Nokia 8800 - opinie
Telefony Nokia Nokia 8800 Opinie o Nokia 8800

Nokia 8800

w sumie: 174
  • 0

    1. ~NIGGA_B.I.G.  2005-04-08 02:55:00  host: azc209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chociaz nie jestem fanem nokii i ich telefony nie robia na mnie wiekszego wraznenia, to musze przyznac ze bardzo mi sie podoba ten telefonik... Jest naprawdy zgrabny i elegancki. Jednakze duzo do rzyczenia pozostawiaja jego opcje :-/ Jak zwykle bez rewelacji i ta bateria ;-) lol dluzej wytrzymuje moj domowy tel:-) hihi... Naprawde panom od nokii podziekujemy... A cena bedzie wieksza niz mozliwosci Polaczkow, chyba ze dobrze kreca te waly:-) Ale nokia i te kreci je najlepiej...

  • 0

    2. ~grzechotnik  2005-04-11 19:30:00  host: akm243.internetdsl.tpnet.pl

    Nigga: a bawiłeś się nim kiedyś ???? ...czy to tylko oceniasz po funkjach i wyglądzie????????

  • 0

    3. ~rafas  2005-04-12 07:56:00  host: ald222.internetdsl.tpnet.pl

    Nigga: popieram cie w 100%

  • 0

    4. ~tommi  2005-04-12 22:03:00  host: eeq147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja miałem ze 3 nokie bawiłem sie nimi ze 4 lata i powiem że całkowićie sie zgadzam z Nigga i rafas

  • 0

    5.  2005-04-14 17:24:51  host: akl74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No, a ja Nokie (5) mam od 5 lat i się z wami nie zgadzam - to znaczy z Rafasem, Niggą i Tommi'm.

  • 0

    6. ~PDR  2005-04-15 15:03:00  host: cir48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja nie mam nokii i nie zgadzam sie z tymi co sie zgadzaja :P

  • 0

    7. ~Andruś  2005-04-20 17:09:00  host: awb107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To jest (?) chyba następca 8910i. Mi się podoba, ale gdyby miała symbiana.

  • 0

    8. ~psikus  2005-04-21 13:10:00  host: aww148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zgadzam sie z Rafasem,Nigga i Tommym tez nie jestem zbytnim fanem nokii a ta niczym szczegulnym sie nie wyroznia.

  • 0

    9. ~tol  2005-04-21 17:30:00  host: aiv101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia to dla mnie najtrwlasze telefony,jak jeszcze ma pare bajerów to fajnie.czesto zmieniam tel i tylko nokie daja rade

  • 0

    10. ~ja  2005-04-21 19:28:00  host: qa22.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl

    No to raczej napewno jest nastepca 8910i i ma kosztowac 750 euro jak wyjdzie wiec to przegiecie...

  • 0

    11. ~gwiazda  2005-04-22 13:57:00  host: egate.cantonimotor.com.pl

    Nokia jest zbyt kosztowna jak na swój konserwatyzm. Wiekszosć telefonów rózni tylko obudowa, aparat czy radio. Zadnych rewelacji. Konkurencja jaka by nie była nie boi się nowinek. Pozdrawiam

  • 0

    12. ~Andruś  2005-04-24 07:47:00  host: avs30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ta seria zawsze była droga i tak będzie dalej.

  • 0

    13. ~  2005-05-01 14:34:00  host: ama75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest drogi bo wykonany z innych materiałów niż plastikowe Sony Ericssony! :-)

  • 0

    14. ~bobik  2005-05-02 00:39:00  host: pi130.swinoujscie.sdi.tpnet.pl

    jestem posiadaczem noki 8910,wczesniej mialem 8850,napewno mozliwosciami technicznymi nie rownaja sie znokia np6230(ktora czasami uzywam)-ale designe jest przepiekny!Napewno go zakupie!

  • 0

    15. ~jimmy3  2005-05-16 20:23:00  host: rs26.internetdsl.tpnet.pl

    czemu tylko 0.5 Mpix przecież to oznacza że fotki są słabej jakości?

  • 0

    16. ~SqUn  2005-06-08 22:23:00  host: dba58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kiedyś miałem zaszczyt zachwycał się nokią 8910i. Wygląd 8800 jest piękny! Tylko szczerze jak dla mnie z telefonu mógłby zniknąć aparat i to zaokrąglenie na dole obudowy! Poza tym maX!

  • 0

    17. ~invik  2005-06-17 22:09:00  host: nat2.broker.com.pl

    ten telefon ma dyktafon, nawet moze nagrac 60 min

  • 0

    18. ~WitekT  2005-06-19 18:30:00  host: witek.ds.pg.gda.pl

    invik: dzięki za uwagę, już poprawione! :)

  • 0

    19. ~jk  2005-07-19 23:12:00  host: dmn13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam od paru dni. W rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciach. Ma jednak podstawową wadę: bardzo słabą baterię. Przy włączonym bluetooth i używaniu jej z bezprzewodową słuchawką starcza na jeden dzień.

  • 0

    20. ~jk  2005-07-19 23:17:00  host: dmn13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam od paru dni. W rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciach. Ma jednak podstawową wadę: bardzo słabą baterię. Przy włączonym bluetooth i używaniu jej z bezprzewodową słuchawką starcza na jeden dzień.

  • 0

    21.  2005-08-07 08:55:28

    bateria 600 mAh??? tylko tyle czy to pomyłka??

  • 0

    22.  2005-08-07 08:57:48

    faktycznie, sprawdziłem na stornie nokii, ale w zestqwie z telefonem są 2 baterie!!!

  • 0

    23. ~  2005-08-11 21:19:16  host: aaa26.internetdsl.tpnet.pl

    Ludzie!!!!!! wy chyba na glowy pospadaliscie i to z duzych wysokosci. Za takie cos placic 3500-4000zł. Przeciez za ta kase mozna miec cztery dobre telony i zmieniac co rok na inny. Oto cala Nokia.

  • 0

    24. ~wojtex  2005-08-17 13:57:42  host: zimowa.kablowka.net

    Tommi, jesli twierdzisz ze nokia to taki szmelc to dla czego miales ich az 3 i to przez 4 lata??? - dziwne... Ja osobiscie od 3 lat mam jedna i jestem z niej bardzo zadowolony.

  • 0

    25. ~as  2005-09-11 21:26:54  host: bgr158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    klasssa telefonik

  • 0

    26.  2005-09-17 22:14:58

    W opisie można też napisać, że jego obudowe wykonano ze stali nierdzewnej, dlatego tek ładnie błyszczy:)

  • 0

    27. ~b  2005-10-11 22:32:20  host: dpx97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    seria 8xxx - jak to zwykle u nokii - dla snobów, pseudobiznesmenów oraz trendowatych :-P ... a funkcje jak zwykle do bani (0.5MP - buahahahahahaaa...)

  • 0

    28. ~Bartek_F  2005-10-18 12:08:05  host: afj46.internetdsl.tpnet.pl

    jak za cene ponad 3500 pln to spodziewalbym sie troszke nowoczesniejszych rozwiazan. Aparat 0.5 mpx to troche malo.

  • 0

    29. ~Hellfire666  2005-10-28 19:50:03  host: 212.160.140.195

    Taka cena na allegro srednio 3500 zeta a aparat 0.5 mpx, ludzie kto to kupi. 60 minut dyktafonu to dlugo? Moj byly k500i mogl nagrac kolo 100 minut, nie ma czym sie zachwycac.

  • 0

    30. ~df  2005-10-29 01:36:21  host: ip-83-238-130-220.netia.com.pl

    Nawet za taki telefon ok 4000 zł to za dużo

  • 0

    31. ~mirek  2005-11-05 17:36:36  host: 80.244.145.193.ip.tnp.pl

    a ja na nia czekam juz 9 miesiecy

  • 0

    32. ~ottinger  2005-11-28 01:17:16  host: awm142.internetdsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich :)
    Zamierzam kupić ten telefon, ponieważ uważam, że jest to godny następca modeli 8850, 8910 i 8910i. Biorąc pod uwagę precyzję wykonania i dbałość o najmniejsze detale śmiem twierdzić, iż jest to najbardziej exkluzywny telefon na rynku (oprócz vertu) i powiedzmy sobie szczerze- żadna firma oprócz Noki nie wyprodukowała ani jednego telefonu, który mógłby się równać klasą z aparatami z serii 8... Weżmy na przykład Motorole RAZR v3. Kiedy wchodziła na rynek kosztowała marne 2500zł. i wszyscy się nią zachfycali, bo niby taka cienka i z aluminium ale teraz jest to zwykły telefon, kosztuje połowę ceny nowej Noki 8910i, która przecież technologicznie rzecz biorąc blednie przy v3 i jest duużo od niej starsza, lecz mimo to bardzo mało straciła na wartości. Do czego zmierzam? A no do tego, aby w ten sposób uświadomić wam drodzy internauci, że kupując telefon marki Nokia z seri 8... nie kupujemy tylko telefonu, ale również coś więcej... Tym czymś jest fakt, że posiadamy coś niepowtarzalnego, wyszukanego, na co nie może pozwolić sobie byle kto. Taki głupi przedmiot codziennego użytku jak telefon komórkowy, również może być czymś, co pomoże nam pokazać,że dysponujemy wyszukanym gustem, mamy swój własny styl i mamy w du... to, co mówią inni. Skoro ktoś kupuje telefon za 3500 zł nie robi tego ze względu na funkcje takie jak aparat itp. bo tacy ludzie po prostu kupią sobie i telefon i smartfona. Nokia 8800 jest jak piękna kobieta ze specyficznym, trudnym charakterem. Aby ją polubić czy pokochać, trzeba zaakceptować jej wady i zalety takimi jakimi są i nie próbować na siłę ich zmieniać, dostosowywać pod siebie. Jeśli szukacie bajerów, to polecam tańsze modele z serii N. natomiast jeśli chcecie kupić małe dzieło sztuki, z którego można dzwonić polecam Nokie 8800- to telefon w pełni tego słowa znaczeniu i pobije go tylko i wyłącznie jego następca, na którego przyjdzie nam czekać bardzo długo. Pozdrawiam...

  • 0

    33. ~GreaTsky  2005-12-01 23:24:36  host: bgz45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tez mam ten telefon od kilku dni i moge poprzec mojego przedmowce, faktycznie bateria slaba ale za to nadrabia wygladem i ma zapasowa baterie i przystawke za pomoca ktorej mozna ladowac sama baterie. Jak dla mnie najladniejszy tefon Nokii i jestem na maxa zadowolony z zakupu

  • 0

    34. ~ottinger  2005-12-03 04:45:51  host: awm142.internetdsl.tpnet.pl

    Drodzy moderatorzy- wybaczcie mi tą pomyłkę- przyznaję, że jestem idiotą- wasz serwis jest najlepszy na świecie :))))))

  • 0

    35.  2005-12-03 11:46:52

    ottinger: poprzedni komentarz, za który przepraszasz w tym, wykasowałem...

  • 0

    36. ~R.  2005-12-04 16:40:49  host: daz250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super telefonik... bateria troche slaba, ale reszta... bajera!

  • 0

    37. ~anty8800  2006-01-11 09:27:00  host: abyj228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jk to ty dales,jak dla mnie to badziew ok3500???Nie rozumiem cie,0,5mpx co to jest a i ten wyglad,do d....Za ta cene bys se kupil np.SE W800i i by ci sie zostalo,to nic ze to soniak,wiadomo nokie lepsze

  • 0

    38. ~Adamo  2006-01-16 12:49:13  host: cft212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ta nokia to g... tu sę płaći za firmę a nie za funkcje!!!

  • 0

    39. ~rafi ziomek  2006-01-23 13:43:13  host: absi87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie twierdze że mnie nie stać bo mam 7710 aleza tą cene powinna robiś śniadanie i chodzić za mnie do szkoły ale tego nie robi już nie wspomne o aparacie takie to robili kilka lat temu

  • 0

    40. ~SEk300i  2006-02-07 19:58:15  host: ip-213-17-193-146.netia.com.pl

    Telefon widzialem wsalonie heyah po 3500zl i musze przyznac ze nie warty jest tej ceny. Maly wyswietlacz i jak tu niektorzy mowia bardzo slaba bateria a dotego jeszcze te zdjecia 0,5 mpx... Moim zdaniem o wiele lepszym rozwiazaniem byloby kupic sobie nokie n80 albo n70.

  • 0

    41. ~matt  2006-02-26 12:36:06  host: ei46.internetdsl.tpnet.pl

    SqUn zgadzam sie z Toba w 100% do robienia zdjec sluzy aparat foto a nie telefon,no i to zaokraglenie ;/ ale ogolnie jest wypas :)

  • 0

    42. ~pasazer  2006-03-02 18:10:15  host: host-ip103.4en.com.pl

    Telefon jest doskonały i prestiżowy. Tylko bateria jest do kitu.

  • 0

    43. ~andro  2006-03-04 13:42:14  host: iB2.rudanet.pl

    Dlaczego ona jest taka droga?

  • 0

    44. ~Jarek  2006-04-05 00:36:56  host: giszowiec.net

    Jestem uzytkownikiem nokii typ RA-8 (nie ma sensu pisac jaki model bo ten kto posiada to wie co to). Wszystko potrafie zrozumiec w waszych wypowiedziach dotyczacych prestizu tego modelu. Nie potrafie tylko pojac jaki to biznesman tak starannie dobierajacy takie drobiazgi jak garnitur, zegarek i ten telefon, bedzie pamietal o noszeniu drugiej baterii lub ladowarki (chyba ze w swojej furze ma zestawik glosnomowiacy, lub szofera ktory bedzie pamietal o tym). Nokia stara sie tworzyc telefony z klasa, lecz nie jest w stanie tego osiagnac poprzez tego typu urzadzenia. To tylko tania (chinska) elektronika upchnieta w ladne opakowanie. Pozdrawiam wszystkich ktorzy chca wydac 3485 pln za ten telefon i gratuluje wyboru. Telefon ma spelniac poprawnie funkcje do ktorej zostal stworzony - transmitowac glos rozmowcy. Jesli komus zalezy na ekstrawagancji i jednoczesnie nie zalezy na kasie to u pierwszego lepszego zlotnika zamowi luksusowa obudowe do N2600 wykonana ze zlota lub platyny. W ramach tuningu mozna umiescic rowniez kilka diamentow w gornej czesci zamowionej obudowy. Gwarantuje ze efekt jest podobnie jak w np N Vertu murowany. Pozdrawiam

  • 0

    45. ~epps  2006-04-09 11:48:09  host: emx85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zawsze mozna kupic wieksza baterie, ta nokia jest tak perfekcyjna ze nokia swiadomie ja pokarala ta bateria zeby nie bylo za pieknie. ;]

  • 0

    46. ~lolek  2006-05-11 18:08:11  host: system858917570.mtvk.pl

    dziadostwo jak na tą cena z 1500zł to rozumiem mam SE k750i i uważam że nie jest gorszy i brzydszy i czekam na k800i nokie są za drogie i wcale nie są ładne :)

  • 0

    47. ~komar  2006-05-18 20:52:09  host: host86-135-21-222.range86-135.btcentralplus.com

    czytalem wasze posty i sa ciekawe ale ja sie zastanawiam nad 3 modelami;nokia 8800,samsung D800 i LG KG800.Co powiecie na ten temat???czekam na wasze zdanie

  • 0

    48. ~Bryku  2006-05-20 21:53:54  host: 213.25.48.14

    Za drogo nic takiego a 4000 zeta??w życiu plazme kupie za to kupie 29 calową

  • 0

    49. ~@ndrew  2006-05-25 22:42:05  host: 62.141.227.69

    wedlug mnie chlopaki z nokii troche zagalopowali sie z cena za ten telefon

  • 0

    50. ~Bono  2006-05-31 00:48:47  host: chello084010029045.chello.pl

    Wielkie brawa dla Finów!!! To jest największ a technologiczna tendeta w galaktyce w stosunku do jej ceny rynkowej.Czym zatem jest to budzące spolaryzowane emocje urządzenie z fińskiego tartaku? Zmyślnym, wręcz genialnym zabiegiem marketingowym.To jest kultowy telefon o niezmiernie miernych funkcjonalnościach, ale towarzysząca mu aura wyjątkowości wynikająca z działania w praktyce fałszywej reguły heurystycznej drogie=dobre, jest tym, co sprawia, że fiński robotnik montujący ten szmelc wkładając chińską elektronikę do obudowy z prztopionych polskich puszek po piwie i konserwach zarabia 10xwięcej od polskiego.

  • 0

    51. ~hwdn  2006-06-13 14:38:41  host: xm166.internetdsl.tpnet.pl

    to nawet warte nie jest 3 tyś zł

  • 0

    52. ~  2006-07-06 20:25:28  host: acpv146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bateria trzyma 6 godzin tfu... i to nie tylko u mnie...

  • 0

    53. ~greg  2006-07-22 04:23:38  host: 217.196.232.225

    Kazdy marudzi ze droga - to prawda w Polsce droga ale nie zrobili tego telefonu tylko na Polski rynek. Mieszkam w Anglii i zamowilem sobie ten telefon na abonament. Place niewiele bo 35£ miesiecznie 500 darmowych minut bez wzgledu na pore i siec i telefon dostalem za DARMO!!! A jesli chodzi o sam telefon to uwazzam ze jest super :)

  • 0

    54. ~Lea  2006-07-23 23:37:20  host: host-81-190-169-216.plock.mm.pl

    szczerze mowiac nie rozumiem tej zawisci skoro jestescie zwyklymi uzytkownikami to na pewno wam jest obojetne czy bateria trzyma tydzien czy 8 czy 9 dni. a jesli to takie wazne to zawsze mozna zmienic baterie. Telefon to prawdziwe cudo, fakt drogi ale ta nokia jest dla elity a nie dla robotnika zarabijacego 2,5 za godzine. Musza powstawac produkty dla elit zeby oni tez mogli z czegos wybierac. Nokia akurat moim zdaniem jest pod kazdym wzgledem najlepsza ( no moze poza cena) Pozdrawiam wszystkich krytykujacych ktorzy pewnie nie mieli tej noki ani razu w reku :)

  • 0

    55. ~  2006-08-01 11:23:56  host: diz67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie rozumiem, taki drogi?? To samo co 6230i, co on k***a, z tytanu że taki drogi???

  • 0

    56. ~olo  2006-08-12 17:41:35  host: c124-235.icpnet.pl

    greg - nie pisz głipot ze telefon dostales za darmo !! Placac 35 funtow na miesiac (200zl) operator sobie spokojnie odbije ten telefon na abonamencie. Jesli sadzisz ze ejst inaczej tzn ze jestes frajer. Ja place mniej niz ty...na 5 miesiecy (co miesiac mam 200 minut) Telefony kupuje sobie na wolnym rynku- bo mnie stac na to. A ty na tymz mywaczku widac ciezko pracujesz i stac cie tylko na tel z abonamentu. Jako ze chcesz sie odchamic - kupujesz sobie puderniczke ktora ma zrobic z ciebie "KOGOŚ" Jak to mówią - PRZYSZEDL Z CHAMA NA PANA (przyslowia sa madroscia narodów)

  • 0

    57. ~kriss  2006-08-13 15:11:45  host: acqp237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak sobie czytam tych waszych wypowiedzi i stwierdzam iz jestescie malo rowinieci :P no coz czasem tak bywa !! ktos napisal ze jest to fon dla elity i ma racje , a nie dla goscia zarabiajacego 2,5 /h. mam tego fonika i faktycznie cena nie mala i bateria nie jest najlepsza, ale ten kto mial go w swojej dloni wie co to za cudo.wszystkie jego wady uchodza nam uwagi gdyz tak super precyzyjnie zrobiona obudowa i bombowy wyglad nie ma rownych w innych fonach!!!!!!!!! a tak to wszystkich mniej rozwinietych jesli chcesz robic foty kup np; cyfrowke Sony N1 = koszt na allegro ok 1500 zl , i jeszcze Ci sie zostanie duzo na jakis telefon !! Bo teraz to wiekszosc patrzy nie na telefon tylko jaki aparat hihihi biada wam ludziska hihihih

  • 0

    58. ~maxx  2006-08-15 22:50:54  host: axt243.neoplus.adsl.tpnet.pl


    Telefon jest bardzo ładny i ma coś w sobie, coś co przyciąga uwagę ale odradzam zakup tego telefonu. Bateria, to jedna wielka pomyłka, nie wiem dlaczego firma nokia, wypuściła taki telefon z tak kiepską baterią trzyma nie więcej niż jeden dzień przy normalnym korzystaniu z telefonu. Miałem ten telefon przez tydzień czasu i baterie zmieniałem dwa razy dziennie.

  • 0

    59. ~Math  2006-08-25 16:26:40  host: ecn194.internetdsl.tpnet.pl

    Oj z wyglądu to można się zakochać, ale z funkcji to kicha. Polecam SE k790i mnie kosztował mniej jak połowę ceny tej nokii

  • 0

    60. ~boek  2006-08-27 00:29:51  host: host86-138-112-34.range86-138.btcentralplus.com

    eee tam ... piszecie ze telefon jest dla elity... Ja go uzywam, i co? i nic, nie czuje sie jak elita a jesli ktos kto kupuje 8800 po by poczuc sie jak elita to jak to mawiaja "z Bogiem". Czyli jak bylbym prezesem banku czy na innym wysoko postawionym stanowisku powinienem miec N8800 bo jestem wkoncu elita? bo mam duzo pieniedzy? a moze wolalbym wtedy uzywac 3310 a do pracy dojezdzac garbusem poniewaz tak lubie. A co do funkcjonalnosci? To jest w niej wszystko co powinno byc w XXIw w telefonie. A dla tych wszystkich, ktorzy uwazaja ze aparat SVGA to jednak za malo jak na telefon za 2000zl (ceny np allegro) to niech poczekaja na Nokia 8800 Sirocco Edition gdzie znajda 2Mpx... i jestem ciekaw do czego sie wtedy przyczepia, zeby napisac ze to i tak kiepski telefon :] no jestem baardzo ciekaw... a z opiniami ze ten telefon nie jest dla wzsystkich to sie nie zgadzam, dlaczego ma nie byc dla wyszstkich? bo co? bo jest drogi? ja mam 18 lat i jeszcze sie ucze wiec ciezko mi zarabiac... a jednak uczciwie zapracowalem sobie na niego, wiec kazdy moze... Pozdrawiam

  • 0

    61. ~mateo  2006-08-28 15:11:00  host: bwh50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ottinger: piwo Ci za tego posta! 100% popieram.

  • 0

    62. ~mumin  2006-10-23 16:52:38  host: dnd210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w zyciu nie widzialem wiekszego badziewia niz ta smieszna nokia 8800. finowie maja poczucie humoru

  • 0

    63. ~  2006-10-28 13:19:37  host: ebe103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja bym za ten fon dał maks 800 zł

  • 0

    64. ~rudy  2006-11-03 12:00:18  host: 80-195-238-164.cable.ubr01.hari.blueyonder.co.uk

    greg tak po zatym to ja tez mieszkam w Angli i tak sie sklada ze telefonu nie mozna dostac za darmo do takiego abonamentu wiec masz 2 opcje albo sciemniasz ze dostales za darmo bo przy tym abonamencie trzeba jeszcze doplacic do tego telefonu jakies 200funtow lub dostales go za darmo ale abonament masz 75 funtow wiec jak ? Pozdro dla normalnych

  • 0

    65. ~Wlodi  2006-11-06 19:59:08  host: host195-116-74-35.cable.wsm.wielun.pl

    Mam ten telefon, w oange działał bez peoblemów. Niespodzianka przy włożeniu nowej karty ery - nie widzi karty. Byłem w salonie i nic, w noki powiedzieli że trzeba zmienić soft. Najnowszy dalej nie widzi karty sim, może wiecie z któą wersją softu działa nowa karta ery bo te starsze przyjmuje. Ogólnie telefon nie warty swojej ceny nie polecam. Ciężki, cichy, bateria jeden dzień.

  • 0

    66. ~zly  2006-11-08 18:54:45  host: aaoo42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ogólnie kupa shit jakiego mało za tą cene

  • 0

    67. ~nokia rules  2006-11-08 23:56:27  host: gz46.internetdsl.tpnet.pl

    miałem kilka nokii i powiem to co mam w nicku... widzialem tę nokie z panelem ze zlota powaznie kosztowala ok 9 tysiecy... telefon ze zlota.. przegiecie

  • 0

    68. ~miki  2006-11-12 17:50:18  host: 194-247-231-115.dynamic.dsl.as9105.com

    dla tych co sie wypowiadaja z ANGLI. Telefon jest za darmo, abonament 30 funtow plus 8 miesiecy half price z Orange!!! Strona www.e2save.com

  • 0

    69. ~jocker  2006-11-12 18:06:58  host: 80.244.147.65.brzesko147.tnp.pl

    czy ten tel czyli nokia 8800 odtwarza MP3 i jaka ma ten model pamiec

  • 0

    70. ~ottinger  2006-11-15 01:14:00  host: ekh190.internetdsl.tpnet.pl

    Witam serdecznie po raz kolejny :) Jak już wcześniej zapowiadałem, jestem szczęśliwym posiadaczem Noki 8800 i chciałem napisać parę słów dot. Tego telefonu. Zacznę może od tego co najbardziej mnie w nim irytuje czyli od klawiatury. Jest mała zwarta, przez co bardzo zgrabna, ale niewygodna w trakcie pisania sms’ów i w trakcie używania klawisza funkcyjnego- przypadkowo naciskam na klawisz 2 przez co muszę od początku wchodzić do menu. To jest raczej kwestia przyzwyczajenia ale z początku ta mała wada może dopiec. Kolejna wkurzająca rzecz to bateria. Faktem jest, że jedna wystarcza na dwa dni ale ja do tego już zdążyłem się przystosować. To naprawdę nie jest takie straszne… Poza tym wszystko jest ok. Telefon prezentuje się świetnie i nie ma sobie równych jeśli chodzi o szpan. Oczywiście Sirocco też jest super ale to jak porównywanie lodów śmietankowych do pizzy- obie rzeczy są dobre ale na inny sposób. Dzwonki są wyśmienite- może przesadzam ale rzeczywiście coś w nich jest. W szczególności urzekła mnie ich głębia. Wyświetlacz owszem nie jest najlepszy na świecie ale jest bardzo przejrzysty kontrastowy, wyraźny i ma bardzo dużo kolorów, które są po prostu żywe i nasycone (dodatkowo niezła regulacja kontrastu). Bardzo polecam ten telefon. Wiem, że może wypada kiepsko pod względem funkcji ale tu nie o to chodzi. Ten telefon jest jak super sportowy samochód- głośny, ciasny, niepraktyczny, który dużo pali i który kosztuje kosmiczne pieniądze ale w zamian za to daje nam to, czego nie dadzą nam inne samochody- szeroki uśmiech na twarzy. Dlatego kochamy super auta. NOKIA 8800 to nie jest telefon- to jest super telefon.

  • 0

    71. ~rts  2006-11-15 09:58:52  host: 213-238-94-23.adsl.inetia.pl

    @jocker a umiesz czytac??

  • 0

    72. ~darktom  2006-11-18 13:22:48  host: abz226.internetdsl.tpnet.pl

    ja nie wiem co w tym zlomie moze byc takie drogie juz siemens c65 ma wiecej funkcji niz to gowno

  • 0

    73. ~www  2006-11-20 19:10:13  host: abdq103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    8800 to fajny mały telefonik!!! kolega nabył takiego w tym roku i muwi że jeszcze ani razu sie niezawiesił, żę jest b.dobry upadł mu z wys 2m i nic sie niestało(Spadł z rusztowania (kumpel robi w firmie budowlanej))

  • 0

    74. ~Tomek  2006-12-22 12:38:10  host: dyz49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszyscy jestescie tanimi frajerami na których robią biznes bawiac sie przy tym jak ten tani motłoch biega po sklepach kupujac ich niby zajefajne zabaweczki. Płakac mi sie chce jak sobie pomysle ze dajecie sie "wyruchac" na 2000zł które płacicie za Nokie 8800 która ma lipny apart (0,5Mpx) gdzie na dzien dzisiejszy zwykły telefon z aparatem 3,2Mpx kosztuje nicały 1000zł, ma odtwarzacz mp3 i tylko 64mb pamieci bez możliwosci rozbudowy przez karty MMC czy tam microSD i do tego ta jej bateria szkoda słów naprawde co podnieca was metalowa obudowa?? Lepsza z drewna wystrugam za 5zł. Zastanówcie sie ludzie nad sobą uważacie sie za jąkaś elite?? Hahahah dobre chyba elite frajerów którzy zapłaca za pudełoko zapałek 500zł bo na obrazku jest Paris Hilton. Szkoda słów do was........ Na przyszłość troche inteligencji.....

  • 0

    75. ~tutol  2006-12-24 02:11:25  host: 195.234.40.95

    Tomku, za te twoje "pudełoko" zapałek to nikt nie zapłaci 500zł ;-) Myślisz, że dałeś "pokazówkę" swojej inteligencji? Czy obrażanie innych jest na to dowodem? Mylisz się, po prostu zachowałeś się hamsko. Przeczytaj sobie na spokojnie jeszcze raz co napisałeś i zastanów się nad sobą, bo błądzisz... Mam wrażenie że napisało to jakieś dziecko zakompleksione na punkcie swojej inteligencji. Przez takich jak ty forum nie ma sensu, każdy ma swoje zdanie.

  • 0

    76. ~Niko$  2007-01-09 23:33:03  host: cld155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witajcie, jestem szczęsliwym posiadaczem tego telefonu. Wypowiem się na temat nie których waszych wypowiedzi;co za przeproszeniem "imbecyl" stwierdził, że 0.5mpx to mało? Ja mam telefon do dzwonienia, a aparat też mam, cyfrówkę która nawet po porównianiu z podobną rozdzielczościa zdjęc nie widać jakości telefonów komórkowych. Telefonik ten jest drogi nei dlatego, że ma aparat czy mp3, tylko dlatego, że jest linią telefonów poza zasięgiem przeciętnej osoby. Jest ona dla osób ceniącą przepych. Więc, zastanówcie się bo jeżeli chcecie kupić sobie telefon z pułki "bajer" możecie się przejechać, bo nie jest to on.. Dla porównania jak się kupuje Mercedesa S-kę to nie patrzy się na osiągi jej tylko na wykonanie oraz środków jakich użyto do skonstruowania, a jeżeli chcemy coś spotrowego to kupujemy Bugatti Veyrona, który jest samochodem z osiągami. Co do baterii za dużo żre? Bo taki telefon Mercedes też pali jak smok wawelski po 17-18L/100km to jest troche.. tak samo i ten telefon. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Nokii 8800, którzy wiedzą do czego służy telefon, a aparat foto. P.S. podobało mi się te porównanie z samochodem sportowym!

  • 0

    77. ~snaki  2007-01-24 22:07:11  host: boh140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oparat 0.5 mpx?????

  • 0

    78. ~Melbourne  2007-02-04 13:33:18  host: 202-136-36-22.dodo.com.au

    a moja kobieta dzis znalazla na ulicy taki telefon wierzcie lub nie ... nawet bez simlocka slowo daje dlatego wszedlem zdobyc troche telefonie o nim i faktycznie musze przyznac ze ten telefon za te cene jest lipny. ja posiadam nokie n73 z aparatem foto 3.2 pixela i wymienna karta SD 120mb za 1200zl gdzie dodoatkowo zgrywam sobie artykuly z netu i w formie word office czytam je z komorki:D jakis kolezka napisal ze telefon i aparat to dwie rozne sprawy . to ja ci powiem tak ze moj obecny telefon nokia n73 ma dokladnie taka sama liczbe pixeli jak aparat cyfrowy ktory kupilem 2 lata temu hehe:D tak ze wszystko idzie w kierunku pstrykania z komorki :D nie spinajce sie

  • 0

    79. ~Piotrek  2007-03-05 18:01:54  host: 82.139.11.4

    Ja miałemten telefonik tylko ze model sirocco telefon z wygladu piekny na funkcje tez nie mozna nazekac bardzo ładny telefon teraz przedłuzalem umowy w Orange i wziałem Nokie N70 i N73 a 8800 poszla w rece mojej dziewczyny a ja z Noki serji N jestem baaardzo zadowolony no i pod wzgledem funkcji 8800 niema szans :)) !!!! P.S. a co do kolegi co napisal ze jak kupuje S-klasse to nie patrzy na osiagi a ja patrze bo napewno bym nie kupil S320 czy BMW 728 dlatego mam 750iL bo na osiagi tez trzeba patrzec a jesli sie kupuje dla swietnego wykonania to kupuje sie R&R lub Bentley-a. Pozdro

  • 0

    80. ~TYSKIE  2007-03-26 14:58:03  host: aks152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam ten tel i nie naleze do elity a jest oki

  • 0

    81. ~cosik  2007-04-20 20:36:15  host: cpc3-ward2-0-0-cust88.manc.cable.ntl.com

    Ale o co wam chodzi sie rajcujecie i dajecie opinie jako madrzy ludzie, ten telefon jest dla ludzi, ktorzy maja duzo pieniedzy i pokazuja sie z rzeczami drogimi, albo dla ludzi, ktorzy lubia posiadac jak najmniej masowe przedmioty, badz dla zboczencow telefonicznych, a niektorzy was chwala sie ze maja jakies tam BMW, czy cos...... jejku wioska, normalnie wioska..... pozdro dla normalnych

  • 0

    82. ~K3NT  2007-05-03 23:49:39  host: azq120.neoplus.adsl.tpnet.pl

    można zrozumiec ze ten telefon ma byc jak mercedes, mocny, praktyczny,nie do zepsucia, aparat 0,5mpx to zadna wada, to nie jest fon dla ludzi ktorzy chodza po szkole i cykaja zdjecia, ale jak widze ta baterie, to krew mnie zalewa, totalny badziew, nie mam i nie polecam, ta bateryjka to jakas farsa

  • 0

    83.  2007-05-31 16:35:44

    Powiem tak:telefon ten nie ma byc kolejnym symbiano-wszystkomajacym-klociem tylko zgrabnym,pozadnie wykonanym "cackiem" dla ludzi ceniacych sobie szyk i klase.Co do komentarzy ("gowno" za taka cene)owszem,telefon nie jest tani,lecz jego jakosc i zalety sa mniej-wiecej wspolgrajace z cena.Ktoz kiedys nie chcial miec czegos,co jest niedostepne?Tak mozna najkrocej opisac ten telefon.Jezeli wymagacie od telefonu czegos wiecej niz ma nokia 8800,oczywiscie to wasz wybor i nikt nie bedzie go podwazal a ja nie dopatruje sie w nim wiekszych wad(bateria nie jest idealna,lecz w zestawie sa dwie,wiec nie ma problemu).Pozdrawiam i zachecam do zakupu!

  • 0

    84. ~mathew  2007-06-22 15:25:32  host: ecn194.internetdsl.tpnet.pl

    tak czytajac podsumuje ja np nie jestem na tyle bogaty zeby wydawac pieniadze na przepych bo jeszcze jestem z pokroju mlodziezy...jedno jest pewne gdybym mial cos takiego to zaden dupek np z mojej klasy szkoly lub miejscowosci jakis skejt czy metal by mi nie wyskoczyl z nim i fajnie bo ja uwielbiam oryginalnosc (a w obudowie ze zlota to juz kompletny przepych he he) pomarze, poczekam i kupie ale ten sirocco editio albo luna 8600 ale to dopiero za kilka lat pozdrawiam posiadaczy wkrotce tez nim bede (moze) :P

  • 0

    85. ~antonioo  2007-06-23 23:24:58  host: chello087206136173.chello.pl

    Doradzcie mi co wybrac? Czy postawic na muzyke i wziac N91 czy to metalowe cudo jako trwaly i elegancki telefon ??? Pomozcie!!! Pozdro.

  • 0

    86. ~neros  2007-06-26 18:40:16  host: host892514382.3s.pl

    jeżeli sam nie wiesz to ja proponuje n91. bedziesz miał z niego więcej radości. 8800 jest dla ludzi którzy wiedzą dokładnie czego chcą.

  • 0

    87. ~antonioo  2007-06-27 22:04:19  host: chello087206136173.chello.pl

    Do neros: dzienks za rade ale jednak wezme 8800 bo do muzyki są dobre odtwarzacze (Nokia N91 jest poza tym za toporna)a tel mi sluzy osobiście raczej do esów i rozmów niż do funkcji.... a 8800 to rewelka.... zakochałem się... minus to ta bateria....ale reszta.... klękajcie narody!!! pozdro

  • 0

    88. ~sweet  2007-07-06 13:58:37  host: proxy1.tkdami.net

    ten telefon jest super tylko nie ma wymiennej karty pamieci!!!!;/;/ a tak to jest super =)

  • 0

    89. ~Smieszek  2007-07-09 11:31:48  host: ajs227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem ten model ponad 2 lata. Niestety jestem nim rozczarowany. Tak jak poprzednie modele serii 88xx sprawialy sie rewelacyjnie, tak z tym sa same problemy. Bateria trzyma 1 dzien, a jak sie duzo rozmawia do gora do 13. Oprogramowanie bylo zmieniane 2 krotnie, wkoncu skonczylo sie na wymianie plyty glownej, co niestety nie zmienilo jego wlasciwosci. Bateria ciagle trzymala maks 1 dzien i niestety, jest to przypadlows tego modelu, bo kazdy znajomy ktory ma/mial taki telefon ma ten sam problem.

  • 0

    90. ~n95  2007-07-15 00:24:09  host: xdsl-2931.wroclaw.dialog.net.pl

    ten telefon ma tak maly ekranik i tak malo funkcji ze taka bateria powinna mu spokojnie starczyc

  • 0

    91. ~shifo  2007-07-26 19:55:25  host: gnz242.internetdsl.tpnet.pl

    krytycy zapomnieli do czego sluzy telefon i nie maja pojecia o numeracji jaka posluguje sie firma NOKIA.Jestem szczesliwym posiadaczem tego telefonu i spelnia on moje oczekiwania.POZDRAWIAM

  • 0

    92. ~NokiaFan  2007-08-10 16:38:51  host: evx39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oj stek bzdur, gdzies tam nizej ktos pisal i porownywal ten tel do simensa czy czego tam Nokia oferuje telefony nie tylko dla młodych ludzi którzy jarają sie tym ze mają 3.2 pixelowy aparat itp. ale takze np. dla biznesmenow i ludzi ktorzy nie potrzebują takich gadzetów tylko dla ludzi ktorzy cenią sobie wygląd i jakos wykonaia, nie porownojcie tego z SE czy jakimis simensami bo to jest smiech na sali. Jak kots chce 3.2 aparat to kupi N73, jak bedzie chcial nawigacje to 6110 navigator albo n95 i tyle. Pozdro

  • 0

    93. ~bj  2007-08-12 19:59:57  host: abol104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja wlasnie kupiłem ten telefonik i jestem z niego zadowolony jedyny w swoim rodzaju "orginalny" a aparat 0,5 mpx jeszcze lepiej zeby go wcale nie bylo bo po co? do robienia zdjec jest cyfr. która ma przynajmniej 7 mpx a nie jakis marne 3,2 mpx Ludzie telefo jest do dzwonienia a nie.... ale dzieci lubia bajery im wiecej tym lepiej :)

  • 0

    94. ~jovenal  2007-08-17 07:52:11  host: f119.osiedle.net.pl

    jestem posiadaczem tego cacka:) ogolnie jest zaje....., jak dla mnie jedynym minusem jest bateria...

  • 0

    95. ~  2007-08-20 00:25:39  host: xdsl.111.c71.petrotel.pl

    baa za taaaka cene to powinien miec W S Z Y S T K O nawet masażer do stóp:))

  • 0

    96. ~takijeden  2007-09-24 18:46:08  host: nat2.wtknet.pl

    E tam wole nokie 1600 jest 100 razy lepsza:)

  • 0

    97. ~wiśnia  2007-09-26 19:10:16  host: evh81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem posiadaczką tego cuda.Telefon jest oryginalny efektoeny i stylowy,jestem zadaowolona tylko jedna rzecz która mnie przytłacza to bateria która jest słabiutka"||

  • 0

    98. ~bhr  2007-10-05 19:35:00  host: eil113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pozdro dla ludzi ktorzy odrozniaja telefon od aparatu :D

  • 0

    99. ~Rasta  2007-10-08 16:50:26  host: acgf131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No jasne jeszcze spawerke , telfon jest dla ludzi z klasa !jest dla bisnesmenów który nie bawia sie bajerami , ludzie czasami gadacie takie bzdety ze głowa mała ... POZDRAWIAM

  • 0

    100. ~Monaliza  2007-11-03 16:03:53  host: 212.122.223.67

    skoro gadacie ze ten telefon nie musi miec aparatu mp3 itp itd i ze telefon jest dla biznesmenow ktorzy tylko dzwonia pytanie po co...po co im wtedy taki drogi fon skoro moga kupic nokie 3310 jesli maja z niego tylko dzwonic i pisac sms-y i w dodatku w noki 3310 bateria jest o niebo lepsza od tego!!poprostu zal waszych komentow pozdroo dla kumatych

  • 0

    101. ~jd  2007-11-07 19:04:02  host: theagilecat.plus.com

    Jestem posiadaczka tego modelu nokii.Wizualnie telefon jest rewelacyjny, ale bateria pozostawia wiele do życzenia, jednym słowem beznadzieja i w związku z tym chyba jestem zmuszona zrezygnowac z tego cudeńka.Chciałabym kupic sobie nokie 7373 lub 7370 doradźcie czy warto i czy nie będę miała tego samego problemu z baterią.z góry dzięki.

  • 0

    102. ~Antonio85  2007-11-08 15:59:37  host: chello087206136173.chello.pl

    Do jd: A ja właśnie będę niedługo nabywcą tego sprzętu. Odradzam pozbywanie się go i polecam dokupic do nokii 8800 baterię od Nokii Sirocco; dobrze sformatowana będzie trzymać ok. 3 dni. NIE SPRZEDAWAJ TEJ NOKII!!! NIE MA NA RYNKU LEPSZEGO I ELEGANTSZEGO TELEFONU!!! Nokia 8800. Klękajcie narody...

  • 0

    103. ~adi85  2007-11-09 08:51:30  host: adpy109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do niektórych zeczy trzeba dorosnac tak jak i do tego telefonu mam go ponad rok i jestem zadowolony z niego pozdraiwm

  • 0

    104. ~jd  2007-11-09 23:14:31  host: theagilecat.plus.com

    do antonio85:Prawdę mówiąc nie uśmiecha mi się sprzedaż tej nokii, nie mogę znależc nic co by jej dorównało wyglądem, nokia 7370 i 7070 to pomyłka. Znalazłam baterie 1900 mAh Li-Pol właśnie do 8800 ale jest podejrzanie tania 35 zł to normalna cena czy jakiś bubel?pomóż...

  • 0

    105. ~ArthurGreen  2007-11-11 14:03:46  host: abjn33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie kupuj tej baterii.. Kupi łem 2 i nic!! To samo- dalej uzależniony od łado warki! Aż wstyd! Kiedy stali klienci dzwonią i po prostu urywa mnie, to wiedzą co się stało. Oddzwaniam i pierwsze co słyszę- wiem,wiem BATERIA! W telefonie biznesowym powinien być główny nacisk na baterie, desing i ergonomie.. 8800 to świetny tel z tragiczną bateria,

  • 0

    106. ~Antonio85  2007-11-12 19:45:15  host: chello087206137162.chello.pl

    Do jd: słuchaj maleńka... wybór baterii 1900 mAh to porażka. To tani badziew na który się ludzie napalają niewiedząc że napis 1900 mAh to zwykła ściema. Jak już pisałem kup ORYGINALNĄ baterię od nokii Sirocco. Koszt ok. 100 zł na allegro. Dość dużo ale dobrze sformatowana trzyma parę dni. Uwierz mi koteczku :). AthurGreen to samo radzę tobie. Nie widziałem piękniejszego telefonu niż 8800. Polecam!!! jd wszystkiego dobrego kociaku!!!

  • 0

    107. ~jd  2007-11-15 23:21:57  host: theagilecat.plus.com

    I co ja mam teraz zrobic?!czy naprawdę nie ma już ratunku dla tej nokii?!ArthurGreen wiem co czujesz. Z tego samego powodu nie raz miałam ochotę cisnąc tym telefonem o ziemię!!!chyba nie ma sensu dalej się męczyc...co z tego że ładna...:(

  • 0

    108. ~Jorik  2007-11-19 10:05:52  host: 217.153.82.107

    Sądząc z opisu telefon ma co najmniej jeden istotny brak - wybieranie głosowe. Przyjmując, że jest to aparat dla biznesmena należy założyć, że co najmniej od czasu do czasu będzie chciał z niego skorzystać w samochodzie podczas jazdy. I wtedy kicha... Również i aparat powinien mieć chociaż trochę lepsze parametry - nie dlatego żeby nim robić zdjęcia z wycieczki na Malediwy, ale żeby od czasu do czasu zapisać w postaci zdjęcia jakieś informacje. Dla mnie jako potencjalnego nabywcy te braki są dyskwalifikujące...

  • 0

    109. ~demien  2007-12-10 00:26:25  host: host-80-54-90-70.eimg.pl

    bez przsady ale moja 6300 jest ładniejsza

  • 0

    110. ~8800mam  2007-12-10 00:36:38  host: abof137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Popieram pomysl z bateria od Sirocco, 3 dni murowane przy ciaglych rozmowach... A co do poprzednich postow, ludzi ktorzy narzekaja na jakis slaby aparat, czy jakas mala pamiec :] ...czlowieczki male, kiedy dorosniecie przestaniecie grac w gierki i podniecac sie nowym dzwonkiem zrobionym z muzyczki Disco Polo. Kiedy dorosniecie bedzie was stac, na normalny aparat fotograficzny, ktory zrobi zdjecie z prawdziwie odwzorowanymi kolorami i z odpowiednim nasyceniem swiatla. Jak ktos juz wczesniej trafnie zauwazyl, 8800 jest jak sportowy samochod... a ktos kto na codzien jezdzi Matizem, raczej nie poczuje prawdziwego prestizu 8800

  • 0

    111. ~BoskyMateo  2007-12-12 14:42:11  host: inet20909na-1.eranet.pl

    szanowni klienci, pisze do was z rada. jestem serwisantem branzy telofonicznej telefonow komorkowych i mialem doczynienia z tym telefonem wiele razy.rozne rzeczy widzialem i opisze szczerze to co widze w tym telefonie. ilekroc rozbieralem ten telefon plyta glowna przypomina mi ta z 16tki, czyli mamy silnik od malycha w budzie mercedesa, akumulator nie ma znazenia czy jest nowy czy nie , pobor tego telefonu jast wyzej niz srodnio duzy i jest spowodowany ciaglym usilowaniem utrzymania jak najwiekszego poziomy sygnalu (tylko po co w koncu nie mieszkamy w olowianych domach). co do ceny nie wypowiem sie bo ten telefon znam z obdykcji a nie sprzedarzy ale z tego co wiem to jest za duza napewno. wyglad : ładna naprawde ale czy kupimy telefon tylko dla wygladu? nie mnie to oceniac. ostatnia rzecz jaka zaobserwowalem w pracy: ten telefon naprawda czesto sie psuje... podrawiam. Serwisant

  • 0

    112. ~ZadenLanser  2008-01-03 19:01:58  host: aaya20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    posiadam taki telefon i musze przyznać ze w towarzystwie robi wrażenie. jest to telefon z klasą, a przy mojej bmw e-46 wygląda jakbym naprawde był kimś:) nie to zebym sie lansował ale fajnie wygladają ludzie którzy pokazują coś na co bardzo cięzko sobie zapracowali. wkońcu mam 20 lat i sądze ze coś w życiu osiągnąłem :) a za tel dałem w zeszłym roku 1225 pln:)

  • 0

    113. ~mazi  2008-01-07 16:16:17  host: aain15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Normalnie zal mi niektorych jak to czytam. Mowicie ze od robienia zdjec sa cyfrowki, ktore maja po 8 mln pixeli, a co wy korwa plakaty na sciane wiezowca drukujecie? W telefonie jezeli jest juz 3.2 mpx to napewno starczy aby wydrukowac zdjecie 21x15. A jak juz macie w tej nokii 8800 ten marny aparat 0.5 mpx to nie mowcie ze nie byloby lepiej jakby byl lepszy (albo wogole mogli go nie montowac). Po czesci was rozumiem ze chcecie orginalnie z nim w reku wygladac, ale calkiem dobrze mozna wyjsc z 3310, ktora jest moim zdaniem jednym z lepszych telefonow swych czasow. I nie mowcie ze tel nie ma miec bajerow, bo po co isc z aparatem mp4 i wieloma sprzetami jak mozna wyjsc jedynie z komorka a wszystkie funkcje sa przyblizone i zajmuje o wiele mniej miejsca niz cala reszta. Pozdrawiam i mysle ze nikogo nie obrazilem a jdynie wyrazilem swoja opinie.

  • 0

    114.  2008-01-09 23:58:28

    lanser zastanow sie nad tym co piszesz bo to jeden wielki belkot.myslisz ze jesli masz jakies durne bmw ktore jest samochodem dla dziadkow to mozesz mowic ze jestes kims.dzieciaku masz dopiero 20 lat i narazie jestes szczylem z meszkiem na jajach.ja mam dwie chaty,mercedesa cl 600 od brabus'a,g 500 od amg, no i nokie 8800 jak rowniez 8600 luna i se bo jeden telefon mi nie wystarcza i nie mowie ze jestem "kims" bo mam ladny telefonik.lecz jesli isc za twoim mysleniem, no to cwoku jestes NIKIM.zastanow sie nad soba ty "lanserze"!!!

  • 0

    115. ~szpaner  2008-01-10 04:41:09  host: host86-149-18-168.range86-149.btcentralplus.com

    ten telefon ma sie blyszczec,blask posiada wiec spelnia swoja funkcje,ma olsniewac ,robi to doskonale.co do aparatow to ten kto sie zna musi wiedziec ze ilosc pikseli niema najwiekszego wplywu na jakosc zdjecia bo bardzo wazna jest rowniez srednica obiektywu-i tu siadaja wszystkie telefony.poprostu telefon nie nadaje sie do robienia zdjec.

  • 0

    116. ~kobieta  2008-01-10 12:40:39  host: foto.tsi.tychy.pl

    Posiadam telefon Nokia 8800 To nie jest telefon dla małolatów , którzy kupują telefon za 1 zł tylko dla pierduł

  • 0

    117. ~rul3z  2008-01-25 11:19:55  host: it.jeremias.pl

    Co Wy tu wypisujecie? Macie pojecie kto jest targetem tego modelu? Nie dresy, nie dzieci, nie biznesmeni, tylko ludzie z gustem. To nie jest telefon biznesowy!

  • 0

    118. ~LUKAS_RS  2008-01-29 12:30:10  host: router.finemedia.pl

    nokia 8800 jak dla mnie jest super telefonem, nie zamierzam sie chwalic czym jezdzei gdzie mieszkam bo jest to nie istotne. kupujac taki telefon kupuje go tylko i wyłacznie zeby był super dodatkiem i to za to tyle płace, a jezeli komus zal kasy to niech go nie kupuje (nikt go do tego nie zmusza ) pozdrawiam

  • 0

    119. ~samyczyk  2008-01-29 12:43:59  host: achg113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wedlug mnie taka nokia 8800 powinna miec idealny malo powiedziane, doskonaly aparat cyfrowy okolo 1,3mp bo wieksza rozdzielczosc jest bez sensu - tu chodzi o jakosc zdjecia a nie o wielkosc. no i zajebiste brzmienie nagran mp3, widzialem sporo tandet w lsniacej obudowie jezeli ta nokia 8800 jest kolejnym tego przykladem to wole sony ericssona k700i ktory ma w sobie wszystko i ktorego nieboje sie ze przyrysuje bo ma ze 150rys:)

  • 0

    120. ~samyczyk  2008-01-30 23:44:52  host: achc149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak mozna przyrownywac 8800 do sportowego samochodu?? rozumiem ze do stylowej limuzyny jak juz, to chyba chodzi o to ze telefon jest komfortowy, ma np przyjemna glebie dzwiekow dla ucha itp, a samochod sportowy jest poznawiony wszelkich komfortow bo chodzi o jego najlepsze osiagi;)

  • 0

    121. ~sebekkk1  2008-02-17 07:30:16  host: inet20909na-1.eranet.pl

    jea co z tego ze on ma aparat 0,5 jak chcesz robić foty to kup se lustrzanke tzw cyfre a jak chcesz posłuchac mp3 to mp3ójke proste chyba nie?ja jestem zadowolony z telefonu i nie zmaierzam sie go pozbywać...

  • 0

    122. ~daniels  2008-02-18 01:22:27  host: aaso241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam przeczytałem dokladnie wszystkie posty, negatywne i pozytywne, wypowiedzi ludzi śmiałych i z kompleksami popisującymi sie tym i owym. Jestem normalnym człowiekiem ale lubie fajne drobiazgi ... np. 8800 z bateria od sirocco - jest BARDZO OK. I nie uważam sie za kogos kto jest z jakiejś elity. Rzucanie kwotami ... hmyy prosze bardzo koszt telefonu 700zl. Radość z posiadania ogromna, nie wiesz sie jak symbianowe i dzwoni - bo to jest telefon. Do zabawy i pracy używam Nokii E90 - nie zastapiony telefon - moj pracownik - taka pelni funkcje. Wracajac do Nokii 8800 - dzwonie z niej duzo i czesto - wytrzymuje calutki dzien na baterii, robi to co powinna. A na koniec dnia nadal lśni... taka metafora zakoncze mojego posta :) pozdrawiam

  • 0

    123. ~rob  2008-02-20 23:45:28  host: cust-83-143-137-133.flashnet.pl

    chciałem powiedzieć, że Nokia 8800 jest telefonem któey ma iwyłącznie służyć do tego aby ładnie wyglądał i móc z niego dzwonić ale niektórzy tego nie rozumieją bo operatorzy w naszym kraju przyzwyczaili do telefonów które są urządzeniami wielofunkcyjnymi. telefon służy do dzwonieniaa nie do robienia zdjęć lub przegloądania stron web do tego służą inne użądzenia. faktem jest że ów telefon ma słabą baterię ale to nie zmienia faktu że ma bardzo atrakcyjny wyglą jest bardzo odporny na zarysowania.

  • 0

    124. ~jo  2008-02-21 15:56:04  host: wnc-wgix.silesialan.pl

    nie ma sensu snuć żadnych porównań. Ten telefon jest stworzony tylko po to żeby dużo kosztować i nic więcej. Teoretycznie nie ma nawet sensu pakować do czegoś takiego aparatu bo jak ma to być zabawka do świecenia przed kimś takim właśnie synonimem grubego portfela to nikt się nie będzie pytał o parametry.

  • 0

    125. ~zawodowiec  2008-03-05 17:06:52  host: 80.51.140.2

    TELEFONY SŁUŻĄ DO DZWONIENIA, A NOKIA 8800 JEST TAKIM TELEFONEM. POZA TYM JEST BARDZO ELEGANCKI I ODPORNY NA URAZY I POSIADA KILKA ZBĘDNYCH, ALE NIEZGORSZYCH GADŻETÓW. MOIM ZDANIEM TEN OTO TELEFON JEST IDEALNYM UZĄDZENIEM DO ROZMÓW. ps. Telefon posiada jedną małą wadę, mianowicie dosyć słabą baterią. Pozatym jest idealny.

  • 0

    126. ~kamillo  2008-03-10 13:21:38  host: bbservice139.mmpnet216.tnp.pl

    Gdybym miał za darmo do wszystkich sieci z telefonu o czarnobiałym wyświetlaczu to nie zastanawiałbym sie nad osiągami......;]

  • 0

    127. ~ehh  2008-03-24 16:35:05  host: nat-143.ghnet.pl

    jakby kos nie zauwazyl aparat w telefonie nidy nie bedzie aparatem bo obiektyw nigdy nie przekroczy 5mm ale jak ktos nic nie qma to oka .

  • 0

    128.  2008-04-06 02:01:31

    Zgadzam sie z opiniami piszacych,ze to nie jest telefon dla biznesmena. Faktycznie jest to aparat na pokaz (np. wieczorek najbogatszych ludzi w miescie). Osobiscie posiadam e65 i jesli ja by tak "ubrali" jak 8800 (stal, szafirowe szklo itp), to bylbym gotow zaplacic za nia nawet i 5000. Wszyscy jada na symbiana, ale dzieki niemu mozna poszerzyc funkcjonalnosc telefonu (dodatkowe aplikacje np. dajace mozliwosc profili czasowych lub zaleznych od wpisow w kalendarzu, lepsza obsluga kalendarza, nietypowe alarmy, nieograniczone nagrywanie rozmow i inne tego typu), a dobrze skonfigurowany i w odpowiedniej wersji (czytaj najnowszej z service packiem) moze naprawde byc bezawaryjny i szybki.Zgadzam sie rowniez, ze aparat fotograficzny w telefonie jest tylko na wyjatkowe sytuacje (mialem 2 takie, a uzywam telefonow z cyfrowkami od conajmniej 3 lat), stad matryca 2 lub 3,2Mpx to max, co tam sie powinno znalezc.Z drugiej zas strony, jesli jest mniejszy, to lepiej, zeby go wogole nie bylo, bo powstaje tylko dodatkowy element ulegajacy zniszczeniu, z ktorego sie nie korzysta (sorry, ale 0,5mpx to tylko chyba, zeby zrobic zdjecie sciany bez faktury), a w to miejsce mozna dac pojemniejsza baterie,ktora wiecej osob doceni. Reasumujac, faktycznie ta nokia jest jak sportowe auto,ktore wyglada pieknie, jest proste w obsludze, budzi respekt, ma niesamowitego kopa, malo kogo na niego stac, ale: pali ogromnie duzo (vide bateria w 8800), jest surowe w srodku, nie ma nawigacji, stojakow na napoje, podlokietnika, radia z mp3, nawigacji, regulowanej kierownicy, czy dodatkowych schowkow. Daje tylko prestiz i nic poza tym. Nie pojedziesz nim na boisko, po bulki czy na dzialke.Uzywasz go tylko w weekendy na "szpanerskie wypady". Ot cala wlasnie nokia 8800. Zero praktycznosci (biorac pod uwage to, ze mamy XXI w. i pewne rzeczy sa standardami juz), ale piekny wyglad i klasa sama w sobie. Coz, do takiego aparatu potrzebny jest jeszcze jeden - normalny, do codziennego uzytku.

  • 0

    129. ~Antonio85  2008-04-10 15:02:47  host: chello089076245055.chello.pl

    DO PATEFONIQ: Człowieku ja taką mam i drugiego czy lepszego telefonu nie potrzebuje!!! Wszystkie potrzebne rzeczy ma a nawet więcej. Komórka niezniszczalna. Bateria? Mi trzyma 3 dni czyli ok. bo mam od Nokii Sirocco oryginalną. A te symbiany i inne trzymegowe "aparaty fotograficzne" to sobie możesz w ... wsadzić. Ot co. Nokia 8800- mistrzostwo!!!

  • 0

    130. ~f  2008-04-25 21:26:29  host: djv178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    129 ~ no i 8600 mistrzostwo tez :) Jesli chcesz przedluzyc zywotnosc baterii to wylacz wygaszacz ekranu i wlacz tryb uspienia (nieporownywalna roznica). Coprawda no niejest to telefon dla takiego prawdziwego businesmana (bo do tego sa blackberry) tylko to telefon dla kogos kto ma biznes i tego typu ludzi. 117 - tak , wlasnie Psuje do land rovera i polozyc go sobie na wierzchu i sicalafa si mortadello - dresa won

  • 0

    131. ~Sharki  2008-05-14 23:18:52  host: 87-205-241-170.adsl.inetia.pl

    A pro po jeszcze, nie wiem może to już się pojawiło... wszyscy mówią, że ten tel jest dla biznesmenów itp ale jeśli patrzy się na baterię to sry. Jeśli miał by być tylko tel dla tej grupy ludzi to wpakowali by do niego lepszą baterię bo taki człowiek praktycznie nie rozstaje się z telefonem więc... Pozdro dla tych co mają troche finezji w swoich przemyśleniach :)

  • 0

    132. ~gejm  2008-05-24 12:28:51  host: public-gprs41124.centertel.pl

    "telefon ten nie ma byc kolejnym symbiano-wszystkomajacym-klociem"

  • 0

    133.  2008-05-29 18:18:13

    Ten złom nie ma w sobie zupelnie nic!!! 256 tys. kolorów i 208 x 208 to jest smiech na sali i do tego bateria 600mAh ktora trzyma 1 dzien:) Gdyby byl za 200zl nowy to może bym sie skusil:)

  • 0

    134. ~gallileus  2008-06-02 00:59:00  host: abvd125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    własnie wrociłem z usa gdzie znalazłęm ten telefonik na ziemistan idealny , kilka minimalnych rysek na obudowie. Telefon prezentuje sie świetnie ale jesli chodzi o funkcje jest dość surowy. Ale jak to już ktoś pisał jak sie chce aparat to sie kupuje cyfrówke albo lustrzanke, jak sie chce gry to sie kupuje ps3 itp. Zatem jako telefon do dzwonienia polecam jak najbardziej.

  • 0

    135. ~Michał  2008-06-20 12:32:49  host: dic212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    133 - Bonus , to kiś sie dalej z tym swoim (zapewne , jak to po wypowiedzi wnioskuje) SonyEricssonie , made in china . To niejest telefon dla Ciebie , albo po prostu tak cie zazdrosc zrzera ,ze tylko klniesz na niego. Pewnie go nawet w reku nie miales i myslisz ze to jest taka tandeta jak twoj sonyericsson. Poto jest(juz nie calkiem) / byl drogi zeby niekazdy dres go mial i szpanowal nim. Niejest to telefon dla dzieciaka (ciebie) ktory musi szpanowac na korytarzu w szkole telefonikiem zabawka , z mp3 i filmikami porno . Pozdrawiam

  • 0

    136. ~jac  2008-07-31 23:15:31  host: host86-145-209-251.range86-145.btcentralplus.com

    Ale tak konkretnie to o co chodzi??? Co jest w tym telefonie powodujacego ze jest warty wiecej niz 300-400zl? Pamietam telefon ktory wygladal zupelnie jak ten jakies 7-8 lat temu, byl to jak dobrze pamietam panasonic, w dzisiejszych czasach w jego wygladzie nie widze nic szczegolnego. Bateria - to juz zupelna porazka, telefony z ubieglego wieku wytrzymywaly o wiele dluzej. Aparat - po co umieszczac 0,5 mp, lepiej wcale (znowu poziom sprzed ladnych paru lat). Wyglada na to ze jedynymi rzeczami co roznia ten telefon od tych z poprzedniego wieku sa MP3, MMS i dzwonki polifoniczne- i to jest warte kilka tysiecy. Wydaje mi sie ze wielu osobom podoba sie w tym telefonie wlasnie cena (och jaki jestem piekny(a) i wielki(a) bo mam telefon za pare tysiecy). Osobiscie jak kogos zobacze z tym telefonem to bede sie smial prawie tak jak z tych co maja wytatuowane jakies sajgonki(czyt. chinskie- japonskie znaki).

  • 0

    137. ~do jac  2008-08-05 15:26:39  host: dji187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A o to w tym telefonie chodzi, że ma klase A do tego zeby miec klase nie potrzebuje 6megapix, mp3 , i tym podobnych bajerów kuszących dzieci. To jest własnie cała linia 8800 , klasa i styl

  • 0

    138. ~do jac  2008-08-05 15:27:33  host: dji187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To się smiej , ale lepiej płacz skoro cie na niego nie stac

  • 0

    139. ~malis  2008-08-23 19:32:54  host: bcz145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zal zal tel za taka cene ktory nic nie ma, mogl chociaz wbudowac zasieg satelitarny zeby mogl sie layzc w kazydm miejsuc na zmieni a to to jedno wielkie goowno przez duze G Gowno! nie polecam

  • 0

    140. ~kosa  2008-09-11 10:58:38  host: 80.50.228.134

    Zgadzam sie ze wszystkimi. Ten telefon jest dla frajerow ktorzy nie maja co zrobic z kasa i wola zaplacic kilka tysiecy za ten zlom.Pozdro dla normalnych :)

  • 0

    141. ~Antonio85  2008-09-11 19:11:21  host: chello089076245055.chello.pl

    Do malis: Za jaką cenę??!! To cacko można nabyć używane już za kilkaset zł. Jest tego warte. Naprawdę. Mam tę nokię już prawie rok i nigdy żadnych problemów! Kupiłem ORYGINALNĄ baterię od nokii sirocco i trzyma mi 3 dni(dla tych co na baterię najeżdżają). Ten design, to wykonanie. Klasa sama w sobie. Nokia 8800=mistrzostwo. A ty malis idź i gówno sobie rozsmaruj na twarzy bo się goowno znasz na rzeczy!!!

  • 0

    142. ~aaamantt  2008-09-15 18:29:29  host: dys133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    da sie zmienic obudowe z zwykłej 8800 na Sirocco Edition ?

  • 0

    143. ~piotrex16  2008-09-25 18:52:13  host: 82.139.157.1

    wielki złom za wygórowaną cenę;/ nie chciałbym go miać nawet gdyby kosztował 900zł wolałbym jakąś inna nokię z która można wyjść na ulice bez obawy, że ktoś nazwie mnie szpanerem i burakiem

  • 0

    144. ~duzy1523  2008-10-07 20:37:46  host: ip-62-148-80-68.netia.com.pl

    Kupilem wlasnie dzis ten statek ,zastanawiam sie teraz czy dobrze zrobilem choc dalem za niego tylko 255 zl stan idealny.

  • 0

    145. ~pawelek  2008-10-27 16:30:50  host: abvp192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie: opłaca sie kupić ten telefon? bo nie zalezy mi na pisaniu smsów tylko na dzwonieniu:) i jesli kupie baterie od sirocco to bedzie trzymac te 4dni?

  • 0

    146. ~Antonio85  2008-11-04 01:29:41  host: chello089076244094.chello.pl

    Do pawelek: do pisania i dzwonienia mistrzowski telefon. Nie czytaj prostackich i dennych komentarzy tych wszystkich kmiotków nt tej nokii. Prostota, niespotykana jakość, funkcjonalność, klasa... Mam tę nokię i z oryginalną baterią od sirocco luźno trzyma 3 dni. Nie zawiodłem się! Jak najbardziej polecam!

  • 0

    147. ~Kuba666  2008-11-28 15:17:31  host: apn-77-113-44-87.gprs.plus.pl

    Ludzie W wiekszosci przypadkow pizecie tzw Brednie:) Bo jak mozna pisac ze daloby sie 200 zl mooooze za nowa nokie 880. Ja mniej wiecej od roku temu wstecz zmienialem teleofn mniej wiecej raz na tydzien az kupilem 8800, byl to dla mnie kosmos a wczesniej mialem N90, po 88 kupilem od razu 8800 sirocco ktora mam do dzis, a potem kupilem sirocco gold i rowniez uzywam jej do dzis. Kupliem od znajomego tez N95 w tym roku ale nie uzywalem jej i sprzedalem ja na gieldzie. Telefon N95 spelnia swoje funkcje bo jest poprostu wielofunkcyjny. Natomiast 8800 nigdy nie bede mogl porownac z zadnym telefonem chodi mi to o WYKONANIE a jesli chodzi o dodatki... Ma wszystko, przynajmniej to co ja oczekuje. Aparat robi bardzo dobry jak dla mnie i JEST ON W TELEFONIE KOMORKOWYM nie w lustrzance WIEC JEST DLA MNIE ROWNY TEMY 5 MEGAPIXELI W N95:) Wiec wszystko w odpowiednie rece. Ci ktorzy placili za serie gold w granicach 3, 3i5 tysiaca zapewne nie wchodzili nawet na to forum bo po co jak i tak nna zaden inny by go nie zamienili chyba ze na serie Arte gold;) Dla kogo to telefon?:) Dla tego ktory szuka "jedynego w hmm wojewodztwie" i nieziemsko wykonanego (18karat). Ja jezdze BMW7 moj tata jezdzi seria X5 wiec czesc ludzi za pewno napisze ze jestem dresem hehe:) Wiec kiedy chce to zakladam luzne spodnie a kiedy chce waskie jeansy a do kosciola jade w garniturze iii:) Ok niech bedzie ze jestem dres:) Wiec uzywanie 8800 jest czyms w rodzaju prowadzenia przez miasto BMW7 na alu19'. I tutaj znow:) Kto tego nie doswiadczyl nie ma prawa negatywnie sie wypowiedziec:) A ten kto sie tak wypowie za pewne nigdy nie siedzial w BMW bo Audi to najlepsza marka na swiecie (ofszem jest dobra ale nie tak ze BMW czy Mercedes nie istnieje). Bo dla sprostowania jest ona tutaj na 3 miejscu bo to szlachetniejsze VW:) Dla mnie zadnego telefonu nie mozna porownac z 8800! Bateria. Mam oryginala i trzymaa ok 4 dni przy normalnym uzytkowaniu, mam tez forevera za chyba 30 zl i tez spelnia role! W RAZIE DYM

  • 0

    148. ~Basia  2008-12-12 18:16:22  host: dynamic-78-8-52-84.ssp.dialog.net.pl

    To jest podobna sytuacja jak z dużymi samochodami...Kupują je ludzie z kompleksami, u mężczyzn wiąże sie to z rozmiarem...trzeba jakoś zrekompensować braki natury. Widocznie ułomności fizyczne idą w parze z psychicznymi. Kupować telefon za 4 tys. dla szpanu...he..he..he.. Szczególnie przy jego "zaawansowaniu" technologicznym. Brawo !!!

  • 0

    149. ~xionc  2008-12-31 19:43:00  host: unused-7779206-159.alexnet.pl

    Najlepszy fon to nokia e- 71.piece

  • 0

    150. ~GRYNA  2009-01-08 20:44:43  host: ptkbm.centertel.pl

    jA WŁAŚNIE BIORE UDZIAŁ W LICYTACJI 8800 I MAM NADIEJE GO NABYĆ ZA NIE WIĘCEJ NIŻ 450ZŁ -> NIE JEST WIĘC TAKI DROGI. CO DO FUNKCJI... WIEM CO JEST W ŚRODKU, WIEM JAKA JEST BATERIA (DLATEGO W ORGINALE JEST DRUGA KTÓRĄ MOŻNA NIEZALEŻNIE ŁADOWAĆ W STACJI DOKUJĄCEJ). W TYM TELEFONIE POPROSTU SIE ZAKOCHAŁEM JAK TYLKO GO ZOBACZYŁEM 2 LATA TEMU U JAKIEGOŚ KOGOŚ. CO DO AWARYJNOŚCI... PRACUJE JAKO PRZEDSTAWICIEL JEDNEJ Z SIECI KOM. I MIĘDZY INNYMI PRZYJMUJĘ TEL DO REKLAMACJI.. WSZYSTKIE SIĘ PSUJĄ, GRUNT RZEBY OBUDOWA BYŁA NIE DO ZDARCIA.

  • 0

    151. ~martinezz  2009-02-04 15:57:12  host: dns.tvksmp.pl

    ten tel.jest dobry ale ma wiele mankamentow jesli ktos chce miec ten tel.tylko do wykonywania polaczec i sms to polecam ten ale jesli ktos znow chce tel.zaszpanowac i pokazac np.jaki ma mp3 czy posluchac czy tez zrobic zdjecie to zdecydowanie odradzam i proponuje samsung omnia p.s.nie dalbym nigdy za ten szmelc tyle kasy bo sie nie placa i nie warto

  • 0

    152. ~monale6  2009-02-25 14:48:21  host: ip-116-82.mofnet.gov.pl

    Nokie 8800 mam od 3 lat. Spadła mi kilka razy, raz się utopiła i cały czas działa. Ma dusze i styl:) Telefon jest proszę Państwa do telefonowania!!! Jak się chcę bawić to kupuję zabawki, radia, aparaty i kamery:)

  • 0

    153. ~bombello  2009-03-08 00:55:13  host: bys13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jeju ludzie wam sie w glowach poprzewracalo "dorosnij do tego telefonu" "mam e46" "mam brabusa" xD tak prawde mowiac macie po 9-15 lat zakochaliscie sie w tym teleofnie ale was niestac zeby go kupic :) dlamnie jest to porazka totalna, kto mowi ze lepiej kupic aparat 8mpx?? I co przy wyjsciu z domu biore telefon aparat mp3, mp4, biore notatnik i ksiazke adresowa... bo poco te funkcje w teleofnie. :| heh zal mi was wszystkich pozatym nokie troche odstaja juz w telefoni sa najpopularniejsze ale czy najlepsze?? zajechalem przez 14lat 13 noki od 3310 na N95 konczac,mam obecnie Samsunga Omnie i nie narzekam. Eh xD i zebym pasowal do reszty grona "mam jacht za 2 mln PLN i autko za 12mln PLN robione na zamowienie w Emiratach Arabskich"xD SZPAN

  • 0

    154. ~Kuchar  2009-03-24 23:55:17  host: x1-6-00-1e-2a-84-7a-ba.k48.webspeed.dk

    czytam to i nie wiem o co tu chodzi jedni drugich wyzywają, co niektórzy nawet na żywo go pewnie nie widzieli a wyzywają tu ludzi ze to buraki albo ze to telefon dla szpanu przepraszam ale ostatnio załważyłem ze ludzie kupują stare telefony ala 3310 w jak najbardziej orinalnej postaci i zadbane po co ? no aby zwrócić na siebie uwage w jakiś sposób pokazać swoje ja, tak więc każdy szpanuje jak lubie a tego typu opinie sa tu chyba nie na miejscu bo maja dotyczyć telefonu a nie ludzi a mam wrazenie ze na tym skupiły sie te opinie. Co do tego telefonu mój kolega ma taki bawiłem sie nim troche i cóz jest prosty jak budowa cepa, bardzo drogi ale ma to "coś" jest jak ferrari nie jest wygodne na codzień do niczego dużo pali kosmicznie drogie ale ma to "coś" i tak właśnie jest z tym telefonem. dybym miał luźne 3,500 to bym go kupił :) tak samo jak ferrari :)

  • 0

    155. ~269r  2009-04-12 11:30:00  host: bre215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon na 6/10

  • 0

    156. ~Pati  2009-04-12 19:43:46  host: user-89-108-229-169.mobile.playmobile.pl

    Nie rozumiem was kompletnie. Zgadzam się z tym , że telefon jest do dzwonienia i pisania , ale takie wymogi spełnia nawet Nokia 3310! Więc jak potrzbeujecie do tego telefonu to czmeu nie taka za 100 zł? Po prostu się lansujecie , żeby jeszcze było czym. A to fakt jeśli bede wychodzić z domu to mam brac mp3,mp4,aparat fotograficzny laptopa itp itd?A po co jak mogę miec to wszytsko w jednym małym porecznym urządzeniu i to za o wiele mniejszą cenę? Zastanówcie się nad sobą i nad tym co najbardziej cenicie w życiu. Bo chyba taki telefon to nie wszystko.

  • 0

    157. ~K850i  2009-05-11 20:29:56  host: bij180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    większość opinii to chore pokrzykiwanie zakompleksionych debili. Jeden pisze ze ma bmw i mówi że się nie chwali i ze czasem się czuje kimś, a za chwile drugi pisze krytykując tego pierwszego co ma i tez wymienia jak małe dziecko. Bycie kimś to nie nowy S-class czy iPhone czy też 8800 o którą tyle krzyku obecnie pozbyłem się k850i i co jest leprze taki SE czy aparat jeżeli chodzi o zdjęcia to oczywiście mowie że aparat ale jak już wiele osób pisał komu się chce nosić wciąż ze sobą aparat mieć go porostu w każdej sytuacji, bez sens. I powtórzę po innych 8800 fajny telefon, dla pozerów, bo nie jest ani praktyczny ani nie jest w rozsądnej cenie.

  • 0

    158. ~  2009-06-27 21:38:49  host: acvx34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    widze wiekszosc kometuje innych opinie niz telefon ja tam mam e51 i jestem zadowolony a 8800 tez mi sie podoba ale słyszałem ze bateria trzyma słabo wiec moja decyzja padła na e51 6 dni bateria

  • 0

    159. ~  2009-08-11 16:27:33  host: 77.252.190.144

    Nokia 8800 jest do pokazania się dla bogatych!! lasek które muszą mieć nową zabawkę!!

  • 0

    160. ~  2009-08-11 17:37:09  host: 77.252.190.144

    Nokia 8800 jest do pokazania się dla bogatych!! lasek które muszą mieć nową zabawkę!!

  • 0

    161. ~katani serwis future gsm  2009-09-04 13:33:16  host: inet20907np-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    ludzie czytam wasze posty i zastanawiam sie o co wy walczycie Nokia 8800 telefon dla ludzi z klasa lubiacych nowatorskie wzornictwo z nuta luksusu.jak kazdy aparat ma swoje wady i zalety batria jesli ktos ma probloem z czasem zywotniosci to zamiast 8800 niech kupi 6310i i nie bedzie mial klopotu z czasem czuwania nie podoba wam sie styl wykonanie ni9e widze wiekszego problemu jak napisac do nokii petycja o tresci jak wielkim gownem zapychaja rynek albo samemu zaprojectowac model ktory spelni oczekiwania pytanie czy przypadnie do gustu wszystkim.piszecie zabawka jaka zabawka dla kogo reasumujac ten stek bredni mozna smialo stwierdzic ze jesli kupuje cos dobrego np.volvo s60 to jestem lanserem ewentualnie kino domowe Denona czy Pioneera biorac pod uwage wasze wypowiedzi nalezy kupowac gowno i uwazac ze jest idealne tak?????pytam si9e tak zycze powodzenia N8800 to fakt droga inwestycja ale oplacalna ma sluzyc do kontaktowania sie a nie do nie wiadomo czego nie jest riowniez kierowana do jednej elity spoleczenstwa (biznes,dresy,bogole itp)jest dostepona dla kazdego kto ma chec na odrobine ekstrawagancji i luksusu a cena to juz najmniej istotny temat w koncu za luksus sie placi pozdrawiam szczesliwych uzytkownikow tej stalowej pieknosci jakim jest Nokia 8800:))))))

  • 0

    162. ~Kamil  2009-09-13 15:05:15  host: abrk201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiekszość komentow juz raczej nieaktualne. Używany taki tel w bdb stanie można kupic spokojnie za 400zł. Wiec teraz wyglada to juz zupełnie inaczej. Jak ktos nie potrzebuje tel.z pierdolłami tylko zgrabnej słuchaweczki Na pewno wyrózniającej sie z tłumu plastikowych telefonow dla gimnazjalistów. Jesli faktycznie dla kogos telefon za 500zł to taki szpan :D to pewnie biega po szkole z jakims nXX

  • 0

    163. ~  2009-10-27 22:55:18  host: host-5db0d1b0.sileman.net.pl

    witam, zakupilem ten tel praktycznie jak nowy, naprawde super fonik solidny jak mercedes z lat 90-tych. tel dla ludzi oryginalnych.

  • 0

    164. ~majk1987  2009-11-16 01:08:04  host: do-atman-1a.connecta.pl

    Ten telefon jest dla ludzi z klasa. Ma wygladac, dzwonic i wysylac smsy. Nic wiecej nie potrzebuje. A dlaczego taka cena ? Materialy z ktorych jest wykonany oraz ilosc wypuszczonych modeli, ktora mowi wlasnie o jakosci :) Tak to jest z porzadnymi rzeczami. Ostatnio kupilem zegarek ( prawdziwy SWISS made ). Wyglada na zegarek za 200- 300 zł, a kosztował 600 € i wiem, że będzie działał dłużej niż ja będę żył. To samo jest z tym telefonem. Miałem różne różniste... Wykorzystuje je do pracy i na prawde bardzo mnie draznia jak podczas rozmowy z klientem lapie go zawiecha. Ot co te wszystkie Wasze bajery pt. aparat, mp3, ..... Dzien bez lansu dniem straconym. Bawcie sie dalej w te swoje Sony Ericcsony, Nokie Nki i E. Ja stawiam na 8800. Słaba bateria ? Zawsze mam ładowarke.. w domu, w biurze, w samochodzie. Nie widze problemu

  • 0

    165. ~  2009-11-21 14:49:32  host: 89.228.117.6

    moze i oryginalny ale to nie jest podobne do niczego

  • 0

    166. ~  2009-12-10 13:32:42  host: static-78-8-147-137.ssp.dialog.net.pl

    Mam go od wczoraj. Poprzednio mialem iphona 3G. Nigdy nie lubilem telefonow przeladowanych absolutnie niepotrzebnymi funkcjami. Telefon jest do dzwonienia. Nie dzwonie zbyt wiele, wiec telefon sprawdza sie w 100%. Wyglada pieknie i jak dla mnie jest wygodny w obsludze mimo malych klawiszy jednak odradzam kupno osobom z rekami o wiekszych gabarytach bo czekaja meczarnie przy obsludze jakie sie nam nie snily. Osoby dzwoniace czesto powinny zapomniec o tym telefonie. Szkoda pieniedzy. Telefon napewno nie wytrzyma nawet jednego dnia co tlumaczy nawet dodatkowa bateria w zestawie. Czytelene , proste menu. Nie wiesza sie. Solidna obudowa i slide. Pierwszy telefon z tym systemem obudowy jaki mam i jestem zadowolony. Jezeli spodziewamy sie fajerwerkow bedziemy zawiedzieni. Telefon oprocz pisania smsow i dzwonienia praktycznie nie oferuje nic wiecej co dla mnie jest ogromnym plus. Ah no i aparat. Ja z niego nie korzystam od tego mam lustrzanke wiec nie wypowiem sie w temacie. Polecam ogromnie osobom ktore cenia sobie naprawde wyjatkowy wyglad, solidna obudowe i nie dzwonia za czesto. Tyle. P.S stacja dokujaca jest urokliwa ;D

  • 0

    167. ~krzysiek84  2010-03-11 15:24:56  host: 082139006041.radom.vectranet.pl

    Gadacie głupoty. Po prostu telefon kosztuje tyle ile kosztuje gdyż nie jest odlany z kawałka plastiku.. Produkcja obudowy i innych elementów oraz koszt zakupu i obróbki jest znacznie wyższy niż takiej n95. Po prostu ma ktoś pieniążki nie chce mieć pełno funkcji tylko telefon do kontaktowania się z ludźmi, dobrze wykonany i nie skrzypiący kupuje 8800. Proste! A to czy on jest ładny czy nie to już rzecz gustu. Kto kumaty wie że o gustach się nie dyskutuje;) Pozdro

  • 0

    168. ~swójmen  2010-03-22 03:28:09  host: alh210.internetdsl.tpnet.pl

    bez rewelacji wygląda jak pilot do tv, ale to już jak komu pasuje, jak dla mnie może kosztować nawet milion polskich złotych ja go nie kupie nie wiadomo czy jest on dla kobiety mężczyzny czy też dla dziecka ale to tylko moje skromne zdanie pewnie mało liczące się tak jak dla mnie Wasze zdanie ;P

  • 0

    169. ~o matko  2010-04-10 17:07:27  host: 80.244.157.216.ip4.tnp.pl

    hehehe ja za ten telefon dałbym góra 300 zł. Dzieło sztuki ? Ja to do tej pory myślałem że dziełem sztuki jest coś niepowtarzalnego, wzbudzającego niecodzienne emocje a ten telefon to zwykła rzecz jaką może nabyć każdy za kilka patyków wzbudzająca uczucie wyższości bo wkącu ma się wielkie gó**o za wielkie pieniądze.

  • 0

    170. ~olsto701  2010-09-26 16:28:29  host: host-89-230-55-146.konin.mm.pl

    Oj, qrde naczytałem się tu głupot niesamowitych. Ma ten telefon i mogę śmiało powiedzieć, że obok N6310i jest to mój najlepszy telefon. Nie chodzi tu o to, że bateria trzyma półtora dnia, że aparat to tylko nędzne 0,5 MPix. To naprawdę nie jest najważniejsze w tym telefonie. On mi się po prostu nie zawiesza, nie gubi sygnału, jest ładny, mały i wygodny w użyciu i relatywnie niewielu go ma, bo Nokie z serii 8XXX nie są częstymi modelami. Nie rozpatruję go też w kategoriach biznesowych, bo akurat swojego biznesu nie prowadzę, ale mam pracę, która wymaga częstego telefonowania, a ten model mi to umożliwia. Bateria pada - mam drugą i ładowarkę samochodową. Co mi więcej potrzeba. Inne telefony mają baterie, które trzymają po kilka dni i co z tego, kiedy właśnie kończy się te kilka dni w trakcie ważnej rozmowy, bo zapomniałem podładować i co? Kicha... Jedni wychwalają SE, inni Samsungi, jeszcze inni Motorole. I chwała im za to. To ich suwerenne zdanie. Mnie się SE nie podobają, menu Samsunga i Motoroli - są dla mnie, podkreślam - dla mnie! - za trudne. Nikogo nie będę krytykować bo jest to nieładnie i nieelegancko. Rynek telefonów jest tak duży, że każdy sobie coś znajdzie dla siebie. W tym telefonie cenię sobie elegancję i prostotę oraz solidność wykonania. Co więcej potrzeba? To, że nie jest napchany bajerami, to dla mnie ogromny plus. Kupiłem sobie ten telefon, gdy po trzech tygodniach użytkowania "pogoniłem" nową E-52 - telefon z wieloma bajerami, ale nieprzeciętnie zawodny. teraz wiem, że żyję. Wracając do baterii - jak mi ona pada w biurze, to sobie podłączam ładowarkę biurkową i wtedy mnie to jeszcze bardziej cieszy. Pozdrawiam i mam jedną do Kolegów prośbę... mniej chamstwa i wulgaryzmów na tym forum. Amen!

  • 0

    171. ~yoshimura  2011-01-02 20:15:27  host: 77-254-58-128.adsl.inetia.pl

    mialem 8801 niewiem czym to sie rozni od 8800 ale to chyba to samo telefon cieżki... obrywa kieszenie :) brak funkcji zdjecia kiepskie , wyswietlacz mały... gdyby symbiana miał chociaz... ;) miałego go kiedys kupilem caly zestaw w pudelku itd za dobra cene sprzedalem po 2 tyg z niezłym zyskiem :) wole 8850 tez kupilem tanio ;) choruje teraz na 8810.... !!!

  • 0

    172. ~Loko  2011-03-06 14:33:32  host: apn-77-114-104-7.dynamic.gprs.plus.pl

    Ten telefon to jakiś fenomen. Zobaczyć można go w wielu filmach. Cena trzyma się wysoko. Wystarczy że coś jest drogie i staje się od razu klasą wyższą i każdy boty człek chce go mieć bo inni nie mogą. Tak jest świat zbudowany i cieszy mnie to niezmiernie.

  • 0

    173. ~Prawie Jak Gość  2011-08-09 10:01:57  host: hanas.wctt.pl

    Wg mnie świetny telefon. Spełnia swoje funkcje komunikacyjne znakomicie (rozmowy, SMS, MMS, e-mail). Pozostałe funkcje (chodzenie po dzielnicy z hiphopową mp3, robienie zdjęć koleżankom itp itd) mnie nie obchodzą. Bonusem jest piękny i ponadczasowy wygląd, świetne materiały, wytrzymała konstrukcja. Przy pierwszym ładowaniu faktycznie działał dzień. Po drugim, nieco dłuższym (6 godzin) działa już czwarty dzień - chyba mam baterię od Sirocco. Jestem zadowolony.

  • 0

    174. ~Kamil  2012-05-26 21:45:44  host: dcf143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miło sie czyta te komenty po czesci gimnazjalistów i licealistów.. dlaczego taki drogi?, dlaczego 'mały' aparat, wyswietlacz? Aparat dla pewnej grupy ludzi którzy używają tylko lelefony. Bo reszte bajerów maja w innych urzadzeniach czy samochodzie.. A cena, dla kazdego inna., jeden musiał by odkladac rok z kieszonkowego :D Ale przy dobrych zarobkach nikt sie tym nie ekscytuje tylko kupuje - jesli taki przedmiot sprawi troche przyjemnosci. ps. Ale z tymi 3500 na poczatku to troche zaszaleli ;)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-112-64.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet