Nokia C3-01 - opinie
Telefony Nokia Nokia C3-01 Opinie o Nokia C3-01

Nokia C3-01

w sumie: 118
  • 0

    2. ~monika  2011-01-11 17:53:35  host: 88.199.56.3

    telefon moim zdaniem w porządku dla tych którzy potrzebuja telefonu a nie komputera. ma wszytskie niezbedne funkcje jest elegancki cienutki lekki na prawde POLECAM

  • 0

    3. ~Majki  2011-01-15 11:16:50  host: eeo186.internetdsl.tpnet.pl

    Jakiego rodzaju jest wyświetlacz - oporowych czy może już pojemnościówka ?

  • 0

    4. ~Brendon  2011-01-15 23:07:20  host: bqm38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cos o tym dotykowym ekranie jak to wyglada??

  • 0

    5. ~sies  2011-01-16 20:51:09  host: user117-064.satfilm.net.pl

    zakupilem ten telefonik na abonament w play i na poczatku mialem go wystawic na allegro i sprzedac, jednak ten telefon okazal sie bardzo fajny ekran dotykowy sprawdza sie w nim rewelacyjne (nigdy nie bylem za dotykowym wyswietlaczem) do tego normalne klawisze duze bardzo wygodne do pisania smsow , dawno nie widzialem tak udanego telefonu . Do tego mila niespodzianka gdy otwieram telefonik a wsrodku karta micro sd 2gb :) wifi dziala bardzo dobrze aparacik przyzwoity jak na foto w komorce POLECAM ten telefon :)

  • 0

    6. ~cayec  2011-01-18 19:39:49  host: 82.160.33.14

    dzis otrzymalem ten telefon... jest idealny. wifi i ekran dotykowy dla poprawy komfortu. Telefon godny polecenia!

  • 0

    7. ~anonim  2011-01-19 14:06:49  host: hrg106.internetdsl.tpnet.pl

    testowałem nokie x3-02 więc ciekawe rozwiązanie jeśli chodzi o dotyk+klawisze, podejrzewam że w C3-01 sytuacja będzie podobna ;)

  • 0

    8. ~karolek  2011-01-23 11:13:36  host: 77-92-32-237.cable-modem.tkk.net.pl

    a ma to nawi?

  • 0

    9. ~  2011-01-23 12:56:42  host: static-78-8-79-154.ssp.dialog.net.pl

    ten telefon nie ma autofocusa.

  • 0

    10. ~igor  2011-01-24 08:09:14  host: 178-37-84-57.adsl.inetia.pl

    Mam pytanie jak wygląda pisanie SMS-ów na tym telefonie, czy istnieje możliwość przechodzenia miedzy wierszami wiadomości czy tylko pomiędzy znakami?

  • 0

    11. ~uzytkownik e75  2011-01-26 00:05:15  host: d7-242.static.icpnet.pl

    Do Majki: ekran dotykowy w technologii oporowej:)

  • 0

    12. ~baca  2011-01-26 08:50:39  host: 89-77-204-54.dynamic.chello.pl

    Czy ten telefon może pracować jako router wifi? Byłby ideał.

  • 0

    13. ~hugoxy  2011-01-28 19:25:38  host: host-89-229-10-199.torun.mm.pl

    On est na Symbianie?

  • 0

    14. ~majek  2011-01-31 12:26:30  host: host-89-238-14-101.smgr.pl

    jaki ma wyświetlacz?

  • 0

    15. ~mimi  2011-01-31 23:52:51  host: c145-196.icpnet.pl

    Telefon ogólnie fajny, ładny, cienki, wygodny dotykowy ekran. Zdjęcia nawet ok, wifi dobrze działa. Trochę uwiera mnie przy pisaniu smsów przycisk od aparatu, ale pewnie muszę się przyzwyczaić inaczej trzymać telefon. Bateria trzyma mniej więcej 2 niecałe dni. Ogólnie- polecam:)

  • 0

    16. ~klon  2011-02-01 18:49:10  host: 77-45-96-67.sta.asta-net.com.pl

    to ten tel posiada klawiaturke i ma dodykowy ekranik?

  • 0

    18. ~J3rzU  2011-02-06 11:09:26  host: 87.204.122.252

    Nie widzę w opisie, ale wolę się upewnić - telefon nie posiada GPS z aGPS? Bo tylko tego jednego brakuje mi w tym telefonie. Aha, powiedzcie mi proszę jak z głośnikiem w tym telefonie? Jest wystarczająco głośny? Czy taki sam nieudany jak w e52??

  • 0

    19. ~qzaxx1989  2011-02-07 20:01:31  host: ddi22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Czy ktoś wie co może być przyczyną tego że nie działa mi dotyk w wyświetlaczu???? Kupiłem telefon !!!DZISIAJ!!! w salonie plusa bo przedłużałem umowę w mixplusie. Po dosłownie dwóch godzinach ni stąd ni zowąd przestał działać dotyk i teraz lipa bo bez tego mogę ewentualnie zadzwonić (o ile znam numer) Proszę pomóżcie!!!!

  • 0

    21. ~joQ  2011-02-10 10:11:59  host: 86-63-122-216.sta.asta-net.com.pl

    Bawilem sie nim w salonie i na pierwszy rzut oka super komorka - nie zabawka ;) bajerow nie ma wcale!

  • 0

    22. ~zik  2011-02-15 18:03:22  host: 178-216-24-33.ms-net.eu

    Ile ten telefonik trzyma? czy ta bateria daje rade ?

  • 0

    23. ~55januszek  2011-02-18 14:43:47  host: 38-149.beskidmedia.pl

    telefon super, obudowa ze stali nierdzewna aparat 5 mpx + lampa błyskowa Najlepsze jest to że bardzo przypomina nokie classic (np. 6700 lub 2700)

  • 0

    24. ~Izuer  2011-02-20 08:40:41  host: adei29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Odebrałem telefon wczoraj z salonu PLUSA. c3-01 jest godna polecenia! Jak kolega wyżej pisał połączenie ekranu dotykowego + klawiatura świetnie się sprawdza!

  • 0

    25. ~joQ  2011-02-20 15:34:18  host: 86-63-122-216.sta.asta-net.com.pl

    3 dni ;d a jak korzystasz z neta to 1 dzien.

  • 0

    26. ~  2011-02-21 11:55:05  host: 178-37-133-162.adsl.inetia.pl

    256.tys kolorow jak na nokie to za malo a takto calkiem nie zly telefonik

  • 0

    27. ~Tensor  2011-02-22 20:43:25  host: user-46-112-33-143.play-internet.pl

    pff,dotykowy i klawiatura to nic nowego, w telefonach myPhone juz od 2 lat istnieje takie coś

  • 0

    28. ~Yas  2011-03-07 14:04:57  host: aalm211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Straszny badziew !!!! Nówka z salonu po 2 dniach użytkowania oddany do serwisu. Nie wiadomo co sie stało w serwisie już 2 gi tydzień.

  • 0

    29. ~potrzebujacy  2011-03-07 19:22:37  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    jaka jest obudowa w telefonie?? metalowa??

  • 0

    30. ~doors  2011-03-08 17:11:06  host: nat-tor1-10.aster.pl

    Mam trzy tygodnie i już do naprawy trzeba było oddać wiesza się i wogóle żyje swoim życiem. wielkie G nie polecam.

  • 0

    31. ~Marcin  2011-03-08 22:05:44  host: 69.12.nat.oswirus.krakow.pl

    Witam, Telefon doslownie 24 godziny i ekran dodytkowy przestal reagowac! O co chodzi, widze ze nie tylko mnie to spotkalo... Cos jest nie hallo z tymi telefonami.

  • 0

    32. ~elelele  2011-03-09 11:22:39  host: nat-zg3-129.aster.pl

    wlaśnie zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu , tylko nie wiem czy dobry ma aparat ?

  • 0

    33. ~ja  2011-03-09 11:29:20  host: apn88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystkow porzadku...ale co jest przyczyna tego ze nie ma symbiana? ciecie kosztow? nie wydaje mi sie... i jeszcze brak uniwersalnego przycisku kierunkowego...troche kiesko...

  • 0

    34. ~koperek  2011-03-09 18:37:41  host: 195.69.80.9

    Może się ktoś określić jak długo trzyma w tym telefonie bateria przy normalnym użytkowani ( około 30 min rozmów dziennie i kilku sms'sach)?

  • 0

    35. ~taaaaaaaa  2011-03-10 22:46:59  host: static-78-10-17-135.nysa.dialog.net.pl

    Mam ją od dziś. Zastanawiałem się nad Nokią c3-01 a x3-02, ale kiedy w salonie zobaczyłem x3-02 - ten telefon nie może być dobry. C3-01 jest tańsza (w ofercie MixPlus, chociaż jej rzeczywista cena jest wyższa niż X3-02) i dużo lepsza. Obudowa ze stali, lampa błyskowa, wifi. A co do baterii (która w nokii X3-02 jest podobno marna), w C3-01 od południa mam ostatnią czerwoną kreskę i bawię się tym telefonem cały czas (wiadomo jak to pierwszy dzień :P) i tylko mruga że słaba bateria, ale cały czas trzyma. Wiadomo że nie ma wielu bajerów, bo nie jest to telefon sprzedawany gimnazjalistom za złotówkę, ale jak wiadomo Nokia ma ogromne zaplecze różnych aplikacji, gier itp, które trzeba tylko pobrać, więc każdy znajdzie coś dla siebie.

  • 0

    36. ~ADAS  2011-03-10 23:33:31  host: elw109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak to mozliwe by taki rewelacyjny telefon w 2011 roku nie mial wyeswietlacza 16mln kolorów? mOja nokia 6300 miala to kilka lat temu. Widac roznice ;/ szkoda bo chcialem go sobie zakupic ale jak zobaczylem jakosc fotki na wyswietlaczu to podziekowalem.

  • 0

    37. ~monia  2011-03-12 19:35:45  host: 89-74-20-41.dynamic.chello.pl

    Chyba dobrze, ze nie ma wyswietlacza 16 mln. Po co???? Dłuzej bateria trzyma a zdjecia robi rewelacyjne.Zreszta co to za przyjemnosc na tak malym wyswietlaczu ogladac zdjecia. Odpowiedz dla Adasia

  • 0

    38. ~Zwiniu  2011-03-12 23:32:31  host: 77.236.11.62

    Mam go od 2 dni, i powiem szczerze, pewnie to i tak krótko, ale jest to najlepszy telefon jaki do tej pory miałem. WiFi-szybkie, a co ważne to łatwy w obsłudze.

  • 0

    39. ~navi69ator  2011-03-13 14:32:51  host: dzo215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    C3-01 mam od około 2 tygodni. Dwie wady - beznadziejny aparat i niewygodna klawiatura. Czyli nie dla miłośników komórkowej fotografii i nie dla sms-owych klepaczy. Świetne wykonanie, tył, boki, przód (ramka) wykonane z metalu, reszta plastik wysokiej jakości. Spasowanie pierwsza klasa, nic nie trzeszczy/ skrzypi/lata. Pomysł na połączenie dotyku z fizyczną klawiaturą był strzałem w dziesiątkę. System, choć zwykły, okrojony, przez ostatnie lata nokia zdążyła bardzo dopieścić. Jest szybki i intuicyjny, a po odpowiednim spersonalizowaniu ekranu głównego nie ma potrzeby wchodzenia do menu. Wielki zegarek na ekranie blokady to kolejny duży plus. Miłym dodatkiem jest schowanie pod klawiszem * funkcji latarki. Tym samym pomimo kiepskiego aparatu dioda led może okazać się całkiem przydatna. Bateria trzyma ok, bez rewelacji. Dotyk działa wystarczająco, można przewijać listy, więc nie ma co narzekać. Umieszczenie wibracji pod punktem nacisku (tam gdzie klikniemy, tam zawibruje) tylko ułatwia obsługę. Funkcje telefoniczne ok, wygodna książka, jakość rozmów dobra, wszystko słychać po obu stronach słuchawki, zasięg dosyć niepewny (wskaźnik lubi zaszaleć, ale problemów z dodzwonieniem się póki nie było). W każdym razie jestem zadowolony z zakupy i jak dla mnie to jeden z bardziej udanych modeli nokii.

  • 0

    40. ~szymonel79  2011-03-15 15:35:15  host: host-89-228-82-132.olsztyn.mm.pl

    Czy Ten Telefon ma połączenie Wap i Wi-Fi ? Jeżeli tak to czy Wap to sieć w którym mamy telefon ? Zastanawiam się nad Kupnem Tego Telefonu .

  • 0

    41. ~ts  2011-03-15 20:56:22  host: acrl10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ogólnie jestem zdegustowany , bateria działa 1,5 dnia, albo gubi zasięg albo Play jest kiepski, pozatym ładny wygląd, dobre połączenie klawy i dotyku, podoba mi sie ale nie polecam osobą dużo dzwoniącym,.

  • 0

    42. ~ADAS  2011-03-16 17:16:47  host: emh26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~monia - 16mln wyswietlacz umozliwia piękne rpzegladanie zdjec (np przy powiekszeniu czy ogladaniu filmikow), mniejsza ilosc kolorów to krok w tył (co dziwne przy takich bajerkach jak dotykowy ekran itd). No chyba, ze niektorzy nie widza roznicy to faktycznie nie ma sensu sie czepiac :)

  • 0

    43. ~gaszek  2011-03-18 11:39:23  host: host44-134.edata.net.pl

    Mi bateria też trzymała 1,5 dnia, oddałam telefon do serwisu i wgrano mi nowe oprogramowanie. Teraz telefon działa ok 6-7 dni, zależy ile korzystam. Godzina rozmów dziennie, kilka smsów, czasami fotka, sporadycznie radio, gra ok 30min raz na kilka dni to spoko 6 dni powinna wytrzymać bateria. JAK SŁABO TRZYMA BATERIA TO TRZEBA WGRAĆ NOWE OPROGRAMOWANIE!!!! Nie każdy to wie, ja też na początku byłam zdegustowana, bo tel ładny, wszystko oki, tylko bateria nie trzymała

  • 0

    44. ~domsc  2011-03-18 22:00:39  host: user-109-243-230-52.play-internet.pl

    w erze przy abonamencie za 50zł dopłata jeszcze 200zł - śmiech na sali - na @llegro są X3-02 nóweczki po 400zł

  • 0

    45. ~pmmmm  2011-03-20 20:17:14  host: aeft137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik testuję kilka dni. Najpierw te złe rzeczy: utrudniona nawigacja po menu i np. chcę usunąć wszystkie zapisane sieci wifi i utworzyć od nowa połączenie, a nie ma opcji usunięcia zapisanych sieci wifi. Chyba, że ktoś potrafi, to proszę o podpowiedź. Ponadto ogólnie mam problem z wifi, gdyż połaczenie się rozłącza. No i bateria, baardzo słaba. Teraz plusy: świetny wygląd i doskonałe wykonani zewnętrzne, spoko aparat choć ma niewiele ustawień, wielki plus za lampę led jako latarkę. Ogólnie tel dla mało wymagających... Nie wiem czy drugi raz bym się zdecydowała na niego.

  • 0

    46. ~kasiaaxo  2011-03-20 20:50:29  host: host-89-191-171-40.tvteletronik.pl

    Ten telefon posiadam od dwóch tygodni. Wybrałam go spośród modeli takich jak nokia e52 i SE hazel, bo w różnorakich testach wypadał o wiele lepiej. Jednakże teraz, po dwutygodniowym użytkowaniu dziwi mnie to, że w internecie można się spotkać jedynie z pozytywnymi opiniami na jego temat (co w tym wypadku akurat wpłynęło na moją niekorzyść, bo przy wyborze wlaśnie nimi się sugerowałam). Nie zgadzam się z wieloma komentarzami, przede wszystkim tymi, że jest SZYBKI. Bardzo często się zawiesza, szczególnie przy wysyłaniu smsów (są trudności, bo "ok" nie chce się wdusić), poza tym aparat jest dosyć słaby.. ale nie spotkałam się osobiście z nokią, która robiłaby dobre zdjęcia, więc to akurat mnie nie zaskoczyło. Bateria w tym wypadku nie jest ani plusem, ani minusem. Przy bardzo intensywnym użytkowaniu (używanie funkcji bluetooth, wlan, odtwarzacza, pisaniu smsów praktycznie cały dzień, włączaniu latarki) bateria jest w stanie wytrzymać 2 dni (a rozładowywanie do końca wieczorem zajęło mi 2 godziny, przy czym telefon pokazywał że jest słaby od rana). Dziwne jest to, że podczas, gdy praktycznie go nie używam, wytrzymuje tylko 3 dni. Plusem na pewno jest jego solidna konstrukcja, dobry odtwarzacz (bo nie należy wymagać od niego jakości przenośnego odtwarzacza), co ważne dla kobiet - ładny wygląd. Reszta.. określiłabym, że jest taka sobie. :) Tak więc - nie polecam, ani nie odradzam. Mam nadzieję, że moje spostrzeżenia przydadzą się tym, którzy będą rozważali jego kupno :)

  • 0

    47. ~rafalos  2011-03-22 20:52:26  host: ip-85-198-238-128.broker.com.pl

    256tys kolorów to cecha, nie wada. Jeśli chcesz mieć ekran 16mln to oglądaj i oceniaj taki własnie telefon Ten jest dla ludzi ktorzy chcą dzwonić, ewentualnie pisać smsy, i czasami zrobić jakąś fajną fotkę. Do robienia zdjęć wykorzystują aparat a do przeglądania np. komputer.

  • 0

    48. ~lony  2011-03-24 20:02:55  host: 212.160.172.70

    Do osób które piszą, że im strasznie krótko trzyma bateria. Po pierwsze należy wgrać nowe oprogramowanie, pomoże to też przy innych problemach z telefonem. Po drugie jeżeli jesteś w mieście to nie należy korzystać z 3G, które wyślietla się na górze po lewej stronie, zamiast tego ustawić GSM.

  • 0

    49. ~maniek  2011-03-26 23:40:51  host: abmm5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Proszę mi napisać czy ten telefon obsługuje protokół VoIP tak jak np. NOKIA E51

  • 0

    50. ~Yogi  2011-03-27 17:47:03  host: host-89-230-51-205.konin.mm.pl

    Mam pare pytań skierowanych na temat modelu noki c3-01: 1.Czy przeglądarka internetowa a mianowicie opera mini jest platna czy tez jest za darmo. 2.Czy wifi spawia problemy? Bo słyszałem że są problemy z odpaleniem. 3.Głsośnik jak mówicie jest dobry. Z innych źdródeł dowiedziałem się że głośnik buczy itp. 4.Czy w zestawie z telefonem znajdują sie :kabel usb, karta pamięci oraz słuchawki 5.Czy korzystanie z facebooka,nk oraz poczty jest płatne czy tez darmowe. Pozdrawiam

  • 0

    51. ~ADAS  2011-03-31 23:47:30  host: ehg2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To bzdura, ze Nokie robia zle zdjecia, robia swietne zdjecia - tyle, ze przy dobrym swietle po prostu. Nie odrozni sie ich wtedy od taniego aparatu cyfrowego. No ale ten ekran 256 tysiecy mnie niszczy, moze stworza taki model z lepszym wyswietlaczem??

  • 0

    52. ~bart  2011-04-01 16:39:57  host: 212.14.0.155.aci.com.pl

    Hej mam dwa pytania: 1. Jak ustawić aby nie zapisywało wiadomości wysłanych 2. Jak zmienić funkcje wygaszacza.

  • 0

    53. ~Szejke  2011-04-06 22:14:04  host: 217.113.133.175

    czy na tym telefonie można przeglądać pliki pdf jakbym miał na karcie jakieś

  • 0

    54. ~aga 56789  2011-04-12 20:22:52  host: anl34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy mozna wgrac czytnik pdf do nokii c3?

  • 0

    55. ~slawekjg  2011-05-09 15:08:44  host: 193.105.221.1

    Witam, do osób, które piszą o wgraniu nowej wersji oprogramowania aby poprawić trzymanie baterii (m.in.), jaką macie wersję softu? I czy aby wgrać nową wersję muszę udać się do serwisu czy też można zrobić to samemu?

  • 0

    56. ~lucy  2011-05-12 13:11:03  host: 95.108.119.175

    podobno mozna, trzeba zainstalowac PC suite

  • 0

    57. ~kn  2011-05-18 14:39:07  host: dynamic-62-87-247-231.ssp.dialog.net.pl

    Od 2 tygodni próbuję pobrać soft 6.00 i błąd.Na stronach nokia.uk ten soft jest cały czas podany, na polskiej stronie raz jest a raz nie ma, o co chodzi? bateria potrafi max 4 dni trzymać i to jeszcze sporadycznego użytkowania. Raz 2 dni niecałe wytrzymała a telefon był mało używany (nie włączane 3G,BT,WiFi,Radio)

  • 0

    58. ~kruszyna  2011-06-02 10:56:00  host: ip-193-93-158-49.blue-net.com.pl

    Telefon na sofcie 6.0 jest super stabilny. To co wyklucza ten telefon z użytku, to brak możliwości korzystania z wi-fi bez ingerencji w ustawienia! Najpierw trzeba usunąć wszystkie ustawienia operatora (wap/gprs), a potem przesłać ze strony jedynie ustawienia mms i to jedyna opcja by telefon pytał o wi-fi. Poza tym nawet względnie

  • 0

    59. ~natuss  2011-06-05 13:31:38  host: 89-76-47-42.dynamic.chello.pl

    MAM problem, kupiłam telefon nie dawno, i niestety nie chce mi odtwarzac filmow , pisze mi: ze za mało pamięci,ale nawet jak z karty pamieci chcem odtworzyc jest to samo. Czy ktoś jest w stanie mi pomoc?

  • 0

    60. ~paragraw22  2011-06-09 14:08:19  host: 89-72-225-208.dynamic.chello.pl

    Ludzie,co wy z tymi 16 mln kolorów? Nie wiecie,że ludzkie oko odróżnia właśnie tylko około 256 tys kol.? 16 mln to zabieg czysto marketingowy!Czy lepiej,czy gorzej widać zależy od rozdzielczości wyświetlacza.(policzył ktoś te 16 mln kolorów?)Pozdrawiam

  • 0

    61. ~sandy  2011-06-10 16:16:28  host: 212.160.172.70

    również gorąco polecam ten telefon:))

  • 0

    64. ~7a.m  2011-06-13 12:26:44  host: public114214.xdsl.centertel.pl

    Mi też bateria trzyma 1,5 dnia mimo najnowszego softu v6.00. Czekam na poprawkę tego softu.

  • 0

    65. ~Gosia  2011-06-18 18:47:55  host: host-89-167-66-4.nplay.net.pl

    Zastanawiałam się i zastanawiałam - czytając Wasze opinie, ale kupiłam. Co do baterii, przy używaniu non stop (brat się dorwał do gier, muzyki itp. itd) wytrzymał mi 2 dni. Jak będzie przy normalnym użytkowaniu tego jeszcze nie wiem. Klawiatura, bardzo wygodna. Trochę się obawiałam ze względu na te wypukłe linie między klawiszami ale jest ok. Ekran dobrze reaguje, nie resetuje się, chodzi szybko i płynnie. Wifi też w porządku. Ogółem polecam.

  • 0

    66. ~agul  2011-06-21 21:22:22  host: 87-206-57-17.dynamic.chello.pl

    igor, jest możliwość przechodzenia pomiędzy wierszami wiadomości, wystarczy dotknąć ekranu w miejscu, gdzie chcesz ustawić kursor.

  • 0

    67. ~rebok49  2011-06-26 11:43:53  host: abic15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ja Nokie C3-01 od 2 dni,a już mam kłopoty z odblokowaniem klawiatury. Do mnie się dodzwonić można, ja natomiast do nikogo. Co z tym i jak zrobić. Pomocy

  • 0

    68. ~Koza  2011-07-04 01:46:46  host: dtl35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    CZY KTOŚ WIE GDZIE JESTW TYM TELEFONIE KALENDARZ???

  • 0

    69. ~pasazerka  2011-07-05 16:39:27  host: afpy29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @Koza: do kalendarza najszybciej się dostaniesz klikając na datę na wyświetlaczu (widok główny) lub menu-> aplikacje-> kalendarz. @rebok49: jaki konkretnie masz problem? dlaczego masz kłopoty z odblokowaniem klawiatury? i dlaczego nie możesz się do nikogo dodzwonić?

  • 0

    70. ~sil  2011-07-05 20:16:41  host: doi215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moja kuzynka wymieniała konsolę dotykową. ja po tygodniu użytkowania też reklamowałem i zmienili soft. zobaczymy ,czy będzie działał p[oprawnie!?

  • 0

    71. ~goregasmic  2011-07-08 12:29:00  host: host-89-228-249-23.olsztyn.mm.pl

    swietny telefon ale ma naprawde niskiej jakosci odtwarzacz mp3

  • 0

    72. ~aaaa  2011-07-19 15:18:06  host: 82-160-174-101.tktelekom.pl

    wita mam pytanie mam ten telefon od dzisiaj nie wiem jak niby wlaczyc wifi ?? moglby ktos pomoz

  • 0

    73. ~bułka  2011-07-20 16:14:46  host: 082139004113.radom.vectranet.pl

    Mam pytanko: jakiej pojemności kartę pamięci kupić, żeby nie muliło telefonu? Pozdrawiam

  • 0

    74. ~Gold.  2011-07-23 10:38:56  host: net-93-148-153-33.cust.dsl.teletu.it

    Telefon elegancki. Nie mam zadnych problemow dziala sprawnie :) ekran dotykowy sie nie zawiesza mam telefon 2 tyg.

  • 0

    75. ~grabarz  2011-07-24 17:50:36  host: host-89-229-126-161.dynamic.mm.pl

    Może zacznę od tego, co mnie boli, czego mi w nim brakuje: -przycisku góra-dół + enter, lub dżojstika (podczas przeglądania stron www kliknięcie palcem w odpowiednie miejsce graniczy z cudem, a przecież głównie do korzystania z internetu mamy w nim moduł WiFi..., a telefon dostajemy bez rysika) -płynniejszej regulacji głośności (szczególnie drażniące jest to podczas słuchania plików mp3) -lepszego equalizera -większej konfigurowalności głównego ekranu/pulpitu -brak dodatkowych pulpitów/zakładek -wyszukiwania kontaktów po fragmencie nazwy (moim zdaniem już dawno powinien to być standard w telefonach, tym bardziej że dodajemy tam także kontakty związane z pocztą e-mail) -spodziewałem się zdjęć lepszej jakości, może jestem zbyt wybredny, ale nawet w bardzo pogodne dni zdjęcia wychodzą płaskie i bez życia - wiem że dla wielu osób to zupełnie bez znaczenia, ale dla innych będzie to bardzo istotna informacja. 5 MP w tym aparacie ma się nijak do jakości zdjęć, bardzo brakuje mi autofokusa, wcześniej często robiłem zdjęcia fragmentów drukowanego bądź wyświetlanego na monitorze tekstu, w C3 nie ma takiej możliwości (chyba że ktoś wpadnie na pomysł korzystania z dużej lupy). Teraz to co mnie urzekło: -wygląd na żywo(dla mnie telefon jest bardzo estetyczny - szczególnie wersja grafitowa z białym podświetleniem) -jest płaski i mimo swojej wagi bardzo fajnie nosi się go w kieszeni koszuli -świetnie leży w dłoni -połączenie zwykłej klawiatury i panelu dotykowego to coś czego mi brakowało -WiFi!!! -gniazdo słuchawkowe 3,5mm -działająca szybko i sensownie (w porównaniu z KU990i) przeglądarka zdjęć -dobrze działający klient pocztowy (ja korzystam z gmail-a) -dobra jakość rozmów + możliwość ich nagrywania -latarka - używam nawet dość często -czysto i dynamicznie odbierające radio (trzeba podpiąć słuchawki) -kręci zadziwiająco dobrej jakości filmy (nawet w słabym oświetleniu!) - jak na telefon. Polecam zakup drugiej baterii - przydaje się w podróży.

  • 0

    76. ~Betik  2011-07-29 15:07:36  host: k070-174-48-80.flash-net.pl

    szczerze polecam. mam go juz miesiac. moze bataria trzymajaca okolo 2,3 dni moze byc problemem. podzielam zdanie przedmowcy w sprawie stron www i klikaniem w strony.. ja sobie pomagam paznokciami ;) dla kobiety w miarę lekki, płaski...żadna duża krowa. w ciągu paru sekund nie używania samoczynna blokada - dba o baterie jak może.

  • 0

    77. ~term  2011-07-30 18:53:54  host: xdsl-3562.wroclaw.dialog.net.pl

    Dotyk przestał działać pomocy

  • 0

    78. ~gość  2011-08-10 01:30:56  host: aavj78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Na samym początku chciałbym zacząć od tego, że nie posiadam tego telefonu i nie będę go oceniał, ale chcę was przestrzec przed nokiami. Zacznijmy od tego, że przyznam szczerze nie przepadam za nokiami (taaak oczywiście miłośnicy tej jakże przereklamowanej firmy w tym momencie się oburzą i przestaną czytać.. no cóż.. bywa..) ale żeby nie było, uczucie to jest w pełni uzasadnione, gdyż byłem wcześniej użytkownikiem kilku nokii i dzięki temu wyrobiłem sobie o nich zdanie. Nie da się zaprzeczyć, że dawniej nokie były porządnymi telefonami, wytrzymałe jeśli chodzi o budowę i trzymanie baterii, ale niestety tak było tylko wtedy gdy telefony nie miały nawet kolorowego wyświetlacza! Potem nokie zaczęły lecieć na reputacji i produkować coraz większe badziewie. Takie jest moje zdanie na temat nokii, dlatego też osobiście nie polecam wyboru telefonu z tej firmy. Nie będę tu robił reklam innych firm, ale radzę się zastanowić przed kupnem nad jakimś innym telefonie z innej firmy, bo zwykle można kupić taniej telefon z lepszej firmy i być z niego dużo bardziej zadowolonym niż z drogich nokii. To tyle. Mam nadzieję, że chociaż kilka osób przeczyta mój wywód do końca:P. Pozdrawiam;]!

  • 0

    79.  2011-08-22 14:39:07

    @@@ Analiza po ponad miesiącu użytkowania @@@ Telefon jest bardzo porządnie wykonany! Obudowa jest metalowa (czy też inne, solidne tworzywo), przyciski solidne, bez jakichkolwiek niedociągnięć. Ponadto telefon jest po prostu ładny, prezentuje się znacznie lepiej, niż na zdjęciach. Bardzo ciekawym rozwiązaniem okazało się połączenie klawiatury numerycznej oraz w pełni funkcjonalnego ekranu dotykowego. Nawet w porównaniu z moim poprzednim tel (LG 990i - typowy dotyk), C3-01 wypada świetnie. Przyzwyczajenie się do ekranu, który trzeba delikatnie docisnąć trwa dosłownie kilka chwil. Jakość rozmowy jest kolejnym plusem. Po załączeniu odpowiedniej funkcji w Ustawieniach Telefonu uzyskujemy niemalże krystalicznie czystą jakość rozmowy. Aparat tak na prawdę robi bardzo dobrej jakości foty tylko w ustawieniu na 5Mpx w dzień. Wieczorem zmienia się w bestię, której foty przypominają raczej czasy aparatów VGA. Bateria przy moim użytkowaniu - ok. 1,5h rozmowy, kilka sms, ok. 30min Wi-Fi, kilka zdjęć dziennie plus oglądanie filmów pełnometrażowych po ok. 30 min dziennie - trzyma ok. 2,5 dnia. A gdy wyjechalem na 3 dni za granicę (przez co uzywalem tylko aparatu) telefon musialem podladowac dopiero po powrocie -> uwazam to za duzy plus. Zarówno plusem jak i minusem telefonu jest brak Symbiana. Plusem, bo dzięki temu telefon jest na prawdę szybki! Wszystkie funckje uruchamiają się niezwykle szybko, nie zawieszają się. Nie mamy jednak dostepu do darmowych aplikacji (swoją drogą, czy rzeczywiscie są aż tak często używane?). Podsumowując: w rozmowie tel z konsultantem podałem, że od telefonu oczekuję stosunkowo długo trzymającej baterii oraz Wi-Fi. Tlefon spełnia moje oczekiwania i mogę go polecić każdemu, kto oczekuje solidności wykonania, większości z używanych na codzień funkcji oraz niezłej baterii. Ogólnie - pozytyw!

  • 0

    80. ~nika  2011-09-09 15:50:42  host: CMPC-089-239-097-021.CNet.Gawex.PL

    Mam go od pól roku jako słuzbowy. Spodziewałam się dużo więcej, tymczasem aparat mnie rozczarował. Wczesniej miałam Nokię E-51 i stwierdzam, że była duzo lepsza. Przede wszystkim C3-01 nie jest funkcjonalny, brakuje mu wielu funkcji, a istniejace są strasznie toporne, nieadekwatne do 2011 roku. Ksiązka adresowa - porażka. Wpisując imię i nazwisko w rubryce "imię", nie znajdę już tego kontaktu wpisując w wyszukiwarce tylko nazwisko. Internet - porażka totalna, do pięt nie dorasta Nokii E-51. Blokada klawiatury do kitu. Pokomplikowana struktura, kiedy nie mogę znaleźc jakiegoś folderu, wchodzę w "galerię", tam powpychali najbardziej niedorzeczne foldery (pliki muzyki, odebrane pliki itp.). Obsługa nie jest intuicyjna jak w starszych Nokiach, tzreba się naszukać. Inna sprawa, że funkcji jest mało. - bardzo ubogie wyposazenie, nie ma nawet kabla Plusy: - funkcjonalny kalkulator - dobrej jakości zdjęcia - wygodny kształt - metalowa obudowa - całkiem dobry wyświetlacz -wygodne i szybkie przesyłanie plikow przez bluetooth Myślę, że jest fajny dla nastolatka, ma mało funkcji i fajny bajer z wyswietlaczem dotykowym, ale jesli ktos chcialby z niego korzystac w pracy, to ODRADZAM.

  • 0

    81. ~szymonk  2011-09-19 00:24:20  host: 81-219-156-49.adsl.inetia.pl

    Witam! Telefon mam od marca 2011. Liczyłem na coś lepszego. Telefon notorycznie trafia do serwisu - wyświetlacz, klawiatura, bez przerwy się zawiesza (a tamci zamiast wymienić mi kartę główną wciąż wgrywają nowe oprogramowanie :/). Próbuję napisać SMS-a, a telefon potrafi mi zamulić kilka razy w ciągu kilku sekund. Po piątej próbie dzwonie, bo nie mogę wytrzymać. Telefon okropny - nie wiem czy mój egzemplarz czy każdy - do tego denerwuje mnie brak podstawowych funkcji (kopij-wklej, minimalizowanie aplikacji, łączenie sklepu ovi przez WLAN a potem i tak Ci ciągną pieniądze na konto operatora, a do tego okropnie mało porządnych aplikacji na ten telefon). Kilka razy dziennie mam ochotę cisnąć nim o ścianę i nie będę się upierał, że kiedyś tego nie zrobię. To moja druga Nokia. Nie wiem która była gorsza. Telefon ma oczywiście swoje zalety: przyzwoite wykonanie i spasowanie, niezły pomysł, świetny wygląd, spoko aparat i nawet wgrane video na nim dość śmiga, ale nigdy w życiu nikomu nie będę go polecał. To za mało na swoją cenę a ja mam za mało cierpliwości żeby co drugi miesiąc iść z nim do naprawy. Nie polecam!

  • 0

    82. ~nikelbek  2011-09-23 10:58:21  host: 212.160.172.70

    fajny tel , super aparat i GPS

  • 0

    83. ~JB  2011-09-25 22:03:41  host: aenq107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak ustawić blokadę dla danego numeru, by nie mógł dzwonić i wysyłać smsów?

  • 0

    84. ~  2011-10-07 16:36:07  host: caril.static.korbank.pl

    Telefon na żywo wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciach. Posiadam wersję grafitową. Cieszy oko, obudowa jest smukła a zarazem bardzo solidna, nie ma żadnych luzów, wszystko jest idealnie dopasowane. Jednym słowem telefon pod względem wizualnym robi pozytywne wrażenie. Ekran dotykowy jest wyraźny, kolory żywe, obsługuje się go płynnie, nie zacina się. Podoba mi się połączenie ekranu dotykowego z normalną klawiaturą, jednak w tej klawiaturze klawisze są twarde, a poziome trzy paski przegradzające klawisze tylko ładnie wyglądają, bo pisanie na tej klawiaturze nie jest rzeczą najprzyjemniejszą, można się jednak do tego z czasem przyzwyczaić. Odtwarzacz muzyki jest w porządku. Fajnym pomysłem jest latarka w tym telefonie. Bateria przy średnio intensywnym użytkowaniu trzyma ok 4 doby, więc całkiem znośnie. Pamięć wbudowana mogłaby być zdecydowanie większa. Ogólnie jednak ja go polecam i jestem zadowolona.

  • 0

    86. ~pepe pan dziobak  2011-10-16 21:23:10  host: 89-78-43-103.dynamic.chello.pl

    HA! Właśnie dostałem ten telefon. Hmm, na zasadzie wymiany -> za akumulator do samochodu 60AH za 250zł. Mało używany, w dobrym stanie, pracuje w branży telekomunikacyjnej, mam ciągle pierwszy telefon z androidem, HTC Dream aka ERA G1. To będzie mój drugi (jakbym miał kase to bym nosił ze sobą 7 telefonów, bo tyle mam kart SIM), wrażenia estetyczne - super, metalowa obudowa, po prostu ładny. 5mpix, flash, nie jest źle. WIFI Szybkie, ale troche za mało funkcji do zabawy, bardzo głośny jest, więc w plenerze przy % będe wymiatał :) Podoba mi się, w porównaniu do mojego plastikowego G1 to cudo, o polowę cienszy, lżejszy i metalowy. Polowałem na E51, dostałem ten. Nie narzekam

  • 0

    87. ~kasia  2011-10-25 20:31:35  host: aavh63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    poproszę o pomoc jeśli chodzi o kalendarz, naciskając na godzinę, datę nic nie daje, wchodząc do menu aplikacje nie mam kalendarza mam nokie c3

  • 0

    88. ~Zwiniu  2011-11-04 14:41:12  host: static-62-233-209-50.devs.futuro.pl

    @81 Masz wadliwy egzemplarz i tyle. Ja też go mam od marca i nic nigdy mi się z nim nie działo. Ja go mogę śmiało polecić każdemu. Brak minimalizowania to wada tego oprogramowania ale w necie są na to sposoby.

  • 0

    89. ~grizly  2011-11-24 20:21:46  host: egc184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po 1,5 miesiąca padł ekran dotykowy, konieczna była interwencja serwisu, denerwujące jest,że większość poleceń trzeba potwierdzać po 2/3 razy

  • 0

    90. ~ola  2011-12-11 00:26:48  host: host-89-230-31-125.ostrowmaz.mm.pl

    mam problem z wifi w c3-01, otoz korzystam z routera domowego, jednak nie moge sie polaczyc ze wzgledu na komunikat: nieprawidlowy kod zabazpieczajacy. co mam z tym zrobic? prosze o odpowiedz:)

  • 0

    91.  2011-12-14 19:05:03

    Miałam ten telefon. Wytrzymałam z nim tydzień. Bateria (około 100 smsów dziennie) trzyma 1,5 dnia. Jak dla mnie słaby wynik bo tylko do tego go używałam (bajery od czasu do czasu). Aparat - koszmar, zdj są rozmazane. Internet - nie mogłam się połączyć. Wygląd na plus, obudowa całkiem fajna i dobrze wykonana. Klawisze trochę trzeszczą.

  • 0

    92. ~rawi  2011-12-19 07:54:40  host: idi52.internetdsl.tpnet.pl

    Zakupiliśmy ponad 20 aparatów dla firmy, niestety porażka totalna, ekrany dotykowe padają w nim jak muchy... Po pół roku używania, 2 są po wymianie dotyku, trzeci czeka w kolejce, a ludzie postanowili poprzekładać karty do swoich aparatów, żeby się z tym nie wkurzać... Bardzo NIE POLECAM.

  • 0

    93. ~kogut82  2011-12-22 13:11:57  host: mar17.cmkp.edu.pl

    kupiony w lutym: pierwsza wizyta w serwisie czerwiec - wymiana ekranu druga wizyta wrzesień - wymiana ekranu trzecia listopad - wymiana ekranu czwarta grudzień - czekam na nowy telefon

  • 0

    94. ~Beny  2012-01-03 22:24:04  host: 94-40-29-178.tktelekom.pl

    telefonik ideał. :) Niczego więcej nie potrzebuje :)

  • 0

    95. ~tomaszseremak  2012-01-10 19:42:22  host: z27-08.opera-mini.net

    NA POCZĄTEK STWIERDZE KRÓTKO: co za barany tu piszą!!! Dlaczego piszą tu osobnicy którzy nie mają pojęcia o telefonie który się opisuje. 1 dlaczego wymagacie od zwykłego telefonu opcji i możliwości takich które może zaoferować tylko telefon z systemem?? Telefon zły bo ktoś nie może czegoś zminimalizować?? Kup se tel z symbianem np to będziesz miał taka możliwość. Albo po 2 że nie ma 16 milionów kolorów, a choćby miał 50 milionów to ludzkie oko tego nie odróżni. A jakość zdjęcia zależy od natrycy a potem od pikseli. I to widać dopiero po wydruku albo na kompie bo na telu tego nie odróżni oko człowieka. Aha jak ktoś chce dobry aparat proponuje sony alfe np. To telefon z opcją aparatu a nie aparat z opcja telefonu. Po 3 To zwykły telefon bez systemu więc ma opcje jakie mu daje program bez możliwości rozszerzenia. A jak ktoś chce mieć opcję wgrywania albo kabinowania z nowymi programami w telefonie proponuje symbian albo android. A ten dzwoni, wysyła esy więc ok. Plus dla niego że ma wlan bo można z neta za frii korzystać. Po wgraniu opery mini hula super. Ja często właśnie na telu korzystam z gg i nie narzekam. Kwestia tylko przyzwyczajenia się do dotyku ale poza tym jak dla mnie telefon prosty w obsłudze i dobry. Kartę mam 8 gb i bez czekania od razu otwiera muze i foty. Jak na telefon zwykły bez systemu oceniam w skali od 1 do 10 na 10 z plusem. I MAM POSTULAT: precz stąd tym co nie mają tela a się nieudolnie o nim wypowiadają!!!

  • 0

    96. ~  2012-01-14 13:24:28  host: afoy221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Największą wadą telefonu jest WiFi - nie dlatego że jest dobre czy nie dobre, tylko dlatego że wtedy antena GSM jest montowana na dole co - podobnie jak w kiepskim modelu E52 przyczynia się do utrat zasięgu podczas gdy w innym telefonie w tym samym miejscu zasięg jest lepszy. Druga sprawa - wyświetlacz nie wyświetla 16 milionów kolorów i to wcale nie jest tak jak pisze komentujący z nr 60 że nie ma różnicy - różnica jest, zarówno w zdjęciach jak i w filmach odtwarzanych na tym telefonie. Wczytajcie sobie zdjęcie i film do tego telefonu i do innej Nokii z ekranem 16 milionów kolorów, np. do Nokii 6303 Classic a zobaczycie różnicę. A różnica jest widoczna w postaci niepłynnych "przejść" między bardzo podobnymi do siebie odcieniami kolorów. Nie jest to przyjemne, zważywszy, że ekran jest większy niż w starszych Nokiach i chciałoby się na nim oglądać chociażby zdjęcia. Jedyna zaleta tego ekranu jest taka, że nie smuży, co było niestety bardzo uciążliwe w Nokii E52 czy 6720 Classic.

  • 0

    97. ~Łasica  2012-01-18 01:39:46  host: 83.1.189.226

    Telefon kupiłam w styczniu jutro po raz kolejny trafi do serwisu. Za pierwszym razem wymieniono ekran dotykowy, po naprawie telefon zaczął się zawieszać oraz gubić zasięg aż pewnego pięknego dnia w ogóle się nie włączył i trafił do serwisu drugi raz-wymiana płyty głównej. Przez jakiś czas wszystko działało jak należy, aż tu nagle znowu dotyk zaczął najpierw szwankować a później przestał działać. Ja tego telefonu nie polecam.

  • 0

    98. ~hana  2012-01-24 02:40:43  host: 83-70-76-157-dynamic.b-ras1.wtd.waterford.eircom.net

    proszę czy ktoś może mi powiedzieć jak ustawić "kontakty "- po prawej stronie jako przycisk nawigacyjny

  • 0

    99. ~betsy  2012-01-31 19:03:33  host: anj139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hana (@98): menu->ustawienia->skróty własne ->prawy/lewy klawisz wyboru

  • 0

    100. ~HD  2012-02-06 17:34:14  host: 89-77-4-69.dynamic.chello.pl

    MA CZUJNIK ZBLIŻENIOWY

  • 0

    101. ~stefan  2012-02-08 15:23:08  host: aeh233.internetdsl.tpnet.pl

    Lipa i badziew. Po miesiącu ekran zaczął wariować.

  • 0

    102. ~struna  2012-02-10 00:51:54  host: pppoe-dynamic-b-209.interblock.pl

    Prosiłbym o wypowiedź kogoś kto posiada/ł ten telefon dłużej niż pół roku (nie tak jak połowa jednodniowych podjarańców) Jak jest z tą baterią po zmianie programu? Jakieś problemy z wyświetlaczem? Jak z pisaniem sms'ów?

  • 0

    103. ~L0tnik  2012-02-10 22:09:29  host: 89.230.89.226.rzeszow.mm.pl

    Witam, mam problem ze swoją Nokią. Po wyjęciu karty SD i ponownym włożeniu telefon tak jakby jej nie widział a karta w innych telefonach działa. Czy wiecie co mogło by się stać?

  • 0

    104. ~sies  2012-02-19 10:07:15  host: user53-172.satfilm.net.pl

    No i niestety musze zmienić swoją opinie o tym telefonie po roku użytkowania, są problemy z zanikaniem zasiegu , jest problem z ekranem dotykowym nie zawsze reaguje jak powinien do tego ostatnio przestał działać klawisz gwiazdki co mnie kompletnie zaskoczylo , czas udac sie z fonem do serwisu ale po roku tylu usterek to nie mialem w zadnej nokii , byla to dla mnie marka niezawodna ale niestety musze zmienic zdanie

  • 0

    105. ~ola  2012-04-06 08:09:35  host: 213.77.87.177

    Witam potrzebuję paczki z softem do nokii C3-01.5, RM-766 nie mogę nigdzie znalezc a sa tylko na rm-640

  • 0

    108. ~ola  2012-04-08 22:21:27  host: 213.77.87.177

    paczka z softem nokia c3-01.5 rm-776 a (rm-766 jest błędna)

  • 0

    109. ~Agrafka  2012-04-15 19:26:47  host: agim229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szkoda kupować. Mam ten telefon od roku... zepsuły się klawisze i ekran dotykowy...

  • 0

    110. ~był fan Nokii  2012-05-16 09:20:17  host: elx151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Generalnie byłem z początku zachwycony jakością wykonania i intuicijnością obsługi - typowe cechy Nokii. Jednak z czasem zacząłem się wku..rzać. Aparat moze i ma 5Mpix jednak robi gorsze zdjęcia niz moja poprzednia 3,2Mpix nokia 6303: po prostu zapomnieli o tak oczywistej sprawie jak autofocus w związku z czym nie zrobimy fotki np strony tekstu albo czegoś bliżej ;/ Dodatkowo lampa tak mocno spełnia swoją funkcję, że każde zdjęcie porą nocną jest blade jak ściana ;/ Idiotyzmem jest brak mozliwości odlbokowania klawiatury bocznym klawiszem, mozna tak tylko zablokować telefon. Idiotyzmem jest też autoblokada ekranu po 1 minucie !! nie można tego wylaczyc a gdy słucham mp3 chcialbym mieć dostep do klawiszy przewiajania itd non stop a nie przez pietrwsza minute przez co trzeba telefon wyciagac co chwile z kieszeni. Żal ! Nie mozna nie napisac o często zacinającym sie ekranie dotykowym (nie mozna wtedy odblokować ekranu). Może to checha Plus GSM ale nie dziala mi WiFi - znajduje sieci, łączy sie i niby jest ok ale przy otwieraniu jakiejkolwiek strony (Opera działa znakomicie) wyskakuje ikonka pobiernia danych z GPRS itp.

  • 0

    111. ~Milanista!!!  2012-06-08 10:16:14  host: 79.175.231.157

    Używam nokii c3-01.5 od ponad 2 miesięcy, bateria trzyma do 3 dni! wifi trzeba skonfigurować aby pytało się o połączenie w aplikacjach, u mnie działa bardzo dobrze, ekran nie zawiesza się, jest angry birds w sklepie nokii za 3,69 :) telefon gra głośno i mi w nim nie jest nic więcej potrzebne, wersję c3-01.5 mogę polecić z czystym sumieniem :)

  • 0

    112. ~łuki  2012-08-27 09:11:05  host: 194.181.1.162

    Zajmuję się telefonami w firmie gdzie mamy 160 SIMów. Te telefony to istna porażka. Wciąż w serwisie, wciąż zepsute wyświetlacze itp. Mój znajomy serwisant mówi, że to są jedne z najbardziej psujących się telefonów. E.O.S.

  • 0

    113. ~666  2012-09-16 23:43:18  host: d6-182.static.icpnet.pl

    pracuje w punkcie plua te telefony strasznie wracaja na serwis dobrze ze juz nie ma ich w ofercie masakra, polowa noki co wraca to c3 01

  • 0

    114. ~GaduAirowiec  2012-10-06 00:10:19  host: 188.246.139.6.rev.vline.pl

    Nigdy więcej! Padł mi wyświetlacz dotykowy. Trzeba z tysiąc razy klikać żeby trafić w pole Menu albo Wiadomość. Do kasacji !!!

  • 0

    115.  2012-12-20 15:01:26

    ja tam używałem tego telefonu ponad 8 miesięcy i nic się z nim nie działo :)działał bardzo sprawnie ale jednak brak na niego w zasadzie już jakich kolwiek aplikacji zamieniłem go na nowego galaxy s2 :) a tego trzeba sprzedać :)

  • 0

    116.  2013-01-14 20:12:45

    Hehe, aparat 5 Mix i bez autofukusa, widziałem jak kolega robił zdjęcia tym telefonem, przeciętne wychodziły.

  • 0

    117. ~Grzesiek  2013-03-18 00:19:54  host: 89-77-23-142.dynamic.chello.pl

    Telefon posiadam od października 2011 roku. Na początku wszystko było w porządku, a sam telefon sprawował się świetnie. Po kilku miesiącach padł wyświetlacz dotykowy. Telefon na początku źle reagował na dotyk (np. wybierał ikonę obok), a po pewnym czasie przestał reagować zupełnie. Po odebraniu telefonu z serwisu wszystko działało bez zarzutu przez kolejne 4 miesiące (znowu padł wyświetlacz). Czasami zdarzało się również, iż nie mogłem go odblokować i trzeba było ratować się standardową metodą, tj. "wyjmij i włóż baterię", co było niezmiernie irytujące. Po kolejnych kilku miesiącach tym razem padł klawisz "*" co również jest uciążliwe, szczególnie jeżeli pisze się sms-y za pomocą słownika T9. Aktualnie telefon jest w naprawie i jestem ciekawy po jakim czasie znowu się "rozleci". Następną rewelacją jest restart telefonu podczas próby otwarcia strony internetowej, korzystając z wifi. Ogółem nie polecam nikomu tego modelu, ponieważ na prawdę szkoda tracić nerwów. Jedyną zaletą Nokii C3-01 jest wytrzymała bateria, która pozwala na 3-4 dni bez ładowania telefonu. Nie mogę się wprost doczekać, kiedy wygaśnie umowa i będę mógł zaopatrzyć się w nowy telefon, bo do nokii nie mam już siły. Zawsze myślałem, że jest to marka godna zaufania, jednakże model C3-01 pokazał, że niestety jednak nie jest.

  • 0

    118. ~polaczek  2013-05-04 13:07:19  host: user-109-243-64-159.play-internet.pl

    Telefon Nokia - znaczy musi być dobrze, ale niekoniecznie tak jest. Dla mnie ma więcej wad niż zalet, mam go już dwa lata i trochę go poznałem. Rozmowy są słabo słyszalne i łatwo zasłonić mikrofon do którego mówimy, poza tym na początku rozmowy nie słychać mnie, więc zawsze muszę się powtarzać - irytujące Panel dotykowy jedna wielka porażka - psuje się i często nie działa zbyt dobrze Aparat - słaby , bez światła dziennego o takiej sobie jakości można zapomnieć Obudowa - metalowa klapka odporna na upadki (liczne) ale za to wyślizguje się z dłoni Klawiatura - też się zacina tani badziew Poza tym bez zastrzeżeń MENU, MUZYKA, KARTA microSD Ale szczerzę nie polecam, po co się denerwować:> Sam się sobie dziwię, że jeszcze go nie rozwaliłem o podłogę. :)

  • 0

    119. ~fredka  2013-06-01 17:02:13  host: afsq199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokię C3-01 mam od 2 lat i jestem z niej w miarę zadowolona, lecz nie jestem jakoś szczególnie wymagająca. Telefon ma być do rozmów (tu niestety czasem zawodzi jakość rozmów), smsów (pisze się wygodnie dzięki tradycyjnej klawiaturze), bateria ma długo trzymać (około tygodnia), od święta ma zrobić jakieś zdjęcie (jakość mnie zadowala, duży plus za lampę która może służyć również jako latarka), ładnie wygląda i jest solidny. I chyba tyle. Fajnie że ma wifi, z którego co prawda nie korzystam ale czasem się przydaje. Jedna rzecz jaka mnie w niej najbardziej irytuje to kwestia ekranu dotykowego który niestety często odblokowuje się np. w kieszeni lub torebce

  • 0

    120. ~BLOB  2013-06-14 12:29:40  host: 37.30.23.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam ben telefon od 2 lat.Szukam czegoś nowego i przypadkiem wszedłem na tę stronę. Powiem tak.... przeogromnie się cieszę,że... za miesiąc kończy Mi się umowa i będę "go" mógł wyrzucić do kosza!!! Najbardziej badziewny telefon jaki miałem.Dwa razy reklamowany wyświetlacz dotykowy a i tak niedawno znowu czasami nie działa i muszę resetować telefon.Żenująco niska jakość połączeń są momenty,że słychać co 2 słowo. Podejrzewam,że jest to najbardziej awaryjny telefon w historii nokii.Nigdy więcej Playa,nigdy więcej Nokii !!!!!!

  • 0

    121. ~  2013-07-20 10:34:03  host: abph139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wyświetlacz słaby ("lusterko", kolory) i tradycyjnie brak autofocusa. Na plus że ma WiFi.

  • 0

    122. ~melcia  2013-08-10 22:26:00  host: apn-31-1-237-100.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam ten telefon od 2 miesięcy i od początku był totalną porażką... wyświetlacz ciągle nawala i to jest jego głównym minusem ;( poza tym przy przeglądaniu zdjęć bardzo często się wiesza i długo trzeba czekac na wyjście z galerii... internet w miarę, ale WLAN mi nie łączy... NIE POLECAM!

  • 0

    123. ~WASYL  2014-01-20 15:40:13  host: aeck21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JEDNA WIELKA TRAGEDIA !!! Dotykowy symbian, który rozkalibrowuję się co 2 miesiące !

  • 0

    124. ~Następny  2014-02-11 18:52:59  host: n14-04-03.opera-mini.net

    Telefon ten posiadam od roku. W wielu komentarzach pojawia się opinia że coś się w telefonie psuje. W mojej nokii jedyne co wymieniłem to wyświetlacz ponieważ przycisnąłem telefon do deski. Wi-fi działa idealnie. Nie mam żadnych zastrzeżeń do tego telefonu. Polecam.

  • 0

    125. ~:d  2014-04-30 18:38:58  host: n10-01-03.opera-mini.net

    Sranie w banie! Mam ten tel pół roku wcześniej miał go kolega przez rok :) zaliczył wiele upadków i sprawuje się na budowach :) aparat fakt średni jest :( co do dotyku to powiem że jest ok tylko co niektórzy chyba nie wiedzą co to kalibracja i cisna na siłę po wyświetlaczu a później się dziwią... W sumie jedyny minus to nie odporność na kurz ale jak dla przeciętnej osoby jest ok

  • 0

    126. ~czarny  2015-04-01 10:58:58  host: 46.45.111.205

    druga wymiana głośnika i dalej trzeszczy , słabe zdjęcia , koniec z nokiami .

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-169-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet