Nokia E75 - opinie
Telefony Nokia Nokia E75 Opinie o Nokia E75

Nokia E75

w sumie: 86
  • 0

    1. ~  2009-02-16 15:11:12  host: aamf68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no no no szkoda tylko ze nie ma pojemniejszej baterii:/ ale i tak dobrze ze Nokia zdecydowała sie w koncu na lit-poly:D a tak to całkiem ciekawa propozycja

  • 0

    2. ~depmode16  2009-02-16 19:07:41  host: 83.1.142.23

    wygląda jak kromka chleba z miodem !!!

  • 0

    3. ~nokia..  2009-02-17 04:15:00  host: cpc2-roch4-0-0-cust768.manc.cable.ntl.com

    a ci co znow wymyslili.. po co komu dwie klawiatury, zamiast tej numerycznej mogli dac wiekszy wyswietlacz i zostawic QWERTY, ktora jak w wiekszosci wypadkow jest swietna w uzytkowaniu wiec i tak nikt nie bedzie uzywac tej malej..

  • 0

    4.  2009-02-20 15:13:24

    Wiem, że to kwestia gustu, ale telefon wygląda tragicznie...

  • 0

    5. ~poz  2009-02-23 14:21:47  host: router-llp1.prefixsc.pl

    Super telefonik dla tych którzy wiedzą czego chcą od telefonu. Jego grubość mnie powala

  • 0

    7. ~Melondrome  2009-03-14 19:50:50  host: xdsl-13917.lubin.dialog.net.pl

    Świetny telefonik, od początku mam nokię serię e, i chcem ten telefon, to coś pięknego, coś wspaniałego, czego se nie będzie miało nawet za sto lat. Pozatym seria e jest o niebo szybsza od serii n, no i w końcu wbudowana aplikacja n-gage, to po prostu mini laptop.

  • 0

    8. ~Ripper  2009-04-01 22:20:30  host: bzj202.internetdsl.tpnet.pl

    #3 - niby tak, ale przy poruszaniu się menu czy w aplikacjach(/grach) często wykorzystywane jest 2468 i ogółem joy :P (w qwerty rzadko są wbydowane joye, chyba, że to cegły nie telefony :P) Jak dla mnie super telefon i jedynie batera dosyć słabo mi się wydaje (taka E51 (punkt odniesienia dla mnie) ma troszkę mocniejszą a i mniejszy ekran... :F)... Jak tylko wyjdzie i cena się ustabilizuje to kupuję :) W mojej E51 właśnie tylko qwerty slider brakowało

  • 0

    10. ~XZXZX  2009-04-08 14:06:35  host: dynamic-87-105-34-221.ssp.dialog.net.pl

    do 6. zaraz zaraz to z którego piętra ci spadł? Jak z 121 i tylko się mechanizm poluzował to ty to uważasz za beznadzieję? W ogóle to jak ty te fony używasz, że ci z wysokości nawet 10 piętra spada? Może jeszcze powiedz, że wrzuciłeś go do wody albo zupy przy obiedzie to ci przycisk nie chodzi i to skandal!! xD

  • 0

    11. ~damerowy  2009-04-14 20:15:17  host: ip-62-69-216-82.globalconnect.pl

    Dostałem ten tel. od mamy na świeta, ma tyle przydatnych funkcji, ze nie zdazylem wszystkich ogarnac, jednak aparaty SE wymiataja!

  • 0

    12. ~gosc  2009-04-15 12:25:53  host: riviera.nat.student.pw.edu.pl

    ta nokia ma dotykowy ekran?

  • 0

    13. ~  2009-04-16 14:06:55  host: f96-014.opera-mini.net

    Ciekawe czy ma akcelerometr

  • 0

    14. ~Rey  2009-04-17 15:13:06  host: 217.11.129.246

    Kolejna cegła od Nokii, standardowo w zestawie klient otrzyma damską torebkę, deskę do prasowania i akumulator ze Stara 21, bez tego zestawu nie wyobrażam sobie codziennej eksploatacji tego telefonu.

  • 0

    15. ~rumcajs  2009-04-18 19:33:15  host: adht138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Znakomity telefon dla ludzi biznesu naprawdę polecam.

  • 0

    16. ~szoltys  2009-04-22 20:51:16  host: aen88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam,czy ktoś posiada ten telefonik? Jeśli tak to prosiłbym o opinie..

  • 0

    17. ~ja  2009-04-25 22:13:36  host: 83.142.205.218

    qwerty jest tylko fajna kiedy ma się wolne obie ręce, a normalna klawiaturka to świetne ułatwienie. phon jest super tylko jak symbian będzie się sprawdzał z qwerty?? poczekać na testy i opinie:-))

  • 0

    18. ~damilio  2009-05-04 17:38:10  host: 93.159.10.14

    mam ten fonik od tygodnia i jest super , bateria tylko 2 dni trzyma , ale za to te funkcje , poezja, u mnie jest problem bo mam na tej nokii słaby zasięg w domu tak z 2 kreski , a na nokii e51 w tej samej sieci 5 ,pewnie antena jest umieszczona pod spodem jak to bylo w e66, ale tak to polecam ten telefonik

  • 0

    19. ~w  2009-05-10 12:17:16  host: ackx38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest w sprzedaży od 8 kwietnia a dalej nie ma go w Erze, dlaczego?

  • 0

    20. ~pet3r  2009-05-12 21:25:23  host: chello087207087246.chello.pl

    @4 mnie też się nie podoba :/ ; jeżeli chodzi o baterię to zapewne jest tragiczna, E66 trzyma przy moim użytkowaniu 1 dzień i tutaj pewnie będzie podobnie, albo i gorzej... chętnie potestowałbym sobie ten sprzęt :)

  • 0

    21. ~Misieq  2009-05-14 22:49:59  host: 213.134.172.48

    do 18 słaby zasięg ale telefonik super .. to co mam sobie zdjęcia nim robić grać ale nie pomgadam Sorry ...

  • 0

    22. ~  2009-05-26 12:58:47  host: 15.85-237-191.tkchopin.pl

    a ja z niecierpliwością czekam nz E52

  • 0

    23. ~  2009-05-31 09:44:52  host: cls98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 11 - marna prowokacja :D

  • 0

    24. ~luki  2009-06-08 12:54:15  host: 89-168-146-138.dynamic.dsl.as9105.com

    katuje telefon juz 2gi tydzien... coz mozna powiedziec... telefon zadowala mnie w 100 procentach ... usluga email dziala niesamowicie sprawnie kofig emaila to sekunda doslownie... jest niesamowicie cienki a jednak upchano w nim pelna qwerty klawiature... bawilem sie przed tem paroma telefonami seri n ale e75 jest 2x szybsza w dzialaniu... penlo aplikacji ( nawet office ) satnav free na 3 mies ale dziala super. do tego wszystkie zalety telefonu do netu wifi 3g 3.5g przegladarka na telefonie zaskoczyla mnie wydajnoscia... dziala niesamowicie szybko i jest bardzo ulatwiona nawigacja po stronie i pomiedzy nimi. odrazu nalezy wspomniec ze to telefon dla ludzi ktorzy maja abonament z darmowym internetem na telefonie bo jesli nie to nie ma po co sie zastanawiac nad tym phonem bo po prostu nie wykorzystacie wiekszosci funkcji. wykonanie telefonu jest niesamowicie solidne metalowa klapka bateri i mechanizm slidera nadaja telefonowi ekskluzywnosci. podsumowujac --- najlepszy telefon do netu jaki udalo mi sie testowac.. mozliwosci personalizacji ogromne... chcialbym nadmienic ze osobiscie jestem uzytkownikiem widows mobile. i musze przyznac ze ta nokia bije na glowe winde ... stety czy niestety tak jest. jest po prostu wygoniejsza.

  • 0

    25. ~Rafke  2009-06-11 13:35:41  host: host-81-190-68-183.gdynia.mm.pl

    powiem tak MAM ten telefonik, kupiony w playu na abo. 1x zawiesił od niecałego miesiąca. bateria na umtsie - 3dni max. na GSM - ciutke dłużej. qwerty- dobrze sie na niej pisze - ale brakuje klawisza ktory uaktuwni polskie litery (ą,ę etc) wygląd - budzi pożadanie, szybko chodzi, co prawda jak mu sdmarka strzeliłem wyszło ze bebechy ma te same co E51 - więc jest ciutke wolniejszy niż e51 ale to oczywiste przez wiekszy wyswietlacz. ale nie żaluje że go kupiłem. ale i tak czuje że wymienie go na N97 ;) qwerty + dotyk ekran to bedzie to ;) pzdrw

  • 0

    26. ~Matti  2009-06-24 18:47:15  host: dynamic-78-8-129-139.ssp.dialog.net.pl

    Pytanie do posiadaczy: czy da radę tak skonfigurować maile, żeby działało tak jak na Blackberry, tzn. żeby telefon sam je odbierał i informował o nowych wiadomościach, tak jak robi to w przypadku sms/mms? Czy działa na nim usługa Blackberry Internet Service?

  • 0

    27. ~math  2009-06-25 19:19:33  host: 77-254-21-64.adsl.inetia.pl

    Witam, czy i kiedy telefon będzie dostępny w ERZE ? np. przy przedłużaniu umowy ?

  • 0

    28.  2009-06-28 12:17:57

    Mam ten telefon od wczoraj. Jeśli chodzi o baterię to jeszcze nie wiem ile wytrzymuje. Właśnie ładuje się pierwszy raz. Wykonanie pierwsza klasa. Slider chodzi perfekcyjnie. Poprzednio miałem N95 8GB i tam slider to porażka. Miał luzy od nowości. Sprzedałem po miesiącu. 2 klawiatury to super sprawa, krótkiego smsa piszę na normalnej klawiaturze a dłuższego bądź maila na qwerty. Niesamowicie wygodny telefon. Po 24h użytkowania jestem zachwycony. Za kilka dni jeszcze coś napiszę. Jeśli ktoś chciałby się o coś zapytać to śmiało piszcie wiadomości. Postaram się odpowiedzieć.

  • 0

    29. ~1234567890098765  2009-07-12 13:26:10  host: 77-254-90-45.adsl.inetia.pl

    Ci co piszą że SE są lepsze wiadomo dlaczego - Nie stać ich na solidny telefon jakim jest Nokia:) E75 Mnie nie powaliła ale mam N82 i jest świetna:)

  • 0

    30. ~GREG  2009-07-29 15:06:08  host: 77-253-250-148.adsl.inetia.pl

    Dzis mialem okazje bawic sie i porownywac ten telefon z E66, zastanawiam sie czemu (przy takich samych parametrach) lapie tak szybko w GARMINIE GPS, kwestia paru sekund, w pomieszczeniach zamknietych tez, a w E66 muli okropnie, na dworze to nawet do 5 min... :/

  • 0

    31.  2009-08-01 22:57:20

    wejdzie do niego bateria z E52 bez piłowania i innych zabiegów?

  • 0

    32. ~Qua  2009-08-06 14:29:13  host: aclm115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moje drobne pytanko. Czy ten telefonik ma przeglądarkę inną niż ta z Nokii? Np. Operę? Posiada takie coś? :)

  • 0

    33. ~ker  2009-08-14 18:01:07  host: nat-mia-1.aster.pl

    czy można przedstawiać w tej Nokii wiadomości sms w postaci czata? Taka funkcja ułatwia prowadzenie dłuższej konwersacji smsowej :) Coś jak w iphone lub podobno w htc magic.

  • 0

    34.  2009-08-18 02:47:43

    W tej specyfikacji jest sporo błędów. Telefon ma ogniwo litowo-jonowe, obsługuje także standard "b" Wi-Fi i ma prawie 90mb pamięci dla użytkownika, a nie 50. Wszystkie pozycje "brak danych" powinny być na "nie". Do 20.: Miałem E66 przed E75 i w tym drugim bateria trzyma mi dwa dni bez naciągania. W E66 to faktycznie była tragedia (jeden dzień, nawet po wymianie baterii na 1150mAh) Do 26.: Tak, da radę. Ustawiasz w opcjach każdej skrzynki jak często ma sprawdzać maila i będzie z taką właśnie częstotliwością ściągał nowe wiadomości na telefon. Co do drugiego pytanie to nie wiem. Do 32.: Podstawowo ma tylko przeglądarkę Nokii, ale tu jest Symbian, więc możesz ściągnąć inną. Ja używam SkyFire. Do 33.: Sam nigdy z takich ułatwień nie korzystałem, ale w telefonie są zainstalowane różne aplikacje związane z czatowaniem, więc pewnie można.

  • 0

    35.  2009-08-19 23:49:20

    Qwerty z prawdziwego zdarzenia!

  • 0

    36. ~recia  2009-08-20 11:47:56  host: chl59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    słuchajcie, mam ten fon już od paru ładnych tygodni i powiem tak: jeśli chodzi o bajery to jest spoko, mnie zadowolił w 100 procentach. Bateria też ok, trzyma ze 2 dni(non stop muza i net). Ale jeśli chodzi o funkcjonalność to jest do bani. Zawiesił mi się już z bodajże 5 razy, wykasował mi już 2 razy zdj z karty pamięci, leci 2 sekundy dzwonka przy połączeniu i sam mi skaował szkrzynkę email jaką sobie wgrałam. Mam powoli tego dość, a nie mam go przecież długo.

  • 0

    37. ~  2009-08-28 08:08:50  host: asia.netline.pl

    Szczerze nie polecam, a nawet odradzam. Użytkowałem dwa aparaty. W pierwszym wysiadł głośnik, wiec miałem głuchy telefon, ale tak się złożyło ze byłem wtedy na wakacjach więc bardziej odpocząłem . W drugim bateria rozładowuje się po jednej dobie zwyczajnego użytkowania. Zgłaszałem sprawę do serwisu już dwa razy, ale wymieniają tylko soft i mówią, że wszystko gra. Wnioski wyciągnijcie sami.

  • 0

    38. ~Piro  2009-09-03 20:38:58  host: 88.220.68.157

    Kupiłem sobie ten telefon i mogę podzielić się jedynie pierwszymi wrażaniami po zakupie. Telefon wygląda świetnie jak również jest wykonany z dobrej jakości materiałów. Szybkość jego działania pozytywnie mnie zaskoczyła (miałem wcześniej e50, ale ona zaczynała czasami mulić). Telefon świetnie radzi sobie z odtwarzaniem filmów. Może wbudowany głośnik nie zadziwia ale po podłączeniu słuchawek można usłyszeć piękny i czysty dźwięk. GPS łączy szybko tak jak WIFI. A teraz co najważniejsze przeglądanie internetu (po wgraniu normalnej przeglądarki) jest dość wygodne, oraz funkcja email po skonfigurowaniu na always online działa wyśmienicie. Klawiatura QWERTY jest dla mnie nowością (e50 jej nie posiada) więc nie przyzwyczaiłem się jeszcze do pisania na niej ale mogę powiedzieć że informacje o tym że pisze się na niej źle (tyczy się górnych klawiszy) są bardzo przesadzone.

  • 0

    39. ~prokriss  2009-09-10 10:57:53  host: aaps85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon, w pełni multimedialny, ładny design i znakomita funkcjonalnośc. Ludzi którzy go krytykują po prostu nie stac na ten telefon i nigdy nie przekonali się o jego zaletach. Zazdrośc, zwykła zazdrośc...

  • 0

    40. ~maestro  2009-09-15 15:18:48  host: but125.internetdsl.tpnet.pl

    To może ja też podzielę się swoją opinią. Nokię E75 mam od tygodnia, kupiłem ją nową na allegro w cenie 1100 zł. Osobiście zmiana na ten telefon po dwóch latach użytkowania 6300 jest dla mnie kolosalna. Na E75 zdecydowałem się głównie z dwóch powodów: bezprzewodowego internetu oraz klawiatury QWERTY. I muszę powiedzieć, że oba te rozwiązania zdają jak na razie egzamin. Obsługa telefonu na początku może sprawiać trudność, ale już po kilku dniach naprawdę nie mam zastrzeżeń. Fakt, jest to ciężki aparat i to się odczuwa. Ale ogromna ilość funkcji całkowicie to rekompensuje. Bateria przy dość częstym użytkowaniu (internet, rozmowy) wytrzymała 3 dni, więc uważam że to naprawdę dobry wynik.

  • 0

    41. ~misieq  2009-09-17 01:17:52  host: 213.134.172.48

    po tygodniu użytkowania stwierdzam ze do E51 brakuje mu lat świetlnych jeśli idzie o wykonanie i stabilnosć softu oka ma więcej funkcji i net działa szybciej ale spodziewałem się więcej może w E52 będzie lepiej

  • 0

    42. ~  2009-09-26 10:30:03  host: 94.42.104.75

    do 6. chyba chodzilo o pierwsze pietro

  • 0

    43. ~ona:)  2009-10-06 15:22:38  host: 88-199-25-130.tktelekom.pl

    ej kurde do 3 ..w ogóle o czym ty mówisz... że mogli dać ale nie dali.pfff:/ co ty król/owa jesteś ze rozkazujesz:( a i tak ogólnie mam pytanie teraz do wszystkich !! mam do wybrania ten telefon tzn. przekonuje rodziców zeby mi go kupili i czy opłaca się jego kupno??? prosze o odpowiedz:) tnx:dd

  • 0

    44. ~  2009-10-11 01:11:06  host: grd187.internetdsl.tpnet.pl

    Powiem jedno, ten telefon to NIEWYPAŁ przez bardzo duże N. przed tym modelem używałem Nokii E 61 i, maszyna cud miód, przy częstych wyjazdach "w teren" nigdy mnie nie zawiodła, Nokię E 75 mam od dwóch tygodni, przy moim częstym użytkowaniu telefonu bateria wytrzymuje dwa, góra trzy dni, ale do tego można się przyzwyczaić, żenujące jest to że po dwóch tygodniach normalnego użytkowania i noszenia telefonu w etui zachowuje się jak grzechotka, cała trzeszczy, a slider zaczyna "klepać" jak przysłowiowe wrota od stodoły, dlatego Nokia serii E jak najbardziej ale w obudowie monoblock. Jeśli chodzi o soft, telefon działa normalnie, szybko i bez zawieszania systemu, obsługa poczty i jej konfiguracja jest dziecinnie prosta, tylko te wykonanie........

  • 0

    45. ~Ciepły  2009-10-16 23:56:17  host: aaks232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak najbardziej polecam, wifi działa szybko i stabilnie tak jak zresztą cały telefon. Nie mam najmniejszych zarzutów :)

  • 0

    46. ~OLO  2009-10-21 22:28:16  host: 088156052189.olsztyn.vectranet.pl

    Telefon masakra. Po 3 dniach padł głośnik, slider jest do kitu, po uruchomieniu nie logował się zawsze do sieci i obudowa była lipnie spasowana. Wymienili obudowę(i tak ją spasowali ze wszędzie są szpary i jest gorzej niż było), ekranik, antenę GPS i jeszcze kilka pierdół :)...dziś pojechał do serwisu 4 raz na zasadach rękojmi. Padł przedni aparat....(i tak go nie używam ale jak padł to wysłałem). Mam nadzieję że wymienią telefon na nowy, a jak to zrobią to nawet go nie uruchomię, tylko sprzedam w pizdu.... NIE KUPOWAĆ!!!!!!!

  • 0

    47. ~Kamiollllll  2009-10-29 20:07:31  host: bdz250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiada ktoś może ten telefon ??? mam kilka pytań bo chciałbym taki kupic ?

  • 0

    48. ~Elektro  2009-11-05 23:01:07  host: 77-254-217-193.adsl.inetia.pl

    Do "OLO" z pod nr 46.: Opisałeś swoje perypetie z telefonem Sony Ericsson! Gratuluje maniaku SE. ha ha ha Tą Nokie to tylko na obrazku widziałeś dzieciaku z mlekiem pod nosem! ha ha ha

  • 0

    49. ~@...  2009-11-07 23:00:16  host: 193.35.132.150

    dobry telef wiele funkcji

  • 0

    50. ~kudlacz  2009-11-25 19:26:15  host: 89.231.209.190

    Mogę śmiało polecić ten tel. Wszystko działa świetnie ale mam mały problem, chyba systemowy, bo cały czas wyświetla mi się ikonka migającej nowej wiadomości choć mam wszystko pousuwane- ale to mały szczegół. Definitywnie najsłabszą stroną tego tel jest bateria, trzyma z 2-3 dni.Zaskoczyło mnie tak wiele funkcji w aparacie, a filmy robi miodzio, tyle wycisnąć z 3.2 mpx barwo. Jeśli ma ktoś pytania to walić śmiało

  • 0

    51. ~alan  2009-12-08 10:45:29  host: apn-95-40-57-132.dynamic.gprs.plus.pl

    udany model nokii. prowadze wlasna firme a tel ma niesamowicie duzo przydatnych funkcji ktore sa przydatne, dobry kalendarz, notatnik, pisanie wiadomosci na qwerty to przyjemnosc dzwieki bardzo dobre, nawet zestaw sluchawkowy gra super :D i nie mozna pominac platformy n-gage :D bateria przy mocnym uzywaniu to 4 dni wiec dla mnie bardzo dobrze. ogolnie telefon dla ludzi ktorzy wiedza czego chca:) pozdro

  • 0

    52. ~Bartazi  2009-12-13 21:16:20  host: greenpoint.ibrokers.pl

    Pytanie do posiadaczy, czy telefon bez problemów otwiera dokumenty pdf? Chodzi mi o to czy podczas przeglądania takiego dokumentu nie przycina.

  • 0

    53.  2009-12-18 17:53:37

    mam go już 3msc i uważam, że to świetny telefon

  • 0

    54. ~Rozwiazywacz  2009-12-28 20:01:43  host: epl210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @50: Przepełniona skrzynka odbiorcza wiadomości karty SIM. Usuń smsy z karty sim i ikonka zniknie.

  • 0

    55. ~Bebok  2009-12-29 16:54:15  host: 6.ryb.abpl.pl

    jak na tel z Qwerty ma zbyt mały wyświetlacz oraz małą roździelczośc (widocznie ma oszczędzać baterię), reszta jest OK

  • 0

    56. ~hmotnost  2010-01-01 21:16:10  host: 85-222-66-157.home.aster.pl

    do 52 nic a nic sie nie przycina wszytsko chodzi jak należy ale prawdopodobnie jak mu wsadzisz karte 8GB zapchną na full to bedzie sie ciął, jak macie jakies pytania to 8832610

  • 0

    57. ~no ja :)  2010-01-02 19:47:08  host: xt229c.stansat.pl

    czy w nokii e75 można wszędzie swobodnie korzystac z internetu?

  • 0

    58. ~Melondrome  2010-01-02 23:46:07  host: chello089079008133.chello.pl

    Do wszystkich posiadaczy sony ericssonów, nokie z symbianem to smartfony, se to zwykłe zabawki dla dzieci, se dodał do swoich telefonów GPS i poco skoro nikt na to nie zrobił nawigacji i nie zrobi bo se nie ma systemu operacyjnego, fakt jest Sony ericsson P1 i dla niego szacun, niestety se zrezygnował z symbiana i pozostał przy oprogramowaniu z kalkulatorów, żeby dzieci się za bardzo nie pogubiły.

  • 0

    59. ~GraPys  2010-01-04 17:30:58  host: 83-238-238-248.adsl.inetia.pl

    Czołem ludziska. Telefon mam od miesiąca. Nie jest powalający, natomiast nie jest to złom. Funkcja maila, prawie jak w Blackberry, symbian daje radę, aparat 3.2 ale to chyba wystarcza, w końcu to telefon, no nie? Jakość polączeń ok, teraz obudowa: przód delikatny plastikowy, tył sympatyczny metalowy, ale ... mój już ma luzy ... Ogólnie, nie jest zły , ale daleko mu do rewelacji klasy 6310i

  • 0

    60. ~anonim  2010-01-21 14:50:57  host: nat.atms.com.pl

    Użytkuję E75 od około tygodnia (do celów służbowych i prywatnych). Telefon jest rewelacyjny, mogę go spokojnie polecić każdemu gadżeciarzowi, ale trzeba być świadomym jego wad: - Słuchawki w zestawie - totalna porażka, nie słychać różnicy pomiędzy nimi a głośniczkiem w telefonie. Używam słuchawek z w880i. Nie mam niestety mikrofonu, ale E75 wie o tym i używa mikrofonu w telefonie. - Wolna w porównaniu do telefonów bez Symbiana, ale wiedziałem o tym, nie jest to uciążliwe, ale osoby postronne od razu to wytykają. - Nad ustawieniami trzeba chwilkę posiedzieć, żeby dopasować telefon pod siebie. Jak dla mnie przebojem tego roku jest opcja w menu 'Odd.św.tr.got.'->'Oddych. światło'. Jak sama nazwa wskazuje ;), opcja ta służy do wyłączenia irytującego nieustannego mrugania przycisku 'OK' w trybie gotowości. - Słynnego przełączania trybów zupełnie nie używam - nikt mi w pracy nie powie złego słowa, że na pulpit jest wyciągnięty odtwarzacz muzyki czy emulator gameboya. - Żeby korzystać z netu i wciągać e-maile bardzo wygodnie jest korzystać z wbudowanego WiFi. W Mail for Exchange można ustawić sobie kilka routerów i pomiędzy domem a praca nie trzeba nic zmieniać w konfiguracji - maile same wpadną. - Bez przesady z zachwytem nad przeglądarką - jest, bo jest, można użyć. Nieraz nawet wolę chwilę pomęczyć się na małym ekraniku niż uruchamiać komputer. - Telefon da się zabić klikaniem - córeczka oglądała film, klikając przy okazji na klawiaturze. Telefon tak zdechł, że trzeba było wyciągać baterię. Przy normalnej pracy nie zdarzyło mi się nic takiego.

  • 0

    61. ~Manio  2010-02-13 10:02:40  host: 3.wod.abpl.pl

    Nastawiłem sie na kupno N97,ale przy testowaniu N-ki kolegi stwierdziłem że wkuża mnie ekran dotykowy.Więc zdecydowałem się na E 75,bo poprzednio miałem E 51 i mnie nigdy nie zawiodła.E 75 to świetny telefon mam go 2-gi miesiąc i mogę to powiedzieć z całą odpowiedzialnością.

  • 0

    62. ~Karoll21lol  2010-03-09 14:45:54  host: aaec50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ta Nokia ma czujnik ruchu ??:)

  • 0

    63. ~eyu  2010-03-21 06:52:48  host: public5378.cdma.centertel.pl

    Tak ma czujnik ruchu

  • 0

    64. ~qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm  2010-03-31 20:31:01  host: bjf119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny fonik

  • 0

    65. ~pavone  2010-04-06 11:56:17  host: d36-179.icpnet.pl

    wiece jak usunac te cholerne hiperlacza z pulpitu?? 2 udalo mi sie usunac ale zostalo "szukanie" "skanowanie wlan wylacz" "brak wpisow na kalen" ????

  • 0

    66. ~pako  2010-04-07 20:17:15  host: 84-203-53-245.mysmart.ie

    Ten telefon ma akcelerometr. Np mozna wyciszyc budzik, przez odwrocenie telefonu na druga strone. Super praktyczna funkcja!!! Ogolnie jak ktos kocha smsy i pisze maile z komorki to jest wlasciwy telefon. POLECAM

  • 0

    67. ~aaa  2010-04-08 23:12:14  host: cmpc007-057.cnet2.gawex.pl

    nie ma irdy??

  • 0

    68. ~maxtomek  2010-04-14 13:18:08  host: 100-mo5-14.acn.waw.pl

    miałem z telefonem wypadek rowerowy ,przeleciałem przez przednia kierownice i upadłem całym ciałem na telefon akurat w przedni prawej kieszeni , przetarłem chodnik dość mocno .zdarłem sobie łokcie,ręce,kolana a telefon tylko mocno sie porysował ponieważ musiał sie wysunąc z kieszeni podczas mojego spotkania z chodnikiem . Oprócz rys na przednim panelu wszytko inne w pożadku.Obawiałem sie ze bedzię pół telefonu do wymiany bo uderzenie bylo mocne i troche przjechałem po tym chodniku.Mechanizm ok , chodzi dobrze , obudowa ok z boku i tyłu .A ogólnie o telefonie spisuje mi się dobrze , a eksplatuje mocno nie obchodze się z nim jakby był z szkła.Mógło by być lepiej spasowane część wysuwana do drugiej częsci telefonu.Teraz jakby kupował drugi raz to bym mocno sie zastanowil nad E55 lub E52.Osobom które piszą dużo sms , bardzo polecam ze wzgledu na ta wysuwana klawiaturę.

  • 0

    69. ~nowicjusz  2010-04-27 15:29:13  host: chello089074228007.chello.pl

    mam pytanko do kogos kto ma ten telefon kupilem go jakies 3 dni temu przy wlaczanym wyszukiwaniu sieci wlan i graniu ok 3 godzin bateria tego telfonu wytrzymuje mi tylko 1 dzien czy to jest normalne czy cos jest z bateria??

  • 0

    70. ~Wrrrr .  2010-04-30 08:39:47  host: admr174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem ten telefon dzisiaj , paczka przyjdzie za 3 dni , zobaczymy czy cos z tego telefonu bedzie :)

  • 0

    72. ~operator e75  2010-05-12 13:27:58  host: 166-2.komputerlan.com.pl

    telefon uzytkuje 3miesiace. jesli chodzi o wady dostrzegam 3: wysuwana czesc dostaje luzy i po prostu z czasem lata, kupujac go czytalem podobne opinie osob ktore go posiadaja ale myslalem ze jak bede go uzywal normalnie bez zadnych upadkow itd bedzie dobrze. niestety nastepuje to stopniowo z czasem coraz bardziej, naturalne w tym modelu. druga wada jest bateria, przy dosc czestym uzytku i jak dla mnie normalnym korzystaniu z telefonu bateria trzyma 2dni. w e52 (bardzo podobnym do e75 funkcjonalnoscia) poprawiono juz ta wade i zastapiona baretie z 1000mAh na 1500mAh. mysle ze dzieciakowi dla ktorego najwieksza frajda byloby robienie fotek sluchanie muzyki i gry, telefon nie wytrzymalby calego dnia. i 3 wada jest szybkosc dzialania. wczesniej mialem e51 i dzialal plynnie tzn nie byly odczuwalne opoznienia, w e75 niestety sa ale nieznaczne (e75 wykonany jest na tych samych podzespolach co e51). idzie sie przyzwyczaic i nie stanowi to duzego problemu. a co do zalet to telefon ogolnie jest bardzo dobry. pisanie sms na klawiaturze qwerty - super sprawa, jakosc rozmow i zasieg rowniez. internet i wifi bardzo szybko dzialaja, aparat dzieki autofocusowi robi dobre fotki, muzyka jest naprawde czysta (rzadko slucham ale kilka razy jak testowalem to mi sie to podobalo), gps dobrze smiga. seryjny nokii ma troche niedociagniec ale w przypadku gdy nie mamy przy sobie typowiej nawigacji jest to dobrym rozwiazaniem. niestety nie ma jak dotychczas jeszcze automapy na symbiana wiec pozostaje seryjna badz garmin. ewentualnie jakies inne platne. interfejs przyjemny, korzystanie z kalendarza interneu i innyc biurowych funkcji - wygodne. ogolnie moge polecic telefon wszystkim tym ktorzy zainteresowani sa jego zaletami ktore wyzej opislem i ktorzy przymkna oko na jego lekkie niedociagniecia ;)

  • 0

    73. ~Amanda  2010-07-04 00:36:39  host: bci127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ta nokia jest swietna! ma czyjnik ruchu! i nie prawda bo bateria trzyma 3 dni jest super!!!

  • 0

    74. ~Promessa  2010-07-08 12:35:10  host: 194.116.198.179

    Mam problem z wyciągnięciem karty SIM z tego telefonu. Czy ktoś wie, co trzeba zrobić, aby ją wydostać??

  • 0

    75. ~^^  2010-08-10 13:35:19  host: user-188-33-175-143.play-internet.pl

    Właśnie zastanawiam się nad kupnem noki E75 i naprawdę nie wiem co zrobić.Komentarze tutaj nie pomagają mi, ponieważ każy posiadacz telefonu pisze co innego. Jedni piszą,że telefon jest bardzo dobry, drudzy,że do bani. Naprawdę nie wiem...

  • 0

    76. ~stalak  2010-08-11 13:39:15  host: 093105036003.suwalki.vectranet.pl

    Mam pytanko też macie luzy na sliderze w dolnej części telefonu

  • 0

    77. ~DziPi  2010-10-26 10:15:39  host: public-gprs69421.centertel.pl

    stalak-polecam ten telefon.Mam go od kilku dni i nie mogę złego słowa powiedziec.Bluetooth praktycznie cały czas włączony(ze względu na radio w samochodzie z Blue...)i bateria trzyma i trzyma.Nie wiesza się,nie muli.Druga klawiatura jest przydatna-w samochodzie nie łatwo pisać na qwerty

  • 0

    78. ~iTD  2010-11-08 16:05:49  host: static-81-219-48-130.devs.futuro.pl

    Ja mam ten telefon od roku, zastanawiałem się na dotykowym, jednak cieszę się, że nie wybrałem innego. Mam luzy na sliderze w dolnej części telefonu. Plastikowa ramka dookoła telefonu jest tragiczna. Dolna część, ucięta między klawiszami 4 i 7 oraz 6 i 9 odpadła mi po kliku miesiącach z jednej strony (przykleiłem na kropelkę), po następnych kilku z drugiej strony (również potraktowałem kropelką) i się elegancko trzyma teraz. Następnym telefonem będzie N900. Klawiatura jest moim zdaniem perfect, rzadko się zdarza, żebym pomylił klawisze, są lekko wypukłe. Ogólnie polecam tym, którzy nie chcą dotykowego. Pzodrawiam

  • 0

    79. ~Envan  2010-12-01 18:12:51  host: 83-238-155-54.ip.netia.com.pl

    ten tel ma dotykowe klawisze czy nie?

  • 0

    80. ~e75  2010-12-04 02:08:44  host: 088156026073.olsztyn.vectranet.pl

    Kolego ~iTD n900 jest to tablet internetowy nie ma funkcji telefonu :)

  • 0

    81. ~pk  2011-02-04 21:15:48  host: host-88-40.swoboda.net.pl

    Telefon bardzo fajny z wieloma funkcjami, wogóle się nie zawiesza, nawigacja bardzo przydatna i nie gubi sygnału. Podoba mi się wyświetlacz- bardzo duży. Klawiarura qwerty może być. Bateria mogła by być lepsza. Posiadam go od 3 miesięcy, kupujać go miałem pewne zastrzeżnia, ale okazały się bezpodstawne. Telefon godny uwagi.POLECAM

  • 0

    82. ~pepe pan dziobak  2011-09-21 10:58:42  host: 78.133.208.202

    BEZ SENSU, mogliby dac 2xtaki wyswietlacz i qwerty, a nie marnowac miejsce dwoma klawiaturami :/ zupełnie nie mój styl.

  • 0

    83. ~Dehne  2011-11-23 09:49:19  host: 178-36-41-85.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon :) Powiem wam jedno.. Gdybym miał go zmienić to bym zmienił na nowszy :) Ma wszystko czego potrzebuje :) No oprócz latarki :P

  • 0

    84.  2011-11-29 08:57:13

    Future Pack 2 :D Przenośny wehikuł czasu wersja 2 :D

  • 0

    85. ~nokiaman  2012-01-13 22:18:32  host: acaj75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefonik i moja ogólna opina na jego temat jest pozytywna. Jednak często gubi zasięg, wykonanie mogłoby stać na wyższym poziomie a symbian potrafi się czasem "zciąć" i koniecznością jest restart poprzez wyciągnięcie baterii. Jak na nokię robi bardzo dobre zdjęcia. Przy dziennym świetle zdjęcia są wysokiej jakości, jednak przy niedoborze świtła(wieczorami) już jakość fotek nie powala. Quwerty jest bardzo wygodna. Osobiście uważam że lepszą ma tylko nokia e90. Slider ślizga się bez oporów i nie ma luzów po dłuższym użytkowaniu.Wifi działa bez problemów. Po zainstalowaniu odpowiednich programików staje się biurem w kieszeni. Bez problemu można ją dostosować do własnych potrzeb. Ogólnie fonik na dobrym poziomie i w przystępnej cenie, zadowoli każdego użytkownika, pod warunkiem umiejętnego użytkowania.

  • 0

    86. ~łukasz  2012-06-12 15:52:16  host: user-46-113-235-27.play-internet.pl

    mam ten telefon i innogo niechcem ma wszystko co ma mieć tyle żeby baterja trzymała dłurzej to było by dobrze

  • 0

    87. ~miriii  2013-03-13 23:49:41  host: host-89-229-50-38.elk.mm.pl

    mój się psuje co chwilę, kilka razy był na gwarancji, mam go rok, jest poluzowany tragicznie, wifi ciągle się zrywa, strasznie żałuję że go kupiłam bo wyrzuciłam 600 złotych :( teraz kupie sobie nokie 101 i będę mieć święty spokój, zraziłam się do telefonów ze wszystkimi dodatkami; ach no i nie da się praktycznie przez niego rozmawiać, ciągle gubi zasięg niezależnie od tego jaki ustawię

  • 0

    88. ~kjub  2014-02-18 13:30:05  host: 77-254-162-15.adsl.inetia.pl

    Bardzo dobry telefon użytkuję go 4 rok... przedni panel właśnie się rozkleja ale po maxymalnej eksploatacji tego telefonu przeze mnie :) nie wydaje się być to minusem. Bardzo wiele razy upadł, nie straszny mu nawet rzut u ścianę przez moją mamę (ale tak to jest gdy się nie odbiera telefonu o 3 w nocy). Myślę że tę swoją wytrzymałość zawdzięcza tylnej metalowej klapce, która nie to że fajnie wygląda, powoduje ze telefon jest dobrze wyważony i trzyma się wygodnie w łapie, to właśnie usztywnia obudowę. Jest zgrabny, nie za wielki wyświetlacz dzięki czemu zawsze wszystko ściągniesz na kolokwium przy czym nikt cie nie złapie bo telefonu, dzięki swoim gabarytom nie widać. Przy rozsuwaniu qwerty rusza sie klapka? No i co z tego? Większość telefonów nie wytrzymała by tyle co ten, dodatkowo wysoko zawieszając poprzeczkę dotyczącą wymagań jakie stawiam przed kolejnym moim telefonem jaki będę użytkował po Nokii E75. Do nazwania go idealnym na miarę swoich czasów brakuje mu jednak aparatu 5Mpix 3.2 robi swoje, fajnie ze stabilizuje obraz ale większość zdjęć jest jednak za ciemna, pozbawiona koloru. To chyba JEDYNY prawdziwy minus tego udanego produktu fińskiej firmy.

  • 0

    89. ~e75  2014-12-26 20:34:34  host: 89-67-123-211.dynamic.chello.pl

    Telefon używam 4 lata. Zawiesza się coraz częściej, klawisze przestają działać. Po kilkukrotnym upadku wyświetlacz uległ uszkodzeniu - z początku były to krótkie kolorowe kreski, które w ciągu pół roku zmieniły się w dwie długie kreski. Nie wiem dlaczego, ale pewnie ma to związek z budową wyświetlacza. Bateria trzyma jak dawniej - bardzo długo. Telefon był naprawiany - uszkodzeniu dwa lata temu uległa obudowa - wymieniona została na chiński odpowiednik. Głośnik przestał działać (ten od rozmów), wymieniony na chiński odpowiednik. Ogólnie telefon przetrwał wiele a jeszcze działa. Wysuwana klapka działa bez zarzutu, nic się nie luzuje. Wydaje mi się jednak, że jest wrażliwy na skrajnie niskie temperatury. Przy -30 działa jak chce.

    Ogólnie:
    - wrażliwy na pyły mniejsze niż 10 um (dostają się do głośnika, gdy na membranę uszkadzają ją). Na kiepy od papierosa wydaje mi się, że odporny (głośnik)
    - wrażliwy na skrajnie niskie temp
    - stosunkowo odporny na uderzenia (podczas kilku upadków, jedynie jeden go uszkodził)
    - stosunkowo odporny na wilgoć i deszcz (woda w postaci deszczu nie spowodowała nigdy żadnego problemu. Wódka i piwo również nie powodowały nigdy żadnych problemów)
    - robi dobre zdjęcia nawet w sztucznym świetle
    - całkiem sensowna bateria

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-120-181.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet