Nokia E7 - opinie
Telefony Nokia Nokia E7 Opinie o Nokia E7

Nokia E7

w sumie: 157
  • -2

    1. ~caray  2010-09-14 17:01:12  host: nat-tor2-92.aster.pl.63.73.178.in-addr.arpa

    gdyby jeszcze jakis sensowny system zainstalowali

  • -1

    2. ~Bezsens! Po co to robicie? Stop  2010-09-14 18:45:57  host: 94.254.232.6

    Po co wystawiacie najlepsze oceny, skoro nawet żeście nie używali tego telefonu i na oczy go nie widzieliście?! A zresztą nie jest on taki świetny, na jakiego się wydaje. Fakt, wszystko w nim jest w najnowszych wersjach (np. Bluetooth w wersji 3.0), ale jak na taki "kombajn" tylko 256 MB pamięci operacyjnej?! Według mnie to trochę za mało... No i mogliby dać baterię 1500 mAh. Ale tak poza tym, szykuje się niezły smartphone z dotykowym ekranem firmy Nokia. Skoro to seria E - biznesowa - to to musi być coś niesamowitego. Poczekam kilka lat i kupię go za 300 zł, kiedy to inni będą nosić w kieszeni prawdziwe komputery w wersji LITE, czyli takie mniejsze trochę. :)

  • 1

    3. ~Adnotacja do 1  2010-09-14 18:48:51  host: 94.254.232.6

    No i ten Symbian^3 musi być jakimś niesamowitym systemem ^^... Prosty w obsłudze, jednak dosyć zaawansowany... To ja lubię... ^^

  • 0

    4.  2010-09-14 19:38:22

    256 ram 1GB rom ? o.O

  • 1

    5. ~fragles  2010-09-14 19:38:58  host: chello084010043139.chello.pl

    no w koncu.....naprawde ladny elefon od noki...;) parametry bardzo dobre...pytanie aby o cene....;P ale warto poswiecic wiecej aby miec takie cacko..;)

  • 0

    6. ~  2010-09-14 19:46:23  host: koncentratlub.tom-net.pl

    Widzę że teraz nokie robione są na jedno kopyto praktycznie ta nokia to C6, C6-01, N7 nie lepiej zrobić coś lepszego fajniejszego coś ala E52 tylko poprawić głośnik wrzucić więcej ramu nie wiem pozdro

  • 0

    7. ~s@per  2010-09-14 21:39:37  host: t01-12.opera-mini.net

    Bardzo fajny telefon. Ciekawe ile będzie kosztował. Napewno gdzieś z 2500zł w Polsce

  • 0

    8. ~Elektron  2010-09-15 10:04:48  host: 77-253-15-106.adsl.inetia.pl

    Ad. 2. Nokia E7 jeszcze nie trafiła do sprzedaży, więc jak ktoś z odwiedzających telepolis mógł jej używać??? W tej chwili ludzie oceniają wygląd, parametry i całość tego projektu pod nazwą E7. Dlaczego mieliby oceniać E7 negatywnie skoro to bardzo dobrze zapowiadający się smartfon - bardzo bogato wyposażony, z mnóstwem funkcji i do tego pojawi się na rynku w bardzo atrakcyjnej, jak na Nokię cenie! Zresztą ty sam nie miałeś do czynienia z Nokię E7, a już ją krytykujesz! Czyżbyś miał jakieś niezdrowe uprzedzenie do Nokii?? ;-)

  • 0

    9. ~aihman  2010-09-16 17:42:28  host: abun33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super design wreszcie coś nowego! JARAM SIĘ! Ale nie kupie sobie, bo pewnie nie bedzie mnie stac. Cena zakręci się koło 1500-2000 zł :(

  • 0

    10. ~znafca  2010-09-17 02:53:47  host: 089-101-142129.ntlworld.ie

    bardzo denny telefon z symbianem-systemem dno,zamiast na meego czy maemo to nokia ciagle popelnia bledy a swiat coraz dalej

  • 0

    11.  2010-09-18 12:49:31

    Świetna zabawka, ale pytanie czy Nokia nauczyła się jak się robi nie trzeszczące telefony, zwłaszcza slidery? No i kwestia obsługi dotykiem, bo taka 5800 to dla mnie szczyt braku ergonomii. Kolega z punktu 6 wspominał, że być może lepiej by było, żeby Nokia poszła w stronę E52, ja się z tym zgodzę, z tym, że materiały z E51. Zdecydowanie zaczekam na taką E53 zamiast tego E7.

  • 0

    12.  2010-09-18 15:55:02

    Zawsze miałem wysokie modele Nokii i strasznie byłem za tą marką... Teraz mam Samsunga Galaxy S i widzę jednak, że Nokia trochę jest jednak w tyle za konkurencją. Głównie mi chodzi o uporczywe trzymanie się Symbiana... który chyba nigdy nie będzie chodził tak płynnie jak Android. Design również trochę zacofany. Jakby była jakaś nokia z porządnymi parametrami i z Androidem to bym ją kupił. Nie chodzi mi o aparat bo to i tak badziew, ale o procesor, ram, akceleracja 3d.

  • 0

    13. ~PatrykOS  2010-09-18 19:59:47  host: 14.179.wmc.com.pl

    @6, nie. Myślę, że ten telefon jest lepszy od jakiejś tam Nokii e52 z poprawionym głośniczkiem i większą ilością RAMu..

  • 0

    14. ~  2010-09-20 06:43:46  host: t12-09.opera-mini.net

    Bezpieczny system do telefonów biznesowych podobnie Rim

  • 0

    15. ~  2010-09-21 14:50:48  host: eri1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś wie może kiedy on będzie dostępny w Polsce?

  • 0

    16. ~  2010-09-21 19:44:59  host: user-109-243-149-214.play-internet.pl

    Bzdura 888 zł. to Góra kaski za to

  • 0

    17. ~8  2010-09-23 14:53:18  host: amh10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zgadzam się z 6. Nokia powinna robić takie telefony jak E52. Bo jest to bardzo dobry telefon chociaż parę wad. Przydałby się taki fon w wersji muzycznej N52 z super głośnikiem i system MeeGo. Kto się ze mną zgadza??

  • 0

    18. ~?  2010-09-27 18:43:04  host: bsz209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak człowiek się zna to nawet jak nie widzi telefonu a słyszy wifi gps 8,1 mpix aparat i 16 gb własnej pamięci to nawet nie mając w ręce telefonu wie że jest dobry.

  • 0

    19. ~mk  2010-09-28 10:36:06  host: 77-254-73-158.adsl.inetia.pl

    albo informacje na stronie nie sa wiarygodne albo nie wiem czemu producent daje lipne baterie do nowych telefonow li-ion ?? a czemu nie polimer?? mam 2 lata e51 z polimerowa bateria trzyma sie bardzo dobrze

  • 0

    20. ~mokrapl  2010-09-29 16:06:13  host: 178.73.48.159

    to samo co N8 tylko seria biznesowa i gorsze parametry. Mam e75 niby biznesową i same z nią problemy oraz brak wielu funkcji. Nic tylko muzyczne N-ki. Trzeba czekać na n8

  • 0

    21.  2010-10-04 19:39:42

    17. ~8 wszystko zależy od gustu, jedno lubią e52 inni wolo design jak E7. sobiści mi by starczł taki fonik. prosty wygląd, pojemnościowy panel i w końcu "pochyłe" qwerty w nokii. tylko racja - mogli by odejść od Symbiana i wrzucić MeeGo. ale myślę że i z tym OS nie jest najogrzej.

  • 0

    22.  2010-10-05 12:03:02

    zależy kto co woli. mi się podoba.

  • 1

    23. ~Lukash1410  2010-10-05 21:30:01  host: edb89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Żałośnie przyczepiliście się Symbiana^3, tak naprawdę nie znając go i pewnie porównując go z s60v3...

  • 0

    24. ~nokiamaniak  2010-10-06 14:55:10  host: host-89-231-51-36.wroclaw.mm.pl

    to jest następca mojej N97:) kurde wygląda fajnie a symbiana to ja kocham wręcz:P:)

  • 0

    25.  2010-10-07 21:25:30

    Koleżka spod komentarza nr 2 mnie szczerze mówiąc rozbawił. 256MB pamięci to wymaga Windows XP a nie telefon, bez przesady, to jest ilość w zupełności wystarczająca. Pytanie tylko dlaczego w Nokii nie wrzucili Maemo do nowych telefonów, wychodzi na to, że N900 będzie jedyny, nie żal było kasy?

  • 0

    26. ~Misiu Bisiu  2010-10-07 21:37:41  host: ackg226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czym sie rozni symbian od androida czy innych systemów? Dla zwykłego użytkownika telefonu to naprawde taka duża różnica że wszyscy psioczą na tego symbiana, osobiście mam teraz E51 i jestem zadowolony. Proszę o odpowiedź

  • 0

    27. ~Motyl  2010-10-07 22:20:26  host: ackg226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dobra komórka i tyle w temacie;-)

  • 0

    28.  2010-10-08 18:24:29

    No i już wiem, co zstąpi moją e71:) na taki telefon właśnie czekałem, mam tylko nadzieję, że cena będzie do przełknięcia ( na poziomie E71 z czasów premiery)

  • 0

    29. ~peron  2010-10-09 19:21:13  host: enn183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a procesor?? 200Mhz?? czy nokia w koncu pomysli i zrobi jak samusng 800Mhz czy 1Ghz?? Bo widze ze ekran juz w technologi od samsunga w koncu;p...w koncu, bo samsung AMOLED'a juz 2 lata temu pakowal...

  • 0

    30. ~  2010-10-14 20:12:59  host: bertelsmann.pl

    peron gdzieś Ty wypatrzył te 200mhz? Procek, jest ten sam co w n8, czyli 680mhz. Wg. opinii użytkowników n8 działa znakomicie i bez żadnych zawieszek, więc tu pewnie będzie podobnie(ten sam system, akcelerator i ilość ramu).

  • 0

    31. ~Pytanie  2010-10-16 01:28:47  host: cfv200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu. Jaki on ma odtwarzacz muzyczny??.

  • 0

    32.  2010-10-18 17:21:54

    wiadomo kiedy i po ile mniej więcej będzie?

  • 0

    33. ~lukket  2010-10-22 22:44:27  host: 188.147.35.18.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Wcześniej niż w grudniu na pewno nie.

  • 0

    34. ~misieq  2010-10-27 23:18:24  host: 213.134.172.48

    szkoda że nie ma aparatu N8 i jak N8 ma niewymienną baterię

  • 0

    35.  2010-11-01 17:45:59

    Tak czytam to co piszecie i aż nie mogłem się powstrzymać żeby zdementować większość niespójnych informacji. Jestem zainteresowany tym telefonem gdyż posiada w większości to czego potrzebuję. Po pierwsze to zgadzając się/ nie zgadzając z przedmówcami Nokia raz zrobiła porządny telefon czyli E51. Parametry nie do końca genialne ale wykonanie perfekcja, tego telefonu nie dało się zajeździć. A po drugie jeśli chodzi o system to E52 jest wiele lepsza niż 51 oraz bateria, która nie jest może zastępstwem 6310i ale tydzień bez ładowania to na procek 600MHz to i tak jest wyczyn. Niestety jest to bardzo delikatny telefon i łatwo go uszkodzić. A co do symbianu to stał się Open Source więc może nigdy nie będzie stabilny ale za to ma bardzo duże możliwości. Osobiście przesiadłem się z S60 3rd na WM6.5 (HTC HD2) i na chwilę obecną wiele chętniej wrócę do Symbianu niż kiedy klnąłem na niego przesiadając się na WM. Antek jest stosunkowo nowym systemem i choć może stabilnym i płynnym to po dzień dzisiejszy pod względem dostępnego softu zostaje w tyle za Symbianem i WM, nad którymi cały czas się pracuje i kombinuje jak wcisnąć jakiś soft na to. Nie mówię w tym momencie o pełnoekranowych grach i super odtwarzaczach filmów, YT itp. lecz o programach, których źródła są prywatne i dostępne z reguły na forach pisanych tzw. krzakami. A co do E7 to na pewno nie będzie to co E51 pod względem wykonania i znając życie będzie bardzo delikatna jak na tak płaski telefon. Ktoś zadał pytanie po co 256MB ramu skoro WinXP tyle potrzebuje. Powiem prosto HTC HD2 ma 446 jeśli dobrze pamiętam i sam system zjada sporo i podczas uruchomionej Opery, odtwarzacza mp3 oraz jakiejś jeszcze aplikacji nie można już nawet aparatu włączyć bo pamięć się zapycha. E52 jeśli dobrze pamiętam miała coś koło 128MB i wystarczył odtwarzacz oraz zbyt wiele kart otwartych w operze i już pamięć się zapychała.

  • 0

    36.  2010-11-04 18:58:22

    Chamelleon osobiście się zgadzam z tobą w pełni. posiadałem Etena X800 z WM 6.0P i przy ilości RAM 128 nie za wiele można było mieć pootwierane aplikacji. to jak wiadomo coś kiedy wchodzi na nasz rynek?

  • 0

    37. ~Bogu^^  2010-11-06 15:36:52  host: dynamic-87-105-22-28.ssp.dialog.net.pl

    Android był by o wiele lepszy w tym telefonie

  • 0

    38. ~ok-y  2010-11-07 17:32:10  host: host-89-230-254-1.poddebice.mm.pl

    Miala wejsc koncem pazdziernika, jak widac nieco to sie wydluzy, szacowana cena na polskim rynku to ok 2700zl, Symb.3 to mocno poprawiona wersja "jedynki" i co najwazniejsze wiekszosc (jak nie wszystkie) aplikacje z jedynki sa kompatybilne z trojka.

  • 0

    39. ~Wankowicz  2010-11-18 21:03:16  host: 77-255-115-177.adsl.inetia.pl

    Chamelleon tam kolesiowi niechodzilo "o to ze ma az 256 mga bo windows xp tyle potrzebuje" tylko ze na Pececie z windowsem Xp wystarczy 256, to na taki sprzecik maly jak ta nokia tez spokojnie wystarczy ,czytajcie ze zrozumieniem .Pozdrawiam

  • 0

    40. ~edek  2010-11-25 08:22:25  host: 178-36-49-178.adsl.inetia.pl

    @ Chamelleon. Zgadzam się w 100%. też zmieniłem symbian (e51) na WM 6.5 (HD2). Byłem rozczarowany windowsem, powolny, niestabilny. Dlatego dziś znów używam nokię. A HD2, cóż fajny telefon, ale nie z windowsem, sprzedałem póki miał jescze jakąś watość. Dlatego teraz , gdy znów przymierzam się do kupna telefonu, symbian jest dla mnie zaletą a nie wadą.

  • 0

    41. ~kiki  2010-12-08 15:18:34  host: ip-70-25.biznesdsl.etel.pl

    Podobno e7 ma 10 grudnia trafić do sprzedaży w Polsce. Ktoś może potwierdzić?

  • 0

    42. ~cbool  2010-12-13 10:25:26  host: proxy-plac-iwacom.blaster.pl

    nie 10 grudnia a w grudniu 2010! ale niby na stronie euro juz jest w przedsprzedazy a premiera luty 2011

  • 0

    43. ~kiki  2010-12-13 12:16:02  host: ip-70-25.biznesdsl.etel.pl

    Sam sobie odpowiem ... nie trafiła do sprzedaży. Jeden ze sklepów internetowych przyjmuje zamówienia ... na luty 2011! Próbowałem dowiedzieć się w Nokii kiedy e7 trafi do sprzedaży ... nie wiedzą. Eeeechhh :(

  • 0

    45. ~cbool  2010-12-14 12:47:02  host: proxy-plac-iwacom.blaster.pl

    ale z tym lutym to moze byc prawda niestety. z tego co wyczytalem to w grudniu maja ruszyc z dostawami tego modelu do odbiorcow czy dystrybutorow wiec luty jest jak najbardziej mozliwy na to by fizycznie zdobyc ten model.

  • 0

    46. ~cbool  2010-12-15 09:43:16  host: proxy-plac-iwacom.blaster.pl

    opoznienie potwierdzone przez nokie - w celu wyeliminowania wszelkich usterek. poslizg okolo 1 miesiaca...

  • 0

    47. ~kris  2010-12-21 14:39:09  host: unused-255.79.77.168.atman.pl

    bardzo ładny telefonik wkońcu nokia stanęła na wysokości zadania! a koszt tej noki w Polsce to około 2200 zł..

  • 0

    48. ~dream  2010-12-22 21:08:47  host: 095160182097.slubice.vectranet.pl

    Jeśli to ma być następca E90 to sobie odpuszczę... 9200i to moim zdaniem najbardziej udany (mimo pewnych niedoróbek) z communicatorów, a używam ich od pierwszego modelu; aktualnie jestem posiadaczem E90 w wersji limitowanej (vobis - to ta wersja ze spieprzoną klawiaturą, która odciska się na wyświetlaczu). Jeszcze pozostanę przy E90 czekając na PRAWDZIWEGO NASTĘPCE tego modelu.

  • 0

    49. ~okok  2011-01-10 20:53:55  host: d223-250.icpnet.pl

    fajny ale drogi około 2 tysiaków ale ma słaby aparat

  • 0

    50. ~emerson  2011-01-18 21:46:13  host: pc-77-46-47-238.euro-net.pl

    Zdecydowanie najlepszy telefon Nokii. Prawdziwy multimedialny kombajn, 4" ekran AMOLED, 16GB pamięci, 8 mpx aparat, filmy HD, Symbian 3, ehh i ten wygląd... CHYBA NAJPIĘKNIEJSZY TELEFON Z KLAWIATURĄ QWERTY NA RYNKU. Pierwszy smartfon Nokii godny wydanych na nią pieniędzy.

  • 0

    51. ~kiki  2011-01-19 08:39:38  host: ip-70-25.biznesdsl.etel.pl

    A ja nie mogę się doczekać ... i niech tam malkontenci sobie narzekają ... ja po prostu muszę mieć ten telefon. Czas wymienić już wysłużoną N95 8Gb (cudowny telefon ale czas na zmiany).

  • 0

    52.  2011-01-20 13:36:53

    pojawila sie juz na finskiej stronie nokii - jedyne 599 euro co po dzisiejszym srednim kursie daje troszke ponad 2300 zeta... czyli pewnie bedzie za ok 2500 pln... nienajgorzej jak na 4" ekran i qwerty

  • 0

    53. ~rado85  2011-01-20 20:27:13  host: 113.159.rev.vline.pl

    Witam. Byłem na szkoleniu w firmie orange i wpadł gościu z Nokii i zaprezentował E7. Telefon robi niesamowite wrazenie, 4 calowy ekran który naprawdę pięknie wyświetla kolory. do tego super wyświetlacz z hartowanym szkłem. Myśle że jednak ten telefon w końcu jest wykonany naprawde porzadnie.

  • 0

    54. ~  2011-01-23 13:36:48  host: idc228.idc.net.pl

    Droga Redakcjo, od kiedy to Nokia E7 ma gniazdo kart pamięci microSD? :-)

  • 0

    55. ~kiki  2011-01-31 11:36:11  host: ip-70-25.biznesdsl.etel.pl

    ... ale chyba poczekam dłuuuugo ... podobno w Anglii premiera w kwietniu ... a w Polsce ... jeszcze później :( ... porażka

  • 0

    56. ~9110/9210/9500/E90  2011-01-31 18:36:25  host: idc228.idc.net.pl

    Dzisiaj czytam informacje w sieci, że E7 wychodzi dopiero w połowie kwietnia a tu na stronie rtv euro agd zmienił się status tego telefonu na "dostępny", konsultant przez telefon potwierdził, że po złożeniu zamówienia wysyłają w ciągu 14 dni roboczych :-)

  • 0

    57. ~  2011-02-04 15:29:59  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    telefon ciekawy ale szczerze duzy troche i zle lezy w reku. do tego wersja symbiana poprawiona co daje doskonale polaczenie efekt telefonu multimedialnego z telefonem biznesowym. .

  • 0

    58. ~didimos  2011-02-05 11:54:40  host: 82.139.152.50

    Czekam na dostawę tego fona w AGD RTV. To co pokazują filmy w internecie na YOU TUBE to myślę że będzie to rewelacyjny telefon dla zainteresowanych czymś więcej niż dzwonieniem gdyż do tego służą proste telefony z klawiaturą. Popieram Symbian w każdej wersji bo był lepszy od WM 6.5 i innych wynalazków typu Bada itd.!!!!!

  • 0

    59. ~kikiki  2011-02-05 17:55:32  host: 195.205.33.2

    Powiem tak mialem na niego ochore w 2010 roku jak mowili ze bedzie premiera teraz juz mi sie odechciewa bo ciagle przekladaja jego wejsc na rynek

  • 0

    61.  2011-02-08 13:24:54

    tak to jest nastepca mojej e72 tylko kolory straszne... zielony? Gdzie gold bronse albo white? Juz jest dostepny za 2199zl tak jak n97 na poczatku za poltora roku przy aneksie do umowy w play bedzie za 99zl, tak mysle:) Pozdrawiam

  • 0

    62. ~edf  2011-02-09 19:46:28  host: 078088168038.elblag.vectranet.pl

    co za klocek, wazy prawie 200g to tyle co 2 normalne telefony, spodnie mi spadna jak bede mial takie cos w kieszeni, to juz lepsza jest C7 - 130g te same gadzety, ciensza i ladniejsza. Szkoda ze wszyscy klepia te dotykowe ekrany teraz, nie cierpie ich, klawisze same sie wciskaja w czasie rozmowy

  • 0

    63. ~pac37  2011-02-10 14:14:25  host: ip-80-245-177-140.uznam.net.pl

    a co masz do symbiana, który jako jeden z niewielu jest nadal rozwijany i ewoluuje dalej?

  • 0

    64. ~E90 user  2011-02-10 18:31:15  host: rev4.248.232.85.bartpl.com

    wszystko fajnie ale ekran w tej rozdzielczości to był dobry 2-3 lata temu a nie dzis kiedy wiele osób przeglada net w telefonie, a ty 640, to ja w swojej poczciwej E90 mam ekran w rozdz 800, nic dziwnego ze niokia schodzi na psy skoro jako nowosc wypuszczaja telefon z ekranmem w takiej rozdzielczosci, do pozostałych parametrów nie ma zastrzezen, nokio, popraw sie! zanim nie bedzie za pozno

  • 0

    65. ~E90 user  2011-02-10 18:41:04  host: rev4.248.232.85.bartpl.com

    do 48 - masz rację, ja tez czekam na prawdziwego następcę E90, już miałem kupować N900 kiedy sie dowiedziałem ze system operacyjny Maemo bedzie tylko na ten telefon, brak profesjonalizmu ze strony Nokii, brak szacunku do klienta biorac pod uwage ze te telefony kosztuja naprawde duzo

  • 0

    66. ~debe  2011-02-15 15:10:36  host: gtv74.internetdsl.tpnet.pl

    w nokii n8 symbian^3 wcale nie działa tak rewelacyjnie jak jest to opisane, za jakiś tydzień moze dwa bede testowac przez jakis czas E7 i wtedy zobaczymy

  • 0

    67. ~kosiarz  2011-02-21 22:56:43  host: 217.96.71.133

    czytam tak komentarze i śmiać mi się chce jaki piękny och a co on ma w sobie cudo świata . ludzie pewnie e 7 będzie kolejnym niewypałem firmy nokia albo zabawką dla prawdziwych facetów z klasą lecz pierwsze ceny od razu odstrasza was wszystkich . Dlatego poczekajmy na premierę fona a wtedy wrócę i napisze co i jak

  • 0

    68. ~  2011-02-24 00:55:49  host: public15376.cdma.centertel.pl

    62@ To chyba nigdy w ręku nie miałeś telefonu z ekranem dotykowym, bo każdy dotykowiec blokuje ekran, gdy tylko słuchawkę przyłożysz do ucha :)

  • 0

    69. ~  2011-02-27 08:22:08  host: abk186.internetdsl.tpnet.pl

    jak on pewnie widzial tylko avile :/ . Z dotykowych telefonow mialem 5800, a aktualnie posiadam N97 i powiem szczerze ze dotykowy bez klawiatury fizycznej to kicha, N8 fajna ale tez niema klawiatury za to E7 ma i to prawdopodobnie bedzie nastepny moj telefon. co do zacofania nokii tak jak niektorzy twierdza to sa w bledzie, to ze jakis tam samsung ma WM to co myslice ze to jakies osiagnie ce ze strony samsunga? Otoz zadne, poniewaz WM jest juz strasznie dlugo na rynku mialy go tzw. Pocket PC i inne PDA samsung tyle ze zastosowal szybsze procesory i nic wiecej dalej maja 65k kolorow hehe brak jakiegokolwiek wyjscia TV, ogolnie WM czyni telefon tzw. PDA z funkcja dzwonienia, a pda sa na rynku bardzo dlugo i to ze samsung to zastosowal to zadne osiagniecie. Kolega ma HTC HD2 i powiem ze fajny w tym telefonie jest tylko ekran bo ma 4,3" i efektownie wyglada, i nie oszukujmy sie telefony z WM nie wygladja jak telefny bo ktos kto nie mial go nigdy wczesniej w rece niewie co kompletnie z nim sie robi i co to jest? Nokia za to ma telefony nasymbianie ktory wyglada praktycznie identycznie jak telefony bez systemu co powoduje ze jest prosty w obsludze ale ma takze b.duze mozliwosci. I nie mowcie ze jakis tam samsung to telefon bo to nie telefon tylko PDA z funkcja telefonu co jest marnym osiagnieciem bo takie byly juz ok 7-9 lat temu. hehe ktos nie wierzy prosze sprawdzic ze jest cos takiego jak pocket pc ktory ma juz z 7lat i rozni sie tym ze ma slabszy aparat, lcd rezystancyjne i wolniejszy procesor bo chyba 266mhz.

  • 0

    71. ~  2011-03-03 21:29:52  host: public82823.cdma.centertel.pl

    35. Chamelleon 2010-11-01 17:45:59 0 Tak czytam to co piszecie i aż nie mogłem się powstrzymać żeby zdementować większość niespójnych informacji. Jestem zainteresowany tym telefonem gdyż posiada w większości to czego potrzebuję. Po pierwsze to zgadzając się/ nie zgadzając z przedmówcami Nokia raz zrobiła porządny telefon czyli E51. Parametry nie do końca genialne ale wykonanie perfekcja, tego telefonu nie dało się zajeździć. A po drugie jeśli chodzi to E52 jest wiele lepsza niż 51 oraz bateria, która nie jest może zastępstwem 6310i ale tydzień bez ładowania to na procek 600MHz to i tak jest wyczyn. Niestety jest to bardzo delikatny telefon i łatwo go uszkodzić. A co do symbianu to stał się Open Source więc może nigdy nie będzie stabilny ale za to ma bardzo duże możliwości. Osobiście przesiadłem się z S60 3rd na WM6.5 (HTC HD2) i na chwilę obecną wiele chętniej wrócę do Symbianu niż kiedy klnąłem na niego przesiadając się na WM. Antek jest stosunkowo nowym systemem i choć może stabilnym i płynnym to po dzień dzisiejszy pod względem dostępnego softu zostaje w tyle za Symbianem i WM, nad którymi cały czas się pracuje i kombinuje jak wcisnąć jakiś soft na to. Nie mówię w tym momencie o pełnoekranowych grach i super odtwarzaczach filmów, YT itp. lecz o programach, których źródła są prywatne i dostępne z reguły na forach pisanych tzw. krzakami. A co do E7 to na pewno nie będzie to co E51 pod względem wykonania i znając życie będzie bardzo delikatna jak na tak płaski telefon. Ktoś zadał pytanie po co 256MB ramu skoro WinXP tyle potrzebuje. Powiem prosto HTC HD2 ma 446 jeśli dobrze pamiętam i sam system zjada sporo musiałemto skopiować :D HTC HD2 Android i procek 466^^ człowieku wiesz co Ty trzymasz w kieszeni ??^^ pewnie na oczy HTC HD2 nie widziałeś :D

  • 0

    72. ~uasq  2011-03-03 21:31:09  host: public82823.cdma.centertel.pl

    ja już kupe czasu przestałem się interesować telefonami :D ale patrząc co wy tu piszecie to piekło zamarza ^^

  • 0

    73. ~michaU  2011-03-03 23:41:02  host: 78.151.36.104

    jak dla mnie to jest N8 w sliderze i mniejszym aparatem....generalnie nic nowego

  • 0

    74. ~Norbert  2011-03-05 15:20:47  host: 217.96.71.78

    @71 Kolego naucz sie czytać ze zrozumieniem :P W poście 35 jak byk widnieje WM6.5 (HTC HD2) a liczba 466 nie odnosi się do częstotliwości procesora, tylko do ilości pamięci RAM :) Nauczmy się myśleć, zanim zaczniemy krytykować innych. Pozdrawiam serdecznie :)

  • 0

    75. ~wodzu  2011-03-10 18:44:33  host: 178.73.49.78

    Panowie powiem szczerze czekam na ten telefon co do przedmówców od dłuższego czasu jestem z nokią na służbówce e50, 51, 52 sprawa na prywacie teraz używam samsunga i8000 czyli omnia 2 powiem szczerze świetny sprzęt ale głównie używam go do dzwonienia net i media przestały robic na mnie wrażenie od kiedy używam samsunga i9000 galaxy s naprawde kładzie iphona i zacząłem źle patrzeć na na moją o2 ale cóż na szczęście mam oba i nie narzekam ale na tę e7 czekam jesli okaże sie tak świetna jak e5... i pojemnościówka bedzie ok to nie ma co sie jarać androidem porównując co wm ma pewne wady i jak ktoś nie tylko dzwoni a korzysta z jego możliwości można piane złapać jak nie domaga a symbian nie jest rewelacyjny ale nie nam tego z e7 zresztą tak jak Wy i nie mogę sie doczekać kochny pracodawca mam nadzieje spełni moje marzenia i da poużywać

  • 0

    76.  2011-03-11 23:56:20

    Nokia E7 - bawię się nim dziś cały dzień, i muszę przyznać, ze gdyby nie Symbian... No właśnie. Wykonany dosyć solidnie, technicznie też duży potencjał, ale Symbian nie nadąża za nowymi OSami ery post-PC (tak, nastała taka). Na wstępie problemy ze stabilnością, zawieszaniem, w sklepie też nie ma jeszcze nic konkretnego (przeglądarka to porażka, a w Ovi nie ma nawet chociażby Opery Mini, jedyna jaką znalazłam jest nawet jeszcze gorsza niż domyślna. Myślałam już, że się nie da). Z jednej strony Symbian jest lepiej zoptymalizowany i na takich parametrach technicznych radzi sobie niesamowicie, z drugiej to archaiczny przeżytek, który próbuje małpować nowoczesne systemy, ale wychodzi to czasem groteskowo. Mam bardzo mieszane uczucia, potestuję dłużej i zobaczę, co i jak dokładniej.

  • 0

    77. ~Kris  2011-03-13 00:15:09  host: 89-73-242-156.dynamic.chello.pl

    I jak już ktoś bawił sie ?

  • 0

    78. ~Savu  2011-03-13 00:25:09  host: 213-92-178-82.serv-net.pl

    Telefon po za baterią trzymającą nie całe 2 dni i kiepskim aparatem - bez Auto Focus-a ! (opis wprowadzający w błąd powyżej do poprawki!!!) Jest naprawdę dobrym narzędziem pracy, na szczególną uwagę zasługuje wykonanie telefonu - super twarda gorilla glass i metalowa obudowa dają poczucie bezpieczeństwa i tego że nie trzymamy w rękach jakiejś plastikowej zabaweczki.

  • 0

    79. ~ciekaFski  2011-03-13 11:41:48  host: overkill-41.core.ynet.pl

    czy są już jakieś monitory na bluetooth? tak sobie myślę ze mój smartfon mógłby już robić za pełnoprawną jednostkę centralną komputera stacjonarnego

  • 0

    80. ~XMXAKacAXMX  2011-03-15 12:42:39  host: 213.186.90.4

    o ludzie pierwsze too to ze ten tel kosztuje 1000zl drugie symbian nigdy nie wyprzedzi androida ani windowsa mobile czy tam phone symbian juz jest starszy i wg. mniej bajerowny . po trzecie 256mb ramu w tym telefonie to kompletnie za MAŁO!!! taki jak to kolega powiedział ''kombajn'' to potrzebuje z 600-1000Mhz taki HTC 7 ma 688Mhz starczy mu to jak myslicie no moze i starczy ale ledwo ledwo by to tez jest kloc bateria 1500mAh potrzyma mu z 2-3 dni a jak to ma N E7 1200mAh to z tyloma ramami bedzie gdziec w granicy 2 dni.

  • 0

    82. ~Benny  2011-03-17 19:54:42  host: eqw69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Całkiem fajny. Wygląda jak n8 z qwerty. Dostępny na stronie nokii za 2400! Troche dużo jak na moje. :(

  • 0

    83. ~ewqaewqa  2011-03-18 18:14:00  host: 178-36-228-146.adsl.inetia.pl

    E7 jest za to super wykonana a klawiatura genialna, właśnie z niej piszę - żeby tylko jakiś system inny był... Cóż, Symbian i tak już umiera na szczęście.

  • 0

    84. ~stww  2011-03-22 14:38:54  host: abja220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A gdzie ta karta pamięci w E-7 ???????????????????

  • 0

    85. ~gość  2011-03-23 16:45:54  host: 212.160.172.70

    Ciekawy telefon, czekam aż wejdzie do oferty któregoś z operatorów. Słyszałem że od 28 marca b.r. ma być dostępna w ORANGE ;)

  • 0

    86. ~mjackpot  2011-03-24 07:05:32  host: zc57.internetdsl.tpnet.pl

    Witam . Miałem juz Nokie E7 i po trzech dniach odesłałem ją do sprzedającego czyli sklepu internetowego Noki. Moim zdaniem to bubel!! Próbując wysłać smsy do grupy ponad 100 odbiorców- porażka telefon sobie z tym nie poradził wszystko zostało w skrzynce nadawczej i wyświetlił się komunikat "nie można wysłać wiadomości". Chcąc usunąć te wiadomości ze skrzynki nadawczej okazało się że producent przewidział extra atrakcje dla biznesmana czyli usuwanie każdej wiadomości osobno( usuwanie ponad 300 smsów zajęło mi ponad 50minut )uwaga niema opcji usunięcia wiadomości ze skrzynki nadawczej w inny sposób jak tylko osobno nie liczę formatowania telefonu i na nowo wprowadzania kopi zapasowej. Dział obsługi Noki kolejna porażka kompletnie nie znają telefonu ale rad chcą udzielać zero kompetencji i profesjonalizmu!!!

  • 0

    87. ~  2011-03-24 13:02:51  host: 212.160.172.70

    @63. symbian od 14 lutego nie jest .no nie bedzie wspierany przez nokie _ witaj WM -->>lol a kazdy jara sie zabawką która nic nie ma w porównaniu do innych marek telefonów które nie są spierane "dobrym słowem ,i długoletnią dobrą opinia na rynku ... Nokia Die w 2 słowach i szkoda bo robiła ciekawe relefoniki

  • 0

    88. ~Ola  2011-03-28 11:00:36  host: 212.160.172.70

    Ta nokia od dziś jest w ofercie orange ;D ale.. przy abonamencie 180zł netto kosztuje ok. 150 zł ;]

  • 0

    89. ~znafca  2011-04-01 16:54:22  host: user-46-113-240-13.play-internet.pl

    nazywana przez producenta procesorem multimedialnym, w której wydajność to sprawa drugorzędna. Oprócz rdzenia w jego skład wchodzą dwie jednostki wektorowe, które można wykorzystywać do akceleracji grafiki 2D – biorą udział na przykład w odciążaniu procesora przy renderowaniu animacji Flash. Poza tym jest tam całkiem wydajny układ graficzny, który ma 32 MB własnej pamięci, co jest niespotykanym zjawiskiem, ponieważ większość GPU w SoC-ach współdzieli pamięć z resztą systemu. Takie rozwiązanie zapewnia szybszy dostęp do pamięci i większą przepustowość. Co ciekawe, sterownik tego układu graficznego także jest uruchamiany z użyciem GPU, dzięki czemu procesor nie ma zbyt wiele pracy przy jego obsłudze. Wygospodarowano też miejsce na sprzętowy koder JPEG i wideo. Jak widać, Broadcom umieścił w swoim układzie sporo funkcji, które pozwalają odciążyć procesor w większości wymagających obliczeń. Jeśli dodatkowo weźmie się pod uwagę to, że Symbian ^3 ma interfejs w pełni akcelerowany przez GPU, to wyraźnie widać, czym kierowali się inżynierowie Nokii, jak również to, że układ Broadcoma idealnie odpowiada potrzebom urządzeń z Symbianem ^3. Niewielka wydajność procesora nie jest tu wielką przeszkodą, ponieważ w praktyce nie ma on zbyt dużo do roboty i ma niewielki wpływ na szybkość działania systemu.

  • 0

    90. ~fotoman  2011-04-01 17:03:58  host: user-46-113-240-13.play-internet.pl

    Zamiast autofocusu wprowadzono coś, co nazwano Full-focus, czyli w wykonanym zdjęciu ostre jest wszystko od około 50 cm do nieskończoności. Nie jest to żadna kosmiczna technika, a zwykłe połączenie odpowiednio dobranej ogniskowej, przesłony i stałego punktu ogniskowania. Zaletą takiego rozwiązania ma być łatwość obsługi i szybkość działania. Mniej oficjalną zaletą jest koszt oraz ilość miejsca, którą trzeba przeznaczyć dla optyki.

  • 0

    92. ~ppp  2011-04-05 00:47:51  host: 94-40-29-100.tktelekom.pl

    CPU Clock Rate 680 MHz Graphics Processor 2D/3D Graphics HW Accelerator with OpenVG1.1 and OpenGL ES 2.0 support pełna specyfikacja http://www.forum.nokia.com/Devices/Device_specifications/E7-00/

  • 0

    93. ~kiki  2011-04-06 08:20:34  host: ip-70-25.biznesdsl.etel.pl

    A wiecie czy będzie w plus gsm?? Bo tu na tej stronie jest napisane, że jest w plusie ... ale na stronie plusa nic nie ma.

  • 0

    94. ~kuba  2011-04-06 12:12:12  host: 212.160.172.70

    symbian to bzdura mega oprony zreszta jest tak do zupy ze nokia przesiada sie windowsa 7 :) wiec absolutnie odradzam telefon nie jest wart swojej ceny symbian sie zawiesz wielu moim kolegom i mi ... same problemy z nim

  • 0

    95. ~przem  2011-04-07 09:11:34  host: ays40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szkoda, że nie zmieścili auto-focusa. Ale nie dziwię się, chcieli w niewielkiej grubości pomieścić jak najwięcej, a i tak się nie dało umięścić tego autofocusa, oddzilnej, wyjmowalnej baterii i karty pamięci, choć 16 Gb wewnętrznej w zupełności wystarcza, obecnie mam E90 z 8Gb i nie mam czym zapęłnić poza ileś tam teledyskami w wysokiej rozdzielczości i półtysiącem mp3 oraz zainstalowanymi 2 nawigacjami Europy. Czytałem na angielskim portalu opis telefonu, tam poszli dalej rozbierając go - pokazali, dlaczego nie ma auto-focusa - brak miejsca w środku. Wg. to mogła być te kilka milimetrów grubsza, ale aby był autofocus i karta pamięci- ta ostatnia tak dla formalności, bo taka moda, że musi być. Bateria gdyby był grubszy też byłaby normalnie pod klapką. Ech ta iphonowa moda na zintegrowane baterie. Nokia powinna robić swojje i nie patrzeć na Apple. Telefon mimo tej jedeynej wady -- braku Autofocusa będzie moim następnym. Szkoda ze nie ma podczerwni, bo moja E90 robi czasami za pilota. Albo robię numery typu wyłączneie sciany Tv w galeriach handlowych. Ale podczerwień to przeżytek.

  • 0

    96. ~men  2011-04-07 11:58:43  host: 153-mo5-12.acn.waw.pl

    Używam tego telefono od 01.04 i póki co moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne.Klawiatura jest bardzo wygodna ( mam porównanie z N900, której wcześniej używałem)a sam system działa bardzo stabilnie.

  • 0

    97. ~Adammmm  2011-04-09 14:49:31  host: cfz74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W porównaniu np. do htc hd2 to żal nokia od pewnego czasu stoi w miejscu napier...la pełno modeli a w sumie w każdym jest to samo po co ??? I TEN SYMBIAN mnie nie zadowala jak i większości z was jest to system dla dzieci(bez obrazy). Jedynym z lepszych modeli Noki jest N900 tak tu się coś ruszyło, ale poza tym nokia stoi w miejscu a ceny mają masakryczne. Nie POLECAM.

  • 0

    99. ~Szymon  2011-04-12 18:26:27  host: 31-162.89-161.tel.tkb.net.pl

    czy ta nokia ma transmiter jak N8 ??

  • 0

    100. ~heh  2011-04-14 20:24:43  host: 212.160.172.70

    ludzie nokia nigdy nie bedzie miala androida kiedy wy to zrozumiecie symbian to jego wrog nokia by sie osmieszyla wprowadzajac androida !!!!

  • 0

    102. ~Roli  2011-04-17 22:57:25  host: 095160134215.rudaslaska.vectranet.pl

    ehh kuba jak nie używałeś symbiana ^3 to nie gadaj głupot i nie polegaj na kolegach którzy maja poprzednią wersje symbiana. Ja mam Nokie C7 na symianie ^3 i nic sie nie wiesza i chodzi idealnie, ma mniej gier i aplikacji w ovi markecie ale ma wszystkie potrzebne. Nokie to telefony głównie biznesowe, a nie do gier.

  • 0

    103. ~Baca  2011-04-18 19:10:03  host: amc154.internetdsl.tpnet.pl

    Od kilku dni szukam telefonu biznesowego z dobrym PIM. Zwróciłem sie w stronę Androida czy nawet WM. Jednak po przejrzeniu oferty HTC, Samsunga itp. wracam jednak do Nokii i tutaj szukam telefonu. Android może i cool ale do czego, nagrywania multimediów ? Jak na razie Android market to jeden wielki bałagan, milion byle jakich aplikacji. wiele z nich nie robi nic a wiele robi to samo. Z Symbianem nie miałem dobrych doświadczeń, trafiłem akurat na Nokię E50 i choroby wieku dziecięcego serii biznesowej E, jednak nie zgodzę sie z opiniami o Symbianie `3, na razie tylko z opisów widze że jednak NOKIA chyba jako jedyna firma stara sie robić telefony dla BIZNESU a nie dla dzieci i młodzieży (to osobne modele) nazywając je biznesowymi. Zamawiam te modele do testów - zobaczymy.

  • 0

    104. ~  2011-04-18 20:24:28  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    Czemu nie, jak porównać podoby do i9000, tylko gorszy sytem oraz klawiatrua ... kto jak lubi. Ciekawy, tylko wykonanie nie dobre poniewasz szyny z tego co wiem są plastikowe.

  • 0

    105. ~  2011-04-19 10:26:49  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    W Plusie jest w taryfach biznesowych.

  • 0

    106. ~Plusman  2011-04-19 11:47:09  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    Telefon będzie dostępny w plusie po świętach

  • 0

    108. ~konradk28  2011-04-21 13:13:04  host: 87-205-249-47.adsl.inetia.pl

    czy wi ktoś jak oglądać filmy z napisami na E7???

  • 0

    112. ~  2011-04-22 10:56:06  host: ip-70-150.biznesdsl.etel.pl

    "106. ~Plusman 2011-04-19 11:47:09 0 + - Telefon będzie dostępny w plusie po świętach" To pewne? Skąd wiesz? Podasz więcej szczegółów??

  • 0

    113. ~KrysiK  2011-04-24 23:51:47  host: 095160206101.wroclaw.vectranet.pl

    Ja i tak moje iPhone 3G nie zamienił bym na tą nokie i jeszcze ten wstrętny system. ZAL..

  • 0

    115. ~Matis  2011-04-27 15:34:24  host: 078088228031.kielce.vectranet.pl

    Załamałem się! Nokia E7 za 2399 zł. nie ma funkcji autofokus. To chyba jakiś żart. Ma 8 mega a nie ma auto w aparacie. Nokia E90 miała auto a nowocześniejszy model go nie ma. Po co dają aparat 8 mega jak nie ma auto? Oszczędność? Jeśli tak to bardzo głupia. Za taką kasę to chcę mieć i smartphone i dobry aparat. Czy w firmie Nokia ludzie myślą zawsze czy tylko czasami? To jak by mieć super luksusowy samochód który może pojechać maksymalnie 50 km/h Czy tylko mi się wydaje że Nokia schodzi na psy?

  • 0

    116.  2011-04-28 14:57:09

    Telefon będzie dostępny w sprzedaży w taryfach biznesowych Plusa od 29 Kwietnia 2011. Cena dosyć wygórowana: Abonament Cena 35 zł 1474,77 zł brutto 65 zł 1228,77 zł brutto 105 zł 921,27 zł brutto 195 zł 429,27 zł brutto 299 zł 183,27 zł brutto Pozdrawiam

  • 0

    117. ~kiki  2011-05-04 10:25:53  host: ip-70-25.biznesdsl.etel.pl

    A kiedy w taryfach indywidualnych w Plusie? Ile można czekać. A z symbiana korzystam już 3 lata ... i sobie bardzo chwalę :)

  • 0

    118. ~Matis  2011-05-04 10:52:21  host: 078088228031.kielce.vectranet.pl

    Byłem bliski kupienia tego modelu. Ale niestety jak się dowiedziałem że nie posiada funkcji autofokus zrezygnowałem z niego. Taki (super) fon żeby nie miał tak podstawowej funkcji! "Podziwiam" ludzi którzy kupują takie telefony jak Nokia E7 z super aparatem i iPhone 4G z super działającą anteną. Te dwa modele nigdy nie powinny się ukazać na rynku. Ludzie nie bądźcie j... (Gdyby nikt tych fonów nie kupował producenci zostaliby zmuszeni do ich dopracowania)!!!

  • 0

    120. ~kondi-krk  2011-05-06 19:28:35  host: proxy01.net.obi.com

    czy ta nokia ma transmiter jak n8?

  • 0

    122. ~  2011-05-06 23:24:20  host: 178-37-245-238.adsl.inetia.pl

    Transmitter na rynku to rzadkość. Telefony z nim można policzyć na palcach jednej ręki. Niestety E7 go nie posiada. Zastanawiam się czy brać IP4 czy E7. Póki co jade na xm5800 i symbian troche muli jesli chodzi o wszystko poza pisaniem smsów... nawigcja mi sie strasznie podoba przy czym cholernie dlugo sie łączy co doprowadza mnie do szewskiej pasji.. czy ktos majac S^3 używał ovi maps i jest zadowolony z nich?

  • 0

    123. ~peciu  2011-05-07 16:23:18  host: public-gprs103573.centertel.pl

    bardz fajny mam go tydzień. SE Xperie X10 dałem synowi bo bateria trzymała mi 1dzien a E7 4-5 dni. Kupiłem w orange za 429 brutto abonament 110 na 2 lata. Polecam

  • 0

    125. ~tg3  2011-05-15 16:41:46  host: 77-255-100-21.adsl.inetia.pl

    Wiedziałam że nokia ma produkuje telefony z poprzedniej epoki ale że posunęła się do tego aby skopiować chiński telefon. Nokia E7 jest idealnym klonem cieszącego się dużą popularnością chińskiego Vordona T5000 sami sprawdźcie.

  • 0

    126. ~plusik  2011-05-18 23:48:22  host: 87-206-60-99.dynamic.chello.pl

    jest w plusie ale drogi!!!! pracuję w tej sieci się nim troszkę bawiłem. Multimedia przejrzyste( filmu HD robią wrażenie), procek działa świetnie( porównanie do HTC HD2)płynność pracy przy otwartych kilku aplikacjach bez zarzutu, bardzo stabilne połączenie wi-fi, biznesowo?! zostaw netbooka bierz E7, raportowanie, mailowanie, pdf'y dla mnie mistrz.....N8 miało dobrą reklamę, ale problemy z softem, a ten jest świetny, nie muli( albo taki mam egzemplarz), jeżeli ktoś poszukuje zabawki nawet niech się na niego nie patrzy aparat dla biznesu i koniec!!!za tę cenę ma zarabiać na siebie i nieźle mu to wychodzi...cena troszkę za wysoka, ale logo też kosztuje:)pozdrawiam

  • 0

    127. ~przem  2011-05-19 14:29:24  host: ede207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No i w koncu się doczekałem. Mam go z Plusa. Jest zaje... szbkośc Symbiana w porównaniu do mojego starego komunikatora - E90 powalająca, GPS śmiga super, dwie chwile i już ma fixa, a to co mozna z tym fonem robić jest tym, co chciałem - HDMi śmiga az miło, teraz filmy nawet znapisami ogladam z fona, już nie musze brac do łózka przed tv lapka, tylko fona podłączam i oglądam. Gry dzięki akceleatorowi 3D zasuwają jak rakieta. CO tu dużo gadąć - jest wart sowjej ceny.

  • 0

    129. ~kiki  2011-05-23 14:17:43  host: ip-70-25.biznesdsl.etel.pl

    Jest w plusie?? Tylko dla firm ... a klienta indywidualnego jak zwykle Plus ma w ... Ech szkoda gadać.

  • 0

    130. ~gessiu  2011-05-25 11:13:16  host: aaer88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kiedy ten telefonik bedzie w PLAY?

  • -1

    131. ~Slawek  2011-07-06 23:12:28  host: 94.42.92.122

    Jak nie posiada autofocusa? Bawiłem się nim w salonie nokii, i miała autofocusa......

  • -1

    133. ~Tomek Zielona Góra  2011-07-13 01:04:00  host: 89.28.224.2

    BIZNESOWY? Niestety, ale niepoważny! Użytkuję E7 od 3 miesięcy (po długim oczekiwaniu na odwlekaną premierę) jako telefon biznesowy (głównie mail / internet). Telefon byłby świetny, gdyby poprostu wszystko działało, a niestety jest inaczej. Telefon często się zawiesza, funkcje dotykowe oraz cały system działają prawie zawsze powoli (daje się we znaki powolny procesor). Ekran dotykowy niestety kilkanaście razy nie zadziałał i nie można było przez długi czas odebrać połączenia przychodzącego. Zasięg telefonu jest beznadziejny gdy sieć jest słabsza (gubi się na długo w miejscach gdzie inne tel. pokazują bez problemu 2-3 kreski). Przeglądarka internetowa jest bardzo powolna i praktycznie bez Opery Mini nie da się na E7 przeglądać w Internecie nawet "lekkich" stron przygotowanych dla komórek. Przy użyciu Opery Mini już jest lepiej, ale i tak baaardzo wolno w porównaniu do np. iPhon'a. Największy zawód sprawił mi jednak program mailowy. Porażka na całej lini. Nie dość, że wszystko (nawet odbieranie krótkich maili tekstowych) "muli się" do granic cierpliwości, to niektóre wysłane maile nie wychodzą ze skrzyniki nadawczej, o czym dowiedziałem się po kilku dniach od nadania! Takich maili ze skrzynki nadawczej nawet się nie da otworzyć żeby sprawdzić co się napisało. Nie ma też jak wymusić wysłania takich "utkniętych" maili. Spowodowało to niestety straty w mojej firmie, gdyż kilka maili przekazanych do innych pracowników nie doszło i nie przesłaliśmy na czas ofert klientom. Następną wadą jest to, że w mailach "przesyłanych dalej" nie jest wyświetlany adres pierwotnego nadawcy maila. Przez to odbiorca do którego przekazujemy mail nie ma jak się skontaktować z pierwotnym nadawcą wiadomości. Trzeba najpierw skopiować adres nadawcy i wkleić go ręcznie w mailu... Irytujące i na dodatek zapomina się często o tym! W zeszłym tygodniu tel. wylądował w serwisie. Podczas użytkowania przestał reagować, ekran zrobił s

  • 0

    134. ~miku  2011-07-16 22:05:31  host: 178.219.120.38

    A JA MAM NOKIE E 7 JEST SUPER nawet galaxy s się chowa NIE WIEM JAKIE WY MACIE MODELE ale mój jest fantastyczny KOCHAM TEN TELEFON

  • 0

    135. ~  2011-08-02 13:24:27  host: 178.182.8.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Szału nie ma to taka "lepsza" n8 ,a może i jej połączenie z udanym n97mini +coś ekstra od nokii np procek 1ghz ale to żadna rewelacja... i ciężko mi uznać zkąd czerpią inspiracje może od appla?..tylko szkoda że pomylili modele i wzięli ram z 3gs a nie z 4g... bo uważam że na obecna chwilę to dobrą średnia półkę reprezentuje fon z 512 ram min na pokładzie i choć applowi ta pólka nie przystoi to nokii widać i tak...moim zdaniem oba reprezentują to samo za to co oferują żądają nie adekwatną cenę... i owszem to nokia więc będzie świetne wykonanie ale jak według mnie jest ona za delikatna wiem bo trzymałem ekran też ma jak dla mnie minimalny rozmiar jak na dobrego smartphona 4cale tu raczej nikt się nie rozczaruje...nokia na very good ekrany...ale mogli wsadzić ulepszony system bo jak się przekonałem n8 wolna od niedociągnięć nie była...aparat też ujdzie w końcu powyżej standardu 5mpx u nokii =się to bdb zdjęcia jej jedynym atutem dla mnie zdaje się być klawiatura i może ekran bo wszystko inne w tej klasie już było:)

  • 0

    136. ~  2011-08-03 03:20:10  host: static-ip-77-89-112-233.promax.media.pl

    Ile wam trzyma ten tele i czy faktycznie ma autofokusa?

  • 0

    137. ~matijar  2011-08-03 03:21:11  host: static-ip-77-89-112-233.promax.media.pl

    Czy ten telefon ma faktycznie autofokusa i ile wam rzeczywiście trzyma?

  • 0

    138.  2011-08-03 12:51:02

    Czy ten telefon ma faktycznie autofokusa i ile wam rzeczywiście trzyma?

  • 0

    139. ~elfisher  2011-08-07 15:16:08  host: dynamic-87-105-236-64.ssp.dialog.net.pl

    Jeden z najlepszych nokii na rynku. androidowi hejterzy niech pokaza mi darmowego gps'a u siebie, host usb, wejscie micro hdmi, aluminiowa obudowe, najwygodniejsza na rynku klawiature qwerty i wyswietlacz amoled pokryty warstwa gorilla glass za 1200zl. procesor 680mhz wystarcza w zupelnosci, symbian nie potrzebuje duzo do plynnej pracy. brakuje jedynie wiecej pamieci ram. na dniach wyjdzie aktualizacja symbiana do wersji Anna ktora odswiezy ikony, wydlad menu, szybkosc dzialania i wprowadzi nowa przegladarke internetowa. w fazach testow jest juz kolejna wersja - Belle. odtwarzacz - jeden z najlepszych na rynku, potwierdzaja to fora audiofilskie stawiajac nokie e7 w czolowce muzycznych telefonow. na potepienie zasluguje brak autofokusa, ale mi to nie przeszkadza, zdjec robie bardzo malo, nieco wynagradza to jakosc wideo (720p). podsumowujac jest to jeden z najlepszych smartfonow na rynku. za dosc niewielkie pieniadze mozna miec topowy telefon powalajacy na kolana niejednego androida. poczekajmy tylko az wejdzie symbian Anna i Belle, nasza nokia powinna wtedy dorownac plynnascia i szybkoscia obecnym kombajnom z Windows Phonem

  • 0

    140. ~jaruuus  2011-09-25 17:28:50  host: 213-146-34-59.ip.netia.com.pl

    A Czy ktos moze mi powiedziec co to jest nokia e 7 MAPLE to jakis dodatek czy cos?Z góry dzieki za odpowiedz

  • -1

    141. ~Użytkownik E90  2011-10-10 12:20:13  host: 89-79-93-182.dynamic.chello.pl

    E90 ma lepszą klawiaturę od E7 ;)

  • 0

    142.  2011-10-15 15:14:25

    @140: Maple to jest podróbka chińska, coraz więcej tego pojawia się na Allegro. Nie warto, jeśli sprzedawca zapewnia, że to nowa wersja Nokii E7 i zarzeka się o oryginalności, to po prostu kłamie. Wystarczy spojrzeć na opisy aukcji: 2 baterie w komplecie, itd. Przecież oryginalna Nokia E7 ma baterię wbudowaną. Pozdrawiam :)

  • 0

    143. ~cz  2011-10-22 10:16:35  host: host-109-107-16-135.ip.media3.com.pl

    Szybkie pytanie. Czy wszystkie E7 są wyprodukowane w Finlandii czy jest seria z Chin lub innego orientalnego kraju?

  • 0

    144. ~made in finlandia  2011-11-21 10:22:07  host: 212.160.172.70

    w chinach produkuja telefony z windowsem phone, oraz wbudowanym symbianem anna, ten ma ^3 ale mozna go zaktualizowac do anny, tak jak ja zrobilem bo wyszla latka.

  • 0

    145. ~ola  2011-11-23 13:00:00  host: staticline42359.toya.net.pl

    Co zrobić, żeby po wpisaniu adresu stronu np. onet.pl otwierała się standardowa wersja strony, a nie mobilna???? Pomóżcie...

  • 0

    146. ~Piotr  2011-11-27 00:10:47  host: 119-059-085.adsl.szeptel.net.pl

    Śmieszy mnie jak czytam opinie pryszczatych fanboy'ów którzy ten telefon co najwyżej na półce w MM oglądali. Używam E7 od kilku miesięcy i bardzo dobrze oceniam ten telefon, prędkość w zupełności wystarcza, długi jak na smartfon czas działania na baterii, dobrej jakości ekran, obudowa bardzo solidna i starannie wykonana. Oczywiście są też minusy: - słaba przeglądarka internetowa, od razu trzeba instalować operę. - brak złącza na karty pamięci, ale zamiast tego można przenosić dane na pamięci USB - klawiatura jest zbyt zminiaturyzowana

  • 0

    147. ~tyr8338  2011-12-01 01:37:30  host: 178-37-62-132.adsl.inetia.pl

    uzywam pol roku, jestem bardzo zadowolony nie zmienilbym na zaden inny smartfon na ta chwile z powodu zalet nokii e7: -jest po prostu niezniszczalna. 6 miesiecy noszenia w kieszeni z kluczami i ani jednej rysy na obudowie oraz ekranie (aluminium + pancerna szyba:) -najlepszy z wszystkich smartfonow mechanizm wysuwania klawiatury - bez problemu mozna to zrobic samym kciukiem trzymajac telefon 1 reka - cala operacja zajmuje ulamek sekundy w przeciwienstwie do topornych i malo wytrzymalych rozwiazan konkurencji. -klawiatura to majstersztyk, duzy rozstaw klawiszy, ktore maja wyczuwalny skok po nacisnieciu wiec mozna bez problemu pisac bezwzrokowo. Oczywiscie dzialaja skroty znane z komputerow stacjonarnych jak ctrl+c ctrl+v -multimedialnosc - nie trzeba konwertowac zadnych klipow, kombinowac etc, jesli chcemy ogladac film niewazne czy divx/xvid/avi/mkv/mp4 etc to po prostu wrzucamy do telefonu bez potrzeby podpinania kabli, wystarczy zalogowac sie do sieci wi-fi i przez nia mozemy wymieniac sie plikami [dukto]. Obraz mozna puscic na telewizor w hd 720p. Heh mozna nawet pobierac klip 720p do telefonu, gdy mamy kilka % juz mozna go ogladac w trakcie jak sie pobiera, zero przyciec czy problemow. Dla testu podlaczylem tez do telefonu dysk przenosny 1GB przez usb, ktory od razu zostal wykryty i cala zawartosc byla dostepna;) -nagrywa w jakosci hd z zachwycajaca ostroscia i nasyceniem barw [camerapro] oraz dosc szokujacym zoomem, nawet kilkakrotnie przyblizony podczas nagrywania obraz jest natychmiast wyostrzony i calkowicie pozbawiony pikselozy. Taki dla przykladu samsung galaxy s II z super-duper procesorami etc JEST ZUPELNIE POZBAWIONY mozliwosci przyblizania nagrywanego obrazu, na nokii e7 mozemy bez problemu filmowac oddalone o kilkanascie-kilkadziesiat metrow obiekty czy zdarzenia i po prostu uzywajac genialnie dzialajacego zooma przyblizyc je sobie 1-4x(max 11x) praktycznie bez straty jakosci- trudno uwierzyc, ale dziala jak teleobiektyw.

  • 0

    148. ~wronek  2011-12-25 17:38:29  host: 77-253-58-65.adsl.inetia.pl

    Jeden z najlepszych telefonów na rynku.Kto mi pokaże darmowego gps`a u siebie.Bardzo szybko łapie fixa.Mehanizm jest praktycznie bez wad.Obudowa poprostu pancerna.Symbian działa bardzo szybko i nie potrzebuje super procka aby szybko działać.Hdmi i host usb wykonuje swoje zadania.Jeden minus to bateria,ale warty jest swojej ceny

  • 0

    149. ~  2011-12-30 20:35:09  host: static-201-54.is.net.pl

    Telefon pobiera dane ( tak miewają smartfony) jednak operator nie powiadamia o tym. Nie ma znaczenia ze skonfiguruje się połączenie przez WIFI . telefon sam się połączy przez opcję płatną. Uprzedzam potencjalnych klientów telefon jest OK czego nie mogę powiedzieć o operatorze Orange. ( Z premedytacja nabijają w butelkę ) w transmisję . Nawet wykorzystując te kilka dni przed okresem rozliczeniowym nabija ok 100 zł. transmisjii. ( SIM należy włożyć po rozpoczęciu trwania umowy z internetem. !!!!!!

  • 0

    150. ~qba  2012-01-09 23:50:05  host: 77-255-43-223.adsl.inetia.pl

    Jak wychodzą w tym telefonie zdjęcia z bliska np dokumentu? Jestem nim zainteresowany, ale brak af odstrasza

  • 0

    151. ~kenzo  2012-01-13 13:20:56  host: user-31-175-117-182.play-internet.pl

    @149 po prostu trzeba w opcjach ustawić punkty dostępu odpowiednio i nie ma problemu z odpowiednią transmisją danych. Przesiadłem się z N97 i to był najlepszy ruch jak do tej pory telefon w porównaniu do wysłużonej N97 rewelacja, wyświetlacz dokładny, funkcje opisane przez @147 działają bez zarzutu podłączam myszkę przez przejściówkę i normalnie pojawia się w telefonie. HDMI też bardzo fajna sprawa oprócz oglądania filmów (napisy działają w formacie .srt), można grać na telewizorze jak na konsoli angry birds na 42" fajna sprawa. Klawiatura bez zarzutów mechanizm otwierania solidny i widać że łatwo nie da się go zajechać tak jak w N97, żadnych luzów itp. Latarka też przydatna rzecz. Odnoścnie Symbiana Anna bez problemu działa brak wieszania się i długiego myślenia może jedynie tuż po włączeniu telefonu ale wiadomo musi odpalić wszystkie aplikacje itd. Czekam na aktualizację do Belli. Nie zamieniłbym na żaden inny nawet jakby był ze złota. Polecam.

  • 0

    152. ~qba  2012-01-24 13:41:52  host: 87-205-196-159.adsl.inetia.pl

    Darmową nawigacją może być nawet Ovi Maps. Wystarczy dobrze wszystko ustawić (ustalanie pozycji tylko przez gps). Miałem tak w 5230, n96 i c7

  • 0

    153. ~  2012-01-24 23:25:12  host: 94-240-37-4.lukman.pl

    a czy ten telefon ma miejsce zeby zaczepic smycz?

  • 0

    154. ~  2012-02-02 17:01:50  host: 212.160.172.70

    no cóż mam taka nokie i nigdy w życiu bym jej na nic nie zamienił ... nawet na słynnego iphon'a ... ja jestem zadowolony ... baaaaa.... jestem zakochany w tym telefonie .... goraco polecam wszystkim pomimo ceny która może odpychać ale na prawde wart ...pozdrawiam

  • 0

    155. ~bart  2012-02-03 15:04:46  host: host-89-230-48-156.konin.mm.pl

    słuchajcie, zamierzam sobie kupic wlasnie nokie e7. co o niej uwazacie? dobra jest, czy beda pieniadze wyrzucone w bloto?

  • 0

    156. ~cz  2012-02-05 01:08:03  host: host-109-107-16-135.ip.media3.com.pl

    Nie ma. Ale co z tego, że jest trochę za ciężki, by nosić go na szyi.

  • 0

    157. ~lala  2012-02-09 22:17:48  host: 91.222.58.151

    Wgrałem dzisiaj nowego Bella, telefon zyskał wiele a w zasadzie to jak nie symbian. Jest super,zmienił się nie do poznania.Śmiga aż miło.

  • 0

    158. ~wi  2012-02-10 19:10:56  host: 91.222.58.151

    Po aktualizacji do Bell po prostu palce lizać.Rewelacja

  • 0

    159. ~nikt  2012-03-05 21:47:19  host: 91.222.58.151

    No faktycznie brak autofocusa w tym telefonie to klęska nokii. Telefon biznesowy którym nie można zrobić zdjęcia dokumentu to po prostu skandal. A naprawdę nie można bo próbowałem ten telefon przez dwa tygodnie. Poza tym trochę cicha słuchawka i słaby zasięg i trochę ciężki ale do wytrzymania.Bateria max 2 dni. Klawiatura sprzętowa najlepsza na świecie, ekran dotykowy b.dobry, wyświetlacz b.dobry,na symbianie bell super obsługa. ogólnie jeżeli ktoś zaakceptuje słabość aparatu foto. to polecam.

  • 0

    160. ~Paweł73  2012-03-27 14:06:43  host: ehi138.internetdsl.tpnet.pl

    czy nokia tego nie zmieni? nie jest tak, ze nowszych telefonach bedzie aparat z auto fousem? bo jak dla mnie to taki telefon odpada, mam poczciwa E90 i zdjęcia dokumentów wychodzą bardzo dobrze a tam jest raptem 3,2mpx, no i ta bateria zamontowana na stałe, kto to wymyslił, na koniec brak karty pamięci, jak to poprawią biorę!

  • 1

    161. ~Maks  2012-04-04 18:00:02  host: apn-46-76-82-117.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam od blisko roku. Powiesił mi się może ze trzy razy. Czyli tyle co nic. Jak nie korzystam z niczego innego tylko dzwonię to wytrzymuje na baterii kilka dni, nawet do 6. Rewelacja. Jeśli dokładasz internet, gry, czy radio to góra dwa dni. Ok. Klawiatura, to bajka. Ekran dotykowy działa super sprawnie. Aparat? Mam Nikona. Do zastosowań biznesowych jest rewelacyjny. Gorąco polecam.

  • 0

    162. ~Xentos  2012-05-21 10:57:47  host: 77-253-189-100.adsl.inetia.pl

    Bawia mnie te ciagle narzekania ze slaby procesor, malo ramu itd. Przecez to jest TELEFON i jego glowna funkcja jest komunikacja a tu ktos pisze ze kiedy otworzy kilka aplikacji to telefon sie wiesza. Sam mam ten fon i uwazam ze jest bardzo dobry, solidnie wykonany i wlasciwie uzywany nie sprawia zadnego problem tylko ze ja nie oczekuje ze bedzie to super grajek(od tego jest markowa MP3) czy super kombajn multimedialny(do tego sluzy laptop)a do porzadnych zdjec mam aparat. Podsumowujac telefon ma zastepowac te urzadzenia tylko w naglych przypadkach wiec nie narzekajcie ze jest slaby jak jak mowi stara prawda "co jest do wszystkiego to jest do niczego" :)

  • 0

    163. ~damian11810  2012-05-24 12:34:51  host: proxy.netia.pl

    lipa lipa lipa pamięci mało - w n900 mam 32gb system dno - maemo lub meego chociaż ramu mało procek beznadzieja w 900 mam ustawuiny na 930mhz a na symbianie nie można kręcic lipa lipa lipa

  • 0

    164. ~laki  2012-12-12 15:46:31  host: 213.77.87.177

    Witam posiadam ten tel tylko jest taki mały problemik "podczas zablokowania telefonu diody od lampy zamrugają z 3-5 razy jak to wyłączyć pomoże ktoś......

  • 0

    165. ~ola  2012-12-23 16:53:15  host: 213.77.87.177

    witam podczas włączania aparatu występuje błąd wie ktoś co robić z takim problemem

  • 0

    166. ~Marcin  2013-01-05 11:26:21  host: adkp254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Uzywalem e7 przez rok, zalety : pancerna konstrukcja,dobre wykonanie, jakosc odtwarzacza i radia, dobry aparat(jedynie af brak), wady : po dluzszym uzywaniu lapie lagi, przegladanie internetu to porazka na maksa, waga telefonu, niestety symbian nawet belle nie daje rady.

  • 0

    167.  2013-01-31 06:29:29

    jeśli ktoś ma zamiar kupić ten telefon niech lepiej sprawdzi XPERIA PRO .

  • 0

    168. ~Nokia  2013-03-29 15:07:16  host: nat11.net.e-net24.pl

    Mam zamiar go kupić :P

  • 0

    169. ~Grzechu130493  2013-09-13 21:17:45  host: 178235238040.rudaslaska.vectranet.pl

    Witam zakupiłem dziś ją w Nówka stanie tą Nokię E7-00 za 430zł Powiem szczeże ogółem wygląd doś Dobry na pierwszy żut oka , mniej więcej trochę bawiłem się na micro USB z przejściówką na USB 2.0 pierwsze co to mysz z PC na USB - Działa aż śmiga po ekranie czasami zmuli raz,dwa ale to wina procka 680mhz , drugi test to klawiatura USB no szczeże powiem obeznałm się na 100% wszystkich skrutów na fonie z klawiatury heh lepsze niż z qwerty pisanie esów , drugi test to 2 głośniki z kompa na USB podpinając je nie wieżyłem że dadzą radę ale jednak udało się brzmi aż miło nawet jeśli pisze mało energi, fakt że miałem 20% bateri za szybko go odpiołem przy muzyce więc się ściął na 10 min. i to duży błąd że zrobili e7-00 zamykając dostęp do bateri ale w końcu normalnie go uruchomiłem tylko brakło mocy i sie ściął XD Po za tym typu PenDrive dysk pzenośny 250gb działa aż miło 1. Na baterię nie mam co narzekać od 14.00 do teraz trzymie i tak długo mając od chwili zakupu 47% 2. Przeglądarka OK moje poprzednie modele - S advance , WT19i , WAVE 3 , X8 nom sporo już było masakra tak wymieniać Z tych wersji Nokia nie chciałem ale skusiłem się ten Ostatni raz Jeden minus to brak samowolnego korektora , akustyka dość bardziej bassowa niż przy wave 3 Nie brak też gier po ściągnięciu wszystkich typów dobrych gier nawet do N8 każda zapalało prócz jednej na test Rally Master Pro z S60v5 a najbardziej co wezmę pod uwagę to , to że po zablokowaniu ekranu nie gaśnie zegar to mnie dobija hehe. OK lece pozdro

  • 0

    170. ~Ann  2013-10-31 23:07:34  host: aesf227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zastanawiam się dość mocno nad tym telefonem, na pewno plusem jest mobilny pakiet Office, tylko jedno pytanie - czy ta nokia daje radę z youtube i elementami flashowymi na stronach?

  • 0

    171. ~OLGUTEK  2013-11-27 11:59:44  host: gkt98.internetdsl.tpnet.pl

    WITAM JESTEM POSIADACZEM N7 OD DWÓCH LAT. NIESTETY OD JAKIEGOŚ CZASU NIE MOGĘ GO URUCHOMIĆ. TZN WŁĄCZA SIĘ - POJAWIA SIĘ NAPIS NOKIA I SIĘ WYŁĄCZA. BRAK GWARANCJI- W PUNKCIE NAPRAW POWIEDZIELI ŻE NIE DA SIĘ TEGO NAPRAWIĆ. CZY KTOŚ MA O TYM POJĘCIE?

  • 0

    172. ~asia  2014-01-10 10:01:59  host: gop157.internetdsl.tpnet.pl

    wiekszego badziewia w zyciu nie mialam rozlacza gubi zasieg bardzo slabo reaguje na dotyk problemy z nawiazaniem polaczenia po 3 tygodniach uzytkowania oddany do naprawy NIE POLECAM!

  • 0

    173. ~Bałtycki  2014-04-13 21:17:03  host: 89-69-234-197.dynamic.chello.pl

    No więc wypowiem się także i ja.
    Telefony komórkowe mam od 1999 r. ze względu na biznes (dużo smsów i maili) potrzebuję tylko z e sprzętową klawiaturą qwerty.
    Miałem Samsunga S533 z systemem bada. Jego największą zaletą to b. długie trzymanie na baterii (wymiennej zresztą). Największą wadą to kies (beznadziejne oprogramowanie do obsługi fonika z PC)
    W zeszłym roku 2013 w marcu pozbyłem się tego fonika niechcący (często spotykany sposób zagubienia przez zmotoryzowanych, kolega tak pozbył się już 2 foników) a więc przed wejściem do auta i zapakowaniu zakupów kładzenie fonika na dachu (ciasna kieszeń jeansów) a potem zapomnienie o nim i po ruszeniu z parkingu żegnaj Genia... Tragedia ze względu na kontakty (książka adresowa). Na szybkiego awaryjnie od ręki na mieście (przez Allegro) kupiłem oryginalną używaną Nokię E7 "po przejściach" kilkuletnią, klawiatura niemiecka, pochodzenie angielskie, zdekompeletowaną ale na chodzie (GPS nie chodził) za jedyne 200 zł, bo pilny wyjazd do sanatorium... Bateria przechodzona, trzymała max 1,5 doby. Po pobycie z nią w sanatorium (3 tyg, maile, smsy) przekonałem się że to jest top "mercedes" jeśli chodzi o foniki ze sprzętową qwerty. Polowałem dość długo (rok) na Allegro na egzemplarz w jak najlepszym stanie i... cenie. I upolowałem w zeszłym miesiącu za rewelacyjna kwotę 380 zł aparacik z folią na szkle, praktycznie bez oznak używania oczywiście oryginał made in Finnland i z polską klawiaturą, kompletny... I jestem cały happy. Bateria chodzi 4 doby spoko na włączonym trybie oszczędzania, ale tylko rozmowy biznesowe i sporo smsów. GPS rewelacja, choć nie użwam. I wiem, że ponieważ nikt już nie produkuje tej klasy aparatu, to tę starą inwalidkę zachowuję jako dawcę organów. Fantastyczny sposób kopiowania systemu z wszystkimi przyległościami z przechodzonej E7 na tę nowszą E7.

  • 0

    174. ~Bałtycki  2014-04-13 21:18:04  host: 89-69-234-197.dynamic.chello.pl

    CD:
    O zaletach nie będę wspominał, wszystkie tu wymieniono (szkło, pamięć, rewelacyjnie szybki GPS i mapy, USB dla HDD, Nokia Suite do PC, najlepsza na świecie klawiatura sprzętowa itp, itp. Takiego aparatu już się nie produkuje i pewnie nie będzie się produkować. Z tego samego powodu z jakiego firma Mercedes nie wyprodukuje już legendarnej trwałości modelu 1987-1995. A więc wiem, że będę go używał tyle lat ile się da - mam nadzieję że baterie będą niej jeszcze produkowane. Gdybym wiedział że nieużywane można je trzymać w zapasie bezkarnie latami to zakupiłbym je ze trzy sztuki.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-198-71.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet