Nokia Lumia 630 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 630 Opinie o Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 630

w sumie: 22
  • 0

    1. ~tobelmi  2014-04-03 11:25:48  host: 77-252-104-12.ip.netia.com.pl

    Nigdy nie ma najważniejszego info dla funkcji dual. Czy są aktywne dwie karty sim. Trzeba się domyślać, skoro producenci nie podają takiej informacji to z jakiegoś powodu :)

  • -4

    2. ~  2014-04-03 20:00:34  host: 84-10-84-127.static.chello.pl

    Slaby telefon, nie polecam

  • 0

    3. ~Rozor  2014-04-19 06:43:40  host: host106-188-252-66.limes.com.pl

    Wygląda na to, że będzie jeszcze słabsza bateria niż w Nokii 625, bo ma mniejsza pojemność

  • 0

    4. ~Adek  2014-04-20 10:23:55  host: n14-09-05.opera-mini.net

    Jak na tą cenę i na te funkcję to jest za mało opcji i za drogi jest i tylko usb 2.0 i nie ma nfc . Jednym słowem dziados...

  • 0

    5.  2014-04-24 17:08:39

    Aparat bez diody doświetlającej. Bardzo zabawne, bardzo...

  • 1

    6. ~hajla  2014-05-04 13:06:08  host: 89-71-19-183.dynamic.chello.pl

    wzgledem starszej lumi 625 - gorsze nagrywanie 720p, brak diody, mniejszy ekran, mniejsza bateria czyli nokia jak zwykle popisala sie wypuszczajac nowszy - gorszy telefon....

  • 0

    7. ~Piotr  2014-05-11 01:58:50  host: adpi80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cena w PL 699 zł , podobno , gdyby nie 512 MB , ale i tak może kupię , Androida nie chce , dużo wydać też nie chce , CPU ten sam co w Moto G ale tu jest SD , okaże się po pierwszych testach czy warto mimo RAM

  • -1

    8. ~Lucek  2014-05-15 14:20:07  host: 5.134.64.39

    Ludzie przestańcie w końcu z tym ramem... 512MB starczy ze sporym zapasem. WP8.1 podobnie jak Windows 8.1 ma mniejsze wymagania niż WP8 więc tyle ramu będzie w sam raz. Inaczej: nie będzie różnicy w używaniu smartfona z WP8.1 który ma 1GB a 512MB. Różnica będzie dopiero przy wymagających grach czy apkach. WP to nie android, że po rozruchu pozostaje 150MB (odwieczna zagadka: dlaczego 512MB w androidzie = ok 320MB? a gdzie reszta? cpu-z kłamie?).
    Wg mnie L630 będzie bardzo udanym modelem, szkoda ze dopakowali w podobne ubranko co Nokię X, czyli takie żarówkowe. Mam nadzieję ze będzie kolor BLACK bo póki co na wszystkich filmikach czy fotach są zielone lub żółte (o ja pier....)

  • 0

    9. ~Fobs  2014-05-18 16:21:35  host: 89-76-117-155.dynamic.chello.pl

    Z tego co czytałem to ma aktywne obie karty i na zdjęciu widać było 2 numery imei.

  • -1

    10. ~luk  2014-06-18 16:15:14  host: public-gprs514517.centertel.pl

    mam od tygodnia :) - mój pierwszy smatrtfon więc nie mam porównania, ale mi się podoba 2 karty są super mam swój Play Fresh z ZM + Orange z Lion 5 GB na 2 dni za ok. 1zł - jeszcze się bawię ;) ciekawi mnie odporność Gorilla Glass...

  • 0

    11. ~  2014-06-25 09:01:39  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    Po cenie tych telefonów w sieciach komórkowych widać który jest lepszy.. Taryfa Formuła Specjalna Play 45 zł cena modelu Nokia Lumia 630 69 zł, a Lumia 625 219 zł.

  • 0

    12. ~marek  2014-07-25 20:40:14  host: 89.15.237.170

    w dup....ie byliscie gow....no widzieliscie. Tel jest naprawde super, nie ma bajerow typu nfc itp ale ilu z was tego na codzien uzywa......oprocz chwalenia sie przed kumplami "ja mam nfc" itp itd. Jest bardzo szybki wygodny i o dziwo robi bardzo przyzwoite fotki w dobrym dziennym swietle. Automatyczna synchronizacja z wszystkim czego potrzebujesz, karty aktywne rownolegle itp. Wiem bo zwyczajnie go posiadam. Wiec dzieci neostrady i chwalipiety przed kolegami. Ten telefon jest wart swojej ceny i polecenia go innym.

  • 0

    14. ~skalarek  2014-08-06 20:49:31  host: 29-214-238-46.siec.alfa.pl

    Mam Lumię 630, żeby nie było: w cenie 600 zł można dostać teraz Alcatela 6030D w pewnej sieciówce i prędzej go bym polecił. Natomiast co do telefonu - minusy: ekran 4.5 cali zawiera przyciski, dobra jasność w słońcu ale nie posiada czujnika oświetlenia, diody sygnalizacyjnej. Jak na tą cenę to nic szczególnego. A RAMu powinien mieć 1GB dlatego że część programów w sklepie tego wymaga ale MS oszczędza na czym się da. Brak diody LED.... Głupi pasjans z XBOXa potrafi się wysypać, podobnie IE, nie wiem czy to wina systemu czy RAMu. Nie uważam by WP był lepszym systemem od Androida... nie jestem WPfanem. Owszem telefon jest dobry. I tylko dobry.

  • 0

    18. ~paccc  2014-08-10 17:40:54  host: ackn85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go, i mogę szczerze polecić nic się nie zacina, telefon chodzi płynnie. Jedynym mankamentem jest słaba jakość głośnika i muzyki w słuchawkach ale mam nadzieje że nokia to naprawi

  • 0

    19. ~wpr  2014-08-11 08:59:30  host: poczta.pgi.gov.pl

    Posiadam ten telefon od dwoch tygodni.

    512MB - jeszcze nie mialem sytuacji, zeby to nie wystarczylo. Testowalem na grach, rozbudowanych arkuszach
    kalkulacyjnych i przegladarce z wieloma zakladkami.

    Brak lampy - faktycznie, moze raz w miesiacu brakuje lampy, kiedy po nocy chcesz odnalezc cos, a nie chcesz zapalac swiatla. Zdjec nocą nie robię, a prąd w domu mam i żyrandole działają, więc...

    Bateria - mam wersję dual sim i korzystam z telefonu prywatnie i sluzbowo. Bateria wytrzymuje okolo 2 dni. Z obserwacji wynika, ze zawsze jest to ponad 40 godzin. Oczywiscie telefon sluzy mi do komunikowania sie, a nie jako przenosna konsola do gier, wiec dla gimbusow/gadżeciarzy bateria bedzie porazka, bo nie da sie non-stop grac w gierki caly dzien. (btw. pokazcie smartfon, ktory pozwoli na taka zabawe chhocby 12h bez ladowania....).

    Dual sim - dziala bez zarzutów. Obawiałem się trochę tego, bo to pierwszy telefon na WP z dual sim, ale na szczęście wszystko śmiga.

    Sprostowanie do tabelki ze specyfikacją - ten telefon NIE MA czujnika zbliżeniowego ani czujnika światła.

    Moja ocena - 8/10 (gdyby była lampa, ww. czujniki i equalizer w odtwarzaczu audio, dalbym 10).

  • 0

    20. ~art  2014-10-29 20:02:24  host: 82.160.207.3

    do 4. a widziałeś w jakimkolwiek telefonie usb 3.0? nie bo nie istnieje więc sie nie wypowiadaj, a nfc i tak nie umiesz użyć bo nawet konta w banku nie masz dzieciaku

  • 0

    21. ~art  2014-10-29 20:03:53  host: 82.160.207.3

    14. ~skalarek na xbox nie ma pasjansa

  • 0

    22.  2014-12-18 21:33:57

    Witam chciałem zapytać czy to normalne że po pełnym rozładowaniu i wyłączeniu się, telefon sam się włącza jak go podepnę do ładowarki?

  • 0

    23. ~qbass  2014-12-24 23:25:43  host: 91-233-137-148.expressnet.pl

    tel kozak nie za wielki poreczny i do ogarniecia

  • 0

    24. ~kris  2015-04-28 21:34:58  host: user-164-126-31-107.play-internet.pl

    Mam lumię 630 dual sim nie otwiera niektórych pdf. Nie można edytować starych plików Office tylko najnowsze i tylko utworzone przez lumię. Zadowolony jestem z dual sim i nawigacji reszta to lipa.

  • 0

    25. ~kaszebe  2015-12-06 10:40:39  host: public-gprs517562.centertel.pl

    Bardzo fajny telefon mam go prawie rok i dalej zarąbiście działa a RAM wystarcz do płynnego działania tylko szkoda że bez przedniej kamerki

  • 0

    26. ~wiking  2016-01-05 08:20:03  host: 93-181-186-19.internetia.net.pl

    Używam od ponad roku i jestem zadowolony. Duże plusy za czytelny ekran z gorilla Glass (miał już nie jedną glebę i bez zarysowań), wygodnie leży w dłoni, bateria 2-3 dni przy moim trybie używania (poranna prasówka, telefony, smsy i poczta). Sam telefon jest szybki. Co do aparatu to szału nie ma, ale daje radę.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-75-176.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet