Nokia E71 - opinie
Telefony Nokia Nokia E71 Opinie o Nokia E71

Nokia E71

w sumie: 200
  • 0

    1.  2008-06-16 16:04:17

    Szkoda że jeszcze nie dodali wyjścia AV.

  • 0

    2. ~SM@LI  2008-06-16 17:04:54  host: ejz142.internetdsl.tpnet.pl

    Już się nie mogę doczekać

  • 0

    3.  2008-06-16 21:11:51

    Jeszcze tylko radio by się przydało i byłby super :-) Jednak wizualnie bardziej mi się chyba podoba E61i. Niech tylko wejdzie, trochę stanieje i biorę :-)

  • 0

    5. ~ostry  2008-06-17 13:25:43  host: c22-183.tvkturek.pl

    Telefon chyba dla dzieci sądząc po rozmiarach przycisków na zdjęciach z oficjalnej prezentacji. Co do wyświetlacza to moim zdaniem też klapa zrobiony na siłę który ma się nijak do tego z E61. Funkcje wypadają już lepiej ale i tak firma wyszła by lepiej gdyby odświeżyć już "starą" i niezawodna E61 nie obcinając przy tym jej plusów czyli właśnie wyświetlacza i wygody pisania.

  • 0

    6. ~jolka  2008-06-18 12:01:30  host: public-gprs103288.centertel.pl

    e51 z klawiatura qwerty polecam... lampa miodzi :D

  • 0

    7.  2008-06-20 15:17:40

    Kwintesencja urządzenia mobilnego.

  • 0

    8.  2008-06-20 22:01:35

    Dobry telefon do biznesu, nie dla nastolatka szpanujacego telefonem w szkole...

  • 0

    9.  2008-06-21 12:00:14

    Cegła jak nic:)

  • 0

    10. ~september  2008-06-24 17:25:49  host: xdsl-815.zgora.dialog.net.pl

    GIBOL cegła to ty jestes

  • 0

    11. ~krak  2008-06-25 10:55:28  host: abmn87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moim zdaniem telefon ekstra. Jest lżejszy od E61, a nowych funkcji jest sporo. Nie ma za to drugiej kamery, więc ciężko będzie prowadzić telerozmowy. P.S. A radio to ten telefon posiada - sprawdzałem na stronie producenta.

  • 0

    12. ~czacha  2008-06-26 07:43:57  host: host-89-231-160-2.wolow.mm.pl

    super fon i tak was an niego nie stac wiec nie macie co tutaj pisac... dla was co najwyzej szrot w stylu k750 itp.

  • 0

    13. ~Damien  2008-06-27 15:14:47  host: ncc.znet.pl

    Już niedługo w Play

  • 0

    14.  2008-06-28 08:52:22

    Na allegro dostępne z Nokia Poland od 1449 pln a na ceneo.pl od 1299 pln.

  • 0

    15. ~Wlodek  2008-06-28 18:58:22  host: axp194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupilem dzisiaj w Saturnie. Zaje..ty telefon. Przyciski co prawda troche za male dla moich duzych palcow, ale da sie wytrzymac. Smiga milo. Nie bede podsumowywal na razie, ale w mojej opinii jeden z lepszych ostatnio produktow Nokii. Ma radio, dziala i nie trzeba stroic recznie - wystarczy pobrac czestotliwosci z neta. Malutki, wygodny, troche moze ciezki, ale solidnie wykonany. Nic tylko kupowac :)

  • 0

    16. ~Wlodek  2008-06-28 20:25:15  host: axp194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Druga kamere do wideorozmow Nokia ta ma. Jakosc z Wawie bardzo dobra.

  • 0

    17.  2008-07-01 19:12:25

    Czacha, zamilcz... Wróć do piaskownicy i pobaw się z kolegami... A telefon stylowy, choć nie dla mnie. Funkcje niczego sobie, oby konstrukcja była wykonana z dobrego tworzywa. Co do ceny, zaraz po premierze w Polsce po 1200-1500zł, po 6-ciu miesiącach poniżej 1000 ;-)

  • 0

    18. ~issa  2008-07-03 22:24:25  host: inet20909ni-1.eranet.pl

    Pierwsze co uderza w e71 - fatalny interfejs. Po prostu fatalny. Te ikonki... Dramat... To musiał chyba robić jakiś dywersant z Microsoftu. Wiem , że coś trzeba było zmienić na siłę , dodawać kolejne cyferki do FP , ale Menu jest , najdelikatniej mówiąc dziecinne. I niestety nie da sie tego zmienić tematem , przynajmniej na tę chwilę , próbowałem z tematem iPhone , nic , ikonki są dalej takie same. Pewnie to kwestia czasu , ale Nokia MUSI to zmienić , kompletny niewypał. Wbrew pozorom nie jest to taka błahostka , przeciwnie , przykład Motoroli pokazał do czego prowadzi niestrawne Menu. Druga rzecz - jest cholernie szybka. Przy e61/e61i to prawdziwy demon , zasuwa tak samo gladko jak e51. Aaparat - wiem , że Ciebie to nie za bardzo interesuje , ale w porównaniu z e90 , jest gorzej , z kolei porównując do e61i zdjęcia są siłą rzeczy lepsze , ale uważam , że Nokia mogła się bardziej przyłożyć. To szumnie nazywane "aparatem" , to małe kółeczko , które mówi samo za siebie. Pociechy z tego dużej nie będzie , ale jest tryb makro i wszystkie te inne cuda z n73 czy e90 , więc jakiś postep jest. Ciekawa sprawa - ostrośc łapie się automatycznie przyciskając literkę "T". Nie jest to za wygodne , kiedy zaraz potem trzeba nacisnąć "joya" , żeby zrobić zdjęcie

  • 0

    19. ~issa  2008-07-03 22:24:54  host: inet20909ni-1.eranet.pl

    Ekran - nie ma się tego wrażenia po prostu ideału , jaki miało się biorąc do ręki n73 czy e61i. Ekran jest moim zdaniem jak gdyby błady , nawet podkecenie jasności na maksa niewiele zmienia , ale w sumie da się to przełknąć. Obawy dotyczące wielkości były w sumie bezpodstawne. W porównaniu do e61i stracił 1cm , ale spokojnie wygodnie da się korzystać z Mini Opery (Opera Mobile 8.65 nie działa) , przeglądarka jest baaardzo szybka , szybsza niż w e90 (pewnie kwestia wielkości ekranu) , jak się wyłaczy Java Script , miodzio.

  • 0

    20. ~issa  2008-07-03 22:26:16  host: inet20909ni-1.eranet.pl

    Wrażenia z wyglądu - nie jest wcale taka elegancka jak się prezentuje na zdjęciach , niby to rozszerzona o qwerty e51 , ale e51 jakoś bardziej mi się podobała , chociaż wymiary i naprawde uczucie lekkości jak się trzyma w rękach rekompensują wszystko. Tu plusik , jednak telefonik bardzo wygodny. Fajny bajerek , w standby co 10 sekund leciutko zapala się i przygasa lapmka koło joya , fajny efekt. Klawiatura - wydłużona w górę , ściśnięta , ale wygodna , oczywiście dużo różniąca się od tej z e61/e61i , mi przypomina Samsunga i600 , mały zonk , bo ... nie ma wielu znaków jak choćby ( , ) , < , > , które miały poprzedniczki , na głównej klawiaturze. Widocznie Nokia uznała , że klawiatura bylaby nieczytelna. Da się to przeżyć. GPSik działa spoko , nie odpałałem jeszcze pełnej nawigacji z użyciem przewodnika głosowego (wedle naklejki na pudełku 7 dni gratis) , ale co mnie zszokowało uruchomiłem nawigację w pokoju , pod poddaszem i mi złapało sygnał z satelity na 2/3 siły sygnału. Sama nawigacja znana mi choćby z e90 w wykonaniu Nokii to bajka.

  • 0

    21. ~issa  2008-07-03 22:27:43  host: inet20909ni-1.eranet.pl

    Przełączane tryby - niby główna nowość. No cóż , od przybytku głowa ponoć nie boli , jak dla mnie to kolejny dodatek w stylu "co by zmienić na siłę". Może się komuś przydać , dla mnie zbędne. Ważna rzecz - nie działa Font Magnifier. Wielka szkoda , sprawdzał się doskonale w 6120 , niestety na e71 się wysypuje , wyrzuca z aplikacji. A moim zdaniem bardzo by sie przydał. Miłym dodatkiem jest aplikacja "Słownik" , można ściągać za darmo różne słowniki do telefonu. Nie musze mówić , że choćby ang.-polski bardzo przydatny. Ogólnie wrażenia na plus , cena tego telefonu , ktory na wejście jest tanszy niż Nokia e61i po roku sprzedaży , pewnie wydatnie wpłynie na sprzedaż , aczkolwiek użytkownikom e61/e61i "migracja" może wcale nie przyjśc w naturalny sposób , ja sam mogę dodac , że nie mógłbym polecić jej z czystym sumieniem starym wyjadaczom używającym wspomnianych e61/e61i. Polecam się chociaz chwilę pobawić , bo jednak może się okazac , że rozczarowanie po zakupie "w ciemno" będzie spore.

  • 0

    22. ~gwiazdka  2008-07-04 09:52:42  host: elp26.internetdsl.tpnet.pl

    11.krak jak nie ma jak ma :-)

  • 0

    23. ~gwiazdka  2008-07-04 11:02:42  host: elp26.internetdsl.tpnet.pl

    11.krak jak nie ma jak ma :-)

  • 0

    24. ~olo  2008-07-07 15:02:44  host: h82-143-190-93-static.e-wro.net.pl

    Ten telefon posiada i radio i drugą kamerę.

  • 0

    25. ~x  2008-07-07 15:15:09  host: apn-77-114-224-126.gprs.plus.pl

    Hmm...

  • 0

    26. ~gigi  2008-07-07 23:40:28  host: static-87-105-249-9.ssp.dialog.net.pl

    obecnie posiadam E50 szykowałem się z zakupem E51, ale gdy zobaczyłem to cudo już wiem co będzie moim następnym fonem :) btw. telefony z serii E najlepsze klasa to mało powiedziane mega klasa o tak.

  • 0

    27. ~muddy  2008-07-09 14:23:00  host: 22-206.2-0.pl

    Wg specyfikacji na nokia.pl (i zgodnie z logiką: ten sam telefon co E66, tylko z inną klawiaturą, obudową i baterią), ten telefon POSIADA radio FM (z RDS).

  • 0

    28. ~salatruk  2008-07-11 15:52:49  host: aarz110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 2 tygodni i smiało mogę powiedzieć, że jest super-do uzytku biznesowego. Płaski, poręczny prezentuje się bardzo dobrze. Mała klawiatura, nie jest takim problemem jakby się mogło wydawać (wcześniej miałem cegłę 9300). Piszę się może wolniej, trzeba lepiej celować, ale można szybko się przyzwyczaić. Bateria jak na współczesne Nokie niezła, doładowuję 2 razy w tygodniu, sporo z niej korzystając. Cena nieprzesadzona kupiłem za 1490 chyba. Bedę się zabierał za uruchomienie nawigacji, zobaczymy jak pójdzie. Póki co jest nieźle.

  • 0

    29. ~smali  2008-07-11 17:32:08  host: 87-205-166-49.adsl.inetia.pl

    krak, przyjrzyj się uważniej. Druga kamera jest obecna.

  • 0

    30.  2008-07-13 13:01:11

    telefon prezentuje się w miarę ciekawie. zastanawiam się nad kupnem tego lub Nokii 6110 Communicator. funkcjonalnie są podobne, ale wie ktoś może który ma lepszy GPS? i czy do e71 dodawane są mapy w zestawie?

  • 0

    31. ~issa  2008-07-16 11:15:09  host: inet20908na-0.eranet.pl

    Polecam stronę e71fanatics.com , są tam świetne tematy , które zmieniają to koszmarne menu.

  • 0

    32. ~well  2008-07-16 22:33:10  host: ip-94-42-0-15.multimo.gtsenergis.pl

    najfajniejszy gadzet w porownaniu do innych wszystkomajacych telefonow to to, ze w e71 bateria dziala jak w telefonie a nie zabawce. w zasadzie nie ma roznicy pomiedzy "zwykła" komorka a e71 w tym parametrze pomimoze aktywnie używam puch e-mail'a a często wlan i BT. warto kupic do pracy, do zabawy lepiej WMobile

  • 0

    33. ~kk73  2008-07-25 20:07:31  host: nat-dom3.aster.pl

    Witam. Garmin śmiga, aż miło. Bardzo dobry nadajnik GPS. Polecam zdjąć folijkę Nokii z ekranu a zobaczycie sporą różnicę. Co do stylistyki ikon, to mnie osobiście pasuje ale to subiektywne odczucie. Dla mnie telefon bardzo ładny i nareszcie wykonany jak należy. Bateria od komunikatora e90 więc i czas działania sporo dłuższy, a to już naprawdę spory plus. Osobiście używam przełączania profili i na dni wolne od pracy mam inny zestaw ikon, a dni mordęgi :) w pracy to inny. Osobiście szczerze polecam. Krzysztof.

  • 0

    34. ~KK73  2008-07-25 20:10:37  host: nat-dom3.aster.pl

    p.s. proszę też pamiętać, że tak naprawdę można go w pełni funkcjonalnie obsługiwać jedną ręką. Dla mnie osoby bardzo dużo jeżdżącej samochodem to bardzo ważne. Pozdrawiam.

  • 0

    35.  2008-07-30 22:16:49

    Witam serdecznie Czy ktoś może mi pomóc przy ustawieniu wifi nie wiem czemu ale mi niestety nie działa :/ zaznaczę iż posiadam jeszcze nokie n81 jaki i e61 i w tych telefonach nie mam problemu z wifi w domu wszystko działa jak powinno być aż milo a jak kupiłem e71 mam problem ustalam punkt dostępu oraz wpisuje hasło dostępu do domowej wlanu i niestety nie może otworzyć stronki. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak sądzę że to problem jest z telefonem moze jest wyłączone czy jakiś certyfikat czy zabezpieczenie?? Za pomoc wielkie dzięki Pozdrawiam

  • 0

    36. ~ksilver  2008-08-05 13:52:38  host: 194.156.44.21

    Telefon konkretny jestem już jego użytkownikiem, nie mogę jedynie połapać się w GPS-e, cieżko mi go skonfigurować. Parametry super symbian bez zwisów, może tylko mało akcesorii do zestawu. Polecam jeśli ktoś chce mieć wszystko pod reką. Cena też ok 1300zł nice

  • 0

    37. ~  2008-08-13 20:08:20  host: f96-017.opera-mini.net

    No i Michalek dorwal kolejny telefon. Od poczatku... prawda- telefon wyglada bardzo ladnie (to jest moje odczucie) wykonany jest bardzo dobrze. Nie jest wykonany w calosci z metalu (jedna z blogow gdzies w necie twierdzil, ze jest). Jedynie klapka od baterii i obrecz okalajaca ekran i klawiature sa metalowe. Czesc przy aparacie i dolna czesc telefonu przy mikrofonie- bardzo wysokiej jakosci plastik. Telefon posiada radio (bez RDS ale z opcja visual radio... niestety malo popularna), posiada druga kamere, rewelacyjna baterie, jak na dzisiejsze czasy;) ekran nie jest rewelacyjny, poprostu dobry badz bardzo dobry (znowu moje odczucie)... Jedyna kwestia, ktora porusze to fakt, ze w przypadku innych telefonow poziom jasnosci ustawialem na poziomie 50, 60 % w przypadku E71 ustawiony mam na 100 % a sensor swiatla reguluje jaskrawosc w sobie przypisanym zakresie. Klawiatura bardzo przyjemna, choc przyznaje, ze lepiej pisalo mi sie na klawiaturze P1i, ktora nawet nie jest klawiatura w pelni "qwerty". Menu wcale tak nie straszy... a co najwazniejsze telefon dziala naprawde bardzo szybko- prosze mi wierzyc, po HTC Diamond Touch (ktory podobno posiada akcelerator i procesor traktowany zegarem powyzej 500 Mhz) i innych telefonach, ktore posiadalem, to bardzo pozytywne doswiadczenie. musze dodac, ze telefon nie zwalnia przy kilku uruchomionych aplikacjach (multitasking). Inna kwestia to fakt, ze symbian zaczyna powoli ladnie wygladac- nie jest to jeszcze efekt, ktorego mozna by oczekiwac... ale jest duzo lepiej niz kiedys (moj ostatni symbianofon to N80). Na koniec... poprostu polecam ten telefon:) ps. Moze jeszcze jedna kwestia- tekefon nie laduje sie przez port mini usb ale przez standardowe zlacze ladowarki (w ktoryms z praegladow na youtube ktos pomylil to wlasnie zlacze z majacym podobno zostac wbudowanym zlaczem do zew. GPS)

  • 0

    38. ~luczko  2008-08-19 02:57:34  host: lan-group-165.maxnet.net.pl

    Proszę o update. Tel dostępny w Play-u od 299zł do 899zł.

  • 0

    39. ~  2008-08-21 10:19:51  host: aarz109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już wcześniej pisałem same dobre rzeczy i po 2 miesiącach nadal podtrzymuję dobre zdanie o tym fonie. Jedyne co mnie bawi a z czasem zaczęło wpieniać to głos w nawigacji. Generalnie nawigacja działa nieźle, dobrze się orientuje w terenie, choć jej pomysły jak mam dotrzeć do domu są czasem zabawne, nie to jest ważne, ale ten GŁOS. Miła Pani wynajęta przez bogatą firmę Nokia mówi: cytuję zgodnie z głosem: "za czysta(sic!) mertów, czymaj(sic!) się lewego pasa" lub "za czydzieści metrów skręć w lewo". Kochana Nokio-w języku polskim LITERACKIM, a tylko taki publicznie, oficjalnie może byc używany mówi się trzysta, trzymaj i trzydzieści. Nie twierdzę, że do głosu nawigacji trzeba zatrudniać najlepszych lektorów, ale na litość boską niech to będzie ktoś z podstawową znajomością dykcji a nie laseczka, która do "czech to ma za darmo". Sprawdzałem, nie można na razie wgrać głosu osoby, która mówi poprawnie. Nie czepiam się, na początku to bawiło, ale po przejechaniu czech tysięcy, tfu, trzech tysięcy kilometrów, można dostać piany. Sam pochodzę ze śląska, wychowałem się w górach i gwary nie są mi obce i je lubię-ale to nie jest gwara to skandaliczna dykcja.

  • 0

    40. ~salatruk  2008-08-21 14:54:00  host: aasz141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pisałem o fonir dobre rzeczy powyżej i nadal podtrzymuję swoje zdanie .. z jednym wyjątkiem. w międzyczasie zacząłęm używać nawigacji i nie mam większych zastrzeżeń, choć sugestie jaką trasą mam wrócić do domu są czasem zabawne. Jest jednak w tej nawigacji jedna rzecz, która doprowadza mnie do pasji. Miły głosik miłej pani mówi, cytuję:"za czysta metrów czymaj się lewego pasa" lub "za czydzieści metrów skręć w lewo". Na początku było to zabawne, ale po przejechaniu w jej towarzystwie czystu, tfu, trzystu kilometrów dostaję białej gorączki. No chyba tak powazna i bogata firma jak Nokia może sobie pozwolić na zatrudnienie profesjonalnego lektora lub chociażby osoby mówiącej poprawnie literacka polszczyzną, a nie lalunię z tych co to "do czech to ja mam za darmo". Nie ma możliwości wgrania innego głosu, apeluję zatem do Nokii o stosowna poprawę tej funkcji.

  • 0

    41. ~minus  2008-08-21 23:12:55  host: c136-149.icpnet.pl

    telefonik po 1349zl stoi :) mi sie podoba :) dobrze dzialaca funkcja wifi :) jeszcze troszke i go kupuje :D

  • 0

    42. ~misiu pysiu  2008-08-22 17:47:37  host: aafg128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam nabylem ten telefonik pare dni temu i musze przyznac ze nie zaluje wcale. Wczesniejsze symbiany jakie mialem byla strasznie wolne, ten naprawde jest szybki. Zmieniam dosc czesto telefony, ostatnim byla porazka w postacii motoroli v9 ale to byla pomylka :P dobra teraz o noki. Aparat nie poraza swoja jakoscia wczesniejsza moja nokia n73 miala zdecydowanie lepszy aparat(tu podobno mamy auto focus ale szczerze watpie),jednak telefonu nie kupuje sie dla aparatu fot :). Wyswietlacz bardzo dobrej jakosci choc mniejszy niz w e61i ktorego mialem wczesniej jednak wydaje sie lepiej swiecic, klawiatura faktycznie mniejsza niz u poprzednika i to jest najbardziej denerwujace czasami uprzykrza zycie :P, wbudowany modul gps ja osobiscie wgralem mapki firmy garmin i uwazam ze dziala to bez zarzutu na 5. jak w poprzednich modelach dobra wspolpraca z officem, dobre odtwarzacze szczegolnie video. co do muycznego mam pewne zastrzerzenia ae to znow nei jest odtwarzacz tylko telefon :) Po prostu w pelnii multimedialny telefonik dla kazdego ktory napewno da sei polubic :P

  • 0

    43. ~carnivore  2008-08-23 14:10:17  host: gog138.internetdsl.tpnet.pl

    Opinia nr37 w sposób przejrzysty pokazuje podstawowe - dobre i złe strony telefonu. Takich opinii więcej.

  • 0

    44. ~Poseydon  2008-09-02 10:05:23  host: dxi155.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon jest dobry. Świetny internet. Interfejs moim zdaniem poszedł w dobrą stronę, ale to moje indywidualne zdanie. Działa sprawnie i szybko. Nie zacina się. Jeszcze nie ma wielu programów, ale z czasem będzie pewnie więcej. Duże możliwości.

  • 0

    45. ~żymełka ;)  2008-09-02 16:35:43  host: die10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja kupiłem w playu za 1269 zł (za gotówkę, bez umowy etc.) Dodatkowo zdjeli mi sim locka za darmo przy czym zachowałem gwarancję 24msc :) Jestem zadowolony z telefonu ;) Wszystko śmiga jak należy :)

  • 0

    46. ~dymek85  2008-09-05 23:36:17  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    No i jestem szczesliwym posiadaczem tego telefonu fajny chodz nie tak dobry jak e61i fajnie wyglada stylistycznie symbian nie wiesza sie nie tnie jestem w szoku nawet udalo mi sie posciagac tematy aby zmienic wyglad ikonek za ta kase warty nawigacja smiga spoko no i zawsze nokia

  • 0

    47. ~ob-s  2008-09-24 18:11:03  host: host-81-190-35-121.szczecin.mm.pl

    Jeżeli ktoś z Was posiada E71 zakupioną w sieci Plus niech sprawdzi czy na pudełku jest napisa "Polkomtel" jeżeli nie ma to na 100% jego egzemplarz nie ma simlocka.

  • 0

    48. ~hexen  2008-10-10 07:52:47  host: acdn210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest radio głupole ;) wiem bo mam!

  • 0

    49. ~gosek  2008-10-10 13:52:25  host: hae214.internetdsl.tpnet.pl

    kupiłam dzisiaj ten telefon. Zamierzałam się do tego jakiś czas, bo potrzebuje takiego modelu właśnie w pracy. Poki co jestem zadowolona. Miałam wcześniej Blackberry z qwerty więc pisanie na tej klawiaturze nie sprawia mi trudności. Jak zwykle nokia jest prosta w obsłudze za co duży plus. Polecam telefonik każdemu kto prowadzi biznes bądż pracuje w jakiejś firmie, bo ma wiele przydatnych funkcji :) pozdrawiam

  • 0

    50. ~Poseydon  2008-10-20 10:54:17  host: dxi155.internetdsl.tpnet.pl

    Mam go już ponad miesiąc i na razie bez zarzutu. Faktem jest, że oryginalna nawigacja to trochę cienka. Wgrałem garmina MX i jest rewelacyjnie. Bardzo mądrze prowadzi z małym opóźnieniem. Spisuje się lepiej niż normalny nawigator. To co mnie wkurza to brak ustawień (lub nie mogę znaleźć) czasu drzemki i czas włączenia autoblokady klawiatury. Reszta na bardzo dobrym poziomie. Świetny do internetu. Rewelacyjne zarządzanie danymi kontaktowymi i kalendarzem. Klawiatura dla osób z małymi palcami (mam to szczęście) Polecam

  • 0

    51. ~  2008-10-28 15:34:55  host: 089-100-251055.ntlworld.ie

    heheee co to ma byc? porazka nawet jak na nokie

  • 0

    52. ~bart  2008-11-01 01:51:02  host: abln80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie odnośnie kart pamięci, do ilu najwięcej GB można rozszerzyć pamięć?

  • 0

    53. ~szymon=chorzow  2008-11-10 18:22:30  host: dvj247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest niesamowity. Mam do jakieś 2 tygodnie. Do tego karta 8gb. i słuchawki Sony ex85lp. Telefon jest rewelacyjny. Gps, WiFi, wyświetlacz, głośnik, możliwości kosmos. największy minus aparat. Niby 3.2 ale zdjęcia robi fatalne. ogólnie rzecz biorąc 9.5 na 10

  • 0

    54. ~pazur  2008-11-14 16:07:47  host: dwv94.internetdsl.tpnet.pl

    karty to podobno do 8GB mam pytanie dziala Wam ta funkcja ze jak telefon lezy ekranem do dolu to wylacza dzwieki ? jezeli tak to jak to wlaczyc ? bo nie mam pojecia a mi nie dziala i w ogole nie wiem czemu nie pokazuje mi lokalizacji w gps znjduje z 5 satelit wszytskie na ok 20-30 i po chwili nie mozna nawiazac polaczenia, a zwykle nawigacje u mnie dzialaja bez problemu mimo ze mieszkam w bardzo malym miescie

  • 0

    55. ~zelkaziom  2008-11-16 23:45:07  host: adbb132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon sprawuje się bardzo dobrze. Bije na głowę n95 i inne pseudo nokie

  • 0

    56. ~Pawel  2008-11-30 02:24:49  host: static-ip-77-89-117-11.promax.media.pl

    POLECAM W 100% SUPER TELEFON , ŚWIETNE FUNKCJE NIESAMOWITA NAWIGACJA ! POLECAM DLA LUDZI BIZNESU.

  • 0

    57. ~rootix  2008-12-05 20:28:59  host: 78.147.37.208

    hmm. wlasnie zrobilem upgrade'a i sie ciesze e 71, coz mialem wczesniej nokie z serii e, ale dopiero teraz jak ktos tam wczesniej stwierdzil to jest kwintesencja urzadzenia mobilnego, Nokia E71 jest chyba najlepsza opcja na swiatowym rynku. Nie polecam w szkole szpanerom, bo to prawie bezuzyteczne urzadzenie w takich miejscach, za 2 dni ktos pozyczy:) Moze jeszcze o jakosci w skali od 1 do 10 bedzie okolo 11. Pozdrawiam posiadaczy bo to oni sa kozacy:)

  • 0

    58. ~MARIO  2008-12-13 00:06:10  host: nat-ana-202-38.globalconnect.pl

    Słuchajcie a nie macie problemów z głownym klaiwszem tym na srodku, ze zabardzo odchodzi on przy naciśnięciu od struktóry telefonu?

  • 0

    59. ~mackowy  2008-12-22 18:05:28  host: 195.94.215.34

    super fon. wifi hula az milo. wideo, mp3 spoko. fajne fukcje do zarządania w kalendarzu na przyklad. super wyszukiwanie kontaktów. klawiatura niby mala ale nie sprawia problemow a mam duze palce. gorąco polecam.

  • 0

    60. ~hrabia  2009-01-05 20:12:52  host: 217.149.44.21

    Witam, mam pare pytan 1. czy mozna uzywac zewnetrznego nadajnika GPS? 2. Czy wbudowany jest bezpłatny ? pozdrawiam wszystkich fanów tego telefonu. Jeszcze go nie mam , ale moge powiedziec ze bardzo fajnie lezy w rece i ma bardzo intuicyjne menu w przeciwienstwie do WMobile, poprostu dostep do wielu opcji jest szybszy

  • 0

    61. ~hrabia  2009-01-07 17:52:52  host: 217.149.44.21

    Czy jest mozliwosc podlączenia zewnetrznego GPS? bo jak wiem ten który jest wbudowany ciągnie dane przez GPRS.... Jak ktos testował proszę o info .............

  • 0

    62. ~shipwreck  2009-01-10 12:45:14  host: apn-77-112-30-153.gprs.plus.pl

    kupiłem ten model telefonu w sierpniu 2008 roku, myślę, że był wart swojej ceny w saturnie 1299 pln.plusy:dobra bateria, bardzo szybko można korzystać z aplikacji, pełen pakiet office, win zip, gps, z wifi nie korzystam, bo mam pakietowe transmisje danych, świetna jakość wykonania, robi wrażenie na laskach:), minusy: kiepska jakosć zdjęć i video, jak nagrywam film to słychać szum, więc do nagrywania filmów używam 6233, obecnie przesiadam się z notatnika papierowego do notatnika w telefonie, zobaczymy czy się przyzwyczaję,

  • 0

    63. ~shipwreck  2009-01-10 12:46:23  host: apn-77-112-30-153.gprs.plus.pl

    telefon trzyma cenę, dlatego dziecaki nie piszą o nim swoich opinii,

  • 0

    64. ~Wr9  2009-01-10 18:33:47  host: 217.97.173.156

    Ja mam bardzo powazne pytanie. ten telefon ma GPS. wiec jezeli jade samochodem i wlacze sobie navi to on mi za to pobiera kase??????? bo jak tak to to jest chore na maxa! w tom tomie lub kazdej innej navigacji jest to bezplatne a w telefonie platne?

  • 0

    65. ~szypek85  2009-01-15 23:33:02  host: 83.142.202.43

    Myśle o zakupieniu tego cacka,tylko boje sie o wyswietlacz,a mianowicie: jest umieszczony na wieszku i czy sie oby zbytnio nie porysuje itp. wiadomo gwozdzi w kieszeni nie nosze,ale nie raz drobne moga sie zapodziac,lub roztargnienie... prosze o szybka odpowiedz uzytkowników, bo juz dlugo nie wytrzymam,zeby go nie miec,bo nastepca plisko. Pozdrawiam.

  • 0

    66. ~  2009-01-16 11:10:34  host: 77-253-253-79.adsl.inetia.pl

    vga to jest aparat do wideorozmow głąby

  • 0

    67. ~Maf  2009-01-23 16:42:15  host: nat.n3t.pl

    Kupilem 2 nowe nokie e71 po 850z:) tanieje

  • 0

    68.  2009-01-26 19:05:07

    ~hrabia - mozesz uzywac zewnetrznego odbiornika gps przez bluetooth. ten wbudowany pobiera dane przez gprs tylko i wylacznie wtedy, gdy masz wlaczona opcje 'wspomagany gps' (a-gps). wylaczasz ja i gps dziala bez zadnych oplat (oczywiscie po za licencja na odpowiednie oprogramowanie i mapy) i internetu.

  • 0

    69.  2009-01-26 19:07:57

    co do samego telefonu. uzywam od pazdziernika. telefon rewelacja. zero problemow. jedynie jakosc obudowy mnie denerwuje. anodowany plastik zaczyna sie powoli wycierac tak jak wycieraly sie srebrzone elementy w n76... moze nie tak szybko jak tam, ale w podobny sposob. po takim modelu bym sie tego nie spodziewal. przez uplywem 6 m-cy ide do serwisu coby na to zerkneli czy na gwarancje przyjma...

  • 0

    70. ~GRA  2009-01-26 20:33:17  host: user38-191.satfilm.net.pl

    Krótko: -bateria - patrząc na rozmiar wyświetlacz spodziewałem się że wytrzyma około 2 dni a tu miła niespodzianka 4 nawet przy sporym użytkowaniu -klawiatura - nachalnie plastikowa ale świetnie sprawdza się przy pisaniu maili po 1 dniu można się do niej przyzwyczaić i nie popełniać literówek -obudowa - dobrze spasowana świetnie leży w dłoni -menu - ikony można by było ikony trochę poprawić (do tej chwili stare z 6100 mam za wzór) -oprogramowanie - szybki, nie wiesza się, posiada praktycznie wszystko potrzebne do pracy Jeśli potrzebujesz telefonu do pracy to polecam.

  • 0

    71. ~johny  2009-01-28 14:11:49  host: hax186.internetdsl.tpnet.pl

    Do Wr9 Telefon standardowo działa w AGPS, który jest płatny, ale można to bez problemu wyłączyć. AGPS, inaczej Assisted GPS jest rodzajem GPS wykorzystywanym w telefonach komórkowych. Używa on serwerów operatora sieci do skrócenia czasu potrzebnego na pierwsze znalezienie położenia. Usługa musi być dostępna u operatora, w przeciwnym wypadku GPS będzie działał, ale dłużej będzie trwało pierwsze "połączenie z satelitami". (źródło: wikipedia)

  • 0

    72. ~badyl  2009-01-29 21:49:45  host: 83-2-4-224.osemka.net.pl

    Telefon posiada AGPS - czyli lokalizuje satelity na podstawie nadajników sieci, inaczej łączy się z internetem. W ustawieniach poszukaj, gdzie wyłączyć wspomaganie.

  • 0

    73. ~KrzysFerrari  2009-02-10 11:35:19  host: 25-dzi-3.acn.waw.pl

    Planuję zakup tego telefonu i mam parę pytań; odnośnie GPS, czy jest płatny i czy ten telefon posiada pełny pakiet Offica? Jakie posiada wejście na słuchawki? Pozdrawiam

  • 0

    74. ~  2009-02-10 13:26:57  host: 82.160.248.28

    ja sie zastanawiam jakie trzeba miec kieszenie żeby nosić takie cegły? No bo jeśli w teczce, to już chyba lepiej netbooka?

  • 0

    75. ~reebop  2009-02-12 16:46:41  host: host-64.pzuci.pl

    Jak wygląda skrzynka mail? Czy autor maila i temat są w tej samej linii (czyli tylko skróty, z których nic nie można zrozumieć) czy w różnych liniach?

  • 0

    76.  2009-02-15 10:48:11

    Mam pytanko, czy warto jest wziąć ten telefonik w ramach przedłużenia abonamentu na dwa lata! Mam go za 1 pln a i tak bym go zmienił po roku!? Z góry dzieki za odp. Pozdro

  • 0

    77. ~tomek  2009-02-22 23:10:36  host: inet20907ni-0.eranet.pl

    kupiłem ten telefon nie tak dawno. Jestem mile zaskoczony baterią i możliwościami. Działa idealnie. Prowadząc firmę super. Do tego cienki i właściwa waga.

  • 0

    78. ~dr.P.Lankton  2009-02-25 06:09:56  host: s01060013d35bb25d.wp.shawcable.net

    Tez wam nie trzyma zaslepka gumowa od zlacza USB? U mnie od nowosci przychaczam o nia palcami.

  • 0

    79. ~p  2009-02-28 17:21:42  host: ip-137-48.student.pw.edu.pl

    mam go od 2 tyg i nie jest to cegła, w kieszeni nosi się dużo wygodniej niż typowe "batony" ze względu na to, że jest taki płaski. Najlepszy telefon bez dotykowego ekranu i jeden z najlepszych w ogóle. 560PLN przy średniej cenie abo 45PLN/m-c(One Play 65 w promocji) przy zakupie online. GPS bardzo dobry (bezpłatny przy wyłączonej funkcji wspomaganie GPS).

  • 0

    80. ~jara  2009-03-02 13:21:35  host: abej86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam co chcialem ! Jest wszystko ! Nonoh chodzi bez problemu, w arkuszach mozna pisać formuly, baterian ok. Polecam

  • 0

    81. ~kubus  2009-03-02 23:15:51  host: dkr124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    warto .. super telefonik

  • 0

    82. ~legut  2009-03-10 10:25:27  host: s01cfpi.pkobp.pl

    Mam ten telefon od ponad tygodnia i jestem więcej niż zadowolony. Bateria trzyma wystarczająco długo, GPS, sieć, aplikacje itd wszystko na wysokim poziomie. Godny polecenia

  • 0

    83. ~marcin  2009-03-14 14:40:05  host: chello089076182136.chello.pl

    rozważam czy kupić ten telefon czy samsunga sgh i55w. Jak myślicie

  • 0

    84. ~prorokus  2009-03-17 15:59:04  host: ptkbm.centertel.pl

    Śmiga aż miło korzystać, ale bez ładowarki nie wychodzę z domu.

  • 0

    85. ~lacur  2009-03-21 17:23:58  host: 77-253-145-207.adsl.inetia.pl

    gdyby był lepszy aparat to telefon wszechczasów

  • 0

    86. ~86  2009-04-11 09:20:36  host: inet20909nh-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    to jest bomba a nie telefon

  • 0

    87. ~antos  2009-04-12 10:38:16  host: ibx22.internetdsl.tpnet.pl

    jak wgrywam temat wysakuje mi blad co jest grane pomozcie

  • 0

    88. ~karla  2009-04-13 09:32:04  host: eaa186.internetdsl.tpnet.pl

    chcę kupić ten tel wie ktoś może czy posiada menu w języku polskim ?? proszę o odpowiedź. z góry wielkie dzięki ;)

  • 0

    89. ~kazio  2009-05-02 16:55:09  host: aqm162.internetdsl.tpnet.pl

    mam tego fona ale jakoscia zdjec (jak na 3,2 mp)jestem zawiedziony no i mam problem, z nawigacja zniknela mi mapa i nie ma widoku drug tylko zielonkawe tło moze ktos mi cos poradzi

  • 0

    90. ~swiper  2009-05-19 22:07:56  host: 159-bem-16.acn.waw.pl

    z moim GPSem coś jest nie tak, tak jakby nie wyłapywał wcale żadnej satelity - zawsze mam komunikat "czekanie na GPS" albo "brak połączenia". Powiedzcie proszę co z tym zrobić, może trzeba jakoś ręcznie włączyć odbiornik GPS?

  • 0

    91. ~p  2009-05-25 18:59:01  host: zaczek.nat.student.pw.edu.pl

    Wiele osób które nie e71 na własne oczy, gdyby wzięły go do ręki to uznałoby za najlepszy telefon z jakim mieli do czynienia. Ktoś kto pisze, że ble bo aparat słaby i mapy zginęły (jak mogą zginąć, przecież papierowe ie są, wgrywa się garmina czy sygica i jazda) jest totalnym dzieciakiem w kwestii smartphoneów. To mówiłem ja Jarząbek.

  • 0

    92. ~dawidkar  2009-05-27 22:40:07  host: 42.217-171-55.tkchopin.pl

    Hej, ja mam ten fonik od miesiąca i jest po prostu rewelacyjny !!! Fakt, że jak każdy telefon trzeba go na początku podrasować - navi - polecam Garmin - działa bez zarzutów, do słuchania mp3: Power mp3 (choc jakosc nie powala), co do aparatu - no cóż... jak kogos stac na tel za 1200zł to i stac go na aparat 8mega pix za 600 zł z media ;) pozdrawiam współużytkowników ;) Ps.jeśli wgrywając temat/program/cokolwiek pokazuje wam, ze certyfikat wygasł - nie kombbinujcie z jego podpisywaniem - poprostu cofnijcie date w tel o 3mies / 6 mies / rok - dziala :)

  • 0

    93. ~nokia  2009-05-28 17:54:52  host: apn-77-113-8-104.dynamic.gprs.plus.pl

    menu po polsku oczywiście !

  • 0

    94. ~ktoś  2009-05-31 14:15:39  host: chello089075026204.chello.pl

    powiedzcie mi, czy jakos odtwarzacza mp3 w tym telefonie jest dobra?? pewnie nie ma jacka?:/

  • 0

    95. ~JAN  2009-06-06 21:28:38  host: adbr232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon z klasą. Doskonały design i wykonanie. Wreszcie bateria Li-Pol, która pozwala na bezstresowe używanie telefonu. Właśnie na coś takiego oczekiwałem. Cieszę się że technologie takie jak HSDPA, WLAN, GPS w telefonie stają się standardem. Natomiast chcę przstrzec osoby które chcą kupić ten telefon, a w swojej lokalizacji mają słaby zasięg. Telefon, gdy weźmiemy go do ręki o wiele szybciej straci sygnał niż inne modele. Jedeyn rozwiązaniem jest rozmowa w trybie głośnomówiącym.

  • 0

    96. ~sister  2009-06-10 09:31:45  host: internet.elhurt.com.pl

    kazio, po prostu opusc teren lasu:)

  • 0

    97. ~qwerty  2009-06-12 00:47:40  host: 078088195201.oswiecim.vectranet.pl

    Mam telefon do wczoraj. Co tu dużo mówić, kombajn niesamowity;] nic nie ścina wsyztsko chodzi bardzo szybko. Naprawde polecam.

  • 0

    98. ~Miko  2009-06-18 19:41:20  host: amk125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja dodam od siebie - Symbian jak NIESymbian. niesamowicie szybki.

  • 0

    99. ~Jaro  2009-06-24 17:22:36  host: afhi142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ogólnie bardzo dobry telefon do pracy. Bateria super !!! Wytrzymuje spokojnie dwa dni. Kalendarz : łatwo sporządzać i odczytywać notatki , czytelność super. Problem z przenoszeniem terminów, nie można wyświetlić kalendaża podczas edycji tylko musisz wpisać date (beznadziejne) wymaga kożystania przy edycji z drugiego kalendaża. Wyszukiwanie w książce telefonicznej KATASTROFA; jeżeli szukasz np. wpisu na "S" to po wpisaniu litery s pojawiają się najpierw wpisy które zawierają litere S a dopiero na końcu zaczynające się na S !!! Kto to wymyślił i po co , pojęcia niemam. Aparat beznadziejny do zdjęć dokumentów (zdjęcia z bliska nieczytelne), zdjęcia obiektów są ok. Brak możliwości wstawienia numeru telefonu do sms. Wiele tego typu problemów. Zaznaczam że używam telefonu wyłącznie do pracy. Ogólnie bardzo fajny telefon a te mankamenty to jakby ktoś na siłę chiał coś zepsuć.

  • 0

    100. ~seagal7  2009-06-29 14:52:59  host: host-87-99-47-115.lanet.net.pl

    dobry telefon jak dobra brunetka :P

  • 0

    101. ~KaŚś  2009-06-30 18:45:19  host: acxf54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy w telefonie kupionym w Anglii będzie chodziła normalnie przeglądarka i inne internetowe funkcje?

  • 0

    102.  2009-07-03 17:01:36

    Ludzie, jak się na nim czyta ebooki/pdf?? proszę o odpowiedź. buzia

  • 0

    103. ~f  2009-07-04 21:37:24  host: aatk238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak wejść w aparat i budzik ?

  • 0

    104. ~kacper  2009-07-14 23:09:14  host: 213-238-64-237.adsl.inetia.pl

    Słuchajcie, jak to jest z GPS-em w E71 ? Czy E71 ściąga mapy z neta (tak jak ten ShitEricsson c702 ?), czy po kupieniu Jej w salonie mapy są od razu na karcie ?

  • 0

    105. ~  2009-07-29 12:12:58  host: chello087207198071.chello.pl

    powiedzcie mi jak z baterią ? duzo rozmawiam i to jest dla mnie najwazniejsze ... pozdrawiam

  • 0

    106. ~dzieciak  2009-07-30 19:47:20  host: c62-111.icpnet.pl

    ~shipwreck 2009-01-10 12:46 telefon trzyma cenę, dlatego dziecaki nie piszą o nim swoich opinii, Ja jestem dzieciakiem ( no może takim dużym dzieciakiem [chodzę do liceum]:P) i się tu wypowiem. Telefon jest genialny zbierałem na niego... długo długo, ale jestem z niego strasznie zadowolony. W końcu coś co szybko działa i się nie wiesza przez jakieś bzdurne bajery. Zdecydowanie nie jest to telefon do szpanowania, a stworzony dla wygody w użyciu, pisaniu itd. Aparat może nie za super, ale i tak raczej go nie używam xDD Nadal nie łapie po co są aparaty w telefonie...ale to moja opinia xD Jedyny aparat, którego może bym używał to 12mpx w SE sati bo jest lepszy od mojej 10mpx cyfrówki... choć mam wątpliwości czy tam rzeczywiście są te 12mpx xD A wracając do tematu, telefon polecam każdemu... no może nie moim rówieśnikom, którzy telefon potrzebują do szpanu. Co do tego co napisał Jaro. No ma on te kilka mini minusów, ale ja nie mam problemów z wyszukiwaniem kontaktów. Mi wyskakują od razu te co zaczynają się na np. S. Nie mam czegoś takiego, że pokazuje mi kontakty, które zawierają S.

  • 0

    107. ~renmer  2009-08-02 23:29:08  host: 194.42.110.1

    Kupiłem tą nokię i byłem bardzo zadowolony, ale po czterech dniach się tak zawiesiła, że nie działa klawiatura. Wszystko się włącza ale nie reaguje na klawiaturę, nawet pinu nie można wpisać. Telefon oddałem na gwarancji, zobaczymy. Już jestem zły że od razu będzie naprawiany. Mam pytanie czy ten telefon jest awaryjny, czy po prostu mam pecha!!!

  • 0

    108. ~p  2009-08-10 03:44:12  host: ns.cnow.pl

    Nokia maps są na karcie, ja zainstalowałem Sygic Moblie i śmiga, aż miło. Map nie ściąga z internetu, są na karcie. Jest tylko opcja pobierania aktualnej pozycji z serwera przy starcie GPS ale gdy wyłączymy opcję Menu->Narzędzia->Ustawienia->Ogólne->Pozycjonowanie- >Metody pozycjonowania->Wspomaganie GPS (czyli odznaczymy "ptaszek") to absolutnie nic nie pobiera. Powtórzę jeszcze raz dla zielonych GPS W E71 JEST BEZPŁATNY. Z wyłączonym wspomaganiem GPS ustala pozycję ( wyszukuje satelity) trochę dłużej, w zależności od tego gdzie się znajdujemy. W "środku" domu nie będzie ich widział (nie włączy się, podejrzewam, że wspomaganie też nie pomoże), przy oknie może to trwać nawet powyżej 10 minut, na otwartej przestrzeni od 2 do 5 minut, a w jadącym samochodzie około 5 minut. Piszę o tzw. suchym starcie gdzie GPS nie zna naszej ostatniej pozycji. Gdy nadajnik GPS zna naszą pozycję to gdy wyłączymy GPS i włączymy go niedługo ponownie ustali naszą pozycję o wiele szybciej. Pozdrawiam

  • 0

    109. ~anonim  2009-08-10 18:20:25  host: dsb152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie orientujecie sie przypadkiem kiedy ten telefon stanieje, bo nie widze sensu brac go za 1000zl w abonamencie 25zl jezeli moge dostac telefon od 1000 na allegro

  • 0

    110. ~wisnia  2009-08-20 09:53:50  host: 77-98-134-61.cable.ubr07.stav.blueyonder.co.uk

    kupiłem ten fonik i jestem z niego bardzo zadowolony bateria dobrze sie spisuje ale niestety mam angielskie menu :(

  • 0

    111. ~Mailo  2009-08-21 14:42:29  host: static-201-54.is.net.pl

    są w tym telefonie słóchawki ?????????

  • 0

    112. ~abc  2009-08-31 19:00:36  host: cnl116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    słóchawek nie ma. są słuchawki.

  • 0

    113. ~dziuraweręce  2009-09-02 19:18:29  host: 093105060220.siedlce.vectranet.pl

    Ten telefon kilka dni temu wpadł mi do wody. Leżał w niej ok. 1 minuty. Po wysuszeniu działa bez zarzutu. Kiedy indziej wypadł mi na bruk z torby, już nie mówiąc o tym, ile razy po prostu mi upadał- i nic.Jestem pod wrażeniem. Solidna jak czołg :) bajer

  • 0

    114. ~KrzysFerrari  2009-09-03 21:43:50  host: 25-dzi-3.acn.waw.pl

    111. Słóchawek to w telefonie nie ma :) Są słuchawki w zestawie (gniazdo 2.5 mm)

  • 0

    115. ~minipudzian  2009-10-03 22:21:39  host: bqt35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon REWELKA! Będzie kultowy :-)

  • 0

    116. ~  2009-10-08 01:18:35  host: public-gprs25580.centertel.pl

    mam go od listopada 2008 i nic się nie dzieje złego. działa aż miło. rewelka.

  • 0

    117. ~don jonson  2009-10-14 09:19:55  host: 217.153.50.60

    Telefon zajebisty? to za mało! nie ma lepszego. a jezeli ktos pisze ze słaby aparat! to jest daunem. "kup sobie lustrzanke jesli chcesz miec dobre zdjecia PINDOLU!!" tel. ma wszystko co potrzeba, menu zajebiste wfi, gps działaja rewelacyjnie. nic tylko trza brac i smigac. pozdro 600.

  • 0

    118. ~as  2009-10-14 09:21:27  host: 217.153.50.60

    super!!

  • 0

    119. ~zainteresowany kupnem  2009-10-15 21:43:03  host: chello089078019082.chello.pl

    Jak to możliwe?Proszę sobie wyobrazić że ten telefon kosztuje 3199 pln w CH Promenada w pasażu vis a vis Almy.Natomiast w Erze 100m dalej juz jedyne 1249 netto.

  • 0

    120. ~Puchar  2009-10-17 09:36:53  host: adtd107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dokladnie, ludzie to zawsze sie musza czegos doczepic, aparat jest niezly, wiem co mowie. Naprawde robi dobre fotki, w dzien to juz w szczegolnosci! Jest to zdecydowanie najlepszy fon jaki mialem do tej pory. Malkontentow odsylam do Motoroli, LG itp, to sa dopiero cudowne telefony !

  • 0

    121.  2009-10-20 10:36:22

    mam ten tel od roku, nic się nie dzieje, nie wiesza się nie muli. do fotek też spoko. mam lustrzankę 10 mpx a foty i tak robię na 6 mpx więc gadanie o aparatach w kom jest do kitu. soft przez neta w domu to nakładka ale jak się odda do serwisu to wgrają nowy soft od zera i jeszcze przyspiesza. pozdro dla fanów e71

  • 0

    122. ~posiadacz szczęśliwy  2009-10-26 13:43:30  host: chello089078019082.chello.pl

    Potwierdzam!!Telefon jest doskonały.Będzie kultowy!

  • 0

    123. ~maciek  2009-10-30 11:05:36  host: 195.205.44.140

    Zmieniłem z super e51 na e71. Porażka! Mam firmowy, oryginalny. Korzystam najczęściej z netu, gps i podglądu dokumentów. E71 ergonomicznie bardzo słaby (szczegóły prostych funkcji, których nie chce mi się opisywać, jak np. blokowanie klawiatury, które często nie "zaskakuje") jest zrobiony pod tym względem beznadziejnie. Szybciej też piszę na numerycznej ze słownikiem niż na tym qwerty (szczególnie tekst z polskimi literami), ale to subiektywne. Szybkość w stosunku do e51. Jeszcze większa porażka! Interfejs graficzny w ŻADEN sposób nie wykorzystuje większego ekranu. Telefon do śmieci. Oglądam e52, to jest coś... Wygląd, aparat, mp3, niech ocenią inni. Powtarzam, oceniam go do pracy a nie jako błyszczącą zabawkę do lansu. A i jeszcze obsługa poczty MS Exchange (coś jak BlackBerry), jeszcze raz to samo - popsuli to co było ok w e51.

  • 0

    124. ~  2009-11-02 07:37:56  host: acya83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super odlot. Gorąco polecam

  • 0

    125. ~piotr  2009-11-15 17:00:38  host: static-10b.oc3.tsk.pl

    bardzo dobry telefon mam go miesiąc rewelacja bateria super dostęp do menu jak w dobrym kompie polecam pare razy fruwał w powietrzu bo jest obudowa śliska i ok nic się nie dzieje

  • 0

    126. ~newcastle26  2009-11-18 22:39:16  host: 94.254.130.201

    czekam wlasnie na ten telefon i juz nie moge wytrzymac :) mam pytanko. pewnie dla was to male piwko ale ja akurat nie zbyt optrzaskany w tym temacie: jak to jest z tym germinem? mozna sciagnac, kupic? jak wgrac? z gory dzieki pozdrawiam

  • 0

    127. ~zephyr  2009-11-23 14:09:56  host: 213.25.206.193

    Telefon jest najlepszy jaki w zyciu mialem, mam go juz prawie rok. Posiada wszysko co potrzeba i co chciec mozna. Wbudowany GPS dziala z Garminem, Navigonem, Naviexpertem, NokiaMaps(mapy na karcie SD), Troche boli ze odbiornik GPS lapie fixa po ok 3 minutach i nie jest taki dobry jak te zewnetrzne przez BT. Aparat w pelni starcza do robienia "zwyklych" zdjec ale co tu wymagac od Nokiowych aparatow. Komunikator Nimbuzz do Skypea gg i calej reszty w jednym. Klient poczty email genialnie chodzi z gmailem. Przez BT tel mi dziala jako modem do internetu. Wifi genialne do neta (brak obslugi WPA2!!!). Radio zwykle i internetowe (wypaski). Przez irde bawilem sie w pilot do tv :P Przydatny slownik ang i innych jez, notatnik, zip, PDF reader, caly office, presenter do power pointa do laptopa, skaner kodow kreskowych. Do zestawu polecam program X-plore oraz Coreplayer. Telefon wbrew opinim jest bardzo maly, przede wszystkim cienki i nie przeszkadza mi w kieszeni. Obudowa bardzo ladna metalizowana ale latwo sie kiereszuje. Futeral szybko sie niszczy. Przez usb tel dziala jaki modem, pendrive i cos jeszcze :). Ciezko przy nowym sofcie zlamac Symbiana :) ale da sie zrobic :D. Z telefonie mam SD 4 GB, jak duzo zdjec lub muzy troche muli. I NAJWAZNIEJSZE KLAWIATURA JEST NIE DLA WSZYSTKICH, TO JEST TEL DLA OSB RACZEJ Z PRECYZYJNYMI PLACAMI LUB TAKICH CO CZUJA ZE TO JEST ROZWIAZANIE DLA NICH. POLECAM ISC DO SALONU WZIAZC TEL I PIERW WYBRAC JAKIS NR TELEFONU A POTEM NAPISAC SMS JAK BEDZIE OK TO OGIEN (fajne sa skroty jak na kompie ctrl+a ctrl+c ctrl+v itd ...) Pozdro dla wszystkich nieprzekonanych i tych co sie wachaja :)

  • 0

    128. ~  2009-11-29 09:50:48  host: aayv78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wpadł ktoś na pomysł jak w tym fonie regulować głośność w aplikacjach? Bo mi boczne klawisze regulacji głośności działają tylko w niektórych przypadkach. Nie da się regulować głośności np. przy przeglądaniu dzwonków.

  • 0

    129. ~ADMIN  2009-11-30 19:00:19  host: duz68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie dziś go kupiłem w salonie ERY dałem nieco ponad 750 zł ale WARTo telefon super , POLECAM KAŻDEMU kto chce mieć naprawdę porządny sprzęt GŁOŚNIK GRA REWELACYJNIE , nie słuchajcie tych co mówią że głośnik charczy

  • 0

    130. ~posiadacz+nokia+E71  2009-12-04 23:15:40  host: 109.79.68.152

    Telefon jest zachwycajaco szybki. No i ten wyglad, jak dla mnie bomba. Polecam w 100%! moje ocena tego modelu 10/10. Ma jakies minusy ten telefon?(; wedlug mnie absolutnie NIE!

  • 0

    131. ~LUDU !  2009-12-10 10:56:27  host: host-89-231-244-117.mielec.mm.pl

    pomóżcie. :D waham się między tym telefonem , a BlackBerry 8900. i przy okazji pytanie . obecnie mam telefon nokia 6300, i kiedy wejde do internetu, nalicza mi 2 zł za minutę siedzenia w nim. : / czy w tych telefonach internet jest bezpłatny, czy coś ? :D

  • 0

    132. ~  2009-12-16 00:01:18  host: v12-09.opera-mini.net

    witam!! mam pytanie a mianowicie czy klawisze szybko sie scieraja?? sam mam nokie e 61i i przydalo by sie zmienic ja na to cudo e71 ;D i jeszcze jedno jaki program polecacie do hackowania tego symbiana?? z gory dzieki i pozdrawiam wszystkich qwerty ;D

  • 0

    133. ~thecarpenter  2009-12-16 00:29:27  host: 83.142.202.43

    czy wam tez wchodzi kurz pod szybke i czy raz w tygodniu sie zawiesi?

  • 0

    134.  2009-12-16 01:03:00

    telefon bajer ale dla ludzi którzy lubia sia w niego wpatrywać bo nie da rady sie przyzwyczaić do takiej ilości klawiszy żeby pisać bez patrzenia.posiadam ten model od 2 miesięcy i jestem bardziej niz zadowolony zwłaszcza dzięki baterii gdyż trzyma mi minimum tydzień a czasem do 11 dni.jedyna rzecz jaka mnie denerwuje to WIFI mi sie zacina i nie wiem czemu...przy otwieraniu kazdej strony musze od nowa sie łączyć

  • 0

    135. ~  2009-12-16 01:43:19  host: ddf156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wpadla mi w rece taka e71,widac juz po przejciach,klawisze wytarte,poobijana ,z dobry rok bylo na niej niechlujsko jeżdzone i najśmieszniejsz jest to ze tylko sciaglem sobie simKLOKA I WSZYSTKO W NIEJ HULA JAKBYM JĄ Z SALONU NOWĄ KUPIŁ.aparat,rzecz zbedna,troche slizgi w lapach,reszta rewelka,poza paroma dziwnymi niedogodnosciami w menu,polecam warto!!!acha zeby wgrac garmina to ile memory musze miec i jak to zrobic?

  • 0

    136. ~  2009-12-17 11:14:57  host: 83.142.202.43

    Jak często wam sie ten fon wiesza i chy wchodzi wam kurz pod ekran,a dokładniej pod szybkę. mi sie wiesza 1 na tydzien i kurz wchodzi

  • 0

    137. ~Zirytowany  2009-12-22 00:10:38  host: local1.dainet.pl

    Piszecie Niektórzy, że ten telefon to najlepszy telefon jaki w życiu mieliście, a ja sie Was pytam: ile telefonów w życiu mieliście????

  • 0

    138. ~  2009-12-22 00:12:02  host: v10-08.opera-mini.net

    do ludu, tak w tych telefonach internet jest bezplatny pod warunkiem ze znajdziesz otwarta siec WLAN, np u mnie w miescie jest juz duzo takich punktow ;D i po z tym w chacie router mam ;D a po za tym na 6300 korzystaj lepiej z opery bo zapewne wchodzisz w neta z standartowej przegladarki i Ci zre kb jak glupie pzdr.

  • 0

    139. ~xav  2009-12-25 13:30:19  host: dynamic-78-8-46-224.ssp.dialog.net.pl

    Mam problem od niedawna mam ten telefon i nie moge wysylac z niego sms-ow ,a centrum wiadomosci mam poprawnie skonfigurowane co mam zrobic ??

  • 0

    140. ~witkos997  2010-01-04 15:07:50  host: public64520.cdma.centertel.pl

    hej pisze do was bo mam zamiar kupic sobie ten telefonik spodobał mi sie ale mam pytanie jak z wifi czy chodzi dobrze? i czy nie trzeba nic sciagac.A moze ktos brał ten telefon w orange w mixie na 36 miesiecy, 25 zł miesiecznie. prosze o odpowiedz

  • 0

    141.  2010-01-04 21:46:53

    ha, kupiłem sobie niedawno słuchaweczki bh 503 i z moją e 71 działają fenomenalnie. jedyna wada słuchawek bluetooth ta niemożność słuchania radia. brak kabelka- brak anteny!

  • 0

    142.  2010-01-04 22:13:02

    ha, kupiłem sobie ostatnio słuchawki bh 503 i z moją e 71 to idealna para, jakość muzyki jest świetna. jedyny problem jest taki, że radio nie działa ale coś za coś, wygoda jest, a brak kabelka to brak anteny.

  • 0

    143.  2010-01-04 22:13:25

    @139- zobacz jaki jest format wiadomości, fax, pager... ustaw na tekst i daj na odpowiedź przez to samo centrum. powinno zadziałać. teraz nr centrum jest zapisany na sim i jak zmieniasz sim to zmienia się nr centrum. kiedyś, jak pamiętam, w erze było tak, że trzeba było mieć zero przed numerem bo inaczej nic się nie dało. albo zwyczajnie masz źle wpisany numer.

  • 0

    144. ~yono  2010-01-09 12:19:59  host: 80.51.187.6

    a jak z latarką a i komu potrzeba cztnik kodów kreskowych?

  • 0

    145. ~groszek  2010-01-14 09:40:06  host: 195-93-142-111.kajetany.net

    Telefon bardzo fajny. GPS bardzo ładnie śmiga, dobrze pisze sie smsmy na tej klawiaturze. W porównaniu do E51, którą miałem wcześniej, to bije ją na głowe. Jednak bateria trzyma mi 2, a w E51 trzymała 4. Miała być bateria super, a wyszło do dupy

  • 0

    146. ~peppeo  2010-01-14 21:00:45  host: piwnica.krakow.pl

    telefon wykonany perfekcyjnie, bateria przy dużym obciążeniu (wi-fi,gps) trzyma bez problemu 2 całe dni +noc.aplikacji biznesowych mnogość i drugie tyle można pobrać bezpłatnie.w sumie smartphone pełną parą.klawiatura qwerty szybko wciąga i po pewnym czasie ciężko przestawić się na normalną :)możliwości personalizacji nieograniczone, bez problemu w trakcie nawigacji można odebrać połączenie, napisać smsa a nawigacja pracuje w tle bez zwisów (częsta bolączka WM ) miałem motorole, mio, samsuga itd ale nokia w wydaniu e71 jest warta każdych pieniędzy.POLECAM jako narzędzie do pracy.

  • 0

    147. ~peppeo  2010-01-14 21:03:25  host: piwnica.krakow.pl

    do zirytowanego - nie licząc służbowych dokładnie 29 sztuk więc myślę że mam pewną wiedzę jako użytkownik.

  • 0

    148. ~martuu  2010-01-19 12:22:00  host: acxc24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go od wczoraj i no no niezły phon;) ale np nie wiem nie ma gier? bo jak wchodze w GRY to nic tam nie ma PUSTO troszke nie moge go jeszcze ogarnac ale mysle, ze z czasem bedzie ok;) co do klawiatury WIELKI +! wciaga strasznie hehe POLECAM jak narazie ;) ahaa i nie moge wejsc na facebooka, why?! 1 raz weszlam a teraz mi sie laduje laduje..helpp!!

  • 0

    149. ~AffaFaNkA  2010-01-20 20:37:18  host: 94.75.121.55

    ale brzydki ten telefon, omg!!!! kto zaprojektowal taka ohyde...

  • 0

    150. ~Bebzii  2010-01-21 10:44:18  host: chello089078016044.chello.pl

    Mam ten telefonik od 2 dni, co tu duzo mowic- jest BOSKI, jestem dziewczynka wiec nie znam sie tak na tych parametrach, dla mnie jest wazne ze jest ladny, łapie WIFI, wygodnie sie pisze smski, robi wrazenie:P Wyglada na porządny phonik a nie jakies plastikowe g** Jakby ktoś mial pytania chętnie sie podzielę : 210988

  • 0

    151. ~suchy  2010-01-24 17:47:21  host: systemy38.toya.net.pl

    jak dla mnie najlepszy telefon jaki miałem dotychczas obudowa idealna prawdziwa rewelacja gps działa jak złoto rewelacyjnie dopasowana obudowa nic nie trzeszczy prawdziwy majstersztyk noki jak narazie a mam ja od ponad mesiąca nie ma zadnych problemow nic sie nie zawiesza gorąco polecam

  • 0

    152. ~MoriasH  2010-01-28 14:37:20  host: apn-77-112-188-202.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam, przywiozłem ten telefon z UK w sieci "3". Zdjąłem simlocka i wszystko super, tylko nie mam pojęcia jak połaczyć się z internetem używając pakietów danych jakie oferuje np mixplus. Próbowałem już wszystkiego co znalazłem w sieci i nie mogę ustawić połączenia GPRS. Może ktoś wie jak to zrobić. I od razu piszę, NIE!!! USTAWIENIA ZE STRONY PLUSA NIE DZIAŁAJĄ!!! ANI TE AUTO ANI MANUAL!!!

  • 0

    153. ~pabll0s  2010-01-31 10:30:12  host: emy73.internetdsl.tpnet.pl

    Takie pytanie. Czy play robi swoją nakładkę do symbiana? czy jest to nadal NIETYKANY system nokii?

  • 0

    154. ~damian  2010-02-01 13:22:48  host: 90-52.tau.pl

    Telefon bardzo fajny szczególnie dla młodych osób ( częste pisanie sms-ów ) WiFi to duża zaleta... bateria trzyma u mnie średnio 2dni przy nawet dużym użytkowaniu internet- wifi mp3 itp . Jeśli ktoś chce kupić mogę sprzedać mój tel ma jeszcze rok gwarancji jak coś pisac 6334799

  • 0

    155. ~  2010-02-04 23:54:17  host: 188.33.236.161

    z tego co widze co drugir pytania zadawane odnosnie obslugi sa banalne, odpowiedzi sa w instrukcji, a nie jakis uzytkownik sie pyta gdzie budzik albo aparat:)

  • 0

    156. ~luki  2010-02-12 09:41:50  host: 30.komfort.pl

    Uwaga dla wszystkich którzy planują kupić ten telefon, wady i zalety &#8211; obiektywnie. Wygląd totalna rewelacja, ale więcej minusów...1. Bardzo słaba bateria trzyma max 2 dni (jak na telefon biznesowy to mało) 2. Aparat, dramat, bardzo słabe zdjęcia 3. Obudowa bardzo brudząca, widać na metalu odciski z dłoni 4. Symbian &#8211; telefon się zawiesza, robię się dziwne rzeczy &#8211; biły ekran itp., gubi zasięg itp. Wczoraj oddałem go drugi raz do serwisu , teraz już czekam nie na naprawę , a wymianę całego telefonu. Ponoć to zależy pod modelu, albo wszystko jest ok., albo telefon do wymiany. Ale jak na telefon tej klasy to nie dopuszczalne.

  • 0

    157. ~panKA  2010-02-16 10:55:57  host: chello087206203081.chello.pl

    mam takie pytanie mam zapisany nr w ksiazce telefonicznej pod jakas nazwa XYZ ale gdy dostaje od tego nr-u sms nie pisze mi ze OD XYZ tylko OD +484626452562755 (jego nr) dlaczego tak jest? niektore sms dostaje tak jak mam zapisanych ludzi w ksiazce a niektore nie. pomocy

  • 0

    158. ~bialas  2010-02-16 14:00:21  host: apn-95-41-52-165.dynamic.gprs.plus.pl

    Gdzie niby te filmy vga? Ja mam tylko qvga:/

  • 0

    159. ~Pawelek  2010-02-21 22:05:16  host: evdo-78-30-94-236.subscribers.sferia.net

    Witam Jestem włascicielem Tego Telefonu i powiem Wam że ten telefon To Jeden z lepszych co został wyprodukowany w firmie NOKIA . Piękna Obudowa To Najbardziej Cenie W Tym telefonie . Jestem człowiekiem Który Zawsze Musi Miec Biuro Przy Sobie i Spełnia Się w 100% Polecam Tym Którzy Jeszcze zastanawiaja się nadkupnem tego oto telefonu . Pozdrawiam

  • 0

    160. ~  2010-03-10 14:45:18  host: 90-156-89-188.magma-net.pl

    panka moze masz dwa razy w ksiazce ten numer. usun i zapisz jeszcze raz. wyłacz wlacz :)))

  • 0

    161. ~tpiwo  2010-03-17 19:50:42  host: d47-163.icpnet.pl

    Telefon mam i mocno eksploatuje od 2 miesiecy. Bardzo dobra i udana konstrukcja. Wygodny dostęp do maila oraz internetu. Duże możliwości i wysoka jakość. Polecam

  • 0

    162. ~aassaaa  2010-03-19 17:10:55  host: 188.147.33.117.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    *** prawda! jak na 3,2 mpx aparat jest dobry ! i sie nie zawiesza! jak ktos pisze tak o tym telefonie, to widocznie nie ma pojecia o nim!

  • 0

    163. ~Dareczek Zegareczek  2010-09-01 17:13:18  host: user-109-243-251-77.play-internet.pl

    Ludzie, ludzie, ta Nokia ma procka prawie 400 MHz , a np. Nokia E61 ma tylko 220 MHz i wlasnie dlatego po przesiadce z E61 na E71 wydaje sie ze to jest normalnie demon predkosci. No i pamiec RAM jest o wiele wieksza. W porownaniu z E61, ma wiecej funkcji np. Radio, aparat/kamera 3,2 MPX, przednia kamera do rozmow wideo, szybszy procek, wiecej RAMu, GPS z AGPS, wbudowane aplikacje biurowe, nowsza wersja Symbiana, "czytacz" wiadomosci SMS i E-Mail, slownik angielsko-polski i odwrotnie, gorsze umieszczenie klawiszy na klawiaturze, inny wyglad menu, ktory wedlug mnie jest troche brzydszy, troche lepszy zasieg wi-fi ale gorszy zasieg gsm/3g, slownik T9, bardziej stylowy joystick, wieksza pamiec wbudowana i karta pamieci microSD, w E61 miniSD itd. Itp. Etc. .............. Moglbym tak wymieniac i wymieniac, ale tak w praktyce to slabo sie ten telefonik sprawdza.... Przede wszystkim ta klawiatura nie do zniesienia i taki maly ekranik! Mogliby dac klawiature i ekran jak w E61, ale funkcje E71.

  • 0

    164. ~paweł  2010-09-08 19:33:30  host: hnp78.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie do użytkowników jak działa radio i ile tak naprawdę trzyma bateria z góry dzięki

  • 0

    165. ~Be  2010-09-17 08:16:39  host: chd241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przy duzym uzytkowaniu 2 dni, a moj rekord to 4, czyli srednio 2-3dni

  • 0

    166. ~Zakochany  2010-09-18 21:26:28  host: user-188-33-50-240.play-internet.pl

    Ten telefon to moje marzenie! Kiedyś go sobię kupię, wezmę z nim ślub i go nie opuszczę aż do śmierci!

  • 0

    167. ~Człowiek  2010-09-23 20:43:31  host: user-188-33-62-252.play-internet.pl

    Nic dodać, nic ująć!

  • 0

    168. ~Opluj.PL  2010-09-26 14:56:41  host: user-109-243-160-173.play-internet.pl

    Ech... Chciałbym móc mówić na moją E61 E71, ale niestety nie mogę, bo Nokia zamiast odświeżyć stary i niezawodny model E61, dali model E71. Według mnie bardzo dobre posunięcie Nokii, bo E71 jest chudsza, cieńsza, lżejsza, niższy co jest bardzo ważne.

  • 0

    169. ~?yyyyy  2010-10-15 19:34:25  host: 215.85-237-167.tkchopin.pl

    czy wejście na słuchawki jest takie samie jak do mp3 i wgl ?

  • 0

    170. ~dareus  2010-10-28 10:45:30  host: 195.14.4.43

    dlatego, że zapewne masz ten numer zapisany pod dwiema pozycjami w książce tel. Lepiej to sprawdź, bo to najczęstsza przyczyna. Sam tak kiedyś miałem, jak numer narzeczonej przez przypadek miałem wpisany jako: IMIE, a potem wpisałem jako ICE IMIE NAZWISKO.

  • 0

    171. ~keczu  2010-11-02 20:31:46  host: arp246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest on dual-sim

  • 0

    172. ~niunia  2010-11-18 01:20:12  host: 83.2.207.9

    czy to prawda, że przez tą klawiaturę tragicznie pisze się na niej smsy ?

  • 0

    173.  2010-12-01 14:51:11

    @172 pisze się sms bardzo wygodnie, ale po prostu trzeba się przyzwyczaić do tej klawiatury.

  • 0

    174. ~niunia  2010-12-24 00:44:41  host: 83.2.207.9

    a czy w e71 tez jest taka możliwość włączenia latarki tak jak w e63 ??

  • 0

    175. ~rudy102  2010-12-26 01:07:40  host: afsm9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niestety w e71 nie da sie wlaczyc latarki i troche szkoda bo to fajny bajer. Mam go juz od ponad roku i jestem ciągle zachwycony. Mnogośc funkcji i piękny wygląd sprawiaja ze nie zaluje wydanych na niego 800 zl :).Smsy pisze sie super, nigdy wiecej nie kupie telefonu ze zwykla klawiatura. Szczere polecam :)Juz wiem ze moim nastepnym telefonem bedzie nie zadne Htc czy modne ostanimi czasu kwadratowe i plastikowe Blackberry ale e72 :)

  • 0

    176. ~klaudia17  2011-01-18 16:42:53  host: 83.2.207.15

    Cześć zastwanawiam się nad kupnem tego telefonu :) chciałam zapytać jeśli chodzi o głośność muzyki i jakość jej słuchajnia czy jest ona dobra :) może podobna do x3 noki ?

  • 0

    177. ~monisia  2011-01-30 15:10:00  host: public70317.xdsl.centertel.pl

    co za bzduey o baterii!! jakie 2 dni?? mi trzyma tydzien:)

  • 0

    178. ~maciasss1  2011-02-02 21:06:03  host: ackm192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do rudy102. Zainstaluj sobie program LightCtrl. W opcjach możesz sobie włączy latarkę:)

  • 0

    179. ~milosz  2011-03-21 15:50:48  host: dkl1.prox.pl

    ten telefon jest super. mapa. klawiatura świetna szybko się przyzwyczaja. exel jak w komputerze. polecam wszystkim najmłodszym i najstarszym. dosłownie każdemu. Pozdrawiam. Nokia e71 rządzi :))

  • 0

    180. ~  2011-03-29 00:32:29  host: 222.17.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl

    Oczywiście że można zapalić diodę i używac jej jako latarki. Ja do tego używam S60SpotOn. Jasność mniejsza niz przy robieniu zdjęć, ale do znalezienia klucza w ciemnej piwnicy starczy

  • 0

    181. ~mateuszek13  2011-04-07 21:50:11  host: 89-72-30-31.dynamic.chello.pl

    Telefonik super ;d tylko mam pytanko aby wejsc na karte pamieci chodzi mi o to zeby mial tam foldery ze zdjeciami i pisoenkami itp ktore mam zapisane na karcie pamieci to jak w nie wejsc ?

  • 0

    182. ~zainteresowana... :)  2011-06-11 12:17:07  host: 193-239-36-247.ksi-system.net

    a czy jest mp3??

  • 0

    183. ~  2011-06-15 21:49:28  host: z17-08.opera-mini.net

    Wszystkich, którzy zamierzają kupić ten smartfon, ostrzegam, żeby nie było rozczarowania: otóż WSZYSTKIM nagraniom wideo nagranym przez Nokię E71, bo np. przesłanym z innego telefonu, jeśli nie jest to inna Nokia E71 lub inna z tym defektem to już nie, towarzyszy szum w tle, dlatego ta kamera nadaje się do nagrywania wideo bez dźwięku, bo nagrania wykonane kamerą z Nokii E71 mimo że są dobrej jakości, to jest ten szum (nie wiem jak jest u was - posiadaczy innych Nokii E71 - być może u was nie ma tego defektu - może mam E71 z jakiejś wadliwej serii - ale jeśli ten defekt jest we wszystkich E siedemdziesiątkach jedynkach to OSTRZEGAM, żeby ci co kupują ten smartfon tylko dla aparatu, swoją drogą i tak kiepskiego bo tylko 3,2 Mpix i brak obiektywu Carla Zeissa, nie byli rozczarowani nagraniami wideo nagranymi własnoręcznie i jakością aparatu).

  • 0

    184. ~Thor1987  2011-06-29 21:49:57  host: mercury.msi.pl

    Witam. Posiadam ten telefon od powiedzmy 2 tygodni. Nie mam zastrzeżeń do niego. Można fajnie dopasować menu i wszelkie aplikacje pod swoje widzimisie. Tylko miałem pecha i zakupiłem telefon z małym psikusem, posiada jeden "martwy piksel". Strasznie mnie to denerwuje, ale nie chce wysyłać go do serwisu bo to różnie bywa z Nokią. Nie wie ktoś, czy można jakoś się tego pozbyć na własną rękę? Wiem, że istnieje strona inetrnetowa, która potrafi (a raczej aplikacja znajdująca się na tej stronie) naprawić, tudzież "przywrócić do życia" martwego piksela, ale działa to na monitorach LCD. Jeśli ktoś wie czy jest inna możliwośc naprawy niż serwis to proszę o pomoc.

  • 0

    185. ~monisia  2011-08-21 20:39:42  host: public137773.xdsl.centertel.pl

    do THOR1987 masz szczescie ze tylko jeden martwy pixel.. u mnie sa az trzy.. nie ma co reklamowac.. ja sie juz przyzwyczailam;)

  • 0

    186. ~aishia  2011-08-24 17:17:38  host: 91-192-58-10.omi.pl

    telefon super tylko nie łączy mi wifi tzn wyszukuje a nie łączy nawet tych bez hasła c jest nie tak i co zrobić?? Pozdrawiam

  • 0

    187. ~monisia  2011-08-28 18:24:23  host: public144304.xdsl.centertel.pl

    AISHIA nie mozliwe ze sie nie laczy.. u mnie dziala ok,zwlaszcza w galeriach handlowych;)

  • 0

    188. ~l1stek  2011-08-29 01:12:05  host: 89-79-44-17.dynamic.chello.pl

    prosze nei dajcie sie nabrac na jakies dual simy czy cos. Na allegro zawsze proscie o zdjecie z pod baterii telefon super ale to co na allegro widac to smiech

  • 0

    189. ~bu  2011-08-29 18:03:00  host: aij138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od roku , i jestem mega zadowolona !!!! . bardzo polecam ten telefon . :):):)

  • 0

    190. ~Thor1987  2011-09-03 17:41:52  host: z33-05.opera-mini.net

    Heheh prawdziwe szczęście nie ma co ;) też już się przywyczaiłem do mojego piksela, nawet go nie zauważam w sumie. Już posiadam telefon trochę dłużej i moje zdanie o nim się nie zmienia, z pełną satysfakcją stwierdzam, że to najlepszy model jaki miałem i nie zamierzam go zmieniać. Byłem już posiadaczem Nokia 3510i, Motorola A ileś tam (cegłofon olbrzyyymi, jeden z pierwszych modeli z 2 aparatami), Sony Ericsson K700i, Motorola C ileś tam (taka malutka, na tamte lata nawet fajna), Sony Ericsson K510i, Samsung G600 chyba, Samsung Avila, LG Swift i teraz Nokia E71. Telefony do Samsunga to daleka historia więc nawet ich nie porównuję do Nokii. Tak czy siak polecam E71 wszystkim, którzy wkurzają się na 'dotykowce' i pragną wrócić do czasów 'normalnych' (czyt. klawiszowych) telefonów z podobnymi funkcjami. Pozdrawiam

  • 0

    191. ~monisia  2011-09-17 17:26:59  host: public135279.xdsl.centertel.pl

    ja juz tez "przetestowalam" wiele telefonow:) ale najbardziej udanym jest nokia e51,mimo ze ubozsza niz e71.. szkoda ze GPS jest bez aktualnosci pogodowych:( mozna pobrac spb weather ale info jest niedokladne..

  • 0

    192. ~Piotrek  2011-10-19 14:21:42  host: brg248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dziś kupiłem ten model nokii od znajomego znajomego... wszystko ok, tylko pytanie mam takie : coś mi się blutu nie chce załączyć :( ... miał ktoś taki problem ?

  • 0

    193. ~gosc  2011-11-16 08:54:55  host: 178-36-219-71.adsl.inetia.pl

    co to znaczy ze jak są funkcje telefonu i jest SMS i jest nie ??? możne mi to ktoś wytłumaczy??

  • 0

    194. ~siemkos89@wp.pl  2012-03-31 10:54:33  host: afgj135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od 2 lat minusy: jest to ze wyskoczyl mi martwy piksel ale sie przyzwyczailem potrafi sie zawiesic czasem zaktulaizowalem do najnowszego softu. gps tragedia jako gps ratunkowy tak ale opoznienia ma ostre. plus to bateria dlugo trzyma. z zasiegiem tez wycudowali antena jest pod bateria biorac telefon do reki traci kilka kresek. plusy wyglad wykonanie, bateria, wygodna klawaitura qwerty po przeisiadce z 6630 ma u mie dozywocie;)

  • 0

    195. ~Thor1987  2012-04-16 20:59:11  host: z17-02.opera-mini.net

    Do 193 - zwykła pomyłka administratora :) oczywiście ma Funkcję SMS, a dzięki bardzo wygodnej klawiaturze QWERTY wykonuje się to w przyjemny sposób :) telefon ogólnie polecam, z biegiem czasu drażni mnie trochę zbyt mały wyświetlacz jeśli chodzi o przeglądanie Internetu oraz dokumentów Office oraz antena umieszczona w dolnej części telefonu, dzięki czemu występuje tu tzw. efekt 'uścisku śmierci', czyli po objęciu telefonu całą dłonią to zanika nam zasięg - w miejscu, gdzie jest on silny to nie ma problemu, ale jeśli przebywamy w miejscu o słabym zasięgu to trzeba czasami telefon trzymać w niewygodnej pozycji. Z tych powodów zamierzam go zmienić na Sony Ericssona Xperia Pro bądź Motorolę Milestone 2. Pozdrawiam

  • 0

    196.  2013-01-22 15:58:22

    moja e71 od nowości miała 3 martwe pixele na wyświetlaczu. zbyt wolna jak dla mnie a klawiatura niewygodna (jak dla mnie)

  • 0

    197.  2013-02-03 11:01:41

    nigdy więcej symbina.

  • 0

    198. ~ma7y  2013-02-27 16:06:15  host: 241net61.net.zeork.com.pl

    Co lepsze E71, e72 , e52, e51? Nie jes ważna dla mnie Qwerty.

  • 0

    199. ~stary  2013-06-11 16:36:35  host: komp-188-191-216-27.protonet.pl

    Jaki telefon polecacie po nokii E71? Telefon do pracy tj. dzwonienia i mejlowania.

  • 0

    200. ~pytanie  2013-07-11 20:45:38  host: 82-171-19-103.ip.telfort.nl

    no wlasnie...co wziac skoro e71 zawladnela moim sercem :) serio..tel jak najb spełnia moje oczekiwania..duzo pisze i to jest poezja na tym tel

  • 0

    201. ~Pablo Pyta  2014-12-05 14:25:36  host: 79.124.116.229.rybnet.pl

    Telefon funkcjonalny i poręczny stworzony do pisania sms, tylko jeden minus dlaczego nie można w nim ustawić Wiadomości na rozmowę bardzo się zawiodłem.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet