Nokia Asha 202 - opinie
Telefony Nokia Nokia Asha 202 Opinie o Nokia Asha 202

Nokia Asha 202

w sumie: 16
  • -1

    1. ~Johnny  2012-04-07 01:37:26  host: aakm55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z każdym modelem nokia gaśnie w moich oczach. tak wiem, to jest tylko budżetówka ale chyba wolałbym pisać i wysyłać listy pocztą niż nosić te badziewia.

  • 0

    2. ~papaja  2012-05-29 01:19:12  host: 89-77-99-166.dynamic.chello.pl

    Zastanawiam się nad kupnem tego dual'ka albo samsunga C3322 (podobno 3322 to solidna obudowa, to dla mnie duuży plus) Pytanie do posiadaczy Noki Asha 202 czy ten telefonik jest solidnie wykonany chodzi o twardy "mocny" plastik czy też strach brać w ręce?

  • 0

    3. ~radikus  2012-06-14 15:47:56  host: 213-238-78-122.adsl.inetia.pl

    ja mam ja od niedawna nie wiem czemu jest o niej duzo niepochlebnych opini. ekran działa bardzo dobrze jest głośna i w słuchawce i w głośniku, klawiatura jest bardzo wygodna w pisaniu smsów- plastki mogłby byc lepszej jakości, a "chromowana" ramka mogłby byc na prawde metalowa - ale nie jest źle w cenie 200-300 zł to na prawde fajne urzadzenie do słuchania muzyki korzystania z facebooka poczty pisania sms i przede wszytskm podwójny SIM. ja jestem zadowolony i nie mam oczekiwan ze w tej cenie dostane iphona

  • 0

    4. ~markoman  2012-07-08 11:06:47  host: bwp122.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i ma jeden, ale bardzo ważny mankament - boczny przycisk do blokowania telefonu. Nosząc tel. w kieszeni przycisk jest wciskany przypadkowo i bez woli użytkownika mogą być nawiązywane połączenia. Jeżeli jest metoda lub soft który to wyłączy, to tel. będzie OK.

  • 0

    5. ~roman  2012-09-15 18:19:07  host: host-89-230-163-11.ostrowmaz.mm.pl

    mam ten telefon od wczoraj jak za 260 zł telefon jest ok wykonanie nie najgorsze wszystko działa jak powinno. jest to typowy telefon do pisania sms i telefonowania w dual sim. kupiłem go bo męczyło mnie noszenie dwóch telefonów polecam.

  • 0

    6. ~do markoman  2012-11-01 21:15:30  host: ali36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przecież możesz poprać nowe oprogramowanie przez program nokia software i wtedy nie bedzie sie naciskało z boku przycisk żeby odblokować tlko służy do zablokowania a żeby odblokować to czerwony przycisk i nia wyświetlacz i to jest proste

  • 0

    7. ~Riva Systems  2012-12-14 19:23:39  host: h-234.kobiornet.pl

    ja ten telefonik uzywam i nie mam co narzekac jest ok bardzo go polecam

  • 0

    8. ~kupicCZYniekupic  2012-12-20 18:52:32  host: 178.183.252.5.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    A jak wygląda sytuacja w przypadku gdy rozmawiamy przy użyciu jednej karty sim, a ktoś próbuje się z nami połączyć na drugą kartę sim (drugi nr), czy jest sygnał/informacja dla użytkownika że ma drugie połączenie czy po prostu ta druga karta w tym wypadku jest "offline" (abonent niedostępny) ?

  • 0

    9.  2012-12-30 13:38:44

    8. do kupicCZYniekupić niewykorzystywany sim na czas korzystania z drugiej sim jest blokowany na wyświetlaczu nawet ginie zasięg :) i dzwoniący ma sygnał taki jak przy wyłączonym telefonie

  • 0

    10. ~baszczok14  2013-03-22 14:20:10  host: aehb20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiem wam tak nie polecam tego telefonu poniewaz sie zawiesza wylancza sie teraz bede zanosil 2 raz do naprawy w tym roku 2013 lepiej kupic normalny niedotykowy telefon mialem duzo telefonow z firmy nokia i byly ok ale ta nokia asha 202 jest do dupy gdy przy karcie 4 gb to mialem ponad 400 zdjec w telefonie i jeszcze byly wazne i wszystkie sie usunely ale na szczecie mialem po przenoszone na pendrive a co do aparatu to tragedia robi 5 lub 7 zdjec naraz i takie same wiec wole naprawic i ja sprzedam i kupie sobie jakis inny telefon na dual sim wiec co przeczytaliscie to go nie polecam .

  • 0

    11. ~asha  2013-04-17 22:35:26  host: V32-04.opera-mini.net

    Polecam bardzo fajny tel :) w niskiej cenie

  • 0

    12. ~wili  2013-05-02 16:02:47  host: 86-63-101-63.sta.asta-net.com.pl

    telefon ok

  • 0

    13. ~xxxedos  2013-06-08 00:01:42  host: 62.148.66.255

    Użytkuję tą nokię od trzech tygodni i najważniejsze wady to: - blikuje się moduł "Wiadomości" nie można wysłać ani odczytać SMS-a. Pomaga restart ale po kilku godzinach problem powraca. - Niewyraźny czasami dźwięk w słuchawce, takie basowe dudniące podbicie - boczny przycisk niefortunnie umieszczony często przypadkowo zostaje naciśnięty. - beznadziejna przeglądarka zdjęć, - nie sposób odtworzyć pliki dźwiękowe z konkretnego katalogu, po prostu się nie da trzeba tworzyć jakieś albumy itp. udziwnienia. - brak możliwości zdefiniowania daty jako nazwy zdjęcia - wbudowana przeglądarka stron często się wiesza a i obsługa nie przypadła mi do gustu, wolę operę to tak na szybko

  • 0

    14. ~galeria  2013-07-10 22:33:36  host: 213-241-90-129.ip.netia.com.pl

    Bardzo w/g mnie istotna wada tego fona to wyszukiwarka kontaktów tylko po początkowej nazwie np. żeby wyszukać Jan Kowalski trzeba wpisać Jan bo po wpisaniu Kowalski nie znajduje nic. Żałosna niedoróbka. Brak możliwości wyłączenia kontaktów na SIM-ie, powoduje to wyświetlanie się tego samego kontaktu 3 razy (SIM1 SIM2 i pamięć telefonu). Z kolei aby przejść na koniec listy kontaktów trzeba ją ręcznie przewijać, przy długiej liście ze zdublowanymi kontaktami istna mordęga i tortura zboczonego programisty. Obudowa już po miesiącu trzeszczy. Blokują się SMS-y trzeba robić restart aby móc odczytać lub wysłać SMS-a. I chyba największy minus strasznie wolno działa. Wywołanie każdej funkcji powoduje około sekundowe opóźnienie, przy w sumie prostym telefonie bez zaawansowanego systemu takie mułowate działanie kojarzy mi się z jakimś programem szpiegującym, który loguje każde wciśnięcie klawisza lub dotknięcie ekranu.

  • 0

    15. ~S.  2013-07-20 00:17:23  host: 89-79-228-162.dynamic.chello.pl

    Kupiłem tylko ze względu na dwie karty, baterię i klawisze zamiast dotyku. Wybór takich kombinacji praktycznie żaden, więc wziąłem ten model. Drugi raz bym nie kupił. Działa bardzo wolno i z dużym poślizgiem. Kliknę, czekam i zanim załapie to już kliknę ponownie, a ten wtedy łapie obydwa kliknięcia i wychodzą czasem takie kwiatki jak "element usunięty". :) Bo akurat źle trafiłem... Wyłącza się ciągle, po zrobieniu zdjęcia zawsze, ekran niewidoczny w słońcu i mieszanie się rozmów w sms. Np. wiadomość od osoby X widoczna jako wiadomość od osoby Y. Po resecie wraca do normy. I to co mnie denerwuje najbardziej - budzik. Czasami nie dzwoni i się mocno na tym przejechałem. Za to po wyłączeniu budzika, ekran miga i tylko reset pomaga. Wszystko powyższe zdarza się regularnie. To była moja ostatnia nokia po wielu latach użytkowania tej marki. Więcej szans nie będzie. Szkoda nawet 10zł na taki telefon. Z ikony producentów komórek firma poszła na dno.

  • 0

    16. ~ola  2013-12-27 22:46:21  host: public-gprs517394.centertel.pl

    Smsy nie dochodzą, ekran się blokuje, muzyka gra a jak wchodzę w zdj tel się wyłącza, zdjęcia się same usuwają podobnie muzyka, dotyk okropny.. Itd.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet