Nokia Lumia 900 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 900 Opinie o Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900

w sumie: 53
  • 4

    1.  2012-02-27 18:45:47

    Wreszcie nokia się postarała i stworzyła naprawdę dobry smartfon. Gdy tylko cena trochę spadnie to czaję się na nią;)

  • 0

    2. ~MESSI  2012-02-28 23:55:36  host: 89-68-97-111.dynamic.chello.pl

    WRESZCIE JAKAŚ NORMALNA BATERIA.

  • -5

    3.  2012-02-29 03:12:18

    Nokia jak niegdyś motorola uczepiła się jednego designu i nie chce od niego odejść ... Motoroli to nie wyszło na dobre, więc i w tym przypadku sukcesu nie wróżę ...

  • 0

    4.  2012-03-03 17:02:39

    Ale cudo !! Porównywalny z moim kompem

  • 0

    5. ~  2012-03-07 16:23:31  host: 85.219.163.130

    @3 ale Iphonowi wyszło na dobre utrzymanie jednego designu, więc ja sukces wróżę :)

  • 0

    6. ~Johnny  2012-03-07 19:12:05  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    Jak mozna tworzyc komorki z dedykowanym klawiszem internetowym, malo kiedy przydatne, i przeszkadzajace. Mialem Omnie Webley, szybko się nia znudzilem, tylko program Magic Pictures mnie bawil.

  • -1

    7. ~Partyzant  2012-03-12 11:01:06  host: public61973.xdsl.centertel.pl

    jeszcze ze 2 lata i se kupie.Nareszcie myślą coś w kierunku baterii,oby tak dalej to za pare miesięcy Nokia wruci do łask...

  • 0

    8. ~ciekawy  2012-03-12 21:55:31  host: ip-91.150.161.143.fenomenalny.net

    co to znaczy w opisie bd? ze jest czy nie ma?i co to jest wogóle?

  • 0

    9. ~A  2012-03-21 17:18:21  host: 94.154.57.96

    bd - brak danych, takie trudne?

  • 0

    10. ~Pokemonhunter  2012-03-22 16:14:03  host: public-gprs389092.centertel.pl

    bd oznacza *brak danych*

  • 0

    11. ~do_ciekawego  2012-03-29 16:11:31  host: 78.133.245.162

    To znaczy Brak Danych - nie maja informacji na ten temat i musisz sobie sam poszukac

  • 0

    12. ~lennox2  2012-03-31 23:48:30  host: ip-94-231-232-127.static.tvk.wroc.pl

    Wiadomo, niedy już będzie dostępny? Czekam na zmianę w Plusie...

  • 0

    13.  2012-04-03 21:45:23

    Telefon na 100% około 2000 zł kosztuje lub będzie kosztował więc zostane narazie przy mojej Nokii N8 :D

  • 0

    14. ~Karolina  2012-04-12 20:26:26  host: 80.50.127.210

    Dodali wideorozmowę, wow...

  • 0

    15. ~Witek  2012-04-12 20:27:01  host: 80.50.127.210

    Tylko dalej wyjścia Tv nie ma

  • 0

    16. ~Luki  2012-04-21 18:37:53  host: 178-73-42-223.home.aster.pl

    Czy można Go podłączyć przed hdmi do Tv ? Z tego co się orientuje n8 można było podłączyć..

  • 0

    17. ~kuba  2012-04-21 23:22:47  host: apn-31-2-92-191.dynamic.gprs.plus.pl

    Dupy nie urywa. Wole Lumie 800 bo to praktycznie to samo za polowe mniej pln

  • 0

    19. ~iMSQ  2012-05-12 23:16:54  host: 109.232.26.191

    Naprawde ludzie mnie zadziwiaja.. nie ma tego nie ma tamtego litosci !! Kupcie sobie notebooka jak cos nie pasuje. Osobiscien ie jestem wielkim fajnem Nokii od dluzszego czasu ale ten model jest naprawde ciekawa opcja na zmiane jezeli cena bedzie przystepna oczywiscie. Pozdrawiamy krzykaczy

  • 0

    20. ~Andruczyk Krzysztof  2012-05-25 23:35:27  host: cpc2-pres6-0-0-cust793.pres.cable.virginmedia.com

    a ja mam i jestem zadowolony tym młotkiem

  • 0

    21. ~MAtMAks  2012-05-31 11:23:12  host: 176-111-136-6.airmax.pl

    Hej popatrzcie jaki ma wyswietlacz iSron 3,5" a teraz zmierzcie sobie kto ma wiekszy, dlaczego ten portal popelnia takie bledy ;/ Co do tej noki to wyglada wspaniale, tylko jest jeden maly mankament Nokia nie moze konkurowac z smartf z wyzszej polki te czasy sie skonczyly, ten iSron ma za duzo fanbojow, i dawanie takich cen to patologia, juz nie wspomne, ze dziala na znienawidzonym windo, az zal dupe sciska

  • 0

    22. ~stokrotka  2012-05-31 16:16:39  host: gti123.internetdsl.tpnet.pl

    jest bardzo ładna oby tylko jej cena nie zwaliła z nóg

  • 0

    23. ~DamiEn.  2012-06-01 20:49:24  host: 77-254-161-216.adsl.inetia.pl

    Cena napewno zwali znóg na początku a potem ładnie spadnie , spójrzcie najpierw na Nokie N9 bo telefon gorszy nie jest , a nawet jeden z najlepszych , Pzdr .

  • 0

    24. ~R  2012-06-04 12:12:09  host: ip-85.128.35.211.static.cdpnetia.pl

    Testowałem to cudo. Wszystko OK, nie jestem malkontentem. Wchodze na Youtube - klik play pierwszy lepszy plik - komunikat: nie obsługuję tego... Dziękuję

  • 0

    25. ~  2012-06-07 22:02:25  host: eal58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia jedzie na opinii sprzed lat a tak naprawdę to stanęła w rozwoju. Dla mnie za taką cenę to totalne nieporozumienie.Przykre ale prawdziwe.

  • 0

    26. ~doriis  2012-06-30 00:42:22  host: dslb-084-059-141-187.pools.arcor-ip.net

    Czy nie wie ktos dlaczego po wlozeniu karty sim(przycietej) telefon pokazuje komunikat 'brak karty sim' zero zasiegu ani nic. Kupilam telefon dzisiaj i niestety nie moge z niego skorzystac. Z gory dziekuje za pomoc.

  • 0

    27. ~Partyzant  2012-07-01 09:18:40  host: public118210.xdsl.centertel.pl

    Jak dla mnie to duplikat Lumii 800 z lepszą baterią i dodatkowym biednym aparatem 1,3MPX.a cena 2x wieksza.Nokia takie prototypy,wynalazki powinna puszczac po konkurencyjnych cenach żeby przekonać do testowania swoich prototypów.

  • 0

    28. ~Mattts  2012-07-14 13:14:39  host: auu93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie nokia już nie istnieje. Ceny z kosmosu, a telefony odstają od czołówki.

  • 0

    29. ~rado  2012-07-19 16:48:15  host: 77-253-234-254.ip.netia.com.pl

    Po kilku dniach użytkowania... stwierdzam, że porażka niestety :/ brak klawiatury alfanumerycznej, dużo piszę chodząc lub prowadząc auto i zwyczajnie szybciej się wpisuje tekst z alfanumerycznej z T9 niż z qwerty, bluetooth służy jedynie do synchronizacji kontaktów - brak możliwości przesyłania jakichkolwiek multimediów - pytam się WHY???? Jeśli uzywamy gg, skype czy jak ja Palringo - po zablokowaniu ekranu komunikator rozłącza się automatycznie z siecią :/

  • 0

    30. ~Damien  2012-08-01 23:30:08  host: 83-2-101-227.chojnet.pl

    WIesz ,żaden nowy telefon z androidem nie może przesyłać multimediów . pewnie dlatego ,żeby zwiększyć ochronę telefonu . do tego trzeba ściągnąć program . pzdr.

  • 0

    31. ~proshen  2012-08-10 13:21:09  host: public26493.xdsl.centertel.pl

    Mam ten tel od paru dni i z czystym sumieniem mogę go polecić wcześniej miałem średniej klasy androida który sprawował się dobrze i nie narzekałem ale nokia jest kosmiczna ekran cudo super kolory, aplikację od nokii cudo mix radio czegoś takiego, brakuje na androidzie, nawigacja od noki również super offlinie i dożywotnia, z czystym sercem polecam ten tel nawet wymagającym użytkownikom

  • 0

    33. ~zombek_zk  2012-08-17 19:50:44  host: 178-37-161-127.adsl.inetia.pl

    a jak wygląda z baterią ile trzyma przy dużym rozmawianiu?????

  • 0

    34. ~Timi  2012-08-18 08:52:53  host: apn-46-169-81-128.dynamic.gprs.plus.pl

    Na zdjeciach przy skali zasiegu jest LTE - czyli w pleju powinien chodzic na 4G!!!

  • 0

    35. ~LordGregorian  2012-08-21 23:43:53  host: public-gprs342895.centertel.pl

    Telefon trzyma około 2 dni przy sporym korzystaniu. Ja wyłączam telefon na noc bo ktoś może mnie obudzić. Osobiście polecam telefon. Ekran jest bardzo dokładny i w ogóle nic się nie zawiesza. A tak w ogóle (30) to jaki trzeba mieć program aby można byłoby przesyłać dane przez Bluetooth

  • 0

    36. ~ki;-)  2012-08-23 21:51:41  host: apn-5-60-219-110.dynamic.gprs.plus.pl

    parametry takie sobie...ej no ludzie ja tam zrezygnowalem z nokia bo wgl .sie nIe rozwija co innego htc czy samsung... looknijcie parametry htc one albo samsunga SIII i zobaczycie co to prawdziwy smartfon...a android to jak narazie najlepszy system na smartfony...i do tego posiada najlepsze sklepy Z appkami (PLAY , BLACKMARKET)...

  • 0

    37. ~qwerty  2012-08-29 08:50:25  host: abt14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon od tygodnia. kupiłam go chociaż wiedziałam że we wrześniu wyjdzie nowa lumia z win8. bateria starcza na 2 dni przy umiarkowanym użytkowaniu. Wcześniej miałam Androida i cała zabawa z nim polegała na instalowaniu różnych aplikacji, po chwili gdy okazało się że są do niczego odinstalowaniu ich itd. Dlatego plus dla Windowsa za małą ilość ale za to dobrą jakość aplikacji +piękny wyświetlacz, odporny na zarysowania +usługa mix radio jest świetna +zune działa bardzo intuicyjnie, łatwo wgrać pliki z komputera +nie zacina się +telefon ogólnie jest przepiękny, najładniejszy na rynku +bardzo dobry aparat +system działa bardzo szybko -bateria mimo że 1830 mAh krótko trzyma -brakuje instagramu, a w oferowanym przez Win. programie instacam nie można dodawać zdjęć.. -wysoka cena

  • 0

    38. ~Woland  2012-09-02 12:00:29  host: 95.108.116.228

    Przedłużając umowę w Plusie w moim zasięgu cenowym były dwa telefony z średnio-wyższej półki - Sony Xperia S i Nokia Lumia 900 (każdy z nich po 165 zł przy abonamencie 99 zł - jestem klientem od 9 lat). Szedłem szczerze mówiąc "napalony" na Sony i... wyszedłem z salonu z Nokią. Dlaczego - po pierwsze jakość wykonania: plastikowy Sony przy mocniejszym ściśnięciu "rozkłada" się w dłoni, Nokia jest solidna i nieplastikowa, podobnie pomimo dobrego wyświetlacza Sony nie zainwestowało w Gorilla Glass... Po drugie - śmieszy mnie, kiedy ludzie piszą, że Win Phone nie ma tylu aplikacji co na Androida. Ludzie - w Marketplace jest ich w tej chwili grubo ponad 100 tysięcy i choć to 4 razy mniej niż na Andorida, to przecięty użytkownik i tak przejrzy tylko promil z nich. No i po trzecie - można pisać że Sony ma szybszy dwurdzeniowy procesor, lepszy aparat... W salonie wziąłem oba telefony do ręki, pstrykając fotki w sztucznym oświetleniu Sony zostaje daleko w tyle za Nokią, a Android na dwurdzeniowym procku wręcz muli w porównaniu do Win 7.5 na procku jednordzeniowym. Choć fanem Microstu nigdy nie byłem, to stopień optymalizacji systemu jest niespodziewanie dobry i nawet otwarcie kilku aplikacji nie spowalnia jego działania, system tak szereguje i minimalizuje użycie zasobów, że w żaden sposób nie wpływa to na komfort pracy. Przeglądając powyższe opinie mam wrażenie, że połowa ludzi krytykujących Nokię nigdy nie miała Lumii w ręku, a szkoda, bo w zestawieniu jakościowym Samsung Galaxy SII też jest "plastikowy".

  • 0

    39. ~lumia 900  2012-09-09 14:23:14  host: wesolowska.gruta.gosk.pl

    kupiłem ją 3 września i powiem tak nie chce żadnego innego telefonu miałem różne i nokie serii N czy tez E i C, miałem N8, 95 96 73, E 75 czy tez 7 ale chwilę były tez 5800 i 5530 oraz N 900 i powiem tak bateria jedynie w E52 była ok w reszta dno lumia 3 dni przy pisaniu około 70 sms 10 min gadania troszkę internetu z wi-fi około 20 minut, ekran lumia miodzio słonce widac ciemno widać po prostu piękny obraz, aparat hmmm bardzo dobry ale chyba N8 i N95 miały mozna powiedzieć lepszy jesli chodzi o zdjęcia w słabym świetle tu N8 wypadała lepiej niż wszystkie wymienione no ale lampa xenon i 12 mpx = mniej szumu w dzien tak samo przepiękne zdjęcia, zasieg wi fi lumia lepiej niż inne , dzwięk głośnika rozmów i muzyki dobry nawet bardzo dobry do muzyki lepsza jest N95,96 i 5800 ale to telefony z 2 głośnikami i muzyvzna 5800 jak i 5530, kolejne to obudowa najlepsza jaką miałem w ręce po prostu cudo, delikatna miłą w dotyku telefon sam w sobie troszkę ciezki ale przyjemny ten cięzar w dłoni taki akurat jak dla mnie, no i najważniejsze praca systemu i procka - po prostu aż przyjemnie jest korzystać z telefonu zero lagów przyciez czekania po prostu szybkość jest oszałamiająca android może się schowac iOS z apple tez ale iOS działą delikatniej wolniej w aplikacjach, symbian - eeeeee nie no teraz wiem co to znaczy wolny system kiedyś myslałem ze symbian belle czy anna czy tez inne 60 v5 czy też v3 są szybkie ale teraz wiem że to zamulacze..... no i sam wyglad pudełka i telefonu po prostu boski czarna obudowa granatowy kartonik wysuwany jak szufladka piękny po prostu piękny ;) cena 3 września w poznaniu 1550 zł i powiem tak jest to jeden z droższych telefonów jakie kupowałem bo powyżej 1000 zł i jest to mój najlepszy do tych czas telefon i zakup - szczerze plecam każdemu lumie czy to 800 czy 610 i 710 polecam kazdemu każdą lumie przekonajcie się co to znaczy szybkość telefonu polączona z stylowym wyglądem pięknym ekranem i doskonałym aparatem z mocną bateria która trzyma 3 dni

  • 0

    40. ~lumia 900  2012-09-09 14:26:44  host: wesolowska.gruta.gosk.pl

    dodam tylko że od 3 września zrobiłem własnie 2 ładowanie mojej lumii od wyjęcia z kartonika, a bateria ładuje się 3,5 h. Dodatkowo dodam że po właczeniu oszczedzania które właśnie włączyłem pokazuje system 3 dni i 14 h czyli nadrabiamy około 14 h pracy bez ładowarki a dodam tez ze w rzeczywistości wytrzymuje więcej niz jest podane co dodaje nam jeszcze wiecej czasu bez kabli - szczerze polecam

  • 0

    41. ~dafit  2012-09-10 07:52:13  host: public-gprs80156.centertel.pl

    Mam zamiar kupic ten telefon.Chcialem sie zapytac jak wyglada gestosc pikseli bo wiem ze lumia 800 ma te sama rozdzielczosc a mniejsza przekatna ekranu.Aha i tak dla ciekawosci to samsung galaxy sIII i lumia 900 sa wyposazone w lte jesli sa na rynek amerykanski.na rynek europejski niestety nie.

  • 0

    42. ~lumia 900  2012-09-11 23:02:43  host: wesolowska.gruta.gosk.pl

    witam posiadam go od 3 wrezsnia iiii dzis spaliła mi sie ładowarka od telefonu ten biały grzybek masakra

  • 0

    43. ~tester  2012-10-31 08:12:15  host: user-109-243-119-21.play-internet.pl

    Testowałem ten telefon i muszę powiedzieć, że oprócz aparatu i darmowej nawigacji nie powala na kolana. Bateria jednorazowa, nie można jej wymienić. Brak możliwości rozbudowy pamięci przez microSD. Nie będzie dla tego telefonu aktualizacji do WinPhone 8. Mam wrażenie, że ten telefon jest na czas jednej umowy a później można podpierać nim drzwi by się nie zamykały.

  • 0

    44.  2012-11-07 13:51:17

    Witam, mam pytanie do użytkowników tego telefonu. Czy można wyłączyć wibrację podczas dotykania przycisków pod ekranem. Bawiłem się Lumią 800 i 900 i w każdej tak się działo, że podczas dotykania przycisków telefon delikatnie wibrował. Próbowałem to wyłączyć ale nie mogłem znaleźć takiej opcji w ustawieniach. Proszę o odpowiedź, zastanawiam się nad Lumią 900 ale nie pasuje mi to ciągłe wibrowanie. Pozdrawiam

  • 0

    45. ~pyniek  2012-11-24 05:36:58  host: proxy48.messagelabs.net

    Hehe.. Żal! 800 px w 4,3" ekranie, 512MB RAM... Mógłbym się na to nabrać, ale od wiosny jestem posiadaczem SONY Xperia S :D - wykonanie i obudowa pozostawia wiele do życzenia, ale ekran (w zasadzie najważniejszy element smartfona)... cuuudo! ANDROID zapie*la na jego podzespołach, aż miło :) Pozdrawiam fanów NOKII :)

  • 0

    46. ~michal  2012-11-26 21:30:39  host: 89-79-31-22.dynamic.chello.pl

    do 44: mam htc Trophy i niestety nie ma opcji wyłączenia tego wibrowania przy wciskaniu klawiszy funkcyjnych :/ mogę tylko Cię pocieszyć, że w Lumiach to wibrowanie jest lekkie i nawet fajne (kuzynka ma Lumię 610) za to u mnie w htc wibrowanie obudziło by chyba stado słoni, kiedy wokół jest w miarę cicho to wibrowanie słychać u mnie naprawdę głośno

  • 0

    47. ~Lumia 800 / 900  2012-12-12 06:40:57  host: 77-253-112-198.adsl.inetia.pl

    Wszystkim polecam telefony Lumia 800 / 900. Negatywne komentarze na temat tych telefonów są wyssane z palca. Jestem szczęśliwym posiadaczem obu telefonów. Jedyna wadą są problemy z kodami USSD z opcją "FINISH"

  • 0

    48. ~Lumia 800 / 900  2012-12-12 06:41:22  host: 77-253-112-198.adsl.inetia.pl

    Wszystkim polecam telefony Lumia 800 / 900. Negatywne komentarze na temat tych telefonów są wyssane z palca. Jestem szczęśliwym posiadaczem obu telefonów. Jedyna wadą są problemy z kodami USSD BEZ opcji "FINISH"

  • 0

    49. ~ZNAWCA  2012-12-28 11:43:26  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    Ale lumia 900 obsługuje internet LTE, więc to do poprawki, niedługo w plusie bedzie mozna korzystac w tel juz z LTE :)

  • 0

    50. ~volvo106  2013-02-03 16:08:49  host: user-5-173-240-183.play-internet.pl

    Ludzie wy to pierdoly piszecie. Lumia 800 sie nie umywa do 900 sam wyswietlacz o wiele piekniejszy. Mialem 800 a teraz mam 900 wiec wiem co mowie. 800 nie ma polotu.

  • 0

    51. ~rysost@gmail.com  2013-02-16 12:36:10  host: 95.83.210.76

    Witam ja z kolei mam problem z Lumią 900 po wyjeżdzie do irlandi nie działa Rajming MMS i nie mogę się nigdzie dodzwonić .Przypuszczam że nie mam dobrze wgranego internetu i pozostałe żeczy ,ale jest problem bo nie wiem jak się do tego dobrać Jak może ktoś pomógł było by fajnie Kożystać z pełnej obcji.Za pomoc dziękuje

  • 0

    52. ~gregor  2013-02-17 18:48:44  host: 46.22.174.138

    Najlepsza Bateria w smartphone to własnie lumia 900, telefon do wbijania gwozdzi to własnie lumia 900, itd a zune jest łatwo ominac wystarczy przeczytac na forum windows-phone.pl no in w wersji 7,8 blethoot działa i dzwonki łatwo sie robi przez twórce dzwonków tej aplikacji ale ja i tak wole korzystac z rengtone free a no i bym był zapomniał pod lupa w ustawieniach telefonu mozna ustawic googla zamiast binga wchodzimy w ustawienia i internet explorer i tam zmieniami i co dzienie mozna miec inne tapety z binga.

  • 0

    53. ~Dziekuję bardzo  2013-05-30 22:41:09  host: bgu164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 51. Jeżeli chodzi o wgranie całego internetu do telefonu to proponuje skontaktować się z Chuckiem Norrisem on z pewnością będzie miał odpowiedni program do wgrywania.Czytając Twój post nie jestem do końca pewien czy mimo działającego roamingu będziesz mógł korzystać z pełnych opcji i funkcji telefonu, na początek proponuje wgrać słownik ortograficzny.

  • 0

    54. ~Wronek  2013-11-20 17:41:20  host: 159-205-144-27.adsl.inetia.pl

    Po użutkowaniu tego telefonu przez rok mogę powiedzieć, że jest to jeden z najwytrzymalszych smartphone. Dwa upadki na beton z wysokości 1m i o dziwo nic się nie stało :)(ale za trzecim razem już nie było tak szczęśliwie).Ekran w normalnym użytkowaniu nie do porysowanie. Aparat nie powala na kolana ale jest ok. Bateria to jedna ze słabszych stron telefonu w moim użytkowaniu wytrzymuje 1.5 dnia. Jedyne co mi się nie podoba to jest to, że nie biędzie aktualizacji do wp8. Zapomiałem jeszcze coś wspomieć o obudowie, jest po prostu cudna to nie plastik fantastik szajsung tylko zajebista obudo jedna z najwytrzymalszych. P.S. Moja lumia przeżyła kilka upadków na beton oraz zalanie przez deszcz.

  • 0

    55. ~mantykora  2015-04-18 13:42:50  host: ip-89-161-33-139.tel.tkb.net.pl

    tylko obudowa jako taka reszta dno i wodorosty
    brak slotu karty pamięci
    bateria niewymienna
    pokręcony ZUNE

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-202-12.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet