Nokia Lumia 510 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 510 Opinie o Nokia Lumia 510

Nokia Lumia 510

w sumie: 50
  • 0

    1.  2012-10-23 14:17:23

    wygląda w porządku, wyświetlacz też ujdzie jak na telefon średniej klasy, ale te 256mb ramu mnie zabiło. Kolejny błąd taki sam jak przy nokii lumii 610. Jak dla mnie będzie to troszkę większa siostra 610'ki.

  • 0

    2. ~dsa  2012-10-23 17:46:50  host: ivb90.internetdsl.tpnet.pl

    za te pianidze dobry telefon.

  • 0

    3. ~dsfdsf  2012-10-24 09:06:23  host: jvn114.internetdsl.tpnet.pl

    hahahahahahaa spadłem z krzesła :D A procesor jaki? Taki słaby że szkoda pisać? podejrzewam że 533mhz :)

  • 0

    5. ~  2012-10-24 21:32:16  host: z23-12.opera-mini.net

    czyli jednak może być jeszcze gorszy telefon od l610

  • 0

    6. ~Orange  2012-10-27 14:49:34  host: sirius.ccig.pl

    Po co tworzyć następną Lumię 610??? Kompletny brak pomysłu na desing,technologię i promocję.

  • -1

    7. ~Luka  2012-10-29 11:00:06  host: bre14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wszystko fajnie ale chyba w Chinach 16 mln wyświetlacze się pokończyły, a z tą baterią to można startować w zegarkach naręcznych bo w tym telefonie wystarczy na 8 godzin pracy. Świat stanął w miejscu czy tylko technika...

  • 0

    8. ~stokrotka  2012-11-02 14:24:08  host: 195.116.10.240

    on nie ma diody led szkoda

  • 0

    10. ~9. Orange  2012-11-05 12:48:48  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    To jest jeszcze gorsze dziadowstwo od Noki Lumi710 i Lumi 800

  • 0

    12. ~toastt  2012-11-22 23:53:10  host: host-89-228-5-238.biznes.mm.pl

    do @1 no właśnie...telefon, a nie low-endowy smartfon. Z tym ram'em to zaszaleli i oczywiście wyświetlacz, Bóg wie czego to ja nie oczekuje, no ale te przyzwoite 256 tys powinno jednak się pojawić.

  • -1

    13. ~  2013-01-30 09:54:25  host: host-217-97-254-54.jrbnet.com

    Jak czytam te wszystkie komentarze to zaczynam się zastanawiać po co ludzia sa telefony komurkowe. Wychodzi na to że wy chcecie nowy gadżet z milionem funkcji z połowy których i tak nie skozystacie bo nie będziecie wiedzieć jak albo wogule nie zkapniecie sie ze jej macie. Może ja jestem jakas inna ale dla mnie telefon który ma aparat 2mpix dobrą baterię bluetooth i mp3 jest opcja idealną nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba i nie jestem osoba po 60 a lekko po 20

  • 0

    14. ~hah  2013-02-09 20:41:00  host: nat.netcity.pl

    skoro w tych czasach aparat 2mpix Ci wystarcza to znaczy że jesteś po prostu wieśniarą, która nie ma pojęcia o czymkolwiek, żyje w swoim maluśkim świecie i zamyka się na technologię. obecnie 5Mpix to powinno być absolutne minimum w telefonie. 2mpix ? to juz wolałabym wcale nie mieć aparatu niż zrobić zdjęcie na którym niczego nie widać. gratuluje.

  • 0

    15. ~on  2013-02-15 09:46:46  host: eos147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    koleżanka ma racje! 2 mpix w zupełności wystarcza! choć osobiście mam 5 ale nie kupuję telefonu do robienia zdjęć od robienia zdjęć mam aparat!! i też nie jestem po 60 i zgadzam się 100 % z koleżanką wyżej!

  • 0

    16. ~  2013-02-17 15:30:41  host: ip-78-10-38-227.kwnet.azartsat.pl

    a czy ktokolwiek z was którzy piszecie te opinie miało ten telefon choćby w ręku? Bo jak na razie to nie przeczytałem żadnej konstruktywnej opinii. wiem z doswiadczenia ze telefon mający 800 mhz. i 256 mb. ram może chodzić z windows phone 7,5 całkiem płynnie. Więc miło byłoby gdyby wypowiadali się tu ludzie którzy coś o tym telefonie wiedzą.

  • 0

    17. ~Kamillooo  2013-02-20 19:52:19  host: apn-77-113-235-98.dynamic.gprs.plus.pl

    Dzisaj zakupiłem tę nokię i jak narazie jestem z niej zadowolony. Może nie ma wyśrubowanych parametrów ale jak na razie sprawdza się znakomicie nie muli internet działa a ekran wygląda bardzo dobrze. większość osób nie trzymała telefonu w rękach a zniechęca do niego innych. Moim zdaniem jest to dużo lepsza propozycja niż Low-end z Antroidem pokroju samsunga galaxy Pocket.

  • 0

    18. ~dreaph  2013-02-22 17:12:11  host: 212.160.172.70

    W specyfikacji jest błąd. Telefon jest na karty micro sim a nie sim standard!

  • 0

    19. ~mateusz12e3124  2013-03-08 14:34:17  host: ckg128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak zobaczylem ile ma kolorow 65 tys a procesor igrafika ale syf !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    20. ~ktoś  2013-03-09 17:31:04  host: abn64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super telefon, dla kobitek, jestem zadowolona

  • 0

    21. ~books  2013-03-16 21:14:45  host: 84-10-69-167.dynamic.chello.pl

    Witam, mam tel. od kilku dni i jak na razie widzę większość "+". 4 calowy wyświetlacz jest rewelacyjny, doskonale reaguje na dotyk, nie przycina, kupując go balem się o te 64 tys. kolorów a tu w szoku jestem! Tel. ma żywe piękne kolory i to dużo lepsze niż moje wcześniejsze niby 16mln. Aparat 5mpx, co prawda bez flesza ale z autofocusem i auto poprawą jakości fot. Zdjęcia w dzień wychodzą piękne, widać szczegóły. Miałem wcześniej nokie i sony eric. z 5 mpx i dual led flesh i różnicy nie widzę w jakości. Mój szwagier ma lumie 610 i jest dużo brzydsza z wyglądu, taka tandetna i wyświetlacz 3,7 cali. Jest też fajna funkcja pobierania książki tel. z dowolnego fonu przez blootoofa :-). Net śmiga, pięknie się strony wyświetlają, wszystko duże i bardzo czytelne. Może trochę ciężka ta lumia no ale radę daję :-P. No i teraz minus: telefon ma co prawda blootoofa ale nie da się za jego pomocą wysyłać fotek na kompa tylko trzeba za pomocą kabla i programu. Oczywiście fotki można przeslać sobie meilem, bez konieczności łączenia się kablem no ale za to się już płaci :-(. Bateria trzyma mi różnie. Jak siedzę na necie tak z godzinę dziennie, pobieram i wysyłam kilkanaście meili, z godzinkę na GG i skorzystam dodatkowo z gpsa, to - 1 dzień. Jak wyślę kilka smsów, zadzwonię gdzieś, sprawdzę pocztę 3 razy dziennie, jeden mały skok na GG to wtedy 3-4 dni. I co jeszcze, na wyświetlaczu odbijają się paluchy, ale to chyba na wszystkich gorilla glass. Moja ogólna ocena na to 8,8/10pkt.

  • 0

    22.  2013-03-22 16:37:12

    Mam pytanie, czy ktoś wie czy NL 510 ma wymienną baterię.

  • 0

    23. ~matrix56  2013-03-27 18:24:21  host: apn-77-115-114-47.dynamic.gprs.plus.pl

    Ma wymienną baterię. Wiem bo go trzymałem.

  • 0

    24. ~Cos_  2013-04-11 15:35:49  host: 87-204-34-115.ip.netia.com.pl

    Do robienia zdjęć to jest cyfrówka lub lustrzanka a nie telefon. telefon ma dzwonić i wysyłać sms dziękuję.

  • 0

    26. ~  2013-04-14 17:34:28  host: 88-199-140-159.tktelekom.pl

    mam do was pytanie jak wgrać dzwonek mp3 do noki lumi 510?

  • 0

    27. ~benek  2013-04-17 10:20:10  host: acuc63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dobrze wykonana,fajnie ciężka w przeciwieństwie do konkurencij od Samsunga i LG,wyświetlacz dobrej jakości,kolory żywe,wszystko działa płynnie.Brakuje flesza w aparacie,czasem się przydaje.Internet chodzi gładko i jest miły w obsłudze dzięki dobremu wyświetlaczowi.Zanim ją kupiłem trzymałem 3 konkurentów z AZJI...badziewie jak cholera przy tej NOKI.Bateria przy moim użytkowaniu,czyli normalne rozmowy i smsy,ewentualnie kilkanaście minut dziennie na Wi-Fi wytrzymuje ok 5-6 dni więc jest ok.Polecam serdecznie w tej cenie ciężko znaleść bardziej sensowna propozycję.

  • 0

    28. ~12345  2013-04-18 23:05:52  host: 89.190.89.254

    Może ktoś napisać, albo najlepiej zrobić zdjęcie i tu wstawić, jak ten telefon radzi sobie z robieniem zdjęć tekstu. Zdjęcie kartki z książki albo jakiejś gazety/

  • 0

    29. ~  2013-05-01 19:04:30  host: host-89-231-156-244.dynamic.mm.pl

    dobrze sobie radzi z tekstem. Zdjęcia są ok.

  • 0

    30. ~LAVENDA  2013-05-16 09:20:13  host: 194.50.110.40

    Ludzie, jesteście żałośni - wszyscy którzy krytykujecie Lumie 510 i 610. Większość z Was ich nawet nie trzymała w swoich łapskach. Jesteście fanboyami Androida i dlatego krytykujecie wszystko co jest związane z WP. Miałem okazję użykować Lumię 610 z 256MB RAM i powiem Wam, że działała tak samo jak moja obecna Lumia 800 która ma 512MB. może przy niektórych apkach dłużej się zastanawiała, ale żeby tylko takie problemy były to świat byłby inny. Mówię jeszcze raz: Lumie 610 i 510 to bardzo dobre smarty, polecam.

  • 0

    31. ~jack  2013-05-23 21:21:25  host: dtg25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Proszę o pomoc: jak wyłączyć przewidywanie tekstu sms w lumii 510? Dziękuję.

  • 0

    32. ~jack  2013-05-29 09:14:39  host: aetn169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Stosunek jakości do ceny rewelacyjny. Windows jest płynny, bez zacieć itp pomimo, że zainstalowałem na nim kilka aplikacji. Na marginesie - You tube jest w marketpleace:) Wyświetlacz pomimo mizernych specyfikacji jest zaskakująco dobry - czytelny, wyraźny i szczegółowy. Naprawdę dobre kąty widzenia. Nawigacja działa płynnie i szybko:) Dobrze wykonany.

  • 0

    33. ~ciast  2013-05-29 12:19:14  host: ivb90.internetdsl.tpnet.pl

    A jak ten telefon radzi sobie z grami ?

  • 0

    34. ~nnxwnxiewe  2013-05-29 17:29:10  host: public-gprs167688.centertel.pl

    jak zadzwonic do kogos z tego telefonu ???

  • 0

    35. ~piter16  2013-05-30 16:11:11  host: host-46-186-24-199.dynamic.mm.pl

    Nokia 510 ma w końcu 256mb RAM-u czy 512. Spotkałem się z wersją 512mb i z systemem 7.8.

  • 0

    37. ~pracof  2013-06-01 04:10:01  host: aczp195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzisiaj właśnie aktywowałem ten telefonik. Czekałem z tą decyzją 5 dni. Ale się przekonałem ponieważ znalazłem rozwiązania na problemy (dzwonki, zdjęcia itp itd) to jest wspaniały telefonik za tą cenę. Ni potrzebuję wash & go bo do tego mam inne akcesoria specjalistyczne więc nie wymagam od tego telefoniku tego co robią duże drogie machiny. A on ma i tak wiele z tego co inne telefony w tej grupie cenowej nawet nie śnią. Więc spoko :)

  • 0

    38. ~ok  2013-06-05 19:24:28  host: nat71.ap-media.pl

    super tele:)

  • 0

    39. ~pro  2013-06-11 12:48:52  host: nsithb11.blokowe.pl

    telefon mi w zupełności odpowiada. Jest mocno wyczulony na dotyk, nie muli internet chodzi bardzo na 4+/5 . Po raz pierwszy mam telefon z Windowsem, po 3 androidach które miałam i muszę powiedzieć że jestem pozytywnie zaskoczona Windowsem i chyba przy nim pozostanę :)) PS!: Jeśli ktoś nie miał telefonu w łapce i nie sprawdzał jak działa Windows wkomponowany w akurat to zestawienie parametrów i cech tego telefonu , to buzia w tubkę ! :**

  • 0

    40. ~hej  2013-06-11 21:25:04  host: public-gprs76458.centertel.pl

    Jak zainstalować aplikacje Skype dla lumi 510?

  • 0

    41. ~Marek  2013-06-17 17:38:52  host: apn-31-1-106-183.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam pytanie. Na ktorym tel. Szybciej bedzie mi chodzila przegladarka internetowa na lumia 510 czy xperia E ? ?

  • 0

    42. ~jack  2013-06-20 09:14:48  host: cmn155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak wyłączyć przewidywanie tekstu sms w lumii 510? Dziękuję.

  • 0

    43. ~reticulan  2013-06-21 13:41:41  host: vpn.elektroskandia.pl

    Zgadzam się z moimi rozsądnymi przedmówcami, telefon jest do dzwonienia, smsowania, czasem zrobić zdjęcie poglądowe czy posłuchac muzy albo radia, bateria dobra i ewentualnie wifi jesli ktoś uzywa ciągle poczty bo jest w terenie, aparat 2 mp w zupełności wystarcza, a do robienia zdjęć jest lustrzanka, a do filmów kamera a do lepszej grafiki bo co nie którzy narzekaja na ilośc kolorów wyswietlacza jest komputer z GeForce Titanem np. wieksza liczba kolorów i wiekszy ekran to wieksze zużycie baterii, a niestety bateria to takie urządzenie że im gabarytowo większa tym pojemniejsza i lepsza.

  • 0

    44. ~  2013-06-25 20:34:15  host: 94-240-54-37.lukman.pl

    podoba mi się

  • 0

    45. ~Wojciik  2013-07-07 19:47:48  host: 89-67-208-128.dynamic.chello.pl

    Telefonu nie polecam!!

  • 0

    46. ~dyonizy  2013-07-29 18:20:28  host: host-126-138.mt.pl

    Mam tego koma od maja. Jest niezły, dobry ekran, bardzo szybki system, nie muli, net działa dobrze, ie otwiera poprawnie w zasadzie wszystkie strony, jedyne co to brak flash no ale cóż...Jeśli potrzebujecie smartfona do: dzwonienia, przeglądania stron i nieskomplikowanych aplikacji to ok, wszak ma tylko 256 mb ramu...ale wp 7.8 na tych podzespołach jakie ma lumia 510 szybkością zawstydzi niejedngo androida. Ja polecam, zwłaszcza, że cena jest atrakcyjna. Do grania, drodzy Państwo są konsole a nie telefony. A co do baterii, to wszystko zależy od użytkowania - jednemu trzyma dzień, innemu dni 3. Pozdrawiam.

  • 0

    47. ~nicooola  2013-07-31 16:18:10  host: public26038.xdsl.centertel.pl

    Witam, telefon nokia lumia 510 mam stosunkowo od niedawna i dopiero się z nią zapoznaje. Muszę powiedzieć, że mimo oprogramowania jestem pozytywnie zaskoczona możliwościami telefonu :) Jednak, chciałabym zasięgnąć u was pomocy. Jestem wielbicielką czytania książek i chciałabym wiedzieć, czy na lumie 510 można zgrywać książki? Jeśli tak to jaki format (pdf, mbook)? oraz w jaki sposób? (mam wgrany w telefon adobe reader i na komputerze nokia suit oraz zune). Dziękuję wam serdecznie za pomoc i odpowiedź. ;))

  • 0

    48. ~mlodyadamus99  2013-09-25 19:35:16  host: apn-95-40-192-219.dynamic.gprs.plus.pl

    WITAM MAM lg l5 i mam pytanie czy polecacie mi nokię lumie 510 bo chciałem się przenieść a nic o tym systemie nie wiem POZDRAWIAM :)

  • 0

    49. ~windows phone 7.8  2013-10-01 20:58:04  host: 79.162.243.213

    Witam, wszystko zależy do czego telefon ma być używany , jeśli jako telefon to jest spoko i gorąco polecam. Można zadzwonić i wysłać sms. A jeśli do robinia głupich fotek i filmów na portale społecznościowe to odradzam. Mniej idiotów będzie je kupować, a co za tym idzie piraci nie będą pisać wirusów na platformę skoro jest mało używana. Przez co Windows phone będzie bardziej bezpieczny.

  • 0

    50. ~YOLO  2013-11-02 19:05:23  host: dsd67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy w tym telefonie są 2 aparaty ? bo nie ogarniam co to jest ta jakby '' plamka '' na górze troszeczkę dalej ( w prawo ) od napisu '' NOKIA ''

  • 0

    51. ~posiadacz lumi  2013-12-19 21:45:35  host: dmk253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam juz tele 3 miechy i jestem zadowolony. wszystko dziala jak nalzezy nie zacina sie nie muli . polecam zakup lumi 510 bo warto. gry kture pobralem z marketplace wszystkie ladnie mi dzialaja muzyka tez dobrze gra .

  • 0

    52. ~damian  2013-12-23 22:32:19  host: public-gprs517506.centertel.pl

    @Yolo ta "plamka" z prawej strony logo nokia to czujnik oswietlenia i zblizeniowy. Co do telefonu, to nie mam nic do zarzucenia. Jedyny minus jest taki iz gdyz wychodzac z domu (cieplego) na dwor (chlodno) dotyk potrafi sie "przyciac". W ten czas trzeba tel zablokowac i odblokowac. Budzetowy telefon nokii oceniam na 3+/5

  • 0

    53. ~uzytkownik lumi  2014-03-08 13:57:00  host: 213-238-91-30.adsl.inetia.pl

    Witam tel użytkuje już pare miesięcy wcześniej byłem fanem androida ale po zabawie kolegi lumia 800 przekonałem się do systemu i zakupiłem nokie lumie 510 telefon jest bardzo szybki i bogaty w dużo ciekawych funkcji duży czytelny wyświetlacz idealny dla każdego telefon jest także solidnie wykonany po paru miesiącach użytkowania bez pokrowców czy foli telefon dalej wygląda jak nowy mój samsung sgs2 po 3 miesiącach prosił o nowy panel aktualnie posiadam w noki windows phone 7.8 i jestem zadowolony moja ocena 9/10 ps. jeśli nie możecie wysłać plików blutooth to w sklepie jest specjalny programik i do dzwonków też pozdrawiam

  • 0

    54. ~użytkownik lumi 510  2015-12-31 07:20:10  host: apn-5-172-252-212.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam posiadam nokie lumie 510 od prawie 3 lat. Jak dla mnie to był fajny tel. pod gwiazdkę ale gdy weszła moda na snapchat , messenger i.t.d to poprostu kanał. Ścinał się czasami jak dla mnie oceniam go na 5/10

  • 0

    55. ~Marcin  2016-06-01 10:56:41  host: n08-10-05.opera-mini.net

    Telefon nadaje sie tylko do dzwonienia i smsowania nic po za tym internet chodzi wolno strony sie scinaja na plus nawigacja i mapy za malo pamieci ram stary system W 7.8 nie polecam.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-48-3.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet