Nokia Lumia 925 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 925 Opinie o Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925

w sumie: 43
  • 1

    1. ~bayten  2013-05-14 15:14:26  host: 85.219.163.130

    wie ktos jaka cena tego telefonu ?

  • 0

    2. ~mr X  2013-05-14 16:16:19  host: static-78-9-145-122.ssp.dialog.net.pl

    szału nie ma, zobaczymy jaka cena bo konkurencyjna Xperia T jest w tej chwili do wyrwania w okolicach 1k zł a parametry bardzo podobne

  • 1

    3. ~Maślana  2013-05-14 18:46:16  host: abga67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Brak slotu na kartę pamięci dla telefonu foto-video z 16GB pamięci ?!? Nie wróży to dobrze...

  • 0

    4. ~bagis01  2013-05-15 09:04:08  host: cjd107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To największa ściema jaką widziałem ostatnimi czasy, tego telefonu jak i Lumii 920 można użyć do zabawy "znajdź 3 różnice" nowa wersja (Lumia 925) praktycznie niczym się nie różni od swojego poprzednika (pewnie największa różnica będzie w cenie ;)), MASAKRYCZNE ODGRZEWANIE KOTLETA !

  • -1

    5. ~Djkam  2013-05-15 13:37:34  host: 85.219.163.130

    Trochę słabo w porównanu do 920 szkoda że nie ma karty pamięci .

  • 1

    6. ~weq  2013-05-15 23:19:33  host: 159-205-101-147.adsl.inetia.pl

    mrrrrr chcę go mieć

  • -1

    8. ~didi  2013-05-16 20:05:42  host: pub-195-222-100-177.welnowiec.net

    Fajny. Foty robi tak samo super jak SE K800i.

  • 1

    9. ~LOVE it  2013-05-16 21:29:02  host: 77-255-49-62.adsl.inetia.pl

    Najlepszy telefon na rynku. Jakość wykonania nie ma sobie równych. (jedyny konkurent to HTC ONE)

  • 0

    10. ~  2013-05-21 10:59:59  host: non-registered.multifox.pl

    Telefon wyceniono na 469 euro bez podatków. W przeliczeniu na PLN + podatek to wyjdzie prawie 2,5k. Ale ta nokia się ceni :d

  • -1

    11. ~lola  2013-05-21 11:56:58  host: 212.160.172.70

    nie rozni sie duzo od 920 stki

  • 1

    12. ~dalej  2013-05-22 16:56:16  host: ip-91.220.238.40.breubezpieczenia.pl

    Ludzie po co wam więcej pamięci na zdjęcia? Włącza się skydrive i ustawia synchro po wifi

  • 0

    13. ~Djkam  2013-05-25 16:25:51  host: 85.219.163.130

    @8 Kolego SE K800i to stary telefon zero porównania do L925 lub L920 najpierw pomyśl a potem napisz :] Ale masz rację ten telefon jest bardzo dobry a SE K800i jest dobry bo wytrzymały i to tylko tyle .

  • 0

    14. ~kolo  2013-06-18 09:04:42  host: customer55332.99.wv.cust.t-mobile.co.uk

    Telefon w sumie fajny - ale - 16 GB totalna porażka no i jeszcze jedna rzecz ktora mnie strasznie irytuje - kupując telefon za ponad 2000 zl ( w UK ok 500 funtow) - NIE OTRZYMUJE SIE ŁADOWARKI - chyba ladowanie ma nastapic za posrednictwem zrodel geotermalnych rydzyka,

  • 0

    15. ~  2013-06-22 16:26:11  host: z15-11.opera-mini.net

    ten smartfon jest poprostu doskonały

  • 0

    16. ~Punk  2013-06-23 01:26:47  host: 176.100.195.85

    Podziękuje i postoje. Nie widzę tu żadnej rewolucji w tym modelu jak i w innych od Nokii, dlatego nie dają slotu na kartę pamięci? Przecież teraz 16 GB to mało jest, mi potrzeba np minimum te 32 GB. Nokia schodzi na psi jak i Sony które też do niektórych daję też brak slotu na kartę pamięci i kiepską baterie.

  • 0

    17.  2013-06-28 13:45:24

    @ 16 Słusznie, kup telefon z 32 gb pamięci i na 30 słownik poprawnej polszczyzny sobie zainstaluj.

  • 0

    18.  2013-06-28 13:48:21

    @ 4 Inni producenci robią to samo. Apple ze swoimi kolejnymi iphonami, Samsung SGS 4 Żadną rewolucją nie jest w stosunku do SGS 3. Obecnie często się zdarza odgrzewanie kotletów.

  • 0

    19.  2013-07-14 10:32:47

    @ 16 dostępna jest także wersja 32 GB między innymi dla Vodafone

  • 1

    20. ~DDD  2013-08-08 15:55:45  host: 91-231-53-130.holicon.pl

    jakie 16GB ?mam 32GB sam tel super

  • -1

    21. ~bagis01  2013-08-09 09:47:49  host: abzs105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Oczywiście teraz jest na ODGRZEWANIE KOTLETÓW moda SGS III i SGS IV, IP 4 i IP 5, są tego najlepszym przykładem, i jaki z tego wniosek ??? Kończą się powoli pomysły na rewolucję ;) więc trzeba trochę jeszcze zarobić na czymś co się dobrze sprzedawało ;)

  • 0

    22.  2013-09-22 09:43:34

    Telefon ma wbudowane 32 GB pamięci a nie 16... starcza na wszystko bez problemu :) Radio też ma po aktualizacji :)

  • 0

    23. ~JarekS  2013-10-03 15:52:24  host: host-62-141-218-79.swidnica.mm.pl

    Wyszły dwie wersje 16 Gb i 32 Gb, a cena na dzień dzisiejszy za 16-ke to jakieś 1600 PLN

  • 1

    24. ~Kamil  2013-10-24 11:59:21  host: public-gprs200002.centertel.pl

    Czy każda 925 jest z LTE?

  • 0

    25.  2013-10-26 09:11:24

    Ja mam pytanie odnośnie aktualizacji, czy już można ustawiać różne głośności telefonu dla dzwonków, mediów.. ?

  • 0

    26.  2013-11-11 16:50:06

    telefon doskonały, powyżej hejtowskie i głupawe wpisy debili netowych bez pojęcia. Kretyni, jak nie macie nic do roboty, to zwalcie konia, ale wypad z netu. Czemu na zagranicznych portalach można poczytać sensowne i rozumne oceny wszystkiego, a na polskich forach w większości *** oceny nie na temat - i to dotyczy wszystkiego, nie tylko telefonów. Polski naród nie dorósł do internetu. Widły wam dać i do gnoju.

  • 0

    27. ~wawik  2013-12-19 20:48:57  host: 031011237101.warszawa.vectranet.pl

    Producenci nie dają slotu na kartę pamięci i możliwości wymiany baterii, bo we wcześniejszych modelach (np. u Nokii) pęka ekran, bo obudowa wygina się i naciska ekran. Nikt o tym oficjalnie nie mówi, ale poczytajcie komentarze do tych wcześniejszych modeli. Tam wszystko jest spasowane na maksa.

  • 0

    28. ~Bilderberg  2014-01-04 01:35:15  host: afcq123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Większość tych z szarego tłumu wypruwa sobie flaki żeby miesięcznie przytulić pensję za która mogą sobie kupić smartfon a miesiąc żyć będą z korzonków i runa leśnego chyba :D Bez sensu takie wywyższanie się lub krytykowanie innych systemów. Ludzie większośc z Was uważa za najlepsze to co ma bo to jedyne co macie. To że ktoś jeździ golfem 1,9 TDI bo jest dobry nie znaczy że każdy musi posiadac to auto. Przecież są citroeny mercedesy renaulty bmw peugeoty audi itp. Każdy kupuje i konfiguruje to co mu pasuje pod samego siebie. I tak większość z Was nosi super wypasione smartfony na wyrost i pokaz aby podnieść swoją wartość, tylko jakąś wartość i w czyich oczach? Ludzie żyjecie w świecie sterowanym przez kilka osób i dajecie sobie zrobić papkę z mózgu. Ciągle tylko więcej, szybciej lepiej a tak naprawdę z tych smartfonów to *** Wam potrzeba bo potraficie tylko wejść do neta i siedzieć pół dnia gapiąc się w ekranik 4 calowy i przegladać pudelka i jarać się życiem gwiazd. Dodatkowo sprawdzicie pocztę i zadzwonicie i ładujecie te cegiełki codziennie bo jak zapomnicie tego zrobić to jutro nie będzie kolejnych chwil straconych przed dziwnym pudełkiem. Tak na prawdę większość polaków żyje na pokaz a Ci co mają ogromne majątki i władzę oraz są nad tzw. szarym tłumem nie muszą nikomu nic udowadniać i żyją dla siebie, bo życie jest zbyt krótkie żeby je udawać a tym samym marnować. Zastanówcie się czy Wam potrzeba te najnowsze telefony które bierzecie w bankach na kredyt żeby udowodnić wszystkim dookoła że jesteście cool i trendy a później przychodzi przez dwa lata spłacać swój kredyt. Czy Wy macie coś wartościowego na właśność? Coś czego nikt nie jest Wam w stanie odebrać a może jedynie kupić za ogromne pieniądze? Kończąc przytoczę słowa jednego z polskich poetów współczesnych, który ma swoje korzenie w literaturze... " Ludzie prości, wałkowani

  • 0

    29. ~Padre  2014-01-30 23:53:19  host: 88-199-131-136.tktelekom.pl

    A ja właśnie czekam na ten telefonik... ;)

  • 0

    30. ~tata  2014-02-02 07:37:42  host: apn-5-60-88-210.dynamic.gprs.plus.pl

    Moze i ludzie prosci,walkowani ale co do noki 925 racje maja.Gorsza,drozsza odmiana Noki 920.

  • 0

    31. ~paweł  2014-02-10 10:20:27  host: sirius.ccig.pl

    chodzi o to że 925 jest cieńsza i lżejsza, taki ukłon w stronę kobiet, po prostu nie jest taką cegłą jak 920

  • 0

    32. ~Lumia 800  2014-02-18 14:21:09  host: host-91-222-118-19.myslenice.net.pl

    Powiem wam tak.. posiadam lumie 800, 2 lata juz przeszło.. bateria mi trzyma 4-5 dni + smsy + rozmowa codzienna 30min.. telefon wielokrotnie mi spadł plackiem na ziemie.. wielokrotnie byl rzucany.. nie mam zadnej folii ochronnej ani nic.. trzymany jest normalnie w kieszeni wraz z kluczami.. w przeciagu dwóch tych lat moze 2-3 micro ryski są.. bateria jest tylko bodajze 1200-1400mah.. szkoda ze nokia nie wrocila do tej pancernej obudowy ktora ja posiadam.. na prawde telefon godny polecenia.. nigdy sie mi nie zawiesił.. szkoda ze nokia wypuscila te plastikowe badziewia.. ktore sie psuja..

  • 0

    33. ~alexa  2014-03-20 11:12:27  host: s183pc108.mmj.pl

    czy jest możliwość zsynchronizowania kalendarza z kalendarzem google (przez konto gmail)?

  • 0

    34. ~  2014-04-02 20:01:04  host: host-46-186-32-16.dynamic.mm.pl

    Ja miałem w rękach kilka najlepszych modeli modeli kilku producentów i mogę na podstawie porównania bez sprawdzania wydajności czasu pracy powiedzieć jak oceniam je od najlepszego.
    Miejsce 1 Apple
    Miejsce 2 Sony
    Miejsce 3 Samsung
    Miejsce 4 Nokia
    Miejsce 5 tutaj trudno powiedzieć LG lub HTC

  • 0

    35. ~bateria_do_d  2014-04-14 12:55:00  host: host-94-231-55-243.ip.jarsat.pl

    To chyba moja ostatnia Nokia...
    Bateria to jest dramat - wytrzymuje jeden dzień, na dodatek telefon wyłącza się niemal bez "pogróźek". Brakuje mi "pikania" gdy bateria słaba (stare telefony pikały dzień-dwa przed końcem baterii... no tak, to ta powinna pikać od początku bo 1-2 dni to ona ledwo wytrzymuje). Godzinna rozmowa potrafi zeżreć 10% baterii.
    /
    Braki aplikacji - kilka razy zdarzylo się że brakowało apki (np do nagrywania rozmów)
    Denerwuje szereg rozwiązań WP (np w liscie ostatnich połaczeń zamiast np Aga (5) czyli 5 połączeń jest ... Aga Aga Aga....
    /
    Fotoaparat spoko ale chyba podobny mialem w poprzedniej Noki - C7 telefonie sprzed kilku lat, na plus stabilizacja obrazu w kamerze przez co robi chyba najlepsze fimy z wszystkich smartfonow na rynku
    Odpornosć OK, upadki w etui znosi, nie wiem jak z wodą ale mam nadzieję że przypadkowe zachlapanie przezyje.
    Na plus też duży czytelny ekran, szybkosc ładowania się aplikacji, brak zwiech.
    Generalnie więc... to dobry telefon i pewnie jeden z lepszych, ale marne to pocieszenie.
    Niestety słaba bateria spędza mi sen z powiek, muszę kupić jakiś power bank.
    ps. Chciałem tel z jak największym ekranem (do neta) ale to chyba max jaki może być w telefonie - 4,5 cala jest już nieco nieporęczny mimo że mam dużą łapę.

  • 0

    36. ~Mario  2014-09-04 22:54:13  host: public-gprs516887.centertel.pl

    Mam kilka pytań.
    Czy w tej noki można wrzucać muzykę w formacie MP3, z poza sklepu, czyli innych źródeł?
    Czy da się oglądać filmy przekonwertowane na MP4?
    Czy na SMS da się ustawić własny dzwonek?
    Czy da się ustawiać różne głośności telefonu dla dzwonków, mediów?
    Z góry dzięki za odpowiedź.

  • 0

    37.  2014-10-11 09:58:30

    Nokie Lumia 925 zakupiłem w listopadzie ubiegłego roku w nadziej ze będzie mi służyła do telefonowania i nawigacji HERE. Dodatkowo zakupiłem nakładkę indukcyjną i stojak CR-200 do samochodu. Okazało się że z tego zestawu nie można korzystać w czasie pracy nawigacji gdyż po 2,5h telefon pada. Serwis Nokii nie chciał przyjąć do naprawy gwarancyjnej telefonu twierdząc ze z nawigacją telefon powinien pracować na zasilaniu kablowym. Tak też zrobiłem i okazało się że telefon wytrzymuje w tej konfiguracji zaledwie 4h i do tego gotuje się że nawigacja parokrotnie wyskakuje. Znowu telefon trafił do serwisu ,który nic nie widział twierdząc że wszystko jest OK. Udałem się do eksperta ORANGE ,który stwierdził że to jest nie normalne i wysłał telefon do serwisu ,który wrócił z info że wszystko jest ok. Telefon był testowany na różnych ładowarkach o prądzie od 0,7A do 2 A. Ponownie go reklamuje przez operatora ORANGE i od miesiąca nie dostałem odpowiedzi od operatora. Mam mocne podejrzenia że operator jest w zmowie z firmą Microsoft i delikatnie mówiąc mnie ma w d..... Koledzy mający telefony LUMIA 920,925,930,1020 i 1320 wykonując ten sam test stwierdzili że telefony te mają tę samom wadę techniczną o ,której nie informuje się. Jeżli chodzi o zasięg jako telefonu to ma słabszy w porównaniu z N8. Zdjęcia z aparatu są bardzo dobre. Ogólnie telefon jest ładny ale tej ceny nie wart.

  • 0

    38. ~Dankan  2014-11-07 13:05:56  host: n08-05-07.opera-mini.net

    Do Bilderberg - filozofujesz panie najmądrzejszy każdy robi na co ma ochotę i nie każdy bierze kredyt na telefon tak samo jak nie każdy klepie biedę tak jak ty nieudaczniku :)

  • 0

    39. ~PressONe  2014-12-09 03:39:37  host: agsn5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najpierw się nauczcie używać Lumi a nie gadacie te telefony nie są dla gimbazy ani dla szare kowalskiego bo bateria bo sie zawiesza bo to bo tamto a android to super gorsze *** niz lumia

  • 0

    40. ~michał  2014-12-26 12:53:48  host: 89-76-29-127.dynamic.chello.pl

    Telefon ma nie słabą a tragiczną baterie. Musze go ładować 2 razy dziennie do pełna. Pozatym niestety ale Wp 8.1 ma cały czas nie zrozumiałe dla mnie ograniczenia, np. w kalendarzu w widoku miesiąca nie widać zdarzeń tylko kreski. To jakiś żart, czuje sie jak w poprzedniej epoce. Ok ściągam inną aplikacje, jest widok zdarzeń w miesiącu ale żeby utworzyć nowe zdarzenie musze się przenieść do aplikacji standardowej, pozatym wygląda ona jak na 8 bitowym atari. Ogromny plus jednak za szybkość systemu.

  • 0

    41. ~Marioo  2015-05-23 20:18:15  host: public-gprs516395.centertel.pl

    Mam tę nokię od 2 tygodni wcześniej miałem N9. Telefon działa bardzo płynnie. Po aktualizacji do Denim niczego mu nie brakuje, zdjęcia są świetne. Bateria jest w miarę, trzyma ok 2 dni przy pisaniu kilku sms'ów, godzinie rozmów oraz sporadycznym korzystaniu z internetu przez wi-fi. Obawiałem się trochę systemu Windows ale teraz jestem zachwycony. To jak iOS tyle, że można podłączyć jako pam, masową oraz udostępniać filmy mp3 oraz zdjęcia przez Bluetooth. Jest też jako taka możliwość personalizacji interfejsu. Jakość wykonania to po prostu solidna Nokia. Z dostępnością aplikacji nie jest źle. Wolę mieć kilka aplikacji solidnie wykonanych niż 100 byle jakich.

  • 0

    42. ~igor  2015-11-26 21:48:40  host: 89-66-135-79.dynamic.chello.pl

    A więc polecam wam tę komórkę ponieważ:
    1. Jest wytrzymała
    2. Ok się gra

  • 0

    43. ~MajkEl  2016-01-02 20:20:54  host: 85.255.233.150

    Słuchawkę Nokii użytkuję od 18 miesięcy. Od momentu zakupu, telefon sporo zyskał na funkcjonalności (na początku był windows Phone8, potem 8.1, teraz od listopada jest windows 10 mobile, z programu insider).

    Do zlet telefonu można zaliczyć świetny, czytelny wyświetlacz (nawet w pełnym słońcu), niezly aparat i kamerę (choć mają swoje bolączki), wygląd i jakość wykonania.

    W win 10 mobile Microsoft wprowadził parę przyjemnych usprawnień, np troche większe możliwości dostosowania wyglądu pulpitu, ulepszone centrum akcji (teraz jest 16 ustawień, a nie 4 jak wcześniej) czy sensowniej rozplanowane menu ustawień, w którym łatwiej się teraz połapać.

    Największa wadą Lumii 925 zawsze była bateria, która rozładowuję się komicznie szybko. W win 10 jest póki co nawet gorzej i w tej chwili tel ładuje 3 razy dziennie(główna w tym wina przegladarki edge i choć można zabronić jej dzialnia w tle, to wciąż jest slabo). Niezależnie od wersji systemu, telefon potrafi sie zawiesić tak, ze tylko reset pomaga. Poza tym sa problemy z dotykiem i zacinanie aparatu, a na windowsie 10, póki co potrafi przymulić.

    No właśnie, aparat i kamera. Zdjęcia wychodzą niby dobre (pureview i te sprawy), Ale poruszające się obiekty niemal zawsze są rozmyte. Filmy z kolei wychodzą bardzo ładne, ale czasem dzwiek nie jest rejestrowany (problemy z mikrofonem to ponoć częsta bolaczka tego modelu).

    Na obecna chwile, nie polecilbym zakupu tego telefonu. Windows wciąż jest upośledzonym systemem w stosunku do androida, i może dopiero finalna wersja dziesiątki to zmieni. A jak ktoś chce dobra Lumie to... Chyba nic nie znajdzie :P, Ale już lepiej kupić lumie 1020 (2 razy więcej ram, 2 razy większa pojemność na dane, 41mpx zamiast 8mpx) lub 930 (bo 950 póki co oplacalna nie jest).

  • 0

    44.  2016-02-21 07:58:17

    Mam tego smartphona od ponad roku i nie wiem co wy chcecie od baterii... Na początku przy całodniowym słuchaniu muzyki na głośniku o godzinie 17 miałem jeszcze 40%... Teraz sytuacja się oczywiście zmieniła ze względu na eksploatację ale nadal gdy wracam z pracy mam te 20-30%. Co do systemu to mi akurat bardzo przypadł do gustu prosty szybki intuicyjny (poza menu ustawień). Teraz wykryłem dwie usterki mianowicie oczywiście mikrofon od nagrywania głosu w wideo i mini Jack więc poleci do serwisu. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i czekam tylko na oficjalną 10-tkę.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-239-251.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet