Nokia Lumia 625 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 625 Opinie o Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 625

w sumie: 100
  • 0

    1. ~Max  2013-07-23 19:20:13  host: 093105013124.mysliborz.vectranet.pl

    Czy tylko 512 MB pamięci ram wystarcza do Win8, by telefon nie mulił? Nie chodzi mi o granie w gierki, tylko o sprawne działanie telefonu jak np. przeglądanie internetu, a co za tym idzie szybkie odświeżanie stron.

  • 0

    2. ~@Max  2013-07-24 12:54:07  host: ama.ibs.net.pl

    Bardzo płynnie, czasami się trochę przywiesza, ale jest to rzadko zauważalne.

  • 1

    3. ~domin95  2013-07-24 15:54:02  host: achd160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli chodzi o sprawne działanie to na pewno wystarczy, natomiast nie wiem jak z bardziej wymagającymi grami bo w Lumi 610 która miała 256 mb i WP7 nie można było zagrać w angry birds bo pisało że za mało ramu :) ale cieszy mnie fakt że dali chociaż w miarę dobrą baterię stosownie do wielkości ekranu i taktowania procka.

  • 0

    4. ~Stefanek  2013-07-24 17:29:43  host: 213-195-144-120.ip.netia.com.pl

    Max win8 jest mniej wymagający niż android z czego wyczytałem. Więc 512RAM wystarczy w zupełności. Zwróć uwagę, że wsadzili tu procek 1,2GHz. MI się sprzęcik bardzo podoba. Gdybym nie kupił wcześniej Xperi L może bym się zainteresował tą Lumią.

  • 0

    5. ~  2013-07-24 18:42:21  host: 109241032203.warszawa.vectranet.pl

    przy tych 4,7" przydałaby się rozdziałka chociaż 1280

  • 0

    6. ~gregor  2013-07-24 23:23:30  host: 46.22.174.138

    Kolego ten telefon ma LTE czyli super szybki internet taki galaxy s3 nie ma LTE,a jeżeli nei grasz to nie będzie ci to przeszkadzało że ma 512 ram na wpworld był artykuł, że tylko 2 deweleporom nie chce się bawic w optymalizacje aplikacji pod 512 ram

  • 0

    8. ~ROMANtyk  2013-07-25 22:46:26  host: adpa43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak, 512 MB jest wystarczające. Windows Phone 8 cechuje się dużą stabilnością i płynnością działania. Ma co prawda czasami gorsze dni, ale w porównaniu z Androidem wypada o wiele lepiej. Oczywiście ma też wady, które wiele osób przekonują do innych systemów. Najważniejsze to brak menadżera plików, brak tylu opcji konfiguracji i modyfikacji systemu jak w Androidzie. Dla osoby chcącej posiadać telefon, a nie gadżet, który ma dotykowy wyświetlacz, zapewnia łatwy dostęp do internetu, WP8 jest odpowiednim wyborem (moim zdaniem. Oczywiście pewne aplikacje wymagają 1GB pamięci (zazwyczaj są to gry). Lecz jeśli nie ma się parcia na każdą nową aplikację, grę, itd. 512MB powinno wystarczyć w zupełności.

  • 0

    9. ~Sharly  2013-07-26 13:54:48  host: gw.casus.com.pl

    A czy 512 mb ram'u wystarczy by działał płynnie wszędobylski Andek? Odpowiedź sama ciśnie się na usta , choć można dyskutować i do ręki wziąć Huawei Y300. Odpowiadając na Twoje pytanie - tak ,będzie bez problemu WP działał,co więcej! będzie działał płynnie

  • 0

    10. ~Wojtek  2013-07-27 04:43:04  host: acbb149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @Max - 512mb jak najbardziej starcza do meeeega płynnego działania :)

  • 0

    11. ~dred  2013-07-27 07:46:29  host: host-89-238-20-37.smgr.pl

    Z rozdzielczością poszaleli. No chyba, że to ma byc low end:-)

  • 0

    12. ~s  2013-07-27 18:46:52  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    wystarcza przy takim procku

  • 0

    13. ~Michał  2013-07-27 19:27:15  host: sub222-59.elpos.net

    Tak spokojnie wystarcza, nawet do gierek.

  • 0

    14. ~fufu  2013-07-29 13:52:21  host: 31-128-8-245.ip.xcore.pl

    512 MB wystarcza do płynnego użytkowania. Problem pojawia się przy niektórych grach. Ale jak widzę to zaraz po wersji na 1 GB pojawia się wersja na 512 MB RAM'u.

  • 0

    15.  2013-07-29 17:09:23

    W sumie to ten telefon poza dużym wyświetlaczem nie ma niczego, co by go wyróżniało z tłumu. Przeciętny procek, mało ramu, średni aparat. No i ta rozdzielczość... Przy wyświetlaczu 4.7 rozdzielczość 480 x 800 to jakaś kpina.

  • 0

    16. ~Bradley  2013-07-31 10:57:11  host: 5.172.252.133

    Jedną z cech windowsa jest to że potrzebuje o wiele mniej ramu do sprawnego działania niż android

  • 0

    17. ~Bradley  2013-07-31 10:57:13  host: 5.172.252.26

    Jedną z cech windowsa jest to że potrzebuje o wiele mniej ramu do sprawnego działania niż android

  • 0

    18. ~Bradley  2013-07-31 10:57:17  host: 5.172.252.103

    Jedną z cech windowsa jest to że potrzebuje o wiele mniej ramu do sprawnego działania niż android

  • 0

    19. ~dag  2013-08-01 09:57:39  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    w L520 starcza więc tu też powinno.

  • 0

    20. ~BomBomBom  2013-08-03 15:18:59  host: aahq251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Lumia serii 6xx to tanie budżetowe telefony gorsze są tylko lumie z serii 5xx. Jeżeli chcecie hi-endowy telefon to sa nim nokie lumia z serii 8xx oraz 9xx np. lumia 925 czy nieco gorsza 820

  • 0

    21. ~Marcin  2013-08-27 00:23:06  host: host-46-175-45-96.wtvk.pl

    Czy on ma niewymienną baterię jak w Iphonie? Bo takie info jest w specyfikacji!

  • 0

    22. ~Bell  2013-08-28 09:48:04  host: dlg154.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Marcin - ja mam 800 i nie ma wymiennej baterii.

  • 1

    24. ~K  2013-09-13 13:50:42  host: user-94-254-198-209.play-internet.pl

    Ludzie jeśli nie kupujecie tego telefonu to po co na niego narzekacze jeśl stać niektórych na lepszą nokie lumie to niech kupi sobie l 920 piszą o niej

  • 0

    25. ~mxnx  2013-09-16 16:49:36  host: cin141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem okazję dzisiaj 'testować' lumie 625. Telefon choć 4,7" to jednak bardzo dobrze leży w dłoni i idzie go obsłużyć jedną ręką. Płynność działania świetna. Bardzo wygodne pisanie sms. Sam zastanawiam się nad 625 albo 720 jednak 625 z racji tego, że choć większa o kilka! mm to jest dużo cięższa i przez to lepiej ją czuć i wydaje się solidniejsza co jest dla mnie dużym plusem. Zobaczymy jeszcze jak sprawuje się w niej aparat/

  • 2

    26. ~imioooool  2013-09-29 18:25:50  host: 89-79-2-187.dynamic.chello.pl

    mam ten telefon 4 dni i jak narazie jestem pod wrazeniem. przesiadlem sie z motki defy. w noki obawialem sie win 8 ale po tych 4 dnia moge powiedziec ze jest wygodniejszy od androida, a parametry lumi 625 spokojnie obsluguja kazda aplikacie badz gre w win 8 store.

  • -4

    27. ~Ania  2013-10-13 19:48:28  host: 159-205-125-97.adsl.inetia.pl

    Nokia od dłuższego czasu robi wszystko aby zrazić do siebie klientów i w przypadku nokii 625 jest podobnie, aż się prosi o min 1 GB RAM oraz o wymienną baterię. Ponadto Nokia od samego początku winna produkować smartfony z androidem oraz windowsem a ilość uzależnić od popytu. Każdy produkt Nokii przypomina beczkę miodu z kropla dziegdziu.

  • 0

    28. ~krzyko  2013-10-15 13:30:39  host: 87-99-19-150.internetia.net.pl

    czy ktoś z posiadających ten telefon (ew. inną lumię) miał może problem z czymś takim jak "błąd karty SIM" - po uruchomieniu telefonu jest spokój ale tylko na jakiś czas. Telefon z Play, karta SIM była już wymieniana, jedynie co jeszcze może być to oprogramowanie - to dostępne dla wersji telefonu od Play nie jest najnowsze.

  • 0

    29. ~Amon  2013-10-19 14:14:37  host: 095160063104.slupsk.vectranet.pl

    Witam mam ten sam problem z "błąd karty SIM" Telefon był w serwisie ale stwierdzili że z telefonem wszystko ok. Duplikaty kart sim wykonali już z 3x i problem dalej występuje:/

  • 0

    30. ~g18pl  2013-10-28 07:38:09  host: 095160063104.slupsk.vectranet.pl

    Witam. Mam ten sam problem z zakupionym telefonem w sieci Play. Telefon co jakiś czas wyświetla komunikat błąd karty sim po czym się restartuje. Miałem wymienianą kartę sim 3 krotnie. Telefon był w serwisie, zaktualizowali oprogramowanie i stwierdzili że wszystko jest ok. Problem nadal występuje wiec ponownie został wysłany do serwisu:/

  • 0

    31.  2013-10-28 07:43:05

    Witam. Mam ten sam problem z zakupionym telefonem w sieci Play. Co jakiś czas pokazuje się komunikat Błąd karty SIM po czym telefon się restartuje. Miałem 3 krotnie wymienianą kartę SIM. Telefon był w serwisie, wgrali nowe oprogramowanie i stwierdzili że wszystko jest ok. Problem niestety dalej występuje wiec telefon został ponownie wysłany do serwisu. Od zakupu miesiąc bez telefonu :/

  • 2

    33.  2013-11-05 20:13:24

    SZCZERZE POLECAM! Używam ten telefon od dwóch tygodni. Poprzednio używałem Nokii Lumii 710 z WP 7, dlatego postanowiłem dokładnie przebadać zmiany wprowadzone w oprogramowaniu Lumii 625 - przesyłanie plików za pomocą bluetooth, własne dzwonki i wszystko to czego brakowało u poprzedników. Smartfon działa szybko, sprawnie, bez żadnych zwieszeń i dziwnych "samodziałań". Wyświetlacz mimo rozdzielczości 480x800 jest wyraźny, kolory sprzyjające oku - tylko czepliwi mogą coś zarzucić. Dzwięk, mógłby być lepszy - słaba słyszalność gdy telefon leży na miękkich podłożach, ale przecież chcąc posłuchać muzyki, nie robimy tego poprzez głośnik, a za pomocą słuchawek, a przez nie jest na prawdę dobrze. Telefon spełnia nie tylko podstawowe funkcję użytkownika smatrfona(tak z WP jak i Androidem), ma sporo zalet i warto polecić go jako dopracowany konkurent dla androida. Warto pobawić się choćby w sklepie, żeby zobaczyć jak dobrze współpracuję Lumia 625 z użytkownikiem.

  • 2

    34.  2013-11-07 15:42:52

    Telefon kupiony w T-Mobile, nie ma problemów z kartą Play, żadnych błędów nie ma, przełącza się między sieciami jak trzeba. Wada to tylko brak podświetlanych przycisków dotykowych pod ekranem. Bateria spokojnie trzyma 2 dni, przy ciągłym 3G, normalnych rozmowach i korzystaniu z internetu, dobra latarka, jakość rozmów bardzo dobra, zasięg najlepszy z dotykowych jakich spotkałem, wyświetlacz czytelny, muzyka przy dopasowaniu mixem jakościowo jest bardzo dobra. Jeśli ktoś bierze na przedłużenie umowy to mogę polecić, telefon bardzo prosty w obsłudze, nic się nie tnie i nie zawiesza, dostępność aplikacji jest wystarczająca, brakuje mi tylko w markecie dostępu do Opery Mini.

  • 0

    35. ~BILI  2013-11-17 18:42:26  host: 095160066201.deblin.vectranet.pl

    mam pytanie. Może ktoś wie jak pobrać obojętnie jaką aplikację ze sklepu przez wifi? Mam ten telefon w Orange i w żaden inny sposób niż przez dane pakietowe nie mogę pobrać żadnej aplikacji. Może ktoś będzie wiedział jak to zrobić? Mi już wyczerpały się możliwości i cierpliwość.

  • 0

    36. ~majki94  2013-11-23 14:14:05  host: 195.117.202.114

    Proszę o radę, 2 dni temu wziąłem Lumie 625 w abo w play, i mam problem, mianowicie nie mam w ustawieniach opcji 4G która z tego co wiem musi być uruchomiona aby korzystać z LTE ? Ktoś coś doradzi ? Z góry dzięki :)

  • 0

    37. ~krzys  2013-12-01 21:22:16  host: ip-31-0-41-49.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    mam błąd karty sim co robić ??

  • 0

    38. ~raz  2013-12-03 16:15:04  host: user-94-254-144-180.play-internet.pl

    Majki ściągnij aktualizacje. Powinno rozwiązać problem

  • 0

    40.  2013-12-08 12:59:08

    w chwili obecnej mam nokie C3. nigdy nie miałem telefonu z systemem typu android , windows phone itp. a chciałbym w końcu przesiąść z "fiata 126p" do "auta" ze średnio wyższej półki. czy nokia lumia 625 będzie dobrym wyborem. naczyta łem się troche ale to jeszcze mi nie wystarcza.może ktoś mądrzejszy ode mnie coś mi napisze.

  • 0

    41. ~kamil  2013-12-09 17:16:41  host: acca37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JEzeli chodzi o LTE w tej noki to najzwyklej trzeba miec je wykupione w abonamencie, wtedy przy laczeniu z netem bdz widac lte, z reszta po samej szybkosci bdz widac, w ustawieniach nic takiego nie znajdziemy w zadnym telefonie,

  • 1

    42. ~Erbasik  2013-12-12 20:47:33  host: adlz85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon posiadam od dwóch tygodni, i smiało moge polecić lumie 625.Jest praktyczna, nie przycina sie , swietnie ogląda sie teledyski na youtube dzięki dużemu ekranowi. Zdjęcia wychodzą rewelacyjnie, filmiki również. System w8 można łatwo opanować.

  • 0

    43. ~L920  2013-12-13 20:35:19  host: public22834.cdma.centertel.pl

    Zastanów się co piszesz! -ustawienia-sieć komórkowa-największa prędkość połączenia:2G/3G/4G

  • 0

    44. ~Mirek  2013-12-17 10:56:58  host: 91.212.242.200

    Telefony Nokii z Win8 powinny nazywać się Microsoft. W tym telefonie z nokii został tylko napis na obudowie, kilka aplikacji i technika, której użytkownik nie widzi. System Win8 jest bardziej laptopowy niż telefonowy. W telefonie najważniejszą funkcją jest rozmowa, zatem to, co chcę widzieć przed jej wykonaniem, to nazwa uzytkownika, jego numery telefoniczne i wielką słuchawę, lub kopertę, celem zadzwonienia lub wysłania SMS. W Win8 to jest jakieś takie małe, nieporęczne, mimo że ekran tego telefonu jest wielki. Sam telefon jest OK, ale Win8 totalnie go dominuje i to on będzie decydował o sprzedaży. Działa płynnie, nie wymaga wiele od sprzętu, ale jest nieergonomiczny. Najlepszym systemem dla smartfonu była moim zdaniem Bada, która jednak poległa z powodu braku wsparcia ze strony dodatkowych aplikacji. Apple OS i Android też są bardzo wygodne, ale OS działa z kosztownymi iPhone, a Android wymaga wydajnych podzespołów, żeby się nie zacinał, co też podnosi cenę za sprawny telefon.

  • 1

    45. ~Mirek  2013-12-17 14:51:52  host: 91.212.242.200

    benny_1981, przesiadka na jakikolwiek inny system, to murowany ból głowy, na samym początku. O ile podstawy załapiesz szybko, to jest mnóstwo niuansów, które będziesz musiał rozwiązać. Jeśli bardzo często dzwonisz, nie bierz telefonu z wielkim wyświetlaczem, bo zużywa więcej energii i jest nieporęczny. Jeśli rozmawiasz najwyżej kilka razy dziennie, a potrzebujesz czasami przeczytać jakiś dokument, pooglądać strony internetowe, to taka patelnia, jak nokia 625 będzie dobra. Windows i OS mają słabe opcje personalizacji, w porównaniu z Android, czy Bada i narzucają rozwiązania, do których trzeba przywyknąć, co w przypadku tak osobistego sprzętu, jak telefon, jest moim zdaniem wadą.

  • 1

    46. ~dzidek81  2013-12-22 17:22:36  host: 37.31.236.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Posiadam już chyba miesiąc. Zmieniając telefony patrzę na parametry. Pod tym względem Nokia lumia 625 nie zachwyca. Dostałem ja przy przedłużeniu abonamentu. Jestem fanem blackberry, więc pomyślałem - pobawię się i oddam żonie. Jestem nią zachwycony. RAM 512 po co sień spinać że mało skoro wszystko płynnie działa? Jak dla mnie bajka.

  • 0

    47. ~POMOCY!  2013-12-26 12:14:33  host: 87-206-165-145.dynamic.chello.pl

    Jak można wylogować konto microsoft na tym telefonie?

  • 0

    48.  2013-12-30 17:02:06

    Zrób ustawienia fabryczne .

  • 0

    49. ~Tomek  2013-12-31 18:09:18  host: 37.30.76.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam Mam problem z Bing-em mam Lumie 625 i teoretycznie wszystko dobrze ustawione, a jednak tapety Bing nie odświeżają mi sie, co robić. Mam włączony internet cały czas i nic, jak tapeta wejdzie na ekran tak wisi aż do następnego grzebania w telefonie i dalej to samo.

  • 0

    50. ~kazik098  2014-01-01 22:26:57  host: 109.231.52.143.koba.pl

    Posiadam ten tel od 2 tygodni. Na parametry telefonu nie mogę narzekać, bo są dla mnie w zupełności wystarczające. System działa szybko i sprawnie, bez przywieszania się. Jedynie co mnie bardzo przeraża, to szybko rozładowująca się bateria. Problem pojawił się nagle podczas ładowania. Kiedy wyskoczył komunikat o naładowaniu baterii, odłączyłem ładowarkę i próbowałem odblokować ekran. Ekran nie reagował i nie mogłem niczego uruchomić, nawet wyłączyć telefonu , aby zrestartować go. Na szczęście w lumi istnieje coś takiego jak "soft restart" i za pomocą 2 przycisków udało mi się zrestartować system. Po tym incydencie rozładowywanie baterii zaczęło szybko rosnąć po każdym ładowaniu. Dla przykładu naładowałem w 100% baterię i po 6h w zasadzie nie używania telefonu (wykonałem w tym czasie jedną krótką rozmowę oraz napisałem 3 sms) poziom baterii spadł do 25%. Gdzie wcześniej przy pełnym naładowaniu bateria trzymała 3-4 dni. Oczywiście mam wyłączone wifi, transmisje danych itd. Rozwiązania problemu nie udało mi się ustalić. Jedynie natknąłem się w sieci na problem z szybkim rozładowywaniem się baterii w lumi 800 po którejś aktualizacji systemu. Zastanawia mnie to czy w mojej lumi 625 przyczyną problemu jest aktualizacja którejś z aplikacji.

  • 0

    51. ~cyra  2014-01-11 20:33:02  host: 89-71-130-218.dynamic.chello.pl

    ja mam ten telefon od chyba 12 grudnia i do tej pory jest juz drugi raz w serwisie. Wyskakuje mi błąd o "braku karty sim lub jej uszkodzeniu". jeszcze jeden serwis i poproszę o nowy model. najgorsze jest to, że mój przypadek to jakiś ewenement i nie ma o nim słowa w całym internecie - wujek google nic o nim nie wie

  • -1

    52. ~franek-212  2014-01-12 17:42:26  host: 89-65-224-116.dynamic.chello.pl

    Nokia Lumia 625 ? Flagowy niewypał. Dlaczego firmy Microsoft, Nokia, testerzy produktów Nokia, w tym Komputer Świat, sprzedawcy produktów Noki nie informują że telefon Nokia Lumia 625 ma w 70% swoje menu podporządkowane pod konta w Internecie i łączności W-Fi? Jak to się ma do art. 3 Ustawy Konsumenckiej, nakładającej obowiązek pełnej informacji o produkcie, rzekomo obowiązującej w Polsce? Przeglądając internet natknąłem się na test Noki Lumia 625. Testujący stwierdził że telefon doskonale nadaje się dla osób mających problemy ze wzrokiem gdyż na bardzo dużym ekranie można ustawić duże litery. Sprawdziłem w sklepie faktycznie miał duże litery. Zakupiłem Nokię Lumia 625. Po wmontowaniu karty SIM i rozpoczęciu eksploatacji okazało się że 70% telefonu ma zaplecze menu na kontach w Internecie, gromadzenie danych z telefonu, kalendarza i SMS-ów można edytować w Internecie. Do tego celu wymagana jest łączność WiFi z Internetem. Większość ustawień telefonu można dokonać poprzez konta telefonu w Internecie, na które Microsoft przeznaczył 7 GB dysk. Telefonem bez konta można tylko wykonywać i odbierać rozmowy, odbierać SMS. Ponadto telefon posiada n/w wady: 1. Brak pełnej instrukcji obsługi telefonu, i objaśnień używanych w telefonie określeń, wyrazów, wraz z zakupionym telefonem, oraz brak możliwości ściągnięcia jej z Internetu. Ten telefon jest traktowany jak młotek, którego sposób użytkowania każdy zna, i nie jest potrzebna instrukcja obsługi. 2. Brak instrukcji obsługi (pomocy) w telefonie. 3. Wystające poza obudowę przyciski zasilania i aparatu fotograficznego powodują bardzo częste włączanie aparatu fotograficznego. 4. Ukryte w klawiaturze strzałki przesuwające kursor utrudniają dokonywanie poprawek pisanego tekstu. 5. Ramka zmniejszająca pole pisania sms-ów, jest dla mnie totalną bzdurą, utrudniającą pisanie. 6. Brak mo

  • 0

    54.  2014-01-12 18:36:16

    mam telefon od połowy grudnia i od tego czasu jest już drugi raz w serwisie. Mam powtarzający się komunikat o braku karty sim lub jej uszkodzeniu. Pierwszy serwis (przeinstalowanie systemu w serwisie na Okrzei pomogło na tydzień). Teraz wylądowal w centralnym serwisie. Mam nadzieję, że coś poradzą, bo telefon duży, czytelny i szybki. Fajne kafeli i aplikacje. Ale jeszcze jeden serwis i chyba pójdzie w świat. No chyba, że mi go wymienią na nowy, sprawny model. heh.....

  • 0

    55. ~kiki  2014-01-17 17:45:04  host: 91-142-192-17.multi-play.net.pl

    Hej, mam pytanie czy telefon ma jakąś diode która świeci po przyjściu nowych wiadomości i nie odebranych połączeniach?

  • 0

    56. ~kiki  2014-01-17 20:48:18  host: 91-142-192-17.multi-play.net.pl

    Hej, czy telefon ma diode ktora swieci przy nowych wiadomosciach i polaczeniach.

  • 0

    57. ~ola  2014-01-17 23:43:18  host: 89-75-118-105.dynamic.chello.pl

    wyłączył mi się telefon i jest teraz cały czas napis ' do widzenia ' co z tym zrobić ? :(

  • 0

    58. ~jajc  2014-01-18 21:41:07  host: ip-93-154-235-160.free.aero2.net.pl

    Mamy lumie 625 od tygodnia wszystko fajnie ale juz raz sama sie wylaczyla, potem bateria zaczela sie szybko konczyc i mimo krotkiego uzywania internetu plus pare telefonow wytrzymuje okolo30h teraz mamy problem jak z tego urzadzenia usunac program np: skype? czy jakikolwiek inny? wszystko jest zarejestrowane na stronie microsoftu, a wiec faktycznie to co ja kupilem? a gdzie sie dowiedziec o obsludze? brak "przyciskow" z normalnymi komendami jak w normalnej komorce. czuje sie jak niewolnik- nic nie moge zrobic

  • 0

    59. ~Paweł  2014-01-26 20:38:08  host: 95-155-68-49.multi-play.net.pl

    Mam Lumię 625 od tygodnia. Długo zastanawiałem się jakiego smartfona wybrać i zdecydowałem się właśnie na ten telefon. Plusy: Mistrzowsko intuicyjny, genialnie płynny system WP, przyzwoite papametry( aparat 5Mpix, wyświetlacz 4'7, nagrywanie HD 720p, LTE) Wady: Bateria!!! - ładuję o 9:00 do 100% używam telefonu normalnie bez gier i oglądania youtubów itp. i wieczorem...muszę podładować przed wyjściem na imprezę, Brak menadżera zadań, telefon nie dla graczy - dla mnie to nie problem. Podsumowując: Bardzo udany smartfon z załamująco słabą baterią.

  • 1

    60. ~S@s.pl  2014-01-28 00:06:51  host: google-proxy-66-249-81-225.google.com

    Ciesz sie ze nie masz Lumi 920. Wczesniej mialem L625 iudalo mi sie dociagnac nawet 2 doby. Z L920 to nierealne. Ladowanie nawet dwa razy dziennie. Chyba ze go poloze i nie bede uzywac. Ale przeciez nie o to chodzi. Ogolnie windows i lumie to swietny sprzet, bardzo dobry dodatkowy soft, np nawigacje i programy graficzne, plynnosc itp. Androida mam na tablecie Asusa i po kilku miesiacach widze, ze to straszny muł. Za te cene nie ma jic lepszego.

  • 0

    61. ~jasko  2014-01-30 21:20:07  host: 46.77.124.119

    Tez mam czasami błąd sim nie wiem czym on jest spowodowany, czasami pomaga wyłączenie i włączenie telefonu a czasami wyciągnięcie i włożenie sim

  • 0

    62.  2014-02-03 11:40:43

    Posiadam ten telefon od miesiąca i powiem szczerze, że jestem pozytywnie zaskoczony systemem, jak i samym telefonem. Wcześniej miałem do czynienia z androidem i oczywiście, brakuje niektórych funkcji, aczkolwiek stabilność i szybkość systemu jaką mamy w Lumiach jest nie do porównania... Na plus czytelny ekran, który pomimo niskiej rozdzielczości radzi sobie całkiem nieźle, bateria, która przy normalnym użytkowaniu (20 minut rozmów, 30 smsów i stałym połączeniem z internetem spokojnie wytrzymuje 2 dni), szybki internet (przy HSDPA+ speedtest wskazuje 16mbps/s pobierania i 4mbps/s przy wysyłaniu), solidna obudowa, bardzo wrażliwy dotyk. Na minus zdecydowanie jakość muzyki, cichy i wątpliwej jakości głośnik. Gdyby w tym telefonie była rozdzielczość HD, 1GB RAM, poprawiliby jakość muzyki i głośnik to śmiało można by stwierdzić, że jest to telefon idealny. Pozdro ;)

  • 0

    63. ~qwerty  2014-02-11 17:06:21  host: ip-37-209-154-70.free.aero2.net.pl

    Hej mam pytanie dotyczące uzależnienia od internetu czy to naprawdę tak dokucza i czy wiele aplikacji nie chodzi bez wi-fi. Telefon kusi ceną a nie chcę wydawać kasy na androida ktory będzie mulił. Czy to uzależnienie dotyczy samego WP8 czy tylko tego modelu i czy jest jakaś alternatywa dla niego ale tylko z WP8

  • 0

    64. ~Krół Maciuś I  2014-02-21 20:26:16  host: nat2.tauron-dystrybucja.pl

    Dostałem Nkię Lumie625 LTE w ramach przedłużenia abonamentu.Nawet ładnie sie prezentuje,w/g opisu parametry ok.Niestety mój telefon to jakiś niewypał.Po dwóch dniach zaczeły sie schody.Mam firmę więc telefon zawsze często dzwoni,a tu cisza.Patrzę.a tam komunikat podaj PIN.Znaczy się wylogował.Wpisałem PIN zaskoczył więc myślalem,że to jednorazowy wybryk,ale gdzie tam! W tym dniu jeszcze 6 razy.Oddałem do punktu Plusa przyjeli do naprawy,miał być za 4 dni był po tygodniu.Niestety moja radość trwała całe trzy godziny!!Powtórka z rozrywki.Znowu się wyłączał i pytał o PIN.Ponownie wizyta w punkcie Plusa i poprosiłem o wymianę na nowy ,i znowu niespodzianka,podobno Nokia nie wymienia tylko naprawia do skutku.Stan na dzisiaj: nie mam nowego telefonu,ani nie wiem kiedy będzie naprawiony.Śmiać się czy płakać?Konkluzja: Nigdy więcej zadnej Nokii,a po zakończeniu umowy koniec mojej przygody z Plusem.(Byłem z nimi 16 lat)!!

  • 1

    65. ~Jaro  2014-02-23 20:13:15  host: user-94-254-208-103.play-internet.pl

    Nokia 625 to dla mnie zwycięzca... Cena bardzo niska w stosunku do oferowanego zaplecza. Win 8 juz po kilku dniach używania przekonal mnie ze android to koreańskie scierwo. Aparat pomimo 5mega wygrywa z 8mega innych producentów dzięki świetnej optyce. Goraco polecam

  • 1

    66. ~marek  2014-03-08 22:38:53  host: 213.158.217.223.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam Nokię linie 625 miesiąc jest super telefon polecam

  • 0

    67. ~gość  2014-03-14 16:22:37  host: host-p238-22.multi-ip.pl

    Mam telefon od tygodnia. Żadnych problemów z kartą czy jakimiś pinami. Wszystko działa szybko i płynnie. Ekran jest wyraźny i bardzo dobrze reaguje na dotyk. Obudowa solidna. Aparat robi dobre zdjęcia, a 5Mpx w zupełności wystarczy do telefonu. Niestety widows trochę mnie zawiódł. Bardzo małe możliwości personalizacji ustawień (obsługa jest nieco skomplikowana, bardzo małe możliwości dostosowania pod siebie pulpitu czy menu, brak zwykłego menadżera plików, zwykłe pliki mp3 muszą być najpierw skonwertowane na komputerze do użycia jako dzwonek). Nawet moja stara nokia 5530 była pod tym względem o niebo lepsza.

  • 1

    68. ~kabe  2014-03-20 10:48:05  host: 89-171-141-2.ip.netia.com.pl

    mam ten telefon od dwóch miesięcy. Wcześniej miałem telefon z Adroidem Sony Neo V. Lumia i system bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Mogę szczerze polecić i system a juz na pewno telefon. Wbrew obiegowym opiniom o WP8 i Nokii , jak dla mnie, ekstraklasa.

  • 0

    69.  2014-03-28 17:21:25

    Telefon mi się podoba ale mam obawy co do niewymienialnej baterii. Nikt nie wie ile wytrzyma. Tylko to powstrzymuje mnie od zakupu Nokii.

  • 0

    70. ~  2014-04-20 19:16:07  host: nat10.net00-g1.isko.net.pl

    Czy możecie mi coś doradzić w sprawie przenoszenia zdjęć na komputer bo walczę z tym od kilku dni i krew mnie zaewa że taki szais wyprodukowali a w sklepie nie mają pojęcia oco chodzi i jak mi pomóc....ZAŁAMANY.........

  • 0

    71. ~625  2014-04-21 21:46:51  host: user-164-127-24-210.play-internet.pl

    OBUDOWA:
    Telefon jest moim zdaniem za duży - nie da się go obsługiwać jedną ręką.
    Jakość obudowy jest nawet niezła - miałem lepiej wykonane modele jak N8, której też aktualnie używam.
    Wyświetlacz jest pokryty odpornym na zadrapania szkłem więc jest całkiem OK.
    SYSTEM:
    System Windows Phone 8.0 działa szybko i jest łatwy w obsłudze.
    Wszystkie aplikacje działają bez żadnych zawieszeń.
    Dużo gier i aplikacji jest płatnych ale można znaleźć też darmowe.
    Ogólnie może być - Symbian jest moim zdaniem lepszy.
    Jakość muzyki przez głośnik jest okropna. Gra jak moja Nokia 6303 Classic sprzed 4 lat. Na Symbianie jakość muzyki jest o wiele lepsza. Na słuchawkach jest OK.
    Aparat - do N8 nie będę porównywał. Jak na 5 MP jest dość dobrze - zdjęcia wychodzą trochę zamazane ale jest autofocus więc czasami da się zrobić naprawdę dobre. Filmy w 1080 P są dobre, nagrywany dźwięk również.
    Przeglądarka IE działa błyskawicznie - ta w N8 jest dość powolna.

    Ogólnie telefon jest świetny, ma wszystko co trzeba ale Symbiana nigdy bym na Windowsa nie zmienił.
    Jest na pewno lepszy od mulącego Androida.
    Telefon polecam.

  • 0

    72.  2014-04-23 10:26:13

    Po przesiadce z Androida (Xperia Neo V) pracuje płynnie, nie wiem co to lagi, nie wiem co to komunikat "brak pamięci". Wyświetlacz duży , nie zauważyłem "pikselozy" jak niektórzy to zauważyli, jedynie czego żałuje z Androida to nawigacji, która można było dowolnie sobie wrzucać. Bateria też zaskakuje pozytywnie 3 dni bez problemu wytrzymuje z chwilowym używaniem WiFi, netu itd. Po prostu telefon który dzwoni i spełnia swoja role.

  • 0

    73. ~tims  2014-04-23 11:46:47  host: aepe131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam Samsung Galaxy Gio,procesor 800 MHz ,ma to wszystko co mi jest niezbedne w pracy i na codzien,aplikacje dzialaja,itd,etc...ale tel.z racji dlugiego uzytkowania jest zniszczony i kupilem nowa Nokie 625 (mam sentyment do Noki,kilka ich w pszeszlosci mialem), ale z 625 juz na drugi dzien do serwisu i wielokrotnie,problemy podobne o ktorych piszecie.Pozdrawiam.

  • 0

    74. ~tims  2014-04-23 11:46:52  host: aepe131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam Samsung Galaxy Gio,procesor 800 MHz ,ma to wszystko co mi jest niezbedne w pracy i na codzien,aplikacje dzialaja,itd,etc...ale tel.z racji dlugiego uzytkowania jest zniszczony i kupilem nowa Nokie 625 (mam sentyment do Noki,kilka ich w pszeszlosci mialem), ale z 625 juz na drugi dzien do serwisu i wielokrotnie,problemy podobne o ktorych piszecie.Pozdrawiam.

  • 0

    75. ~tiger  2014-04-23 15:00:16  host: 87.204.12.11

    Niewymienialna bateria jeżeli nie wystąpi awaria to powinna wytrzymać 2-3 lata. W HTC 8S też jest niewymienialna i już prawie 2 lata sprawuje się bez zarzutów - nie zauważyłem aby trzymała krócej. W przypadku problemu z baterią gwarancja jest na nią jak na telefon czyli 2 lata.

  • 0

    76. ~  2014-04-25 10:10:49  host: cgy59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam lumię 625 od m/ca dla mnie to kompletny neiwypał i bubel trudny w obsłudze wszyzstko prawie przez internet,porostu szkoda słów

  • 0

    77. ~kropka41  2014-05-20 12:38:24  host: 093105172093.bielskobiala.vectranet.pl

    Mam Nokię Lumie 625 wszystko jest ok tylko po dwóch minutach rozmowy , nie da się rozmawiać, tak buczy zniekształca glos.Do Internetu super , ale dzwonic z niego nie można.

  • 0

    78. ~XJ  2014-05-29 14:16:56  host: afqn60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super stabilny soft, przez 7 miesięcy udało mi się go RAZ zawiesić bawiąc się photobeamerem. Doskonale się sprawdza jako host WiFi, widoczność map w słońcu poprawna, jakość rozmów doskonała. Bateria w trybie oszczędzania, z wyłączonym szukaniem WiFi netem włączany tylko jak sprawdzam pocztę ( po co MS i google mają cały czas mnie śledzić ? ), przy 100 - 150 min rozmów zawsze wytrzymuje 5 dni, a rekord to 250 godzin między ładowaniami. Telefon za taką kasę mile mnie zaskoczył, jeśli ktoś nie potrzebuje robić ze słuchawki rolleiflexa czy konsoli do gier, lub wieży HiFi, na bank polubi tą nokię polubi.

  • 0

    79. ~  2014-06-06 09:00:53  host: host-79.173.34.26.tesatnet.pl

    Byłam zadowolona z zakupu noki lumi 625, do czsu kiedy pierwszy raz niewinnnie mi spadła. Gdy ją podniosłam zobaczyłam tylko malutkie kawałki szkła na chodniku i mojej ręce. Jej ekran wyglądał katastrofalnie, lecz działała bez jakich kolwiek problemów, wyglądała strasznie. :c

  • 0

    80. ~Inka  2014-06-11 18:56:00  host: 89.174.67.198

    Telefonik fajny,ale sciaganie gier-to masakra!!!!Nie mozna utworzyc konta Moja Rodzina!!!Nigdy wiecej Lumii!!!

  • 0

    81. ~pracownik play  2014-06-16 17:08:19  host: 85.219.163.130

    Telefon w tym przedziale cenowym naprawde dobry, mimo 512 mb ramu system działa naprawde płynnie bez zawiechy.
    Jedyne co moze przeszkadzać to faktycznie mała rozdzielczość, ale nie oszukujmy się cena telefonu też nie jest zbyt wygórowana.
    Największym plusem jest to ze ma 4G LTE.

  • 0

    82. ~pracownik play  2014-06-16 17:13:53  host: 85.219.163.130

    Dodatkowo trzeba też dodać że ani jeden smartphone nie jest odporny na upadki, no moze z drobnymi wyjatkami jak nowy cat, po prostu dobrze jest dokupic etui, moze to ratować wyświetlacz przy upadku.

  • 0

    83. ~Grzegorz  2014-07-17 15:19:38  host: 89-68-34-31.dynamic.chello.pl

    Rozpierdziela mnie jak ktoś pisze że telefon jest za duży...telefon jest skierowany do określonej liczby użytkowników a jeśli jego rozmiary Ci nieodpowiadają to poprostu go nie kupuj , a kupią go Ci którym wielkość odpowiada...hehe Polski tok myślenia......po to robią tyle modeli rzeby dla każdego było cos co mu odpowiada

  • 0

    84. ~EM12  2014-07-18 11:38:23  host: afqs106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moim zdaniem Lumię 625 mam od 2 miesięcy i ie mam z nią problemów fakt faktem jest duża małymi rękami obsługa tylko dwoma rękami rozdzielczość w tej cenie można zaakceptować pamięci mało ale wystarcza WP 8.0 daje rade zwieszki nie miałem . Teraz mam WP 8.1 wczoraj wgrałem i jak narazie testy dużo zmian w WP 8.1 bateria trzyma naprawde jak na smartpfon bardzo dobrze jak dzwonimy i sms-ujemy troszke pogramy u mnie trzyma intensywnie używany 2 dni mało używany do 5 dni . Głośnik mogli by dać troszke lepszy bo ten czasami nie wystarcza głośność w kieszeni spodni nie bardzo daje rady a aparat z jedną lampką błyskową w nocy też mogła być lepsza . Na koniec w skali do 10 pkt daje 7 pkt .

  • 0

    85. ~męczennik  2014-07-27 18:26:38  host: 178-36-228-64.adsl.inetia.pl

    Pytanko Panowie i Panie jak uruchomić wideo rozmowę w tym 625. Klikam podczas rozmowy na video każe pobrać Skype który już mam i w ten o to sposób nie mam jak rozmawiać z żoną na wideo rozmowie. Dziwne że mam aplikacjie a mimo to sie nie da i to ze druga osoba musi miec tez aplikacjie by to dzialalo ogólnie ... Wolal bym nic nie instalować a żeby dzialalo ;) o ile sie da czekam na wiadomość na maila lukasz301@op.pl pozdrawiam

  • 0

    86. ~  2014-07-27 18:26:51  host: user-94-254-209-179.play-internet.pl

    Musicie przejść na WP8.1 a będziecie mieli wszystko.

  • 0

    87. ~koluh  2014-07-30 17:55:07  host: user-94-254-205-144.play-internet.pl

    Posiadam tą Nokię od ponad pół roku. Jako plus mogę ocenić samo działanie systemu, ponieważ jest naprawdę bardzo dobrze zoptymalizowane a aktualizacja do WIN 8.1 daję temu smartfonowi podwójnego kopa. Co do aparatu: Jest beznadziejny, z tyłu jak i z przodu. Ta Lumia NIE POSIADA optyki Zeiss, co naprawdę można odczuć już przy pierwszych zdjęciach (o przednim aparacie VGA nie ma co nawet wspominać). Kolejną bolączką jest 512 mb RAMu, przez co najfajniejsze gadżety od Nokii i nie tylko są niedostępne (np. Glance Screen) ponieważ WP działa najbardziej stabilnie gdy ma do dyspozycji min. 1 GB tej pamięci. Początkowo na plus miałem wymieniać baterie, ale już zauważam spadek jej pojemności (gdy dostałem telefon mogłem spokojnie przejechać całą trasę poprzez nawigację bez ładowania, teraz telefon wytrzymuje jedynie do połowy drogi). Ogólnie telefon polecam jako zwykły telefon do dzwonienia bo w tym jest najlepszy, chociaż daje on również możliwość odpalenia bardziej zaawansowanych tytułów np. Asphalt. Jednak nie jest to telefon dla maniaków Instagramów itp.;)

  • 0

    88. ~marcowoj  2014-08-01 12:22:52  host: eom154.internetdsl.tpnet.pl

    Dla wszystkich, którzy narzekają na brak dobrej instrukcji obsługi - podręcznik użytkownika jest do ściągnięcia w PDF tutaj: http://tlp.is/3bi

  • 0

    89. ~marcowoj  2014-08-04 10:20:02  host: eom154.internetdsl.tpnet.pl

    Świetny telefon. Wszystko można ustawić według swoich upodobań, tylko trzeba się pobawić albo przeczytać dostępny na stronie nokii podręcznik użytkownika. Najważniejsze to zaktualizować system do wersji 8.1. Fajnym dodatkiem jest nawigacja offline z mapami na cały świat.

  • 0

    90. ~obywatel  2014-08-08 13:27:52  host: erl52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon posiadam od kwietnia 2014. Odkupiłem go jako nowy za 520zł od człowieka, który wziął go w abonament 1zł i dostałem gratis ładne etui. Pierwsze wrażenia? Pozytywne zaskoczenie. Telefon mily w dotyku, tylna obudowa wykonana z takiego plastiku pokrytego jakby gumą. Co do wielkości to mogę powiedzieć, że dla ludzi z małymi dłońmi będzie konieczne trzymanie oburącz :) Ekran ma bardzo ładne kolory, jest jasny i czytelny pod słońce. W ciemności nie razi po oczach (zaletą jest doskonale chodząca funkcja automatycznego dostosowania jasności ekranu do otoczenia).
    Jeśli chodzi o baterie to po ok. 4 miesiącach użytkowania w sposób: kilkadziesiąt SMS, kilka minut rozmów, ok. 1h internetu WiFi, 0,5h internetu 4G LTE, od czasu do czasu muzyka telefon trzyma 4 dni (w poniedziałek rano odłączam ładowarkę a podłączam w czwartek po 23:00). Jest to ogromny plus tego telefonu, ponieważ przy takim samym użytkowaniu telefonów z androidem otrzymywałem max 40h pracy na baterii. Może teraz kilka słów o zasięgu. W trybie 4G (mieszkam w 80 tys. mieście) posiadam połowe zakresu. W trybach 3G oraz 2G jest to pełna skala. Mieszkam ok. 3km od nadajnika i generalnie inne telefony mają problem w moim mieszkaniu z dobrym zasięgiem. Wiem, że dużo zależy od operatora (ja mam Plusa), lecz tez dużo zalezy od anteny w telefonie. Chciałem się odnieść do problemów z wykryciem karty SIM w tym modelu. Ja u siebie tego niezauwazyłem. Podejrzewam, że ten problem spowodowany jest złym docięciem na własną ręke karty - wtedy karta nie pasuje do telefonu i komórka nie może jej wykryć. Ja zapłaciłem grosze za wymiane u operatora na kartę MicroSIM LTE i mam 100% pewność, że telefon zawsze będzie ją wykrywać. Oczywiście oprogramowania jest trochę mniej niż w prtzypadku Androida, lecz jeśli ktoś nie szuka aplikajci typu "wykrywacz metalu" albo "alkomat" to będzie nawet więcej niż zadowolony z palet

  • 0

    91. ~obywatel  2014-08-08 13:37:52  host: erl52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cd... RAMu posaida 512MB, ale ten telefon po prostu więcej nie potrzebuje! Jeśli napijesz się dwiema szklankami wody, to po co nalewać sobie ich 6, skoro i tak ich nie wykorzystasz nigdy? Windows nie jest tak zasobożerny jak Android. Do płynności pracy bliżej mu do iOs (posiadam iPada i wiem). Super, że telefon dostał aktualizację do Windowsa 8.1. Dodano w nim większą ilość kafelek na pulpicie (traktuje je jak ikonki na ekranie głównym w Androidzie, więc nie rozumiem skomlenia innych, że to bez sensowne rozwiązanie), jest także pasek działań (po przewinięciu z góry na dół ekranu). Można w nim włączyć WiFi, Bluetooth, zablokować rotacje czy też zobaczyć kto do nas napisał właśnie SMSa, od kogo dostaliśmy e-maila, kto właśnie dzwonił itp. Tak samo jak w Androidzie. Aparat robi dość dobre zdjęcia. Zaletą jest wbudowana aplikacja od Nokii do obróbki zdjęć. Efekt jest naprawdę powalający i profesjonalny. Nie mam się do czego przyczepić oceniając ten konkretny model Nokii. Jeśli się kiedyś zepsuję to kupię z chęcią drugi taki sam, o ile jeszcze będą produkowane za kilka lat :D jeśli ktoś chciałby się zapytać o coś dokładnie to służę pomocą na GG: 6503466

  • 0

    92. ~Rob  2014-08-15 15:10:20  host: 89-68-170-102.dynamic.chello.pl

    telefon całkiem fajny, bateria trzyma przyzwoicie, ogólnie ok, system też jest spoczko, najlepsze jest to, że można wszystko zapakować do chmurki i mieć bezproblemowy dostęp do danych z dowolnego urządzenia.

    niestety są i poważne problemy, po pierwsze połączenia video - NIE MA ICH, pomimo że jest kamerka to WP8 nie udostępnia takiej funkcji, należy korzystać ze SKYPE lub czegoś innego, drugi temat to MMS - nie są obsługiwane tak jak na innych systemach, potrzeba jest ręcznego włączenia transmisji danych.

  • 0

    93. ~kamil 31  2014-10-10 19:02:22  host: 213.158.216.184.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Świetny telefon. Kilka aplikacji działających jednocześnie, szybki Internet Lte dla mnie bomba. Najlepsi jest gdy podróżuje i używam dwóch nawigacji jednocześnie Np yanisika i Nokia mapa (ktora dla noki jest za friko dla całego świata ) i w tym samym czasie rozmawiam przez tez polaczany za pomocą Bluetooth do zestawu sluchawkowego, a do tego udostępniam Internet przez moje polaczenie wifi dla wszystkich pasażerów, a to tylko niektóre zalety tego telefonu. Mam go od roku i zero problemów. Bateria przy tak intensywnym użytkowaniu wytrzymuje ok 1 dzien ale to i tak dobry wynik. Nie zamieniłbym na żaden inny:) duży wyświetlacz nie sprawiający żadnych problemów pomimo niższej rozdzielczości wyświetlacz

  • 0

    94. ~Nie.no.fajny  2014-11-01 21:05:04  host: 178235057134.warszawa.vectranet.pl

    Więc tak, posiadam ją od tygodnia i moim zdaniem w tym przedziale cenowym (obecnie 500-600 zł) to najlepszy telefon jaki mogłem sobie wymarzyć. Jest aktualizacja do WP 8.1, zdaje sie byc wytrzymały, po dwóch miesiącach noszenia z kluczami w kieszeni żadnej ryski. Nowe Lumie z serii 6xx i 5xx mają to do siebie, że zawsze czegoś im brakuje - a tu guziczków na dole, bo są na ekranie, a to nie ma flesza, a to radia, a to slotu na karte pamięci... ta ma wszystko. Co do systemu - śmiga ładnie, czasami potrzebuje jednak kilku sekund na zastanowienie się, ale nie freezuje nigdy, pojawia sie ekran ładowania. Mankamentem jest jedynie aplikacja sklepu - ta akurat często mi się zawiesza, a raczej po prostu nie wyświetla żadnych aplikacji tłumacząc sie brakiem połączenia, lecz najcześciej wystarczy po prostu z niej wyjść i uruchomić ponownie. Co do RAMU - za taką cenę nie ma co oczekiwać, że będzie pięknie, ale 512 MB to naprawdę wystarczająco - dla przykładu Asphalt 8 i Soulcraft chodzą bez żadnych ścinek (choć od razu ostrzegam, że są aplikacje które wymagają 1GB, np. FIFA15, lecz stanowią one naprawdę drobny ułamek wszystkiego). Aplikacji równiez nie ma mało, choć niektórzy producenci traktują wersje na WP nieco po macoszemu). Prawda i tak jest taka, że jest wszystko, co potrzeba, a jak nie ma to jest zamiennik, nieraz lepszy od oryginału z Andro (iOSa nie znam).

    Pisze to wszystko bo przejściu z Sony Ericssona Live w. Walkman - telefonu z androidem, który był w podobnej cenie. Z doswiadczenia nie polecam Androidów w tym przedziale cenowym - teoretycznie oferują wszystko, praktycznie to facebook ładuje się 15-20 sekund. Miałem tego dosyć, zaryzykowałem i kupiłem tę Nokię. Wszyscy moi znajomi śmiali się, dopóki im nie pokazałem co potrafi, a gdy dodałem że mam go za 500 zł... No niedowierzali xD. Sumując, polecam. Aż znowu polubiłem M$ :D

  • 0

    95. ~habern  2014-11-21 12:04:12  host: 92.60.129.162

    Mam ten telefon od roku.
    Działa bardzo płynnie, jakoś rozmów super. Po czerwcowej aktualizacji pojawiły się nowe opcje - widać, że zmierza to w dobrym kierunku. Ekran bardzo fajny. Zarządzanie plikami załatwia darmowa aplikacja "Pliki" bo ktoś wspominał, że nie było. Internet LTE bardzo fajnie działa. Zaliczył kilka mocnych upadków i tylko troszkę się róg zarysował.

    Wady:
    Sklep - osobiście najbardziej brakuje mi w nim OpenVPN - może kiedyś MS umożliwi. A druga aplikacja której szukałem i nie znalazłem to Allegro sprzedaż.
    Dziwnie mnie dwa razy GPS poprowadził w Warszawie (miałem wrażenie, że najpierw zrobiliśmy niepotrzebne kółko), ale nie jestem ze stolicy, więc na 100% nie jestem pewny, że źle zrobił.

  • 0

    96.  2014-12-17 19:47:12

    Telefon użytkuje już jakiś czas dla mnie widows phone na chwilę obecną jest najlepszym systemem w telefonie, a użytkowałem już trochę telefonów począwszy od symbianów przez kilka lat od nokii e50 do nokii 500 z bellą refresh włącznie, androidów od LG G540 do Samsunga Galaxy S3, Iphony od 3gs do 4 i powiem tak, jeśli potrzebujesz telefonu który śmiga jak burza to z czystym sumieniem polecam telefony z windows phone 8.1 po prostu bajka. Dla mnie android po za bezsensowną liczbą darmowych aplikacji i zamulających system maxymalnie nie wnosi nic specjalnego i trzeba się ciągle pilnować i zamykać pootwierane aplikacje bo po jakimś czasie użytkowanie staje się tak uciążliwe że masakra. W moim rankingu systemów android ma ostatnie miejsce niestety, przepraszam z góry użytkowników tego systemu którym to ten system odpowiada. Moim systemem z którego byłem zadowolony był symbian w wersji bella refresh użytkowany w nokii 500 który po odpowiednim spersonalizowaniu śmigał aż miło ale niestety ten system jest a zapewne będzie już niedługo puszczony w zapomnienie. System w Iphonach jest też bardzo stabilnym systemem praktycznie telefony z tymi systemami w ogóle się nie wieszają i po roku użytkowania telefon śmiga jak w dniu jego zakupu, ale niestety mnie akurat telefony z jabłkiem nie przypadły do gustu. Wracając do tematu nokii lumii 625 telefon swoją prędkością działania jak zarówno internetu jest naprawdę godny polecenia. W sklepie windowsa znalazłem większość programów które są mi niezbędne do pracy telefonu, wcale nie prawda że nie ma albo jest mało aplikacji na ten system. Bateria trzyma bardzo dobrze i jeśli ktoś pisze że trzyma mu kilka czy kilkanaście godzin to polecam u brata google poczytać jak spersonalizować telefon aby bateria trzymała lux, mnie bateria trzyma około 3-5dni zależy co robię. Przygoda z windows phonem zaczęła się od HTC windowsphone 8s, później lumia 520 najlepie

  • 0

    97. ~olaf  2015-01-11 21:02:20  host: nat06.zb.lnet.pl

    chce kupić telefon z Windowsem ale chce używać na karte czyli prepaid czy są jakieś przeciwskazania mam na myśli podobno brak możliwości zablokowania ciągłych aktualizacji

  • 0

    98. ~waldi  2015-01-20 21:52:50  host: 178-37-214-183.adsl.inetia.pl

    Mam Nokie lumie 625 jest bardzo dobrym telefonem a to ze niema wymiennej bateria to bajka na youtube można sprawdzić jak wymienić

  • 0

    99. ~Partyzant  2015-03-06 12:32:02  host: apn-5-172-252-232.dynamic.gprs.plus.pl

    Porażka....Przestała działać lampa LED...Przyciski funkcyjne juz się w ogóle nie podświetlają.Coraz częściej nie można oglądać filmików np na YT.Nie wiem czy to wina aktualizacji czy sprzętu.aktualizacje sprawdzam co tydzień.Przedtem miałem HTC 8X i nie miałem żadnych problemów dosłownie z niczym nie było!Żałuje przesiadki....

  • 0

    100. ~kkkkk  2015-03-28 20:31:04  host: afr210.internetdsl.tpnet.pl

    Dobry fon

  • 0

    101. ~Partyzant  2015-04-01 12:05:42  host: apn-95-41-33-61.dynamic.gprs.plus.pl

    Po niedzielnej aktualizacji w telefonie nie ma aparatu foto.Po prostu cały czas wywala na stronę początkową po wciśnięciu funkcji aparat.Być może jest to wina aktualizacji którą niedługo naprawią....chyba.

  • 0

    102. ~jarek.  2015-06-30 19:49:10  host: 195191162121.dynamic-ra-2.vectranet.pl

    jak się wylogować z skype z nokia 625.

  • 0

    103. ~nnnn  2015-07-22 07:56:24  host: host-62-61-58-58.dynamic.mm.pl

    Co zrobić jak telefon sam się resetuje (wyłącza się i włącza)? Co może być przyczyną?

  • 0

    104. ~Henk  2015-10-23 20:21:25  host: host19.e.glogowek.net

    Lumia 625 ,przy wybieraniu numeru i połączeniu gasnie ekran co robic?

  • 0

    105. ~  2016-06-09 14:22:31  host: public-gprs402020.centertel.pl

    Niechce się włączyć nie reaguje

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet