Nokia Asha 203 - opinie
Telefony Nokia Nokia Asha 203 Opinie o Nokia Asha 203

Nokia Asha 203

w sumie: 25
  • 1

    1.  2012-02-29 17:08:56

    Hmm, zdjęcie sugeruje dual-sim, opis temu przeczy. Czemu wierzyć?

  • 0

    2. ~asha  2012-04-02 19:42:08  host: adlx160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dual-sim będzie w modelu 202 ( i ten model na jesn na zdjęciu) w sumie poza tym wizualnie modele 203 od 203 nie różni się. Mnie za to bardziej ciekawi,kiedy będzie dostępna w sprzedaży.

  • 0

    3. ~203  2012-04-03 08:20:25  host: admk252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Od kiedy będzie w sprzedaży??

  • 0

    4. ~Aśka  2012-05-08 12:32:57  host: 194.156.44.24

    Juz jest zapraszam do Media Markt:))

  • 0

    5.  2012-05-13 13:12:10

    Juz mozna kupic;d

  • 0

    6. ~Info  2012-05-14 22:19:58  host: aaol16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już jest, kupiłam go wczoraj. Powiem szczerze pierwsze wrażenie super telefon, jednak jak emocje opadną to widać rażące wady, jak na nowy tel i wcale nie tani (patrząc na specyfikacje) nie powinien długo "myśleć" momentami muli, do tego póki co nie znalazłam w sms opcji "wklej szczegóły kontaktu" jeśli faktycznie jej nie ma to pierwszy raz mam do czynienia z takim brakiem xD trochę niedopracowany. Gdyby nie te wady to byłby świetny, bo samo połączenie touch &type jest genialne dla kogoś kto nie lubi pisać na dotykowym ekranie :)

  • 0

    7.  2012-07-04 15:32:59

    Skąd oni wzięli jeszcze oporowe wyświetlacze? Chyba im po C3-01 i X3-02 zostały. Po co w czymś takim na siłę dawać dotyk? To już lepiej wsadzić normalny klawisz nawigacyjny i nie robić takiej tandety z wiecznie psującym się wyświetlaczem.

  • 0

    8. ~marcinek7991  2012-07-08 02:36:08  host: z47-11.opera-mini.net

    Potwierdzam system strasznie zmulal, ale po sciagnieciu aktualizacji dziala juz szybko.

  • 0

    9. ~kuba639  2012-07-09 22:18:32  host: 46.205.77.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    telefon kupiłem 3 dni temu. jest genialny. intuicyjna obsługa, jedynym minusem jest aparat tylko 2 mpx. poza tym bateria jest dobra i ekran działa całkiem sprawnie. gorąco polecam ten telefon

  • 0

    10. ~fcjd  2012-07-27 23:20:39  host: 31.135.164.82

    w jakim kraju jest ten telefon produkowany

  • 0

    12. ~brath  2012-08-09 14:56:10  host: dziurawiec.herbapol.pl

    Telefon zaskoczył mnie, w kilku kwestiach pozytywnie a w kilku negatywnie. Zdumiewa mnie że zastosowano podwójny system ładowania - na stary typ ładowarki i na microUSB - w sumie nic w tym złego, ale czemu na boga nie ma w komplecie łądowarki USB tylko właśnie ta stara? Zapasów magazynowych się chcieli pozbyć czy co? Prywatnie posiadam smartfona (ten dostałem jako firmowy) i przyzwyczaiłem się do dużych, czytelnych ekranów , oraz do tego że reagują na lekkie muskanie palcem (wyświetlacz pojemnościowy). Tu niestety wyświetlacz jest maleńki i w dodatku oporowy - owszem można dzieki temu używać rysika, ale kto teraz używa rysika? No i trzeba skrobać paznokciem albo mocno palcem cisnąć ekran. Jak dla mnie telefon zabawka, możliwości też bardzo skromniutkie. Ale jeśli ktoś chce tylko dzwonić i czasem zrobić fotkę na wycieczce w dobrym świetle, to jest ok. Ma przyjemną wielkość i cieżar a ZDUMIEWA mnie bateria. Przyznaję - praktycznie nie dzwonię z tego telefonu, nie zaglądam nawet do niego, nie bawię się niczym - więc nie ma co prądu pobierać. Ale jednak na samągotowość i komunikowanie sięz BTSem sieci komórkowej też trochę prądu idzie (mój smartfon HTC wytrzymuje dzień przy użytkowaniu i 2 dni nieużywany) - tymczasem podróżując w torbie, bez dzwonienia, ta Nokia wytrzymała mi jak na razie 2 tygodnie, co jest dla mnie zdumiewajacym wynikiem. Ciekawy jestem ile wytrzymałaby jakbym dziennie ze 2 rozmowy przeprowadził a rano jako budzik by dzwoniła. Chyba kupię taki matce na prezent, ona lubi proste aparaty ;)

  • 0

    13. ~KRIS  2012-08-22 09:28:53  host: do-atman-nsti.19.nsti.pl

    10. Napewno nie w finlandi. Nokia zamknęła już ostanią fabrykę w finlandi.

  • 0

    14. ~  2012-08-22 10:41:27  host: z34-06.opera-mini.net

    Kupiłem ten tel za 239zł w media expert wiec nie taki tani wady nie ma korekora dzwieku w mp3 filmy mp4 nie chodza zacinaja nowsza wersja 2700 tamtej korektor był telefon ma zalety takie nadaje do ogladania stronn www i dzwonienia i to tyle do sie system aktulizowac przesz telefon kiedy zrobia nowa wersje symbiana na niego

  • 0

    15. ~minia  2012-08-31 14:13:44  host: achh29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do telefonu nie mam prawie żadnych zastrzeżeń- wiadomo, że nie jest to smartfon, ale pracuje bez zarzutu, dosyć wygodny wyświetlacz i super wygodne klawisze, intuicyjne menu, bateria trzyma mi aż 8 dni (normalne użytkowanie, sms-y, rozmowy, zdjęcia). Za taką cenę(ja kupiłam za 232 zł)naprawdę się opłaca. Jak dla mnie jedyny minusik tego tel to dosyć słaba widoczność pod słońce.

  • 0

    16. ~  2012-10-11 09:46:25  host: acwo197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    10. Indie

  • 0

    17. ~Ola  2012-10-11 15:17:41  host: user-109-243-29-117.play-internet.pl

    Mam pytanie, czy w tym telefonie w wiadomościach jest takie coś jak rozmowy ? jak na czacie ?

  • 0

    18. ~ja  2012-11-19 21:04:06  host: ip-81-15-210-67.net.azartsat.pl

    do 17 - tak są. Można ustawić sobie "czatowy" widok wiadomości:)

  • 0

    19. ~lukaszjan  2012-12-05 18:28:27  host: 46.204.73.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Polecam ten telefon :D nie jest to smatfon i nie moze wszystkiego ale dzwoni obsluga jest prosta klawisze wygodne sms by nokia :D wyglad fajny klasyczny i nowinka ekran dotykowy

  • 0

    20. ~BRIT  2013-03-22 12:58:38  host: 87-205-17-34.ip.netia.com.pl

    czy ten telefon ma słownik T9?

  • 0

    21. ~cośtamcośtam  2013-04-02 20:55:42  host: 178-36-225-117.adsl.inetia.pl

    Jak sprawdzają się te telefony? Dobre? chciałabym sobie kupić ale nie wiem jak możliwości tego cacka. Zależy mi na prostej obsłudze, dobrej jakości zdjęć, polskich znakach w pisaniu wiadomości itd.

  • 0

    22. ~K-roll  2013-04-22 21:01:01  host: cmi14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie kupować - totalny szrot. Zawieszenia na porządku dziennym. Po zrobieniu zdjęcia nie ma mowy, żeby się nie zawiesił. Ekran dotykowy - bubel. Mam go 1 dzień i bardzo tego żałuję. Co z tego, że obsługuje karty 32GB skoro po włożeniu wypełnionej 2GB telefon nie daje rady jej ogarnąć.

  • 0

    23. ~Erdi  2013-05-16 18:29:14  host: CMPC-089-239-080-238.CNet.Gawex.PL

    Jeśli ktoś rozważa zakup tego badziewia, to stanowczo odradzam. Kupiłem go w styczniu, już w kwietniu poszedł... a w serwisie mi wciskają jakiś kit o spięciu z z karty SIM i życzą sobie 120 zeta za naprawę, nie mówiąc już o dwukrotnej zmianie softu, bo ciągle coś nie tak. Niestety ten telefon nawet dla kogoś kto jest tylko przeciętnym użytkownikiem telefonu nie nadaje się wcale. Do tego ten wyświetlacz. Byle jakie słońce i po widoczności. Stanowczo nie polecam.

  • 0

    24. ~eee  2013-07-05 21:32:50  host: 082139010068.krosno.vectranet.pl

    Od kilku lat mam wrażenie, że NOKIA robi teraz telefony dla debili (no przynajmniej te ze średniej i dolnej półki cenowej). Na początek zero przyjazności ze strony instrukcji, więc dla osoby starszej, lub bardzo mało obeznanej z telefonami będzie to poważny kłopot, zwłaszcza, że na starcie telefon ma powłączane mnóstwo niepotrzebnych opcji i gadżetów. Po drugie nie jestem zwolennikiem dotykowych ekranów i brak nawigacji klawiszowej - przy równoczesnym zestawie typowych klawiszy (telefon pół-dotykowy) - jest bardzo dezorientujący i trzeba sporej chwili by się doń przyzwyczaić, aczkolwiek chyba największym bólem jest tu oporny wyświetlacz. Poruszanie się po "liście" bywa czasem mordęgą. Z minusów zdążyłem zauważyć, że producenci coraz bardziej "upraszczają" system telefonu i pewne klasyczne rozwiązania w Nokii przestają się pojawiać, na rzecz opcji internetowo-społecznościowych, które dla zwykłych użytkowników telefonów (dzwonię, piszę smsy, czasem jakaś fotka) są po prostu niepotrzebnie wyeksponowane. Niektórzy użytkownicy mogą mieć kłopoty z dopasowaniem menu, i ustawień podług własnych przyzwyczajeń (często wzorowanych na starszych Nokiach). Wyświetlacz jak wspomniałem pod względem czułości i kalibracji przeciętny. Do tego koszmarnie oddaje kontrast przy dużym nasłonecznieniu (bez zasłonięcia dłonią nic nie widać). System pół-dotykowy nie sprawdza się również przy szybkim pisaniu smsów (sporo czasu zajmuje lawirowanie kursorem po tekście). Za to bateria jest na plus. Kilka dni potrzyma, nawet przy sporym korzystaniu (kilkanaście, kilkadziesiąt minut rozmów dziennie, plus jakieś smsy). Choć wiadomo, że jak ktoś myśli eksploatować telefon pod względem netu, czy muzyki (dźwięk czysty - standardowy jak dla telefonów, przy dość dobrym brzmieniu głośnika), to nie ma zmiłuj. Z aparatem też nie ma szału. 2.0mpix to wartość przeciętna. Zreszt

  • 0

    25. ~  2014-03-07 14:37:17  host: static-88-134.sin.nokia.net

    jert super

  • 0

    26. ~Ringo  2015-05-16 12:37:08  host: acps231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak w nokii203 wyłączyć internet,żeby przy dotyku się nie włączał?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-87-119-171.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (0)

Archiwum Ankiet