Nokia E66 - opinie
Telefony Nokia Nokia E66 Opinie o Nokia E66

Nokia E66

w sumie: 232
  • 0

    2. ~  2008-06-16 15:22:27  host: iha218.internetdsl.tpnet.pl

    taka E51 w wersji SLIDE

  • 0

    3. ~Dalessi  2008-06-16 16:45:02  host: efh97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czuje że ten telefon kupie jak będzie dostępny w Polsce :D

  • 0

    4. ~rmc  2008-06-17 10:20:37  host: dxm154.internetdsl.tpnet.pl

    Nareszcie... po sukcesie e65 i e51 producent poszedł na kompromis... mamy estetykę i jakośc wykonania oraz funkcjonalność w jednym... Tylko czekać aż się ukarze na rynku i osiągnie sukces rynkowy. BRAVO nokia!

  • 0

    5. ~Sebq  2008-06-17 22:15:17  host: nat1.daminet.pl

    Tak szczerze dodano design z e51(uważam że bardzo ładny) i 3,2 Mpix aparat, ale cena oczywiście co najmniej 500 zł. wzwyż :)

  • 0

    6. ~rico121  2008-06-17 23:50:05  host: 77-254-133-205.adsl.inetia.pl

    zapowiada się całkiem ciekawy telefon dla wymagających...

  • 0

    7. ~fun nokii  2008-06-18 12:00:03  host: public-gprs103288.centertel.pl

    dla mnie E51 w wersji slide. Ale nie mówie, że zla mi sie podoba. I wreszcie lampa przy aparacie, kiepska ale jest

  • 0

    8. ~aaa  2008-06-18 16:16:59  host: aho177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie ona niby ma ten drugi aparat VGA?

  • 0

    9. ~Gronek.  2008-06-18 17:44:32  host: dxr106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Coraz cudniejsze te telefony E Series, ale ciągle brak im radia :|. Ciekawe jak radzi sobie bateria z tym cackiem i czy wreście dali porządne słuchawki streo.

  • 0

    11. ~Orko  2008-06-20 15:36:10  host: nat.spray.pl

    Taaak, a nadal nie ma ładowania przez USB. Chińska podróbka ;-))

  • 0

    12. ~SzoluUu  2008-06-20 17:38:01  host: 212.160.234.67

    Nooo całkiem fajny :)

  • 0

    13.  2008-06-21 11:59:14

    Nawet ciekawy telefon z wieloma funkcjami:)

  • 0

    14. ~Camel  2008-06-23 12:53:40  host: abce36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli będzie w miarę szybko działać i wytrzyma 3 dni sredniointensywnego użytkowania to moze okazać się całkiem fajna:)

  • 0

    15. ~A  2008-06-26 17:33:01  host: nat-moc6.aster.pl

    ~Sebq cena chyba powyżej 1000zł na początek albo ok 1500zł.

  • 0

    16. ~etylinek  2008-06-29 12:18:52  host: staticline2854.toya.net.pl

    wystarczy sie przyjzec co jest po prawej stronie na samej gorze telefonu.. O patrzcie aparat VGA ;) Cena detaliczna ma oscylowac na poziomie 1400zl. Ciekawe tylko kiedy bedzie dostepny w polsce bo w UK ma byc juz w lipcu.

  • 0

    17. ~siwy  2008-06-30 08:56:17  host: abuq215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    widze ze telefon zrobi furore w swiecie biznesu z tymi funkcjami,uzywam obecnie n81 8gb ale widze ze zmiana sie szykuje na e66:) pozdrawiam wszytskich

  • 0

    18. ~  2008-06-30 17:17:50  host: hgh14.internetdsl.tpnet.pl

    E51 tyle, że w formie slide'a :D

  • 0

    19. ~Adam  2008-07-04 21:45:41  host: aana244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A na co ładowanie przez USB do tych celów jest ładowarka.

  • 0

    20. ~mandaryn  2008-07-11 21:46:27  host: 82.160.157.173

    cena tego modelu wynosi 1699 zeta moim zdanie bardzo duzo!!!!

  • 0

    21. ~  2008-07-21 18:40:13  host: 89.187.250.138.ip.airbites.pl

    cena na www.mobile.pl 1469 zł

  • 0

    22. ~antares  2008-07-23 15:17:47  host: abaf219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nowa czołowa pozycja na mojej liście najbardziej pożądanych telefonów.. Szkoda, że nie mogę go mieć..

  • 0

    23.  2008-07-24 17:33:03

    mandrayn ... on wynosi tylko 1499 jak byś nie widział xD można go kupic na stronie nokii...popatrz matole ze to nowy model :D za te kase mozesz sie kupic n95 nówe i ci zostanie :D

  • 0

    24. ~~~  2008-07-26 21:46:12  host: 77-253-143-54.adsl.inetia.pl

    ten model można kupić za 1225 zł nówkę. I to nie na allegro ogólnie fon bardzo mi się podoba, dużo funkcji, WLAN. Jednak jak dla mnie zbyt drogi...

  • 0

    25. ~tomeg  2008-07-30 10:55:40  host: anf156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten tel;efonik i jest to poprostu niezła maszynka niedługo go wystawie na allegro z cena 1500 ciekawe czy ktos go kupi:P

  • 0

    26. ~t  2008-08-01 09:51:29  host: 212.160.172.70

    Ulepszona wersja e51 - 3,2 mpix, lampa, gps - calkiem niezle, tylko ciekawe czy bedzie dostepny w innych sieciach no i ta cena..

  • 0

    28. ~E65  2008-08-13 20:32:40  host: 80.50.235.170

    a ma czujnik ruchu ten telefon???

  • 0

    29. ~orange dla firm  2008-08-14 20:09:23  host: chello089078198117.chello.pl

    do `E66 to chyba dobrze, że jest ciężki, zawsze to miło czuć że ma się coś w ręku

  • 0

    30. ~Marek N.  2008-08-17 08:10:04  host: cvk178.internetdsl.tpnet.pl

    Super fon!

  • 0

    31. ~Ziom03  2008-08-17 20:12:45  host: nat-01-035.rtk.net.pl

    To nie jest cyfrówka żeby miała robić niewiadomo jakie foty, mam ten fon i jakoś nie widze żeby zdjęcia były chu...owe i niby ciężki??? N95 albo E90 może i tak ale ten??? nie szukaj dziury w całyn

  • 0

    32. ~  2008-08-21 23:48:31  host: chello089078168243.chello.pl

    ma

  • 0

    33. ~  2008-08-23 10:52:50  host: chello087206206218.chello.pl

    27 bo obudowa wykonana z stali......... telefon dostępny w plusie dla biznesu

  • 0

    34. ~pytanie  2008-08-24 15:32:18  host: chello089078197102.chello.pl

    ciekawe kiedy bedzie w erze ?? moze ktos wie //

  • 0

    35. ~Pawi  2008-08-25 01:44:40  host: esy130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon zaj... na maxa mam E51 i w przyszlym tygodniu wymieniam E51 na E66 ma czujnik ruchu full wypass ten telefon a nie jakies ceglofony N95 . E51 polecam w 100%

  • 0

    36. ~Norb  2008-08-26 19:48:17  host: 81.15.166.2

    Do E666 Cóż jeśli ktoś od aparatu w telefonie oczekuje super zdjęć...... to nic tylko bystrości pogratulować

  • 0

    37. ~Grzeg  2008-08-27 13:25:33  host: dwl66.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon jest bardzo funkcionalny

  • 0

    38. ~E six six  2008-08-29 14:37:16  host: public-gprs49841.centertel.pl

    Telefon jest naprawdę świetny. Kupiłem za 1290 zł w Media Markt na stanowisku Nokii. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam. Leży świetnie w ręce. Zdjęcia jak na telefon robi dobre. A jak ktoś chce robić zdjęcia profesjonalne to niech kupi sprzęt do tego stworzony.Przesiadka z N70 na E66:) Myślałem o N78 ale jakaś taka brzydka...

  • 0

    39. ~xxx  2008-08-30 22:58:02  host: acgx170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Li-Ion i tylko na 1000mah ? z tyloma bajerami? Założę się że wytrzyma max 2 dni (przy dzwonieniu i pisaniu smsów) Za taką cenę mogłaby być bateria polimerowa. Flash który nie działa na stronach internetowych (m.i.n wrzuta youtube) No i brak ładowania z portu USB nokia TO TANDETA nokia SUX

  • 0

    40. ~Msq  2008-08-31 00:05:03  host: staticline13390.toya.net.pl

    Co do porównań do E51 to przynajmniej te klawisze boczne wydają się trochę lepiej wykonane (w E51 tak dziwnie skrzypią :/) i w końcu pomyśleli o zaślepce do USB i lampie do aparatu. Zapowiada się ciekawie, ale puki co starcza mi E51 :)

  • 0

    41. ~Martini  2008-08-31 13:35:59  host: pc199a43.interpc.pl

    mam problem z GPS'em - jak go wlaczyc wie ktos?

  • 0

    42. ~kr  2008-09-01 11:53:00  host: acjp80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam wrażenie ze wpisy typu brak mu radia, albo, że słuchawek stereo nie ma wypisują gnojki po 17 lat. to telefon dla biznesu jest z założenia. mnie się podoba ze jest obudowa jest metalowa i ma wi-fi i dobrze zorganizowany kalendarz a i gps niezle działa (bez spóźnień)

  • 0

    43. ~Martini  2008-09-04 09:54:21  host: cud122.internetdsl.tpnet.pl

    telefon jest super! duzo funkcji a do tego najladniejszy wyglad - ladnie sie prezentuje! jeden feler mnie denerwuje - na wylaczonym na noc telefonie rano nie wlacza sie budzik nastawiony ;/ czy ktos tez tak ma? firmware jest najnowszy!

  • 0

    44.  2008-09-05 19:37:00

    to jest tel biznesowy :D dla mnie on byłby wymarzony gdyby jego niewygurowana cena ;/ po za tym jakiego on ma zoom'a ? 4,8,16,20 ?

  • 0

    45. ~  2008-09-09 10:39:28  host: pc077.physics.nuigalway.ie

    Kupiłem telefon żonie :D Uparła sie na symbiana więc wybrałem ten jako "najbardziej kobiecy" z wszystkich symbianowców :P Opcje przyprawiają ją o zawrót głowy ;) telefonik smukły jak na slider nokii. Metalowa obudowa a nie żaden tam badziewny plastik - pasuje jej do srebrnych kolczyków :P

  • 0

    46. ~Nocoz  2008-09-09 20:31:15  host: chello089074011061.chello.pl

    Telefon posiadajacy duzo ciekawych funkcji. Stylistycznie nie mozna mu niczego zarzucic. Oczekujący od tego telefonu dobrych zdjec odsylam do starszych 2 mpix noki a tym bardziej SE poniewaz ten aparat jako foto to porazka Noki. Czas czuwania rowniez ma wiele do zyczenia. A-GPS przydatny ale to jeszcze nie nawigacja ktora mozna zaobserwowac chociazby w 6110. Moich oczekiwan jako aparat telefoniczy z mozliwościa robienia przyzwoitych zdjęc nie spelnil dlatego wrocilem do SE k750 a ten sluzy jako drugi na polce w domu. Pozdrawiam

  • 0

    47. ~pawelek  2008-09-11 18:12:44  host: chello089078126030.chello.pl

    na allegro kosztuje cos koło 1200zł

  • 0

    48. ~szym-szym  2008-09-14 00:55:17  host: apn-77-114-12-195.gprs.plus.pl

    To po prostu Cacko! Wrzucam sobie filmy długometrażowe i oglądam w czasie wolnym w terenie. Wlan mnie troche rozczarował - za wolny.

  • 0

    49. ~Madzia  2008-09-17 12:20:25  host: aeec194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam pytanko:jaką ma wbudowana pamięć wewnętrzną?i do jakich wielkości obsługuje karty pamięci?(gdzie jest wejście na kart pamięci bo nie moge znależć??)czy mam mapki do gprs,czy trzeba je wgrać?Prosze o szybka odpowiedź.Pozdrawaiam

  • 0

    50. ~Karol  2008-09-18 15:52:49  host: nat-tar.aster.pl

    Fajny telefon,typowo biznesowy,w bardzo dobrej obudowie.Teraz mozna skorzystac z promocji i wziać go w Plusie w taryfie biznesowej.

  • 0

    51. ~orzechoss  2008-09-19 11:49:17  host: hej78.internetdsl.tpnet.pl

    od dzis w PLAY;)

  • 0

    52. ~snake  2008-09-19 22:38:03  host: inet20908nh-0.eranet.pl

    Primo niestety bateryjka słabiutka, oj słabiutka:(( I secundo niestety dużo wolniejszy od e51:( kupiłem ten telefonik bez loka w Noki Poland, ale jestem troszkę rozczarowany. Czekam na aktualizację softu, ale czy to da mu trochę kopa? Może Ktoś ma juz jakieś info? Dramat z tą baterią - 2 dni przy niewielkim użyciu, poniżej przeciętnej, ponieważ korzystam ze służbowej e51 mam porównanie. Jśli chodzi o wykonanie to tu dla Noki duży +!!!Prawdziwy męski mobilek, full stali i ergonomii. Pozdrawiam i czekam na dobre wieści odnośnie upgrade softu:)

  • 0

    53. ~FFaz  2008-09-21 10:36:49  host: admz238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    farba odpadnie po miesiacu. nie liczcie ze bedzie w erze Jest za to w play napewno

  • 0

    54. ~bart  2008-09-23 11:58:05  host: gyr222.internetdsl.tpnet.pl

    Jestem bardzo zadowolony z tego telefonu. Bardzo dobra obudowa i całkiem przyzwoity ekran. GPS naprawdę szybko działa (start), a jego funkcjonalność zależy od programu jaki będziemy używać (Nokia Maps nawet dosyć przyzwoicie działa - chociaż do nawigacji używam TT). Obsługa przyjemna i dosyć łatwa. WIFI jak dla mnie działa naprawdę dobrze. Poza tym na Symbiana jest mnóstwo bardzo ładnych tematów i programów. Największa wada to jak na razie bateria.

  • 0

    55. ~  2008-09-23 13:14:21  host: ip-89.171.90.202.crowley.pl

    Czy ktoś uruchomił na tym sprawnie działającą aplikację VOIP przez WLAN?

  • 0

    56. ~Tomi  2008-09-23 20:32:54  host: 77-254-7-87.adsl.inetia.pl

    A jak jest z wideo rozmowami? testował ktoś?

  • 0

    57. ~robi  2008-09-24 21:54:28  host: 77-253-245-158.adsl.inetia.pl

    testował ktoś wideo rozmowy? jak działają ?

  • 0

    58. ~Makesz  2008-09-25 07:51:54  host: accd200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja go kupiłem za 1300 zł i wcale nie żałuje telefon jest super inawigacia sie nie gubi!!

  • 0

    59. ~  2008-09-29 15:54:11  host: chello089076024129.chello.pl

    To nie prawda że seria e nie ma radia ja mam E51 i jestem z niej zadowolony aparat może być wyświetlacz całkiem ładnie świeci mi się podoba,a E66 wygląda cudnie i ten ekran

  • 0

    60. ~e66 w erze  2008-10-01 14:38:06  host: host-89-167-43-39.pronet.lublin.pl

    do ffaz: już w erze, trzeba być dobrej myśli:)

  • 0

    61. ~SE  2008-10-01 18:33:42  host: 77-253-187-129.adsl.inetia.pl

    Jestem laikiem w tej dziedzinie więc moje pytanie jest zapewne proste ;) GPS z funkcją AGPS.... czyli mam rozumieć że ponoszę jakąś opłate za korzystanie z GPS'a ?? Nie można korzystać tak jak ze zwykłej nawigacji samochodowej, oczywiście za darmo ?

  • 0

    62. ~  2008-10-08 22:55:26  host: 86-17-n1.aster.pl

    czy wam tez ten telefon skrzypi przy kazdym wcisnieciu jakiegokolwiek klawisza??? telefon od nowowści tak ma i nie wiem czy e66 poprostu takie są czy to ja trafilam na jakiąs kiepską sztukę.

  • 0

    63. ~Koma  2008-10-09 11:19:43  host: 94-240-0-132.lukman.pl

    Mam pytanko bo ja chcialbym kupic nokie M66 lub N73 kturom mi radzicie ???

  • 0

    64. ~E66  2008-10-10 17:52:15  host: 86-17-n1.aster.pl

    mam e66 i telefon strasznie mi skrzypi, trzeszczy itd.. Mam pytanko, czy to wszystkie e66 tak mają? czy to akurat ja trafilam na taki egzemplarz... :/

  • 0

    65.  2008-10-13 13:07:31

    ~SE w tym telefonie po prostu AGPS wspomaga GPS i fixa łapie wtedy w 5 sekund. ponosisz wtedy opłatę za przesył danych 10-20kb, ale funkcję można oczywiście wyłączyć, wtedy bez opłat

  • 0

    66. ~luk3  2008-10-14 10:29:46  host: 195.136.20.133

    @26: "Ulepszona wersja e51 - 3,2 mpix, lampa, gps - calkiem niezle, tylko ciekawe czy bedzie dostepny w innych sieciach no i ta cena.." Cena tego modelu jest zbliżona do N95 8GB, jednak jest niższa. Parametry takie jak pamięć RAM czy choćby procesor są wyższej jakości a co za tym idzie wydajności. Nie rozumiem pretensji w kwestii ceny.

  • 0

    67. ~sheldon  2008-10-15 09:52:38  host: gqv70.internetdsl.tpnet.pl

    Możesz korzystać za darmo z GPS, gdy wyłączysz AGPS, lecz wtedy będzie trochę dłużej łapał współrzędne i dłużej znajdował satelity ;-)

  • 0

    68. ~lukas  2008-10-21 19:28:07  host: 77-253-162-155.adsl.inetia.pl

    Witam! mam ten tel od kilku dni i powiem ze jest super! Chociaz z ta bateria to niestety jest tragicznie - w czasie ostatnich 4 dni ladowalem ją 3 razy, na szczescie laduje sie baaardzo szybko - ok 1 godz i jest pelna. Mam nadzieje jednak ze z czasem troszke dluzej mi bedzie trzymac. Co do trzeszczenia to ja mialem pod sliderem w jednym miejscu niedopasowana dobrze obudowe ale jakos wskoczyla i nic mi nie trzeszczy. Aha powiedzcie mi jak tu wylaczyc to A-gps bo juz nabilem sobie rachunek za sam przesyl danych 15 zl. Czy pozatym mozna jakos zablokowac blueconnecta zeby ie wogule przez niego nie laczyl?

  • 0

    69. ~Ciekawy  2008-10-22 09:48:49  host: nat-heila.prnet.pl

    Ja mam takie pytanie z innej beczki LuiN, mianowicie szukam komorki w której mozna ustawić lub posiada wieksze litery w smsach aby starsza osoba mogla je odczytac bez wiekszego problemu

  • 0

    70. ~KERT  2008-10-24 20:07:29  host: aamx168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JAK I JAKA MAPE WGRAĆ DO TEJ NOKI

  • 0

    71. ~Ka$ś  2008-10-25 13:17:23  host: abln170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Będę miała ten fonik jak mi się skończy umowa to mi tata weźmie a na razie mam 6300!!

  • 0

    72. ~ania  2008-10-27 17:05:26  host: 87-205-52-78.adsl.inetia.pl

    Czy wie ktoś może czy ten telefon jest dostępny w orange?

  • 0

    73. ~BOB  2008-10-31 16:34:28  host: ip-94-42-51-76.multimo.gtsenergis.pl

    mam pytanie, czy automapa na tym fonie będzie działała? Pozdrawiam

  • 0

    74. ~Ania  2008-11-02 14:36:49  host: 77-253-147-131.adsl.inetia.pl

    Czy wie może ktoś czy ten telefon jest dostępny w Orange?

  • 0

    75. ~michał  2008-11-03 11:45:54  host: c158-119.icpnet.pl

    Super nowoczesny telefon dla biznesmenów, który może służyć do nawigacji. Jak używam nawigacji NaviExpert, ale można także innych.

  • 0

    76.  2008-11-03 21:51:12

    mam pytanie odnośnie aplikacji do nawigacji.. ktoś pisał że działa mu TomTom. Jeśli komuś działa : która wersja TT ?

  • 0

    77. ~kaktus  2008-11-04 16:38:34  host: chello089078165124.chello.pl

    mam go od 5 dni.dziala rewelacyjnie.Zainstalowalem garmina - bardzo przyzwocie dziala. Mam tez kasperskiego - znalazl jeden wirus;)bardzo fajenie dzialaja gry.bateria trzyma okolo 2 dni.poki co nie narzekam.

  • 0

    78. ~Najdzel  2008-11-06 07:55:31  host: apc251.internetdsl.tpnet.pl

    tak telefon od 2 dni dostępny w Orange Nowe taryfy dla biznesu

  • 0

    79. ~  2008-11-07 23:17:01  host: nat-dom3.aster.pl

    Ktory jest glosniejszy e66 czy n82

  • 0

    80. ~topgun  2008-11-12 15:31:34  host: 213.25.168.190

    Fukcjonalnie fenomenalny, natomiast bateria jest rzeczywiście bardzo kiepska. Nawet się zastanawiałem czy przypadkiem sprzedawca mi jej nie podmienił wkładając do pudełka jakąś zużytą.

  • 0

    81. ~użytkownik  2008-11-15 08:52:54  host: nat-109.ghnet.pl

    Nie kupujcie tego badziewia jeśli macie kiepski zasięg w istotnych miejscach! Nokia zamontowała antenę _u dołu_ telefonu, wiec trzymając telefon w ręce od razu spada kilka kresek! A jeśli mamy tylko kilka kresek, to tracimy zasięg! Reszta poza funkcją dzwonienia rewelacyjna, ale to ponoć ma być telefon dla biznesu, a jest dla byznesu...

  • 0

    82. ~KKB Orange  2008-11-24 10:54:38  host: krysta.met.pl

    pff tak jesli trzymamy w reku spadaja kreski haha LoL jakos GPS w N95 tez jest u dołu i zasieg sie łapie nie trzymajac telefonu do góry nogami :) Zasieg zapewniam to nie problem, a jak ktos narzeka to polecam wzmacniacz przyklejany pod baterie :)

  • 0

    83. ~  2008-11-29 23:44:41  host: 106-57.espol.com.pl

    estem posiadaczka nowego telefonu nokia e 66. Wszystko w nim prawie ok, poza jednym. Jak ustawie jakikolwiek dzwonek ( mp3, aac itp) to strasznie przeciaga. Tak jak sluchalo sie kiedys kasety magnetofonowej , która sie zuzyla. Raz jest losniej, raz ciszej, i przeciaga ( pierwszy raz sie spotkalam ,ze ,mp3 moze przeciagac:)) Dotyczy to tylko dzwonka . Jak tych samych utworów slucham na odtwarzaczu , to jest ok. Powiedzcie mi co to moze byc i czy powinnam ten telefon zanieść do serwisu???? Czy moze jakos sama moge to naprawic? Mial tak ktos???

  • 0

    84. ~mam to wiem ;)  2008-12-03 09:03:18  host: dxg160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam.. Mam ten fonik od 3 tygodni wiec przetestowałem go juz wystarczająco dobrze i.. wygląd super, ergonomia- nic do zarzucenia, wyświetlacz- rewelacja, aplikacje biznesowe- ok. gps- chodzi jak burza i na dodatek jest konfigurowalny tzn. ja decyduje czy ma mieć wspomaganie sieci czy nie (jest w ustawieniach) więc nie trzeba płacić za przesył danych , ktos pisał o skrzypieniu.. hmm.. mój nie skrzypi, zdjęcia jak na fon wystarczajaco dobre, jak chcę lepsze to biorę cyfrówkę :), wlan bez zarzutu. Przesiadka z e51 która rzeczywiście troszkę szybciej chodziła. Przy dobrze sformatowanej baterii przy "normalnym" uzytkowaniu 3, w porywach 4 dni.. Nie polecam "małolatom" dla których liczy sie zoom, pixele, muza i tym podobne "nieużytkowe" bajery. Pozdrawiam

  • 0

    85. ~sw  2008-12-03 12:44:25  host: 89.171.172.138

    Mam ją od trzech dni i wady jakie zauważyłem do tej pory: - Głośnik w takim miejcu że trzymając telefon bardzo skutecznie go zatykam - Taka wibracja, że dzisiaj rano jak dzwonił budzik to "zeskoczyła" z półki na podłogę i się porysowała :))) - BATERIA!! Ten telefon ma dokładnie takie same funkcje jak e71 nawet są razem reklamowane i e71 ma baterie polimerową 1200 a e66 nie! 1 dzień działania, dobrze, że ładowarka jest naprawdę małych rozmiarów. - Jako telefon biznesowy za 1300 zł powinna mieć dostępną pełną aplikację quick office'a a nie do dokupienia za 70 czy 90 zł! Ciekawe kiedy trzeba będzie wyświetlacz dokupić do nowej nokii... Jeśli chodzi o zalety tego telefonu to możnaby wymieniać na prawdę długo od designu do funkcjonalności, ogólnie warty swojej ceny ale w tej cenie powinny być takie rzeczy jak office czy lepsza bateria. Jak włączyć ten agps!!?

  • 0

    87. ~użytkownik  2008-12-10 10:42:50  host: host-89-230-44-120.prabuty.mm.pl

    Mam pytanie czy telefon Nokia E66 jest dostępna na kartę??

  • 0

    88. ~Kub@  2008-12-10 20:41:25  host: exa213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Własnie kupiłem e66 jak narazie super tel juz mam 3 tel z Eseri i mam nadzieje ze rowniez mnie nie zawiedzie:)Pozdrawiam

  • 0

    89. ~zagadka  2008-12-14 17:43:40  host: aara68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    własnie mama sobie kupiła i bateria w sumie nie złą, skoro dużo dzwoni i odbiera dużo połączen od srody do niedzieli wytrzymałą bez ładowania plus zabawy nowym telefonem w ramach testowania przez rodzine ;)

  • 0

    90. ~kubek  2008-12-22 21:06:03  host: host-89-230-204-91.lublin.mm.pl

    53. ~FFaz 2008-09-21 10:36 admz238.neoplus.adsl.tpnet.pl farba odpadnie po miesiacu. nie liczcie ze bedzie w erze Jest za to w play napewno Jest w erze i właśnie mi go proponują za 500 zł:P

  • 0

    91. ~Barrto  2008-12-30 19:50:27  host: dvk34.internetdsl.tpnet.pl

    Mam kilka pytan to tak: -Czy głośnik glosno gra -Ile bateria trzyma -Czy oplaca sie kupic Prosze o szybka odpowiedz:)

  • 0

    92. ~Darek  2009-01-03 12:30:42  host: akf10.internetdsl.tpnet.pl

    telefon mam od dwóch miechów i nie jestem z niego zadowolony. Plusy + WLAN (chociaż wolno chodzi ale jest) + GPS + Metalowa obudowa z tyłu fona + klawiatura do sms bardzo ładnie chodzi + Symbian zasuwa az miło patrzeć Minusy: - bateria mi trzyma dwa dni :( - trzeszczy obudowa jak wciskam klawisze od wysyłania sms-ów co to ma być :/ - aparta niby 3.2 mpix a foty wychodza z pixelami jak w SE K310 w nocy nie radzi sobie z fotami, SE K850i kładzie go na plecy w robieniu fotek.

  • 0

    93. ~jacek  2009-01-07 15:57:07  host: 87.116.200.56.kutno200.tnp.pl

    Nie mogę ściągnąć map ze strony noki do E66,proszę o pomoc

  • 0

    94. ~  2009-01-09 15:08:11  host: f96-053.opera-mini.net

    Ten telefon jest po prostu piekny. Miesiac temu mialem e71 i Ok! Ale moj syn mi go zabral, wiec teraz kupilem sobie dla odmiany e66. Jestem nim zachwycony. Drugi tel mam n95 8gb- tez jest ok, ale wykonanie e66 jest o klase lepsze

  • 0

    95. ~groszek753  2009-01-12 21:16:03  host: osand2.rene.com.pl

    Witam! Mam pytanie do tych osób, które posiadają lub miały w ręku Nokie E66. Czy telefon będzie dobry telefonem dla mojego 14letniego syna... Najbardziej mu zależy na głośnym głośniku i Wi-fi (i żeby to była Nokia) a ta wydaje mi się dobrym telefonem komórkowym... Proszę o szybką odpowiedź... :D

  • 0

    96.  2009-01-18 21:02:13

    mam pewien dylemat bo nie wiem jaki telefon mam wybrać czy ... nokie E66 czy nokie 6210 Navigator .... proszę pomóżcie mi wybrać ... z góry dzięki...

  • 0

    97. ~MICH.  2009-01-19 20:16:26  host: apn-77-114-167-22.gprs.plus.pl

    fajny telefon bo plaski :) przez poltora miasiaca przegadalem 45:24:25s bateria faktycznie nie za dobra, mnie wytrzymuje do 2 godzin rozmow, zeby dzialala dluzej w trybie czuwania wystarczy wylaczyc jej zmiane automatyczna trybu sieci i ustawic ja na GSM zamiast TRYB PODWOJNY (narzedzia-ustawienia-telefon-siec) poza tym telefon jak telefon, ma kilka bledow do poprawy :-/ wie ktos jak sie w nim wlacza "buzki" wczesniej nie zwracalem na to uwagi, ale w poprzednich telefonach wyskakiwaly mi tak jak na GG a tu jak w 6310i :)

  • 0

    98. ~kamilxii  2009-01-21 02:59:45  host: apn-77-112-117-161.gprs.plus.pl

    Witam! Czy ktoś spotkał się z problemem bardzo słabej jakości rozmów wychodzących z e66? Konkretnie chodzi o to, że dzwoniąc DO e66 obie strony słyszą się świetnie, natomiast dzwoniąc Z e66 "druga" strona ledwo słyszy (dzwoniącego z e66). Dodam, że oczywiście siła głosu w obu telefonach jest maksymalnie wysoka, oprogramowanie jest poprawnie skonfigurowane. Miał ktoś podobny problem? Podzielcie się spostrzeżeniami

  • 0

    99. ~kamilxii  2009-01-21 11:39:01  host: apn-77-113-128-211.gprs.plus.pl

    Witam! Czy ktoś spotkał się z problemem bardzo słabej jakości rozmów wychodzących z e66? Konkretnie chodzi o to, że gdy dzwonię DO e66 obie strony słyszą się świetnie, natomiast dzwoniąc Z e66 "druga" strona ledwo słyszy (dzwoniącego z e66). Dodam, że oczywiście siła głosu w obu telefonach jest maksymalnie wysoka, oprogramowanie jest poprawnie skonfigurowane Podzielcie się spostrzeżeniami

  • 0

    100. ~mirekkor1  2009-01-24 16:06:48  host: acub185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jedyna wada tego telefonu - bateria. Przy dosyć intensywnej pracy trzeba ładować codziennie. A jest czym go zająć.Wi-fi -internet śmiga aż miło (zainstalowałem Operę), GPS - Garmin chodzi bez problemu, (Nokia maps do luftu, trzeba po tygodniu wykupić licencję)aplikacje biurowe - super, a poza tym, przyjemnie się rozmawia i esemesuje. A nade wszystko użytkowanie takiego cacka sprawia przyjemność. Elegancja, solidość wykonania i jednocześnie uroda, z umiarem połączone.

  • 0

    101. ~BB  2009-01-25 21:35:38  host: 81-186-224-2.citynet.pl

    Jak zrobić zeby nie nabijał połączeń GPRS w funkcji GPS? Mam wyłączony A-GPS i ndal nabija połączenia - wkurzające bo za kilka dni naliczyło mi już 16pln :(

  • 0

    102. ~staszek  2009-01-26 20:03:28  host: aboi250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale fotki są fatlne, a w serwisie mówią że tak ma być, powiedzcie czy też macie taki problem

  • 0

    103. ~staszek  2009-01-26 22:10:44  host: aboi250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale fotki są fatlne, a w serwisie mówią że tak ma być, powiedzcie czy też macie taki problem

  • 0

    104. ~szypek85  2009-01-28 10:33:58  host: 83.142.202.43

    do groszek753: jak syn potrafi dac w trąbe i mu go nie zabiorą. ale n958gb dla niego bylby leprzy,pod wzgledem bajerow

  • 0

    105. ~  2009-01-29 14:08:50  host: dnp15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam wszystkich urzytkownikow tego tel,telefon naprawdę dobrze, nie powiem ale są do niego zastrzeżenia, słupy to nazwisaie dobrze jego wykonanie, całkiem jasno wszystko pokazane, no ale jak to tel. Ma swoje wady, np,klawisze pod wyświetlaczem trzeszcza, na obudowie pozostają ślady na tylniej części obudowy, aparat nie koniecznie robi zdiecja super, ale jak na moje wymagania starczy. Wi-fi jak na mnie działa dobrze, ale delikatnie za wolno, wiadomo że to nie komputer, ale dobrze działa. A ten komentarz, właśnie wstawiłem na tel. Przez połaczenie wi-fi

  • 0

    106.  2009-01-30 00:25:45

    bardzo fajny biznesowy telefon, dobre materialy choc kiepskie wykonczenie, mam go niecale dwa miesiace... przegadalem przez niego prawie 56godzin... 2 godz. rozmow i po baterii (dobrze jest przelaczyc go na GSM zeby nie skakal miedzy nim, a 3G bo przyspiesza to jej wyczerpanie... narzedzia-ustawienia-telefon-siec)dobry wyswietlacz, 2mpix sony robil lepsze zdjecia, denerwuje powolny symbian, po kilku dniach zaczal skrzypiec, zawiesza sie, ostatnie dwa dni to juz masakra, wylacza sie 4-5 razy dziennie... przyzwyczajony do solidnej budowy i szybkosci 6310i :) - NIE POLECAM

  • 0

    107. ~  2009-02-01 16:25:02  host: f142-133.opera-mini.net

    Jesli chodzi o lekkie skrzypienie podczas pisania sms to wina lezy po stronie metalowej pokrywy od tylu telefonu. Wystarczy wlozyc kawalek papieru miedzy pokrywe a baterie. Widocznie umyslnie robia ciensze baterie gdyz te z biegiem czasu zwiekszaja objetosc.

  • 0

    108. ~Wojtas  2009-02-02 22:46:43  host: 74.174.wmc.com.pl

    pewnie bede osamotniony w tym co powiem ale " czy komorka musi byc aparatem???? potrzebujesz dobre zdjecia kup aparat a nie stosujesz zamienniki i oczekujesz rewelacyjnej jakosci zdjec.

  • 0

    109. ~  2009-02-06 10:20:36  host: accf121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wydaje mi sie że dzieci powinny miec łatwiejsze telefony ,pozatym po co 14-letniemu dziecku tyle funkcji co ma ten telefon.(ale oczywiscie to Wasza decyzja) jest to dobry telefon co przyciąga uwage złodzieji

  • 0

    110. ~  2009-02-06 10:21:37  host: accf121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie mam pojecia jak ustawia sie nawigacje GPS

  • 0

    111. ~Eni  2009-02-07 20:43:13  host: igk122.internetdsl.tpnet.pl

    k850 ma 5 mega, tutaj aparat tylko 3,2 ale foty i tak wychodzą bajecznie w porownaniu do np. ku990. Zdjecie kartki A4 - widac wszystkie napisy, jedyny problem to kiepskie swiatlo. Symbian swietny i szybki, wlan dziala, jak dla mnie - telefon marzenie (brak tylko dotykowego ekranu).

  • 0

    112. ~Marek  2009-02-08 10:22:38  host: chello087207223029.chello.pl

    Super telefonik! Polecam go wszystkim.

  • 0

    113. ~fukss  2009-02-08 17:22:46  host: chello089078070089.chello.pl

    to mu kup walkmana albo mp3 a nie biznesową nokie...dla 14-tka to cegłe która można rzucać

  • 0

    114. ~damian86  2009-02-16 12:49:56  host: pub70.saite.com.pl

    Jestem posiadaczem tego tel i nie jestem zadowolony kupiłem nowy i mam go od 5 dni a telefon nie akceptuje osobistych ustawien a jedynie ustawienia fabryczne w tej syt. kiedy ustawiam go pod siebie przy rozsówaniu wyswietlacz sie wiesza pozniej składam go i wszystko działa jak nalezy paranoja tyle kasy za taki złom a to tylko jeden opisany przypadek szukajcie na forach ile tego jest normalnie załamka nie kupujcie go

  • 0

    115. ~Marek  2009-02-21 12:42:18  host: chello087207223029.chello.pl

    Super fonik!

  • 0

    116. ~blejk  2009-02-24 19:11:18  host: abls134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś jeszcze spotkał się z problemem spadającego zasięgu po wzięciu telefonu do ręki? Czy rzeczywiście jest tak jak pisze 81. ~użytkownik - antena u dołu telefonu? W moim przypadku z 6ciu kresek na GSM Plusa po wzięciu do ręki spada na 1 kreskę lub całkowicie traci zasięg. Mam nadzieję, że Nokia uwzględnia to jako wadę telefonu, przecież z tego się nie da korzystać!

  • 0

    117. ~jag  2009-02-25 07:14:26  host: chello089079187089.chello.pl

    czy mozna na tym telefonie czytac pliki world i excel i czy mozna je edytowac?

  • 0

    118. ~Anonim  2009-02-28 21:39:18  host: 213-238-123-1.adsl.inetia.pl

    Śmiać mi się chce z ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o fotografii, a na jej temat szeroko się wypowiadają. Zrozumcie wreszcie, do cholery, że to nie liczba pikseli przesądza o jakości zdjęć! Czekam, aż na miniaturowe matryce w tych foto-idioto-komórkach wsadzą 14 milionów pikseli, żeby wszyscy mogli się spuścić ze szczęścia.

  • 0

    119. ~pet3r  2009-03-07 14:06:35  host: 87-205-91-134.adsl.inetia.pl

    @39 - w moim egzemplarzu bateria przy pisaniu smsów i dzwonieniu wytrzymuje jakieś 20h, flash działa i na wrzucie i na yt @62, 64 - mój nie skrzypi @67 - GPS bez wspomagania łapał fixa nawet w 30 minut, z AGPS jest to 5-30 sekund a kosztuje grosze. @76 - mi działa najnowszy TT @83 - masz włączone efekty 3D :) @95 - żaden telefon nie jest dobry dla 14-latka... a już na pewno nie sprzęt, dla którego może dostać w twarz na ulicy. @114 - zmień soft bo dostałeś jakiś feler, w moim egzemplarzu nie ma żadnego z Twoich objawów moje uwagi: bateria tragiczna, 1 dzień przy umiarkowanym użytkowaniu, 3h jazdy z GPSem w samochodzie z podwójnymi szybami GPS nie ma zasięgu, czyli jest totalnie nieprzydatny natomiast w innych samochodach sprawuje się świetnie, używam Garmina XT 5, fixa z AGPSem łapie w kilkanaście sekund, bez wspomagania potrafi to zająć nawet 30 minut (w mieście, wśród budynków) aparat bardzo słaby przy wykonywaniu fotek postaci itp ale nadaje się do zdjęć np kartek czy niewielkich przedmiotów za małe klawisze górne, co chwile zdarza mi się włączać kontakty a te ładują się bardzo długo. próba przerwania ładowania kończy się chwilowym zawieszeniem. Symbian lubi zwolnić i strzelić focha ale aktualizacje to poprawiają

  • 0

    120. ~zbychu  2009-03-12 20:41:41  host: chello089078076166.chello.pl

    A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy konkretnie ten model orange wypuszcza ze swoją nakładką? I czy jest ona w miarę funkcjonalna i nie zwalnia zawiesza się lub nie ma do niej jakichkolwiek zastrzeżeń?

  • 0

    121. ~zbychu  2009-03-12 22:43:14  host: chello089078076166.chello.pl

    A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy konkretnie ten model orange wypuszcza ze swoją nakładką? I czy jest ona w miarę funkcjonalna i nie zwalnia zawiesza się lub nie ma do niej jakichkolwiek zastrzeżeń?

  • 0

    122. ~robert  2009-03-14 20:56:27  host: 87-205-131-232.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon od miesiąca , i jestem zadowolony z niego , wifi szybkie , gps działa super (garmin ), bateria nie za bardzo 2 dni max , aparat ok (nie wiem co chcecie od tych fotek mi pasują jako fotki z telefonu do robienia porządnych zdjęć mam cyfrówkę , wcześniej miałem e 65 tam były kiepskie ) w sumie ten głośnik mógł by być w innym miejscu , bo tak jak ktoś wcześniej napisał zasłania się go ręką ale w sumie jest OK...

  • 0

    123. ~misiakkk  2009-03-19 00:49:02  host: 87-205-51-46.adsl.inetia.pl

    aparat gorszy niż w 6280 -słabo. nie wymagam cudów ale mogliby się postarać trochę bardziej. na resztę brak zastrzeżeń. co do wykonania nie polecam go osobom lubiącym czasem "rzucić" fonem - bardzo delikatny, wymaga noszenia w dołączonym do zestawu futerale;)

  • 0

    124. ~beata  2009-03-22 00:31:46  host: 91.90.73.144

    witam mam pytanie czy klawiatura na dole jest podświetlana w tym modelu noki e 66 bo umnie nie świeci i w nocy aby napisać esemesa to nie ma szans.

  • 0

    125. ~mikala  2009-03-22 22:34:39  host: 77-254-32-10.adsl.inetia.pl

    a wie ktoś może jak wyłaczyć blokadę telefonu, bo właczyłam to i teraz po 20 min mi sie blokuje i musze wpisywać kod odblokowujący, a jak chce wyłaczyc to wyświetla się, że nie można wyłączyć blokady:(

  • 0

    126. ~  2009-03-30 18:41:46  host: acy47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia E 66 do dupy ten telefon.Cieszycie się,ja też się cieszyłam przez dwa miesiące,szlak trafił wyświetlacz po dwóch miesiącach,po oddaniu na reklamację wmawiali mi,że to moja wina,mimo gwarancji chcąc mieć sprawny wyświetlacz każą mi zapłacić.mówię wam,niewiem jak to się skończy ale nie popuszczę.mimo bajerów jest to szajs,szajs i jeszcze raz szajs.nie polecam nikomu takiego bubla.

  • 0

    127. ~KaDe  2009-03-30 19:18:26  host: 87-205-39-237.adsl.inetia.pl

    Fon ok - lecz mam pytanko... Czy i u Was po jakim? czasie d?u?ej wy?apuje satelity-GPS ??? Na pocz?tku tak nie mia?.... Co? poradzicie ?

  • 0

    128. ~NOKIS  2009-04-03 09:03:07  host: 30.160.wmc.com.pl

    Wg mnie telefon super, ale faktycznie skrzypi tzn. wydaje odgłosy wyraźnie w czasie operowania na dżojstiku i przy otwartej klapie. Naturalnie zauważy tylko ten kto ma wrażliwy słuch.

  • 0

    129. ~xyz  2009-04-03 10:32:01  host: spojnik0a.uni.opole.pl

    Tel jest dostepny w Orange. W razie watpliwosci zapraszamy na strone www.oragne.pl tam mozna sprawdzic jakie telefonz sa w ofercie.

  • 0

    130. ~szczepiś  2009-04-04 14:21:49  host: ajp54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak w Erze nie ma? Jasne, że jest. Dzisiaj zamówiłem w abonamencie 120zł za 1,22zł. ;)

  • 0

    131. ~  2009-04-06 12:38:09  host: 8.ver.airbites.pl

    tak klawiatura jest podświetlana

  • 0

    132. ~  2009-04-12 17:43:56  host: acrz47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy jest możliwość zapisania i odbierania przypomnień

  • 0

    133. ~mikala  2009-04-17 20:44:03  host: ip-85.128.44.3.static.crowley.pl

    Czy wie ktoś jak wyłączyc blokade telefonu w tej nokii??? jesli tak prosze o pomoc.

  • 0

    134. ~Jaras  2009-04-18 13:25:50  host: 83.2.120.140

    podświetla się przy całkowitym braku światła a tak poza tym nie wiem kto patrzy na klawiature podczas pisania

  • 0

    135. ~basketball11  2009-04-20 15:56:53  host: host-89-229-111-64.elk.mm.pl

    Podajcie Prosze link do nawigacji ktora bedzie działać na tym telefonie?

  • 0

    136. ~zadowolony  2009-04-22 20:16:55  host: adpc96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam E66 od tygodnia, jestem 99% zadowolony z telefonu. Wszystko jest idealne, solidnie wykonany, głośny, nie buczy podczas słuchania muzyki, klawiatura bardzo wygodna, symbian chodzi doskonale, zdjecia tez niczego sobie, jednym slowem telefon prawie idealny, jedynym minusem, ktory potrafi zdenerwowac jest beznadziejna bateria, ktora trzyma półtora dnia, osobiście ładuje codziennie, ale gdybym był w podróży to nie wiem co bym zrobił. Jednak polecam wszystkim!

  • 0

    137. ~  2009-05-01 17:38:33  host: bmc175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WSzystko w jak najlepszym pożądku. Po prostu świetny fonik. Mam jedynie zastrzeżenia do baterii i usb(Ale to chyba tylko wina mojego telefony że czasami nie łączy)

  • 0

    138. ~buba  2009-05-06 19:04:29  host: eba168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a propo baterii, po kupnie odrazu go podlaczyc pod ladowarke na cala noc i pozniej z 2 czy 3 razy rozladowac do konca inaczej bateria nei bedzie korzystac ze 100% mocy

  • 0

    139. ~magda  2009-05-10 15:48:24  host: chello089077049218.chello.pl

    czy u Was tez jest tak, ze w ciemnym pomieszczeniu( niekoniecznie w nocy, tylko np. w cieniu) na wyswietlaczu sa zielone poziome paski,ktore wychodza takze na zdjeciu/filmie?

  • 0

    140. ~Rip Out The Wings Of A Butterfl  2009-05-17 10:40:45  host: dve2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon od 2 dni i zastanawia mnie jedna rzecz, dużo piszę sms'ów i moje pytanie to jaki jest limit sms'ów? chodzi mi o to że wcześniej miałam samsunga j700 i tam limit był 225 sms'ów i trzeba było usuwać.. a jaki jest tu?

  • 0

    141. ~  2009-05-21 09:29:56  host: nat-77-252-156-130-vlan252-pppoe.neospot.pl

    Telefon jest rewelacyjny. Po przesiadce na smartfona z Windows'em, znowu kupiłam E66, tym razem z niebrandowanym softem. I tu miła niespodzianka, ta nowa nokia jest dużo szybsza, jakby inny telefon. Szkoda, że operatorzy tak niszczą fabryczne oprogramowanie. Nokia E66 ma wszystko to, co powinna, jest świetnie wykonana, dla mnie telefon idealny. Wszystkie nowsze modele są albo za wielkie, albo funkcje telefonu mają tylko jako dodatek. POLECAM !

  • 0

    142. ~  2009-05-23 14:42:26  host: chello089077049218.chello.pl

    czy w waszych telefonach tez ma miejsce taka sytuacja, ze w momencie gorszego oswietlenia (powiedzmy stoimy w cieniu albo najezdzamy aparatem na gorzej oswietlone miejsce) na wyswietlaczu pojawiaja sie zielone poziome paski, ktore widac takze na zdjeciu/ filmie?

  • 0

    143. ~kala  2009-05-23 20:35:52  host: public-gprs42036.centertel.pl

    witam,w tym telefonie jest radio mam w sieci orange wiec czy ja za odbior radia place tak jak za polacznie internetowe?

  • 0

    144. ~karwowy  2009-05-28 21:20:13  host: djr51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam 3 miesiące. Zacznę od plusów: jest ładny i dość funkcjonalny. Obudowa metalowa robi wrażenie bardzo solidnego wykonania. Nawigacja działa dobrze tzn. dobrze odbiera sygnał GPS bo już same mapy nokii to po prostu żenada- nowszych dróg (np obwodnica Gorzowa zbudowana 2 lata temu) po prostu nie ma!! Można aktualizować ale to wymaga zabawy i kosztów. Teraz wady (jest ich niestety więcej) Mimo że wygląd obudowy robi niezłe wrażenie to gdy weźmiemy do ręki to czar pryska. Boczne przyciski się ruszają i to od nowości. Gdy chwytam go do ręki mam wrażenie często jakby miał mi wypaść. Można się do tego przyzwyczaić ale to podobno telefon wyższej klasy.... Odtwarzacz MP3- to już po prostu żenada. Nokia twierdzi że w biznesowych telefonach to nie jest ważne. G...o prawda!!! Biznesmen też lubi w podróży posłuchać muzyki i to dobrej muzyki np klasycznej lub jazzu a na tym telefonie po prostu nie da się tego słuchać. Aparat fotograficzny- bardzo kiepski. Nokia usprawiedliwia to podobnie jak z odtwarzaczem MP3. A moje zdanie na ten temat mam podobne jak w przypadku kiepskiego odtwarzacza. Jak kupuję telefon z wyższej półki to oczekuję po prostu dobrej jakości we wszystkim co tam się znajduje i czego chcę używać. Kompletnie takiego podejścia nie rozumiem. Użyteczne aplikacje biurowe i kiepskiej jakości multimedia w telefonie biznesowym. Po prostu idiotyzm. Może przeczyta to ten koleś który projektował ten telefon: JESTEŚ DEBILEM!

  • 0

    145. ~szpila  2009-06-04 22:38:51  host: dxx19.internetdsl.tpnet.pl

    Witam! Obecnie posiadam Nokie E51 ale planuje zakup E66, czy zdaniem użytkowników - warto? Rozważam jeszcze N95 8GB, ale nie za bardzo mi ona odpowiada... Jeśli ktoś miał do czynienia z E51 i E66 prosze o odpowiedź, czy warto zmienić... Pozdrawiam.

  • 0

    146. ~Endrius  2009-06-08 14:11:20  host: 89.107.152.235

    Witam ja wszystkim gorąco polecam zakup tego aparatu sam mam go od niecałego miesiąca i jestem w 100% zadowolony. Jedynym faktycznie jedynym minusem tego fona jest bateria ale można ją wyleczyć z problemów szybkiego rozładowywania się. Po perwsze tryb pracy ustawić na GSM po drugie skrucić czasy podświetlania ekranu itp bo to wszystko żre prąd po trzecie trzeba pamiętać ze w telefonach z symbianem i trzeba zamykać używane przez nas aplikacje a nie wychodzić z nich czerwoną słuchawką bo w ten sposób procesy załadowane do pamięci telefonu zżerają baterie. I przede wszystkim po wyjściu z nawigacji(Garmin) należy zrestartować telefon. Tu macie więcej info co do oszczędności prądu w e66 http://www.symbianforum.pl/Bateria-Nokia-E66-t27634.html Moim zdaniem telefon na 5+ ps Nawigacja chodzi płynnie bez a-gps tylko szuka satelit 4-5minut ale to nie przeszkadza pod jednym warunkiem - że nie jedzieće z nią na zakupy do biedronki. :D

  • 0

    147. ~bojas  2009-06-10 23:36:48  host: 77-254-87-121.adsl.inetia.pl

    do 132. jest rozbudowany kalendarz... ktory swietnie spelnia rolę przypomnien.

  • 0

    148. ~johnny  2009-06-26 18:31:57  host: apn-77-113-135-119.dynamic.gprs.plus.pl

    nie wierzcie ludziom którzy mówią że ten telefon ma słabą baterię!!! po prostu trzeba prawidłowo skonfiurować baterię (3 razy naładować 12h i rozładować do zera). mam ten telefon od kilku dni i jestem przekonany że nie ma lepszego :)

  • 0

    149. ~  2009-07-06 17:05:46  host: 78.133.252.22

    do 143. Tak, płacisz za radio, a do tego płacisz tantiemy do ZAIKS, ZPAV i STOART, a pieniądze wysyłane są najpierw przez Netię, dalej do TP SA, aż do Orange.... Człowieku, skąd ty sie urwałeś?

  • 0

    150. ~  2009-07-11 12:24:52  host: agt178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tel super! Kom wystawilem przez tel dzieki wbudowanemt wifi:)

  • 0

    151.  2009-07-16 10:47:09

    U mnie bateria trzyma max. niecałe 2 dni (kilka rozmów dziennie, smsy, BEZ korzystania z GPS'a, bo z GPS to 1 dzien max) to jest tragedia !!!, ręce mi opadają !!!. Mam: wyłączone oświetlenie w profilach, tryb sieci: gsm, dźwięk dzwonka 2 kreski mniej niz maximum, aktywny tylko ekran główny, czas podświetlenia 5s, nie wychodze na czerwonej sluchawce tylko normalnie... Aha no i mam Garmina wersja 5.00.50 s60.9. Moze ktos ma jakis sposob - slyszalem o jakims pliku ktory mozna usunac albo o mozliwosci kupienia (bezsens) mocniejszej baterii. ????

  • 0

    152.  2009-07-17 09:15:55

    Telefon biznesowy w 100%. Na plus można zaliczyć wszystko poza baterią, ale ja znalazłem na to sposób ;) Jednak nie napisze go na tym marnym forum, a podziękować możecie za to moderatorowi, który nie wystawił mojego posta.

  • 0

    153. ~spreddo  2009-07-23 14:36:37  host: ifw75.internetdsl.tpnet.pl

    Pracuje w punkcie plusgsm i widziałem sporo tel a E66 kupiłem dla siebie i odkąd się pojawiła to na nią polowałem. Co można o niej powiedzieć po 3 miesiącach użytkowania. Moim zdaniem jest to telefon dobry i względnie dobrze dopracowany. Symbian chodzi w miarę szybko i zawias zdarzył mi się może 3 razy w momencie jak próbowałem nawiązać połączenie i odrazu anulować czerwoną słuchawką. Aparat jak na telefon a do tego nokię robi wystarczająco ładne zdjęcia, a bardzo dobre w trybie makro, popieram poprzedników - telefon służy do dzwonienia a nie do fotografii i to jeszcze najlepiej jakby się dało to profesjonalnej ?? ;> GPS na Garminie chodzi poprawnie bez agpsu i wyszukuje z reguły do 2-3minut. Bateria faktycznie średnia - przy moim trybie to i tak ładuje co 3 dni ale wifi bardzo sporadycznie, z reguły kilkanaście minut rozmów i kilka mmsów dziennie. Wifi działa dobrze, wystarczająco jak na telefon. Poza tym zgrabny i naprawde przyjemny w użytkowaniu. P.S. Nie wymagajmy od telefonów funkcjonalności laptopów, modemów wifi, lustrzanki cyfrowej, kamery cyfrowej, ekspresu do kawy i nie wiadomo jeszcze czego, zamkniętego w obudowie pojemności 2 pudełek zapałek. Dla pozostałych posiadaczy - czytajcie instrukcje obsługi zanim zadacie niektóre pytania, Naprawde jest dobrze napisana i się przydaje. Jeśli ktoś się nie zgadza to odsyłam do instrukcji obsługi dowolnego samsunga np z400 którego również posiadałem. A wiele odpowiedzi na swoje pytania uzyskacie używając kombinacji: google+myśl, ja większość powyższych pytań przerabiałem na własnej skórze i znalazłem rozwiązania własnie w taki sposób

  • 0

    154. ~emce  2009-10-11 15:42:31  host: aafo201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @108 - popieram, telefon to ma być telefon a nie aparat fotograficzny z funkcją dzwonienia! Telefonik mam już 3 miesiąc, jedyne co mi w nim przeszkadza to to, że jak wyłączę telefon i włączę go z powrotem to nowe sms'y widnieją z godziną dostarczenia a nie z godziną wysłania. A i brakuje mi jeszcze minutnika :)

  • 0

    155. ~  2009-10-14 15:19:28  host: chello087206080055.chello.pl

    hehe pierwsza minuta z telefonem i juz zaslepka od gniazda USB urwala sie;P ogólnie telefon nie rózni sie wiele od atrap w salonach, lekki, tandetny plastik... ;P moje pierwsze wrazenia są na NIE dla tego telefonu :

  • 0

    156. ~kiii  2009-10-24 13:14:16  host: a63.net132.okay.pl

    wlasnie niedawno kupilem sobie ten telefon :) obudowa jest bardzo mocna i dobra a z tylu metalowa:) glosnik jest tylko jeden i gra glosno :D muzyka super sie odtwarza,aparat 3.2 mpx tez dobry, wifi,gps,czujnik ruchu,swiatla no coz wiecej mozna chciec od tego telefonuu:)) super polecam!!!!!:D

  • 0

    157. ~kris0907  2009-10-27 18:52:49  host: adgr113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia E66 wielkie nieporozumienie,mam ją od kilku miesięcy i niestety non stop się zawiesza i traci zasięg nawet w dużych miastach(jestem z Poznania)nie polecam nikomu kogo biznes polega na odbieraniu telefonów,gdyż człowiek wypada niepoważnie kiedy ciągle są problemy z telefonem i każda ważna rozmowa zostaje nagle przerwana bo zawiódł telefon...(jestem klientem orange)

  • 0

    158. ~kosheen  2009-10-28 20:22:44  host: aaua192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do damian86.... słuchaj sciagnij program Nokia update i sam w domu zmien mu oprogramowanie to pomaga posiadam od roku e90 i za karzda aktualizacja jest coraz lepiej zezeli chodzi o błedy... pomorze na pewno standardowy socik jest ostro posrany zawsze w karzdej Nokii

  • 0

    159. ~freska  2009-10-29 13:33:31  host: lewandow.lewandow.net.pl

    Mam przyjemność "wątpliwą" posiadania tego telefonu i niestety z przykrością muszę stwierdzić ze nie jest dobry. Rozmawiam często i potrzebuję mieć sprawny telefon, a tu nagle po 30 minutach nie mogę wybrać żadnego numeru. Telefon nie reaguje. Zagrzał się i basta. Wyłącza się często i to bez przyczyny. A na dodatek ma fatalną baterię. Kupa nie telefon. POzdrawiam

  • 0

    160. ~Marcin  2009-10-29 14:41:59  host: csknet-91-145-141-124.csk.pl

    Odniosę się do baterii.Powyłączałem wszystko co jest mi niepotrzebne. Przydały sie opinie wyrażone powyżej. Telefon mam od niedawna, fakt służy w zasadzie do rozmów, czasami jakies zdjecie, chwila na internecie itp. Mniej więcej ok dwóch rozmów dziennie. Od kupna po za pierwszym ładowaniem, ładuję go 6 raz, za każdym razem bateria trzyma 8 dni. Na razie nie mam zastrzeżeń!

  • 0

    161. ~andreas  2009-11-05 17:05:25  host: 83.1.136.1

    e66 mam od niedawna, przeczytałem opinie i niestety wiele opinii potwierdza się, chcby nawet przy dłuższej rozmowie tel. grzeje się, zdarzyło mi się też że tel. wyłaczył się, jak na tą klasę powinien mieć lepszy aparat foto,głośnik jest w złym miejscu, zasłanie się ręką,jest dosyć skomplikowany. Przed nim miałem K800i był dużo głośniejszy i całkiem dobry, dla e66 daję3 z + .

  • 0

    162. ~aac  2009-11-17 10:47:35  host: 77-255-145-231.adsl.inetia.pl

    kolego Wyżej to co powyłączałeś że bateria trzyma tak długo ??

  • 0

    163. ~matt  2009-11-20 12:12:23  host: abpm43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niech ktos mi napisze jak w E66 sie wylacza czujnik oddychania klawisza bo szukam 3 dni inie moge znalezc

  • 0

    164. ~Exciter66  2009-11-20 23:34:45  host: 80.244.153.246.debica153.tnp.pl

    8 dni? Chyba jesteś mitomanem!

  • 0

    165. ~_zadowolony  2009-11-22 13:00:18  host: 85-222-66-242.home.aster.pl

    Oczywiście może się komuś trafić wadliwy model, ale od tego są serwisy, gwarancje, rękojmie, niezgodność towaru z umową Ja jestem bardzo zadowolony z e66, wiedziałem co wybieram i się nie zawiodłem. Jeśli ktoś umie używać nowoczesnego telefonu i e66 posiada to czego się oczekuje mogę śmiało polecić - nie będziecie żałowali.

  • 0

    166.  2009-12-08 19:50:45

    Mam ten telefon od półroku, kupiłem jako używany. Jestem z niego zadowolony nie stwarza jakiś poważniejszych problemów, czasem troche się przycina. Korzystam z niego bardzo intensywnie 2-3 godziny internetu dziennie, kilkadziesią sms-ów a co do rozmow to od kilku do kilkunastu minut. Od czasu do czasu korzystam z nawigacji mam wgranego garmina i sprawuje sie w nim dobrze nie ma problemu z gubieniem satelit jak rowniez szybko lapie łączność. Jeśli chodzi o aparat to tylko telefon no ale mi to wystarcza. Co do baterii no trudno oczekiwać długiego trzymanie przy tak intensywnym uzytkowaniu laduje go codziennie. Bardzo dobra i wytzrymala obudowa na upadki. Ktos tu pisze o problemie z zasiegiem to fakt ta antena na dole psuje i po wzieciu do reki czesto slabnie zasieg a potarfi zniknąć całkiem duży minus. Z tym, ż dzieje sie to miejscach ogólnioe slabym zasięgiem w domu nie mam takiego problemu. ogolna moja ocena 5-.

  • 0

    167. ~Marcin  2009-12-08 19:52:05  host: csknet-91-145-141-124.csk.pl

    Włączyłem krótki czas oświetlenia ekranu i wyłączyłem ten automatycznie przesuwany ekran.Nie trzeba być mitomanem, dlaczego tak trudno w to uwierzyć. Ładowałem go w ostatni wtorek i dzisiaj znowu. Chcąc nie chcąc wychodzi 8 dni, nie wiem jak będzie dalej, na razie jest OK. Ale jeszcze raz zaznaczam może ze dwie rozmowy dziennie i czasami internet, jak nie chce mi się odpalac kompa przegladam internet przez swojego routera.

  • 0

    168.  2009-12-09 17:26:57

    Witam. Na poczatku pozdrawiam wszystkich posiadaczy tegos telefonu. Mam ten telefon od 7msc. Moja wrazenie sa pozytywne ma pewne braki ale nic nie jest idealne. a wiec tak wyglad bardzo ladny i solidny metalowa obudowa daje poczucie luksusu a do tego jest odporna na uszkodzenia. Bardzo dobry wyswietlacz wyrazny i dobre nasycenie barw. Aparat moze byc troche gozej przy gorszym oswietleniu, filmy kreci przyzwoitej jakosci. Dzwiek zdecydowanie za cicha. Bateria hmm na poczatku dw trzy dni ale sie juz zuzyla i teraz laduje codziennie fakt ze korzystam z telefon intensywnie intenet internet jeszcze raz internet zarono z telefon i jako modem 3-5 godzin dziennie. Gps sprawuje sie dobrze ale nie radze korzystac z map noki zdecydowanie lepszy jest garmin.Z gps korzystam sporadycznie ale jeszcze mnie nie zawiodl. Gry w ostatnim czasie gram duzo bardzo przyjemnie sie gra zasluga klawiatury rowniez pisanie sms nie stwarza problemow. Taki minus to antena u dolu telefon po wzieciu do reki ubywa kresek wskazujacych sile zasiegu. duzy plus za internet naprawde chodzi dobrze zwlaszcza gdy sie korzysta z mini opery. Ogolnie telefon godny polecenia

  • 0

    169. ~bart  2009-12-13 17:18:43  host: public-gprs134517.centertel.pl

    a gps robi w tej nokii

  • 0

    170. ~riko  2009-12-26 00:16:48  host: router.globalpolska.pl

    jesli chodzi o baterie to po skorzystaniu z gps program przechodzi w stan gotowosci dlatego ludziska tak krótko trzyma wam bateryjka wejdzcie w menadzer zadan i usuncie zadanie to bateria bedzie trzymac o wiele dłużej...

  • 0

    171. ~gentoo666  2009-12-27 23:54:45  host: v01-15.opera-mini.net

    Telefon mam od 6 miesięcy.. i 5 wpisów w karcie gwarancyjnej.. !! 2 razy wymiana baterii(bateria obecnie trzyma 24 – 48h bez korzystania z bajerów, rozmów maksymalnie do godziny), wymieniona płyta główna, układ ładowania i wieszanie się softu oraz problemy z obudową.. oraz częste problemy z zasięgiem tam gdzie inne telefony mają połowe 'kresek' koleżanka ma starszy model e65 i ma podobne problemy z baterią.. nigdy więcej telefonu Nokii z tej serii !!

  • 0

    172. ~Arti xD  2010-01-01 00:43:25  host: abag44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszysto w porzo. działa super. some bajery nie mam zadnych watpliwosci ze dorze ze go kupilem. CUDO!!!!!!! bayteria tez moze byc. polecam w ustawieniach przyciemnic ekran co najmniej do połowy. z jeden dzień dłuzej moze wytrzyma

  • 0

    173. ~Nie ważne  2010-01-10 13:01:57  host: adms55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To nie telefon dla gimbusów, którzy podczas drogi do gimnazjum słuchają swoich MP3 chcesz muzyki kup sobie sprzęt Audio, a przede wszystkim oryginalne płyty.. Przesiadłem się na nią z Nokii N95 8GB i mogę powiedzieć, że jest o wiele lepiej. Szybsza, ładniejsza, zgrabniejsza, mniejsza, solidniejsza tyle mogę powiedzieć. 5+ ;)

  • 0

    174. ~Andrew  2010-01-21 11:13:00  host: ns.um.radomsko.pl

    Tel mam rok,zawiesił sie 3 razy, bateria przy intensywnej eksploatacji i wyswietlaczu na maksa trzyma 3 dni, czasem bez powodu miga lampka powiadamiająca o sms lub nieodebranym połączeniu, kilka razy spadł na beton, przypadkiem poleciał i walnął o blok i nic, odporny na wstrzasy i uderzenia, mróz i upał, generalnie jestem zadowolony powiem nawet bardzo, wiecej minusów nie ma

  • 0

    175. ~ANDREW  2010-01-21 11:16:08  host: ns.um.radomsko.pl

    Klawisze są podswietlane jak sobie włączysz tą opcję, w nokii e66 jest czujnik swiatła który po ustawieniu tej opcji wyłącza lub włącza podswietlenie klawiatury jak się robi ciemno lub widno

  • 0

    176. ~mfax  2010-01-21 19:08:57  host: 84-38-19-177.metrolink.pl

    czy można powiększać czcionkę?? czy tylko pozostaje malutka jak w E50 ??

  • 0

    177. ~jinx  2010-01-23 13:42:26  host: chello089072067107.chello.pl

    Do tej pory używałem E51 - spis telefonów otwiera się po ok. 1s, a E66 potrzebuje ok. trzech sekund. Oba telefony używają procesora ARM11 396MHz. Pierwsze wrażenie - E66 jest irytująco "drewniany" w porównaniu z E51.

  • 0

    178. ~szymon.slodowy@o2.pl  2010-01-26 11:21:02  host: adbl249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dla wszystkich chcących zakupić ten model telefonu! Posiadam go ad 6miesięcy. Postaram Wam krótko przedstawić jego plusy i minusy. Postaram także się zadać parę pytań ludziom wypowiadającym się na ten temat. Zacznę więc od plusów: +przede wszystkim duży wyświetlacz 320/240 oraz 240/320. Dlaczego dwie opcje wyświetlacza? Ponieważ ten phone ma wbudowany czujnik swojego położenia. Gdy trzymamy phone w pionie wyświetlacz jest tak jak w innych telefonach normalnie, także w pionie. Lecz jesli telefon będzie w poziomie to ekran także będzie w poziomie. +kolejny plus to aparat. Wychodzą fajne zdjęcia i filmy. Czasami w cieniu lub w ciemności widnieją takie paski zielone ale to nie szkodzi. +to jest telefon typowo biznesowy, także posiada wszystkie bajery biurowe, typu konwerter walut, programy Microsoft Office, Yahoo, i wiele innych, +telefon wprost wymarzony dla miłośników gier, gry chodzą wszystkie 100%, i ustawiasz sobie grę na ekranie w pionie albo poziomie, +ładna i solidna obudowa +możliwość oglądania filmów dużego formatu +i wiele innych, których nie chce mi się wymieniać +bateria trzyma mocno, jak się ją skonfiguruje Teraz minusy - -głównym minusem jest to iż aparat nie ma osłonki, chociażby takiej jak mają SE z serii od K550i do K880i. -odtwarzacz muzyki jest na ten telefon ,,za ciężki", ale może być:) -wadą jest także że podczas robienia filmów nie ma głosu (!) -brak stopera To by było na tyle mam teraz kilka pytań do użytkowników. 1.Gdy długi czas nie wyłączam phona i chcę zrobić zdjęcie wyskakuje mi komunikat ,,Kamery używa już inna aplikacja" Co mam z tym zrobić? 2. Podczas połączenia USB w Mój komputer jest tylko PHONE, mimo iż posiadam pamięc wbudowaną w telefonie oraz i tu uwaga kartę pamięci. Nie wiem dlaczego tak jest, ale po wejściu w folder PHONE są dane z telefonu i karty razem. Proszę o odp. na tej stronce, lub na e-mail podany w polu NICK P.S. Gorąco polecam ten telefon 8/10

  • 0

    179. ~ktos  2010-01-30 17:40:54  host: 078088007158.bialystok.vectranet.pl

    zaczne od tego ze mialem nokie e 50 , e 51 , n70 ,n95, e 65, i ostatnio omnie 8g to modele telefonow mysle ze z wyzszej polki obecnie mam nokie e66 i musze powiedziec ze chyba jest jajlepsza z nich wszystkich-niemam zadnych zastrzezen co do telefonu , moze mogli by dac tylko mcniejsza baterie ale oglnie jest ok. tak jak ktorys z moich poprzednikow pisal jesli chcesz miec aparat to kup lustrzanke, muzyke zestaw hi fi, nawigacje to kup nawigacje - nokia e66 to jest telefon nie mp3 , nawigacja, i nie lustrzanka- te bajery to dodatek . jesli chce ktos telefon jako telefon i zeby bateria trzymala 2 tyg niech kupi nokie 6110i to jest tylko telefon bez bajerow i bateria trzyma. obecne telefony maja duze wyswietlacze , maja duzo bajerow i to wszystko wplywa na czas ktory wytrzymuje bateria- ostatnio mialem omnie 8g , naprawde fajny bajer ale bateia trzymala 1 dzien czasami mi nawed niewystarczala na dzien wiec mosialem kupic ladowarke samochodowa!!! wiec tak na zakonczenie e66 jest ok

  • 0

    180. ~rtoip 70  2010-02-03 13:07:26  host: aor59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po tym wszystkim co tu przeczytałem,kupię sobie ten telefonik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    181. ~  2010-02-05 10:08:09  host: unit6.hispeed.pl

    128. ~NOKIS 2009-04-03 09:03 30.160.wmc.com.pl Wg mnie telefon super, ale faktycznie skrzypi tzn. wydaje odgłosy wyraźnie w czasie operowania na dżojstiku i przy otwartej klapie. Naturalnie zauważy tylko ten kto ma wrażliwy słuch. skrzypi to ci w bani a wrazliwa to masz najwyzej srake telefon smiga elegancko jezeli sie choc troche na symbianie zna

  • 0

    182. ~Hmm  2010-02-07 13:10:26  host: 77-254-10-219.adsl.inetia.pl

    Do 179. Toim tokiem rozumowania mogłeś sobie kupić abonament w telekomunikacji polskiej, to przecież telefon bez zbędnych bajerów. Skoro "podobno" miałeś omnie8g n95 i teraz e66 to rzeczywiście potrzebujesz telefonu tylko do dzwonienia. Pogratulować konsekwencji w myśleniu i działaniu. Ogólnie jednak się z tobą zgadzam. Nie oczekujmy od telefonu tego co jest technicznie nie możliwe. Kupujmy to co potrzebujemy i to co jest do tego stworzone.

  • 0

    183. ~KaDe  2010-02-07 13:40:34  host: 213-238-75-41.adsl.inetia.pl

    Mam pytanko dotyczące różnic pomiędzy E52 a E66.....dostrzegam tylko lepszą baterię w E52 a co z resztą i procesorem ???

  • 0

    184. ~Asia  2010-02-13 21:15:06  host: 77-254-26-150.adsl.inetia.pl

    W moim telefonie podczas rozmów przy max ustawieniu głosnika głos nie jest zbyt "czysty" Czy to normalne w tym telefonie.

  • 0

    185. ~bamicz  2010-02-17 13:44:06  host: 80.48.239.148

    czy w tym telefonie można aktywować profile czasowe tzn. aktywuje profil milczy na np. 2h a później telefon przełącza się na profil domyślny? Z góry dzięki za odp.

  • 0

    186. ~Andrzej K.  2010-02-19 22:05:06  host: 82.160.71.21

    Witam. Może jestem gamoń ale nie mogę znaleźć gierek w nokii E66 (nówka z salonu), tel. kupiłem w play. Dzięki za podpowiedź.

  • 0

    187. ~Adrzej K.  2010-02-21 09:52:22  host: 82.160.71.21

    Witam. Może jestem gamoń ale nie mogę znaleźć gierek, tel. kupiłem w play. Dzięki za podpowiedź.

  • 0

    188. ~nikt  2010-02-28 21:30:21  host: 80.51.153.151

    Obudowa faktycznie trochę skrzypi ale jest to do zaakceptowania.Poza tym to same plusy.Bateria trzyma mi przy średnim uzytkowaniu 4-5 dni.Jest tylko jedna najwazniejsza sprawa co do wytrzymałości baterii w zadnym wypadku nie wolno wgrywać lewych wersji nawigacji garmin i innych bo to zabija baterię. Jest to mój kolejny tel. na symbianie i w każdym miałem problem z baterią po wgraniu lewego programu do nawigacji.Jeżeli navi w tym fonie to tylko jakaś oryginalna wersja.Mam wersję garmina zakupiona na aukcji za 100 zł i to lipa. Próbowałem zmieniać pliki i coś tam nadpisywać ale to nic nie daje.Po odinstalowaniu batria trzyma tak jak piszę około 5 dni.

  • 0

    189. ~nikt  2010-03-02 21:03:00  host: 80.51.153.151

    Posiadam ten telefon od paru tygodni i bateria trzyma przy srednim użytnu 4-5 dni bez problemu. Jezeli wasze nokie tyle nie wytrzymują to winne jest oprogramowane ściagane na fona bez licencji jak chociażby Garmin który pożera baterie w jeden dzień. Dlatego lepiej sie zastanowić co się instaluje w telfonie za free.

  • 0

    190. ~bywalec  2010-03-04 23:33:17  host: host-81-190-1-137.gdynia.mm.pl

    z tego co sie orientuje to procesor posiadaja ten sam..

  • 0

    191. ~nikt  2010-03-05 15:25:54  host: 80.51.153.151

    Dlaczego moderatorzy kasują moje posty dotyczące baterii w E66. Przeciez to nic złego że mówie wprost że nielegalne oprogramowanie skraca żywotność baterii do jednego dnia.Normalnie bateria musi wystarczyć na 4-6 dni.Chcę ludziom otworzyć oczy a wy kasujecie posty, po co to forum.

  • 0

    192. ~endi  2010-03-05 21:32:34  host: host-81-190-1-137.gdynia.mm.pl

    ja jestem ciekawy jak wy ladujecie te telefony ze narzekacie tak na baterie..co prawda dzisiaj kupilem ten telfon i wlasnie sie laduje..za kilka dni napisze jak jest u mnie z bateria..pozdro

  • 0

    193. ~misiek0k  2010-03-08 17:02:49  host: ebn91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak w tym telefonie trzyma bateria

  • 0

    194. ~  2010-03-10 15:34:33  host: ayj198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    proszę o pomoc mam nokię E66 coś się przestawiło i jak robię zdjęcie chcąc dać jako tapetę z pionowego zdjęcia robi się poziome?

  • 0

    195. ~bratanek  2010-03-11 12:48:10  host: host-81-190-1-137.gdynia.mm.pl

    "nikt" nie wypisuj glupot ja jakos mam oryginalne firmware i bateria trzyma mi max 2 dni a mam powylaczane 3g i jasnosc wyswietlacza na sredni..

  • 0

    196. ~Guuru  2010-03-20 10:36:13  host: abbu1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do "nikt" 188 i 189. Instalować piraty to trzeba umieć ! Poza tym u mnie bateria na oryginalnym firmware, bez dodatków i przy średnim użytkowaniu trzyma 3 dni. A ogólnie telefon bardzo w porządku.

  • 0

    197. ~nkt  2010-04-01 22:13:57  host: 80.51.153.151

    bratanek- jeżeli twierdzisz że piszę głupoty to albo trafiłeś na wadliwy egzemplarz albo ty nie wiesz co piszesz.Moja bateria w E66 trzyma 4-5 dni bez problemu.Proponuję zakład o 1000 zł.Jestem z Lublina.

  • 0

    198. ~Magic  2010-04-12 14:08:20  host: ipek.ipis.zabrze.pl

    Witam, zakupiłem 3 dni temu tę nokię i jestem załamany, to już trzecia nokia w ciągu 2 miesięcy w której nie działa GPS!. Nokia n95, nie działa GPS - reklamacja, zwrot gotówki, po 2 tygodniach nokia n86 - to samo, reklamacja zwrot gotówki! Teraz e66 i znowu będzie reklamacja - czy wam też nie działa GPS, czy tylko ja mam takiego pecha?

  • 0

    199.  2010-04-17 16:53:08

    186: nie znajdziesz gierek, bo to jest telefon dla biznesu, jak cała seria E...... gierki to sobie możesz samemu dograć.

  • 0

    200. ~ziom  2010-04-22 22:56:54  host: chello087207061058.chello.pl

    Witam, od dzisiaj jestem posiadaczem Nokii E66. Zastanawia mnie jedna rzecz - czy można z poziomu telefonu przeglądać kartę pamięci (mam piosenki fajnie posegregowane na karcie, a na komórce wszystko mam wrzucone do wszystkich utworów :/)? Z góry dzięki za odpowiedź.

  • 0

    201. ~ziom  2010-04-23 19:35:11  host: chello087207061058.chello.pl

    Witam, Orientuje się ktoś czy jest możliwość przeglądania karty pamięci z poziomu telefonu? Miałem fajnie posegregowaną muzykę, a i tak cała znajduje się w odtwarzaczu we wszystkich utworach :/. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.

  • 0

    202. ~gość85  2010-04-26 19:28:38  host: 77-255-241-61.adsl.inetia.pl

    Witam, u mnie przy nagrywaniu filmów nagrywa się także i głos. Telefon świetny, jedyny minus to słabe słuchawki, poza tym REWELACJA!!!

  • 0

    203. ~Radek_S  2010-04-29 09:08:32  host: 77-252-242-80.ip.netia.com.pl

    Mam ten telefon już pół roku i polecam jak ktoś chce tel., na który go nie ogranicza.wszystkomający niezawieszający telefon zbyt mocny by go rozbić przy rzucie na biurko i zbyt kochany, by nim rzucać na biurko. Polecam każdemu, kto ma dostęp do ładowarki kilka razy w tygodniu.

  • 0

    204. ~denykop  2010-05-02 18:49:14  host: abjj2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super mam 3 miesiące i jestem z niego zadowolony czasami się zawiesza jak się pisze dużo SMS i rozmawia najbardziej podoba mi się w nim GPS,WiFi i wybieranie głosowe.

  • 0

    205. ~nokio maniak  2010-05-19 19:42:10  host: host-81-190-33-38.szczecin.mm.pl

    zajefajny fonik zlamac symbian i mozna wszystko do niego wgrac polecam

  • 0

    206. ~1234  2010-05-20 19:57:09  host: chello089075075200.chello.pl

    Fajny telefonik. Dobrze wykonany, dosyć wytrzymały. Na sieci można znaleźć tone aplikacji (symbian); m.in. gps (np. Garmin, TomTom). Jedyną wadą jest cichy głośnik. Pozatym miodzio.

  • 0

    208. ~zbiq  2010-05-29 21:34:24  host: host-89-231-110-112.warszawa.mm.pl

    Mam ten tel od 2 miesięcy. Polecam osobom z własną podręczną elektrownią! Ładowanie codziennie! Gratuluję osobom, którym bateria wytrzymuje 4,3 a nawet 2 dni. Oczywiście gratuluję poczucia humoru :-) Od razu dodam, że tel nie służy mi do zabawy! Ok 60 min rozmów, kilka sms-ów,parę minut w internecie, kilka e-maili dziennie. I jeszcze się nie zdarzyło, żeby bateria wytrzymała 2 dni! Poza tym same superlatywy!

  • 0

    209. ~uzytkownik  2010-05-29 22:20:39  host: j248-196.md4.pl

    witam zdecydowałem sie na ten tel ze wzgledu na wyglad i metalowa obudowe.bateria faktycznie z poczatku moze i słabiej trzymała ale po dłuzzym uzytkowaniu wydaje mi sie ze jest ok ok 3 dni.do minusów zalicze słaby aparat .w mojej e66 robi zdjecia ale z dosc duzym opóznieniem w sumie nie wiem czy faktycznie tak ma byc czy jest to usterka? a oststnio szwankowac zaczał głosnik ale to juz wina upadku na beton.pozatym to superr.

  • 0

    212. ~marcel1006  2010-06-07 13:05:04  host: 91-145-135-99.internetia.net.pl

    Świetny telefon, mam go od 4 miesięcy i nie mogę narzekać. Jest super wszystkie potrzebne funkcje i do tego GPS i WIFI. Największy plus jak dla mnie to brak dotykowego wyświetlacza którego nie trawię klawiaturka wysuwana świetna. Oryginalna bateria do niczego ale kupiłem zastępczą o pojemności 1150 mah i trzyma do 4 dni przy normalnym użytkowaniu,podczas gdy na oryginalnej 2 dni to był cud.

  • 0

    213. ~najduch112  2010-08-05 13:40:43  host: ip-88-199-116-12.static.xcore.pl

    Witam.czy ten telefon jest głośniejszy od nokii 6300 ????prosił bym aby ktos podał jakies porównaie....:)

  • 0

    214. ~Tomi  2010-08-18 12:05:41  host: aaa22.internetdsl.tpnet.pl

    KIEPSKI GŁOŚNIK. (Napewno dużo gorszy niż E51) Tak poza tym raczej się nie zawiodłem. Nawigacja bardzo długo startuje.

  • 0

    215. ~krzysiek  2010-08-19 19:13:36  host: axh244.internetdsl.tpnet.pl

    właśnie zmieniłem samsunga galaxy 7500 na to cudo i jestem bardzo zadowolony !!! Nigdy więcej samsunga

  • 0

    216. ~X-ik  2010-08-20 15:43:54  host: host-89-229-37-83.torun.mm.pl

    powiem krótko - BEZNADZIEJNY telefon (przynajmniej mój aparat) cienki głośnik, słaba bateria a do tego non stop się wiesza. Szkoda gadać, oby NOKIA pomyślała dobrze przy produkcji następcy.

  • 0

    217. ~chipo  2010-08-23 07:50:08  host: 178.235.55.229

    Mam E66 prawie rok, kupioną w Play, też byłem niezadowolony z czasu pracy tej słuchawki. Zmieniłem software z tego oferowanego w Play, na najnowszy, oryginalny Nokii (potrzebna była najpierw zmiana "product code" słuchawki) i problem się skończył. Telefon teraz mam z softem 500.21.009 z czerwca 2010 i trzyma ładnie, przy normalnym użytkowaniu ok 3 dni. Średnie zużycie energii w trybie 3G i takiej sobie mocy sygnału, spadło z 0,2W na 0,02W - więc to naprawdę sporo. Najfajniejsze jest to, że zmieniając product code mojej E66, software aktualizowane jest automatycznie przez NSU z poziomu Nokia PC suite, bez żadnych kombinacji z wgrywaniem software "na chama". Polecam niezadowolonym z czasu pracy E66 zrobić to samo i będzie po kłopocie :-)

  • 0

    218. ~andzi  2010-08-24 14:03:03  host: 83-142-62-52.internetia.net.pl

    Witam. Czy ktoś próbował nieoryginalną baterię 1200 mAh? Jeżeli tak to jak w tym wypadku z żywotnością baterii? Trzyma dłużej?

  • 0

    219. ~sssnake  2010-08-27 21:37:27  host: avt46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam N95-1 i długo chciałem zamienić ją na E66 ale z tego co przeczytałem w komentarzach tutaj to chyba nie ma sensu dopłacać. Z GPS-em jest podobnie że trochę długo łapie pozycje, bateria na pewno gorsza w N95 (dam sobie uciąć jajo), do aparatu nie można się przyczepić, muzyka chodzi dość głośno i czysto, dla większości klawisze muzyczne w N95 są zbędne podobnie jak biznesowe w E66.

  • 0

    220. ~Tomi...  2010-09-03 13:23:35  host: aaa22.internetdsl.tpnet.pl

    Bateria z wyłączonym 3G trzyma 4 dni. (soft 410....). Bardzo nie podoba mi się głośnik. Nawigacja dość dokładna. Choć długo startuje. Ciekawe czy soft 500.... wydłuży czas trzymania choć o jeden dzień. Zawiesił też mi się parę razy.

  • 0

    221. ~Symbianowiec Damian Nokia E61  2010-09-05 10:59:06  host: user-109-243-113-119.play-internet.pl

    Przeciez to Nokia E71 tylko inny wyglad...

  • 0

    222. ~Tomi  2010-09-17 16:28:40  host: static-87-105-212-48.ssp.dialog.net.pl

    Mam już nowy soft: 501.21.001 Nigdzie nie ma opisu do niego. Może ktoś wie co zmieniono.

  • 0

    223. ~Człowiek  2010-09-26 15:22:13  host: user-109-243-160-173.play-internet.pl

    Toż to Nokia E71 z baterią o mniejszej o 500 mAh pojemności i innym wyglądem! Jako użytkownik który miał i tę Nokię E66 oraz Nokię E71, muszę dodać, iż Nokia E71 jest o niebo lepsza. Lepszy wygląd i pojemniejsza o 500 mAh bateria sprawia, że dla biznesmena model E71 jest wręcz doskonały!

  • 0

    224. ~  2010-10-04 20:15:31  host: host-89-167-67-67.nplay.net.pl

    mi bateria trzyma max 1 dzień a nic nie wgrywałam sama tylko wszystko oryginalne z salonu :/ masakra

  • 0

    225. ~  2010-10-28 10:50:59  host: 15.85-237-191.tkchopin.pl

    DLA ZAINTERESOWANYCH KUPCIE SOBIE BATERIĘ ATRAX BL-4U TRZYMA TYDZIEŃ

  • 0

    226. ~  2010-11-11 13:19:39  host: bom238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam pewien problem, mianowicie wczoraj kupiłam Nokie E66 i nie mogę znaleźć opcji żeby zmienić dźwięk sms, czy też dzwonka. Możecie powiedzieć jak to zrobić?

  • 0

    227. ~boa  2010-12-04 15:44:10  host: bxd245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 226. Jeśli jeszcze nie wiesz to : settings - general - personalisation - tones. Mam ang menu ale z tłumaczeniem chyba nie ma problemu??

  • 0

    228. ~papu  2011-01-20 15:20:31  host: aqr64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bateria z trudem wytrzymuje dzień, mnie irytuje np brak możliwości wyłączenia dźwięku migawki, podczas nagrywania filmików dźwięk nie "idzie" równo z obrazem!!! ma za dużo zbędnych funkcji!!! obsługa bardzo nie intuicyjna!!! nigdy nie kupiłbym tego telefonu jeszcze raz!!!

  • 0

    229. ~mikka  2011-02-18 15:33:19  host: apn-95-40-79-2.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon jest okropny, mam go przez miesiąc i szybko muszę go wymienić! Bateria, BL-4U jest beznadziejna.. trzyma max 1 dzień, codziennie trzeba ją ładować.. klapka zaczęła odpadać po miesiącu nie wiem nawet z jakiego powodu.. nigdy mi nie upadł.. jeżeli chodzi o multimedialność - ma dostęp do niewielu aplikacji.. Szczerze nie polecam tego telefonu i odradzam jego kupno bo to tylko stracone pieniądze ; //

  • 0

    230. ~Tomi  2011-03-21 00:49:40  host: static-87-105-212-48.ssp.dialog.net.pl

    Na sofcie 501.21.001 przestał się zawieszać. Używam go "jako telefon" :-) i spokojnie trzyma 3-4dni. Uważam że każdy telefon można "wycyckać" w 1 dzień :-)Jeśli ktoś uważa że Nokia ma nieintuicyjną obsługę to niech se kupi SAMSUNGA :-) lub innego LG. Tryb 3G zrzera strasznie baterię. Trzeba go sobie skonfigurować i nie ma problemów. Ktoś tu wyżej reklamuje baterię ATRAX BL-4U. Ciekawe czy to faktycznie jest coś warte.

  • 0

    231. ~Gok  2011-03-22 13:15:27  host: aaa22.internetdsl.tpnet.pl

    Kolega mikka pomylił telefony. E66 nie ma klapki :-) Baterię BL-4U i klapkę ma Nokia 8800

  • 0

    232. ~bernix  2011-05-12 09:44:26  host: eny146.internetdsl.tpnet.pl

    telefon mam 2 lata od nowosci. na dzien dzisiejszy bateria trzyma 2-3dni. upadl mi wielokrotnie na rozne powierzchnie. klapka dobrze sie trzyma. dosc czesto sie zawieszal ale po wgraniu softu 501.21.001 mam juz pol roku spokoj. ogolnie fajny telefon. slaby aparat-chyba ze w slonecznym dniu na dworze - wtedy zdjecia wygladaja przyzwoicie. po wielu upadkach troszke rozszczelnila sie ramka wokol wyswietlacza - ale nieznacznie przez co nalecialy paproszki pod szybke i troszke zle sie patrzy na nia. ogolnie z tym najnowszym softem jest super. nawigacja dziala super.

  • 0

    233. ~hegmon123  2011-06-13 17:59:40  host: 77.252.222.201

    a jak z wygląda sytuacja z głośnością muzyki bo u mnie strasznie cicho gra i nie wiem czy mam popsuty głośnik czy te nokie mają tak słabe głośniki

  • 0

    234. ~Szakal  2011-06-20 16:27:13  host: 87-206-122-37.dynamic.chello.pl

    one mają słabe głośniki

  • 0

    235. ~rosa  2011-06-23 15:51:14  host: host6.esnet.pl

    233 zgadza sie ta nokia gra dość cicho , ale to nie jest tel muzyczny przecież, zawsze mozna kupić jakieś lepsze słuchawki niz te nokii . uzywałem tel rok czasu i jak dla mnie rewelacja , obudowa metalowa ,tel przyjemnie i wygodnie lezy w dloni . aparat sredni , ale za to bateria zal :( ja osobiście dosyc duzo rozmawiam i zeby nie spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja , typu pusta bateria na miescie , ładowałem tel praktycznie kazdego wieczoru. Dosyć szybko sie laduje ;) niestety moją E66 zalałem i została sprzedan na cześci ;) gdyby była polimerowa bateria 1200mAh , nie miałby wyraznych wad jak dla mnie ten tel . Pozdrawiam i zycze milego uzytkowania E66 tym co sie nie kąpią z tel...:)

  • 0

    236. ~Ewa  2011-08-19 22:43:01  host: cecil.static.korbank.pl

    A ja mam takie pytanka: 1. czy jest stoper? ew. czy mozna go wgrac? 2.jak ustawić alarm z powtorzeniami co miesiąc (np. na 5-tego kazdego miesiąca) 3.w poprzednich moich nokiach byla taka opcja przy wybieraniu odbiorcow przy wysylaniu sms'ów "ostatnio uzywane" - tu tego nie ma?

  • 0

    237. ~ofyofyofy  2011-12-28 13:11:17  host: ago222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon może i ładnie wykonany,ale dosłownie 2o minut temu się przegrzał i nie chce się już włączyć,codziennie się ścinał i musiałem go resetować. Wszystkie telefony na androidzie biją go na głowe

  • 0

    238. ~tom  2012-01-14 10:41:31  host: avc36.internetdsl.tpnet.pl

    Jedna wielka porażka ten telefon,mam go pół roku i chce się z nim jak najszybciej rozstac.Panowie z nokii przekombinowali.

  • 0

    239. ~bart  2012-02-13 15:51:53  host: 213.227.78.57

    Telefonu używam 2 rok, jestem bardzo zadowolony, ma wszystko czego potrzebuje dla tych którzy mówią że brak oprogramowania no to mam facebooka, google maps, synchronizację outlook, google calendar, gmail itp. Aplikację sports tracer do biegania i mierzenia wyników, twitter, gg, opera mobile itp. Duże możliwości konfiguracji i dostosowania pod siebie, obsługuje wiele skrzynek pocztowych, więcej nie potrzebuję. Praktycznie jej nie wyłączam, na noc przechodzę w tryb offline i tak sobie potrafi działać przez 2 tygodnie, oczywiście doładowując ją, ale nie muszę 'resetować' żeby zwolnić pamięć jak te androidowe wynalazki. Wszystko działa płynnie i szybko, nawigacja jak na tego typu telefon bardzo dobra - nokia maps fajnie prowadzi i ma bardzo przyjemny tryb pieszy pozwalający na zwiedzanie :). Jedyny mankament to ta bateria, troszkę za mała do tego telefonu, no ale i tak nie trzeba jej ładować codziennie to nie którzy piszą, przy dość dużej ilości rozmów i małym użyciu wi-fi jestem w stanie spokojnie działać na niej 3 dni. Ogólnie jak na czas swojej premiery bardzo dobry telefon.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-185-107.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet