Nokia Lumia 520 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 520 Opinie o Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520

w sumie: 91
  • 3

    1. ~sorrow  2013-02-25 16:58:17  host: v31-06.opera-mini.net

    Ze słownikiem sms, a bez funkcji sms? Albo to jakiś bubel, albo jakiś wczorajszy redaktor pisał tę specyfikację...

  • 1

    2. ~trum  2013-03-02 10:12:45  host: acxs54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a radio?

  • 0

    4. ~adadwsa  2013-03-20 13:51:57  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    ja mam na nią cheć kupić bo bardzo mi się podoba

  • 0

    5. ~  2013-03-20 13:52:37  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    czekam kiedy pojawi się w salonie orange

  • -1

    6. ~  2013-03-20 13:54:20  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    czy coś wam wiadomo na ten temat doty pory używam Noki Lumi 710 i Noki Lumi 800 ale myśle że Nokia Lumia 520 jest lepsza od tych dwóch

  • 1

    7. ~dmc  2013-03-29 13:25:24  host: 213.108.152.81.wlantech.pl

    hmm chyba lumia 800 lepiej wypada

  • 0

    8. ~ktosiu  2013-03-30 19:47:05  host: 89-69-53-23.dynamic.chello.pl

    parametry podobne do HTC 8S . pozdrawiam baterię tej Nokii przy takim systemie i dodatkach. Potrzyma max 1 dzień :)

  • 0

    9. ~  2013-04-09 21:48:31  host: user-31-175-176-61.play-internet.pl

    telefon beż lampy flesz wstyd^^ za darmo nie chce

  • 1

    10. ~gość  2013-05-24 09:49:39  host: ryszard.cafe-net.pl

    @9 No faktycznie, bo tel bez lampy flesz to straszny badziew, ani nie zadzwonisz, ani sms nie wyślesz, że o korzystaniu z neta już nie wspomnę ;]

  • 0

    11. ~gościu malinowy  2013-05-31 21:47:29  host: 94-229-214-164.static.espol.com.pl

    czemu teraz robią fony bez radia?:-(

  • 0

    12. ~kozak  2013-06-06 17:17:36  host: staticline-31-183-14-53.toya.net.pl

    @12 ponieważ na każdym nowszym telefonie można słuchać muzyki i radia z marketu/store za pośrednictwem transmisji danych

  • 0

    13. ~Rumiany  2013-06-07 12:24:28  host: ip-183-37.ists.pl

    Bez radia to chyba nie tyle kwestia telefonu co raczej windowsa 8

  • 0

    14. ~Dushak  2013-06-07 23:11:08  host: 77-254-32-253.adsl.inetia.pl

    Radio jest wbudowane w każdy telefon z WP8 , tylko WP8 go nie obsługuje . Ma to się zmienić wraz z łatką 8.1

  • 0

    15. ~Gość  2013-06-07 23:30:25  host: 77-254-32-253.adsl.inetia.pl

    Wszystkie telefony z WP8 mają wbudowane radia . To tylko winda 8 ich nie obsługuje . Ma to się zmienić wraz z łatką 8.1 do WP8

  • 0

    16. ~Mateusz  2013-06-16 14:16:18  host: ip-31-0-113-242.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Szanowna redakcjo, kiedy można się spodziewać testu? A może ktoś już użytkuje tę Nokię i może coś więcej napisać na temat baterii?

  • 0

    17. ~lemurek  2013-06-19 13:32:41  host: 156.7.226.91.jim-satnet.pl

    Użytkuję lumię od tygodnia, jak tylko pojawiła się w play. Jestem miło zaskoczona: nokia z takimi możliwościami w takiej cenie:) Bateria: przy umiarkowanej zabawie max 2 dni, chociaż wiadomo jak telefon nowy to się go mocnej użytkuje chociażby z ciekawości. Mocne strony: mapy, office, internet (IE chodzi bez problemów, szybko wczytuje strony), układ kafelek w menu bardzo przypadł mi do gustu, rozponawanie tekstu ze zdjęć, przydatne aplikacje do ściągnięcia ze sklepu. Słabe strony: chyba wyświetlacz. Ale to moje subiektywne odczucie, gdyż wcześniej użytkowałam wave`a. Słaba czerń, ale tragedii nie ma. Za tę cenę jest ok. To tyle tak na szybko co mogę powiedzieć o tym telefonie.

  • 0

    18. ~mati  2013-06-23 00:18:17  host: nat-113-207.ingram.com.pl

    Wie ktoś jak zrobić żeby nie wpisywać za każdym razem hasła do Wi-Fi?

  • 1

    19. ~Mariusz  2013-06-24 09:59:52  host: host62.netcomjawor.pl

    Korzystam z tej Lumii od kilku dni, pierwsze wrażenia: + Duży ekran (bardzo wygodne przeglądanie neta) + szybkość działania + sporo aplikacji i gier do ściągniecia + stabilność systemu +wygoda korzystania i intuicyjny interfejs +zapis filmów w jakości HD +zdjęcia dobrej jakości przy dobrym oświetleniu + cena - brak diody doświetlającej -brak przedniej kamery -ekran bardzo się "palcuje" W tej cenie warty polecenia, a jeśli ktoś ma więcej kasy niech bierze 620 lub wyższe modele.

  • 1

    20. ~vsti  2013-06-24 11:08:29  host: aghh168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przy normalnym użytkowaniu (muzyka przez 1,5h, wifi gry etc :P) trzyma dwa dni a przy ograniczonym czyli np same smsy czy tam jakieś rozmowy to do 3 dni spoko dociągnie :)

  • 0

    21. ~qwerty  2013-06-25 00:06:43  host: ejm43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od tygodnia, najbardziej dokuczliwy jest brak lampy, ogólnie jednak sprawdza dobre wrażenie. Zgadzam się co to "palcowania" ekranu, dodatkowo w salonie zapewniano mnie, że ekran jest jakoś dodatkowo zabezpieczony przed rysowaniem- rysa powstała po 3 dniach użytkowania xD Ogólnie jednak oceniam na wielki plus, zdjęcia wychodzą ładne, filmy nagrywane w bardzo dobrej jakości, ekran bardzo czuły na dotyk, polecam ; p

  • 0

    23. ~Marta  2013-07-05 10:45:37  host: 89-73-154-56.dynamic.chello.pl

    jak zmienic PIN w lumii 520?

  • 0

    24.  2013-07-06 12:36:42

    Po ok 2 tygodniach przygody z tym telefonem stwierdzam, że wart jest każdej złotówki jaką na niego wydałem. Doskonała w tej klasie jakość wykonania. Zaskakująca płynność działania i niezła bateria. Ekran odporny na zarysowania, aczkolwiek palcuje się. Nie jest to jakąś istotną wadą, dla kogoś kto jest przyzwyczajony do przecierania raz czy dwa razy dziennie telefonu chusteczką. Ogólnie model wart polecenia. Jedyny brak jak dla mnie to brak przedniej kamery, która czasem może być przydatna, chociaż raczej rzadko. W szkolnej skali (biorąc oczywiście pod uwagę jego cenę) dałbym mu bez zastanowienia 5 z minusem.

  • 0

    25. ~strzelec78  2013-07-22 18:35:44  host: 77-254-205-210.adsl.inetia.pl

    witam kupilem go nowego w play .mialem ten telefon tydzien,bateria byla ladowana co wieczor przy bardzo ograniczonym uzywaniu ,praktycznie byl caly czas na czuwaniu.telefon super gdyby nie ta bateria

  • 0

    26. ~Paulin  2013-07-23 07:50:16  host: 87-206-236-79.dynamic.chello.pl

    Jestem posiadaczką tego telefonu od wczoraj. Przesiadłam się z samsunga galaxy i powiem Wam, że na chwile obecną WARTO! Opinie taką większą na temat tego telefonu dam za jakieś 2 tygodnie, bo jeszcze go tak do końca nie rozpracowałam ;) Ale napisze kilka informacji, które ja poszukiwałam przed wyborem telefonu, a których nie uzyskałam bądź były nieprawidłowe ;) 1. Na telefon można zainstalować Skype. Minusem jest tylko to, że brak jest głosowych powiadomień w przychodzącej wiadomości, oraz to że w kontaktach są wszystkie nr.z książki telefonicznej. 2. Można przesyłać dane przez Bluetooth (telefon-telefon) tj.zdjęcia, muzyka, filmy, dokumenty. 3. Co do nawigacji. Można ściągać mapy różnych państw, natomiast licencje mamy tylko na PL. Jest możliwość zakupu licencji globalnej, koszt wynosi 70zł ;) Natomiast nawigacja PL hula aż miło. Nie potrzebna jest transmisja danych aby działała. 4. IE jest niesamowitą przeglądarką. Nie bardzo ją lubiłam, ale tutaj na tel spisuje się. Stron nie trzeba powiększać, bo przeglądarka intuicyjnie powiększa nam txt tak żeby był widoczny bez zoom. 5. zdjęcia w świetle dziennym czyt. na dworze są niesamowite, zaś w domu już nie bardzo. Widać szumy. Ale od dobrych zdjęć są inne sprzęty a nie telefony. 6. Przeszkadzają mi trochę te 3 klawisze na dotyk, głównie wyszukiwarka, bo często gęsto gdy próbuje coś napisać prawym kciukiem zawsze ją włączam. klawisze są bardzo czułe na ciało ;) 7. Dolne dotykowsce faktycznie nie są podświetlane, ale dla mnie nie jest to problem 8. Telefon zapchałam już troche aplikacjami a w ogóle nie ma przycinek, co było zmorą wcześniejszego galaxy -.- 9. jest slot na karte pamięci ;) Telefon głównie kupiłam dlatego, że ma duży wyświetlacz i super korzysta się z internetu.

  • 0

    27. ~vvv  2013-07-24 16:49:04  host: 87-205-161-197.adsl.inetia.pl

    Telefon z dwurdzeniowym procesorem, bez lampy błyskowej i bez podświetlenia przycisków pod panelem dotykowym....Dziadostwo, odradzam,Kolejny raz Nokia myśli, że sama nazwa Nokia wystarczy żeby użytkownicy wybrali ich model....

  • 0

    28. ~Dave  2013-07-25 17:46:36  host: k9-31-240-91.szybszyinternet.pl

    Witam, chciałbym rozwiązać jeden problem... Mianowicie ważność konta dobiegła końca, więc je doładowałem, a i tak wciąż nie mogę do nikogo zadzwonić ;/ jest tak już od 3 dni. Jeśli ktoś miał podobny problem i wie jak sobie z nim poradzić, piszcie. Dzięki wielkie :)

  • 0

    29. ~Dave  2013-07-25 18:00:44  host: k9-31-240-91.szybszyinternet.pl

    siemka, powstał problem ... konto straciło ważność, więc oczywiście doładowałem je, ale kiedy chciałem wykonac telefon okazalo sie że nic z tego... hajs na koncie sie zgadza tylko jak to zrobić żeby znów możn a było dzwonić? jeśli ktoś miał podobny problem, proszę o poradę :)

  • 0

    30. ~Jn  2013-07-26 09:21:36  host: 195.43.48.138

    Hej. Mam pytanie moja dziewczyna kupiła sobie ten telefon ale za cholere nie moge dojść jak ustawić własny dzwonek na połączenia przychodzące i smsy ? Ktoś to wykminił ? Dzięki z góry

  • 1

    31. ~nowy  2013-08-01 11:14:11  host: mail.ndi.com.pl

    Jak wyłączyć dzwonek narastający i zmienić na ciągły?

  • 1

    32. ~jesso  2013-08-01 23:06:23  host: ip-93-154-155-1.free.aero2.net.pl

    do pytających "jak .." zrobi c cośtam.. OD TEGO SĄ INSTRUKCJE...Albo stosowne fora. Tu się pisze OPINIE..

  • 0

    33. ~Paulin  2013-08-08 14:17:21  host: 87-206-236-79.dynamic.chello.pl

    Jn ściągnij aplikację " Zrób dzwonek" :)

  • 0

    34. ~ala  2013-08-21 13:26:21  host: 5.172.252.106

    Lumia 520 jest swietnym telefonem, mam go od kilku dni i jestem zachwycona, jedeny mankament na jaki trafilam to, to ze podczas zakladania konta w Windows Phone podalam moja prawdziwa date urodzenia, a z tego wzgledu ze jestem jeszcze nie pelnoletnia to ktorys z moich rodzicow ( znaczy moge to sama wykonac) ale napisane jest ze rodzic musi za kazdym razem potwierdzac moje pobieranie jakich kolwiek aplikacji... Gdzie tu sens, juz sie zrazilam troche do telefonow z windowsem, jedenak ANDROID gora !!!

  • 0

    35. ~pomocy  2013-08-25 21:49:47  host: public-gprs687811.centertel.pl

    Czesc. Mam 13 lat i potrzebuje szybko jakiegos telefonu w cenie do 1000zl. Mam do wyboru Nokie Lumie 520,620 i Sony Xperie J. Co wybrac? Telefon jest mi potrzebny tylko do dzwonienia, smsowania i korzystania z internetu.

  • 0

    36. ~  2013-08-27 14:01:23  host: 178.183.222.55.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    36- kup coś z Androidem, bo telefonem z WP nie zaszpanujesz w szkole przed kolegami...

  • 0

    38. ~witek21  2013-09-09 18:49:51  host: host-89-229-101-81.stargard.mm.pl

    1. jest jakaś aplikacja na WP8 która przypomni o nieodebranym połączeniu czy smsie?? brakuje mi tego z androida wiem ze odświeżanie na wp8 jest co 30min ale chociaz zeby tak coś mi przypominało..... 2. a jak w nokia muzyka(czy gdzie indziej to jest>>??) sprawdza sie tytuł słuchanej teraz muzyki z głośników np. radia jak to bylo np w sony ericssonach play now

  • 0

    40. ~  2013-09-13 22:11:46  host: 178.181.59.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    38- jest Shazam w markecie

  • 0

    41. ~Mirek  2013-09-18 22:28:10  host: 89-69-99-65.dynamic.chello.pl

    Cześć, ja mam ten telefon od początku jak się pojawił. W skali do 10 oceniam go na 9. Telefon jest lekki i cienki z dużym wyświetlaczem, obudowa pokrywa cały tel. więc nic nie trzeszczy, przy zwykłym użytkowaniu (kilka telefonów dziennie, oglądanie kilku stron neta, smsy, nawigacja, zdjęcia) bateria trzyma mi 2 dni, 3 dni bez nawigacji. Aparat robi piękne foty, co prawda nie ma lampy i przy sztucznym oświetleniu są gorszej jakości, ale i tak nie ustępują noki 6303i z podwójnym led i se hazel`owi z led. Filmy kręci w jakości HD. Oglądam je na moim TV smart 40` za pomocą aplikacji z marketplace "wyślij do". Mówię Wam, cud miód jakość, ostrość itp. Telefon się nie przycina, strony szybko się ładują, intuicja w obsłudze. Używam funkcji mowa - tel. czyta mi smsy, mogę również oddzwonić do rozmówcy poleceniami głosowymi - fajna zabawa :-). Potwierdzam, że wyświetlacz się palcuje, ale zauważyłem, że wycieranie go zwykłą chusteczką higieniczną "do sucha" znacznie opóźnia ponowne "palcowanie". Telefon nie jest pokryty gorilla glass, ale ma jakieś warstwy ochronne, specjalnie wzmocnione - więc jak u mnie rysy się nie trzymają go. Zdecydowanie nie polecam telefonu maniakom smartfonów, bo może ich rozczarować. Polecam natomiast osobom rozpoczynającym zabawę ze smartfonami :-).

  • 0

    42. ~m  2013-09-21 07:14:02  host: host-89-238-17-127.smgr.pl

    Najlepszy na rynku smartfon w cenie do 600 zł . Polecam .

  • 0

    43. ~Kuichsa  2013-09-21 13:36:12  host: bgk225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od 3 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Ten telefon jest najlepszy w swojej półce cenowej

  • 0

    44. ~Cichy  2013-09-26 12:04:23  host: 37-128-112-44.ip.netia.com.pl

    Telefon jest całkiem niezły, lecz mam problem z nagrywaniem, otóż podczas oglądania filmów nagranym lumią 520, filmy zacinają się, również po zgraniu na komputer. Miał ktoś taki problem i go rozwiązał ?

  • 0

    45. ~twix  2013-10-30 17:39:31  host: host-89-231-6-14.dynamic.mm.pl

    W cenie tego telefonu na portalach ogłoszeniowych konkurentem dla nowej lumii 520 jest huawei g300, zte blade 3, lg l5, xperia miro, xperia e, galaxy trend, galaxy ace. To pierwsze modele co przyszły mi do głowy, ale zdaje mi się ze ta nokia to najlepszy wybór, sam będę jej posiadaczem za tydzień i powiem co nieco więcej

  • 0

    46. ~lumia520  2013-11-02 13:57:57  host: akn216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cześć mam problem szukam pomocy w związku z budzikiem w lumia 520 piosenki z odtwarzacza grają głośno jak należy a gdy ustawie budzik po prostu grają bardzo cicho przy ustawionej głośności na 30. Macie taki problem może ktoś wie jak sobie z nim poradzić ?

  • 1

    47. ~  2013-11-29 11:09:47  host: public-gprs650505.centertel.pl

    Wstyd coś takiego z kieszeni wyjmować.

  • 0

    48. ~Mario.Czwa  2013-12-05 16:07:56  host: host-94-251-225-246.dynamic.mm.pl

    Lumia 520?inaczej praktycznie każdy obecny smartfon na przykładzie lumii Patrz ale nie dotykaj- dlaczego- telefon nazwał bym przewodowym max 1 dzień przy użytkowaniu Wifi, danych pakietowych- przykład nokia e51, e52 3 dni gprs włączony 12 godzin na 24 Instalowanie aplikacji totalna lipa sklep i to nieraz niedostępne konta Microsoft- E52 symbian ? ściągam co chce i instaluje notabene gdzie chce np. na karcie pamięci co w lumii jest niemożliwe Kontakty- mam załóżmy 5 lekarzy i 5 aptek i ze 3 placówki służby zdrowia- na symbianie mogę wszystko zapisać pod 1 kontaktem np. służba zdrowia i tam mogę edytować etykiety np. lekarz 1 , lekarz 2?itd. W lumii nie ma takiej możliwośći , najwyżej komórka 1, komórka 2 Kalendarz- na symbianie i każdej innej nokii jak coś w danym dniu było zapisane, było to czytelnie w kalendarzu zaznaczone a pod kalendarzem w skrócie napisane- tu trzeba surfować po całym dniu by zobaczyć co nas czeka Brak sensownego programu do e-maili np. takiego jak profi mail 5 kont w 1 miejscu Office- skydrive jest powalające a office zapisuje pobrane pliki w pamięci tela która po zainstalowaniu .Aplikacjacji i systemie ? dla mnie jest mała zrobiło się 3,5 GB wonnego z 8- Office nie czyta z karty Następna porażka w starszych smartfonach uruchamiałem przeglądarkę i się pytała czy łączyć Z netem i jak czy wifi czy dane pakietowe Tu jak zapomnę mam wlączone cały czas?non stop włączanie i wylączanie Brak dostępu do plików na karcie? Ogólnie żałuję że mam ten tel. Jako drugi, jest to zabawka do gier i nie wiem czy nie lepiej kupić jakiegoś x-boxa i tak na kablu i tak, a przynajmniej monitor większy Moja opinia maxymalnie negatywna jako dla użytkownika korzystającego ze spisu tel, internetu, e-maila, komunikatorów internetowych?. Największym minusem jest BATERIA

  • -1

    49. ~Rokko30  2013-12-07 15:29:47  host: host-n3-83-50.telpol.net.pl

    Jeden z lepszych fonów za 500zł

  • 0

    50. ~  2013-12-08 11:23:56  host: c12-149.icpnet.pl

    Pytanie: jak wygląda robienie zdjęć tekstu w oświetlonym pomieszczeniu, da sie przeczytać?

  • 0

    51. ~benik11  2013-12-12 20:45:48  host: public-gprs475994.centertel.pl

    Telefon mam od miesiąca i jestem z niego zadowolony. Za tą cenę nie ma się praktycznie do czego przyczepić. Działa sprawnie,nie zawiesza się i nie muli, Internet chodzi płynnie fotki są ok odtwarzanie muzy jest spoko. Jeżeli miał bym wystawić ocene w skali od 1-10 spokojnie daje 9.

  • 0

    52. ~Pati  2013-12-14 14:41:16  host: h-87-199-80-93.dolsat.pl

    Użytkuję ten telefon od18 dni i nie grając w gry, lecz przy kilkukrotnym właczeniu wifi, napisaniu kilkudziesiuęciu (ok 70-90) smsów i wykonaniu kilku telefonów, bateria wytrzymuje mi 6 dni. Nie za bardzo mam z czym ten model porównywać, bo wcześniej miałam Samsunga S5610 (bateria trzymała mi 11-13 dni), i to mój pierwszy smartfon. Jedyne, czego mi brakuje w Lumii 500 to lampa błyskowa. Wieczorem albo przy złym świetle zdjęcia (w porównaniu do wyżej wymienionego Samsunga) wychodzą po prostu słabiutko i myślę, że to jedyny minus tego telefonu.

  • 0

    53. ~dag  2013-12-22 11:10:21  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    Najpopularniejszy telefon z WP, a na telepolis nie ma testu i recenzji :(

  • 0

    54. ~alex  2013-12-23 14:00:17  host: static-197-98.is.net.pl

    Telefon jest naprawdę niezły, lecz mam problem z internetem, przy włączonym wifi bierze mi kase z konta i nie wiem co z tym zrobić?? ;)

  • 0

    55. ~dawi1304  2014-01-02 20:22:22  host: dwr220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam... Telefon jest na prawdę bardzo fajny, nie ma z niczym problemu, tylko dziś upadł mi na ulicę i się ekran potrzaskał czy gwarancja (salon Play) mi to obejmie a jak nie to czy muszę wymienić samą szybkę czy z digitizerem ?

  • 0

    56. ~  2014-01-05 14:01:54  host: host-81-190-127-252.szczecin.mm.pl

    @54 Ustawienia - dostęp do internetu - wyłączony. Sieć komórkowa - transmisja danych - wyłączona. I powinno być OK.

  • 0

    57. ~  2014-01-10 15:59:35  host: host-46-186-0-226.dynamic.mm.pl

    Jak pobierać zdj z Internetu!?

  • 0

    58. ~bartek  2014-01-19 20:22:48  host: 213.158.216.172.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    wp8 to nie smartfon,odradzam zakup tego sprzetu. To nie powinno byc dopuszczone do sprzedarzy gdyz nie spelnia norm ktore powinien posiadac smartfon.

  • 0

    59. ~TomAsz  2014-01-24 14:19:09  host: 213.158.222.146

    Mam nokię lumię 520 od kilku miesięcy. Generalnie telefon bardzo fajny, sprawny, nie zawiesza się, nie trzeszczy obudowa. Telefon wykonany w dobrym stylu. Do tej pory korzystałem z klasycznego telefonu, ale bez problemu nauczyłem się obsługiwać ten telefon. Jego jedyną bardzo poważną wadą jest bateria, a raczej jej słabe parametry. Nokia mogłaby zainwestować w mocniejszą baterię. Bateria w lumi wytrzymuje około 2 dni, a przy intensywnym korzystaniu (przeglądarka internetowa, a od czasu do czasu rozmowa telefoniczna, jakiś sms ) - telefon trzyma max. JEDEN dzień. Dla porównania bateria w noki e52 wytrzymywała około 2 tygodni !! W lumi brakuje mi oświetlenia - diody led, która doświetlałaby zdjęcia wieczorem, a nawet mogłaby zastąpić latarkę, która czasami jest potrzebna. Brakuje w tym telefonie jeszcze klasycznego radia, jest tylko radio internetowe i pod warunkiem, że jest się w zasięgu dobrego nadajnika i ma się wykupiony odpowiedni pakiet MB. Zanim wybrałem lumię, wyczytałem, że android jest taki wspaniały. Tym czasem okazuje się, że system operacyjny WP w lumi - jak na razie działa bez zarzutów. A w skali od 1 do 6 - daję 4 z plusem dla tego telefonu.

  • 0

    60. ~Vitay-cie  2014-02-25 21:35:49  host: n06-06-07.opera-mini.net

    @58. To ty nie jesteś kompetentnym i obiektywnym komentatorem i nie powinieneś być dopuszczony do wygłaszania opinii, chociażby z tego względu, że nie używasz argumentów.

  • 0

    61.  2014-02-26 08:40:40

    Jestem posiadaczem tej słuchawki od kilku miesięcy i juz nigdy nie wrócę do Androida. Bateria przy normalnym uzytkowaniu (internet, maile, troche radia, rozmowy i smsy) trzyma jakieś trzy dni. Jak sie włączy jakieś mało wymagające gry to góra dwa dni. Płynność działania - rewelacja. Android może się tylko wstydzić w tej kwestii! Wyświetlacz - jak na ta klase urządzenia nie ma większych wad. Aplikacje - 95% popularnych apek ma swoje odpowiedniki w sklepie windows. (Play - wstydzcie się) Zdjęcia - w dzień dobrze :P

  • 0

    62. ~www  2014-03-01 10:13:15  host: host-89-167-10-26.nplay.net.pl

    Zaktualizuj sobie soft- bedzie radio i bateria wytrzyma dluzej, przede wszystkim wylacz niepotrzebne funkcje, jak lokalizacje. Zonie na 3g 2100 MHz trzyma tydzien-godzina rozmow i troche zabawy. Jak za 350 zl nowka jest ok.

  • 0

    63. ~magda  2014-03-13 17:46:08  host: 46.77.124.151

    Bardzo narzekaM na ten telefon juz dwa razy mialam go na gwarancji z powodu zepsutego przycisku zablokuj ,odblokuj,wylacz i wlacz. i trzeci raz mam ten sam problem . telefon mam pól roku a w ciągu dwóch miesięcy trzy razy na gwarancji

  • 1

    64. ~polo  2014-03-17 16:39:37  host: 109.255.15.164

    Poza bardzo dobrym GPS-em reszta to zwykłe *** jak to we wszystkich telefonach dotykowych Moja poprzednia Nokia E72 to był telefon chyba optymalny z klawiaturą qwerty przejrzysty czytelny i z dobrą baterią Niestety ekran z mojej winy uległ zniszczeniu i byłem zmuszony kupić tego dotykowego śmiecia Po powrocie do kraju na pewno zainwestuję w naprawę poprzedniej Nokii

  • 0

    65. ~betsy  2014-03-24 10:57:31  host: n07-10-03.opera-mini.net

    Telefon miodzio. Kupiony z pełną świadomością, głównie dla multimediów, m.in w celu słuchania radia internetowego w drodze. Lumia 610, również świetna, niestety nie dawała rady z powodu małej ilości RAM.
    A do dzwonienia i esemesowania służy Samsung Solid C 3350 :-)

  • 0

    71. ~lol  2014-04-01 14:55:58  host: 85.219.163.130

    zastanawiam sie nad tym telefonem, naprawde warto brac go np w abonamencie ?

  • 0

    72. ~  2014-04-09 13:38:48  host: user-46-112-113-60.play-internet.pl

    dobry telefon w dobrej cenie - jeśli komuś nie przeszkadza wp8 to można go kupić i jeszcze zgadnąć za free kartę pamięci w jednym ze sklepów http://lpk.x-kom.pl/nokia-lumia-520/

  • 0

    73. ~  2014-04-14 17:49:02  host: gtd82.internetdsl.tpnet.pl

    ja mam nokie lumie 520 nie idzie tam ustawić zdjęć animacyjnych na ekran głowny jak się w tej komórce ustawia zdjęcia animacyjne na ekran kto wie prosze o odpis jest to super komórka głośność ma dużą mi bateria czyma 5 dni zależy od używania jak długo się kto bawi komórką pozdrawiam czekam niech mi ktoś napisze gdzie cza ustawić czy w grać jakiś program do zdjęć animacyjnych tapet do sieć plusa posiadam pozdrawiam

  • 0

    76.  2014-04-23 15:52:13

    Kupiłem Lumię 520 z fabrycznie ustawionym poziomem głośności na 30. Słyszalność rozmów jest słaba, budzika bardzo słaba. Jak zwiększyć poziom głośności ? Za odpowiedź dziękuję.

  • 0

    77.  2014-04-23 18:42:03

    Kupiłem Nokie Lumie 520 z fabrycznym ustawieniem poziomu glosnosci na 30. Dzwieki slyszalne slabo, budzik bardzo slabo. Jak zmienić poziom głośności na większy. Za informację dziękuję.

  • 0

    79.  2014-04-27 18:26:54

    jak zmienic poziom glosnosci z30 nawyzszy?

  • 0

    80. ~  2014-05-01 16:36:07  host: user-94-254-146-212.play-internet.pl

    Serwis cię czeka

  • -1

    81. ~siwy  2014-05-04 22:53:03  host: cfo64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja polecam. Windows Phone nie muli jak android. Co do braku flesha to się zgadzam że wieczorem zdjęcia wychodzą słabe, ale do zdjęć jest aparat a nie telefon. Ogólnie jestem zadowolony.

  • 0

    82. ~  2014-05-18 13:12:01  host: 91.246.15.3

    nokia lumia 520 nie czyta karty pamęci, wgl jakby jej nie bylo

  • 0

    83. ~  2014-06-19 20:45:52  host: eol106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie mogę wysłać wiadomości SMS co jest winne

  • 0

    84. ~maleusz  2014-07-17 20:43:48  host: user-31-174-255-77.play-internet.pl

    lumie mamod kilku miesięcy. na początku po przeskoczeniu z samsunga galaxy trend byłem zachwycony płynnością działania i wykonaniem. potem, jak tylko miałem okazje zainstalowania wp8.1 (pfd), to się zakochałem. miał ten tel wady, ale teraz kiedy można instalować aplikacje na karcie, jest poprzeczka z informacjami (kradzione z androida, ale to coś jest naprawde przydatne), można oddzielnie ustawić głośność powiadomień i głośność multimediów. dużym plusem jest mix radio. W lumii 520 nadal widze duży minus, brak diody doświetlającej (niestety żadna aktualizacja, których już miałem kilka, nie poprawi tego ;p )

  • 0

    85. ~slomianka  2014-08-14 18:14:36  host: apn-95-41-167-78.dynamic.gprs.plus.pl

    Oglądałam wczoraj ten telefon i mam co do niego mieszane uczucia. Już bardziej podoba mi się LG L7 II albo ENJOY od Telefunken. Mają lepsze oprogramowanie i mają sporo bajerów. A 520? Lumia jak Lumia. Miałam 800-tkę i szału nie robiła. Wyświetlacz zbił się po spadku z 20 centymetrów.

  • 0

    86. ~ludzik  2014-08-27 17:45:22  host: djv132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak chcecie robić zdjęcia to polecam lustrzankę a nie telefon.

  • 0

    88. ~przemasber  2014-09-09 20:11:07  host: public-gprs515215.centertel.pl

    Telefon rewelacja. Nie zacina się. Mam go 3 miesiące. Zaktualizowałem Windows 8.0 na 8.1. Rewelacja. Polecam ten telefon.

  • 0

    89. ~ola  2014-09-16 14:29:05  host: sgcluster1-janet2.dundeecity.gov.uk

    nokia lumia 520 jest najlepsza....... mam ja od miesiaca I jestem z niej bardzo zadowolona .....przekonalam sie przez ten miesiac uzytkowania jej ze windows jest lepszy niz android .....android strasznie muli a windows nie ......I to jest wielki plus dla niego .

  • -1

    90. ~nokia lumia to dno@  2014-12-16 19:22:33  host: user-109-243-6-12.play-internet.pl

    Nokia Lumia 520 to jest najdziwniejszym telefonem na świecie. Ponieważ gdy wsadzałam słuchawki do noki to mi się oderwała ta końcówka i tam została. W końcu ją wyjęłam i nic już tam nie ma. Ale teraz ten pierdolony telefonik mi pokazuje że ma włączone słuchawki i przez to nie mogę słyszeć żadnej muzyki piepszony telefon. Radze wam nie kupujcie tego idiotycznego telefonu.

  • 0

    91. ~annnna  2014-12-24 08:01:47  host: dvm115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dlaczego jak wchodze na Internet zabiera mi miejsce w telefonie? Da sie to zmienić?

  • 0

    92. ~maki  2014-12-25 18:21:04  host: 77-254-39-102.adsl.inetia.pl

    Polecam ten telefon za taką cenę od roku mam bezawaryjnie działający smartphone. Moja żona ma Lg p710 z większą pamięcią ram i nie ma porównania z płynnością mojej 520 tki.

  • 0

    93. ~zibiboniek1  2015-01-06 09:50:30  host: host-89-230-212-247.lublin.mm.pl

    W tych złomach z WP żeby zmienić dzwonek to trzeba mieć komputer, to jest chore.

  • 0

    94. ~ja  2015-02-03 16:18:29  host: 77-252-126-10.static.ip.netia.com.pl

    Czy wiecie moze jak ustawic haslo w tym modelu na smsy? Probuje znalezc ale niestety widze tylko blokade przy odblokowaniu

  • 0

    95. ~magda21  2015-02-18 14:53:07  host: public37829.xdsl.centertel.pl

    Mam ten telefon od ponad pół roku... na początku było fajnie wszystko ale do czasu miesiąc po zakupie juz załowałam ze to zrobiłam... najwieksze *** jakie mogło byc nie polecam Lumii ani zadnych innych telefonów z Windows Phone 8. Badziew i nic wiecej.... szkoda słów.

  • 0

    96. ~ila  2015-04-24 13:03:53  host: 178-37-46-42.adsl.inetia.pl

    Ni mogę ściągnąć żadnych aplikacji ze sklepu

  • 0

    97. ~Jo  2015-05-30 23:44:45  host: adsl-ull-82-130.41-151.net24.it

    Hej nie mohe przesylac na whatsappie filmikow wiekszych niz ok. 30 sek. Czy mozna to jakos zmienic???

  • 0

    98. ~lipa  2015-07-27 18:19:23  host: gmi110.internetdsl.tpnet.pl

    Nie mogę włożyć żadnej karty pamieci.co zrobić,żeby telefon działał po włożeniu karty

  • 0

    99. ~Adrian  2015-08-01 15:05:44  host: n11-07-05.opera-mini.net

    Chcem naprawić dane pakietowe jak to zrobić

  • 0

    100. ~Czesky  2015-08-28 18:19:21  host: afde2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon wart każdej uwagi. Lekki, ostry wyświetlacz jednak mógłby być troszkę większy (Lepsze kolory od Samsung'a Galaxy S2 który ma ekran Super Amoled). Jednym wielkim minusem jest brak kamerki z przodu. Użytkuję telefon od półtora roku i jak dotąd nic mi się z nim nie dzieje. Polecam!

  • 0

    102. ~mr. ja  2015-09-29 14:06:01  host: atm63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam z T-Mobile, od nowości były z nim problemy. Opisze po kolei czynności "napraw" serwisu Regeneris:
    1. Telefon się sam wyłącza
    Serwis: Wina baterii kup nową
    Ja: Pożyczyłem od znajomego na parę dni, nadal to samo
    i odsyłam go z powrotem
    2. Telefon znów przyszedł z "serwisu"
    Serwis:Zmieniliśmy oprogramowanie na stabilniejsze
    Ja: telefon od razu sprawdzam z konsultantem z T-Mobile, bateria w miejscu gdzie wyciąga się ją palcem ma oberwaną naklejkę, osłonkę, gniazdo kart pamięci zostało uszkodzone, więc znów go odsyłam
    3. Telefon wrócił znów od "specjalistów" od telefonów
    Serwis: Wymiana płyty głównej, wlutowywanie gniazda kart SD
    Ja: po sprawdzeniu w salonie działa, wygląda że jakimś cudem udało im się to naprawić
    (1 miesiąc przerwy od serwisu)
    4. Aparat telefonu zaczął robić znacznie bardziej zaszumione zdjęcia, telefon przestaje czasami (3/4 razy w tygodniu) reagować na dotyk pomaga jedynie wyciągnięcie baterii.
    5. ZNOWU Serwis
    Serwis: Nie znaleziono usterek
    Ja: jestem w kropce bo właśnie umowa dziś się skończyła

    A co na to operator T-Mobile:
    Za 3,4 razem rozmawiałem z nimi na temat wymianu telefonu na nowy, a oni mają mnie po prostu w poważaniu i nie wymienią go na nowy wolny od wad bo wg nich serwis może go naprawiać w nieskończoność aż go "naprawią" i taka opcja wymiany na nowy mi nie przysługuje.

    Także Szanowni Państwo czytający moją przygodę z "Nokią" "serwisem Regeneris" a także z "super" operatorem T-Mobile, radzę omijać te firmy z daleka, szkoda czasu i nerwów.

    Pozdrawiam mr. ja

    PS. telefon w sumie na serwisie przeleżał prawie 2 miesiące

  • 0

    103. ~magda  2015-10-27 21:06:47  host: 83-145-152-171.cable-modem.tkk.net.pl

    Jak w noki lumi 535 wlaczyc wideo rozmowy

  • 0

    104. ~ab  2016-03-18 16:33:08  host: 5.172.247.225

    Opinia raczej do niczego nieprzydatna, bo Nokii już nie ma a i telefon od jakiegoś czasu nie produkowany. Ale generalnie to złom, trzy lata temu może nie aż taki....Procek owszem, jest, nawet dwurdzeniowy i jakoś działa...Natomiast nie wiem, skąd opinie o przyzwoitym aparacie, wystarczy trochę chmurek, nieco ciemniejsza sceneria wewnątrz przy pochmurnym niebie...i można zapomnieć o zrobieniu fotografii w granicach jakiej przyzwoitości. W muzyce nie ma nawet egulizera, dżwięk z telefonu, owszem, faktycznie że niezły, ale biorąc pod uwagę, że telefony dziesięć lat temu miały takie przyjemne, acz faktycznie czasem średnio przydatne gadżeciki...to po prostu wstyd dla firmy. No i to, że ten niby smartfon rozpoznaje pliki tylko według wykonawców i albumów....Trzeba je ręcznie indeksować w komputerze....A o tym, że można uporządkować utwory wg folderów, ten niby smartfon nie ma już pojęcia, bo dla niego ta opcja po prostu nie istnieje...Boże, przecież to teoretycznie ten sam system...
    No ale co tam, kupiłem go z ciekawości za o,7 lepszego trunku...Z uszkodzonym włącznikiem, ale to akurat nie aż tak bardzo przeszkadza. Uważam, że przepłaciłem, biorąc pod uwagę ultranowoczesne rozwiązania zastosowane w tym czymś, należało się tylko na pół litra...No na koniec mapy i nawigacja....Jeśli ją włączyć offline, zaktualizowaną rzecz jasna, to jadąc z punktu A do punktu B w Warszawie można się czasem otrzeć o Białystok...Naprawdę istnieje takie ryzyko...
    I pomyśleć, że Nokia robiła kiedyś świetne, pancerne, nie do zdarcia telefony....

  • 0

    106. ~kacper  2016-08-26 09:39:42  host: dh207-39-2.xnet.hr

    Telefon rewelacyjny tylko trochę mały mam go od roku zdjęcia wychodzą ładne lecz nie ma lampy błyskowej niby kilka razy potraktowałem go ścianą ale to tak dla zasady

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-168-204.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet