Nokia C5 5MP - opinie
Telefony Nokia Nokia C5 5MP Opinie o Nokia C5 5MP

Nokia C5 5MP

w sumie: 27
  • 0

    1. ~ewa  2011-12-23 19:37:23  host: xdsl-2014.walbrzych.dialog.net.pl

    uzywam tel od tyg i musze powiedziec że jeżeli ktoś szuka prostego tel niedotykowego to jest to rozsądny wybór, wczesniej mialam n6300 i była boska, ten bedzie pewnie nastepca na 3 lata;)

  • 0

    2. ~maciej  2012-01-08 23:49:14  host: c172-77.icpnet.pl

    bardzo dobry telefon za niewielkie pieniądze, zdecydowanie szybszy od starszej siostry za sprawa podwojonej pamięci wewnętrznej,jedyny minus za słabe kąty widzenia na wyświetlaczu,polecam

  • 0

    3. ~jarek  2012-01-19 03:28:12  host: oen66.internetdsl.tpnet.pl

    telefon posiadam od dwóch miesięcy i jestem ogólnie zadowolony. Zdjęcia robi naprawdę świetnej jakości, wielki plus za szybki HSDPA 10.1Mb jedyny minus jaki może denerwować to dosyć stara wersja Symbiana, która czasem lekko zamula. Użytuję telefon sporo: mp3, radio, internet a bateria wytrzymuje do dwóch dni więc nie jest źle. Oceniam na czwórkę z plusem i polecam :)

  • 0

    4. ~mam go 1 dzień  2012-02-22 22:19:08  host: 178-37-138-43.adsl.inetia.pl

    co się rzuciło w oczy to jego lekkość, wrażenie dość plastikowego. Ekran ma niestety delikatnie za małą rozdzielczość. Na plus to piękny dźwięk z podwójnego głosnika zewnętrznego, bardzo dobre zdjęcia, prostota. Navi (nokia maps-darmowa) działa ultra szybko - czuć tutaj szybki procesor (w porównaniu z moją poprzednią nokią e71). Generalnie telefon dobry do dzwonienia, robienia fot i ewentualnie do navi(wiem mały wyświetlacz ale co tam). pozdrawiam

  • 0

    5. ~hubert  2012-04-04 12:49:32  host: user-31-174-142-37.play-internet.pl

    Po Nokii c2 bałem się brać następną, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Telefon dużo lepiej wykonany, dobry aparat, dobry dzwięk, nie gubi sieci,Bateria trzyma 5 dni przy 30 minutach rozmów i zabawie nawigacją. Jedyne co denerwuje to odpinająca się tylna klapka (telefon noszony w kieszeni).Jeżeli ktoś potrzebuje telefonu do rozmów to polecam

  • 0

    6. ~gyte  2012-04-12 09:36:34  host: d12-58.static.icpnet.pl

    Zdjęcia ten telefon robi rewelacyjne, nie ma chyba lepszego telefonu. Polecam

  • 0

    7. ~matimmm  2012-04-23 12:14:43  host: ip31-c27.gl.digi.pl

    ma wi fi ? gdzies przeczytalem komentarz ze niby ta z aparatem 5mpx ma tez wi fi ?

  • 0

    8. ~666666  2012-06-07 17:00:46  host: 89-79-138-118.dynamic.chello.pl

    Telefon do używania jedynie w pomieszczeniach, na dworze w dzień nadaje się jedynie jako lusterko.

  • 0

    9.  2012-06-09 13:32:36

    Bateria spoko okolo 4-5 dni, slabe katy widzenia wyswietlacza, ale ta wade rekompensuje nam swietny aparat, szybkosc dzialania, wygodna klawiaturka, super dzwiek z dwoch glosnikow sereo, glosnosc tez bez zarzutow, nie gubi zasiegu, jakosc poloczen trzyma sie na najwyzszym poziomie i wygoda w uzytkowaniu! Posiadajac go dopiero naprawde sie przekonalem o dobrym wyborze.

  • 0

    10. ~lukasz_gdynia  2012-08-21 21:53:55  host: 77-253-5-193.adsl.inetia.pl

    kupiłem żonie gdyż lubi proste i nieskomplikowane telefony. Ładuje telefon raz na 5 dni, fotki robi całkiem niezłe, "nokiowa" navi faktycznie ultra płynnie i szybko działa (lepiej niż na moim SGS+....), czysty dźwięk z głośnika. Jedynie do czego można się przyczepić (na siłę) to wyświetlacz, przydałby się jaśniejszy. Ogólnie polecam do dzwonienia, focenia, navi. Kropa.

  • 0

    11. ~sabina  2012-09-24 12:33:08  host: 83-143-99-143.welnowiec.net

    Witam może mi ktoś powiedzieć czy istnieje możliwość wyłączenia polskich znaków przy pisaniu smsów ? polskie znaki bardzo wiele zajmują miejsca tym samym 1 sms jest o wiele krótszy :(. Mam telefon od wczoraj, ciężko mi się obchodzi z nim, wcześniej miałam htc chacha ale zalałam cola i postanowiłam kupić coś taniego i prostego.. Jeśli ktoś wie proszę o odpis.Pozdrawiam

  • 0

    12. ~pamela  2012-09-29 13:54:55  host: 46.204.98.32.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    fajny telefon on jes pasuje do kazdego

  • 0

    14. ~Loukas  2012-10-16 10:59:35  host: 93-227-149-91.cpe.marton.net.pl

    Czy podczas korzystania z nawigacji wspomaga się internetem (czy są naliczane jakieś dodatkowe opłaty)?

  • 0

    15. ~zenon  2012-12-04 19:35:27  host: 62.152.144.193.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    hahhaha 5 mega pikseli a nawet nie ma autofocusa co za padaka

  • 0

    16. ~bodzio  2012-12-17 23:43:45  host: acyb204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bylem w plusie zaproponowano mi ten tel jesli przedluze umowe na 2 lata za 260pln czy warto go brac i zobowiazywac sie - podpowiedzcie

  • 0

    17. ~vobi  2013-01-07 12:37:58  host: apf10.internetdsl.tpnet.pl

    nie warto, za 300zł kupiłem wczoraj nowy, nie używany

  • 0

    18. ~  2013-01-12 11:56:47  host: 84-10-214-195.dynamic.chello.pl

    Do redakcji: Ten telefon nie ma stopera, ani minutnika!

  • 0

    19. ~magdusia  2013-01-14 13:02:40  host: 193.19.165.80.osk.enformatic.pl

    Czy ten telefon czyta pliki pdf?

  • 0

    20. ~czarek  2013-02-03 21:07:41  host: dsw168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak, ten telefon czyta pliki pdf, ale kto tego używa i po co to już nie wiem. WitekT nabazgrał chyba mylną funkcję, bo niby gdzie w tej Nokii jest cyfrowy kompas ? Ma Symbiana, więc ze sklepu Ovi można zainstalować róźne ciekawe aplikacje, np. latarkę, stan zużycia baterii z dokładnością co do minuty, motywy czasowe, antiDog itp. SMS bardzo szybko się nią pisze i wątpię żeby np. snoby z Samsungiem Galaxy S 3 lub Apple iPhone 5 wygrały w tym temacie. No chyba, że HTC Desire Z, bo ma fizyczną qwerty. Bateria trzyma mi średnio 2 dni, ale to i tak dlugo, bo piszę nią średnio 40 sms/dziennie, rozmawiam 20 minut/dziennie i przeglądam net w OperaMini7.0 oraz korzystam z Garmina w trasie przez ok. pół godziny. Dla przedsiębiorców i normalnych ludzi, którzy nie lubią brudzić palcami wyświetlacza i zwolenników wygody polecam Nokię c5-02.

  • 0

    21. ~patka  2013-02-03 22:32:08  host: 178235106077.suwalki.vectranet.pl

    Nie mogę znaleźć programów do poprania aby odczytywał pliki pdf, txt czy jakiekolwiek inne niiicccc. Proszę o pomoc

  • 0

    22. ~Sknera  2013-03-06 08:08:42  host: 77-236-9-82.home.aster.pl

    A czy może ktoś napisać jak sprawuje się nawigacja ? Dużo podróżuje rowerem, zależy mi aby nawigacja działała szybko i dokładnie :)

  • 0

    23. ~Kniaź  2013-06-05 16:28:36  host: ip-94-42-253-150.multimo.pl

    Kiepski telefon, zniechęcił mnie całkowicie do Nokii, której byłem wierny od początku gsm w Polsce. Delikatny, odpadająca klapka, nie radzi sobie z oprogramowaniem i trudno go włączyć. Jedyny pozytyw- długo trzymająca bateria.

  • 0

    24. ~Sekeletu  2013-09-24 19:09:44  host: 178-37-73-145.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od półtora roku. Używam go na codzień, jako że jest to telefon firmowy, to wykorzystuję go maksymalnie - 2-3h rozmów dziennie, smsy, internet, nawigacja. Bateria spokojnie wytrzymuje przy takim użytkowaniu 3 dni. Zalety: - Bateria, o któej napisałem wyżej - Jak na Symbiana, telefon posiada BARDZO mocny procesor i dużą ilość RAMu. Powoduje to, że system działa ULTRAPŁYNNIE. Wszystko wczytuje się dosłownie natychmiast. - Rewelacyjna, darmowa nawigacja od Nokii. Fixa łapie w kilka sekund, z zimnego startu do 30s w porywach. Dzięki wspomnianemu wyżej procesorowi nawigacja wczytuje się ok. 2-3 sekundy i już można działać. Co najlepsze, mogę jeździć cały dzień na nawigacji bez podłączania telefonu do ładowania, bateria spokojnie wytrzymuje. W nowszych smartfonach jazda na baterii kończy się po 2 godzinach nawigowania. - Bardzo intuicyjna obsługa i szybki dostęp do podstawowych funkcji telefonicznych, wiadomości - Bardzo wygodna, miękko działająca ale z wyraźnym skokiem klawiszy klawiatura - Bardzo głośne dzwonki oraz dobra słyszalność rozmówcy w słuchawce - Bardzo dobra jakość rozmów, trzymanie zasięgu, świetnie słychać w obie strony Wady: - Aparat bez autofocusa, więc dokumentów nie pofotografujemy. Na większe odległości jest OK, ale szału nie ma. - Wyświetlacz - jest po prostu niewielki. Implikuje to np. uciążliwe przeglądanie neta - ale z drugiej strony nie do tego ten telefon został stworzony, a w awaryjnych sytuacjach wystarcza. - Plastikowa szybka wyświetlacza, szybko się zmatowiła - Aplikacje symbianowe są już leciwe i większość z nich zwyczajnie nie działa - certyfikaty się pokończyły. Pewnie da się to obejść, ale nie mam czasu się z tym bawić. Głupie ograniczenie, bo aplikacji jest ogromna masa i niewątpliwie użyteczność telefonu zwiększyłaby się. Podsumowując, ten telefon uważam za idealny do biznesu. Nie jest szpanerski, ale jest fun

  • 0

    25. ~Sekeletu  2013-09-24 19:10:49  host: 178-37-73-145.adsl.inetia.pl

    ania często je przewyższa (szybkość wczytywania się nawigacji, wiadomości, listy połączeń itd.). Jest multitasking, wytrzymała bateria do której nie mają startu smartfony, jest niezawodność, żadnych zawieszek, nic z tych rzeczy. Polecam z całego serca, u nas w firmie jest tych telefonów kilkanaście i nikt nie chce zmieniać, a niektórzy napaleńcy męczą się z Samsungami Galaxy S i S2 i nie mogą się doczekać wymiany, bo bateria pada błyskawicznie, bo się wieszają, bo zamulają :)

  • 0

    26. ~hekto  2014-01-17 10:42:33  host: hah89.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon jak dla mnie porażka. Kompletnie nieintuicyjne menu, żeby zrobić prostą rzecz jak edycja kontaktu muszę się nieźle zastanowić, bo nigdy nie pamiętam jak się to robiło. Wyszukiwanie kontaktów tragedia, nie wiem na jakiej zasadzie ten telefon ich wyszukuje, chyba tak jak mu się podoba. Aparat całkiem OK jednak często wieszający telefon po jego uruchomieniu ( trzy egzemplarze w dwóch ten sam problem). Bateria trzyma krócej niż w mojej Xperii P ( we wszstkich egzemplarzach). Następna na pewno nie będzie nokia

  • 0

    27. ~hekto  2014-01-17 10:52:33  host: hah89.internetdsl.tpnet.pl

    - aparat ok lecz wieszający telefon (w dwóch egzemplarzach na 3) - kiepskie zamocowanie klapki ( sama potrafi się otworzyć) - bateria jak na tak mały wyświetlacz słabizna - kompletnie nieintuicyjne menu (doskonały przykład jak prostą rzecz można skomplikować) Wygląd telefonu OK ale nie oto przecież chodzi. Ogólnie porażka, nokii na razie dziękuję

  • 0

    28. ~jaromir  2014-10-06 11:43:46  host: user-94-254-145-44.play-internet.pl

    ~27. ty cięzko bredzisz . klapka wymaga naciśniecia i odciagniecia. sama nie otwiera sie.bateria wytrzymuje tydzien normalnego uzytkowania . wiecej nei trzeba.menu telefonu mozna sobie ustawic jak sie chce. najlepszy telefon na starym symbianie.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-150-143.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet