Nokia N81 8GB - opinie
Telefony Nokia Nokia N81 8GB Opinie o Nokia N81 8GB

Nokia N81 8GB

w sumie: 167
  • 0

    1.  2007-08-29 21:31:53

    podoba mi się ;) ma dobrą baterię więc powinien raczej długo trzymać ( jak na to co posiada w środku)

  • 0

    2. ~djadolf  2007-08-29 23:05:28  host: host8925148207.waldex.net

    jenyna ladna nokia ale poco symbian i ten 2mpx ?? syff windows mobile a zreszta i tak zaplacimy za niego z jakies 2,500 zl wiedz pocco nam taie cos za taka cene ?? ale plus za wifi !! :)

  • 0

    3. ~MajK  2007-08-30 13:36:36  host: 212.160.172.70

    choć jestem zwolennikiem SE to jednak ten telefon prezentuje się pięknie ;))

  • 0

    4. ~michu91  2007-08-31 12:29:56  host: bqb108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestem pierwszy :D Fajna cegla i pretenduje do zostania moim nastespnym telefonem... ciekawe tylko jak bedzie z cena?? XD :)

  • 0

    5. ~Dreg  2007-09-01 02:21:16  host: 84-203-43-34.mysmart.ie

    Nie ma złącza kart pamięci? Lipa. Z drugiej strony, przy 8 gb pamięci i tak zastosowanie jej jest średniosensowne. ;) Czekam na 8 GB kartę do swojej N95.

  • 0

    6.  2007-09-01 16:17:40

    Nie ma co - Nokia to jest jednak klasa sama w sobie.

  • 0

    7. ~kops  2007-09-01 21:10:51  host: ackp249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niezła ilość pamięci... hehe :D:D

  • 0

    8.  2007-09-02 08:02:34

    znów marny, 2 megapikselowy aparat :/ eh... szkoda

  • 0

    9.  2007-09-02 11:36:48

    KTO W TAKIM TELEFONIE WYMYSLIL 2 MPIXY APARAT? KRETYNI

  • 0

    10. ~Kozimichal  2007-09-03 17:37:24  host: amr55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kiedy ona wyjdzie i ile bedzie kosztowala

  • 0

    11. ~tomas  2007-09-04 13:01:57  host: dynamic214-184.tvk.torun.pl

    ładny design ale dosyć gruba, jeśli chodzi o parametry to nic nadzwyczajnego, no jedynie to że 8gb wbudowane. Podsumowując nie pogardził bym tym telefonem ;)

  • 0

    12. ~L@ki  2007-09-06 19:11:17  host: nat03.rtk.net.pl

    Zajefajny telefonik tylko z tym aparatem lipa, powinien być conajmniej 3,2 ale tak to całkiem całkiem :D narazie wystarczy mi swoja 5700

  • 0

    13. ~  2007-09-07 23:18:38  host: aub51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kiedy N82 ? wie ktos moze ? to dopiero bedzie telefon!

  • 0

    14. ~ziomal  2007-09-11 19:55:17  host: public-gprs8432.centertel.pl

    dobra koma tylko szkoda ze wymyślili w niej taki aparat z matrycą 2mpixów plus za HSDPA, wifi, złącza jacka i za przyciski do grania tylko czemu nie ma irdy? ale i to tak już wszystko na Bluetooth może sobie na nią wymienie koma ale na rzie mi wystarczy N73ME

  • 0

    15. ~fotograf  2007-09-15 13:17:21  host: chello084010227150.chello.pl

    dlaczego sie czepiacie 2mp aparatu??!!...zeby ogladac bez przeskalowania pelny format zdjecia z matrycy 2mp trzeba 19" monitora, z 5mp 30"...no chyba ze potrzebujecie zdjec do profesjonalnej obrobki...a zdjecia z komorki bardzo sie do tego nadaja...hahahaha...jak jestescie niedouczeni to nie piszcie przynajmniej glupot...

  • 0

    16. ~911  2007-09-15 14:11:23  host: static-ip-87-248-80-131.promax.media.pl

    jak na nokie to calkiem fajnie wyglada ;P

  • 0

    17. ~syf  2007-09-19 18:36:43  host: dfu248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hehe mało pamięci wbudowanej słaby aparat symbian do kitu

  • 0

    18. ~  2007-09-19 21:21:37  host: bld211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    O CZYM WOGOLE MOWA JAK TU JEST 5megapixeli!!!!!!!!

  • 0

    19. ~patryk  2007-09-28 20:53:01  host: 80.54.36.190

    hehe czmu niema irdy hehe padam na twarz! po co komu irda?? 2mega aparat?? po co wam to jak chcesz duzy aparat kupujesz n95 i karte 8gb

  • 0

    21. ~se  2007-10-01 08:26:11  host: cable-4-118.stella.net.pl

    hej , moim zdaniem gdyby ta komorka : 1. byla ciensza 2. miala w aparacie 5mpix 3. miala irde, stoper, minutnik 4. niezly zoom 5. sepie, czarno-bialy itp. to bym sobie ja kupila bez gadania =]

  • 0

    22. ~Aule  2007-10-20 22:01:38  host: mnich.koba.pl

    To ma Symbiana, więc może mieć zarówno stoper i minutnik. A irda? Dawno przeżytek. Dużo wygodniejszy jest bluetooth, a w cenie już niewielka różnica.

  • -1

    23.  2007-10-23 20:03:26

    kiedy bedzie w zetafonie ? :P

  • 0

    24. ~  2007-10-23 20:38:48  host: dynamic-87-105-234-210.ssp.dialog.net.pl

    ja tam wole e90

  • 0

    25. ~RyChU  2007-10-31 12:17:31  host: aff87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @21 taa i jeszcze mikrofalówkę kuchenkę i pralkę ludzie po co wam tyle bajerów w telefonie aparat - do robienia zdjęć w jakiejś sytuacji gdzie nie mamy aparaty wystarczy w sam raz a jak wam zależy na tych 5 megapikselach to kupcie sobie cyfrówkę... dla mnie ten telefon jest super z 3 powodów 1. fajny wygląd 2. ma wi-fi 802.11g a to już coś w telefonie 3. pamięć 8gb (będzie służyć mi jako pendrive :D) poczekam na polską premierę i wymieniam swojego w800 na tego =]

  • 0

    26. ~esiu  2007-11-06 22:05:01  host: host8925173101.3s.pl

    SKAD WIADOMO ZE BEDZIE W 4 KWARTALE I ZA TA CRNE???

  • 0

    27. ~tidum  2007-11-07 17:54:23  host: dkz110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w zetafonie tak koma będzie już nie długo zaraz potym jak piekło zamarźnie. co to za głupie pytanie ??? patrzyłem na zetafony to są już przestarzałe modele które były nowe 3 lata temu.

  • 0

    28. ~Emi  2007-11-08 12:04:41  host: cust138-dsl49.idnet.net

    W UK juz jest. cena za wesje 8GB = 350Funtów

  • 0

    29. ~blake  2007-11-10 12:56:15  host: host423.matmed.pl

    Ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Niektóre telefony maja leprza jakasc niz 3,2 itd. telefon juz dostepny na allegro nie panietam za ile ale kolo 2 kawalkow chyba .... telefon swietny .... duzo leprzy od n95 jedynie aparatem nie blyszczy ...ale jakasc ma bdb fotek :) POZDRAIWAM

  • 0

    30. ~ostry.b  2007-11-15 15:30:51  host: user-5af01998.wfd96.dsl.pol.co.uk

    wlasnie mam dylemat czy n95 8gb czy n81 8gb.pozdro

  • 0

    31. ~Bojio  2007-11-23 10:53:56  host: w3cache.tnp.pl

    Zważywszy na bebechy aparaty komórkowe powinny kosztować bardzo tanio. Ten ~ 300pln. a będzie więcej bo pazerni chcą się nachapać na full.

  • 0

    32. ~zzzz  2007-11-26 15:23:41  host: dfr181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    może mi ktoś do ciężkiej cholery powiedzieć (ktos kto ma ten telefon) czy on ma wejście na karty pamięci czy nie? bo tutaj pisze że nie ma ,gdzie indziej że ma i już nie wiem kogo sluchać :/

  • 0

    33. ~Co za ....  2007-11-26 16:01:33  host: dwu114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co wy macie po 12 lat że dla was jest najważniejszy aparat Mojej cyfrówce canona żaden tel. nie dorówna , chce zrobić zdjęcie to biorę aparat , a poza tym to nie patrzy się tylko na matryce jest wiele ważniejszych rzeczy , założę się że ma niewiele gorszą jakość zdjęć od SE K800I . To tel. muzyczny więc na 1 miejscu jest jakość odtwarzanej muzy

  • 0

    34. ~RyBoss  2007-11-30 15:55:41  host: host-n4-88-32.telpol.net.pl

    NAJLEBSZY TELEFON Po co mi aparat 5pixeli wiecia jaka to wielkosc i tak nie wykorzystacie i gprs przeciez wiecie jak to dziadowsko chodzi to lepiej kupic soie normalny samochodowy za 1000zł.N81 jest najlwbszy najnowszy symbian 16mln kolorów wi-fi jak na szybko bedzie potrzeda neta by mugł miec carl zisee ale taki jest tez najlebszy stworzony do gier równiez.

  • 0

    35.  2007-12-01 14:52:37

    Do 29: cytuję: "Niektóre telefony maja leprza jakasc niz 3,2 itd" 3,2 mpix to nie jakość, tylko rozdzielczość!!! Fajny fon...

  • 0

    36. ~  2007-12-11 18:27:10  host: fai162.internetdsl.tpnet.pl

    Ja jestesm szczesliwym posiadaczem tego telefonu. Oczywiscie nie w Polsce go kupilem) 8gb pamieci wbudowanej,nie trzeba sie meczyc z wkladaniem i wyciaganiem karty pamieci co mnie zawsze denerwowalo. mam tom toma mobile dzieki symbianowi. nie jest taki powolny jak n73 ktory przed tem mialem. Doscy ciezki bateria trzyma max 3 dni. Glosniki grajace w systemie stereo po bokach telefonu.Folia zabezpieczajaca ekran ktorej w ogole nie widac i trzyma sie mocno wiec nie trzeba jej sciagac. Generalnie bardzo fajny telefonik. Mialem dylemat czy n95 czy ta wybrac. n95 niestety jest duzym telefonem dlatego wybralem n81.

  • 0

    37. ~reaserch  2007-12-14 10:42:19  host: 86-63-97-20.sta.asta-net.com.pl

    Heh, przejrzałem całą masę Nokii, ale właśnie tą zastąpiłbym moją obecną 6680. Mnóstwo pamięci, WiFI i dobra do słuchania muzyki... I ładna ^^! O, i nie jest taka droga jak np. n95!

  • 0

    38. ~bubu  2007-12-19 19:41:47  host: host-89-228-221-246.kalisz.mm.pl

    wie ktos moze czy bedzie (i kiedy) w orange? no i oczywiscie interesowala by mnie cena ;p taka mniej wiecej? ;p aha i do "36" ile dales za ten telefon za granica?

  • 0

    39. ~Goshki  2007-12-23 21:53:24  host: 217.153.73.70

    do zzzz nokia n81 ma slot na karty a n81 8gb nie ma. A co do aparatu to myślę że telefonu nikt dla aparatu nie kupuje.Mam ten telefon i uważam że ma świetną ergonomię jak i funkcje a do tego jest bardzo głośny. Jakość muzy na 10.Wygląd na 10. Ocena ogólna 10

  • 0

    40. ~atz  2007-12-24 15:33:38  host: 81-86-103-105.dsl.pipex.com

    Potrzebny Wam aparat to sobie na zęby zamontujcie. Jak dla mnie aparat 2mpix w telefonie jest w pełni wystarczający. Na chorobę mi zdjęcia, zajmujące więcej niż pliki mp3. Ciekawi mnie fakt jakości przetwarzania mp3 - czy w końcu będzie sens używać "lepszych" słuchawek, skoro już można je będzie podłączyć. Póki co na ebay.co.uk bez łaski można go przytulić za ~1300 zeta, 8GB oczywiście. Grubo się zastanawiam nad zakupem, przecież to prawie 4 dni pracy... Pozdro.

  • 0

    41. ~atz  2007-12-24 15:43:49  host: 81-86-103-105.dsl.pipex.com

    Btw jeżeli 2mpix to jest rozdzielczość, którą pogardzasz wybierz np. N82 i po sprawie. Nie problem stworzyć majstersztyk elektroniki, problemem jest zejście z kosztami do poziomu potencjalnych nabywców, a to myślę zapowiada się obiecująco w przypadku N81 8GB. Jeżeli Nokia ma aspiracje kopnąć w dupę Apple'a to jestem jak najbardziej na TAK. W końcu gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta, czyli np. ja :) Pozdro.

  • 0

    42. ~cafe  2007-12-25 10:14:19  host: aege236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzień dobry państwu ja chciałam sie zapytac poniewaz mam zamiar kupić ten telefon ile on moze kosztowac na wymiane ?? poniewaz teraz w grydniu mam wymiane i chciałą bym sie zapytac ile bedzie kosztował moj stary telefon jest na abonament!!! Prosze o szybką odpowiedz bardzo prosze i pozdrawiam!!:):):) I czy opłaca sie go kupowac??;]

  • 0

    43. ~shadow  2007-12-26 17:12:10  host: chello089077119239.chello.pl

    37. ~reaserch 2007-12-14 10:42 86-63-97-20.sta.asta-net.com.pl! O, i nie jest taka droga jak np. n95! n95 jest 500 zł droższa wielka mi różnica

  • 0

    44. ~Mateop  2007-12-29 16:17:01  host: proxy.prudnik.net.pl

    ma tylko 2 mb pixeli a ale za to 16 mln kolorów co daje jakoś 3,2 jak nie 5 mb pixeli

  • 0

    45. ~anarkh  2007-12-30 21:24:48  host: adst12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej mam pytanie ja z nawigacja w taki telefonie?

  • 0

    46. ~zxczxcz  2008-01-01 21:42:02  host: user-87-239-4-150.dnet.pl

    jak sprzata jeszcze robi jedzonko i pije to ja biore juz dzis. NOKIA 3310 POWER HAHAHA

  • 0

    47. ~  2008-01-05 22:40:07  host: bcc222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    sram na kombajn n95 ide do pracy na wakacje to kupie to cudo lub n82 bo tez fajna

  • 0

    48. ~h@ki3r  2008-01-06 16:14:13  host: bjf239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak a propos waszego problemu z aparatem. 2mpx przy 16 mln. kolorów to waszym zdaniem mało?? ludzie! Przy takich parametrach to zdjęcie będzie zajmowało jakieś 1mb(!). Poza tym jak wam nie pasuje to kupcie sobie aparat cyfrowy. Telefon jest do dzwonienia a nie robienia zdjęć. Albo tel. Samsunga SGH-B600. Ma aparat 10Mpx, wysuwany obiektyw, flash i takie tam pierdoły. Jedyny mankament to zdjęcia które zajmują ok.3 MB! przy 266 tyś. kolorów rzecz jasna.

  • 0

    49. ~olka61  2008-01-09 02:37:06  host: bbservice106.mmpnet218.tnp.pl

    hejka , prosze o rzetelną odpowiedz od posiadaczy tego modelu, czy posiada GPS ??? i jak wygląda sprawa z nawigacją ???

  • 0

    50. ~leon60  2008-01-10 19:02:54  host: 80.244.153.106.debica153.tnp.pl

    czy da sie do tej noki przypiąć smycz ???? jesli tak to u góry czy na dole ????

  • 0

    51. ~marco15  2008-01-15 15:28:26  host: abvx188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestem zwolennikiem nokii. telefony ma po prostu swietne. tak sobie czytam poprzednie komentarze gdzie narzekacie 2mpx aparat. trzeba jednak zwrococ uwage ze jest to telefon typowo muzyczny stad tak duza ilosc pamieci sluchawki itp. jego tworcy nie skupili sie na pobocznych funkcjach tego modelu ale moim zdaniem tel boski;p prawdopodobnie to moj next tel ale poczekam az cena opadnie. pozdrawiam wszystkich ulubiencow nokii;p

  • 0

    52. ~f  2008-01-17 21:24:14  host: acym218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam ten fon .. wymaita jakosc muzyki poporstu powala... nie wszyscy uzywaja aparatu i nokia nareszcie robi cos dla kazdego... chesz aparat kup n82 albo n95 mi ta nokia wystarcza jest ladna dobra.. a co do komentw ze symbian jest do bani... to wy idioci nie umucie sie nim poslugiwac to jeden z najwiekszych plusow serii n i noki

  • 0

    53. ~MK  2008-01-18 20:55:53  host: 87-205-49-149.adsl.inetia.pl

    Takie pytanie do zorientowanych: czy to jest najlepsza muzyczna Nokia z dostępnych na rynku? Jaka jest jakość dźwięku z głośników bocznych a jaka z słuchawek? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam! ;)

  • 0

    54. ~poyeep  2008-01-21 15:46:35  host: host-84-9-33-254.bulldogdsl.com

    he he mam ten telefon a poza nim SE K750i zdecydowanie wole ten drugi Mozna oszalec tyle pierdol w nim jest minus 1000 punktów za obsluge.Wyglada na to ze to kolejna ladna cegla tylko ladna

  • 0

    55.  2008-01-21 19:12:56

    Zastanawiam się nad nią, ale nie mogę się zdecydowac, ponieważ odrzucają mnie plastiki z jakich jest wykonana;(Ale jakby nie brac jakości wykonania pod uwagę telefon jest sooper!!Podoba mi sie pomysł zasięgnięty z iPod'ów tzw. funkcja "Navi"!Klawisze do obsługi muzyki są fajne, tylko ze przy obsłudze niekiedy zdaży sie niechciane naciśniecie jednego z nich...P.S. Ile ona ma pamięci RAM?:))

  • 0

    56.  2008-01-22 23:10:11

    krótka piłka z mojej strony... czy ma AF ??

  • 0

    57. ~eurochild  2008-01-25 11:53:48  host: dns2.dpolska.pl

    ale tu analfabetów... "najlebszy" "mugł" i nne kwiatki..z "hello" mariolka swietnie by sie rozumieli.. a n81 rzadzi.nawet symbian jej wybacze i te 2megapixy

  • 0

    58. ~>Kostek  2008-01-25 19:53:02  host: aedq231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wy jesteście chorzy po co wam lepszy aparat w telefonie chcecie mieć większą ilość pikseli, to kupcie sobie aparat cyfrowy a nie telefon. A tak się składa że mam tego fona i jest zaje…. Duża pojemność, super dzwięk, piękny dotykowy panel i dobry aparat jak na telefon po prostu cudo. Czego więcej chcieć?

  • 0

    59.  2008-01-31 22:30:56

    Mniam dla mnie bomba ;D Niedługo ten tel. będzie w moim posiadaniu i nie martwię się aparatem 2mpx przy tylu kolorach (16mln oO) także ja was nie rozumiem. Jeżeli chcecie mieć fona do zdjęć to kupcie sobie nokie N82 albo jak większość pisze aparat cyfrowy. Pozdro ;P

  • 0

    60. ~leon  2008-02-01 21:30:39  host: 80.244.153.67.debica153.tnp.pl

    PeZet--> mozna jakos zablokowac dostep do tych klawiszy Navi zeby własnie ta muza sie tak nie właczała niechcąco tylko dopiero po wejsciu w menu ???? odp bo mnie to strasznie wkurza

  • 0

    61.  2008-02-07 21:51:41

    już czekam na ten telefon (nie mogę się doczekać ;D )aha i zanim zaczniecie pisać coś głupiego w sprawie funkcji w komie, to najpierw sprawdźcie czy tego na pewno nie ma.. ;P

  • 0

    62. ~nemo  2008-02-10 17:36:21  host: host-81-190-50-228.lublin.mm.pl

    Kosztuje ok. 1,5 tysiąca złotych. Jak dla mnie telefon idealny, gdyby nie za duża waga i rozmiar, słaby aparat (bez klapki!!!) i brak wielu funkcji które są np. w SE W760i. Super telefon, świetny design. I pamiętajcie, że już można na nią pobrać nową platformę n-gage.

  • 0

    63. ~  2008-02-11 19:09:44  host: abpt86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon niezły by był gdyby nie te marne 2mpx, obejrzyjcie sobie nokie n96 na stronie UK, telefon z wyglądem n81 i funkcjami n95 8GB. ja osobiście poluję na n95 8GB. w media markcie są oba modele, n95 8gb i n81. n95 kosztuje 2700zł, nie wiem ile ten drugi bo na niego nie patrzyłam

  • 0

    64. ~nevoX  2008-02-12 18:43:03  host: 87-205-238-255.adsl.inetia.pl

    Coś mi się wydaje, że jednak nie ma HSDPA. Na takich stronach jak GSMArena.com, albo na filmikach na YouTube jest wyspisane w minusach brak HSDPA. Dla tych, którzy narzekają na 2mpix - nie wiem jaki jest sens większych rozdzielczości. Są tylko kilkukrotnie większe (pliki, MB), a i tak takie zdjęcie 1600x1200 (2mpix) wyświetlimy bez straty jakości na 24" monitorze, chyba, że zamierzacie robić jakieś plakaty, wtedy polecam np. Samsunga S1050... Aparaty w komórkach to tylko taki dodatek, jednym bardziej, drugim mniej potrzebny, ale nie zastąpi nam normalnej cyfrówki nawet takiej z niższej półki.

  • 0

    65. ~Rafał  2008-02-13 22:39:41  host: aayh145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie mam pytanie może głupie ale ile by kosztowała ona w grudniu w abonamęcie na 75 zł ??? Prosze o Odp

  • 0

    66. ~  2008-02-26 18:10:44  host: 77-253-102-55.adsl.inetia.pl

    Ta koma jest zajebista I co z tego ze ma 2mpix aparat ale ma 8 gb 2.4 cala ekran i 16 mln Kolorów to chyba starczy

  • 0

    67. ~  2008-02-26 18:29:06  host: 77-253-102-55.adsl.inetia.pl

    Ta koma jest zajebista I co z tego ze ma 2mpix aparat ale ma 8 gb 2.4 cala ekran i 16 mln Kolorów to chyba starczy

  • 0

    68. ~AbrahaM  2008-03-03 20:04:48  host: 33.40.pxs.pl

    czy ktoś mógłby sprawdzić kwestię HSDPA? własnie mam otwartą "porównywarkę" telefonów na stronie "Nokia Poland", gdzie N81 HSDPA _NIE_ ma, ale N81-8GB _MA_. Z kolei w paru serwisach, z Telepolis włącznie N81-8GB jest oznaczone jako nie posiadające HSDPA

  • 0

    69.  2008-03-05 22:22:32

    witam jestem użytkownikiem tej nokii od tygodnia dla mnie jest super ciesze się że ją wybrałem powiem tyle że: PLUSY 1.Super dźwięk 2.Dobra bateria przy moim użytkowaniu trzyma prawie 4 dni a przy takim dużym wyświetlaczu to potrzebuje dużo energii 3.Symbian super szybko chodzi praktycznie go nie czuć miałem 2 lata temu nokie n70 to w porównaniu z n81 to pieklo i niebo 4.Duża ilość kolorów 16 mln 5.Wejście jack 3,5 6.Super dzojstik i panele dotykowe MINUSY 1.Zdjęcia wychodzą troche zielonkowate 2.Brak IRDY Podsumowując możecie wierzyć mi lub nie telefon godny polecenia polecam wszystkim serdecznie pozdrawiam

  • 0

    70.  2008-03-18 00:50:25

    Ja mam ja drugi dzien i chcialem oddac.W serwisie zle zamkneli obudowe i powstala szczelinka.Trzeba uwazac bo bolczyki sa strasznie delikatne od tylnej oslonki,choc sposob zakladania jest na rysunku z tylu to dla niektorych nadal to problem.Troche tez mi sie blokuje przycisk blokady klawiatury i czasem nie cofa,ale kazdy telefon ma jakas wade,nie ma idealnych np. w sony ericsonie czesto nie styka wtyczka od ladowarki i co za tym idzie sluchawki,od kurzu sie dzoje blokuja.Czy ktos moze uzytkowal nokie n81 w warunkach extremalnych (zakurzonych itp)bo nie wyobrazam sobie dobrego silicona na rozsowany tel. a wiem ze plastikowe jeszcze bardziej rysuja niz zabezpieczaja?

  • 0

    71. ~WM  2008-03-21 11:46:06  host: ckn127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ...czy to coś ma akcelerometr jak N95?

  • 0

    72. ~  2008-03-29 16:11:39  host: proxy2a.interkam.pl

    N81 niema czujnika swiatla ?

  • 0

    73. ~erol  2008-03-31 12:52:15  host: cys154.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie,gdzie są te panele dotykowe (do jakich klawiszy)? Czy jest możliwość samodzielnie wgrać J.polski do telefonu czymuszę iść z tym do ludzi, którzy się tym zajmują? Pozdrawiam i proszę o odpowiedz ;-)

  • 0

    74. ~noob  2008-04-09 09:01:26  host: acnr88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~erol zobacz czwarte zdjęcie kolo słuchawki i porównaj z wcześniejszym zdjęciem :)

  • 0

    75. ~wojtaszek  2008-04-09 23:21:43  host: task.britam.edu.pl

    Witam, czy ta Nokia ma GPS? Nie chodzi mi o wbudowany odbiornik, bo to nie problem, mam odbiornik GPS na BlueTooth. Chodzi mi o to, czy ta Nokia ma jakiś fajny program do nawigacji wgrany od razu?

  • 0

    76. ~tomek2222  2008-04-19 10:18:11  host: adtb167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chciałem dowiedzieć się czy dobrze odtwarza filmy 3gp i z jaką prędkością to znaczy ile klatek na 1 sekundę. ten telefon podoba mi się nie wiem co wybrać nokie n81 czy samsunga g800

  • 0

    77.  2008-04-19 13:16:36

    miałem dużo telefonów w sumie 12 w tym 10 nokii i nokia n81 8gb jest zajefajna te wszystkie inne to było nic ten jest the best jak dla mnie pozdro

  • 0

    78. ~  2008-04-20 23:54:41  host: chello089077082092.chello.pl

    moja miala google maps i nokia maps, nokia maps pozwala nawet na troj wymiarowy obraz, i nawet na prce w trybie samych map, bez odbiornika gps... Wtedy zecz jasna nie pokazuje aktualnego polozenia i wszystko musimy znalezc sami... Mam anglika z vodafone, po uporaniu sie z sim-lockiem za pomoca turbo sima stwierdzam ze to super telefon, o wiele lepszy niz popzednik ktory jeszcze niedawno mialem (n80) zamienilem ja na ta n81 8gb i doplacilem 200zl. Nawet wszystko to co napisalem to na niej. Sasiad ma siec wifi nie zabezpieczona, w poruwnaniu do n80 o wiele lepiej lapie sygnal.

  • 0

    79. ~milo  2008-04-22 15:38:14  host: esp71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od miesiąca i jest naprawdę godny polecenia:) super wygląd, klawisze multimedialne wiec szybki dostęp do muzyki super jakość dźwięku z 2 głośniczków. ma wbudowane 8GB pamięci wewnętrznej nie ma Wejścia na karty!!! za to ma standardowe wyjście na słuchawki 3,5 mm bardzo fajna sprawa:D duży czytelny wyświetlacz 2,4 cala o 16,7 mln kolorów. funkcja tarczy navi czyli ala Ipod:) no i bezprzewodowy internet bardzo fajny dzojstik w obsłudze. strasznie szybki telefon szybszy niż n70 czy n80. telefon jest solidny choć może na taki nie wygląda ogólnie ma strasznie dużo możliwości których nie będę wypisywał bo to nie opis;p no jeśli komuś przeszkadza taki aparat to trudno mi nie jeśli bym chciał telefon z lepszym aparatem kupił bym inny nadrabia innymi możliwościami:D:D aha no i jeszcze telefon ma 80 pamięci RAM pozdrowionka i polecam fona oczywiscie jeszcze raz::D:D

  • 0

    80. ~anka  2008-04-25 18:10:59  host: chello089077100202.chello.pl

    Nie wiecie moze ile ten telefon kosztuje w ofercie mix w orange?

  • 0

    81. ~MikeTNK  2008-04-30 13:12:38  host: 195.238.227.51

    Wgrane ma Nokia Maps które ma funkcje nawigowania (niestety dostępną odpłatnie).

  • 0

    82. ~Kwasu  2008-05-01 12:18:21  host: nat-b2-107.tsi.tychy.pl

    mam ten telefon miesiąc i jestem zadowolony. chyba najlepszym plusem jest wejscie jack 3,5mm, bateria max 3 dni (w sumie to i tak dużo :P), zdjęcia w dzień wychodzą eleganckie. przy słabym swietle są dziwnie zielone (może trzeba cos ustawić...) Wojtaszek - jest program do nawigacji ale zawsze mozesz sobie wgrac swoj :) muza z głośniczków - mega wypas...na słuchawkach bosko. szybki dostep do wszystkich multimediów. symbian - szybko i bez przycinek. same zalety hehe

  • 0

    83. ~Uczniak  2008-05-01 18:47:47  host: ana83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam dylemat. Niedługo zmieniam komórkę i nie wiem, jaką wybrać Nokię N81 czy Nokię 6288. Dodam, że jestem uczniem. Zależy mi na dobrej jakości mp3 i aparacie. Którą z tych komórek wybrać?

  • 0

    84. ~Uczniak  2008-05-01 18:48:59  host: ana83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ta komórka ma podczerwień?

  • 0

    85. ~stanstab  2008-05-06 18:51:11  host: aaux248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tą nokię od dwóch dni i jest po prostu świena. Symbian - miodzio. wojtaszek - tak, ma wgrany program Nokia Maps tylko że do działania potrzebuje połączenia z internetem - dynamicznie ściąga mapy. Klawisze muzyczne rzeczywiście potrafią przeszkodzić przy nieopatrznym przyciśnięciu, przy przeglądaniu internetu zdarza mi się niechcący zatrzymać muzykę. Ramu ma 96MB, z czego dla użytkownika zostaje jakieś 40 mega. Aplikacja NGage - fajna sprawa, nie ma problemów z ściąganiem triali gierek (nie próbowałem kupować gier, nie stać mnie xD). Podsumowując - brać! :P

  • 0

    86. ~Erol  2008-05-06 20:09:43  host: host-81-190-139-124.olsztyn.mm.pl

    Witam, czy ktoś kto ma ten telefon wie gdzie się przedłuża czas czuwania telefonu gdy jest włączony budzik np. Budzik jest nastawiony na godzinę 8.00 i ja go tylko uciszę bo on za 5 minut znowu ma mi się włączyć a ja chcę zrobić tak, żeby np. za 10 minut mnie obudził. Proszę o pomoc xD

  • 0

    87. ~Kamilern  2008-05-08 21:54:39  host: agt243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon jakieś 2 miechy no i jest super. Symbian chodzi szybko nie wiesza sie. Muzyka na słuchawkach gra idealnie. Gry n-gage 2.0 są spoko. Telefon ma dużo zalet. Jedyne co mnie zdziwiło to to że 2 gołśniki grają tak jak jeden słychać stereo ale jest to cicho jak na 2 to za cicho.

  • 0

    88. ~czechu  2008-05-09 22:50:15  host: eav226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy mógłby ktoś napisać jaka ona jest głośna przy odtwarzaniu MP3 porównując do n73 ??

  • 0

    89. ~pimpje  2008-05-10 13:23:28  host: i40.integron.pl

    zzzzz nie ma kart pamieci, b o ma 8gb wbudowanej he

  • 0

    90.  2008-05-11 17:23:14

    polecam telefon zaje***y miałem kilka nokii poczynając od nokii 7210 , 3310 , 6020 , 6230 , n70 , 6234 noi tą jest najlepsza ma wszystko co potrzeba pomimo symbiana chodzi bardzo szybko mam już ją piąty miesiąc i jak narazie jestem zadowolony w 100% pozdro

  • 0

    91. ~tomek 1213  2008-05-14 20:46:33  host: abjn21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon poprostu boski ni to co n 95 wszystkim odradzam n95

  • 0

    92. ~Jola  2008-05-17 12:12:20  host: cjo106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej, mam zamiar kupić sobie nowy telefon i nie wiem czy wybrać se w580i czy nokie n81 8GB?? Proszę o szybką odpowiedź.

  • 0

    93. ~  2008-05-18 20:36:55  host: inet20909nb-2.eranet.pl

    czy ktoś mógł by mi napisać jaki fon ma taki sam rozmiar??

  • 0

    94. ~kony2007  2008-05-23 01:57:23  host: cpc2-leic8-0-0-cust765.lei3.cable.ntl.com

    mam jusz go wiesza mi sie,mam wnim duzo muzy ,ładuje go co dwa dni ,to prawda ma duzo funkcj,a jezeli chodzi o zdiecia i kamerke jest lepsza od noki N71 ,ktura mniala 3mega piksela.zdiecia sol wyraziste i filmiki tesz,jest duza ruznica, a ma tylko 2 mega,jest masywniejszy od N71,a baterja jest do dupy ładuje go co 2-3 dni,a jezeli chodzi o głosnosc to ,jest troche głosniejszy od N 71 ,ale tylko troche,mojm zdaniem powini zrobic pozodniejsze baterje,a gps to sie gubi to tylko taki bajer,pozdrawjam uk

  • 0

    95. ~mariusz  2008-05-24 13:56:37  host: nat-tar.aster.pl

    Widziałem w Vobisie troszke udoskonaloną edycje Nokii N81.To ze wzgledu na zblizajace sie Mistrzostwa Europy.Ma juz ktoś ta Nokie?

  • 0

    96. ~tomek 1213  2008-06-23 09:20:03  host: abjp8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odpowiedz dla jola . powiem ci że nokie żądzą odrazu mówie bierz tą nokie n 81 8 gb jest poprostu boska aprat ma 2mpx ale prz 16 ml robi jak 3,2 mpx poprostu super . mam ten tel 3 miesiące i dalem 1080zL

  • 0

    97. ~tInA  2008-06-29 11:15:04  host: public-gprs93747.centertel.pl

    telefon jest genialny...jednakze osobiscie wole n96....ten fon jest podobny do niej aczkolwiek ma gorszy aparat..ale gdybym miala wybierac pomiedzy nia a n96 wybralabym te druga...

  • 0

    98. ~aska  2008-06-29 19:45:56  host: bub173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ile w tym fonie trzyma bateria przy sluchaniu muzyki dzwonieniu pisanie esow

  • 0

    99. ~  2008-07-12 23:16:32  host: staticline10583.toya.net.pl

    jak zgrywać w tym telefonie zeby programy nagrywały się od razu na pamięć masową?

  • 0

    100. ~gosiuch  2008-07-19 18:11:16  host: abtg142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przepraszam, że się wtrącam, ale chciałam tylko napisać: KUPCIE SOBIE LUSTRZANKĘ, JAK CHCECIE ZOSTAĆ FOTOGRAFAMI, ALE NIE WYMAGAJCIE OD TELEFONU TEJ FUNKCJI. Nawet cała NOKIA N95 8GB nie ma tak dobrego aparatu, jak przeciętna cyfrówka 5MPX, przykro mi...

  • 0

    101. ~timi1980  2008-07-21 16:38:46  host: 87-205-250-152.adsl.inetia.pl

    Jakie są wady tego telefonu bo ja żadynych nie widze.

  • 0

    102. ~loozik  2008-07-21 23:52:24  host: public20860.xdsl.centertel.pl

    telefon mam od nidawna..irytuje mnie zielonkawy obraz przy robieniu zdjec a symbian jest ok.. mialem lg shine i nawet nie porownuje.. tel bdb gdyby nie zielonka...

  • 0

    103. ~banan  2008-07-23 10:26:48  host: 77-253-242-123.adsl.inetia.pl

    nie wiem którą wybrać S.E. w580i czy Nokia N81 8Gb. oby dwa są zaje****e aleeee do s.e. musiałbym kupowąć karte 4gb bo mam bardzo dużo muzy coś okolo 16000 czyli wszystko heheh aleee nokia ma 8gb i to jest najlepsze że muze se ładujesz na komaaaaa więc podkusze chyba babcie żeby mi kupiła Nokie N81gb bo mnie na nią tak jagby nie stać a wogule musze miec nowego fona na kolonie a moja nokia 5200 to byl cały nie wypał . jezcze czo musze poruszyć że sony ericsson ma zajefajne funkcje muzyczne i do tego ma fitness a to mnie się bardzo przydaję bo chodze do szkoły sportowej a tam musimy dużo biegać itd. dlamnie te dwa telefony są super jak by stworzyli jeden telefon z tymi funkcjami co maja te dwa telefony to bym zaraz kupił gooo ale cóż w życiu nie jest tak papapap

  • 0

    104. ~LUNEI  2008-07-23 13:22:31  host: djw69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam ten telefon ale jest kilka bardzo denerwujących rzeczy: 1. Trzeszczy obudowa 2. Bardzo częste przypadkowe naciskanie klawisza PLAY... i to zawsze wtedy gdy nie trzeba... - czy ktoś wie jak to można wyłączyć?? Nieważne, że telefon jest przyciszony - muza mimo wszystko leci głośno.

  • 0

    105. ~  2008-07-29 17:48:27  host: ip-89.171.20.218.edial.pl

    Mam takie pytanie czy N81 8GB ma wbudowany GPS ????

  • 0

    106. ~knur  2008-07-30 10:29:16  host: bub138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pasciowski telefon

  • 0

    107. ~RedCrow  2008-08-04 23:34:29  host: 089-101-250189.ntlworld.ie

    Nie ma wbudowanego GPS'a..obudowa trzeszczy chyba w kazdym egzeplazu..:/ telefon spoko najlepsze w nim to duzy wyswietlacz z 16m kolorami WLAN ,8gb pamieci...oraz symbian :))

  • 0

    108. ~  2008-08-04 23:42:58  host: 089-101-250189.ntlworld.ie

    ...a i video rozmowy bardzo dobra jakos obrazu i dzwieku..testowane w vodafone.ie..N81gb8 vs n70 n71 n77 n95 ..n81 daje rade..:)

  • 0

    109. ~anonim  2008-08-13 19:17:56  host: bxp207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    piksele nie sa wazne tylko rozdzielczos tel a ten ma 240x320 czyli b. wysoka

  • 0

    110. ~agnieszka  2008-08-20 11:52:10  host: bwl214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam jestem posiadaczem powyższej nokii dopiero od kilku dni i w związku z tym mam pytanie. W jaki sposób można wyłączyć sygnalizację świetlną, że to tak nazwę? Chodzi mi o to, ze jak blokuje klawiature to co kilka sekund główny szary klawisz miga. Jak to wyłaczyć? Proszę o odpowiedź! Pozdrawiam :)

  • 0

    111. ~Ktoś  2008-08-25 14:38:05  host: 80.244.159.95.mielec159.tnp.pl

    chcę kupić tan tel opłaca sie??

  • 0

    112. ~  2008-08-28 16:11:40  host: 77-45-37-158.sta.asta-net.com.pl

    posiadam tą komórke od kilku godzin i mam pytanie: czy można zmienić wygląd listy kontaktów? tak aby np nazwa i nr tel był wyświetlany jednocześnie i jeszcze miniaturka zdjęcia??

  • 0

    113. ~Elka  2008-08-28 16:13:56  host: 77-45-37-158.sta.asta-net.com.pl

    posiadam tą nokie od kilku godzin i mam pytanie: czy można zmienić wygląd listy kontaktów? a mianowicie aby przy nazwie był widoczny nr tel i miniaturka zdjęcia? Proszę o odpowiedź:)

  • 0

    114. ~marcinoz76  2008-08-28 21:39:49  host: abcy137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co do wyłaczenia migania; w narzedziach przestawiasz tryb uspienia.pozdro

  • 0

    115. ~Foma  2008-08-29 13:28:19  host: proxy-platnik.zus.pl

    Główny klawisz miga, bo telefon ma włączoną funkcję "Tryb uśpienia" - po wyłączeniu przestaje. Dostęp do funkcji: Narzedzia, Ustawienia - Tryb uspienia - przełączyć na NIE.

  • 0

    116. ~RedCrow  2008-08-31 16:04:57  host: 089-101-251222.ntlworld.ie

    ~agnieszka ..musisz wyłączyc sleep mode w opcjach telefonu

  • 0

    117. ~RedCrow  2008-08-31 18:07:54  host: 089-101-251222.ntlworld.ie

    ~agnieszka ..musisz wyłączyc sleep mode w opcjach telefonu

  • 0

    118.  2008-09-05 19:30:41

    jaki główny szary klawisz ?? :>

  • 0

    119. ~kocz  2008-09-12 22:51:34  host: 212.244.155.126

    Cześć. Bardzo jestem zainteresowany tym tel. Mam pytania: - łatwo jest z niego ściągnąć simlocka? - jak jest z wgrywaniem polskiego menu jeżeli miałbym ten tel sprowadzany z zagranicy? - i czy te 2 ikony zielona i czerwona po bokoch tel to są przyciski czy tylko swiatełka??;p

  • 0

    120. ~mar0100  2008-09-21 15:28:57  host: apn-77-115-173-148.gprs.plus.pl

    to sa przyciski:D ja kupilem sobie taka tydzien temu za 630zl na allegro z ang bez simlocka. Zeby wgrac polski musisz zmienic wewn. product code na euro 3 jest to latwe na szczescie i aktualizowac soft na polski:D

  • 0

    121. ~lukss  2008-09-27 15:26:03  host: 77-253-171-21.adsl.inetia.pl

    witam proszę o dopowiedź czy warto jest wymienić n73 na ten model czy muzyka gra głośniej niż w n73? czy nie tnie się czy bardzo przeszkadzają te przyciski od muzyki?

  • 0

    122. ~Szulc  2008-09-29 19:17:06  host: kal9-wola-r1.bater.net.pl

    @~119 Jezeli chodzi o simlocka to moze porozgladaj sie po allegro za karta typu xsim i po simlocku ;] a jesli chodzi o ikony to to jest zielona i czerwona sluchawka wiec wiadomo ocb. A tel do sprowadzenia z zagranicy bez zastanowienia, gdyz sie duzo bardziej oplaca ;)

  • 0

    123. ~slaweens  2008-10-18 14:32:15  host: aefv160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik ogolem spoko ale tragedia jerst z tymi klawiszami ;/ i z luzna skrzypiaca obudowa;/ przednia klapka poprostu jest zbyt luzna i lata ;/

  • 0

    124. ~Damiano  2008-10-25 12:07:54  host: 078088173088.elb.vectranet.pl

    Witam. kupilem ta nokie nowa z orginalnego salonu noki i juz pierwszego dnia padl mi wyswietlacz. Nie wiem czy mialem pecha czy to tak bedzie sie caly czas psuc. Wiem tylko ze noki duzo usterek nie uznaje na gwarancj.

  • 0

    125. ~zioom  2008-10-31 20:56:37  host: dum146.internetdsl.tpnet.pl

    który telefon gra głośniej n73 czy n81 bardzo mi na tym zależy ??

  • 0

    126. ~marcin231b  2008-11-02 12:35:14  host: bou114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy jak telefon ma wi-fi i HSDPA 3,6mb to jak włacze wi-fi to internet działa z szybkością 3,6mb

  • 0

    127. ~sobiechu  2008-11-05 15:25:01  host: adps161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ten telefon ma dotykową klawiaturę??

  • 0

    128. ~  2008-11-07 14:00:21  host: acc237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten tel tymczasowo nie powiem ładny jest,ale do tej pory miałem sony ericssony i baterie nokii niech się gdzieś schowają bo soniaki w tej dziedzinie biją je duuużo na głowę.

  • 0

    129. ~Dudus  2008-11-08 21:28:34  host: asp78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon pokaże się kiedykolwiek w jakieś sieci???

  • 0

    130. ~dobry  2008-11-12 22:05:38  host: acpw211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mi upadł, ucierpiała obudowa i..nie chodza mi nie ktore klawisze. mam pytanie czy jak wymienie obudowe to bedzie wszystko ok??

  • 0

    131. ~mar0100  2008-11-13 13:07:38  host: apn-77-113-205-78.gprs.plus.pl

    Ma wi-fi działa ono szybko, sprawniej znajduje sieć niż np. e51, nie gra głosniej od n73 ale napewno jest lepszy w jakości dzwieku zwłaszcza przez głosniki, polecam soft v20 który dodaje animacje z telefonów z FPU (takich jak n96), no i sam wygląda jak najnowsze Nokie N85 , N96. Jeśli miałbym go zamienić to chyba tylko na Iphone 3G gdyż bardziej cenię multimedia niż komunikację

  • 0

    132. ~  2008-11-16 15:14:42  host: f142-049.opera-mini.net

    Mam problem z bluetooth, nie mogę odbierać zdjęć z innych fonów np w formacie jpg. O bo kaman?

  • 0

    133. ~kolacz  2008-11-16 21:50:21  host: nat-7.autocom.pl

    Czy warto zamienić Nokie N73 Music Edition na ten model ???

  • 0

    134. ~ja  2008-12-03 10:44:47  host: 94.251.142.111

    chciałbym go pod choinkę ;)

  • 0

    135. ~Macias  2008-12-06 16:01:57  host: 92.40.19.5.sub.mbb.three.co.uk

    A czemu tu ktos porownuje n96 do n81 8gb ? to w ogole inna bajka i dwa razy wieksza cena a placisz tylko za lepszy aparat i pare funkcji ktorych i tak wiekszosc pewnie uzyje raz albo w ogole :) jesli chcesz lepszy telefon od n81 8gb to wybierz n85 bo ma to samo co n96 ale jest tansza . Swoja droga n81 8gb to kompromis pomiedzy cena i jakoscia oraz wyposazeniem :) Nie po to kupilem sobie aparat by teraz odlozyc go na polke z powodu telefonu

  • 0

    136. ~ja  2008-12-17 13:41:11  host: 94.251.142.111

    nokia n96 ma gorszy aparat od se k800i. ale ten to moje mażenie!

  • 0

    137. ~TytiX  2008-12-23 15:58:56  host: omega.3s.pl

    Telefon ogólem dobry lecz... trzeszczy obudowa to jest wielkiii -

  • 0

    138. ~K  2008-12-25 14:26:52  host: user55.17.udn.pl

    Ja dostałam ten telefon wczoraj pod choinkę :) Super! Już dawno go chciałam! Bardzo mi się podoba, jeszcze tylko nie wiem jak się podłączyć pod internet ;PP Polecam! Śliczny i z możliwościami :) Tylu- dobrych, działających- rzeczy to jeszcze nie widziałam w żadnym telefonie

  • 0

    139. ~k  2008-12-25 14:27:36  host: user55.17.udn.pl

    Ps. Do klawiszy da sie przyzwyczaić :))

  • 0

    140. ~fighter11  2008-12-25 23:15:28  host: aaf50.internetdsl.tpnet.pl

    Chciałbym kupic tego fona ale nie wiem czy ma on autorotacje ?? I chcialbym znac wasze opisnie na jego temat ?? Z gory dziekuje

  • 0

    141. ~marcon123456  2009-01-22 10:09:13  host: avc79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam. mam ten telefonik i mam pytanie .Jak wylaczyc tryb 3G bo przy wlaczonym trybie 3g zasieg czasami szwankuje. z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

  • 0

    142. ~Endr  2009-01-26 23:17:47  host: host84-38-90-132.tvkdiana.pl

    szybko wyciera sie szary lakier z bokow ktory robi sie bialy i widac slady uzytkowania, przycisk navi tez sie wyciera i w sumie jest nieprzydatny,strasznie sie palcuje, troche slaby apara(nie nadaje sie do robienia zdjec tekstow gdyz slaba ostrosc, a w ciemnosci to juz calkiem kicha) ale telefon do gier i muzyki takze musze przyznac ze z tym sie postarali i jest elegancko, ogolnie zadowolony

  • 0

    143. ~Biaczek  2009-02-15 13:15:37  host: 195.117.124.88

    on jest na dotyk? widze ze jest tez wiFi, bardzo fajny telefon za rozsadna cene. aha, ma automatyczna rotacje obrazu ? czy dopiero obraz sie obraca jedynie do zdjec lub filmow?

  • 0

    144. ~n81  2009-02-18 16:08:44  host: aene254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i muszę przyznać że aparat jest nieprzydatny ze względu na słabą jakość zdjęć, szczególnie wieczorem. Wszystko inne w porządku, nie wiesza się, szczególnie dlatego że nie ma wbudowanego dysku twardego. Głośność dobra,ogólnie telefonik bardzo fajny polecam.

  • 0

    145. ~radzix  2009-02-19 16:27:34  host: blm95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon nie ma 8000mb pamięci tylko 7671mb ;]

  • 0

    146. ~kasia  2009-02-20 16:53:25  host: 217.98.75.250

    kupiłam ten telefon i jestem zadowolona. jest trochę duży i ciężki, ale co z tego. jest bardzo fajny. polecam.

  • 0

    147. ~crumper  2009-03-09 22:44:32  host: 78.149.91.222

    telefon napradwe jest porzadny ale mi przeszkadza jedno... wgrywajac wlasne dzwonki zapisuja sie one niestety w odtwarzacz mp3 i nie idzie ich rozdzielic od muzyki. Chyba ze ktos wie jak:D Nie wazne czy na masówke czy na telefon zawsze po aktualizacji dzwonek zapisze sie w odtwarzaczu. Dla mnie to jedyna wada.:D

  • 0

    148. ~567834566  2009-03-15 09:53:09  host: aefg24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    98. ~aska 2008-06-29 19:45 bub173.neoplus.adsl.tpnet.pl a ile w tym fonie trzyma bateria przy sluchaniu muzyki dzwonieniu pisanie esow 99. ~ 2008-07-12 23:16 staticline10583.toya.net.pl jak zgrywać w tym telefonie zeby programy nagrywały się od razu na pamięć masową? 100. ~gosiuch 2008-07-19 18:11 abtg142.neoplus.adsl.tpnet.pl Przepraszam, że się wtrącam, ale chciałam tylko napisać: KUPCIE SOBIE LUSTRZANKĘ, JAK CHCECIE ZOSTAĆ FOTOGRAFAMI, ALE NIE WYMAGAJCIE OD TELEFONU TEJ FUNKCJI. Nawet cała NOKIA N95 8GB nie ma tak dobrego aparatu, jak przeciętna cyfrówka 5MPX, przykro mi... 101. ~timi1980 2008-07-21 16:38 87-205-250-152.adsl.inetia.pl Jakie są wady tego telefonu bo ja żadynych nie widze. 102. ~loozik 2008-07-21 23:52 public20860.xdsl.centertel.pl telefon mam od nidawna..irytuje mnie zielonkawy obraz przy robieniu zdjec a symbian jest ok.. mialem lg shine i nawet nie porownuje.. tel bdb gdyby nie zielonka... 103. ~banan 2008-07-23 10:26 77-253-242-123.adsl.inetia.pl nie wiem którą wybrać S.E. w580i czy Nokia N81 8Gb. oby dwa są zaje****e aleeee do s.e. musiałbym kupowąć karte 4gb bo mam bardzo dużo muzy coś okolo 16000 czyli wszystko heheh aleee nokia ma 8gb i to jest najlepsze że muze se ładujesz na komaaaaa więc podkusze chyba babcie żeby mi kupiła Nokie N81gb bo mnie na nią tak jagby nie stać a wogule musze miec nowego fona na kolonie a moja nokia 5200 to byl cały nie wypał . jezcze czo musze poruszyć że sony ericsson ma zajefajne funkcje muzyczne i do tego ma fitness a to mnie się bardzo przydaję bo chodze do szkoły sportowej a tam musimy dużo biegać itd. dlamnie te dwa telefony są super jak by stworzyli jeden telefon z tymi funkcjami co maja te dwa telefony to bym zaraz kupił gooo ale cóż w życiu nie jest tak papapap 104. ~LUNEI 2008-07-23 13:22 djw69.neoplus.adsl.tpnet.pl Witam, mam ten telefon ale jest kilka bardzo denerwujących rzeczy: 1. Trzeszczy obudowa 2. Bardzo częste przypadkowe naciskanie klawisza PLAY... i to zawsze

  • 0

    149. ~qwerty  2009-03-15 11:31:55  host: 83-238-225-201.adsl.inetia.pl

    prawdopodobnie odtwarzaczowi musisz przypisać folder z którego mają być odtwarzane piosenki bo też tak kiedyś miałem, ale nie jestem pewien bo nigdy nie miałem tela z symbianem.

  • 0

    150. ~Bartek94d  2009-03-24 17:43:40  host: ip-85.128.85.165.static.crowley.pl

    w odtwarzaczu kliknąć musisz odświesz fonotekę

  • 0

    151. ~girl  2009-06-07 23:02:40  host: cpc2-nthc16-0-0-cust657.nrth.cable.ntl.com

    witam, mam pewien problem: chodzi mi o dzwonek przy rozmowach przychodzacych... dzwiek przechodzi z jednego glosnika do drugiego i falszuje przy tym niestety, nie wiem czy to da sie jakos wylaczyc czy tez tak ma juz byc... bede wdzieczna za pomoc...

  • 0

    152.  2009-06-09 17:40:48

    Czy ten telefon ma WiFi? I jak można z niego korzystać?

  • 0

    153. ~@Asantis@  2009-06-12 15:05:00  host: aclb238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~radzix : nie może mieć równo 8 GB, ponieważ pewnie część z tego 8 gb schodzi na oprogramowanie itp ;D

  • 0

    154. ~eko  2009-06-19 21:23:32  host: w217.r-ce.pl

    ma WiFi i nawet dziala jesli sie ma gdzie polaczyc ;) niestety w moim sie aparat zjechal i NaviWheele czy jak sie to pisze... nie mam kasy i ochoty naprawiac... poza tym jakosc muzyki - swietna telefon jakby byl sprawny to jest super :) a czy ktos wie czy lepsze to to cos czy HTC TOUCH PRO?? :P

  • 0

    155. ~~!....!~  2009-07-09 15:32:51  host: byv115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlaczego nie ma jej w żadnej sieci.? będzie wogóle.? bardzo mi sie podoba i chce ją wziąść z Plusa bo umowa mi się kończy tylko nie wiem czy ona wogóle wejdzie di tej sieci.? tylko ta mi sie podoba a co do aparatu to mam cyfrówkę.! troszę głupio z tymi klawiszami. Bardzo proszę o odpowiedż.! Pzdr. ;D

  • 0

    156. ~maniex94  2009-08-07 12:20:14  host: acqj125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do Girl: to co się dzieje z Twoim dzwonkiem to jest efekt dźwięku 3D. Aby to wyłączyćmusisz wejść w narzędzia, aplikacje użytkownika i dźwięki 3D. potem w efekty 3D dzwonka zmieniasz na "nie" lub jesśli chcesz zmienić efekt zmieniasz go w opcji "trajektoria dźwięku". do 147 Crumper: najlepiej będzie jeśli będziesz tworzył playlisty. W odtwarzaczu wchodzisz w Muzyka potem Listy odtwarzania. następnie wybierasz Opcje i utwórz listę utworów. potem tylko wchodzisz we Wszystkie Utwory, zaznaczasz to co cię interesuje i dodajesz do playlisty. Pozdrawiam;]

  • 0

    157. ~paulinka565  2009-08-18 23:23:23  host: 86-42-7-106-dynamic.b-ras1.rtd.sligo.eircom.net

    Przepraszam za ponawianie pytania, ale nikt na wcześniejsze nie odpowiedział. MAM PROBLEM Z ODBIERANIEM DANYCH PRZEZ BLUETOOTH, mogę się połączyć z telefonem, ale gdy już ma zaczynać się przesyłanie, PISZE BŁĄD W POŁĄCZENIU CZY COŚ TAKIEGO... Wie ktoś jak to rozwiązać?

  • 0

    158. ~qlimaxqdance  2009-11-04 08:57:52  host: 093105183249.bialystok.vectranet.pl

    do paulinka565 jest to wina softa podejrzewam tak tak samo ja miałem w swojej komórce ale zresetowałem ją takie pierdołki i działa :D polecam ten telefon :d

  • 0

    159. ~GALLANONIM  2009-11-24 19:21:07  host: host-89-231-111-170.warszawa.mm.pl

    Ile taka nokia przecięnie kosztuje ???

  • 0

    160. ~smakosz  2009-11-27 21:24:43  host: djp211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy telefon wytrzyma upadki w wysokosci 1 metra?

  • 0

    161. ~edek93  2009-12-21 16:46:40  host: aeqn137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wiem ale sprawdz zrzucajac go z 2 metrów jak wytrzyma to to jeden metr tez wutrzyma ;D i pozdró mame

  • 0

    162.  2009-12-21 16:53:14

    witam miałem ten fonik 14 m-cy z czego przelezał ponad 2 m-ce w serwisie(wieszała sie wyłanczał itd) w koncu nokia uznała naprawe ze niemozliwa i dostałem do wyboru inny fonik... i powiem tak miałem 6210 navigator,n85,n93i i 6650 fold i... zastanawiam sie nad powrotem do n81... tel jest swietny do muzyki(w brew pozorom klawisze w niczym nie przeszkadzaj :) )i multimediow choc aparat jest sredni...ale nie do tego tel stworzono zeby cyfrówki zastapil...bat słaba( 1 dzien max przy moim uzytkowaniu) ale to najlepszy tel jaki miałem i naprawde polecam pomimo paru wad i tandetnego wykonania :)

  • 0

    163. ~amnesia891  2010-01-13 17:36:34  host: act164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś się orientuje czy można gdzieś znaleźć schemat budowy mojej ukochanej n81 8gb??? nie chodzi mi o styki na płytce a o kjonkretne części typu aparat, klawiatura itp.??????????

  • 0

    164. ~Dyzio  2010-01-26 15:01:06  host: by33244.petrus.pl

    kupiel se go nie dawno za 450 od kumpla jestem zadowolony i polecam ten tel...nie jest jakis glosny ale git :D

  • 0

    165. ~LILCEBULA  2010-02-10 18:29:08  host: afey101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma to jakis procesor np jak n95

  • 0

    166.  2010-04-17 17:13:42

    telefon wymiata najlepsza nokia jaką miałem i mam obecnie używam n81 8gb i e52 i szczerze n 81 jest starsza ale lepsza

  • 0

    167.  2010-05-04 16:14:50

    witam Drugi raz wymieniam wyświetlacz w tej nokijce ołaca się telefon nie do zdarcia używam jescze e52 ale n81 8gb jest moim faworytem polecam telefon wart zainteresowania

  • 0

    168. ~Kupiec  2012-10-09 21:01:43  host: 212.244.93.212

    Czy dostane jeszcze Nowa Nokie n82 ?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet