po co w komórce aparat, gry, kolorowy wyświetlacz, mp3/mp4 to też są dodatki.

  • 0

    252. ~mapet32  2008-04-08 18:01:38  host: blg52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a W960 to niby gps nie ma?? zreszt gps w telu (mowie na podstawie n95)to raczej nie udana zabawka...

  • 0

    253. ~fester78  2008-04-11 16:05:18  host: 80.51.38.245

    Do 250 - zgadzam się z Tobą w zupełności, że telefon służy do dzwonienia. Jednak... dodatki się przydają: 1. Mam możliwość pożyczenia GPS od kolegi, ale jestem wtedy od niego zależny. 2. Mam w domu cyfrówkę, ale zdjęcia robię sporadycznie więc jej nie noszę ze sobą i gdy pojawi się coś fajnego, na ogół nie mam możliwości zrobienia zdjęcia. 3. WiFi - w moim mieście jest jeden oficjalny HotSpot, ale w domu mam własną sieć WiFi. Dzięki temu nie muszę bulić za pobieranie map do nawigacji.

  • 0

    254.  2008-04-12 11:09:09

    Skąd brane są dane tego telefony ??? Ponieważ dziwie się ze ten telefon jest wypasowo lepszy od N95 a jest tańszy i do tego wypasowo dorównuje nawet Noki N96 i to mnie trochę dziwi

  • 0

    255. ~Slayd  2008-04-14 20:13:41  host: 078088176215.elb.vectranet.pl

    Od kilku dni jestem użytkownikiem N82. Do tej pory korzystałem z N95 i do nowego telefonu miałem "ograniczone zaufanie". Po kilku dniach użytkowania stwierdzam, iż N82 jest lepiej wykonana, ma lepszy soft, no i co rzadko się zdarza - nie zaliczyła ani jednego zwisa. Bateria jak wszystkie w Nokiach są z ery kamienia łupanego ale działa zdecydowanie dłużej niż w N95. Telefon naprawdę godny polecenia !

  • 0

    256. ~wiola  2008-04-16 19:11:51  host: host-81-190-212-11.wroclaw.mm.pl

    kiedy będzie wersja czarna ?

  • 0

    257. ~himen  2008-04-21 13:44:17  host: host-89-228-24-91.zamosc.mm.pl

    Macie trochę racji,ale ktoś kto piszę,że fon nie ma GPS i z tego tylko powodu jest do dupy to lekka przesada. Sam zakupiłem n82 i jest to niezły kombajn multimedialny,ale nie zjeżdżam z góry na dół telefonów bez bajerów. Troche trzeżwego spojrzenia nie zaszkodzi.Pozdrawiam.

  • 0

    258. ~bartek  2008-04-21 20:31:43  host: 80.51.199.229

    fajny telefon, ale co za dużo bajerów to przesada

  • 0

    259. ~Alban  2008-04-22 13:00:59  host: aaes98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    247. ~colpak 2008-03-30 03:04 89.174.66.2 SE jest do dupy...takie jest moje zdanie. pokaz mi chociaż 3 telefony SE ktore maja wbudowanego gpsa. Nie dasz rady.. bo niema... i ten argument wystarczy zeby stwierdzic ze SE jest 100 lat za nokią. Ma niedlugo ma wyjść SE XPERIA X1. to chyba pierwszy telefon SE z gpsem. normalnie sukces.

  • 0

    260. ~himen  2008-04-24 14:54:42  host: host-89-228-24-91.zamosc.mm.pl

    Posiadam już wersję czarną. Telefonik super tylko denerwuję mnie jedna rzecz-spasowanie obudowy. Przy pisaniu smsów skrzypi,cała dolna część skrzypi. Takiej tandety nie ma nawet w komie za 100zł.Eh tyle kasy a dostaję bazarowy szajs. Podkreślam,że chodzi tylko o jakość wykonania obudowy,cała reszta jest świetna.

  • 0

    261. ~exp  2008-04-24 17:40:32  host: chello083144123244.chello.pl

    Mam pytanie: o jakiej maksymalnej pojemnosci karte obsluguje ten telefon?

  • 0

    262. ~fily  2008-04-26 23:11:41  host: dhe246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do wiola: na allegro już jest

  • 0

    263. ~mar  2008-04-28 14:09:08  host: 212.244.90.170

    Ciekawe dlaczego rozdzielczosc ekranu w N80 byla 416 x 352 a w N82 juz tylko 320 x 240? Dla mnie to jeden z najwazniejszych parametrow telefonu, nie rozumiem dlaczego nowszy telefon ma gorsze parametry?

  • 0

    264.  2008-04-28 19:56:06

    Wszystko fajnie ale kiedy będzie u naszych operatorów ni i chyba jeszcze ważniejsze...... za ile?

  • 0

    265. ~Kari  2008-04-29 02:03:18  host: acjp163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiola Czarna wersja już jest!!! :)

  • 0

    266. ~mati6  2008-05-01 11:10:04  host: acdq204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czarna wersja juz jest.

  • 0

    267.  2008-05-01 22:12:57

    Czy wiadomo kiedy będzie w promocji u naszych opów? Acha i czy cena spadła bo n95 już za 1400 PLN (nowa bez sim-locka). Pozdr

  • 0

    268. ~Filip  2008-05-02 12:10:28  host: aeaw254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Spoko telefon

  • 0

    269. ~dabaz  2008-05-02 20:18:14  host: asd114.internetdsl.tpnet.pl

    telefon faktycznie rakieta. GPS dziala w miarę poprawnie. Nie ma do czego się przyczepić. Aparat jak to aparat, ale jak na taką miniaturyzacje to jest super. Tylko jakieś inne kolory obudowy by sie przydały.

  • 0

    270. ~pytający  2008-05-03 11:30:57  host: 89.174.106.50

    Można w tym fonie od razu wkładać filmy do niego nie konwertujac? p avi czy cos takiego?

  • 0

    271. ~mathew  2008-05-05 15:27:20  host: igy146.internetdsl.tpnet.pl

    do wiola: wersja czarna już jest.

  • 0

    272. ~agip  2008-05-06 10:35:58  host: host-81-190-212-11.wroclaw.mm.pl

    jest w plusie już za 299 zl a w orangu za 399 zł !!!!!!!!

  • 0

    273. ~Rafaik87  2008-05-07 14:03:39  host: hbu138.internetdsl.tpnet.pl

    Ta Nokia obsluguje karty pamieci do 32 GB, nawet takiej jeszcze nie ma...

  • 0

    274. ~miki  2008-05-10 15:16:54  host: host-89-229-82-50.szczecin.mm.pl

    Mam nokie n82 black i nic mi nie skrzypi. Telefon wypas na mxa. 0 wad. Polecam gumową obudowę - bardzo dobrz spasowana więc jak komuś skrzypi to problem rozwiązany. Do tego ta gumowa obudowa chowa przycisk otwierania obiektywu więc sdie nie rozsuwa przypadkowo w kieszenie i jest bardzie odporna na wstrząsy a telefo tylko 2mm grubszy. Wtedy jest już kopletnie bez wad. Woooow! (miałem wiele nokii ale ta boije wszystkie na głowe. To ż enie ma slajder to wiieeelka zaleta bo inaczej obudwy ochronnej nie dało by sie zastosować z taką skutecznością. Jak ktoś ma kase to tylko brac. Bateria wytrzyma 3 dni normalnego użytkowania a jak się ktoś nie bawi ( bo ja ni mam duzo czasu to nawet 4 pełne dni) POLECAM

  • 0

    275. ~odpowiedz do exp  2008-05-10 18:58:38  host: cxo28.internetdsl.tpnet.pl

    8gb max

  • 0

    276. ~Janusz  2008-05-16 21:20:52  host: ip-213-17-223-230.netia.com.pl

    Jestem wlascicielem Noki N82 od 2miesiecy dobrze sie sprawuje zadnych wad. SE w porownaniu z N82 wypada kiepsko np jakosc zdjec Se mam malo kolorow i inne poprostu kit. Jednak nokia jest najlepsza

  • 0

    277. ~Janusz  2008-05-16 21:22:23  host: ip-213-17-223-230.netia.com.pl

    Oczywiscie tel kupilem sam aparat w euro agd. w zadne abonamenty sie nie bawie

  • 0

    278. ~tomek 15  2008-05-17 08:28:53  host: abka106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon poprostu boski używałe 3 miesiące tej noki a jeszcze się mnie nie znudziła a nie tak jak SE po 1 tygodniu mi się znudził nokia górą

  • 0

    279.  2008-05-17 21:59:48

    @agip w jakiej promocji w plusie jest za 299?

  • 0

    280. ~alan  2008-05-19 23:10:53  host: 82.160.19.33

    do 272: wiesz bo tak ci powiedzieli sprzedawcy orange i plusa? Bo jak na razie Nokia N82 nie widnieje na stronach tych sieci (ani też w erze i playu).

  • 0

    281. ~kubuś puchatek  2008-05-21 00:46:09  host: h231138.net.pulawy.pl

    cz w tym telefonie gps działa bez internetu?

  • 0

    282. ~kozi  2008-05-21 15:05:41  host: bmm145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    agip gdzie widziales n82 w orange bo ja patrzylem na stronce i nie ma :( jak by ktos wiedzial czy bedzie albo kiedy prosze o info

  • 0

    283. ~  2008-05-21 19:34:28  host: host-81-190-34-117.szczecin.mm.pl

    Jak dla mnie najlepsza N-ka. N95 owszem ma duży wyświetlacz i tylko to. I do tego ten slider który wciąż szwankuje...nie wiem jak możecie porównywać te dwa modele ;/ A bateria w N82 trzyma dłużej..

  • 0

    284. ~eagle  2008-05-22 13:54:50  host: chello089077121226.chello.pl

    czy też macie problem trzeszczącej obudowy w okolicy klawiatury?? :/

  • 0

    286. ~lukistar  2008-05-23 12:02:07  host: 5acb1385.bb.sky.com

    czy moze mi ktos napisac jak wlaczyc gps w tym telefonie. mam wgrana aplikacje nokia map2.0 ale nie moze sie polaczyc z rzadna satelita. co radzicie? jak sie z tym uporac???

  • 0

    287. ~piter-ziom  2008-05-23 16:34:03  host: eoy58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie-czy nokia n82 jest trudna w obsudze,i czy ma polskie menu.

  • 0

    288. ~Filllip  2008-05-24 22:24:37  host: acdn21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od 2 dni i jest super. Jedyna wada jest taka że strasznie krótko bateria trzyma, a klawisze w cale nie są takie złe jak mówią niektórzy

  • 0

    289. ~th0mee  2008-05-25 18:49:05  host: acoi87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zupelnie nie rozumiem waszych watpliwosci co do baterii...uzywam tego telefonu biznesowo (a wiec dosc intensywnie), i telefon trzyma 4-5 dni wiec jak na dzisiejsze urzadzenia calkiem dobrze - warto pamietac o aktualizacji firmware'u bo w ostatniej wersji, 20.0.062 znacznie poprawili zuzycie pradu

  • 0

    290. ~3m  2008-05-26 10:04:39  host: aij66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest bardzo prosta w obsłudze. Po 2 tygodniach użytkowania nie miałem póki co potrzeby zaglądać do instrukcji, a wcześniej nigdy z Symbianem do czynienia nie miałem. A co do menu, to jakie ma mieć, czeskie?

  • 0

    291. ~don_corleone  2008-05-26 17:48:04  host: ip-50-234.mofnet.gov.pl

    Witam dwa dni temu zakupilem n82.Wczesniej mialem nokie 6230. Jestem zachwycony telefonem, naprawde mnostwo funkcji. Niestety nie potrafie uruchomic GPSA:(wiec dolaczam sie do prosby jak kolega wyzej, nie potrafie takze zmienic funkci aparatu(tzn zmiana zdjec z dzien/noc etc.)Przy ciaglej zabawie wlacznie z dwudniowym robieniem zdjec(okolo 85) i nagrywaniu wideo bateria padla mi dzisiaj czyli po 48 h, takze mysle ze nie jest zle.Ja jestem ciagle pod wrazeniem i szczerze POLECAM, bo uwazam ze warto

  • 0

    292. ~kamil  2008-05-26 22:07:09  host: bsy144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja obecnie mam sony ericssona k800i i powiem jedno robi najlepsze zdjęcia ale zato najgorsze filmy. Nie mogli tego zrobić na odwrót. w n82 tak nie jest filmy extra widać w większej rozdzielczoćci ekran 2,4 cala 16mln. kolorów a w se k800i jest tylko 256tys. kolorów!!!!!!

  • 0

    293. ~tomcyk2  2008-05-27 12:08:47  host: chello087207247161.chello.pl

    Czy ma ktoś zainstalowanego tomtoma na tym telefonie? Jeśli tak to prosze napisać jak on działa i czy nie gryzie się z wewnętrznym modułem GPS? Ja mam tomtoma zainstalowanego na N80 i działa bez zarzutów!!

  • 0

    294. ~adr7  2008-05-27 15:23:23  host: adnq98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    N82 ma polskie menu i obsluguje sie ja jak kazdego symbiana s60 chyba ze to bedzie twoj pierwszy symbian to bedziesz musial na nim troszke popracowac za nim sie przyzwyczaisz

  • 0

    295. ~  2008-05-28 19:32:26  host: host-89-229-75-207.szczecin.mm.pl

    Nokia n82 jest bardzo łatwa w obsłudze - jak się nauszcysz skrótów to super łatwa. Osobny przycisk do galerii bardzo sie przydaje - super rozwiąali formę przeglądania zdjeć. Ekran sam zmienia położeni w zależności od ustawienia telefonu- wg. mnie trochę za czuły. Obudowa plstykowo gumowa na allego już za 6 PLN - jest ok. GPS łapi nawet w zamkniętym budynku - Garmin -baardzo szybko - jak nai ma zachmurzenia nawet w jakieś 5 sekund !!!! N95 duuużo wolniejsza. Ma zainstalowanych pełno aplikacji plus aplikację przyspieszającą core coś tam i nic nie zwalnia nawet przy bootowaniu ani w ogóle. Żona ma e51 i nawet bez aplikacji zainstalowanych jest odczuwalnie wolniejszy już przy przeglądaniu menu - w noki n82 jest zero opóźnień. Wersję blacj jets lepiej spasowana i tylko tą polecam - dodatkowo lepiej sie komponuje z plastykowogumowym ochraniacem który jest czarny

  • 0

    296.  2008-05-30 20:41:49

    ten gość co pisze że nokia jest 100 lat za murzynami to chyba ma jakiegoś marnego SE i nigdy nie miał do czynienia z nokią . Moim zdaniem nokia jest najlepsza wystarczy popatrzeć na ceny nokii i SE na początku są takie same lecz Se spadają nie mają przebicia a nokia nadal się utrzymuje to o czymś świadczy Nokie są najlepsze i tyle a ten model jest super pozdro

  • 0

    297. ~Pharell  2008-05-30 21:54:24  host: absd182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    287. Z tego co nokia slynie to latwosc w obsłudze :) A jesli chodzi o PL to zawsze mozna ics do komisu ;)

  • 0

    298. ~  2008-06-02 11:09:53  host: hbu138.internetdsl.tpnet.pl

    Mi nic nie skrzypi w tym telefonie nie wiem co wam sie ubzduralo z tym skrzypieniem, a-gps automatycznie sie zalancza po wejsciu w aplikacje ktora z niego kozysta( mapa, rejestr połozenia podczas robienia zdjec)poszperaj troche w opcjach mapy, Nokia jest bardzo prostym w obsludze telefonem, czy ma Polskie menu co za pytanie :/!!!!! skoro jest na Polskim rynku to jakie moze miec???? Arabskie???? (Pytanie za 1000 pkt)

  • 0

    299. ~rakan  2008-06-02 12:05:46  host: aadu1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon działa bardzo dobrze..Fajny design oczywiscie chodzi o wersje black. Bateria w zależności od uzytkowania => od 1 dnia do 4-5..a propo gps-u wgrałem sobie garmina działa rewelacyjnie..moja ocena to 5,8/6 :)

  • 0

    300. ~Ximon  2008-06-04 13:26:08  host: ecq183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Lol, ale mi sie śmiać chce jak widze komentarze laików że SE jest lepszy. Niby w czym? Bateria? I tak ładuje telefon co drugi dzień bo żaden nie wytrzymał jeszcze więcej przy moim użytkowaniu. Co do N82 - Najlepsze dostępny w europie aparat, GPS, muzyka, słowniki, gry z grafiką naprawde nieprzeciętną, 128MB ramu co w porównaniu z SE (32MB) bije na głowe. Owszem jak ktoś chce tylko dzwonić to bierze sobie nie wiem, nokie 6100 bo jest mała. I tyle. Ale prosze nie gadać głupot że to jest badziewie bo jak narazie SE sie nie umywa do niego. Poza "lepszą" baterią (w sensie że słabsza ale telefon mniej ciągnie) jakie ma zalety SE? Żadnych. Totalne zero. Nawet nie wiem czy ma Offica i odczyt pdf nie wspominając o możliwościach jak Windows Mobile (czyli wszystko) Pozdrawiam, nie laik :p

  • 0

    301. ~xyzbbbbbbb  2008-06-04 23:20:39  host: c166-201.icpnet.pl

    Przez ostatnie 3 lata byłem użytkownikiem SE (k700,w810i) byłem bardzo zadowolony i jestem bo w810i za nic nie sprzedam bo jest to jeden z najlepszych tel jakie wyszły. Niezawodny, szybki z dobrą baterią , bardzo intuicyjny i funkcjonalny. Jednak nadszedł czas na zmiany bo jak większość z Was lubię nowinki techniczne. I padło na n82 bo: jest jednolita, nie tak duża jak n95 i ma przede wszystkim wszystko. Nawigacja GPS działa super szczególnie z mapami GARMINa. Aparat świetne zdjęcia robi. Musiałem przyzwyczaić ię do softu ale to tylko kwestia czasu. Polecam gorąco. PS. jeśli chdzi o bareię to rzeczywiście kiepsko ale ja na razie bawię się nią codziennie to nie ma się co dziwić.

‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-238-62.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet