Nokia E72 - opinie
Telefony Nokia Nokia E72 Opinie o Nokia E72

Nokia E72

w sumie: 223
  • 0

    3.  2009-06-16 12:51:47

    Nareszcie jakas konkretna bateria, Brardzo ciekawa chyba ja wybiore tylko czekac na jej test,

  • -1

    5. ~Michael  2009-06-16 21:23:36  host: chello087207113161.chello.pl

    Fajny telefonik xD Widać że to następca E71 Ciekawe kiedy trafi do salonów...

  • 0

    6. ~kolo  2009-06-16 21:38:51  host: nat220.and-net.pl

    czy on rzeczywiście nie ma wideokonferencji?? a , i o co chodzi z ta mysza optyczną?

  • 0

    7. ~rchwalowski  2009-06-17 07:44:11  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    Świetny telefon, doskonała alternatywa dla przereklamowanej i zbyt plastikowej serii N. Jakość wykonania + funkcje jakie posiada ten sprzęt mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Sam byłem posiadaczem modelu E71 i mimo kilku krytycznych opinii na forum uważam, że telefon jest świetny, a ten moze byc tylko lepszy. Polecam.

  • 0

    8. ~rchwalowski  2009-06-17 09:02:14  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    Świetny telefon, doskonała alternatywa dla przereklamowanej i zbyt plastikowej serii N. Jakość wykonania + funkcje jakie posiada ten sprzęt mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Sam byłem posiadaczem modelu E71 i mimo kilku krytycznych opinii na forum uważam, że telefon jest świetny, a ten moze byc tylko lepszy. Polecam.

  • -1

    9. ~alvarez  2009-06-17 23:16:29  host: acag60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    matko.. co to jest mysz optyczna?!prosze o wyjasnienie...

  • 0

    10.  2009-06-18 11:40:46

    Poprawiono te rzeczy, do których mogłem się przyczepić w mojej E71 :) Rozważę przesiadkę na E72 ;)

  • 1

    12. ~Liza  2009-06-22 12:37:08  host: chello089079141143.chello.pl

    Wciąż 320x240. Powoli ta rozdzielczość odchodzi do lamusa.

  • 0

    13. ~RoBaR  2009-06-23 18:11:53  host: host8925172151.munitus.3s.pl

    mysz optyczna - może nie wszyscy wiedzą co to jest - kwadratowy przycisk nawigacyjny nie tylko się naciska - można po nim przesuwać palec i działa ja touchpad - przewija stronki maile obrazki itp we wszystkich kierunkach. Boski telefon :D

  • 0

    15. ~Normalny  2009-07-06 16:04:10  host: chello089076122159.chello.pl

    Wkoncu poprawiona e71 musze miec ten fon. 5mpix z autofokusem sie przyda.....ciekawe jak interface

  • 0

    16.  2009-07-06 22:06:43

    jeżeli w tym telefonie będzie przyzwoita bateria to spełni moje wszystkie oczekiwania wobec komórki

  • 0

    17. ~Qdys  2009-08-07 12:16:36  host: d90-141-37-239.cust.tele2.pl

    Na stronie Nokii w specyfikacjach Odtwarzanie muzyki i dzwięku ten model posiada radio "Radio FM 87,5-108 MHz z obsługą RDS" Wygląda ciekawie a rożnica w wadze to 1gram

  • 0

    18. ~Gizmo  2009-08-08 02:03:53  host: chello087207226112.chello.pl

    Mam E71 i jestem ogromnie zadowolony. Design E72 jeszcze bardziej mi się podoba. Szukam gdzie dostępna ale jak narazie tylko Ruscy mają :P

  • 0

    19. ~posti  2009-08-25 22:07:58  host: arn97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jakies przecieki kiedy wejdzie do sprzedazy w nokii polska i czy moze bedzie w orange?

  • 0

    20. ~limo  2009-09-02 15:58:02  host: chello089076122159.chello.pl

    we wrześniu ma byc dostepna za okolo 1700 brutto

  • 0

    21. ~p  2009-09-18 18:11:16  host: nat164.zamek.net.pl

    ma radio i ma długie wiadomości

  • 0

    22. ~hugo  2009-09-18 19:27:42  host: nat164.zamek.net.pl

    ma radio,długie wiadomosci,niema irdy

  • 0

    23. ~Kamil  2009-09-24 12:52:07  host: host17.hestia.pl

    Witam. Czekając na premiere która wg. info nieoficjanych miała się odbyc we wrześniu napisałem mejla do nokii polska i u nas ma być ten model dopiero w grudniu...masakra...ale nokia teraz będzie wiele nowości miała więc nie warto nic teraz zmieniac.

  • 0

    24. ~tito  2009-09-26 12:12:15  host: host-81-190-93-232.gdynia.mm.pl

    a posiada kamerke do rozmow video z przodu?

  • 0

    25. ~???  2009-11-09 01:55:21  host: chello089076079133.chello.pl

    Ile jeszcze Nokia będzie kazała czekać sobie na ten model? Na innych forach piszą, że mają problemy z softem :((( Mam nadzieję, że wypuszczą go niedługo, ale nie zrobią z tego gniota ze względu na oprogramowanie...

  • 0

    26. ~dr No  2009-11-23 13:14:35  host: h82-143-190-93-static.e-wro.net.pl

    Posiada kamarke z przodu. Polecam ten model.

  • 0

    27.  2009-11-26 15:29:22

    no przecież na zdjęciu widać kamerkę do video rozmów, fajny jak przyjdzie czas to zmieniam z 71 na 72.

  • 0

    28. ~Greg  2009-11-27 08:27:18  host: 195.43.143.2

    Mam go od 2 dni... i chyba faktycznie soft jest niedopracowany. CO chwila zalicza reset :/ dla mnie porażka po przesiadce z E90....

  • 0

    29. ~nmx  2009-11-28 02:43:01  host: chello089076079133.chello.pl

    Bardzo fajny telefon. Jak ktoś ma jakieś pytania to zapraszam. Co do ostatniego pytania - tak, ma kamerkę z przodu.

  • 0

    31. ~Krzemon  2009-12-07 07:33:32  host: 212.2.115.65

    Kiedy pojawi sie ten telefon u jakiegos operatora??

  • 0

    32. ~Gr00m  2009-12-10 21:13:32  host: 188.147.82.144.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Witam mam pytanie wyczytałem że ten telefon nie ma funkcji zadań czy to faktycznie prawda?

  • 0

    33. ~  2009-12-13 18:27:50  host: 77-255-93-68.adsl.inetia.pl

    hej. Mam pytanie do bardziej "zaawansowanych", tzn do tych, co sie interesuja komorkami nalogowo i sledza ceny telefonow na bierzaca. Otoz, jak sadzicie, jak bedzie sie cena kreowac na paczatku przyszlego roku? Chodzi mi glownie o allegro- teraz chodza tam nowki po 1399zl nawet. Jak telefon trafi juz do polskich sieci sadzicie, ze ile bedzie kosztowac wtedy na allegro? Pytam, bo zastanawiam sie nad kupnem e71. Bede mial okolo 1000zl i nie wiem czy nie warto poczekac i kupic e72. POZDRAWIAM

  • 0

    35. ~facet  2009-12-17 12:48:49  host: s94.ipt.com.pl

    ja mam takie po 1200 z United Kindom :) kto chce ?

  • 0

    36. ~taki jeden  2009-12-25 00:36:45  host: aaxv117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    lepiej poczekać i kupić po nowym roku kupić E72. E72 jest już dostępna w Play ;)

  • 0

    37. ~juzio  2009-12-26 13:34:34  host: 195.117.8.184

    Fajny telefon i dobra bateria, mam go dopiero 3 dzień i już pierwsze ładowanie zaliczył, ale przy moim katowaniu to i tak nieźle :P

  • 0

    39. ~bart92  2010-01-17 16:49:53  host: 87-205-71-86.adsl.inetia.pl

    witam, mam ten telefon od 5dni i dla mnie rewelacja! Klawiatura jak dla mnie idealna. Super obudowa. do 34 - nic nie skrzypi, nie odstaje, wszystko wporządku. Mam go od środy, to w czwaterk wieczorem musiałem go ładować (mi się wydaje ze to dlatego że szedł do mnie 5dni ;/) . W pt rano odłączyłem od ładowarki do zostały mi jeszcze dwie kreski, a przy moim użytkowaniu to jest dobry wynik ;) ogólnie NOKIE E72 POLECAM! ;-)

  • 0

    40. ~barca  2010-01-18 13:31:52  host: chello087206169087.chello.pl

    baranie jak słuchasz radia to zainstaluj sobie jakies z rozszerzeniem .sis i bedziesz mial. tak to jest jak 3310 sie przechodzi na takie modele

  • 0

    42. ~cuki  2010-01-24 21:43:36  host: chello089073211051.chello.pl

    Jak wygląda sytuacja z lampą błyskową? Ksenon czy zwykły led? Pytanie do szczęśliwych posiadaczy ;P

  • 0

    43. ~ja  2010-01-26 13:14:15  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    już teraz jest w plusoe dla firm od kilku dni

  • 0

    44. ~edda26  2010-01-28 09:05:09  host: 129-bem-12.acn.waw.pl

    posiadam tele od miesiaca. bateria trzyma srednio 3-4dni, przy naprawde duzym uzytkowaniu. prawie non stop wifi, rozmowy, smsy. konstrukcja dobrze wykonana, wyrazny ekran, przyzwoity aparat, chociaz robie zdjecia lustrzanka, glosnik dobry, funkcje rewelacyjne. nawigacja smiga jak talala. telefon obecnie najlepszy na rynku, niezdecydowanym smialo polecam, mimo ceny! jest wart kazdych pieniedzy!

  • 0

    45. ~Aszot  2010-01-31 12:18:16  host: 80.50.129.50

    Bateria taka jak w mojej E61i ciekawe czy bez uzycia lezaca na biurku wytrzymie pod 2 tyg.?

  • 0

    46. ~Sentil  2010-02-05 20:36:42  host: aasq52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy nie uważacie, że te klawisze są za małe ? Dziś miałem kupić ten telefon ale gdy wziąłem go do ręki okazało się, że mógłbym mieć problemy z pisaniem...

  • 0

    47. ~SZYNSZYL  2010-02-07 12:21:36  host: static-201-10.is.net.pl

    Nie ma jej jeszcze w PLUSIE dla firm sprawdzałem na stronie i lipa. Ma ktoś sprawdzone informację kiedy bedzie do sprzedaży w PLUSIE dla firm /?

  • 0

    48. ~martuu  2010-02-14 22:56:48  host: acwu77.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam 71 i jestem mega zadowolona ;) klawiatura super czasem sie wiesza niestety ;)

  • 0

    49. ~geko2  2010-02-17 18:39:25  host: public-gprs127814.centertel.pl

    Pomocy!!Mam ten telefon od kilku dni i jak tylko go odpaliłem na dole wyświetlacza miga mi taka mała kopertka. To jest mniej więcej w tym miejscu gdzie pojawia się kluczyk blokady telefonu. I jeszcze jak ten telefon się blokuje?? Za diabła nie mogę tego znaleźć.

  • 0

    50.  2010-02-18 21:08:57

    zgadzam się z edda26, telefon naprawdę rewelacyjny, posiadam również E71,E52 i mogę stwierdzić ze model E72 to "diament" jeżeli chodzi o serie E. Funkcje super np multiscanner, WIFI, super bateria i wykonanie naprawdę solidne!

  • 0

    51. ~Patrycja  2010-02-18 21:43:15  host: 78-159-75-60.net.pbthawe.eu

    Właśnie a pro po klawiatury ciężko chodzi? Trzeba się namęczyć, żeby napisać sms' a ??? Czekam na szybką odpowiedź, z góry dzięki. POZDRAWIAM ;] ;]

  • 0

    52. ~cpsl  2010-02-19 00:15:19  host: 81-219-158-172.adsl.inetia.pl

    a mój staruszek dostanie ją ZA ZŁOTÓWKĘ. Ma spory abo, jesk klientem już 11 rok. W moje ręce wpadnie pół roczna E63 nokia. W międzyczasie staruszkowi zepsół się spv m650 / htc p 3300 i musiał zabrać telefon (tą e63) matuli. Nie pogarze nią. Ma Wi-fi i taką samą, dobrą baterię. Jacka 3,5 też ma jedna i druga. Spoko telefon.

  • 0

    53. ~Mike  2010-02-20 00:42:51  host: 87-205-133-107.adsl.inetia.pl

    Te klawiatury micro qwerty są absurdalne, nie znam faceta, który umie je obsługiwać swoimi paluchami. Czy to modele dla bab?

  • 0

    54. ~Marco  2010-02-25 10:17:27  host: chello084010053191.chello.pl

    polecam telefon kupilem go i jestem zadowolony

  • 0

    55. ~cuki  2010-02-27 23:23:35  host: chello089073211051.chello.pl

    Mam telefon od około 2 tygodni i powiem szczerze.. Lepszego telefonu jeszcze nie miałem. Bateria jest niesamowita. Wytrzymuje spokojnie 5 dni. Średnio rozmawiam ok 2-3 godzin dziennie, wysyłam ok 20 sms'ów. Zdjęcia też robi rewelacyjne. Spokojnie mogę polecić! Klawiatura wcale nie jest za mała, bez trudu pisze się na niej smsy i wpisuje numer. Świetnym rozwiązaniem jest mysz optyczna, bardzo ułatwia pracę, a do tego jestem pewien, że nie będzie wycierał się tak bardzo klawisz nawigacyjny, jak to jest w przypadku E51 i E66, które też mam i z nich korzystam. Telefon jest wart tych pieniędzy!! pzdr Emg

  • 1

    56. ~Teodozja  2010-03-05 17:51:36  host: aary34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nigdy jej nie będzie w Plusie dla Firm, rozumiesz człowieku ?! Nigdy !!!!!!

  • 0

    58. ~plusik  2010-03-10 14:43:06  host: eeh30.internetdsl.tpnet.pl

    teodozja w plusie już jest:).......świetnie się prezentuje:)

  • 1

    59. ~CV*  2010-03-16 18:20:14  host: 188.147.146.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Jeśli ktoś się jeszcze waha: to jest najlepszy telefon, jaki miałem w życiu. Mało tego, najlepszy jaki w dzisiejszych realiach techniki jestem sobie w stanie wyobrazić! Wspaniała jakość dźwięku w słuchawce (również ja jestem lepiej słyszany, moi stali rozmówcy od razu zauważyli), żywotność baterii, świetna obsługa e-maila, przyzwoita przeglądarka internetowa, gps (przy tym bardzo dobra i dokładna mapa), ogólna szybkość działania systemu - rewelacyjna!, zdjęcia 5 mpix z AF i flashem, które bardzo wygodnie się przegląda w galerii. Muzyka i radio FM w dołączonym zestawie słuchawkowym brzmi fantastycznie. Ogólna uroda: telefon jest po prostu piękny. Metalowe elementy dodają prestiżu, wszystko świetnie spasowane, zgrabne, dobrze leży w (dużej, męskiej) dłoni. Wady: tylko dwie. Cichy głośnik (choć akurat dla mnie to nie jest wada, nie używam komórki do głośnego puszczania muzyki) i utrudnione wprowadzanie polskich liter. Ć oraz Ź wprowadza się paskudnie. Widzę na popularnym portalu aukcyjnym, że z dystrybucji Orange chodzą te słuchawki już poniżej 900 zł, nowe, z fakturą i gwarancją. Trudno sobie wyobrazić coś lepszego w tej cenie. Szczerze polecam.

  • 0

    60. ~Borek  2010-03-17 14:22:13  host: 62-2-137-235.static.cablecom.ch

    jest w Plusie dla firm i wlasnie mam ten tel ;p;p

  • 0

    61. ~freestyle01  2010-03-21 00:44:47  host: 77-255-103-36.adsl.inetia.pl

    Ktoś wie jak uruchomić czujnik ruchu i jak się robi polskie znaki? Pozdrawiam!

  • 0

    65. ~More  2010-04-13 19:37:21  host: 92.40.70.5.sub.mbb.three.co.uk

    Mam Nokie N72 i nie mam pojecia jak zablokowac klawiature w nim,kto wie ?

  • 0

    66. ~gościówa  2010-04-13 20:44:44  host: acnu14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak ma się odtwarzacz mp3 w tym telefonie?

  • 0

    67. ~gierek  2010-04-16 13:57:47  host: chello089073162126.chello.pl

    mam go od 2 tygodni i jest poprostu *** bardzo dobre zdjecia i video ogladanie filmow itd itp internet przez wifi rewelacyjnie szybki tak samo jak bateria a telefon jest katowany wgrałem jeszcze pare gierek które chodza nawet z symbianem nowszym niz w e72 jest nawigacja ovi mapy kompas pare bajerów no i klawiatura da sie przyzwyczaic proste pisanie jak na qwerty nie jak na standardowych klaw po 3 a klawisz navi tez zaj sprawa ale jak ktos chce to moze go wył.funkcjonalnosc szybkosc i *** wyglad ocena najwyzsza 10

  • 0

    68. ~Szewcu54  2010-04-16 14:30:40  host: axn125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @61.~freestyle01 Czujnik ruchu jest de facto cały czas uruchomiony. Służy do wyciszania sygnału dzwonka przy połączeniu przychodzącym oraz alarmu poprzez przekręcenie telefonu tak aby ekran znajdował się równolegle do ziemi. Polskie znaki wstawia się poprzez przytrzymanie przycisku "Sym" oraz danej litery, np. "A" + "Sym" = "Ą"

  • 0

    69. ~KAMIL  2010-04-21 19:18:42  host: genkt-051-041.t-mobile.co.uk

    Witam serdecznie Kupiłem tę Nokię trzy dni temu po przesiadce z Nokia N95 8gb.Bardzo fajny model, ale... Mam trzy pytania do użytkowników. 1.Czy w waszych Nokiach E72 też zbiera się kurz na wyświetlaczu pod szybką ? 2.Czy po podłączeniu do komputera nie widać ikonki Nokii E72 w - "Mój Komputer", tylko jakąś ikonkę Urządzenie S60 ? 3.Czy u was w telefonie także, pod klawiszami ten czarny "pasek" z plastiku trzeszczy ? pozdrawiam serdecznie

  • 0

    70. ~Kriss  2010-04-22 18:02:29  host: 188.147.224.70.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Ma radio. patrz--->funkcje głosowe :)

  • 0

    72. ~  2010-04-25 19:06:09  host: chello087207018002.chello.pl

    a jak z muzyką w tym modelu? dobry głośnik?

  • 0

    73. ~Maciejjj  2010-04-26 15:52:36  host: 79.97.144.66

    Ma ktoś moze przyklady zdjec jakie ten telefon robi?

  • 0

    74. ~murphy  2010-04-30 20:39:19  host: 123.35.rev.vline.pl

    pytanko mam: jak Wam trzyma bateria w tym fonie?

  • 0

    75. ~  2010-04-30 22:29:33  host: h82-143-191-222-static.e-wro.net.pl

    głośnik bez rewelacji! ale ogólnie super

  • 0

    76. ~Pitek  2010-05-16 15:21:54  host: ip131.zabrze.net.pl

    Jak wam działa GPS? Bo mam z nim problem, wogóle nie chce znaleźć satelit. :(( Trzeba coś głębiej konfigurować? Odpalam OVI Maps, wyszukuje lokalizacje i cały czas widze oczekiwanie na GPS :/

  • 0

    77. ~nigga  2010-05-17 15:49:04  host: public29555.xdsl.centertel.pl

    jaka jest rozdziałka video w tym telefonie? 640x480?

  • 0

    78. ~Pitek  2010-05-26 17:31:44  host: ip131.zabrze.net.pl

    Telefon mam od miesiąca i jestem zadowolny. Mam 2 pytania do użytkowników tego modelu. 1. Czy u was jest tak że raz na tydzień musicie resetować telefon z powodu niedziałającego touchpada? 2. Jak wygląda temat zdjęć? U was też wychodzą ciemne?

  • 0

    79. ~Olo  2010-05-28 12:20:35  host: 212.160.172.70

    Mam pytanie , czy ten telefon odtwarza divx albo xvid ??

  • 0

    80. ~  2010-06-14 12:03:01  host: axf10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @69.~KAMIL 1.Po 3 miesiącach kurzu pod pod szybka nie ma 2.Nie zwracałem uwagi, korzystam z dołączonego oprogramowania Nokii do transferu plików etc. 3.Czarny pasek, a także tylna obudowa niestety pozostawiają sporo do życzenia względem spasowania. Jak dla mnie największy minus telefonu. Jeszcze nie trafiłem na Nokie która byłaby w 100% dobrze spasowana.

  • 0

    82. ~Patryk  2010-06-20 18:19:55  host: 078088044123.garwolin.vectranet.pl

    To jest telefon biznesowy - nie muzyczny, więc nie licz że telefony z serii E będą grały lepiej od XpressMusic

  • 0

    84. ~qwe  2010-06-22 17:49:37  host: 77-254-142-65.adsl.inetia.pl

    Dla zainteresowanych - sadze ze w przeciagu tygodnia ten model bedzie dostepny w prywatnym abonamencie w erze.

  • 0

    85. ~ukash87  2010-06-24 12:52:09  host: 92.63.32.68

    ten telefon jest *** po prostu. bateria trzyma mi bez sciemy 6 dni, no chyba ze ostro go katuje - wifi i muzyka, wtedy 5 dni:-) klawiatura rzadzi, wcale nie jest za mala bo pisze na niej szybciej niz na kompie. telefon moze i biznesowy ale niech mi ktos powie czego w nim brakuje dla mlodziezy i gadzeciarzy??? kupowac! wyypas!

  • 0

    86. ~suchy  2010-06-28 19:50:36  host: systemy38.toya.net.pl

    powiem tak to najbardziej w......y telefon jaki miałem w zyciu a miałem ich juz troszke ,ma wszystko wykonanie jak ferrari ,szybkośc jak porsche a jakośc jak z japoni nic dodac nic ująć poprostu kupic

  • 0

    87. ~Szymon  2010-07-01 17:52:18  host: aaqn119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon posiadam od 2 miesięcy. Pisanie sms to BAJKA. W czasie kiedy napisze 3 sms ktoś zdoła stworzyć jednego. Bateria hmm dokładnie ciężko zweryfikować gdyż nigdy nie ,,padła''. Ale ładowana jest średnio co 4-5dni. Głośnik gra bardzo czystko, wyświetlacz w przeciwieństwie do mojego poprzedniego N85 świetnie sprawuje się w słoneczne dni. Nokia stworzyła chyba najlepszy na rynku model

  • 0

    88. ~znaw-ca  2010-07-02 23:38:09  host: 195.116.41.14

    Potwierdzam, wygląd jakość materiałów, ergonomia, funkcjonalność wszystko jest na najwyższym poziomie. Jeden z najlepszych telefonów na rynku. Jestem z niego zadowolony w 200% !!!

  • 0

    89. ~s  2010-07-04 20:55:46  host: ip-94-232-156-41.nette.pl

    no niestety nokia sie juz skonczyla. E72 to tylko teoretycznie model lepszy niz e71 - technicznie moze i lepszy ale jakosc wykonania jest fatalna - po tygodniu klapka od bateri lata na boki jak glupia, dolna czesc (tu gdzie jest mikrofon) zaczela sie odklejac - ta przypadlosc jest w 3 nokiach e72 ktore sa w uzytkowaniu moich bliskich... generalnie spasowanie poszczegolnych elementow rodem z najtanszych siemensow z przed 10 lat... Jezeli ktokolwiek sie zastanawia nad kupnem e72 to stanowczo odradzam... 100x lepiej wziasc mimo wszystko e71 - moze troche wolniejsza, moze i ma slaby aparat ale przynajmnie wykonana idealnie, czego o e72 powiedziec nie mozna

  • 0

    91. ~Greg  2010-07-28 22:50:21  host: chello089074017225.chello.pl

    Całkiem fajny telefon. Mój pierwszy z systemem operacyjnym. Denerwują mnie jedynie pierdoły typu brak możliwości wyłączenia migawki aparatu/kamery oraz to że nie mogę przerzucić i zmieniać głośności muzyki przy zablokowanej klawiaturze. W moim poprzednim k850i tak było. Oczywiście słyszałem o hackowaniu symbiana ale najpierw muszę się w to wtajemniczyć :) Pozdrawiam

  • 0

    92. ~wpr77  2010-07-31 22:08:25  host: 94.75.112.136

    Nokia E72 to nie gadzet dla dzieci. Jest to profesionalny sprzęt, który spełnia wszystkie zadania biznesowego telefonu.

  • 0

    93.  2010-08-05 21:10:38

    Witam, ja nie jestem zadowolony z tego telefonu. Po miesiącu użytkowania zaczyna mi trzeszczeć głośnik. Poza tym zbiera mi się kurz pod szybką wyświetlacza a telefon nigdy mi nie upadł. U mojego znajomego też juz pada głośnik. Czasem łapie zawiechę. I demonem prędkości nie jest. Mam w nim około 30 zdjęć i kilka filmów i juz zaczyna go coś mulić. Moim zdaniem Nokia schodzi na dno za tak kiepskie wykonanie. Szczerze polecam samsunga omnie hd jest dużo lepszy a bateria mimo wielkiego wyświetlacza trzyma też nieźle natomiast porównując szybkość działania to Nokia jest daleko w tyle.

  • 0

    94. ~grzch  2010-08-12 17:57:05  host: 83-238-171-111.ip.netia.com.pl

    a. 93 Ha, ładna reklama Omni HD, ale jeżeli działa tak Twoja E72 a 'nie spadła ani razu' to może w sklepie na zapleczu komuś wpadła do wiadra z wodą etc.? :) Sam używam E72 od marca '10, miałem E71, miałem przez 2 dni S8500 ale poszedł na handel. To jest telefon do komuniakacji a nie multimedialny kombajn, więc argumenty typu zdjęcia i filmy mnie nie przekonują. A soft wgrałeś nowy? Mi z nowym wytrzymuje 3,4 dni, więc o dzień lepiej niż z standardowym. Korzystam głównie z rozmów plus WIFI/3G, telefon służb. więc około 50 min dziennie - wynik nie do osiągnięcia na żadnym dotykowcu!

  • 0

    96.  2010-08-18 11:47:05

    Telefon pewnie dobry, ale na pewno nie do serfowania po internecie,a to z uwagi na mały wyswietlacz. Swojego czasu miałem samsunga SGH-I600 z takim samym wyświetlaczem i qwerty, wszystko jest za male żeby swobodnie korzystać z neta. Wg mnie minimum do 3,2 cale wyświetlacza, choć do podstawowych funkcji jak sprawdzenie poczty, pogody, czy tym podobnym wystarczy w zupełności.

  • 0

    97. ~rollo  2010-08-22 23:05:18  host: chello089078218164.chello.pl

    Miałem w ręku przez dłuższą chwilę e71 i e72. Zewnętrznie jeśli chodzi o wygląd, to mi się bardziej podoba e71 (ale wygląd to rzecz osobliwa). Zewnętrzenie e71 jest zbudowana z lepszych materiałów, lepiej to wszystko jest spasowane i tutaj nie może być mowy o tym, że ktoś pisze, że jest odwrotnie. E72 jest poprostu zrobiona w gorszy sposób. Telefony jakie ja trzymałem w ręce nie były już takie nowe - e71 miał 2 lata, e72 pół roku. Mimo dużej różnicy między nimi, to e71 była mniej zniszczona (ryski,obtarcia). Właściciel z telefonami obchodzi się super delikatnie. Natomiast wewnętrznie e72 jest ładniejsza, choć to znów rzecz gustu. Działa przyjemiej dla oka i wg właściciela ma zdecydowanie lepszą baterię. Moje zdanie jest takie, że nie warto się cofać wstecz jeśli chodzi o opragramowanie. E71 ma już stary soft, pomimo aktualizacji. Podsumowując, byłem zdecydowany na e72 miesiąc temu, ale jej jeszcze nie kupiłem. Czytam zagraniczne fora. Wydając ponad 1000zł na telefon, oczekuje się niemal perfekcji. Muszę jeszcze zobaczyć jeden egz. e72 od innej osoby, by ocenić, czy w każdy model ma podobne minusy. Plusy są oczywiste. PZDR

  • 0

    98. ~TonyM  2010-08-23 10:48:58  host: host-212-67-142-130.biz.net-inotel.pl

    Tak jak to widzę: Symbian: +: chodzi gladko, szybko i sprawnie, duzo szybciej niz w e66 czy e71, na razie się nie wiesza. -: to ciągle symbian, więc klątwa małych bugów symbiana trwa: np. dwa razy ikonka nadchodzącego połączenia wyświetlała się już po odebraniu przeze mnie tego połączenia (mam nadzieje, ze w miarę rozumiecie o co chodzi), niemniej po wszelkich usterkach system wraca szybko na nogi bez większych opóźnień. GPS: Działa dobrze, mapy są przede wszystkim darmowe (nie trzeba ich ściągać z netu), gdy zjedzie się z proponowanej trasy wystarczy wcisnąć przycisk oblicz ponownie/inną trasę czy jakoś tak i znajduje objazd bez problemu. Aparat: Bardzo dobry, zarówno filmy jak i zdjęcia robi bardzo dobrej jakości. Bateria: Telefon używany intensywnie (rozmowy ,zdjęcia, gps ,przeglądanie netu) wytrzymał dwa pełne dni. Klawiatura: wygodna i szybka w obsłudze. Obudowa: wygląda na wytrzymałą, czy taka jest okaże się za pare miesięcy. Na pewno cieszy oko. Bardzo dobra jakość rozmów. Na razie nie znalazłem minusów tego telefonu...

  • 0

    99. ~pieter356wp.pl  2010-08-25 10:17:49  host: 80.54.150.242

    witam mam ten telefon już pare miesięcy i wszystko śmiga aż miło no może poza e-mailem którego nie moge skonfigórować ale poza tym nie moge powiedzieć złego słowa wi-fi działa wyśmienicie nic się nie tnie przez ten cały czas może mi się zawiesił ze trzy razy ale to chyba normalne przy dużym użytkowaniu i nie zresetowaniu go raz na tydzień zdjęcia i filmy w miare dobre wychodzą bateria bardzo dobrze trzyma najlepsza jaką do tej pory miałem bo w n95,n96,e66 to porażka codziennie musiałem ładować a tu przy naprawde dużym użytkowaniu co 3 dni bo takto około tygodnia trzyma no i ta rewelacyjna klawiatura qwetry mi się na niej bardzo dobrze pisze poniewarz przyciski są wypukłe naprawde polecam jeden z najlepszych telefonów nokia jaki miałem a miałem ich sporo POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    100. ~Max  2010-08-25 11:02:27  host: public72300.xdsl.centertel.pl

    Telefon posiadam trzy tygodnie. Muszę przyznać, że mile mnie zaskoczył. Bateria trzyma bardzo długo, wszystko dziła szybko i sprawnie. W zestawie posiada kartę 4 GB, ale po odebraniu go z salonu na karcie jest wolne 600 MB, ponieważ są wgrane apilkacje m. innymi OVI Map, które nie raz sprowadziło mnie na złą drogę :) Faktycznie, jeśli coś jest za darmo to jest do .... W budowie telefonu również znalazłem minus- pomiędzy wyświetlaczem a klawiaturą jest strzelina i to z pewnością ma wpływ na to, że pod szybkę dostaje się kurz. Poza tym nie mam żadnych uwag- fajny telefon biznesowy do internetu, poczty itd.

  • 0

    101. ~misio  2010-08-26 20:26:09  host: host-217-172-253-254.lodz.mm.pl

    Witam. Telefon mam od tygodnia. Jestem zadowolony ze wszystkiego oprócz wspomnianego przycisku dotykowego. Ma słabo wyczuwalny skok przez co używa się go mało komfortowo. Czy Wy też zauważyliście taki problem?

  • 0

    102.  2010-08-27 08:48:00

    Od kilku dni mam przyjemnosc uzytkowac E72 i oto co zauwazam: 1. To moj pierwszy telefon z S60 choc wczesniej mialem okazje zobaczyc jak to dziala.Prosty w opanowaniu ale brakuje tej prostoty i intuicyjnosci oprogramowania z SE. 2. Jakosc wykonania - telefon wyglada rzeczywiscie elegancko i dostojnie wrecz ale szpary w niektorych miejscach moglyby byc byc mniejsze lub przynajmniej wyraznie posiadac symetryczny rozklad. 3. Zdecydowanie zauwazam wieksze problemy z zasiegiem niz np. w poczciwym K700. W miejscu gdzie E72 nie miala szans na jakikolwiek kontaktu ze swiatem, K700 poradzil sobie bez problemu z wyslaniem sms. 4. Szybkosc dzialania oceniam na dobrze (mam porownanie ze stara E50 i moim C702). 5. Dziwna obsluga aparatu - wciskamy przycisk (nawigacyjny), lapie ostrosc, puszczamy przycisk i telefon robi zdjecie. Kto to wymyslil?! 6. MNogosc funkcji i mozliwosci oraz tzw. bajerow,m.in. czytanie smsow (mam takie cos w samochodzie i przydaje sie tylko szkoda ze w E72 nie po polsku), przechodzenie w tryb oszczedzania baterii kiedy jest na wyczerpaniu, i ten "oddychajacy" przycisk nawigacyjny co w nocy fajnie wyglada a przypomina mi stare ericssony. Generalnie telefon udany choc bez zachwytu. Kupujac zalezalo mi glownie na aplikacjach biurowych i szerokich mozliwosciach lacznosci i to E72 wlasnie posiada.

  • 0

    103. ~waciach  2010-08-27 10:31:11  host: pg2px.pg.com

    Witam, Mam pytanie i gorącą prośbę do użytkowników E72. Czy wasze modele podczas rozmowy z ustawionym głośnikiem słuchawki na MAX też trzeszcz/piszczy? Zakupiłem tel tydzień temu i do tej pory było ok (rozmówce słyszałem tak jakby stał obok)ale zauwazyłem nagłe pogorszenie jakości słyszanego głosu rozmówcy. Przy wskaźniku głośności na 50% jest ok natomiast powyżej zaczyna "skrzeczeć". Po przejścu na zestaw głośnomówiący lub słuchawkowy problem w ogóle nie występuje. Zastanawiam się nad zgłoszeniem usterki jako wady fabrycznej gdyz usterka nastąpiła niemalże odrazu po zakupie.

  • 0

    104. ~arna0  2010-08-28 21:03:30  host: public-gprs99723.centertel.pl

    ja kozystam od narca z telefonu, jedna z wad to naliczanie czasu polaczen! liczy tylko do 99 godziny i zaczyna od zera! troche lipa nawet stary siemens s55 w roku 2001 potrafil dalej liczyc!

  • 0

    105. ~anss  2010-09-03 16:51:06  host: pc87-239-198-97.netcorp.pl

    wpisz kod *#92702689# i pojawi Ci się całkowita liczba godzin...której nie można usunąć ;)

  • 0

    106. ~seba__gsm  2010-09-05 13:43:52  host: user-188-33-7-41.play-internet.pl

    wszystko można ;P anss nie widze lepszego telef. od e72 :D

  • 0

    107. ~  2010-09-06 00:01:16  host: 91.218.156.243

    Chce go sobie kupić,ale boje sie ,że kurz bedzie wchodziło pod szybke wyswietlacza tak jak to jest z moja e71. może ktos z urzytkowników sie wypowiedziec na ten temat czy ma podobnie?

  • 0

    108. ~daniel  2010-09-08 19:21:06  host: hnp78.internetdsl.tpnet.pl

    ja mam pytanie do użytkowników jak działa radio bo podobno są z nim problemy restartuje się telefon po dłuższym słuchaniu z góry dzięki za info

  • 0

    109. ~florek81  2010-09-11 21:40:50  host: chello089077048195.chello.pl

    Radio czasem resetuje telefon, ale wydaje mi się że dzieje się tak jak jest słaba bateria. Jest czasem tak że podczas słuchania RMF telefon się restartuje a na innych stacjach jest ok.

  • 0

    110. ~as  2010-09-17 09:50:09  host: aaxz172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak wejść na to WiFi?

  • 0

    111. ~as  2010-09-17 09:52:33  host: aaxz172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cały czas mryga kopertka u dołu, nie jest to żadna informacja o smsie, ani emailu.Podobno coś z oprogramowaniem. Może ktos wie jak to usunąć??

  • 0

    112. ~flux  2010-09-22 21:36:32  host: chello089072242120.chello.pl

    Zmieniam telefony średnio co 2 miesiące. Tydzień temu wpadla mi w łapki owa nokia. Co moge powiedziec... Cudo! Baterie do formatowania chcialem rozladowac do konca to musialem ja meczyc 2 dni radiem i wybracjami zeby padla. Dziala bardzo plynnie. Kazdemu niezdecydowanemu polecam ten telefon, o ile mozna go tak nazwać bo standardowe wyposarzenie pozwala nam na calkiem duzo funcji.

  • 0

    113. ~Marcin  2010-09-23 12:59:56  host: acnc59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanko do użytkowników tego telefonu, chodzi mi o wyświetlacz, a mianowicie o jego jakość. Czy filmu wrzucone na kartę pamięci wyglądają dobrze? Czy jego rozmiar nie przeszkadza podczas serfowanie po internecie? Dziękuję za odp.

  • 0

    114. ~czar  2010-09-27 21:35:56  host: public-gprs132903.centertel.pl

    Czy oprogramowanie Orange sprawia, że pozycje z terminarza nie są widoczne na głównym pulpicie?

  • 0

    115. ~adam  2010-09-28 18:14:45  host: ip-84.38.160.60.resman.pl

    mam pytanie czy w waszych telefonach też trochę charczy głośnik czasami czy to mój egzemplarz tak działa i muszę reklamować?z góry dzięki

  • 0

    116. ~wójekstaszek  2010-10-14 15:07:51  host: pg2px.pg.com

    Harczy Harczy. Oddałem do serwisu a komentarza w gwarancji wynika że wymieniono taśmę przesyłającą i teraz wszystko jest super. Możliwe że to słaba strona tego modelu bo dziwnie dużo osób nażeka na to zjawisko.

  • 0

    117.  2010-10-15 22:25:50

    Witam ponownie. Teraz zdecydowanie odradzam ten telefon. Badziew nokiowski. Dwa razy już był w serwisie na naprawie głośnika. Najpierw głośnik trzeszczał a gdy telefon wrócił z serwisu to okazało się, że w ogóle nie działa. Serwis noki to katastrofa!!! Reklamowałem również gromadzący się kurz pod szybką który o dziwo usunęli. Niestety po naprawie minął miesiąc i kurz pojawia się ponownie. Ktoś już pisał o tym kurzy pod szybką czyli mój nie jest pierwszy. Nie miałem noki już długi czas i problemów z telefonami też. Od kiedy mam znów nokię to zaczynam odwiedzać serwisy i ciągle narzekać. Jednym słowem KATASTROFA!

  • 0

    118. ~Greg  2010-10-19 21:17:44  host: c-83-233-196-64.cust.bredband2.com

    Strasznie prosze o pomoc! Wiecie moze czy ten oto telefon ma konwersacje smsowe? Z gory dziekuje

  • 0

    119. ~Armando  2010-10-20 18:14:33  host: ipn42.internetdsl.tpnet.pl

    ^Kup sobie 3310. Głośnik nie charczy, czysto i głośno odtwarza wszystkie dźwięki

  • 0

    120. ~abc  2010-10-23 13:45:11  host: chello089076205243.chello.pl

    Witam, mam ten telefon od 3 miesięcy. W zasadzie to zawiesił mi się dwa razy jak korzystałem z poczty mailowej. Poza tym działa nienagannie. Bateria długo trzyma,zdjęcia robi ok. Jedyne co to trzeba uważać ,aby go nie upuścić. Dwa razy mi upadł i dwa wgniecenia :(. Akcesoria dołączone do telefonu są tandetne.Materiał z które jest zrobiony futerał się rozszczepił.Do tego jak podłącze słuchawki to prawie nie słychać rozmowy pomimo podgłoszenia na max.Testowałem z innymi słuchawkami i jest ten sam efekt. Co dziwne to jak włącze radio to jest już ok. Problem ze słuchawki rozwiązałem montując w samochodzie zestaw głośnomówiący ;) . Ogólnie polecam.

  • 0

    121. ~Szymon  2010-11-10 12:54:38  host: dom238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od 6 miesięcy. Jak dla mnie rewelacja. Bateria spokojnie wytrzymuje 5 dni. A najlepsze to wg mnie QWERTY oraz nawigacja GPS. Szkoda że otwieracza do piwa nie ma w zestawie ;) POLECAM

  • 0

    122. ~cool  2010-11-11 07:28:39  host: 82.177.10.65

    moze byc ale inzynierowie noki znowu zawalili prostą sprawę ustawienie alt zaraz po klawiszen "c" powoduje spore utrudnienie w pisaniu polskich znaków -to po co w takim razie qwerty - kupilem 8 noki i przez to ta juz bedzie ostatnia

  • 0

    123.  2010-11-11 11:40:37

    mam ten telefon od jakiegoś czasu i jest rewelacyjny mam tylko jeden problem wcześniej miałem e51 i przy otwieraniu przeglądarki telefon pytał czy to ma być wifi internet czy wap, czy można takie coś ustawić w e72?

  • 0

    124. ~gigi  2010-11-16 13:46:28  host: ip-89-174-121-22.multimo.pl

    Telefon super. Soft zaktualizowany od razu do najnowszej wersji 051 orange. Szybko chodzi, nawigacja fajna, opera szybciutka, telefon internetowy po ściągnięciu specjalnego softu chodzi we wlanie, kalendarz wygodny, synchro z outlookiem w porządku, bateria trzyma trzy dni, radio internetowe nokii we wlanie a nawet po 3G chodzi super, zdjęcia ładne, latarka też fajny bajer. Polecam

  • 0

    125.  2010-11-18 18:53:31

    mam go od wczoraj. Narazie wszystko ok :) przesiadlem sie z E52 i czuc roznice, pozytywna oczywiscie :) polecam szczegolnie osobom duzo piszacym :)

  • 0

    126. ~aviator  2010-11-21 21:40:24  host: chello089072152231.chello.pl

    czy znacie sposob na powiekszenie zegarka na ekranie głownym?

  • 0

    127. ~igner  2010-11-22 22:22:36  host: host191.c.inet-poludnie.pl

    Pytanie do użytkowników Chciałem sie dowiedzieć ile tak naprawdę trzyma bateria w tym e72? Bo mam teraz e52 i zastanawiam sie nad przesiadka na e72 tylko zależy mi na wytrzymałości baterii bo moja e52 trzyma spokojnie tydzień a tu jest ta sama pojemność i dlatego chciałem się dowiedzieć ile w tym tel wytrzymuje bateria przy normalnym użytkowaniu??

  • 0

    128. ~gosc  2010-11-23 22:41:12  host: 77-45-32-254.sta.asta-net.com.pl

    Świetny telefon ma wszystko co potrzeba w telefonie włącznie z dobrą baterią stabilne działanie zero problemów

  • 0

    129. ~gigi  2010-12-02 15:25:37  host: ip-94-42-26-243.multimo.pl

    Do igner. Kilkanaście telefonów przez weekend, w piątek trochę więcej i wytrzymuje 4-5 dni na GSMie. Jak używam internet po wifi, radio internetowe po 3,5G, to 1-3 dni.

  • 0

    130. ~posiadacz nokii e72  2010-12-02 18:24:49  host: 188.137.75.208

    dziś wgrałem nowy firmware 052.005 ma ktoś już też go wgranego? jak wam się sprawuje teraz telefon? ja wgrałem go z powodu iż po wylaczeniu telefonu i ponownym załączeniu nie było można wykonywać połączeń...właczanie wylaczanie wyciąganie karty sim nic nie dawało...tylko przełożenie innej karty sim i ponownie mojej dawało rezultat tak jak by telefon sie na nowo po takim zabiegu uruchamiał...tyle ze kazde wylacznie go skutkowało tym ze telefon znow nie mógl wykonywac połączeń :/moj poprzedni firmware (022.007)może ktoś też ma taki problem i troche mu tym wyjaśniłem ;)

  • 0

    131. ~Nokia e72  2010-12-02 18:40:28  host: 188.137.75.208

    Dla Tych którzy chca kupić Nokie e72. Polecam jak najbardziej posiadam ją juz od 8 mies.przegadane mam juz pod 170 godzin nie licząc takiego czegoś jak sms itp.telefon mam idalnie "poskładany"nic minie odstaje ani nie trzeszczy(a jastem pedantyczny pod takimi wzgledami)chialbym bardziej opisać działanie Navi gdyż duzo osób sceptycznie postrzega nawigację od nokii..Tak jak juz pisałem posiadam ja od 8 mies..i wytestowałem telefon wzdłuż i w szerz tymbardziej nawigację...Co mogę powiedzieć Nawigacja nokii e72 poprowadziła mnie bez najmniejszego błedu na samo południe Chorwacji! działanie telefonu robilo na moich znajomych szokujące wrażenie (jak telefon może tak dobrze nawigować??) baa jednak może.Moim postem chcę obalić "mit" ze jakoby nawigacja nokii byla do du...wiadomo gdzie...;) posdrawiam wszystkich posiadaczy dla których owa nokia to nie sprzet do otwierania piwa tylko do korzystania z niego wedle jego przeznaczenia ;)

  • 0

    132. ~Lukas  2010-12-08 00:33:59  host: 93-186-23-237.rdns.blackberry.net

    Mialem,zmienilem na BlackBerry 9700 Bold i teraz kest OK.Nie polecam Noki tym ktorzy potrzebuja tel do pracy.

  • 0

    133. ~Re  2010-12-08 23:28:50  host: 217.153.8.26

    A jak tam organizer? Da się ustawić przypomnienie dla połączenia z konkretnym numerem z ksiązki adresowej? W modelach nie-symbianowych jest to mozliwe. A w e72?

  • 0

    134. ~mam  2010-12-13 14:52:11  host: eoa23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam od tygodnia. długo się zastanawiałem na co wymienić moją wysłużoną e51. padło na e72. wygląd: nie mam pojęcia o czym piszą ludzie narzekający na odstającą tylną klapkę i odstające elementy. Może dlatego, że to już późny okres produkcji tego telefonu i powiedziałbym że obudowa jest spasowana idealnie. bateria: wow, wow, wow. 4 dni bez problemu z używaniem wifi(bez przesady, ale używałem) klawiatura: nigdy nie miałem qwerty a tutaj szybko poszło mi oswojenie się z tym typem pisania. jedyne nieudogodnienie to to, że przycisk sym jest od razu pod c co utrudnia trochę wpisanie ć. symbian: kupiłem wersję navi z 4gb kartą, która na starcie jest praktycznie zawalona. mimo to symbian działa płynnie. jedyny lag miałem w momencie gdy korzystałem z opery, słuchałem muzyki i przyszedł sms. lag na sekundę dwie i było ok. nawigacja: w zupełności wystarczająca. fix a'gps natychmiast natomiast w offline po jakiś 3ech minutach. nie obyło się jednak bez szwanków - jack3.5 nie styka na prawą słuchawkę. oczywiście gwarancja to załatwi ale wspominam w razie w.

  • 0

    135. ~adrek  2010-12-13 21:42:30  host: 178.73.48.137

    spoko maszynka. rozumiem, ze jak bedzie w orange, to z nokii mail bedzie mozna spokojnie korzystac?

  • 0

    136. ~mam  2010-12-14 22:08:40  host: acwd121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w orange i w play dziala bez problemu

  • 0

    137. ~jar  2010-12-19 21:09:16  host: dynamic-78-8-227-164.ssp.dialog.net.pl

    witam, czy w tym telefonie jest funkcja czat SMS jak w np w nokii c3 ?

  • 0

    138. ~pomocy  2010-12-22 14:38:57  host: 212.87.241.195

    mam zamiar kupić ten telefon czy to prawda że ma nawigacje pieszą??????? za pomoc dziękuje z mont everestu

  • 0

    139. ~michsze  2010-12-22 21:31:37  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    No i moja nokia w końcu wylądowała 4 raz w serwisie. Złożyłem wezwanie do wymiany na nowy. Zraziłem się do nokii. Ciągle psuło się to samo - głośnik. Telefon po naprawach wracał w co raz gorszym stanie. To jest jakaś masakra. Prowadzę firmę i kupiłem sobie narzędzie pracy a tu się okazało, że jeżdżę tylko po serwisach. Zdecydowanie odradzam wady: 1.kiepska jakość połączeń 2.Gromadzący się kurz pod szybką wyświetlacza 3. Trzeszczący głośnik 4.Problematyczne pisanie litery "ć" na klawiszach 5.Delikatna obudowa 6. klawiatura sama odblokowuje się w kieszeni, zdarzało mi się to kilka razy dziennie. Jak na telefon tej klasy spodziewałem się czegoś lepszego

  • 0

    140.  2010-12-23 09:09:36

    Po przeszlo 4 miesiacach uzytkowania moge na chlodno juz stwierdzic: PLUSY 1. Bateria (przy ostrym traktowaniu tj. 30-45 minut rozmow dziennie, kilkanascie smsow/mmsow, pol godziny surfowania, praca z kalendarzem, pol godziny sluchania muzyki, "zabawa" z innymi aplikacjami,codziennie budzik+kilka drzemek, przypomnienia z kalendarza i wytrzyma 4 dni. Duzy plus dla baterii no ale 1500mAh robi swoje. 2. Wykonanie i wyglad, tj. nic nie trzeszczy i nie skrzypi oprocz malej drobnostki ale szkoda czasu na to ;-). 3. Dzialanie klawiszy-przyjemny krotki skok i "twarde" dzialanie. 4. O mozliwosciach pisalem wyzej wiec nie bede sie powtarzal. W kazdym razie DUZO potrafi. 5. Jakosc wykonywanych zdjec. Mam porownanie do żony SE W995 i wyraznie E72 robi lepsze. Jestem zdziwiony bo uwazalem, ze w nokii serii E raczej nie klada nacisku na fotografowanie. 6. Brak zwiech telefonu!!! 7. Jakos dzwieku w standardowych sluchawkach jak na moje ucho bardzo dobrze. Dobre basy. Mam porownanie z kilkoma innymi telefonami. 8. Szybkie ladowanie sie baterii, nawet przez USB! MINUSY 1. Wooooooolna przegladarka www, czeste zwiechy podczas przegladania, trzeba odczekac swoje i dopiero kontynuuje prace. W SE C702 czy K750 bylo zdecydowanie lepiej.Czesto wyskakuje komunikat BRAK PAMIECI, ZAMKNIJ NIEKTORE APLIKACJE. Dziwne, bo zadane aplikacje wtedy nie dzialaja. 2. Przy glosniejszym ustawieniu glosnosci w mikroglosniku cos brzeczy. COs czuje, ze glosniczek do wymiany bedzie ale tak ma juz od nowosci. Sciszam wiec glosnosc do polowy i jakos daje rade. Serwis trzeba bedzie odwiedzic.

  • 0

    141. ~`Patrycja  2010-12-27 18:40:34  host: 82.177.187.5

    Mam mały pytanie. Czy w e72 jest program albo czy można taki wgrać, żeby smsy można widzieć tak jak rozmowe na gg ? Zeby wiadomości, były jedne pod drugim. Przypóśćmy, że pisze z wieloma osobami, ta osoba odpowiada mi na smsa, ale ja już nie wiem jakie ja jej pytanie zadałam. Chciałabym, żeby te widomości były widoczne tak jak na gg. Czy jest taki program w noki e72 ? Albo czy można taki wgrać ? Czekam na szybką odpowiedź. Z góry dzięki . ;D

  • 0

    143. ~Czops  2010-12-29 13:43:38  host: public-gprs20620.centertel.pl

    Na świeżo moja opinia to 9/10 :) Wymienię wady bo zalety są wiadome ale wad jest dużo mniej. Przede wszystkim jak do tej pory facebooka na tym telefonie nie odpaliłem, wolno działa ta podstawowa przeglądarka chociaż opera już lepiej, trochę cichy głośnik ale w końcu telefon biznesowy a nie muzyczny do tego gdy włoży się go do kieszeni przy włączonym odtwarzaczu wystarczy krok a touchpad zmieni ci utwór albo zacznie lecieć od nowa i do tego standardowe słuchawki mogliby dać lepsze jak na takie pieniądze. Wady te są oczywiście do przeżycia i nie są aż tak zauważalne. Poza tym telefon super, najlepszy jaki miałem do tej pory a miałem już wiele nokii (w sumie to tylko nokie :P)

  • 0

    145. ~maciasss1  2011-01-08 16:18:10  host: acip95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do Patrycji: Co do tego programu to ja na E71 używam "Free-iSMS". Powinien spokojnie chodzić na E72:)

  • 0

    146. ~arturek  2011-01-08 23:38:25  host: 89-74-101-139.dynamic.chello.pl

    Z telefonu korzystam ok miesiąca. Śmiało mogę przyznać ze jeden z lepszych telefonów jakie miałem. Na samym początku ciężko się przyzwyczaić do klawiatury qwerty ale po kilkunastu smsach aż chce się pisać ;-) sama przyjemność. Materiały z których telefon został wykonany są naprawdę bardzo dobre. Wszystko jest solidnie spasowane, nic nie lata i nie trzeszczy. Telefon działa bardzo szybko - korzystam również z noki n70 więc bez porównania. Wifi działa świetnie szybko wyszukuje dostępne sieci i nawiązuje bez problemu połączenie. Jedyne zastrzeżenie to gps - strasznie długo łapie fixa :/ a jak go złapie mogę stwierdzić ze sygnał jest słaby. Jeżeli ktoś chce korzystać z wbudowanego odbiornika gps to nie polecam, lepiej kupić zewnętrzny odbiornik gps jest duzooo bardziej dokładny. Map noki nie miałem jeszcze okazji dobrze testować ale tomtom jest dużo lepszy ale i tak trzeba dokupić dodatkowy odbiornik gps. Touchpad to świetna sprawa :) nie meczy palców. Ogólnie to polecam wszystkim :) którzy chcą mieć nowoczesny telefon a nie lubią słuchawek dotykowych.

  • 0

    147. ~edda26  2011-01-15 12:54:49  host: 129-bem-12.acn.waw.pl

    posiadam telefon od roku, non stop odpalone wifi, internet, fb, muzyka, generalnie wszystko i spisuje sie rewelacyjnie. wiadomo czasem sie zawiesi, ale to nie problem. generalnie rewelacyjny telefon, posiada wszystko co potrzebuje. spadl mi kilka razy i tylko lekk osie zadrapal. 2x wyladowal w sniegu na kilka minut i dziala bez problemu. polecam niezdecydowanym.

  • 0

    148. ~Miecz  2011-01-15 14:38:53  host: 178235001046.warszawa.vectranet.pl

    Telefonu używam od roku (razem z Blackberry 8900). Z jednej strony te telefony są bardzo do siebie podobne (klawiatura qwerty) a z drugiej - E72 to moim zdaniem najlepszy telefon (bez ekranu dotykowego) jaki miałem. + bateria - 4-6 dni bez problemu (ale te 6 to raczej przy minimalnym użytkowaniu) + klawiatura qwerty - dobra wielkość klawiszy, wyczuwalny skok, klawisz Navi super wygodny + ekran - czytelny, duży. Ekran powitalny mieści wszystkie potrzebne informacje: najbliższe wydarzenia w kalendarzu, odebrane wiadomości. + idealny balans między wielkością obudowy (w sam raz, żeby wygodnie trzymać) i poręcznością - bez problemu mieści się w kieszeni. - Słaba przeglądarka, ale do netu mam iphona. Dla mnie telefon 9/10 - polecam wszystkim, którzy nie trawią ekranów dotykowych.

  • -1

    149.  2011-01-16 13:47:29

    Mam telefon od roku, jestem zadowolony, ponizej opisze wady jakie zaobserwowalem przez rok uzywania: - telefon wyladowal razw serwisie, padl uklad ladowania, spalil mi karte sim, w efekcie zostala wymieniona plyta glowna telefonu - usluga nokia email, czasem jak odpisuje na maila z prywatnej skrzynki email to zdarza sie ze aplikacja wysyla mail ktory nie zostal skonczony. Pozniej logujac sie na gmail widze ze wylecialy 2 maile, w tym jeden ktory byl w trakcie pisania - czasem jest problem z synchronizacja skrzynki email. Mam status zsynchronizowany, nawet recznie synchronizuje i nie pojawia mi sie mail, a w skrzynce na serwerze jest - czasem chce zrobic zdiecie i wyslac je mailem przez ta aplikace nokia email i srednio mi sie to udaje, caly czas jest status 'wysyla sie' i niestety mail z zalacznikiem nie wychodzi To moje spostrzezenia, ogolnie trelefon jest bardzo fajny, wydaje mi sie ze troche niedopracowany jest soft do zarzadzania skrzynka mailowa

  • 0

    150. ~kruchy  2011-01-18 16:16:45  host: 178-37-156-182.adsl.inetia.pl

    witam. Mam pytanie do posiadacze tego telefonu.. Jak wam się piszę esy na tym telefonie? Piszę dużo esów i potrzebuję telefon na którym szybko można pisać smsy i czasem posłuchać muzyki. Proszę o odpowiedź.

  • 0

    151.  2011-01-22 11:05:32

    pisze sporo maili i dla mnie klawiatura jest bardzo wygodna, bardzo dobrze sa wyroznione klawisze, przez co bardzo rzadko mi sie zdaza zeby wcisnac inna litere niz zamierzona

  • 0

    152.  2011-01-26 10:29:14

    mam ten telefon od kilku dni i jestem bardzo zadowolony :) ma mnóstwo przydatnych funkcji, super wygodną klawiaturę i duży wyświetlacz. Polecam ten telefon każdemu! :) P.S w opisie jest chyba błąd bo u mnie są długie wiadomości

  • 0

    153. ~nokia e72  2011-01-28 08:28:42  host: afrl132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie klasa sama dla siebie, wyjątkiem jest blackberry który ma nieco lepszą klawiaturę. Spasowanie elementów i jakość: 4+, jest kilka minimalnych szparek ale dojrzałem je dopiero po kilku dniach. Odtwarzanie muzyki z głośnika:4, ze słuchawek 4+. Aparat z autofokusem:4, przecież nie jest to na dobrą sprawę nawet zwykły aparat klasy kompakt, który zawsze będzie robił lepsze zdjęcia. Internet na na androidzie chodzi dużo szybciej a na symbianie i operze tylko:4-. Generalnie funkcjonalność:5+, pełna personalizacja klawiszy, prostota obsługi i możliwość nieograniczonego rozbudowania softu. Np; wgrałem sobie programik SPB TV i mam darmową telewizje internetową (wlan lub wap)w tym kilka polskich kanałów kilka dobrych kanałów sportowych w tym 3 x orange sport, kilka informacyjnych BBC i fox, i dużo innych ciekawych. Co do samej idei klawiatury qwerty to jest to ideał, pisze się dużo szybciej i sprawniej może nie od razu ale po kilku dniach przyzwyczajenia zdecydowanie tak, POLECAM! Wcześniej miałem Samsunga Galaxy i5800 jak dla mnie to był prawdziwy koszmar, jadąc samochodem musiałem się zatrzymać żeby go obsłużyć, fakt do internetu był idealny ale tylko do tego do niczego innego po tygodniu miałem go dość.

  • 0

    154. ~petriwoj  2011-01-29 23:39:58  host: acty204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WYSZUKIWANIE Napiszcie jak działa przeszukiwanie w E72. Chodzi o przeszukanie telefonu, nie tylko kontaktów z książki, ale przeszukiwanie notatek, a nawet notatek do kontaktów. Można to zrobić na Blackberry, w Treo Palma, ale wyszukiwanie notatek w kontaktach nie działa w iPhonie 4. Dla mnie szybki dostęp do zasobów smartfona jest najważniejszy.

  • 0

    155. ~ona  2011-02-01 21:04:06  host: user-109-243-237-14.play-internet.pl

    Witam, Mam ten tel od 3 miesięcy, a teraz naszła mnie ochota na włączenie blokady telefonu, ustawiłam sobie standardowo 12345, ale właśnie teraz z chęcią bym z tego zrezygnowała, już nie chce za każdym razem wpisywać magicznej kombinacji cyfr. okazuje się, że nie wiem jak nie znalazałam funkcji :anuluj: i teraz zapytanie do Was jak mogę to zrobić?

  • 0

    156. ~ona  2011-02-03 10:36:06  host: user-46-112-202-20.play-internet.pl

    witam mam ten telefon jest bardzo ok, natomiast chciałabym się dowiedzieć jak mogę usunąć blokadę telefonu, która składa się z tych pięciu magicznych cyfr"12345" znam to hasło natomiast chciałabym już z tej opcji zrezygnować. Nie wiem jednak jak :-

  • 0

    158. ~tom  2011-02-11 10:26:27  host: orawska.deltanet.pl

    sms'y pisze się fatalnie, a muzyka lepiej brzmi na mp3 playerze.

  • 0

    159. ~ik`ey  2011-02-12 14:55:27  host: 87.204.189.72

    smsy, maile itd pisze się bardzo wygodnie.

  • 0

    160. ~Michał  2011-02-12 22:03:18  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    Telefon posiadam od Maja 2010. Do tej pory reklamowałem go 5 razy. Za piątym dostałem nowy ale niestety po 2 tygodniach znów sie psuje. Tym razem nie działa czujnik światła i pojawiły się martwe piksele na matrycy. Dziwnie też zachowuje się bateria bo przez dwa dni użytkowania trzyma pełny poziom a jak juz zacznie spadać to przez jeden dzień leci do zera. Mam już dość nokii. Jestem załamany tym telefonem. Kupiłem inny a z tym będę jeździł do serwisu do oporu. Nawet jak będą naprawiać 30 razy. Nie odpuszczę. A tak na marginesie dodam że serwis nokii to jakaś pomyłka. Zdarzało się że telefon wracał z reklamacji uszkodzony bardziej niż był oddany. Noki taka jak kiedyś już nie istnieje - bynajmniej dla mnie

  • 0

    161. ~grześ  2011-02-21 22:34:13  host: 217.97.240.55.meganet.net.pl

    Mam telefon od sierpnia. Zawiesił się raz lub dwa razy. Wifi śmiga. GPS bez AGPS potrzebuje kilku minut. Radio internetowe cud-miód, youtube, aparat ok - fotki z telefonu do oglądania na telefonie, bateria do tygodnia, sms-y miło ale bez polskich znaków wygodniej, bajerancka latarka. Przydatny kalendarz. Czysty dźwięk podczas rozmowy, bardzo dobry zasięg, sporo softu w OVI. Przydatna obsługa plików Office i PDF. Gmail skonfigurowałem bez większych problemów. Klapka baterii ciut za łatwo traci kontakt z telefonem. Fajny klawisz optyczny - nieco wytarta farba:). Spełnia moje oczekiwania.

  • 0

    162. ~Zbych  2011-02-24 13:14:25  host: 217067216114.u.itsa.pl

    Świetny` telefon`, po tygodniu się "spalił" - bateria grzała jak kaloryfer, zginął zasięg i zrobiła się atrapa.

  • 0

    163. ~  2011-02-26 10:48:15  host: user-109-243-2-143.play-internet.pl

    wykonanie jest bardzo dobre, bateria wyśmienita, po przesiadce z n95 uważam, że tylko filmy były lepsze i zdjęcia ale rożnica jest znikoma, klawiatura qwerty spisuje się rewelacyjnie (pisząc teraz właśnie jej używam - piszę z telefonu). Wifi nie testowałem bo nie miałem okazji, ale jeśli jest zasięg 3,5g w danym miescu to nawet kilkumegowe pliki przez email da się wysłać w kilkanaście sekund (na oko to transfer rzędu 3Mbit)

  • 0

    164. ~tika  2011-02-26 11:59:26  host: rv234.internetdsl.tpnet.pl

    polewcam!!!!mam go juz od 6 m-c bateria boska do tygodnia 'trzyma':)naprawde rewelka telefon:))Zbychu musiałes trafic na jakis dziki model;/;/przykro mi;/;/

  • 0

    165. ~Dawid  2011-03-01 09:05:25  host: brq71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiem krótko telefon nie ma sobie równych , a ich miłem oj miałem .....żadne htc itp czy zabawki dla burżujskich dzieci w stylu iphona , e 72 to profesjonalny sprzęt biznesowy naładowany na maxa wszystkim co tylko sobie można wymażyć.

  • 0

    166. ~martigues  2011-03-05 18:17:01  host: 91.11.90-79.rev.gaoland.net

    Telefon wart polecenia. Nie wiem skąd tak rozbieżne opinie na ceneo i telefon.

  • 0

    167. ~arczi  2011-03-07 21:20:11  host: 118-185.echostar.pl

    w Media Markt kosztuje 999 zł :)

  • 0

    168. ~adam  2011-03-08 19:16:46  host: hnp78.internetdsl.tpnet.pl

    jak z głośnikiem bo mam 3 tydzień i zaczyna charczeć jak to jest czy mam pecha czy to bolączka tego modelu?

  • 0

    170. ~Janusz  2011-03-10 16:02:22  host: 89-77-236-182.dynamic.chello.pl

    Witam wszystkich. nokię e72 użytkuję od około 8 miesięcy.Soft 031.023 którego nie mam zamiaru uaktualniać,nie brandowana,made in Finland. Od chwili wyjęcia z opakowania telefon sprawuje się wyśmienicie i jest godny polecenia osobie która potrzebuje narzędzia dla biznesu, bez niepotrzebnych w telefonie bajerów takich jak w Androidzie,który jest niedopracowany i czasami żyje własnym życiem pobierając niepotrzebne dane z internetu. OBUDOWA: korpus z bardzo dobrego odpornego plastiku, ramka i klapka baterii-metalowe.Ogólnie jakość spasowania na bardzo wysokim poziomie,idealnie leży w dłoni(pomimo Qwerty można obsługiwać jedną ręką)Jedyny minus to kurz dostający się po pewnym czasie pod wyświetlacz. ale łatwo go usunąć po odkręceniu 2 śrubek i zdjęciu panela przedniego- 15 min pracy,bez utraty gwarancji ! BATERIA: 5 dni normalnej pracy(wifi,rozmowy, poczta pobierana recznie,smsy) a po włączeniu trybu oszczędnego ok.9 dni. FOTO: 5 Mpix przyzwoite zdjęcia, ale mało mi na tym zależy. do robienia zdjęć służy przecież kompakt lub lustrzanka. NAWIGACJA. darmowa Nokii. Jak każda nawigacja ma swoje plusy i minusy. Ogólnie bardzo dobrze prowadzi do celu. Wyświetlacz dla navi wystarczający.( przecież na większych przekątnych widać to samo i tyle samo co na mniejszych !!! No i oczywiście symbian w stabilnej wersji softu( 031.023 radzę niepotrzebnie nie uaktualniać a w razie pogorszenia osiągów hard reset)dający wielkie możliwości personalizacji,instalacji wielu aplikacji. doskonała jakość rozmów i stabilna moc sygnału. Niektórzy powiedzą: ale procesor słabiutki,600Mhz,inni mają już 1Ghz. Tak mają, do prądożernych i wymagających aparatów. a symbian jest już przecież tak dopracowany że te 600 spokojnie wystarcza.- brak zawiech, zamulania itp. -oczywiście jak się człowiek postara to 1Ghz zawiesi na amen.Jednak to RAM jest troszkę za mało. E72 proszę też nie porównywać do dotykowców, muzycznych itp bo to przecież inna klasa aparatów. E72 to klasa biznes i kryteria ocen stosować

  • 0

    171. ~ma  2011-03-10 21:39:57  host: km.met.pl

    hej, czy wam też cały czas miga klawisz nawigacyjny na biało? bo rozumiem,ze on ma migac jak jest nieodebrana połączenie/wiadomosc, ale mi miga non stop co jakies 10sek.?? prosze o odp.;)

  • 0

    172. ~janusz  2011-03-11 14:50:03  host: 89-77-236-182.dynamic.chello.pl

    bedzie migał dopóki nie wyłączysz go w ustawieniach telefonu :ustawienia/ogólne/personalizacja/wskaźnik powiadamiania/odd.swiatłogot./ ustawić- wyłączone

  • 0

    173. ~slav  2011-03-12 07:26:54  host: 87-205-207-148.adsl.inetia.pl

    to wyłacz to miganie, jest opisane w instrukcji gdzie

  • 0

    174. ~  2011-03-14 12:41:48  host: pc164-208.elektron.ds.polsl.pl

    bo trzeba ustawić w ustawieniach żeby migał przy nieodebranej wiadomości

  • 0

    175. ~alex  2011-03-14 19:58:30  host: bfo228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 171. Możesz to usunąć w ustawieniach. Menu-> Panel Ster->Ustawienia->Ogólne->Personalizacja->Wsk. powiadamiania->odd.św.tr.got.->wyłączone i juz :)

  • 0

    176. ~176  2011-03-15 20:49:49  host: 178-36-189-120.adsl.inetia.pl

    telefon ma mój tata i sobie go ceni jest super bo bateria trzba ponat tydzien a nie 3 dni czy nawet 2 albo 1

  • 0

    177. ~ma  2011-04-01 11:42:39  host: 213.70.98.74

    dzięki wszytskim za odp.juz ogarnęłam jak wyłączyć miganie. natomiast chyba nie da się wyłączyć lampy błyskowej przy robieniu zdjęć? bo nawet jak zaznacze opcje bez flesza to i tak się włącza i mega daje po oczach ;)

  • 0

    178. ~leniuch  2011-04-05 10:19:59  host: user-46-113-255-15.play-internet.pl

    Najprostrzym sposobem na szybkie zablokowanie klawy w noki e72 to poprzostu nacisnac klawisz Właczania telefonu i wybrac zablokuj klawiature

  • 0

    179. ~MarioDeCampes  2011-04-13 19:43:03  host: dynamic-78-8-180-114.ssp.dialog.net.pl

    To jest wg Ciebie szybkie zablokowanie ??? A nie lepiej tradycyjnie, w czasie 0,5s ?

  • 0

    180. ~PLAY  2011-04-14 19:30:22  host: gvy172.internetdsl.tpnet.pl

    OD 15 KWIETNIA WYPRZEDAŻ W PLAY. E72 W ABONAMENCIE 59ZŁ BRUTTO, 350 MIN DO WSZYSTKICH I NIEOGRANICZONE POŁĄCZENIA W SIECI JEST ZA 1ZŁ.... masakra jakaś

  • 0

    182. ~miska  2011-04-19 18:22:45  host: user-188-33-73-227.play-internet.pl

    Telefonik bardzo fajny aczkolwiek strasznie wkurza mnie dzwiek migawki w aparacie ktorego nie da sie wylaczyc .. Podobnoz da sie to jakos zalatwic ale ja nie umiem .. :( Pomozecie ?

  • 0

    183. ~Jak wyłaczyć spust migawki  2011-05-05 16:57:00  host: rev-217.17.40.122.atman.pl

    Jest to opisane na telepolis na forum w odpowiednim temacie, poszukaj.

  • 0

    184. ~ro twa  2011-05-10 08:43:32  host: acqz221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czasami muli, i ten komunikat o ogólnym braku pamieci irytuje,aparat moze byc choc do mnie w telefonie to rzecz zbedna,klawiatura rewelacja,bateria rewelacja,jakosc rozmow rewelacja, wykonanie rewelacja z minusem, telefon nadaje sie do pracy i polecam go powaznym ludziom nie dzieciom aczkolwiek rozwazylbym zakup blackberry, moja e72 uzywam rownoczesnie z htc desire ktory niestety dla nokii i nie tylko tej (mialem dwa tyg n8) morduje ja w kwestii internet a konkretniej szybkosc,dostep do stron etc. aczkolwiek nokia to sprzet na ktorym mozna polegac chociazby bateria i klawiatura i nie zaczynalbym sporu na ttemat symbiana vs reszta ios nokia daje cos czego inni nie daja i odwrotnie, ogólna ocena telefonu 9/10.

  • 0

    185. ~Sauron  2011-05-18 00:27:07  host: dxq6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon totalna porażka. Przy przeglądaniu internetu wyskakuje komunikat brak pamięci, co jakiś czas trzeba robić reinstal softa bo wyskakuje bład systemu ktorego sie nie da inaczej usunać. Telefon zamula, niewygodne klawisze, bateria wcale nie taka dobra jak ją wszyscy chwala. Telefon nie jest wart ceny. ODRADZAM

  • 0

    186. ~  2011-05-29 09:18:09  host: bft118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy w tym telefonie jest jezyk francuski???

  • 0

    187. ~gigi  2011-06-10 14:25:44  host: ip-94-42-37-189.multimo.pl

    Jestem po aktualizacji softu 054 w Orange. Telefon jeszcze szybszy. Brak błędów. A tak wogóle to nie spotkałem się jeszcze z błędem brak pamięci.

  • 0

    188. ~  2011-06-18 19:50:57  host: z27-10.opera-mini.net

    Co ma znaczyć ostatnie słowo w wierszu "PDA (param.)": Symbian OS 9.3, Series 60 v3.2 --> UI

  • 0

    189. ~TOMAS  2011-07-12 20:35:56  host: cpc1-croy11-0-0-cust698.croy.cable.virginmedia.com

    zamiast microUSB wolał bym miniUSB...poza tym ok ;)

  • 0

    190. ~alfik  2011-07-25 12:46:53  host: 62.29.251.230

    Usunięte usterki: 1. pod szybką wyświetlacza kurz i w czasie wilgoci zupełnie zaparował (przy fot)- na gwarancji do serwisu- oddano mi telefon z nową obudową, 2. zawieszanie się oprogramowania- po kilkukrotnej aktualizacji softu wraz z usterką j.w. oddałem do serwisu- wgrano ostatnie oprogramowanie i jest OK, widocznie nawet przez aplikację ovi suite nie można do końca poprawnie zaktualizować telefonu. Dla gapowiczów z nawigacją Nokia Maps za granicą, wyłączcie metody pozycjonowania z wyjątkiem gps, bo pójdziecie z torbami w T-mobilu (nawet w Niemczech).

  • 0

    191. ~eli  2011-07-29 19:11:40  host: eqb70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, mam pytanie. Czy touchpad dziala przez np. rekawiczke? Nie chodzi mi o przesuwanie, lecz czy np. w zime bede mogla po prostu wcisnac OK.

  • 0

    192. ~iza  2011-07-31 17:41:45  host: euv116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy telefon posiada jakies klawisze dotykowe, oprocz klawisza optywnego?

  • 0

    193. ~arczi  2011-08-03 20:44:22  host: 118-185.echostar.pl

    #191 - tak, zimą będziesz mogła wcisnąć z racji tego, iż klawisz się wdusza...jedynie przesuwanie na boki, góra, dół nie będzie działać, ogólnie telefon ok, jedyny duży zarzut: klapka baterii, jakaś porażka, rusza się na boki i odstaje, tej klasy fon a taka lipa... ale reszta już jest ok, w skali od 1 do 5 daję ocenę 4+...

  • 0

    194. ~net  2011-08-07 14:05:01  host: 118-185.echostar.pl

    touchpad działa przez rękawiczkę ;) chodzi o dotyk, nie ważne czym...

  • 0

    195. ~Pasqd  2011-08-13 12:42:16  host: apn-95-41-221-188.dynamic.gprs.plus.pl

    Do klawiatury trzeba mieć drobne palce, ale mi na szczęście pisanie nie sprawia problemów - zadowolony jestem z niego bardzo :)

  • 0

    196.  2011-08-22 14:02:36

    Zamienię HTC Mozart na nowa nokie e72. telefon kupiony 20.08.2011, posiada 23 miesieczna gwarancje. HTC posiada mala ryse na wyswietlaczu.

  • 0

    197. ~Joanna  2011-08-26 19:10:29  host: ip-91-193-196-40.enterpol.pl

    Witam! Mam nokię E72 od ok miesiąca i wszystko do tej pory działało ok, ale dzisiaj zauważyłam, że klawisz Navi mi nie działa, tzn. raz działa raz nie, czasem w ogóle nie reaguje na dotyka a gdy już zareaguje to tylko a chwilę. Czy ktoś miał podobny problem?

  • 0

    198. ~agata  2011-08-26 20:14:05  host: 212.122.223.78

    Czy wie ktoś może jak usunąć znaczki @ w górnym lewym rogu pulpitu (obok 3G). Mam ten telefon od niedawna i nie wiem czy coś jest włączone, czy czasem coś się nie pobiera.

  • 0

    199. ~ah  2011-08-31 21:03:08  host: 89-79-44-17.dynamic.chello.pl

    "normalny" nei wieem czy wiesz ale e 71 tez ma autofocus klawisz "T"

  • 0

    200. ~posiadacz xd  2011-09-01 14:37:57  host: user-188-33-47-30.play-internet.pl

    mam ttelefon dwa tygodnie ladowalem go raz jak na razie i wgl na nowym sofcie i przy karcie 4gb nic mi nie muli i to chyba najlepszy telefon jaki miałem :) polecam i pozdrawiam :D

  • 0

    202. ~tomasz  2011-09-11 11:47:33  host: pc238.ajc.com.pl

    Mam ten telefon już prawie rok w międzyczasie 2 razy padł głośnik z przodu.Naprawili na gwarancji.Poza tą usterką która jest bolączką tych telefonów to nic się nie dzieje.

  • 0

    203. ~Kuba  2011-09-27 20:38:02  host: ip-79-175-222-114.cable.smsnet.pl

    bardzo udany model finów acz nie bez wad. Jak to przy symbianie telefon się ścina. Aparat nie należy do najlepszych. Lampa błyskowa ustawiona na auto odpala się za każdym razem nawet przy bardzo dobrym świetle. Nie da się wyłączyć dźwięku migawki. Słabe nadajniki/odbiorniki zarówno gsm, gps i wi-fi ale to przeżycia. Głośnik nie daje rady z czystością dźwięku przy głośniejszym słuchaniu. No ale nie jest to telefon stricte muzyczny. N73 w tym wypadku jest lepsza. Spasowanie tylnej klapki to losowa sprawa. Ja nie narzekam acz lekkie luzy są. Trzymałem w rękach sztukę gdzie klapka w ogóle się nie trzymała ;). Ubogi sygnał wibracji przy odbiorze sms jeśli ustawimy na profil "Cisza"-nie do zmiany.

  • 0

    204. ~Kuba  2011-09-27 20:52:17  host: ip-79-175-222-114.cable.smsnet.pl

    Zalet ten telefon ma mnóstwo. Między innymi świetny wyświetlacz, naprawdę bogata paleta barw. Odtwarzacz muzyczny w połączeniu z dobrymi słuchawkami spisuje się świetnie. Gra czysto i wyraźnie (test ze słuchawkami Sennheiser PX90 i HD 238). Ergonomia na wysokim poziomie. Obudowa wbrew pozorom solidna. Testowana o chodnik z wysokości ok 1,5m. Telefon po ponownym złożeniu działa bez zarzutu a na obudowie nie widać uszkodzeń. I chyba największa zaleta tego modelu to bateria. Litowo polimerowe ogniwo sprawia że telefon pomimo dużej eksploatacji trzyma ok 4-5 dni. Swoją drogą dlaczego producenci nie stosują już tylko tego typu baterii? Ogólnie jest to urządzenie uniwersalne zarówno dla ludzi interesu jak i zwykłych użytkowników. Zwłaszcza dla tych którzy nie są przekonani do dotykowych wyświetlaczy.

  • 0

    205. ~dr.dos  2011-11-06 18:14:06  host: pub-114.7.net-kontakt.com.pl

    mam ponad rok. tel kozak, co z tego że muli czasem, czy aparat słaby. ale sms'y na nim jak się pisze to można powiedzieć że z prędkością teżewe, a bateria hmmm ładowarka jest po kilku dniach szukana, można powiedzieć że nawet jest nie potrzebna ;) tak trzyma. prostota w obsłudze itd ogólna ocena od 0-10 ??? daje 14

  • 0

    206. ~k5959  2011-12-16 17:58:29  host: adoe170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam problem z tym telefonem a mianowicie; Kontakty mam posortowane wg.nazwisk np. Kowalski Jan Podczas wyszukiwania wpisuje literkę K, a mi się wyświetla Nowak Kazimierz, bo w tym drugim wpisie jest Kazimierz. Nie mogę też ustawić tak, aby kontakt w książce tel. był widoczny z numerem telefonu. Może to drobnostka, ale wkurzająca. Jeżeli wiecie jak sobie z tym poradzić proszę o pomoc. Przecież Kowalski może mieć kilka telefonów np. domowy, komórkowy czy służbowy jak mam wiedzieć, na który dzwonię.

  • 0

    207.  2011-12-24 08:54:11

    Kilka spostrzeżeń. Generalnie lubię telefony "kalkulatorki".Miałem już kilka tego typu słuchawek np E61,Asusa 530w. Bałem się trochę,że będę miał problem z precyzyjnym wyborem znaków z klawiatury - tak wydawało mi się gdy ją próbowałem w salonie - ale po paru dniach uczucie minęło.Owszem nie jest tak komfortowo jak w e61 ale nie jest źle.Telefon działa bardzo stabilnie.Zero zmulenia i zawieszek oprogramowanie v 071.004. Bateria dobra.Bardzo intensywna praca przez 2-2,5 doby (2 h rozmów, 2 h radia, non stop synchronizacja e-mial).Wyświetlacz ma bardzo dobrą ostrość i odwzorowanie kolorów.Dźwięk dobry ale nie powalający na kolana.Przyjemnie rozwiązanie to klawisz nawigacyjny w formie dotykowej.Słuchawki w zestawie nie najgorsze ale niestety niepraktyczne z silikonowymi obwódkami. Z rzeczy za które chcę skrytykować e72 - za mały wyświetlacz do wygodnego przeglądania www - Mniej precyzyjny i wolniejszy niż w np c6 GPS - Brak możliwości wyłączenia dźwięku migawki (w moim sofcie nie ma takiej możliwości podobno w innych działa wyłączenie dźwięku ostrzeżeń w milczących profilach)) Ogółem telefon dobry jeśli chodzi o jego działanie i stabilność ale niestety ma kilka minusów

  • 0

    208. ~  2012-01-03 20:46:36  host: adok102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon powinien służyć do telefonowania, jeżeli ma wiele funkcji potrzebnych, do czego innego za to mu chwała. Ale jak pisałem w poprzednim poście żeby znaleźć opis w książce telefonicznej aczynającą się na literę K i wpisując ją on pokazuje mi kontakt na J, bo w opisie w drugim członie jest ta litera to jest wkurzające np. Kowalski Jan. Nie ma możliwości ustawienia źeby było normalnie, albo ja nie wiem jak to zrobić. Drugi podstawowy błąd w oprogramowaniu nie ma możliwości aby w kontaktach było widać nazwę i nr telefonu. Nie chciałbym przypadkiem zadzwonić do żony Kowalskiego na domowy zamiast do niego na komórkę. Po co mam modzić w opisach Kowalski komórka, Kowalski domowy.Może to nikomu nie przeszkadza, ale mnie wkurza i jeszcze chwila i telefon zostanie zmieniony na bardziej normalny.

  • 0

    209. ~ziomek ;D  2012-01-11 17:57:29  host: ip-93-154-197-81.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    wie ktoś gdzie może jest stoper bo nie moge znalesc?

  • 0

    210. ~Michał  2012-01-31 22:15:24  host: host-89-231-130-220.rawamaz.mm.pl

    Czy jest w tym telefonie udogodnienie dla osób piszących smsy w postaci "rozmow" , tj. nie klasycznej skrzynki odbiorczej tylko wymianie wiadomości przypominającej rozmowę w komunikatorze.

  • 0

    211. ~machal71  2012-02-19 01:13:21  host: ip-85-202-40-140.eltronik.net.pl

    Cześć.Telefon mam od czerwca 2011.To bardzo praktyczna maszynka do komunikacji z ludzmi!Bateria Ok.Jestem muzykiem na słuchawkach słucham sporo muzyki-jest wspaniale.Gps kapitalny!Klawiatura ...to uwielbiam w tym fonie.Wygląd wspaniały! Strony www???? Otóż jest opcja dopasowania strony do ekranu i jest bardzo dobrze ...przy czym jestem krótkowidzem ( szkła minusy ) dla mnie super . Jeszcze maile - mam opcję przeglądania co 30 minut (mały pobór neta )i działa wyśmienicie !!!!Gorąco polecam ten mini laptopek!Smartfon (sprytny telefon)- odpowiednie klawisze maja skróty i to jest SPRYTNE ! Ponadto ...to wciąż telefon do rozmów i sms'ów.

  • 0

    212. ~yo  2012-02-29 20:40:30  host: amv153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam już ponad rok, jestem z niego zadowolony, wypisze jego + i - . Wady: 1. Symbian = zawias raz na 2 tygodnie i to taki porządny, zdarza się że leży pół dnia i nikt się nie dodzwoni ani sms nie dojdzie, jest jak wyłączony a wygląda jak by działał, trzeba wyciągnąć baterie inaczej się nie odwiesi. 2. Przeglądanie internetu na stosunkowo małym ekranie lekko uciążliwe. 3. Słaby odtwarzacz muzyczny - zarówno sterowanie jak i dźwięk (z Equalizera nie da się wydobyć zadowalających ustawień dźwięku). 4. Nie znalazłem stopera. Zalety 1. Bateria! Nie pamiętam o ładowaniu bo nie muszę :) 5 dni spokojnie przy normalnym używaniu. 2. Klawiatura jest genialna, pisze się szybko i wygodnie, oprócz tego cieszą funkcje jak z komputera ctrl+C ctrl+V itp. itd. 3. Mocne wifi, w codziennym użytkowaniu internetu nie pobiera dużo kb. 4. Wygląd, jakość materiałów i dobrze pomyślana budowa. 5. Latarka - mała rzecz a cieszy, bardzo przydatna! Polecam ten telefon wszystkim! Ogólna ocena +7/10

  • 0

    213. ~nikt  2012-03-05 21:56:36  host: 91.222.58.151

    Polecam ten fon z czystym sumieniem. Chyba najlepsza nokia jaką miałem/a miałem ich kilka/.Bardzo dobry aparat.Bateria 5-7 dni.Ani razu przez 1,5 roku się nie zawiesił.Zasięg rewelacja.Metalowa obudowa i obsługa klawiatury na medal. Ogólnie w tej klasie telefonów 10/10 pkt.Do normalnego dzwonienia i pisania sms nie ma lepszej opcji. Jeżeli szukacie bajerów i wodotrysków polecam iphone4.

  • 1

    214. ~nikt  2012-03-17 20:24:53  host: 91.222.58.151

    Najlepsza nokia jaką miałem. Klawiatura po prostu rewelacja,zasięg rewelacja, bateria rewelacja itd. Metalowa obudowa, perfekcyjna jakość wykonania. Dźwięk w słuchawce bardzo dobry w obu kierunkach.Przez 1,5 roku nie zawiesił się ani razu /czysty soft bez brandu/. Bardzo dobre zdjęcia. Ogólnie 10/10

  • 0

    215. ~beatka  2012-03-18 04:09:28  host: wap.plusgsm.pl

    dla mnie strzal w dziesiatke. Goraco polecam. Ja kupilam prawie dwa lata temu za 300 zl na gwarancji wiec mysle ze sie oplacalo zainwestowac i poza tym nie zauwazylam zadnych problemow opisanych przez was powyzej. Pozdrawiam

  • 0

    216.  2012-04-09 09:45:31

    205. ~dr.dos@@ słaby aparat foto??? Chyba o innym telefonie mówisz. Aparat jest bardzo przyzwoity. Lepszy niż w 90% niby wypasionych nowych zabawkach.

  • 0

    217. ~rozczarowany  2012-05-28 11:56:25  host: host-194-24-164-207.system-sat.pl

    mam ten telefon kilka miesięcy i moim zadaniem nie ma większego bubla ciągle się zawiesza działa wolno oglądanie plików wideo jest prawie nie możliwe. klawiatura to pomyłka oznaczenia na klawiszach nie odpowiadają temu co pojawia się na ekranie

  • 0

    218. ~podróba  2012-06-02 16:10:23  host: ip-78-30-111-58.free.aero2.net.pl

    te ~rozczarowany ! z tego co piszesz to ty chyba jakąś podróbę kupiłeś hehe :P

  • 0

    219.  2012-07-01 23:20:27

    ~rozczarowany, chyba kupił chińska imitację telefonu od cyganów co wciskają na ulicach niby e72 po 100 czy 150 zł :P To jakaś plaga ostatnio :] Poza zbyt mała ilością pamięci RAM to całkiem przyzwoity telefon.

  • 0

    220.  2012-07-29 19:05:12

    Używałem przez 2 lata E71, a następnie E72. Czasami się wiesza, to prawda. Taka to już przypadłość Symbiana. Ale ten telefon ma wszystko co jest potrzebne nawet wymagającemu użytkownikowi, klawiatura wyśmienita, obudowa także, Używam ponad 2 lata ma już prawie 1000 godzin nagadane i chodzi dalej jak złoto. Naprawde dobry telefon z bardzo dobrą baterią. E6 też jest super, ale bateria to Góra 2 dni. Jest po prostu trochę przeciążona bajerami. Ale E72 plecam każdemu.

  • 0

    221. ~daniell  2012-08-05 21:54:39  host: 126.155.246.94.ip4.artcom.pl

    Witam. Gdzie w tym telefonie dokłądnie znajde stoper i minutnik ;) zz góry dzięki ;)

  • 0

    222.  2012-08-09 15:00:45

    Wielu użytkowników E72 zarzuca tej słuchawce częste wieszanie się. Otóż trzeba nam pamiętać, iż telefony z Symbianem wymagają okresowego resetowania. Należy utworzyć kopię zapasową na karcie pamięci (kontakty, ustawienia itd.), a następnie zresetować telefon kodem (*#7370#) Po takim restarcie telefonik chodzi jak nowy, szybko i sprawnie około 2 miesięcy. A później to samo. I jeśli będziemy pamiętać o tym, to naprawdę nie będziemy narzekać, bo wszystko będzie działać jak należy. Pozdrawiam!

  • 0

    223. ~ffrraacceekk  2012-08-27 12:40:53  host: emp178.internetdsl.tpnet.pl

    miałem ponad rok i nie polecam. pod wyswietlacz dostaje sie kurz i inne zanieczyszczenia (serwis okolo 15 zl i po dwoch dniach na nowo to samo). obudowa kiepsko spasowana, telefon wiesza sie srednio kilka razy na dzien, szybkosc dzialania rowniez nie poraza. wysylanie maili po kilka razy (bo niby nie wyslal, a tak naprawde odbiorca dostal kilka takich samych maili) to jakas katorga. lepiej kupic np. blackberry 8520 i cieszyc sie porzadnym telefonem, szybkim i niezawodnym. zdecydowanie na minus - przynajmniej egzemplarz ktory posiadalem. dodam jeszcze, ze wypadl raz z kieszeni (na wykladzine!!!) i obudowa sie rozkleiła. telefon nowy z ery kupiony.

  • 0

    224. ~wolny  2012-08-31 16:30:54  host: si-niep-63b-13-1.e-siemianowice.pl

    Poprzednio mialem C7 i wszystkie bajery które sie w niej znajdowały lecz był cieżki w użyciu, brak autofocusa itp wiec padła decyzja na E72!!! Telefon jak dla mnie najlepszy jaki do tej pory mialem i moge stwierdzić z nadal jeden z najlepszych na rynku. Nokia swietnie leży w ręce, jest solidnie zrobiony, z dobrych materiałów i kapitalnie sie prezentuje, tylna klapka ma może za słaby zaskok ale w niczym to nie przeszkasza. Plusem jest bateria która jest niesamowita! Telefon w moim przypadku przy intensywny uzytkowaniu wytrzymuje mi 5 dni, przy słabszym 7 dni a w spoczynku do 14 dni i to jest najwazniejsze by miec pewność ze telefon nie rozładuje sie w trakcie rozmowy! Mamy prosty, przejrzysty wyswietlacz, wygodna klawiature i skróty klawiszy! Jakosc rozmów w tej słuchawce bardzo dobra, nie traci zasiegu, posiada wszystkie przydatne funkcje dnia codziennego, świetny aparat z autofocusem który robi kapitalne zdjecia oraz zdjecia dokumentów itp latarka która bardzo sie przydaje mamy ja cały czas przy sobie, wifi oczywiscie oraz darmowa nawigacje która bez problemu daje rade w normalnych warunkach i doprowadzi nas do celu! Nokia posiada naprawde dużo zalet ale również zauważyłem drobne wady typu brak wyłączenia dzwieku migawki w nowszym oprogramowaniu, stale podswietlanie flesha w momencie zdjecia nawet gdy go odhaczymy i to chyba tyle. Ogólnie telefon polecam w 100% dla osób ceniacych sobie klase i swobodę użytkowania!

  • 0

    225.  2012-09-03 23:57:22

    223@ Jak sie dba o telefon to kurz sie nie dostaje. A co do wieszania to jest coś takiego jak aktualizacja oprogramowania. Jak ktoś używa jakiegoś zabytkowego oprogramowania z błędami to moze i sa takie objawy. Ja tam sobie chwale ten telefon.

  • 0

    226.  2012-09-24 18:11:52

    22$ - flash włącza sie nawet jak go odhaczysz dlatego by telefon łatwiej mógł ustawic ostrość. Jeśli zwolnisz migawkę lampa nie błyśnie ;]

  • 0

    227. ~szary  2012-10-08 10:53:45  host: 89-78-97-6.dynamic.chello.pl

    Mam ten Telefon 3 lata i sprawuje się tak jak pierwszego dnia, czyli świetnie. Bawią mnie opinie typu "telefon się zawiesza kilka razy dziennie" itp. jak się syfu na wrzuca to każdy telefon łapie zawieche. Mam kartę 8 gb i ponad 500 zdjęć, parę godzin muzyki i kilka dokumentów. Galerię zdjęć po synchronizacji z komputerem telefon kilka chwil ładował, ale po wczytaniu plików za każdym razem gdy się w nią wchodzi już wszystko jest załadowane i chodzi płynnie. Z kurzem poradziłem sobie w prosty sposób śrubokręt torx wykręcam 2 śrubki i po problemie. W między czasie kończył mi się jeden z abonamentów i wziąłem e52 i to była porażka w przeciągu 8mis. 3 razy serwisowana z powodu bardzo cichego głośniczka a e72 śmiga aż miło (ani razu w serwisie). Porysowany panel, klawiatura? dziecko jest w stanie wymienić. Dla osób które nie chcą żenić się z ładowarka gorąco polecam, telefon jak już wspomniałem mam 3 lata to samo tyczy się baterii, do dziś trzyma mi minimum 4 dni.

  • 0

    228. ~pytajnik  2012-11-21 20:59:36  host: user-5-173-212-14.play-internet.pl

    Czy w telefonie można w jakiś sposób powiększyć te malutkie litery ? Pytam bo zastanawiam się nad kupnem o oglądałem w sklepie.

  • 0

    229. ~bla  2013-01-03 18:24:49  host: 212.160.172.70

    228 . Jasne! Ja przeszłam z E63 i jestem zadowolona dużo bardziej! Polecam. Wszystkie smartphony sie kryja.

  • 0

    230. ~daniel  2013-02-12 17:35:20  host: 22.80.41.31.ip4.feromedia.eu

    ile dni trzyma bateria

  • 0

    231. ~ma7y  2013-02-27 16:35:28  host: 241net61.net.zeork.com.pl

    Co wybrać? E72 czy E71? I czemu? Osobiście słyszałem, że E71 mimo, że starszy jest lepszy-mimo braku paru rzeczy jak latarka, gorszy aparat, Jack 3,5mm(ale przy przejściówce to nie problem), procek gorszy, ale za to ramu ponoć więcej ma E71. No i e71 mi się bardziej podoba i jest tańszy. ?

  • 0

    232. ~blazej  2013-03-08 00:50:03  host: xdsl.216.c74.petrotel.pl

    230. mi trzyma około 7 dni przy normalnym używaniu, czyli rozmowy, smsy, muzyka i internet. Polecam

  • 0

    233. ~e72  2013-03-11 13:49:08  host: 241net61.net.zeork.com.pl

    Jedyną wadą w wykonaniu jaka od razu się rzuca w oczy to luz klapki od baterii..nie jest dopasowana idealnie niestety, albo by się przydało więcej zaczepów na nią.

  • 0

    234. ~e72  2013-03-11 16:45:02  host: 241net61.net.zeork.com.pl

    Cofam post 233, już się uporałem z luzem na klapce, wystarczy lekko podgiąć w odpowiednim miejscu i nie lata.

  • 0

    235. ~Mateusz  2013-05-10 12:03:47  host: 195.117.61.58

    Jeśli ktoś chciałby kupić Nokie E72 to proszę o kontakt. bardzo dobry stan, bateria ładnie trzyma, simlock orange. 508903189 email: matti.15@o2.pl Cena do negocjacji :) Zadzwoń, a na pewno się dogadamy :)

  • 0

    236. ~Ja  2013-06-11 08:20:50  host: hho66.internetdsl.tpnet.pl

    Proszę o informacje czy jest mozliwość ustawienia wyświetlania sms-ów w "chmurkach" w stylu gg tzn sms-y przychodzące i wychodzące w jednym miejscu?? czy da sie segregować według kontaktów??

  • 0

    237. ~  2013-06-22 10:42:36  host: daf115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Żeby zrobili taki telefon ale nie w formie kalkulatorka i na dwie karty SIM to bym na pewno kupił. A tak muszę się zadowolić Nokią 301 Dual SIM.

  • 0

    238.  2013-06-22 20:29:34

    Kupiłbym bo dobry telefon ale nie lubię telefonów kalkulatorków. Tak czy inaczej jest to dobry telefon stylizowany na produkowaną do dziś Nokię E52.

  • 0

    239. ~  2013-06-24 20:59:15  host: euw39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To jest Nokia E52 w wersji kalkulatorkowej :) Trochę szkoda że w Nokii E52 nie dali autofocusa tak jak tutaj.

  • 0

    240. ~Stiopa  2013-06-28 15:21:29  host: adsl30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do #236: nie ma widoku "dymków", ale podglądając SMS-y przez opcję "szukanie" (lupa na poziomej belce ekranu głównego) i dalej "wiadomości" otrzymujesz podgląd SMS-ów (i MMS-ów) przychodzących i wychodzących w porządku wstecznie chronologicznym z jednoliniowym podglądem treści, więc bardzo zbliżony efekt. Jeśli w tym widoku wpiszesz w pole u dołu ekranu nazwę kontaktu (lub jej fragment), to wyfiltrujesz wiadomości do i od tego kontaktu. Oczywiście w podstawowej skrzynce SMS (menu "wiadomości") można sortować wiadomości według kontaktów, ale osobno dla skrzynki odbiorczej i nadawczej.

  • 0

    241. ~użytkownik E72  2013-06-28 18:36:38  host: adsl30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dziwne opowieści niektórzy tu snują. Mam ten telefon już 3 lata i nic mi się w nim nie odkleja, nie mam grama kurzu pod wyświetlaczem a soft się nie wiesza... Bez urazy, ale jeśli ktoś żyje lub pracuje w brudnym otoczeniu, gdzie ustawicznie gniecie i obtłukuje telefon, nagrzewa go lub mrozi, to nie świadczy to o słabej jakości E72 - to jest telefon klasy BUSINESS a nie HARDWORK. Dla jasności - nie jestem ciotą i telefon noszę w kieszeni bez żadnego futerału (fakt, że nie pakuję tam jednocześnie kluczy ani monet). W ciągu tych 3 lat przytrafiło mu się kilka upadków nie tylko na dywan ale i na beton a nawet marmur - efekt: kilka zadrapań na "boczkach" ale nigdy się nie rozpadł ani nie "rozszedł w szwach" a o uszkodzeniu jakichkolwiek czujników czy układów technicznych w ogóle nie ma mowy. Soft uaktualniałem (ostatnia dostępna aktualizacja Nokii z 09.06.2011) - żadnego syfu (gierek, darmowych antywirusów itp.) nie ściągam. Myślę, że to, co ten telefon oferuje w stanie fabrycznym i tak czyni z niego wyśmienite narzędzie o wielu zastosowaniach (nie tylko komunikacyjnych). Ten aparat tak mi podpasował, że Galaxy S Plus, który dostałem rok temu wraz z kolejnym aneksem do umowy, po 6 tygodniach powędrował do szuflady - E72 okazał się dla mnie wygodniejszy w codziennym użyciu. E72 nie jest "kalkulatorem" - proszę sobie porównać sprawność wprowadzania adresu w nawigacji w E72 i E52 - w zasadzie to tu nie ma porównania :-) E72 jest po prostu wygodnym i niezawodnym narzędziem. Osoby, które pamiętają jeszcze czym jest smartFON, będą zadowolone. Do przeglądania www (!), YT, FB i sweetfoci Android z pewnością okaże się lepszy!

  • 0

    242. ~  2013-07-12 14:11:40  host: user-94-254-211-181.play-internet.pl

    Dobry telefon, ma praktycznie wszystko co trzeba (wyświetlacz z pełnymi kolorami, dobra bateria, autofocus), szkoda tylko że Nokia nie potrafi zrobić takiego telefonu w wersji nie klawiatury QWERTY tylko zwykłej klawiatury telefonicznej.

  • 0

    243. ~  2013-08-04 15:03:45  host: aer176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon prawie nowy kupiłem od tygodnia. Bardzo dobry, ma wszystko co potrzeba, Symbian wgrałem na nowo (refurbished) i działa jeszcze lepiej. Bateria trzyma przy włączonym 3G około 4 dni przy sporadycznym rozmawianiu, korzystaniu z WiFi i aparatu. Przycisk optyczny Navi najlepiej wyłączyć w opcjach - często samo przeskakuje bez potrzeby w przypadku muśnięcia palcem - to tak jak w dzisiejszych telefonach dotykowych przez co tez raczej nigdy nie będę chciał telefonu dotykowego.

  • 0

    244. ~a_s  2013-09-07 14:02:05  host: 37.45.161.57

    Ratunku!!! Mam e72 od września 2008 r. (5 lat!!!). To - jak dla mnie - najlepszy telefon. to taka nasza mała rocznica ;-) niestety, muszę kupić nowy e72. Dostępność wyłącznie w sklepach internetowych. Proszę poradzić: gdzie mogę 'bezpiecznie' kupić nowy smartfon e72?

  • 0

    245. ~Drask  2013-09-12 22:55:48  host: 79-139-57-196.rzeszow.hypnet.pl

    Posiadam aktualnie motorolę defy plus a jako drugi telefon właśnie E72. Do internetu, nawigacji - motorola. Do dzwonienia, pisania dużej ilości(klawiatura którą "czuć" nigdy nie zastąpi dotyku, przynajmniej mi), a także do robienia zdjęć bdb jakości - nokia. Oczywiście bateria trzyma ok. tygodnia nawet przy codziennych rozmowach i ponad 2 tygodnie bez rozmów - w motorolce jest to odpowiednio jakieś 2 dni przy rozmowach, bez rozmów ok. tygodnia. Ogólnie E72 to jeden z lepszych telefonów jakie miałem, przez 2 lata lekko starła się obudowa(noszony w kieszeni), bateria trzyma tak jak na początku, bardzo przyjemnie się dzwoni/pisze, raz na jakis czas się zawiesi(motorolka średnio co 2 dni ;)

  • 0

    246. ~  2014-01-21 15:03:17  host: h229048.net.pulawy.pl

    jak do pioruna mam wylaczyc ten telefon? gdzie znajduje się przycisk zasilania, jestem posiadaczka I-phona i nie mam pojęcia jak się toto obsluguje.

  • 0

    247. ~aegean  2014-10-08 13:14:24  host: aaev99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do E72 powróciłem po dłuższych lub krótszych epizodach z Nokia N8 i Lumią 920. Oba, zwłaszcza lumia wysiadają jeśli chodzi o funkcjonalność. Baterii nie ma nawet co porównywać, E 72 przy nowoczesnych telefonach to prawdziwy długodystansowiec. Dlaczego wróciłem do E72? 1. Wygoda przy wprowadzaniu tekstu. 2. Szybkość i prostota jeśli chodzi o funkcje czysto telefonicznie, a więc sam telefon, książka telefoniczna, wiadomości. 3. Rozmiar 4. Lampka powiadamiająca, której bardzo brakuje w Lumii. Z drugiej strony jakby tam jeszcze zainstalowali takie udogodnienie, bateria nie wytrzymałaby dnia przeciętnego użytkowania. Dnia, nie doby. 5. No i coś o czym juz wspomniałem: bateria. Mimo tego, że moja E72 ma już ponad 4 lata, bateria zapewnia 3 dni pracy, a tej pracy ma naprawdę sporo :).

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-87-119-171.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet