Nokia Lumia 820 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 820 Opinie o Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820

w sumie: 87
  • 0

    2. ~Wizard  2012-09-05 21:48:14  host: public-gprs367329.centertel.pl

    A cena w PL blizej nieznana ? Co znaczy to drugie przy GPS ? czym sie rózni od zwyklego gps?

  • 0

    3. ~stokrotka  2012-09-06 12:39:29  host: 195.116.10.240

    bardzo ciekawa ta nokia mam tylko nadzieję że na dzień dobry nie przywalą jej kosmicznej ceny

  • 0

    4. ~jAro  2012-09-06 20:17:16  host: 91.227.80.38

    Telefon od noki 2k..., + windows8 czyli ponad 2.5k za smartfona

  • 1

    5. ~Kaju  2012-09-07 17:03:15  host: roxana.komster.pl

    Nie ma to jak robić telefony na "jeden pies" Przecież te najnowsze nokie wygladaja tak samo... zenada, nokia spada na psy.

  • -1

    6. ~xxs.  2012-09-08 20:14:32  host: 89-73-176-33.dynamic.chello.pl

    I tylko dualcore?..

  • 1

    7. ~  2012-09-08 23:43:31  host: host31-42-26-107.tvkdiana.pl

    nie ma radia, a dlaczego?

  • -1

    9.  2012-09-13 11:15:17

    Może to właśnie jest mój kolejmy smartfon:-) Lubię zmiany, miałam androida i bade, a teraz czas na Windows 8:-)

  • -1

    10. ~marcino  2012-09-16 17:43:27  host: 77-252-22-1.ip.netia.com.pl

    a dlaczego tylko 2 rdzenie,brak radia,itd...dzieci to nie android ,tu nie potrzeba wielu rdzeni ,to jest system , nie reklama.Zrozumcie jak antek jest zamulajacy i przestancie sie podniecac liczbami.Windows to przyszłosc ,predzej czy pózniej smieciowy antek odejdzie.....PS. Najpierw wezcie do reki chocby lumie 610 i potem pogadamy na temat szybkosci i porównamy....

  • 0

    11. ~  2012-09-18 00:51:15  host: aang142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    2 rdzenie ... haah a po co Ci 2 rdzenie w telefonie ja mam nokie lumie 710 i telefon szybciej i płynniej chodzi od samsunga s2 xD

  • 2

    12. ~szampan  2012-09-18 22:19:02  host: afpc72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Marcino: brak radia to jest poważny brak, a nie marketingowe niedopatrzenie. Nokia idąc w tą stronę, nie dojdzie nigdzie.

  • 0

    13. ~seba  2012-09-19 12:10:10  host: 94-40-25-2.tktelekom.pl

    Wygląda na świetny telefon ale niestety cena tez niczego sobie. W dobrej cenie widziałem go jedynie na aukcji www.za10groszy.pl/start/495388551/index.html tam jak dopisze szczecie mozna go wyrwac nawet za kilka zlotch :)

  • 1

    14. ~podoba mi się  2012-09-21 23:42:06  host: user-109-243-63-24.play-internet.pl

    dlaczego nie ma radyjka fm?.

  • 0

    15.  2012-09-22 20:25:32

    @10 to prawda, wp7 działał płynnie nawet na jednym rdzeniu, a android może lagować nawet na dwóch, więc o czym my tu gadamy :)

  • 0

    16. ~Fobs  2012-09-23 00:21:11  host: 89-76-118-161.dynamic.chello.pl

    Nie wiecie co za szkło jest na wyświetlaczu?

  • 0

    17. ~Stefan  2012-09-23 17:22:50  host: dxd62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @2 - GLONASS rosyjski system nawigacji gps pierwszy go zaimplementował Sony Ericsson w swoich telefonach

  • 1

    18. ~root  2012-09-24 16:57:28  host: bgl37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @16 niestety NIE jest to corning gorilla glass...z Znajoma ma sgs2 od ponad roku i nie ma ani jednej, nawet mikroskopijnej rysy. Ciekawi mnie, czy ta lumia posiada jakąkolwiek odporność na zarysowania, ale to trzeba poczekać na jakieś testy na YT ;p

  • -1

    20. ~yyyy  2012-11-12 21:29:14  host: user-46-113-38-116.play-internet.pl

    yyyy żal mi co poniektórych wypowiadających się bez sensu ponieważ większość z was nie miała dobrego smartphona w swoich rękach :/

  • -1

    21. ~Mateo  2012-11-14 09:41:27  host: 80.238.77.90.ip.abpl.pl

    od dluzszego czasu czytam sobie opinie o telefonach i stwierdzam ze ludzie patrzą zawsze na pierdoly albo istnieje walka pt SIII vs IPHONE 5 smiech na sali. zapraszam na strone nokii tam macie dane dokladne telefonu czy ma gorilla glass czy tez nie itd. Dla mnie telefonik spoko szkoda ze tylko taka cena...

  • 0

    22. ~wojtek  2012-11-16 08:36:49  host: 82-160-155-121.tktelekom.pl

    Ze smartfonami jest tak jak z laptopami: dorosłemu dojrzałemu człowiekowi potrzebny jest laptop w cenie do 1500 zł natomiast małolatom grającym w najnowsze gierki 3D potrzebny jest w cenie od 2500 w górę.

  • 0

    23. ~haha  2012-11-17 11:30:34  host: staticline-31-182-117-104.toya.net.pl

    Jak slysze posty niektorych osob to nie wiem czy smiac sie czy plakac. Ludzie porownujecie jakies windows phone do nowego ANDKA a nie jak jakis amator pisal antka. Nokia nie ma pomyslu. Wszystko u nich jest takie same. Tylko robia te lumie wszystkie takie same. nokia upada. Android rosnie bardzo szybko i co raz wiecej ludzi chce go miec. Rdzenie to nie wszystko. Chodzi o zoptymalizowanie telefonu. I nawiązując do nokii to ona nawet nie ma co konkurowac z telefonami z tej samej półki cenowej. Nawet do pięt nie dorasta

  • 0

    24.  2012-11-22 14:06:34

    obecnie w media markt cena za lumie 820 to 1899zł, i się sam zastanawiam czy nie zamienić iphone 4s właśnie na tą lumie

  • 0

    25. ~yo  2012-11-26 21:39:27  host: itw242.internetdsl.tpnet.pl

    W play będzie:) Taniocha:)

  • 0

    26. ~Dolores  2012-11-27 10:05:29  host: ip-193-192-62-210.ptim.net.pl

    A ktoś może coś więcej powiedzieć? Na przykład o baterii? Jak trzyma? O funkcjach?

  • 0

    27.  2012-11-29 12:19:11

    Słuchawka całkiem fajna, nie rozumiem dlaczego Nokia w tym modelu nie zastosowała szkła Gorilla Glass... tylko inne "odporne na zarysowania". Reszta parametrów bardzo przyjemna, szczególnie procek s4 i możliwość załadowania karty pamięci 64Gb.

  • 0

    28. ~ventilator  2012-12-02 01:04:35  host: 89-74-71-99.dynamic.chello.pl

    Telefonik śmiga jak ta lala! Bawię się nim od 2 dni i jak na razie jest lepiej niż dobrze. Miałem do czynienia z różnymi fonami z wyższej półki, ale wysiadają przy tym. Android już mnie wkurzał niemiłosiernie. A Windows? Niezwykle dopracowany, intuicyjny i płynnie działający.

  • 0

    29. ~Mario  2012-12-04 18:21:41  host: public-gprs419478.centertel.pl

    O to mi chodziło wreszcie nokia z Windowsem umożliwia przesyłanie muzyki przez bluetooth'a i podpinanie smartfona do kompa jako dysk zewnętrzny (bez zbędnych instalacji). Tego mi brakowało w WP7. Wszystko zmierza w dobrym kierunku.

  • 0

    30. ~dange  2012-12-07 16:27:53  host: 103-216-149-91.cpe.marton.net.pl

    niema jak stara poczciwa n900

  • 0

    31. ~Fobs  2012-12-10 00:07:32  host: 89-76-118-161.dynamic.chello.pl

    Mam juz ponad tydzień czarną lumie 820. W czarnej obudowa jest matowa, fabrycznie bez cewki do ładowania bezprzewodowego, można dokupić osobno klapkę z nią. Brakuje radia. Po przesiadce z symbiana, Windows wydaje mi sie jeszcze nie w pełni dojrzałym systemem, kilka rzeczy jest do dopracowania. Mimo to zachwyca płynnością i prostotą. Sam telefon jest pięknie wykonany i sprawia wrażenie solidnego.

  • 0

    32. ~mefiu2000  2012-12-16 21:40:34  host: pc12-197.chomiczowka.waw.pl

    Mam 820tke od miesiąca i już dwa razy była w serwisie. Najpierw porysowany ekran po wyjęciu z pudełka, naprawili. Po odebraniu okazało się że nie słychać rozmówcy i znowu do serwisu...gdybym wiedział że to taki sprzęt to bym wybrał coś innego. Dotychczas używałem telefonu 5 dni. System WP8 bardzo mi się podoba ale czekam na jakieś użyteczne aplikacje bo obecne do niczego się nie nadają, ale to początek WP8 więc trochę czasu to musi zająć.

  • 0

    33.  2012-12-17 23:09:44

    ma funkcję routera wifi i udostępnia internet czy trzeba aktualizować oprogramowanie jak w nokii lumia 800?

  • 0

    34. ~niki  2012-12-18 19:55:14  host: dcx243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pytanie do użytkowników: Jak długo wytrzymuje bateria ( połączenia głosowe,kilka sms, synchronizacja poczty + przeglądanie internetu ok. godzinę). Martwią mnie opinie o trudności wytrzymania 1 dnia

  • 0

    35. ~żeglarz  2012-12-23 17:34:07  host: 213-195-155-150.ip.netia.com.pl

    Wszystkie Nokie kupowane są zazwyczaj przez malorozgarniętych klientow. Wiem ,że 820 będzie za trudna dla takich lysoli.Oni powrócą do 3310.Windows pchone już byl za trudny.Kiedyś chcieli mnie zagryżć za WP 6.5 Dobrze ,że Nokia wyskomlala Windowsa, może wlaśnie ci ich klienci zmuszą się do niechybnej nauki.

  • 0

    36. ~  2012-12-23 18:34:59  host: V32-07.opera-mini.net

    telefon mozna kupic za 1350 zl. Na jakiej zasadzie dziala LTE - wsadzam karte sim . Wykupuje pakiet na neta i exploer nalezy do mnie ? Chce go kupic ze wzgledu na LTE zasieg mam.

  • 0

    37. ~Nixxonn  2012-12-24 17:33:11  host: bbh190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    34. Na twoje pytanie odpowiem że z dobrym zasięgiem do 2 dni spokojnie 32. Po co czekasz na nowe apk pod WP8 jak telefon masz w serwisie? ps. Apk na storze jest dużo tylko polska mentalność nie pozwala ci zrobić BUY tylko wszystko za Free by się chciało, mam 2 lumie 820 i nie raz już zaliczyły mocną glebę a rysy nie ma i nawet głośnik chodzi

  • 0

    38. ~alex  2012-12-26 13:40:25  host: 88.220.49.242

    Czy jakakolwiek lumia ma możliwość pisania smsów klawiaturą alfanumeryczną przy pomocy słownika T9 ? Bo jeśli nie, to do kitu z tymi lumiami, pisanie smsów klawiaturą qwerty na tak małym ekranie to naprawdę duże wyzwanie i tylko dla osób bardzo cierpliwych o smukłych paluszkach..;( Brak tej funkcji dyskwalifikuje wszystkie telefony NOKIA z seri LUMIa pod kątem użyteczności na codzień. Napisanie zwykłego smsa słownikiem T9 trwa moment a klepanie w klawiaturę qwerty wieczność...

  • -1

    39. ~mefiu2000  2013-01-04 00:17:21  host: pc12-197.chomiczowka.waw.pl

    Moja lumia 820 idzie już trzeci raz do serwisu (kupiona w listopadzie). Tym razem jest to wyjątkowo kiepski dźwięk głosu. Ja słyszę rozmówcę doskonale a on nie jest w stanie mnie zrozumieć. Dodatkowo jakość dźwięku na słuchawkach pozostawia wiele do życzenia. Są problemy z wykrywaniem telefonu przez komputer, przycisk wygaszania jest w najgorszym z możliwych miejsc (często przypadkowe wyłączenia). Bateria to jeden dzień i na ładowarkę bo z rana już 15% pokazuje bez ładowania (tryb oszczędzania to 1,5 dnia a mam świetny zasięg). Jest bardzo niewygodny w dłoni i cały czas to nieodparte wrażenie że zaraz się wyślizgnie (i oczywiście się wygasza dzięki przyciskowi na środku obudowy). Z ciężkim sercem muszę odradzić kupno tego telefonu, jest nieporęczny, nieergonomiczny, bateria na jeden dzień, szkło słabe, praktycznie brak użytecznych aplikacji w sklepie, problemy z wykrywaniem przez komputer, połączenie wychodzące i przychodzące na jednej liście (straszny burdel), tragiczny dźwięk, aparat też pozostawia sporo do życzenia mimo szumnych zapowiedzi, brak radia, problemy z bluetooth... A plusy... Ma świetną przeglądarkę i gps oraz aplikacje nokii ale to za mało. Jak odbiorę telefon z serwisu to od razu na allegro pozbyć się tego bubla. 37. A kim ty jesteś że twierdzisz że aplikacje chcę tylko za darmo i wyskakujesz z polską mentalnością? Kolejny pajac-mąndrala internetowy a sam wyglądasz na kogoś od noki co to dwa swoje telefony po betonie rzuca i wypisuje że śladu nie ma. Wypisujesz peany o windows store więc zapraszam aby inni poszukali czegoś użytecznego "za pieniądze". I nie wciskaj ludziom że ten telefon 2 dni wytrzyma, no chyba że jako zegarek bez funkcji smartfona. Ps. Wszystko co napisałem sam doświadczyłem na mojej lumi 820. Czekałem na nią długo i niestety to chyba problem pierwszych modeli z nowym systemem. Teraz wrócę do androida lub iphona bo smartfon jest dla mnie narzędziem pracy a ten model niestety nie nadaje się.

  • 0

    40. ~x@x  2013-01-04 17:36:30  host: ip-37-209-149-68.free.aero2.net.pl

    Bez radia. Decyzja kompletnie bez sensu! Ktoś to wytłumaczy?

  • 0

    41. ~pako  2013-01-09 16:13:59  host: 80.51.0.70

    U mnie w Lumii 820 aparat padł po 1,5 dnia. Bateria jednego dnia wytrzymuje 7h a innego przy identycznym uzytkowaniu 15h- o co chodzi?? Faktycznie moze sie wysliznac z reki- kilka razy udało sie w odpowiednim momencie złapać. Jakość dźwięku rozmów przychodzących jest dziwna- takie tubalne buczenie, które ciężko rozkodować (nie można zrozumieć co ktoś mówi ze względu na niskie tony)

  • 0

    42. ~Innyy  2013-01-16 20:53:24  host: 77-253-12-206.adsl.inetia.pl

    38. ~alex Mówisz że ekran 4.3 cala jest mały i można pisać sms komfortowo jeśli ma się smukłe palce? obecnie mam Wildfire S który ma ekran 3.2 cala palce mam dosyć pokaźne i uwierz, sms piszę bez żadnego problemu ;) btw warto kupić w/w lumie czy nie?

  • 0

    43. ~kanieszna  2013-01-18 19:56:47  host: 188-223-53-247.zone14.bethere.co.uk

    wczoraj kupilam nokie lumia 820, musialam zwrocic go do sklepu poniewaz po wybraniu opcji Ustawienia ekran robil sie czarny ;( w tym momencie (czyli nastepnego dnia) testuje juz 3 telefon i dalej to samo, juz mam powoli dosyc ;(

  • 0

    44. ~  2013-01-21 13:09:04  host: 91.218.159.66

    @42 To zależy czego szukasz. Jak szukasz mobilnego kombajnu, świetnie wykonanego, szybkiego z zjawiskowym menu to spokojnie możesz lumie 820 brać, jednak jak to ma być telefon a potem dopiero zabawka to cóż... lumia 820 nie sprawdza sie jako słuchawka, ma słabą baterie, mizerną jakość rozmów a i cena aktualnie nie jest dobrze do niej dopasowana. Spokojnie możesz sobie kupić SgsII Huwaweia P1 czy LG L9 a są to leszpe maszyny jeśli chodzi o telefony.

  • 0

    45. ~Janusz  2013-01-24 14:07:21  host: linos.e-gaz.pl

    prezentuje się świetnie, ale... jakość rozmów TRAGICZNA. rozmówca nie jest w stanie mnie zrozumieć. Dzieje się tak tylko przy połączeniach wychodzących. i nie zależy to od zasięgu, bo mieszkam w sercu 3G. Drugi temat to to, że telefon automatycznie się resetuje! bez reguły czy raz, czy 5 razy dziennie. Jak nie zauważysz, że telefon się zresetował to nikt się do Ciebie nie dodzwoni (musisz się zalogować do sieci). Najgorzej jak stanie się to w nocy, wtedy na pewno rano budzik nie zadzwoni.

  • 0

    46. ~Michalus  2013-01-28 14:52:44  host: static-106-16-119-87.radom.pilicka.pl

    Przesiadłem się z Sony Xpera Sola na Nokie lumie 820 i stwierdzam że szybkość, płynność oraz prostota to zaleta Windows Phon . Ja polecam ten telefon, system również.

  • 0

    47. ~Polek  2013-01-28 14:58:49  host: static-106-16-119-87.radom.pilicka.pl

    Ludzie patrzycie na wydajność telefonu 10 rdzeni, radio, dużo bajerów, dużo ramu..przestańcie to jest windows phone! Prosty, intuicyjny system bardzo wydajny nawet przy jednym rdzeniu, radio można pobrać za free ze sklepu, chodzi stabilnie nie wiesza się. Jak tak dalej pójdzie to android będzie pracował stabilnie przy 6 rdzeniach i niesamowitej ilości ramu. A przecież nie o to chodzi.

  • 0

    48. ~Joko  2013-01-29 00:15:10  host: 37.30.175.98.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Jestem posiadaczem Lumii 820. Spotkałem się z paroma negatywnymi opiniami, ale nie znajdują one pokrycia w rzeczywistości. To świetny telefon. Ma wszystkie najważniejsze opcje, wszystko śmiga sprawnie, menu jest przejrzyste i przyjazne, zdjęcia i filmy są bardzo ładne. No i dobra darmowa nawigacja. Bateria spokojnie starcza na 3 dni i to bez specjalnego oszczędzania. Po raz kolejny Nokia zrobiła przyzwoity telefon w naprawdę dobrej relacji cena-parametry-jakość.

  • 0

    49. ~Użytkownik nr.4696742  2013-01-31 09:08:43  host: 213-238-77-205.adsl.inetia.pl

    Android się skończył.

  • 0

    50. ~Ija go bede mial  2013-01-31 11:38:23  host: 188.114.146.170

    a czy oritujecie sie jak bym go kupil w Dani to bedzie pl??

  • 0

    51. ~dag  2013-01-31 16:26:05  host: 91-231-53-2.holicon.pl

    @Janusz Mnie to wygląda na uszkodzony egzemplarz. Zgłoś się do serwisu gwarancyjnego.

  • 0

    52. ~pako  2013-02-07 15:17:59  host: 80.51.0.70

    Tel trafił drugi raz do serwisu (poprzednio aparat przestał działać i bateria szwankowala). Przy odbiorze z serwisu tel w ogole sie nie wlaczal- logo Nokii i nic wiecej. Od razu zwrot i nowa reklamacja.

  • 0

    53. ~  2013-02-08 17:16:21  host: 77-254-41-207.adsl.inetia.pl

    Witajcie obywatele..' Zatanawiam się nad tą lumią ale sam niewiem...czy android czy wp8. Czy gry na wp8 śmigają tak jak na androidzie mam tu na mysli np.GTA3, Max Payne, Assassins Creed, Dead space, Mass Effect, Modern Combat 2, Simsy itp. Nie jestem fanem gier na tel. ale z nudów czasami można w coś pograć. Zastanawiam się nad lumia 820 lub samsung s advance? Wizualnie bardziej podoba mi sie nokia ale chodzi o android czy wp8???

  • 0

    54.  2013-02-11 12:36:37

    Za tydzien kupuje telefon. Zastanawiam sie nad nokia lumia 820 i sony xperia t . ktory z nich jest lepszy ?

  • 0

    55. ~  2013-02-12 21:02:36  host: 87-207-147-197.dynamic.chello.pl

    @Sebek93pl - obecnie mam Xpierie T (wgrany JB 4.1.2). Android jak android, generalnie działa płynnie ale potrafi mieć przecięcia i być "humorzasty". Bateria ledwo wytrzymuje jeden dzień i to też przy mniej natężonym użytkowaniu (telefon służy mi do pracy - 3 skrzynki e-mail, dużo połączeń głosowych, whatsApp / SMS, Internet). Aparat robi w miarę dobre fotki i mnie taka jakość wystarcza. Dużym plusem (ale to już bardziej "zasługa" Androida), jest możliwość instalacji klawiatury Swiftkey - po prostu bajka, pisanie wiadomości / maila nabiera całkiem innego wymiaru! :) Natomiast co do Lumii 820 - kolega z biura ją ma - przesiadł z blackberry i jest bardzo zadowolony. Szybkość i płynność działania oraz prostota w obsłudze to główne zalety Lumii jak i samego Windowsa. Zdjęcia robi niezłe, bateria standard - ledwo jeden dzień (przy czym on także telefonu używa jak wyżej opisałem). Moja sugestia - nie patrz na model telefonu (zresztą o ile dobrze pamiętam - oba mają takie same albo zbliżone parametry) - na SYSTEM. Jeżeli zależy Tobie na szybkim i niezawodnym systemie, nie mającym pierdyliarda opcji, które raczej są mało istotne w codziennym użytkowaniu oraz nie jesteś typem codziennie zmieniającym układ widżetów na ekranie/ekranach - to Lumia 820. Jeżeli lubisz "bawić się" telefonem - to raczej android, ale czy to będzie 1-rdzeniowiec czy 4-rdzeniwiec - Android ma i pewnie zawsze będzie mieć swoje humory :) p.s. używałem Windowsa 7.5 na HTC Mozart przez kilka miesięcy - sam telefon kiepski ale sam system rewelacja:) free youtube downloader

  • 0

    56. ~romczysław  2013-03-08 12:16:09  host: 89-75-109-176.dynamic.chello.pl

    do 52. W lumii gry działają bardzo dobrze co prawda nie ma GTA ani maxpayne (narazie) ale np assassins creed jest teraz za darmo z grafiką dużo lepszą niż na iphone

  • 0

    57. ~tomeks  2013-03-27 23:24:45  host: 37.31.80.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam - czy może ktoś odpowiedzieć czy Lumia 820 może pełnić rolę routera? Wiem że na adroidzie to śmiga ale nie wiem jak na WP8 - z góry dziękuję za odp

  • 0

    58. ~tomaszek  2013-03-31 13:06:50  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    Mam pytanie do użytkowników obecnego systemu WP8. Pytanie na czasie do ilu osób na raz możemy wysłać sms-a ale tak bez większych kombinacji zakładania grup wysyłkowych itd? Wysyłam sporo sms-ów do pojeyńczych osób ale czasami zdarza się wysyłka do większej grupy i w mojej Lumia710 z WP7,5 jest to problem. Nie wiem jak ale obecnie wysyłam pojedynczo.... Może czegoś nie doczytałem albo jest jakiś program który to ułatwia....Proszę o ewentualne info. Pozdrawiam

  • 0

    59. ~kamiton  2013-03-31 15:16:07  host: ip5652f3bd.speed.planet.nl

    witam. ludzie zmieniając telefon na lumie 820 z androida czy ios ma sie wrazenie ze ze zwykłej syrenki przesiada sie człowiek do ferrari , i kazdy kto tu wypisuje rózne durnoty to poprostu nie miał okazji tego doswiadczyc z powodu uzywania tegoz telefonu. Nieprawda jest iz bateria nie wytrzymuje dnia - wytrzymuje nawet dwa ( oczywiscie nie wytrzyma grając w barziej wymagające gry - ale czy to nie jest problemem kazdego systemu ? który i ile czasu laptop wytrzyma na baterii maxymalnie wykorzystujac pełną moc procesora mobo czy gpu ? więc sie zastanówcie co piszecie. Telefon jak najbardziej zasługuje ma miano górnej półki i zaden sgs3 razem z ios 5 do pięt mu nie sięga. Kto miał w rekach te trzy modele wie dokładnie o co chodzi

  • 0

    60. ~panika  2013-04-03 13:43:08  host: host892520717.static.nettik.3s.pl

    od 2 tygodni jestem posiadaczką Lumi 820. cóż mogę powiedzieć - żadna rewelacja, jeżeli ktoś chce go używać jako telefonu (w sensie ograniczyć sie do wykonywania połączeń i wysylania wiaodmości) to rzeczywiście jest wydajny i miły, natomiast przy korystaniu w pełni z jego możliwości (internet, muzyka itd.) wydajność jest lekko mówiąc...słaba. pozatym telefon ma tendencje do samoistnego resetowania się. kolejny minus wynika z wp8 tzn. irytujący jest fakt, że trzeba mieć odpowiednią aplikację aby móc korzystać z zasobów swojego telefonu :) (nie ma możliwości po prostu zajrzenia do zawartości telefonu - to jedynie po połączeniu z komputerem). poozatym ładny, duży wyświetlacz i generalnie ładny design. niemniej oczekiwania miałam znacznie większe i spotkało mnie raczej rozczarowanie.

  • 0

    61. ~marek  2013-04-19 18:54:05  host: aako48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "~panika" a moze wystarczy zmienic ustawienia usb by wykrywalo tel jako karte pamieci........boze widzisz a nie grzmisz....

  • 0

    62. ~eciepecie  2013-04-24 18:01:46  host: 91.210.242.90

    ~marek... czytaj ze zrozumieniem... boże widzisz i nie grzmisz...

  • 0

    63. ~Hubert1563  2013-05-05 23:18:03  host: ers76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Używałem różnych czy to smartfonów a wcześniej telefonów i Nokia poziomem wykonania i jakością materiałów po prostu miażdży konkurencję a system cóż... Im szybciej skończy się dominacja wszechobecnego androida, tym lepiej.

  • 0

    64. ~olo  2013-05-12 18:54:29  host: 26.87.202.84.customer.cdi.no

    Przed zakupem czytałem opinie tutaj i trochę się balem... ale, mam telefon od tygodnia i jestem zadowolony. Mam dwa smartfony - drugi to C7. Zastanawiałem się czy nie kupić drugiej c7 na zapas i nie schować w szafie, ale myślę, ze Lumia jest bardzo rozwojowa... C7 niala wszystko czego potrzebuje, najbardziej balem się, ze w sklepie Microsoftu nic nie będzie, ale jest wszystko co potrzebuje... Endomondo jest :-), niezłe opcje muzyczne i radio fm ma być odblokowane ponoć przy następnej aktualizacji, ale przestało mi na tym zależeć, słucham radia przez neta, jest aplikacja tunelin radio - bardzo dobra i w sumie w pomieszczeniu lepiej się słucha przez wi-fi. Telefon obsługuje karty 64GB. Mam taka w telefonie - działa. zakupiłem już obudowę do ładowania bezprzewodowego i ładowarkę... bardzo podoba mi się ta koncepcja. Bateria przy moim użytkowaniu wytrzymuje 2 dni... w c7 musiałem kartę sieciowa wyłączyć bo się nie dało, 1 dzień i koniec... Pełny office, dobre oprogramowanie aparatu fotograficznego... Podoba mi się sklep z muzyka nokii gdzie za darmo można słuchać mixow :-), bardzo dobry pomysł... Sky drive jest fajny i można fajnie zdjęcia i filmy (te trochę za duże) wysyłać na inne kompy bezproblemowo. Fajnie kopiuje się pliki na fona - wystarczy w kompie skopiować je na kartę. Nawigacja to jest to co mnie w nokii pociąga... słaba przy wyznaczaniu tras międzynarodowych i długich jest najlepsza nawigacja turystyczna świata - hotele, restauracje, muzea na całym świecie. Komunikacja publiczna u mnie w mieście (autobus, tramwaj) lepsza w aplikacji nokii niż w oryginalnej firmy przewozowej :-) Jedna rzecz mi się nie podoba to tylko 8GB pamięci telefonu, mapy trzeba umieszczać właśnie na tej pamięci :-( w c7 cały świat miałem i mam nadal na karcie pamięci - to jest super, tutaj trzeba ładować mapy po kolei... no niby codziennie nie jeżdżę po Europie i świecie, ale to lubiłem tak mieć... cały

  • 0

    65. ~Fobs  2013-05-19 23:16:13  host: 89-76-118-161.dynamic.chello.pl

    Już nie długo będzie w 820 radio fm i sporo drobnych poprawek systemu.

  • 0

    66. ~jack  2013-07-01 12:21:57  host: pppoe-141.timplus.net

    w Lumii 720 jest Gorilla a tu brak?

  • 0

    67. ~Steffek  2013-08-01 11:50:30  host: 89-76-30-247.dynamic.chello.pl

    Lumia 820 karty pamięci obsługuje do 64 GB, a nie tak jak wyżej napisane 32 GB.

  • 0

    68. ~On39  2013-08-01 12:38:31  host: 093105092203.legnica.vectranet.pl

    Brak radio to porażka , to ja już wolę swoją wszystkomającą NOKIĘ N82

  • 0

    69. ~piotr  2013-08-07 20:07:08  host: 46.205.90.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam, mam pytanie czy do nokii lumii 820 można włożyć kartę o pojemności 64GB w instrukcji obsługi jest napisane że można a u Was jest tylko 32GB. I jeszcze jedno poprawcie w specyfikacji wideo rozmowy=BRAK, posiadam ten model i nie ma możliwości rozmów wideo. Pozdrawiam.

  • 0

    70. ~tomaszek  2013-08-08 18:50:44  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    Pytanie do użytkowników WM8 i Lumia 820 czy w tym systemie mamy Google translatora w formie osobnej aplikacji ? Jeśli istnieje coś podobnego lub nawet wspomniana aplikacja czy możemy pobrać języki offline tak jak to jest w nowszych androidach? Pytanie numer dwa czy w Lumia 820 nawigacja całego świata jest nadal bezpłatna? Kiedyś miałem Lumia 710 i miałem do wyboru dowolny kraj na ziemi ale ostatnio czytałem że teraz gratis jest tylko kraj zamieszkania, aktywacji kolejne trzeba dokupić ..... ? Proszę o dwa słowa ludzi którzy korzystają z tego telefonu-mocno zastanawiam się nad powrotem bo dosyć mam wieszającego się i zamulającego androida....

  • 0

    71. ~arczi  2013-08-15 17:33:55  host: 102-85.echostar.pl

    a ja mam Galaxy SII i android 4.1.2... i nic mi się nie wiesza i nie muli! ludzie kurna, przestańce już gadać o wieszaniu się i muleniu androida!

  • 0

    72. ~  2013-08-16 14:19:01  host: 89-66-212-183.dynamic.chello.pl

    Czy ten telefon ma radio (po aktualizacji GDR2 z Amber)?

  • 0

    73. ~StyleUp  2013-08-21 00:48:13  host: 89-72-23-148.dynamic.chello.pl

    @tomaszek Google translate nie znalazłem jednak w markecie są inne aplikacje do tłumaczenia - słowniki offline. Co do nawigacji tak lumia 820 posiada darmową nawigacje całego świata - dożywotnio.

  • 0

    74. ~StyleUp  2013-08-21 00:49:20  host: 89-72-23-148.dynamic.chello.pl

    Nokia lumia 820 po aktualizacji do Amber posiada radio!

  • 0

    75. ~piotr  2013-08-26 12:00:12  host: 213.158.222.224

    Witajcie wszyscy użytkownicy lumii 820, mam pytanko do Was kiedy i gdzie mogę ściągnąć nową aktualizację nokia amber? Szukam wszędzie a jeszcze jedno czy mój tel. będzie działał poprawnie jeśli jest z t-mobile? Oczytałem się że ta sieć ma własny brand czy jakoś tam. Proszę o info, pozdrawiam.

  • 0

    76. ~zawiedziony  2013-09-03 13:09:10  host: pkm1.p.lodz.pl

    Lumię uzywałem przes 5 dni. Po ostatnim wyłączeniu telefonu nie mozna go uruchomić. Ostatnio bateria wytrzymała 4,5 godziny pracy. W serwisie Nokii nie mogli sobie poradzić i telefon wyslano do serwisu do Warszawy. Piszę aby przestrzec przed kupnem tego telefonu.

  • 0

    77. ~piter  2013-09-21 12:22:14  host: 37.31.122.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Ludzie witam Was, jestem szczęśliwym posiadaczem lumii 820, wgrałem aktualizację amber i co mam? radio, data sense, obróć aby wyciszyć, zegarek na wygaszonym ekranie. Wszystko to zajęło ok. 20 minut i jak na razie działa dobrze. A jeszcze jedno, wydłużył się czas pracy na jednym ładowaniu, przed aktualizacją było-pozostały czas do następnego ładowania 1 dzień i 19 godzin a teraz jest 3 dni 16 godzin. Wgrajcie sobie nową aktualizację, pozdrawiam.

  • 0

    78. ~Mirek  2013-10-11 17:38:24  host: ip-37-209-139-94.free.aero2.net.pl

    ~piter Oj Piter,Piter,czy ty prawdę piszesz,że telefon można ładować co 3 dzień?

  • 0

    79. ~Mirek  2013-10-11 17:42:37  host: ip-37-209-139-94.free.aero2.net.pl

    ~piter Oj piter,piter,czy ta Lumia na pewno 3 dni wytrzyma bez ładowania?

  • 0

    80. ~mira  2013-10-27 06:49:26  host: h-87-199-21-109.dolsat.pl

    telefon mam od dwóch miesięcy, też czytałam opinię o niej zanim ją kupiłam, i powiem wam tak są zwolennicy androida i WP8, zdania są podzielone, ale pomimo że mam problem z pamięcią ,uważam że zrobiłam świetny zakup, a jestem wybredną osobą jeśli chodzi o elektronikę ,dlatego nokia motorola czy sony nigdy nie dogodzą nam ludziom, niestety ja cieszę się z tego co mam , choć nie wiem jak zapisywać pliki na kartę sd , by oszczędzić pamięć telefonu, ma ktoś pomysł? jak zrobię fotkę jak wpisać na kartę ? jak przesyłam bluetooth chce zapisywać na kartę , pomocy, a kartę widzi mi normalnie,pytam dlaczego nie mogę zapisać na kartę? może ktoś poradzi podpowie ,będę wdzięczna, wchodzę w pasek wypieram kartę pamięci i tez na telefon mi zapisuje, jakkolwiek bym nie ustawiła pomocy .zawsze na telefon zapisuje,mimo tego uważam że komórka jest super ,bateria na zabawie trzyma dzień, półtora, na czuwaniu2 do 3 dni zdjęcia piękne ,video piękne, mój telefon ?płynność rozmów ma bardzo dobrą , bo pytałam się osób które ze mną rozmawiają ,wyraźnie słychać nic nie trzeszczy i nie zniekształca głosu , jak w innych telefonach, net? płynność pierwsza klasa , i gdyby opracować tę kartę pamięci to telefon ideał jak dla mnie

  • 0

    81. ~mtzsl  2013-12-04 00:45:53  host: 078088198022.oswiecim.vectranet.pl

    ~mira W opcjach jest możliwość ustawienia zapisu zdjęć i nagrań na microSD. Sry nie jestem w stanie podać ci dokładnie krok po kroku. Może nie masz tej opcji w oprogramowaniu więc sprawdź aktualizacje(tel mam od marca tego roku i wydaje mi się że była taka możliwość już na świeżym WP8 bez GDR-aktalizacji oprogramowania). Sam mam problem z przeglądaniem plików, brak menadżera lub czegoś podobnego. Ogarnia szybciej niż andki z jakimi miałem kontakt. Pewnie jest napisane wyżej, radio jest od GDR2.

  • 1

    82. ~Michalus  2013-12-24 11:31:31  host: static-106-16-119-87.radom.pilicka.pl

    Czasami zastanawiam się co ludzie za głupoty wypisują.. 4 rdzenie kupa aplikacji w androidzie i w ogóle android android super a..nokia ma mało rdzeni mało ramu spada na psy..itd itd...Najpierw radze zapoznać się dość szczegółowo z jednym i drugim systemem i dopiero wyciągnąć wnioski...z mojego doświadczenia powiem tak że nokia nie potrzebuje 16 rdzeni i innych głupot ponieważ Windows Phon jest systemem bardzo "lekkim" stabilnym i prostym w obsłudze nie trzeba instalować żadnych antywirusów i badziewiastych aplikacji a menu i opcje są bardzo wygodne. Można pod stosować system pod siebie..ja szczerze polecam

  • 0

    83. ~witorio24  2014-01-30 16:39:25  host: client-82-26-81-99.pete-bam-1.adsl.virginm.net

    Nie wiem gdzie kupujecie te 820-sti, że sie tak psują. Ja mam swoją od roku i nic sie z nią nie dzieje.Coraz lepsze aplikacje dostępne za Free a i płatne są za grosze. Najnowszy update do Lumia Black jest bezbłędna. Aparat fotograficzny 10/10, Ekran Glance również a także mnóstwo innych świetnych funkcji. Od 15-stu lat mam tylko Nokie i tak już zostanie ;-) Gorąco polecam..

  • 0

    84. ~Byku  2014-02-23 15:05:20  host: 91-235-125-98.debnet.pl

    Telefon ma wiele wad jak i zalet. Do zalet na pewno można zaliczyć wyświetlacz (wbrew niskiej rozdzielczości), każdy wypowiada sie ma ten temat porównując jedynie ilość pikseli na kartce.... Bez sens. Żywe, dość naturalne kolory, które nie są wcale rozmazane. Świetny dotyk, najlepszy z jakim sie spotkałem. Wysoka wydajność, poradzi sobie z wszystkim co znajduje sie w sklepie WP. Dość dobry aparat, dobra jakość dźwięku, na słuchawkach jak i w czasie rozmów. Przechodząc do wad. Bardzo słaba bateria, wiem ze to problem większości dzisiejszych smartfonów ale L820 wyróżnia sie na minus. Htc desire x trzymało mi znacznie dłużej, Samsung Wave S8500 który był już na wykończeniu (3-4letnie urządzenie) trzymał podobnie. Nikt nie narzeka na WP lecz czasami są pewne błędy - niedziałające kafelki etc. (trzeba wtedy zrobić restart) jednak dzieje sie to sporadycznie. Jakość wykonania. Nie jest to ta jakość jaką uroczyla nas Nokia w starszym modelu Lumii 800, klapka łatwo sie rysuje tak samo jak i przednia szybka. Telefon nie jest "pancerny", łatwo go stłuc tak samo jak większość smartofonow. Mimo to L820 sprawia wrażenie bardzo solidnego, wszystko jest bardzo ładnie spasowane. Podsumowując Lumia 820 to przyzwoity sprzęt, który nie jest wolny od wad, osobiście, mimo wszystko, jestem z niego zadowolony.

  • -1

    85. ~Waldi13  2014-02-25 16:47:14  host: host-89-231-101-196.warszawa.mm.pl

    Miałem Nokię Lumia 820 przez pół roku. Miałem ją w abonamencie T-Mobile, więc ze wszystkimi z tego płynącymi korzyściami takimi jak sklep, chmura, nawigacja itp. Teraz, od miesiąca posiadam Samsunga s3, równierz w abonamencie ze sklepem ale bez nawigacji darmowej i bez darmowej chmury. Telefony jako takie są do siebie porównywalne, natomiast system Windows Mobile 8 w który wyposażona jest Nokia, niestety, jest nieporównywalnie gorszy od Androida w Samsungu. Brak managera plików i nagrywania rozmów jest dla Windowsa wprost kompromitujący. Gust nie podlega dyskusji ale stylistyka telefonów Nokia Lumia jest żenująco słaba, wręcz surowa.

  • -1

    86.  2014-03-28 23:27:28

    Mialem ten telefon 1.5roku niestety moim zdaniem nie jest on warty swojej ceny nie nadaje sie w ogole dla osob korzystajacych duzo z internetu facebooku czy innych bo bateria leci w oczach. Ja przez caly ten czas mialem ustawiony zasieg 2G bo przelaczajac go na 3G bateria nie byla wstanie wytrzymac 12godzin nie mowiac juz o tym gdy telefon zlapal LTE to byla juz kompletna porazka. Za kompletna glupote uwazam to, ze nokia nie dala szkla hartowanego na front w modelu za taka cene, juz po paru dniach pojawily mi sie pierwsze rysy tak jak i na tylnej blyszczacej oslonie baterii. W marketplace nie ma waznych dla mnie aplikacji jak np. netmonitor na szczescie do pewnego czasu byla mozliwosc odpalenia field testu kodem ale i to zablokowali po aktualizacji. Telefon jest bardzo ladny i elegancki ale niestety kuleja w nim podstawowe funkcje dzieki ktoremu mozna go bylo nazwac smartfonem. Telefon nadaje sie dla ludzi duzo rozmawiajacych przez telefon bo rzeczywiscie rozmowych to chyba jedyna funkcja w tym telefonie gdzie bateria nie zuzywa sie w kosmicznym tempie. Nie wiem moze komus ten telefon pasuje ale ja osobiscie go odradzam.

  • 0

    87.  2014-04-05 10:46:00

    Początkowo wszystko było ok, bo 2 tygodniach użytkowania zaczęly się małe zawiechy,a po 1 upadku okazało się że naprawa jest nieopłacalna! Nigdy więcej smartfonu Nokia ,miałem xperia e i spadała nawet na asfalt i szybka nawet nie śmiała pęknąć w l5 tak samo ! A w tym *** jeden upadek i po telefonie! NIE POLECAM!

  • 0

    88. ~Kolo  2014-05-19 21:35:30  host: 81-219-69-250.adsl.inetia.pl

    Mam Lumie 820 i bateria to porażka.Przy moim użytkowaniu góra 30 godzin,głównie rozmowy i tryb 2G.
    Jeśli w pełni korzystam to góra 15 godzin. Ekran tak chwalony na forach ,nie powala, wręcz jest dziwny chyba że mój egzemplarz taki jest.

  • 0

    89. ~lukaszlukasz  2014-07-02 13:28:33  host: 213-17-226-11.ip.netia.com.pl

    mam pytanie - nie mogę korzystać z poczty gmail na 820... co ściągnę aplikacje gmaila, to po 2 dniach mam info, że żeby kontynuować i używać gmaila to musze wykupić jakąś licencję... i nna sprawa - odtwarzacz nie ma flash playera - jaki inny program do ściągnięcia będzie odtwarzał filmiki?

  • 0

    90. ~lepiejtozmiencie  2014-12-31 12:30:31  host: 91-146-223-71.internetia.net.pl

    sortowanie opinii od najstarszych jest beznadziejne...bo to co komus się dzialo z tym telefonem 2lata temu gdy chodzil na starym oprogramowaniu teraz jest mało znaczące ...ale oczywiście ten poost nic nie da ;)!!!!! jak znam życie

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-176-107.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet