Nokia Lumia 930 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 930 Opinie o Nokia Lumia 930

Nokia Lumia 930

w sumie: 35
  • 1

    1.  2014-04-03 20:10:19

    Mnie by pasował, ale w cenie do 1500 PLN.

  • 1

    2. ~rev  2014-04-08 15:43:06  host: 178.182.108.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Wygląda nieziemsko :) parametry ok, świetny ekran! Mam nadzieję ze 8.1 wniesie powiew świeżości w WP :)

  • 1

    3. ~mar  2014-04-09 09:10:20  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    zacny telefonik :) .. na 100% będzie to moja następna lumia .

  • 1

    4. ~cedrus  2014-04-09 21:25:37  host: 178235055245.warszawa.vectranet.pl

    Z takimi bebechami WP musi śmigać jak nie wiem... czekam na możliwość pomacania.

  • 1

    5. ~BullBear  2014-04-12 21:24:33  host: ip-93-154-144-103.free.aero2.net.pl

    Wkoncu normalnej wielkosci wyswietlacz i troszke lepsza bateria. Rozdzielczosc tez fajnie wyglada i bedzie mozna ulozyc do 6 najmniejszych kafelkow

  • 0

    6. ~BullBear  2014-04-12 21:25:58  host: ip-93-154-144-103.free.aero2.net.pl

    Wkoncu normalnej wielkosci wyswietlacz i troszke lepsza bateria. Rozdzielczosc tez fajnie wyglada i bedzie mozna ulozyc do 6 najmniejszych kafelkow obok siebie. Szkoda ze karty nie moznavwsadzic ale 32 gb tez powinno wystarczyc. Ciekawe jak cena sie ulozy.

  • 1

    7. ~zd  2014-04-12 21:56:08  host: aud66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak zwykle NOKIA miazdzy !!!

  • 0

    8. ~Nado7  2014-04-13 21:58:27  host: host-89-229-63-76.elk.mm.pl

    Wyglada super , jestem ciekaw jak sie sprawuje !

  • 1

    9. ~MOCO  2014-04-14 18:59:14  host: 81-163-12-91.net.lasnet.pl

    Chcę Cię to będzie ta lumia :D

  • 3

    10. ~xer  2014-05-09 21:47:36  host: 89-68-95-251.dynamic.chello.pl

    NanoSIM? Po co?

  • 0

    11. ~  2014-05-10 15:11:52  host: 89-78-151-254.dynamic.chello.pl

    4. ~cedrus, z takimi bebechami będzie śmigało tak samo jak 1GB i trochę lepiej niż 512 :) WP8 (i także WP8.1) ma to do siebie, że nie potrzebuje za wiele do płynnego działania :) Tylko i wyłącznie gry potrzebują coś więcej :)

  • 0

    12. ~raiders  2014-05-20 16:26:52  host: 62.180.106.34

    cena 2260 zł podobno, kurde jak wyjdzie odrazu biore :)

  • 0

    13. ~dag  2014-06-02 23:55:42  host: i59F6B75C.versanet.de

    Bardzo fajna, ale nie wiem czy nie lepiej kupić 925, która ostatnio mocno staniala.

  • 0

    14. ~przemas  2014-07-01 18:56:55  host: apn-95-40-149-229.dynamic.gprs.plus.pl

    kiedy w sprzedaży w PL?

  • 0

    15. ~  2014-07-09 12:40:15  host: sirius.ccig.pl

    Pytałem wczoraj w salonie Noki i startowa cena to 2300, wiec i tak niezle :)

  • 0

    16. ~Quattro  2014-07-13 08:24:12  host: cpa185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie może kiedy ta Lumia będzie dostępna w Polsce?

  • 0

    17.  2014-07-13 13:31:37

    Popełniają ten sam błąd, co w Lumii 1020, dla mnie subiektywnie nie do przyjęcia, brak slotu na kartę pamięci. Mógłby to być genialny telefon, ale zawsze jest jakieś ale, co psuje prestiż Nokii.

  • 0

    18.  2014-07-18 11:23:19

    Moim zdaniem do ideału brakuje temu modelowi slotu na kartę pamięci. Gdyby była możliwość rozszerzenia pamięci, byłby to genialny, właściwie doskonały telefon. Wydawało by się że 32gb wbudowanej pamięci to dużo, jednak aktywnie użytkując, czyli nagrywanie filmów, robienie zdjęć, wgranie dużo muzyki w pewnej chwili może pamięć wykorzystać w znacznym stopniu, co nie zmienia faktu, że jest to piękny telefon.

  • 0

    19. ~xclamp  2014-07-21 14:05:04  host: cpc5-duns7-2-0-cust75.9-3.cable.virginm.net

    Telefonik zamówiony, teraz tylko czekam na kuriera i można zacząć zabawę. Jak tylko otrzymam i przetestuję to naskrobie coś o niej z punktu widzenia laika w temacie WP.

  • 0

    20. ~Quattro  2014-07-22 21:21:41  host: afml217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kiedy ta Lumia będzie w sprzedaży ?

  • 1

    21.  2014-07-29 10:59:43

    Dlaczego producenci zaniechali montowania rewelacyjnego rozwiązania, jakim jest/był w czasach np.Symbiana "FM transmitter"?

  • 1

    22. ~Marcin  2014-08-05 19:55:08  host: huj321.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktoś czy będzie można tam wgrać androida?

  • 0

    23. ~E72  2014-08-09 11:14:57  host: aia204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Idealny telefonik:) Jak się pobawię to coś napiszę:)

  • 0

    24. ~filip  2014-08-20 23:19:38  host: 89-72-8-79.dynamic.chello.pl

    Na allegro można już wyrwać nówkę za ok 1800

  • 0

    25. ~wacek  2014-08-27 15:21:10  host: apn-46-76-102-169.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon użytkuję od kilku dni, (przesiadka z Samsunga S2), jest bardzo fajny, solidnie wykonany, szybkość działania i stabilność systemu bez zarzutu, jakość wyświetlanego obrazu świetna, zdjęcia to bajka. W moim egzemplarzu nie występuje nadmiernie przegrzewanie się obudowy, może to zasługa aktualizacji oprogramowania którą telefon wykonał. Gdy wcześniej oglądałem różne Lumie 930 w sklepach to faktycznie się mocno grzały. Jedyne co mogłoby być wydajniejsze to bateria. Przy umiarkowanym użytkowaniu, trochę dzwonienia, przeglądania internetu, robienia zdjęć i co ważne przy stale włączonym Wi-Fi wytrzymuje prawie dobę (ostatni wynik 22 godziny pracy), wyłączenie Wi-Fi z pewnością też czas nieco wydłuży. Co do samego systemu to początkowo nie bardzo umiałem się tym poruszać ale już jest ok. Android już mi się znudził, generalnie jestem zadowolony.

  • 0

    26. ~~  2014-08-28 16:05:57  host: djv132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Taka cena a nie ma slotu na karty pamięci. Przy takim aparacie i tylko 32GB szybko się zapełni. Szkoda, bo tylko tego slotu na karty pamięci brakuje a tak to idealny tel.

  • 0

    28. ~per  2014-09-26 13:45:57  host: 89-66-188-24.dynamic.chello.pl

    Uzywam od miesiąca - po lekko przydużej 1320 którą używałem ta jest optymalna - tylko jakby miała matryce z 808 albo chociaż 1020 to byłoby super :) Ale i tak cudo zabawka :)

  • 0

    29. ~Lumiafan  2014-10-16 11:40:47  host: 87-206-64-141.dynamic.chello.pl

    tragiczna bateria :(

  • -1

    30. ~pogz  2015-01-12 09:54:18  host: PC-77-46-126-6.euro-net.pl

    32GB pamięci i slot na karty omg, co wy na tych telefonach trzymacie? mam xpera z1 compact i nagrywam filmy, robie zdjecia, przenosze to sobie na kompa albo samo wrzuca do chmury google i miejsce zawsze jest :o w tym tel będę robił tak samo i na pewno nie zapełni się miejsce ;]

  • 1

    31. ~Magazynier  2015-01-12 19:36:36  host: 77-254-101-229.adsl.inetia.pl

    Miałem Samsunga Galaxy Mini 2, do tej pory używam Samsunga Xcover 2, ponad to używam codziennie iPada Air. Od kilku dni jestem posiadaczem Nokii Lumi 930. Kilka dni to z całą pewnością za mało aby ocenić sprzęt. Jednak pierwsze wrażenia są pozytywne. Czemu wymieniłem te urządzenia ? Pracują na 3 różnych systemach. Samsung Xcover 2 to android 4.1.2, iPad pracuje na iOS 8.1.2 a w Lumi jest WP 8.1. Bardzo różne systemy. Na androidzie pracuję równie długo jak na iOS, WP od kilku dni jak wspomniałem powyżej. Android jest systemem otwartym o praktycznie nieskończonych możliwościach konfigurowania i robienia własnych nakładek o ile ktoś ma do tego smykałkę. Z perspektywy czasu jak i z obserwacji znajomych, którzy również mają sprzęt pracujący z "zielonym robocikiem" stwierdzam, że formuła systemu otwartego nie sprawdza się. Zdecydowanie lepiej na tym tle wypada iOS. Znajomy ma iPada 1 z iOS 5 i o dziwo ten sprzęt działa płynnie. No może czasem coś się zatnie ale nie tak żeby trzeba było szukać w "Google Wujek dobra rada", ot wystarczy zrestartować urządzenie. Proszę mi pokazać urządzenie pracujące na Androidzie, które po 4-5 latach pracowałoby płynnie bez konieczności przywracania ustawień fabrycznych ? Jeśli ktoś lubi grzebać, udoskonalać, wyszukiwać w necie ciekawostek jak wycisnąć z systemu wszystko - proszę uprzejmie Android, najlepszy system pod słońcem. Natomiast wszyscy ci, którzy chcą po prostu pracować lub bawić się, słowem cieszyć się użytkowaniem sprzętu - iOS lub WP (najlepiej w najnowszej odsłonie 8.1). Nie wiem jeszcze jak długo Lumia będzie pracowała na jednym ładowaniu gdyż czekam na kartę nano sim i w chwili obecnej pracuję via wi fi.

  • 0

    32. ~Rafal  2015-03-19 08:16:58  host: 89-67-160-98.dynamic.chello.pl

    Przesiadlem sie z iphona5 (zmienialem prace i zabrali mi tel, musialem cos kupic). Dlugo zastanawialem sie jaki telefon wybrac, sporo bawilem sie iPhonem 6 (siostra jest w posiadaniu). Przekonala mnie cena, Lumia kosztuje 1000pln, iphone 2200. A czym sie roznia te dwa telefony..... NICZYM. Obydwa systemy chodza tak samo dobrze (win chyba mi sie nawet bardziej podoba), baterie trzymaja tak samo krotko, iPhone jest cienszy i lzejszy, ale za to Lumia ma lepszy aparat, bebechy teoretycznie chyba ma tez mocniejsze Lumia. Co do apek, to nie spotkalem sie jeszcze na Windowsie, zeby mi czegos brakowalo. Wrecz jest ich mnostwo.... Po prostu np chcac grac w szachy na Win masz 20 apek, a na iPhona 100.
    Ogolnie tel mam juz ponad tydzien i jestem bardzo zadowolony, ciesze sie, ze mam tysiaka w kieszenie, dzieki temu za okolo poltora roku znowu bede mogl sobie kupic najnowsza i najlepsza Lumie ;p

  • 0

    33. ~Andrzej  2015-07-10 00:14:15  host: 89-78-139-230.dynamic.chello.pl

    Mam ten smartphone od 2 miesięcy. Bardzo dobry! Rewelacyjny aparat. Wyświetlacz żyleta, 1080p wystarcza całkowicie. Większą rozdzielczość nie ma sensu. System szybki i intuicyjny. Dużo apek w sklepie, każdy znajdzie coś dla siebie.
    Ogólnie polecam

  • 0

    34. ~Dave  2015-07-25 15:46:01  host: host-176-221-121-164.dynamic.mm.pl

    Dla mnie telefon rewelacja mam go od roku ani raz się nie zawiesił , wszystko działa szybko i bez jakichkolwiek zastrzeżeń , zdjęcia wychodzą całkiem fajne . Na dzień dzisiejszy nie zamieniłbym go na żaden inny .
    pozdrawiam

  • 0

    35. ~jerzy  2015-08-08 15:46:37  host: dbf238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam problem - w momencie wybierania numeru oraz w trakcie rozmowy mam czarny ekran co powoduje, że nie mogę np. włączyć trybu głośnomówiącego :( Pomoże ktoś - proszę ! Szukam czegoś w "Ustawianiach", ale bez skutku !

  • 0

    36. ~Mariusz  2015-09-14 15:43:57  host: public-gprs516382.centertel.pl

    Mam ten telefon od miesiąca, wcześniej miałem lumię 925 lecz ją uszkodziłem. O oprogramowaniu nie będę się rozwodził.
    System Win.8.1 jest bardzo płynny i intuicyjny a przede wszystkim, stabilny. Wyświetlacz to majstersztyk choć mam wrażenie, że lumia 925 miała lepszy czarny kolor ale 930 ma lepszą biel. Aparat bije wszystkie inne aparaty konkurencji, zwłaszcza w słabym świetle.
    Bateria trzyma mi około 2dni, przy korzystaniu z neta przez WI-Fi, kilku SMS'ach, paru rozmowach i sporadycznym słuchaniu muzyki przez słuchawki. A podobno ledwo jeden dzień niby miła wytrzymywać. Brat ma Iphon'a 5 i zazdrości mi telefonu. Telefon idealny dla osób, które używają telefonu na co dzień i zależy im na stabilności i łatwości obsługi. To mój drugi tel na Window'sie i jestem dalej zachwycony tym systemem. Nie wrócę do androida bynajmniej na razie.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet