Nokia Lumia 1020 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 1020 Opinie o Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

w sumie: 36
  • -1

    2. ~Punk  2013-07-11 22:39:10  host: 176.100.195.85

    Ale bateria to szału nie robi, z taką baterią to ładowanie minimum co 14 h przy średnim użytkowaniu. Jakby dali minimum te 3000 czy 4000 mAh to już byłoby coś, poza tym to i tak nie jest aparat realnie mający 41 mpx bo to jakiś interpolowany więc też nie ma rewelacji, mogliby dać jakiś sensowny compact ok 14 mpx i byłby hit.

  • 0

    3.  2013-07-11 22:44:58

    ze specyfikacji na http://www.developer.nokia.com/Devices/Device_specifications/Lum ia_1020/ wynika, że ma wideorozmowy chyba, że źle czytam.

  • 0

    4. ~IGoRoFF_23  2013-07-11 23:59:36  host: host-142.net-193-106-76.assat.pl

    Telefon niesamowity ale czas na baterii :O

  • 0

    5. ~O_o  2013-07-12 12:14:34  host: internet.skynt.pl

    Wooow! wydaje się ciekawy, ale cena pewnie odstraszy nie jednego xD

  • 0

    6. ~  2013-07-12 14:34:50  host: v43-12.opera-mini.net

    Rok 2013, a procesor tylko dwurdzeniowy, powinien być czterordzeniowy, tak jak w topowych smartfonach z Androidem!

  • 0

    7. ~gregor  2013-07-13 12:07:16  host: 46.22.174.138

    Najlepszy aparat w telefonie lepszy od kompaktów, i pozostałe parametry do przyjemnego korzystania sa zadowalające.

  • 0

    8. ~bsn  2013-07-14 07:23:47  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    2 rdzenie za taki hajs? nie, dziękuję.

  • 0

    9.  2013-07-14 10:29:22

    ta nokia jest dostępna w wersji 32/64 GB źródło sklep ms http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/productID.28 3843000

  • 0

    10. ~Agatoś  2013-07-18 08:43:55  host: static-62-233-216-82.devs.futuro.pl

    piękna LUMIA ...{..}

  • 2

    13. ~Zez  2013-07-20 14:15:36  host: dynamic-78-8-1-242.ssp.dialog.net.pl

    Kupię go bez względu na cenę oraz bez względu na zdanie dzieci neo itp. dziwolągów. Czekałem na taki telefon. Mam Nokie 808 PureView i przyznam szczerze, że do tej pory to był najlepszy (i niezawodny) telefon. aparat, kamera. GPS, itp. zalet których nie chce wymieniać ze względu na długość listy :D:D:D Nokia jest THE BES!!!!!!!!!!!!T

  • 0

    14.  2013-07-21 18:53:44

    Świetny telefon z fantastycznym aparatem. Z niecierpliwością czekam na sprzedaż Nokii 1020 w Polsce. Kupię ten telefon. Przesiadka na WP8 będzie ciekawym doświadczeniem. W chwili obecnej posiadam Nokię 808 PureView - od września 2012 roku. Powiem szczerze, że wart tych pieniędzy i bez znaczenia są dziwne komentarze, że to telefon z Symbianem itp. Ani razu nie nawalił i nie zawiesił się. Nie wspomnę o fantastycznym aparacie i tyle w tym temacie... Pozdrawiam . Przesiadka na WP8 będzie ciekawym doświadczeniem, chociaż na przykładzie Nokii 610 Z niecierpliwością czekam na sprzedaż Nokii 1020 w Polsce. Kupię ten telefon.

  • 0

    15. ~mary  2013-07-26 11:54:10  host: host-217-97-254-2.jrbnet.com

    Sama liczba Pixeli to jedno. Drugie to dodatkowe funkcje aparatu, jaki posiada ta nokia. Ciekawi mnie jakie "bajery" posiada. Czy ma funkcję typu Zoe ( HTC) lub nagrywanie w spowolnionym tempie, czy zdjęcia sekwencyjne i scalanie tych ujęć w jedno. Fajnie jak aparat jest mocny i robi dobre ujęcia, ale zdecydowanie wiecej znaczą własnie takie dodatkowe funkcje aparatu, bo dzięki nim można naprawde cuda tworzyć. HTC ONE posiada te funkcje, ale nie rozumiem dlaczego ma tylko 4MPix :( Jeśli ktoś będzie zorientowany lepiej w możliwościach aparatu to proszę o wypowiedź. :) Przy takich parametrach i funkcjach jak w HTC ONE brałabym go zamiast nowego lustra i zdecydowanie byłabym bardziej zadowolona :)

  • 0

    16. ~XYZOL  2013-07-26 18:28:02  host: 178.19.176.15

    @2 - "poza tym to i tak nie jest aparat realnie mający 41 mpx bo to jakiś interpolowany więc też nie ma rewelacji" - skad wziales te bzdury o interpolacji?

  • 0

    17. ~nicki  2013-07-29 13:50:49  host: host-217-97-254-2.jrbnet.com

    powtórzę pytanie - czy ktoś jest zorientowany jakie funkcje posiada aparat w tej Lumii? Chodzi mi o tryby podobne do tych z HTC ONE, czyli tryb zoe( nagrywanie filmów w zwolnionym tempie) , łączenie zdjęć sekwencyjnych itp. ?

  • 1

    18. ~klesss  2013-08-05 00:06:14  host: 178.183.133.170.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    @Punk Ten aparat ma w okolicach tego. Korzysta ze środkowych pikseli a boczne służą do zoomu i stabilizacji. Dodatkowo interpolacja o której wspomniałem czyli jeden piksel składa się bodajże z siedmiu innych dzięki temu zdjęcia są jaśniejsze i ostrzejsze.

  • 0

    19. ~joe  2013-08-08 18:07:45  host: adtr166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bo wam wszystkim napewno zrobi różnice jak będą 2 rdzenie zamiast 4. głupie dzieci które się podniecają liczbą a nie użytecznością. jak mi szkoda, takie komentarze czytać... jeden z lepszych i wydajniejszych snapdragonów, całkiem ciekawe telefon się prezentuje

  • 1

    20. ~TelefonLOL  2013-08-26 12:43:51  host: host-89-231-85-94.opoczno.mm.pl

    ''Rok 2013, a procesor tylko dwurdzeniowy, powinien być czterordzeniowy, tak jak w topowych smartfonach z Androidem!'' WindowsPhone nie jest tak zaśmieconym systemem jak Android i nie potrzebuje, aż takiego sprzętu żeby telefon działał płynnie. Uwierz wiem co mówię bo miałem i z tym systemem doczynienia i z tym i nie ma porównania jak dla mnie - WindowsPhone jest best i nie zamierzam zmieniać, telefonu który posiada inny system ;) Telefon dość ciekawy, jednak myślę, że przeznaczenie znajdzie głównie u osób znających się na fotogrfowaniu ;) Aparat posiada naprawdę zaawansowane opcje ( wystarczy obejrzeć pokazy na zagranicznych kanałach YT i samemu to zobaczyć). Myślę, że jedynym dużym minusem dla tego telefonu jest słaba bateria - przy takiej ''maszynie'' codzienne jak nie 2x dnia ładowanie telefonu będzie normą. Cena telefonu też odstraszy, nie których bo sądząc po cenach zza granicy u nas wyniesie ona około 2700zł.

  • 0

    21. ~Wojtekk  2013-08-27 03:21:06  host: adlb182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @20 - Daj spokój, ludzie tego nie zrozumieją i nadal będą patrzeć na liczbę rdzeni :P ostatnio przeglądałem jakiś ranking procesorów mobilnych, i na 2-gim miejscu był procesor jednordzeniowy. W przypadku takiej miniaturyzacji to podpucha

  • -2

    22.  2013-09-04 18:15:55

    ''Rok 2013, a procesor tylko dwurdzeniowy, powinien być czterordzeniowy, tak jak w topowych smartfonach z Androidem!'' bateria?? to chyba żart taka bateria może być w smartphonie, który posiada wyświetlacz ok 3 cali a nie 4,5!! ogólna ocena w skali 1/10 - 2, jeden punkt za design drugi za wielkosć pamięci ram i rom

  • -1

    23. ~Androidowy  2013-09-08 18:29:39  host: 77-255-90-215.adsl.inetia.pl

    Myślę jak by była możliwość wgrania Androida do Noki to by było elegancko ; )

  • 1

    24.  2013-09-08 18:45:54

    Wszytko fajnie ale dlaczego nie ma wejścia na kartę microsd? Pamięć 32GB przy tej matrycy to stanowczo za mało. Przecież 1 min nakręconego filmu w HD zajmuje nie mniej niż ok. 150MB. A gdzie miejsce na mp3, zdjęcia, dokumenty. I wg. mnie porównywanie tej nokii do 808 jest naciągane właśnie ze względu na brak możliwości rozbudowania pamięci. Niech będą chociaż do wyboru wersje z pamięcią 64GB. Też chciałem wymienić swoją 808 na 1020 ale dopóki nie będzie wersji z 64GB pamięci zostaje przy mojej 808.

  • 0

    25. ~lui  2013-09-13 20:01:11  host: 89-70-62-187.dynamic.chello.pl

    tak patrze na to przez wspomnienia noki w mojej rece ... ostatnia n8 nokii z wp nie kupie raczej nigdy , jest martwa

  • 0

    26. ~norago  2013-10-09 16:02:19  host: afpb112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    toż to lumia 920 z innym aparatem i nieco lżejsza i to za 2890pln... cena na ten telefon napewno za wysoka.

  • 0

    27. ~konrad ch.  2013-10-27 13:48:11  host: public-gprs516937.centertel.pl

    telefon bardzo dobrze sie prezentuje, wykonany z dobrych materialow,nic nie trzeszczy i nie stuka, fotki naprawde ostre !!! bateria trzyma dwa dni sporego uzytkowania , ekran bdb ! wady ktore zauwazylem i zawazyly na tym ze dyskfalifikuje ten telefon i nie mowi sie o tym : - aparat ponoc ma 41mpx w rzeczywistosci tak nie ma ma 34 mpx+ 5 mpx i tylko zdjecie w rozmiarze 5mpx mozesz sie poslugiwac w telefonie i udostempniac innym ,zas zdjecie 34 mpx jest widoczne tylko wtedy kiedy podlaczymy komuter przez usb - czyli telefon robi jakby 2 zdjecia na raz jedno do zabawy a drugie jako podstawa lecz widoczne tylko na komuterze, nie ma opcji wlaczenia matrycy 41 mpx !!! to blef marketingowy ! - nie ma mozliwosci sciagniecia aplikacji i wiekszych plikow przez internet pomimo wlaczonej funkcji transmisji danych telefon zawsze wymusza sciagniecie pliku przez siec wi-fi ktorej nie kazdy ja ma !!! - brak mozliwosci przeniesienia zdjec z folderu do folderu w telefonie tylko po podlaczeniu kompa przez usb! - brak mozliwosci przeniesienia plikow dzwiekowych jako dzwonek tylko po podlaczeniu kompa ! - ciezkie menu nie intuicyjne , pomoc slabo dziala... przesiadka z note 2 z androidem na tak prosty telefon jak nokia 1020 jest niezlym szokiem...wrecz porazeniem ... kwota jaka zaplacilem 2900 za ten telefon to duzo za duzo no chyba ze aparat tylko potrzebny i telefon do rozmow.

  • 0

    28. ~Rosak  2013-11-18 15:20:04  host: 89-68-14-50.dynamic.chello.pl

    pytanko mam, czy jak delikatnie pukasz palcem w okolicach aparatu, to tez masz wrazenie, ze cos tam jest luznego?

  • 0

    29. ~bartuś łobrochta  2013-12-24 10:24:16  host: 89-67-104-62.dynamic.chello.pl

    shit,wyświetlacz o rozdzielczości sprzed 5 lat.Nokia może Samsungowi buty czyścić.Nie potrafią robić smartfonów ,no nie potrafią i już.Kolejny model i znowu rozczarowanie.Te niedoróbki ma przykryć doskonały aparat 41 mPix.Ten aparat i xenon to jedyne rzeczy godne uwagi.

  • 0

    30. ~Jakub  2013-12-31 12:50:46  host: awh36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jakość rozmów i głośność jest lepsza w Lumi 1020 w stosunku do 920? Jaki jest poziom decybeli dźwięku prsy maksymalnej głośności

  • -1

    31. ~ja  2014-01-23 22:17:01  host: 46.22.174.138

    Rok 2013 i ten 2 rdzeniowy procesor jest na szybkich rdzeniach kraita i dzięki temu w testach SB benmarch dostępnych na WP i Ios i androida ma 2 razy lepszy wynik niż takie badziewia jak 4 rdzeniowe wynalazki od media teku np kg 4x HD

  • 0

    32. ~baetus skoncz gimnazjum  2014-01-23 22:22:14  host: 46.22.174.138

    Co ci po rozdzielczościach kosmicznych w telefonach jak i tak tego nie zauważysz

  • -1

    33. ~tata  2014-01-29 14:39:34  host: apn-95-40-34-2.dynamic.gprs.plus.pl

    Do usb mozna podlaczy ladowarke,lipa.

  • 0

    34.  2014-11-05 14:00:43

    Telefon jest rewelacyjny we wszystkich aspektach, wydajność funkcje WP i aparat ma jednak jedną skazę - bateria

  • 0

    35. ~Nick  2014-12-12 17:54:13  host: 78-131-163-4.tktelekom.pl

    Telefon jest bardzo dobry. Mam go od początku 2014 roku i mi się nic nie dzieje. Jak komuś się nie podoba to niech kupi sobie telefon za 3 000 zł .

  • 0

    36. ~Nick  2014-12-12 17:54:15  host: 78-131-163-4.tktelekom.pl

    Telefon jest bardzo dobry. Mam go od początku 2014 roku i mi się nic nie dzieje. Jak komuś się nie podoba to niech kupi sobie telefon za 3 000 zł .

  • 0

    37. ~bobik  2015-03-08 13:32:10  host: 89-73-195-208.dynamic.chello.pl

    Telefon kupiony nowy w media expert za 1199 i okazał się popsuty. Nie działał jeden mikrofon. Oddany do serwisu po dwóch dniach i używaniu go przez dwie godziny. W sklepie usłyszałem że to błahostka i że naprawa potrwa szybko. Telefon chciałem odebrać po 8 dniach. To co zobaczyłem co się stało z moim nowym telefonem przerosło moje oczekiwania. Odstający i luźny ekran oraz jakieś paprochy w obiektywie. Telefonu nie odebrałem i zażądałem wymiany na nowy. Wrócił z serwisu po 17 dniach i niby wszystko było ok oprócz trzeszczącej obudowy. W domu stwierdziłem plamy na wyświetlaczu. I telefon wraca do serwisu. Polecam jak ktoś ma dużo czasu na walkę z autoryzowanym serwisem. Firma Microsoft chyba nie ma wpływu na swój serwis. Czas od zakupu ponad miesiąc. Czas z telefonem 12 godzin. Rewelacyjne zdjęcia jak nie ma paprochów w obiektywie. Bardzo dobry wyświetlacz jak nie odstaje od obudowy i nie jest luźny. Trzeszcząca obudowa jak była nowa to było ok. Nie polecam.

  • 0

    38. ~Godfryd  2015-03-15 04:26:55  host: h-87-199-69-10.dolsat.pl

    + Swietny aparat 41 M robi wrażenia. Prosty telefon w obsludze

    - Slaba bateria , nierozbieralny , plastik trzeszczy na rogach i co po miesiącu padł mi dostalem nowy

    W dalszym ciągu Nokia jeszcze kuleje w poruwnaniu z Samsungiem

  • 0

    39. ~nomad  2016-02-09 20:54:45  host: 89-77-108-176.dynamic.chello.pl

    samsungowi nie dorasta do pięt?:):):)zrobiłem sobie bardzo prosty test....najdroższy Samsung jaki jest na rynku i moja 1020...czyli po cenie promocyjnej jakieś połowę wartości samsunga:)....zdjęcia robione w sklepie z tego samego miejsca i tego samego obiektu....zdjęcia zrobione....telefony wyświetlają fotkę....niby lepsze jest to co zrobił Samsung....aż do momentu kiedy zacznie się powiększać obraz:)....powiększam, powiększam, powiększam ( na Samsungu już nie widać detali) a na 1020 dalej powiększam i zdjęcie jest ok:).....proponuje zrobić taki test.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-239-251.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet