Nokia Asha 303 - opinie
Telefony Nokia Nokia Asha 303 Opinie o Nokia Asha 303

Nokia Asha 303

w sumie: 35
  • 0

    1. ~pytanie  2011-10-29 15:10:34  host: 193-19-122-130.internetia.net.pl

    Ten telefon będzie dostępny w PL czy tylko na rynki rozwijające się?

  • -1

    2. ~as22  2011-10-31 13:12:44  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    brzydki gruby kloc z beznadziejnym aparatem

  • -2

    4. ~lol  2011-11-09 20:15:28  host: ayo177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po co komu w tym 1ghz? na takim ekranie wstyd odpalis przegladarke

  • -2

    5. ~  2011-11-21 22:57:52  host: z03-05.opera-mini.net

    jak słysze nokia i 128MB RAM to mnie krew zalewa... Z tym softem to g* za przeproszeniem odpali. Chociaż proc mocny

  • 1

    6. ~obeznany  2011-12-02 14:52:59  host: 77-253-216-67.ip.netia.com.pl

    kretyni to nie jest smartfon, tylko s40 touch and type. prosty telefon z szybkim procem. chcesz coś "odpalać" to kup np. N9, Nokię 800, Nokię701, itd. specjaliści z Was aż wstyd czytać. kupcie sobie iphona idioci

  • -3

    7. ~  2011-12-05 16:12:20  host: 88.220.59.115

    kurde jak jest telefon asha to mopze niedługo zrobia telefon misty i brocka xD

  • -3

    8. ~  2012-02-13 13:38:00  host: host-16-80-54-119.inter-wlan.pl

    Czy tan fon ma WI-FI

  • 3

    9.  2012-02-29 09:26:07

    WiFi inaczej można nazwać WLAN (Wireless LAN), więc w parametrach jest napisane: WLAN Tak, 802.11b/g/n

  • 0

    10. ~radek  2012-02-29 19:15:45  host: user-46-113-165-114.play-internet.pl

    Dzis kupiłem ten tel. Nie jest duży, ma WiFi, działa zaskakująco szybko, niestety do przeglądania neta średnio sie nadaje. Tak czy inaczej moja kobieta jest z niego zadowolona. No i sam tel nie jest ciężki, a jak sie spisuje bd mógł powiedziec za jakis czas.

  • 0

    11. ~ma  2012-03-01 18:11:20  host: 198.178.236.10

    WLAN Tak, 802.11b/g/n

  • 0

    12. ~Deko IX  2012-03-02 18:24:07  host: 197.162.246.94.ip4.artcom.pl

    Uszanowanie, nie miałem nigdy w rękach tej komóreczki ani w sumie nigdy systemu S40. Jak tutaj przedstawione są sms ? w formie czatu ? na to liczę ! W play komóra przy abo kosztuje 119 zł nie tak źle. Telefon idealny dla mnie osoby która nie chce smartfona z wielkim ekranem, baterią działającą 2 dni (u mnie minimum 3-4 to dobry wynik teraz moje cudo trzyma 7 dni Motka gleam) Ciekawe jak tutaj spisze się bateria. Na 1 wrażenia to bardzo dobry tel z gatunku low end no i ciekawe polaczenie t&type.

  • 0

    13. ~Ziel`  2012-03-06 11:16:06  host: afof67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A mnie dręczy jedna sprawa, niektórym pewnie wyda się banalna, jednak dla mnie jest istotna - ile alarmów można ustawić w tym telefonie? Bo bardzo mi się podoba ten model, ale jeśli można ustawić w nim tylko jeden alarm, to niestety będę musiała przestać świecić do niego oczami.

  • 0

    14. ~gość  2012-03-16 13:18:35  host: tor.pm-ib.de

    oficjalny biuletyn serwisowy ukazujący jakośc telefonu: -Witam, W modelu N303 Asha może występować problem bardzo słabego zasięgu, lub jego braku, często w nowo zakupionych telefonach. Przyczyną jest uszkodzony element Z7550, lub jego brak. W takim przypadku odsyłamy telefon na naprawę L3. Szczegóły pod id: SR2727 jak widać nówki montowane gdzies w indiach od startu nadają siędo serwisu :)

  • 0

    15. ~rybcia1179  2012-03-23 17:04:23  host: user-164-126-131-209.play-internet.pl

    no więc mam ten telefonik od 2 tygodni i wtym czasie 2 razy go ladowalam (sredni baterii starcza na tydzien przy normalnym użytkowaniu, czyli troche gier, mp3, rozmowy, smsy, bez Internetu bo w telefonie nie korzystam). Wrazenia estetyczne pozytywne, mam kolor czerwony, obudowa dobrze spasowana, klapka z poduszeczka, ktora dociska baterie wykonana z metalu. Telefon dobrze lezy w rece, mialam obawy co do przyciskow, czy nie bedzie z nimi problemu, ale na moje palce jest ok i tylko czasami trafiam nie ta literke ktora chcialam, mysle tez ze kwestia wprawy tez sie liczy. Ekran duzy, wyrazny, menu wiadomo intuicyjne jak to w nokiach zawsze bylo, czasami lapie sie ze szukam klawisza nawigacyjnego, dotyk w ekranie dziala dobrze, mialam juz kilka dotykowcow i ten nie odbiega od nich niczym mimo ze S40 a nie symbian czy windows. Telefon nie wiesza sie i co jest nowoscia bodajze (przynajmniej z moich info tak wynika) mozna samemu aktualizowac system, bardzo podobnie jak z symbianem, czyli przez nokia suite. Bardzo dobra integracja telefonu z komputerem, nokia suite spełnia swoja role, przesylanie danych nie stanowi zadnego problemu. Wygodne klawisze skrotu pomiedzy sluchawkami odbioru i zakonczenia rozmowy, tj. wiadomosci i muzyka. Co do odtwarzacza to dziala ok, dzwiek jest czysty i wyrazny. Telefon posiada redukcje szumow, ale jeszcze nie testowalam. Denerwujace jest dla mnie przynajmniej ze nie ma typowych raportow doreczenia smsow, jest tylko powiadomienie o wyslaniu a pozniej wyswietla info ze doreczono, wolalam jak raporty byly oddzielnymi smsami. Zdjecia wychodza ladne jak na taki aparat, ale dla mnie akurat to nie jest istotne poniewaz do robienia zdjec mam aparat foto, a ten w telefonie sluzy mi tylko czasami. Wrzucialm w niego karte pamieci 16GB i smiga bardzo ladnie a karta zawalona muzyka i nie tylko. Nie testowalam filmikow poniewaz nie mam takiej potrzeby. Reszta funkcji znana z nokii i nie widze koniecznosci opisywania.

  • 0

    16. ~rybcia1179  2012-03-23 17:06:40  host: user-164-126-131-209.play-internet.pl

    odpowiadajac na pytanie co do budzika to mozna ustawic tylko jeden ale za to w kalendarzu mozna ustawic na konkretne dni alarmy i powtarzac. Ogolnie telefon oceniam na 8 na 10. Zastrzezen jako takich nie mam i wtej klasie cenowej telefon jest fajnym rozwiazaniem dla kogos kto nie chce smartfona ale nie chce tez pospolitego klasyka, takich jak ja :) pozdrawiam

  • 0

    17. ~janpalony  2012-04-01 17:07:41  host: 77-255-235-139.adsl.inetia.pl

    witam, mam problem z telefonem. Otóż jak chce przesłać bluetooth-em np zdjecie na laptopa (hp dv7) , to w połowie przesyłania "zrywa"mi transfer.Przy innych urządzeniach tego problemu nie ma

  • 0

    18. ~gagacz  2012-04-06 10:12:49  host: aail208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciekawa kontynuacja noki x3-02, fani t&t będą mieli większy wybór :)

  • 0

    19. ~bozwil  2012-04-16 09:58:26  host: 31.178.124.149

    ja mam ten telefonik czwarty dzien i niestety zaczoł się zawieszać nie działa ekran zaden klawisz jedyny ratunek że by za trybił jak sie zawiesi to wyjęcie bateri :(

  • 0

    20. ~noname  2012-04-17 10:12:02  host: ddt170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak z tymi sms? są w formie czatu, czy normalnie tak jak w bardzo starych nokiach?

  • 0

    21. ~nika25  2012-04-23 18:07:34  host: 77.252.60.120

    Nie, nie i jeszcze raz nie! Żałuję mojego wyboru juz od pierwszego dnia uzytkowania kiedy to okazalo sie ze telefon zamiast korzystac z dostepnego wifi automatycznie wybieral WAP! I co oczywiscie "pozeralo" mi pieniadze z konta ;) W salonie gdzie kupilam moje "cudenko" okazalo sie ze pani nie moze nic na to poradzic... doradzila mi kolezanka aby zablokowac w telefonie dostep do wapu i zainstalowac inna przegladarke. Zainstalowalam opere mini, przywrocilam ustawienia fabryczne i zablokowalam wap. Dziala! ale ale... nastepny dzien nastepna przygoda ;( okazalo sie ze telefon ma cos z gniazdem od sluchawek. wyczytuje je po dobrej chwili a podczas sluchania(zwlaszcza kiedy sie poruszam z telefonem w reku lub na smyczy) wylacza sie prawa sluchawka, to calkiem sie rozlaczy i nie ma dzwieku ani przez glosnik ani przez sluchawki, a jak ma kaprys to leci tylko przez glosnik, mimo podlaczonych sluchawek... Zamierzam znowu wybrac sie do salonu i mam nadzieje ze wezma go na gwarancje lub naprawia na miejscu ;) Ciekawe co odkryje jutro..? hm. zeby nie bylo ze hejters gonna hejt to powiem ze ladny jest i poreczny ;D

  • 0

    23. ~latirro  2012-04-28 16:23:55  host: ipc198.net.lannet.org

    ciekawy telefon do puki nie przeczytałem iż NIE POSIADA SYSTEMU OPERACYJNEGO, kpina i naciąganie ludzi na 1gigowy procesor, którego nigdy nie wykorzystamy. Można było dać chociaż symbiana, opera mobilna, parlingo, odtwarzacze muzyki i video dawałyby radę bez problemów i naprawdę byłoby wzięcie na taki telefonik, a to co tu mamy to parodia. @obeznany sam jesteś irytujący, "prosty telefon z szybkim procesorem" tylko po co on komu jeśli nie ma możliwości wykorzystania choćby ułamka jego mocy?? Mogła być z tego telefonu świetna alternatywa dla e-series typu e63, e71, nie każdego stać od razu na nokię N9

  • 0

    24. ~vw  2012-06-01 12:44:04  host: hqb194.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon dzień po kupnie w salonie PLAY pojechał do serwisu. Objawy - mimo pełnego zasięgu na wyświetlaczu, niemożliwe wykonywanie połączeń i wysyłanie smsów. W drugą stronę to samo - smsy nie dochodzą, abonent niedostępny. Kilkakrotne resety nie pomogły. Czyli to co napisane w komentarzu 14 to prawda. Pytanie tylko jakiej części egzemplarzy to dotyczy. Jak odbiorę telefon to dam znać czy działa :)

  • 0

    25. ~TheKicur  2012-06-02 08:25:26  host: 188.191.204.22

    Chce kupić ten model ale po waszych opiniach stwierdzam ze jest tak pół na pół. Kupować go czy nie

  • 0

    26. ~Misiek  2012-06-10 00:20:05  host: avv203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem wymienić starszą 6650 na właśnie taki telefon. Niestety krótki test pokazał, że to zupełnie inna klasa i 6650 fold nadal wygrywa.

  • 0

    27. ~misia  2012-06-11 09:39:12  host: 89.204.130.16

    jak polecacie ten telefon?

  • 0

    28. ~vw  2012-06-20 16:37:26  host: hqb194.internetdsl.tpnet.pl

    update do postu #24. Po ponad dwóch tygodniach oczekiwania dostaliśmy informację z serwisu że do wymiany jest całą płyta główna... telefonu nadal nie ma. Duży minus dla Playa za sprzedawanie niesprawdzonych modeli

  • 0

    29. ~adiva  2012-07-18 18:56:49  host: 89-74-189-212.dynamic.chello.pl

    Witam. Mam prośbę do użytkowników telefonu. Czy ktoś ma problem ze skrzynką odbiorczą w tym telefonie? Kiedy ustawiam widok na standardowy wszystko jest ok. Ale kiedy ustawiam "czat" wtedy nie widze nazwy kontaktu tylko "bez nazwy" lub sam numer. Nie mam pojęcia co jest problemem. Telefon wzięty w sieci Play - jeśli to ma jakieś znaczenie. Pozdrawiam

  • 0

    30. ~K  2012-08-17 12:37:57  host: 130.138.227.40

    Ten model jeSt dla osoby, która chce mieć klawiaturę i przy tym maksymalnie duży ekran. Niestey używanie klawiatury nie wystarczy i tak trzeba wspomagać się ekranem bo znaki qweryy owszem są ale bez jakichkolwiek strzałek nawigacyjnych. Jeżeli więc zrobi się błąd w tekście to potem trzeba precyzyjnie wskazać palcem gdzie ma byc kursor i nie zawsze to wychodzi. Aparat względnie dobry ale nie ma flasha ani nawet diodek wspomagajacych oświetlenie a czasem służących za latarkę co lubiłem w telefonie SE. Oprogramowanie nie najwyższych lotów nie do końca przemyślane. Np Odtwarzacz MP3: equalizer odtwarzacza ukryty w dodatkowych opcjach a przecież dobór dźwięku powinien być dobrze widoczny już na podstawowym menu. Nie można przesunąć miejsca odtwarzania utworu. Kalendarz może być dane kontaktowe też. Alarm dział na wpisaną godzinę jednorazowo potem trzeba go ponownie włączać. W SE mogłem przypisać 5 różnych alarmów z określeniem każdego dnia tygodnia. Pliki - katalogowanie zdjęć bez sensu wyświetla i tak wszystkie razem a nie wg utowrzonych katalogów, ogółnie menu oceniam na nieco nieprzyjazne. Kasowanie smsów albo przy otwartej wiadomości albo odrębną funkcją. W SE było to po prostu klawisz C OK i po smsie na którym był kursor. Blokowanie telefonu przy wybieraniu numeru to też jakiś bezsens ponownie trzeba wpisac kod aby ponowić próbę nieudanego połączenia. Co na plus? w miare szybkie póki co niezawodne działanie. Ładna prezencja, dobre klawisze fajny gabaryt bateria dział około 8 dni bez ładowania. Koneicznie trzeba zakupić folię ochronną i futerał. Kodowanie też na plus pomimo problemu z łaczeniem bo w razie w niepowołąna osoba nie ma dostępu dozawartości telefonu z jednym ale bo jednak odebrać rozmowę może... Dla mnie plusem jest też to, że nie trzeba ładować z internetu różnych rzeczy jak w androidowych (minmalizacja kosztów). Nie jest to mój wymarzony telefon no ale cóż kompromis kosztów do parametrów taki wybrałem.

  • 0

    31.  2012-08-29 17:37:10

    Nie można przesunąć miejsca odtwarzania utworu-do pana K: ja tam trzymam na strzalke w prawo i przesuwa szybciej

  • 0

    32. ~ja  2012-09-01 09:16:38  host: 89-70-166-29.dynamic.chello.pl

    witam, mam pytanie. czy ktoś miał problemy z zainstalowaniem gg ? .

  • 0

    33. ~tomq89  2012-12-04 14:41:13  host: mconnect.com.pl

    Witam, czy wie może ktoś jak skonfigurować mms w tym telefonie (sieć plus) ??

  • 0

    34. ~  2013-03-21 22:43:16  host: static-207-94.is.net.pl

    niestety nie da sie skofigurować mms w sieci plus ;/// tez mam z tym problem

  • 0

    35. ~qqq  2014-03-02 22:51:18  host: ds-out.man.olsztyn.pl

    jest możliwość w tym telefonie minimalizowania aplikacji?

  • 0

    36. ~wiktor25  2014-05-27 19:35:08  host: dxx226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cześć, mam pytanie odnośnie Nokii 303 i jej połączenia z Wifi. Po 5 min od połączenia z domowym liveboxem Nokia zrywa połączenie .. ktoś pomoże ? pozdrawiam :)

  • 0

    37. ~xavier  2014-07-07 21:12:25  host: user-109-243-9-249.play-internet.pl

    Telefonik po pierwszych 12 godzinach obecności w moim domu...jeden minus: brak obsługi wiekszości aplikacji, np. aplikacji pkp czy komunikacji miejskiej. Do tego mapy nokii średnio sie sprawdzaja bo brak gps.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-171-35.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet