Nokia N78 - opinie
Telefony Nokia Nokia N78 Opinie o Nokia N78

Nokia N78

w sumie: 90
  • 0

    1. ~Beatka  2008-02-12 18:37:38  host: exb93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No tak, telefon fuul wypas, tylko dlaczego nie ma IRDY???

  • 0

    2. ~  2008-02-15 10:10:11  host: p08-10.opera-mini.net

    Poprawiona n73

  • 0

    3. ~Rafa  2008-02-17 11:03:34  host: cla83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zaczynam :) Telefon piękny, cena początkowa też (z podatkami ok. 1500zł), na wakacje sobie sprawię :)

  • 0

    4. ~Ikey  2008-02-17 23:21:48  host: 82160243.air.net.pl

    Zapowiada się ciekawie. Tylko co z tą klawiaturą? Dotykowa?

  • 0

    5. ~colpak  2008-02-20 19:28:02  host: 89.174.66.2

    Ulepszona Nokia N73, ale nie na tyle wypasiona jak N82. Po co Nokia wydawała model pośredni?

  • 0

    6.  2008-02-24 22:50:40

    Czy ma latarkę. Niby szczegół ale w K750 nie raz mi się przydała. Pozrawiam

  • 0

    7. ~hah  2008-02-27 16:42:24  host: acvq185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    IKey ma symbiana wiec sciogniesz program torch i juz...symbian to nieskonczone mozliwosci... nie kupuj jak niewiesz nawet coto symbian

  • -1

    8. ~Lukash1410  2008-02-28 19:10:53  host: ebp209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tutaj nawet nie piszmy o tej tendetnej firmie Sony Ericsson bo nawet nie mamy czego porównywać. Irda jest w dzisiejszych czasah mało potrzebna ale co gwarantuje nam ta firma z wieloletnim doświadczeniem (czyli jakies 20lat poswiecone telefonom) mozna miec do niej pelne zaufanie.Telefon Pożadny. Polecam,Pozdrawiam.

  • 0

    9. ~Ikey  2008-03-01 15:25:21  host: 82160243.air.net.pl

    @~hah Właśnie zamierzam zacząć przygodę z symbianem :)

  • 0

    10. ~fester78  2008-03-13 17:30:38  host: 80.51.38.245

    IRDA - to przeżytek !!! Symbian i nieskończone możliwości? Owszem, spore, ale z tym "Nieskończone" to Cię poniosło.

  • 0

    11. ~FuzBal  2008-03-17 19:57:15  host: staticline18596.toya.net.pl

    beatka a po co komu irda ?:P i tak w tej cennie ( teraz juz nawet nizszej) wolalbym n82...

  • 0

    12. ~xxx  2008-03-28 21:31:43  host: acma58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    xxx

  • 0

    13. ~  2008-03-31 08:08:22  host: 088156039018.ols.vectranet.pl

    Powinni w opisie dodać, że tak jak w N81 występuje tu NaviWheel (czyli przewijanie muzyki itp jak w iPodzie).... Jak dla mnie lepsza, niż n82, w której jest kilka wad (niedopatrzeń)....

  • 0

    14.  2008-04-14 22:41:52

    komórka wypas ale tu jest napisane ze karta pamieci jest do 2GB a tak naprawde jest 8GB

  • 0

    15. ~  2008-04-21 16:41:33  host: 4-168.89-161.tel.tkb.net.pl

    W sumie telefon do zabawy ;] bardzo fajny premierama być wsrugim wkartale 2008.Niemogęsię doczekać. Naviwheel, 3.2 megapixele odtwarzacz mp3 microsdHC i co najważniejsze najnowszy Feature Pack do Symbiana ;D nieskończone możliwości;] tak, na pewno wolę te od N82

  • 0

    17. ~kaio  2008-05-02 14:22:33  host: dju3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    o Boshe!! po kiego w takim tele. IrDA??Samsung juz dawno niedodaje tego "gowna". Telefon jest dobry tylko znowu aparat 3,2Mpix. Jesli ten fon tez kosztuje w granicy 1500zl to juz lepiej kupic n82:D

  • 0

    18.  2008-05-11 10:11:42

    mnie się też podoba tylko ciekawe kiedy będzie dostępny w Polsce noi za ile ciekawe ile będzie droższy od nokii n96 zobaczymy jak narazie pozostaje mi moja n81 8gb pozdro

  • 0

    19. ~Patol  2008-05-18 23:21:35  host: acsb131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    komu teraz na co irda w telefonie to przestarzala i powolna technologia przesylania jeju

  • 0

    20. ~Irda?  2008-05-23 12:51:19  host: dynamic-78-8-3-193.ssp.dialog.net.pl

    Ja mam w n95 irde, ale ani razu nie korzystałem bo po co? jest bluetooth!!!

  • 0

    21. ~  2008-05-26 18:25:57  host: f143-055.opera-mini.net

    Łe słaba nie ma irdy

  • 0

    22. ~bartek  2008-05-30 14:04:09  host: abqd38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do wszystkich co pytają po co Irda - wyjaśniam wiecie co to jest IrRemote od Psiloca - jeśli nie to nie mam o czym pisać.

  • 0

    23. ~ktos  2008-05-30 14:38:50  host: nat228.and-net.pl

    irde wycofywuja z telefonow, poniewaz prawie nikt z niej nie korzysta

  • 0

    24. ~  2008-06-02 14:52:06  host: apn-77-113-163-29.gprs.plus.pl

    szkoda ze n78 nie ma wyjscia na tv

  • 0

    25. ~  2008-06-04 16:21:20  host: 213-238-123-8.adsl.inetia.pl

    Irda w telefonie z symbianem według mnie jest niezbędna. Przyczyna -> Psiloc Irremote xD super sprawa. Każna nowa nokia z symbianem powinna mieć podczerwień

  • 0

    26. ~PESO  2008-06-07 11:34:12  host: dtr223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A po co ci w tym telefonie podczerwień ;/. Program Psiloc Remote, może i przydatny ale zasięg.... 10-15cm ;/

  • 0

    27. ~scr_drv  2008-06-09 19:52:04  host: hog154.internetdsl.tpnet.pl

    a gdzie wzmianka o gps?a jak ktos narzeka na 3,2 mpx to niech sobie zobaczy jak one wygladają ,z optyką carl zeiss k850 moze czyscic rowy;pcena 500 nizsza i biore z miejsca;]

  • 0

    28. ~grzegorz  2008-07-15 09:08:52  host: ifm90.internetdsl.tpnet.pl

    Po ile wy macie lat skoro pytacie czy ma irde czy ma latarke i to maja byc opinie o telefonie??

  • 0

    29. ~grzegorz  2008-07-23 21:13:56  host: 77-253-87-8.adsl.inetia.pl

    Powiem szczerze napalilem sie strasznie na niego ale gdy go ujrzalem i moglem go dotknac wszystko mi przeszlo nie znosze sladow po palcach na telefonie, generalnie zdjecia a ujrzec go na zywo to tragedia chyba zostane przy n 95

  • 0

    30. ~martusia  2008-07-24 14:06:49  host: auc34.internetdsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma klawisze na dotyk ?:)

  • 0

    31. ~WojciechE  2008-08-03 17:22:45  host: unreg.gdynia.silverscreen.pl

    Gdyby ktoś się zastawiał, czy jest lepsza od N73... Dzieli ich PRZEPAŚĆ - to z dwie generacje wyżej! N78 ma GPS, WiFi, szybki bluetooth 2.0, Transmiter FM, geotagowanie fotek(!), normalny jack 3mm na słuchawki, NaviWheel, wejście USB jak pendrive, lepszą jakość filmów, dużo lepsze zdjęcia (mimo, że też 3,2Mpx), lepszą baterię/znacznie dłużej działa, jest mniejszy (istotnie cieńszy) i bez porównania szybszy - N73 to powolna kobyła (procek 206MHz), a N78 ma nowszy soft i procek 369MHz - śmiga! Podsumowując, N78 to N73 na MEGA sterydach. Właśnie zmieniłem i nie ma porównania, WSZYSTKO jest w nim lepsze. A klawiatura jest nawet wygodna, tylko wygląda tak "groźnie". ;)

  • 0

    32. ~WojciechE  2008-08-03 17:27:16  host: unreg.gdynia.silverscreen.pl

    5. colpak: nie ma co porównywać do N73, to dwie generacje wyżej. A lepiej wypasiona od N82, tylko aparat ma mniej Mpx, choć jest wyśmienitej jakości. Za to N78 jest dużo mniejsza-cieńsza, N82 to nieznośna cegła.

  • 0

    33. ~WojciechE  2008-08-03 17:29:54  host: unreg.gdynia.silverscreen.pl

    4.Ikey/30.martusia: Klawiatura nie jest dotykowa. Dotykowy jest Naviwheel, który działa jak w iPodzie - kręci się opuszkiem palca po tym metalowym joysticku. Natomiast sama klawiatura numeryczna jest wypukła, a pozostałe klawisze są płaskie, ale wciska się je jakby razem z obudową. Działa zupełnie w porządku.

  • 0

    34.  2008-08-15 20:48:52

    Zła podana konfiguracja - zamiast wcdma 850/2100, w tym tlefonie występuje 900/2100. Potwierdzone przez nokia.pl

  • 0

    35. ~Camello  2008-08-17 16:49:47  host: host25-103-static.45-85-b.business.telecomitalia.it

    Testuje go prawie miesiac i jest OK, godny polecenia i nieco tanszy od konkurencji. Do danych technicznych nalezy dodac TRANSMITER FM bo jakos brakuje a to bardzo fajna funkcja.

  • 0

    36. ~SzeN  2008-08-23 16:58:31  host: gck59.internetdsl.tpnet.pl

    W specyfikacji jest błąd. Bateria ma 1200mAh. Wiem bo kupiłem ten telefon. Miał być do wszystkiego i myślę, że Noki się to udalo. Łaczy w sobie najlepsze funkcje innych telefonów! A ten navi whell oraz transmiter fm sprawiają z niego naprawdę dobry telefon. Symbian i Wi-Fi uzupełniają jego gamę możliwości sprawiając je prawie nieograniczonymi. Jedyną wadą jest bateria. Mi trzyma 1,5 doby. Jednak korzystam z niego naprawdę często głównie słuchając muzyki, wyszukując wlan oraz wysyłając sms/rozmawiając. Nokia powinna się postarać o lepsze baterie, choć nie zaprzeczalnym faktem jest to, iż ta zastosowana w N78 jest jedną z ich najlepszych wyrobów...

  • 0

    38.  2008-09-05 17:36:20

    Wg danych na stronie Nokii ten telefon ma baterię 1200 mAh a nie jak tu podano 1020 mAh- pozdrawiam

  • 0

    39. ~mati20  2008-09-22 17:21:52  host: 195.116.199.224

    Telefon naprawdę spoko mam go 2 tygodnie. szybki nie muli się WiFi działa znakomicie z GPS się nie bawiłem, dobry wyświetlacz a co do klawiatury idzie się przyzwyczaić i aparat który jest bardzo dobry

  • 0

    40. ~Tomm  2008-10-06 22:35:36  host: staticline18719.toya.net.pl

    Witam wszystkich obecnych i zwracam się z zapytaniem odnośnie oprogramowania N78. Mam zamiar zakupić telefon w Wielkiej Brytanii i nie wiem czy będę musiał wydać dodatkowe pieniądze aby móc z niego korzystać w Polsce. Wiem na pewno, że telefon nie będzie miał simlocka, jednak zastanawiam się co z językiem polskim. Podobno można wybrać f-cję dostosowywania języka do karty sim i będzie ok ale czy na pewno a jeśli nie to co należy zrobić?

  • 0

    41. ~Endriu1626  2008-10-09 20:51:56  host: dzm36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam krótkie pytanie na temat tego fona,oto moje pytanie czy mozna ten telefon porównywac do glosnosci jak w n73 ????

  • 0

    42.  2008-10-09 21:17:23

    Witam ! mam krotkie pytanko o tego fona, oto moje pytanie czy mozna ten telefon porownac do glosnosci glosnikow stereo w n73 ?? dziekuje z gory!!!

  • 0

    43. ~tomuś  2008-10-24 19:36:47  host: bbservice228.mmpnet83.tnp.pl

    witam napiszcie z kond brać aplikacje na tego fona np.żeby używać latarki albo stoper

  • 0

    44.  2008-10-25 13:32:52

    Fajny telefon w dobrej cenie, posiadam i jestem zadowolony!

  • 0

    45. ~  2008-11-19 20:44:57  host: static-ip-77-89-109-8.promax.media.pl

    Langa wgrają Ci w serwisie

  • 0

    46. ~jasko  2008-11-21 21:59:01  host: 195.116.64.66

    Witam.. mam od niedawna te cacko.. i powiem szczerze że sprawuje się bardzo dobrze, tylko dziwi mnie jedno że podczas pisania smsów nie można dodawać minek typu ":-)" tylko już jako obrazek a nie znaki... wie może ktoś co z tym zrobić?? taki telefon a nie ma takiego banału? proszę o odp :]

  • 0

    47. ~danio  2008-11-22 23:52:00  host: 195.136.49.162

    Witam gra ciszej od N73 ale ma za to jak by czystszy dzwiek :))

  • 0

    48. ~damcio  2008-11-26 21:24:44  host: 195.136.49.162

    gra ciszej niz N73

  • 0

    49. ~owner  2008-11-28 21:27:20  host: aaii53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem dlaczego tak się dzieje, bo u mnie działa to bez zarzutu...Oczywiście używam T9 nie wiem jak ty

  • 0

    50. ~Helid  2008-12-03 15:09:00  host: static-ip-77-89-109-8.promax.media.pl

    Do tego trzeba program :) W nokiach z z symbianem przeważnie takich rzeczy nie ma :(. Sam zamierzam kupić te cacko :))

  • 0

    51. ~Rafał  2008-12-03 21:37:13  host: host8925186183.3s.pl

    Słabiutko, nie ma irdy i latarki

  • 0

    52. ~irda  2008-12-08 08:39:52  host: 088156065007.bsk.vectranet.pl

    po co komu irda w takim telefonie stare i wolne kicha ;)

  • 0

    53. ~Mark  2008-12-10 05:34:37  host: dynamic-62-87-243-19.ssp.dialog.net.pl

    Bardzo udany telefon, szybki, o multimedialnych funkcjonalnościach stojących na bardzo wysokim poziomie - dobre foty, radio, odtwarzacz, dystansuje inne modele N7X na kilometry.

  • 0

    54. ~bartex352  2008-12-23 17:12:46  host: bel192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest zarąbisty mówie wam.

  • 0

    55.  2009-01-04 22:49:22

    Pytanie do użytkowników N78. Czy ten telefon jest wyposażony w AKCELEROMETR? I jak spisuje się bateria?

  • 0

    56.  2009-01-05 22:57:23

    Pytanie: Czy jest wyposażony w akcelerometr? I jak w praktyce wygląda czas działania akumulatora?

  • 0

    57. ~Mmaciu84  2009-01-26 21:08:46  host: axk101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy w innych komórkach z symbianem można grać w gry n-gage też w ustawieniu poziomym? w n81 mozna prawda?

  • 0

    58. ~Mmaciu84  2009-01-26 22:29:48  host: axk101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy w innych komórkach z symbianem można grać w gry n-gage też w ustawieniu poziomym? w n81 mozna prawda?

  • 0

    59. ~maciek  2009-01-30 13:27:22  host: bea246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest dioda mozna uzywac jako latarki klawisze normalne NIE DOTYKOWE! a irda mialem przez 2 lata i prawie wogole nie uzylem a co do IrRemote t pewnie tez by sie za czesto nie uzywalo :/ a telefon dla mnei fajniejszy od n82 i ladniejszy o niebo. a i mowicie ze ograniczenie karty do 8gb a z symbianem tak jest ze nawet jak sandisk zrobi 128gb to bedziecie mogli wlozyc i musi smigac :)

  • 0

    60. ~maciek  2009-01-30 13:29:15  host: bea246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aha i nie ma akcelarometru, ale do obracania ekranu sa programy a niektore gierki kozystaja z kamery co w efekcie daje to samo co z akcelerometrem

  • 0

    61. ~kloo00  2009-02-05 00:08:29  host: 77-253-187-233.adsl.inetia.pl

    czy w telefonie jest xenon ja w k850i czy lampa ja w k800 czy też latarka jak w k750i i czy jest akcelometr i czy warto zmienic k850i na ten telefon

  • 0

    62. ~Armen  2009-02-06 16:26:00  host: ip-89.171.122.130.static.crowley.pl

    Bardzo Proszę o Pomoc !!! Czy ten telefon Można podłączyć do telewizora??? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Każda opinia jest dla mnie ważna

  • 0

    63. ~Wiooreck  2009-02-08 15:48:28  host: alo97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Irda przydaje się tylko do przełączania prgramów w telewizorach w supermarketach :D a tak to już prawie do niczego nie przydatna. Lux telefonik

  • 0

    64. ~maddae  2009-03-02 21:26:56  host: user-89-108-255-55.mobile.playmobile.pl

    chce kupić dobry telefon ale głównie do pisania smsów. Wiem już że ten model ma buźki graficzne, ale czy ktoś możne mi powiedzieć czy ma funkcje anuluj w trakcie wysyłania smsa, wiadomości grupowe i możliwość wybrania osoby ulubionej, do której najwięcej się pisze?

  • 0

    65. ~duckkiller  2009-03-04 23:22:47  host: mailsvr.sct.uk.com

    do 61 telefonik nie ma lampy ksenonowej i po ciemku zdjecia sa duzo gorszej jakosci niz w k850i. Akcelometru tez nie ma. Jednak wifi, gps i fm transmiter jak dla mnie rekompensuja te minusy z nawiazka. Do tego zarzadzanie energia w telefonie jest duzo lepsze niz w k850i - se ladowalem co 2 doby ta nokie co 5. Ja z przesiadki jestem bardzo zadowolony.

  • 0

    66.  2009-03-14 22:10:44

    Mam pytanie:Czy przyciski słuchawek C opcji i wstecz są dotykowe?

  • 0

    67. ~damian  2009-03-16 18:26:35  host: 195.136.49.162

    mam Geramina wgranego smiga az milo pozdro :))

  • 0

    68. ~  2009-03-16 18:27:42  host: 195.136.49.162

    moj nastepny fon to Samsung i8510 INNOV8 tylko niech stanieje :)

  • 0

    69. ~  2009-03-16 23:57:20  host: f96-052.opera-mini.net

    Witam wszystkich. Mam go juz ponad miesiac, wiec moge sie z Wami podzielic moimi wrażeniami nt tego telefonu:) Moze najpierw zaczne od minusow, bo jest ich zdecydowanie mniej: *brak klawisza edycji tekstu (wczesniej używalem 6680 i na prawde sie przydawal) *obudowa strasznie sie palcuje *tylny panel czasem trzeszczy *brak wyjscia TV i akcelerometru. No to teraz czas na mala litanie plusow: *wyświetlacz bardzo jasny i czytelny *symbian z fp2 dziala szybko *wifi, gps, navi wheel, nadajnik fm- dzialaja bez zarzutu i daja duzo frajdy *wbrew pozorom wygodna klawiatura (wlasnie na niej pisze niniejszego komenta:]) *motywy dzwiekowe *prawdziwe stereo głosniczki (sa dwa osobne po przeciwleglych rogach telefonu) *w navi wheelu jest umieszczony swiecacy okrag, ktory dziala na zasadzie diody *wyjatkowy wyglad (telefon podoba sie doslownie kazdemu, kto go u mnie zobaczy). Aha, wgralem divxa i ku mojemu zdziwieniu telefon lyka pelne filmy avi, bez zniekszania i praktycznie sie nie tna :D GENERALNIE POLECAM GÓRACO TE MASZYNE! pozdrawiam

  • 0

    70. ~ona1  2009-03-19 14:21:25  host: cwa170.internetdsl.tpnet.pl

    a ile taka nokia kosztuje?

  • 0

    71. ~ona  2009-03-28 23:43:29  host: aecz183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    śmiejcie się ale mam ten telefon i nie mogę znaleźć tapet, nie ma do wyboru? :(( ustawień języka szukałam min.10 minut! :-))) jestem przerażona.... no i nie wiem skąd ściągnąć bezpłatną mapę do gpsa... Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

  • 0

    72. ~OMG!  2009-04-28 16:07:12  host: acqj78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie co wy oczekujecie! latarki? bozzze na ch** wam latarka w telefonie. Jak chcecie latarke to sobie idz do ruskich i kup a nie pierdzielisz ze "uuu słabiutko,latarki nie ma" pzdR

  • 0

    73. ~gif  2009-05-08 09:09:41  host: 89.167.38.8

    telefon jest oki wadą jest klapka na baterie trochę lata poza tym bateria trzyma mi przy słuchaniu muzyki 3 godziny dziennie (w formacie aac w mp3 zjada szybko baterie)rozmowy sms 2-3 dni bez muzyki tyklo rozmowy to i 7 dni ,klawiatura o dziwo jest wygodna nic przypadkiem sie nie uruchamia ,wyświetlacz jasny i przejrzysty menu jak to w s60v3

  • 0

    74. ~Adam  2009-06-06 20:00:06  host: gkf114.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, mam pytanie odnośnie tego telefonu: Czy Nokia N78 posiada GPS czy A-GPS a może jedno i drugie? z góry dzięki za odpowiedź.

  • 0

    75. ~@Asantis@  2009-06-26 17:25:38  host: abo181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 74. Telefon ma zwykłego GPSa... "posiada GPS czy A-GPS a może jedno i drugie?" Jeżeli miałby GPS, to musiałby mieć też GPS.. Ale z tego co wiem, to nie ma wspomagania ;D

  • 0

    76. ~Mike  2009-07-02 00:43:56  host: dynamic-87-105-191-193.ssp.dialog.net.pl

    Telefon ma Symbiana, gdy czegoś nie ma z powodów softowych (brak w fabrycznym oprogramowaniu), sciągasz, instalujesz i już jest: sejf, latarka, czytnik bar kodów, menedżer połączeń, spyphone, i milion innych.

  • 0

    77.  2009-07-19 11:48:32

    do ~PESO w mojej N73 tp pilot chwyta z 1,5m xD

  • 0

    78. ~Matthew  2009-08-07 19:29:54  host: abed76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pytacie tylko o Irdę, która jest tak 'ważna' a jakby nie było Wifi to pewnie nikt by nie zauwazył :/

  • 0

    79. ~spoogie  2009-08-16 10:45:40  host: chello089077139005.chello.pl

    telefon posiada A-GPS którego w każdej chwili można wyłączyć i telefon wtedy korzysta tylko z GPS

  • 0

    80. ~nowy  2009-09-08 20:36:32  host: achf112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    CZY TEN TELEFON MA STOPER??? Proszę o szybką odpowiedż

  • 0

    81. ~ja  2009-12-27 11:27:22  host: public6759.cdma.centertel.pl

    mam pytanie czy ta nokia ma dotykowe klawisze połącz i rozłącz no i wybierania?

  • 0

    82. ~n78  2010-01-20 22:42:33  host: end114.internetdsl.tpnet.pl

    ma ma normalny przyciski nie dotykowe

  • 0

    83. ~Conqeror  2010-01-22 23:46:52  host: dynamic-78-8-124-248.ssp.dialog.net.pl

    mialem wczesniej n73 i teraz neidawno kupilem n78 . teelfon cichszy ( n73 jest chyba najgłośniejsza na rynku ), do kalwiszy daje sie przyzwyczaic , latarki nie zainstalujecie stopera to nawet n73 nie miala wiec to pomijam, aparat gorszy , ciemniejsze wychdoza zdjecia prez co mniej dokaldne. co do plusow to tak : zbawienne wifi , mozna ogladać non stop jakieś strony , allegro , youtube , przegladac fora . zanim braknie pamieci to zdazymy sie znudzić . w n73 odrazu wychdozilo z przeglodarki. -transmiter fm no po prostu zaje.. sprawa . jedziesz autem podajesz telefon z tylu i nie musisz sie martwic o muzyke . tak samo jak nie masz utworku na plytce to mozna puscic ( ktos mzoe przeslać ) - baterai neico dluzej trzyma 1,5 - 2 dni ( n73 pol dnia :) ) - zajeb.. sie prezentuje , jest ciensza przedewsyzstkim nie jakas cegla -nawigacja fajny bajerek :> mimo tej glosnosci i aparatu ( zapewne jest do dopracowania bo duzo zdjec nei robilem ) fonik jest godny polecenia

  • 0

    84. ~NOKIA N78  2010-03-07 17:39:26  host: vlan.efekt.net.pl

    Jakie do niej dają słuchawki i pilot (oznaczenia kodami)?

  • 0

    85. ~Nok  2010-03-31 12:38:33  host: vlan.efekt.net.pl

    Obsługuje ona karty micro SD HC?

  • 0

    86. ~świeży użytkownik  2010-09-14 20:47:30  host: edj112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam telefon od około 2 tygodni i parę uwag którymi chciałbym się podzielić: (pierwszy telefon z Symbianem, dlatego nie mam porównania do innych modeli) obsługując jedna ręką ciężko bez gimnastyki palców nacelować na klawisz kończenia rozmowy & kasowania ostatniego znaku (przycisk C) na klawiaturze. Układ tych klawiszy nie jest wygodny. Wifi śmiga aż miło, odtwarzanie radia ze strony internetowej (pobranie linku *.pls i otwarcie go - bez instalacji jakichkolwiek dodatków), przekaźnik FM, potrafiący wyłączyć całkowicie radio w pobliskich pokojach (za niezbyt grubymi ścianami). Nie mam porównania ale symbian śmiga szybko, nie zwiesza się (zdarzyło się tylko raz, na 20-25 sekund umrzeć, ale bez wyłączania telefonu się obyło) Pisanie sms - trzeba się po prostu przyzwyczaić, ciężko pisać sms jedną ręką. Podświetlenie ekranu - dobra jasność w słoneczne dni. przy użytkowaniu wifi (radio, stronki itd, około 3-4h z przerwami) bateria wytrzymała jeden dzień (ale nie jest nowa) Przy oszczędnym korzystaniu bez problemu 4 dni ciągnie (nie słucham mp3 w telefonie więc nie wiem jak z nim wytrzymuje) GPS (Ovi mapy) raz łapie po 30 sekundach a raz 10 minut mu mało (w tych samych miejscówkach). Trzeba mieć paznokcie (nie obgryzać :P ) by bezstresowo otworzyć klapkę baterii oraz wyciągnąć kartę pamięci. W porównaniu do starszego telefonu ciężko mi się przyzwyczaić do braku rozdzielenia skrzynek SMS i MMS. Wszystko się wrzuca do "jednego wora". Nie da się przerzucić (przez PC Suite) wiadomości MMS ze starszego telefonu, kontakty bez problemu.

  • 0

    87.  2010-11-15 13:56:53

    Mam ten fon pół roku. Sprawuje się na prawdę dobrze. Aparat w dobrym świetle robi całkiem fajne foty(na nk fb się nadają xD) W nocy jest do kitu. Miałem kiedyś nokię e51, miała ona super dyktafon. Mogłem nagrywać muzykę w dyskotece. Jakość takiego nagrania była na prawdę bez większych zarzutów. A tu nokia n78, niby nowszy model, a dyktafon w porównaniu do noki e51 mierny. O nagrywaniu filmików na dyskotece można zapomnieć ;/ Sms pisze się całkiem sprawnie, do tej dziwnej klawiatury można się przyzwyczaić w ciągu 1 dnia ;p ale jeśli chodzi o granie to tylko w wormsy da się grać. gry wymagające częstego naciskania można sobie z tym telefonem odpuścić. Port usb jak dla mnie w nieodpowiednim miejscu. Poza tym standardowy odtwarzacz mp3 jest wkurzający, a ten guzik obok klawisza nawigacji jest całkowicie zbędny. wifi działa bardzo dobrze, na gps trzeba czekać nawet 10min, ale jak już załapie to śmiga. Tak podsumowując to nokia n78 jest solidnym telefonem, ale pewne funkcje to pic na wodę, no cóż to dalej tylko telefon udający w średnim stopniu odtwarzacz mp3, nawigację GPS oraz aparat fotograficzny i dyktafon, funkcje są, ale praktycznie nieużyteczne ;/

  • 0

    88. ~znawca  2011-03-12 23:36:29  host: aor251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Uuuu słabiutko latarki nie ma...

  • 0

    89. ~mamgo  2011-03-16 21:27:23  host: ita234.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon bardzo udany, aparat działa błyskawicznie i robi super zdjęcia, jak n73. Układ klawiszy oraz klawiatura numeryczna wg mnie bardzo wygodna. Ekran widoczny w słońcu, ale niestety panel rysuje się. WiFi działa idealnie, wbudowana przeglądarka działa zaskakująco dobrze. Głośniki stereo, ale przy nokii 6233 wypadają słabiutko. Podczas robienia zdjęć podświetla się klawisz migawki, to na plus. Bateria potrafi wytrzymać kilka dni, ale gdy zaczynamy zabawę to dwa dni i telefon leży. Jakość rozmów bardzo dobra. Obudowa solidna, sprzęt bez wad, no może zbyt łatwo rysuje się ekran.

  • 0

    90. ~  2011-04-23 21:29:04  host: 2.ken.abpl.pl

    jestem posiadaczem tego telefonu od kilku miesięcy i jestem z niego zadowolony polecam go

  • 0

    91. ~johnny  2011-09-21 07:26:31  host: ppp145197.ostnet.pl

    w jakiej cenie może być teraz (październik 2011) ten telefon ?

  • 0

    92. ~Neo2305  2013-07-12 16:09:27  host: host-101.222.foxnet.com.pl

    Telefon naprawdę full wypas bateria 5 dni spokojnie trzyma symbian naprawdę duże mozliwości konfiguracyjne telefon wytrzymały wytrzymał upadek z 7 pietra,ani jednej awari przez 6 lat a nie był oszczędzany wręcz nim ciepałem hehe po kanapie itp chyle czoła Projektantą NOKI MOJA NALEPSZY TELEFON JAKI MIAŁEM NOKIA N78

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-176-107.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet