Nokia C5-03 - opinie
Telefony Nokia Nokia C5-03 Opinie o Nokia C5-03

Nokia C5-03

w sumie: 100
  • -2

    1. ~PDK  2010-12-23 11:01:56  host: 212.160.172.70

    Kiedy Nokia wprowadzi jakiś ciekawy telefon dotykowy?

  • -1

    2. ~maca  2010-12-24 16:11:06  host: adll186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kto jeszcze wprowadza oporowe ekrany dotykowe? porażka, reszta ujdzie

  • 1

    3. ~Lepiej zorientowany ;-)  2010-12-29 18:42:08  host: 178-37-97-64.adsl.inetia.pl

    #2. Jak to kto?? Producenci, którzy mają w swoim portfolio smartfony z tego segmentu rynkowego wprowadzają oporowe ekrany dotykowe!! Czyli np. Samsung, czy LG. Poza tym oporowe ekrany dotykowe mają też swoje zalety i w niektórych przypadkach sprawdzają się lepiej niż ekrany pojemnościowe.

  • -1

    4.  2010-12-31 08:59:03

    Ale mogli by po pracować nad prockami! 1GHz staje się powoli standardem a Nokia dalej brnie w 600-680 MHz... dociągneli by chociaż do tych 800 MHz... i przydało by się dopracowanie przegladarki - nic w niej poręczności... przy najmniej jak dla mnie.

  • 1

    5. ~Dojrzalszy  2011-01-04 12:19:42  host: 213.241.63.19

    "Sonic" jak byłem takim małym dzieciakiem jak ty to najbardziej w samochodach interesowało mnie to ile dany model ma na liczniku (km/h). Teraz jak już dorosłem to wiem, że to było niemądre i niewiele mówiło o danym samochodzie. Tak więc jak ty kiedyś dorośniesz to może przestaniesz się podniecać GHz w procesorze i zrozumiesz, że są ważniejsze kryteria oceny - zarówno samych procesorów, całego układu przetwarzania danych jak i smartfonów ;)

  • 0

    6. ~  2011-01-04 13:04:06  host: 87-207-136-10.dynamic.chello.pl

    symbian nie ma takich duzych wymagan wiec 600mhz jest uzasadniony

  • 0

    7. ~pipcium  2011-01-06 20:30:04  host: staticline588.toya.net.pl

    PO 1 nie kazdy telefon musi miec ekran pojemnosciowy, sa osoby które wolą tanszy aparat. Po 2 miałem telefon z pojemnościowym(hd2) i wkutrzało mnie ze każde muśnięcie ekranu powoduje "skuteczne dotkniecie". Po 3 panie noszące tipsy na pewno lubią oporowe :P to juz żart.

  • -1

    8.  2011-01-13 14:17:05

    @5 pracowałem już na kilku nokiach z tymi prockami i wiem że za szybkie nie są. dla mnie brakuje im RAMu oraz Hz w procku. jak Tobie wystarczy to ok. Mi nie. stąd moja Uwaga.

  • 0

    9. ~Jarek  2011-01-16 19:06:43  host: 77.252.171.232

    A orientuje się ktoś ile ramu ,,zjada'' na stałe symbian?

  • 0

    10.  2011-01-17 16:45:48

    @Sonic wymień ze dwa telefony które sprawdzałeś.

  • 0

    11. ~szymonjg  2011-01-18 10:15:52  host: fay242.internetdsl.tpnet.pl

    "Sonic" jakoś nie chce mi się wierzyć, że pracowałeś na kilku nokiach z arm11 w wersjach 600mHz i więcej. Są to telefony dość drogie i nie jest ich za dużo na rynku. Musiał byś być dziennikarzem aby przetestować kilka tych telefonów tak aby powiedzieć coś o ich zaawansowanych możliwościach. A sądząc po twojej wypowiedzi o standaryzacji procesorów 1Ghz w smartfonach, który na rok 2010 miał tylko Iphone4 oraz Samsung Wave, to raczej nim nie jesteś. Naczytałeś się pewnie suchych liczb i teraz próbujesz pochwalić się swoją "wiedzą" nie mając w rzeczywistości żadnego doświadczenia w tym temacie (jak i pewna część innych osób wypisujące podobne komentarze). Osobiście posiadam nokię e51 posadającą procesor ARM11 369Mhz i 96MB RAM (po odpaleniu systemu i kilku aplikacji działających w tle zostaje prawie 42MB). Procesor w mojej nokii wystarczał mi do płynnego odtworzenia niektórych filmów divx nawet w rozdzielczości VGA a pamięć "skromną" RAM zapełniłem dopiero po otworzeniu ok 70% wszystkich aplikacji w menu. Tak że nie wiem jak procesor 600Mhz może być niewystarczający w tej nokii rówież pracującej w systemie Series 60v3 9.x

  • 0

    12. ~Bond  2011-01-20 14:28:37  host: adsl.viettel.vn

    Sympatycznie wygląda ta Nokia C5-03 i jest w miarę dobrze wyposażona jak na ta cenę. Ale to co w niej ciekawe i czym się niejako wyróżnia to aż 10 wersji kolorystycznych obudowy. Mi też całkowicie odpowiadają parametry techniczne modelu C5-03 i nie uważam żeby miała za słaby procesor - "Sonic" bzdury piszesz! Mam teraz smartfon z WM 6.5 ze słabszym procesorem - 528 MHz i w zupełności wystarczy! Więc procesor 600 MHz na pewno bez problemów będzie sobie radził w tej Nokii! Jak skończy mi się obecna umowa z operatorem to może zmienię telefon właśnie na ta Nokię C5-03.

  • 0

    13. ~Preza  2011-01-24 23:03:51  host: apn-95-41-136-129.dynamic.gprs.plus.pl

    11@ zapmniales jeszcze o HD2, galaxy S. xperii 10, desire, desire HD i nie wiem czy jeszcze czegos nie pominalem...

  • 0

    14. ~Arthas  2011-02-06 22:05:13  host: 89-79-89-182.dynamic.chello.pl

    Otóż nie są drogie. Do 600 zł można przetestować kilka modeli. A 1Ghz to faktycznie powoli standard. I telefony z takimi procentami to już nie rzadkość. Na pewno jest ich na runku więcej niż 30.

  • 0

    15. ~me  2011-02-15 18:51:48  host: 84-10-13-225.dynamic.chello.pl

    @11 Jaki 1GHz tylko Wave i Phone 4? A Galaxy S? A stara HD2? A Desire? to dopiero poczatek wymieniania. Nawet taki Galaxy Lite mial procek 800 MHz. Oczywscie na symbiana 600 MHz jest wystarczajaca, ale tez nie przesadzajmy w druga strone z lmitowane telefonow z prockami 1GHz

  • 0

    16. ~  2011-02-20 08:43:38  host: user-46-112-63-110.play-internet.pl

    Czy w zestawie jest rysik?

  • 0

    17. ~Johny11  2011-02-23 15:12:57  host: pc-55130.zdnet.com.pl

    @15 a w galaxy lite - 800mhz procesor chodził gorzej niż 600mhz z swift'cie od lg ;]

  • 0

    18. ~karolek  2011-02-28 19:31:15  host: 77-92-32-237.cable-modem.tkk.net.pl

    kupiłem dwa dni temu w play za 99 zł i jestem bardzo zadowolony. procek jest wystarczający - system nie muli; do tej pory miałem juz kilka nokii z symbianem i wiem o czym mówię.. oporowy wyświetlacz dotykowy jest Ok, nie za bardzo wiem o co chodzi maruderom, chyba żeby ponarzekać. W zestawie nie ma rysika i oczywiście jest kilka małych baboli w obsłudze ale już się nie będę czepiał detali. Ogólnie polecam.

  • 0

    19. ~dynia13pl  2011-03-08 17:18:17  host: aamb196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy jest możliwość przeprowadzenia videorozmowy w tym modelu?

  • 0

    20. ~karolek  2011-03-16 08:44:20  host: 77-92-32-237.cable-modem.tkk.net.pl

    po kilku tygodniach użytkowania mogę się wypowiedziec na temat tego telefonu (poprzednio miałem same nokie - E50, E51, N82), a więc: * dałem się wrobić w dotykowy ekran jako coś fajnego, jak się okazuje do niczego to nie jest potrzebne tylko utrudnia życie * telefon tnie filmy tzn. jest skokówka jeżeli film był nagrany innym telefonem - mam na karcie filmy z N82 i niestety nie da się ich oglądać!!! skandal!!! * podczas rozmów jest echo czyli słyszę swój głos z małym opóźnieniem, skandal!!! * aparat fotograficzny nie nadaje sie do robienia zdjęć - robi je fatalnej jakości, poza tym nie ma spustu do aparatu i trzeba dotykać ekran żeby pstryknąć; aby przejśc do trybu wideo trzeba wejść w opcje i przełączyć, skandal!!!! * kasowanie nagranego chwile wcześniej filmiku wymaga chwili zastanowienia ponieważ nie ma ikony "kosz" ani opcji usuń, w tym przypadku inżynierowie Nokii zrobili sobie jaja z użytkowników, skandal!!! Reasumując: jedynym pozytywem jest fajny wygląd. Mimo to wystawiam ten telefon na allegro i wracam do swojej wysłużonej N82...

  • 0

    21. ~maxeon  2011-03-19 01:47:22  host: host-89-191-173-141.tvteletronik.pl

    Witam. Mam ten telefonik od jakiego czasu i jedynie mogę narzekać to słaba bateria oraz błąd wyskakujący przy aplikacjach wymagających wiecej pamięci... ;/ Jakby ktoś miał jakieś pomysły w stosunku do tego drugiego to czekam na odpowiedzi :) Telefonik ogólnie jest super. Poprzednio miałem E71 i z funkcjonalności C5-03 jestem również zadowolony.

  • 0

    22. ~shimm  2011-03-21 21:19:01  host: ivi91.internetdsl.tpnet.pl

    a ma lampę błyskową? i ile ta bateria trzyma...?

  • 0

    23. ~damiano  2011-03-23 11:19:30  host: anl43.internetdsl.tpnet.pl

    witam. mam kłopot, ponieważ nie wiem jak zmniejszyć zdjecie aby na tapecie była fota tak jak w galerii. próbowałem zmienić rozmiar zdjecia ale to niewiele dawało. jakby ktos wiedział to niech napisze

  • 0

    25. ~Wera  2011-04-07 11:44:37  host: 188.123.212.50.gesanet.net

    gdzie jest stoper w tym telefonie?

  • 0

    26. ~  2011-04-24 15:06:27  host: z34-08.opera-mini.net

    Procesor w Noki 6730 i c5 jest taki sam miałem obydwa telefony ale jezeli chodzi o szybkosc da sie z tego korzystac

  • 0

    27. ~wtf  2011-05-06 16:18:56  host: bhz100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wideo VGA 15fps co to ma być?

  • 0

    28. ~Janekmen  2011-05-09 17:59:44  host: 77-254-153-20.adsl.inetia.pl

    He he hi hi Moja Omnia II powala tą nokię na kolana Totalna porażka. Koniec nokii 100razy wolę samsunga

  • 0

    30. ~matwe  2011-05-17 14:00:03  host: ip162.scom.za.digi.pl

    szymonjg.. masz rację, tylko jedna drobna uwaga;) ten telefon pracuje na S60v5, nie 3:D tak to sie w zupełności zgadzam;)Pozdrawiam

  • 0

    31. ~agutek  2011-05-22 14:57:40  host: e194169228010.ptim.net.pl

    dobra, wy możecie sobie mówić co chcecie ale prawda jest taka (pomijając parametry i inne głupstwa): miałam tego fona, był fajny, wygodnie sie go obsługiwało, miał co prawda parę wad (jak troche niedopasowana tylna klapka i zawieszanie sie raz na 3 miesiące i brak stopera xdee) ale poza tym naprawdę wporzo był, bardzo mi było szkoda jak mi go ktoś ukradł. a mówiąc o samsungach to wszyscy moi znajomi co maja samsungi ciągle jęczą bo jakieś usterki są. mojej koleżance telefon sam dzwoni do różnych ludzi kilkadziesiąt razy dziennie. nokia tego mi ani razu nie zrobiła.

  • 0

    32. ~elutka  2011-05-31 17:23:55  host: apn-77-113-7-114.dynamic.gprs.plus.pl

    Ja miałam nokię 5800 teraz mam C6 i dziś kupiłam C5-03 mogę tylko powiedzieć osoba które narzekają na dotykowe że jest to kwestie przyzwyczajenia na początku tez żałowałam ale teraz nie mogę na zwykłej klawiaturze gdyż synowej zrobiłam dziurę w wyświetlaczu bo zapomniałam ze ma zwykła klawiaturę a ja tłukłam po ekranie palcem :)czy C5-03 się sprawdzi okaże się

  • 0

    33.  2011-05-31 22:37:20

    Rewelacyjny telefon jak na telefon tej klasy wszystko super POLECAM

  • 0

    34. ~  2011-06-05 22:29:35  host: z06-08.opera-mini.net

    witam. Mam pewien problem z c5 03. Kupiłem dwa dni temu i cały czas miga komunikat "pamięć sim pełna" i nie wiem jak temu zaradzić. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś wie gdzie ściągnąć jakiegoś adobe flash player albo lite bo nie mogę poszukać nic co by działało poprawnie i szło zainstalować.

  • 0

    35. ~adam  2011-06-06 07:13:25  host: host-80.54.170.166.tvksmp.pl

    Telefon świetny a wyświetlacz 16mln nHD miodzio wyraźny jak monitor LCD na komputerze, telefon intuicyjny dobrze wykonany świetnie leży w dłoni, odtwarzacz dobry dźwięk na słuchawkach oczywiście lepszej klasy ideał , nagrywanie filmów max 640x480 jakość świetna zdjęcia również. Symbian^1 a wiec możliwości sporo ,procek daje rade telefon się nie wiesza, ovi mapy dokładne łącznie z ostrzeżeniami i radarach , wi-fi bez zastrzeżeń bateria trzyma średnio 3-4 dni przy częstym użytkowaniu w zestawie karta 2GB ekstra telefon naprawdę polecam wyświetlacz opornosciowy ale bardzo dobrej klasy wszystko chodzi bardzo lekko jedyne braki to brak lampy flash spustu migawki aparatu i wszystkich klawiszy funkcyjnych odtwarzacza ale polecam dokupić słuchawki z pilotem(dołączone do zestawu są mierne). jak za cenę w sklepie do 900zł telefon ma wszystko;)taka n8 dla uboższych, szczerze polecam.

  • 0

    36. ~Lolek  2011-06-08 18:48:32  host: 212.160.172.70

    Karolek-powinieneś zakończyć swojego posta w ten sposób "reasumując SKANDAL" ;p

  • 0

    37. ~MadMan77  2011-06-08 20:42:22  host: 77.252.214.206

    Właśnie kończy mi się umowa i mam zamiar wziąć ten telefon. W związku z tym mam pytanie do posiadaczy: mianowicie jestem studentem i często potrzebuje zrobić szybko zdjęcie, zapisanej strony bez zbędnych dźwięków i błysków. Czy można robić w miarę dobre zdjęcia z bliskiej odległości żeby było można odczytać tekst i wysłać dalej mms-em?? z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam

  • 0

    38. ~Albi  2011-06-18 13:09:11  host: 88-199-235-142.tktelekom.pl

    Witam wszystkich. W poniedziałek będę miał ten telefon i chciałbym dowiedzieć się czegoś na ten temat. Czytałem tu wiele postów, ale czy działają na niej gry 3d? Czy można znaleźć na nią fajne programy/aplikacje ? Jak z jakością dźwięku? Obrazu?

  • 0

    39. ~xperia x8  2011-06-27 17:21:50  host: aeil8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie bierz tego shitu nokia nie ma co robić tylko tworzy c kolejne porażki

  • 0

    40. ~Gościu  2011-07-01 18:39:09  host: 91.220.17.76

    "kasowanie nagranego chwile wcześniej filmiku wymaga chwili zastanowienia ponieważ nie ma ikony "kosz" ani opcji usuń, w tym przypadku inżynierowie Nokii zrobili sobie jaja z użytkowników, skandal!!!"

  • 0

    41. ~dajkamieniaa  2011-07-01 20:31:57  host: aeqk251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MadMan77 Nie ma szans jeśli chodzi o fotografowanie tym telefonem dokumentów.. Słaba stabilizacja obrazu i bardzo słabe makro i brak focusa. Chociaż przy dobrym, naturalnym oświetleniu ma całkiem niezłe kolorki. Mam osobiście SE k850i i nokia nie ma szans przy nim jeśli chodzi o aparat.

  • 0

    42. ~patryko  2011-07-03 12:26:54  host: 7.85-237-186.tkchopin.pl

    Siemka:) Też jestem studentem i bardzo czesto robie fotki tym telefonem na kolokwiach i egzaminach:D Fotki sa dosyc dobrej jakosci. Bardzo czesto używam w nim wifi na uczelni Eduroam, tez calkiem sprawnie dziala ta opcja:)Najbardziej ciesze sie z calkowicie bezlpatnej nawigacji, ale jest ona bezplatna po wlaczeniu opcji offline:) Odtwarzacz mp3 calkiem dobrze sie sprawuje w moim przypadku slucham go najwiecej podczas jazdy na rowerze. Mozna znaleźć gdzies w necie b. fajne gierki na czujnik ruchu np gre w kulki. Obudowa tego telefonu jest moim zdanie bardzo solidna i "dostojna". Naprawde szczerze zachecam do kupowania tego telefonu, mam go juz z 4 miesiace i caly czas ciesze sie z niego jak z nowego:) Pzdr

  • 0

    43.  2011-07-04 12:33:46

    @25 W symbianowcach nie ma stopera, trzeba wgrać aplikację.

  • 0

    44. ~adam  2011-07-08 09:40:49  host: host-80.54.170.166.tvksmp.pl

    Jeśli chodzi o robienie zdjęć na kolokwiach czy egzaminach super daje rade ludzie przestańcie gadać o SE to obecnie porażki a nie telefony;) Polecam jeśli o tą opcje program który zmienia zdjęcie w pdf. i picsel smart office idealny do przeglądania dokumentów.a Ten telefon to nokia 5800 tylko że odmłodzona wszak po co zmieniać coś co było dobre i jest;) telefon naprawdę świetny warto wgrać swype'a wtedy pisanie smsów nie ma sobie równych nawet z wysuwanymi qwerty ;) Gierki jakie działaja i są naprawdę ciekawe to m.in Farm frenzy 2 , FindDiff ,Panzer Panic, Dalton, Asphalt 4 na akcelerometr, Bounce Boing Battle na BT oraz świetne Resco Bubbles na akcelerometr. Aplikacje obowiązkowo X-plore , Egg Timer, Time Lite i wcześniej wspomniany picsel smart office. Jeżeli chce się przeglądac np. Wieksze pdf-y gazety itp. Polecam Alternate Reader'a.

  • 0

    45. ~pikolpo  2011-07-08 22:07:29  host: 193.34.222.128

    w PLAY ten telefon nie ma Quickoffice ani Suit office - masakra nie da sie przegladac doc ani xls. A Play na stronie pisze ze jest !!! Nie wiecie są cracki ?

  • 0

    46. ~Dorka  2011-07-14 08:59:07  host: static-195-90-102-203.devs.futuro.pl

    słuchajcie, tak narzekacie, ale to jest telefon a nie aparat fotograficzny

  • 0

    47. ~Leniek  2011-07-19 16:25:21  host: r8ds.p.lodz.pl

    n8 dla uboższych? To tak jakby powiedzieć że golf to takie maserati quatroporte dla uboższych.

  • 0

    48. ~sebo_22  2011-07-20 19:52:42  host: 232-210-251-94.net.stream.pl

    ~patryko: nie rozumiem jak podczas jazdy na rowerze można słychać muzyki!!! Kiedyś taki jeden o mało co nie wpakował się nam pod samochód, oczywiście nie dał znaku i skręcił w lewo, a już mieliśmy go wyprzedzać!!! Niesamowite jak ludzie często rażą głupotą!!!

  • 0

    49. ~LUKI  2011-07-22 20:11:56  host: 89.174.4.69

    po zdjęciu tylnej klapki na górze jest taka duża kratka głośnik na pewno to nie jest wie ktoś do czego to służy? żeby navi za darmo była ktoś pisał że trzeba ustawić offline gdzie to jest i czy za każdym razem gdy będę włączał navi będę musiał ustawiać to offline? czy navi jest dokładna? jak ktoś dzwoni można odebrać zieloną słuchawką czy tak jak w noki 5530 przesunąć zieloną szczałkę z lewej do prawej co wnerwia bardzo wiem że da się odebrać słuchawką ale najpierw trzeba odblokować klawiaturę co jest lipnym rozwiązaniem proszę o szybką odpowiedz ponieważ napaliłem się na tą nokie i chciałbym kupić jak najszybciej

  • 0

    50. ~Zainteresowany  2011-07-23 19:23:50  host: ip-89-200-161-151.system-net.pl

    Mam kilka pytań, bo jestem zainteresowany kupnem tego telefonu. 1) Aparatu używam zwykle do fotografowania np. rozkładu jazdy, jakiegoś ważnego ogłoszenia itp. Nie musi to byś hiperjakość, ale chciałbym później móc się doczytać. Jak ten telefon sobie w tej kwestii radzi? 2)Prosiłbym, aby ktoś wypowiedział się na temat zasięgu. Gubi czy raczej trzyma stabilnie wysoki zasięg? 3)Ile w praktyce trzyma bateria przy całkowicie normalnym użytkowaniu(kilkanaście minut rozmów dziennie, kilka smsów dziennie, raz na kilka dni jakieś zdjęcie i słuchanie muzyki)? 4)Jak wygląda kwestia solidności tego modelu? Tandeta czy raczej daje poczucie solidności?

  • 0

    51. ~Zainteresowany  2011-07-23 19:29:53  host: ip-89-200-161-151.system-net.pl

    Dodam jeszcze jedno pytanie: czy jest możliwość dokupienia drugiej bardziej pojemnej baterii kompatybilnej z tym telefonem(najlepiej oryginalna Nokii, żeby mi jakiś szajs się nie wylał w telefonie...) Na pierwszy rzut oka, brak lampy błyskowej uważam za plus, ponieważ w obecnym telefonie(LG KF750) mam lampę błyskową, która więcej przeszkadza niż pomaga(nim zrobi się zdjęcie trzeba tracić czas na jej wyłączenie). I jeszcze jedno pytanie... Czy można tym telefonem robić zdjęcia bez dźwięku podczas robienia(również przykre doświadczenie z moim obecnym telefonem, gdzie dźwięku podczas robienia fotki nie można wyłączyć)?

  • 0

    52. ~endrju2  2011-07-29 20:44:55  host: 178235249127.warszawa.vectranet.pl

    Do ~maxeon: zainstaluj tascmana i zamykaj nieużywane aplikacje. Będziesz miał więcej pamięci.

  • 0

    53. ~kowal  2011-08-02 02:03:32  host: user-46-112-72-79.play-internet.pl

    Mam ten tel od kilku godzin. Wlasnie z niego pisze. Pierwsze wrazenie wywarl na mnie dobre. Ekran mimo ze oporowy to spisuje sie bardzo dobrze. Gra dosc glosno wiec nie powinno byc problemow z nie slyszeniem dzwonka. Obudowa nie skrzypi. Jedyne co mnie w nim martwi to fakt ze przycisk blokady ekranu jest strasznie luzny i mam wrazenie jakby za chwile mial odpasc.

  • 0

    54. ~kolo  2011-08-04 19:47:17  host: 77-254-209-164.adsl.inetia.pl

    To Nokia 5230 w innej obudowie.

  • 0

    55. ~  2011-08-05 01:35:25  host: wap.mobile.project4.pl

    jak się przesyła mp3 z nokii c 5-03 przez blootooth na inny telefon?

  • 0

    56. ~wielbicielka nokii  2011-08-07 00:08:50  host: dynamic-78-8-61-206.ssp.dialog.net.pl

    Chce wziac ten telefon w mixplusie, ale od 3 tygodni w salonie ciagle mnie zbywaja, mowiac, ze nie ma go na magazynie i czekac trzeba:/ Na stronie tez nie mozna go zamowic. Co to w ogole za jaja?

  • 0

    57. ~nawalony13221  2011-08-07 14:31:06  host: 46.238.231.70

    Witam !!! Jestem posiadaczem 2 dniowej nokii C5-03 . Jestem bardzo zadowolony z niego . Fajny design , lekki , poręczny, ma gps , wi-fi i bardzo fajny ekran . Poprzednio miałem LG COOKIE KP500 i to była tragedia , w szczególności w pisaniu . tutaj wszystko ładnie chodzi , dotyk idealnie , a surfowanie po necie jest bardzo przyjemne. Aparat robi genialne zdjecia. Zazwyczaj w nokii aparaty byly do niczego ale w tej jest znakomity.Symbian ma bardzo ładny wygląd w porównaniu do mojej starej e51.

  • 0

    58. ~patryko  2011-08-09 18:03:07  host: 7.85-237-186.tkchopin.pl

    Oczywiście, że można wyłączyć dźwięk podczas robienia fotek. W moim przypadku bateria trzyma z 3 dni(1h dziennie sluchania muzyki, kilka rozmów, b.dużo korzystania z wi-fi). Telefon ma dosyc dobry zasieg, wydaje mi sie, ze calkiem zbliżony do mojego poprzedniego tel noki 6300, chociaż mi się bardziej wydaje, że zasieg bardziej zależy od sieci (w moim przypadku to PLAY). Wi-fi ma śwetny zasięg, jak dla mnie jest największym zaskoczeniem w tym telefonie. Jeśli chodzi o solidność to też go moge polecić. Telefon wydaję siętaki stabilny, nic w nim nie trzeszczy, idealnie leży w dłoni no i ma taki niepowtarzalny wygląd, który bardzo mi przypadł do gustu. Wydawało by się, że tylnia klapka z połyskiem bardzo się rysuje, w rzeczywistości jest jak nowa. Ekranik nawet po ściągnięciu foli ochronnej się nie rysuje. Tylny głośnik jest bardzo wydajny, głośny nic w nim nie brzęczy.

  • 0

    59. ~nieocenzurowany  2011-08-11 13:14:58  host: 093105226096.zory.vectranet.pl

    szkoda, że nie ma lampy błyskowej. Gdyby ją miał to już bym go miał :D

  • 0

    60. ~zygmunt200  2011-08-13 08:28:20  host: bpp253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    patryko:) jak wyłączyć ten dzięk podczs robienia fotek???napisz?.co?

  • 0

    61. ~maag  2011-08-15 18:08:33  host: apn-77-114-219-52.dynamic.gprs.plus.pl

    a jak wlaczysz profil bez dzwieku to chyba nie bedzie dzwieku aparatu... W innych profilach trzeba by bylo wylaczyc dzwieki ostrzezen, ale nie jestem pewien...

  • 0

    62. ~bzyku  2011-08-17 09:33:23  host: aqt15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i mi wszystko pasuje. Cud - miód, i jeszcze aplikacje sa zarąbiste. Pozdrawiam wszystkich użytkowników :)

  • 0

    63. ~Bzyk  2011-08-17 13:23:40  host: carrissa.static.korbank.pl

    Załączam moją korespondencję z Plusem - ku przestrodze: Szanowni Państwo, uprzejmie, aczkolwiek stanowczo zgłaszam reklamację względem Państwa usług i domagam się stosownej reakcji i rekompensaty. Moja żona jest nieszczęśliwym abonentem Państwa firmy. Chcąc więc zapewnić sobie tanie z Nią rozmowy, postanowiłem wykupić abonament w Plusie. Ponieważ w tym czasie zdawałem telefon służbowy T-Mobile, zależało mi na szybkim przejściu na nowy numer. Korzystając z promocji "Satysfakcja monitorowana" (nazwa jakże mało adekwatna do jakości Państwa usług), w punkcie Plusa w galerii Arkady Wrocławskie chciałem podpisać umowę na abonament 59,90 zł i wziąć telefon marki Nokia z Wi Fi i nawigacją OVI. Zaproponowano mi reklamowany co dnia we wszystkich ogólnopolskich telewizjach aparat C5-03. Punkt Plusa odwiedziłem w sobotę trzy tygodnie temu, telefon miałem odebrać zaraz po weekendzie. Po dwóch tygodniach bezowocnego oczekiwania (ostatni raz na telefon czekałem za komuny) zadzwoniłem do punktu, w którym poinformowano mnie, że telefonu nie ma i najprawdopodobniej nie będzie, a jeśli mi się to nie podoba, to nie muszę kupować go w Plusie (mistrzostwo obsługi klienta). Zadzwoniłem więc na Waszą infolinię, by załatwić sprawę i dwukrotnie musiałem użerać się z niekompetentnymi pracownikami, tracąc przy tym pieniądze, bo łączyłem się poprzez T-Mobile. W czasie jednej z rozmów zostałem oszukany, bowiem poinformowano mnie, że alternatywą dla C5-03 będzie aparat C6, który również mogę dla wspomnianego abonamentu nabyć za złotówkę. Kiedy chciałem tę informację potwierdzić w punkcie sprzedaży, powiedziano mi, że absolutnie nie ma takiej opcji. W sumie musiałem wykonać cztery telefony - dwa na infolinię, dwa do punktu Plusa. Minął już trzeci tydzień, a ja jestem bez telefonu, który co dzień widzę w Waszych telewizyjnych reklamach. Jak mnie poinformowano - reklamujecie coś, czego nie macie na stanie, robiąc ludzi w balona.

  • 0

    64. ~smoli  2011-08-24 13:54:57  host: CLIENT-certico-2.wroclaw.dialog.net.pl

    @63 C5-03 jest w Plusie znów dostępna.

  • 0

    65. ~Lucaseq  2011-08-26 01:08:01  host: static-78-8-208-101.ssp.dialog.net.pl

    Zainteresował mnie ten telefon jak dali mi go jako ofertę do przedłużenia umowy, więc poszedłem do najbliższego punktu plusa i oczywiście nie mają telefonu na składzie. Niby mają zamówić za tydzień i do mnie dzwonić, ale jakoś w to nie wierzę, skończy się jak sytuacja wyżej zapewne.

  • 0

    66. ~troche jeszcze sie nie znam  2011-08-29 23:07:19  host: dynamic-78-8-60-77.ssp.dialog.net.pl

    A moglby mi ktos powiedziec jak zrobic, ewentualnie w jakim folderze sa wszystkie rzeczy z karty pamieci? Nigdy wczesniej nie mialam symbiana i mam problem, zeby znalezc to. Widzi mi tylko foty i muzyke, ale nie ma zadnych aplikacji etc, ktore sa na karcie. Moglby mi ktos pomoc?

  • 0

    67. ~Lucaseq  2011-08-30 01:41:32  host: static-78-8-208-101.ssp.dialog.net.pl

    Parę dni po zamówieniu telefonu dla mnie, bo jak już wyżej powiedziałem nie było go na składzie, dzwonią do mnie, że cena telefonu poszła w górę i jeśli chce go w takiej umowie, jaką sami mi zaoferowali to zamiast złotówki, muszę zapłacić 140 zł. Śmiech na sali. Nie rozumiem po co reklamują się na co dzień w tv i internecie z czymś czego nie mają w ofercie, tym bardziej, że do mnie przyszedł list z dobrą ofertą... Taka przestroga dla klientów plusa jeśli chodzi o ten telefon.

  • 0

    68. ~kuternoga  2011-08-31 12:23:52  host: 81.219.191.2

    ale w sklepie internetowym jest dostepna na stonie plusa wiec czemu niby nei mozna jej w salonie dostac?

  • 0

    69. ~Znawca  2011-09-01 12:24:39  host: fhe141.internetdsl.tpnet.pl

    Polecam! Telefonik świetny. Brakuje tylko querty ale na ekranie dobrze sie pisze.No i lampa blyskowa by sie przydala wszystko chodzi bez zarzutu.

  • 0

    70. ~makosiowa7  2011-09-09 10:26:21  host: afz98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia nie jest telefonem z możliwością robienia "świetnych zdjęć" to nie jest telefon z cybershot-em! więc nie wymagajcie za wiele. Dobrze się sprawuje nie muli za często.

  • 0

    71. ~maciek  2011-09-11 23:15:41  host: static-71-122.aduro.pl

    przecież jest klawiatura wirtualna qwerty

  • 0

    72. ~Znawca  2011-09-14 11:58:39  host: fhe141.internetdsl.tpnet.pl

    maciek Chodzi mi o klawiature querty w formie przyciskow.

  • 0

    73. ~paweeel6  2011-09-22 13:19:01  host: 195.116.228.138

    da rade jakos ustawic zeby bylo zdj jak przychodzi sms??

  • 0

    74. ~kasia  2011-10-18 10:21:47  host: det112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam ten telefon od jakiś 2 miesięcy, jedyne co mogę ponarzekać to na słabą baterię i brak lampy. Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz, podczas słuchania muzyki lub radia ciągle wyskakuje mi komunikat o połączeniu głosowym, próbowałam to wyłączyć, cały czas próbują ale nic z tego! Może ktoś mi pomóc?

  • 0

    75. ~nokia user  2011-10-30 22:04:53  host: h82-143-146-9-static.e-wro.net.pl

    witam. wcześniej używałem 6301, 6233, 6300 i za ich strategiczne przewagi uważałem niezawodność, intuicyjność oraz baterię. teraz jest inaczej. od 2 tyg mam C5-03 duży i najważniejszy plus: darmowa i niezła nawigacja, która jest bardzo czytelna na ekranie. "prawie" jak automapa a nie trzeba przynajmniej targać ze sobą na delegację dwóch urządzeń. pomniejsze plusy: umiarkowane rozmiary, niezłe wifi, oraz to że telefon zasadniczo wszystko ma. nie na wypasie ale jest. pomniejsze minusy: brak normalnej możliwości wyłączenia dźwięku migawki aparatu (pomijam jakieś "myki"). wogóle menu jest nie do końca intuicyjne - pewne oczywiste rzeczy jak np dźwięk dzwonka też trzeba ustawiać od zadu strony. "galeria" pokazuje wszystkie foty jakie masz pochowane w folderach, co też jest do bani, bo nie wszystkim chcesz wszystko pokazać. brak gierek zoptymalizowanych pod ten tel (np NFS muli), sensownych szachów nie znalazłem (są jedne w ovi store ale co chwila łącza się z netem co jest beznadziejne przy roamingu), duże minusy: brak fizycznego klawisza "góra,dół,lewo,prawo" - po prostu dwa kroki wstecz i jakiś antyużytecznościowy ruch nokii w amoku mody na ekrany dotykowe. bateria - "ja wiedziałem że tak będzie" przy umiarkowanym używaniu wifi, i aplikacji raptem 2-3 dni. przy bardzo lajtowym używaniu tylko do dzwonienia (kilka minut dziennie) trzyma do 5 dni. osobiście mam ten tel tylko i wyłącznie ze względu na nawigację i bardzo niską cenę, co było z kolei b.ważne dla pracodawcy ;] aha, w ciągu 2 tyg używania zawiesił mi się 2 razy - raz przy bawieniu sie aplikacjami, co jeszcze mogę zrozumieć, ale drugi raz "sam z siebie" - po prostu noszony w kieszeni. podsumowując, w skali szkolnej dałbym mu 4 minus. na zachętę.

  • 0

    76. ~Michał  2011-11-23 01:14:16  host: 89-73-184-156.dynamic.chello.pl

    A mi jakoś tam pasuje mam już ten telefon miesiac i jest dobrze a jak się lepsze oprogramowanie na nokia ovi to do piero śmiga jakie wy macie wymagiańia do telefonu rany że stopera nie ma aplikacje scianąc i tyle a co do bateri faktycznie mogła by troche dłużej śmigać ale zależy od użytkowania a co do aparatu to w dzień ładne zdjęćia robi owszem nie lampy błyskowej ale jak chciećie lepsze zdjęcia lepsze to kupćie cyfrówke "Canon" a co do tych samsungów z androiden kiczowatych no cóż zostawię bez komentarza

  • 0

    77. ~lukasssss  2011-11-24 20:04:57  host: 82-160-40-2.tktelekom.pl

    witam.. kupilem niedawno ten telefonik... mam problem, mianowicie nie wiem jak dodac gry i aplikacje na niego.. sciagnalem sobie wszystko z neta, zainstalowalem nokia pc suite i dalej nie wiem jak i gdzie dodac gry i aplikacje aby dzialaly. pomocy. dzieki za odp

  • 0

    78. ~  2011-12-05 10:58:20  host: z37-11.opera-mini.net

    mam c5 od 4 miesiecy dobrze sie pisze na niej . Ale jest szczegoł nie moge znalesci ustawiena co do odbierania danych przez blutu czy sa to tapety cz muza nie mozna zapisaci na karcie pamieci nignie nie moge znales tycn ustawien

  • 0

    79. ~elegancko  2011-12-08 14:41:56  host: iur138.internetdsl.tpnet.pl

    telefon spisuje się bardzo dobrze, nic nie skrzypi i nie przeszkadza. Bardzo dobrze leży w dłoni i wygodnie się nim posługuje. Co do zalet to dużą zaletą jest jego wszechstronność wraz z ergonomia korzystania. Dla mnie wadą są malutkie klawisze wirtualnej klawiatury, choć pomału sobie zaczynam z nia radzić. Ogólne telefon godny polecenia. Pozdrawiam

  • 0

    80. ~prestig  2012-01-09 23:01:05  host: ejz99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak usuwać, przenosić czy kopiować pliki na karcie czy telefonie ?

  • 0

    81. ~  2012-02-06 19:05:35  host: ip-81-210-76-251.expro.com.pl

    Gdzie to ma flesha bo jakoś nie widze ? a pisze !

  • 0

    82. ~psingwin  2012-02-08 09:21:29  host: d12-58.static.icpnet.pl

    Witam, mam jedno pytanie, ponieważ mam tę nokię około pół roku i nawigacja miała być darmowa. Była, prze pierwszy miesiąc, potem pobierali opłaty. Obecnie mam zaktualizowane mapy ze strony nokii, a zabierają już za samo połączenie się z mapami. Jak wejdzie się przez przypadek, to potrafią sporo kasy ściągnąć... I tu moje pytanie: czy mogę zrobić coś, żeby za to nie płacić? Pozdrawiam

  • 0

    83.  2012-02-12 13:22:36

    witam mam pewnien problem.chodzi o obudowe nokia c5-03.posiadam ja 3 m-ce a z boku na laczeniu obudowy i u gory na przodzie zbiera sie kurz i strasznie to wyglada to znak ze zle jest dopasowana obudowa?pomozcie

  • 0

    84. ~m  2012-02-17 15:51:08  host: 213-238-113-147.adsl.inetia.pl

    @82. Prawdopodobnie nie masz odpowiednio ustawionego telefonu. W metodach pozycjonowania trzeba zostawić włączoną opcję "zintegrowany GPS", resztą odhaczyć. W ustawieniach połączeń trzeba mieć wybrany try offline, to nic nie będzie Ci pobierało.

  • 0

    85. ~kamax  2012-02-17 22:16:42  host: afhd91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie odnośnie słuchawek...podłączyłam słuchawki z nokii c3-01, które idealnie pasują.. no i problemem jest to, że muzyka bardzo cicho gra...co mogę z tym zrobić? Proszę o szybką odpowiedź.

  • 0

    86. ~ZacnyMaciej  2012-02-25 17:59:37  host: public138527.cdma.centertel.pl

    Jak można mówić o tym telefonie, że jest dobry!? To szajs za w miarę spore pieniądze. Wolał bym kupić sobie już Samsunga Solid niż to CoŚ. Posiadam ten telefon pół roku i nienawidzę go! Odblokowuje się w kieszeni i ma strasznie mało ramu.Prędkość-tragedia, nawet 2700 classic jest szybsza. Nie kupujcie tego szajsu!

  • 0

    87. ~mario  2012-02-28 13:31:04  host: alh9.internetdsl.tpnet.pl

    Mam tę nokie od miesiąca wcześniej miałem n81 8gb i uwazam,że telefon c5-03 jest poprawnie wykonany jeśli chodzi o budowę (sam plastik). Wyswietlacz nHd pomimo tego,że jest oporowy działa nienajgożej. Jak na telefon z takimi parametrami cena jest przystępna, u konkurencji za takie parametry cena byłaby wyższa. Sądzę że zastosowanie starego Symbiana pozwoliło zrobic telefon, który działa dosyc płynnie przez to, że nie ma on duzych wymagań. Interfejs jest przejżysty choć widać, że platforma była z góry przeznaczona na telefony bez dotykowego wyswietlacza. Ma wszystko co powinien mieć dobry smatrfon, choć brakuje mi autofocusa wolałbym aparat 3,2Mpx ale zautofocusem niż 5Mpx bez.

  • 0

    88. ~Darox  2012-03-14 16:44:25  host: host-87-101-18-129.proxnet.pl

    Nie polecam tego telefonu. Często się zacina.

  • 0

    89. ~Bartek  2012-05-16 18:41:04  host: 178-159-171-129.tsm.tarnobrzeg.pl

    Jak dla mnie ten telefon to kolejna porazka NOKII!! wizualnie ok wytrzymam. ale jesli chodzi o cala reszte masakra! nie polecam tego tel i straznie zaluje ze go zakupilem!

  • 0

    90. ~woocash  2012-06-25 19:06:58  host: aagz168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cześć ludzie :) Mam nokię c5-03 od pół roku i generalnie jestem zadowolony, prosiłbym jednak o drobną pomoc, chociaż nakierowanie na znalezienie rozwiązania mojego problemu. Chodzi o to, że c5-03 ma baardzo mało pamięci wewnętrznej imho jak na tego typu telefon i ciągle mi jej brakuje, a co za tym idzie telefon lubi się ściąć. Próbowałem coś z tym zrobić, ale przy podpięciu telefonu przez usb i w menadżerze plików telefonu nie znajduję niczego, co mógłbym usunąć dla zwolnienia miejsca. Coś niewidzialnego w magiczny sposób zjada mi przynajmniej 20 mb... Czy ktoś mógłby mi poradzić co i jak można z tym zrobić? Pozdrawiam :)

  • 0

    91. ~Kaja  2012-09-26 20:57:10  host: dynamic-78-10-49-52.ssp.dialog.net.pl

    Witam, mam takie pytanie, które może wydawać się banalne. Jak wygląda pisanie sms w tym telefonie? Czy wyświetlają się one w postaci czatu jako kontynuacja rozmowy, czy przychodzą w osobnych wiadomościach? Z góry dziękuję za odpowiedź.

  • 0

    92. ~asd  2012-10-18 14:36:59  host: edm12.internetdsl.tpnet.pl

    nie ma chatu

  • 0

    93. ~  2012-12-12 18:40:01  host: z57-16.opera-mini.net

    Totalne badziewie .Ten co go chwali nie ma pojęcia o telefonach .Lepiej dopłacić i kupic samsung Wave 8500 .Można się nim cieszyć bez końca .

  • 0

    94. ~ASia  2012-12-25 22:45:15  host: sm158.internetdsl.tpnet.pl

    Mam tą nokię o 1,5 roku i powiem, że się trochę zawiodłam. Największą wadą tego telefonu jest to że się resetuję. Zdjęcia mogły być lepsze. Gps jest nawet dobry, chodź trochę spóźnia. Obudowa styłu się rysuje, a zwłaszcza przy napisie "nokia". Muzyka nawet głośnia ale trzeszczy. Głos nie jest czysty. Ale nie jest taki zły. Dobrze się go trzyma w rękach. Wytrzymały na upadki i na wodę. Nie wiem czy jak by wpadł cały do wody to by nadal działał, ale od aparaty do górnej częśi telefonu zanurzył się w wodzie i po wysłchnięciu działa:) O dziwo:)

  • 0

    95. ~kula  2013-01-14 10:47:51  host: 178-212-48-40.lss.net.pl

    ja mam swojego już rok i przeżył 10 wypadków i działa bez zarzutów tylko trochę połamany

  • 0

    96. ~michu  2013-02-13 22:57:12  host: host-89-230-17-253.miedzyrzecz.mm.pl

    Mam ten telefon od ponad roku i nie radze wstawiania do niego karty SD 16gb bo strasznego muła dostaje. zdjęcia słabe. symbian dobrze sie sprawuje. prosty z wyglądu lecz delikatny pod względem porysowania go. NAWET PAZNOKCIEM MOŻNA EKRAN PORYSOWAĆ ! ogólnie odradzam. lepiej kupić za te same pieniądze galaxy mini 2 lub coś podobnego ;)

  • 0

    97. ~del.  2013-06-15 09:45:17  host: public37789.xdsl.centertel.pl

    wie ktoś ile sms miesci sie w skrzynce telefonu?

  • 0

    98. ~Miro  2013-07-08 12:16:29  host: staticline-31-182-88-18.toya.net.pl

    Brak lampy oraz częste zacinanie telefonu zniechęciło mnie do dalszego używania

  • 0

    99. ~Wika  2013-08-18 22:45:15  host: 91.227.80.253

    Wie ktoś może czy da się ustawić pokaz slajdów na tapetę ?

  • 0

    100. ~Anoonek  2013-08-26 12:32:56  host: host-89-231-85-94.opoczno.mm.pl

    Posiadam telefon już od dłuższego czasu. Telefon czasem się wiesza, w aparacie zdecydowanie brakuje focus'a oraz lampy błyskowej. Menu jest jak w standardowych starych nokiach. Dotyk działa dość opornie ale taka już natura telefonu. Obudowa telefonu jest moim zdaniem dość wytrzymała ;) Nie raz upadł z wysokości metra na panele/płytki i nic się nie stało. Myślę, że telefon jest dobry dla osób szukających prosty w obsłudze smartphone jednak dla 'zaawansowanych' użytkowników, którzy zastanawiają się nad kupnem smartphona z myślą o używaniu wielu aplikacji na raz - zdecydowanie odradzam ;) Moja ocena na dzień dzisiejszy tego smartphona to 5/10 ;)

  • 0

    101. ~  2014-02-02 08:10:49  host: public-gprs516826.centertel.pl

    mam problem nie moge uruchomic filmow ,pokazuje w okienku czy ma łonczyc z serwerem? J potwierdzam ale znow pokazuje ze mam wpisac siec ,sam niewiem? Jak mam to odladanie filmikow ustawic.

  • 0

    102. ~eloeloh20  2014-09-09 06:08:52  host: n12-01-03.opera-mini.net

    czy mozna jakos zmiejszyc klawiature zeby nie byla na.caly ekran ?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-140-252.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet