Nokia E60 - opinie
Telefony Nokia Nokia E60 Opinie o Nokia E60

Nokia E60

w sumie: 69
  • 0

    1.  2005-10-12 18:47:52

    wow Wyświetlacz 16 mln kolorów ?!?!?!?!

  • 0

    2.  2005-10-12 19:37:13

    bez aparatu?!?

  • 0

    3.  2005-10-12 19:37:19

    Kurcze, wyświetlacz robi wrażenie, sam telefon bardzo przyzwoity, pasuje idealnie na telefon dal biznesmena

  • 0

    4. ~mpiwniczka  2005-10-12 20:13:07  host: bks129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak zwykle nic nowego i do tego w kiepskim opakowanku

  • 0

    5. ~pawel  2005-10-12 21:47:32  host: amd162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    beznadzieja.
    po co dali taki świetny wyświetlacz jak nie ma aparatu? chyba chcieli sobie popróbować.
    dla biznesu jest 6310. ten fon chyba dla przedszkolaka aby uczył się nazw kolorów...
    nokia dała ciała.

  • 0

    6. ~pitus  2005-10-13 14:55:19  host: 1.nat.ino.tvknet.pl

    ta nokia jest piekna i mam fajne funkcje poprostu jest zajebista pytanie ile ona kosztuje

  • 0

    7. ~  2005-10-13 19:27:41  host: gl18.internetdsl.tpnet.pl

    Czas czuwania wg producenta 480 h - to ponad 2 tygodnie - ciekawe jak to zrobili z tym wyswietlaczem

  • 0

    8.  2005-10-18 19:15:06

    Swietny wyswietlacz nie jest potrzebny tylko do aparatu! Zresztą aparat nie jest niezbędny w telefonia.

    p.s. paweł rzeczytaj sobie definicje telefonu.

  • 0

    9. ~szymon_z  2005-10-24 18:49:57  host: pa204.iwonicz-zdroj.sdi.tpnet.pl

    Nokia po prostu kruluje nad innymi telefonami innych producentow!Jest po prostu za*ebista!I te 16 mln kolorków...Cuuuuuuudo...

  • 0

    10. ~kuba  2005-10-24 19:35:11  host: aob226.internetdsl.tpnet.pl

    ale jaja! jakis gosciu wystawil go a allegro oraz telefony serii n,e oraz 6280,6270,3250! co za idiota! ale jacys ludzie sie nabrali i kupuja te telefony!

  • 0

    11. ~ewwa  2005-11-03 16:00:58  host: aeh21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    łe nie ma aparatu....

  • 0

    12. ~K  2005-11-11 13:25:23  host: adf196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam nadzieje,ze ma Radio FM z RDSem. Jesli nie to Nokia nie potrafi dostosowac produktow do wymagan klientow.

  • 0

    13. ~don vito  2005-11-13 20:06:14  host: 213-238-97-125.adsl.inetia.pl

    zajefanjy tylko brak aparatu

  • 0

    14. ~cytryn  2005-11-25 01:41:05  host: dmm12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dziwi mnie jedna rzecz, czemu ten telefon nie ma baterii Li-polimerowej ?! dla mnie byłby wtedy nastepca 6310i, apart foto jest zbedny w telefonie, za to symbian to juz cos. na oficjalnej stronie nokii pisza ze bedzie dostepny w 1 kwartale 2006 roku, ciekawe kiedy jakis operator wrzuci go do oferty, no i mam nadzieje ze nie bedzie kosztowal tyle co SE W800i w ERrze. pozdrawiam

  • 0

    15. ~  2005-12-27 12:21:14  host: cbb118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to jest telefon, który ma najważniejsze funkcje "telefonu komórkowego". Posunięcie z odrzuceniem aparatu fot. jest jak najbardziej trafne. Wszystkie matołki, które na to lecą przestaną się tym modelem interesować. Ale wystarczy popatrzeć na niektóre funkcje, a mianowicie zestaw aplikacji (word, excel i inne), symbian. Jeżeli bateria będzie w połowie tak dobra jak obiecują to byłoby idealnie. Czekam na ten telefon :)

  • 0

    16. ~Kopytko  2006-02-09 15:22:19  host: user-87-248-66-136.promax.media.pl

    16 mln kolorow bez aparatu???????????? kto to zrobil????????????

  • 0

    17. ~joszki  2006-03-13 10:24:01  host: fy30.internetdsl.tpnet.pl

    telefony sa do dzwonienia a do robienia zdjec sa aparaty fotograficzne...ja sie ciesze ze ten model nie ma aparatu :)

  • 0

    18. ~navar80  2006-04-01 22:21:37  host: gprs6.plusgsm.pl

    Mi brakuje w nim tylko jednego - wyjścia tv, szkoda bo by można prezentację z telefonu puścić, np. samsung d600 to ma (choć nie ma symbiana...). Myślę, że to przyszłość w telefonach biznesowych... Gdyby nie to - telefon super dla biznesu.

  • 0

    19. ~cinek  2006-05-05 16:42:06  host: aiw74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bez sensu wyświetlacz 16mln kolorów i bez aparatu szkoda gadać!!!!!!!!!

  • 0

    20. ~Weronika  2006-05-05 17:30:01  host: abwe64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    NO nie . A tak mi się już podobał . Tylko czemu nie ma aparatu !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!!

  • 0

    21. ~mauy  2006-05-06 12:10:34  host: ajv160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie - przestancie pisac ze szkoda ze nie ma apatatu. Ten telefon nie jest wtedy dla Was. Z drugiej strony po co komu aparat 1.3mp czy nawet 2.0 - przeciez tego nie da sie nazwac aparatem. Nokia E60 jest naprawde pierwszym udanym telefonem ktory widzialem - ladny wyswietlacz, symbian, umts - czego chciec wiecej. Tylko odkladac pieniazki i kupowac. POZDRAWIAM

  • 0

    22. ~sledz92  2006-05-18 14:54:16  host: bpo13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nareście KTOŚ zmądrzał! ! ! Nowoczesny telefon bez aparatu...Jupiii,brawa dla NOKI!Wyświetlacz z 16mln kol. i SUPCIO rozdzielczością 352 x 416,MP3,symbian,czyli to co niezbędne w phonie! Gratulacje dla nokii,która stworzyła telefon dla normalnych ludzi...ze złączem kart pamięci.Już się jej nie mogę doczekać.Na taki telefon czekałem całe życie,jednak marzenia się spełniają(O_o)
    ***zestaw aplikacji do obsługi formatów(...)Ciekawe ile tonowa będzie polifonia...

  • 0

    23.  2006-05-20 10:16:54

    pawel-->gdyby ten telefon miał aparat to tylko 4,lub 5 Mpix.Wtedy cena była by o 500zł większa! Człowieku zastanów się.Nokia mająca aparat 2pixelowy,jak soniaki jest droższa od nich o 300-600zł.Ten telefon JEST IDEAŁEM.Narescie aparat nie będzie szpecić tego pięknego wyglądu.Uważam,że jest to jeden z lepszych telefonów,stworzonych przez NOKIE.Śledziu92 popieram twoje zdanie,choć raz w życiu =P

  • 0

    24.  2006-05-24 17:18:09

    Liczę na to,że telefon będzie za rok dostępny w Erze,w taryfie komfort.Nawet gdyby mi wpakowali TU aparat i tak bym z niego nie korzystał...a co dopiero biznesmen,dla którego został stworzony ten telefon.Sam nie jestem biznesmenem,decyduję się na niego tylko dlatedo,iż ma zaje**tą rozdzielczość,liczbę kolorów,symbiana 9,FaJnIe było by,gdyby miał dobre radio i,żeby MP3 dobrze grały to wszystko,a NIE zbędny aparat...

  • 0

    25.  2006-05-27 09:46:54

    Widze, że niektórzy z was narzekają na brak aparatu! Telefon ma Platformę Symbian, czyli w większej mierze adresowany jest do biznesmenów! Osobiście to rozwiązanie mi się podoba jak i sam telefon! Na allegro jes już dostepny za około 1500zł. Fajnie, że w zestawie Nokia dodaje do niego kabel. Pozdrawiam.

  • 0

    26. ~Kuba  2006-06-03 10:43:56  host: euh66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak chcecie mieć aparat to kupcie sobie aparat cyfrowy! A telefon nawet, nawet.......

  • 0

    27. ~scifo  2006-06-07 20:54:35  host: aclm79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mowicie ze w tym telefonie nie jest potrzebny aparta to pytam sie po co WCDMA skoro i tak wideo rozmow nie mozna prowadzic.Cieszycie sie ze ma przeglarke pakietu office i ze czyta pliki tego pakietu a ja sie pytam czy wyswietli wam wykresy z excela?

  • 0

    28.  2006-06-08 14:49:59

    ***scifo - wykresy exela wyświetla. a WCDMA nie słuzy tylko do wideorozmow, tylko do transmisji danych. czyli mozesz dzieki WCDMA szybciej 'spacerowac' po internecie np. :wink:

  • 0

    29. ~FING ee R  2006-06-10 18:20:14  host: 4.ircpl.net

    Wyświetli wykresy z excela :-))) I nie tylko. A APARAT W TELEFONIE TO POMYŁKA I BARDZO DOBRZE, ŻE TEN GO NIE MA. Tylko bateria mogłaby być lepsza... albo ja go tak zajechałem na początku bawiąc się zabardzo :-)))

  • 0

    30. ~FING ee R  2006-06-10 20:16:03  host: 4.ircpl.net

    Wyświetli wykresy z excela :-))) I nie tylko. A APARAT W TELEFONIE TO POMYŁKA I BARDZO DOBRZE, ŻE TEN GO NIE MA. Tylko bateria mogłaby być lepsza... albo ja go tak zajechałem na początku bawiąc się zabardzo :-)))

  • 0

    31. ~Rob  2006-06-12 10:05:58  host: lutn-cache-4.server.ntli.net

    Aparat w telefonie od kiedy pojawil sie w sensownej rozdzielczosci 1mpx byl i bedzie bardzo przydatny, przynajmniej dla mnie i to wlasnie do zastosowan biznesowych. Aparatu w telefonie uzywam przede wszytskim do... robienia zdjec dokumentow ktorych w danej chwili nie moge szybko przekopiowac, ani zabrac jedynej pod reka kopii, a potrzebuje informacji w nim zawartych i sie spesze. Takze robie zdjecia dokumentow ktore traca szybko swoja waznosc, potrzebuje do nich szybki wglad w kazdej sytuacji i nie chce nosic ze soba papierzysk. Tak wiec fajny telefon, ale brakuje mi aparatu. Zostane przy MDA Compact. To taki maly PDA z aparatem w T-Mobile. Pozdrawiam!

  • 0

    32. ~KRZZAK  2006-07-28 14:54:58  host: rc.ists.pl

    Niestety,podobno ta Nokia nie ma w ogóle radia...

  • 0

    33.  2006-07-30 12:36:11

    kurcze taki fajny fonik a bez aparatu:(((
    Nokia troszkę się cofa czy jest to jakaś jej strategia???

  • 0

    34. ~bob  2006-08-01 19:39:45  host: poczta2.grupalotos.pl

    czy ktoś ma informacje nt jakiegoś dobrego aparatu foto do tego cudeńka jestem bardzo zainteresowany to PILNE

  • 0

    35. ~  2006-08-02 12:59:45  host: aux48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kurde czemu niema aparatu tak szukałem tak ślicznej nokii jak ta zawiodła mnie strasznie:-(

  • 0

    36. ~nowak  2006-08-03 08:09:54  host: xdsl-119-245.wist.com.pl

    ciekawe na co aparat tylko ten telefonik kosztuje 1800zł

  • 0

    37. ~Qba  2006-08-03 14:59:15  host: 193.71.162.62

    jeżeli chodzi o ogrom możliwości to polecam spv m3000

  • 0

    38. ~hitek  2006-08-08 11:30:39  host: bsx62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a wie ktoś jaką max kartę można używać w tym telefonie? 1gb czy może więcej?

  • 0

    39. ~diler  2006-08-17 19:10:47  host: aqf102.internetdsl.tpnet.pl

    Telefony klasy E to bardziej dla bizmesmenów a po co dla nich aparat w komórce tylko koma brzydziej wygląda z aparatem

  • 0

    40.  2006-08-21 18:02:16

    Bardzo dobry telefon, tylko obudowa z kiepskiego materiału. Łatwo się rysuje. Do zalet należy jeszcze dorzucić łączność WiFi, a co do aparatu... jeśli ktoś chce kieszonkowy to polecam Nikona S6. Mieści się do drugiej kieszeni :-)

  • 0

    41.  2006-08-25 11:14:18

    Qba ja aktualnie chce zamienic SPV M3000 na Nokia E60 niestety SPV nie ma wszystkiego (to bylo by zbyt piekne), brak UMTSu w M3000 jest duzym minusem i poczatkowo przeszkadzal mi brak klawaitury, ale mozna sie nauczyc uzywania go bez rysika. Narazie E60 ma wszystkie funckije jakie potrzbuje (UMTS, EDGE, MP3, obsluge plikow Wrda i Excela, Bluetooth). Trzeba bedzie poprostu poczekac na SPV M3100 :), Pozdrawiam, Piter

  • 0

    42. ~Kooz  2006-09-08 14:12:03  host: chello084010254132.chello.pl

    Mam zamiar kupic ten telefon! Czy ktos moze mi powiedziec ile realnie trzyma bateria bo w zapewnienia producenta nie wierze zbytnio (8-12 dni)?

  • 0

    43. ~Kooz  2006-09-08 14:42:49  host: chello084010254132.chello.pl

    Mam zamiar kupic ten telefon! Czy ktos moze mi powiedziec ile realnie trzyma bateria bo w zapewnienia producenta nie wierze zbytnio (8-12 dni)?

  • 0

    44. ~mataraz  2006-09-30 13:53:47  host: 195.187.84.88

    Czy ten aparat jest w siecie plus GSM? Abonament od 10 lat!!!

  • 0

    45. ~Bzyk  2006-11-21 08:48:07  host: due138.internetdsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon od 3 miesięcy,jestem bardzo z niego zadowolony.Bateria trzyma 7-8 dni w zależności od użytkowania.Mam pytanie-jak w tym telefonie zapisać sms w skrzynce nadawczej?żeby później można było go wysłać.

  • 0

    46. ~wer  2006-11-25 14:22:19  host: ebr253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest w plusie od 2 miesięcy w biznesie. Trzeba dać mocniejszą baterię ... ale wyświetlacz niesamowity.

  • 0

    47. ~Leon  2006-12-05 09:28:03  host: apn-100-186.gprsbal.plusgsm.pl

    Niby nie ma radia ale zastanawiam się, czy można pod Symbianem zainstalować coś w rodzaju Winampa i słuchać z internetu...

  • 0

    48. ~  2006-12-05 21:50:42  host: elgato.kopernik.silesianet.pl

    Jaka jest jakosc odgrywanych mp3? I ile bateria wytrzyma odgrywajac mp3ojki?

  • 0

    49. ~maciek  2007-05-19 14:31:12  host: 8.106.jawnet.pl

    ludzie co wy macie z tym aparatem????? powie mi ktos jak czesto uzywa aparatu w telefonie?? ja mam nokie n73, ktora ma zajebi**y aparat, a zdjec nie robie, bo jak chce je robic to mam cyfrowke, telefon nigdy nie zrobi takich zdjec jak aparat.... no chyba ze ktos ma n95, ale ten tel jest podobno kiepskiej jakosci i bateria trzyna pol dnia:/ a co do sanej E60, wypasiony telefonik, to ze bez aparatu to bardzo dobrze, nokia robi wiele telefonow, jak ktos chce dobry aparat to kupuje n73, a jak chce miec biznesowy telefon to kupuje e60, dla karzdego sie cos znajdzie. pozdro

  • 0

    50. ~Mika  2007-06-17 16:58:43  host: aahh60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie podoba mi sie ten telefon . ja zamierzam sobie teraz kupić Nokię E90. to jest dopiero cacko ^^

  • 0

    51.  2007-07-01 02:09:47

    wszystko ok ale obudowa tandetna jak w 6030

  • 0

    52. ~adix  2007-08-12 18:00:28  host: dcy5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bateria trzyma ok 4-5 dni

  • 0

    53.  2007-11-29 22:31:01

    Znowu narzekania, że nie ma aparatu. Poczekajmy na więcej afer, to będą i telefony bez dyktafonu. Wiele firm wprowadza zakaz posiadania(przynajmniej w części obiektu) urządzeń pozwalających na rejestrację obrazu lub dźwięku. Sam w takiej firmie pracuję. Rob napisał, że często fotografuje dokumentację. Tego mogą się obawiać szefowie firm (a to jest aparat biznesowy), więc tylko z telefonem bez aparatu mogą tolerować pracownika.

  • 0

    54. ~  2007-12-05 22:58:32  host: ivy.city-connect.pl

    Nie no wi-fi ma a aparatu nie nawet takiego 640x480 pomozcie potrzebuje jakis telefon z wi-fi i aparatem

  • 0

    55. ~guttek  2007-12-13 20:34:27  host: pc-82-254.akademiki.uni.torun.pl

    LUDZIE, telefon jest dla klasy wyższej, a nie dla dziadów, którzy ciułają na jedno urządzenie, które zastąpi im Bóg wie co jeszcze... Jak masz forsę to stać Cię na porządny aparat cyfrowy lub analogowy. Komórka nigdy nie zrobi zdjęcia "żylety".

  • 0

    56. ~WojtekNokia  2008-01-14 17:11:50  host: home.taboo-inc.com

    Może mi ktś powiedziec w ktorym miejscy to ma głośnik?

  • 0

    57. ~dan  2008-04-25 14:43:09  host: cpc2-belc1-0-0-cust650.belf.cable.ntl.com

    google poszukaj chryste

  • 0

    58. ~  2008-08-06 19:36:20  host: abmp220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zarabisty telefonik :) ma 16milionów kolerów :) a poco aparat mozna kupic sobie aparat cyfrowy i :)

  • 0

    59. ~mati  2008-08-06 19:41:54  host: abmp220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jak fwietny wedlug mnie bo takiego mam

  • 0

    60. ~dakiro  2008-09-06 11:34:34  host: 78.152.30.47

    Mam teraz e51 i nie orientowalem sie za bardzo w telefonach przedtem - ale jakbym wiedzial to bym ten tel. wolal - duza bateria i normalna wielkosc (e51 tez super ale za cienki :) ) Jednak nawet slaby aparat sie przydaje - nawet bardzo - jesli tekst dobrze chwyta.

  • 0

    61. ~osa  2008-09-07 17:21:21  host: addi79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie.. jak w tym telefonie gra muzyka?? czy nie jest czasem jak w 6230??

  • 0

    62. ~polewka  2008-09-26 20:05:46  host: 90-156-73-62.magma-net.pl

    Mam polewke ze wszystkich "znawców" którzy oburzają się na telefon biznesowy bez aparatu. Ktoś pisze że aparat jest przydatny w biznesie. Jak się prowadzi osiedlowy warzywniak to z pewnością tak, ale w dużych i poważnych firmach pracownicy mają ZAKAZ wnoszenia aparatów kamer czy telefonów z aparatem, żeby tajemnice przedsiębiorstwa nie wyciekły. Właśnie dlatego spora część biznesmenów do nie dawna miała stare monochromatyczne nokie, bo wszystkie nowe i lepsze telefony miały aparat. 90% opinii na telepolis są tylko wizytówką szpanerów, którzy nie wiedzą nic o segmentach klienta. A czy wiecie że są ludzie którzy płacą 2 tysiące za telefon bez niczego, nawet bez kolorowego wyświetlacza??? Pewnie nie, bo są to telefony odporne na wszystko a bateria spokojnie ciągnie 3 tygodnie, w sam raz na wypad w góry gdzie nie ma prądu.

  • 0

    63. ~Kama  2009-08-05 10:23:10  host: ang157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do:Joszki Cieszysz sie ze nie ma aparatu jestes chory ?. Nie ma dodatkowej funkcji a ten sie cieszy czlowieku zastanow sie co mowisz. jak mozna sie cieszyc z czegos czego nie ma w telefonie

  • 0

    64. ~Kama  2009-09-02 14:47:46  host: abdw145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może ty z racji braku aparatu się nie cieszysz. Ja mam ten telefon i mi brak aparatu nie przeszkadza tj. jestem neutralny. Takiemu Joszce aparat jest w ogóle zbędny - więc wynika z tego tyle, że są gusta i guściki. Swoją drogą posiadam ten telefon od roku i jestem na prawdę z niego zadowolony. Co prawda gdyby miał jeszcze wbudowany moduł GPS - to był by to szczyt marzeń. Normalny telefon z WIFI, bez zbędnych gadgetów. Jedyny minus to ta srebrna obudowa która niestety łatwo się rysuje... ale to już zupełnie inna sprawa. Reszta całkowicie trafiona. Bateria przy godzinie, dwóch godzinach rozmowy dziennie - czytaniu książki przez godzinę, paru smsach spokojnie trzyma ponad 4 dni. Telefon godny polecenia. Pozdrawiam.

  • 0

    65. ~dark  2009-09-20 12:29:30  host: aavp183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wiecie co aparat w telefonie to zbedny bajer chociaz czasem przydatny.ale jak ktos lubi takie zabawki to polecam aparaty cyfrowe.a ten telefon jest stworzony nie do zabawy tylko dla biznesu.a jak ktos chce miec w talu takie funkcje jakie ma ta nokia i dodatkowo aparat to niech spojrzy na nokie n91 4/8 gb.

  • 0

    66. ~grzesiek2422  2010-10-17 19:17:39  host: acbc82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no żeby miało chociaż aparat

  • 0

    67.  2010-11-19 20:02:15

    fajny telefon tylko szkoda że nie ma radia i HSCSD

  • 0

    68. ~  2010-12-29 02:40:49  host: z20-04.opera-mini.net

    telefon jak marzenie mam nokię E50 i jest tak samo dobry jak ten wi-fi i aparat są mi nie potrzebne:)

  • 0

    69. ~h8r  2013-01-30 21:28:18  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    zmiencie skrypyty bpo pojedynki wam soie ustawiaja na styczen 1970 roku jako rok produkcji i nokia e60 wyskakuje jako smartfon. to chyba wersja alfa a nie beta tego serwisu.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-87-114-118.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet