Nokia E6 - opinie
Telefony Nokia Nokia E6 Opinie o Nokia E6

Nokia E6

w sumie: 115
  • 0

    2. ~jezynka  2011-04-13 17:58:55  host: aaep221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wydaje się udana kontynuacją e60-71. nic wielkiego, ale plus dla nokii, że kontynuują to co dobre. Sam posiadam e52 i nie narzekam.

  • 0

    3. ~  2011-04-13 19:44:33  host: user-109-243-105-207.play-internet.pl

    Wyświetlacz 2,46 cala i VGA tragednia. Przeglądanie internetu, edycja dokumentów tylko z lupą. jasne moźna wybrany fragment powiekszyć tylko po co VGA . Jak ktoś ma "łapę od pługa oderwano" to bedzie miał loterię przy obsłudze ekranu.

  • 0

    4.  2011-04-13 22:42:49

    dotykowy wyświetlacz ??

  • 0

    5. ~Arewicz  2011-04-13 23:03:29  host: z33-09.opera-mini.net

    Wreszcie nastepca e71/72 :) Generalnie bardzo ciekawa propozycja - nowy system, lepszy aparat fotograficzny - 8 Mpix z podwójną diodą LED, mozliwosc dodania karty pamieci do 32 GB, normalne wyjscie sluchawkowe, pojemna bateria, sprawdzona budowa, wielkosc i uklad telefonu, no i nowosc - dotykowy ekran. Na pewno krok na przod. Co do wygladu.... Nie jest zle, uzyte dobre materialy, ale, przynajmniej na pierwszy rzut, ciut brakuje do poziomu E71/72. Moze zmienie zdanie, gdy bede mial mozliwosc bezposredniego kontaktu z telefonem. Generalnie cieszy, ze Nokia nie zapomina o klasycznych nierozsuwanych telefonach z klawiatura qwerty, ktorych grono uzytkownikow jest wciaz spore.

  • 0

    6.  2011-04-14 07:42:38

    Wreszcie nastepca e71/72 :) Generalnie bardzo ciekawa propozycja - nowy system, lepszy aparat fotograficzny - 8 Mpix z podwójną diodą LED, mozliwosc dodania karty pamieci do 32 GB, normalne wyjscie sluchawkowe, pojemna bateria, sprawdzona budowa, wielkosc i uklad telefonu, no i nowosc - dotykowy ekran. Na pewno krok na przod. Co do wygladu.... Nie jest zle, uzyte dobre materialy, ale, przynajmniej na pierwszy rzut, ciut brakuje do poziomu E71/72. Moze zmienie zdanie, gdy bede mial mozliwosc bezposredniego kontaktu z telefonem. Generalnie cieszy, ze Nokia nie zapomina o klasycznych nierozsuwanych telefonach z klawiatura qwerty, ktorych grono uzytkownikow jest wciaz spore.

  • 0

    8. ~Rev  2011-04-15 16:23:10  host: ptcnat.era.pl

    A ciekawe, jaka będzie cena?

  • 0

    11. ~Jurek  2011-04-16 22:16:22  host: aaxb139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    1599. Jak to zwykle u Nokii jak coś wchodzi na Polskę

  • 0

    13. ~urzystkownik  2011-04-18 16:40:12  host: ccb116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja tyle, że urzytkuje E71 trzeci rok a parametry nie są może inponujące dla nie których ale jak ktoś urzytkuje to wie o czym mówie:); na E72 wielkie NIE!!! pod kątem obudowy a tu widać powraca stal nierdzewna jak w E71. Co do parametrów, nie narzekajcie. Dotyk nie potrzebny, ciekawe jak przy rozmowach zachowuje się blokada klawiatury. Co do samej nokii to sami nie mają juz pomysłu ale ten rodzaj smartfonów powinien zostać. pozdr

  • 0

    14. ~szefo  2011-04-19 15:07:44  host: 77-254-48-172.adsl.inetia.pl

    Wiadomo coś na temat kiedy to cudo wejdzie na Polski rynek i będzie dostępne u operatorów? I jak to wpłynie na cenę e72?

  • 0

    15. ~macio34  2011-04-20 18:07:49  host: acgr119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Rev-przy okolicach 1000zl

  • 0

    16. ~xxx  2011-04-20 22:44:32  host: acxh3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "Arewicz - lepszy aparat fotograficzny - 8 Mpix" tia, ino autofocusa nie ma, full focus jest czyli jakosc fot bedzie gorsza niz na e72

  • 0

    17. ~  2011-04-23 23:29:40  host: z20-02.opera-mini.net

    symbian anna ??

  • 0

    18. ~jaro070  2011-04-26 20:42:08  host: z35-08.opera-mini.net

    @17 tak, ma on nowe ikonki stylizowane na Androida ten smartfon ma procesor z n8, ale o taktowaniu tylko 600MHz i chyba bez GPU 3D

  • 0

    19. ~bujal  2011-04-30 13:02:30  host: 89-75-184-96.dynamic.chello.pl

    Jaki nastepca E71/E72? Przeierz to nastepca Noki E5, ale jezeli ktos nie slyszal o Noki E5 to skad moze to wiedziec.

  • 0

    20. ~  2011-04-30 19:34:59  host: user-46-112-87-185.play-internet.pl

    Fizyczne rozmiary wyświetłacza to 50mm na 37.5mm co daje przekątną 2.46', zbyt mały aby dobrze obsługiwać dotykowo.Ciekawe czy bedzie poprawnie obsługiwał gry, programy z Symiana 60v3. Teoretycznie E6 powino przeskalowac QWGA na WGA, identycznie robi iP4 z oprogramowaniem na wcześniejsze wersje iP. Może jak Nokia w najbardziej zaawasowasowanych urządzeniach będzie stosować WP7, to Symbian zastąpi S40-dotykowy ekran i klawiatura qwerty lub alfanumeryczna.

  • 0

    21. ~zwola  2011-05-03 00:03:07  host: cpc15-croy19-2-0-cust97.croy.cable.virginmedia.com

    wracam do nokii z htc desire , dziadostwo zabawka beznadzieja awaryjna z wiecznnie wyczerpującą się baterią.

  • 0

    22. ~PTK_MSQ  2011-05-11 17:17:29  host: 109.232.26.196

    Mialem fizycznie ten telefon w rece i musze powiedziec ze smiga idealnie. Nie bylem przekonany do tego nowego rozwiazania z Symbianem ale jestem zadowolony. Menu chodzi plynnie nawet przy otwartych 3-4 aplikacjach, sam pomysl dobry bo widac krok w przod jezeli chodzi o rozwoj systemu, minus jednak i to dosc spory za to ze tak pozno sie za to zabrali bo konkurencja jest nadal o krok do przodu. Na koniec moge powiedziec ze telefon bedzie wart kasy jaka na niego przeznaczymy.

  • 0

    23. ~Dareus  2011-05-13 17:36:40  host: 195.14.4.43

    do 19 - bujal To nie jest następca Nokii E5, ale model o klasę wyższy od Nokii E5. Tak obecnie wygląda nomenklatura modeli Nokii.

  • 0

    24. ~Wyrd  2011-05-28 14:10:24  host: 178235111144.unknown.vectranet.pl

    Tylko dlaczego bez autofocusa... Nokia może wciskać nawet i 20mpix, ale co z tego, jeśli telefon będzie miał ustawioną stałą ostrość, która deklasuje te rozwiązanie. Zupełnie nie rozumiem polityki Nokii w tym aspekcie.

  • 0

    25. ~Sam On  2011-05-30 21:25:50  host: akademik.nat.student.pw.edu.pl

    Mam e71 już... 2 lata! Jak ten czas leci :) Bardzo jestem ciekaw tego telefonu. A co do autofocusa to w mojej wystarczy po wycelowaniu przytrzymać przycisk 2 (lub T jak kto woli) i łapie ostrość idealnie. 3,2 Mpx w mojej są bardzo dobre a co dopiero będzie przy 8 :D

  • 0

    26. ~stokrotka  2011-06-05 16:13:36  host: gti123.internetdsl.tpnet.pl

    ładna jest ciekawe kiedy będzie w ofercie i ile będzie kosztować

  • 0

    27. ~colpak  2011-06-13 01:04:01  host: b5b105-me.krak.tke.pl

    do 24. Nie wszyscy o tym wiedza. Na dobra sprawe liczy sie liczba pixeli - rynek tego chce jaki i konsumenci pragnal miec jak najwiecej pix w swoim urzadzeniu ;) - takie sa niestety realia za ktorymi 9okia musi podarzac..

  • 0

    28. ~aRnI  2011-06-13 15:24:09  host: avv132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pierwsze wrażenia z zagranicznych portali są mocno entuzjastyczne, czyżby wkońcu telefon który zagrozi Blackberry?

  • 0

    30. ~Pikkoletto  2011-06-26 09:16:03  host: user-46-112-175-223.play-internet.pl

    Srali muchy. 256 Mb ramu, 680 MHz procesor. Brak autofocusa. Do bardziej wymagających aplikacji za słabe bebechy. Cena wyjebana z kosmosu. No i coraz więcej plastiku w ich telefonach biznesowych. Nie wspominając o super, hiper, ultra systemie Symbian. Takim sposobem Nokia podrzyna sobie złote jaja. Pozdrawiam :)

  • 0

    31. ~latirro  2011-06-28 13:14:58  host: rtr.big.211.lannet.org

    jak dla mnie Blackberry biorą tylko ludzie których stać na taką renomę, ich aparaty są dwa-trzy razy droższe od nokii niestety.. E6 wygląda całkiem zgrabnie, konkretna sprawdzona bateria, ten dotyk raczej zbędny przy tych wymiarach ekranu, ale kto co lubi. Trochę wkurzające jest to, że w każdej qwerty jest trochę inny układ klawiszy ze znakami interpunkcyjnymi, najwięcej jest ich chyba w nokiach e61 i e63, w tej drugiej praktycznie wszystkie najczęściej używane znaki są dostępne od ręki, a w pozostałych modelach te znaki upychają byle jak gdzie się da

  • 0

    32.  2011-06-29 21:53:17

    Przeglądałem trochę filmików w necie na temat tego telefonu no i muszę przyznać, że chodzi bardzo przyzwoicie. Nie jest demonem prędkości i to mnie dziwi, bo ani nie ma olbrzymiego ekranu, ani nie wykorzystuje specjalnie efektownych animacji. Ale cóż, to tylko nokia z Symbianem. Dużo bardziej podoba mi się od mojej aktualnej E72 i widać że też dużo szybciej od niej działa. Bardzo fajnie prezentuje się odtwarzacz muzyki, filmy też nie najgorzej jakości. Za często trochę myśli w podstawowych funkcjach jak choćby zmiana pulpitów, ale może się z tego wyleczy z czasem. Nie oglądałem na żywo więc nie chce nic negatywnego pisać. Wizualnie bardzo mi się podoba.

  • 0

    33. ~er  2011-07-03 14:51:40  host: 178-36-96-251.adsl.inetia.pl

    Kolejne dziadostwo. Przeszedłem z e71 na e72 z rok temu. Liczyłem na podobną jakość. Niestety, prócz szybszego procesora, większej ilości pamięci i o wiele lepszego aparatu dostajemy od Nokii kupę w postaci plastikowej obudowy imitującej metal. Co za porażka! O ile upadek czy stuknięcie e71 skutkowało drobną rysą, o tyle teraz natychmiast masz w efekcie zdartą powłokę spod której wyziera biały plastik. Już nie wspomnę o samoistnym wypadaniu baterii po otwarciu klapki (gorsze rozwiązanie otwarcia i osadzenia baterii). Tak więc po e6 nie spodziewam się nic ciekawego poza kolejną jednorazówką. Za te pieniądze to kpiny. Oczywiście nie wątpię, że będzie działać płynniej i np. robić lepsze zdjęcia i filmy.

  • 0

    34. ~gsm  2011-07-04 10:55:14  host: ecg10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JEST JUŻ W PLUSIE! :-)

  • 0

    35. ~michal  2011-07-06 21:40:36  host: cck211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzieci drogie. Dajcie sobie spokój z tymi infntylnymi uwagami ze ekran za mały do funkcji dotyku. Jesli by ktokolwiek z was miał kiedykolwiek telefon z nawigacją OVI mAPs to byscie wiedzieli ze własnie ten dotykowy ekranik jest do tej aplikacji bardzo pomcy! WRĘCZ NIEZBĘDNY smarki ...:))) wiec respect rlki wiaderka i do piasku a nie pierdoły mi tu wypisywac!!!

  • 0

    39. ~Mike  2011-07-07 22:10:35  host: 87-205-129-175.adsl.inetia.pl

    @ 33 A co powiesz o Samsungu Galaxy S II za blisko 2 000 zł, w nim masz najtańszy połyskliwy plastik, ani grama stali czy jakichkolwiek szlachetnych materiałów, a wszyscy się podniecają???

  • 0

    40. ~  2011-07-08 01:13:43  host: aenw27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak na pierwszy dzien uzytkowania tego tel. czyli nokii e6, stwierdzam, ze jest super. ma wady- brak autofocus i cena, ale jest naprawde warty polecenia. System chodzi plynnie, dotykowy ekran rowniez. system jest naprawde fajnie odswiezony. oby tylko telefon sie nie zawieszal i nie stracil na szybkosci po zainstalowaniu kilku dodatkowych aplikacji.

  • 0

    41. ~morynianka  2011-07-20 13:56:12  host: 194.156.44.21

    jak może być autofocus, skoro telefon jest z wersji E- czyt. biznes, a nie N- multimedia!

  • 0

    42. ~Kasiaaa  2011-07-22 11:16:37  host: 62.233.135.206

    Chcę kupić ten telefon . Ci którzy go mają , używają niech napiszą coś o nim .. nie o obudowie i że mały ekran .

  • 0

    43. ~KK  2011-07-25 12:40:33  host: terazpasy.pl

    Mam ten telefon 3 dzień. Telefon naprawdę godny polecenia może poza jedną wadą. Upadł mi on wczoraj na beton i tylna obudowa jest cała porysowana i w dwóch miejscach się wgniotła. Szkiełko aparatu też porysowane. Telefon dla ludzi bardzo szanujących, gdyż jakość materiałów z których jest wykonany pozostawia wiele do życzdenia. Czy ktoś ma pojęcie czy można jakoś wymienić tylną część obudowy w tym modelu?

  • 0

    44. ~siema  2011-07-26 10:23:46  host: etj101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mozna poslugiwac sie tylko klawiatura? i czy mozna wylaczyc dotykowy ekran???

  • 0

    46. ~thomas  2011-07-28 00:00:49  host: public141983.xdsl.centertel.pl

    Mam ten telefon dwa tygodnie, pomijając parę problemów ze zrozumieniem jego działania (wi-fi) i konfiguracji (np. konta pocztowego "innego", śmiao stwierdzam, że jest to bardzo dobry telefon, na miarę debiutu E71 a może nawet lepiej, dotyk działa rewelacyjnie. jedynie firmowa przeglądarka internetowa pozostawia wiele do życzenia

  • 0

    47. ~E71 4ever  2011-07-28 12:57:31  host: p172la2.nat.omega-pilzno.com.pl

    @44. Jak chcesz ten telefon kupić i wyłączyć funkcje dotykowego ekranu to kup sobie solidną E71, użytkuję dłuższy czas i nie ma na co narzekac..

  • 0

    48. ~e6  2011-08-04 14:31:20  host: edz186.internetdsl.tpnet.pl

    czy te przyciski po ekranem czerwiny i zielony itd. sa dotykowe??

  • 0

    49. ~hens  2011-08-04 23:59:59  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    @43 W pokrowcu nic by mu się nie stało, a że obudowa tylko w dwu miejscach wgnieciona przy spotkaniu z betonem, to chyba świadczy o jego trwałości. Natomiast nie rozumiem, jak ci się udało porysować szkło "gorilla glass"

  • 0

    50. ~Tmetal  2011-08-05 09:44:32  host: host-n4-94-111.telpol.net.pl

    Ludzie czy wy nie widzicie że niema autofocus ( dla baranów chwalących aparat to znaczy automatycznej regulacji ostrości) E72 to miała ten model E6 nie zrobi wyraźnego zdjęcia z bliska , np tekstu . Po h..... komu 8Mpx jak nie maa autofokusa

  • 0

    51. ~siemka  2011-08-08 16:13:13  host: apn-77-112-116-69.dynamic.gprs.plus.pl

    zastanawiam się nad kupnem, ale jeszcze go porównuję z LG Swift Black. Co o nich myślicie?

  • 0

    52. ~gave  2011-08-13 23:00:05  host: 137.20.BRAS-01-rev.f-net.pl

    właśnie nabyłem ten telefon i moje odczucia na gorąco są jak najbardziej pozytywne. Telefon świetnie wykonany, klawiatura jest super choć wymaga wprawy (wcześniej miałem c6), ekran ostry jak brzytwa,dotyk działa znakomicie i wszystko chodzi szybko i płynnie aż miło. Brak autofocusa jest małym minusem, za to filmy kręci i odtwarza miodzio. Jeśli jesteś androidowym fanboyem - odpuść, jeśli jednak szukasz dobrego narzędzia o sporych możliwościach i co tu dużo mówić, lubisz symbiana - to e6 jest dla Ciebie.

  • 0

    54. ~hosse  2011-08-17 14:57:48  host: acnk206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon na pewno ma symbiana?! bo jakoś tak mi na to bardzo nie wygląda

  • 0

    56. ~pit  2011-08-20 12:40:54  host: apn-77-114-193-2.dynamic.gprs.plus.pl

    alo, elo etc... aktualnie uzytkuje 3 rok juz - N95, i jak do tej pory nigdy mnie nie zawiodla. Nie pisze tego z przekory, ale z doswiadczenia. Kupilem nowiutka ze sklepu. Poszukuje kolejnego telefonu. Szczerze, to duzo ludzi poleca Samsung s8500 wave. Ale jakos do Nokii mam przyzwyczajenie. Pliz, niech ktorys z uzytkowników!!! napisze wyczerpujaca opinie o tej E6.

  • 0

    60. ~macko  2011-08-23 12:03:22  host: eny68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon już 3 tydzień, muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Działa szybko, dotyk jest precyzyjny i również bardzo szybki. Klawiatura wygodna i szybko się na niej pisze, mimo, że mam duże palce to jest ok. Muszę też pochwalić gps - działa najlepiej ze wszystkich telefonów które miałem z gps. Bez problemu działa mi on przez dach samochodu co bywało problemem dla innych nokii. Zasięg ma całkiem przyzwoity, może nie aż tak jak w motoroli, ale na pewno nie jest zły, jakość rozmów jest bardzo dobra, głośny głośnik sprawia, że wyraźnie wszystko słyszymy nawet w hałaśliwym otoczeniu. Bateria trzyma przyzwoicie, przy małym użyciu około 4 do 5 dni, a przy mniej więcej godzinie rozmów i używaniu gps jakieś 3 dni. Aparat też jest bardzo dobry jak na telefon. Wydaje mi się, że robi trochę wyblakłe zdjęcia, ale za to filmy w 720p są świetne. Mam tylko kilka pytań, być może ktoś wie o co chodzi. Czasami jak podłączam zwykłą ładowarkę to pali mi się dioda ładowania USB, dlaczego? Jak rozmawiam i jest ciemno, np. w nocy to na przednim panelu świeci mi się lekko coś na czerwono przy głośniku, co to jest? To chyba czujnik zbliżenia, ale nie mam pewności. I jeszcze jedno, dzisiaj w nocy Nokia zrestartowała mi się, i pojawił się panel rejestracji w OVI, wyświetlacz świecił się całą noc i zmarnował połowę baterii. Pozdrawiam.

  • 0

    61. ~qwerty  2011-08-23 17:45:09  host: 178.183.253.98.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Jestem użytkownikiem tego telefonu 3 dzień. Przez ten czas musiałem go ładować 2 razy, ale bardzo dużo go używam. Prawie ciągle włączone Wi-Fi, trochę Ovi map+ odtwarzacz muzyczny i aparat. Ekran bardzo czytelny w słońcu na średniej jasności ekranu. Jest on bardzo czuły, wystarczy jedno muśnięcie po ekranie a już jest odczuwalne przez ekran (mam jeszcze folię ochronną) Czujnik światła działa bardzo dobrze. Aparat sprawuje się doskonale, diody mocno świecą, ale przy zdjęciach z bliska da się niestety odczuć brak autofocusa. Filmy nagrywane są bardzo dobrej jakości. Wi-Fi chodzi sprawnie. Odtwarzacz działa dobrze, słuchawki dołączone do zestawu ładnie oddają dźwięki. Klawiatura jest niezwykle wygodna. Trochę się jej bałem, ale pisanie po niej to marzenie. Nie da się nie trafić w odpowiedni klawisz. Interfejs też jest odmieniony w porównaniu z innymi wersjami Symbiana. Symbian Anna sprawuje się bardzo dobrze. Jest intuicyjny. Ikony systemu zostały bardzo pozytywnie ulepszone. Podczas użytkowania telefon nie zaciął się ani razu. Ogólnie oceniam ten telefon 9,5/10. Jak już pisałem wyżej jedyny minus to brak autofocusa.

  • 0

    62. ~kuba  2011-08-29 18:22:01  host: 77-254-163-104.adsl.inetia.pl

    Witam. Może mi ktoś z użytkowników tego telefonu powiedzieć czy dyktafon nagrywa już taką długość pliku ile wystarczy miejsca na karcie pamięci i czy może nagrywać w tle? (gdyż w mojej e72 nagrywa max 1 godzinę i gdy chcemy przejść do innej funkcji pozostawiając dyktafon włączony to samoczynnie włącza się pauza)

  • 0

    63. ~Ewa z Bytomia  2011-08-31 22:13:00  host: cfu32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TRAGEDIA!!!! Kupiłam ten telefon w salonie Orange i w domu okazało się, że jest uszkodzony - ciągle mi sie blokuje - podobno to coś z oprogramowaniem. Wymienic nie chcą tylko do serwisu. NIGDY W ŻYCIU WIĘCEJ NOKII!!!!!!!!!

  • 0

    64. ~Leon  2011-09-05 21:33:00  host: 77-254-178-20.adsl.inetia.pl

    Ewunia z 63 - podesłać żyletki ?

  • 0

    65. ~hah  2011-09-06 10:36:52  host: 89-72-229-76.dynamic.chello.pl

    do Ewa z bytomia: ty jestes tak glupia sama z siebie, czy ci za to placa?!... Nigdy wiecej nokii, bo to ci sie zdarzylo? raz? jak masz uszkodzony telefon z salonu, to nie wiesz co zrobic?... Wiesz co, nie wypowiadaj sie wiecej na forum idiotko. Albo to jest marna prowokacja, albo na serio tępa baba nie wie co zrobic. Wspolczuje. Prosze o tag'a uzytkownika tego telefonu. Jak sie sprawuje>

  • 0

    66. ~nick  2011-09-14 14:13:38  host: ghc2.internetdsl.tpnet.pl

    pyt.: Czy mozna wylaczyc funkcje dotykowego ekranu? czyli tylko przyciski dzialaja?

  • 0

    67. ~Asik  2011-09-14 14:56:03  host: 212.160.172.70

    Witam, mam pytanie do użytkowników E6, komórka wg opisu producenta posiada akcelerometr, jednakże jak długo już ją użytkuje, tak ani razu nie "przewróciło" mi ekranu. Kolega, który ma Nokię N8 może włączyć tą funkcje w ustawieniach czujnika, myślałem że po prostu mam go wyłączonego, jednak jest to jedyna zakładka jakiej mi brakuje w ustawieniach czujnika... dlatego chce zapytać użytkowników: ten akcelerometr to jakaś bujda, czy może ustawia się to gdzieś indziej? Dzięki z góry za odpowiedź.

  • 0

    68. ~Ewa z Bytomia  2011-09-15 22:18:05  host: cfw190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MASAKRA1 Kupiłam ten telefon w sieci Orange i po przyjściu do domu okazało się, że non stop się blokuje. Oczywiście wymienic nie chcieli tylko poszedł do naprawy. Czuję że przez dwa kolejne lata będe się z nia męczyć......... NIGDY WIĘCEJ NOKII!!!!

  • 0

    69. ~Ewa z Bytomia  2011-09-15 22:23:56  host: cfw190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nigdy w życiu więcej Nokii!!!! Kupiłam ten telefon w sieci Orange i po przyjściu do do mu okazało się, że jest uszkodzony – non stop się blokował. Oczywiście wymienić nie chcieli. Poszedł do naprawy…. Myślę, że przez dwa kolejne lata będę się z nim męczyć…..

  • 0

    70. ~rem  2011-09-16 02:03:22  host: 62.29.165.65

    ewo z bytomia, czy odwiedzilas juz wszystkie fora i wystawilas ta sama opinie? mialas pecha ale glownym winnym jest salon, ktory powinien zajac sie telefonem a nie nokia. pzdr!

  • 0

    71. ~miyagi  2011-09-21 10:17:05  host: public-gprs112558.centertel.pl

    kupiłem go w sklepie za 1300 zł i po paru dniach żałuje , przesiadłem się z galaxy S ,z uwagi na głównie zastosowania biznesowe (prowadzę małą firmę) i jestem bardzo zawiedziony ,po pierwsze ta niby super bateria starcza maksymalnie na 2 dni po drugie jest masakrycznie wolny zawiesza się i ciągle muszę z nim uważać bo zaraz sie rozładowuje ,żeby nie było że się bawię to korzystam z niego głównie do dzwonienia i odbierania poczty z 2 kont ,nie polecam za tą kasę

  • 0

    72. ~Dominika  2011-09-23 14:01:50  host: 78.133.208.202

    czym jest akcelerometr?

  • 0

    73. ~1jaa  2011-10-07 23:12:41  host: 078088128019.choszczno.vectranet.pl

    Pani Ewo! Czy zdaje sobie Pani sprawę z tego, że żyjemy w czasach, w których wszystko pochodzi z chin? Każdy aparat każdej firmy który Pani zakupi może być od razu wadliwy. Nie znam marki która wypuściłaby produkt, który nie miałby ani jednego egzemplarza wadliwego - wystarczy przelecieć się po telepolis po komentarzach :) Pozdrawiam

  • 0

    74. ~janha  2011-10-15 22:20:38  host: iou202.internetdsl.tpnet.pl

    chciałem skorzystać z programu do skanowania kodów kreskowych, a tu lipa. E-6 nie zrobi zdjecia z bliska więc żadnego kodu nie odczyta.

  • 0

    75. ~pepe pan dziobak  2011-10-16 21:48:52  host: 89-78-43-103.dynamic.chello.pl

    Co by złego o nim nie powiedzieć, jest piękny! Dla samego wyglądu go chcę. Mam teraz ERA G1 oraz Nokię C3-01. A bawiłem się i Galaxy s, Galaxt Ace, Motorolą DEFY, E52, w sumie to większością aparatów. Ten jest super. Też E72 mi się podoba. Myślę nad E51 z allegro, 250zł jak "prawie jak nowe" chodzą. e6 to moje marzenie.

  • 0

    76.  2011-10-21 15:58:16

    Świetny telefon, bardzo wytrzymala i elegancka obudowa, na pokladzie Symbian Anna, ktory pracuje bardzo szybko i stabilnie. Telefon nie zacina sie, dziala bardzo plynnie. Dotyk wspanialy, dla tych ktorzy nie lubia dotyku jest zwykly pad, takze nie trzeba uzywac dotyku jak ktos nie chce. Mapy Nokii sa odrazu zainstalowane, sa one bardzo dokladne. Jakosc rozmow jest bardzo dobra. Polecam ten telefon osobom ktorzy chca miec super telefon do dzwonienia a nie do zabawy, jak telefony oparte na Androidzie ktore trzeba caly czas trzymac podpiete do ladowarki. Daje ocene 9/10!!

  • 0

    77. ~grzesiek2422  2011-10-23 20:43:10  host: abn39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    8 mega pikseli to kozak telefon i ta klawiatura qwerty. kupie sobie taki telefon

  • 0

    79. ~eddy  2011-10-27 23:32:07  host: public21064.xdsl.centertel.pl

    8 mpix i brak autofocusa :( Nie wiem co za debil podpisał taki projekt wykonawczy!

  • 0

    80. ~petelka  2011-11-07 21:03:35  host: public17410.cdma.centertel.pl

    Witam! W mojej e6 pękła mi szybka od aparatu. W serwisie powiedzieli, że trzeba wymienić tylną obudowę za 120 zeta... Czy można inaczej poradzić sobie z tą szybką? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

  • 0

    82. ~  2011-11-10 14:17:11  host: staticline16970.toya.net.pl

    ...miałam e72, i klawiaruta wysmienita, ale system to porażka... zawieszał się i to często nie wspomniając o przełączaniu aplikacji- bo wtedy to się dopiero działo, że hej ;/. Myślałam nad Nokią e 6, ale... ostatecznie wybrałam BB 9780 i chyba dla systemu powiem definitywnie TAK, ale dla klawiatury E 72 jak również E6 ( miałam mozliwość pisania smsów) to tylko ten telelfon. Brak autofocusa w takim telefonie?, to porażka, fakt- przecież większość zdjęć robi się np. paragonów wizytówek etc. a tu taka kaszanka- szkoda...

  • 0

    83. ~dd  2011-11-16 20:32:25  host: 84-10-37-229.dynamic.chello.pl

    Witam czy ktoś wie czy jest opcja wyłączenia czujnika światła z pozycji menu? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

  • 0

    84. ~domsc  2011-11-22 22:40:44  host: user-109-243-211-7.play-internet.pl

    no tak fajny model ale tysiaka na aledrogo, jest to najmniejszy tel z dobrą kamerą ale juz htc chacha ma przynajmniej autofocusa, ale ta biała nokia - miodzio wszystkie białe nokie kojarzą mi sie z czymś od firmy apple ;)

  • 0

    85. ~Kugel  2011-11-24 11:02:10  host: ip-93.159.31.34.static.crowley.pl

    Ogladalem wczoraj w Saturnie pod katem zakupu za jakies 4 m-ce (koniec umowy), i pod jednym wzgledem rozczarowanie: z tylu naklejka "Made In China"!:( Nie wiem czy ktos sobie robi zarty i przykleil ten napis, czy rzeczywiscie Nokia przeniosla produkcje do China? Do tej pory wszystkie E-serie jakie posiadam w kolekcji (E51, E52 i E72) byly robione w Finlandi...

  • 0

    86. ~gumen  2011-11-30 13:01:58  host: 79.162.89.51

    e6 mam od prawie miesiąca. bateria trzyma 2 dni przy porządnym użytkowaniu (rozmowy kilka godzin dziennie, w aucie nonstop połączony przez BT, internet godzina dziennie). szybka nie do porysowania. jak się komuś ta sztuka udała to niech się nad sobą zastanowi. telefon wygodny, wyświetlacz wyraźny na słońcu, przyciski lekko wypukle, nie ma się do czego doczepić.

  • 0

    87. ~Wafarelka  2011-12-06 15:30:54  host: user-188-33-16-201.play-internet.pl

    Plastik na ten telefon robi samsung. Firma która robi, lodówki, komputery, suszarki, piekarniki, radia, telewizory a nawet proszek do prania napewno robi dobry telefon. SAMSUNG? - nie dziękuję. Tej nokii do ideału brakuje 30fps i obudowy w stylu ostatniego biznesowego telefonu tego producenta. - e71. e72 jest szajs. (zblokowana wersja e71). e5(chip shit)

  • 0

    88. ~  2011-12-16 19:01:56  host: aerf48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wafarelka jest uwazasz ze e72 jest dziadoskie to pochwal sie swoja padaka a nie gadasz jakies farmazony ja mam e72 od nowosci i nie mialemz nia zadnych problemow nawet bateria trzyma nadal okolo 4 dni

  • 0

    89. ~cdsa  2011-12-28 15:27:14  host: apn-77-115-95-52.dynamic.gprs.plus.pl

    od zarania dziejow jestem fanem Nokii. Najprostsza oblsuga i przyzwyczajenie. Tym rowniez kierowlaem sie przy zakupie Nokii E6 (poprzednia N95-rewelka). Nie bede sie rozpisywal na ten temat. Ogolnie - Nokia E6 supe fonik. Klawiatura, system (u mnie smiga jak ta lala), mp3 i sluchawki (ladny dzwiek), aparat i kamera - genialna, nokia ovi (podlaczasz do kompa i bez zadnych instalek korzystasz z telefonu), natomiast jest jedna rzecz, ktora mnie przerazila... i nie da sie tego "wylaczyc" - w Plus musialem zablokowac GPRS i w ogole przesyl danych!!!!! Bo jeden rachunek zaplacilem 1075zl (gprs - 697zl), drugi rachunek 688zl (gprs - 451zl)!!!!! Zatem to jest tylko jeden, ale jakis on ogromny, minus.

  • 0

    90. ~jacik  2011-12-29 00:42:24  host: apn-95-41-189-210.dynamic.gprs.plus.pl

    mam i e71 i E6 i powiem szczerze E71 lepsza. Mimo, że wolniejsza to: głośnik w niej to super sprawa, wyraźny, dobrze grający, świetnie umieszczony. Aparat z autofokusem. A E6 ma kiepskie obie te sprawy. Jedyne co ma fajniejsze to latarkę wbudowaną na 2 ledy. Ale po co ledy jak zdjęcia wizytówki już się nie zrobi, bo nie wyostrzy. Poza tym głośnik w tak dupowatym miejscu jest niesłyszalny, charczący, niewyraźny, jak się ma telefon w futerale to może dzwonić i dzwonić i się go nie usłyszy. Podobnie jest jak chce się rozmawiać przez głośnomówiący. w E71 jest mega słyszalność. W E6 ledwie co słychać. I ta bateria. Przy wszystkich opcjach ustawionych na Eko tel trzyma maks 2 dni. Więc po co taka duża bateria?

  • 0

    91. ~Lysy224  2012-01-26 13:30:37  host: 095160189195.olsztyn.vectranet.pl

    Po zakupie telefonu zostałem niemile zaskoczony działaniem baterii w tym modelu. Wszystkie recenzje zachwalały długość pracy telefonu na naładowanym akumulatorze. Niestety prawda jest taka, że jeżeli ktoś standardowo dzwoni i zajrzy na internet od czasu do czasu, to karmić telefon prądem musi przynajmniej raz dziennie. Jakość rozmów jest fatalna!!! Mikrofon został‚ umieszczony w taki sposób, że gdy przykładamy telefon do twarzy zasłaniamy go policzkiem. Strasznie utrudnia to rozmowy, osoba po drugiej stronie telefonu w ogóle nas nie słyszy. To samo tyczy się systemu głośnomówiącego, łapie głos z 30 cm, z dalszej odległości słychać nas jak byśmy mówili d0o "wiadra". Aparat jest ok jeżeli chodzi o filmy. Zdjęcia niestety wyglądają dobrze tylko na telefonie, na komputerze jest totalna klapa. Całości dopełnia brak auto-focusa. w telefonie biznesowym niemożność zrobienia zdjęcia dokumentu lub wizytówki to zakrawa na zniewagę. Pomaganie sobie przednim aparatem także nie spełnia roli. Ogólnie rzecz biorąc jak możecie to kupcie coś innego, nie polecam tego telefonu ponieważ jest naprawdę nieprzemyślany. Osobiście teraz wybrał bym Samsunga galaxy S II lub lub Blackberry 9800 Torch.

  • 0

    92. ~ZiCK  2012-02-01 15:59:18  host: host-89-231-51-243.wroclaw.mm.pl

    niezależnie od minusów ten telefon i tak będzie miał wzięcie bo jest klasyczny, ma darmowy GPS czego inne telefony nie mają i ma symbiana jak ktoś lubi, i dlatego go biorę. dziękuję

  • 0

    93. ~zarek  2012-02-01 18:27:32  host: host-89-231-51-243.wroclaw.mm.pl

    przyłączam siędo pytania: 1.czy klawisze wokół dżojstika (słuchawka, domek, koperta itp) są dotykowe czy wciskane ? 2.czy dotyk ekranu da się wyłączyć w systemie aby ekran nie reagował ? proszę o odpowiedź kto ma kto wie.

  • 0

    94. ~pigula  2012-02-01 19:48:06  host: albatrosow2.piaseczno.robbo.pl

    Mam od kilku dni. Wzięłam w T Mobile przy przedłużeniu umowy. Kosztowała mnie 199zł.Nie przepadałam za Nokiami. Wcześniej preferowałam SE. Jak na razie same plusy. Intuicyjna obsługa, sporo możliwości, fajny wygląd. Chyba polubię ten telefon. :)

  • 0

    95. ~martyna  2012-02-02 10:19:49  host: host-89-231-51-243.wroclaw.mm.pl

    informuję że przyciski wokół dźojstika są wciskane normalnie, nie dotykowe. Jeśli chodzi o ekran dotykowy to dotyku nie da się wyłączyć, jest on niezbędny do obsługi choć w większości przypadków da się obsługiwać telefon klawiszami.

  • 0

    96. ~tal  2012-02-02 18:39:00  host: 148.81.117.67

    Jak ktoś ma 14 lat i chce grać w gry, oglądać filmy i nie wiadomo co tam jeszcze się teraz na telefonach robi zamiast z nich dzwonić... niech sobie kupi jakiegoś plastikowego szajsunga czy inne hatece co jak się 2razy dziennie nie podładuje to piszczy że słaba bateria.. Nigdy nie oglądałem nic na telefonie, od tego mam komputer/telewizor.. od robienia zdjęć mam inne aparaty.. od robienia wrażenia na kolegach z 'gimnazjum' mam samochód .. Bo tak się składa, że jak coś jest od wszystkiego to jest najczęściej do niczego, Ta nokia pomimo paru bajerów, których wymagał od niej postęp i świat współczesny to wciąż ten sam najlepszy sprzęt do dzwonienia i pisania sms'ów ..(swoją drogą .. spróbujcie swoim super dotykowym galaxym czy innym xperiem napisać smsa prowadząc samochód, powodzenia..) Jak kupujesz telefon do grania czy kręcenia filmów to szczerze Ci gratuluje- jesteś idiotą :) pozdrawiam. (jak fajnie że tym razem mi orange nie przykleiła swojego super wkurzającego znaczka na obudowę :) )

  • 0

    97. ~magda  2012-02-02 20:25:05  host: hax34.internetdsl.tpnet.pl

    Użytkuję telefon od tygodnia, więc jakąś opinię mogę o nim wyrazić. Z osobistego punktu widzenia, telefon bardzo mnie zadowala i bardzo mi się podoba: zarówno wizualnie, jak i technicznie. Ekran dotykowy działa póki co bardzo dobrze (wręcz na muśnięcie palca), jest szybki, precyzyjny. Używam go tylko w razie konieczności, bo i tak większość rzeczy można robić przy pomocy samych klawiszy co jest dużym plusem w tym telefonie. Jeśli chodzi o wielkość ekranu i korzystanie z internetu to nie odczułam żadnego dyskomfortu. Wprawdzie niektóre odnośniki czy elementy wyświetlane na stronie są dość małe, to nie miałam kłopotów z poruszaniem się po witrynie. Jak komuś to przeszkadza, może użyć klawisza nawigującego, który posłuży jako komputerowa strzałka ;-) Nie trzeba wtedy dotykać ekranu. Bateria póki co wytrzymała mi równy tydzień, ale nie korzystałam zbyt dużo z telefonu w tym czasie: trochę rozmów, kilka smsów, internet, gry. Pracuję zwykle po 12h i nie mam po prostu czasu sięgać po telefon, więc też nie ma się co dziwić ;-) Zatem jak na moje potrzeby jest super ;-) Myślę, że pociągnął by jeszcze jakiś dzień-dwa, bo nie sygnalizował rozładowania baterii (była jedna kreska), ale wolałam go już naładować. Aparat robi przyzwoite zdjęcia, ale na pewno nie z bliska z powodu braku autofocusa. Z bliska wychodzą rozmazane i niewyraźne. No cóż, widocznie nie można mieć wszystkiego ;-) Obudowa dobrze spasowana, (chyba?) metalowa albo aluminiowa, ale niestety strasznie się brudzi ;-) Każdy odcisk palca widać. Klawiatura rewelacyjna, wygodnie pisze się wiadomości. Symbian, jak to Symbian (mimo, że odświeżony): gdzieś tam czasem się troszkę dłużej zastanowi, ale póki co nie zawieszał mi się na tyle, że musiałam wyjmować baterię, albo odczekać na reakcję dłużej niż 2-3 sekundy ;-) Nie zwracam na to większej uwagi, więc nie przeszkadza mi to w ogóle. Z nawigacji nie miałam okazji jeszcze korzystać, więc się nie wypowiem w tym temacie.

  • 0

    98. ~magda  2012-02-02 20:27:25  host: hax34.internetdsl.tpnet.pl

    Po pierwszym uruchomieniu telefonu (jeśli nie mamy pakietu internetowego) zalecam od razu wyłączyć tryb online widgetów z ekranów głównych, bo mogą nabić rachunek i włączyć tryb offline map Ovi bo też się potrafią niepostrzeżenie aktualizować ;-)

  • 0

    99. ~xyz  2012-02-04 16:32:55  host: 83.238.201.25

    91: galaxy s ii nie ma klawiatury qwerty, to zupelnie inny typ telefonu. jesli juz galaxy to GT-B7510 ale ten znacznie ustepuje tej nokii

  • 0

    100. ~internet  2012-02-18 23:01:10  host: c3-83.icpnet.pl

    Witam, zastanawiam się nad tym modelem telefonu, mam jedno zasadnicze pytanie do użytkowników tego aparatu. Proszę o jednoznaczną odpowiedź czy da się zablokować samoiste aktualizacje czy to softu czy nawigacji, w celu uniknięcia wysokich rachunków. z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi, pozdrawiam

  • 0

    101. ~art4  2012-02-20 21:16:52  host: nat-kro52-22.aster.pl

    Zzy ktoś również zauważył, że po aktualizacji z Anny do Belle potrzeba o wiele częściej korzystać z ekranu dotykowego?...

  • 0

    102. ~magda  2012-02-24 12:34:53  host: dynamic-78-8-133-32.ssp.dialog.net.pl

    Ten telefon jest świetny. Nie zawiesza się, chodzi szybko, ma wyraźny ekran. Minusem jest to, że litery na nim są bardzo małe, a aplikacja do powiększania liter nie powiększa napisów na ekranie głównym i w rozmowach w folderze wiadomości. Tak więc nie polecam go osobom ze słabym wzrokiem. Nie polecam go również mężczyznom z uwagi na małe klawisze - choć na kobiece palce są w sam raz.

  • 0

    103. ~miky  2012-02-28 15:24:49  host: 158.66.1.38

    @100: Oczywiście. @101: Ten model (E6-00)nie ma aktualizacji do Belle...

  • 0

    104. ~skłaniający się  2012-03-02 18:29:43  host: router-91-202-229-18.backiel.com.pl

    Może ktoś napisać czy autofokus w aparacie to kwestia soft czy hardware'u ?

  • 0

    105. ~Piotreek  2012-03-04 09:18:21  host: 91-223-52-1.interwan.pl

    103 Nokia e6 ma aktualizacjie na Belle bo sam juz ja mam wiec wiem :)

  • 0

    106. ~hens  2012-03-09 22:51:50  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    @104.....hardware. Obiektyw o stałej ostrości od ok 50cm do nieskończoności. Wizytówki kopiuje się przednim aparatem VGA. Bardzo wygodna funkcja.

  • 0

    107. ~hens  2012-03-11 04:19:57  host: nat-207-117.man.bydgoszcz.pl

    @103 poczytaj na temat aktualizacji do Belle http://telepolis.pl/news.php?id=24156

  • 0

    108. ~PINO INOWROCLAW  2012-03-12 20:38:11  host: host-89-230-138-222.inowroclaw.mm.pl

    AUTOFOKUS TO NIE SOFT TYLKO FUNKCJA TELEFONU

  • 0

    109. ~  2012-03-23 02:23:33  host: router-91-202-229-18.backiel.com.pl

    106. ~hens - dzięki , już się nie skłaniam . Pozdrawiam .

  • 0

    110. ~luki  2012-04-23 23:48:43  host: adow118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, ktoś wie jak odzyskać dzwonki po aktualizacji Nokii E6 z anny do belli? kopie zapasową zrobiłem, ale dzwonki(standardowe nokii) się nie zachowały

  • 0

    111. ~BenQ  2012-05-06 22:55:15  host: 87-207-202-141.dynamic.chello.pl

    Nareszcie mogę coś dobrego o tym telefonie powiedzieć! Udało się go sprzedać. I z dobrych wiadomości to tyle.

  • 0

    112. ~Wojtek82  2012-05-25 12:03:45  host: 093105079239.legnica.vectranet.pl

    Witam! Posiadam ten telefon od ok dwóch miesięcy i nie mam do czego się przyczepić po za średnią jakością zdjęć(jak się szuka na upartego)... Bateria trzymam ok 2 dni przy częstym używaniu, wyświetlacz 640x480 jak brzytwa obraz(obciążenie dla procesora jest nieodczuwalne). 8gb pamięci wewnętrznej filmami z kamery szybko zapełniłem, ale jak odpaliłem je na telewizorze to wiedziałem dlaczego ;) (w stosunku do zdjęć filmy mają bardzo dobrą jakość). Jest wsparcie dla gier 3d np :Sims 3HD, N4S. Nawigacja kilka razy mi się w pracy przydała. Uważam, że ten telefon ma duży potencjał i jest niesłusznie źle oceniany. Jako ciekawostkę dodam, że czasami gdy moja żonka nie zdąży zobaczyć Pierwszej Miłości to włącza iPle na mojej e6 podłącza telefon kablem do telewizora i nadrabia zaległości. To jest moja pierwsza nokia i zawsze miałem SE. Pozdrawiam

  • 0

    113. ~Piotrek  2012-06-19 20:17:25  host: 84-10-239-164.dynamic.chello.pl

    Posiadam E6 od jakiegos czasu (Belle)- jest prawie idealny (spasowanie materialow, lepszego wyswietlacza nie widzialem, wygodna klawiatura do emaili, akumulator - 4 dni, darmowa nawigacja, wyglada jak telefon a nie zabawka, darmowa Opera, lataraka - o dziwo sie przydaje). Ma niestety kilka felerow - czasami wiesza sie klawiatura, aparat fotograficzny - powiedzmy, ze sredni (jest opcja robienia zdjec z apararu przedniego, np. wizytowek - jakosc tez srednia), czasami zamula, brak dostepu do wszystkich funkcji z poziomu klawiatury. Jak dla mnie 5/6

  • 0

    114. ~seba  2012-06-26 15:42:49  host: un-153-138.static.sitel.net.pl

    Ok minęło 3 tygodnie jak go posiadam więc jakieś pierwsze spostrzeżenia mogę napisać, bateria średnio od 3 do 5 dni, ekran dość czuły choć czasem zdarza się że muszę coś "tknąć" drugi raz, ale rzadko, jasność jest wystarczająca w słońcu, jakość zdjęć i nagrywania filmów jak na telefon przyzwoita, klawiatura wygodna do pisania wiadomości bardzo rzadko zdarza mi się nacisnąć jakiś inny znak/literę, jakość dźwięku rozmówcy przyzwoita choć mógł by być trochę głośniej bo przy większym "szumie" otoczenia trzeba się wsłuchiwać,czujnik zbliżeniowy działa bez problemowo, gps dość szybko łapie fixa, oryginalna nawigacja działa dobrze i jest prosta w obsłudze, ewentualnie mapa mogła by być minimalnie większa niż informacje wyświetlane z brzegu typu prędkość czy dystans, korzystam z programu sport tracer do zapisu śladu przejechanej trasy rowerem, program działa dobrze nie wiesza się nie muli jednocześnie robiąc zdjęcia i kręcąc filmiki, 3,5 godziny pracy sport tracera + kilkanaście fotek + 30 sekundowy film + dwie kilku minutowe rozmowy telefoniczne wyczerpały 40% stanu baterii, jakość wykonania dobra, trochę tylko widać ślady palców na "piano" elementach, trochę słabo rozbudowany budzik. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu za złotówkę z sieci, przez kilkanaście lat miałem sporo telefonów więc mam jakieś tam doświadczenie :) Jak coś zauważę to dopisze w dalszym użytkowaniu.

  • 0

    115.  2012-08-03 23:49:50

    Ogólnie naprawdę super telefon. Użytkowałem wszystkie telefony serii E. I najlepsza okazała się jednak E 72. Ma wszystko czego potrzeba i bateria super. w E 6 jest więcej bajerów, ta sama bateria co w E 72, ale niestety ekran bardziej wymagający i ta bateria się nie sprawdza. Ja dużo rozmawiam i sms'uje. dlatego wróciłem do nowej E72.

  • 0

    116. ~eli  2012-11-08 00:14:21  host: etk70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam pytanie, czy aby cofnąc w nokii e6 musze uzyc ekranu dotykowego czy jest opcja klawiaturowa?

  • 0

    117. ~Patrycja  2012-11-17 09:37:27  host: 80.54.150.170

    Tak z ciekawości,czy Nokia E6 posiada trackpad ?

  • 0

    118. ~Łukasz  2012-11-18 13:10:28  host: host-89-228-5-238.biznes.mm.pl

    @35 Ty się już popisałeś dziecko drogie, pisząc w polu nick michal, chyba że takie imię dostałeś -_-. Co do telefonu, bardzo fajny komunikator.

  • 0

    119. ~ziombal1234  2013-01-04 03:03:37  host: xdsl-195-238-168-201.wist.com.pl

    powiem wam tak użytkuję telefon od ok 2,3 tygodni... wcześniej posiadałem SE P1i naprawdę byłem zadowolony z tego telefonu ale no niestety no jego era minęła,więc szukałem czego podobnego do tego telefonu spodobała mi się Nokia E6,i czytałem nie raz różne komentarze... ale muszę przyznać że naprawdę wyświetlacz działa naprawdę znakomicie,bateria mi trzyma ok. 2,3 dni to zależy jak często używam wfi. Jeśli chodzi o zasięg w tym fonie naprawdę jestem w szoku naprawdę mało w których miejscach gubi zasięg tym bardziej że cała familia ma z pleya i mają różne typy telefonu... także mam pewne porównanie... jeśli chodzi komuś o aparat to robi zdjęcia spoko... dla mnie są wystarczające jak na telefon... od wymagających zdjęć są lustrzanki... trochę nie typowe rozłożenie klawiatury,ale z czasem idzie się przyzwyczaić chodzi mi o klawisze numeryczne :P akuratnie pisanie sms-ów to poezja dla mnie :) jedyną wadą jak dla mnie jest to że glośnik w telefonie cicho gra... naprawdę no jestem jedynie tym rozczarowany... jeśli chodzi o przeglądanie stron internetowych to ja akuratnie nie widzę problemu to jest kwestia przyzwyczajenia,jak dla mnie telefon godny polecenia zobaczymy jak się będzie 3mał :P

  • 0

    120. ~mci  2013-01-08 01:18:07  host: 89-67-84-8.dynamic.chello.pl

    trafiłem na forum trochę przypadkowo ale z ciekawości poczytałem, dodam też swoją opinię. może się komuś przyda. zgadzam się w 100% z kolegą, który przypomniał, że telefon służy do dzwonienia a nie do gry w simsy. ktoś pisze, że e6 ma wsparcie i to największa zaleta. bez sensu. mam telefon pewnie 1,5 roku. zmieniłem soft na b bo ciągle się wieszał, powyłączałem wszystkie aktualizacje. teraz też się potrafi zawiesić. jak w win trzeba go co jakiś czas odpalić na nowo. w porównaniu ze starszymi nokiami jest mniej intuicyjny. bateria trzyma 2-3 dni przy średnich rozmowach. zauważyłem, że telefon preferuje sieć 3G i trzyma się jej uparcie nawet jeśli sygnał jest prawie zerowy i nie ma dobrej łączności. skasowałem 2-sieci, korzystam tylko z gsm i póki co jest ok. to ważne tam gdzie jest słaby zasięg. mam play'a ale miejsca bez sygnału też się zdarzają. sporo funkcji działa tylko w dotyku i to jest wada bo ikonki są czasem minimalne. starszy biznesmen nosi okulary więc o obsłudze telefonu np. w aucie można zapomnieć. trochę pomaga font magnifier ale w odróżnieniu od e71 powiększa tylko niektóre opisy. obudowa plastikowa, po roku wygląda jak szmelc chociaż mam pokrowiec.

  • 0

    121. ~red wings  2013-01-12 15:30:21  host: 82-160-219-254.tktelekom.pl

    Telefon po 1,5 roku od dnia premiery trzyma cenę 800 za nowy a to o czymś świadczy.Połączenie dotyku z qwerty super sprawa.Mam ten telefon kilka miesięcy i mi się nie zawiesił takze bebechy dają radę wszystko chodzi płynnie.Bateria daje radę od 2 -4 dni w zależnosci od użytkowania.Spasowanie i materiały bardzo dobrej jakosci .Wideo i zdjęcia na dobrym poziomie.Oczywiście ten telefon posiada wady jak kazdy brak autofokusa ,symbian dla mnie to nie wada.Dzieciom polecam odpustowego samsunga.

  • 0

    122. ~Janusz  2013-01-27 19:33:32  host: 178.180.55.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam serdecznie wszystkich. Jestem posiadaczem telefonu od 2 tygodni, poprzednio miałem wiele innych telefonów w tym e71. Telefon ten jest dla ludzi który szukają właśnie takiego a nie innego urządzenia. Jakość wykonania nie budzi zastrzeżeń, lecz e71 w moim odczuciu jest dużo lepiej wykonana. Telefon działa płynnie w codziennym użytkowaniu (rozmowy, smsy, maile) od czasu do czasu muzyka czasem zdjęcie. Bateria około 4-5 dni (internet włączam gdy jest potrzebny). Cena za nowy telefon w tele...ium to około 820zł nieco wygórowana lecz na razie e6 okaże się sumiennym i odpowiedzialnym pracownikiem.

  • 0

    123. ~Rafi  2013-02-16 20:36:05  host: apn-77-114-203-217.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam telefonik 1 liga jest super dla mnie jak bez wad procz jednej Czy ktos wie co zrobic zeby mi sie nie laczyl z internetem bo nawet jak wysylam sms to sa naliczane chodz mam bardzo duzo darmowych sms Pozdro

  • 0

    124. ~KML  2013-05-18 12:14:00  host: ip135-1.vtelecom.pl

    @Rafi: wyłącz Dane mobilne (takie 2 strzałeczki), wtedy nawet włączając gps nie odpala neta. Ewentualnie jak to nie pomoże to zmień priorytety na łączenie się z netem np tylko na wifi czy coś.

  • 0

    125. ~ziombal 1234  2013-05-18 12:33:04  host: xdsl-195-238-168-211.wist.com.pl

    witam ponownie wszystkich ;) jak pisałem parę miesięcy temu że wypowiem się po czasie także wyrażę swoją opinię: telefonik jak dla mnie bateria trzyma ok 2,3 dni jesli chodzi o jakość rozmów na poziomie nie mam problemów nawet gdy idę przez miasto wszystko słyszę wyraźnie, jeśli chodzi o szukanie czegoś po internecie to na samym dotyku jest ciężko ale daje się klawisz w dół i wyskakuje kursor niczym od myszki i można najechać na dany element,mówię rzadko mi się zdarza ale używam,zasię wi-fi naprawdę jest dość mocny,jesli chodzi o pisanie to czysta poezja :) ku zdziwieniu mam prawie po 3 tys wiadomości w odbiorczej i w wysłanej i telefonu mi nie muli :) daje rady zobaczymy jak długo :P jeśli chodzi o muzykę hmm orginalny odtwarzacz muzyki mnie drażni ponieważ wgrałem muzykę a posegrowalo mi albumami i osobiście nie chce mi się bawić i szukać jakiegoś odtwarzacza który by mi pokazywał wszystkie utwory a nie segregował w albumach, jedynie co mnie drażni w moim modelu to to że raz na jakiś czas wchodzę w książkę adresową i zaznacza mi wszystkie kontakty a gdy cofnę spowrotem mi zaczna i czasem wyskakuje mi jakiś błąd gdy włączę książkę ale dlaczego nie wiem,jeśli chodzi o aparat robi spoko zdjęcia ale noo nie wrzucałem je na laptopa żeby zobaczyć jak to wygląda,ale na telefonie robi średnie zdjęcia,ale noo mówię to nie cyfrówka ;) jedynie co mnie drażni to jak chce zrobić zdjęcie z bliska nie są rewelacyjnej jakości, póki co po paru miesiącach jestem naprawdę zadowolony z tego telefonu jestem kierowcą i noo naprawdę jak dla mnie telefon spełnia 100% patrzyłem za lepszymi modelami itp. ale po dłuższym przemyśleniu doszłem do wniosku co mi z telefonu z którego pół funkcji nie będę korzystał ;) jak dla mnie Nokia E6 + android :) i to było marzenie ale raczej sie takiego fona nie doczekam pozdrawiam gorąco użytkowników ;)

  • -1

    126. ~JAaaaaaaa  2013-05-24 16:25:31  host: subscr-46-148-175-202.dhcp-docsis.net.tomkow.pl

    Mam tą Nokię E6 i narzekam, często się tnie i trzeba go wyłączać i włączać, aparat ma 8MPix i robi kiepskie zdjęcia, na ten system Symbian Anna nie ma żadnych gier...

  • 0

    127. ~  2013-07-12 14:04:24  host: user-94-254-211-181.play-internet.pl

    Wyświetlacz OK, bateria OK a aparat znowu bez autofocusa. Nokia wie jak zepsuć dobry telefon. W tym przypadku logicznym wyborem wydaje się E72.

  • 0

    128. ~elea  2013-07-18 00:20:30  host: Netcom-176-101-134-223.Netcominternet.pl

    Nigdy więcej nokii! Pierwsza miałam 5 lat temu, później przerzucilam się na te z firmy Sony..zachcialo mi się nokkii bo ma qwerty. Drugi raz popelnilam ten sam błąd. Wracam do Sony.

  • 0

    129. ~Grzesiek2422  2013-10-15 12:52:47  host: acj215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wspaniały telefon połączenie telefonu biznesowego z smartfonem

  • 0

    130. ~kura  2014-03-02 18:11:47  host: 90-156-96-139.internetia.net.pl

    czy jest jakiś fix ? lub aktualizacja zeby był autofocus?? bo jesli tak to chętnie wrócił bym do nokii miałem e6 ale sprzedałem własnie ze wzgledu na słabe zdjecia jak ktoś ma jakieś informacje proszę na email mala_kura@poczta.onet.pl

  • 0

    131. ~common  2014-03-19 20:50:52  host: 89-76-181-66.dynamic.chello.pl

    jakie słuchawki najlepsze do słuchania muzyki na tym telefonie?

  • 0

    132.  2014-06-19 08:59:15

    Telefon mam 1,5 roku. Po pół roku użytkowania tel na gwarancji (głośniczek rozmów - norma w serii E) po roku padł klawisz SoftKey - gwarancja... Symbian Belle - bez szału, ale działa na tyle ile powinien, czyli do tego czego został stworzony! zapomnijcie o bezsensownych aplikacjach i durnych grach dla dzieci! (użytkownik JAaaaaaa) telefon czysto biznesowy dla ludzi potrzebujących mobilnego biura. UWAGA! telefon nie dla dzieci! tyczy się to też gimbazy... aparat słaby - nieszczęsny Autofocus. Navi robi świetną robotę i niech mi nikt nie mówi, że ekran do tego jest za mały - jest w sam raz! Pomimo 2 napraw i kilku problemów polecam ten modeL ! OCENA 7/10

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet