Nokia Lumia 735 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 735 Opinie o Nokia Lumia 735

Nokia Lumia 735

w sumie: 38
  • 0

    1. ~Dyz  2014-10-14 12:47:32  host: 31.135.24.120

    Pytanie do posiadaczy, czy ta nokia posiada funkcję latarki?

  • 0

    2. ~didcotek  2014-10-20 11:36:22  host: gw3.grupazpr.pl

    Microsoft podaje, że ten telefon ma Nano SIM a nie microSim ;-)

  • 0

    3. ~lordzik  2014-11-01 14:04:11  host: 83-238-117-139.static.ip.netia.com.pl

    Telefon mam od tygodnia .Testuje codziennie po pare godzin
    .Internet chodzi wspaniale .Zdjęcia dobre i wszystkie funkcje działają b.dobrze.Polecenia głosowe działają dobrze tylko w Gogllach.Telefon polecam .Wysoka pułka za 899. Tel.735 kupiony T-mobile

  • 0

    4. ~marcin81  2014-11-07 23:07:28  host: user-31-174-149-86.play-internet.pl

    czy aby na pewno lumia 735 ma sim nano? bo 730 ma mikro!

  • 0

    5. ~kamil  2014-12-13 01:40:35  host: aets112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jak narazie dobrze się sprawuje

  • -1

    6. ~Gusia  2014-12-16 22:01:28  host: 159-205-83-24.adsl.inetia.pl

    Super smartfon! strony internetowe w lte play ładuja sie szybciej niż na domowym wi-fi netii... windows jest świetny - zakochałam sie :)

  • 0

    7. ~  2014-12-17 10:29:28  host: user-94-254-209-52.play-internet.pl

    Z aktualizacją Lumia Denim jest super wszystko płynnie chodzi jest dużo nowości niż w innych Lumiach 1 minus za kanciastą obudowę ale w tłoku ujdzie,ogólnie polecam ten telefon.

  • 0

    8. ~patkaka@spoko.pl  2014-12-28 21:36:34  host: 195.8.53.79

    Jak ten głupi telefon zresetować

  • -1

    9. ~janek gerlach  2015-01-08 12:45:18  host: public-gprs515129.centertel.pl

    Dobry fon, mam od tygodnia. O jeah.

  • 0

    10.  2015-02-01 18:20:20

    Polecam ten fonik, sam go zakupiłem. Filmik testowy w full hd macro http://tlp.is/58u . Jak dla mnie kręci lux i o to mi chodziło . Chodzi super, zero zwiech . Pozdro :)

  • 1

    13.  2015-02-02 18:12:53

    Witam,
    po miesiącu pękła na rogu obudowa, chociaż telefon nie był uderzony, ani nie upadł. Sklep Play i serwis Nokia stwierdziły, że to uszkodzenie mechaniczne. Tak się robi Polaczków w konia

  • 0

    14. ~marek  2015-02-07 09:16:29  host: host-89-229-140-218.chelm.mm.pl

    Super telefonik za niewielkie pieniądze w abonamencie w orange. Mam go od miesiąca i jestem zadowolony. Super aparat i świetny wyświetlacz. Bardzo dobrze trzyma bateria, Przesiadłem się z androida na windows 8.1 i mimo wcześniejszych obaw jestem również zadowolony. Jak ktoś ma jakieś pytania to pisać postaram się odpowiedzieć.

  • 0

    16.  2015-02-20 22:59:03

    Od prawie czterech lat korzystam z telefonów na androidzie Sony Xperia S, Xperia Z2 i Galaxy S4. Lumia 735 jest moim pierwszym telefonem na windows phone. W firmie wymieniali aparaty i postanowiłem wypróbować windowsa.
    Biorąc pod uwagę, że jest to telefon ze średniej półki to nie nastawiałem się na nic wielkiego, ale telefon zaskoczył mnie i to bardzo pozytywnie. Wyświetlacz amoled bardzo dobry, prędkość działania - bardzo płynna (nie wiem jak w grach, nie korzystam), nic się nie przycina, androidy mogą pozazdrościć. Aparat - robię dużo zdjęć dokumentów i przy okazji otoczenia - w świetle dziennym bardzo dobry, w otoczeniu słabiej naświetlonym dobry+. Obudowa, jak dla mnie za delikatna. Bateria rewelacja, wytrzymuje trzy dni z włączonym przez 10 godz. dziennie internetem mobilnym i ok 1 godz rozmów - jak nie smartfon, moje sonacze i samsung przy takim samym korzystaniu jak lumia, ładowane codziennie.
    Muza na dobrych słuchawkach OK. Office super, w excelu bardzo fajnie działają makra, co ma dla mnie duże znaczenie.
    Nawigacja HERE Drive+ - bardzo dobra i tak jak z każdą nawigacją, trzeba umieć z niej rozsądnie korzystać.
    Jedynym minusem, który powstrzymuje mnie na dzień dzisiejszy, aby kupić prywatnie Lumię, jest ubogość aplikacji na widowsa. Podsumowując, jeżeli ktoś potrzebuje płynnie działającego telefonu do dzwonienia, sms-owania, zrobienia kilku fajnych fotek, zrządzania kontami u operatorów i bankierów , zdecydowanie wybrałbym Lumie 735, a nie androida ze średniej półki.

  • -1

    17.  2015-03-06 19:58:54

    Nie napisano że będzie miał aktualizacje do Windows 10.

  • 0

    18. ~konik  2015-03-09 08:55:20  host: 5-226-85-170.static.ip.netia.com.pl

    Miałem przez dwa lata Lumie800. Później przszedł czas na Samsunga, ale po roku wracam do Lumii. Przez przypadek trafiła mi się Lumia735 i jestem bardzo zadowolony. Szkoda, ze jest większa od Lumii800, no ale mniejszy telefon ciężko spotkać... Lumia735 działa płynnie, zero zawieszeń, świetny wyświetlacz. Aparat ok, jak na telefon jest dobrze. Poza tym bateria przy intensywnym użytkowaniu to 2 dni, więc przeciętnie. Prosty w obsłudze. Fajne aplikacje dedykowane do Lumii, pozostałe też działają bez problemu. Office, Skype, OneDrive, nawigacja Here Drive+ i inne gadżety Microsoftu super zintegrowane. Oby tak dalej Nokia/Microsoft. Świetny telefon za cenę iPhone3GS, który wyszedł kilka lat temu. Bez porównania. Polecam serdecznie.

  • 0

    19. ~Pablo  2015-03-31 21:24:32  host: public-gprs514488.centertel.pl

    Latarka darmowa pobierana ze sklepu-polecam model. bardzo przyjemny w użytkowaniu.

  • -1

    20. ~Nick  2015-04-04 20:00:01  host: aggn19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon upadł i popękał ekran,działa normalnie.czy można wymienić ekran i zaile.

  • 0

    22. ~Natalia  2015-04-09 19:38:51  host: c208-71.icpnet.pl

    Kupować czy lepiej inny?

  • 0

    23. ~krzysieks  2015-04-15 12:00:56  host: r0.ezbit.pl

    fajny fon, Bateria jak najbardziej ok. dzis 5 dzien wiec szykuje sie ładowanie, ogólnie same pozytywy..

  • 0

    24. ~dader  2015-04-15 14:27:56  host: public-gprs516529.centertel.pl

    Bardzo fajny smartfon.

  • 0

    25. ~Marcin.503  2015-05-30 08:12:56  host: public-gprs516529.centertel.pl

    2. Do telefonu trzeba kartę nano sim, przedłużałem umowę i operator dołączył kartę. Jak dla mnie to tel aż za dobry 3lata używałem htc cha cha, także różnica jakbym przesiadł z malucha do najnowszego merca.

  • 0

    28. ~ziomek  2015-05-30 10:59:56  host: aefu135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie posiada latarki karta nanosim

  • 0

    29. ~Marcin.503  2015-05-30 13:16:26  host: dynamic-62-87-243-30.ssp.dialog.net.pl

    4. napewno nano sim przedłużałem umowę i operator dołączył karte. jak dla mnie to telefon aż za dobry, zmieniłem z leciwego htc cha cha także takbym przesiadł się z malucha do merca.

  • 0

    30. ~Marcin.503  2015-06-01 16:44:09  host: public-gprs516533.centertel.pl

    2. Trzeba Nano sim, przedłużałem umowę i operator dołączył kartę. Jak dla mnie telefon aż za dobry.

  • -1

    31. ~bbb  2015-06-09 22:18:46  host: ip-37-152-18-227.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    ten telefon to jakaś porażka!!!! Wcześniej korzystałem z Iphon 4s,5s, Samsunga Glaxy S+, S5 więc jakieś porównanie mam. Wszystkie telefony służyły do biznesu+ użytkowanie prywatne po pracy więc na początek napisze o zaletach Nokii: 1) bateria- wytrzymuje dłużej niż dzień bo jest nowa, 2) nic nie napiszę bo więcej zalet nie ma!. Wady: 1)wkurzający interfejs ( kafelki, które strasznie irytują), 2) maile: ważna rzecz dla osób korzystających służbowo. Mamy dostęp do przychodzących wiadomości i wyświetlają się na zasadzie główna+ podpięte pozostałe (wkurzające strasznie). Brak prostego wyświetlania wysłanych maili ( w IOS czy Android sprawa prosta), 3) wolne działanie systemu ( spróbuj wysłać wiadomość dla połączenia w momencie w którym nie możesz rozmawiać, telefon się na chwilę zawiesza by potem rozłączyć i poprosić ciebie o kod blokady - jeżeli jest ustawiony; dopiero potem można wysłać wiadomość "nie mogę rozmawiać" itp) , 4) komunikacja z systemem głośnomówiącym w aucie: w niektórych autach łapie a w innych nie. Jeżeli np. podczas rozmowy ktoś próbuje się dodzwonić to wyświetla po ok 5-10 minutach komunikat ( przy IOS czy android pokazywało po ok 3 sek!!!!) o nieodebranym połączeniu ( u mnie w Superbie; a np. w Insigni telefon samoistnie rozłącza się z zestawem głośnomówiącym!!!). 5) połączenia: często gubi zasięg i podczas rozmowy nie łączny z internetem (np. nawigacja) 6) obudowa: tył gumowy ( jak to wygląda?!) a wyświetlacz strasznie się rysuje i jest mało czuły. To tylko kilka wad ale jeżeli potrzeba więcej to też napiszę. Nie jestem fanem Apple ani Samsunga ale ci producenci mają znaczącą przewagę nad Nokią ( Windows Phone). IOS jest stabilny ale można korzystać tylko z drogich apek producenta, Android trochę się wiesza i czasem wolno działa ale jest większa swoboda w apkach i działa o wiele lepiej niż WP. Reasumując: jeżeli masz kas

  • 0

    32. ~siela  2015-06-15 07:55:43  host: CLIENT-intergraph-2.wroclaw.dialog.net.pl

    Format karty to nano. Lumii (jak chyba każdego windows phona) nie można podłączyć do radia samochodowego via USB, żeby działała w charakterze pendrive'a. Jakoś nikt tego nie ujmuje w recenzjach... Poza tym telefon działa bardzo żwawo, nie przycina się.

  • 0

    33.  2015-06-27 09:26:51

    Jak widzę opinię typu bbb to śmiać mi się chcę telefon się zacina totalna bzdura bateria u mnie trzyma 4-5 dni przy umiarkowanym używaniu do tej pory najlepsza jaką miałem w telefonie po prostu jeśli czegoś nie używam w danej chwili to to wyłączam. Kafelki do nich trzeba się przyzwyczaić ja używałem trochę więcej telefonów począwszy od andka 1.6 do 5.01 symbiana do wersji bella refresh i IOS . Dla mnie osobiście windows w telefonie to najlepszy system w obecnej chwili jeśli chodzi o stabilność to tylko IOS może z nim o czymś porozmawiać bo tu nie mogę powiedzieć też jest bardzo stabilny. Gubienia zasięgu u mnie nie zauważyłem a tekst że android działa o wiele lepiej niż windows po prostu jest skaleczony maxymalnie. Na androidzie lepiej od tej nokii mogą działać telefony z półki cenowej od 1500-3000 które mają procki z wyższej półki ze 3ramu i grafę dużo szybszą ale jeśli kogoś stać wydać 1500-3000 zł to może sympatyzować z androidem ale po co? Kiedy kupując telefon na windowsie w cenie 400-700zł otrzymujemy kombajn. Nawet teraz córkę przesiadłem z androida na windowsphona po dwóch tygodniach użytkowania nie chce wracać do androida a ma 15 lat i jak sama powiedziała że nie ma co porównywać. Ci co lubią androida szanuje bo każdy ma swój gust, ale proponuję spróbować chociaż windows i 80% nie będzie chciało powrotu do andka pozdrawiam

  • 0

    34. ~roStek  2015-07-08 22:12:56  host: djv184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od gwiazdki i polecam!
    Zarówno do biznesu jak i prywatnie ;)
    PS Posiada "kącik dziecięcy"! Idealne rozwiązanie dla rodziców!

  • 0

    35. ~  2015-07-11 09:31:04  host: 89-70-148-253.dynamic.chello.pl

    *31 jesteś debilem

  • 0

    36. ~  2015-07-11 09:31:41  host: 89-70-148-253.dynamic.chello.pl

    bardzo dobry telefon, polecam

  • 0

    37. ~  2015-07-14 10:16:18  host: axk182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @31, trzeba być niespełna rozumu żeby wypocić taki komentarz. Porównujesz różne rodzaje telefonów w różnych półkach cenowych i wymagasz, żeby telefon za 600 zł miał takie same funkcje jak za 2000-2500 zł. Idiotyzm na całego, albo bardzo denny trolling.

  • 0

    38. ~as  2015-09-27 16:01:58  host: staticline-31-182-65-73.toya.net.pl

    mam go prawie rok.jestem bardzo zadowolona.

  • 0

    39.  2015-11-14 14:56:56

    Mam go kilka dni. Wcześniej miałem budzetowce i ten telefon to jak ferrari. Świetne wykonanie i ten ekran, bajka. Nigdy nie widziałem w niczym z czym się zetknołem takiej czerni ekranu. Bateria zaskoczyła mnie. 3 dni w normalnym użytkowaniu.

  • 0

    40.  2015-11-14 14:57:41

    Super telefon. Ekran bajka i czas baterii.

  • 1

    41. ~stanislaw  2015-12-15 14:32:33  host: 78.9.185.61

    Telefon mam od października 2014 działa wspaniale żadnych kłopotów a Tel.miałem kilka . Nawigacja b.dobra prowadzi dokładnie

  • 0

    42. ~Chiter  2016-02-24 19:08:26  host: public-gprs517554.centertel.pl

    Telefon spoko mialem lumie 630 widzialem recenzje 735 i wynika ze to dobry smartfon i ma 1gb ram a nie to co lumia 630 512mb ram.

  • 0

    43. ~rAdo  2016-03-10 13:19:34  host: s132pc6.mmj.pl

    za ta kase naprawdo warto.
    juz nigdy nie zakupie przereklamowaych szajsungow,ktore po 2 miesiacach zawieszaja sie...

  • 0

    44. ~Hans KLoss  2016-03-12 17:02:39  host: user-94-254-177-132.play-internet.pl

    Nokia Lumia 735 mam od roku bateria ok, obsluga ok,wifi ok, aparat ok, ciekawa konstrukcja, intuicyjna obsluga działa,nigdy się nie zawiesił,ma większość potrzebnych apek :) bez tych apek których nie ma da się żyć, oc

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-184-73-122-162.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet