Nokia E90 - opinie
Telefony Nokia Nokia E90 Opinie o Nokia E90

Nokia E90

w sumie: 201
  • 0

    1.  2007-02-12 17:12:46

    hehe no niezly sprzet cieawe jaka cena ;)

  • 0

    2. ~Student  2007-02-12 17:31:52  host: host-81-190-83-171.stargard.mm.pl

    Hmm... A kawe parzy? :P

  • 0

    3. ~pel@  2007-02-12 17:34:13  host: cuh82.internetdsl.tpnet.pl

    16 mln kolorów... super telefonik !

  • 0

    5. ~AoP  2007-02-12 18:50:02  host: abnw13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chyba najbardziej wypaśny telefonik jaki kiedykolwiek widzialem

  • 0

    6.  2007-02-12 19:29:33

    Przecież to nowa 9500 połączona z N-Gage. Chciałbym zobaczyc ten wyświetlacz, chociaż przez chwile pomacać ;>

  • 0

    7. ~D.K.system  2007-02-12 20:34:20  host: ece170.internetdsl.tpnet.pl

    Nokia ... kto by pomyślał

  • 0

    8. ~  2007-02-12 20:36:30  host: agy131.internetdsl.tpnet.pl

    wyswietlacz dotykowy? mogli by to wkoncu dac do komunikatorow

  • 0

    9. ~Daves  2007-02-12 20:41:18  host: arw190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefonik, wreszcie jakis nastepca komunikatorów =D

  • 0

    10. ~MG  2007-02-12 21:07:55  host: apn-99-42.gprspla.plusgsm.pl

    No i to jest wszystkomający telefon. Tylko szkoda, że cegła. Ale mimo to, jeśli chodzi o funkcjonalność, to jest obecnie najlepszy na rynku i posiada dosłownie wszystko!

  • 0

    11. ~mici  2007-02-12 21:31:02  host: actf99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ładna nokia bardzo ładna i funkcjionalna:P

  • 0

    12. ~draakki  2007-02-12 22:16:24  host: host-81-190-83-66.stargard.mm.pl

    super!! nareszcie ci z nokii sie ruszyli cos dali profesjonalnego xD

  • 0

    13.  2007-02-13 10:51:39

    nowka sztuka:D nareszcie komunikator z konkretnym aparatem:D jestem zachwycony parametrami!

  • 0

    14. ~jjjjj  2007-02-13 16:40:24  host: gw-81-210-104-24.smstv.pl

    już wolałbym laptopa kupić byłoby o wiele rozsądniej

  • 0

    15.  2007-02-13 18:44:51

    Boże!!! Ale bym chciał ten telefon!!! Świetny:D

  • 0

    16.  2007-02-13 22:18:51

    nie no nokia sie postarala 10 punktów :D

  • 0

    17. ~Math  2007-02-14 13:21:00  host: ejc122.internetdsl.tpnet.pl

    Telefono-aparato-komputer w pełnej mobilności klasie.

  • 0

    18.  2007-02-14 16:54:34

    boszzzz . Telefon zajefajny ale żeby go kupić trza bedzie zastawić dom

  • 0

    19.  2007-02-14 17:15:16

    to nie jest telefon to jest coś więcej!!!

  • 0

    20. ~Zazek  2007-02-15 15:07:09  host: 80.50.250.233

    Powiem krótko KOZAK. Mam qtek 9100 i napewno przesiąde się na tą nokie !!!

  • 0

    22. ~elo  2007-02-16 23:22:34  host: evo158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    o kurczątko - nowy, ciekawy ba- wyrąbany communicator (ps. ale gdzie władowali mu te 2kamerki?)

  • 0

    23.  2007-02-17 23:37:21

    na dzien dobry telefonik ma kosztowac ponad 3 tysie wiec domu nie trzeba bedzie zastawiac:P ***22 dwie kamerki sa, jak sie przyjzysz to na otwartym telefonie nad "zielona sluchawka" jest ta druga do wideorozmow(ja na poczatku myslalem ze to srobka:P)

  • 0

    24. ~Pawel*  2007-02-19 13:38:11  host: ajl224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    niezłe...ale kiedy bedzie na polskim rynku i ile bedzie kosztowac

  • 0

    25. ~Pawel  2007-02-19 19:46:59  host: z-profuturo-pow01.telsat.wroc.pl

    OOOO nawet wibracje udało im się do niej wstawić :)

  • 0

    26. ~bluelo  2007-02-20 09:51:43  host: 158.75.57.66

    czerwono brazowy ?!?!?!?!?!?!?!??!

  • 0

    27. ~MOl  2007-02-20 19:11:20  host: abca219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kiedy to wchodzi????? wydaje sie zajeb***e....

  • 0

    28. ~roman  2007-02-24 21:28:17  host: chello083144099159.chello.pl

    Laptop nie jest tak mobilny jak communicator. Podejrzewam tylko że problem będzie z bateriami, bo jak se w inet wejdzie, to szybko wysiadzie zasilanie. Trzeba będzie sobie dorpacować jakies zrodlo w samochodzie - przetworniac najlepiej, poza tym to jest telefon MAX

  • 0

    29. ~tommys  2007-02-25 16:47:45  host: bsf103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    NIE GADAC ZE CEGLA!!!! Cegly to telefony z 1999/2000 roku! Pozniejsze duze telefony to smartfony!

  • 0

    30. ~shaman  2007-02-25 21:09:20  host: fgc221.internetdsl.tpnet.pl

    Karta i 4ka pewnie ruszy, w stosunku do 9300i też o ile pamiętam producent podawał wartość 1GB , natomiast i w 95 i 9300i, bez problemu chodziły mi 2GB. Niezły następca całej linii, sądzę że skusi każdego kto jest wierny tej serii. Telefony mimo "wzrostu" naprawdę są potężnym narzędziem pracy, a OS to po prostu rzecz gustu i zastosowań. Miałem zarówno SPV jak i ETENA M500, przygodny choć przydługi romans, na żadne z tych cacek nie zamieniłbym swojej starej 9500 i obecnej 9300i.

  • 0

    31. ~mlody  2007-02-25 22:52:56  host: 80.48.219.129

    ile kosztoje taki kom

  • 0

    32. ~Saper  2007-02-28 20:48:39  host: pc164-32.elektron.ds.polsl.pl

    co to za kobyła, gdzie to się nosi? bo napewno nie w kieszeni

  • 0

    33.  2007-03-02 10:33:52

    Interesuje mnie czy ma podświetlaną klawiaturę (wewnętrzną) i dostęp do kalendarza bez otwierania klapki. To dwie rzeczy które mnie denerwują w moim 9300i.

  • 0

    34. ~SyK  2007-03-05 15:03:09  host: gaja.tpnet.pl

    ~Saper - w zestawie jest plecak gratis :) A tak serio to dużo nie waży - tyle co dwa normalne telefony albo tyle co ciężki skórzany portfel z taką ilością gotówki żeby starczyło na ten telefon - czyli ze 30 banknotów 100 PLN.

  • 0

    35. ~xxl  2007-03-05 21:31:53  host: h82-143-133-202-static.e-wro.net.pl

    wreszcie comnikator z radiem...

  • 0

    36. ~TWDonald  2007-03-07 20:14:41  host: bif90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma podświetlenie klawiatury wew. oraz pełny dostęp do wszystkiego zarówno jak jest otwarty, jak i zamknięty (no może nie wideorozmowa i fotografowanie ;)

  • 0

    37. ~ES  2007-03-11 10:39:30  host: 80.54.12.34

    witam! Miałem niedawno okazję przetestować ten telefon. Niestety jeszcze przy oprogramowaniu beta, większość funkcji nie działała w 100% Niemniej jest to dość ciekawa oferta Nokii po ostatnim Communicatorze.

  • 0

    38. ~mr  2007-03-15 15:40:59  host: abvr3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kiedy jest spodziewany na rynku?

  • 0

    39. ~mr  2007-03-15 15:55:54  host: abvr3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kiedy jest spodziewany na rynku?

  • 0

    40. ~wasal  2007-03-20 22:40:05  host: dsl-lmammlgw1-fe76fa00-125.dhcp.inet.fi

    czytalem w jednej z finskich gazet ("TM")i pisza ze orientacyjna cena ma byc okolo 1050 €. Co do dostepnosci to: "Pierwsze dostawy komunikatora Nokia E90 są planowane pod koniec drugiego kwartału 2007r." za http://www.nokia.com.pl/nokia/informacje/prasa/2007/prasa0638.ht ml

  • 0

    41. ~Intriguer  2007-03-23 23:14:54  host: abnj144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zobaczcie sobie NOKIE 9800 i mowcie ktore lepsze:)

  • 0

    42.  2007-03-25 16:08:30

    jestem zdziwiony ze do takiego telefonu Nokia nadal stosuje ogniwo litowo-jonowe a nie litowo-pilimerowe ktore zachowujac te same gabaryty jest pojemniejsze i lzejsze.

  • 0

    43. ~bajana  2007-03-29 11:50:25  host: altair.zs4.wroc.pl

    jak jest z filmami tesz sa małe?

  • 0

    44. ~korek  2007-03-30 20:22:18  host: cbt48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    3700zł drugi kwartał 2007

  • 0

    45. ~Cegła  2007-03-31 19:15:23  host: chello087207195188.chello.pl

    ooo ma wibracje - nie wierze po prostu :) jezeli to prawda to powroce do communicatorów, ostatnio sprzedalem 9300i ;)

  • 0

    46. ~kociol  2007-04-01 16:45:34  host: wlan232-124.srem.net

    zajebisty telefon odrazu jak sie ukaze sprzedaje moja n73 i kupuje E90 to jest cudo pod wzgledem techniki i mozliwosci !!!

  • 0

    47. ~cezar  2007-04-06 16:16:19  host: beta.cebit.com.pl

    Było by cacy gdyby Nokia zrobiła wersję na Win Mobile 6.0. + GPS. Ale coś się boją zdenerwować operatorów komórkowych bo rozmowy poszły by przez Skypa. No i AutoMapa też by zadziałała.

  • 0

    48. ~  2007-04-08 18:03:34  host: auy151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moze glupie pytanie ale mimo to je zadam.To cudo odtwarza pliki jak normalny komputer?Mozna np.podlaczyc zewnetrzny dysk usb i wlaczyc plik filmowy?

  • 0

    49. ~sscyzoryk  2007-04-09 17:58:52  host: cmr35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie było by wersji na windows bo Nokia pracuje dobrze z systemem który sie bardzo dobrze sprawuje i jest nim SYMBIAN !!!

  • 0

    50. ~DzynQ  2007-04-12 12:21:14  host: bvh144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szczerze? Ten telefon to juz nie telefon ani nawet nie Communicator to jest już komputer. Fajna sprawa nosić kompa w kieszeni sam posiadam nokie 9300 i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. co do wielkości nie mam zastrzeżeń w końcu coś za coś. a na początek polecam sobie ponosić nokie 5510 w kieszeni i wtedy każdy Communicator będzie się wydawał mały. Wg. mnie E50 to będzie cudo jakich naprawdę mało. I jest mniejszy od 9300 :-)

  • 0

    51.  2007-04-12 20:05:04

    mój tata ma poprzednią wersje i jest to nie przystosowane do dzwonienia ale jako komp jest super

  • 0

    52. ~skipior  2007-04-16 21:26:01  host: acoi4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mialem comunicatora 9500... lipa... ale ten :D wreszcie jest radio i wibracje, lepszy aparat i zewn. wyswietlacz, dobry symbian i lepszy design... juz bieram kase :D

  • 0

    53. ~Tamatha  2007-04-17 23:22:52  host: dbx88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałam okazję się pobawić trochę tym telefonem. Co jest dużym plusem klawiatura wewnętrzna jest naprawdę strasznie wygodna! Jakby ktoś chciał strzeliłam dwie foty mogłabym wstawić je :) Jak ten telefon wygląda tak "na czysto"

  • 0

    54. ~bajana  2007-04-18 08:35:18  host: altair.zs4.wroc.pl

    a ma zapięcie na smycz?

  • 0

    55. ~  2007-04-21 13:04:35  host: ajd130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    normalnie wymiekam na takie pytania .... czy do komunikatora mozna doczepic smycz .... wyobrazacie sobie jak ktos nosi komunikator na smyczy ... bo ja nie .... jestem jakis dziwny ??

  • 0

    56. ~general12  2007-04-22 21:54:44  host: acsr5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mark; litowo jonowe są bezpieczniejsze. li pole moga wylecieć w kosmos :P

  • 0

    57. ~fgr  2007-04-26 23:29:02  host: 88.121.225.195.static.bait.pl

    Chcialem zaznaczyc ze w innym serwisie w danych technicznych telefonu zostala podana bateria litowo polimerowa, co raczej mnie nie dziwi, bo przy litowo jonowej i 2 wysiwietlaczach 16M ten telefon podzialal by 5godzin. Nawet przy baterii 1500 maH. Nie mniej jednak jest to skok w przyszlosc, Nokii, ktora nie zachwyca, N80/N73 z uwagi na zawieszajaca sie platforme i baterie LI ION nie sa jakims typem apratow ktore mogly by konkurowac z palmtopami. Jak dodaje pewien magazyn GPS z mapami PL jest rowniez w tym apracie. Osobiscie nie mialem tego tel w rekach, ale mam nadzieje ze przy 128mb RAM symbian bedzie wreszcie dzialal sprawnie w 100%. Zapowiada sie telefon, ktory jest dosc sporych rozmiarow bedzie traktowany jako maly komp.

  • 0

    58. ~Stefanek24  2007-04-28 21:40:46  host: dsp18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie znalazłem następce mojej 9500!!!:)

  • 0

    59. ~clx  2007-05-03 23:26:33  host: eeu206.internetdsl.tpnet.pl

    he, he mam w rączkach prototyp ładny ale trasznie nie stabilny soft.

  • 0

    60. ~volwo  2007-05-10 15:46:37  host: ago50.internetdsl.tpnet.pl

    Posiadam już wysłużoną nokie 9210i i się bardzo do niej przyzwyczaiłem (wewnętrzna klawiatura). Używam go do notowania na wykładach. Zastanawiam się czy zmniejszenie e90 do obecnych wymiarów nie spowoduje problemów z pisaniem. Jak stanieją używki to może sprawie sobie taką. Obecnie zbieram na 9500 w dobrym stanie. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy nokii communicator

  • 0

    61. ~Cogent  2007-05-12 20:07:06  host: apn-99-36.gprspla.plusgsm.pl

    Zajefajny telefon. Ale i tak zanim cena dojdzie do normalnego poziomu, to minie jeszcze duużo czasu. Aktualnie mam n9300 i w zupełności wystarczają mi funkcje tego tel. - do pracy EDGE wystarcza, filmy da się oglądać, klawierka wygodna i estetyczna, po prostu wszystko jest na miejscu. Póki co E90 to dla mnie ciekawostka, ale kiedyś się przesiąde na niego, jak sieci UMTS w naszym kraju będą szeroko dostępne. Pozdro dla wszystkich userów - niezależnie od modelu czy marki posiadanego sprzętu.

  • 0

    62. ~Lipa  2007-05-16 22:20:14  host: inet20908nb-1.eranet.pl

    a cena??

  • 0

    63. ~3  2007-05-21 15:27:53  host: acqm21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niech kto zapoda cene z Austri

  • 0

    64. ~Arek  2007-05-22 14:30:19  host: emw115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cena zostala ustalona na 800 euro:)

  • 0

    65. ~Psion  2007-05-23 22:43:45  host: host-100-134.gprsbal.plusgsm.pl

    co do klawiatury, to chyba nie uzwaliście Psionów, przesiadłem się swego czasu, z Psiona na komunikatory Noki .. i zaraz potem wróciłem do Psionów - system w Nokiach to po prostu Epoc po okrojeniach, ale E90 jescze nie miałem (pewno tradycyjniekupę i po miesiącu najdalej sprzedam), chyba że się ku nadzie zdziwię na korzysść, wtedy to opiszę na 100%, inaczej sobie odpuszcze, oczywiście jest grupa ludzi, ktra posiada komunikatory dla "miecia", czyi raczej szpanu i zabawy, a realne wykorzystanie jest na poziomie... chyba koczę bo nie chcę na zapas krytykować.

  • 0

    66. ~Banan  2007-05-30 10:41:58  host: altair.zs4.wroc.pl

    a mazna filmiki dac jako dzwonek

  • 0

    67. ~michał  2007-06-01 10:21:57  host: baw67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A czy jest moze gadu-gadu na symbiana?

  • 0

    68. ~Mozzi  2007-06-02 20:11:00  host: 213.134.172.48

    eee wszystko by było ale wyświetlacz to kicha .... :( 800x400 ???? ja mam na tym @ pisać czy www oglądać ... cóż smarty nie szybko zastąpią normalne PCty ... ale musze przyznać robi wrażenie :) szkoda że Symbian ...

  • 0

    69. ~PIMP-JAMAJ  2007-06-04 00:27:32  host: inet20908na-0.eranet.pl

    Mam 9210 i 9500 i kazda nowsza bedzie coraz lepsza:) jako ze pisze duzo wierszy i roznych tekstow, to potem moge od razu bez przenoszenia yslac bezposrednio do wydawcy:) jak dla mnie ideał. oby szybko weszla, bo konczy mi sie umowa:)

  • 0

    70. ~Psion  2007-06-18 20:45:54  host: apn-100-176.gprsbal.plusgsm.pl

    Czy ktoś wie, kiedy się pojawi E90 w Plusie? Michał, sąco prawda rózne mutacje (typu tomtom), ale po co jak można z dowolnej przeglądarki odpalić gg bez instalacji!

  • 0

    71. ~Psion  2007-06-18 20:49:57  host: apn-100-176.gprsbal.plusgsm.pl

    Czy ktoś wie, kiedy E90 będzie w Plusie?

  • 0

    72. ~sauniere  2007-06-19 17:10:07  host: 117-bem-5.acn.waw.pl

    nie wiecie jaka może być cena? Czy którykolwiek z operatorów planuje jej wprowadzenie do oferty?

  • 0

    73. ~oszolom6  2007-06-28 15:44:55  host: 193.108.206.253

    od 6 lipca w salonach Nokii za 3635 brutto

  • 0

    74. ~adi-k  2007-07-04 14:09:35  host: 87-205-140-34.adsl.inetia.pl

    to już widze, że to będzie następny telefonik po mojej Nokii 9300 :D

  • 0

    75. ~kuklux  2007-07-06 17:55:58  host: chello084010248248.chello.pl

    i mamy 6 lipca a Nokii e90 nie ma dalej ;-(((((((

  • 0

    76. ~reboot  2007-07-08 20:57:42  host: eob146.internetdsl.tpnet.pl

    Na n9x.pl ktos napisal, ze jest przesuniecie i dopiero 20 lipca ma byc dostepny ten cudny telefonik... Ja zwariuje do tego czasu...

  • 0

    77.  2007-07-09 19:47:30

    Bedzie dostepna okolo 20 lipca... tak twierdzi Nokia/Sienna :)

  • 0

    78. ~Psion  2007-07-10 01:00:29  host: apn-99-38.gprspla.plusgsm.pl

    Podobno w Plusie E90 będzie jeszcze w lipcu, ale to tylko plotki, może ktoś z Polkomtela potwierdzić?

  • 0

    79. ~ja  2007-07-10 22:25:00  host: vz170.internetdsl.tpnet.pl

    na allegro juz jest za 3200zł

  • 0

    80. ~misio_rozowy  2007-07-23 16:24:29  host: 193.138.110.138

    Mnie tylko niepokoi stabilność fonu. Po recenzjach modeli nokii z GPS spodziewam się najgorszego (w N95 i 6110 Nav gubi sygnał, wolno działa, wiesza się), a moja 9500 już troszkę za powolna i java nie gada z zewnętrznym GPS-em.

  • 0

    81. ~irekle  2007-07-26 15:00:25  host: 212.2.116.3

    WItam Jest już w plusie, jutro będzie u mnie na biurku, także dam znać jakie są moje pierwsze wrażenia z tym telefonem

  • 0

    82.  2007-07-26 15:01:18

    Witam W plusie juz jest, jutro będzie u mnie na biurku. Oczywiście napiszę jakie są wrażenia Pozdrawiam

  • 0

    83.  2007-07-26 15:14:31

    Witam W plusie juz jest, jutro będzie u mnie na biurku. Oczywiście napiszę jakie są wrażenia Pozdrawiam

  • 0

    84.  2007-07-26 15:20:59

    Witam W plusie juz jest, jutro będzie u mnie na biurku. Oczywiście napiszę jakie są wrażenia Pozdrawiam

  • 0

    85.  2007-07-26 17:58:30

    W arkadii w saturnie jest za 3,499pln

  • 0

    86. ~Mirek  2007-07-26 18:10:48  host: brama.cps.pl

    Witam, od tygodnia ma mten tlelefonik i przyznam szczerze, że jestem mile zaskoczony. Poprzedno byłem fanem SE od 68i do P990i ale to co mam tu jest bez porównania, synchronizajca z kompem po prostu śmiga, wygodna kalawiatura duże mozliwosci personalizacji i bateryjka trzyma 2 dni co przy kilku godzinnych zabawach dizennie i przy tak wielkim wyświetlaczu jak dla mnie rewelka P990i przy moim czestym gadaniu mysiała być ładowana codziennie. ten podejżewam (jak przestanę się nim zabawiać) wystarczy na co najmniej 4 dni. Więcej uwag wkrótce. Szkoda, że nie ma jeszcze akcesorii -np.: futerał...

  • 0

    87. ~Mirek  2007-07-28 00:19:53  host: abui68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, raz jeszcze. Dziś juz trochę więcej krytyki :-( Obudowa przy bateryjce zaczęła skrzypieć... ale nie to jest problemem (chociaż od sprzętu za 3 klocki można juz wymagać). Błąd powazniejszy to to, że soft nie obsługuje uwierzytelnienia w konfiguracji e-mail. Jest więc kłopot z wysyłaniem e-maili. Odbiór i owszem ale wysłać się nie da. Trochę lipa nie uważacie? Trzeba znowu czekać na łatkę. Pierwsze zaurocznie mija...

  • 0

    88. ~Marecki  2007-07-29 14:14:16  host: inet20909nb-2.eranet.pl

    Witam. Mam telefonik juz od 2 dni ogolnie jest spoko. Klapka od baterji krzypi to fakt. A jesli chodzi o akcesoria to jest ich cala gama

  • 0

    89. ~mis_rozowy  2007-07-30 10:19:43  host: 193.138.110.138

    ~Mirek: a jak przeglądarka? Są problemy ze stronami? I jak się sprawuje GPS? Czułość, fixy itd? Współpracuje np. z naviexpertem?

  • 0

    90. ~  2007-08-02 20:52:29  host: p05-09.opera-mini.net

    Witam. Piszcie jak ten tele sie sprawuje! ! ! Jak gps z nokia maps, jak wlan, jak klient email? ? ? ? ? ? ? ? Jak bateria przy wlanie i bluetooth non stop.. Ile trzyma ? ? Czy chociaz 4-5 h bez ladowania ? ? ? ? Prosze o info! !

  • 0

    91. ~  2007-08-02 22:14:30  host: p05-09.opera-mini.net

    Witam. Piszcie jak ten tele sie sprawuje! ! ! Jak gps z nokia maps, jak wlan, jak klient email? ? ? ? ? ? ? ? Jak bateria przy wlanie i bluetooth non stop.. Ile trzyma ? ? Czy chociaz 4-5 h bez ladowania ? ? ? ? Prosze o info! !

  • 0

    92. ~Mirek  2007-08-04 00:25:14  host: aaaw225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    racja, źle szukałem mam już futeralik. Próbowałem uzyskać dostęp przez livebox (neostrada) ustawiłem punkt dostępu, wpisałem klucz WEP jednak pojawia się błąd "brak odpowiedzi bramy" wie może ktoś jak to obejść?

  • 0

    93. ~ego  2007-08-05 12:31:04  host: dynamic-62-87-218-102.ssp.dialog.net.pl

    Mirek , to pewnie problem z oprogramowaniem livebox'a !!!!!!!! Pobierz nowe!!!!

  • 0

    94. ~  2007-08-05 17:02:46  host: dmd66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    musisz dodaj adres mac do livebox, masz na naklejce go

  • 0

    95. ~KK73  2007-08-15 11:17:31  host: inet20909nb-3.eranet.pl

    Witam. Posiadam ten telefonik i muszę przyznać, że jestem zadowolony. Jakościowo to naprawdę ogromny skok w stosunku do 9500.Tak naprawdę ma wszystko i ciężko jest znaleźć słabe punkty tego telefonu ale to nie znaczy że ich nie ma. Dobry aparat, dobra bateria, dla mnie stylistycznie bez zarzutu (ale to subiektywne zdanie), bardzo dobry zasięg, u mnie stabilne oprogramowanie (ale ja mam telefon Nokii Poland a nie z zagranicy z dogrywanym softem), karta 512 w zestawie, słuchawki stereo (mini jack), kabelek usb (mini), metalowy przód i część tyłu, metalowe zawiasy (nareszcie !!!!!), podświetlenie wewnętrznej klawiatury, i w menu wszystko takie samo bez względu na to czy zamknięty czy otwarty. Jedyny problem to gps z tom-tomem, najpierw na środkowym ekranie wyświetlał się na części teraz kolega w końcu doszedł jak wyświetlić na całości ale UWAGA tom-tom współpracuje tylko z zewnętrznym modułem gps, wewnętrznego nokii nie rozpoznaje. Mapy nokii są dostępne do ściągnięcia przez internet(Europa wschodnia na 7 dni ok. 24 zł na 1 rok ok 240 zł a na 3 lata ok. 350 zł). Przyznam, że nie wiem jak sie sprawują więc najpierw polecam 7 dni, lub tom-tom (a mam nadzieję że wyjdzie jakaś nakładka na tom-toma lub w nokii ;) coś poprawią). W razie czego pytajcie a w miarę możliwości i wiedzy odpowiem. Pozdrawiam.

  • 0

    96. ~azt  2007-08-15 18:33:28  host: host-81-190-135-103.olsztyn.mm.pl

    ja mam wlasnie sobie jutro kupic te cacko ale chcem was zapytac czy warto bo 3tys.to kawal kasy!!czy jak sie nie bedzie bawic nim to jest wstanie wytrzyac bateria te 10-14 dni??

  • 0

    97. ~Marco  2007-08-20 11:49:52  host: public-gprs67578.centertel.pl

    witam. mam e90 od 10 dni wszystko łącznie z wifi działa bez zarzutu.Bateria trzyma 2-3 dni przy normalnym urzytkowaniu( telefonwanie i maile) niestety przy intensywnym korzystaniu z radia lub bluetoth spada do 1-2 dni .wolno otwierają się duże pliki w worldzie

  • 0

    98. ~art  2007-08-23 12:03:14  host: achg123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no telefonik super. szkoda tylko, że aparat nie włącza się gdy się naciśnie przycisk wyzwalacza, tak jak dyktafon. ułatwiłoby to szybsze robienie zdjęć.

  • 0

    99. ~Jurek Ogórek  2007-08-23 13:02:39  host: cxm94.internetdsl.tpnet.pl

    Gps i zasięg po wyłączeniu offline-a padał w N93000 ale tylko czasami tą mam od 3 miechów i nadal działa jak...noo działa

  • 0

    100. ~  2007-08-23 23:33:42  host: 212.160.172.70

    Nacisnij na LB przycisk reg to LB szczyta mac adres z telefonu.

  • 0

    101. ~mis_rozowy  2007-08-29 12:19:51  host: 193.138.110.138

    Witam znowu, ponawiam pytanie o jakosc i czulosc modulu GPS. Jakie wrazenia?

  • 0

    102. ~mis_rozowy  2007-08-29 14:20:17  host: 193.138.110.138

    Witam znowu, ponawiam pytanie o jakosc i czulosc modulu GPS. Jakie wrazenia?

  • 0

    103. ~Mirek  2007-09-02 03:35:13  host: aaaw70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ponownie, sporo czasu uplyneło i doświadczenia wieksze. Z problemem uwierzytelniania sobie poradziłem, w gruncie rzeczy trick był prosty :-) W międzyczasie tel wypadł mi z kieszeni (80 cm) na płytki i - ani najddrobniejszego śladu! Gratulacje dla Nokii (na swoje szczęście raczej nie liczę)! Co do nawigacji to korzystałem z planów miast, nie musiałem kupować map (najwyżej przewodniki ale to nie jest obowiązkowe jeśli nie szukacie np. sklepu ;-) Mam sporą trudność ze zlokalizowaniem położenia, czasami trwa to i półgodziny, chociaż satelity są dostępne. Wynikać to też może z mojej niewiedzy, bo instrukcja nie tłumaczy możliwości tylko jak co włączyć zakładając, że wiemy jakie są możliwości itp. Radzę wykupić opcję full dostęp do netu bo z tym telefonem to można "popłynąć" - ja mógłbym już kupić 2 słuchawkę za rachunek... ale to w roamingu więc inna sprawa. A PS z neostradą ciągle mi nie działa - dodalem co trzeba w liveboxie (też soft najnowszy) i "brak odp. bramy"... Pozdrawiam wszystkich userów E90 - szczęśćiarzy :-)

  • 0

    104. ~  2007-09-06 11:56:37  host: p11-14.opera-mini.net

    Dodaj MAC adres nokijki do livboxa i ustaw dostep do routera dla co najmniej 3 urzadzen gdy lacza sie 2 .... Gdy maja miec dostep 3 ustaw dostep dla 4 itp.

  • 0

    105. ~Adam  2007-09-08 13:04:32  host: ehd178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mirek, mozesz powiedziec jak sobie poradziles? Bo mam ten sam problem, BRAK Odpowiedzi bramy.

  • 0

    106. ~Mirek  2007-09-09 22:10:19  host: abtn181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, niestety z liveboxem sobie nie poradziłem. Wykupiłem natomiast do SIMa stały dostęp do sieci, teraz problem z neo mam w duszy ;-)

  • 0

    107. ~DzonyBrawo  2007-09-14 12:50:42  host: langate.ztpnet.pl

    witam, telefon generalnie wypas, tez mi upadl na plytki i tez nie ma na nim najmniejszego sladu. Mam za to problem z nawigacja, bardzo dlugo sie wlacza i podczas jazdy samochodem telefon potrafi sie zrestartowac, nie zaleznie czy dziala na baterii czy na ladowarce.

  • 0

    108. ~DzonyBrawo  2007-09-14 12:52:38  host: langate.ztpnet.pl

    witam, telefon generalnie wypas, tez mi upadl na plytki i tez nie ma na nim najmniejszego sladu. Mam za to problem z nawigacja, bardzo dlugo sie wlacza i podczas jazdy samochodem telefon potrafi sie zrestartowac, nie zaleznie czy dziala na baterii czy na ladowarce.

  • 0

    109. ~Philips  2007-10-19 14:12:19  host: duu210.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon o bardzo dużych możliwościach. Mam wszystko czego potrzebałem. NIestety jakość wkonania to totalne dno. Materiały użyte do jego wykonania to totalny szajs. Obdowa piszczy trzeszczy w kilku miejscach. Strasznie działą mi to na nerwy. Wkońcu to telefon za 3 tys zł. Na wyświetlaczu wewnętrznm tworzą się zarysowania bo chuba nie jest dobrze spasowany z klawiaturą i po zamknięciu dotyka o klawisze klawiatury. Kolejna sprawa to brak uwierzytelniania klienta poczty email. MOzna odbierać maile ale nie da się wysyłać. Już kilka osób prędzej wypowaidało się na ten temat. Mam nadzieje, że jak wyjdzie nowy soft to usuną ten problem. Oceniam telefon 7 na 10 głównie za mizerną jakość. Za tą kwotę powinni się bardziej postarać. Ale teraz jest tendencja do kiepskiej jakośći nie tylko w telefonach. W moim Mercedesie też mam problem z jakością wykonania i dodatkowo się psuje. Przynajmniej e90 chodzi stabilnie i się nie wiesza.

  • 0

    110. ~zawiedziony  2007-10-20 22:49:33  host: gqw210.internetdsl.tpnet.pl

    Beznadzieja !!!! Używam komunikatora Nokia 9300. trochę sie zużył, więc postanowiłem wymienić na coś nowszego. Zakupiłem za 3190,- zł Nokię E90. Po przekopiowaniu danych z kontaktów i kalendarza do nowego aparatu E90, ten po prostu "zdechł". Oddałem sprzęt do service, gdzie wgrano mi nowe oprogramowanie. Po ponownym wgraniu danych sytuacja się powtórzyła. Bardzo wolny sprzęt, bardzo słaby, bardzo, bardzo nie polecam.. Teraz walczę o zwrot kasy, a biorąc pod uwagę gwarancję Nokii, która jest sprzeczna w wielu punktach z Prawami konsumenta nie będzie to łatwe. Pozdrawiam wszystkich użytkowników i szczerze odradzam zakupu Nokii E90.

  • 0

    111. ~Mirek  2007-10-21 13:41:05  host: aabd229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hi, co do problemów z uwierzytelnianiem w e-mail, o którym pisałem wcześniej i wspominał mój poprzednik to znalazłem na to trywialny sposób. Przy konfiguracji skrzynki - opcje->ustawienia połączeń->wych.wiad.e-mail nie wpisuj ustawień konta. Wtedy przy wysyłaniu zostaniesz o nie zapytany i tel. sam je zapamięta (albo sciągnie z ust. przych.) wtedy za drugim razem juz wszystko działa. Musisz pokombinować. U mnie w każdym bądź razie e-mail z uwierzytrlnianiem działa od dawna(choć faktycznie serwis Nokii przyznał, że tej opcji nie ma :-) Z rysowaniem wyświetlacza wewnętrznego to nie zauważyłem takich problemów, fakt, że lekko się brudzi/tłuści od przycisków ale na pewno nie rysuje. Z tego co wiem to ten problem występował w 1 partii i został już wyeliminowany, może warto iść z tym do seriwsu? Co do trzeszczenia to cgyba przesadzasz, jak aż tak razi to radzę przesiąść się na Range Rovera. Bo wiadomo, że Mesie od pewnego czasu jakość trzymają tylko w S i CL :-).

  • 0

    112. ~SCHUICHI  2007-10-26 20:50:22  host: 0375.smevpn.tpnet.pl

    HEYA :) czy ta nokia e90 ma a2dp ? czyli Bluetooth stereo ? dzieki za odpowiedz :)

  • 0

    113. ~olo  2007-10-27 08:15:59  host: dhcp11-244.eastwest.com.pl

    A ja mam Fiata Brava 5 letniego - nic się nie psuje.Tylko leję etylinę Nie jestem snobem

  • 0

    114.  2007-10-28 11:17:21

    to juz lepiej laptop, ani to male ani wygodne

  • 0

    115. ~zs  2007-10-31 18:54:34  host: acyt61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie dotyczące kontaktów w NOki E90. Nie mogę urochomić wyszukiwania kontaktów według firm. W poprzedniej Noki 9500, 92i nie było z tym problemu. Jest to dla mnie bardzo ważne. Może ktoś wie jak to zrobić być może w ustawieniach coś trzeba zrobić. Pozdrawiam ZS

  • 0

    116. ~zs  2007-11-02 13:20:53  host: aczn147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie dotyczące kontaktów w telefonie NOkia E90. Nie mogę urochomić wyszukiwania według firm. W poprzedniej Noki 9500, 92i nie było z tym problemu. Jest to dla mnie bardzo ważne. Może ktoś wie jak to zrobić być może w ustawieniach coś trzeba zrobić. Pozdrawiam ZS

  • 0

    117. ~Beny  2007-11-04 22:29:16  host: aapn244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja mam E90 od wczoraj i jestem zachwycony. legalny soft działa jak burza, jedyne co przeszkadza to guzik aparatu, jest faktycznie beznadziejny.

  • 0

    118.  2007-11-05 23:30:16

    Czy komuś udało się wykorzytac E-90 jako modem do Internetu za pomoca Blue-tooth??? Pomimo rozmów z technikami pomocy Nokii i usunięcia softu Sony-Ericsson z laptopa mogę łączyc sie tylko przez kabel.

  • 0

    119. ~sebzwo  2007-11-14 10:13:21  host: 195.116.23.150

    wczoraj otrzymałem oficjalne stanowisko noki dotyczące klawiatur wewnętrznych: "Uprzejmie informujemy, że nie potwierdzamy informacji o wadliwej klawiaturze w modelu telefonu E90." Chciałem kupić ten telefon ale chyba się jednak wstrzymam do następcy tzn jakiego modelu E90i

  • 0

    120. ~  2007-11-24 22:38:46  host: public-gprs43742.centertel.pl

    mam e90 od prawie 2 miesiecy i jestem bardzo zadowolony. Wszystko jest ok, no moze oprocz troche niestabilnej przegladarki i dlugiego czasu laczenia z gps, ale to podobno jest juz poprawione w najnowszej wersji softu, ktora mozna pobrac ze strony nokii.

  • 0

    121. ~issa  2007-12-12 16:18:25  host: inet20909nh-3.eranet.pl

    ***rick - ja mam Blue Soil i działa bezproblemowo , czy to internet , czy też transfer plików.

  • 0

    122. ~  2007-12-19 16:51:19  host: dvo222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z najnowszym softem ktory oferuje aktualnie nokia (mam je w swoim egzemplarzu) problem z laczeniem gps zniknal bezpowrotnie. Po uruchomieniu nokia maps czekam zaledwie kilkanascie sekund na polaczenie gps. Problem z przegladarka takze zniknal. Nie zdazylo mi sie zawieszanie. Bezproblemowa praca z liveboxem tp. Trzeba poprostu ten telefon miec i intensywnie uzywac zeby moc sie wypowiadac na jego temat. Wiekszosc opinii tu wpisywanych to opinie lludzi ktorzy albo nie maja albo mieli przez chwile w rece tego telefonu. Podkreslam wiekszosc gdyz niektore opinie byly prawdziwe. Az do czasu wymiany noqego softu. Telefon oczywiscie nie jest idealny ale te drobne wady rekompensuje niesamowita funkcjonalnosc. Polecam kazdemu zapalencowi telefonow typu smart phone.

  • 0

    123. ~chce e90  2007-12-20 23:13:41  host: gkr26.internetdsl.tpnet.pl

    obsluguje protokol https? jak wyswietla strony www? da sie cos odczytac?

  • 0

    124. ~acy  2007-12-21 21:50:08  host: 078088083253.leb.vectranet.pl

    UWAGA!!! Co do wyszukiwania w kontaktach wg firm to jest bania. Mozna użyć oddzielnej aplikacji wyszukiwania ale trwa to koszmarnie długo. Mój patent to wpis fragmentu tekstu w pole adresata sms i próba nadania wtedy wylistuje wszystkie kontakty z tym tekstem także z pola nazwy firmy

  • 0

    125. ~Magic  2007-12-27 18:46:59  host: aadi234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, e90 mam od 3 dni i jestem zawiedziony! (poprzednio 9500). Z największych nieporozumień to brak obsługi faksu - mam do karty SIM przypisany drugi numer faksu i nokia 9500 obsługiwała bezpośrednie połączenia faksowe - tutaj tego brak - więc mam do wyboru, albo zrezygnuję z tego „cudu techniki” albo wyrzucę kilka tysięcy kalendarzy i wizytówek żeby klientów w błąd nie wprowadzać! Inne minusy: - klawisze rysują wewnętrzny wyświetlacz - tomtom nie widzi wbudowanego GPS’a (musi być zew. na bluetooth) To tyle po 3 dniach użytkowania – aż boję się dalej sprawdzać.

  • 0

    126. ~sprzedawca  2008-01-03 14:18:02  host: hso14.internetdsl.tpnet.pl

    pracuje w plusie i wiem, ze telefon bedzie juz w styczniu:) ale za to za kosmiczną cenę.

  • 0

    127. ~bmirek1  2008-01-03 19:26:59  host: ayu247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam e90 miesiąc jeśli chodzi o uzytkowanie to jak dla mnie jest ok obudowa nie trzeszczy bateria trzyma 3 dninatomiast mam problem z połaczniem sie z siecia wyskakuje komunikat BRAK ODPOWIEDZI BRAMY adres mac mam wpisany do rutera czy ktoś wie jak temu zaradzic?dodam jeszcze iż w jednym z salonów samoch.wyszukałem sieć i połaczyła sie bez problemu .HELP!!!

  • 0

    128. ~lol  2008-01-04 19:47:47  host: anw149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co w tym telefonie takiego że kosztuje ok 3000zł przeciesz n82 czy p1i są lepsze a kosztują miej no i co że ma wenętrzny ekran ale waży za to sporo

  • 0

    129. ~  2008-01-09 15:15:18  host: akm122.internetdsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest dobry do Samoobrony. Zawsze można nim w kogoś rzuić ;). Fonik super tylko aparat foto troche lepszy np 5 mpx. Naprawde polecam.

  • 0

    130. ~OLI  2008-01-11 12:53:22  host: abcf187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do ~bmirek1, z tego co mi wiadomo ta NOKIA E90 ma WiFI w trybie kodowania G, więc jeśli router masz ustawiony na MIX lub na B to nigdy sie te użądzenia nie znajdą/połączą. Mam tak samo jeśli chodzi o połączenie PSP mojego syna do routera WiFI tylko w jednym trybie kodowania się łaczą. Pozdrawiam OLI

  • 0

    131. ~vasco  2008-01-13 09:01:24  host: bru113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    inf.dla problemu "brak odpowiedzi bramy" mialem ten sam problem pomoglo przypisanie na sztywno w ruterku neostrady adresow DNS 194.204.159.1 i zapasowy 194.204.152.34

  • 0

    132. ~slaw  2008-01-13 15:03:29  host: btl191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cóż posiadam e90 jest jaki jest ale dlaczego nie moge wysyłać maila jak ktoś wie to proszę o pomoc, nokia stwierdziła że do serwisu tel. który ma 5 dni bez sens

  • 0

    133. ~  2008-01-18 16:31:41  host: p09-08.opera-mini.net

    Czy Opera Mini chodzi na tym telefonie dobrze?czy nie trzeba przesuwac strony na boki?

  • 0

    134. ~itomek  2008-01-28 13:16:05  host: ejf7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, od 4 dni mam e90, intensywnie ja uzywam od samego poczatku. Telefon jest najlepszym komunikatorem jaki mialem - a mialem 9210i, 9500, 9300i. Jedyny mankament to brak CTRL+D przy kasowaniu wiadomosci i glupi pomysl z przegladarka ktora mimo ze oferuje obsluge wielu okien, to zeby otworzyc nowe okno nie ma ani skrotu klawiatury ani opcji w menu tylko trzeba to wymusic przez strone z javascriptem. Ale i tak jest to najlepszy i najbardziej zaawansowany komunikator. Mialem dosc mulenia 9300i przy duzej liczbie aktywnych skrzynek w jednym momencie i jej ciaglego wieszania sie - mimo intensywnej pracy e90 przez 4 dni ani razu sie nie zawiesila (dla porownania 9300i i wczesniejsze wieszaly sie min. raz dziennie).

  • 0

    135. ~IVEK  2008-01-28 19:07:24  host: gdp147.internetdsl.tpnet.pl

    WYSTARCZY ZAINSTALOWAC STARSZA WERSJE OPERY

  • 0

    136. ~KRONE  2008-02-02 22:06:39  host: user15.233.udn.pl

    Mówcie cio chcecie, mnie się E90 bardzo spodobała, kupiłem i nie marudzę, szkoda tylko, że *.sis-y takie drogie ;-(

  • 0

    137. ~Patryk  2008-02-09 19:51:35  host: dvi160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jezeli macie liveboxa to sie da podzlaczyc, wystarczy wpisac klucz WEP, w momencie logowania nacisnac przycisk koło zasilania, ten pod spodem i działa :) Ja znawu mam problem z mapami:/ nie widze ich:/ Wogole nie pokazuje mi pozycji gps:/

  • 0

    138. ~ijon  2008-02-10 07:51:29  host: 69-dzi-20.acn.waw.pl

    Tez mialem ten problem. Jakas niedoróba na poziomie systemowym. Musialem zresetowac router do poziomu ust fabrycznych i zabezpieczac etapami

  • 0

    139. ~BoneZz  2008-03-18 14:08:48  host: dpy172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moim zdaniem to najlepszy telefon na runku :P posiada wszystko czego potrzeba, jest ładny :D jak zejdzie poniżej 1000zł to na pewno go kupię :D

  • 0

    140. ~piter  2008-03-21 09:34:55  host: 82-46-189-5.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk

    witam mam pytanko czy moze ktos wie jakie ustawienia trzeba wprowadzic aby wysylac maile.dodam ze zyje w uk i mam go w angielskiej sieci.

  • 0

    141. ~artur  2008-03-29 22:10:45  host: efc74.internetdsl.tpnet.pl

    -> piter: Takie ustawienia jak w parametrach twojej poczty. Tlumaczyc nie bede bo jak jestes w UK to pewnie po angielsku mowisz :]

  • 0

    142. ~Dominik  2008-03-30 00:39:33  host: emz170.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, w mieście bezpłatny internet (Regionalna Sieć Szerokopasmowa) i czy bede w stanie się z nia łączyć za pośrednictwem telefonu z... co musi mieć ten telefon? wi fi czy co bo słyszałem ze jest taka opcja. proszę o odpowiedz

  • 0

    143. ~  2008-04-26 15:34:53  host: aall231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam e90 i chciałbym sie połączyć z neostradą mam liveboxa i znajduje neostrade ale kiedy chce zacząć przeglądać web pisze: brak odpowiedzi bramy. może mi ktoś pomóc co należy zrobić aby sie połączyć dziekuje

  • 0

    144. ~mortal  2008-04-26 15:36:56  host: aall231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam e90 i chciałem połączyc sie z neostrada mam liveboxa tel wyszukuje i jest neostrada ale kiedy chce przegladac web pisze brak odpowiedzi bramy moze mi ktos pomóc co zrobic oby sie połączyć dziekuje

  • 0

    145. ~pabelo  2008-05-12 21:58:32  host: acz161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ! Chce pocieszyć posiadaczy liveboxa :) mi się udało odpalić neta na mojej noki E90 , troche był to przypadek :), najpierw sprubujcie poprostu zresetowc liveboxa, tam jest taki przycisk Reset i sprubujcie wtedy odpalic neta ( rozumiem ze pkt dostepowy macie okreslony i WEP-a wpisanego) , jak nie ruszy to sprubujcie dodatkowo podłączyc dołączoną do liveboxa karte sieciowa do dowolnego kompa ja akurat miałem lapa w poblizu. Wiem ze troche to pokręcone, ale mowie to byl przypadek, sprubujcie Pozdr.

  • 0

    146. ~  2008-06-04 12:04:53  host: host86-137-241-242.range86-137.btcentralplus.com

    posiadam tą nokie w angielskiej sieci. I jesstem zadowolony .szkoda ze ma malo pamieci... Jak zwykla n95. No i aparat 5 by sie przydal..ale pozatym wszystko si

  • 0

    147. ~Guliver  2008-06-06 22:23:48  host: 84-105-175-165.cable.quicknet.nl

    jakie najpojemniejsze karty pamieci moze obsluzyc to cacko? czytalem ze nawet 8 gb

  • 0

    148. ~NokiaManiac  2008-06-16 07:29:57  host: ip-87-204-120-254.netia.com.pl

    witam.mam takie pytanie co jest lepsze e90 czy tez moze n82. porownywalem obydwa telefony i sa mniej wiecej podobne do siebie pod katem funkcji.

  • 0

    149. ~Bca  2008-06-21 21:17:10  host: yp126.internetdsl.tpnet.pl

    witam czy istnieje w E90 mozliwosc zmiany wielkosci ikon , oraz regulacja kontrastu wyswietlacza ?

  • 0

    150. ~Tomash  2008-06-24 23:20:01  host: dei140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jako zatwardziały fanatyk Nokii muszę przyznać, że N90 którą posiadam została ostatnio zdeklasowana przez 2-krotnie tańszą Toshibe G900. Porównanie szybkości połączenia z internetem za pomocą Wifi (Toshiba bije Nokię!!!), rozdzielczość wyświetlacza większa ( w ilości kolorów przoduje moja Nokia, ale telefony z WM mają ograniczenie programowe do 65 tys kolorów) co daje większy komfort przeglądania stron internetowych. Chciałem się pochwalić jakością GPS w mojej Nokii niestety kolega (właściciel G900) i w tym mnie pobił. Na zewnętrznym odbiorniku GPS (Toshiba g900 nie posiada wbudowanego odbiornika GPS) jego telefon spisywał się o niebo lepiej niż mój. Porównanie map zainstalowanych w Nokii nijak się ma do Automapy XL zainstalowanej u kumpla w G900. Niestety dla Symbiana Automapa XL nie istnieje a przy niej wszystko co może chodzić na naszych Nokiach to ****** (chodzi mi o mapy Polski). Gdyby nie to że posiadanie Nokii to trochę większy prestiż, co w kontaktach biznesowych ma znaczenie to bez wahania sprzedałbym E90 i zamienił na G900. Różnica w cenie starczyłaby mi jeszcze na zakup dobrego zewnętrznego GPS, oryginalnej AutoMapy XL i jeszcze zostałoby parę stówek...

  • 0

    151. ~pet3r  2008-07-16 15:09:51  host: host-89-228-236-162.kalisz.mm.pl

    co do braku odpowiedzi bramy - spróbujcie zmienić ustawienia szyfrowania - u mnie w E51 WLAN nie działał na WEP, na WPA/WPA2 działa.

  • 0

    152. ~Kromhout  2008-07-23 11:49:23  host: chello089079177084.chello.pl

    Mam E90 trzy miesiace i jeszcze sie nie otrzasnalem...jest rewelacyjna! WiFi dziala bez problemu pod warunkiem ,ze sygnal jest wystarczajaco mocny. GPS - no coz -SIRF III to to nie jest ale mimo przejechania ok 4 tys km tylko raz sie pogubil . Uzywam Garmin Mobile 11 z GP Mapa 5.0. Jedyna wada tej navy jest taka,ze pokazuje pozycje minimalnie opozniona w stosunku do rzeczywistej pozycji. Aha -i koniecznie trzeba wgrac najnowsza wersje softu! Dzieki temu do ogladania filmikow na youtube niepotrzebne sa dodatkowe programy -obsjuguje proste aplikacje w flashu. Jedyne co nie wkurza w tym telefonie to brak funkcji kopiuj -wklej , poza tym, pelnia szczescia!:)

  • 0

    153. ~znawca 19  2008-07-23 19:32:14  host: bxj159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to BADZIEWIE !!! Lepsza jest Nokia N96 zresztą to jest najlepszy telefon jaki jest na rynku!!!

  • 0

    154. ~NOKIA E90 JEST SUPER  2008-07-24 20:50:28  host: inet20909nj-0.eranet.pl

    Nic dodać, nic ująć;)

  • 0

    155. ~Miras  2008-08-03 13:53:00  host: 176-mel-12.acn.waw.pl

    *** Kromhout - dokup GPS na bluetooth i po kłopocie, osobiście mam LDW3 zamontowane na stale w samochodzie. Przy dwóch odbiornikach GPS jazda to sama przyjemność.

  • 0

    156. ~Asmodeusz  2008-08-04 00:11:02  host: aasr180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem okazję bawić się tym telefonem kilkanaście godzin. W moim odczuciu dość wygodny, QWERTY znośne - pisanie w trasie (idąc) nadal nie dorównuje E70, ale poza tym jest do przeżycia. GPS działa dość dobrze - szkoda że nie SiRF. Co do funkcji internetowych - boli brak HSDPA 7.2Mbit. Z wad telefonu dolicza się też brak wbudowanego HDD (przy tych rozmiarach dodatkowe 200g i kilkanaście mm grubości to żaden problem, E90 nie da się nosić w kieszeni, wyłącznie futerał do paska). Telefon ma wszystko, czego wymagam: WiFi, HSDPA, GPS, QWERTY, obsługa zestawów słuchawkowych bluetooth, system operacyjny z duża bazą aplikacji third-party. Jedyne lepsze urządzenie tej klasy jakie widziałem to Toshiba G900.

  • 0

    157. ~Miras  2008-08-06 09:50:24  host: 176-mel-12.acn.waw.pl

    Przy obecnej cenie pamięci SD dysk to lekki przeżytek nie sadzisz?

  • 0

    158. ~pomocy  2008-08-18 17:36:04  host: host-89-228-34-136.elk.mm.pl

    np: ja chce GG. jak mam robic sciagi. gdzie? odpisz ... dzieki

  • 0

    159. ~ktos  2008-08-22 11:32:52  host: public-gprs104070.centertel.pl

    chcę kupić ten telefon. Ile kosztuje?

  • 0

    160. ~paweł beniak  2008-08-28 14:10:18  host: mysliborz.msb.vectranet.pl

    mam pytanie czy ktoś wie, czy ten model ma akcelerometr ?

  • 0

    161. ~gudi  2008-09-16 15:49:17  host: acqq80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ponoc nie ma akcelerometru...

  • 0

    162.  2008-09-19 19:54:05

    119. ~sebzwo 2007-11-14 10:13 195.116.23.150 ...Chciałem kupić ten telefon ale chyba się jednak wstrzymam do następcy tzn jakiego modelu E90i... Sebzwo,to chyba sobie jeszcze długo poczekasz.Ja też czekam na następcę E90,ale myślę że to może jeszcze jakiś rok potrwać.Poprawcie mnie jeśli się mylę.

  • 0

    163. ~  2008-09-23 18:39:36  host: dse48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 159 on jest drogi cena oficjalna to 2400 czy 2500.N96 jest już tańsza,a ten telefon jest drogi ponieważ rzadko kot go kupuje.N95 też tyle kosztowała a teraz ledwo co kosztuje 1300 zł

  • 0

    164. ~au  2008-10-25 08:51:53  host: chello087206050184.chello.pl

    a ja mam na korbkę i też żyję...

  • 0

    165. ~dssadas  2008-11-01 21:47:49  host: abun250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Znawcami to wy nie jestescie. Do perfekcji ( jak na dzisiejsze warunki ) brakuje mu tylko dual sima i aparatu 5mpix ( chociaz ten i tak jest dobry ). I nie wyjezdzajcie z badziewiem typu nokia n96 z wyswietlaczem 2,6" :). Wyobrazcie sobie telefon z wszystkimi funkcjami, ale bez wyswietlacza. Tak wlasnie wypada n96 do e90.

  • 0

    166. ~kosheen  2008-12-06 23:06:33  host: cky51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiem tak... mam ten tel od miesiąca... I Obudowa trzeszczy - ale to mały problem... zawiasy - mogło by byc lepiej ale cóz... GPS - ma fazy albo sie "odnajduje" w 5-10sekund albo dwie godziny potrafi szukać i D**A nie wie gdzie jest... Czujnik światła - klawiatura "miga" przez to... reszta ZA******E!!! ogółem 8.5/10 polecam no bateria jeszcze 1 - 2.5 Dnia.... pozdro

  • 0

    167. ~novaczek  2008-12-24 22:32:35  host: chello087207001226.chello.pl

    a j wlasnie przesiadam sie z Toshiby G900 na E90. Powod glowny - slabiutka bateria w Tosce... W zasadzie to caly dzien musialem jechac na podlaczonej do sieci lub kompa aby sie ladowala ... licze ze Nkia bedzie lepsza

  • 0

    168. ~maiki  2008-12-29 15:41:10  host: fbt58.internetdsl.tpnet.pl

    Bardzo dobry telefon, używam go 4 miesiące i nie ma żadnych problemów, po najnowszej aktualizacji softu wiele jego wad zniknęło. Nie wiem dlaczego niektórzy porównują go do N96/95, to całkiem inna sprawa w końcu to E seria. Telefon może nawet zastąpić laptopa w podróży. Polecam.

  • 0

    169. ~m  2009-01-17 16:47:00  host: chello084010120190.chello.pl

    Genialna jest i tyle. z minusow: Obudowa faktycznie trzeszczy- przy baterii od strony glosniczka. GPS- czasem potrafi sie dluzej ladowac, ale u mnie przy wlaczonym odnajdywaniu sie w trybie online juz jest duzo lepiej :) Do tego otwieram ja sobie, klade w aucie na kokpicie, nie musze jej przyklejac do szyby i pieprzyc sie z jakimis trzymadelkami ;) Ogromny wyswietlacz pozwala ogladac filmy z napisami bez wiekszego wysilania wzroku, a internet smiga az milo :) A, schodzi mi ta powloka blyszczaca z obudowy :/ To telefon, ktory bije na glowe wszystkie w swoim przedziale cenowym, 8800Arte, ktora sie zachwycalem i ktora uzytkowalem to dla mnie na chwile obecna gadzet dla chcacych sie polansowac "na miescie"- utrzymanek i takich tam ;p

  • 0

    170. ~iiii  2009-03-20 21:25:20  host: apn-77-112-198-137.gprs.plus.pl

    według mnie Nokia schrzaniła soft bo wlepiła zwykłego symbiana do dużego telefonu, poprzedni symbian był profilowany pod 9500, popatrzcie jak poczta wygląda, tragedia trzeba wchodzić do danej wiadomości , w 9500 był podgląd z boku, wogóle wiele rzeczy gorzej się obsługuje od smsa po kontakty. Pod względem obsługi softu umywa się do starej Noki 9500

  • 0

    171. ~  2009-03-22 23:50:54  host: 89-125-35-60.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie

    witam mam ten tel ponad 10 mies i juz wymieniam na ten sam model lecz nowy i jest kozak...

  • 0

    172. ~  2009-04-12 11:18:51  host: f142-056.opera-mini.net

    Ludzie wy wogole wiecie co mowicie!! E90 jest jednym z najlepszych fonow na ryneczku Symbian jaki posiada daje jej wiele mozliwosci do rozbudowy od nawigacji po przez filmy avi. Gry ze starego pieca. Aplikacje biznesowe office

  • 0

    173. ~Hubb  2009-05-05 09:47:26  host: ip-89.171.36.210.static.crowley.pl

    a on wideorozmowę?

  • 0

    174. ~Jamala-Eris  2009-05-29 23:15:18  host: 87-205-149-247.adsl.inetia.pl

    Fajnie. Jest IrDa ! Będzie można zainstalować IrRemote. Miło wspominam czasy jak rządziłem telewizorem n6600 ; ) / do #173: Tak, ma drugą kamerę CIF.

  • 0

    175. ~ownage  2009-05-31 00:44:43  host: metroeth-nat21.217.146.194.generacja.pl

    mając do wyboru E90 za 1500zł i 9500 za 300 zł wole tą 2 opcje :) wielkiej róznicy niema dla tych co niekożystają z gpsu

  • 0

    176. ~Maciej Długosz  2009-06-10 13:58:31  host: host-89-188-192-2.man.rzeszow.pl

    Baza kontaktów w Nokii 9500 była zdecydowanie lepiej zorganizowana. Ale w Nokii E90 ja mam na to swój sposób: używam opcji "Znajdź" i zaznaczam żeby telefon szukał w "Kontakty". Ale trzeba stwierdzić że z wyszukiwaniem kontaktów w Nokii E90 jest nie najlepiej (no chyba że zawsze znamy nazwisko/imię to nie ma problemu). Brakuje mi klawisza "Esc" (był w Nokii E90), wiadomości ze skrytki odbiorczej nie można skopiować na kartę pamięci (tylko z poziomu komputera?), podłączanie się kablem do telefonu daje nieraz takie strasznie długie lagi nim "zaskoczy", że można zwątpić. To samo z aparatem fotograficznym - nieraz takie lagi nim odpali że głowa mała. Telefon powinien mieć opcję alarmu wraz z mówieniem aktualnej godziny oraz kalendarz z opcją puszczania dowolnych dźwięków, wybieranych oddzielnie dla każdej daty/godziny (np. nagranych z dyktafonu). No ale ładny ten telefon to jest!

  • 0

    177. ~Luke  2009-07-01 12:40:39  host: public63941.cdma.centertel.pl

    Owange różnica miedzy e90 a 9500 jest kolosalna. Ot, chocby zastosowana wersja symbiana, jak również zastosowany moduł wifi. E90 ma 802.11g, a 9500 tylko 802.11b

  • 0

    178. ~Maciej Długosz  2009-07-02 15:55:29  host: host-89-188-192-2.man.rzeszow.pl

    Jeszcze coś dodam. Nie ma lag przy podpinaniu kabla USB gdy wyłączy się powiadamianie w fonie (jest taka opcja). Ale bez sensu mieć "biznesowy" fon i nie móc skopiować z przeglądarki internetowej szeregu cyfr czy liter (wyobraźcie sobie zapamiętywanie numeru czyjegoś konta bankowego -->???). Przeglądarka internetowa nie obsługuje skryptów Javy --> @#%!! (nie można np. zalogować się do banku przez serwis kb24). Telefon nie ma wyjścia sygnału wideo na kablu --> #^*#!! (a tak można by pooglądać zdjęcia czy filmy na telewizorze). Nokia sknera daje rozkładany fon, dorzuca taniego Symbiana (nie mam nic do Symbiana!!) ale bez solidnego oprogramowania. Nie można np.: wyłączyć dźwięku migawki aparatu (dyskrecja) ani czerwonego światełka podczas nagrywania filmów (znowu dyskrecja), nie ma opcji zapamiętywania ustawień aparatu (np. lubię robić zdjęcia bez flesza, za każdym razem muszę to przestawiać --> @&!!#), brak funkcji latarki. Tak więc "biznes" z tym fonem jest kiepski. No ale ładny to on jest no i pełna klawiatura.

  • 0

    179. ~oliwierb  2009-07-23 20:30:51  host: ably185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go ale jutro ląduje w serwisie tam gdzie kupiłem go rok temu nie łączy się poprzez blutuch. głośnik ostatnio nie działał .ale zaczął działać problemy z komunikacją, rozłancza połaczenia itd. I ta klapka od baterii porażka.

  • 0

    180. ~play  2009-08-05 11:36:06  host: mail.knw.com.pl

    W Play jest za 500zł przy taryfie 50 zł Netoo! Mam nadzieję że oferta utrzyma się jeszcze ze 3 miesiące, czyli do konca mojej umowy.

  • 0

    181. ~posiadacz e90  2009-08-10 13:59:30  host: abgd242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    żeby połączyć ją z liveboxem musisz nacisnąć przycisk REG gdy się będziesz łączył:-) pozdrawiam

  • 0

    182. ~mateo112  2009-08-18 17:21:08  host: abff225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moja smiga z liveboxem bez zadnych dodatkowych kombinacji. poprostu zapodałem MAC i klucz i śmiga az miło.

  • 0

    183.  2009-10-26 21:45:28

    wszystkie egzemplarze mają tę wadę z pozostawaniem śladów na ekranie wewnętrznym ? jeśli tak można to jakoś wyeliminować ?

  • 0

    184. ~rafal  2009-10-31 09:51:21  host: 94.254.131.230

    nie wszystkie poprawione noesze wersje maja nizsze klawisze. Ponadto e90 nie jest juz produkowana

  • 0

    185. ~Romano74  2009-11-02 19:42:00  host: dfa216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Można to wyeliminować. Wystarczy pójść do serwisu, który wymienia klawiaturę.

  • 0

    186.  2009-11-13 00:04:40

    podlaczal ktos do niego myszke na bluethoot ?? widzialem cos takiego na you tubie

  • 0

    187.  2009-11-24 17:16:59

    witam wszystkich jestem szczęliwym posiadaczem nokii e90 od około 5ms, ostatnio pojawily sie problemy, po wymianie mikrofonu mam problem z czujnikiem swiatła, nie podwietla mi klawiszy zewnetrznych... poza tym czasem zawieszaja mi sie klawisze "wyjdż", "1" "5" "#". czy mogl by mi ktos pomoc, co jest tego przyczyna? wymieniony mikrofon dziala bez problemu a te historie z podswietlaniem i guzikami wlasnie po wymianie mikrofonu sie zaczely. wczesniej nie mialem najmniejszych problemów. mimo to zachwalam ten telefon. zanim go kupilem czesto zmienialem telefony, a teraz pomino tak dlugiego jak na mnie czasu uzytkowania i tych ostatnich wad, oceniam telefon wzorowo, z ta skrzeczaca obudowa to fakt ale net przez wifi chodzi super, bateria swietna, fakt sa juz lepsze ale ta w zupelnosci wystarcza, u mnie przy 3h rozmowy, 100-150smsach i 0.5h na necie laduje ja co 3dni

  • 0

    188. ~Jacek  2009-12-02 22:11:25  host: chello089074090059.chello.pl

    Miałem n97 i powróciłem do e90. Na dzień dzisiejszy dla mnie to jest najlepszy telefon Noki.

  • 0

    189. ~  2010-01-31 19:14:02  host: v10-05.opera-mini.net

    mialem N9300 pozniej 9500 a teraz 9300i. Mysle ze kolejna bedzie e90. Comunicatory to jest to!

  • 0

    190. ~Gwidon  2010-02-08 18:55:24  host: epz89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten duży wyświetlacz jest dotykowy??

  • 0

    191.  2010-03-13 22:27:06

    do 190 nie jest to tradycyjny wyswietlacz.. a ja mam pyt- mianowicie nie dziala mi podswietlenie wewnetrznej klawiatury-co to moze byc?prosze o odp...dzieki

  • 0

    192. ~Soprano  2010-03-14 00:46:45  host: aauz172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najlepszy telefon Nokii z wielomaprzydatnymi akcesoriami. Polecam. 2 lata i bez najmniejszych usterek chodzi, nic się nie zawiesa. Rewelacja !!!

  • 0

    193. ~Jacek  2010-05-02 21:16:51  host: chello084010027158.chello.pl

    mam n900 i chętnię wrócę do e90 ale znaleźć coś w bardzo dobrym stanie to trudna sztuka:(

  • 0

    194. ~  2010-09-01 16:46:27  host: ta194.internetdsl.tpnet.pl

    191. Myślę że mogę CI pomóc, z tego co piszesz zapewne nie działa dioda podświetlająca klawiaturę. Pozdro dla mniej kumatych

  • 0

    195. ~fleri  2010-09-22 16:02:22  host: elj249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    posiadam ten telefon od 1,5 roku i nie mam zamiaru go zmienić :) btw, moja obudowa nie trzeszczy :P troche sie kursor zewnętrzy poprzycierał, ale działa bez zarzutów :) nigdy nie odmówił posłuszeństwa, uwielbiam go :D

  • 0

    196. ~Pytanie  2010-09-25 15:07:06  host: user-109-243-187-27.play-internet.pl

    A czy w latach 2020-2030r. będzie można kupić nowy model Nokii E90?

  • 0

    197. ~Damian  2010-09-26 09:15:46  host: user-89-108-235-142.play-internet.pl

    Ostatni telefon z biznesowej serii "E" musi być czymś niesamowitym! Nie dość że biznesowa seria "E" jest serią lepszą od niewiadomo jakiej serii "N" i w ogóle to najlepsza seria firmy Nokia, to jest to jeszcze ostatni telefon z tej jakże doskonałej biznesowej serii "E" dlatego też musi być doskonały! Czyż to nie piękne? To nie to co niewiadomo jaka plastikowa seria "N"! To najdoskonalsza ze wszystkich serii w pełni do biznesu przystosowana seria "E" doskonała! [huczne zakończenie komentarza: bezmyślny krzyk radości]

  • 0

    198. ~DiiL_Wwa  2010-12-07 00:49:26  host: public-gprs579.centertel.pl

    hehe.. przedtem 3700 zł teraz za 500 zł można kupic w bdb stanie Komplet : P mam zamiar się przesiąść na ten telefonik z obecnej n900.. (nie polecam n900..) Pomimo tego że mam 16 lat to miałem już kilka Communicatorów.. ;) Ten wydaje się godny swojej ceny.. pozdrawiam wszystkich Maniaków GSM : P Elo pozdrawiam

  • 0

    199. ~MEN  2010-12-11 10:36:27  host: 153-mo5-12.acn.waw.pl

    czemu nie polecasz n900? Mam ten telefon i też do końca nie jestem z niego zadowolony ( zepsuł się już 2 razy ). E90 to jest cudowny telefon

  • 0

    200. ~E  2010-12-23 20:55:37  host: klienci-net.pai.net.pl

    Po 3 latach ten telefon wygląda jak brzydki kanciak

  • 0

    201. ~latirro  2010-12-30 21:38:58  host: rtr.big.211.lannet.org

    ten telefon jest przepiękny, jak się go nie miało w dłoni to najlepiej się nie wypowiadać;)

  • 0

    203. ~202  2011-02-28 22:00:20  host: net-93-159-144-110.infanet.pl

    może to dziwne pytanie, ale czy ten telefon ma 'zaczepkę' żeby doczepić smycz czy cokolwiek? mam go od 5 minut, tata wymieniła na HTC, ja ten odziedziczyłam, i najwygodniej było by mi nosic ta maszyne na smyczy ;)

  • 0

    204. ~Zamienie za pc  2011-11-17 17:49:19  host: 46.205.50.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Kosztuje bez pudełka 780 zł

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet