Nokia E5 - opinie
Telefony Nokia Nokia E5 Opinie o Nokia E5

Nokia E5

w sumie: 73
  • 2

    3.  2010-04-17 20:47:50

    Jeśli cena się potwierdzi i wykonanie będzie na dobrym poziomie - to będzie to absolutny HIT. Telefon "must have" ;)

  • -1

    4. ~on  2010-04-18 17:32:32  host: beez.lotnet.gl.digi.pl

    ładna paletka

  • -1

    5. ~Macks8  2010-04-18 20:22:53  host: ids41.internetdsl.tpnet.pl

    Fajny telefon, ale jest typu E63. Ja pierwszy ;P

  • 0

    6. ~darkos  2010-04-18 21:40:59  host: 212.160.172.70

    Widze że parametrami gorsza od E71...

  • 0

    7.  2010-04-21 14:40:16

    Jak zwykle trzyma poziom. Trochę kopiuje wygląd LG ale jest dobrze.

  • 0

    8.  2010-04-21 22:17:47

    Design przeciętny, plastikowy, bezsensowne wyróżnienie konsoli sterującej i 4przycisków srebrnym kolorem. Szkoda bo telefon się na prawdę ciekawie zapowiada

  • 0

    9. ~Tadeusz  2010-04-22 21:56:48  host: ddd111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~SyH: Nokia uskutecznia ten design we wszystkich swoich nowych telefonach. Widać poszli po rozum do głowy i zaczęli tworzyć swój specyficzny styl. Mi się podoba;) Ale to kwestia gustu.

  • 0

    10. ~  2010-05-01 15:13:37  host: host-212-67-159-28.net.inotel.pl

    wygląda tragicznie e71 prezentuje sie o niebo lepiej.

  • 0

    11. ~nbj  2010-05-23 00:22:30  host: public7528.xdsl.centertel.pl

    Tylko dlaczego zrobili krok wstecz w kwestii baterii i przycisków funkcyjnych?

  • 0

    12.  2010-06-02 15:52:45

    GPRS class 12? Raczej 32.

  • 0

    13. ~  2010-06-03 09:08:46  host: t23-13.opera-mini.net

    GPRS class 12? Raczej 32 Maniiiek

  • 0

    14. ~Jacek  2010-07-08 09:20:13  host: host-89-229-36-191.torun.mm.pl

    Ej, co się dzieje? Nokia wypuszcza serię (C3/C5), która jest E63/E71 ze zmienionym designem. Nie rozumiem takich poczynań.

  • 0

    15. ~dziewiec  2010-08-09 15:57:04  host: warmijska.fema.krakow.pl

    @14 widocznie nie musisz rozumiec. jesli chcialbys zrozumiec to poszukalbys gdzies informacji na ten temat. ps chyba chodzilo o e5 (bo o nim tu mowa) a nie c5. zreszta to i tak inne telefony. sam telefon mi sie nie podoba. wydaje mi sie, ze powinien byc tanszy od e72, a raczej napewno nie bedzie. nie ma prawa bytu wg mnie. abstrahujac od designu - ten typ telefonow ma byc uzyteczny, praktyczny, powinien moc jak najwiecej, a nie-byc-ladny.

  • 0

    16. ~karolx1  2010-09-02 16:01:43  host: public10497.xdsl.centertel.pl

    @15 jest tanszy od Nokii E72. W saturnie nową E5 widziałem za 899zł - bez sima oczywiscie i jakiejkolwiek umowy. E72 jest dość drogim telefonem trzymającym cenę, chociaż jest już trochę na rynku. Cieżko jest znaleźć E72 bez simlocka ~850zl. Chociaż IMO E72 jest ładniejszym telefonem od E5...

  • 0

    17.  2010-09-07 20:28:12

    telefon ma swój styl e-series, nie jest taki straszny, choć mogliby zamiast klawiszy nawigacyjnych powiększyć odrobinę przyciski klawiatury, osobom z większymi dłońmi łatwiej by się pisało, baterię w taką cegiełkę mogli wrzucić odrobinę mocniejszą, brak kamery do wideokonferencji, w telefonie biznesowym to chyba podstawa już powinna być, sporo pamięci wbudowanej, procek 600MHz na pewno będzie wystarczający na symbiana, ale ostateczną opinię wydadzą pierwsi użytkownicy po przetestowaniu aplikacji biurowych oraz stabilności i wytrzymałości, poczekamy zobaczymy co z tego wyniknie

  • 0

    18. ~macwolow  2010-09-07 23:38:38  host: 77-255-100-64.adsl.inetia.pl

    telefon swietny,uzywalem nokii e52 .fakt kolorystyka nokii e52 doroslejsza ale UZYWAM telefonu nokia e5 od 2 tyg.nokia e5 pod wzgledem funkcjonalnosci i bezawaryjnosci oraz braku tandety bije nokie e52 na glowe.wiem bo uzywalem jeje przez rok.symbian dziala nadzwyczaj sprawnie,brak zawieszek,dzwiek idealny,wszystko dziala bez zarzutu.polecam szczerze.god job NOKIA:)

  • 0

    19. ~dziewiec  2010-09-08 21:21:36  host: warmijska.fema.krakow.pl

    nie mialem w rece zadnego telefonu "nowej nokii", ale wielka szkoda, ze w nowych telefonach "e" zabraklo klawiszy skrotow - to byla jedna z rzeczy wyrozniajacych 'e' sposrod innych tel. fakt, jest tansza i to nawet od e71. to dobrze i tym samym zyskala w moich oczach;) boje sie jednak, ze oprogramowanie i obudowa (znane z e71/e51 ipt) zostaly spaprane (mam na mysli c5, w ktorej przeholowano). szukam tel. solidnego i wygodnego. no i jeszcze taniego. poki co na e5 patrze z duzym dystansem. czas pokaze co to za maszyna latajaca.

  • 0

    20. ~ditomek  2010-09-21 18:06:54  host: dynamic-78-8-166-120.ssp.dialog.net.pl

    miałem w rękach. prędkość działania nie oszołamia. miałem wcześniej N82 wiec porównam do niej: w zasadzie chodzi podobnie. A powinna szybciej bo proc 2 razy większy a i ramu przybyło. Muszę przyznać ze urzekły mnie jej kształty. świetnie leży w dłoni i wygodnie pisze się na klawiaturze. Mi w tym modelu brakuje tylko autofokusa. Jego brak skutecznie zaniża atrakcyjność tego telefonu

  • 0

    21. ~marung  2010-10-15 11:49:13  host: klient-89.171.163.120.dotnet.lublin.pl

    ten telefon nie ma klawisza skrutu do kontaktów bo można je wybierać pisząc na klawiaturze w stanie gotowości czyli tak jakby na pulpicie :) szkoda że tak długo trzeba było na to czekać, mam jeszcze stare spv classic na wm 2002 i tam już to było zaimplementowane

  • 0

    22. ~armen  2010-10-25 18:46:36  host: 221.130-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be

    coz mam go dopiero 3 dni , i jestem strasznie rozczarowany, ostatni mialem HTC snap nie stety za ta sama cene 229 euro i nie dorasta do piet , kolorystyka ekran zbyt slaby HTC mam od lutego i zadnej ryski naszke ,htc szybszy praktyczniejszy i o nieba latwiejszy w obsludze - dla slabiej kumatych - no moze dla mlodzierzy i druga sprawa kolega ma e72 - tym sie sugerowalem i jestem zawiedziony - nie polecam

  • 0

    23. ~armen  2010-10-25 18:53:00  host: 221.130-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be

    cena w belgii w wiekszosci sklepow E5 229 € a cena E72 w wiekszosci 349€ 359€ i w cerfurze spotkalem za 319 € natomiast u wszelkich turkow ceny e5 w przedziale do 269€ natomiast e5 nie jest rewelacyjny nie jestem zadowolony coz narazie potrzymam

  • 0

    24. ~eeee  2010-11-15 11:13:49  host: ip-85-198-243-215.broker.com.pl

    Design przeciętny, plastikowy, bezsensowne wyróżnienie konsoli sterującej i 4przycisków srebrnym kolorem. Szkoda bo telefon się na prawdę ciekawie zapowiada fajne wyroznienie... i jak nie wiesz to nie komentuj... bo nie 4przyciski tylko 6... i jak dla mnie ladniejszy niz e71... a styl - swietny :) nokia to ma byc nokia! ;)

  • 0

    25. ~ewa26  2010-11-17 09:34:50  host: 94.254.166.201

    Kupilem ten tel miesiac temu. Ma wszystko o czym tu piszecie,ze nie ma (autofocus i cala reszte) Ekran nie jest wielki ale za to bateria dlugo trzyma. Robi piekne zdiecia i dzwiek jest dobry i donosny. Wi-fi,nawigacja i inne bajery ktorymi jest napakowany to tylko dodatki ktore sie bardzo przydaja. Ale glowna zaleta jak narazie jest: NIEZAWODNOSC

  • 0

    26. ~tom  2010-12-11 22:01:26  host: 89-78-251-88.dynamic.chello.pl

    Jestem szczesliwym posiadaczem Noki e5. Moge powiedziec na wstep ze polecam ten telefon wszystkim niezdecydowanym ,ktorzy lataja po sklepach i nie wiedza co dla siebie wybrac. Moim zdaniem co do wielkosci wyswietlacza to chyba nie ma znaczenia, jest na tyle duzy ze wszystko bardzo ladnie widac na ekranie. Wielkim plusem jest tez wytrzymalosc bateri. Przy moim uzywaniu czyli sluchanie muzyki , filmy, gps i inne , spokojnie 4 dni. Zdjecia ladne , nagrywanie tak samo i pisanie smsow to wielkia przyjemnosc. Wi fi tez swietnie chodzi szybko sie połącza z kazda strona mozna sciagac pliki i ogolnie bajer. Jak kazdy telefon ma swoje minusy ktore akurat z tej strony nie wynikaja z jakiejs wady telefonu. Mianowicie, w zestawie jest karta micro SD 2gb , co sie okazalo jest cala zapelniona przez mapy do gps. Takze muzyki sobie duzo nie wgracie. Chyba ze kupice wieszka karte to bedziecie mogli sobie zgrac mapy i wszystko na jedna. Chociaz nie wiem czy tak mozna nie probowalem. Denerwujace jest tez to aby odtworzyc offica i adobe pdf potrzebne jest polaczenie z internetem zeby pobrac aktualizacje. Ogolnie polecam 750zl w media markt nie mam pytan tanioszka ziomeczki!

  • 0

    27. ~pk  2010-12-27 14:52:26  host: adfs61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak z ekranem , czy dobrze widać pod kątem bo miałem c5 i ekan był bardzo słaby

  • 0

    28. ~KoNsul  2011-01-03 13:08:22  host: 62.61.54.28

    Dobry telefon za niewielkie pieniądze. Bojowa bateria trzyma tak długo, że nie pamiętam kiedy ostatni raz ładowałem telefon. Design - dla mnie jest ok. Polecam obmacać telefon a nie oglądać zjęcia, różnica w rzeczywistości, a na zdjęciu jest spora na "+" dla E5. Ciężar spoko, czuć co masz w ręku. Obudowa plastik, ale idealnie spasowany i dobrej jakości; klapka metalowa. Wyświetlacz pomimo to że 256x10^3 kolorów jest bardzo wyraźny. Głośniczek na wysokim poziomie, donośnie potrafi się wydrzeć. Klawiatura - obsługuje się ją bezproblemowo (palce mam nie najmniejsze). Procesor ARM11 600Mhz i 250 MB RAM dobrze śmiga z Symbian S60 3rd +FP2. Minusem jest slot karty pamięci pod baterią, ale można z tym żyć. Przed zakupem miałem w ręku E71, E72 i E5, wybór padł na E5 z racji tego, że na obudowie nie zostają ślady rąk (E71, E72 są ładne, błyszczące, a spocone łapy zostawiają ślady - czego nie znoszę. Generalnie polecam dla kogoś kto poszukuje przede wszystkim dobrego telefonu z dodatkami, a nie gadżetu z dotykowym ekranem z funkcją telefonu.

  • 0

    30. ~ryś  2011-02-23 04:42:17  host: 89.174.4.69

    jak kupie nową w rtv i włożę kartę sim czy nav będzie działać bez problemu i za damo czy jednak będzie trzeba kombinować

  • 0

    31. ~BQ  2011-03-09 21:00:03  host: d206-214.icpnet.pl

    Mam pytanie u dołu ekranu na pasku gdzie jest funkcja kontakt i blueconnect miga mi ikonka wiadomości choć nic w skrzynce nie mam. I zawiesza mi się kiedy próbuje skonfigorowac poczte choć tak nie było. Proszę o odp bo migajaca ikonka wiadomości jest bardzo denerwujaca :P

  • 0

    32.  2011-03-13 11:24:20

    Ogólnie telefon super, ale strasznie mnie dziwi , że bateria trzyma tak slabo.Przed zakupem czytałem wiele opinii , że ten model ma świetną baterie , która przy zwykłym użytkowaniu trzyma 4-5 dni. MI niestety przy normalnym użytkowaniu tzn . z 10 min rozmów dziennie , skonfigurowanym mailu , i z 5 min dziennie w internecie bateria trzyma 2,5 dnia. Tak jak wyczytałem w necie formowałem baterie 3 razy rozładowując do wyłączenia i ładując całą noc.Można coś jescze zrobic żeby dłużej trzymała ? czy to że działa tylko 2 dni może byc podstawą do reklamacji w salonie ery ?

  • 0

    33. ~lala :P  2011-03-14 19:55:25  host: omu82.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie ile dni wytrzymuje bateria???

  • 0

    34.  2011-03-15 00:12:58

    @32: reklamację to mógłbyś złożyć jakby baterii w ogóle nie było ;) wg mnie nie da rady. na stronie każdego producenta chyba wyczytasz, że wytrzymałość baterii zależy od intensywności korzystania z telefonu, warunków sieci, ble ble ble.. więc pewnie nic z tego nie wyjdzie, tylko stracony czas i nerwy.

  • 0

    35. ~  2011-03-19 19:52:35  host: 88-199-27-25.tktelekom.pl

    witam! telefonik bardzo fajny kupilem go dzisiaj ale niestety nie moge sie polapac gdzie znajduje sie budzik czy stoper...czy ktos moglby mi pomoc?

  • 0

    36.  2011-03-20 12:26:39

    okazalo sie ze bateria trzymala mi tak slabo , ponziewaz clay czas mialem uruchomionego maila z synchronizacja na 20 minut. po tym jak zaczlaem spr maile recznie i po sp wylaczlaem calkowicie maila bateria wytrzymala 4 dni :P budzik - menu> aplikacje>zegar

  • 0

    37.  2011-03-25 21:22:06

    to jeszcze ja pytanko od siebie: czy ten telefon posiada tendencje do samowolnego łączenie się przez gprs? czy można całkowicie wyłączyć wszystkie autoaktualizacje, itp?

  • 0

    38.  2011-03-28 10:45:47

    takiej tendencji nie ma ale mozna spokojnie ustawic zeby w ogole sie nei laczyl z internetem. imo i tak warto wykupic pakiet internetowy bo jednak czesto sie korzysta z internetu

  • 0

    39.  2011-03-30 20:15:53

    ja nie korzystam prawie w ogóle, dlatego pytam :) jak mój zylo rozleci się całkowicie to wiem co sobie kupię :)

  • 0

    40. ~  2011-04-09 14:43:14  host: 88.220.176.26

    Mam pytanie u dołu ekranu na pasku gdzie jest funkcja kontakt i blueconnect miga mi ikonka wiadomości choć nic w skrzynce nie mam. I zawiesza mi się kiedy próbuje skonfigorowac poczte choć tak nie było. Proszę o odp bo migajaca ikonka wiadomości jest bardzo denerwujaca :P

  • 0

    41. ~  2011-04-11 10:32:09  host: sub246-233.elpos.net

    witam mam e75 i miałem też problem z migającą ikoną wiadomości. Ikonka zniknęła dopiero wtedy gdy włożyłem nową kartę sim do telefonu. Ale dla ciebie proponuje pójść do serwisu nokii z kartą gwarancją i powiedzieć że masz taki właśnie problem, i ludzie z nokii postarają się tobie pomóc.

  • 0

    42. ~ja  2011-04-14 19:39:16  host: 89.174.4.69

    ikonka od wiadomości miga jak skrzynka wiadomości jest pełna trzeba przestawić maksymalną ilość wiadomości w skrzynce ja ustawiłem na 999 i po problemie a fabrycznie było 0

  • 0

    43. ~jaaaa  2011-04-21 09:21:43  host: 80.50.137.138

    Mam pytanie do użytkowników.Jak wygląda ekran w słońcu?Dobrze widać?Bo obecnie mam Nokie c5 i w słońcu kompletnie nic nie widać:/

  • 0

    44. ~wania  2011-04-21 20:47:18  host: 89.174.236.155

    Witam. Posiadam Nokie E5 już ponad miesiąc, więc co nieco mogę już na jej temat powiedzieć. Telefon jest po prostu SUPER. Wykonanie telefonu perfekcyjne (przed kupnem miałem lekkie obawy co do jakości telefonów Nokia, okazało się że bezpodstawnie - przynajmniej co do tego modelu) nic nie skrzypi, elementy spasowane perfekcyjnie! Klawiatura QWERTY - pisanie sms-ów to czysta przyjemność. Bardzo przydatna funkcja - latarka (w instrukcji tego nie piszą, przez przypadek "wyczaiłem" wystarczy przytrzymać klawisz latarki, a następnie nacisnąć klawisze blokady telefonu, a latareczka swieci cały czas bez potrzeby ciągłego trzymania klawisza spacji). Aparat foto - jak dla mnie nienajgorszy (chodz szkoda tego autofocusa). Muzyka płynąca z tego fonika jest REWELACYJNA (wczesniej miałem muzyczną Nokie 5130, a ta "gra muzę" tak samo dobrze). Bateria (bardzo intensywne używanie fonika) wytrzymuje 4 dni. Polecam niezdecydowanym, napewno nie będą zawiedzieni!

  • 0

    45. ~Jarko.  2011-05-06 20:07:00  host: 109.33.223.76

    Witam.Mam ten telefon od tygodnia.Wziety w Holenderskiej sieci Kpn.Bateria dobra wytrzymala okolo tygodnia.Obudowa dobrze wykonana nic nie trzeszczy.pisanie smsow ujdzie chociaz mam duze palce.muzyke slucha sie dobrze.w zestawie byla karta pamieci 2 giga .Ja urzywam teraz 4 gigowej i nic sie nie muli a mam na karcie sporo muzyki.Oryginalnie telefon jest bez simloka.brakuje tylko polskiego menu.ale to nie problem urzywam teraz angielskiego.Fajna i przydatna funkcja latarki ukryta pod spacja.Place 30 euro abonamentu i w tym mam ponad 250 minut.450smsow i internet bez limitu.Polecam ten model jest godny polecenia.

  • 0

    46. ~monia  2011-05-12 21:52:26  host: 77-253-9-135.adsl.inetia.pl

    mam pyt.Jak ustawić żeby gps nie łączył sie przez internet i nie pobierał przez to kasy?Będę wdzięczna za wskazówki

  • 0

    48. ~Jarko  2011-05-19 09:13:53  host: 109.33.201.107

    Minal miesiac od kiedy mam ta nokie.niema zadnych problemow z tym telefonem.Bateri nie formatowalem wogule i trzyma mi ponad tydzien.a slucham muzyki uzywam internetu codziennie.jednym slowem bateria jest super!Przyzwyczailem sie juz do pisania na klawiaturze Qwerty i juz niemam problemow z pisaniem .Pisze sie szybko i bezproblemowo.Mapy ktore byly zainstalowane usunalem i mam wgrana navi Garmina ktora dziala calkiem dobrze.Wrzucilem Opere i internet chodzi jeszcze szybciej.Fajna sprawa.Ogolnie niezaluje ze kupilem ten model noki,Polecam ten telefon.Jest Fajny i dobrze wykonany noi bateria jest super!Pozdrawiam!

  • 0

    49. ~tomek  2011-07-07 09:06:40  host: us21.boltbrowser.com

    Kupilem, bo bylem swiadomy co kupuje! Jako nowy telefon na pewno wart jest tych pieniedzy (599 zl). Nokia narobila troche zamieszania pozycjonujac ten model wsrod serii E. Nie wyglada on tak dostojnie jak kiedys np. E61i albo teraz E72. E5 to taki wg mnie mieszaniec dosc trudny do jednoznacznej oceny. Na pewno porzadnie zrobiony. Bardzo spoko jakosc muzyki, sluchawki proponuje od razu zamienic na AKG k14p za ok 60 zl. Na pewno nie jest to telefon szpanerski i scisle multimedialny-do tego celu ma zbyt kiepski wyswietlacz na przyklad. Ogolnie to solidny fon z uzytecznymi funkcjami i dobra bateria, nie jakas rewelacyjna ale dobra, solidna. Aparat jak to w Nokiach bez optyki Tessar czyli przecietny. Symbian jak to Symbian wady ma ale ja to akceptuje. Lacznosc na dobrym poziomie-HSDPA, Wi-Fi, poziomy ekranik mimo ze nieduzy dosc fajny do internetu. Podsumowujac-jesli ktos odpowiednio sie nastawi do tego telefonu nie bedzie zalowal kupna! Solidny z dobra bateria z dobra lacznoscia i dobra muzyka z funkcjami biura mobilnego.

  • 0

    50. ~ona123  2011-07-19 17:24:48  host: 188.146.47.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam pytanie. Czy ktoś miał problem z mikrotelefonem w tym telefonie? Ostatnio już kila razy zdarzyło mi się, że rozmówca mnie słyszy a ja jego nie. Gdy przestawiam na głośnik wszystko jest w porządku. Pomaga zostawienie fona w spokoju na jakiś czas. Pozdrawiam.

  • 0

    51. ~Magda  2011-08-08 11:46:48  host: tr186.internetdsl.tpnet.pl

    Tez mam taki problem jak kolezanka wyzej. U mnie nic nie slychac gdy dzwonię, aczkolwiek rozmowca mnie slyszy. Moge go uslyszec tylko i wylacznie gdy wlacze glosnik. Pomozcie co z tym zrobic i co wymienic by bylo ok!

  • 0

    52. ~pepe  2011-08-08 16:00:00  host: ip-91.150.173.121.greenbird.pl

    telefon porządny, jak ktos napisal wyzej trzeba sie odpowiednio nastawic do takiego modelu, bo: klawiatura qwerty (nie mialem dotad takiego telefonu, palców tez nie mam najdrobniejszych ale jak dotad, po 2 tyg uzytkowania, nie chialbym wracac do klasycznego pisania ;)ponadto nie ma gier, chyba ze chcemy sobie zapychac pamiec i sciagnac, generalnie dla tych, dla których telefon ma spelniac wiele praktycznych funkcji tak jak tutaj funkcje biurowe. odtwarzasz b. dobry, zdjęcia ujdą, głosnik dobry jak trzeba to skutecznie obudzi. w ogóle duzo przydatnych funkcji i pulpit wyswietlający aplikacje.

  • 0

    53. ~magnat  2011-08-13 22:01:56  host: 31.61.39.159

    mam takową. i po pełnymn formatowaniu akumulatora w trybie offline uzywajac navi te 1150 trzyma jakies 4-5 h a nie 4 dni jak ktos tam pisal. dzwiek dobry jak podlaczysz pod radio w samoichodzie, malo srednich tonów jak np w navigatorze...

  • 0

    54. ~kamil  2011-08-16 10:51:58  host: 212.180.202.147

    Po 8 miesiącach korzystania, telefon padł i się nie włącza. Oddałem do serwisu. Wgrali nowy soft. Po przyjściu do domu podłączyłem do nokia ovi suit, wgrało się nowe oprogramowanie. Te;lefon pochodził 3 dni i teraz padł mi kolejny raz. Tragedia. Nokia zeszła na psy. Następny telefon jaki kupię napewno nie będzie nokią.

  • 0

    55. ~"jasiek"  2011-08-19 11:45:20  host: PC-85-202-107-111.siedlce.domtel.com.pl

    Jestem zainteresowany kupnem Noki E5,czy przy wyborze taryfy muszę brać taką ze stałym dostępem do internetu, czy po prostu mogę wziąć zwykłą taryfę?Osoba polecająca telefon w salonie stwierdziła, że tel. musi się aktualizować więc jest potrzebna taryfa z internetem.Za pomoc z góry dziękuję

  • 0

    56. ~  2011-08-19 21:08:08  host: user-46-113-79-48.play-internet.pl

    MAM PYTANIE.MAM TE NOKIE JEST SWIETNA.POSIADAM JEDNAK PROBLEM.NIE MOZNA WYSLAC MMS.ZROBILAM KONFIGURACJE RECZNA(BO W TYM MODELU MOZNA TYLKO TAK TO ZROBIC) USTAWILAM WSZYSTKO I NADAL NIE WYSYLA.CZY KTOS MOZE MI POMOC???

  • 0

    57. ~Aga  2011-09-03 13:40:24  host: host-217-172-235-135.gdynia.mm.pl

    Witam. Mam taki dość nietypowy problem :) Posiadam Nokię E5-00 od jakichś 2 miesięcy. Chciałabym przenieść smsy z pamięci telefonu do pamięci SIM i kompletnie nie wiem jak to zrobić. Wiem, że bez problemu da się przenieść smsy z Sim do pamięci telefonu, więc domyślam się, że da radę zrobić na odwrót :) Bardzo mi na tym zależy, gdyż chciałabym mieć niektóre smsy nawet w innym telefonie, gdyż zawierają ważne informacje :). Dlatego mam wielką nadzieję, że ktoś z Was mi pomoże :) Z góry dziękuję za odpowiedź :)

  • 0

    58. ~ja1607  2011-09-28 08:31:18  host: aflu94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Od wczoraj jestem posiadaczką tego telefonu. Generalnie jestem zadowolona z telefonu, w miarę szybko ogarnęła jego obsługę , ale na tyle możlwiości co ma ten telefon to nie sposób się z tym zapoznać w jeden wieczór. Mam jednak pewne pytania. Jak: - ustawić zabezpieczenie/hasło dostępu na skrzynkę wiadomości - ustawić budzik, aby budził wibracją a nie dzwonkiem - powiększyć godzinę/ zegar w oknie głównym - wygląda instalacja aplikacji (bo jeszcze się za to nie zabierałam, a wolę być przygotowana;)) Z góry serdecznie dziękuję za udzieloną mi pomoc i wskazówki. Jeśli będę w stanie to sama również służę pomocą;)

  • 0

    59. ~Ezo  2011-10-05 15:36:16  host: 83-238-164-231.ip.netia.com.pl

    Czy ten telefon posiada ikonę Youtuba??

  • 0

    60. ~TuMor  2011-10-14 17:55:35  host: 078088036091.starachowice.vectranet.pl

    tak posiada Youtuba

  • 0

    61. ~quattroporte  2011-10-24 20:28:59  host: host-62-141-253-127.tomaszow.mm.pl

    Czy podobnie do innych Nokii Np C6 "mówi" kto dzwoni ?

  • 0

    62. ~nuka  2011-10-25 08:31:20  host: unused-7779229-130.atman.pl

    witam, kochani czy ktoś z Was napotkał może podobny problem, że po aktualizacji systemu nie można dodać żadnej nowej skrzynki pocztowej, w żadnej domenie?? why?!

  • 0

    63. ~nuka  2011-10-26 09:02:47  host: unused-7779229-130.atman.pl

    tak, mówi kto dzwoni :)

  • 0

    64. ~  2011-11-26 15:37:32  host: 92.251.255.12.threembb.ie

    jak ustawic zeby mowił kto dzwoni???

  • 0

    65. ~nuka  2011-12-06 08:49:00  host: unused-7779229-130.atman.pl

    panel sterowania-ustawienia-ogólne-personalizacja-dźwięki-powiedz kto dzwoni

  • 0

    66. ~Klaudia :)  2012-03-01 18:57:47  host: dns2.kg.net.pl

    Hej :) Podaoba mi się ten telefon obecnie mam androida i nie wiem czy zmienić go na tego czy lepiej zostać przy androidzie. Lubię dużo pisać smsów i też np. przez gg dlatego odpowiedała by mi ta klawiatura jednak nie jestem pewna prosze o porade najleiej jak najszybciej :) pozdrawiam :)

  • 0

    67. ~  2012-03-07 09:51:41  host: 178235153134.golubdobrzyn.vectranet.pl

    ja mam podobny problem jak z komentarza 66. skrzynka email- nie moge jej utworzyć po wgraniu nowego softa... wszystko inne działa internet, mms, a utworzyć skrzynki nie moge

  • 0

    68. ~majonezowy lopez  2012-03-19 21:16:58  host: 83-168-108-165.pz3-nat.espol.com.pl

    gdzie mozna kupic niebieski??

  • 0

    69. ~nuka  2012-03-24 19:20:01  host: san.3.pl

    dla tych, którzy borykają się z KONFIGURACJĄ MAILA: "Witamy w Dziale Obsługi Klienta Nokia Care, Uprzejmie informujemy, że aby skonfigurowanie skrzynki mailowej w telefonie Nokia E5-00 było możliwe, konieczne jest skorzystanie z połączenia internetowego GPRS. Konfiguracja skrzynki przez łącze WLAN oraz WAP nie jest możliwe. Aby poprawnie ustawić telefon prosimy wybrać: Menu >> Panel sterowania >> Ustawienia >> Połączenie >> Sieci docelowe >> Internet Punkt dostepu Internet GPRS powinien być umieszczony w priorytecie 1. Aby zmienić priorytet prosimy podświetlić, ale nie otwierać wybrany punkt dostępu >> Opcje(w lewym dolnym rogu ekranu) >> Organizuj >> Zmień priorytet >> Prisimy najechać na miejsce, w którym wybrany punkt ma się pojawić >> Ok Po umieszczeniu punktu dostepu do internetu GPRS w priorytecie 1 prosimy ponowić próbę konfiguracji skrzynki mailowej. Uprzejmie informujemy także, że jeżeli jest Pani abonentem sieci T-mobile, prosimy skonfigurować skrzynkę poprzez użycie punktu dostępu Era Internet, konfiguracja poprzez intenret Blueconnect nie jest możliwa, gdyż jest to łącze WAP." Nie wiem kuźwa co za "geniusz" to wymyślił, że poczty nie można skonfigurować przez domowy LAN. Walczyłam z tym 2 tyg, aż w końcu napisałam do nokii. W życiu bym nie wpadła na to, że za utworzenie każdej nowej skrzynki na telefonie muszę zapłacić, bo nie mogę tego zrobić przez WIFI. :/

  • 0

    70. ~nuka  2012-03-28 10:07:39  host: unused-7779229-130.atman.pl

    Dla tych, którzy borykają się z konfiguracją poczty w tym modelu: Aby skonfigurowanie skrzynki mailowej w telefonie Nokia E5-00 było możliwe, konieczne jest skorzystanie z połączenia internetowego GPRS. Konfiguracja skrzynki przez łącze WLAN oraz WAP nie jest możliwe! (o zgrozo, kto to wymyślił?!) Wybieramy: Menu >> Panel sterowania >> Ustawienia >> Połączenie >> Sieci docelowe >> Internet Punkt dostepu Internet GPRS powinien być umieszczony w priorytecie 1. Aby zmienić priorytet prosimy podświetlić, ale nie otwierać wybrany punkt dostępu >> Opcje(w lewym dolnym rogu ekranu) >> Organizuj >> Zmień priorytet >> najechać na miejsce, w którym wybrany punkt ma się pojawić >> Ok Po umieszczeniu punktu dostepu do internetu GPRS w priorytecie 1 prosimy ponawiamy próbę konfiguracji skrzynki mailowej.

  • 0

    71. ~Klaudia  2012-03-28 21:48:02  host: dns2.kg.net.pl

    Hej :) Podaoba mi się ten telefon obecnie mam androida i nie wiem czy zmienić go na tego czy lepiej zostać przy androidzie. Lubię dużo pisać smsów i też np. przez gg dlatego odpowiedała by mi ta klawiatura jednak nie jestem pewna prosze o porade najleiej jak najszybciej :) pozdrawiam :) Pomóżcie!!!!!!!!!!!! Plisssssssssss

  • 0

    72. ~Liquidi  2012-04-22 00:22:21  host: terminal-1-203.retsat1.com.pl

    Niestety telefonik nie spelnil moich wyamagan :(.Pierwsza rzecz to odtwarzanie muzyki dzwiek wydobywajacy sie zarowno z glosnika jak i z sluchawek jest straszny, moze to moje osobiste odczucia, ale porownujac do blackbbery z ktorego aktualnie korzystam, roznica jest ogormna. Druga kwestia jest menu oraz metoda jego nawigacji. Menu jako takie, jest po prostu nudne ja zdaje sobie sprawe, ze jest to telefon biznesowy ale bez przesady, odowlujac sie do wyzej przytoczonego blackberrego. Tam jakos menu nowoczesne, jak i na tyle powaznie,ze nadaje sie dla czlowieka biznesu. Co do nawigacji po menu naprawde mogli by rzucic sie na trackpada. Nawigacja klawiszami jest po prostu niewygodna :). Trzecia rzecza i chyba ostatnia, ale mozliwe wynikajaca z mojej nieumiejetnosci obslugi tym nowoczesnym telefonem :) jest mail. Nie jestem w stanie zsynchronizowac zwyklego gmaila. Ale podkreslam moze to wynika z mojej nieumiejetnosci, ale w sumie czy telefon nie powinien byc prosty i intuicyjny ?? :) A przypomnialo mi sie :) Jeszcze aprat i obudowa... w tym telefonie chyba nie ma autofocusa, albo znowu moja nieumiejetnosc usilowalem zrobic zdjecia paru dokumentow i kurcze wyszly nieostre :). Co do obudowy to sie rysuje i to bardzo, Owszem nie przecze mam tendencje do noszenia telefonu z kluczami ale oczekiwalbym jednak czegos trwalszego, lacznie zeby nie klamac uzytkowalem ten telefon zanim odlozylem go na polke okolo moze dwoch tygodni, a pojawily sie juz rysy zarowno na ekranie jak i na obudowie. Reasumujac przynajmniej dla mnie ten telefon jest straszny i dlatego aktualny telefon,i drugi swiezo zakupiony, nie jest nokia e6 lecz blackberry :) Wiem wiem, wyglada to jak ciezka reklama ale co ja zrobie ze te telefony naprawde sa godne polecenia :), i tak naprawde oporcz BES-u czy BIS-u, ktory jest platny nie maja minusów :)

  • 0

    73. ~marcin_dawca  2012-05-17 14:28:21  host: dynamic-62-87-206-152.ssp.dialog.net.pl

    To jest mój najlepszy telefon jaki dotąd miałem. Naprawdę jest super funkcjonalny i moim zdaniem nic mu nie brakuje. Polecam w 100%. Wszystkie telefony jakie dotąd miałem (trochę ich było) rozwala na łopatki.

  • 0

    74. ~wook  2012-10-20 01:00:10  host: orle.box3.pl

    Wytrzymałość na upadki dobra mój upadł z 1 pietra i nic się nie stało. System sprawny klawiatura wygodna, jednak mam zamiar przesiąść się na E6 ze względu na to że w E5 karta pamięci jest pod baterią a w E6 na zewnątrz.

  • 0

    75. ~AGA  2012-12-20 17:11:49  host: host-81-190-129-169.olsztyn.mm.pl

    Czy ktoś się orientuje jak sciągnać simlocka z noki e5? Bądź ile kosztuje?

  • 0

    76. ~AGA  2012-12-21 11:26:43  host: host-81-190-143-89.olsztyn.mm.pl

    Czy orientuje się ktoś czy można zdjąć simlock-a z noki e5 i ile by to kosztowało??

  • 0

    77. ~  2013-07-06 08:22:00  host: 77-65-156-71.igloonet.pl

    Super telefon. Działa u mnie już 2,5 roku. Bateria nadal działa , trzyma około 10dni na GSM, z włączonym bluetooth. Kamera troche słaba a aparata ok.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet