Nokia Asha 311 - opinie
Telefony Nokia Nokia Asha 311 Opinie o Nokia Asha 311

Nokia Asha 311

w sumie: 59
  • 1

    1. ~MACIO  2012-06-08 09:21:47  host: z44-03.opera-mini.net

    SZAŁU NIE MA ALE CZEGO SIĘ SPODZIEWAĆ W CENIE 100 €O (JAKIEŚ 450ZŁ)

  • 0

    2. ~  2012-06-10 12:03:08  host: host59.v45.interkam.pl

    Telefon bez systemu a ma 1000ghz i 256 ram.?! :D

  • 0

    3. ~Stefanek  2012-06-10 13:27:58  host: 77-253-58-172.adsl.inetia.pl

    oj przestańcie marudzić :p telefonik całkiem dobrze się zapowiada, ekranik pojemnościowy, szkło Corning Gorilla, więc nie będzie tak narażony na uszkodzenia jak oporówki, porcesorek 1GHz. Osobiście nie jestem zwolennikiem symbianów, androidów itp, ma być szybki tel do dzwonienia. Zobaczymy jak sie popisze gdy wejdzie na rynek :)

  • 0

    4. ~Twix  2012-06-13 19:54:24  host: z40-11.opera-mini.net

    jeśli faktycznie będzie taki szybki dzięki prockowi i energo oszczędny dzieki 65 tys kolorow a przy tym będzie mial dopracowanego softa to na pewno znajdzie wielu nabywcow. tylko obawiam się że seria asha ma kiepskiej jakości obudowy wie ktoś coś o tym?

  • -1

    5. ~koszyk  2012-06-13 21:53:25  host: host-89-230-145-1.inowroclaw.mm.pl

    1 GHZ i kreci filmy VGA 25 fps. Sciema.

  • 0

    6.  2012-07-04 18:59:34

    Pewnie byłyby hitem 2 lata temu...

  • 0

    7. ~A  2012-08-07 11:22:27  host: host-62-141-199-250.swidnica.mm.pl

    Przecież ten telefon jest dla tych, którzy zbyt wiele nie wymagają od telefonu.

  • 0

    8. ~jjj  2012-08-14 21:49:45  host: 77-255-66-49.adsl.inetia.pl

    zawiesza sie?

  • 0

    9. ~  2012-09-28 19:14:11  host: 89-68-145-77.dynamic.chello.pl

    bez jakiego systemu głupcze skoro tam jest symbian?

  • 0

    10. ~m  2012-09-29 00:55:34  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    Płynny i bez zawieszek nawet dotyk jest ok..Tylko mógłby być tak 100zł tańszy...

  • 0

    11. ~ila  2012-10-11 20:11:09  host: aayg231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłam go i od razu musiałam oddać na serwis..ikonka od internetu była uszkodzona...

  • 0

    12. ~dmc  2012-10-11 20:27:34  host: user-46-113-52-43.play-internet.pl

    dobry dla 5 latki ;)

  • 0

    13.  2012-10-12 07:39:50

    @9 z jakim symbianem głupcze? Mam ashe 302 i prócz widgetów to pic na wode

  • 0

    14. ~j  2012-10-12 20:28:43  host: public7438.cdma.centertel.pl

    Nie ma symbiana, tylko system operracyjny Nokii - takie zmodernizowane do ekranu o wiekszej rozdzielczosci S40. Przez to nie powinien się zawieszać. I co jest niewątpliwą zaletą telefonu bez systemu -dłużej działać. Ten model mógłby być takim dotykowym następcą nieprodukowanej już Nokii 6303i. Szkoda, że obudowa z tworzywa, szkoda, że brak diody = latarki.

  • 0

    15. ~chrzan_viii_kielbas  2012-10-13 14:41:12  host: 093105029176.suwalki.vectranet.pl

    do 9. jaki symbian głupcze skoro tylko tak wygląda? tam nie ma symbiana, przeczytaj i przyjrzyj się dokładniej

  • 0

    16. ~Goss  2012-10-16 20:03:51  host: bky35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiedzcie mi jak ustawić tapetę tam gdzie są ikony,zegar i data? Bo próbuje i jest cały czas czarna :( a wgl da się ustawić czy nie????

  • 0

    17. ~pipi  2012-11-05 18:07:55  host: bxr248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie zamówiłam. Jak dojdzie się wypowiem i zrobie wideo recenzje.

  • 0

    18. ~  2012-11-10 17:09:48  host: ip-79-175-234-140.cable.smsnet.pl

    też mam ten problem szykam w nternecie i czekam na jakieś informację , zmieniałam motywy ale i to nie pomagało, strasznie ten czarny ekran mi sie nie podoba

  • 0

    19. ~Użytkownik nokii 311  2012-11-19 16:51:33  host: pm3-252.waw.pdi.net

    Szczerze polecam osobą które telefon używają głownie do rozmów, przeglądania poczty i grania np. w kólko i krzyżyk bo do niczego więcej sie zbytnio nie nadaje na te czasy.. Eski się beznadziejnie mi pisze, myślałem że to kwestia przyzwyczajenia ale i tak mi się po miesiącu jeszcze litery mylą. Do plusów można zaliczyć baterię i oprogramowanie przy którym bateria starcza na dość długo, dość szybki internet i złącze jack.

  • 0

    20. ~Mulinka  2012-11-20 22:16:26  host: 77-255-239-84.adsl.inetia.pl

    Też mam problem z tą czarną tapetą! Niech ktoś pomoże :D

  • 0

    21.  2012-11-22 19:40:33

    witam, prosze o odpowiedz na pytanie, jak jest z otwieraniem stron w internecie ktore wymagaja flesha? a np. takie allegro da rade? to bedzie moj pierwszy eks-smartfon, cale zycie uzywalem nokii 1600 :)

  • 0

    22. ~leOn  2012-11-26 21:48:43  host: 52rtr.gigainternet.pl

    Ja osobiście posiadam ten telefon od niedawna i muszę przyznać, że działa bez zarzutów. Jest szybki, nie wiesza się, płynnie przechodzi między funkcjami, przeglądarka internetowa działa naprawdę szybko. Naprawdę fajny telefon. A moc procka mnie osobiście zaskoczyła :) ja telefon polecam jak najbardziej :)

  • 0

    23. ~Kasia  2012-11-27 09:05:21  host: 095160105242.warszawa.vectranet.pl

    Witam:) Mam pytania do użytkowników tego modelu. Czy na ekranie głównym tam gdzie ustawiamy tapetę musi być "taka wielka" godzina na pół ekranu?Czy jest możliwość zmiany rozmiaru zegara,żeby nie zajmował całej tapety? Czy wiadomości są wyświetlane w formie czatu jak na androidzie?Czy jak w starszych modelach jest podział na skrzynkę odbiorczą,nadawczą itd.A jeśli są tzw. "dymki"to czy wyświetla się cała wiadomość czy tylko kawałek i trzeba otworzyć aby całą odczytać? Co to jest ta nowa przeglądarka nokia browser,pobiera mniej danych?Jest gorsza jakość otwieranej strony?Miałam nokię 5230 i C2-01 i byłam bardzo zadowolona z tych przeglądarek czy w tym modelu jest podobna? I ostatnie pytanie czy formujecie baterie czy nie bo różne słyszałam opinie ,że w tych nowych bateriach też nie zaszkodzi. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

  • 0

    24. ~Aleksandra  2012-12-02 14:10:26  host: 86-63-103-219.sta.asta-net.com.pl

    czy ten telefon ma android

  • 0

    25. ~mb  2012-12-14 18:09:28  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    24@ nie to zwykły klasyczny system noki dostosowany do dotykowych ekranów ale ma wszystko co zwykły człowiek od życia potrzebuje..

  • 0

    26. ~Sylwia  2012-12-15 18:56:25  host: 82-160-150-181.tktelekom.pl

    mam pytanie odnośnie Bluetooth tego telefonu. czy wie ktoś dlaczego żaden telefon nie chce znaleźć tą nokie?

  • 0

    27. ~sylwek  2012-12-16 22:31:00  host: public121811.xdsl.centertel.pl

    wpisz na bluetooth własną nazwe telefonu to ci inne telefony znajdą te nokie też miałem ten problem

  • 0

    28. ~tomsson5  2012-12-25 20:51:58  host: 91.239.168.1

    ja mam ten tel od wczoraj i mi się podoba wifi chodzi bardzo szybko tylko jest jeden mały minus brak funkcji gps ale tak to telefonik bardzo fajny

  • 0

    29. ~Darsia 89  2012-12-29 17:24:21  host: 078088077035.polkowice.vectranet.pl

    Kupiłam dzisiaj nokię 311 i jestem zadowolona, mam jednak pytanie dotyczące wiadomości... można coś zrobić, żeby mieć osobno wiadomości odebrane i osobno wiadomości wysłane ? bo tutaj wszystko jest w jednym miejscu i jest to niewygodne trochę... proszę o odpowiedż

  • 0

    30. ~mandaryn  2013-01-01 21:39:00  host: dslb-178-003-028-160.pools.arcor-ip.net

    mms-y nie wychodza.Ktos moze mnie oswiecic?. Za podpowiedzi bede dzwieczny.

  • 0

    31. ~stas  2013-01-03 17:34:20  host: ip-37-209-159-109.free.aero2.net.pl

    kupili byscie taki telefon?

  • 0

    32. ~hania  2013-01-05 20:20:22  host: user-164-126-60-134.play-internet.pl

    czy jest na nim możliwość zainstalowania skype?

  • 0

    33. ~chipo  2013-01-13 21:05:19  host: 178235102162.jeleniagora.vectranet.pl

    @32 nie ma możliwości zainstalowania na nim skype.

  • 0

    34. ~  2013-01-24 12:05:50  host: adnk207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mnie tez mms nie działają wie ktos coś na ten temat

  • 0

    35. ~  2013-01-24 15:15:50  host: 87-205-38-39.adsl.inetia.pl

    no właśnie, co jest z tymi mmsami. mnie równiez nie chcą się wysłać. Byłam w plus dziś , można powiedziec że zostałam spławiona. Dostałam od sprzedającego wydrukowany na kartce adres proxy i port proxy i muszą to wprowadzic do tel. Teraz mam problem gdzie to mam znależć w tej noki asha 311. Gośc nie mógł mi pomóc, może ktoś z Was?

  • 0

    36. ~  2013-01-26 19:11:46  host: 87-205-38-39.adsl.inetia.pl

    szukajcie, a znajdziecie. ja zadzwoniłam pod 2601 i tam pani oświeciła mnie, że nie mam włączonej usługi GPRS i na pewno to jest przyczyną, że mms nie wychodzą. Od razu włączyła. I to był gwóźdź do trumny! po dwóch dniach ze 120 zł na koncie (na karcie) dziś dostaje sms, że mam -0,3zł. wkurzyłam się nie na żarty , zadzwoniłam tam ponownie. Tym razem rozmawiałam z inną panią, która powiedziała, że przyczyną wypłynięcia kasy z konta był GPRS. Powiem tylko tyle uważajcie, a tel NOKIA asha 311 jest naprawdę dziwnym tel. powiem tylko tyle, ale mozecie domyślić się, co czuję i jak się czuję...

  • 0

    37. ~  2013-02-01 19:57:10  host: aak107.internetdsl.tpnet.pl

    moze sciagnijcie sobie konfiguracje mmsa od operatora swojej sieci?

  • 0

    38. ~Wercia  2013-02-15 12:53:06  host: apn-95-41-220-252.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam pytanie czy na tym tel tam gdzie jest czarny ekran z ikonkami idzie ustawić tapetę?

  • 0

    39. ~Klombik  2013-02-24 17:38:31  host: 62.152.129.171.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Dokładnie tego potrzebuję, dokładnie tego...ale z dual sim.

  • 0

    40. ~Klombik  2013-02-24 17:41:02  host: 62.152.129.171.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Ale zaraz, zaraz, czy on nie ma multi-touch?

  • 0

    41. ~ja_was  2013-03-05 18:23:31  host: p5B25B5FE.dip.t-dialin.net

    Wielkie dno ! Mało funkcji, dużo problemów.

  • 0

    42. ~tomasz2222  2013-03-08 11:03:49  host: aeot206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co do zjadania konta też miałem to samo ale się skapnąłem bo nokia jak i inne modele telefonów ma funkcje łączące z internetem a gdy uruchomione jest wi-fi lub właśnie GPRS każdego dnia pobiera kasę z naszego konta więc jest dobrze to wyłączyć a wystarczy w tejże nokii kliknąć na samej górze palcem ukaże nam się pulpit skrótu i tam mamy podstawowe ikony takie jak Wi-fi GPRS czy dźwięk i oprócz dźwięku można wszystko powyłączać a gdy to uczynimy przestanie nam pobierać kasę z konta tak jak mi teraz nie mam twego problemu.Pozdrawiam serdecznie.

  • 0

    43. ~tomasz2222  2013-03-08 11:10:14  host: aeot206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A co do funkcji ta nokia ma poukrywane funkcje nie ma ich na wierzchu są zakamuflowane i trzeba je cierpliwie odnaleźć ja z wieloma funkcjami miałem problem w książce tego nie ma tak jak miałem klawiaturę oburęczną a ja tak nie umiem pisać smsów więc chciałem zmienić na podstawową ależ grzebałem w telefonie jak złodziej po kieszeniach masakra ale po 30 minutach znalazłem.

  • 0

    44. ~MM  2013-04-12 15:03:39  host: host-81-190-142-211.olsztyn.mm.pl

    Najgorszy telefon nokii jaki miałam. Połączenia same się odbierają lub odrzucają w trakcie rozowy, smsów nie da się pisać, bo mały ekranik dotykowy, z internetem też szału nie ma. Nie polecam, a wręcz odradzam

  • 0

    45. ~joann77pl  2013-04-24 08:15:05  host: 89-70-4-3.dynamic.chello.pl

    A ja mam pytanie odnosnie aparatu, czy ta Asha ma zoom cyfrowy? Bo raz podaja ze tak, 4xa znowu gdzie indziej ze nic podobnego. Kto ma ten telefonik, prosze o info.

  • 0

    46. ~kamil  2013-04-28 20:25:05  host: egb189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon nie nadaje sie do niczego innego, jak wyjebania go przez okno !! dno i trzy metry mulu, nie da się trafić w nic, mimo chudych palców, jakość rozmów kiepska, jakbyś rozmawiał z trumny dwa metry pod ziemią, lepszy wyświetlacz ma juz chyba moj kalkulator, a jego wielki, aż trzy calowy wyświetlacz wola o pomstę do nieba. W sloncu nie widać nic, poza odciskami palców , mojej matce wcisnela ten złom jakas *** w salonie playa, teraz trzeba sie bedzie meczyc dwa lata z tym syfem, nie polecam!

  • 0

    47. ~agaaa  2013-05-12 16:32:11  host: orf185.internetdsl.tpnet.pl

    witam. mam problem.. nie działa mi wogóle internet:( dlaczego? co zrobić? wchodzę w strone facebook, ale nawet się nie ładuje. proszę o pomoc.

  • 0

    48. ~Sqi Uu  2013-06-24 19:14:44  host: ern84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    -joann77pl Nokia Asha posiada zoom cyfrowy 4x :P

  • 0

    49. ~Tymas  2013-08-17 20:45:37  host: v12-06.opera-mini.net

    Mi sie zepsuł 3 miesiące po zakupie gdyby nie to że szybko się psuje to by było ok :D

  • 0

    50. ~Iza  2013-08-19 10:33:03  host: public6716.cdma.centertel.pl

    Witam, ja " Nokie Asha 311" posiadam od 3 tygodni. I jestem bardzo zadowolona. A co do mms, no to po prostu trzeba zrobić konfiguracje w danej sieci. Ja mam Orange i zrobiłam konfiguracje ze strony orange i wszystko działa. Ale mam pytanie. Gdzie znajdują się raporty sms bo nie mogę znaleźć.? I czy można zmienić czcionkę w sms-ach.?

  • 0

    51. ~  2013-10-23 21:27:48  host: z54-08.opera-mini.net

    mam nokia asha 311 od pol roku i wielokrotnie zostala wyrzucona przez okno (1 pietro) i nie polecam tego zloma nikomu bo to strata pieniedzy i nerwow

  • 0

    52. ~gość  2013-12-22 20:16:53  host: 81-210-14-171.ip.netia.com.pl

    mam nokie ashe 311 od prawie roku i była już 4 razy w naprawie z wyświetlaczem nie które aplikacje nie działały , telefon sam się włącza i wyłącza także nie polecam aparat nie robi dobrze zdjęć a jak chcecie ściągnąć gry z internetu bo niby za darmo to nie wierzcie w to bo kilka krotnie ściągałam i zjadało mi z konta kase

  • 0

    53. ~Gość12345  2013-12-28 01:03:17  host: 83.168.90.34

    Witam ! mam nokie ashe 311 jest ok , ma dobry głośnik , wi-fi też jest ok , bardzo rozczarowało mnie że telefon się często zacina i nie wszytkie aplikacje działają . Pozdrawiam

  • 0

    54. ~Cineek10  2014-02-11 14:09:22  host: 77-254-227-74.adsl.inetia.pl

    Witam Nokie Asha 311 mam już rok i dwa miesiące. Ostatnio internet wi-fi chodzi mi bardzo wolno i praktycznie wcale mi nie wyświetlają się strony. Proszę o pomoc! Ps. Internet przez ponad rok chodził mi bardzo , bardzo szybko. Proszę pilnie o pomoc!

  • 0

    55. ~Paula  2014-05-13 16:34:48  host: 77-45-68-97.sta.asta-net.com.pl

    Mam ten telefon, i nie działa mi internet. Piszę "W tej chwili nie można załadować strony. Sprawdź połączenie i spróbuj później". Tylko wejdę w ikonkę internetu i tak pojawia mi się od 3 miesięcy. Jak zrobić w ustawieniach, aby znów sprawnie działał mi internet ?

  • 0

    56. ~wolfik36  2014-07-22 13:27:11  host: user-164-127-35-119.play-internet.pl

    tonajgorsza nokia jaką tafiłem od 16 lat kontaktu z tego typu urządzeniami. Ciągła utrata zasięgu, zawieszanie się i powolna praca to tylko poczatek opowieści o Asha 311. Szkoda mojego czasu - nie polecam, wręcz odradzam.

  • 0

    57. ~natkaaa  2014-11-09 06:13:53  host: gw-czddw.multi-net.eu

    Mam ten telefon, i z wielu rzeczy jestem w nim zadowolona. Wygodnie się go trzyma w ręce, dobrze się na nim pisze esemesy. Jest bardzo prosty w obsłudze.
    Jednak nie obeszłoby się bez uwag.
    Wiele razy mi spadał. Wszędzie. Aż pewnego razu spadł mi na kamienie... i ekranik popękał tworząc taką jakby buźkę, dokładniej oczka i buziaczka XD
    Nie mogę go ani polecić, ani odradzić ;)

  • 0

    58. ~kin_a  2015-10-21 19:09:09  host: 85.219.143.56

    Mam ją trzeci rok. Nie narzekam, nic się nie zacina, czasem podczas rozmowy wcisnę policzkiem coś ale to chyba uroki ekranów dotykowych... Może nie jest najnowszym wynalazkiem techniki ale ma wszystkie funkcje których mi trzeba.

  • 0

    59. ~routee  2016-02-06 19:45:41  host: host-81-190-167-10.gorzow.mm.pl

    Najgorszy badziew jaki miałem.wstyd dla noki że taki syf wypuściło na rynek.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet