Nokia E61i - opinie
Telefony Nokia Nokia E61i Opinie o Nokia E61i

Nokia E61i

w sumie: 109
  • 0

    1.  2007-02-12 16:28:12

    no całkiem ciekawy fon

  • 0

    2. ~  2007-02-12 20:37:52  host: agy131.internetdsl.tpnet.pl

    naprawde dali gorszy wyswietlacz niz w starszej wersli? dobrze ze foto jest

  • 0

    3. ~Math  2007-02-14 13:25:01  host: ejc122.internetdsl.tpnet.pl

    Oho moj kumpel się doczekał aparatu w tejk nokii.

  • 0

    4. ~tata  2007-02-17 11:50:53  host: edn242.internetdsl.tpnet.pl

    2- z czym gorszy wyswietlacz ?

  • 0

    5. ~  2007-02-25 02:21:44  host: 83.238.57.246

    Aparat fotograficzny (param.) 2 Mpix, wideo !!!!!!!!!! wkońcu !!!!!!! dla mnie telefon mazenie ( e60 było dobre, ale nie miało aparatu, a mi sie czesto przydaje :) pozdro

  • 0

    6. ~Krystiano  2007-02-28 17:02:00  host: kw6.zory.msk.pl

    Dokładnie. Nokia E61 to cudny tel. i takze sie wrescie doczekalem na model wyzszy czyli z aparatem :) i napewno go zamienie na E61i. Odliczam dni...

  • 0

    7. ~PRZEMUŚ  2007-03-02 18:59:06  host: host-111-189.users.media-isp.net

    zajebisty telefon xD jak wyjdzie na rynek bede ja mial xD pozdrowionka:)

  • 0

    8. ~mooshla  2007-03-10 22:19:08  host: g157.zicom.pl

    a gdzies w artykule na onecie jest taki tylko ze "prototyp" takiego tyle ze z aparatem 3.2 i druga kamera do video polaczen. Wiec ten to jakas "przejsciowka". Mam e61 i czekam na tego kozaka.

  • 0

    10. ~so  2007-03-16 23:15:19  host: acph118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    SAM JESTEŚ TRAKTOR!!! telefonik git, na to czekałem :D

  • 0

    11. ~PTZ  2007-03-17 17:12:45  host: xdsl-3424.walbrzych.dialog.net.pl

    spoko, tylko gdzie można kupić to cudo ???

  • 0

    12. ~z@j@c  2007-03-21 11:38:25  host: public-gprs92.centertel.pl

    Przepraszam ale co za znawcy pisza ze ten model e61i ma gorszy wyswietlacz od e61... Oba maja rozdzialke 320x240 i 16mln kolorów... Poczytac troche a nie zmyslac...

  • 0

    13. ~dascom  2007-03-24 11:42:34  host: aatb143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja tez sie nie moge doczekac kiedy bedzie dosteopny... odrazu kupie :-) uwielbiam ten telefon, a to ze sie smieja ze z kalkulatorem chodze to mnie to wali !!! idealny telefon zpelna klawiatura, nie wiesza sie i nic sie z nim nie dzieje tomtom smiga na nim jak marzenie a i filmy mozna sobie obejzec :-))) e61i - super ze ma aparat i ze zmienili joya :-) to polepszy i tak juz super funkcjonalnosc. A co do kamery (videokonferencji) czy ktos z tego u nas korzysta :-) kochani jeszcze kilka lat minie zeby to dobrze hulało ... pozdrawiam

  • 0

    14. ~PRzeMO  2007-03-25 08:58:07  host: 2.174.unknown.vectranet.pl

    Telefon fajny ale duzym minusem jest brak RADIA !!! :( i to jest powod dla ktorego nie kupie tego telefonu :( lubie sluchac radia

  • 0

    15. ~cih997  2007-03-25 13:42:47  host: awh242.internetdsl.tpnet.pl

    @PRzeMO Radio to nie problem, wystarczy Ci zwykły zestaw słuchawkowy z radiem na PopPort, np. na allegro za 20zł. Ewentualnie jak dasz parę złotych więcej masz oryginalny zestaw Nokia HS-2R - radyjko z wyświetlaczem i możliwością manualnego strojenia - wypas 8) No i pobiera moc z telefonu a nie z bateryjki jak te tanie. A co do Nokii E61i to oprócz aparatu, zmiany dżojstika i kilku przycisków ma również bardziej dopracowany system operacyjny, np. lepsza obsługa diody LED którą można ustawić żeby świeciła np. jak dostaniemy smsa (w E61 działa TYLKO kiedy dostanie się maila). Ciekawy fon ale E61 i tak wymiata 8)

  • 0

    16. ~cih997  2007-03-25 14:08:31  host: awh242.internetdsl.tpnet.pl

    @PRzeMO Radio to nie problem, wystarczy Ci zwykły zestaw słuchawkowy z radiem na PopPort, np. na allegro za 20zł. Ewentualnie jak dasz parę złotych więcej masz oryginalny zestaw Nokia HS-2R - radyjko z wyświetlaczem i możliwością manualnego strojenia - wypas 8) No i pobiera moc z telefonu a nie z bateryjki jak te tanie. A co do Nokii E61i to oprócz aparatu, zmiany dżojstika i kilku przycisków ma również bardziej dopracowany system operacyjny, np. lepsza obsługa diody LED którą można ustawić żeby świeciła np. jak dostaniemy smsa (w E61 działa TYLKO kiedy dostanie się maila). Ciekawy fon ale E61 i tak wymiata 8)

  • 0

    17.  2007-04-12 21:31:50

    To chyba będzie następca mojego Compact'a :)

  • 0

    18. ~cezek  2007-04-23 20:48:08  host: cdf180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moim zdaniem zarąbisty fon a wygląd ,rozmiary i waga to kwestia gustu.Ja lubie czuć telefon w kieszeni a przecież duże rozmiary to również kwestia jakże przydatnejklawiatury qwerty lubie czuć i czuje

  • 0

    19. ~QbaP  2007-04-24 11:36:42  host: 194.169.127.253

    No piękne cacko ale mój stary (mam go już 3 miesiące) E61 też wymiata!!! :) Poczekam roczek i kupię sobie następcę E61i (pewnie jakiś Xi ;)) Ciekawe co będzie miał?

  • 0

    20. ~  2007-05-08 16:55:52  host: cez250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co do "sa" widać że się gówno znasz na telefonach, a jak się nie znasz to się niewypowiadaj i nie obrzydzaj innym

  • 0

    21. ~  2007-05-08 16:57:49  host: cez250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przemo nie kupować telefonu z powodu braku radia to lekka przesada

  • 0

    22. ~LONGER  2007-05-10 20:56:12  host: alk234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon cudny,mialem niedawno e61 i byla super t klawiatura naprawde jest boska po przejsciu na n73 mialem prlemy z pisaniem esek :pp APARAT TO JEDYNA RZECZ OPROCZ DOBREJ JAKOSCI MP3 KTOREJ MI BRAKOWALO W E61. patrze ze ma duzo funkcji muzycznyh siec mp3 powinny grac lepiej niz w e50 :pp

  • 0

    23. ~MoDoc  2007-05-14 07:55:31  host: nsagate.nsa.gov.pl

    Wreszcie poprawili go o ten nieszczęsny aparat. Telefon do kupienia bezwarunkowo.

  • 0

    24. ~,,,,  2007-06-17 17:13:30  host: aahh60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mi sie nie podoba. ja za jakis czas bedę szczęsliwą posiadaczką Noki E90 . ^^ E90 to jest cacko .

  • 0

    25. ~kowal  2007-06-27 19:33:35  host: nat-mi2.aster.pl

    Witam:) telefonik E61i ma się niebawem pojawić w sprzedaży w sieci ERA .... kiedy dokładnie nie wiem ale skończyły się E61 i .... ma się pojawić E61i ...pozdr:)

  • 0

    26. ~alex  2007-06-28 17:17:49  host: 212.160.172.70

    Wydaje mi sie, ze telefonik jest tez do kupienia w mSzopie:) No to kto pierwszy....czas start...

  • 0

    27. ~alex  2007-06-28 17:35:13  host: 212.160.172.70

    Wydaje mi sie, ze telefonik jest tez do kupienia w mSzopie:) No to kto pierwszy....czas start...

  • 0

    28. ~dodo  2007-07-07 14:19:51  host: babilon.nat.student.pw.edu.pl

    Czolem, mnie zwodza juz prawie 3 miesiace ze nibawem e61i pojawi sie w ERA. Powoli przestaje im wierzyc. Ale nie mam zbyt wielkiego wyboru bo zaden z operatorow nie sprzedaje tego tel a w Nokii jest troche za drogi. Mam pytanko, czy ktos korzystal z oferty mobileplanet.com, tam kosztuje z transportem do Polski 490 dol?

  • 0

    29. ~balcer  2007-07-26 21:41:35  host: host-81-190-123-61.gdynia.mm.pl

    a jak dzwięk w noki e61i do czego porównać miałem nokie 6233 dzwięk rewelacjia myśle że nie jest taki super ale jak opinie napiszcie

  • 0

    30.  2007-08-02 17:47:00

    Sierpień już jest a E61i w Erze jak nie było tak nie ma... :-((((

  • 0

    31. ~  2007-08-04 01:22:44  host: acqw228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik swietny ale nie wiem gdzie sie gry wgrywa

  • 0

    32.  2007-08-06 12:08:08

    a na telepolis mial byc test i jak nie ma tak nie ma

  • 0

    33. ~operatpre  2007-09-11 19:47:07  host: ckw170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siema, w swoim dorobku posiadałem już takie telefony jak: k700, k750, w850, k800i, v3x, 6288,n80 ostatnie moje zabawkito n73 - bardzo dobry tel w sumie to nie zauważam w nim wad tylko doskwiera brak wi-fi bateria bardzo dobra 3 dni trzyma spokojnie, n95- porażka po niecałym miesiącu duże luzy bateria to porażka czy się coś robi czy nie bateria trzyma niecały dzień do tego jeszcze przesuwający się slider w kieszenie bleeh pozbyłem jej się dopóki nie staniała (szczerze mówiąc to nie wiem co to by był za szrot po pół roku używania?_. Teraz zakupiłem e61i i przyznam że na coś takiego czekałem całe życie :-)Bije wszystkie na łeb (no może oprócz e90) bateria trzyma spokojnie 4 dni dziennie piszę ok 30sms,10-15 min dzwonię i 20 min pykam na necie przy włączonym wifi do tego ten wyświetlacz super sprawa bez problemu można przeglądać strony, czytać maile czy też redagować. Nokia e61i jest świetnym telefonem dla ludzi z klasą czego nie można powiedzieć o telefonach firmy se.

  • 0

    34.  2007-09-19 13:40:53

    Na allegro pojawiły się pierwsze z ery. Będzie tak jak z e61 z simlockiem na ere tanie a pozostałe 300zł drożej...

  • 0

    35.  2007-09-23 13:03:15

    Juz jest test :)

  • 0

    36.  2007-09-26 21:08:59

    A czy ona bedzie dostepna w orange?

  • 0

    37. ~ernest  2007-10-01 03:53:49  host: abuf77.neoplus.adsl.tpnet.pl

    PYTANKO: Czy e61i jest równie odporna na upadki jak e61? Mam e61 beton i asfalt - ZERO PROBLEMóW!! Nie mogłem w to uwierzyć, ale marzenie się spełniło :) Pytam więc, czy e61i jest równie solidna, bo budowę ma inną.. Dzieki z góry.

  • 0

    38.  2007-10-15 21:20:05

    witam, chce za kilka dni kupic ta nokie. glownie do korzystania z WiFi. czy wygodnie obsluguje sie wyswietlacz podczas przegladania netu. teraz mam palma z dotykowym i jest super, a nie wiem jak to dziala w E61i. z gory dzieki za info

  • 0

    39. ~SK  2007-10-17 11:16:12  host: 245.85-237-189.tkchopin.pl

    Witam. Do pitzet: wyświetlacz w E61i nie jest dotykowy, poruszać się po stronie można kursorem, który jest całkiem wygodny.

  • 0

    40. ~Pirania  2007-10-18 12:02:26  host: awt215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Za kilka dni (ok.2 tygodnie) chyba stanę się użytkownikiem E61i w chwili obecnej używam E50 jest OK, Mam prośbę do użytkowników E61i by Sprawdzili czy w tym telefonie można w trakcie edycji plików *.xls arkusz kalkulacyjny exela wprowadzać z klawiatury cyfry i przeliczać,

  • 0

    41.  2007-10-18 12:37:01

    Obecnie jestem użytkownikiem aparatu Nokia E50 jest OK ale być może za dwa tygodnie będę posiadaczem E61i mam pytanie. Proszę o odpowiedź tekstem otwartym (czytałem już kilku opinii i opisów technicznych ale w każdej opis jest niepełny i nie dokładny) czy w tym telefonie można edytować pliki *.doc i *.xls ALE edycia ma polegać na tym by korzystając z pełnej klawiatury jaką udostępnia telefon w pliku *.doc można było dopisywać lub kasować tekst, a w plikach *.xls wprowadzać cyfry tworzyć proste formuły i w konsekwencji przeliczać cały arkusz po wprowadzonych zmianach.

  • 0

    42. ~stano0  2007-10-20 11:23:18  host: static-62-233-163-126.devs.futuro.pl

    Pytanie do użytkowników e61i: jaka jest wielkość czcionki w porównaniu do e65 i N73? Czy można ją powiększyć jeżeli jest taka sama jak w powyżej nazwanych telefonach? Tylko to mnie powsttrzymuje przed zakupem a nie mam czasu sprawdzać tego w salonie biorąc tel. do ręki. Proszę o info

  • 0

    43. ~Everlast  2007-10-24 15:47:16  host: chello089078191151.chello.pl

    Telefon ma zostać dostarczony do mnie w przeciągu 7 dni, więc napisze krótka recenzje z punktu widzenia zwykłego usera. Pozdrawiam.

  • 0

    44. ~sensai  2007-10-30 00:07:43  host: hgj116.internetdsl.tpnet.pl

    Miałem SE P900(wyświetlacz nawalił), Nokie N70(płyta główna nawaliła)i posiadam Nokie 9500 (zawiasy nawalają) a teraz mam te cudo E61i. Solidna obudowa i wszystkie biurowe bajery.Po prostu MINI LAPTOP.

  • 0

    45. ~sebahuana  2007-11-04 20:20:46  host: acd5d878.ipt.aol.com

    mam ten telefonik i nie narzekam.Co prawda aparat nie zachwyca ale też i nie jest aż tak zły by dla niego nie kupować tej zabawki.Może ktoś powie mi jak ustawić tapetę na cały pulpit?Może znacie jakiś programik?

  • 0

    46. ~  2007-11-10 12:11:17  host: ip-157-25-235-246.multimo.gtsenergis.pl

    Kto mi powie z jakimi kartami ten telefon współpracuje. Chodzi mi o pojemność maksymalną. Chciałem w niego "wrzucić" 4 lub 6gb ale nie wiem czy obsłuży taką.

  • 0

    47. ~  2007-12-15 16:54:46  host: etm206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    obsługuje max 2gb, informacja ze strony nokii

  • 0

    48.  2007-12-21 17:48:43

    sam czaję się na ten telefon i na razie wygrywa...a jego konkurentem jest SE P1i, ale jak ktoś mi powiedział P1i, nadaje się do spokojnej pracy w domu a nie w terenie

  • 0

    49. ~kasiaczek  2007-12-26 00:25:55  host: staticline10610.toya.net.pl

    radio mozna sciagnac z net i zainstalowac, mam pytanie jak zrobic c alkowity format telefonu?

  • 0

    50. ~Majki  2008-01-16 15:22:40  host: eeo186.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilku dni i generalnie jestem zachwycony. Mam prośbę, czy mógłby ktoś podać jakiś adres do strony z programami jakie można zainstalować na tym telefonie, szukam i szukam, ale znaleźć nie mogę jakieś dobrej strony, która by mi odpowiadała. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

  • 0

    51. ~mikus  2008-01-19 22:03:16  host: 87-205-232-110.adsl.inetia.pl

    Do majki strone jaką znam to mobile9.com tam są programy

  • 0

    52. ~st3rniak  2008-02-08 22:45:57  host: 213.199.197.114

    Z tego co wiem to jest to telefon nie fajny, mialem go i co prawda nie byl zly (tylko te rozmiary) wybralem teraz N95 przy tej roznicy wymiarow i mozliwościach N95, E51i to nie potrzebna nikomu sciamka...

  • 0

    53. ~michal  2008-02-09 12:01:04  host: 80.54.5.208

    powiem tak.. bateria.. przy maxymalnym wykorzystywaniu telefonu dziala minimum 4 dni ! a reszta.. coz.. miales zwykla e61 ? jesli tak to pewnie znasz jej wszystkie wady.. i pomysl sobie teraz ze w e61i te wszystkie wady wyeliminowano.. wszyzstkie! dodatkowo dodali mase nowych bajerow.. poprostu kozak telefon ;]

  • 0

    54. ~PawcioJaro  2008-02-21 09:55:21  host: fie54.internetdsl.tpnet.pl

    Jeśłi chodzi o telefon, to właśnie na niego czekam. Od kilku lat używam tylko Nokii z Symbianem, dlatego że daje niemal nieograniczone możliwości... Jeśi szukacie programów do tego modelu to szukajcie na Symbiana 3 generacji, np. na portalu www.dotsis.com tam jest cała masa programów. Telefon typowo biznesowy, do zadań specjalnych. Dlam mnie wszystko w nim pasuje, a jak nie będzie pasować to można coś w sofcie porobić. Jedynie czego można żałować, to tego że nie ma kamerki do wideo rozmów, w tej klasie telefonów powinien być, bo jest przydatny, zamiast jechać na spotkanie, można porozmawiać przez wideo-rozmowę :) Ogólnie daję mu najwyższe oceny. Pozdrawiam użytkowników E61i

  • 0

    55. ~NokiaFan  2008-02-26 22:11:10  host: ccm67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do wszystkich co sadza ze ten telefon jest do bani! Ten telefo nie ma wygladac ale ma dzialac! Przypatrz sie ile on ma funkcji! Same zalety! Wyglad przy takim czyms to nic!

  • 0

    56. ~rabarbar  2008-03-06 14:15:18  host: atu66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i co dalej nie ma go w żadnej promocji...trzeba bedzie brac e51...choc ten maly wyswietlacz przy ogladaniu internetu...

  • 0

    57. ~FAN  2008-03-14 11:43:36  host: d83-182-162-253.cust.tele2.be

    To kompletna cegła, jest za duży i zbyt ciężki, łatwo go można zgubić, lepszy już jest NOKIA N95-1, ma więcej funkcji w tym GPS & WLAN jak wygląda tak i działa hahaha, lipa fon

  • 0

    58. ~serwer  2008-03-16 21:31:52  host: public-gprs86665.centertel.pl

    zawsze wydawało mi sie,że łatwo zgubic mozna coś lekkiego i małego no ale.... wczesniej uzywałem E61, teraz mam E61i i jest super.Korzystam z WLANu, GPSu, edytuje i tworze dokumenty.W mojej firmie pracujemy ze wsparciem neta, wiec telefonik jest nieodzowny.Czasem kiedy niecierpliwie kaze mu wykonac kilka czynności naraz głupieje i wiesza się,ale kiedy daje mu pomyślec troszke, to nie przysparza kłopotów.NAJWAZNIESZJE W NIM TO KLAWIATURA QWERTY JAKIEJ NIE MAJA ZADNE N95 I INNE.Ogólnie super telefon!!!!!

  • 0

    59. ~adam181  2008-03-21 12:27:00  host: cwb162.internetdsl.tpnet.pl

    Chyba sobie sprawie ten telefon:)

  • 0

    60. ~  2008-04-03 14:57:11  host: st-christophers-school.adsl.altohiway.com

    mam e 61i i stwierdzam ze nic lepszego miec nie mozna super telefonik:)

  • 0

    61. ~loras  2008-04-23 20:12:23  host: tomasz.lorek.net.autocom.pl

    pierwsza nokia która mi się spodobała wczoraj jeszcze zakupiłem GPSa za 135zł i jest urządzeniem kompletnym Idealny do biura a zarazem duuuże możliwości multimedialne. POLECAM

  • 0

    62. ~cristof  2008-05-02 18:01:02  host: 78.149.212.65

    mialem rozne telefony potem smartfony i musze przyznac, ze ten jest zdecydowanie najblizszy idealu

  • 0

    63. ~  2008-05-08 10:59:55  host: f143-054.opera-mini.net

    Witam! Telefonu używam juŻ ponad 2 miesiące. Co mogę powiedzieć. Ten telefon nie jest dla dzieci i młodzieży. Pewnie nie podoba Wam się że nie jest wizualnie taki bajerancki jak N95. Klasa telefonu i wygląd wskazują że telefon służy do pracy, nie do zabawy. Choć nie uważam że jest gorszy od innych modeli nokii, bo przecież ma wszystko: mp3, video, zdjęcia (co prawda tylko 2 mpx, ale już coś), wlan, świetny wyświetlacz, super wygodna klawiatura i elegancki wygląd, cienka obudowa czego np. nie można powiedzieć o N95, przecież on jest gruby, a niektórzy mówią że E61i to cegła. Kto nie widział niech się nie wypowiada. Polecam ten telefon tym, którzy cenią sobie solidne wykonanie, niezawodność, możliwość pracy poza biurem, bo na tym sprzęcie nie będzie z tym problemu. Tel. bez problemu współpracuje z kartą 2 GB. Pozdrawiam

  • 0

    64. ~dgim  2008-05-20 23:31:45  host: chello089077158063.chello.pl

    powaznie przymierzam sie do tego telefonu, powiedzcie mi czy jest mozliwosc wgrania nowszej wersji Symbiana chociaz 9.2 ? czy na pewno nie da sie obejsc ograniczenia 2gb ? opcja prozaiczna, trywialna, ale czasem na wifi odpale pewnie youtube, nigdzie nie moge znalezc takiej probki - i kolejna sprawa z wifi, jako, ze telefon ma malutka pamiec wewnetrzna, a karta microSD zapewne nie za duzy transfer - czy nie bedzie cielo przy streamingu ? obawiam sie o to troche tym bardziej, ze nie ma tu zadnej implementacji akceleracji 3D, a procek tez nie za szybki jest ponad 200MHz raptem zdaje sie

  • 0

    65. ~dgim  2008-05-21 00:58:55  host: chello089077158063.chello.pl

    powaznie przymierzam sie do tego telefonu, powiedzcie mi czy jest mozliwosc wgrania nowszej wersji Symbiana chociaz 9.2 ? czy na pewno nie da sie obejsc ograniczenia 2gb ? opcja prozaiczna, trywialna, ale czasem na wifi odpale pewnie youtube, nigdzie nie moge znalezc takiej probki - i kolejna sprawa z wifi, jako, ze telefon ma malutka pamiec wewnetrzna, a karta microSD zapewne nie za duzy transfer - czy nie bedzie cielo przy streamingu ? obawiam sie o to troche tym bardziej, ze nie ma tu zadnej implementacji akceleracji 3D, a procek tez nie za szybki jest ponad 200MHz raptem zdaje sie

  • 0

    66. ~dgim  2008-05-21 10:09:42  host: fdx114.internetdsl.tpnet.pl

    zastanawiam sie nad tym telefonem, w konsekwencji mam kilka pytan : - jest mozliwosc wgrania nowszego Symbiana chocby 9.2 ? - jaki w koncu jest procek, ~230MHz gdzies wyczytalem, jako, iz nie jest to duzo, do tego ramu wewn malo jest tylko 60mb a odczyt z karty jest lepszy badz gorszy w zaleznosci od modelu karty i brak akcelracji grafiki - jak chodzi streaming poprzez WIFI ? youtube na przyklad, nie tnie sie ? obawiam sie, iz bedzie jednak cielo - na pewno nie ma mozliwosci podpiecia karty 4gb ? mialem podobna sytuacje w lustrzance Pentax K100D - ktory wyszedl mniej wiecej w tym samym czasie co E61i - po wgraniu firmware'u nowego sdhc chodzi pieknie

  • 0

    67. ~dgim  2008-05-21 11:11:16  host: fdx114.internetdsl.tpnet.pl

    zastanawiam sie nad tym telefonem, w konsekwencji mam kilka pytan : - jest mozliwosc wgrania nowszego Symbiana chocby 9.2 ? - jaki w koncu jest procek, ~230MHz gdzies wyczytalem, jako, iz nie jest to duzo, do tego ramu wewn malo jest tylko 60mb a odczyt z karty jest lepszy badz gorszy w zaleznosci od modelu karty i brak akcelracji grafiki - jak chodzi streaming poprzez WIFI ? youtube na przyklad, nie tnie sie ? obawiam sie, iz bedzie jednak cielo - na pewno nie ma mozliwosci podpiecia karty 4gb ? mialem podobna sytuacje w lustrzance Pentax K100D - ktory wyszedl mniej wiecej w tym samym czasie co E61i - po wgraniu firmware'u nowego sdhc chodzi pieknie

  • 0

    68. ~dgim  2008-05-21 12:31:29  host: fdx114.internetdsl.tpnet.pl

    zastanawiam sie nad tym telefonem, w konsekwencji mam kilka pytan : - jest mozliwosc wgrania nowszego Symbiana chocby 9.2 ? - jaki w koncu jest procek, ~230MHz gdzies wyczytalem, jako, iz nie jest to duzo, do tego ramu wewn malo jest tylko 60mb a odczyt z karty jest lepszy badz gorszy w zaleznosci od modelu karty i brak akcelracji grafiki - jak chodzi streaming poprzez WIFI ? youtube na przyklad, nie tnie sie ? obawiam sie, iz bedzie jednak cielo - na pewno nie ma mozliwosci podpiecia karty 4gb ? mialem podobna sytuacje w lustrzance Pentax K100D - ktory wyszedl mniej wiecej w tym samym czasie co E61i - po wgraniu firmware'u nowego sdhc chodzi pieknie

  • 0

    69. ~dgim  2008-05-21 14:18:30  host: fdx114.internetdsl.tpnet.pl

    zastanawiam sie nad tym telefonem, w konsekwencji mam kilka pytan : - jest mozliwosc wgrania nowszego Symbiana chocby 9.2 ? - jaki w koncu jest procek, ~230MHz gdzies wyczytalem, jako, iz nie jest to duzo, do tego ramu wewn malo jest tylko 60mb a odczyt z karty jest lepszy badz gorszy w zaleznosci od modelu karty i brak akcelracji grafiki - jak chodzi streaming poprzez WIFI ? youtube na przyklad, nie tnie sie ? obawiam sie, iz bedzie jednak cielo - na pewno nie ma mozliwosci podpiecia karty 4gb ? mialem podobna sytuacje w lustrzance Pentax K100D - ktory wyszedl mniej wiecej w tym samym czasie co E61i - po wgraniu firmware'u nowego sdhc chodzi pieknie

  • 0

    70. ~dgim  2008-05-21 15:42:49  host: fdx114.internetdsl.tpnet.pl

    zastanawiam sie nad tym telefonem, w konsekwencji mam kilka pytan : - jest mozliwosc wgrania nowszego Symbiana chocby 9.2 ? - jaki w koncu jest procek, ~230MHz gdzies wyczytalem, jako, iz nie jest to duzo, do tego ramu wewn malo jest tylko 60mb a odczyt z karty jest lepszy badz gorszy w zaleznosci od modelu karty i brak akcelracji grafiki - jak chodzi streaming poprzez WIFI ? youtube na przyklad, nie tnie sie ? obawiam sie, iz bedzie jednak cielo - na pewno nie ma mozliwosci podpiecia karty 4gb ? mialem podobna sytuacje w lustrzance Pentax K100D - ktory wyszedl mniej wiecej w tym samym czasie co E61i - po wgraniu firmware'u nowego sdhc chodzi pieknie

  • 0

    71. ~dgim  2008-05-24 11:25:41  host: chello089077158063.chello.pl

    jako, iz zakupilem wlasnie powyzszy telefon mam kilka pytan : - microSD - nie moge sie doszukac nigdzie informacji o max transferze, ktory E61i jest w stanie wyciagnac z karty microSD, wiekszosc kart ma zapis/odczyt na poziomie 6/9mb, widze Sandiska mobile ultra, ktory ma niby 15mb zapis/odczyt - na oficjalnej stronie sandiska nie widze takiego transferu, ale zalozmy, ze jak nie ma 15 to ma 12/13mb - telefon wykorzysta to czy nie ? pytam bo mam Pentaxa K100D, do ktorego dokupilem Sandiska Extreeme III zdaje sie 20mb/20mb i aparat max wyciaga z niej ~6mb, jak to jest w przypadku tegoz telefonu ? - ktorej wersji Opery uzywacie na niej mobile czy mini ? i jak wyglada ciaglosc sesji - w SE D750i - Operka niemodowana zrywa ja bezlitosnie, z reszta czesc softow innych tez, ponoc to wina firmware'u badz hardware'u D750i - jaka jest sytuacja w E61i ? - duzo jest roznic na plus w Symbianie 9.2 ? tu widze jest 9.1

  • 0

    72.  2008-05-25 02:50:43

    wybaczcie za 8 zapytan powyzej, od kilku dni staralem sie dodac powyzsze, w koncu widze, ze wymoderowane zostaly jednoczesnie wszystkie... prosba o skasowanie oczywiscie 7 sztuk

  • 0

    73. ~paxio  2008-06-13 11:10:49  host: acyj197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no w końcu go mam tel świetny pod każdym względem tylko nie przypuszczałem że będzie aż tak szeroki trzeba kciuk naciągać strasznie i nie wygodnie się gada a tak to udana zabawka nokii

  • 0

    74. ~edi777  2008-06-19 13:13:23  host: abcg130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kiedy i w jakiej sieci bedzie dostepny ten telefon? Orientuje sie ktos w jego cenach jakie moze miec w pkt sprzedazy w jakims salonie operatora?

  • 0

    75. ~  2008-06-29 03:23:01  host: grd187.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, oto moja opinia na temat Nokii E61i, sam aparat dość duży i użytkowanie go wymaga sporego przyzwyczajenia:) ale reszta.....moim zdaniem Nokia stworzyła "telefon do zadań specjalnych" używam tego aparatu do lutego bieżącego roku. Przez cały okres użytkowania aparat zawiesił się może dwa razy. ale szybki restart i po kłopocie. Co do reszty tj, transfer danych itp - bez zastrzeżeń

  • 0

    76. ~iskra  2008-06-30 09:40:33  host: public-gprs54923.centertel.pl

    ajak z odtwarzaczem mp3jaka jest jakość dźwięku ??? Głśnogra

  • 0

    77. ~Bauii  2008-06-30 10:52:17  host: staticline25551.toya.net.pl

    Telefon w Plusie za 1zł w taryfie kubali 55

  • 0

    78. ~edi777  2008-07-24 10:12:03  host: chello089076209169.chello.pl

    tego telefonu nie ma w plusie. jest jego starsza wersja e61 ale i tak nie ma go w zadnym z salonów plusa w W-wa i magazynie glownym dlatego pytalem o ten :)

  • 0

    79. ~XvX  2008-08-14 17:10:56  host: xdsl-22175.wroclaw.dialog.net.pl

    Czy ma ktos ten telefon w Erze i uzywa ERAGG ?? Mozecie powiedziec czy aplikacja dziala na tym telefonie? Czy menu/rozmowa jest wyswietlana prawidlowo na jego szerokim ekranie?

  • 0

    80. ~Grove Agent  2008-08-20 15:37:18  host: 80.50.125.30

    To takie 2 połączone ze sobą Nokie E 50;-)

  • 0

    81. ~PawcioJaro  2008-09-13 13:30:00  host: staticline50116.toya.net.pl

    GG działa! Można zainstalować jave, symbiana i mobidesk, ten ostatni się nie zacina...

  • 0

    82.  2008-12-04 14:40:47

    Wszystkie (albo prawie wszystkie) Nokie to trochę inne flaki, ten sam soft, to samo menu i inne obudowy. Przerzucam się na Motki. Hellomoto. Bye bye Nokia.

  • 0

    83. ~dovii  2008-12-27 15:57:09  host: public-gprs37596.centertel.pl

    ma hsdpa?? prosze o szybka odpowiesdz

  • 0

    84. ~Stasiu  2009-01-13 17:20:41  host: acrl162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo godny i prosty Fon! Taki dla facetow bo dla kobiet za duzy ale dla facetow ok!!

  • 0

    85. ~Nurek  2009-02-16 16:56:21  host: emo158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To ma już wbudowany GPS??

  • 0

    86. ~  2009-02-18 19:42:00  host: ail63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ej ile pixeli ma ten aparat ?

  • 0

    87. ~jksdf  2009-02-25 20:07:00  host: 87-205-173-102.adsl.inetia.pl

    jako dumny posiadacz nokii e61 przymierzam się do kupna tego cuda :) w sumie to jest ten sam telefon z troche inną konstrukcją i aparatem... ale e61 ma ten nie najnowszy już wygląd... w ogóle telefon z qwerty to wygoda... przekonałem się np. dziś na biologii jak to się ściągało odp. z wikipedii ;-)

  • 0

    88. ~  2009-03-09 22:54:11  host: dvy1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy w E61i da sie otwierac aplikacje gry itp w formacie 240x320? Bo tu niby jest wyswietlacz 320z240 wiec odwrotnie ;/

  • 0

    89. ~mario  2009-03-12 10:15:45  host: fdo186.internetdsl.tpnet.pl

    Znaczna wiekszosc gier (a zwlaszcza te N-Gage 2.0) i aplikacji ma obsluge w trybie landscape (czyli te 320x240). Problem moga stwarzac jedynie kilka aplikacji, ale jest ich tyle, ze spokojnie znajdziesz odpowiednik. GPSu nie ma wbudowanego. Aplikacji szukajcie na forach, wpiszcie sobie w googlach, symbian forum (iPmart, Dotsis, Mysymbian), tam cos sie znajdzie;) Symbian ma wersje 9.1. Procesor 220 MHz w zupelnosci wystarcza, nic nie tnie, nie ma zwiech, nie muli. Pamięć RAM na starcie, to jakies 20-24 MB. Moze bez rewelacji, ale i tak duzo. Opera w obu wersjach dziala dosc stabilnie. Karta 2 GB jest zalecana, mozna probowac z wieksza pojemnoscia, ale zapis i odczyt bedzie dluzszy i telefon bedzie wolniej dzialal. Nowego Symbiana wgrac nie mozna, mozna zaktualizowac soft jedynie. W razie czego pytajcie, jakos tu odpowiem.

  • 0

    90. ~  2009-03-16 15:42:02  host: nat-be3.aster.pl

    czym sie rozni od e61??

  • 0

    91. ~Greg  2009-03-19 15:11:02  host: host-117-187.nettelinwestycje.pl

    Otwierać się da. Niestety aplikacje pod rozdz. 240x320 są przycinane i nie widać dołu ekranu :( Nie można obracać ekranu (nawet programami typu rotateme), więc nie ma na to rady. Jeśli chodzi o wady telefonu to: - dosyć duże rozmiary, jednak spokojnie da się do tego przyzwyczaić - wolna prędkość działania (w porównaniu do np: e71) - aparat nie należy do najlepszych - mimo, iż jest to telefon biznesowy, to czasem przydaje się "w biegu" zrobić zdjęcie jakiemuś dokumentowi itp. Zaletami są: - duży, czytelny, krystaliczny ekran - wygodna klawiatura Qwerty, przyciski mają odstęp między sobą - stabilny symbian - jakość wykonania

  • 0

    92. ~asd  2009-03-24 14:38:16  host: fdo186.internetdsl.tpnet.pl

    Aparat ma 2 mpx. Wbudowanego GPS nie ma. Jakość dzwięku jest nawet dobra, zarówno na głośniku jak i na słuchawkach. Opera chodzi bardzo stabilnie na kazdym typie połączenia (WLAN, UMTS, EDGE, GPRS). 230 MHz wystarcza, wszystko chodzi płynnie i stabilnie. Moja z kartą 2 GB (maksymalna wielkość) chodzi pewnie i szybko odczytuje dane. Występuje pełna obsługa plików doc, a nawet tych z MS 2007. Czcionkę można zmienic na dowolną inną w formacie ttf. Aplikacje chodzą na ekranie 320x240, tylko z niektorymi grami może być problem. Jak dotąd wszystkie programy mi działały, a gry wybieram te dedykowane, albo z możliwościągry w landscape. RAMu na starcie jest jakieś 24 MB i w zupełności wystarcza do swobodnej pracy (otwarte odtwarzacz muzyki, internet i pisanie sms). Symbian 9.2 ma dodatkową obsługę róznych pluginów i nieco inny wygląd, ale 9.1 nie ustępuje mu funkcjonalnością. Wyświetlacz 16mln kolorów wygląda naprawdę dobrze, w słońcu nadal czytelny. Bateria 1500 starcza na 2-3 dni mocnego uzytkowania. Polecam każdemu.

  • 0

    93. ~ProsiOSzybkąOdp  2009-06-24 11:57:51  host: a4-wodsp1-006.tosa.pl

    Mam z 3 pytanka do tego telefonu .. Oto one: 1.Czy otworzy GG Plus? 2.Czy ma dodatkowy głośnik do muzyki? 3.Czy ładnie otwiera MP3? Prosze o szybką odpowiedz...

  • 0

    94. ~  2009-08-22 17:15:23  host: 82-160-42-100.tktelekom.pl

    mam jedno pytanko. telefon jest super tylko ta klawiatura< mam dość duże palce a pisze bardzo dużo sms nie znam tej klawiatury i nie wiem czy będzie wygodna. odpowie mi ktoś czy dobrze się pisze na tej klawiaturze?....

  • 0

    95. ~mam pytanie  2009-08-22 17:20:08  host: 82-160-42-100.tktelekom.pl

    mam jedno pytanie. ten telefon jest super ale ta klawiatura, mam dość duże palce i pisze bardzo dużo sms nie znam tego typu klawiszy. czy ta klawiatura jest wygodna?łatwo się pisze na niej czy raczej nie? proszę o odpowiedz

  • 0

    96. ~on  2009-10-08 11:34:52  host: chello089076027158.chello.pl

    jak zainstalowac radio w noki e61i?

  • 0

    97. ~nokia e61i  2009-10-10 08:11:14  host: aavp228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to jest super telefon ! a klawa wymiata ;)) pzdr 4 all :D

  • 0

    98. ~Dawid_Siedlce  2009-11-14 14:16:53  host: 77-253-119-115.adsl.inetia.pl

    mam telefon od pol roku. jestem zadowolony. kolego sms-y pisze sie bardzo dobrze bo klawisze nie są lączone więc poradzisz sobie z ogarnieceim tego. Symbian chodzi bardzo szybko, tel sie nie zawiesza, nie zamula nawet z karta 2GB. Wygodnie sie mi go nosi w kieszeni, wcale nie jest to cegła. Wi-fi dobrze działa z przeglądarką sky-fire. Mp3 po zainstalowaniu odtwarzacza też elegancko gra. Bateria przy spokojnym użytkowaniu trzyma mi koło 5 dni. Przy słuchaniu muzy na okrągło i korzystaniu z internetu kolo 2 dni. Aparat nie powala ale wiadomo, że nie do tego jest ten telefon. Dobrze sie czyta pliki PDF. Wyświetlacz duży i ładnie oddaje te 16mln kolorów.. Symbian daje duże możliwości, po shackowaniu można sporo z nim zrobić. polecam ten telefon wszystkim tym, którzy się nad jego kupnem zastanawiają. Wybierałem pomiędzy nim a SE P1i i wybrałem nokie. Tydzień potem bawiłem sie P1i kolegi i stwierdziłem, że nokia jednak lepsza. pozdrawiam.

  • 0

    99. ~bardzo ważne pytanie  2009-12-14 20:32:54  host: chello089079032207.chello.pl

    CZYM RÓŻNI SIĘ NOKIA E61 od E61i [oprócz tego ,że wersja 'i' ma 2mpX aparat]

  • 0

    100. ~Dawid_Siedlce  2009-12-20 16:08:02  host: 77-253-90-92.adsl.inetia.pl

    Wersja "i" jest wersją, w której wszystkie problemy i narzekania użytkowników Noki E61 zostały wyeliminowane. Jest różnica w klawiaturze. W "i" wyświetlacz nie jest równo z obudową co w noki E61 powoduje rysowanie wyświetlacza jak kładziesz klawiaturą do dołu. Ogólnie różnic jest sporo ale nie są zauważalne na pierwszy rzut oka. Na telepolis jest bodajże artykuł E61 vs E61i więc miłej lektury;)

  • 0

    101. ~  2010-02-03 13:47:41  host: izm74.internetdsl.tpnet.pl

    dlacyego wzđwietlacy nie ma syzbki_!_-

  • 0

    102. ~Qqq  2010-02-26 11:05:10  host: eto143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam e61, jest tu bluetooth 1.2 i nie dziaja mi sluchawki bluetooth stereo, slysze tylko na 1 sluchawke. I mam takie pytanie, czy w E61i jest juz nowszy bluetooth (2.0)?

  • 0

    103. ~Damian  2010-08-07 14:51:50  host: 89.228.112.187

    A czy ta Nokia ma radio???

  • 0

    104. ~mateo  2010-08-23 23:42:01  host: ip-91-193-196-61.enterpol.pl

    mam telefonik i przesiadlem sie na niego z toshiby g810- nie polecam tego telefonu , zamioenilem go na nokie e61i i powiem ze jestem zadowolony , telefon naprawde extra , smsy pisze sie rewelacyjnie , wifi działa extra telefon jest naprawde szybki i daje rade mp3 dobra jakosc odtwarzania , aparta jak na 2 mpx to spok ale trzeba pamietac ze to telefon biznesowy a nie zabawka wiec.... jest dla ludzi ktorzy potrzebuja jego funkcji a nie szpanowania

  • 0

    105. ~mam L760  2010-10-04 11:17:16  host: 90-156-82-198.magma-net.pl

    słuchy mnie doszły, że e61i nie ma podświetlenia klawiatury, to prawda?

  • 0

    106. ~luniacz  2010-12-14 18:57:54  host: div46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bzdura totalna - chyba że jest uszkodzony;p Podświetla się na niebiesko. Mam w firmie 30szt i wszystkie świecą:)

  • 0

    107. ~fan  2011-03-04 18:55:21  host: abaw208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    105 Może nie świeci bo coś z czujnikiem jest ???( ta po lewo nad wyświetlaczem ) ja swoją mam już bedzie w sierpniu 4 lata i nie mam żadnych z nia problemów... Moj 3 telefon a zarazem innego nie chce :)

  • 0

    108. ~mateusz :D  2011-04-13 11:40:40  host: apn-77-112-165-63.dynamic.gprs.plus.pl

    jedno co jest głupie w tym telefonie to to ze niema szybki ochronnej na wyświetlacz juz 3 razy musiałem wyswietlacz wymieniac ;/

  • 0

    109. ~  2011-08-29 22:31:29  host: adlw116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    świetny telefon, mam go już ponad rok i ciągle jestem z niego zadowolony, bardzo dobrze się pisze sms, przegląda strony, ogólnie w takiej cenie jak teraz na allegro polecam :)

  • 0

    110. ~mim  2013-03-07 20:23:45  host: v58-07.opera-mini.net

    Witam. Posiadam ow telefonik. znakomita jakosc wykonania. Telefon jest naprawde duuuuzy.... Dzieki sporemu wyswietlaczowi (2.8 cala ale sa modele z 3 calowym) przeznaczonemu wylacznie na wyswietlanie tresci a nie dodatkowo na wirtalna klawiatore, komfort obslogi jest rewelacyjny. polecam.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-167-142-229.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet