Nokia N79 - opinie
Telefony Nokia Nokia N79 Opinie o Nokia N79

Nokia N79

w sumie: 99
  • 0

    2. ~Grand  2008-08-26 10:58:12  host: adgf147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Normalnie zaje*ista nokia ;D Myślę że będzie godnie zastępować N73 ;D

  • 0

    3. ~BArtek  2008-08-26 11:45:11  host: dou48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    NOkia N82 z normalnymi klawiszami:P

  • 0

    5. ~kone  2008-08-26 15:34:20  host: ebj10.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon który ma wszystko :)

  • 0

    6. ~TP  2008-08-26 18:15:59  host: abzl177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystko fajnie, nawet lekka. Tylko po co na obudowie te - nie wiem jak to nazwać - specjalne miejsca na logo i ten przycisk?

  • 0

    7. ~MystiQ  2008-08-26 19:50:04  host: gfk186.internetdsl.tpnet.pl

    Wreszcie fonik w 100% idealny dla mnie. Jest PDA, 'dobry' aparat, dobra bateria, WiFI. Ciekawa jaka cena i jakość tego plastiku.

  • 0

    8. ~pi0tre96  2008-08-27 08:49:58  host: gate-dialog-pwsz.lubin.dialog.net.pl

    Fajna Nokia Lepsza Od Noki N95. PS:Ktowie Kiedy Będzie W Polsce???

  • 0

    9. ~  2008-08-27 21:19:53  host: nat217.and-net.pl

    poprawił się czas w Nokiach

  • 0

    10. ~Sebo0o  2008-08-28 00:24:02  host: 093105093162.legnica.vectranet.pl

    Kolejny fon z serii "Co nowego u Scooby'ego?"

  • 0

    11. ~lou  2008-08-28 11:39:27  host: aedl68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cos tu jest oszukane Waga 97 g Niemozliwe przy takich wymiarach telefony. A poza tym telefon jest fajny, tylko do oprogramowanie...

  • 0

    12. ~kriss  2008-08-28 12:55:07  host: aqe114.internetdsl.tpnet.pl

    a czym te cacko różni się od n78 prócz aparatu i wymiennych obudów? - chyba reszta taka sama

  • 0

    14. ~nick  2008-08-29 16:01:16  host: n2.radzyn.com

    Wszytsko fajnie tylko czego dalej baterie Litowo-jonowe

  • 0

    15. ~raptoos  2008-08-29 19:43:48  host: aco250.internetdsl.tpnet.pl

    nieco lepsze niz N78, poza tym... cos sie zmienia?

  • 0

    16. ~Ne``  2008-08-29 20:44:40  host: bik193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie rozumię po co robić takie same telefony przecież nokia n82 jest prawie identyczna poza symbianem.

  • 0

    17.  2008-08-30 11:27:43

    Co więcej można powiedzieć kozak :P

  • 0

    18. ~kHm  2008-09-03 00:52:52  host: 254-goc-22.acn.waw.pl

    Bardzo fajny telefon, ale tak samo fajny jak wszystkie nokie, standard - dobre wzornictwo, dobre wykonanie, ma wszystko, ciągle coś nowego - tylko ale jest jedno - czemu to wzornictwo wychodzi przed funkcjonalność. Czemu nie ma ładnych telefonów serii N z wygodną klawiaturą, dla ludzi z dużymi palcami, tak żeby nie naciskać wszystkich klawiszy naraz. N82 małe niewygodne, N78 niewygodne płaskie, tutaj zupełnie płaskie. Telefon nie jest do patrzenia, czasem się te przyciski naciska jednak. Ale może już nie o to chodzi? Na szczęście jest seria E :)

  • 0

    19. ~adiswora  2008-09-04 17:32:35  host: 32.202.116.195.easy-com.pl

    Lepsza niz n96 ^^. Ciekawe jaka będzie jej cena

  • 0

    20. ~mlodociany  2008-09-05 01:48:29  host: dck49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    poza wygladem nie ma roznicy pomiedzy N82... chociaz nokia nie ma aktualnie konkrurenta wiec nie spieszy jej sie by przehgonic jakis model konkurencji ;) z wygladu cacko ;p

  • 0

    21. ~mqna  2008-09-13 19:30:29  host: igz106.internetdsl.tpnet.pl

    NOkia wypuszcza kolejne takie same telefony, podretuszuja wyglad i na tym sie konczy... Lipna polityka firmy

  • 0

    22. ~N4rut0  2008-09-15 21:14:12  host: 77-254-141-9.adsl.inetia.pl

    Według mnie zajebsity telefonik!! Mam nadzieje ze jego cena nie będzie wygurowana bo chciałbym sobie taki sprawić :D

  • 0

    23. ~Piotrek  2008-09-20 10:36:10  host: gate-dialog-pwsz.lubin.dialog.net.pl

    Podoba mi się ta Nokia tylko nie wiem ile kosztuje wie ktoś może???(i kiedy będzie w polsce???)

  • 0

    24. ~Hun Atylla  2008-09-23 23:11:44  host: user-89-108-212-155.mobile.playmobile.pl

    Polecam test N79 na tej stronce http://www.gsmarena.com/nokia_n85_nokia_n79-review-277p3.php Mam nadzieję że jakoś zdjęć będzie poprawiona w modelu seryjnym bo to co tam widać to 2 kroki do tyłu w porównaniu z N82. Oby bo fonik zapowiada się ciekawie.

  • 0

    25.  2008-09-28 22:11:50

    wyglada serio jak ulepszona n73 :) ja mam ten fon(n73) i jest świetny ! :D

  • 0

    26. ~Nowaciu  2008-10-02 16:41:49  host: public46966.xdsl.centertel.pl

    1369,00 PLN Cena zawiera podatek VAT, bez kosztów dostawy. Przesyłka standardowa: 30 PLN. www.nokia.pl

  • 0

    27. ~Lukash1410  2008-10-02 21:00:22  host: ebu12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przypomina nokie 5500, ale naprawde fonik godny podziwu!!

  • 0

    28. ~Nowaciu  2008-10-03 22:41:52  host: public47458.xdsl.centertel.pl

    dziwne bo na serwisie aukcyjnym all.... jest wystawiona 1 nokia N79 a nie ma jej w sprzedaży. Ale jest świetna. szkoda że nie moge jej kupić... ale w listopadzie mam zamiar sie za nia wziąść

  • 0

    29. ~  2008-10-07 12:58:50  host: 0375.smevpn.tpnet.pl

    ciekawe kiedy w Polsce bedzie w sprzedazy chociazby na aukcji... oficjalnie na stronie niby druga polowa pazdziernika... wie ktos cos wiecej?

  • 0

    30. ~  2008-10-16 15:13:05  host: ppp132076.ostnet.pl

    Jaki ta nokia ma procesor i ile ramu???

  • 0

    31. ~  2008-10-20 17:25:25  host: adci201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pierwsze sztuki juz sa - włochy i niemcy na ebay oficjalnie takze na stronie nokii we włoszech... polska jeszcze czeka :(

  • 0

    32. ~  2008-10-20 22:24:32  host: aedy138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    369MHz 80MB

  • 0

    33. ~Joźim Krawężnik  2008-10-23 13:46:14  host: cyg19.internetdsl.tpnet.pl

    telefon taki sobie, ja mam lepszy stacjonarny na korbkę mogę na tym stacjonarnym słuchać nawet mp6 i oglądać ładne ...y

  • 0

    34. ~L  2008-10-29 23:09:19  host: 90-156-64-221.magma-net.pl

    W końcu wszystko mająca nokia z symbianem której grubość jest do przyjęcia.Jednak nadal pod względem wyglądu ustępuje ustępuje konkurencji.Ogólnie kusząca propozycja.

  • 0

    35. ~Wałek  2008-10-30 13:55:15  host: user-89-108-247-249.mobile.playmobile.pl

    W salonach Noki można składać zamówienie na ten fon w cenie 1369 złociszy. Ja już zamówiłem :)

  • 0

    36. ~Pawcio007  2008-11-01 20:41:05  host: host-89-228-91-138.olsztyn.mm.pl

    Szczerze powie uwazam, ze nie mam tego telefonu, ale uważam ze od N73 jest lepsza (czemu? Juz ma 2 Future Packa, a nie 1). Ta sama kamera, a dotego 16mln kolorow, a nie 256 tys.

  • 0

    37. ~joe  2008-11-02 16:24:19  host: dynamic-78-8-59-179.ssp.dialog.net.pl

    369 mhz, czyli taki jak n95 bodajże i 50mb, myśle że słabo jak na taki telefon :)

  • 0

    38. ~dexter  2008-11-12 11:33:35  host: public-gprs98878.centertel.pl

    a nie ma przypadkiem 128mb ramu? w sumie 80 to i tak więcej niż w mojej 6120 ;)

  • 0

    39. ~dexter  2008-11-12 12:04:57  host: public-gprs98878.centertel.pl

    jutro będę w galerii krk i tam widziałem stoisko nokii z serią N telefonów to zapytam ile ramu ma w końcu n79 bo raz czytam że 128 a raz że mniej...

  • 0

    40. ~wifi  2008-11-13 10:41:14  host: cit18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawe jak bedzie dzialaly strony poprzez wifi na tym telefonie... bo wlasnie chce zmienic mojego starego poczciwego w800i na cos nowszego i wymagania moje to takie zeby byl niezbyt wielki przy niezlym wyswietlaczu i mial klawiature minimum zwykla telefoniczna i przede wszystkim wifi

  • 0

    41. ~Reavers91  2008-11-13 16:27:29  host: ahu74.internetdsl.tpnet.pl

    czy wiesza się tak samo jak N73 Music Edition?????????

  • 0

    42. ~dexter  2008-11-20 15:30:14  host: aae165.internetdsl.tpnet.pl

    kurde dodają tu komentarze raz na dwa tygodnie :/ no nic, o tel w galeri nie zapytałem bo akurat dzień wcześniej stoisko zniknęło ale może jutro go kupię to się sprawdzi. do 41, wieszać się tak samo napewno nie będzie bo po 1. inny symbian, po 2. zalezy co tam poinstalowałeś na swoim. Mój 6120 (s60v3FP1) w ciągu roku zawiesił się parę razy i tylko z winy jakiegoś niedopracowanego programu/gry chociaż intensywnie go wykorzystuję i nie siedzi sobie w pokrowcu. Telefon nie do zajechana :D nawet kurz mu nie szkodzi, wystarczy klawiature przedmuchać :)

  • 0

    43. ~danio  2008-11-23 00:02:58  host: 195.136.49.162

    ja mam N73 i mi sie nie wiesza a mam ja dwa lata :) Pozdro polecam N78 :))

  • 0

    44. ~  2008-11-24 01:36:27  host: nat9.mnc.pl

    a jaki to jest gps? czy nokia pakuje moduly na ukladzie sirf III juz czy jakies wlasne maja??? ten model narazie u mnie wygrywa, bo na nastepce e90 jeszcze bede musial poczekac;(

  • 0

    45. ~ever  2008-11-24 10:43:36  host: chello089079064075.chello.pl

    jak juz widze tych gimnazjalistów komórkowych wypowiadajacych sie o telefonach to mnie zbiera... a Tu 256 a nie 16 mln a Tu brakuje ramu kapke... Nikt nie zwraca juz uwagi na podstawowe parametry takie jak: wygodne przyciski, ergonomia, dobra bateria najlepiej polimerowa. Podniecaja sie wszyscy aparatami i duperelami a komórka poźniej co drugi dzien pada i ladowac trzeba... jak ktos mysli ze komóra jest do wszystkiego to w błedzie jest... konkretna lustrzanka do zdjeć i solidny odtwarzacz mp3 z rewelacyjnymi słuchawkami np AKG albo sennheiser

  • 0

    46. ~oskarql  2008-11-28 14:55:51  host: ago178.internetdsl.tpnet.pl

    Jedna z lepszych multimedialnych noki obecnie na rynku. testuje ten sprzęt od kilku dni i jestem miło zaskoczony IDEAŁ jak dla mnie super soft, dobre paramery i to wszystko w łdnej obudowie. jest jedna rzecz która nie pasuje to dego telefonu jest suuuper lekki..;)

  • 0

    47. ~Cyfa  2008-12-07 21:59:25  host: aawk141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam n79 od października.Miałem wiele telefonów dobrej klasy zarówno SE jak i Nokia.Moja ocena będzie jedna-IDEAŁ.I kilka moich uwag:Symbian działa tutaj szybciej niż w Nokiach bez symbiana ,zero zawieszeń ,zero problemów.Onto najważniejsze superlatywy:-GPS działa idealnie z różnymi programami navigacyjnymi,-Wideo kręci 640x480 30klatek i szczerze mówiąc ideał jakość w każdym calu bez tzw pływania ideał,-muza idealnie,-sms piszę się idealnie,dużo by tutaj wymieniać plusów.W zasadzie nie znajduję żadnych minusów poraz pierwszy w życiu nie chcę zmieniać telefonu na inny po miesiącu użytkowania.Można powiedzieć śmiało że jest to najlepszy telefon na świecie.Przede wszystkim nie ma żadnych zawiesz ,spowolnień widać że jeśli chodzi o procek i ram oraz oprogramowanie to szczyt techniki.Polecam ah i bateria trzyma średnio 3 dni największe zużycie baterii na sms ale to nie problem przy pisaniu 20-30 sms i rozmowie ok 2-2,5 godz ten fon 3ma trzy dni o dziwo na GPS i słuchaniu muzy nie odczuwa się spadku naładowania baterii.Jedyna uwaga moja dla zakupujących wyłącznie usługę WAP w telefonie koniecznie;) czasami z wifi można wpaść w WAP.WIFI ma tutaj duży zasięg a GPS łapie go w zasadzie w ciągu max 10sekund.Zdecydowanie polecam tego fona bo to szczyt techniki jeśli chodzi o telefony wielofunkcyjne.

  • 1

    48. ~  2008-12-07 22:06:14  host: aawk141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    upgr do wypowiedzi bo tak poczytałem wasze komentarze:1-nie ma porównania z N82,2-nie ma porównania z N73,ten telefon to moim zdaniem pierwsza nokia która odcina się od pozostałych typu N73,N82,N95 i w zasadzie nie można jej porównywać z nimi bo jest nie jedną a kilka klas lepsza:) z resztą zobaczcie czy ktoś to sprzedaje jak kupił?pozdrawiam i zachęcam niezdecydowanych do zakupu napewno się nie zawiedziecie:)

  • 0

    49. ~krzychu889  2009-01-04 15:12:09  host: adju219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co ty mowisz ze lepsza od n82 niewiem w czym.od n95 moze tak .mam ten telefon i moge cos powiedziec. aparat porownywalny do n95.szybki symbian.dzwiek jest dobry glosnosc taka jak w n73.ładny z wygladu ale osobiscie lepsza jest nokia n82.

  • 0

    50.  2009-01-14 23:56:02

    Jest N79 w czarnym kolorze!! "Petrol Black"

  • 0

    51. ~3m  2009-01-19 11:36:29  host: ajr203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do Cyfa. Taaaaaak, procek szczyt techniki... rodem z 6120 czy wszystkich podstawowych symbianów, począwszy od początku 2007 r. Pamiętaj, że N82 i N95 to zupełnie inna architektura, 10 razy wydanieniejsza w niektórych zastosowaniach. No niestety są to już stare telefony, co nie zmienia faktu, że N79 jest modelem podstawowym N-series.

  • 0

    52. ~Ongis  2009-01-25 13:21:40  host: gw-nat-14.gaja.net.pl

    Kupiłem ja jakiś miesiąc temu.Polecam szczerze.Moim zdaniem jak narazie najlepsza z Nokii N-series.Jedynym w czym może być gorsza od N82 to zdjęcia nocne ze względu na diody LED a nie Xenon.Po za tym bije N82 wszystkim na głowę.GPS wręcz wzorowy. Szybkość działania również.Na prawdę nie wiem do czego można było by się przyczepić. Klawisze w pierwszym momencie wydaja się mało ergonomiczne ale po pewnym czasie okazuje się ze są na prawdę dobre.Jedynym minusem jest pseudo metalowa obwódka telefonu która po jakimś czasie zacznie się ścierać. Pozdrawiam

  • 0

    53. ~maniek_star  2009-01-28 11:19:09  host: ifz250.internetdsl.tpnet.pl

    No fajna ,tylko ciekawe czy ma wbudowany wzmacniacz dzwięku i czy gra tak samo głośno jak N73 ??

  • 0

    54. ~baltazar gąbka  2009-02-13 01:46:29  host: router-91-202-229-18.backiel.com.pl

    He he cyfa , nieźle pojechałeś " Symbian działa tutaj szybciej niż w Nokiach bez symbiana "

  • 0

    55. ~thunderlips  2009-02-14 15:59:41  host: acpr148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam tego fona od 2 miesiecy jest zajebisty bateria trzyma prawie 3 tygodnie bardzo dobre zdjecia wychodza jest bardzo lekki dość mały łatwy w obsłudze na start ma sie fife 08 i pare innych gierek(i tak w nie nie gram):D

  • 0

    56. ~darp  2009-03-01 19:31:29  host: ppp139052.ostnet.pl

    Witam, planuje zakup tego telefonu . Mam pytania ; 1. Ile faktycznie trzyma bateria ? (3 tygodnie to trochę nierealne ) 2. Jaka jest jakość video i foto . 3 Czy można zmienić kolor tła na inny niż obudowa .Ten czerwony jest :( Proszę o krytyczne oceny POSIADACZY N79

  • 0

    57.  2009-03-02 10:22:30

    ile trzyma faktycznie bateria ? 3 tygodnie ?? jaka jest jakość foto i video ? czy mozna zmienić kolor wyświetlacza

  • 0

    58. ~maslak  2009-03-02 16:38:30  host: verax-r.3s.pl

    mój kolega ma tego fona, a w polsce ma byc za 2 miesiące

  • 0

    59. ~  2009-03-27 20:03:53  host: acps214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    za 2 miesiace ???hahahahahahahahaha ja go mam juz 4 miesiace zajebisty telefon ty maslak ty nie masz pojęcia o telefonach wiec lepiej sie nie oddzywaj

  • 0

    60. ~  2009-03-27 20:09:59  host: acps214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon bez uzywania typu granie sluchanie muzyki trzyma 3 tyg mi wlasnie po to sluzy ten fon nie naleze to szpanerow mozliwosciami ale dobra jesli chodzi o aparat zdjecia wychodza bardzo dobrze nawet na 20 krotnym zoomie video zadko robie mozna zmieniac kolor obudowy i tla ekranu jest bardzo maly dosc plaski lekki symbian dziala bardzo sprawnie nie zamula telefonu polecam kupowac go w kolorze bialym ja mam szary i nie zabardzo mi sie podoba w sensie trudno dopasowac kolorystycznie tylnia obudowe telefon przy nachyleniu zmienia obraz wyswietlany cena dosc przystepna ja go kupilem za 1300 ale to bylo 4 miesiace temu i na dodatek na zamowienie

  • 0

    61. ~  2009-03-28 17:14:58  host: acoy33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    za 2 miesiace?? ona juz od dawna jest w sprzedazy

  • 0

    62. ~anb  2009-04-01 00:40:40  host: 86-49-n1.aster.pl

    Mam ten telefon od 2 dni, cały czas na wyświetlaczu miga mi koperta, że mam nieodebrane wiadomości - w rzeczywistości wszystkie odebrałem... Jakiś pomysł co z tym zrobic?

  • 0

    63. ~thunder  2009-04-02 15:31:11  host: acox40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon juz jest w polsce w sprzedazy

  • 0

    64. ~no meat  2009-04-09 11:44:59  host: rea.ipt.com.pl

    jesli jesteś mega przeciwnikiem nokii kup ten model. ja tak zrobilem i głupio mi jak przypomne sobie co siądzilem o tej marce. telefon jak marzenie tylko jeden jeden zakichany minus. jesli ktos dzwoni a telefon wyciaga sie z kieszeni zazwyczaj obraz obraca sie, wtedy wszystko tak sie tnie ze trzeba czekac 30sek az sie ustabilizuje i dopiero mozna odbierac. wada znika gdy na pulpicie nie ma zadnej tapety jak wrzuci sie fotke 5mb to wtedy ten problem istnieje. nokia maps potrafi podprowadzic cie pod same drzwi i adres jakie szuka oczywiscie na piechote tak poznalem swoja obecna narzeczona wiec nokia ma plusa u mnie za to ps. przepraszam, za brak znakow interpunkcyjnych mam jakiegos koreanskiego windowsa w pracy.

  • 0

    65. ~czytelnik  2009-04-21 11:43:54  host: five.zetobi.com.pl

    Mam telefon od stycznia 2009.Bateria trzyma u mnie okolo 6-7 dni (4 minuty rozmowy dziennie, 2-3 smsy,15 minut w necie przez wi-fi i skype(fringe) , czasami radio) Bywa, że się przywiesi ale rzadko.Raczej oszczędie używam telefonu gdyż mało dzownię to pewnie i bateria dlatego tyle trzyma.Zdjecia w ciagu dnia sa bardzo dobre lepsze zdecydowanie od Se g900 którego miałem okazje doświadczyć.W nocy niestety nie da się tym telefonu zrobić zdjecia(zamazane).Zasieg w tym telefonie jest bardzo dobry w g900 znikał lub był bardzo słaby pomimo pobytu blikso BTS-a,natomist tutaj prawie zawsze full.GPS śmiga też aż miło czasami tylko trochę dłużej szuka satelitów ale znajduje.Zdecydowanie polecam telefon.Pozdrawiam.

  • 0

    66. ~xxx  2009-04-24 21:44:56  host: 77-253-126-51.adsl.inetia.pl

    Ten telefon jest super,n96 wysiada przy nim :),zdecydowanie polecam.Można nim robić wszystko ;)

  • 0

    67. ~buhahah  2009-05-04 06:26:10  host: px-fo.telsten.com

    heheheh amd athlon... też wydawali stale to samo ale w innym pudełeczku i pod inną nazwą.. skutek? zniknięcie firmy z rynku =] oby tak samo było z nokią bo to jest żałosny telefon...

  • 0

    68. ~bujaka  2009-05-04 06:27:57  host: px-fo.telsten.com

    @ 66 - onanizować się nim też można? wracaj do swojej zabytkowej nokki 3510i bo na nic lepszego cię nie stać a jak się nie znasz to nie pisz, że to jest dobry telefon buehehee ;D

  • 0

    69. ~  2009-05-06 16:41:56  host: fcz196.internetdsl.tpnet.pl

    kiedy bedzie N79 black w polsce normalnie do kupienia w jakis punktach gsm??

  • 0

    70. ~  2009-05-07 18:18:11  host: acqf234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jednym słowem TELEFON KOMPLETNY!!!!

  • 0

    71. ~eros  2009-05-14 12:44:20  host: rea.ipt.com.pl

    jest tutaj push to talk ??

  • 0

    72. ~Donert  2009-05-17 15:20:07  host: aeep9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do pana z numerem 20. "poza wygladem nie ma roznicy pomiedzy N82..." Jak to nie ma? Lepsza bateria, lepszy procesor, nowszy symbian to nic? Nie wypowiadaj się jak nie wiesz.

  • 0

    73. ~  2009-05-17 22:06:10  host: aand246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam coś dziwnego zaczęło się dziać z moja N79...teraz to już praktycznie po włączeniu tel zaczyna sie blokować albo się zacina po naciśnięciu kursora sam przewija i nie ma końca trzeba go wył. Wgrałem najnowszą aplikacje ... nic nie pomogło :( co to może być ????

  • 0

    74.  2009-05-18 19:25:50

    witam Interesuje mnie n79 ale czarna. W Niemczech oraz w Anglii można taka kupić ale jej kolor jet określany jako- petrol black. W Polsce spoktkałem się z koreśleniem koloru dla n79 jako- black piano. Czy jest róznica w tych kolorach

  • 0

    75. ~  2009-06-25 15:58:10  host: acpv147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aaand246 gdzie kupiles ten telefon??

  • 0

    76. ~  2009-06-25 15:59:49  host: acpv147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ty koles z nr 73 gdzie kupiles swoj telefon???

  • 0

    77. ~  2009-06-25 16:01:05  host: acpv147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nr 62 koperta ci miga z wiadomością ponieważ masz nieodebrana wiadaomość na wiadmosciach sim wejdz w wiadmosci sim i ja obierz

  • -1

    78. ~vegeta340  2009-07-10 03:32:32  host: proxy164.wieczysta.krakow.pl

    N82 posiada xenona co baaaardzo często przydaje mi się na imprezach. ;) Bateria w n82 jest 1050mAh, to specjalnej różnicy nie robi, szczególnie, że kupiłem do mojego fona baterię 1150mAh. W sumie tylko gps ją bardzo zjada. Jak wiem, że będę z niego korzystać to biorę ze sobą drugą baterię w pełni naładowaną. Symbian nowszy ponieważ to nowszy model. FP2 jak narazie daje parę ładnych efektów wizualnych, ale to nie jest specjalnie wykorzystywane i jest poprostu wodotryskiem. :P Telefonik ma porównywalny procesor z n82 (30MHz szybszy), ale będzie działać gorzej z powodu DWUKROTNIE mniejszej pamięci ram. Parę aplikacji działających w tle i będzie się zacinać. Ja akurat czasem sobie włączę nawigacje, odtwarzacz mp3 i jeszcze w międzyczasie może jakieś zdjęcie zrobię. :P N82 nie ma transmitera FM, co może być przydatne dla kogoś, tak, jak xenon dla mnie. Ja zajmuje się imprezami więc do mnie ten dodatek jest ważny, ktoś inny może chcieć zagłuszać radio ma*yja swojej babci więc wtedy może okazać się to super opcją. Na podsumowanie napiszę, że n82 prezentuje się lepiej niż n79, ale jak dla mnie n79 prezentuje się lepiej niż n95. Podoba mi się ten telefonik, ale ceną jest zbliżony do n82 więc lepiej mieć więcej (ramu) za tą samą cenę. ;)

  • 0

    79. ~  2009-07-10 03:38:01  host: proxy164.wieczysta.krakow.pl

    Nie rozumiem postu 52!!! Bije we wszystkim na głowę nokie n82? :P GPS chodzi na pewno lepiej w n82 bo więcej mapy się może załadować do ramu. Dokładność jest na pewno taka sama. System operacyjny również się niczym nie różni więc w obsłudze te telefony są prawie identyczne. Proszę o konkretne przykłady bo nic tu niczego nie bije. :P

  • 0

    80. ~gp  2009-08-25 07:26:42  host: chello084010206126.chello.pl

    Zadna Nokia serii N nie bedzie bardziej ergonomiczna od serii E ... taka mała dygresja...

  • 0

    81.  2009-08-25 19:50:21

    Bardzo długo się zastanawiałem czy wybrać N82 czy N79. Potem na chwilę wpadła mi N78, która ma transmiter FM (podobnie jak N79) i stwierdzam, że to świetna rzecz, w szczególności do samochodu, dość wożenia całego schowka walających się i rysujących płyt. Druga sprawa to akcelerometr. Niby z pozoru prosta i nieprzydatna funkcja, ale jeśli ma się pakiet 500 MB za 15 złotych to człowiek na ekranie telefonu dostrzega więcej w poziomie niż w pionie, zarówno w przeglądarce jak i w kliencie e-mail. Niby można przełączyć ręcznie, ale po co, skoro jest automat i działa IMHO bardzo dobrze. Ponadto łatwo docenić go przy wyciszaniu telefonu przewracając ekran do góry nogami. Co więcej - FP2, trochę funkcji dodano, trochę zmodyfikowano, niby niedużo a jednak różnica jest. Ponadto waga i wymiary oraz design - wszystko przemawia za N79, wszystko oprócz Xenona, którego zabrakło, oraz RAM-u, którego to jest i tak wystarczająco dużo.

  • 0

    82. ~nie znam sie  2009-10-08 11:47:57  host: public53850.xdsl.centertel.pl

    podpowiedzial by mi ktos jakie telefo wybrac czy e52 czy ta n79 albo moze jakas inna dobra nokie znacie?:))) pozdro

  • 0

    83. ~juurek  2009-10-29 14:16:10  host: 83-238-29-34.ip.netia.com.pl

    Powiem Ci niedawno przechodziłem ten sam dylemat i po przeczytaniu wielu testów forów itd od miesiąca jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem n79 niewątpliwie zadecydowała okazja bo moją nokię zakupiłem za 630 PLN a w tamtym czasie za e52 trzeba było dać ok 950 dziś już jest inaczej. podsumowując po za lepszą bateria, oraz szybszym prockiem (którego pracy zaręczam nie da się zauważyc) N79 ma wszystko lepsze no i ta biała obudowa mh na prawdę robi wrażenie a e52 taki zwykły przeciętniak którego za chwilę będzie olbrzymia ilość a n79 przyznam nie widziałem jeszczu nikogo ;) pozdrawiam i życzę dobrego wyboru

  • 0

    84. ~philips  2009-11-02 11:48:24  host: 12.miedzyrzecz.com.pl

    Używałem i N79 i N82. N82 ma zdecydowanie lepszy aparat, a zwłaszszcza lampę błyskową. Poza tym N79 pod każdym względem jest lepszy, ładniejszy i lepiej leży w ręku.

  • 0

    85. ~  2009-11-28 17:08:35  host: 213.25.4.254

    niema jak n73 czasem sie wiesza i często się psuje ale ją lubie za dobry aparat :)

  • 0

    86. ~Jacek  2009-11-29 13:50:18  host: public45603.xdsl.centertel.pl

    a roznica miedzy aparatami jes duzo( w n82 i n79) bo do konca nie jestem pewien czy kupic n79;)z gory thx

  • 0

    87. ~n....  2009-12-04 23:01:36  host: euronet-r.3s.pl

    do nr 73 robilo mi cos podobnego ... a skonczylo sie wymiana plyty glownej 2 razy ....chyba jakas felerna partia plyt bo po 1 wymianie w serwisie facet mi nawet nie dal telefonu po sprawdzeniu bylo to samo ale po 2 wymianie plyty gl jest juz ok.... a tak po za tym telefon spoko

  • 0

    88. ~ssss  2010-01-10 10:32:48  host: 88-199-93-3.tktelekom.pl

    chce miec ten telofon !!! :)

  • 0

    89. ~sysia  2010-01-14 17:28:14  host: abgl168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy ten telefon dorównuje N73 w głośności i jakości zdjęć ???

  • 0

    90. ~mago  2010-03-09 10:35:22  host: hfn114.internetdsl.tpnet.pl

    witam, czy tel ma ładowanie przez usb i czy działa voip

  • 0

    91. ~Przesziadki  2010-03-30 20:59:46  host: abmo210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilkunastu dni. 10/10. Co poniektórzy, którzy testowali Nokię przez dzień do recenzji, krytykują ją trochę za klawiaturę, na początku też mi się myliły klawisze, ale po kilku dniach się przyzwyczaiłem i naprawdę pisze się b.wygodnie! To tylko kwestia kilku dni. Wszystko jest super. Przesiadłem się z SE, z których korzystałem przez kilka lat i Symbian to naprawdę genialny wynalazek :) Co do ładowania USB - trzeba kupić inny kabel, który to obsługuje, ten standardowy nie ładuje przez USB. Również wahałem się pomiędzy N79 a N82. Przeczytałem sporo i wymienię wszystkie różnice między nimi: N79: LED (można mieć latarkę), Transmiter FM, nowszy i szybszy Symbian (FP2), Szybszy procesor 369 MHz, pamięć wbudowana 50MB. N82: Xenon (nie można zrobić latarki), brak transmitera, starszy Symbian (FP1), Procesor 333 MHz, pamięć wbudowana 100MB. Obydwa modele mają 128 MB pamięci RAM. Telefon który posiada wszystko co może być w telefonie :) Jeśli szukać wad to mała pamięć wbudowana (50MB), ale lepszego telefonu ze standardową budową i Symbianem nie znajdziecie :)

  • 0

    92. ~jogi  2010-04-07 13:37:40  host: 83-238-169-121.ip.netia.com.pl

    Mam ten telefonik od ponad tygodnia. Póki co jestem z niego bardzo zadowolony. Jest funkcjonalny i w miarę szybki a co do klawiszy to w miarę użytkowania telefonu idzie się przyzwyczaić. Mimo iż mam go dopiero tak krótko to bateria wytrzymuje przeszło 4 dni przy częstym korzystaniu z internetu, robieniu zdjęć i oczywiście dzwonieniu i sms'owaniu. Z czystym sumieniem mogę go polecić!!

  • 0

    95. ~listoczok  2010-04-20 13:18:45  host: five.zetobi.com.pl

    "witam, czy tel ma ładowanie przez usb i czy działa voip"- co do ładowania przez USB to ja takiej opcji nie znalazłem (specjalnie nie szukałem bo mi to niepotrzebne uważam że takie coś niszczy baterie bo ciągle doładowuje przy każdym podłączeniu do kompa) Mam tel ponad rok i ciągle ta N79 trzyma mi tydzień (nigdy nie doładowywałem zawsze aż padnie całkowicie) Co do Voipa’a to u mnie Fringe (Skype) działa wyśmienicie. Przy bliskiej odległości z routerem Wi-Fi jakośc jak w zwykłem telefonie. Przy dalszej odległości coś tam puknie zaskrzeczy ale da się rozmawiać. Pozdrawiam i polecam ten tel.

  • 0

    96. ~Ziomek  2010-09-19 13:44:26  host: host-81-190-144-171.olsztyn.mm.pl

    Ten telefon to jedyne wyjście dla osób ceniących fizyczne klawiatury. Mimo wszystko jest tu mnóstwo niedociągnięć takich jak brak informowania o nieodebranych połączeniach i sms-ach(poprzez migotanie), czy brak możliwości ustawienia zegara na wygaszaczu(już nie wspominając o funkcji zegara pod czerwoną słuchawką tak jak w Nokii 6303 Classic).

  • 0

    97. ~paul  2010-11-07 23:31:03  host: chello087207228162.chello.pl

    zajefajna nokia , wifi, nawigacja Garmina, super aparat 5mpix, czuły dyktafon odtwarzacz mp4. super polecam mam 1,5roku i bateria trzyma 3-4dni (w tym godzina rozmów)

  • 0

    98. ~Costello  2010-12-29 11:51:59  host: cdj11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon bomba!!! Mam go od lipca i jest jak dla mnie genialny. Symbian: mnogość aplikacji. Gps działa idelanie. Łapie szybko fixa i juz mozna ruszać w droge z Garminem lub z Obi maps:D Muzyczka gra wysmienicie na słuchawkach jak i na wbudowanych głośnikach. I trzeba wspomniec o jednej z najwiekszych zalet: wytrzymałosci na rózne upadki. Opinia koncowa: POLECAM bez dwóch zdan:)

  • 0

    99. ~Gigihuhu  2011-03-26 16:20:34  host: afrl21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sama korzystałam z opinii na telepolis, więc teraz zrewanżuję się tym samym :) Mam N79 od kilku dni, sprawuje się świetnie. Co prawda obudowa trochę trzeszczy, ale nie przeszkadza to w niczym, piszę o tym "dla formalności". Miałam małe obawy dotyczące klawiatury (śliskie, połączone ze sobą przyciski, umieszczone nisko, przy krawędzi telefonu), ale bardzo szybko się do niej przyzwyczaiłam i pisze się na niej dobrze (w dodatku nie jest głośna; dodam też, że mi nawet na samym początku nie myliły się klawisze). Przyciski w trybie gotowości, pozycje w menu można ustawić pod siebie, więc na początku używania telefonu nie ma też problemu z przyzwyczajaniem się do nowego "ustawienia" różnych funkcji. Telefon jest całkiem prostu w obsłudze. Aparat jest bardzo dobry. Sprostuję tylko, że zoom wcale nie jest "dwudziestokrotny" - można zrobić przybliżenie 20 razy, ale to nie oznacza, że aparat ma 20x zoom cyfrowy ;] (po prostu jest mała różnica pomiędzy kolejnymi przybliżeniami). To chyba tyle, jeśli chodzi o pierwsze wrażenie. Zanim zdecydowałam się na ten telefon, myślałam o Nokii E72, SE X10 mini pro... Szukałam telefonu o aparacie 5 mpix, GPS, wifi, dobrej baterii, niewielkich rozmiarach (do kieszeni) oraz wytrzymałości. I mimo że N79 jest już stosunkowo stara i nie tak popularna, jak ww. modele, wcale nie żałuję kupna - jeśli ktoś ma podobne wymagania, bardzo polecam ten telefon! :)

  • 0

    100. ~Anula  2011-03-28 16:17:09  host: bis171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dodaje opinie po uzytkowaniu tego tel przez około miesiac. Kupuje tylko nokie. Ten model bardzo mi sie podobał opinie byly ok, jednak bardzo trudno jest sie przyzwyczaic i dobrze pisac smsy.Łatwo o wcisniecie sie klawisza obok itp itd wcale nie jest tak szybka jak pisza inni gdy chce sie odp na smsa dłuuugo przechodzi na strone odpowiedzi, menu ok, czytelne, boczny przycisk od aparatu tez nie zawsze chce od razu działac. Ogolnie daje '3' tej nokii

  • 0

    101. ~8bombelek8  2011-10-12 12:58:38  host: 94.144.63.9

    Jestem fanką Nokii :) Posiadam ten telefon od 3 lat, i cóż mogę o nim powiedzieć... Wielki plus za klawiaturę, jest najwygodniejsza z jaką dotychczas miałam do czynienia :) Posiada proste menu, wifi, dobrą baterię. Kolejnym plusem są wymienne obudowy :) Minusy: symbian, moim zdaniem niedopracowany. Tel czasami wolno reaguje, np. przy obracaniu, otwieraniu aparatu, lub wchodzeniu w menu. Co mi się jeszcze nie podoba, to to, że używając jakieś aplikacji, lub wchodząc w opcje trzeba ją zakończyć, bo niestety wychodząc czerwonym przyciskiem ona ciągle jest włączona w tle... Ogólnie tel dobry, jednak po takim czasie użytkowania mam ochotę na coś innego :) Tym razem zastanawiam się na nokią 500 :)

  • 0

    102. ~paul  2011-11-07 16:46:32  host: public-gprs41891.centertel.pl

    Mam telefon 2,5 roku. w tym czasie zmieniłem baterie bo trzymała mi 2 dni, nowa trzyma 4dni. ogólnie telefon zaje...... nawigacja Garmin działa super- czasami się gubi, ale raz zgubiliśmy się na grzybach i gdyby nie zamontowany GPS to byśmy poszli w innym kierunku. Zdjęcia 5mpix ładne ( dobra optyka robi swoje) Ogólnie fajny telefon ale czekam na coś równie fajnego i za rok może zmienię na coś nowszego.

  • 0

    103. ~Gość  2012-10-10 10:11:36  host: user-46-113-224-168.play-internet.pl

    Użytkuję ten telefonik od 1.5 roku i zamieniłam SE Xperię x10 mini pro właśnie na ta nokię, ponieważ szukałam czegoś klasycznego, a klawiatura Qwerty nie dla mnie i dotykowy ekran również, a Xperię dostałam w prezencie. Mogę z czystym sercem powiedzieć że jest to świetny telefonik i ma wszystko co telefon mieć powinien, i na pewno jeszcze długo nie zamienię go na nic innego;)

  • 0

    104. ~Conqeror  2012-12-04 14:04:42  host: dynamic-78-8-68-117.ssp.dialog.net.pl

    Posiadam Nokie N79 od października tego roku , zmieniałem z modelu N78 gdyż bardzo zależało mi na czymś podobnym z transmiterem FM. N79 okazał się najbliższy moim upodobaniom. Od poprzednika oprócz szybszej stabilnej pracy , lepszym aparatem niczym się nie różni. Jest to zwykły klasyczny telefon bez dotykowego ekranu lecz funkcjonalnością nie odbiega obecno produkowanych urządzeń średniej klasy. Po shacowaniu można dograć bardzo dużo przydatnych funkcji. Oto dlaczego warto go wybrać : - aparat 5,2 mpx , nagrywa całkiem dobre filmy z rozdzielczością 640x480. Nie jest to jakość hd spokojnie da się dostrzeć szczegóły -transmiter FM ; bardzo fajna sprawa można pobrać z neta, przesłać z telefonu na telefon a następnie puścić na radiu. Dobry bajer na radio z pilotem -dodatkowy przycisk blokady klawiatury, nie trzeba zawsze używać kombinacji „ menu+*” -dobra jakość i głośność odtwarzania muzyk na wbudowanych głośnikach czy na słuchawkach -wyjście na TV -klawisz Navi , pozwala przewijać playliste , ikony w menu za pomoca obrotu palca - obsługuje karty Aero2 (darmowy Internet) -dobrze rozmawia się na „głośniku”, nie to co w n78 -obsługa kart do 32gb Dograne aplikacjie : -bardzo mocna latarka ,spokojnie posłuży do oświetlenia w rowerze :> -Nokia Ovi Maps 3.04 PL z nawigacja za free -Inspiro „darmowe” gg -Opera Mobile/Mini -Core Player odtwarzacz filmów formatów: mp4, mpg, avi,flv,3gp. Można spokojnie obejrzeć długi film jeśli jest on odpowiednio przekonwertowany - Office Suit czyli Po prostu pakiet Word Excel otwierający i zapisujący w formatach Office 2007 -kalkulator funkcyjny -JoikuSpot udostepnia Internet gprs innym urządzeniom które posiadaja wifi : telefon / laptop - i wiele innych typu regulacja podświetlenia, rotacji ekranu , przegladanie plikow itp. Można także dograć mod z powiększeniem słownika T9 ,kupić przedmiot , dokonać przelewu przez Internet , doładowanie za telefon

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-68-140.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet