Nokia E63 - opinie
Telefony Nokia Nokia E63 Opinie o Nokia E63

Nokia E63

w sumie: 211
  • 0

    1. ~Jasiek  2008-11-12 15:34:55  host: 195.8.101.22

    szkoda ze do E71 nie dali gniazdka sluchawkowego 3,5 mm...

  • 0

    2. ~  2008-11-12 17:21:42  host: nat220.and-net.pl

    szkoda że bez hsdpa

  • 0

    3. ~Mati  2008-11-12 19:41:15  host: blt100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Spoko telefonik tylko dużą ma wage i szerokość

  • 0

    4. ~Zainteresowany  2008-11-12 21:41:20  host: uni1.unimedia.pl

    Zapowiada się kolejny już z rodziny Noki fajny fonik. I to za mała kase, rzekomo 199E tylko!!!! Według mnie to naprawde mała kasa za takie bajery jak gps wifi etc...

  • 0

    5. ~chrupkowski  2008-11-12 21:45:24  host: ufo.ds13.agh.edu.pl

    Chyba nie będzie drogi. Na razie użytkuje E61, myślałem nad zmianą na E51, ale chyba pojawiła się nowa opcja... Wygląda prawie jak E71 :) E series górą!

  • 0

    6. ~mm  2008-11-12 23:26:18  host: agl225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kiedyś Nokii wysypały się E71 na pola z n-series i... boooom - tak powstała e63. Troszkę nie podoba mi się ta stylizacja na 'enkę', no ale cóż, przynajmniej ciągle wygląda solidniej. Troche szkoda GPS-u, przynajmniej jest jack 3.5 i uwaga... Navi Wheel. Co prawda jest to zbędny bajer, ale fakt, że coś takiego pojawiło się w E-series zaskakuje. Oglądając zdjęcia odniosłem wrażenie, że klawisze ma nieco większe niż e71... jeśli to prawda to może się okazać, że e63 wcale nie jest gorsza od swojej 'starszej siostry', ale jest po prostu inna.

  • 0

    7. ~Zainteresowany  2008-11-12 23:32:08  host: uni1.unimedia.pl

    Zapowiada się kolejny już z rodziny Noki fajny fonik. I to za mała kase, rzekomo 199E tylko!!!! Według mnie to naprawde mała kasa za takie bajery jak gps wifi etc...

  • 0

    8.  2008-11-12 23:58:15

    poszli po rozum do glowy i dali micro usb? jakos mi sie wierzyc nie chce, ze wydali tyle kasy na produkcje kabli usb i teraz rezygnuja z tego pomyslu...

  • 0

    9. ~hm  2008-11-14 13:08:42  host: cpk254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To jest uproszczona e71. Ma kosztowac kolo 7 stów. Jak dla mnie lipa :))

  • 0

    10. ~mhm  2008-11-16 22:29:17  host: aatc204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czym ona sie roznie od e71? kolorem?

  • 0

    11. ~  2008-11-26 12:01:05  host: host-81-190-72-171.gdynia.mm.pl

    jeżeli naprawdę będzie miała GPS i wifi przy 700 zł to biorę ja bez wahania :)

  • 0

    12.  2008-11-26 18:18:33

    Kiedy to cudo będzie dostępne w Polsce?

  • 0

    13. ~Boj  2008-11-29 17:19:41  host: ch100.internetdsl.tpnet.pl

    #1.Mi sie wydaje ze E71 ma gniazdo słuchawkowe.

  • -2

    14. ~dawid  2008-12-01 16:05:06  host: zsnr1.cst.pl

    ten telefon to największa cegła narynku. NIE MIEŚCI SIĘ W Kieszeni !!! nie kupujcie tego badziewiu.

  • 0

    15. ~JW  2008-12-02 22:31:42  host: ch100.internetdsl.tpnet.pl

    #10 E63 ma foto 2mpix

  • 0

    16. ~Wic  2008-12-04 12:21:33  host: 87-239-47-33.ip.gronet.pl

    E63 nie ma GPSu, przedniej kamerki, obudowa w całości wykonana z tworzywa (E71 ma metalowe elementy).

  • 0

    18. ~  2008-12-11 12:52:03  host: ary14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    brak GPS i aparat słabszy niż w e71 (tu 2mpx e71=3,2mpx)

  • 0

    19. ~KNKN  2008-12-16 10:45:40  host: aafa90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko a gdzie są te klawisze co powinny być z boku telefonu, chodzi mi oczywiście o klawisze pogłaśniania i ściszania lub jak kto woli zoomu ??????

  • 0

    20. ~nero  2008-12-20 23:50:53  host: chaos.tpnet.pl

    telefon super, wiesza sie minimalnie ale to nie przeszkadza zbytnio, wifi zajebista sprawa, aparat takze daje rade, glosnik jest przyzwoity. jak na 900zł to super sprzet :) polecam

  • 0

    21. ~robin00  2008-12-22 08:27:31  host: gjr47.internetdsl.tpnet.pl

    GPS jest, przeczytaj sobie w specyfikacji.

  • 0

    22.  2008-12-25 19:14:43

    Ciekawe czy obudowa z noki e 71 bedzie pasowala do e 63?

  • 0

    23. ~blachy  2009-01-05 23:25:33  host: agp209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon jest stricte dla biznesmanow... Wyglada troszke jak taki kloc (jak kazda nokia poza 6100) i w kieszeni zajmuje wiecej miejsca niz zwykly tel ale da sie to zniesc. Ma duzo bajerow

  • 0

    24. ~Karolcia  2009-01-06 00:12:10  host: aagp121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    robin00 Są wgrane mapy nokii ale niema GPS sprawdź sobie specyfikacje na stronie nokii. Trzeba sobie dokupić bezprzewodowy moduł GPS :)

  • 0

    25. ~kmarek  2009-01-23 21:22:45  host: 79.191.26.234

    a jak się telefonuje z tego kloca to trzeba dwoma rękami przy uchu trzymać?

  • 0

    26. ~  2009-02-02 11:50:09  host: client.wlan-117-137.betanet.pl

    ona na prawde ma litowo polimerową baterie? i to 1500? a kosztuje tylko 739 w saturnie, taniej niz e51

  • 0

    27. ~mp23  2009-02-03 19:10:33  host: 213.17.159.158

    hej! ma ktos ten telefon? czy jak dostaniemy sms-a to miga nam dioda? jak w 6300??

  • 0

    28. ~Szylo  2009-02-10 08:21:34  host: dynamic-78-8-84-25.ssp.dialog.net.pl

    to jak jest wkoncu z tym gps?? ma wbudowany czy nie?

  • 0

    29. ~K  2009-02-14 11:06:25  host: client.wlan-117-137.betanet.pl

    czy ten telefon (i inne nokie e series) odtwarza pliki avi i podobne?

  • 0

    30. ~roguSS  2009-02-18 19:58:18  host: 94.251.149.236

    mi wystarczy jedna ręka mimo że nie mam dłoni jak bochenki chleba...;) co do telefonu dobry stosunek jakości do ceny. Dostałem go w playu a że bardzo mi potrzebny w pracy telefon z wifi i dość sporym wyś. ok :) Bateria narazie mimo tego że mam go tydzień trzyma jeszcze bez ładowania

  • 0

    31. ~misiek  2009-02-19 13:48:06  host: chello087206071029.chello.pl

    Telefon poprostu niesamowity:) jest bardzo poreczny jak na to ze ma pelna klawiturke:) dobry dzwiek daje(zarowno sluchawki jak i glosniczek), zdjecia troche szumia, ale przeciez telefon to nie profesionalny aparat fotograficzny. Wszystko ladnie na nim chodzi, bez jakis wiekszych sciec:) szkoda nie ma wbudowanego GPS, ale po polaczeniu z modułem GPS(ja posiadam Navibe GPS Bluetooth) swietnie sie spisuje;) przegladanie internetu nie sprawia wiekszego problemu, a aplikacji na ow telefon jest cale multum:) uwazam go za dobry zakup:)

  • 0

    32. ~Antichrist Superstar  2009-02-19 19:46:03  host: 77-253-0-21.adsl.inetia.pl

    Telefon mam od tygodnia. Wcześniej miałem N7650. Telefon mi się podoba, Symbian, klawiatura QWERTY, Wi-fi, to jest to, co tygrysy lubią najbardziej. Z aparatu nie korzystam, więc nie mogę się wypowiedzieć. Cyknąłem kilka zdjęć i nie były złe. Bateria, jak na smartfon też trzyma długo. Za te pieniądze rewelacja. Polecam.

  • 0

    33. ~Tay  2009-02-21 00:08:25  host: dlb49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem ten telefon w play'u i nie dostałem kabla usb? czy to normalne ktoś tez tak miał? ostatnio miałem nokie 5300 i wszystko mi dodali. pozdrawiam

  • 0

    34. ~Samael  2009-02-22 13:14:11  host: 77-253-2-120.adsl.inetia.pl

    @ mp23 - miga nie tyle dioda, co środkowy klawisz. @ Szylo, nie ma wbudowanego nadajnika GPS.

  • 0

    35. ~  2009-02-27 18:21:07  host: dqs225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odtwarza avi po zainstalowani odpowiedniej aplkacji, nie ma wbudowanego gps-a

  • 0

    36. ~  2009-02-27 18:42:53  host: drs88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    polecam ten telefon, wczoraj go kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Poziomy wyświetlacz to strzał w 10. Pełną klawiatura idealną do internetu. Nawet wbudowana przegladarka radzi sobie całkiem dobrze.

  • 0

    37.  2009-02-28 00:26:30

    @ 27 - miga dioda w klawiszu nawigacyjnym. @ 28 - nie ma wbudowanego nadajnika. @ 29 - odtwarza bez problemu. :)

  • 0

    38. ~adagio  2009-03-06 12:36:53  host: eog93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon. Nie ma GPS, nie ma hdspa, nie ma przycisków na grzbiecie obudowy. Ale prawda taka że nadal wielu osobom ani gps ani hdspa nie jest potrzebny. Za to ten telefon jest świetny dla młodych ludzi którzy mają dużo na głowie. W poukładaniu zajęć pomoże na pewno organizator i wiele funkcji jakie oferują NOKIE z serii E. A czas umili WiFi. Klawiatura też jest świetna. Co do gabarytów telefonu to powiem tak, mam długie palce i zdecydowanie E71 (którą się bawiłem w salonie) była dla mnie za delikatna. Oczekuje od telefonu solidności i nie mam czasu na martwienie się czy w kieszeni mi się nie połamie albo ta piękna błyszcząca obudowa porysuje. E63 jest z plastiku ale tylna ścianka jest pokryta jakby gumą co sprawia że telefon klei się do ręki. Polecam zwłaszcza ze względu na cenę za którą wbrew pozorom nie dostajemy zubożałej wersji E71 ale całkiem dobry telefon z bardzo dobrym oprogramowaniem i możliwościami. Żeby za dużo pochwał nie było na koniec powiem że brak dotychczas na rynku akcesoriów do E63 jak np. pokrowców.

  • 0

    39. ~szypek85  2009-03-10 11:09:02  host: 83.142.202.43

    rozmowa przez ten tel to sama przyjemność. czysto,głośno i wyraźnie! sms pisze się lepiej niż na e71,ze względu na pokrycie jakaś guma klawiszy. tel nie ślizga się tak w dłoni jak e71. nie ma gps,ale tak szczerze mówiąc w e71 jest,ale nie jest taki super jak nam sie wydaje. lepiej jest dokupić stacjonarny gps niż się pierniczyć z tym w tel i nie raz cie zawiedzie. aparat 2mega,ale mówiąc szczerze aż tak ważny jest aparat w tel. lepiej dobra lustrzankę kopic. tel nie jest aż takich wielkich rozmiarów,ale jeżeli ktoś ma na prawdę wielkie palce,to polecam inny model. a z symbianem tej edycji można wszystko. tak wiec e71 już sprzedałem i teraz zostawię ten i pewnie posłuży mi on długo, bo bateria 4 dni bez problemu trzyma,a to najważniejsze.

  • 0

    40. ~  2009-03-14 20:24:56  host: 77-254-240-209.adsl.inetia.pl

    Czy ten telefon ma dotykowy ekran? Wydaje mi się że nie bo nigdzie o tym nie moge znaleźć informacji ale wolę zapytać. Z góry dzięki

  • 0

    41. ~ropson  2009-04-04 23:57:35  host: system858917589.mtvk.pl

    mam ten tel jest rewelacyjny. Nie ma dotykowego ekranu

  • 0

    42. ~keziu  2009-04-05 13:44:31  host: chello089076164018.chello.pl

    Telefon ten nie ma dotykowego ekranu, a szkoda, bo według mnie jakby miał to byłaby to naprawdę świetna komórka. MAm tą nokię od niecałego miesiąca i sobie muszę ja strasznie pochwalić. Nie sądziłem, że taka biznesowa komórka może mi się tak spodobać. Bardzo czysty i głośny dźwięk, obudowa która może się jednemu bardziej podobać drugiemu mniej, mnie osobiście ten plastik nie przeszkadza, ba wygląda bardzo solidnie i nie trzeba się bać, że coś się porysuje czy połamie. Chciałem komórkę z klawiaturą QWERTY i kolejna pochwała, gumowe przyciski, przy krótych palce nie zjeżdżają z klawy. Klawisze skrótu to meila czy kalendarza też super sprawa. 16 mln i wyświetlacz 240x320 (nie jak podają 320x240)dobra sprawa tym bardziej, że ja osobiście kupiłem ją dla korzystania z internetu i WiFi. Wejście słuchawkowe jack 3,5 ZAJEBISTA sprawa, jeden z niewielu minusów to badziewne słuchawki fabryczne Nokii, a tak to sobie podłączam moje KOSS PortaPro i jest super dzwięk. Klawiatura bezprzewodowa, ZIP, Adobe PDF, przede wszystkim QuickOffice (w przeciwieństwie do Nokii E51 możesz tworzyć dokumenty na komórce, nie tylko je odczytywać!) to bardzo fajne bajery. Minusy to akcesorium, a raczej jego zupełny brak. Dodają jedynie słuchawki, które jak już dodałem są badziewne (chociaż mnie to różnicy nie robi bo od słuchania muzyki mam inny sprzet), strasznie trudno znaleźć jakiś pokrowiec do niego (na allegro widziałem dosłownie jedną aukcję, jeszcze się okaze że to nie do niej), a już strzałem w serce okazał się brak kabla usb :(. Nie dodali nawet PC Suite'a. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z wyboru, myślę że jest to idealna opcja dla ludzi, którzy chcą E71, ale nie mają na nią kasy, sam tak miałem ;D ale nie żałuje. E71 to teoretycznie tylko inna obudowa, wbudowany GPS i pełne akcesorium, a dwa razy droższy.

  • 0

    43. ~~~  2009-04-08 22:29:26  host: acgy223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @40 Nie ma dotykowego ekranu. Ale obsługa jak najbardziej bezproblemowa. A ta klawiaturka super sprawa:)

  • 0

    44. ~dr1nk  2009-04-09 10:48:50  host: dls236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon, dobrze się nim gra w ping ponga polecam

  • 0

    45. ~xd  2009-04-10 22:36:25  host: aciu254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie ma ;d

  • 0

    46.  2009-04-10 22:41:34

    Nurtuje mnie pytanie czy ten telefon ma tylko 3G czy też HSDPA? W różnych specyfikacjach pisze, że to tylko 3G a dziś w Playu widziałem z opisem, z którego wynikało że jednak ma HSDPA. Może ktoś kto używa tej Nokii jako modemu do laptopa podłączy i sprawdzi jaki ma speed np na tym serwisie: http://speedtest.net.pl/

  • 0

    47. ~  2009-04-13 21:45:48  host: apn-77-113-95-73.gprs.plus.pl

    do 16 E71 ma z elementów metalowych tylko klapke od baterii reszta to plastik imitujący nawet dobrze metal :)

  • 0

    48. ~slk  2009-04-15 12:49:51  host: 078088186163.stk.vectranet.pl

    Telefon ogolnie udany, mam go już 2 tygodnie i o dziwo nic nie skrzypi jak to u nokii. Jakość wykonania na wysokim poziomie, szczególnie pokrycie tyłu gumowatą substancją. Klawiatura zdaje egzamin, moje odczucie w stosunku do E71 jest o wiele lepsze, klawisze jakby są większe. Wifi działa bezproblemowo, muzyka gra ładnie, głośno i czysto. Jedyny mankament jak dla mnie to czujnik światła. Jest za malo czuły i często się nie załącza klawiatura nawet w ciemnym pomieszczeniu. Na koniec dodam, że używam jeszcze E61 i to jest dla mnie wzorzec ergonomii. Innym telefonom daleko do tego modelu...

  • 0

    49. ~  2009-04-15 14:11:33  host: acmg244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie ma

  • 0

    50. ~Mass  2009-04-16 17:30:22  host: public28737.xdsl.centertel.pl

    niestety nie posiada dotykowego wyswietlacza

  • 0

    51.  2009-04-17 18:12:24

    ten fonik niema dotykowego ekranu. mam go nie całą dobe i powiem tyle że po przesiadce z p990 ma pare wad! 1- mimo ustawiena na max dzwonka jest jak dlamnie za cicho!!! 2- jak narazie niemoge sie przyzwyczaic do tego menu ale to pewnie przyjdzie z czasem 3- symbian (choc programow bezliku) brak GPS-a (tylko mapy nokii i to trzeba se ściągnąć) mam zew. gps z TT6 hula az miło 4- Bardzo ubogie wyposażenie (w pudełku tylko inst,ładowarka,słuchawki ale bez gumek, BRAK kabla microUSB koszt oryg.79 nokii -co za dziwny wynalazek jakby nie mozna bylo wsadzic miniUSB 5- nie wiem gdzie robiac opis widzieli ta druga kamerke BO JEJ POPROSTU NIE MA jest tylko jedna 6- brak w pudełku karty pam kupiłem 4GB Zalety 1- wykrywa wi-fi wiecej niz p990 2- jest duuuzo cienszy 3- wyswietlacz (ale p990 był jaśniejszy) rozwazam jeszcze wymiane na samsunga i780

  • 0

    52. ~majkel  2009-04-20 15:31:01  host: chello089075029248.chello.pl

    Nie ma ekranu dotykowego...

  • 0

    53. ~dziobak224  2009-04-28 22:05:19  host: bfd82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A chciałem się zapytać istnieje Turbo Sim do tego telefonu??

  • 0

    54. ~nomeat  2009-04-29 08:05:23  host: chello087206171067.chello.pl

    ale ma wyczekaną dla fanow sonego latarke ( chyba ze ten rysuneczek na spacji to nie latarka)

  • 0

    55. ~awa2001  2009-04-29 21:58:38  host: slowackiego.limes.com.pl

    w ofercie Orange jest od wczoraj w pakiecie 75 zl na 36 mies, pierwszy rok abonament 55 zl, plus 4 ruchome prezenty na caly czas umowy, kosztuje 1 zł.

  • 0

    56. ~Tom  2009-05-03 18:43:19  host: ip-89.171.21.19.edial.pl

    Witam. Czy ktoś z porównujących E63 z E71 może potwierdzić lepsze działanie anteny na korzyść E63. W wielu testach piszą o niby wadliwym dolnym jej umiejscowieniu w E71 co przekłada się na gorszy zasięg a jest to dla mnie ważne. Przedłużam właśnie umowę z Play i decyzja padła na E63 lub E71. Macałem już obydwie i największą zaletą E63 jest lepsza klawiatura, natomiast E71 GPS i dizajn. Pozdr.

  • 0

    57. ~adax  2009-05-05 19:36:24  host: chello089077078004.chello.pl

    E63 ogolnie b.dobry tel. za rozsadna cene w stosunku do jakosci. O funkcjach nie ma co pisac bo wymienione sa powyzej. Po kilku tygodni uzytkowania jestem mile zaskoczony mozliwosciami, funkcjami i sprawnoscia dzialania telefonu. Polecam kazdemu,kto szuka dobrego tel. biznesowego z internetem.

  • 0

    58. ~mario30  2009-05-06 07:40:22  host: acnz179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do szypek85. Potwierdzam co mowisz. tez przesiadlem sie z e71 i jestem wielce zaskoczony. nie gubi mi tak zasiegu jak w e71,a wrecz przeciwnie. jest w miejscach gdzie tamten nie mial. maile tez sie szybciej pisze. moze nie ma az tagiego wygladu fajnego, ale nie mam go do szpanu, tylko zeby mi funkcjonalnie odpowiadal. jedyna wada jest ze nie ma wylacznika na gorze tylko po przez czerwona sluchawke. i podglaszania i przyciszania po bokach. i powiem, ze tez mi tel dlugo posluzy.

  • 0

    59. ~daniel2  2009-05-06 17:08:44  host: edc113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    #14 sam jesteś lipa jak nie miałeś , to nie pisz głupstw i jeszcze cegła jesteś

  • 0

    60. ~szymonh1995  2009-05-13 06:36:30  host: des169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy nokia e63 glosno gra ??

  • 0

    61. ~  2009-05-13 18:00:48  host: bxe231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do slk . czułość można bez problemu zmienić...

  • 0

    62. ~janek  2009-05-27 11:47:57  host: aqh19.internetdsl.tpnet.pl

    A normalna nawigacje wklepac da sie ??

  • 0

    63.  2009-05-28 15:28:28

    a jak jest z tą baterią? Zawsze tak krótko trzyma bo mi max 3 dni przy wyłączonym trybie 3G lub OFFLINE??? To krótko jak na 1500 mAh Li - Poly!! Proszę o wypowiedzenie się osoby, która ją ma i ew. wskazówki co zrobić aby trzymałą dłużej, bo max 3 dni mi trzyma bateria a to jest BEZNADZIEJNIE!

  • 0

    64. ~blindmashine  2009-05-29 12:51:39  host: iuv98.internetdsl.tpnet.pl

    Telefonik jest bardzo fajny. Dla tych, którzy nie potrafią używać opcji porównaj, najbardziej istotne różnice pomiędzy E63 a E71: 1. Nie ma anteny GPS (potrzebna jest zewnętrzna) 2. Aparat foto ma 2Mpix, E71 ma 3,2Mpix. 3. Brak drugiego aparatu (na przednim panelu). 4. Nie obsługuje interfejsu HSDPA. 5. Wbudowana pamięć to 110MB (u mnie wyświetla 28MB użytych i 92MB wolnych, czyli suma daje 120MB), E71 ma 130MB. 6. Obudowa jest plastikowa, w E71 mamy metalowe wstawki. 7. E63 ma złącze na zwykłe słuchawki (miniJack) 8. Klawiatura w E63 jest przyjemnie gumowana i ma kilka dodatkowych znaków których nie znajdzie się w E71, jak np nawiasy, czy osobny przycisk do znaków, generalnie na tym polu wypada dużo lepiej niż N71. 9. E63 kosztuje o połowę mniej niż E71 ;) Tyle z istotnych różnic. Za wady uważam brak HSDPA, i jakieś dziwne złącze do kompa (w zestawie brak kabelka), jak już ktoś pisał wcześniej lepiej byłoby wsadzić miniUSB, jak w E51. Ogółem telefon mogę śmiało polecić.

  • 0

    66. ~waldek  2009-05-31 14:33:29  host: 82.139.146.98.koba.pl

    ha w pon odbieram ten tel w Play zobaczymy co to za kawalek elektroniki :D

  • 0

    67. ~Darek  2009-06-12 00:17:34  host: 195.116.43.126

    Witam, Posiadam ten telefonik od prawie miesiąca i chyba moge juz obiektywnie napisac kilka slow:) Na ta chwile jest to najlepszy telefon jaki mialem- ostatni byl k800i, ktorego niecierpialem. Nokia e63 jest tansza siostra e71, ale chyba nie zamienilbym sie. Zanim ja kupilem, balem sie ze bedzie plastikowa i trzeszczaca. Jak sie okazalo telefon jest wykonany wrecz idealnie. Obudowa jest bardzo solidna, dobrze wyglada, nic nie trzeszczy, dobrze lezy w dloni. Balem sie rowniez tych malych przyciskow, bo mam na prawde duza lape, a praca fizyczna nie jest mi obca. Obawy sie nie potwierdzily - bardzo dobrze sie na niej pisze, az za dobrze- smsy sa 3 razy dluzsze. Obsluga telefonu bardzo intuicyjna, wszystko smiga szybciutko. Duzy plus za dzialajace skroty klawiszowe (ctrl+c itp). Przydaje sie rowniez mozliwosc obslugi kilku aplikacji na raz - moge zwyczajnie zminimalizowac. WiFi dziala dobrze, niestety zainstalowana fabrycznie przegladarka radzi sobie srednio z duzymi stronami (dziala wtedy bardzo ociezale). Jesli chodzi o multimedia - jest lepiej niz sie spodziewalem. Jak na telefon biznesowy ma dosyc rozbudowany odtwarzacz (mozliwosc tworzenia list, equalizer, sortowanie wg artystow/utworow/albumow. Normalne wyjscie sluchawkowe -minijack - mi sie przydaje :) Aparat jest tu dosyc slabym punktem, choc musze przyznac, ze nagrywa calkiem niezle filmy (QVGA -duzo lepiej niz chocby w k800i). Slyszalem opinie o wieszaniu sie symbiana, ale mi nie udalo sie go zawiesic :) Bateria przy intensywnym uzytkowaniu wytrzymuje 3 dni, co uwazam za dosc dobry wynik. Jakosc rozmow jest bardzo dobra, wszystko slychac glosno i wyraznie. Jesli chodzi o funkcje typowo biurowe- wszystko spisuje sie bardzo dobrze. Milym zaskoczeniem byla dla mnie obsluga plikow z pakietu office- w e63 mozemy bez problemu otworzyc pliki word'a, excel'a, power point'a. Jest tu takze acrobat reader :)..Wracajac w nocy do domu latarka bywa pomocna;) a zeby ja wlaczyc wystarczy przytrzymac spacje. Polecam :)

  • 0

    68. ~Vito  2009-06-13 15:07:57  host: aura-z009swce01.net.pbthawe.eu

    bateria: średnia, 4 dni jakość wykonania: dobra, całkiem przyjemne plastiki wyświetlacz: chciałoby się większy, ale nie jest źle Pełna klawiatura jest zadziwiająco wygodna w użytkowaniu, z wifi nie ma w sumie problemów, cena jak na nokie bardzo korzystna. Telefon ma gdzieniegdzie złą prasę, a to że dla ubogich biznesmenów, a to że tandetna, zabawkowa, plastikowa wersja e71. Bzdury, to dobry, estetyczny sprzęt o dużym potencjale roboczym. Stosunkowo niska cena to tylko zaleta nie ujma na prestiżu.

  • 0

    69. ~Mac82  2009-06-16 10:05:14  host: bwj2.internetdsl.tpnet.pl

    Miałem do wyboru 6210 navigator oraz e63. Mój wybór padł na e63 i uważam, że telefon jest jak najbardziej godny polecenie, jednak nie dla dzieci tylko dla ludzi, którzy oczekują czegoś w miarę profesjonalnego w dobrej cenie.

  • 0

    70. ~adam  2009-06-16 10:41:21  host: 212.160.172.70

    mam pytanko mozna w nim zainstalowac gadu- gadu?

  • 0

    71. ~Lex011  2009-06-16 17:21:43  host: 94.254.207.237

    Mam zapytanie do posiadaczy nokii e63. Mam taką i po podłączeniu zestawu słuchawkowego (stereo) gra tylko jeden głośnik(słuchawka). Czy można to jakoś ustawić czy jest to wada telefonu?

  • 0

    72. ~Lex011  2009-06-16 22:22:26  host: 188.33.8.125

    Mam zapytanie do posiadaczy nokii e63. Mam taką i po podłączeniu zestawu słuchawkowego (stereo) gra tylko jeden głośnik(słuchawka). Czy można to jakoś ustawić czy jest to wada telefonu?

  • 0

    73. ~Damiano-pl  2009-06-17 01:18:49  host: host193-187.tvk.torun.pl

    Czy w tym telefonie jest pakiet aplikacji office?

  • 0

    74. ~# piotr*  2009-06-17 10:57:43  host: 212.160.172.70

    mam pytanie czy do noki e 63 mozna wgrać gadu gadu??

  • 0

    75. ~Bona  2009-06-17 20:25:18  host: euy36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zgadzam sie z p@blo telefon jest lekki i nie wyglada jak cegla ,jak patrzycie na zdjecia to moze wyglada ale w rzeczywistosci tak nie jest.ogolnie telefon jest bardzo dobry :)Polecam

  • 0

    76. ~David  2009-06-22 09:31:06  host: bdz215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zamierzam kupić to cacko ale nie wiem jak z baterią ?niech napisze ktoś kto ma tą nokię.

  • 0

    77. ~  2009-06-28 14:02:29  host: t04-03.opera-mini.net

    Siema. Chciałbym sie dowiedzieć paru rzeczy. Jak gra muzyke ten telefonik (porównujac go do innego) i w jakim formacie nagrywa filmy video? Chodzi mi o to czy mp4 z dźwiekiem aac... Chcialem kupic ten telefon z racji tego ze nie widzialem go u nikogo innego. Odpiszcie ad. muzyki i formatu filmow :P thx

  • 0

    78. ~Drake~>  2009-06-29 10:38:10  host: acfd101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To teraz jeszcze powiedzcie mi przyjaciele w jakiejs sieci najkorzystniej moge go zdobyc przy rozsadnym abonamencie :))

  • 0

    79. ~  2009-07-16 15:06:14  host: 194.181.193.109

    telefon godny polecenia bateria zależy od używania od 1 do 5 dni jeden dzień mi trzymała wtedy kiedy siedziałem na wifi u słuchałem muzyki od rana do wieczora :P a przy normalnym użytkowaniu muzyka gry sms rozmowy około 3 dni wygodnie sie pisze na qwerty jedyny minus to zanim sie sciagnie gry trzeba ściągnąć magic key żeby przypisać klawisze POLECAM !!

  • 0

    80. ~malinka2506  2009-07-16 22:21:04  host: host4.esnet.pl

    wiecie może czy w Play-u maja też czerwone?

  • 0

    81. ~  2009-07-17 01:34:34  host: nat165.zamek.net.pl

    Bateria jest spoko. Pada po 4 dniach katowania(mp3, gadu gadu)

  • 0

    82. ~Karolus  2009-07-17 21:40:24  host: chello089077170085.chello.pl

    Co byście mi polecili bardziej..NokieE63 czy Samsung Avila? Bardzo proszę o odpowiedz.

  • 0

    83. ~piotrek1690  2009-07-23 11:55:54  host: 093105153204.starachowice.vectranet.pl

    Do 70, 74: Gadu-Gadu można zainstalować.#73 jest pakiet Quickoffice, #76 Mi po pierwszym ładowaniu przy słuchaniu muzyki, aplikacjach, internecie, skanowaniu wi-fi wytzrymał spokojnie 3 dni.

  • 0

    84. ~zozolek  2009-08-06 14:21:32  host: d52-231.icpnet.pl

    Witam wszystkich uzytkowników E63. mam pyanie odnosnie dual-sim czy w tym telefoniku da się go zastosować. czy ktos juz ma cos takiego?? POzdrawiam.

  • 0

    85. ~514  2009-08-06 16:39:17  host: 093105055059.swiecie.vectranet.pl

    osobiście polecam,e63 nie jest duży,jesli chodzi o aparat-2mpx sobie radzi niezle;) naprawde super telefon

  • 0

    86. ~Suchy  2009-08-08 16:47:32  host: 194.181.193.109

    Posiadam go od miesiąca nie mam nic do zarzucenia bateria daje jakoś rade co 2-3 dzień ładowanie ale nie ma sie co dziwić ciągle wifi+mp3 a to jakiś film sie obejrzy dzięki wgranej aplikacji obsługuje dvix,xvid,avi i wiele innych (oprócz RMVB) Mam do niego słuchawki bezprzewodowe Motorola s9 i jakość jest zadowalająca i bass mocny i głośność naprawdę spora.(standardowe słuchawki są do kitu) Telefon chodzi płynnie nie zawiesza się ma dużo ciekawych funkcji jedynie co mi brakuje to GPS ale można dokupić moduł bluetooth za około 100zł i można sie cieszyć nawigacją bo ma wgrane standardowe mapy i inne z tym związane. Klawiatura qwerty jest bardzo wygodna kwestia przyzwyczajenia i jeszcze jedno bateria najwięcej wytrzymała mi 9dni w tym że telefon leżał i wysłałem parę sms czy rozmawiałem chwilkę a najkrócej 12h tylko że w tym siedziałem prawie że non-stop na wifi z przerwami na sprawy osobiste :) Telefon godny polecenia. Pozdriawiam posiadaczy E63

  • 0

    87. ~karol  2009-08-08 20:49:08  host: 151.81.33.101

    kupie sobi eten telefon za jakis miesiac :)dzieki za opinie pozdro

  • 0

    88. ~skawin4  2009-08-11 19:04:57  host: acgp114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do karolus w jeden dzien z dziewczyna wzielismy w play te 2 tel...po tygodniu uzytkowania dziewcxzyna stwierdzila ze jej avila to lipa...klopoty z dzwiekiem(ale to standardowo mialo 90 %tych samsungow brak wifi,grafika troszke gorsza...a dla mnie nokia jest zajebista wprawdzie brak gpsora odtwarzacz muzyki troszke lipa ale po zmianie sluchawek jest lepiej...

  • 0

    89. ~Babanarowerze  2009-08-17 15:52:47  host: admd59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam pytanko, jeśli telefon ma wi-fi a ja mam liveboxa to mogę się z nim połączyć i przeglądać w telefonie jakieś stronki bez żadnych kosztów?

  • 0

    90. ~Secordon  2009-08-20 02:54:02  host: 50.grs-k0.g1.pl

    Fajny tylko brakuje mu GPS-u :)

  • 0

    91. ~jaco  2009-08-22 00:19:07  host: host-81-190-129-15.olsztyn.mm.pl

    jak jest z kartą pamięci ? dźwiga te 8gb zapelnione jak podaje producent? Czy kupic 4gb?

  • 0

    92. ~do Babanarowerze  2009-08-22 09:30:59  host: adsj133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak, możesz :)

  • 0

    93. ~ramzes  2009-08-24 12:14:25  host: bbd46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ta nokie i moge powiedziec tylko jedno. rewelacja! i nie jest az tak duzy telefon jak wiekszosc przezywa, jest wiekszy od innych telefonów ale ma to swoje zalety, filmy fajnie sie oglada

  • 0

    94. ~Tellith  2009-08-28 15:49:54  host: 213.25.4.254

    do 89: Ma, będziesz mógł

  • 0

    95. ~  2009-09-08 16:09:40  host: hdu230.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik od kilku tygodni i mam jedno pytanko do kogoś kto używa go juz dłuższy czas. Mianowicie, czy nie wyciera się obudowa, tj. czy nie schodzi z niej kolor? A tak ogólnie telefon super, polecam.

  • 0

    96. ~666  2009-09-14 20:26:02  host: 87-205-40-84.adsl.inetia.pl

    Nie wiem czym tu niektórzy się zachwycają ten telefon jest wykonany tandetnie. Tylna klapka to jest niedoróbka konstrukcyjna, trzyma się na trzech zaczepach a szpara pomiędzy nią a obudowa jest taka że widać wnętrzności.to samo jest z przodu telefonu. Sposób wkładania karty sim to chyba sobie wymyślili po kilku głębszych. Nokia schodzi na psy z takimi telefonami. Nie można w tym telefonie przypisać indywidualnego dzwonka do kontaktu co w moim SE c702 nie stanowi problemu. Symbian to jest system dla masochistów. Nokia z Symbianem to nieporozumienie.

  • 0

    97. ~3  2009-09-21 03:41:40  host: 89.108.205.20

    Tiaaa ciekawa opinia.Stawiam jednak ze nie obcowales z tym telefonem zbyt dlugo. Powiem tak symbian no wiadomo trza ogarnac jednak w e63 mamy cala mase klawiszy skrotow wiec po dobrym ustawieniu mamy wszystko na panelu glownym.Co do karty sim to pomysl mieli akurat dobry - wygodnie sie wklada i wyjmuje xD A obudowa? nie ma sie do czego przyczepic no chyba ze macales jedynie te tandetna imitacje telefonu w playu ;)Aha i tak szczerze po ch.j Ci inny dzwonek od kazdej osoby? Nie wiem ile masz lat i nie oceniam jednak to bez sensu bo po co z telefonu robic dyskoteke? Wracajac jeszcze do symbiana to bardzo fajna sprawa dzieki wielu dostepnym aplikacja nasza komorka szybko sie nie znudzi i nie bedziemy musieli jak kolega przypisywac mamie i tacie innego dzwonka ;) Dobra a teraz do myslacych o zakupie tego fona to tak: aparat - nie zachwyca ale mimo 2mpx nie jest zle a filmy naprawde niezle jak na moje oko ;) ogolnie daje rade :) aaa i funkcja ktora baaardzo cenie latarka ojjj daje :D QWERTY - mi sie podoba xd idzta pomacac do salonu i sami zdecydujcie :) Wyswietlacz - to tez mi sie podoba :D Obudowa - brak przyciskow po bokach nie przeszkadza.A moze i dzieki temu cala konstrukcja jest bardziej trwala. Plastik pokryty gumowata subst. sie nie rysuje a to juz fajnie bo mozna telefonik opylic po dluzszym uzytkowaniu w stanie wizualnym zajebis... Symbian - idzie ogarnac :) no i mamy instrukcje :D Brak GPS - fajne ale po co mi? narazie bede odciety od autka:(.jak ktos potrzebuje to kupi dobry gps dobrej firmy a na upartego modul gps za stowke. Bateria - 1500mah a dotykowe 3 calowki maja tylko 1000... Wyglad - napewno cos innego niz wszyscy posiadaja ;) Glosnik - niezle daje no ale basu tam nie znajdziemy niestety.Rozmowy w fajnej jakosci jednak troszke za cicho ale to tylko moje wrazenie bo mozliwe ze przesiadlem sie z "glosnego" telefonu ;) WiFi - jest napewno i nawet lapie :D W necie smiga sie bardzo fajnie a wbudowana przegladarka daje rade Jak dla m

  • 0

    98. ~kolo  2009-09-21 20:23:01  host: 77-254-215-67.adsl.inetia.pl

    Do 666. Bzdury piszesz,tylko tel.z systemem możesz skonfigurować jak tylko sobie wymarzysz, a symbian do tego się nadaje w stu procentach. Możesz dźwięki przypisywać jak chcesz.Lepiej podaj rzetelny opis wad i zalet a nie zmyślone bzdury, bo tu ludzie o czekają na prawdziwe porady.Najpierw trzeba go mieć a potem pisać,a c702 przy e63 to zabawka.

  • 0

    99.  2009-09-22 11:33:17

    Chcialbym zdementowac wywody fanatyka upadajacej niestety marki SE. E63 to jeden z lepiej wykonanych telefonow Nokii w ostatnim czasie. Obudowa jest swietnie spasowana, nic nie odstaje, nie trzeszczy. Rowniez o lakier mozna byc spokojnym. Dzwonek mozna przypisac do grupy jak i do samego rozmowcy.

  • 0

    100. ~ubcio  2009-09-22 23:40:34  host: djg173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Potrzebuję pomocy.. Bardzo pilnej pomocy, jeżeli chcesz pomóc czytaj dalej.. :) Więc mój problem wygląda następująco. Kiedy piszę wiadomość, maila, cokolwiek na klawiaturze, pomiedzy wyrazami, po nacisnieciu spacji nastepuje chwila przerwy trwająca mniej wiecej 2 sekundy.. Czyli kiedy pisze szybko sms'a na przyklad, to zdanie wyskakuje nagle cale, a nie literka po literce, przy czym słychać dziwny dzwiek, nie taki standartowy nokii tylko troche jakby przerywany.. Nie mam pojecia co z tym zrobic.. kiedy przytrzymam spacje, przesuwa sie ona jednostajnie, szybko. Natomiast kiedy wciskam ją co chwilke, na przyklad co 1sek, następuje pewne zawieszenie sie telefonu, po czym dziala on normalnie dopoki sie nie wystuka do konca.. Telefon byl w Nokia Care, ktore orzekło, że telefon działa i tak dalej.. Problem jest dla mnie poważny, z tego wzgledu, ze jako posiadacz od 3 lat Nokii E61 piszę szybko, dużo i przeszkadza to strasznie.. Proszę o pomoc.. Numer Gadu-gadu : 3127187

  • 0

    101. ~tuńczyk  2009-09-25 17:57:17  host: adue55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie, który telefon polecacie bo nie mogę się zdecydować nokie e63 czy se p1i? proszę o szybką odpowiedź

  • 0

    102. ~  2009-09-29 19:04:39  host: staticline18995.toya.net.pl

    Telefon bardzo dobrze wykonany, poreczny i praktyczny. Symbian daje mu niesamowite mozliwosci i mozna go zmienic w maly komputerek z multimedialnym, i nie tylko, pazurem. PS Powyzsza opinie pisze wlasnie uzywajac e63.

  • 0

    103. ~kuki  2009-09-30 12:24:17  host: 83.230.12.134

    e63 nokia to nokia.fajna maszynka jest:)

  • 0

    104. ~takiktos  2009-10-04 08:32:43  host: staticline18995.toya.net.pl

    Witam, czy ktos spotkal sie i ewentualnie rozwiazal problem szumow w sluchawkach innych czyli generalnie w lepszych :), niz dolaczane przez nokiia. Poza tym niuansem telefon jak najbardziej polecam!

  • 0

    105. ~jkvip7  2009-10-15 00:12:40  host: host-86-111-106-59.tvk.torun.pl

    wlasnei sobie taki zamowilem w sumie bez wiekszych przemyslen, ale jak oczytalem Wasz opinie na jego temat to jestem strasznie nakrecony na ten fonik i ciesze sie ze wybralem wlasnie ten. Wogole to cena jak na nokie jest tak przystepna ze az szok, na poczatku az ciezko w to uwierzyc.

  • 0

    106. ~jkvip7  2009-10-15 00:13:36  host: host-86-111-106-59.tvk.torun.pl

    a i jeszcze jedno mam pytanko. Czy instalowal juz ktos na nim ngage 2.0?? Dziala dobrze?? Prosze o odpowiedz

  • 0

    107. ~pec  2009-10-19 12:26:59  host: host-80.54.168.109.tvksmp.pl

    nokia e63 vs p1i? stawiam na nokie e63

  • 0

    108. ~Embe1995  2009-10-20 20:59:49  host: 77-255-104-214.adsl.inetia.pl

    Czy ten telefon ma możliwość odtwarzania filmów avi. i tym podobne i czy funkcja wi-fi ma dobry zasieg bardzo mi na tym zalezy wiec prosze o jak najszybsa i szczera odpowiedz

  • 0

    109. ~  2009-10-23 20:21:40  host: 78-159-91-78.net.pbthawe.eu

    Witam mam pytanko do właścicieli tego telefonu czy nadaje się on do codziennego zwykłego użycia czy tylko do pracy??

  • 0

    110. ~milka93  2009-10-24 20:23:09  host: bid54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej, che sobie kupic ten telefon i mam takie pytanie: czy można na nim ogladac dlugie filmy , ok 1h 30min, takie normalne zgrywane z kompa????

  • 0

    111. ~takiktos  2009-10-26 19:53:46  host: staticline18995.toya.net.pl

    Wifi ma bardzo dobrą czułość, ładnie lapie dostępne nadajniki i raczej nie gubi sygnału. W codziennym używaniu sprawuje się nieźle, klawiatura qwerty bardzo ułatwia pisanie. Odtwarza praktycznie wszystkie formaty dźwięku i obrazu (oczywiście po wgraniu kodeków, wyj. to rmvb i bodaj ac3). Bateria spokojnie pozwala obejrzeć długaśny film i jeszcze sporo prądu zostanie.

  • 0

    112. ~niestety  2009-10-27 01:22:46  host: 089-100-154123.ntlworld.ie

    po 3 miechach uzytkowania padl mi telefon! juz na samym poczatku korzytstania tel mi sie wieszal podczas uzytkowania kilku programow na raz takich jak internetowe radio i skejp i gg! ale po kazdym zawieszeniu wlaczal sie tel spowrotem az do pewnego momentu kiedy juz niechcial! oddalem do serwisu i oczekuje teraz na naprawe! telefon jako tako jest bardzo fajny. co do bateri to mi wytrzymywala do jednego dnia przy mocnym obciazeniu telefonu przy wlaczonym gg i skejpie i internetowym radiu! czekam teraz z niecierpliwoscia na odbior tel

  • 0

    113. ~  2009-10-28 13:44:21  host: v05-09.opera-mini.net

    Milka jesli zainstalujesz odpowiednia aplikacje to oczywiscie ze mozesz

  • 0

    114. ~nim  2009-10-29 10:30:40  host: adk250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie o to chodzi że nie można oglądać filmów ,najgorszą wadą tego telefonu jest jest to że nie można w ogóle z niego dzwonić ani pisać sms-ów dla codziennych użytkowników telefonów komórkowych może to być nie wątpliwy problem poza tym telefon sprawuje się świetnie i bez zastrzeżeń gorąco polecam :)

  • 0

    115. ~muzyk  2009-11-05 17:08:13  host: 94.75.121.2

    Siemanko. Mam fajną sytuację, bo mam do wyboru sposrod jakichs 25 fonów za darmo (firma płaci, ja wybieram). M.in. mam wybór e63, SE w995, N.6303, N.5630 XM, LG KF600, a reszta, to słabsze modele różnych firm. I powiem Wam, że pobawiłem się trochę w salonach i u znajomych tym e63. Kom jest świetny, muszę przyznac, system itp. wszystko dobrze działa. Słaby aparat fotograficzny, rodem sprzed czterech lat, wystarczy jednak wszystkim tym, którzy używac go chca tylko do uwieczniania milych momentow, poezji jednak na tym polu z e63 nie osiagniecie :) Nie jestem przyzwyczajony do QWERTY, ale kazdy mowi, ze mozna sie przyzwyczaic. Mam porzadna lape (od obslugi basowych instrumentow muzycznych:) i troche za mala dla mnie ta klawiatura, jednako kolega przekonuje, ze to kwestia przyzwyczajenia, po paru dniach zaczyna sie trafiac w odpowiedni kwadracik. Ja np. nie lubie i nie umiem pisac dwiema rekami, a wiekszosc znajomych pisze smsy i gra - nawet na normalnych komach - dwoma kciukami :) Ja za to potrafie (i jest to uzyteczne w mojej pracy) pisac smsa jedna reka nie patrzac na telefon i rozmawiajac z kims jednoczesnie, albo liczac takty :) co dyskwalifikuje mi QWERTY z uzycia. Jednak moj kumpel (uzywa e63 od 4 miesiecy) pisze na Nokii ekspresowo, na dwa kciuki. Chcialbym tu jednak powiedziec, ze po spotkaniu z SE W995 wole wlasnie ten fon od bardzo dobrej e63 z QWERTY. Spotykam wielu przeciwnikow SE i im sie nie dziwie. 2 lata temu zapodalem sobie razem z moja mama SE k800i, moj egzemplarz do dzis jest czadowy (nigdy! zadnego problemu, a zdjecia lepsze, niz niskiej klasy aparaty cyfrowe), a mojej mamie sie psul soft, choc w umiarkowanym zakresie, a technicznie w porzadku. W SE jedynie gniazdo ladowarki jest porazka, tak jak w Motoroli (starsze modele). Jesli chodzi o WiFi, to W995 duzo lepiej daje rade od e63. To fakt. Muzyka w w995 jest na wysokim poziomie, porownywalnym z niezle hulajacymi mp3-kami, choc wiadomo, ze wlasne dobre sluchawki rzadza bez wzgledu na marke fona.

  • 0

    116. ~muzyk  2009-11-05 17:26:22  host: 94.75.121.2

    dokończenie poprzedniego wpisu: bardzo mi sie podoba wyswietlacz i w jednym i drugim fonie (e63 vel w995), ale sa one przystosowane do roznych rzeczy. SE jest muzycznym fonem i bez problemow moze pelnic role niezlego mp4, czy czego tam teraz sie uzywa, ale e63 ma system i aplikacje, jest jakby miniatura komputera, ktora pozwala na niezbyt rozbudowane edycje plikow, szybsze odpisywanie na maile, wszystko jest tu jakby szybko dostepne, choc trzeba sie tego chwile pouczyc (co jest do zrobienia i na pewno nie jest wada tylko zlem koniecznym zeby sprawnie sie nokia posluzyc:) Za to w995 ma wszystko bardzo jasne, od razu widoczne i nie potrzebuje skrotow. Robi niezle zdjecia, naprawde na poziomie, szkoda ze bez xenonu (czasem wyczysc oczko kamery:) i multimedia dzialaja wzorowo. Akcelerometr w SE jest tylko bajerkiem do paru rzeczy, ale jak bym chcial bajerow, to zapodalbym blee-iFONA, albo N.5800 XM (ktora walne sobie za pol roku). SE wygrywa tez milszym oku menu, wieksze litery, jakby wieksza przestronnosc ekranu. Wada ogolna SE jest przycisk internetowy, ale w995 nie ma tej wady przez konstrukcje panelu :) e63 jest bardzo dobrym fonem, jesli potrzebujesz edytorow tekstu, gdy musisz nosic przy sobie katalogi, cenniki, sprawdzac czesto poczte i odpisywac na nia, organizowac sobie czas, uzywac przelicznikow, kalkulowac, e63 ma tu pole do popisu. W995 jest prostszy, poczte sprawdzisz za pomoca aplikacji gmail mob (czy jak tam), albo z WiFi, odpiszesz "ok, rozumiem, załatwie, zadzwonie", a w domu na necie dopiszesz reszte. W e63 zapomnij o muzyczce na poziomie przynajmniej znosnym, to taki poziom jak walkmany polowy z lat 90tych (wylaczajac naturalny szum tasmy:) w995 jest wesolym komem dla amatorow zabawy, facebooka, prostych gierek itp, a e63 dla powazniejszych osob o zapotrzebowaniu na szybka dorazna pomoc w organizacji czasu i uproszczonej edycji - kolportarzu plikow, dokumentow. Lubie e63, ale wybieram w995, nie jako lepszy, ale jako fajniejszy fon dla mnie,

  • 0

    117. ~ona  2009-11-05 22:42:26  host: pra-b.merinet.pl

    oczywiście, ze da się oglądać filmy, ja oglądam ich bardzo dużo, za pomocą odtwarzacza coreplayer, oczywiście w formacie avi, bardzo ładnej jakości, bez pikselozy. Mam ten teledfon od dwoch miesiecy i jestem bardzo zadowolona- filmy i seriale ogalda sie bardzo wygodnie. moge sobie podlaczyc takie sluchawki, jakie chce, bez zadnych przejsciowek (to byla moja zmora w SE, bo przejsciowki szybko sie psuly). Wifi dziala bardzo dobrze, czesto z niego korzystam, gdy jestem w jakims centrum handlowym czy kawiarni. Wielkim plusem jest bardzo wygodna klawaitura, pisze sie szybko, nie ma problemu z trafainiem w kalsiwsze, opolubilam pisanei smsow. podoba mi sie pakiet quickOffice, poniewaz lubie sobie pisac opowaidania np w srodkach komunikacji miejskiej i to bardzo duze ulatwienie dla mnie. Systemowy kalenadarz jest bardzo fajnym rozwiazaniem, zastapil moj papierowy terminarz. Muzyka nie ejst wcale jakiejs zlej jakosci, mzoe nie ejstem jakas audiofilka, ale mi sie slucha calkiem przyjemnie. Ogolnie dla mnie ta komorka to taki maly komputerek, podobami sie to, ze mozna wlasnorecznie ustawiac skroty na pulpicie w trybach i przypisywac aplikacje do klawiszy szybkiego dostepu, w ten sposo personalizujac telefon. co do wagi, to mimo, iz jestem raczej drobna i nie mam dużych dłoni, telefon nie jest dla mnie ciezki i bez problemu mogę go obsługiwać jedna ręką.

  • 0

    118. ~hens  2009-11-05 23:42:24  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    Nie rozumiem (114)chyba woda chmielowa ;-) Użytkuję ten telefonik od 3 miesięcy.Ostatnio kolega w serwisie wgrał mi nowy soft 200.21.012.Nakładka ze strony Nokii zamula system. Z nowym serwisowym oprogramowaniem ten telefon przyspieszył,i przy pisaniu nic się nie zacina.Wi-Fi i Blu i co za tym idzie FRING ze Skype działa rewelacyjnie,rozmowy na stacjonarki prawie gratis (ryczałt 13zł/mc)i do bólu. Porównałem parę przeglądarek miedzy innymi ostatnie wersje Opery Mini i SkyFire.Ta ostatnia z zainstalowanym flashem działa rewelacyjnie,a co za tym idzie, wszelkiej maści video.To tyle o dodatkach.Nokia z Symbianem S60V3,1 to jest już mały kompik. Zaletą jest też możliwość samodzielnego dodawania różnych programów, jak i ich usuwania.Dodatkowo możliwość posiadania otwartych na raz paru aplikacji,powoduje dodatkowy luksus.Procesor 400MHz ma co robić.Dokupiłem kartę 8GB oraz zewnętrzny moduł Smart GPS G66 za 99zeta. Z MapaMap jak i Garminem sprawuje się dzielnie.O jakości wykonania telefonu,nie ma co pisać, bo napisano dużo postów.Bateria ok 4-6 dni,mocno forsowana.Aplikacja Nokia Suite pozwala w pełni obsługiwać telefon łącznie z kontaktami z poziomu laptopa i przechowaniem kopi zapasowej zawartości telefonu.Wreszcie mam prawie idealne, wszystko w jednym.Polecam

  • 0

    119.  2009-11-07 19:24:33

    Nokia E63 czy LG GW 300 który z telefonów byście polecili, który z nich jest lepszy?? pozdrawiam

  • 0

    120. ~Ewelina  2009-11-10 21:29:24  host: 77-254-73-83.adsl.inetia.pl

    Mam pytanie próbowałam zainstalować skypa na niki e63 ale niestety nie udało się, czy na tej noki mozna zainst. skypa?Słyszałam że tak

  • 0

    121. ~marian  2009-11-13 01:21:46  host: acsp252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam pytanie co do noki oplaca sie za ta cene i czy wifi lpie zasieg dobrze i na jaka maymalna odleglosc? czekam na odpowiedz pozdrawiam

  • 0

    122. ~tri  2009-11-13 17:27:54  host: 134.85-237-179.tkchopin.pl

    konwertujesz film przykladowo na mp4 i odtwarzasz bez problemu. polecam inne sluchawki niz te nokiowe, ktorych jakosc jest kiepska.

  • 0

    123. ~scirocco  2009-11-14 17:15:18  host: 32.t4.ds.pwr.wroc.pl

    genialne urzadzenie. poczatkowo mialem kupic zwykly telefon zeby tylko dzwonil, cos mnie jednak podkusilo i kupilem e63. Dla mnie super sprawa to kalendarz, qwerty wygodniejsze niz myslalem, szkoda tylko ze wiekszych pdfow nie otwiera, ale polecam

  • 0

    124. ~Jarek  2009-11-16 14:29:44  host: pc195a12.interpc.pl

    Jestem właścicielem tego telefonu i twierdze ze gorszego gówna nigdy nie miałem! telefon co chwile mi się zawiesza nawet gdy chce napisać jakiegoś sms to on nie nadąża pisze tekst a on wyskakuje za 5 sekund! , ostatnio telefon mi się wyłączył gdy ktoś do mnie zadzwonił tak samo wyłancza mi się gdy załanczam odtwarzacz mp3 albo tak bez powodu się resetuje (oczywiście mam pełna baterie itp.), nawet latarka mi się już niechce załanczać bardzo nie polecam tego telefonu ! nie jest wart swojej ceny.I takie pytanie do osób ,które tak chwalą ten telefon czy wy chociaż trzymaliście ten telefon w ręku ?!, przez was kupiłem ten telefon i muszę z nim wytrzymać przez 2 lata!!!

  • 0

    125. ~Samael  2009-11-19 16:28:05  host: ip-88-199-190-166.tczew.net.pl

    Do wszystkich osób, które zamierzają kupić ten telefon - tak, warto. Mam ten telefon od lutego i za te pieniądze naprawdę warto. Może on służyć jako telefon prywatny jak i telefon w pracy. Multum aplikacji pod Symbiana (otwiera pliki Office, PDF, filmy), Wi-Fi, dobra jakość materiałów z jakich jest wykonany aparat powinna przekonać każdego, kto się waha (nawet ten aparat 2 mpix nie jest taki zły, choć dla mnie to w sumie nie ma żadnego znaczenia - nie robię zdjęć komórką). :)

  • 0

    126. ~milka93  2009-11-20 22:07:01  host: chello089076083212.chello.pl

    a jaki to musi być program?

  • 0

    127. ~efe  2009-11-23 15:05:21  host: public63547.xdsl.centertel.pl

    chyba moj ulubiony telefon jak na razie gg za darmo oczywiscie mozna ja uzywam mobile desk, snaptu do facebook itp. mam pakiet 50mb darmowe z mobile mbanku i w ostatnim miesiacu zuzylem 15 mb raptem a naprawde sporo korzystalem:)a i polecam jakiegos menadzera aplikacji zeby zamykac niepotrzebne procesy - mialem mapy garmina i telefon musialem ladowac co 2 dni bo jak okazalo sie program byl wlaczony non stop i zzeral mase pamieci a co z tym idzie i baterii. wywalilem i spokojnie co 4-5 dzien laduje przy czestym uzytkowaniu:) za ta cene to naprawde polecam. jedyny minus to aparat bez szalu nie ma autofocusa i na razie nie udalo mi sie wylaczyc lampki wspomagajacej. bdb wspolpracuje z gpsem na bluetooth. klawisze malutkie ale mozna sie przyzwyczaic. a i zdecydowanie najlatwiejsze i najprzyjemniejsze otwieranie klapki od baterii sposrod wszystkich telefonow z jakimi mialem stycznosc:) oby nastepca tego telefonu kiedys nie byl gorszy.

  • 0

    128. ~e63  2009-11-24 14:24:00  host: 188.33.229.162

    Pewnie, że można wgrać gadu gadu :P Właściwie to korzystam z parlingo, jest super ;) Nic się o aplikacje nie martwić, śmigają aż miło ;D Ten komentarz piszę z telefonu, opera mobile 10, przez 3g ;)

  • 0

    129. ~milka93  2009-11-26 11:48:51  host: unia.3lo.lublin.pl

    co trzeba wgrać żeby odtawarzwać filmy w formacie .avi?

  • 0

    130. ~Do Jarek  2009-11-30 15:45:55  host: euv-cp.euv-frankfurt-o.de

    Pewnie kupiłes sobie Nokie 1200 i masz kompleksy. ALbo telefon po zalaniu wodą, współczuje.

  • 0

    131. ~  2009-12-05 13:06:47  host: public13641.xdsl.centertel.pl

    Zastanawiam sie nad kuonem tego telefonuu ale mam watpilwości czy nie jest zzaduży i czy do klawiatury da sie przyzwycziac

  • 0

    132. ~lucas600  2009-12-08 16:35:08  host: ip-85.128.14.218.static.crowley.pl

    Jeśli chodzi o ten telefon to : proszę nie nigdy się na niego nie decydujcie jeśli wcześniej bym widział taki komentarz jak ten to by się na niego nie zdecydował!!! Telefon mam od miesiąca i dwa razy już był w serwisie!!! Najpierw zawieszał się klawisz MENU a teraz zawiesza się przy odbieraniu połączenia! Najgorsza masakra jaką w życiu miałem, jeszcze jedna naprawa i będę żądał nowego aparatu. Odradzam zdecydowanie

  • 0

    133. ~  2009-12-08 18:39:23  host: chaos.tpnet.pl

    Wahalem sie pomiedzy E63, a 5530 XM, wybralem pierwszy, mimo ze drugi ma lepsze parametry techniczne. Glownie przesadzila fizyczna klawiatura qwerty i ogolnie seria E cieszy sie solidnym wykonaniem i prestizem, a 5530 to kupa trzeszczacego plastiku i wszedzie czytam, ze mimo procka 434 mhz telefon sie muli gorzej niz slabsze modele.

  • 0

    134.  2009-12-09 09:47:41

    Pytanie na szybko,jak dodac dzwonek do kontaktu?W N73 ta opcja jest od razu tutaj tego nie widzę?musze jakis dodatkowy soft wgrac czy jak?z góry dzięki za odp.

  • 0

    135. ~-=|SaS|=-  2009-12-12 00:55:29  host: chello089076193057.chello.pl

    A jak sobie E63 radzi z serwisami takimi jak YT?

  • 0

    136. ~Agnos  2009-12-17 17:08:36  host: 212.160.172.70

    Karolus, te pytanie to na powaznie ?

  • 0

    137. ~vvv  2009-12-26 12:06:52  host: 77-253-122-242.adsl.inetia.pl

    @SAS. Każdy telefon z Symbianem poradzi sobie z YT, jeśli ma zainstalowany plugin FLASH`a w .sis

  • 0

    138. ~mamtentel  2009-12-26 16:47:29  host: dnm158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon bardzo praktyczny, polecam :) Przydaje się w wielu sytuacjach. Przydatną funkcją jest przeglądanie plików PDF, Word, Excel czy slajdów (oraz ich edycja). Mozna wgrywac masę aplikacji dzięki którym telefon nie będzie nudny. I nie mowie tutaj tylko o grach lecz o innych ciekawych programach np program, który polega na tym że telefon "słysząc" piosenkę wyświetli Ci jej tytuł oraz wykonawcę ;D:D Powiem tak: Mam 20 lat, posiaadam ten telefon już od roku czyli od momentu wejścia na Polski Rynek i szczerze mogę powiedziec że mi sie nie znudził. A co do QWERTY to nie zamienilbym tej klawiatury na żadną inną :))

  • 0

    139. ~ssd  2010-01-02 23:34:05  host: 33.t4.ds.pwr.wroc.pl.226.17.156.in-addr.arpa

    zasieg wifi mocniejszy niz w moim laptopie. Genialne urządzenie. Może ktoś polecic jakis fajny pokrowiec?

  • 0

    140. ~allaaa  2010-01-06 21:01:14  host: 24opole.pl

    mam pytanie do osób posiadających ten telefon. Czy jest dość głośny ten dźwięk? Bo to telefon dla taty, ma teraz nokie 6650, której nigdy nie słyszy, a jak jedzie autem to wogule masakra??

  • 0

    141. ~aala  2010-01-17 22:33:04  host: mtn.net.pl

    czy e63 ma mocny głośnik? miałam nokie 6650 i to była porażka.

  • 0

    142. ~seba  2010-01-19 22:39:07  host: chello087206042180.chello.pl

    witam. mam pytanie czy dla osoby 20 letniej ten telefon jest odpowiedni wcześniej miałem same SE jutro idę wybrać nowy telefon i nie wiem jaki z pośród tych 5- LG GT500 Samsung S5230 Samsung SGH-F480 Sony-Ericsson C901 i oczywiście ten o którym mowa na tej stronie. Bardzo proszę o szczera pomoc i odpowiedz

  • 0

    143. ~Kamil  2010-01-20 15:44:50  host: rabex.com.pl

    Witam. Telefon mam już prawie rok. Do tej pory zadnych problemow nie mialem. Jak ktos pisze ze mu muli - zrób formata mu. To jest symbian i tak samo jak windows po czasie sie zamula. Format i znow pięknie chodzi. Jakis program do oczyszczania ramu tez sie przyda. Mi bateria trzyma okolo tygdonia. Wifi faktycznie lapie lepiej niz w laptopie.Solidna antena mozna ją zobaczyc- otacza aparat(srebrna). 5800XM, e71, N95 mają o wiele gorszy zasięg niż ten fon. Uzywam wifi w szkole i jestem zadowolony. co do przeglądarki to polecam opere mini. Szybka i sprawna bo nokiowska czasem ma problemy z kanalami rss. YouTube- jak najbarziej na plus. Upgrade softu i dostajemy za darmo aplikacje ktora odtwarza filmy z youtuba. Swietna sprawa. Telefon 100% na plus. Jak ktos trafil na felerny model , jakis niewypal ktory zszedl nieprzetestowany z tasmy to sie zrazi ale naprawde lepszego nie mailem ;)

  • 0

    144. ~pat  2010-01-23 14:58:20  host: chello087206038091.chello.pl

    zastanawiam się i zastanawiam -> e63 za 800pln+nadajnik gps czy e71 za 1200pln...juz o jednym i drugim czytałem wiele dobrego, ale i wiele złego. Generalnie cenię jakość, chcę kupić coś na min 4 lata, do internetu+e-maili, czasem do nawigacji oraz do słuchania plików mp3.Czy jest ktoś, kto miał w ręku oba modele przez dłuższy czas i może mi doradzić?

  • 0

    145. ~  2010-01-25 10:44:17  host: 194.181.193.109

    telefon mam już pół roku i nadal coś odkrywam jest wiele ciekawych programów i aplikacji które się będzie korzystało w praktyce np. Pakiet Office ,Zip,Adobe Reader, po otwieranie filmów RMVB. Polecam tym którzy na noc zostawiają kompa do ściągania mam ciekawy program który ściąga z torrentów. a teraz konkrety jak sie siedzi non stop na wi-fi i jeszcze sie cos robi to bateria 8-10h nie więcej pomyślicie mało, a jak tyle co sms wysyłam to do 2tyg jednak 1400mah. Największą zaletą jest to że nie zawiesza się mi osobiście raz się zaciął ale karta 8gb to jest co ogarniać. W FPC Bench w teście 3d ogarnał 750pkt gdzie nokia XP5800 miała 340 z kolega testowalismy. Polecam jak najbardziej.

  • 0

    146. ~valhallaman  2010-01-27 20:05:15  host: chello089075200038.chello.pl

    telefonik bardzo fajny. Świetnie radzi sobie z youtube, rewelacyjne radio internetowe, doskonały wi-fi, jedynie z push email trochę się namęczyłem. ogólnie - wypasik

  • 0

    147. ~lenny  2010-01-30 09:52:36  host: dynamic-78-8-70-97.ssp.dialog.net.pl

    *allaaa jakoś nadzwyczajnie głośno nie gra - serii N będą głośniejsze - ale ustawiając w opcjach dzwonek na maxa nie ma opcji by nie usłyszeć :) co do samego telefonu... Dawno nie miałem w ręku tak dobrego telefonu z segmentu średniego. Dobre wykonanie, wyśmienita funkcjonalność. Dotykówki się umywają. Do kompletu posiadam również e61i. Nokia to Nokia - solidna firma. Nie mam z tym telefonem żadnych problemów. Karta 8gb zapchana na maxa, 0 zwiech itp.. Polecam!

  • 0

    148. ~AdwiL  2010-01-31 09:18:01  host: chello089072016163.chello.pl

    Kupiłbym ją gdyby miała dotykowy ekran, ale to pewnie dopiero w następcy ;)

  • 0

    149. ~  2010-02-02 16:28:56  host: v11-15.opera-mini.net

    WiTam. Mam ten telefon od 5dni i jak narazie jest ro bajera :) wszystko chodzi ładnie. Telefon nie zawiesza się, wszystko śmiga idealnie. Wifi ma b. dobry zasięg. Klawiatura qwerty jest genialna. Na początku wydawało mi się że ma za małe klawisze ale po przetestowaniu go doszłem do wniosku że jest ok. Wygodnie się na niej pisze. Aparat? Nokia nie błysnęła tutaj ale to jest telefon biznesowy a nie cyfrówka z górnej półki. zdjęcia można robić. Dobrym rozwiązanie, jest też latarka w telefonie. Naprawdę polecam ten telefon. A i mam pytanko: zastanawiam się nad kupnem karty pamięci do niego. Niby czyta do 8gb ale boje sie że będzie wielka zamuła z tego. Myślę raczej nad 4gb. jak z tym jest? post pisany z noki e63 :)

  • 0

    150. ~hens  2010-02-04 04:59:33  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    124@Jarek- chłopie jak ruszasz skórą i bierzesz telefon do rąk to je przedtem umyj,albo się wykąp tez przed. A tak to telefon rewelacja.Ktoś się pytało pokrowiec, kupiłem takie 3 bo cena śmieszna

  • 0

    151. ~ddn  2010-02-04 22:29:18  host: klient-88-135-167-109.strefawifi.kolnet.eu

    Mam go prawie rok.jedno słowo SUPER!!!

  • 0

    152. ~Cheryl  2010-02-12 22:11:05  host: chello089074255096.chello.pl

    Mam ten telefon ósmy miesiąc i nie mam zamiaru go wymieniać. :-) tak naprawdę jest bez wad, oprócz tego, że jak wkładam kartę pamięci to strasznie 'muli' , ogólnie menadżer plików nie chcę się otworzyć. Nie mam pojęcia czemu, więc nie umiem powiedzieć, czy to tylko mój telefon tak ma, czy pozostałe również. :-)

  • 0

    153. ~abyc  2010-02-24 09:44:02  host: 81-219-69-17.adsl.inetia.pl

    nie zgadzam sie z opiniami osob ktore mowia ze ten tel to zlom itp. Jest super, wrecz *** Uzytkowalem e65 i mi sie ciela nawet przy zmianie tematu(!) po wgraniu softa i ogolnym formacie... Ale i tak bylem z niej zadowolony bo pieknie wygladala:) ogolnie e63 prezentuje sie konkretnie. Spory wyswietlacz, wyrazne klawisze (lepsze niz w e71!). Dobrze lezy w dloni. Aparat nie powala ale zeby cyknac fotke od czasu do czasu to mozna. Bateria powala na kolana. Jest supere pojemna czyli 4 dni albo wiecej zabawy mamy z nim. Wi-fi rowniez bdb. Nie gubi zasiegu i szybko dziala. Jestem z niego bardzo zadowolony. Wlasnie tego posta z niej pisze:) pozdrawiam i z czystym sumieniem polecam e63. Nokia rlz

  • 0

    154. ~duzepp  2010-02-27 09:32:03  host: itm162.internetdsl.tpnet.pl

    Krótko mówiąć, miodzio :) rewelacyjny telefon, nie wielkie różnice w porównaniu z e71 a dużo lepiej leży w dłoni, aparat w e71 kiepski jak na 3,2 a tu 2mpix i jest praktycznie tak samo. Nie ma gpsa ale to naprawdę drobiazg. Pisze się też lepiej niż na e71. Szczerze polecam :)

  • 0

    155. ~Michał  2010-02-27 22:07:35  host: asp113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 6 miesiecy i jest naprawde fajny w stosunku do ceny. Bateria w poruwnaniu z seria N trzyma bardzo dlugo ok tygodnia.

  • 0

    156. ~Mirek  2010-03-08 12:14:19  host: 078088205067.walbrzych.vectranet.pl

    Telefon jest PRZEREKLAMOWANY i to bardzo mocno.Mam go 8 miesięcy i mogę wymienić wady 1.Kamera do prowadzenia rozmów UMTS jest wbudowana po drugiej stronie telefonu czyli jak prowadzisz wideo rozmowę to twój rozmówca Ciebie nie widzi tylko to co jest przed Tobą - kompletny kretynizm Panów Inżynierów Nokii !!! 2. Jakość zdjęć jest fatalna nawet jak na aparat z 2-u milionową matrycą - kompletne dno !!!!3. Telefon bardzo często się zawiesza gdy ktoś do mnie dzwoni -muszę wyciągać baterie aby go ponownie uruchomić.4. Podczas używania internetu telefon zwalnia do tego stopni, ze litery które wpisuje pojawiają się po 5-10 sekundach 5. Bateria nie jest rewelacyjna i rozładowuje się po kilku godzinach użytkowania Wi-Fi. Jako smartfon plasuje się na najniższej półce i za te pieniądze można kupić sobie o wiele lepszy smartfon NIE POLECAM kupna tego gadzetu !!!!

  • 0

    157. ~ppp  2010-03-11 00:25:28  host: chello087206038091.chello.pl

    szybko "niszczeje"?

  • 0

    158. ~buttterfly  2010-03-18 19:00:25  host: 95.108.31.30

    fajny wizualnie, dosyc ciezki wlasnie, super kolorki, ale... wiesza sie non stop, mikrofon juz nie dziala, czasaqmi jak ktos dzwoni to wlasnie albo sie zawiesza albo sam wylancza...duzo na nie

  • 0

    159. ~tomekj81@wp.pl  2010-03-20 20:31:30  host: cpc3-walt14-2-0-cust244.know.cable.virginmedia.com

    witam, mam ten telefon, juz kolo 2 tygodni (zmieniam telefony raczej czesto) musze powiedziec ze fonik dobry, ale to jets raczej mix miedzy e61i a e71, bede jego uzytkownikiem jeszcze kolo 17 miechow, wszystko dziala bez zarzutu, polecam, ale co najlepsze ze teraz w londynie jest on dostepny w ofercie sieci "3" za skromne juz 10funtow na miesiac, przy tym dali mi 75 minut na wszystkie sieci, 3700 minut do sieci "3" , dalej 3700 smsow na wszystkie sieci w anglii oczywiscie, do tego darmowy skype, 1gb neta miesiecznie tez, czyli spoko wystarczy, no bo jak jestem w domu to korzystam z wifi, ebay darmowy, takze ludzie bierzcie ten telefon bo warto, nie ma problemu z zawieszaniem, bo oddalem dla brata nokie n81 8gb, mialem problemow z nia troche (serwis 2 razy) ale juz ok. obecnie mam: e63, 6500 slide, 6280, 6020

  • 0

    160. ~tomas  2010-03-20 20:35:08  host: cpc3-walt14-2-0-cust244.know.cable.virginmedia.com

    "nie polecam tego gadzetu" hehe, szok, mysle MIREK ze ci wcisneli kopie z rumunii lub chin tego fona, wiec narzekasz, takie co maja po 2 karty sim, i jakis odbiornik tv wbudowany, dales sie wkopac koles, bueheheh. wiec teraz kupuj w sklepie normalnym nokie a nie od murzynow.

  • 0

    161. ~wojtek2811  2010-04-03 21:19:28  host: cjl174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy jest w tym telefonie GPS? Jeśli tak to czy jest on wbudowany tak jak w E71 czy N95 czy trzeba osobny odbiornik dokupić jak do np N70?

  • 0

    162. ~szymx  2010-04-06 08:51:15  host: feo82.internetdsl.tpnet.pl

    @156 kolega chyba pisze o jakims innym telefonie, albo zlapal jakiegos vira. mam tel od niespelna roku i jestem z niego wiecej niz zadowolony. W tym czasie moze raz mi sie zawiesil, ale nigdy nie przymulil. Najwieksza zaleta tego tel jest bateria, ktora dobrze sformatowana potrafi wytrzymac tydzien. Bardzo wielkim zaskoczeniem jest jakosc wykonania, ktora stoi na najwyzszym poziomie, mimo plastikowej obudowy fon ciagle wyglada jak nowy a nosze go w kieszeni bez futerału - zero wytarc! Wiecej nie ma sie co rozpisywac bo wszystko dziala jak nalezy i szczerze polecam niezdecydowanym!

  • 1

    163. ~hens  2010-04-07 12:35:07  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    Mam ten telefon od połowy 2009 roku o czym wyżej pisałem, i wszystko nadal jest idealnie.I nadal twierdzę, że telefonik jest znakomitym wyborem. A zastosowanie pokrowca z klapką i zamkiem magnetycznym za 9,99zł z Allegro,(ta cena to nie żart) bardzo porządne wykonanie,czarna pseudo skóra z gustownym pomarańczowym odszyciem, uczyniło ten telefon niezniszczalnym. Zmieniłem jedynie aplikację Fring, na nową edycją Skype dla Symbiana S60V3. Zapytacie dlaczego zmieniłem komunikator, bo niby był super,a dlatego że ten ostatni pyta się, których kontaktów używać: z serwera Skype, czy z kontaktów telefonu. Natomiast zastanawia mnie funkcja zmiany trybu pracy priv/firma i tu jest problem. Po wielu podchodach i próbach zastosowania różnych ustawień dla każdego z trybów,poddałem się.Zmiana "trybu" wg mnie polega jedynie na zmianie tła tapety. Telefon w obu trybach pracy korzysta z tych samych kontaktów, z tych samych ustawień,z tych samych aplikacji, i wszystkiego co znajduje się na karcie pamięci.I nie ma możliwości (chyba) zastosowania różnych ustawień do zmienionego "obrazka tapety" Tak że nie bardzo rozumiem zasadności stosowania trybów pracy,firma/dom, która jest jedynie chyba kosmetyką,co wcale nie wpływa na subiektywną zmianę samopoczucia, jak to pewnie przewidział producent,wychodzisz z roboty, zmiana tapety na dom a tu niespodzianka; tel nadal firmowy,a blu i wi-fi nadal pożerają baterie (!) A może brakuje jakiejś aplikacji, która może być opcjonalnie pobrana ? Ten problem pewnie dotyczy również też droższych modeli E 71 i 72. Może ktoś ten temat zgłębił,bo ja jakoś oddałem walkowerem.Tylko niech nikt nie zada pytania..... czy rozpakowałem instrukcję ? Odpowiem NIE,ale za to mam całą w laptopie, bo się kartki na ekranie nie rozpadają i nie szmacą.

  • -1

    164. ~hens  2010-04-07 13:49:52  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    Do @156....E63 nie posiada kamery do rozmów, ale jeżeli udało ci się uruchomić z komunikatorem kamerę z tyłu, to chwała producentowi za to niedopatrzenie,bo żaden fon takiej opcji nie posiada "przenośna kamera Wi-Fi/GSM z komunikatorem" w smart fonie. Natomiast kamera 2 Mpix z fi4,5mm w ciemnym pomieszczeniu jest kiepska i produkuje samą "pikselozę",ale przy dobrym oświetleniu może być, jak na telefon z dolnej półki klasy E.To nie jest fon multimedialny a jedynie tania wersja biznesowa. A co do zwalniania, to trzeba wziąć pod uwagę że procek to tylko 380MHz, i 5 aplikacji jak np odtwarzacz,radio, GG,Skype w tle, bo musisz być dostępny dla wszystkich, i jeszcze w tym czasie produkujesz jakieś maile, to tego ten fon na raz nie powinien obsłużyć.A poza tym proponuję zmianę softu na nowszy, bo pewnie posiadasz jeszcze 100.21.012

  • 0

    165. ~Ciekawska  2010-04-19 20:24:37  host: staticline13483.toya.net.pl

    Witam, mam 2 pytania do użytkowników telefonu. Mianowicie, czy jest możliwe całkowite usunięcie ikon z ekranu? Chciałabym mieć tylko datę i godzinę + logo operatora, czy jest to możliwe? Pyt. 2 - czy podczas ustawiania jakiegoś motywu tapeta, jaką wybierzemy będzie na całym ekranie? Rozciąga się sama/można tak ustawić, czy będziemy mieć na ekranie swoją tapetę i dwa paski z motywu na górze i na dole? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam serdecznie!

  • 0

    166. ~hens  2010-05-18 22:51:22  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    156.~ Mirek napisał > kamera do rozmów z tyłu aparatu i tylko 2 Mpix i się wiesza stale. A instrukcja obsługi jeszcze pewnie w folii, a o zapoznaniu się ze specyfikacja telefonu to pewnie nie było czasu, albo tylko przez okno salonu .Czytając takie pierdoły to ręce "opadywują"...mmmmmmm,a od czytania to się oczy psują, a (WC) - kibel nie może być w mieszkaniu tylko w sieni, bo śmierdzi ;-) Pan Bóg ma różnych tłumoków.....sorry

  • 0

    167. ~hens  2010-05-18 23:03:42  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    Do 165. ~Ciekawska

  • 0

    168. ~uzytkownik  2010-05-20 21:03:55  host: acnx144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam! Mam telefon od wczoraj, wlasnie z niego pisze, ale mam pewien problem, a mianowicie nieraz jak przegladam jakies forum, np. Klikam w otwarcie tematu to strona wyglada jakby juz sie wczytala, a gdy przewijam na dol to od nowa trwa ten proces...to wina przegladarki? Uzywam tej normalnej, bo neta odpalam z kreatora sieci wlan. Na dodatek kiedy zjezdzam na dol nieraz a okno wyglada na niewczytane przegladarka sie zamyka. Co na to poradzic? Na jaka przegladarke zmienic i czy mozna ja tak odpalic aby pracowac w wlanie?

  • 0

    169.  2010-05-21 16:12:50

    Ile trzyma w nim bateria ???

  • 0

    170. ~wcale  2010-05-21 18:28:16  host: afab198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam e63 od roku i myślę że teraz mogę ją w miarę obiektywnie ocenić. Przede wszystkim zaskoczyła mnie bateria. Wyłączony umts, średnio 20sms+3min dziennie i trzyma tydzień. Kolejny plus - skrzynka sms, nic się nie przycina nawet jak jest pow. 1000sms. Klawiatura wygodna (ale wymaga przyzwyczajenia), dobra jakość dźwięku, słuchawki w zestawie nawet nawet. Łatwo można użyć jako latarki [wystarczy przytrzymać spację będąc w ekranie głównym]. Ogrom aplikacji dla symbiana [pomijając gry, jest chociażby ftp i niezły klient ssh - całkiem użyteczny w połączeniu z qwerty]. Jakość niezła, przednia część obudowy w ogóle się nie rysuje. Teraz minusy: aparat - tragedia; flash da się wyłączyć, ale i tak będzie mrygał przed zrobieniem zdjęcia [robiłem 2x update softu ciągle jest to samo]. Symbian potrafi się przyciąć, co jest czasem naprawdę irytujące; jednakże jak na telefon z symbianem szybkość jest całkiem przyzwoita. Brak HSDPA - największy minus, 384kbit to max co idzie wyciągnąć po umtsie. Przeglądarka też dosyć wolno wyświetla strony, na szczęście opera mobile załatwia sprawę. Co ważne - wszędzie pyta o rodzaj połączenia z internetem (to akurat dla mnie spory +) Kolejny minus - brak kabla w zestawie. Brak GPS. Generalnie jestem bardzo zadowolony, telefon świetnie spełnia swoją funkcję, choć żałuję trochę że nie zainwestowałem w e71/e72. No i tego aparatu nie mogę przeżyć, bo mój stary siemens m65 lepsze zdjęcia robił.

  • 0

    171. ~gtricks  2010-05-23 21:04:17  host: ejn184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odp. do 165 1. Można wyłączyć aktywny tryb gotowości i nie będzie żadnych ikon na wyświetlaczu, tylko godzina, zasięg i poziom naładowania baterii. 2. Jest to fon na symbianie więc jak ustawisz zwykłą tapetę to będą dwa paski na dole i na górze. Jeśli chcesz mieć tapetę na całym ekranie musisz użyć programu do tapet (jest chyba na symbianos.pl). Co do fona to jest całkiem fajny. Jest trochę duży, ale np. tylko o ok 1 cm szerszy od nokii e51, więc nie jest tak źle. Trochę waży, ale to zasługa baterii 1500mAh. Właśnie bateria. Mi wytrzymuje ok 5 dni przy dość intensywnym użytkowaniu (połączenia do ok 60 minut dziennie, kilkanaście minut na wi-fi, czasami jakieś smsy, do tego przeglądanie netu) więc jest chyba całkiem nieźle. Wykonanie również nie budzi zastrzeżeń - dobrze spasowana, klawiatura wygodna choć wymaga przyzwyczajenia pisanie na qwerty (mój pierwszy telefon z qwerty), plastik obudowy przyjemny w dotyku - pokryty jakąś gumą, dzięki czemu leży pewnie w dłoni. Nie ma GPS'u i nie ma nasz szczęście dotykowego ekranu (nie wiem po co komu w takim telefonie ekran dotykowy jak to ktoś wcześniej pisał). Posiada łączność 3G. Mam go od ponad trzech miesięcy i jeszcze nigdy się nie zawiesił. Wszystko działa szybko i sprawnie. Wyświetlacz duży i czytelny - super sprawa do przeglądania netu i poczty.

  • 0

    172. ~  2010-05-26 11:05:40  host: cc.azsoft.pl

    Gdzie sa gry w tym telefonie. czy wogole sa?

  • 0

    173. ~Mazi  2010-06-01 19:37:37  host: nat-195-205-97-8.helionet.pl

    Witam. Chciałbym zapytać, czy przy karcie 2gb nie będzie mi ten telefon "mulił". Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.

  • 0

    174. ~mateuszzzzzz  2010-06-02 15:52:00  host: etw124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    1. Tak 2. Nie Co do telefonu jest świetny! Dobrze leży w dłoni, klawisze są klasy O bez hałasowe. Wi-Fi działa, normalnie mam internet w telefonie z Liveboxa TP i w Mc'Donald's no i oczywiście od operatora. Szybko przegląda allegro, gg, Facebooka. Głośnik działa bez zarzutów. Polecam!

  • 0

    175. ~Robex  2010-06-02 16:50:01  host: 87-205-89-139.adsl.inetia.pl

    witam:) mam nokie e51 i chce sie zamienic na e63 warto???? bo moim zdaniem niczym sie nie rozni tylko wygladem

  • 0

    177. ~7dc7  2010-06-22 21:33:03  host: abiw15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy latwo ogarnac sie z tym symbiankiem?

  • 1

    178. ~  2010-07-05 13:55:40  host: all190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest bardzo dobry.Przy bardzo częstych i długich rozmowach(40 min-1 h) bateria trzyma 4-5 dni.Sms pisze się b. szybko dzięki poręcznemu ułożeniu klawiatury.Zasięg jest po prostu wszędzie a do tego tylna klapka jest wytrzymała na jakiekolwiek zarysowania,nic nie trzeszczy.Głosnik umiejscowiony jest w górnej części korpusu czemu nic nie tłumi dżwięku.Jedyny minus aparat 2MPix,ale dla mnie to nie problem-nie robie zdjęć. Szczerze polecam-mam go od 4 miesięcy:)

  • 0

    179. ~matrix  2010-07-15 15:15:29  host: 77-253-91-86.adsl.inetia.pl

    dlaczego nie moge zainstalowac GG ? I jest jakis program do ogladania filmow z napisami ?

  • 0

    180. ~ADIK  2010-07-24 16:55:39  host: host-80-238-115-18.jmdi.pl

    Mam ten telefon od roku. Jeśli chodzi o baterie to 3 dni przy normalnym uzytowaniu. Zawsze można przejsc na tryb offline i bateria wytrzymuje znacznie dlluzej, wtedy mozna sie bawic grami aplikacjami. Swietna klawiatura. Po zlamaniu symbiana telefon daje 1000% wiecej mozliwosc. NGAGE, GAMBAY, SLOWNIKI, TLANSLATORY, GG, SKYP. GPS, WI FI. Naprawde nadaje sie na pierwszy telefon smartphon. Dobra cena do jakosc. Bije na GLOWE zabawkowe telefony.

  • 0

    181. ~pat  2010-08-13 15:52:29  host: 80.54.26.141

    czy ktoś wie jakie robi zdjęcia? zastanawiam się nad jego kupnem, a zależy mi na tym aby robił dobre zdjęcia.

  • 0

    182. ~bodziu  2010-08-19 23:46:15  host: chello089073008197.chello.pl

    zdjęcia raczej robi średnie lub nawet słabsze z tego co wynika z testów. to tylko 2 mp..

  • 0

    183.  2010-08-28 16:06:22

    Telefon jest idealny. Ma wszystko czego mi potrzeba: mocną baterię, wygodne qwerty, latarkę, możliwość personalizacji przez os, duży ekran, Internet się super przegląda, porządne wykonanie. Polecam ją!

  • 0

    184. ~ja:)  2010-08-28 20:52:22  host: ahn52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bodziu to robienia zdjec powstał aparat a telefon do dzwonienia

  • 0

    185. ~Marek  2010-09-02 09:07:28  host: 77-253-224-61.ip.netia.com.pl

    Długo się zastanawiałem pomiędzy E63 a E71. Z powodu różnicy w cenie oraz tylko kilkoma szczegółami, które różnią te telefony zdecydowałem się na E63 (nie potrzebuję gps i lepszego aparatu). Klawiatura jest rewelacyjna. Wcześniej miałem E51, ale chcąc qwerty zmieniłem na Samsunga i5700. Android mi nie spasował przez internetowość tego systemu i to, że wiele podstawowych funkcji działa słabo lub w ogóle. Teraz już wiem, że qwerty na dotykowym to zupełnie coś innego niż qwerty fizyczna :) Nigdy mi się lepiej nie pisało smsów. Od początku nie robiłem żadnych literówek. Polecam ten telefon :)

  • 0

    186. ~seba  2010-10-03 19:31:19  host: abkx4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon świetny. Jak kolega wyżej zastanawiałem się nad 71 jednak e63 wygrała cenowo. Jestem bardzo zadowolony, klawiatura qwerty nawet wygodniejsza niż przypuszczałem, ona ma wszystko czego potrzebuję (może poza gps:)

  • 0

    187. ~furia  2010-10-15 18:40:17  host: c131-12.icpnet.pl

    Telefon jest rewelacyjny. Fakt- zawiesza się raz na jakiś czas, ale naprawdę bardzo rzadko. Przez rok używania może ze 6 razy (zrestartował się). prócz tego- symbian działa wystarczająco szybko by nie irytować, menu intuicyjne, skróty ułatwiające pracę, słownik też się parę razy przydał :) gier nie ma, a mógłby mieć ;) aparat wystarczający, łatwość w obsłudze znakomita, klawiatura qwerty reklamy nie potrzebuje :) jakość rozmów znakomita, design przyjemny dla oka. Decyzja o zakupie była najlepszą w życiu, bardzo polecam.

  • 0

    188. ~  2010-10-28 13:16:15  host: chello089072037092.chello.pl

    po aktualizacji oprogramowania na wersje z 5 na poczatku telefon smiga az milo szybko bez zwiech a co zauwazylem napewno to to ze zrobil sie glosniejszy tzn przy polaczeniu gra glosniej

  • 0

    189. ~davvid  2010-11-14 10:49:21  host: host-87-101-26-209.proxnet.pl

    telefon mam od ponad roku. Niby wszystko fajnie, tylko wibracja czasami nie działa, restart pomaga. Drugim mankamentem jest opóźnienie przy odebraniu połączeń, trzeba chwilę poczekać zanim rozmówca nas usłyszy. O zaletach nie napiszę, bo już są wymienione wyżej.

  • 0

    190. ~Marta  2010-11-14 12:46:37  host: 178-36-129-29.adsl.inetia.pl

    Witam, wiecie moze czy na tym telefonie da sie zalozyc blokade na haslo do skrzynki odbiorczej?

  • 0

    191.  2010-11-19 20:20:08

    są aplikacje, które umożliwiają zakładanie haseł

  • 0

    192. ~mat  2010-11-23 17:17:15  host: 213-199-218-181.tktelekom.pl

    piszecie ze nie ma GPS-u a na stronie nokii podane jest ze posiada aplikacje nokia maps. wiec jak to jest?!

  • 0

    193. ~WE24  2010-12-18 22:30:08  host: 87-205-247-184.adsl.inetia.pl

    Polecam. Telefon miażdży E71 powagą swojego wyglądu. Elegancka czerń z chromowaną obwódką nawigacji, qwerty, wielki wyświetlacz, JACK 3.5 pod który podpinam Koss`y Porta Pro i cieszę się super jakością muzyki dzięki aplikacji JUKEBOX na symbiana. Dźwięk z Tymi słuchawkami i jukebox`em - M A S A K R A . Do Tego WI-fi i super wielki ekran. Zrobiłem sobie skrót klawiszowy, którym szybko wchodzę w ustawienia wyboru 3G/GSM, gdy odpalam operę do szybkiego netu - dzięki czemu oszczędzam baterię. Telefon mam roczny po ojcu, kupiłem oryginał baterię w blistrze, sformatowałem wg przepisu gazety PC Format dla baterii poly i bateria trzyma mi 9 dni !! na czuwaniu. Każdy, kto gada, że bateria trzyma 3-4 dni to Pie.rdo.ła / PS. E71 w Tej wersji ze srebrnym panelem i szarymi klawiszami wygląda pedalsko, bezpłciowo, a cała srebrna - kobieco. E63 to niezawodny, ultra uniwersalny, męski, biznesowy telefon, a do Tego 5-zakresowy ! (850,900,1800,1900,2100) ..i jeszcze jedna ważna rzecz - E63 ma HSCSD ! E71 nie ma. (Jeśli korzystamy z Taniego netu Blueconnecta, czy Play - ważna sprawa ze względu na "szybką" alternatywę dla umts (brak zasięgu 3g, czy edge nie zmusza nas do korzystania z mulastego gprs, możemy korzystać z HSCSD i cieszyć się zadowalającą szybkością, Ha ! :P) Zakup E71 jest kompletnie bezcelowy. Tempo dzisiejszego postępu i ruchu na półkach salonowych nakazuje wybrać coś niedrogiego, co nam się bardzo spodoba, bedzie żywotne i posiada funkcje, które wystarczą na zawsze. 8GB dla normalnego człowieka to pojemność, która wystarczy na wiele lat. Dzisiaj wystarczy odbiornik gps na usb za 70zł i można na netbooku albo laptopie korzystać z wielu nawigacji, a nie paprać się z nokiowską Ovi mapą, która ma błędy numeracji i żre baterię.

  • 0

    194. ~Asik  2011-01-03 22:49:54  host: evv198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zgadzam się z przedmówcą - bateria wytrzymuje nawet do 8-9 dni przy mało intensywnym korzystaniu. Jedyną wadą tego telefonu jest dość częste łapanie "zawiech", nie pomogło wgranie nowego softu. Kocham ten telefon odkąd okazało się, że bez żadnego uszczerbku przeżył utopienie. Wystarczyło go rozkręcić i wysuszyć i telefon jest jak nowy.

  • 0

    195. ~martynaa  2011-02-19 14:12:05  host: bin18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie: czy jest to telefon wyłącznie biznesowy? Czy jeśli chce go miec dla siebie na codzień, będzie przytłaczało mnie zbyt dużo jego funkcji?

  • 0

    196. ~7dc7  2011-02-19 22:20:10  host: public-gprs104296.centertel.pl

    Mam ten telefon około 8 miesięcy , jest super bateria wytrzymuje mi około 3/4 dni ale używam wifi, internetu sieciowego, niebieskiego zęba(bluetooth),i cały czas pisze email, sms, itd. Napewno ta Nokia jest warta swojej ceny. Gorąco polecam ten telefon, qwerty sprawia sie znakomicie ,polecam go także młodszym użytkownikom napewno spełni wasze wymagania.

  • 0

    197. ~sara  2011-03-17 22:00:33  host: 89-72-94-81.dynamic.chello.pl

    Używam telefonu pół roku. Przy codziennym korzystaniu z sieci Wi-Fi, bluetooth'a, słuchania muzyki, dzwonienia i sms-owania bateria trzyma równy tydzień. Nie zawiesza, nie trzeba czekac na uruchomienie procesów. Menu bardzo czytelne, 2 ekrany, możliwość zaprogramowania wielu klawiszy, aktywne klawisze wyboru, dużo skrótów, komendy klawiaturowe, proste zarządzanie danymi, odporna obudowa. Doskonała klawiatura qwerty i wysoka jakość zdjęć mimo 2 Mpix. Bogactwo wyboru aplikacji z Ovi. Dodałabym tylko oddzielny klawisz regulacji głośności i skróty numeryczne. Gorąco polecam ten "myślący telefon"

  • 0

    198. ~Olok  2011-04-20 15:41:07  host: public73543.cdma.centertel.pl

    Są podróby tego telefony?

  • 0

    199. ~xyz  2011-05-03 18:07:33  host: user-188-33-210-11.play-internet.pl

    to ja mam inne zdanie o tym telefonie... 5 x w serwisie NOKIA i dalej nawala !! serwis kompletnie nie umie sobie poradzić z usterką !! słaba jakość rozmów dźwięk przytłumiony to tylko najbardziej dokuczliwe problemy... NOKIA to nie ta NOKIA co kiedyś.. szkoda bo byłem wierny tej marce .. do dziś !!

  • 0

    200. ~dur007  2011-05-30 22:24:09  host: ccm201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Polecam wszystkim, ten telefon to nie zabawka, wykonanie, niezawodność, wifi, przeglądanie neta to IDEAŁ. PS Tę opinię napisałem właśnie z mojej E63.

  • 0

    201. ~_gm  2011-06-14 23:43:22  host: 77-254-207-45.adsl.inetia.pl

    Witam. Jak jest w tym modelu z jakością rozmów? Jedni piszą, że są przytłumione i niewyraźnie słychać rozmówcę, a inni, że dobrz. Czy mógłbym prosić jakiegoś użytkownika o wypowiedź? Będę wdzięczny. Pozdrawiam

  • 0

    202. ~hens  2011-06-27 07:34:05  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    @201 Jakość rozmów jest idealna. Głośność w trakcie rozmowy reguluje się cztero kierunkowym chromowanym klawiszem(prawo lewo) Przytłumione dźwieki słychać jak ktoś przełoży ucho do ekranu a nie do głośniczka na samej górze obudowy ;-) Po 2,5 roku użytkowania nadal polecam ten fonik.Obudowa w znakomitym stanie. Z nowym softem wgranym w serwisie w pierwszym miesiącu użytkowania, do dzisiaj nie zawiesił mi się ani razu. Aparat 2 Mpix przy zachmurzonym niebie robi nawet przyzwoite zdjęcia(oglądane na komputerze), i nie lubi dużych kontrastów oświetlenia !

  • 0

    203. ~Berry  2011-07-01 12:43:42  host: afgr149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka. Zastanawiam się nad wymienieniem telefonu samsunga Z370 na tą właśnie nokię N63. I nie wiem czy to dobry pomysł.Telefon musi być szybki, nie może się zacinac i nie może trafić do serwisu bo mój przedostatni telefon Samsung J600E był w naprawie 3 razy... :/ i jak to mama osądziła nie szanuje telefonów -.- No ale co ja miałam zrobic jak klawisze nie działały lub cos to kilka razy wylądował na ścinie na asfalcie itd ;p No ale wracając do Nokii... jak myslicie warto kupić ten telefon bo po przeczytaniu waszych komentarzy byłam na tak, lecz też niektórzy piszą ze się strasznie zacina i nie doradzaja kupna tego telefonu... Juz nie wiem co mam zrobic. Więc baaaardzo serdecznie bym prosiła abyście mi doradzili czy warto... :)

  • 0

    204. ~Daro5  2011-07-20 22:29:15  host: bbservice84.mmpnet206.tnp.pl

    jak to nie dodali przecież gniazdo słuchawkowe jest 3,5mm tylko wejście pod ładowarke ma 2,5mm

  • 0

    206.  2011-08-06 18:51:13

    Osobiście polecam ten telefon, ponieważ użytkuję go już ponad rok i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. A jeśli chodzi o aplikacje to można znaleźć na niego dużo fajnych gier i użytecznych aplikacji więc nie powinien się nudzić.

  • 0

    207. ~xxxgosiaxxx  2011-08-15 20:36:15  host: z_kr-do-comp-serwis.kr.pl

    a czy jest możliwość wymiany zniszczonej obudowy telefonu? i ile to ewentualnie by kosztowało?

  • 0

    208. ~Gosia  2011-10-08 12:54:59  host: 078088002094.bialystok.vectranet.pl

    czy z tego tefony mozna korzystac z wifi? i czy dzialaja takie strony jak facebook i youtube? Bardzo prosze o odpowiedz

  • 0

    209. ~Patrykocz  2011-11-20 18:38:15  host: 91.218.156.250

    Telefon posiadam już od ponad roku i jestem z niego w pełni zadowolony. Posiada Wi-fi, nie zacina się, można na nim instalować przydatne aplikację. Polecam użytkownikom, którzy szukają biznesowego telefonu, którym nie zależy na aparcie. Telefonu nigdy nie naprawiałem, jest bez awaryjny, odporny i nie gubi zasięgu.Jakość rozmów super. SMS pisze się na nim o wiele szybciej, niż w dotykowych telefonach, czy też ze zwykłą klawiaturą.

  • 0

    210. ~Przemko  2012-01-09 19:13:22  host: edd168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam już ten telefon prawie 3 lata. Nokia warta polecenia. Upadł kilka razy, korzystam z wifi, piszę sms, dzwonię, a bateria nadal dobra! telefon nie do zdarcia.

  • 0

    211.  2012-01-13 12:57:48

    Telefon ten posiadam od około 2 lat. Miałem wiele telefonoów (około 20). Mimo tego, że od jego premiery upłynęło około 3 lat, jest on nadal świetny. Ktoś powie, że wadą jest symbian itp. Ja nie narzekam. Nie potrzebne mi są bzdurne programiki androidowskie, tak naprawdę nieprzydatne w większości do pracy. Telefon jest świetny pod każdym względem. Jakość rozmów przyzwoita, pisanie sms-ów to bajka. Wifi śmiga, łapie sygnał a najlepsze to to, że tel. pyta się czy połączyć przez wlan, czy też przez inne łącze. Po prostu nie pożera kasy, przy łączeniu z netem. NO I BAJECZNA BATERIA- U MNIE NADAL TRZYMA OKOŁO TYGODNIA. Można go ustawić pod siebie, skrótami klawiszowymi. Np.chcesz włączyć bluta to wciskasz gwiazdkę i przytrzymaj 3 sekundy. Tak samo go wyłączysz. Tryb cichy tak samo przytrzymaj krzyżyk. Sms chcesz wysłać lub odebrać wciśnij ramkę w lewo i jesteś w sms-ach. Chcesz do kogoś zadwonić a nie chcesz wchodzić w kontakty- po prostu z klawiatury fizycznej wklep z palca 2-3 pierwsze litery kontaktu i gotowe. Pakiet biurowy w pełni edytowalny- czyta e-booki, możesz powiększyć, pomiejszyć czcionkę. Ja osobiście czytam z niego książki (mam ich na karcie pamięci chyba 20, do tego przepisy kulinarne). Jak coś robię w kuchni, to mam otwartą aplikację z przepisami kulinarnymi i podglądam z telefonu dany przepis i robię pizzę czy też inne potrawy. Latarka świetna, mocno świeci, nawet w dzień intensywne światło. Odtwarzacz muzuki przyzwoity, tylko trzeba dokupić sobie słuchawki lepszej firmy, bo te w zestawie to słabe. Karta pamięci do 32 Gb obsługuje. Filmy można oglądać po skonwertowaniu do Mpeg4 (oszczędzasz miejsce na karcie pamięci na przykład z 700 Mb do 110 Mb. Biorąc pod uwagę jego możliwości i to że on ma już około 3 lat od premiery, jest to cały czas świetny fon,telefon ten jest stabilny, solidnie zbudowany (ile razy mi upadł na chodnik, bruk i nic mu nie jest). Polecam bo warto.

  • 0

    212. ~DanaDrako  2012-02-05 20:36:59  host: 178-36-126-99.adsl.inetia.pl

    Telefon godny polecenia. Po ~3 latach użytkowania bateria trzyma kolo tygodnia. Telefon nie wiesza się, nie zamula, zawsze reaguje na każdy przycisk. Pełno programów i gier w OVI store. Jeśli ma się czas i chęci można wrzucić stare gry z pod dos'a takie jak doom2, duke nuke'm 3D, Raptor itp (działa również DOSBox); można też znaleźć emulatory starszych konsol jak np. Pegazus i grac w oldschool'owe gry. Sporą zaletą tego telefonu jest wgrana pełna wersja Offica, rozbudowany kalendarz oraz niezwykle wygodna klawiatura QWERTY po której ciężko mi się przerzucić na na inną. Minusem może być brak kabla USB w zestawie oraz aparat bez trybu makro (mam świadomość iż seria E telefonów nokia to telefony biznesowe, ale sądzę że przydała by się funkcja makro w aparacie). Polecam

  • 0

    213. ~Użytkownik -X-  2012-03-11 23:04:22  host: aafb33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moja E63 ma 2 lata, bateria trzyma 6-7 dni, nie wiesza się, wi-fi super. Wcale nie jest taka duża a klawiatura qwerty jak dla mnie jest mega wygodna.

  • 0

    214. ~Woju  2012-08-14 00:11:22  host: 94.42.251.22

    Telefon posiadam od ponad roku. Kupiłem go razem z silikonowym etui. Wydaje mi się, ze był to celowy zabieg poprzedniego właściciela - po ściągnięciu etui tylna klapa wydaje się byc bardzo słabo zaczepiona i ma tendencje od zaczepiania sie o części garderoby. Silikonowe etui rozwiązuje jednak ten problem ;) minusem telefonu jest również kiepskiej jakości aparat foto. Poza wyżej opisanymi przypadłościami, nie odkryłem w telefonie żadnych wad. Bateria trzyma długo, symbian działa dośc szybko. Niezastąpiona jest latarka, radio, WiFi. 6 bardzo funkcjonalnych przycisków dostępu - działają na naciśnięcie i przytrzymanie. Daje to więc 12 funkcji telefonu dostępnych najszybciej jak sie tylko da. Dodatkowo jak to w symbianie, skróty do 6 aplikacji dostępnych z pulpitu. Do menu telefonu wchodzę tylko w celu zmiany ustawień - pozostałe funkcje telefonu dostępne są z klawiszy dostępu i pulpitu. Klawiatura QWERTY do opanowania w tydzien - po miesiącu pisze juz bez patrzenia. Opera spisuje się wyśmienicie. Bez wiekszych problemow da sie ogladac filmy RMVB z lektorem - nawet podczas jazdy rowerkiem na siłowni ;)

  • 0

    215. ~telefonkoks  2013-02-04 00:11:18  host: dss239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chce go kupic oplaca mi sie? obecnie mam nokie 5220 express music i chce ją wymienic na ten fonik za bardzo niską cenę ( od kolegi) :P bardzo mi sie podoba wifi i qwerty dlatego ja kupuje nie znam jej jeszcze dlatego pytam jakie wady i zalety :)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet