Nokia Lumia 800 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 800 Opinie o Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800

w sumie: 216
  • 2

    3. ~konsultant  2011-10-29 15:10:29  host: 85.219.163.66

    wydaje sie swietnym telefonem ale ciekawe jak na takim kombajnie da sobie rade taka bateria.....

  • 3

    4. ~Karol  2011-10-29 16:20:20  host: 77-255-112-9.adsl.inetia.pl

    Wreszcie jakiś porządny smartphone od Nokia! :)) Ciekawe kiedy będzie dostępny w sprzedaży. Mam 'smaka' na tą Nokię. :)

  • -2

    5. ~Nokia n*  2011-10-30 09:04:25  host: anz13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Toż to nokia n9 z windowsem :)

  • 2

    7. ~dave  2011-10-31 10:54:54  host: 212.160.172.70

    jeśli dobrze wypromują nową linię Nokii, to może się zmienić na lepsze wizerunek firmy wśród producentów smartfonów. Ponadto wygląd tych nowych Lumii całkiem fajny wg mnie. Choć z drugiej strony żadnej rewolucji technologicznej nie wprowadzają, więc zobaczymy jak zareaguje rynek na nową Nokię

  • 4

    8. ~tit  2011-10-31 22:33:53  host: 77-254-159-223.adsl.inetia.pl

    czy ja dobrze czytam te nokie mają karty microsim?

  • 0

    10. ~adam  2011-11-03 20:57:05  host: jedenzero7-jeden1dziewiec.echostar.pl

    Nowe nokie nie dla polaków.Jesteśmy mało znaczącym rynkiem dla tej firmy. U nas topowy telefon to nokia e51 a e6 na stronach producenta ciągle dostępny wkróce...to świadczy o tym jak głęboko w du... mają nas finowie

  • 1

    11. ~  2011-11-05 13:20:27  host: public923.cdma.centertel.pl

    @10 telefony Nokii są tak samo dostępne na świecie jak i w Polsce, te informacje na stronie producenta o dostępności produktu są nie aktualne, od lat Nokia tego nie aktualizuje na stronie. Polska dla Nokii jest bardzo ważnym rynkiem

  • 0

    12. ~do adam  2011-11-05 16:26:06  host: static-205-49.is.net.pl

    Co ty piszesz chłopie?? E6 już jest w Orange i Plusie

  • 0

    13. ~Raffael  2011-11-05 19:17:30  host: c4-17.icpnet.pl

    @10 nie Finowie a Węgrzy.

  • 2

    15. ~  2011-11-05 21:37:31  host: z48-14.opera-mini.net

    porządny elegancki design, dobry ekran i aparat, do tego wp7.5 nie ma co się zasanawiać - biorę ;D

  • 0

    17. ~ban  2011-11-08 16:47:43  host: dkk.domeny.com

    4.Karol - tel w Polsce będzie dostępny dopiero na początku przyszłego roku, w jakiej sieci - jeszcze nie wiadomo

  • -2

    18. ~  2011-11-08 22:03:04  host: user-188-33-208-19.play-internet.pl

    Kicha- brak videorozmów, wyjscia Tv, radia, odtwarzania DivX...

  • 2

    19. ~abdul  2011-11-11 19:07:55  host: 118.33.85.79.rev.sfr.net

    Lumia 800 to najlepiej sprzedający się telefon we Francji.

  • 1

    20. ~Kugel  2011-11-17 13:30:16  host: ip-93.159.31.34.static.crowley.pl

    U nas co niektórzy funkcjonują chyba w jakimś matrixie. Tyle słyszałem złego o systemie Windows Phone, że do kitu, badziew i w ogóle, tylko Android lub iPhone… A tym czasem w firmie od kilku już m-cy użytkowane są 4 telefony "HTC" z Windowsem i użytkownicy bardzo je sobie chwalą, nie ma z nimi żadnych problemów. Windows w telefonie to na szczęście nie jest Vista i chyba ten soft jest w miarę dopracowany. Jeśli więc ta Nokia pozostałe parametry, oraz cenę, ma OK., to wcale tego Windowsa bym się nie bał.

  • -1

    21. ~Robert  2011-11-17 20:56:28  host: 213-195-159-141.ip.netia.com.pl

    Wszystko fajnie ale po jaką cholere jest ta kolorowa obwódka? Paskudnie to wyglada jak dla mnie. Ale multi-touch jest. Telefonik o przyjemnych parametrach.

  • 1

    22. ~pablo  2011-11-18 00:49:19  host: 178235211234.unknown.vectranet.pl

    @Robert: a co ci ta kolorowa obwódka przeszkadza? źle że kolorowa (nieczarna) czy że obwódka? czarna też jest w ofercie. Jeden lubi rybki, drugi pipki. Poczekaj, to sobie kupisz jakiegoś czarnego szajsunga z wp7 bez obwódki, albo z czarną plastikową.

  • 0

    24. ~gosc2  2011-11-19 00:25:57  host: host-78-147-42-175.as13285.net

    to nie obwodka tylko tyl telefonu. jesli widzialbys go na oczy wiedzialbys o co chodzi. Kugel Vista w telefonie? wiesz cos wiecej o windzie czy tylko bazujesz na tym co koledzy z bloku powiadaja ?to ze markowane jest tym samym logo to nie znaczy ze to to samo ;] windows to windows a windows phone to drugie. tak samo jakbys sie przycepil ze pepsi ma wiecej cukru od coca coli ;] a to to samo.

  • -2

    25. ~janek  2011-11-20 09:31:17  host: cpc13-leic14-2-0-cust85.8-1.cable.virginmedia.com

    Naprawde nie wiem czym się tu podniecac... taka sama kicha jak nokia n9... nawet podoba.na moje to jest wybrakowana i tylko 16GB. A ten Windows Phone 7, Mango to przydał by sie do noki n8...

  • 0

    26.  2011-11-20 13:06:56

    Procesor taki jak w Xperii ARC S. Czyżby istniała możliwość "wrzucenia" androida do Nokii ? lub Windowsa Phone 7 do ARC S ?

  • 2

    27. ~ABDUL  2011-11-23 16:54:42  host: 79.162.145.64

    ~janek 16 gb mało ??? żaden telefon prócz IP nie ma więcej wbudowaniej niż 16 ... mi np w zupełności wystarcza ... mam SGS II i chciałem dokupić karte ale nie potrzebna muzyki sie zmieści na 2h słuchania dwie potężne gierki jak asphalt i NFS do tego kilka jeszcze filmów ;D masa zdjęć. Jeżeli cena tego tel będzie oscylować w okolicy 1000 zł to jest on wart uwagi jeśli jednak będzie to cena w okolicy 1500 to lepiej kupić SGS II ;D

  • -2

    28. ~ABDUL  2011-11-24 18:00:27  host: 79.162.143.170

    a z tego co widze cena na allegro o od 1700 do 2000 zł za nowy ze sklepu więc ... cienko

  • 2

    29. ~Fefe  2011-11-24 21:43:40  host: 89-69-81-225.dynamic.chello.pl

    A ja właśnie pisze z Lumi 800=) Świetny telefon, szybki system, doskonała czułość ekranu i bardzo dobre jakościowo zdjęcia no i ekran o żywych kolorach nawet w słońcu =) Mam go dopiero jeden dzień ale juz mi się podoba:-D

  • -1

    30. ~Gelerth  2011-11-25 14:58:01  host: rex.algo.radman.pl

    Brak przedniej kamery, niewymienna bateria i cena dyskwalifikuje tą Nokię już na starcie. HTC i Samsungi obecnie są bardziej dopracowane.

  • 0

    31. ~zbyszek  2011-11-26 14:43:13  host: 93-186-23-80.rdns.blackberry.net

    Czy nie ma bledu co do daty zaprezentowania, bo jakoś nie chcę mi się w nią wierzyc:-)

  • -2

    32. ~Pan  2011-11-26 18:28:08  host: 109.110.212.20

    Abdul zakrzstusiłem się że śmiechu, już taka ponad 2 letnia nokia N97 miała 32 gb pamięci wewnętrznej, teraz jest co raz mniej z małymi wyjątkami.

  • 2

    33. ~  2011-11-29 19:23:46  host: z59-06.opera-mini.net

    mam tego wypasionego giganta bardzo dobrze funkcjonuje wogule się nie muli.

  • 0

    34. ~JBK  2011-11-30 01:10:02  host: 77-254-86-229.adsl.inetia.pl

    czy ktoś kto już posiada ww. telefon mógłby podzielić się z nami informacją o żywotności baterii?

  • -1

    35. ~Monitor  2011-12-02 00:10:16  host: 94.42.161.195

    Chyba wolałbym to, dużo tańsze: http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1863#

  • -2

    36. ~JA  2011-12-02 19:59:59  host: host-81-190-213-244.wroclaw.mm.pl

    odpada z braku wideo-rozmów, co to za nowa moda ze nikt nie daje 2 kamery?

  • -2

    37. ~Były użytkownik wymiana  2011-12-04 18:17:23  host: 89-69-103-107.dynamic.chello.pl

    Za mały ekran, brak kamery z przodu (jak tu rozmawiać przez skype, w lustrze?). Przecież od takiego GSII czy szczególnie Galaxy R, Lumie dzieli epoka. Życzę wszystko dobrego ale zdaje się że nowych Androidów już nic nie dogoni.

  • 3

    38.  2011-12-07 13:05:21

    Tak bo w Polsce akurat wideo-rozmowy są na porządku dziennym. Założę się, że mniej niż 1% je stosuje. Epoka? Co ma SGS II takiego? Androida? Ten system oparty na javie z ogromną fragmentacją i bałaganem niedługo odejdzie do lamusa. Windows Phone na pewno zostanie doceniony i odniesie ogromny sukces. Świetny telefon. Cel nr jeden.

  • 2

    39. ~MARCO. LONDYN.  2011-12-09 21:57:45  host: cpc1-croy17-0-0-cust45.croy.cable.virginmedia.com

    WITAM WSZYSTKICH,TELEFON JEST REWELACYJNY,MA TYLE BAJEROW I KOMBINACJ,ZE MNIE PRZERASTA,TAK MIKRO KARTA,WBUDOWANY AKUMULATOR BES DOSTEPU,TYLKO KIEPSKO TRZYMA NA PELNYCH OBROTACH,POLSKIE MENU ,WIEDZ NAPEWNO BEDZIE NA RYNKU W PL,CHODZ CENA KOLOSALNA. PODOBNO NA PRZELOMIE STYCZNIA A LUTEGO MA SWOJA PREMIERE W PL,TAKA JEST WYPOWIEDZ W UK. JA JESTEM Z LUMI ZADOWOLONY,A Z CZASEM JA ROZPRACYJE CALA,POZDRAWIAM.

  • -2

    40. ~Seban  2011-12-10 18:48:49  host: 94-40-12-179.tktelekom.pl

    Ech niestety nokia kolejny raz daje ciala... nic nowego tylko windows , jeszcze zubożałą wersje zrobili wsptyd , sam mam n8 i wydaje mi sie bardziej prosperującym modelem aparat 12 ,hdmi naprawde się przydaje ,tylko gdyby ta bateria ... "bamiłem się"(testowalem) n9 5 dni ale nic w niej szczegolnego nie odkrylem dlatego cięko widzę ten model... a konkurencja gna do przodu :D

  • 2

    41. ~  2011-12-13 01:27:58  host: 89-69-158-176.dynamic.chello.pl

    Jest też wersja 64 gb

  • -2

    42. ~wiemar  2011-12-15 13:20:45  host: 87-205-197-29.adsl.inetia.pl

    2tys za wygląd i system windows? ta nokia jest rok za samsungiem. gdzie bluetooth 3.0? do tego na karte mikro sim?

  • 0

    43. ~marrcus  2011-12-16 16:47:45  host: 77-242-227-37.net.pbthawe.eu

    @42 po bluetooth 3 jak nie ma przesyłu danych

  • 2

    45.  2011-12-17 10:53:17

    Bluetooth 3.0 to przyszłość tak samo jak micro-SIM. 2 tysiące tylko na początku. Poza tym nie za wygląd chociaż wykonanie jest naprawdę znakomite i dobrej jakości. System WP7.5 jest moim zdaniem świetny i możemy być pewni, że lumia 800 dostanie aktualizacje do WP8. Moim zdaniem to najładniejszy i najszybszy system z mobilnych OS. Samsung nigdy nie robił czegoś co wygląda ładnie i ma dobrej jakości elementy. Takie moje zdanie. Android to zamulający system który poprzez fragmentację i ogólne zamulania oraz bałagan odchodzi do lamusa

  • 0

    46. ~  2011-12-19 21:32:28  host: 093105021069.skarzysko.vectranet.pl

    Fajne zdjęcia BErlina w galerii :)

  • -2

    47. ~tomi  2011-12-20 10:09:07  host: 078088107032.morag.vectranet.pl

    Mam tą nokie, wszystko fajnie pracuje , jedyne minusy to bateria i cichy glosnik,internet fajnie dziala , mało aplikacji jest w sieci do pobrania, na android zdecydowanie wiecej ale trzeba poczekac

  • -2

    48. ~A-MAN  2011-12-20 14:20:32  host: cpc2-sgyl18-0-0-cust747.sgyl.cable.virginmedia.com

    Beznadziejny model-Lumia, jak mało który. Testowałem go w UK, wygląda jak zabawka dla dziecka (stylistyka), mały ekran, szpiczaste rogi, zle się nosi w kieszeni, nikt z moich znajomych nawet nie myśli o kupnie go, a już jest dostępny. Większość wybiera GSII albo apple, lub HTC. Nokia się ustecznia zamiast iść do przodu. Ludzie oczekują mocnych i wszechstronnych smartphonów, 3.7 to już daleko poza standardem na dzisiejsze czasy, apple to apple oni mogą mieć 3.5" :p Samsung rules! i HTC... ;)

  • -3

    49. ~A-MAN  2011-12-20 14:26:04  host: cpc2-sgyl18-0-0-cust747.sgyl.cable.virginmedia.com

    45 Matthew pracujesz dla Nokii czy microsoftu? Android będzie niedługo na pierwszym miejscu na rynku OSów a ty go odstawiasz do lamusa? Kiedyś tam się znajdzie ale nie przez kilkanaście najbliższych lat. To android zrobił rewolucję na rynku smartphonów, a nie windows mobile.BĄDŹ REALISTA A NIE FANATYKIEM.

  • 1

    50.  2011-12-25 13:50:07

    Nie jestem fanatykiem. Według wielu analityków Windows Phone będzie na pierwszym miejscu w 2013/2014 roku. Android ma wiele tysięcy aktywacji ponieważ androida pakują teraz nawet do sandałów. Jakoś nie przemawia do mnie ten zamulający android z zerową optymalizacją gdzie trzeba mieć mialiard ramu aby coś w miarę chodziło a i tak tnie. Poprzez swoją fragmentację android market dostarcza mnóstwo niskiej jakości aplikacji i gier. W najlepszej sytuacji jest iOS - mała fragmentacja i mnóstwo dobrych tytułów ZOPTYMALIZOWANYCH idealnie pod ich modele tak, że nawet na procesorze 700 Mhz chodzi lepiej niż na jakimś androidzie z 1.4 Ghz. Taka jest prawda. W tej sytuacji Windows Phone odgryza się i także tworzy system w którym walczy się z fragmentacją. To zachęca deweloperów do tworzenia wyższej jakości gier i aplikacji co wpływa na zadowolenie użytkowników co z kolei wpływa na zyski i większą produkcję gier i aplikacji (wysokiej jakości). Dlaczego to tak ważne? Ta cała optymalizacja, walka z fragmentacją najbardziej wpływają na wygodę korzystania z telefonu. Android nie dość, że ma miliard nakładek. Mając model z androidem inny niż Nexus starszy niż 6 miesięcy - nie otrzymasz aktualizacji. Czasami niektóre modele z androidem przestają być wspierane już po 3 miesiącach. W systemie bez fragmentacji dostajesz pełne wsparcie, pełną optymalizację co wpływa znacząco na wygodę i komfort użytkownika. W 2012 roku będzie premiera nowych Lumii oraz WP8 wraz z Windows 8 (z metro UI). Wtedy będzie największy BOOM na telefony WP które są naprawdę dobrej jakości i moim zdaniem jest to system na równi intuicyjny z iOS oraz moim zdaniem ładniejszy.

  • 2

    51. ~adriano  2011-12-29 14:27:21  host: public29071.cdma.centertel.pl

    w końcu szybki procesor w noki. nie to co we wcześniejszych modelach które przycinały, a i tak cała wina zgoniona była na symbiana

  • 0

    52. ~  2011-12-30 13:37:03  host: 85.219.163.66

    @30 "HTC i Samsungi obecnie są bardziej dopracowane." ciekawe z której strony? HTC jeszcze jeszcze obudowa itp. wszystko wysokiej jakości oprócz OS, ale samsung? zrobiony z plastiku przetopionego z patyczków po lizakach?

  • 0

    53. ~asd  2012-01-02 14:00:02  host: ivb92.internetdsl.tpnet.pl

    i kiedy w polscE?

  • 2

    54.  2012-01-03 13:46:49

    Witamy, Pragniemy poinformować, że decyzją Jury Twoje zgłoszenie zostało wybrane jako jedno z 30 najciekawszych. W związku z tym, zapraszamy Cie do testowania telefonu Nokia Lumia 800. Prosimy o przesłanie adresu pod jaki powinien zostać dostarczony telefon oraz kontaktowego numeru telefonu (dla kuriera). Należy pamiętać, że telefon będzie można odebrać tylko i wyłącznie osobiście. Kurier wraz z telefonem dostarczy Protokół, który należy podpisać i oddać kurierowi. Jeżeli adres dostawy różni się od adresu zameldowania, prosimy, z uwagi na konieczność rozliczenia podatku od nagrody, również o jego przesłanie. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt. Gratulujemy i pozdrawiamy, Organizator W razie pytań, niedługo będę mógł na nie iodpowiadać. :-)

  • -1

    55. ~rZURO  2012-01-03 15:48:08  host: host-89-228-207-119.kalisz.mm.pl

    Nokia Lumia 800 TO TOTALNA PRAŻKA Nokia jeszcze tak kiepskiego fona nie wypuściła w swojej histori -NOKIA 5800 to przy LUMIA 800 to jak mercedes przy syrence ! ! ! NAPRAWDE ODRADZAM TEN SMARTFON to NOKIA 3210 tylko ze ma kolorowy wyswietlacz i panel dotykowy ! ! !

  • 0

    56. ~Fryta  2012-01-04 01:26:27  host: dfe99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Drogi Matthew Rosati, popisałeś się niewiedzą. Powiedz mi z której strony android jest oparty na javie? Masz pojęcie o strukturze Androida? Powiedz mi skąd będziesz brał tyle użytecznych i wyjątkowych aplikacji na wp? Na androidzie spośród 250tys aplikacji jest z czego wybierać. Niestety microsoft nie nadąrzy sam pobić tego wyniku. Widzisz, zatrzymałeś się pewnie na androidzie w okolicy 1.5 i złe wspomnienia zostały. Niestety podstawową róznicą korzystną dla androida jest fakt, że android jest systemem czasu rzeczywistego. Zapytaj się dowolnego informatyka czym to skutkuje. Odnośnie fragmentacji: Nie wiem jaka będzie polityka dla WP7, czy aplikacje będą pisane tylko przez MS czy też aplikacje będą pisali "ludzie", leśli tylko MS to aplikacji będziesz miał 100 mniej niż na andka z czego 3/4 będą płatne, jeśli aplikacje będą pisane też przez "ludzi" mniej lub bardziej doświadczonych fragmentacja czeka też WP. Teraz Android Market zmienił się tak by promować aplikacje wysokiej jakości pozostawiając te słabe i zapomniane w czeluściach zapomnienia. Następna sprawa: efekt śmigania telefonu jest teraz bardzo widoczny ponieważ jest to świerzy telefon, menu i aplikacje nie są jeszcze tak wymagające. Mój HTC Desire który ma już 17 miesięcy wciąż nie ma problemu z żadną aplikacją z Android Marketu pomimo, ze ma procka 1GHz który wg Ciebie nie powinien już podołać bo andek i aplikacje na niego nie są zoptymalizowane... Powiedz mi jakim cudem ta nokia ma być przyszłościowa bez BT 3.1 i kart pamięci i RAMem 512?? Mój Desire 14 miesięczny ma więcej ramu. Brak 2 kamery też jest rażący ale tu akurat dużo producentów poległo. Kolejna sprawa: cena porównaj sobie ceny LUMII 800 z np SGSII, SGS+, HTC Sensation lub HTC Incredible S a następnie porównaj je na telepolis. Miałem odpisać jedno zdanie o tej javie i sie rozpisałem. miałem kupe rzeczy jeszcze napisać ale nie mam już czasu i siły, do takich rozwarzań przydałby się alkohol bo do dyskusja na dłuuu

  • 0

    57. ~Berlink  2012-01-04 10:20:49  host: 91-66-129-203-dynip.superkabel.de

    Wlasnie kupilam sobie niokie lumie i jestem bardzo zadowolona. Prosta grafika, same przydatne rzeczy. Reszte bajerow mozna sobie bezplatnie, a niektore za drobna oplata, sciagnac. Moj maz ma htc, pelen bajerow, ruchomej grafiki - to nie dla mnie.

  • -1

    58. ~?  2012-01-07 20:08:43  host: akl161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wygląda jeszcze bardziej syfnie niż n9. Nokia niech sobie zmieni projektanta lepiej. Te obudowy i ekrany to porażka. Zarówno w tych wyższych modelach (n9 i Lumia 800) jak i niższych też (Nokia 500 i 700). Ostatnie nokie które jako tako mi się podobały to e6 i c7 z dotykowców. N8 i E7 też jeszcze mogły być a później to już same porażki desinerskie i konstruktorskie nastapiły. Szału z nokią krótko mówiąc nie ma.

  • 0

    60. ~Żartburger  2012-01-08 13:54:30  host: kraken.net.pulawy.pl

    Haha HTC Desire nie ma problemów z żadną aplikacją teraz dobre. Odpal sobie gta III i pogadamy. WP7 jest o wiele lepiej zoptymalizowanym systemem więc nie będzie trzeba aż tak dobrych bebechów co w androidzie a i tak nawet ze słabyszmi będzie działał płynniej. Windows też posiada swój market który ciągle się rozwija. Android market jest bardziej rozwiniety tylko dlatego że posaida więcej śmieciowych, nikomu nie potrzebnych aplikacji. W dodatku kupisz telefon na Androida a po 6miesiąch okazuje się , że update nie będzie dostepny na twoją cegiełkę. Do Fryta - na kij ci dwie kamery, videorozmów i tak w Polsce nie wykorzystasz. A w dodatku w Nokii dostajesz darmową, legalną nawigację z mapi, które można pobrać wcześniej i nawigacji na luzach możesz używać za granicą bez obaw o koszty łączenia się z inetrnetem. CO do ramu ludzi się jarają o mam 576mb czy 1gb , co z tego jak na androidzie zostanie ci z teg o 10% przy nie robieniu niczego. Widać, że Frytka "G" się zna . W dodatku po co lumie mam porównywać do htc sensation, w którym bateria rozładowuje się po 4h leżenia na biurku...

  • 0

    61. ~miql  2012-01-10 17:03:17  host: d22-34.static.icpnet.pl

    Fryta, nie wiem kto Ci bajek naopowiadał... Zasmucę Cię pewnie teraz, ale android NIE JEST systemem czasu rzeczywistego!

  • 0

    62. ~  2012-01-19 20:59:56  host: 213.77.48.146

    @38 ale Ty bzdury chłopie piszesz na temat androida... java... czy ty w ogóle wiesz co to za system? Poczytaj zanim zaczniesz gadać bzdury. Andro to linux, istnieje wiele lat i przez wiele lat nie "odejdzie do lamusa", jak każdy open source to przyszłość software. Jeśli nie potrafisz z niego korzystać, zoptymalizować sobie telefonu to znaczy, że smartfony nie są dla Ciebie. Kup sobie Nokię 3310. Kolejna bzdura to brak wsparcia dla telefonów już po 3 miesiącach... Podaj choć jeden przykład. Nawet Optimus 2x od LG dostał aktualizację do Gingerbreada z Froyo we wrześniu 2011 roku a wyszedł na początku roku Podpunkt kolejny: Co z tego że apple ma super fajne nie crashujące aplikacje? Jak ci aplikacja crashuje na andro to ją wywalasz i wgrywasz kolejną albo piszesz ją sam... Apropo ramu w telefonach z androidem:D Od kiedy komukolwiek z androidem brakuje ramu na co kolwiek ?:D Skoro andro zwalnia zajęte miejsce dla kolejnej otwartej aplikacji zamykając wcześniej używaną... NAJWIĘKSZĄ zaletą telefonów na androidzie jest to, że możesz tworzyć własne romy lub wgrywać te tworzone przez profesjonalistów jak np. XDA Developers. Jeśli nie znasz się na temacie a chcesz tylko uchodzić za specjalistę pamiętaj, że ktoś może się Twoim gadaniem bez sensu zrazić do systemu którego nie miał nawet w ręce a być może jest dla niego stworzony. Fragmentacja czeka też windowsa nie oszukuj się. Jeśli pójdą w ślady Apple to będzie to ograniczało zaawansowanych użytkowników a jeśli andro to będzie fragmentacja. Są tylko te 2 drogi. Jeszcze raz: NAJWIĘKSZĄ zaletą androida jest to że możesz sobie zflashować takiego roma jaki ci odpowiada! Co do videorozmów zgoda. Mam sgs i jestem w play i jeszcze mi się nie zdarzyło w ciągu prawie roku z nikim rozmawiać w ten sposób a raczej wykorzystuję większość funkcji sgs-a. Nie wiem gdzie leży problem w tym, że telefon jest na kartę micro-sim. Można dociąć zwykłą do tego rozmiaru w 5 min a w każdym salonie np. Play wymienią Ci ją za dar

  • 0

    63. ~n  2012-01-22 11:39:45  host: public-gprs214841.centertel.pl

    Ktoś wie kiedy zostanie odblokowana możliwość ustawienia tej nokii jako access point? Wkurzający jest brak takiej opcji i nie rozumiem dlaczego jej nie ma.

  • 0

    64. ~  2012-01-27 08:33:43  host: 31.61.72.131

    Za mały ekran, fatalny kształt, nieergonomiczna obudowa, wypukły ekran podatny na zarysowania. Po kiego grzyba komu zewnętrzny slot karty SIM?! Aaa, przecież są dzieci, które co chwilę zmieniają sieć... Idiotyczna zaślepka USB... Dla mnie porażka już od strony fizycznej. A kafelki... kafelki to ja muszę dziś w kiblu wyszorować.

  • 0

    65. ~  2012-01-27 19:37:47  host: arp122.internetdsl.tpnet.pl

    TELEFONIK WCHODZI DO OFERTY T-MOBILE OD JUTRA;)

  • 0

    66. ~xxxx  2012-01-29 19:37:51  host: 89-73-154-80.dynamic.chello.pl

    w Orange też będzie za niedługo

  • 0

    67. ~dsa  2012-01-30 14:33:28  host: ivb92.internetdsl.tpnet.pl

    jakos jest juz 30 i go nie ma w t-mobile

  • 0

    69. ~VIP...3  2012-01-31 22:20:02  host: apn-95-41-92-162.dynamic.gprs.plus.pl

    Jednak N8 żadna nie przebija ;P

  • 0

    70.  2012-02-01 11:04:40

    jakos dalej nie ma w t-mobile.

  • 0

    72. ~ona83  2012-02-01 20:29:43  host: 89-73-224-109.dynamic.chello.pl

    telefon ma swoja premie 4 lutego tego roku.bynajmniej w orange bedzie na pewno! juz klieci pytaja o ten telefon.takze wiem ze bedzie szal.jak promowali n500 to ludzie rzucali sie, a moim zdaniem to produkt jak kazdy inny w innym opkowaniu.

  • 0

    73. ~gośc  2012-02-02 14:22:01  host: exit-01a.noisetor.net

    Wbudowana bateria z gwarancją na rok , przy delikatnym użytkowaniu ładowanie co 1,5- 2 dni,przy zawieszeniu systemu nie da się już wyłączyć telefonu poprzez jej wyjęcie- reset z poziomu klawiszy sprzętowy oraz zwykły: < wciskamy jednoczesnie klawisz glosnosci w dol wlacznika oraz kamery> usuwający dane uzytkownika.Brak slotu kart mmc a żeby było smieszniej po podłaczeniu kablem pod usb brak mozliwości trybu pamięc masowa- transfer danych wyłacznie poprzez aplikacje zune, świetne rozwiązanie, brak przedniej kamery. Złacze słuchawkowe 3,5mm w amerykańskim standardzie AHJ czyli brak kompatybilności z innymi słuchawkami czy starszymi zestawami nokii:).

  • 0

    74. ~hulliken  2012-02-02 21:38:26  host: 095160040232.rzeszow.vectranet.pl

    Ponad dwa tysiące, za to samo co mam w moim se NEO?! Ten sam procesor, podkręcony do 1,4, RAMu tyle samo, aparat o tej samej matrycy. Jeszcze z wm7, w życiu bym go nie kupił.

  • 0

    75. ~  2012-02-02 22:15:56  host: apn-95-41-197-104.dynamic.gprs.plus.pl

    Nokia to wciaz dno. SGS2!

  • 0

    76. ~michal  2012-02-05 00:29:36  host: apn-77-112-250-99.dynamic.gprs.plus.pl

    A po to zewnętrzne wejście na się karty sim żeby nie nosić dwóch telefonów przy sobie bez przerwy, ale mi wygoda wyłączać telefon, wyjmować baterię, wymieniać kartę, wkładać baterie z obudową i włączać telefon od nowa. Chociaż ideałem byłyby dwa wejścia na kartę. Po co? Ile osób dzisiaj posiada conajmniej 2karty, w telefonie służbowym i prywatnym, albo jak sam mówisz dzieciaki mają po dwie i trzy, zresztą to ich sprawa ile maja kart, chyba lepiej, że producent ułatwia ich szybką wymianę.

  • 0

    77. ~m  2012-02-05 15:32:55  host: blo242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    *60 Nie pisz głupot bo mam akurat sensation i jak leży to wytrzymuje znacznie więcej niż 4 godz. W sumie zbytnio to nigdy długo nie leżał. Bateria się najbardziej rozładowuje podczas grania czy oglądania filmów. W każdym smartphone tak jest niestety. Laptopy tez tak mają. Niestety wszystko idzie naprzód tylko nie wydajność baterii. 2 kamera jest dobra do skype-a. W swoim życiu miałem nokię 6510 używałem też 3 razy po ok miesiącu c5-00, 6650 i 5800XM powiem ze to był HORROR. Nokia jest niestety za droga. 2000zł za szajs co będzie trzeszczał za 6 miesięcy. Co do android marketu masz racje ;) jest tam sam badziew. Dlatego apple daje 16-32GB żeby móc zainstalować wszystkie super aplikacje z appstore

  • 0

    79. ~ewel  2012-02-06 19:26:11  host: adce4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    może i fajny ale dla przeciętnego obywatela zbyt drogi to jest minus:( jak na razie czekam na poprawę:)

  • 0

    80. ~kolo  2012-02-06 21:10:54  host: eas112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nic ciekawego, samsung sII bije go w każdej opcji, kicha

  • 0

    81. ~maciek  2012-02-07 17:42:12  host: cyberfox.pl

    Czyżby pierwsza Nokia z Windowsem? :) No no no, no to Nokia mnie zaskoczyła, i do tego procesor 1,4 GHz. kurcze, postarali się :D Zawsze Nokia tradycyjnie ciągnęła Symbian, a tu proszę.

  • 0

    82. ~  2012-02-08 21:45:47  host: pub-113.159.net-kontakt.com.pl

    Spoko ale czemu tylko 512 mb ram no i ta cena

  • 0

    84. ~elmo  2012-02-10 10:02:16  host: public93298.xdsl.centertel.pl

    TELEFON JUŻ JEST CHODZI SUPER-PROCESOR IGŁA PIERWSZY UDANY SMART NOKII

  • 0

    85. ~adss  2012-02-10 14:33:51  host: 91.228.35.43

    szkoda że nie ma wejścia na microsd

  • -3

    86. ~  2012-02-10 18:43:39  host: 46.204.44.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    nie ma podczerwieni :( Dno nie telefon :/

  • 0

    87. ~JOGIwNOGI  2012-02-12 20:16:06  host: ip-85-219-168-251.net2u.pl

    Koledzy moi drodzy i koleżanki najdroższe - od kilku lat na rynku smartfonów patrzy się jedynie na parametry takie jak procesor i ilość RAMu. Producenci ścigają się, kto da więcej. Prawda jest taka, że nie ma to znaczenia. Samsung Galaxy S II ma dwurdzeniowca, czyli niemal dwa razy większy procesor, niż Lumia, dwa razy więcej RAMu, ogólnie "bije na głowę" Nokiowską ostatnią deskę ratunku. I co z tego? Działa tak samo, a mając możliwość porównania obu przez długi okres czasu stwierdziłem, że nawet gorzej niż Lumia 800... Lumia jest naprawdę szybka i nie potrzeba jej dwurdzeniowego procesora i 1GB RAMu, ponieważ ten lekki i bardzo wydajny system (w moim odczuciu), jakim jest Mango, tego nie wymaga. Gorzej rzecz ma się z Androidem, który wciąż ma problemy z fragmentacją plików (upiorność, naprawdę zmora tego systemu), nagłymi przeciążeniami procesora (nagłe zacinki) i ogólną skłonnością do trzymania w pamięci tymczasowej ton zalegających tempów (potrzeba resetwania lub używania programów do tego stwożonych, niepotrzebne kilka dodatkowych czynności). Moim zdaniem Android jest nieco przereklamowany, jest to po prostu zawiesisty śmieciuch i dlatego telefony, które mają Androida, potrzebują tak wielkich procesorów i RAMu, które kompletnie nie świadczą o prawdziwych możliwościach telefonu. Tylko w takim wypadku Android staje się telefonem użytecznym i doskonałym, jak S II, który i tak z potężnym zapleczem technologicznym wciąż ulega słabościom Androida. A zatem - prawdziwe możliwości i wydajność telefonu nie oceniamy po liczbach, ale po kontakcie z telefonem, kiedy to już przetestujemy go na wszystkie ewentualności. Mnie Lumia wydaje się pod wieloma względami lepsza od SII, i nie są to wcale żadne liczby, ale czyste porównanie telefonów w praktyce. Tyle w temacie.

  • 0

    88. ~widz  2012-02-13 04:22:44  host: 89-75-176-119.dynamic.chello.pl

    Czytam to wasze przekrzykiwanie się na androidy, iOS i windowsy, na gigaherce, megabajty ramu i inne cuda. Czytam wasze żale o HDMI, o Bluetooth 3.1 itp... i jakoś mnie to przeraża. Jakby ktoś czytał wasze komentarze pięć lat temu, uznałby zapewne, że to forum o komputerach. A tym czasem wy piszecie o telefonach. Pomijam już oklepaną kwestię "do czego tak naprawdę służy telefon", bo suchej nitki na mnie nie zostawicie, ale zastanówcie się, po co wam to wszystko w jednym urządzeniu? Ktoś wspaniale wasz przekonał, że MUSICIE mieć ciągłą łączność z internetem (facebook, twitter itp., nie mówcie o sprawdzaniu jakże ważnych, zapewne biznesowych e-maili, bo parsknę śmiechem), że musicie mieć stertę aplikacji, że musicie mieć najnowsze oprogramowanie, musicie robić najlepsze zdjęcia i rozsyłać je znajomym, publikować "na ścianie", że musicie mieć najmocniejszy procesor, najwięcej pamięci ram, wszystko! Nie zapomnijcie tylko, że z waszych kieszonkowych superkomputerów można jeszcze pisać SMS-y i telefonować... poważnie! Takie bajery też tam są :D

  • 0

    89.  2012-02-13 10:12:51

    Czekałem na Lumię 800 z nadzieją (zwłaszcza iż będzie dual SIM), ale teraz mam wątpliwości. Pytanie do kogoś, kto zna poniższe telefony w praktyce, a przynajmniej część z nich. Nie mam uprzedzeń względem marki ani systemu. W sumie nie jestem gadżeciarzem, aczkolwiek z tysięcy aplikacji może coś dla siebie bym wybrał. Najważniejsze kryteria: - ma działać (nie psuć się i nie wieszać), - odporność na mnie (zadrapania, upuszczenia) - przyzwoity zasięg i czystość dźwięku, - synchronizacja z MS Outlook (serwer Exchange) - dostęp do map (raczej drobne koszty synchronizacji niż kilkaset zł za soft), - możliwość kopiowania SMS-ów do Excela; plus za zrzut całości skrzynki kilkoma kliknięciami, - plusem będzie dobra bateria (czy ta niewymienna po roku nie będzie wielkim problemem?), - internet - od czasu do czasu, - zdjęcia - tak na szybko w sklepie, tablica z ustaleniami. Do "prawdziwych" jest aparat. Rozważałem głównie: Motorola RAZR, Samsung Galaxy SII i9100, Nokie Lumia 800, N9, N8, E7 Motka za duża :( SGS trochę za duży. Ponoć mało odporny na użytkownika. Nokie 800 i N9 może mniejsze ale mało wygodne. Gdyby 800 miała dual SIM (w Polsce nie ma), to bym ją wziął, a tak dylemat. E7 i N8 to w zasadzie już "starocie", więc pewnie wiele rzeczy poprawiono. E7 ma klawiaturkę normalną, ale pytanie czy zawiasy odporne. Od święta mogę coś wgrać (uaktualnienie), ale nie zamierzam codziennie dłubać w sofcie. Czy ktoś może coś podpowiedzieć?

  • 0

    90. ~mati  2012-02-14 22:08:20  host: 88-199-33-99.tktelekom.pl

    witam posiadam ten telefon od kilku dni... Jest rewelacyjny... Jak czytam te wasze komentarze to płakać mi się chce... Najpierw go kupcie i przetestujcie a dopiero później piszcie ze jest beznadziejny... Fakt bateria jest trochę slaba... Ale w którym smartfonie jest lepsza? Nokia w porównaniu z samsungami robi przynajmniej solidne telefony z dobrego materiału a nie tani plastik... Galaxy s2 sprzedałem po tygodniu bo ten system to dla mnie kosmos i kompletny burdel ale jeśli ktoś to lubi. Tej Nokii nie zamienię na żaden inny telefon.

  • -1

    91. ~jacykowwww  2012-02-16 12:02:10  host: ip5456bb38.speed.planet.nl

    telefon wszystko pieknie tylko bateria najwieksza porazka nokii

  • 0

    92. ~czartwj  2012-02-16 20:13:19  host: 178.181.36.132.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Co rok dwa lata wymieniam telefon na ten z wyższej półki. Ważne są trzy aspekty użytkowość (poczta, kalendarz, słyszalność rozmów, nawigacja, przeglądanie kontaktów podczas jazdy samochodem), wygląd (czytaj jakość wykonania i wizualne odczucia) oraz bateria. Szukałem miesiąc wybierając między Samsungiem II a HTC Sensation i Lumią. Dopiero dzisiaj w Saturnie mogłem poczuć i zobaczyć tą ostatnią i powiem wam, że leży w dłoni, szybko działa i jest po prostu piękna . Pieprzę szybsze procesory i to że Android to lepszy system (wiem bo znam paru informatyków) ta komórka na pewno sprawi mi przyjemność a w końcu chyba o to chodzi :) Jutro ją zamawiam :)

  • -1

    93. ~dmc  2012-02-17 10:00:24  host: user-164-126-188-15.play-internet.pl

    aparat widze że jak w 6500s :/ tragedia

  • 0

    94. ~XYZ  2012-02-17 18:03:08  host: 77-253-127-179.adsl.inetia.pl

    Brak synchronizacji z Outlookiem inaczej niż przez chmurę to wielka porażka tego sprzętu, przynajmniej dla mnie.

  • 0

    95. ~  2012-02-18 22:34:29  host: user-109-243-7-109.play-internet.pl

    Phonik. Mam pytanie do uzytkownikow. Czy ma on folder plikow taki jaki ma sgsII?

  • 0

    97. ~dareus  2012-02-20 23:24:31  host: host-79.173.20.24.tesatnet.pl

    Jak ustawić by trzy sprzętowe przycisko-ikonki były podświetlone? W ustawieniach jasność ekranu ustawiłem na max i wtedy ikonki te są zawsze wyłączone. Gdy ustawiam tę jasność na automat, wtedy świecą. Mnie interesuje opcja ich podświetlenia w momencie ustawienia jasności ekranu na max. Za pomoc z góry wielkie dzięki.

  • 0

    98. ~Daniel  2012-02-23 12:23:14  host: bpb17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kto moze mi powiedziec czy w Lumii zadzwoni budzik jak telefon bedzie wylaczony? Bo w androidzie to poracha!! Chyba ze to jakis problem sprzetowy czy systemowy - nie znam sie na tyle. Ale symbian potrafi jakos wlaczyc budzik...

  • -1

    99. ~Loki  2012-02-23 13:59:51  host: dxy66.internetdsl.tpnet.pl

    Szkoda, że nie ma kamery z przodu...

  • 0

    100. ~filip 32  2012-02-24 00:34:47  host: 078088088014.kielce.vectranet.pl

    kupiłem ten tel wczoraj , cóż wygląda pięknie , system wyjątkowy i napewno diametralnie inny od pozostałych na rynku , bez wątpienia telefon dla indywidualistów , wiele zalet i ciekawych rozwiązań , jedna ogromna wada , wprost nie do wiary że brak mu funkcji połączenia laptopa z internetem za pomocą telefonu , usb bluetooth nic z tego , nawet aplikacji płatnej do hot spot nie można odnaleść , jak dla mnie ogromny minus ......

  • 0

    101. ~nokia 800 lumia  2012-02-26 07:28:20  host: 178-36-214-221.adsl.inetia.pl

    apeluję o pomoc nie mogę nigdzie odnaleść w telefonie licznika danych czy to połączeń czy internetu , jeśli tak to dyskfalifikacja telefonu a jescze jedno nawigacja jest w trybie on line !!!!!!!!!1 tragedia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 1

    103. ~  2012-02-26 23:36:12  host: host-92-27-91-175.static.as13285.net

    mam ten telefon i polecam jest duży ale warto go mnie bateria długo trzyma

  • 1

    104. ~:)  2012-02-27 17:50:37  host: host-89-230-129-27.inowroclaw.mm.pl

    Kupcie sobie nokie 3310 zajeebisty !! dzwoni pisze sms-y i jest nie do zajechania :D ja go mam i jestem zadowolona :D pozdr

  • -1

    105. ~romek  2012-03-02 13:45:39  host: 83-238-76-128.ip.netia.com.pl

    Bateria nie wymienialna, przy łączeniu z netem działa 5 godzn. 16gb i nic wiecej . Porazka, zadnych wyjsc na tv .

  • -1

    106. ~Krzychu  2012-03-03 07:12:35  host: ip-79-175-226-95.cable.smsnet.pl

    16 mln kol i wyświetlacz 3.7 cali a bteria Li-Ion ? No to można go porównać do Nokii 6300. Będzie padać co chwile.

  • 0

    107. ~ma  2012-03-03 19:50:52  host: 80.48.128.85

    zdjęcia szczegolnie ostatnie ostatnie są interesujące :D

  • 1

    108. ~nn  2012-03-05 13:08:34  host: xt2770.stansat.pl

    Czy ja dobrze usłyszałem? Nie można zmienić tapety na np zdjecie swojego psa lub dziecka i&#65279; nie można ustawić wlasnej muzy na dzwonek? Moze to ktoś potwierdzić? Da sie to modyfikowac jakos?

  • 0

    109. ~  2012-03-07 09:56:21  host: 078088221042.kielce.vectranet.pl

    moim zdaniem lipa.. nawet nie można ustawić tapety ani własnego dzwonka..-,-

  • 1

    110. ~carrin  2012-03-13 21:13:11  host: dslb-094-219-116-135.pools.arcor-ip.net

    dzisiaj przynioslam sobie z salonu tego smartphone'a i jestem zauroczona, ladnie i szybko chodzi, ekran ma super zywe kolory, aparat robi dobre zdjecia, jak dla mnie tylko jeden mankament: z zelowymi paznokciami daleko nie zajde na tym telefonie :D

  • 0

    111. ~singi  2012-03-16 23:17:25  host: ip-94-42-59-114.multimo.pl

    a ja mam sony ericssona w595 i nie narzekam hehehe

  • 0

    112. ~WtF :D  2012-03-19 17:01:09  host: 80.51.142.228

    nokia n8 wydaje sie lepsza ;D

  • 0

    113. ~aro  2012-03-19 23:59:13  host: 83.238.59.230

    Jak czytam te komentarze to mam wrażenie, ze piszą je osoby które w ogóle nie miały w rękach tego telefonu. Dzisiaj zostałem szczęśliwym posiadaczem tego telefonu i muszę powiedzieć, ze użytkowanie go to sama przyjemność. Przezucilem się z htc sensation, Nokia z windowsem chodzi o niebo lepiej niż htc z znakiem nie ma żadnych przycinek ani nic w tym stylu menu przejrzyste i minimalistyczne, telefon świetnie wykonany czuć solidność wykonania, idealnie dopasowany elastyczny pokrowiec całkiem niezły aparat i możliwość nagrywania filmów w HD i to naprawdę dobrej jakości, tapetę można sobie ustawić bez problemu nie wiem skąd takie pogłoski ze nie ma takiej opcji za to z dzwonkiem rzeczywiście troche gorzej bo nie da się go ustawić. Ale telefon jest naprawdę magiczny i jak dla mnie Nokia nareszcie zrobiła porządnego smartfona. Komentarz został napisany z Nokia Lumia 800.

  • 0

    114. ~Marilyn.Manson  2012-03-21 19:27:35  host: copyg5-nt.ilm.warszawa.sint.pl

    Po wielu namysłach i próbach przekonania mnie przez kolegów z pracy do telefonu na Anroidzie, mimo wszystko zakupiłem Lumię 800. Oprócz jednego SE, zawsze byłem wierny Nokii, ale miałem mnóstwo obaw, bo telefony na Symbianie były już mocno w tyle i rozsądek podpowiadał, że już czas najwyższy zostawić Finów i kupić coś innego. W każdym razie, pierwsze wrażenia są pozytywne. Bardzo podoba mi się minimalizm interfejsu Metro, wszystko chodzi mega płynnie i szybko. I mimo pewnych braków albo udziwnień (Zune, nie można wysłać plików przez bluetooth, brak przedniej kamerki, czy brak możliwości ustawienia własnego dźwięku SMS) jest to naprawdę świetny telefon. Jakość wykonania całego telefonu, jego wygląd są fenomenalne. Mam nadzieję, że kolejne aktualizacje poprawią / usuną denerwujące błędy i wtedy będzie świetny telefon. Teraz jest 'zaledwie' bardzo dobry.

  • 0

    115. ~Pastor777  2012-03-22 00:22:11  host: ip-78-30-103-162.free.aero2.net.pl

    Mam i jestem absolutnie zachwycony. Najgorsze jest, że wzbraniałem się przed telefonem z Windows Phone 7, a teraz świata poza nim nie widzę. Do 90% malkontentów - zamiast pisać bzdury (nie da się zmienić tapety, dzwonka - WTF? Mam własną tapetę i dzwonek) pobawcie się nim przez kilka dni. Jeśli jesteście uparci, nic nie zmieni Waszego zdania, ale przynajmniej nie będzie tyle fałszu w temacie. Plusy telefonu: rewolucyjny system, design (dla mnie najładniejszy na rynku), integracja z serwisami społecznościowymi (na taką skalę i tak fajnie nie robi tego żaden inny system - udziały Microsoft w Facebooku nie poszły na marne ;), integracja z usługami Windows Live (Skydrive!) Minusy: dla mnie tylko jeden. Nie wszystkie mega wypasione funkcje dostępne na rynkach USA i UK są dostępne w Polsce... Ogolnie: dla mnie to jedyny system, który rzeczywiście wygląda jakby był stworzony "teraz". Mając w rękach telefon z Android (jest żywcem wyjęty z ery Windows XP) i Windows 7 - czuć kolosalną różncę na korzyść WP7 (i Lumii). Król wrócił i ma właściwie jednego kokurenta - iPhone'a. P.S. Dla malkontentów - w rękach miałem SII, iPhone'a i kilka innych telefonów z Androidem i WP7. I zdecydowanie preferuje Nokię. A SII jest ok, ładny, ale 2 procsory i high end'owe bebechy świadczą bardziej o porażce niż sukcesie Androida. No bo, co to za system, który żeby działać mniej więcej płynnie potrzebuje niemal 2 razu wiecej mocy obliczeniowej (a nadal wygląda jak produkt wypuszczony na rynek kilka lat temu),

  • 0

    116. ~gracz  2012-03-26 14:00:12  host: z10-10.opera-mini.net

    109 to ty chyba nie umiesz korzystac z telefonu. Zostan lepiej przy starszych nokiach bo chyba nie wyrabiasz.

  • 0

    117. ~Gościu  2012-03-31 13:50:20  host: fbe118.internetdsl.tpnet.pl

    Witam! Nie miałem niestety Lumi 800, ale miałem HTC Mozart na tym systemie. Ogólnie system jest świetny pod względem prędkości, bezawaryjnie działa, nie wiesza się! nie potrzebuje telefonu o parametrach SII, żeby działać świetnie. Największa wada systemu: Brak możliwości wysyłania plików przez bluetooth!! Szata graficzna? Jaka szata graficzna, kilka migających kwadracików i tyle, nie jest to bardzo miłe dla oka. Brak konkretnego ekranu głównego, na którym można utawić jakąś tapetę. Wyświetlacz 3,7 cala za tą cenę? nie wydaje wam się trochę mało? Chyba że ktoś lubi mniejsze rozmiary. Nieciekawa klawiatura qwerty do sms-ów. Brak odstepów między klawiszami ekranowymi. Są to niewielkie rzeczy, a bardzo przeszkadzają w codziennym użytkowaniu telefonu.

  • 0

    118. ~  2012-04-04 19:23:28  host: z58-09.opera-mini.net

    *98* co ty człowieku bredzisz na temat tego budzika,jakoś moim SGSII i SG ace budzik włącza się normalnie podczas gdy telefon jest wyłaczony a testuje to co 2/3 dni gdyż mam nawyk ładowania telefonu tylko na wyłączonym

  • 0

    119. ~  2012-04-05 14:55:17  host: user-164-127-130-81.play-internet.pl

    ta lumia może konkurować z telefonami do 1000 zł na pewno nie za 1800 zł galaxy s2 przegrywa jedynie jakością wykonania , większy wyświetlacz dłuższa praca , na bateri, lepsze zdjęcia i filmy , ruter,brak slotu sd karta micro sim fatalna komunikacja z innymi urządzeniami małe możliwości personalizacji oraz ograniczenia microsoftu dyskwalifikują lumie w tej cenie wygląd to nie wszystko

  • 0

    120. ~  2012-04-05 18:13:07  host: user-164-126-206-162.play-internet.pl

    Witam ten telefon powinien kosztować nie więcej niż 1000 zł

  • 0

    121. ~Konsio  2012-04-07 17:15:03  host: 89-72-41-246.dynamic.chello.pl

    A jaki pakiet danych będzie potrzebny żeby w telefonie spokojnie sprawdzać FB, pogoda i poczte ??

  • 0

    122. ~vi  2012-04-08 13:51:20  host: 213-92-138-58.serv-net.pl

    lumia ma system w ktorym nic nie wyslesz ani nie odbierzesz przez bluetooth. nie podlaczysz do kompa jako dysk. menu prostackie jak windows media center

  • 0

    123. ~dotyk  2012-04-09 17:25:24  host: 193.188.198.20

    jak wysłać pliki do innych? bo w innych to bluetooth, a tu... ???. chcę go kupić ale muszę się dowiedzieć co z tym wysyłaniem .

  • 0

    124. ~Pastor777  2012-04-11 00:14:35  host: ip-78-30-102-167.free.aero2.net.pl

    Pliki możesz wymienić na co najmniej kilka różnych sposobów: - SkyDrive (masz 25gb miejsca po stworzeniu konta, Windows Phone jest w pełni połączony ze wszystkimi usługami Live - Hotmail, SkyDrive, konto xBox i inne) serwisy społecznościowe (integracja z najpopularniejszymi) - mms - mail BlueTooth nie ma. W sumie mogli go zaimplmentować, ale z drugiej strony jak często rzeczywiście korzystacie z tej funkcjonalności? System jest zamknięty. Komunikacja z komputerem odbywa się tylko za pośrednictwem programu Zune (taki Windowsowski odpowiednik iTunes). Wrażenia - na początku nieco irytyje. Też byłem przyzwyczajony do rozpoznawania telefonu jako dysk twardy. Przerzucałem zdjęcia, mp3 w kilka sekund z i do telefonu. Poźniej zaczynasz widzieć plusy takiego rozwiązania (synchronizacja danych, w tym bezprzewodowa wymiana informacji w jednej sieci Wifi - jak "zezwolisz", telefon automatycznie wymienia się informacjami z Twoim PC, przez co masz zaarchiwizowane wszystkie pliki na telefonie). W każdym razie - użytkownikom iPhone będzie się łatwiej przerzucić. P.S. Windows Phone ma jeszcze kilka świetnych opcji, o których nikt nie wspomniał. Mi najbardziej podoba się możliwość, wywołania telefonu przez sieć (tzn. zgubiłeś gdzieś słuchawkę, możesz wejść z PC na odpowiednią witrynę i używając loginu i hasła konta live "namówić" swój telefon do: zadzwonienia, wydrukować jego lokalizację lub zablokować albo wykasować pamięć - w przypadku kradzieży).

  • 0

    126. ~Nazir50  2012-04-13 12:01:52  host: nat-pra1-154.aster.pl

    Nokia Lumia800 to super telefon , ale poczekam na Lumia900. Za Android już dziękuję wszystkim producentom badziewia zabawek.

  • 0

    127. ~sjdbdj  2012-04-15 19:31:08  host: cpc2-warr6-2-0-cust890.1-1.cable.virginmedia.com

    lol jak ja tylko zobaczylem jaki to ma procesor :) 1.4 GHz wow to bedzie laleczka :) ciekawe ile kosztuje bo ale z takim procesorem to ma warto kosztowac :) to musi byc lepsze niz nie jeden Tablet

  • 0

    128. ~Hiszpan15  2012-04-16 17:34:52  host: 89-74-32-47.dynamic.chello.pl

    Potwierdzam. Przesiadłem się z Samsunga Galaxy S II. w obliczu zamotanego Androida WP 7,5 to po prostu bajka. Córka ma 6 lat i najważniejsze dla niej funkcje, czyli aparat i galeria albumów już ma pochytane. Jest bajecznie prosty w obsłudze. Co do wyjścia na na karty mini SD, to myślę że to jest kompletnie zbędny dodatkowy port. 25Gb w SKYDRIVE w zupełności wystarcza tym bardziej że zsynchronizowane pliki i zdjęcia dostępne są w folderze zdjęcia. Przyzwyczajony byłem do Nokia PC Suite. Po kilku razach połączenia Lumii z lapkiem za pomocą ZUNE stwierdzam, że to jest po prostu rewelka. W sumie cały telefonik z tym co wewnątrz i na zewnątrz po prostu bajka. Opcja znajdź telefon jest dla mnie idealna, zdarza się zapomnieć gdzie się położyło tel w domu. Zamiast latać po piętrach korzystam często ze "Znajdź zgubiony telefon":)Na plus śą także automatyczne aktualizacje. Nawigacja OFFLINE od ostatniej aktualizacji. Działa *** Dzisiaj przetestowane na trasie Sosnowiec-Rydzynki razem z nawigacją Auto-Mapa 5.0. Chodzi lepiej niż Auto-mapa, szybciej łapie GPS'a, szybciej lokalizuje nową trasę i punktów Poi milion razy więcej:) Minusem jest bateria: Bateria na wyłączonej transmisji i wyłączonym wi-fi trzyma trzy dni, z włączonymi funkcjami wytrzyma od rana do północy. Następny minus to głośnik, na włączonej nawigacji głos lektorki hula ok, ale rozmowa przez głośnik w aucie to porażka. Panowie od Nokii zróbcie coś z tymi szczegółami bo psuje wizerunek. Ogólnie polecam ten telefonik wszystkim tym, którzy nie potrzebują 300 tysięcy różnych dupereli którymi można zaśmiecić Androida.

  • 1

    129. ~Aleksander  2012-04-16 19:49:14  host: 77-254-122-243.adsl.inetia.pl

    Może ktoś orientuje się czy można w Lumii 800 ustawic wieksza czcionke w smsach otrzymywanych? Duzy ekran a smsik malutki, musze uzywac lupy. Po miesiącu jestem cały czas zachwycony tym telefonem, polecam.

  • 0

    130. ~ozi  2012-04-20 22:31:20  host: ds3.pollub.pl

    niewielka zmiana w rejestrze pozwala zmusic lumie aby byla widoczna jako dysk twardy w PC.

  • 0

    131. ~lumia  2012-05-13 00:13:35  host: 87-205-218-216.adsl.inetia.pl

    Lumia to idealny kandydat na stratę swoich funduszy! 1700zł za telefon który ma fabrycznie nałożone ograniczenia, brak możliwości modyfikacji. Smartfon należy do mnie, więc powinienem decydować co chce z nim zrobić oraz co nagrać. Jesteście zachwyceni płynnością WP? Android nawet na 244 Mhz działa w pełni płynnie! Sam posiadam 256MB RAM w telefonie i wcale nie utrudnia to pracy. Kafelki ślicznie komponują się z toaletą. Poza tym można pobrać bezpłatnie z google play na androida nakładkę która upodabnia naszego androida do WP, prawo wyboru. Ludzie zazwyczaj nie korzystają i nawet nie wiedzą co oferuje nam smartfon. Większości wystarczą jedynie SMSy i MP3, a do tego nie trzeba wydawać 1700zł. Android ma wielkie wsparcie deweloperów, IPhone sam jest wspierany przez samego siebie czyli Aplle, a WP nie jest tak wspierany jak IOS ani nie ma takiej społeczności jak android bo jest systemem zamkniętym. Przykładem jest Windows (do PC) brak ograniczeń oraz tanie podzespoły wyparły Maca. Gdy ktoś zna możliwości Androida i wie jak działa to nigdy na taką lumie z WP by się nie obejrzał.

  • 0

    133. ~  2012-05-17 08:15:18  host: wi-fi.wctt.pl

    @129 kup sobie Lumię 900. Będziesz miał większe czcionki.

  • 0

    134. ~dag  2012-05-19 16:06:30  host: 91-231-53-2.holicon.pl

    Zmiana czcionki raczej odpada; nie mozna też zastosować własnej mp3 jako dzwonka. Polskich aplikacji też jak na lekarstwo :/ Mimo to telefon mi się podoba :)

  • 0

    135. ~  2012-05-20 11:53:59  host: abgy41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja mam Samsung Omnia II i uwazam że nokia lumia 800 nie dorasta mu do pięt...

  • 0

    136. ~PINO INOWROCLAW  2012-05-23 18:53:52  host: host-89-230-145-50.inowroclaw.mm.pl

    WITAM CZY NOKIA LUMIA 800 POSIADA LICZNIK SMS CZEKAM NA ODPOWIEC

  • 0

    138.  2012-05-24 07:32:27

    @dmc - w każdej kolejnej aktualizacji poprawiają jakość zdjęć, więc teraz jest zdecydowanie lepiej niż w momencie pisania tesu. @Aleksander - nie ma możliwości zmiany wielkości tekstu wiadomości SMS. Ktoś też pytał czy jest licznik SMS-ów? Nie, nie ma, nawet w menu serwisowym.

  • 0

    139. ~ktoś normalny  2012-05-25 14:31:12  host: public77493.cdma.centertel.pl

    To tylko telefon.może jeszcze powinien mieć mikrofalówke otwieracz do piwa i zapalniczke.nie oczekujcie nie wiadomo czego.

  • 0

    140. ~junior  2012-06-02 13:38:26  host: h82-143-155-174-static.e-wro.net.pl

    Niestety wszystkie Lumie mają bluetooth które można podłączyć jedynie do słuchawki, zestawu samochodowego oraz przesłać kontakt. BRAM MOŻLIWOŚCI PRZESYŁANIA PLIKÓW !!!!!!!!!

  • 0

    141. ~PINO INOWROCLAW  2012-06-06 14:58:02  host: host-89-230-135-12.inowroclaw.mm.pl

    CZY WY TEZ MACIE PROBLEM ZE WASZA NOKIA LUMIA 80 NIE ODCZYTUJE KODOW USSD OPERTATORA PROSZE O ODPOWIEC CHODZI O SIEC PLAY

  • 0

    142. ~zaskoczony  2012-06-08 18:57:11  host: ip-78-30-121-239.free.aero2.net.pl

    Ale ten aparacik to prymityw :-( Brak podstawowych funkcji przeciętnego telefonu sprzed 2 lat !!! Powinni go sprzedawać a raczej rozdawać w Biedronce ;-)

  • 0

    143. ~edi  2012-06-10 20:30:19  host: 89-77-56-89.dynamic.chello.pl

    Przyniosłam tego dziada wczoraj z salonu, a niech go piorun w ciemną noc strzeli! Takiego złomu jak żyje nie widziałam. Nie można go połączyć z niczym przez bluetooth tylko za pomocą kable można coś przesłać z komputera. Odtwarzacz mp3 porażka brak equalizera o innych mankamentach nie wspomnę.Pozostaje mi tylko sprzedać go jak najszybciej i kupić coś normalnego.

  • 0

    144. ~Karol  2012-06-15 02:54:40  host: ip-188-127-22-103.ennet.pl

    Miałem kupować ten telefon, ale to, że nie można wymienić baterii oraz zamknięte WP7 go dyskwalifikują. Niestety coś Nokia nie może się odnaleźć na rynku smartfonów :(

  • 0

    145. ~dms  2012-06-16 15:22:17  host: 213-238-93-153.adsl.inetia.pl

    Czy mozna ustawic wlasny dzwonek?

  • 0

    147. ~konji  2012-06-20 12:15:57  host: hhd30.internetdsl.tpnet.pl

    wszystko zależy do czego potrzebujecie telefonu - ja mam służbową Lumię do internetu i to był priorytet - do internetu w telefonie żeby nie jeżdzić z laptopem. I do tego sprawia się idealnie - duży wyświetlacz, szybki system i internet; a to, że sobie przez bluetooth nie wyślę dzwonka mi lotto bo do tego mam prywatny telefon. Jak ktoś szuka telefon do wszystkiego do SGSII raczej. Ja jestem z Lumni zadowolony do celów służbowych - net mam wszędzie szybki a jestem ciągle w terenie. Z tapetami i dzwonkami, że nie można zmienić na swoje to bujda. Trzeba się tylko przyzwyczaić do kafli i małej ilości w sumie niepotrzebnych ustawień. Nawigacja szybka i precyzyjna - używam Nokii navi i yanosika. Jedyne na co czekam do sterowanie głosowe - za to SGS wymiata konkurencję - szczególnie w SMS-ach i navi...

  • 0

    148. ~Rafal  2012-06-25 13:34:01  host: 212.180.179.70

    Skąd tyle negatywnych opini? Posiadam Lumię od tygodnia i to co mogę powiedzieć, tyo tylko same superlatywy, najlepszy telefon jaki istnieje na rynku. Żadne androidy i osy nie rónają się z windowsphonem i Lumią od Nokii. Solidne wykonanie, sprzęt chodzi super płynnie, wszystkie neizbędne aplikacje dostępne są na pokładzie za darmo. Nigdy nie zamieniłbym tego telefonu na żadnego androida i galaxy. Lumia to piękna sprawa. Jedyne do czego można się poważnie przyczepić, to bateria, wytrzyma niecały dzień przy włączonych wszystkich funkcjach internetowych itp... bateria to poważna wada, cała reszta to miód!

  • 0

    149. ~maly  2012-06-26 09:36:05  host: staticline58729.toya.net.pl

    Witam, mam ten telefon i jestem bardzo zadowolony. Może nie będę obiektywny bo od czasów SPV 500 używam telefonów z win na pokładzie z miesięczną przerwą na androida w wydaniu htc, którego szybko się pozbyłem ze względu na system. Telefonu używam do dzwonienia około 2 h dziennie, czasem coś obejrzę w internecie i bateria wytrzymuje 3-4 dni, przy włączonym trybie oszczędzania baterii. Dodam że jakość rozmów wyraźnie lepsza, niż w moim ostatnim telefonie htc hd 2. O aparacie i zdjęciach się nie wypowiadam bo do robienia zdjęć są aparaty a dla mnie osobiście telefon, może go nie mieć.

  • 0

    150. ~darias  2012-06-26 13:24:08  host: gate.samlerhuset.no

    hej. mam ten tel od tyg. zaskoczylo mnie to ze nie ma w niej javy i nie mozna w pelni korzystac przez to z internetu. jest cos co zastapi jave???!!

  • 0

    151. ~Partyzant  2012-07-01 09:12:36  host: public118210.xdsl.centertel.pl

    Ma 16 GB pamięci ale faktycznie czy okroili jeszcze coś z tego jak w Lumii 710 z 8GB do 5GB?Czy może jeszcze zaczekać na Lumie 900....Każda jedna fajna choć niedopracowana ale przyjemne w uzytkowaniu,przynajmniej w moim odczuciu.

  • 0

    152. ~darias  2012-07-01 23:16:29  host: 095160032047.warszawa.vectranet.pl

    czy wy tez macie ten problem? u mnie praktycznie przy kazdej stronie internetowej wyskakuje ze jest ona nie obslugiwana bo nie ma javy.. pomocy.

  • 0

    153. ~  2012-07-03 23:30:46  host: 178.73.49.198

    mam od wczoraj ten kombajn okazja kupilem za 320zl zobaczymy jak lata

  • 0

    154. ~daria  2012-07-05 15:26:51  host: gate.samlerhuset.no

    nikt nie pomoze?:(

  • 0

    155. ~dawid  2012-07-13 10:14:19  host: emd84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    skąd kupiłeś za 320 zł :O ??

  • 0

    156. ~Marek  2012-07-16 10:09:30  host: jzi22.internetdsl.tpnet.pl

    Szczerze to mam ten tel. od miesiąca i ... teraz mooocno zastanowiłbym się aby go powtórnie wziąść :( Bateria to totalna porażka! System może i fajny (sam chciałem windowsa) ale bez możliwości zainstalowania jakiejkolwiek aplikacji innej niż z pobranych z Marketplace! Tak więc zapomnijcie o tym do czasu wynalezienia sposobu na odblokowanie jego. Nawigacja ładnie działa bo z czułym odbiornikiem szybko łapie fix'a ale samo nawigowanie jest takie sobie :(

  • 0

    157. ~Aia  2012-07-29 09:51:09  host: host-89-228-255-183.olsztyn.mm.pl

    Jestem zachwycona telefonem. Bateria rzeczywiście mogłaby być lepsza, ale zapominam o tym biorąc pod uwagę intuicyjną obsługę i komfort jej użytkowania.

  • 0

    158. ~maciek  2012-07-30 23:52:21  host: 78-131-132-133.tktelekom.pl

    ludzie ktorzy narzekaja chyba nie potrafia tego telefonu obslugiwac :) narzekacie na baterie? - tryb oszczedzania baterii, wlaczanie internetu wtedy kiedy rzeczywiscie z niego korzystam - efekt - prawie 4 dni na jednym ladowaniu :) jezeli chodzi o system BAJKA! aplikacji tez juz co nie miara, takze nie mowcie ze bieda ze android lepszy, aplikacje juz praktycznie te same, a wszystkich i tak nie zainstalujecie w obu przypadkach, jakosc rozmow to jest to co powinno najwieksza uwage przykluc - ideal, 10/10 dla telefonu!

  • 0

    159. ~  2012-08-16 20:47:14  host: 093105163223.elblag.vectranet.pl

    Użytkuje go od miesiaca. Po aktualizacjach bateria potrafi wytrzymać nawet 5 dni, ale używam go tylko do dzwonienia. Sam telefon bardzo fajny, szybko działa. Jest pare mankamentów ale który telefon ich nie ma? Ocena 8/10

  • 0

    160. ~  2012-08-26 02:29:57  host: z41-09.opera-mini.net

    Po co wam do ciężkiej cholery smartfon z androidem? Do robienia zdjęć i wrzucania ich na fejsa i grania w angry birds? Proszę was jak chcecie mieć prawdziwe możliwości wybierzcie lumie. Przynajmiej dobra nawigacja i pakiet ms office. Jak wam przeszkadza niemożnośc przesłania pirackiego utworu to się cieszę. A karta pamięci po co wam? I tak 99% ludu posiada w swojej słuchawce 2 gb pamięci. Ręce opadają. Ten telefon to przynajmiej jakaś odmiana od wszechobecnych androidów.

  • 0

    161. ~ihu  2012-08-28 13:05:19  host: user-31-174-33-186.play-internet.pl

    używałem kilka dni lumie 800 moje spostrzeżenia - bateria się grzeje, zdecydowanie za mocno i za szybko czuć ciepło na obudowie. Zawiodły mnie zdjęcia jak na carl zeiss.. miernota 3+/5, brak klawiatury numerycznej do pisania sms (T9), nie kazdy jest fanem qwertyt. na temat systemy się nie wypowiadam bo to kwestia gustu, ale mnie nie rzuciło na kolana. Nie jestem fanem androida.

  • 0

    162. ~daba  2012-08-30 13:56:37  host: 217.153.205.50

    W jaki sposób mozna usunąć linki zapisane w "ulubionych" uzywając internet ekplorer ?

  • 0

    163. ~Leszek  2012-08-30 21:29:20  host: adsq120.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie super telefon do pracy ale i do zabawy. Poprzednio miałem Androida, ale nigdy więcej. Windows Phone działa błyskawicznie, bez żadnych zacięć. W połączeniu z Windows 8 desktop (testuję wersję próbną) mam wszystkie kontakty, dokumenty, materiały zsynchronizowane z laptopem, komórą i komputerem stacjonarnym. I waśnie tego potrzebowałem. Dla mnie ten telefon ma wszystko co powinien mieć dobry telefon. I jeszcze jedno - bateria trzyma naprawdę długo! Nawet gdy surfuje po Internecie kilka godzin, czasem w wolnej chwili pogram w grę, co 10 minut sprawdza mi się automatycznie poczta, rozmawiam kilka godzin, bateria wytrzymuje. Gdy jest słaba, system sam przechodzi do trybu oszczędzania baterii. Nie mam do czego się przyczepić. Idealny do pracy i zabawy. Malkontenci na pewno powiedzą, że słabo konfigurowalny. No ale do konfiguracji jest Android, do pracy Windows Phone z Officem. Polecam.

  • 0

    164. ~opos  2012-08-31 18:37:27  host: user-31-174-198-238.play-internet.pl

    dodam od siebie - zbyt się grzeje, niemiłosiernie palcuje, zdjecia na 3+/5, jak na TAKI telefon oczekiwałem znacznie czegoś więcej

  • 0

    165. ~galroch  2012-09-04 23:05:30  host: acby166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    każdy ma swój gust jak dla mnie super telefon -wytrzymały wyświetlacz na zarysowania -mocna obudowa i dodatkowy kondonek -dźwięk lepszy niż w androidzie -porządne mapy z nawigacją -porządny aparat to dla mnie podstawowe atuty dla których wybrałem ten telefon nie lubię telefonów które przy upadku zaraz się porysują lub rozbije się wyświetlacz resztę wad i zalet poznam pewnie przy dłuższym użytkowaniu :)

  • 0

    166. ~mark  2012-09-16 20:19:19  host: 89-69-34-74.dynamic.chello.pl

    Czytam o porządnej nawigacji. Czy osoby które to piszą widziały choćby Ovi Maps w takiej np. E52?

  • 0

    167. ~tomasz  2012-09-17 00:49:29  host: host-89-241-72-216.as13285.net

    Mam ja od paru dni i jest to powrot do nokii po 710 pare miesiecy temu Polecam autentycznie polecam Pierwsze co widzimy to te slynne kwadraty... i to jest dobre Mam tam ustawione 2 maile, sms, polaczenia, gg i whatup plus market Jeden rzut oka i wiesz co sie dzieje Ale nie kwadraty sa sila telefonu, niesamowita plynnosc aplikacje Spojrzcie na zakladke ludzie - po sychronizacji z fb kontakty z aktualnymi zdjeciami, wydarzenia z fb skopiowane do kalendarza, latwy poglad do tego co ludzie pisza (to akurat ,mnie nie interesi) Wyswietlacz na plus, klawiatura ekranowa ze slownikiem PL na plus, skype Bateria przy uzywaniu gg i whatsupp plus troche rozmow spokojnie do wieczora Polecam Jesli ktos chce uzyteczny telefon Swietny wybor - takze nokia 710 ktora pomimo slabszego wyswietlacza i obudowy ma identyczna funkcjonalnosc Dla mnie takze plus za wyglad to przewazylo ze wybralem 800

  • 0

    168. ~Szara_Reneta  2012-09-22 13:31:06  host: 89-79-69-177.dynamic.chello.pl

    Witam, Bateria naładowana na max. 10., może 15. minut pracy z GPS i 20% energii poszło... Zero muzyki, niecałe 2 minuty rozmowy przychodzącej w tym czasie. O czym my tu mówimy?

  • 0

    169. ~muli  2012-09-25 15:38:15  host: HOST-91-123-210-116.wbs.ssh.gliwice.pl

    Po dwóch miesiącach użytkowania Lumii 800 mogę stwierdzić zdecydowanie, że ten telefon to globalna porażka. Byłem nim zaciekawiony, ze względu na funkcjonalność, jakość rozmów, zdjęć itp. Przesiadłem się z Nokii E52 (problemy z głośnikiem.) Ale do rzeczy. Mam parę punktów decydujących o mojej niegatywnej ocenie Lumii: 1) fatalnie umiejscowiony czujnik zbliżeniowy (po prawej stronie). Nadaje się przez to tylko dla leworęcznych. W moim przypadku, kiedy wiszę ze słuchawką przy uchu przez 15-30 minut prawy róg odstaje od ucha i w telefonie włącza się klawiatura a przez to albo przypadkowo przełącza się na głośnomówiący, albo kończy rozmowę po dotknięcu częścią twarzy. 2) ostrość zdjęć - kiepska. Trzeba mocno uważać na to aby najpierw przycisnąć przycisk do połowy a potem do końca. Inaczej aparat nie chce łapać ostrości. 3) smsy - a jak ktoś nie chce pisać z polskimi znakami i uzupełnianiem przez słownik to co? to może sobie wyłączyć język polski i wtedy ma przymusowy słownik angielski i brak polskich liter w książce telefonicznej. Porażka. Nie mówiąc już o edycji wyrazu - najczęściej trzeba skasować cały i napisać od nowa. 4) oprogramowanie Zune - czy Ci z Microsoftu powariowali? kto to widział aby po instalaacji tyle śmiecia zajmowało pamięć RAM? 150MB po co? Po to chyba aby zmusić do wymiany kompa na mocniejszy. A mi to potrzebne tylko do ściągania zdjęć na kompa, bo inaczej sie nie da! 5) próbowałem optymalizować czas pracy baterii. Dałem wygaszanie ekranu na 30s i telefon zwariował. Nie rozbudzał się po odsunięciu od ucha, zawieszał się. Przeczytałem gdzies na mądrym forum, że nalezy wrócić do 60s i tak zrobiłem. Teraz bateria mi trzyma ok 3 dni - wszystko mam wyłączone: wi-fi, lokalizację,usługi live. Na koniec podam, że jeśli ktoś chce przesyłać wizytówkę albo ją otrzymywać to się srogo zawiedzie w tym systemie 6) bateria pada praktycznie bez ostrzeżenia- bez ćwierkania 7) brak informacji, że jest sms albo ktoś dzwonił. Z plusów to ładny wygląd, precyzyjny ekran.

  • 0

    170. ~fanboksu  2012-09-28 18:24:10  host: user-109-243-216-250.play-internet.pl

    Nokia lumia hymm.. ..dobry aparat wystarczający , 16 GB pamięci na intalacje aplikacji i zdjęcia akurat ,nie ma gniazda na karty pamięci ,wiec pozostaje tylko wgrywanie z kabla , slaba bateria mogli dać dac baterie albo lepsza pojemność procesory są szybsze więcej pamięci duży wyświetlacz ale jeśli chodzi o baterie to wszyscy producenci stoja w miejscu ,chciałem zmienić telefon przedostatniomialem 5800 cm nie porównanie teraz producenci sobie robią znas jaja wciskają nam procesory i więcej pamięci , niech wpakuja trochę kasy w baterie a nie w pierdoły telefon jest do dzwonienia niechaj się coś stanie a bateria rozładowana na zadupiu 4 godziny rozmów i bateria wycisnieta do zera zrobiłem test zostawiłem telefon na noc ubylo 60 % trafiłem na trefny egzeplarz czy tak jest naprawdę dopisze plusy ładowarka na USB , ekran ze szkła gorilla Glass nie straszne mu klucze w jednej kieszeni dodatkowo w zestawie etui , wysyłanie zdjęć prosto na email słuchawki słabej jakości pierwsze lepsze creativy maja lepsze brzmienie gdyby nie bateria mógłby być hitem dobrze ze nie wgrali mu androida najgorszy według mnie system badziewne wodotryski pobieram sam aktualizacje jak mu się podoba miałem telefon na androidzie prawda szybko się rozwija ale do abonamentu zostały naliczone płaty za transmusje android ma większe wymagania sprzętowe dla młodego obywatela pewnie jest super ręce mi opadają

  • 0

    171. ~fan boksu  2012-09-28 18:30:35  host: user-109-243-216-250.play-internet.pl

    Aha zapomniałem wspomnieć jeśli zamierzacie przegrać kontakty ze starej Nokii z dotykiem to zapomnijcie a zdjęć ani niczego , najbardzie to chyba mi się wygląd podoba i ekran ten telefon ma za duże zabezpieczenia za kilka miesięcy ma wysc aktualizacja do windowsa 7.8 może nie bedzie pasa cnoty na blutootha ciekawi mnie Nokia 920 z możliwością ladowania bezprzewodowego

  • 0

    172. ~Grah  2012-10-04 14:55:15  host: 77-253-227-63.ip.netia.com.pl

    Posiadam Lumię 800 od miesiąca. W tym czasie wiele z niej korzystałem. Moje uwagi: Na ekranie jest głęboka, krótka ryska więc słabo z odpornością na zarysowania, Bateria trzyma spokojnie ponad 1 dzień, dobra i darmowa nawigacja bez dostępu do internetu po aktualizacji, Fajny kondonik na telefon w zestawie, brak łatwej możliwości zarządzania plikami, kopiowania i przenoszenia plików, brak łatwego ustawiania dzwonków innych niż zalecane(trzeba kombinować z tagami na zune) nie ma możliwości wysyłania zdjęć i plików poprzez bluetooth, bardzo szybki i łatwy transfer kontaktów ze starej nokii przez bluetooth, szybka i niezawodna praca systemu, bez zacięć i zawieszeń, nie można zoomować przy robieniu zdjęć tak jak w iPhonie lub androidzie czyli poprzez rozsuwanie palcami po ekranie a jedynie poprzez klikanie w przycisk +, nie można wyłączyć dźwięku migawki, mocna latarka mocno świeci, ograniczone ustawienia w menu. Nie dopasujesz sobie tego telefonu jak byś chciał bo ustawień jest niewiele i trzeba bazować na tym co producent przewidział. Niestety to jest duży minus dla mnie. podobnie z tymi plikami. Nic nie wyślesz, skopiujesz, przeniesiesz... Ogólnie ładny telefon z ładnym menu ale bardzo ograniczony.

  • 0

    173. ~Grah  2012-10-04 14:56:40  host: 77-253-227-63.ip.netia.com.pl

    Jeszcze jedna sprawa WAŻNA!!!! Nie obsługuje Flash Playera czyli nie ma oglądania filmów poprzez internet!

  • 0

    174. ~  2012-10-05 14:57:14  host: xdsl-81-173-139-225.netcologne.de

    lumia 800 to szrot mialem ja 5 miesiecy i nawalila tylko do wywalenia

  • 0

    175. ~student  2012-10-12 20:39:35  host: public39672.xdsl.centertel.pl

    fanboksu nie wiem o czym piszesz, wystarczy załączyć transfery kontaktów oraz bluetooth w drugim telefonie i praktycznie wszystko kopiuje się samo( nie mówiąc juz o synchronizacji z facebookiem, która robi się automatycznie od razu po pierwszym logowaniu - super sprawa) muli - po naciśnięciu klawisza ekranu widać u dołu chmurki czy jest sms albo połączenie, jestem praworęczny i jakoś nie mam takich problemów podczas rozmów. Jeżeli nie chcesz by przy pisaniu sms wyraz zmienił się na ten z podpowiedzi wystarczy dotknąc ekranu w miejscu wyswietlania tekstu i nic sie nie zmieni, podobnie zapisuje się nowe wyrazy do slownika, zaznaczasz caly wyraz i pojawia się opcja dodania wyrazu do słownika. Klawiatura ciasna ale przy drobnych pomyłkach telefon odczytuje nasze zamiary i automatycznie poprawia literówki. Ogólnie jestem z nokii bardzo zadowolony, cały telefon jak i przeglądarka bardzo szybko działa, baterię trzeba ładować co 2 dni przy użytkowaniu wszystkiego po trochu. Super wygląd lecz trochę mocno się palcuje, jednak to nie przeszkadza, wyświetlacz prezentuje się niesamowicie nawet w ostrym słoncu, naprawdę jest świetny. Jakość dźwięku dobra jak na telefon, ja do słuchania muzyki mam cowona iaudio i9 wiec na tel jedynie okazyjnie ale daje radę, kolejny plus za aplikację nokia muzyka, gdzie można słuchać radio mix prosto z internetu. Wkurza tylko program Zune, ale za jego pomocą kopiuje tylko zdjęcia i jakieś wideo, resztę przesyłam na telefon poprzez SkyDrive, telefon sam rozpoznaje pliki i je odpowiednio segreguje. Ogólnie surowy telefon ma kilka braków ale wszystko można nadrobić różnymi aplikacjami (latarka,skróty do wifi/bluetooth, itp). po nacisnięciu przycisku regulacji głosności pojawia się z góry opcja wyciszania dzwonka - jak ktoś u góry pisał, że musi za każdym razem wchodzić do ustawień, chyba nie do końca poznał swój telefon. Jeśli ktoś się zastanawia bez wahań polecam tę Nokię!

  • 0

    176. ~bo  2012-11-02 13:13:43  host: host-194-247-0-169.celestynet.pl

    Witam, Bawiłem się kilka razy tym telefonem. Mam takie pytanie. Czy da się wyłączyć wibrację podczas dotykania przycisków pod ekranem? Jakoś nie mogłem tego znaleźć w ustawieniach.

  • 0

    177. ~Robert  2012-11-05 20:47:35  host: adpv21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Opinia po krótkim czasie użytkowania. Pierwsze wrażenia: -System Windows Phone 7 nie zaskoczył, bardzo proste menu. -Zaskoczenie tylko wyświetlacz piękna jakość,trwałość na zarysowania. -WIFI w porownaniu do E66 porażka,Lumia słabiutki zasięg 1/3 sieci wykrywa. -Na systemowym IE nie działa wideo FLASH .Na stronach zalukaj.pl, weeb.tv Pisze że brak Adobe Flash 9. Youtube chodzi

  • 0

    178. ~haha  2012-11-10 11:17:54  host: apn-37-7-147-220.dynamic.gprs.plus.pl

    Hej wszystkim nie wiem co macie do tego telefonu ale jest świetny wiem bo właśnie z niego pisze internet chodzi bardzo dobrze teł się nie tnie i bateria trzyma mu po sformatowaniu nawet cały dzień pracy na Internecie ono słuchając muzyki. Polecam wedlog mnie 10/10 =D =)

  • 0

    179. ~PhoneManiak  2012-11-16 00:53:24  host: host-91-222-118-19.myslenice.net.pl

    Mam juz lumie 6 miesiecy i szczerze polecam ludziom ktorzy chca zakupic 1 smartphone. Bateria trzyma jeden dzien? BZDURA. Codziennie wysylam okolo 40 smsow gadam okolo godziny surfuje na necie gram i jeszcze uzywam go jako skype i naprawde bateria trzyma 3-4 dni po wgraniu nowego softu rzecz jasna. Polecam polecam polceam nigdy sie nie zacial nigdy nie byli problemow spadl mi tysiace razy nawet nie ma ryski funkcjonalnosc na 1 miejscu latwo przejrzyscie nawet moj pies moglby go obslugiwac xD pozdraawiam!

  • 0

    180. ~Janki  2012-11-16 14:03:39  host: 82.139.160.151

    Telefon strasznie ograniczony. Przed kupnem zdawałem sobie z tego sprawę ale nie wiedziałem że aż tak będzie mi tego brakować. co do prędkości działania jest bardzo dobra nic się nie zacina itp. Jednak ograniczenia jakie zostały nałożone na ten system są karygodne. Niedługo ma wejść 7.8 i "niby" zdjąć te ograniczenia ale puki co to jest lipa. Ciekawe po co NOKIA wyposażyła ten model w Bluetooth skoro praktycznie do niczego on sie nie przydaje w tym telefonie !!

  • 0

    181. ~rico  2012-11-21 20:19:32  host: dynamic-87-105-137-117.ssp.dialog.net.pl

    NAJWIEKSZY BŁĄD TEJ NOKI TO NIEWYJMOWANA BATERJA CIEKAWE JESTEM JAK SIĘ ZEPSUJE BATERJA ALBO WYLEJE SIĘ ZAWARTOŚCI JEJ DLATEGO JEJ NIE KUPUJE POLECAM NOKIE 701

  • 0

    182. ~do rico  2012-11-23 22:05:27  host: 83-238-148-128.ip.netia.com.pl

    Dlaczego krzyczysz ? Baterię w NOKII LUMIA 800 można wymienić. Poszukaj w necie.Link http://nokia-lumia.eu/windows-phone/rozbieramy-na-czesci-nokie-l umia-800/

  • 0

    183. ~do rico  2012-11-24 23:38:55  host: 83-238-150-31.ip.netia.com.pl

    Czemu krzyczysz. Baterię w tej lumii można wymienić. Poszukaj w necie. W pierwszm poście podałem linka ale go wykasowali.

  • 0

    184. ~kiki  2012-11-27 15:09:29  host: ip-89-174-19-244.ibd.gtsenergis.pl

    Jak zepsuje się bateria to pojdziesz do serwisu i Ci wymienią. Wyleje się bateria!!??? Bez jaj proszę :)

  • 0

    185.  2012-12-02 23:27:04

    Dlaczego krzyczysz ? Baterię można wymienić bez większego problemu. Wystarczy poszukać w necie.

  • 0

    187. ~wesley  2012-12-06 10:35:29  host: 176-110-151-89.informel.com.pl

    Kazdy nowy soniak bije lumie na łeb.Android rulezz

  • 0

    188. ~magda  2012-12-07 13:00:00  host: 212.160.172.70

    Potrzebuje informacji czy mozna skonfigurowac na tym telefonie 5 skrzynek pocztowych ? PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ ..

  • 0

    189. ~  2012-12-19 19:01:12  host: 77-236-10-51.home.aster.pl

    Witam, czy ktoś ma ten sam problem co ja.... przez nokie lumia 800 beznadziejnie słychać rozmowy!!! jak z pudła lub jak przez głośnik. Głośnik też do niczego muzyka brzmi fatalnie....

  • 0

    190. ~Posiadacz 800tki  2012-12-20 15:11:38  host: agbr37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @188 tak można

  • 0

    191. ~pac  2012-12-21 15:26:47  host: aaay253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon Jest poprostu zaje&#8226;&#8226;sty!!! System bardzo płynny.a sam telefon robi super wrażenie! Polecam wszystkim:)

  • 0

    192. ~majk  2012-12-31 12:22:47  host: user-109-243-239-219.play-internet.pl

    @189 a zasięg masz dobry? Mam 3/5 kresek i jakość rozmów bardzo dobra. Oddaj do serwisu niech sprawdzą.

  • 0

    193. ~don pedro  2013-01-03 10:01:10  host: 89.174.58.50

    @187. Android rulezz? A w jakiej kwestii? Przeszedłem właśnie z androida 2.3 (Galaxy Mini) na WP 7.8 (Lumia 800) i do androida nie wrócę. W androidzie są setki ikonek, z tego połowa to dema gierek, które łączą się z samoczynnie z internetem i zjadają transfer. Aplikacje, które się nie zamykają (tak tak, po wyjściu z każdej aplikacji zostaje w pamięci i po tygodniu zaczyna mulić - trzeba użyć odrębnej aplikacji, żeby zamknąć aplikacje w tle). 5 pulpitów? To dobre dla dzieci, albo dla tych, którzy chcą przenieść wszystkie ikonki z menu na pulpit. Płatne aplikacje? Cóż, wszystkie darmowe aplikacje w androidzie są skażone reklamami. Płynność Windows Phone, konfigurowalność kafelków (zwłaszcza w wersji 7.8 i 8), różnorodność motywów, bardzo wygodne korzystanie z podstawowych funkcji telefonu (rozmowy, smsy), zestaw aplikacji biurowych i dobra przeglądarka. Bardzo dobry telefon dla ludzi, używających telefonu do rozmów, smsów i internetu. Gimnazjaliści będą rozżaleni, bo gierki są po 3,50-15 zł, płatne kartą kredytową. P.S. W mojej wersji WP 7.8 jest już pełny transfer bluetooth i edytor dzwonków - gadżet, ale wygodny.

  • 0

    194. ~2ndshaq  2013-01-03 20:30:59  host: apn-188-125-57-117.dynamic.lte.plus.pl

    Czy wak tez po rozladowaniu lub wylaczeniu telefonu Lumia 800 ustawia złą date i godzine?

  • 0

    195. ~majk  2013-01-13 21:50:54  host: user-164-126-29-229.play-internet.pl

    @193 Aktualizowałeś w jaki sposób? mam wersję 7,5 i niestety zune nie wykrywa nic nowszego..

  • 0

    196. ~jacekt  2013-01-23 15:37:48  host: user-164-126-75-196.play-internet.pl

    A co trzeba zrobić żeby ten telefon potrafił połączyć się poprzez bluetooth z innym telefonem ?nawet ze starszą nokią nie chce się połączyć nie mówiąc nic o samsungu :-)pomocy !!!

  • 0

    197. ~hadrian  2013-01-30 17:16:14  host: 91-142-196-10.multi-play.net.pl

    Mam ten telefon i wpienia mnie niesamowicie. Narobili ograniczeń od cholery. bloototh nie działa do wysyłania plików tylko do słuchawek bezprzewodowych nie ma felsha bo im się nie chciało zrobić więc żadnego filmu oprócz yt nie zobaczysz a jeszcze wrzucić na ten telefon coś innego niż muzyka czy filmy to istna katorga.. nie wiem po co utrudniają życie -.-

  • 0

    198. ~starszy  2013-01-31 09:25:15  host: n20.lasypanstwowe.gov.pl

    Mam lat 50+ i zdecydowałem się na pierwszego smartfona. Po przeczytaniu wielu opinii zgadzam się z 1 tezą: opinia zależy od oczekiwań, jedni chcą dzwonić, drudzy chcą więcej a inni chcą wszystko. Co do samego telefonu to stwierdzam, że naprawdę jest łatwy w obsłudze i intuicyjny. Słabszą stroną jest bateria i czcionka nr telefonu w kontaktach i czcionka w sms-ach. Można pewno poradzić ściągając programy, np. chwalony Contacts Zoom (pewno spróbuję). Synchronizacja telefonu do korzystania z poczty i SkyDrive prosta i szybka (pliki office przenoszone ze SkyDrive do telefonu szybko i ładnie się odczytują). Wgrać można niewielki plik darmowy Flashlight XT i mamy wtedy naprawdę świetną latarkę. Na forum są opinie o trudności w ładowaniu własnych dzwonków. Instaluje się na komputerze program mp3Direct do cięcia utworów i przez program Zune skutecznie się ładuje (polecam ściągnąć instrukcję do telefonu w pdf - około 95 stron). Pewno są lepsze smartfony ale nie znajdziemy telefonu, który by spełniał wszystkie oczekiwania.

  • 0

    199. ~rikitiki  2013-02-04 19:20:19  host: 46.205.64.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam obecnie SE xperie NEO V i poważnie rozważam wymianę na Lumię 800. Android bardzo zaczął mnie irytować. Reklamy w bezpłatnych aplikacjach, nie do końca stabilna praca (może to przez GO launchera- nie wiem...) Powiedzcie, warto wymienić??

  • 0

    200. ~beben1982  2013-02-07 21:20:17  host: Netcom-176-101-143-129.Netcominternet.pl

    rikitiki tak warto wymienić.

  • 1

    201. ~mirek las  2013-02-12 21:03:44  host: host-86-111-99-218.tvk.torun.pl

    Ten telefon to dramat.Nie kupujcie go szkoda waszych cięzko zarobionych pieniędzy...Mnóstwo płatnego badziewia,programy tylko z marketplace oczywiście większość płatne, malo czytelny mało intuicyjny, brak bluetootha ( jakiś pseudo ktorym nie można nic wysłać), bateria zdycha po 1 dniu mało uzywana, nawigacja- napiszę tylko jedno nie jest w stanie wyznaczyć trasy do zagrzebia ani zadnego innego zakątka w CHorwacji mimo wszystkich map na pokładzie, każda pierdoła każdy problem - od razu łączy sie z netem...bez neta to jest jakas łopatologia...a ja np. nie chce sie lączyc z netem bo jest drogi i co wtedy...nie każdy ma wifi, brak personalizacji, jakies poj...skydrive czyli oczywiście twoje pliki gdzieś w necie jak figlujesz z żoną, szpiegostwo rozbudowane do granic absurdu ten telefon to orweel na te czasy...moja stara e52 mnie wkurzala ale ten to już jest przegięcie...acha mam wśrod domowników galaxy s2, lg7 i sony xperię i stałem sie obiektem szyderstw i politowawczych spojrzeń...rozumiem ich...i nie jestem z konkurencji czy coś takiego- jestem 40 letnim małym przedsiębiorca o zszarganych przez ten szajs nerwach...

  • -1

    202. ~Bob  2013-02-13 22:51:43  host: user-94-254-208-219.play-internet.pl

    Ha Ha HA... Mirku ze wsi, jesteś 40 letnim małym przedsiębiorcą, a zwykły telefon szarga ci psyche? Jesteś chyba 13 letnim szczylem z gimnazjum skoro pierniczysz takie głupoty. Oczywiście że większość programów jest płatnych, jak Ci nie pasuje to kup sobie telefon na androidzie i wgrywaj sobie PIRACKIE (KRADZIONE) oprogramowanie, skoro Cię nie stać na legalny zakup aplikacji. Bluetooth służy w tym telefonie do przesyłania kontaktów i łączenia się z zestawem słuchawkowym BT, szkoda Ci że nie możesz wysłać sobie melodyjki od kolegi podczas jazdy PKS'em, com? Telefon jest bardzo dobry, lepszy niż się spodziewałem. Jest bardzo szybki, 2 i 4 rdzeniowe androidy nie są tak szybkie jak windows w tej nokii, miałem SGS2 oraz S3 i były zauważalnie wolniejsze i się przycinały co jakiś czas, na L800 nie uświadczyłem jeszcze żadnej przycinki ani zwolnienia. Jedynym poważnym minusem dla mnie jest konieczność instalowania programu Zune, szkoda że nie wykrywa telefonu jako dysku przenośnego. Jeżeli zależy komuś na cyferkach i na jak największym upychaniu gierek do swojego smartphona, to niech lepiej szuka sobie androida do zabawy. Jeżeli ktoś szuka telefonu który będzie służył do szybkiej i stabilnej pracy, to ta nokia będzie idealna.

  • 0

    203. ~Yuki  2013-02-16 06:50:04  host: 89-72-19-145.dynamic.chello.pl

    Zgadzam się z przedmówcą. Sam przesiadłem się z HTC na Tą nokię. Pierwsze wrażenie niestety było niczym cios w krocze, gdzie są tapety? Jak to telefon nie jest jako dysk przenośny? Dlaczego nie mogę ustawić mp3 jako dźwięk dzwonka? Okazało się jednak że wszystkie te myśli były błędne. Telefon działa naprawdę płynnie, nie wiesza się; aplikacji są setki i mówię tutaj o darmowych. Wcale nie trzeba płacić żeby mieć bramkę sms, programy do baterii, zdjęć ect. Faktycznie przesyłanie plików przez Zune jest niejako utrudnieniem, JEDNAK dzięki temu możemy wysyłać czy odbierać pliki bez kabla usb. Można spokojnie zarządzać telefonem np w pracy jeśli zapomni się przewodu. Jeżeli chodzi o moją końcową opinię to polecam. Nokia nareszcie wydała coś godnego uwagi. Pozdrawiam.

  • 0

    204. ~Yuki  2013-02-16 06:53:06  host: 89-72-19-145.dynamic.chello.pl

    Zapomniał bym, co do dzwonków. Wchodzimy w market, darmowe aplikacje i jedna z pierwszych to "Twórca dzwonków" Po zainstalowaniu odpalamy, wybieramy utwór, dowolnie skracamy duży suwakiem potem okej i mamy gotowy, zapisany, ustawiony już dzwonek. POzdrawiam

  • 0

    205. ~marc  2013-02-27 00:36:47  host: Netcom-176-101-143-233.Netcominternet.pl

    Używam Lumi 800 około 3 m-cy jestem bardzo zadowolony z interfejsu .Mam jak służbowy HTC ONE S także mam porównanie do androida .Lubie oba fony ale do rzeczy jeśli chodzi o Lumie : zalety : bardzo fajna przeglądarka dużo fajniejsza niż w andku szybkość działania systemu ładny interfejs(inny niż we wszystkich androidach i i-osie ) nawigacja noki intuicyjność obsługi(z pamięci wiem gdzie co jest w andku często szukam po wielu ekranach) prosta w konfigurowaniu jak starsze modele sky drive super wykonanie i design (chyba najładniejszy telefon jaki miałem - bardziej podoba mi się tylko HTC 8x i ONE ,820 i 920 już nie trafiają w mój gust) prostota czyni tą Nokię fajną i godną polecenia Wady : bateria .....niestety muszę ładować co dzień (HTC też ale wcześniej miałem E52 ,E72 i co 3-4 dni!!) na andka można znaleźć mnóstwo fajnych aplikacji bezpłatnie (nie do końca legalnie ale tak jest...) podatna na zarysowanie tylna część przy aparacie Sumując mogę polecić ten model ,naprawdę jest bardzo udany .Jedynie osoby grające w gierki na mega wyświetlaczach SGS-ów nie będą zadowolone z ilości procesorów i braku milionów aplikacji .Niestety osobiście Lumia dla mnie jest 100% lepsza od SGS II którego miałem 7 razy w serwisie i nigdy więcej fona szajsunga .Samsung robi dobry ale tylko sprzęt AGD (sprzedaję go dużo ):)

  • 0

    206. ~krzych86  2013-03-04 14:09:01  host: 194.165.48.90

    Ma bluetootha tylko nie wszyscy wiedzą jak zrobić żeby się dało go używać do przesyłania plików. A wystarczy przecież zaktualizować oprogramowanie do 7.8 i pobrać bezpłatną aplikację bluetooth. Niektórzy jeszcze narzekają że nie da się własnych dzwonków ustawiać, a to już jest dla mnie śmiech na sali. Trzeba się poprostu nauczyć a nie od razu pisać że się nie da. A jak ciężko się nauczyć to może by tak twórcę dzwonków pobrać (bezpłatnie), co?

  • 1

    207. ~tomas  2013-03-17 22:40:13  host: ewa51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dla mnie ten Smartphone, to największa wtopa od dłuższego czasu. Zapłaciłem za niego 800zł na Allegro i tylko się niepotrzebnie stresowałem tym czymś. Może od początku: Generalnie wykonanie dobre, poza tym pseudo gorilla glas; po zdjęciu folii, 2 wizyty fona w kieszeni, kilka rysek do kolekcji, więc wnioski wyciągnijcie sami ;) Jako, że jest to Smartphone, chciałem go własnie użytkować z przeznaczeniem..poza dzwonieniem internet, filmiki, itp..tutaj kolejne dno! Co to za klawiatura..??..przez te 2 miesiące wpisując cokolwiek gdziekolwiek, niemalże nie rozwaliłem tego czegoś o podłogę...i najgorsze jest to, że nie można nic z tym zrobić ;> Kolejna sprawa, zgrywanie-wgrywanie czegokolwiek przez Zune...Czy to jest celowe, żeby to włąśnie w tak okreżny sposób było wszystko rozwiązane? Brak prostoty i intuicyjności. Już nie wspomnę o dzwonkach i innych rzeczach, które są tam...zabezpieczone przed użytkownikiem ;> Na uznanie zasługuje jednak płynność działania. Do tego doszło jeszcze rozłączanie mi połączen co rusz w t-mobile, pomimo wyłączonej transmisji danych, itp...przerabiałem to z różnymi instytucjami i odpuściłem. Spakowałem tą padakę w kartonik i będę wystawiał na aukcji. Zakupiłęm kilka dni temu Galaxy Ace i powiem Wam...to jest to :) Nie będę tu się rozpisywał...i nie są to rónież słowa jakiegoś zagożałęgo Fanatyka Androida...Nie :) Chciałęm przejsć na WP, ale była to niemiłą przygoda dla mnie. Może i wykonanie gorsze, za to funkcjonalność i bateria wielokroć lepsza. Naprawdę dziwią mnie te wszystkie pozytywne cechy tego Smartphona...ja żałuję zakupu a sugerowałęm sie włąśnie opiniami stąd :) (nie...nie mam żalu, tylko nauczkę, by wpierw chwycić w łąpki, zanim się zamówić) :)

  • -1

    208. ~salwiel  2013-03-21 17:17:02  host: public89633.cdma.centertel.pl

    co wy piszecie na temat noki lumii 800 żadna aplikacja mi się nie zaciela wszystko chodzi płynnie mogę śmiało powiedzieć że lepiej niż na samsungu galaxy aca, którego mam pół roku , apropo wykonania wykonanie ma bardzo dobre i kształty są oryginalne dobrze leżą w dłoni,i niema tandetnych zaślepek na pewno lepsze niż Htc i samsungu, kolejna rzecz to że micro sim jest zastosowana we wszystkich nowych smart-fonach nietylko w telefonach seri lumia ale i w nowym samsungu galaxy SIII i SVI, IPhonie 5 oraz i w nadchodzącej 6 , Nowy Lg Oraz HTC i najnowsze motorole (chodzi o zminimalizowanie powierzchni jaką zajmuje obecne simy czyli długość) nie rysuje się od byle czego, a po drugie to każdy tel się rysuje natomiast ta nokia ma ekran pokryty szkłem Corning Gorilla więc nie da się zarysować ma najlepszy ze smart fonów widzenie obrazu w pełnym słońcu natomiast ekran 3,7 cala to i tak wiele nie wiem czy ktoś w przyszłości będzie chciał w kieszeni nosić 4,5 calowy telefon widząc po wypisach pewnie połowa z was nie widziała i nie miała do użytku tej nokii , skoro nie którzy piszą takie bzdury że mi się czytać nie chcę, część z was to memy ( psychofani ) androida i tak IOS wiele lepszy bynajmiej czasami nie przymula jak andek , Windows phone a nie jak niektórzy tu co wypisywali Windows mobile to wo gule inny system zastosowany w starszych nokiach z roku 2005 2006, sklep Windowsa ciągle się rozwija i ma już 100 tys aplikacji, i proszę was zanim coś pochopnie ocenicie najpierw to dobrze sprawcie , sprawa kart pamięci to żyjemy w czasie i dobie internetu i od tego mamy dyski wirtualne i sieciowe więc to nie problem, jeżeli chodzi o video rozmowy to w Polsce jest dziadostwa jak chcę skype to na kąpie mi się nie muli jak na tel to nasz kraj jest w tyle za innymi krajami .

  • 0

    209. ~lukasz  2013-03-22 21:55:28  host: ip-91.197.88.98.edial.pl

    Mam duży problem z ZUNE. Nie chce zgrywać mi filmików nagranych telefonem. Tzn. przeciągam plik wideo na ikonkę komputera - zaczyna się synchronizacja i leci od 0% do 13% i tak w kółko - nie chce przekroczyć 13%. Miejsce na kompie oczywiście mam. Co to może być?

  • 0

    210. ~jojo  2013-03-28 21:13:09  host: 162.81-167-111.customer.lyse.net

    czytam te wasze wypociny na temat funkcji,oprogramowania,możliwości itp.itd.Powieście sobie na plecach Atari.Commodore.Meritum obojętnie jaki komputer,41 calowy ekran na klatę,słuchawa do ręki i może wtedy będziecie zadowoleni.

  • 0

    211. ~czarna79  2013-04-14 09:22:08  host: 89-72-95-69.dynamic.chello.pl

    mam ten tel od 5 dni i fakt największa wtopa zamienie na 3310 z doplata powodzenia dla tych co go tak bronia mialam sony ixperie j i nie mogę pogodzic sie z porażką jak mozna bylo zmaienic tak fajny fonik na takie *** jak nokia lumia 800

  • 0

    212. ~  2013-04-15 21:42:23  host: 89-72-81-75.dynamic.chello.pl

    Salwiel : LG L9 ma 4,7" ekran IPS i mam zamiar go kupić, zdziwił mnie nagły spadek ceny tej Lumii 800 do 1000 a nawet 900zł!! telefon zły nie jest ale L9 jest lepszy, no może 8mpix daje lepsze efekty ....ale jeden rdzeń, 512 mb RAM , 3,7" (dla mnie za mało bo Ace ma 3,5" więc dla mnie żadna wielka różnica) ..... ale ty odniosłeś się do 4,5" ekranów jakby to nie wiem jaka odległa przyszłość!!! człowieku Note ma 5,3" kiedy to było .... widzę że nie masz pojęcia co na rynku się dzieje i dalej myślisz że 3,7" to dużo............ brak słów

  • 0

    213.  2013-04-15 21:44:42

    Salwiel : 4,5 cala przyszłość?? ja mam zamiar kupić LG L9 który ma 4,7" i to jest średniak.... człowieku chyba przespałeś jakieś 1,5 roku dużo cie omineło

  • 0

    214. ~dag  2013-04-19 17:02:36  host: 91-231-53-130.holicon.pl

    Mija juz rok odkad zakupilem Lumie800. Na poczatku nie moglem sie troche przestawic z Androida, ale teraz moge z czystym sumieniem polecic ten telefon. Po aktualizacjach wszystko dziala bez problemow, bateria wytrzymuje dluzej i pojawilo sie mnostwo fajnych aplikacji. Na pewno nastepnym razem tez wybiore Nokie na WP :)

  • 0

    215. ~w-boss  2013-04-25 10:58:05  host: 91.236.132.11

    jestem pod ogromnym wrażeniem, przeszedłem z adnroida 4.0ics i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nokia z windowsem bije wszystkie telefony z androidem, zero zamulenia, polecam

  • 0

    216. ~mucha w mucholocie  2013-05-02 20:52:00  host: user-94-254-214-151.play-internet.pl

    Na ten telefon mogą narzekać jedynie gimbusy, które jeżdżą PKSem do gimbazy, lamusy które szpanują swoimi zabawkowymi XPERIAmi przed kolegami z gimnazjum. Takie Mirki ze wsi muszą mieć w telefonie piętnaście rdzeni procesora, dziesięć cali wyświetlacz i GTA4 musi pociągnąć na najwyższych detalach. Takie ograniczone umysłowo wiesiory nie zdają sobie sprawy z tego że niektóre telefony są tworzone dla ludzi poważnych, dla których liczy się przede wszystkim stabilność pracy, niezawodność systemu, szybki dostęp, oraz jakość wykonania. Kiedyś wychodząc po za biuro musiałem zabierać ze sobą netbooka, gdyż nie dało się pracować na tandetnych androidowych zabawkach od Sony i Samsunga. Na 800 mogę zawsze liczyć - wiem że nie wyłączy się bez powodu kiedy muszę byś stale online, nie zawiesi się nagle podczas robienia operacji bankowych, i że nie będę miał żadnych problemów z odczytaniem jakiegokolwiek maila. Lumia jest wykonana ze świetnych materiałów, poliwęglan w niej użyty jest nieporównanie lepszy niż tandetne, skrzypiące, plastikowe obudowy w telefonach konkurencji. każdy kto poważnie traktuje telefon jako narzędzie pracy nie wybierze zabawkowego androida, tu liczą się tylko Blackberry ze swoim OS i Lumia z windowsem.

  • 0

    217. ~Imona  2013-05-19 11:47:13  host: apn-95-40-27-7.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon bardzo fajny małe ale, że dostałam telefon nowy z błędem systemowym i musiałam go od razu na gwarancję oddać. Zdjęcia bardzo ostre, a bateria trzyma minimum 3 dni przy normalnym korzystaniu ogólnie bardzo polecam! :) Pozdrawiam (niestety szybko rysuje się ekran )

  • 0

    218. ~Przemek  2013-05-23 21:08:52  host: host-62-141-234-121.tomaszow.mm.pl

    @217 Imona / Ja mam ten telefon i nosze go z kluczami w kielni i ciężko jest porysować konkretnie ten wyświetlacz, nie wiem co trzeba robić aby zobaczyć rysy na nim, chyba że używasz szlifierki do przecierania ekranu. Co do Baterii... max 1 dzień przy normalnym użytkowaniu. I tak się teraz zastanawiam... czy Ty aby na pewno posiadasz ten telefon? Bo to co napisałaś to tak nie bardzo pasuje do tej nokii :)

  • 0

    219. ~Pociskacz79  2013-05-25 09:34:01  host: host-89-230-143-94.inowroclaw.mm.pl

    Mam ten telefon i w porównaniu do N8 aparat w lumii 800 przegrywa. Przegrywa z aparatem z htc desire hd, jakość zdjęć jest średnia. Wykonanie jest pierwszorzędne tak jak i sam wyświetlacz. Bateria w moim wypadku 2dni.

  • 0

    220. ~kenzo999  2013-06-11 23:30:21  host: ip545173b0.direct-adsl.nl

    mam ten telefon ponad rok i od poczatku byl klopot z wbudowana bateria. Szybko grzal sie podczas parominutowej rozmowy aby po tygodniu bateria wysiadla. W naprawie trzymali go 2 tygodnie, krotko i bylo ok jakis miesiac. Podczas rozmowy przez skype poczulam znow ze jest cieply i od tamtego czasdu bateria trzyma pare godzin. Nie oddaje do naprawy bo niedlugo konczy mi sie 2 letni okres i wezme nowy telefon. Ale chyba jednak znow nokie.:)

  • 0

    221. ~ftjwyeagsdiukdslfh  2013-06-23 21:55:40  host: terminal-3-208.retsat1.com.pl

    Kiedy kupicie ten telefon, patrzcie czy w niewyjaśniony sposób nie znikają Wam pieniądze z konta. Jeśli tak się dzieje wejdziecie w ustawienia i wyłaczcie: -Lokalizacja -Transfer danych -Dostęp do internetu Xbox Live, wyłacz: -wejdź w pasek umieszczony na dole, później w ustawienia. Wyłącz: Łączenie z usługą Xbox Live. Jest haczyk z mms, ale to nie problem. Kiedy ktoś chce wysłać nam Mms przychodzi wiadomośc o tresci: 'Ta wiadomosc zawiera multimedia' Musisz wtedy właczyć transfer danych. Kiedy odbierzesz już wiadomość wyłącz go.

  • 0

    222. ~ola  2013-06-26 19:59:40  host: 89-76-206-123.dynamic.chello.pl

    Czy Wam też odpadł kiedyś ekran po roku normalnego użytkowania tego telefonu? po prostu zaczął odstawać, a czy ta badziewna klapka od ładowarki też może się zlamała? mi od samego otwierania pękła (nie, nigdy nie wygięlam jej nawet niechcący), cały rok chuchałam i pilnowalam tego telefonu,żeby sie z nim nic nie stało i prosze...telefon oddany do serwisu i odpowiedz: uszkodzenia mechaniczne z winy uzytkownika. Juz nigdy więcej telefonow od nokii !

  • 0

    223.  2013-09-04 20:54:27

    świetny telefon nic mu nie potrzeba

  • 0

    224.  2013-09-04 20:56:14

    ale bym chciał że by nokia odblokowała przez jakąść aktualizcjie dotkni i wyśli tyk to nic mu nie potrzeba

  • 0

    225. ~kawasaki kmx  2013-09-21 08:38:57  host: dtf133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon posiadam ok 3 miesiące, miałem poprzednio noe v, xperie sola, sgs 1 i to mój najlepszy telefon zero jakichkolwiek lagów w porównaniu do androida. Mocna bateria, dobrze wykonany, wyświetlacz daje super kolorki. Minusem jest dla mnie głośnik trochę cichy i jak dla mnie to ekranik powinien być 4 cale wtedy to już by było super. Telefonik polecam za tę pieniądze jest naprawdę wart ceny.

  • 0

    227. ~lumia800ok  2013-09-22 23:57:33  host: user-188-33-106-113.play-internet.pl

    Telefonik ok. Nie wiesza się, nie laczy niepotrzebnie z netem, bateria przy zwyczajnym użytkowaniu czyli rozmowy i smsy od czasu do czasu chwila w necie trzyma jakies 3 dni. Telefon jest prosty w obsludze i czytelny. Mapy dzialaja ok. Bluetooth to kwestia aktualizacji. Telefonik dla konkretnych ludzi dla ktorych nie jest on zabawką. Teraz przerzucilem się na androida i fakt jest wiecej funkcji ale nie sa one niezbedne. Fajne to jest dla kogos kto lubi sie pobawic telefonem i ma na to czas :) Zastanawiam sie jak to bedzie z tym androidem czy sie bedzie wieszal, psul, zamulal, jakies problemy z nim beda po jakims czasie, bo z lumia nie bylo zadnych problemow. Fakt czasem po odsunieciu od ucha nie podswietlal sie ekran no ale to chyba nie byl jakis problem nie do przezycia bo po wcisnieciu guzika odblokowujacego sie wlaczal i mozna bylo zwyczajnie zakonczyc rozmowe :)

  • 0

    229.  2013-10-17 18:08:43

    mam takie pytanko, czy ten telefon dostal aktualizacje to wp8??

  • 0

    230. ~Karakan  2013-10-18 13:00:32  host: 93.176.245.28

    Nie dostał aktualizacji do WP8

  • 0

    231.  2013-12-20 22:53:12

    Czytam tutaj skrajne opinie i każdy ma do swojej prawo. Moja opinia jest negatywna o tym telefonie. Kiedyś telefon z Androidem, potem Lumia 800 a teraz znowu powrót do Androida na SG4 mini. Czas pracy na Lumii 800 to dla mnie czas stracony. Owszem, płynna i szybka praca jako telefonu ale kto w tym systemie wymyślił choćby wspólną głośność dla dzwonka, trybu głośnomówiącego czy odtwarzacza muzyki? Płynna praca aplikacji, owszem, ale grafika 99% aplikacji to grafika rodem z Atari lub Commodore. Nie dziwota że system ma małe wymagania bo małe wymagania mają aplikacje pod WP. Większość aplikacji pod WP płatna a te płatne są bezpłatne pod Androida. Na moim obecnym telefonie, SG4 mini mam zainstalowanych kilkanaście potrzebnych aplikacji, dwie gry aby sprawdzić możliwości telefonu i tyle. Nigdy mnie nie zawiódł, nie zaciął się. Nie wiem kto rozgłasza takie bzdury o Androidzie. Chyba ci którzy instalują setki nikomu nie potrzebnych aplikacji.

  • 0

    232. ~Portos  2014-02-08 18:11:39  host: public-gprs517328.centertel.pl

    Minęły dwa lata odkąd posiadam i używam tego smartfona i moja opinia o nim jest jednoznaczna- to jedno z najlepszych urządzeń, jakie są na rynku. Do zalet zaliczam niezawodność działania, świetną nawigację, niezły aparat, pakiet biurowy, dysk Skydrive, znakomitą jakość wykonania. Jedyną wadą dla mnie jest bateria, którą muszę ładować prawie codziennie, ale ta Lumia praktycznie zastąpiła mi laptopa i użytkuję ją bardzo intensywnie. Gdy ją kupowałem, kosztowała ponad 2 tysiące zł, teraz można ją nabyć za 700 zł, zatem stosunek jakości do ceny jest dziś bardzo korzystny. Telefon godny polecenia dla tych, którzy oczekują niezawodności. I szczerze współczuję osobom, dla których najważniejszą funkcją smartfona jest ustawienie utworu mp3 jako dzwonka, to naprawdę ogromna tragedia:-)

  • 0

    233. ~CracyyMy2069  2014-02-22 08:46:18  host: host-37-190-204-107.dynamic.mm.pl

    Nie jestem zadowolona miałam Lumie 510 to jakaś masakra była ani gier ani muzyki teraz mam Lumie 800 gry owszem ale jakaś muzyka ze stron internetowych. I mam pytanie : Czy na tym telefonie można wysyać przez Bluetooth? I Jak można ściągać muzykę. ZA DARMO Z INNYCH STRON przez kabel USB próbowałam ale niestety.... ? Byłabym wdzięczna za odpowiedź :)Pozdrawiam :*

  • 0

    234. ~odi  2014-04-17 11:25:03  host: dtg212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    SUPER telefonik, bardzoo płynny, nie zawiesza się, kolory bardzo wyraźne, bateria do 3 dni, bardzo dobrze wykonany telefon , jedynie problem z internetem (pakiet) nie chciał działać, wi-fi śmiga ! Telefon dla osób bardziej ,,dojrzałych" :]

  • 0

    235. ~johny  2014-05-29 19:36:19  host: user-5-173-104-38.play-internet.pl

    Posiadam od grudnia 2012 (17 miesięcy) i jeszcze ani razu się nie zawiesił. Po ściągnięciu odpowiednich apek tel spelnia wszystkie zadania do jakich go potrzebuje. Czy to nawigacja czy rozbudowany kalendarz jak również dobra przeglądarka - pomimo, że to IE :P jedyny minus to dość kiepsko odtwarzana muzyka, ale od tego mam starą Nokie xpress Music :)

  • 0

    236. ~nokiaaaa  2014-08-24 18:26:02  host: 5.172.252.56

    Bardzo proszę o pomoc.. Posiadam Nokie lumie 800 i problem w tym ze nie można usunąć długich konwersacji.. To nie tylko w 800tce ale także w innych modelach lumia.. Proszę o pomoc

  • 0

    237. ~ewelka  2015-10-14 22:37:35  host: public-gprs516868.centertel.pl

    A mam takie pytanie bo też posiadam ten telefon ale mam dwa problemy i nie wiem co robić nie moge zgrać zdjęć z teł na komputer wgl go nie wykrywa a drugi problem to połączenie Bluetooth niby synchronizacja wszystko jest a dochodzi do wysyłanie i koniec nie da sie

  • 0

    238. ~orlo  2015-10-25 17:14:04  host: public-gprs351666.centertel.pl

    Twlefon posoadam1 dzien wlozylem sluchawki na wejscie (jack) po wyciagnieciu sluchawek przestal dzialac mi glosnik od polaczen zrobilem hard format i dalej to samo tak jak by sie zawiesil na fym zestawie sluchawkowym

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-37-177.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet