Nokia E55 - opinie
Telefony Nokia Nokia E55 Opinie o Nokia E55

Nokia E55

w sumie: 107
  • 0

    2. ~lu  2009-02-16 15:29:55  host: 212.160.172.70

    funkcje fajne przesiadłbym sie z mojej E51 gdyby nie wygląd, który psuje klawiatura hybrydowa(niewielka różnica ale jednak)

  • 0

    3. ~auris  2009-02-16 16:42:01  host: 94.254.157.205

    "grubość" imponująca,dobry modem,godny następca E51

  • 0

    4. ~bitri  2009-02-16 18:14:02  host: nat-mia.aster.pl

    Godny następca E51?

  • 0

    5.  2009-02-16 19:32:41

    Pięknie się zapowiada ten model:)

  • 0

    6. ~bsk  2009-02-16 20:17:15  host: ip-195-140-239-17.unreg.tvk.wroc.pl

    nawet fajny...:)

  • 0

    7.  2009-02-16 21:25:04

    Moim zdaniem....bomba! Uwielbiam styl E50/E51 a teraz następna generacja tego świetnego telefonu...się nie moge doczekać kiedy uda mi sie nią pobawić!

  • 0

    8. ~  2009-02-16 23:16:50  host: aale53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a już myślałem że nie będę miał na co zmienić mojej E51 ;)

  • 0

    9. ~Adaho  2009-02-16 23:18:30  host: apn-77-114-125-91.gprs.plus.pl

    No nareszcie!!! Ma wszystko to czego mi brakowało w E51 - zamieniam odrazu jak sie pojawi w Plusie. Ciekawe czy będzie można ją lądować przez USB ?

  • 0

    10.  2009-02-17 15:25:21

    Jestem ciekaw jak wygodnie pisze się na takiej klawiaturze hybrydowej jak się ma duże paluchy?

  • 0

    11. ~511  2009-02-17 19:04:03  host: 093105055059.swc.vectranet.pl

    sweet, aparat 3,2, bo w końcu to telefon biznesowy;) moim zdaniem

  • 0

    12. ~by wojtas  2009-02-17 20:12:08  host: 87-205-203-237.adsl.inetia.pl

    fajnie sie zapowiada a jak bedzie

  • 0

    13. ~piotr  2009-02-17 20:50:47  host: chello087207077012.chello.pl

    Nokia może nie zalewa nas efektownymi telefonami które sa naszpikowane mnóstwem gadżetów. Ten telefon ma coś na co wielu czekało od dawna, a mało kto pewnie zwrócił na to uwagę. Rewelacyjną baterie 1500 mAh i to w tak cienkim telefonie. To naprawdę niezłe osiagnięcie. Czas 740h czuwania to chyba rekord w nowych telefonach do którego nikt nawet się nie zbliżył.

  • 0

    14. ~P.  2009-02-18 00:48:13  host: dynamic-78-8-4-122.ssp.dialog.net.pl

    Nie ma telefonu na rynku, a już ma wystawione oceny...

  • 0

    15. ~  2009-02-18 07:41:13  host: host9-240.btk.net.pl

    Każda E5... jest dobra tylko mogli by zainwestować w baterie lit-polimer tak jak w e71 w której trzyma prawie 1,5 tyg. Zapowiada się ciekawie no i ta klawiatura 1/2 qwerty :D

  • 0

    16.  2009-02-19 00:17:13

    kupie sobie ją na gwiazdkę, o ile okaże się dość dobra

  • 0

    17. ~dawid  2009-02-19 08:42:15  host: gbg182.internetdsl.tpnet.pl

    Już wiem jaki będzie mój następny telefon miałem e50 teraz mam e51 a ten prawdopodobnie będzie następny

  • 0

    18. ~N!  2009-02-19 12:16:24  host: 195.94.215.34

    od e71 czymś szczególnym się różni?

  • 0

    19. ~duzepp  2009-02-19 12:24:43  host: 77-253-117-53.adsl.inetia.pl

    wiem, że jeszcze nie jest dostępny w Polsce ale gdyby ktoś już był w jego posiadaniu to proszę napisać czy aparat ma funkcję autofocus, dzięki z góry :)

  • 0

    20. ~Bill  2009-02-19 16:39:42  host: 116-119.echostar.pl

    Swietny telefon nie to co Słony Ericsson wyswietlacz 2,4 16 mln aparat 3,2 no i ta BATERIA !! CUDO to jest moj następca :)

  • 0

    21. ~misieq  2009-02-20 22:04:14  host: 213.134.172.48

    No czyżby następca E51 wreszcie :) Aku 1500 cóż czekamy :)

  • 0

    22. ~krzemyk1981  2009-02-22 12:23:52  host: inet20909ng-2.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    ktoś się orientuje kiedy będzie u nas ?? w końcu jest następca e51 której brakowało do ideału tylko gps

  • 0

    23. ~fun e51  2009-02-23 23:30:44  host: gwv82.internetdsl.tpnet.pl

    Jak narazie to się zajedwabiście zapowiada. Poprawiona E51. Będę czekał. :)))) flesch 3,2Mpix GPS miodzio. Mam E51 jeste mega zadowolony a z tego będę napewno tak samo albo jeszcze bardziej. Po co kupować klocki które mają 5mpix takie jak N95 czy N82 w telefonie 3,2 wystarczy, a jeśli jest tak pięknie opakowany i na dodatek w metalową obudowę to jest isntne cudo....... MINUS?? WYŚWIETLACZ TEJ SAMEJ WIELKOŚCI CO W POPRZEDNIKU ;/ przeżyjemy :D cudo cudo CZEKAM!!

  • 0

    24. ~fun e55  2009-02-23 23:32:42  host: gwv82.internetdsl.tpnet.pl

    Jak narazie to się zajedwabiście zapowiada. Poprawiona E51. Będę czekał. :)))) flesch 3,2Mpix GPS miodzio. Mam E51 jeste mega zadowolony a z tego będę napewno tak samo albo jeszcze bardziej. Po co kupować klocki które mają 5mpix takie jak N95 czy N82 w telefonie 3,2 wystarczy, a jeśli jest tak pięknie opakowany i na dodatek w metalową obudowę to jest isntne cudo....... MINUS?? WYŚWIETLACZ TEJ SAMEJ WIELKOŚCI CO W POPRZEDNIKU ;/ przeżyjemy :D cudo cudo CZEKAM!!Jak narazie to się zajedwabiście zapowiada. Poprawiona E51. Będę czekał. :)))) flesch 3,2Mpix GPS miodzio. Mam E51 jeste mega zadowolony a z tego będę napewno tak samo albo jeszcze bardziej. Po co kupować klocki które mają 5mpix takie jak N95 czy N82 w telefonie 3,2 wystarczy, a jeśli jest tak pięknie opakowany i na dodatek w metalową obudowę to jest isntne cudo....... MINUS?? WYŚWIETLACZ TEJ SAMEJ WIELKOŚCI CO W POPRZEDNIKU ;/ przeżyjemy :D cudo cudo CZEKAM!! o ale klawki qwery nie zauważyłem. W końcu biznes is biznes a nie jakieś plastikowe szajsy :P

  • 0

    25.  2009-02-24 23:15:50

    ale telefon, zwłaszcza biznesowy, nie jest po to, żeby sobie leżał i czuwał :-)

  • 0

    26. ~Kowi  2009-02-25 09:20:39  host: ela29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, czy ktoś wie kiedy wejdzie do sprzedaży?;> Pozdrawiam

  • 0

    27. ~  2009-02-25 19:10:13  host: none167.dmz.zamek.net.pl

    ciekawe czt beda w nim jakies gierki bo w e51 tego brakuje

  • 0

    28.  2009-02-25 19:53:30

    Może i rekord, ale telefon, zwłaszcza biznesowy, nie jest od tego, żeby leżał i czuwał :-)

  • 0

    30. ~slaweks5  2009-03-05 16:20:27  host: aboc148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak Dla Mnie Ta Klawiatura to może być porażka ;/ Ale Jak Będzie okazja to sprawdzę... Na razie E51 :))

  • 0

    31. ~  2009-03-05 18:36:54  host: public14639.xdsl.centertel.pl

    Czy wie ktoś ile kosztuje ten tele i kiedy będzie w polskich sklepach?

  • 0

    32. ~kamak  2009-03-15 14:57:47  host: ikn34.internetdsl.tpnet.pl

    żal mi was wszystkich - telefon nie wyszedł z fazy kontroli jakości u operatorów a wy mu dajecie takie noty? Ten tel może okazać się kiepściutki i co wtedy? wiem co mówię bo siedze w gsm od 95 roku jak większość z was nie wiedziała co to tel komórkowy...

  • 0

    33.  2009-03-15 19:24:42

    Telefon zapowiada się super. Czekam z niecierpliwością. Boję się tylko dwóch rzeczy. 1) Czy GPS będzie równie tandetny jak w E71 Ja używam z moją E51 zewnętrznego GPS na MTK. Syn ma E71. Tragedia. Ciągłe gubienie sygnału, tam gdzie MTK czy SIRFSTAR III maja dokładność kilku metrów E71 ma dokładność kilkudziesięciu lub kilkuset !!! m. 2) Aparat. Wiem że model jest biznesowy ale biznesmen tez człowiek i tez czasami lubi zrobić jakieś zdjęcie. Po to jest aparat w telefonie aby go mieć zawsze ze sobą. A jakość zdjęć w E51 i E 71 to tragedia. I nie chodzi tu o te Megapiksele 3,2 całkiem wystarczy, ale o jakość zdjęcia. A wielkości klawiatury się nie boję, będzie i tak dużo wygodniejsza od tej z E71. Ważne tylko aby klawisze numeryczne chodziły bezpośrednio bez kombinacji z Func. jak w E71. Kto próbował korzystać z nawigacji lub gier w E71 wie o co chodzi. Między innymi dla tego nie przesiadłem się na E71.

  • 0

    34. ~bob  2009-03-16 13:32:30  host: ip-72-31.mofnet.gov.pl

    godny następca e51, ale ekran mógłby być większy

  • 0

    35. ~TheDJ  2009-03-16 18:40:57  host: 213-238-107-132.adsl.inetia.pl

    Ma być w Polsce w połowie roku i kosztować ok 1400zł niestety.

  • 0

    36.  2009-03-17 17:08:22

    odrazu mowie ze jestem w posiadaniu sonego m600i z takim samym ukladem klawiszy, po ok. 1-2 dniach potrzebnych do przyzwyczajenia tego typu klawiatura jest bezkonkurencyjna

  • 0

    37. ~M.  2009-03-18 15:52:00  host: ttihfwgw.tieto.com

    Telefon zapowiada się genialny :-) E51 jest świetna, ten ma szansę być arcydziełem.

  • 0

    38. ~me  2009-03-20 07:32:55  host: 194.114.62.72

    Telefon zaje.... Szczególnie dla kogoś, kto docenił E51. Tylko mam jedną wątpliwość - myślicie, że łatwo będzie sie przyzwyczaić do tek klawiatury? Jakby nie było - to zmiana w stosunku do standardowej wersji.

  • 0

    39. ~  2009-03-20 09:55:53  host: chello089079083041.chello.pl

    ~15 w tym telefonie jest taka sama bateria jak w E71.

  • 0

    40. ~Prezes  2009-03-24 11:02:43  host: apn-77-114-12-49.gprs.plus.pl

    Dostepny bedzie w polowie roku. Powiedzcie CZY TO NASTEPCA E51? Bo nie wiem czy sie E52 pojawi i czy czekac czy kupic E55 ;)?

  • 0

    41. ~GfaRm  2009-03-25 23:22:11  host: ganymed.kgu.de

    cena w niemczech na wolnym rynku 500 euro (jeszcze nie ma w sprzedzy wiec pewnie ostateczna cena bedzie nizsza o jakies 50 euro)

  • 0

    42. ~ja  2009-03-26 18:08:04  host: agb72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~27. Jakich gierek brakuje na E51? Mi ngage hula aż miło.

  • 0

    43. ~  2009-04-01 16:16:20  host: f96-037.opera-mini.net

    Ktos tu kit wciska ze jest prawie cala z metalu. Przeczytajcie sobie opis gdzie jest podane iz wazy 95g- to musi byc sam plastik. Moja nokia e66 ma częsci metalowe i waży 128g. Puknijcie się w glowe nim wpadniecie w zachwyt nad tą kupą plastiku.

  • 0

    44. ~LukaszSz  2009-04-16 17:40:10  host: adgz23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Dla mnie to telefon idealny :D Wcześniej miałem E50 teraz mam E51, a to będzie jej godny następca. Dodam, ze telefon wyposażono w procesor 600 MHz (E50 miała 235 MHz, a E51 - 369 MHz). Nie wiem dokładnie ile Ramu ale napewno nie mniej niż 128 MB. Tylko czekam aż wejdzie do sprzedaży :D

  • 0

    45. ~test  2009-04-17 10:05:17  host: actk80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiecie kiedy telefon ma byc dostepny u naszych operatorow?

  • 0

    46. ~as  2009-04-17 12:13:01  host: host224-131-dynamic.42-79-r.retail.telecomitalia.it

    Na taki fon czekałem -brawo nokia!-

  • 0

    47. ~  2009-04-19 23:35:28  host: f96-048.opera-mini.net

    Szczerze to zj*b*li klawiaturę dali usun gdzieś na boku a kontakty wyrzucili 1/2 qwerty może być wyświetlacz mały trochę. A baterie mogli dać taka tylko dla tego że tyle zżera ten tel niewiem czy wiecie ale ten tel ma pod maską 600mhz. Dla porównania e51,e71,n95 itd mają 369mhz może to być powód takiej bateri. Ale przynajmniej nie będzie się mulił przy czymś większym. Ląduje się go przez usb ale standardowego wejścia też nie zabraknie słuchawki 3,5mm standart cena według producenta 275 euro. Lampa błyskowa:-) to zwykła dioda:-). Telefon ma dużo minusow ale jest lepszy napewno niż e75

  • 0

    48. ~msip  2009-04-25 21:56:14  host: 94.127.110.170

    też mam E51 i odkąd usłyszałem o E55 wiem że to mój następny fon ;) N-Gage oczywiście na E51 działa ^^ mnie w E55 kusi bateria, lepszy aparacik, gps i ten proc 600 Mhz. telefon idealny :)

  • 0

    49. ~blesio  2009-04-26 10:48:20  host: 118-go3-3.acn.waw.pl

    gdybyś może troszkę się pouczył angielskiego to może byś się doczytał, że to jednak jest metal, cieńszy niż w e66 i e71 ale nadal metal. Z Twojej wypowiedzi wynika, że twój mózg waży tyle samo co twoja E66, a po wadze sądząc nie masz nawet w co się pukać. A mi się wydaje, że jesteś po prostu wkurzony, że kupiłeś taki chłam jak E66, teraz wyjdzie coś lepszego i nie masz za co kupić :P

  • 0

    50. ~Dyklu  2009-04-26 19:36:27  host: host8925172151.munitus.3s.pl

    ~43 Jaką grubość ma e66??? a jaką e55 ??? masz tu twoje brakujące 33 gramy :P Dla mnie telefon IDEALNY. Podobno posiaca procesor taktowany 600Mhz O_o Klawiatura 1/2 QWERTY nie będzie na takiej zasadzie jak w sony-ericssonach tzn w SE klawisze wciskają się na lewo i na prawo a tutaj podobnie jak w zwykłej - np. 1 klik: "Q" a 2 kliki "W" Te informacje nie są potwierdzone ale mam nadzieje że to prawdziwe info.

  • 0

    51. ~Dyklu  2009-04-26 19:50:04  host: host8925172151.munitus.3s.pl

    ładowanie z USB także ma być :D

  • 0

    52. ~Krzś  2009-04-28 10:12:03  host: awu195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    E55 : aparat nie ma autofocus'a - ktoś pytał,więc odpowiadam.

  • 0

    53. ~  2009-05-06 13:03:16  host: adbj93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    #52 ale ma aparat edof z wbudowanym autofocusem, takze nie wprowadzaj ludzi w blad..

  • 0

    54.  2009-05-10 19:47:15

    Czas czuwania... 30 DNI!?

  • 0

    55.  2009-05-17 11:10:38

    Klawiatura jak w SE p1i

  • 0

    56. ~Melondrome  2009-05-29 17:59:42  host: chello089079006085.chello.pl

    Lepszym następcą e51 jest e75 która jest już dostępna w sprzedaży, a jednym wielki plusem jest to, że posiada ona wbudowaną aplikację n-gage, biznesmen też lubi sobie zagrać w gre w wolnych chwilach, niestety e55 nie posiada tej opcji, a to straszny błąd.

  • 0

    57. ~lalala  2009-06-09 13:18:51  host: ptkbm.centertel.pl

    ktos moze kojarzy ktorzy operatorzy beda wprowadzac ten telefon?

  • 0

    58. ~Lorb  2009-06-24 10:27:01  host: 77-253-50-103.adsl.inetia.pl

    wiadomo już może, kiedy telefon pojawi się dokładnie w sprzedaży?

  • 0

    59. ~  2009-06-27 20:41:20  host: nat.mikoland.net

    blesio od razu widać że ktoś z ipmarta się odezwał :) Nokia e55 jest oficjalnie wspierana przez ngage! Zapewne wszyscy operatorzy wprowadzą ten telefon. Ten telefon to to samo co e52 tylko że z inną klawiaturą, wersjami kolorystycznymi i kartą pamięci dołączaną do kompletu.

  • 0

    60. ~ktos  2009-06-30 15:43:31  host: host-64.pzuci.pl

    koles nie wyjezdzaj z e75 bo to celga w porownaniu do e55

  • 0

    61. ~omm  2009-07-02 19:19:50  host: 113-bem-18.acn.waw.pl

    e75 to kloc w porównaniu do e55, to zupełnie inny rodzaj telefonu

  • 0

    62. ~  2009-07-06 18:21:06  host: csknet-84-234-36-117.csk.pl

    #56: ja czekam na tego tela, ale n gage mi nie jest potrzebne, a telefon zdecydowanie fajniejszy od e75

  • 0

    63. ~csa  2009-08-03 13:10:08  host: cirehost.cire.pl

    Właśnie w dniu dzisiejszym się pojawił w sprzedaży w cenie 1448.14 zł (msklep.pl)

  • 0

    64. ~allegro  2009-08-14 19:01:46  host: 213.155.189.10

    na serwisie allegro cena dochodzi do 1.200 zl

  • 0

    65. ~kwaku  2009-08-20 10:59:53  host: 213.25.189.50

    od dziś jest w play :D chyba sobie wezmę bo niedługo przedłużam umowe :)

  • 0

    66. ~cuki3r3k  2009-08-21 16:38:07  host: 87-205-173-149.adsl.inetia.pl

    Chyba wszyscy czekamy na opinie szczęśliwych posiadaczy ów telefoniku. Bynajmniej ja czekam z niecierpliwością a szczególnie interesuje mnie bateria. Czy jest naprawdę tak jak zapowiedział producent.

  • 0

    67. ~name  2009-08-25 20:51:43  host: dzy197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon świetny godny następca e51!!!!! Ale, no właśnie "ale" ten telefon jest ZA DROGI jak na taki aparat. Ale ja mam fioła na punkcie aparatów więc...

  • 0

    68.  2009-09-03 08:55:45

    zarzekałaem się, że nie kupię, ale że "tylko krowa nie zmienia poglądów", to kupiłem, chciałem nokię 6700 i nawet miałem, ale jednak brakowało mi symbiana, pojemniejszej książki telefonicznej, poza tym 6700 jest troche za ciężka, niewygodnie się trzymało; co do e55, to bateria wytrzymuje zabawę przez 3 dni, parametr typu 30 dni na czuwaniu w przypadku takiego telefonu jest bez sensu, przypuszczam że będzie wytrzymywał do 10 dni przy "normalnym" użytkowaniu - trochę rozmów, trochę zabawy, aparat jest kiepski, jak wszystkie, optyka się liczy, robi dobre zdjęcia w srednich warunkach, troche za ciche rozmowy zarowno w trybie sluchawkowym, jak i glosnomowiacym, to wina softu, bo nawigacja czy muzyka jest glosna

  • 0

    69. ~Użytkownik jakiś tam  2009-09-11 17:30:07  host: 77-254-137-237.adsl.inetia.pl

    Bardzo dobry telefon,jest następcą po n95,którą wcześniej miałem.Jakość rozmów dużo lepsza.Bateria trzyma dosyć dobrze przy słuchaniu mp3,gps,WIFI i grach.Klawiatura QWERTY jest super tyle,że trzeba się przyzwyczaić.Wykonany solidnie i stylowo.Jedyny minus to aparat,który w N95 był lepszy według mnie,ale w koncu ten tel nie jest dla szpanu i bajerów,z których wyrosłem tylko służy do użytkowania osób ceniących sobie jakość rozmów do czego służy tel,oraz do sprawdzania maili,przeglądania stron,Youtube działa bardzo ładnie.Telefon warty swojej ceny.Dałem 1080 za nówke na allegro,ale to była okazja i skorzystałem.Ceny wahają się w granicach 1200-1400zł

  • 0

    70. ~szlachcic wieloletni  2009-09-16 21:19:03  host: 174.34.141.35.rdns.ubiquityservers.com

    ile trzyma wam bateriaw tym telefonie ? mój egzemplarz okolo4 dni przy 10 minutach rozmowy dziennie

  • 0

    71. ~  2009-09-21 12:09:28  host: ktc.k.omnitec.pl

    czas czuwania: trudno stwierdzic. telefon sie doladowuje w trybie transmisji danych;) ma jakis program do monitorowania parametrow. pokazuje srednio 9mA jak telefon czuwa. czyli jak czuwa przez godzine to zuzywa 9mAh. 1500mAh/9mAh = 167h = 7 dni. czyli kilka razy mniej niz podaje producent. no chyba, ze programik lipny...

  • 0

    72. ~mam problem  2009-09-24 19:28:34  host: 83-238-44-55.ip.netia.com.pl

    Witam, zastanawiam sie nad kupnem tel i biore pod uwage e55, e75 i n96 i naprawde nie wiem ktory wybrac. prosze poradzcie cokolwiek:)

  • 0

    73.  2009-09-28 07:50:32

    nokia E55 ma straszne problemy tam gdzie jest słaby zasięg - na innych telefonach 2-3 kreski, a u mnie brak zasięgu, no i ta głośność - może nie tyle jest ciszej ile są niższe tony i przez to wydaje się ciszej, w kazdym badz razie czesto nie da sie rozmawiac

  • 0

    74. ~  2009-10-15 04:30:16  host: 79.97.215.107

    mam e 52 bateria jest zarombista trzyma 7 dni przy dziennym dzwonieniu 30 minut esemesy i zabawa jest ok

  • 0

    75. ~BLUEMAN  2009-10-22 13:23:03  host: iqy206.internetdsl.tpnet.pl

    już miałem ja kupować, ale brak AF to chyba jakaś kpina... Trudno wybieram Samsunga i7110

  • 0

    76. ~paul  2009-10-29 16:12:53  host: 212.160.172.70

    jaka jest pamiec wew w tym telefonie??

  • 0

    77. ~Grzegorz  2009-11-03 12:57:42  host: dft8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik mam od tygodnia, wcześniej miałem e51, jestem bardzo zadowolony, do klawiatury idzie szybko sie przyzwyczaić, bateria mnie mile zaskoczyła, ładnie trzyma nawet przy kilku dniowych zabawach, kilka gierek N-Gage demo, na próbe.

  • 0

    78. ~andre  2009-11-13 23:41:27  host: dko162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przedłużałem umowę w Play i wziąłem e55. Pierwszy kontakt i się zachwyciłem. Piękna, lekka ale wrażenie solidnej sprawiała. No właśnie... zacząłem się bawić, dzwonić, jakieś ustawienia, gps-y, sms-y. nawet te półqwerty zacząłem kumać, ale....przy naciskaniu dolnych klawiszy coś mi pstryka.Może się pomyliłem ? ale nie, coraz bardziej obudowa dawała znać o sobie. No to do autoryzowanego serwisu ją, a właściwie do dwóch. I fachowcy (w obydwu serwisach)powiedzieli, że obudowa na dole jest mocowana nie na śruby a na zatrzaski. I Nokia odmawia uznania tego za wadę. Tak jest i już. No i mimo, że żal mi było strasznie to oddałem ją do Play. Abonament nie najniższy, a i kilkaset złotych trzeba było zapłacić... i po 2 dniach luźna obudowa ? 6310 7 lat wytrzymała, a i e50 po 2 latach jak nowa prawie... I teraz poczytam komentarze innych tel i wybiorę solidniejszą....hmm...nokię.

  • 0

    79. ~bufu  2009-11-15 13:58:20  host: h58.zicom.pl

    Jol, czy ktoś tu posiada ten telefon, bo mam dziwny problem strasznie lata mi klawiatura zwłaszcza z lewej strony i skrzypi jak się naciska, tj obudowa nie była przyczepiona, bo od dołu da się normalnie palcem podnieść. Czy ktoś ma podobnie?? bo tel kupiłem nowy w salonie i nie wiem co mam z tym zrobić :-/

  • 0

    80. ~Agnieszka  2009-11-30 10:19:57  host: staticline17530.toya.net.pl

    Kupiłam skuszona opiniami i okazało się po przyjściu do domu, że nie działa. Oddałam do reklamacji, czekam już tydzień na odpowiedź, najprawdopodobniej wada techniczna, ale będą naprawiać. Nowy telefon i już do naprawy - super. W sklepie powiedzieli, że jest to już drugi taki przypadek. Zadzwoniłam do producenta, powiedzieli, że oni tylko produkują, a nie naprawiają. Jeśli będziecie mieć szczęście i aparat będzie działał to super, w przeciwnym razie nie macie ani aparatu ani pieniędzy - gratuluję.

  • 0

    81. ~icefire  2009-12-27 21:43:39  host: 77-254-158-69.adsl.inetia.pl

    do bufu: proponuję reklamacje (na gwarancję) jeżeli jest to uciążliwe i nie zawinione z Twojej strony uszkodzenie. W końcu tel kosztuje na tyle dużo, że ma być komfort.

  • 0

    82. ~Darek_sc  2009-12-29 19:17:26  host: chello089074037074.chello.pl

    Czytam te opinie i zastanawiam się po co ludzie kupujecie taki telefon? do gier? do zabawy?... ehhh Posiadam go od sierpnia i jak najbardziej jestem zadowolony, nie z gier, nie z aparatu ale z funkcji jakie powinien miec telefon serii E czyli: synchronizacja kalendarza z firmowym outlookiem, błyskawiczny dostęp do poczty, długa żywotnośc baterii, wi-fi, wideorozmowy oraz możliwośc zmiany pulpitów (praca=>dom i na odwrót) Jeżeli ktoś kupuje serie E po to zeby grać i robić fajne zdjęcia to niech się następnym razem zastanowi...ale nad serię N.

  • 0

    83. ~Marko  2010-01-02 09:05:11  host: dzi71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam e55 od 4 mcy i jestem bardzo zadowolony. Solidność, długowieczność baterii (choć wiele mniej niż przekonuje producent), żadnych problemów z oprogramowaniem (bieżąca aktualizacja). Po opanowaniu 1/2 qwerty jestem bardzo zadowolony i do tradycyjnego modelu pisania raczej już nie powrócę (szybkość). Zaznaczę tylko, że mam tel. produkcji fińskiej.

  • 0

    84. ~andrzejek33  2010-01-13 19:33:56  host: ht3.ntb.veo.pl

    koledz prosze o pomoc jak wyłaczyc tryb oszczędzania energi ???

  • 0

    85. ~icefire  2010-01-23 22:04:34  host: 81-219-71-243.adsl.inetia.pl

    do andrzejek33: wystarczy podłączyć ładowarkę. Gdy bateria jest słaba telefon ratuje się oszczędzaniem energii. Jest jednak taka sytuacja, że mimo podłączenia baterii (na nie aktualizowanym sofcie) tryb oszczędzania energii jest nadal aktywny. Ten błąd nie występuje (przynajmniej u mnie) na najnowszym sofcie.. tak więc aktualizacja sprzętu powinna pomóc.

  • 0

    86. ~D.L.  2010-02-15 16:42:57  host: staticline12574.toya.net.pl

    Telefon Nokia E55 jest po prostu pomyłką. Mój zepsuł się po tygodniu, w serwisie był trzy razy, za każdym razem naprawiali kolejne rzeczy i znowu coś się psuło. Kontakt z firmą Nokia również pozostawia bardzo dużo do życzenia. Jeśli macie nerwy i dużo pieniędzy, które chcecie po prostu wyrzucić w błoto ten telefon będzie idealny.

  • 0

    87. ~d!  2010-02-26 22:05:42  host: ip-94-42-59-171.multimo.pl

    czy do tej nokii pasują karty microSDHC?

  • 0

    88. ~maciekkkkk  2010-03-02 22:38:43  host: 87-205-234-131.adsl.inetia.pl

    nie polecam nikomu serwisu regenersis w raszynie. mecza moja e55 juz piata naprawa w ciagu dwoch miesiecy a telefon dalej nie dziala!!! ciagle odsylaja niesprawny!

  • 0

    89. ~aaa  2010-03-08 13:00:48  host: acab94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    75. ~BLUEMAN 2009-10-22 13:23:03 0 + - [zgłoś ten komentarz do moderacji] host: iqy206.internetdsl.tpnet.pl już miałem ja kupować, ale brak AF to chyba jakaś kpina... Trudno wybieram Samsunga i7110 odp. od tego są aparaty cyfrowe, lustrzanki itd :D

  • 0

    90. ~marsik  2010-03-09 08:43:43  host: host-195-26-73-72.users.attu.pl

    Do andrzejek33. Tryb wyłączenia oszczędzania energii wyłączysz klawiszem włączania telefonu. Wciśnij go na krótko i pojawią ci się różne opcję, miedzy innymi ta której szukasz.

  • 0

    91. ~mlodyrwmb  2010-03-10 15:38:06  host: 77-255-49-182.adsl.inetia.pl

    no wlasnie ja tez mam problem z dolna czescia obudowy... i nie wiem czy tylko ja tak mam czy wszyscy?? dól jest na zaczepy i jest luźny i mozna go podważyć paznokciem... tez tak macie???

  • -1

    92. ~sławol  2010-03-31 22:50:57  host: euq204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    E55 to taka e52 z klawiaturą qwerty. Reszta pewnie tak jak e52 czyli rewela (poza aparatem który jest ok ale mógłby być lepszy) Bateria w e52 trzyma nawet do prawie 2 tygodni! Yotube oglądasz w nim na żywca, gps śmiga *** szybko wchodzisz w foldery i przeglądasz foty, zdjęcia filmy itp dzięki szybkiemu procesorowi, dobrze trzyma zasięg i rozmowy bez problemów. Karty sd 16gb trawi bez zmulania przy pełnym zapełnieniu. Ma kilka małych wad ale znikają na tle zalet.

  • 0

    93.  2010-04-28 10:52:51

    polecam wszystkim...dluga praca na jednym ladowaniu (ponad 10dni),wygodne pisanie na klawiaturze polQWERTY,b.dobry zasieg i blyskawiczne menu.

  • 0

    94. ~kasmir  2010-06-24 12:42:18  host: pioma.pioma.mail.pl

    Ciągle się zawieszał, przestała działać połowa funkcji-właśnie wrócił z naprawy- wymiana płyty głównej. Zobaczymy co będzie dalej

  • 0

    95. ~Michał  2010-07-22 18:17:14  host: public78006.xdsl.centertel.pl

    Obecnie posiadam N73 i chcę wymienić na coś nowszego, sprawniejszego. Pomyślałem o kupnie E55, brałem również pod uwagę model E52 jednak w serwisie nasłuchałem się, że bardzo dużo ich naprawiają a E55 jest praktycznie to samo, tylko klawiaturka inna, więc zastanawiam się czy warto go kupić, czy nie będe żałował? Proszę o jakieś opinie na ten temat.

  • 0

    96. ~nick-t  2010-07-25 20:18:44  host: 80.48.4.226

    Jak dla mnie telefon idealny - mam go od 10 miesięcy i nie zamienie go narazie na żaden inny. E55 jest połączniem E52 i E72. Miodzio!

  • 0

    97. ~SAMI  2010-08-07 20:03:52  host: public69201.xdsl.centertel.pl

    Czyli polecacie takiego fona?

  • 0

    98. ~Rywin  2010-08-12 18:05:59  host: 212.160.172.70

    Klawiatura w tym telefonie jest po prostu absurdalnie i idiotycznie skonstruowana. Albo tylko ja w niej nie widze zadnego genialnego rozwiazania.

  • 0

    99. ~mag  2010-09-04 11:10:10  host: bwu72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po 2 tygodniach zaczął sie wieszać, wyłączać, nie można sie było do mnie dodzwonić, Serwis wymienił płytę główną, zobaczymy co dalej

  • 0

    100. ~jan  2010-09-26 14:03:58  host: hnp78.internetdsl.tpnet.pl

    to samo dziadostwo co nokia e52 nic lepszego!!

  • 0

    101. ~kri  2010-09-26 16:43:04  host: 87-205-71-165.adsl.inetia.pl

    Witam. Mam problem, co godzine ściąga mi 10 kb, jakbym się łączył z internetem, a wszystkie aplikacje mam wyłączone !! Czy ma ktoś pojęcie o co chodzi ???

  • 0

    102. ~n  2010-10-06 10:22:17  host: gw117.64k.pl

    telefon niezwykle solidny i świetny

  • 0

    103. ~Guardian  2010-10-14 11:44:53  host: hostgaz90.gazownia.poznan.pl

    Rewelacyjny telefon, mały, ciężki, wytrzymały. Najlepszy jaki miałem (a to już chyba ze 20 - używam dwóch aparatów). Największy atut to bateria - tydzień bez ładowania, a jak włączy się tryb oszczędny przed wyczerpaniem to jeszcze przez cały dzień rozmawiać można. Nie rozumiem uwag co do klawiatury. Kwestia przyzwyczajenia - tydzień czasu a potem nie da się dyskutować , jest po prostu wydajniejsza - maks 2 przyciśnięcia zamiast 3 aby wybrać znak to około 25% szybciej, byłoby jeszcze lepiej ale część znaków wybiera się przecież z pozycji 1 lub 2. Do tego dobry system i darmowe mapy. Wróciłem właśnie z Maroka - koszt rozmowy >15 zł za min, więc ściągnąłem mapę Maroka z OVI i używałem GPS w trybie ofline. Bez problemów i za darmo. 10/10

  • 0

    104. ~niby telefon  2010-12-14 23:39:24  host: acji47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia e52 oraz e55 których jestem posiadaczem sa wielkimi pomylkami niewypałami i nieprawdopodobnymi masakrami na rynku telefonicznym. Obydwa telefony były w serwiesie juz 2 razy. Nokia e52 po kupieniu była tak uszkodzona ze producent w ekspertyzie wykazal ze telefon nie nadaje sie do uzytku:) cóż za ironia sami przyznacie i wymienili mi na nową ale po 2 tygodniach zaniosłem ja do naprawy przyjechala i po ok miesiacu znowu odwiedzila serwis . Podobnie e55 nic innego tak jak e52 gubi zasieg ma slaba antene ostatnio nawet odkrylem w niej nowa funkcje to przypuszczam ze taka niespodzianka na swieta od producenta :) mianowice telefon nokie e55 zawiesza sie i nastepuje ciekawe zjawisko miganie oswietlenia telefonu do momentu kiedy wyciagne baterie. Swiatecznie tak :) hahaha normalnie telefony niby biznesowe a stary wysluzony samsung i600 nigdy mimo swojego podeszlego wieku nie byl w serwisie dziala ponad 3 lata i ma windowsa 5.0 Generanie telefonow nokia seria e nie polecam drogie dziadostwo

  • 0

    105. ~kasmir  2010-12-18 16:20:44  host: staticline50253.toya.net.pl

    Mam e55 od roku w tym czasie odwiedziła serwis 3 razy, za każdym razem wymieniono płytę główną, telefon notorycznie się wieszał, trzeszczał głośnik, zepsuł się aparat foto. Po ostatniej wizycie w serwisie od 2 miesięcy jest wszystko OK. Gdy jest sprawny sprawuje się wyśmienicie, bateria trzyma około tygodnia, mapy działają elegancko.

  • 0

    106. ~lango  2011-07-31 11:49:51  host: user-46-113-62-135.play-internet.pl

    A co się z nimi stało? W ogóle nie ma ich na żadnych serwisach aukcyjnych, a jak są to bardzo mało no i cena dość wygórowana.

  • 0

    107. ~mega-wqr  2011-10-20 09:46:51  host: wodociagi-193-19-125-202.kielce.net.pl

    Telefon nie jest już produkowany (widocznie sam producent uznał, że to gniot), przestał być wspierany przez Nokię - na E52 co rusz wychodzą aktualizacje FW a na E55 nie ma od 1,5 roku. I już pewnie nie będzie. Jestem mega-wku...ny bo kto to później ode mnie odkupi jak będę chciał wymienić telefon na nowy... ale przynajmniej już wiem, że nie będzie to Nokia.

  • 0

    108. ~mega-wqr  2012-04-04 09:57:18  host: wodociagi-193-19-125-202.kielce.net.pl

    Pozbyłem się tego szrota w grudniu, nawet za niezłe pieniądze poszedł na znanym aukcyjnym (prawie 4 stówki). Dołożyłem 3 stówki i przesiadłem się na Desire Z i jestem mega-zadowolony. Samych ROMów mam do wyboru z kilkanaście. A ilość oprogramowania na Androida? Aż przyprawia o zawrót głowy.

  • 0

    109. ~Rozwa  2012-09-20 10:32:19  host: apn-95-41-167-102.dynamic.gprs.plus.pl

    telefon kupiłem około 6m temu. Na początku wszystko rewelacyjnie, trochę dziwny dźwięk z głośnika ale się unormował. Po 3 miesiącach naglę się wyłączył i nic nie można było zrobić, oddałem na gwarancję do serwisu w noki i się okazało że bateria padała, wymienili i teraz telefon trzyma na baterii 7-8 dni normalnego użytkowania co oznacza około 40 minut rozmów dziennie + robienie zdjęć (dosyć dużo około 40 w tygodniu). Ogółem czasami się zawiesi ale ujdzie w tłumie. Puki co jestem zadowolony.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-239-251.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet