Nokia 8800 Sirocco Edition - opinie
Telefony Nokia Nokia 8800 Sirocco Edition Opinie o Nokia 8800 Sirocco Edition

Nokia 8800 Sirocco Edition

w sumie: 108
  • 0

    1. ~wojtas  2006-09-06 21:43:57  host: acgt230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nic specjalnego poza nowym wygladem mogli sie postarac nawet zlacza karty nie ma badziewie SE gora!!!!

  • 0

    2.  2006-09-06 21:59:26

    To jest naprawde kozacki telefon z tym czymś :D

  • 0

    3. ~A  2006-09-06 22:31:47  host: chb166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Całkiem ładny, mogbym go brac pod uwage przy kupnie telefonu:P

  • 0

    4. ~gd  2006-09-07 12:12:43  host: aarw214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon ma wszystko co potrzeba :)

  • 0

    5. ~Dari  2006-09-07 18:41:25  host: elg194.internetdsl.tpnet.pl

    Ma wielkie g.... jak za taką cenę (ok 3000zł) SE za 1000zł mają więcej funkcji. A że jest to telefon dla biznesmena to już mnie nie obchodzi.

  • 0

    7. ~patrol  2006-09-10 14:09:03  host: c140-179.icpnet.pl

    nokia schodzi na psy wypuszczaja cos z fajnym wygladem designem ale bez slotu na karty porazka totalna se gora

  • 0

    8. ~Alien  2006-09-12 22:20:49  host: oo9.ipartners.pl

    Cóż, Nokia to klasa sama w sobie. SE pasują na dyskotekę a Nokia to po prostu lider i tyle. Pozdrawiam

  • 0

    9. ~Math  2006-09-15 10:24:49  host: ejc122.internetdsl.tpnet.pl

    Hm...to już jest bajerek kosztowny, a nie funkcjonalny telefon komórkowy. Jak ktoś ma ochote płacić za wygląd kosmiczne sumki to jego sprawa. Ja bym nie kupił

  • 0

    10. ~Soniak  2006-09-15 21:22:44  host: ddv113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    N93 to wielkie gowno. wielka w h... po rozlozeniu ma jakies 20 cm...-.- bez sensu chyba ze masz jakies wielkie kieszenie lepiej kupcie sobie K800i taki sam jak n93 tylko bez symbiana (10.5 cm) a symbian na huja potrzebny :/

  • 0

    11. ~mysza  2006-09-16 12:48:42  host: proxy4.tkdami.net

    mam ten tel.jest zajebisty platynowa obudowa robis woje zero rys zero wszystkiego mp3.foto jak z cefrowki

  • 0

    12. ~GreaTskY  2006-09-17 18:58:59  host: absr246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam Nokie 8800 ale wymienie sobie na Sirocco Edition ;)Kto wie dzie kupić ten model??

  • 0

    13. ~krzysztofk73  2006-09-18 14:20:02  host: nat-mia.aster.pl

    Wypowiedzi, że coś jest h... potrzebne pasują na trzepak, lub pod budkę z piwem. Niektórzy nie przedstawiają żadnego sensownego argumentu tylko swoje prostackie wypowiedzi. N93 to doskanały telefon tylko jak każdy ma plusy i minusy, (zresztą k800i też ma sporo minusów). Telefon o którym tu piszemy jest telefonem z drogiej serii ale o b.dobrej jakości wykonania. Ma oczywiście wady, ale cóż nikt nie odmówi mu charakteru. Klapka działa bardzo dobrze, doskonałe materiały, niezły aparat, słaba bateria, brak slotu na kartę. Cóż jak widać plusy i minusy ale co dla jednego jest minusem to dla innej osoby jest kpl. zbędne. Aparat w telefonie raczej słuzy do zabawy niż do fotografii, a więc 128 mb pamięci powinno wystarczyć wiedząc, że w symbianie duża książka telefoniczna zajmuje max. 10 mb.Mam pytanie do adwersarzy: Co to jest funkcjonalny telefon? Czy telefon co dzwoni, wysyła wiadomości (różne), ma książkę telefoniczną, robi zdjęcia, itp. jest niefunkcjonalny? To czy nokia 6310i też jest niefunkcjonalna? Dyskusja tutaj toczy się tym co dla kogo jest potrzebne, a nie o jego wadach i zaletach. Czy bym go kupił (obecnie używam n73), na razie nie, ale raczej tylko ze względu na cenę a nie na funkcje. Moja dobra rada, każdy musi dobrać dla siebie telefon do swoich potrzeb. Jednemu zależy na baterii (n6310i , i niektóre Philipsy), innemu na wyswietlaczu (tutaj wybór jest spory), temu panu na dodatkowych funkcjach (symbian, i inne systemy operacyjne), a tamtej pani na wyglądzie (różowe cukierki, itp.), robotnikowi na budowie, żeby był głośny i wytrzymały (niektóre modele Eicssona i Nokii), a studentowi na mp3. i internecie. W tym szkopuł,że właściwie żadnej z firm nie zależy żeby wytworzyć telefon z tym wszystkim na raz bo i po co. Przecież to utopia zawsze znajdzie sie jakiś malkontent któremu coś nie będzie pasowało albo będzie chciał mieć coś innego niż wszyscy. Taka jest ludzka natura i to jest jak najbardziej OK. Pozdrawiam.

  • 0

    14. ~noob  2006-09-19 21:42:09  host: acpo24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Soniak jak nie wiesz na huja symbian to sie nie wypowiadaj, brat sobie kupił se k750i i mi zazdości "ceglastej" nokii 6630 bo se po za aparatem i mp3 ma jedno wielkie G... i to się tyczy wszystkich telefonów tej marki z wykluczeniem właśnie symbianowców.

  • 0

    15.  2006-09-24 14:02:50

    kom nawet nawet ale wygląd badziewny bo jak tu pisać pomiędzy tym czymś a monitorkiem hihi:d

  • 0

    16. ~GreaTskY  2006-09-26 20:20:10  host: absr108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jutro mam mieć ten telefon u siebie w domu ;) Nie żałuje wydanej kasy bo dla mnie nie liczy się technologia i co telefon ma a czego nie tylko elegancja, finezja i polot !! !! !! :D:D:D:D

  • 0

    17. ~niewiemcootymmyslec  2006-09-27 22:51:11  host: n02.satfilm.pl

    hmmmmm............to tak jak z samochodami. W volkswagenie czy oplu tez mozna miec klime,automat,skóre,elektryke,silniki o w miare duzej mocy i sa duzo tansze od mercedesow,beemek czy audi...w moim wypadku wolałbym nawet najubozsza wersje tych ostatnich, gdyz TE SAMOCHODY SA DROZSZE TYLKO I WYLACZNIE DLATEGO ZE SA DOBRZE ZROBIONE A NIE KURWA,ZE DYREKCJA TYCH FIRM MIALA KAPRYS!...a wiem to z własnego doswiadczenia. Pozdro dla fanów jakoś...znaczy nokii;)

  • 0

    18. ~MaStel  2006-09-28 16:16:43  host: abxj203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @mysza, nie wiem jaka platynowa obudowa, chyba fantazja ciebie poniosła. Szkiełko miało sie nie rysować bo niby mineralne czy szafirowe, a rysuje się jak cholera. Bateria trzyma jeden dzień. Jak dla mnie to N6230i w metalowej obudowie tylko tyle, że bez slotu na kartę pamięci. ot taki gadzecik jak to u nokii

  • 0

    19. ~  2006-10-05 10:07:11  host: ech226.internetdsl.tpnet.pl

    Ja jestem szczesliwym posiadaczem NOKI 8800 SIROCCO GOLD. TELEFON POWLEKANY 24-RO KARATOWYM ZŁOTEM. I nie moge narzekac na ten telefon wkoncu zaplacilem za niego ponad 5500 zł :D:D, ale jak sie go wyciaga z kieszeni i ten sliczny blysk zlota przyciaga uwage kazdego:D:D POPROSTU BAJEREK :D:D Szkoda tylko ze nie ma kart pamieci, bo wbudowane 128 MB to troche malo, ale liczy sie ten piekny wyglad i fakt ze jest pozlacany :D:D

  • 0

    20. ~kkkkkkkkkkkkkkkk  2006-10-12 20:09:58  host: djl142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie funkcje tego telefonu zupelnie mi wystarczaja. Powiem tak - dla mnie ten telefon bylby idealny gdyby nokia udoskonalila jego baterie, a jej wytrzymalosc bylaby na poziomie 6310i. Widze kilka komentarzy typu: malo funkcji. Zgodze sie, ze sa osoby ktore wykorzystuja wszystkie funkcje swojego telefonu, ale tak na prawde 99% to palanty, ktore kupuja telefon bo ma wiecej funkcji, a pozniej tych funkcji wogole nie uzywaja. Innymi slowy kupuja telefon dlatego, ze ma jakas funkcje, a nie dlatego, ze ta funkcja im sie przyda do czegos.

  • 0

    21. ~on22222  2006-10-25 10:58:58  host: host-81-190-175-216.lomza.mm.pl

    badzew za kosmiczno cene !!!!!!!!!

  • 0

    22. ~Misiek  2006-10-26 20:49:35  host: 213.134.172.48

    nie wiecie w jakich cenach jest orzy abonentach (dla osob fizycznych) w Plusie ????

  • 0

    23. ~mkkk  2006-10-27 09:11:48  host: chello081018196202.chello.pl

    Ludzie, telefon ma dzwonić, wysyłać smsy, służyć do komunikacji. Brak slotu na kartę pamięci nie może być uznawany jako wada. Jego obecność może być jedynie zaletą. Ogólnie dla mnie 10 na 10.

  • 0

    24. ~pablito  2006-11-24 22:59:43  host: cpc1-rdng6-0-0-cust399.winn.cable.ntl.com

    telefon łamie swoim niesamowitym wyglądem i ergonomia , niespotkałem sie jeszcze z ladniejszym no może d600 bo też jest perełką z niezlym nasyceniem barw wyśfietlacza. a co do sirocco to ma wystarczające wyposażenie i niepotrzebny mi jest zajebisty aparat bo mam cyfre a aparatem w telefonie tylko bede sie bawił. pozdrawiam kszysztofak73 bo gość ma pojecie o śrubokrecie i dobrze pisze .polecam ten tel bo jest niepowtażalny i nie dla glopkow

  • 0

    25. ~pablito  2006-11-24 23:02:00  host: cpc1-rdng6-0-0-cust399.winn.cable.ntl.com

    telefon łamie swoim niesamowitym wyglądem i ergonomia , niespotkałem sie jeszcze z ladniejszym no może d600 bo też jest perełką z niezlym nasyceniem barw wyśfietlacza. a co do sirocco to ma wystarczające wyposażenie i niepotrzebny mi jest zajebisty aparat bo mam cyfre a aparatem w telefonie tylko bede sie bawił. pozdrawiam kszysztofak73 bo gość ma pojecie o śrubokrecie i dobrze pisze .polecam ten tel bo jest niepowtażalny i nie dla glopkow

  • 0

    26. ~mcf  2006-11-28 11:44:35  host: dfr57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hmmm.... telefon dosc ladnie wyglada za co dostalby ode mnie 7,5/10. funkcjonalnosc i ergonomia tez dobrze ale tylko 6,5... za klawiature. trwala wytrzymala obudowa na otarcia, ale gorzej z upadkami. tytanu sa sladowe ilosci i tylko powlekany jest od zewnatrz. pamiec wystarczajaca. bateria straaaasznie slaba. 6310 i 6310i byly najlepszymi telefonami pod kazdym wzgledem. i kazdy je ceni za baterie... mysle ze jesli nokia chce odzyskac palme pierwszenstwa to powinna z powrotem zaczac produkcje tych telefonow. a jak ktos chce dobry aparat to niech sobie kupi lustrzanke porzadna. a co do s-e k750 to jest mniej zawodny i lepiej wykonany jakosciowo niz wiekszosc nowych nokii, wliczajac n70, 6630, 6680 i 6230i... takie moje zdanie. ogolnie sirocco dostanie ode mnie 8... ale tylko za estetyke wykonania i wyglad...

  • 0

    27. ~miodzio88  2006-12-07 20:24:49  host: cmo20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    więc używam nokii 8800 zwykłej. zakupiłem ten telefon ponieważ lubię ładne telefony i jednak telefon ten jest ładny, ponieważ sam jego wyglądm mówi sam za siebie. Rysuję się jak każdy inny choć z większym oporem niż zwykłe, tańsze telefony mają skłonności. uwazm ten telefon nokii serii 8800 za porównanie z S-klasą bądź 7-ką... klasa i wykonanie dobre :) 10/10 Pozdro dla zwolenników Nokii i posiadaczy rodzeństwa 8800 =)

  • 0

    28. ~playy  2006-12-10 01:36:47  host: abwr134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    miałem wiele różnych aparatów i osobiście jedyne do czego przyczepić w tym telefonie to że nie ma szybkiego internetu 3G i obudowa dosyć łatwo się rysuje.jednak poza tym ma wszystko to, co telefon mieć powinien, przyzwoity aparat, poprawiona w stosunku do zwykłej 8800 bateria i menu do którego przyzwyczaiła nokia w topowych modelach od lat(8810, 8850, 8910 itd) i klawisze funkcyjne ,które można dowolnie personalizować. mam też wrażenie ze jest to jeden z nielicznych aparatów, które sie nie 'mulą'-funkcje, czy znaki pojawiają się od razu, a nie jak w v3 czy samsungu d900 trzeba czekać aż wyświetlacz nadąży za wpisywanym tekstem w smsie. może i telefon nie ma mega biturbo wielkiego wyświetlacza, ale zdjęcia czy filmy pokazywane są bardzo wyrażnie. jak ktoś marudzi że telefon nie obsługuje plików office'a , może sobie ściągnąć z strony nokii płany programik java który rozwiąże ten problem, jednak osobiście uwazam że w dzisiejszych telefonach to bzdura(np we wspomnianym samsungu d900 żeby odczytać cokolwiek z pliku worda czy excela trzeba powiększać nieskończoną ilość razy żeby odczytać cokolwiek). podobnie ma się sprawa z innymi wyśmiewanymi rzeczami-brak wlan, itd-ludzie bądźcie poważni, do przeglądania stron internetowych na wyświetlaczu telefonu potrzebna jest chyba lupa i anielska cierpliwość, brak gps-czy któryś z mądralów próbował korzystać z nawigacji w komórce jadąc autem? życzę szczęścia, bo skupiając się na rozszyfrowaniu ledwo widocznej czcionki (nawet na dużo wiekszym hp)bardzo łatwo można skosić przydrożną czereśnie ;> jeżeli ktoś chce korzystać z tego wszystkiego w przyzwoitych warunkach musi kupić PDA z wyświetlaczem 640x480, a nie słyszałem jeszcze o takim z modułem GSM. brak gadżetów w stylu zachodzące słońce wieczorem czy latające ptaszki na tapecie w dzień nie będę nawet wspominał bo telefon kierowany jest do grupy odbiorców którzy nie tego od niego oczekują.

  • 0

    29. ~yawho  2006-12-26 15:06:20  host: acao7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam 8800 zwykłą , ale jestem zadowolony , jest jeden mankament bateria....dobrze są 2 w zestawie i ładowarka na baterie bez konieczności podłączenia telefonu. 10/10 PS. ciekawe kiedy Nokia wypuści pełnoprawnego następcę 8800 ;)

  • 0

    30. ~  2007-01-08 22:35:56  host: cev213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oj ludzie, ludzie, na co wam potrzebne telefony powlekane złotem, bo nie rozumiem. nie lepiej sobie np łańcuch kupic albo zegarek żeby poszpanowac złotem.

  • 0

    31. ~Arti  2007-01-19 22:06:07  host: c106-31.icpnet.pl

    Mam ten telefon jest full wypas, ma 2mln pikseli i 128mg pamięci...nie wspominając o szafirowym wyświetlaczu i analogu z kryształu!!! Jest boski i tani kosztuje tylko 3500 tyś zł!!! TANIOCHA!!!

  • 0

    32. ~  2007-01-27 14:30:20  host: w3cache.polsl.pl

    Phi. Ten telefon, to telefon typowo tylko do dzwonienia i wysyłania smsów. Ma tak mało funkcji, że niektóre telefony stacjonarne mają więcej! Nie ma nawet karty pamięci! I ta cena. Dużo lepsza jest N80 lub N73.

  • 0

    33. ~!@#$%^&*()  2007-02-02 10:31:54  host: biz101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bez kitu. szkiełko mam to samo w zegarku i sie nie rysuje mimo nie wiadomo ilu upadków i uderzeń a wtej nokii to upadł mi na asfalt(mój zegarek przeżył to 5 razy) i niedość że się szkiełko szłukło to jeszcze się rozwalił:) NIE POLECAM TEGO SZAJSU

  • 0

    34. ~lola  2007-02-04 12:26:03  host: 195.117.212.19

    Tak czytam te Wasze komentarze i śmiać mi się chce . Przykładowo - telefon powlekany 24karatowym złotem - po co to komu ?! Kolejny komentarz "jest boski i tani kosztuje tylko 3500 tyś zł!!! TANIOCHA!!!" taaa, rzeczywiście mega tanio. mmm, aż zlecialam z krzesla. -.- narzekacie też na ilość pamięci - ale co się dziwić, po takim TANIM telefonie nie mozna sie spodziewać większej pamięci *o ironio -.-* pamięci wcale nie jest mało, szkoda tylko, ze nie ma slotu, bo wypadaloby. Nie rozumiem ludzi wydających 5 i pół tysiaka, na telefon, zeby poszpanowac. -.- to chore.

  • 0

    35. ~MM  2007-03-03 16:07:20  host: fed210.internetdsl.tpnet.pl

    Powiem szczeze... Telefon dla szpanu nie jest zly... wkoncu to NOKIA ale przecierz poco mi hartowane szklo czy metalowa obudowa.A gdyby mi upadł i sie zrysowal... Ma malo funkcji a jest drogi. Ja mam Nokie 6280 i jest 2x lepsza i tansza ale nie mowie nikomu jaki telefon ma kupic...

  • 0

    36. ~wojttm  2007-03-14 10:46:17  host: 193.151.26.71

    Witam. Bardzo poważnie mysle o tym telefonie. Mam jednak jedno pytanie do posiadajacych to cudo. Sa dwie baterie. Czy po wyjeciu jednej w celu wymiany data i godzina jest podtrzymywana czy kazdorazowo trzeba ją ustawiac???

  • 0

    37. ~sebol  2007-03-20 10:28:43  host: host194.kaskada.info.pl

    to nie jest komorka tylko woelkie gowno ja mam sony ercs.K800 i to jest prawdziwa koma ???/ narazie

  • 0

    38. ~zawi  2007-03-21 09:47:27  host: asb246.internetdsl.tpnet.pl

    jestescie wszyscy poj..... jak sie komus podoba i go stac to co was obchodzi czy kupuje go dla szpanu...

  • 0

    39. ~ankaa****  2007-03-23 20:23:10  host: aaht113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja uważam,że ten telefon jest śiwetny, mam go 3 mce i nie znudził mi się jeszcze

  • 0

    40. ~JORDAN 23  2007-03-29 06:49:39  host: h82-143-137-57-static.e-wro.net.pl

    Moja nokia 8800 sirocco ma stoper i notatnik! Posiada również minutnik i wybieranie głosowe! A tu jest napisane że nie posiada! DZIWNA SPRAWA! Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego unikatowego telefonu!

  • 0

    41. ~rychu  2007-04-06 19:31:32  host: 217.153.81.90

    telefon za te pieniądze powinien mieć wrzystko

  • 0

    42. ~axel  2007-05-21 23:21:23  host: ip-91-192-1-45.techmedia.com.pl

    nono ty go masz ty go masz pewnie wszyscy go maja ... lol

  • 0

    43. ~adi_tenor  2007-06-17 12:56:37  host: chello087207038166.chello.pl

    Ten telefon poprostu ma klase! Posiadanie takiego telefonu wiąże sie z prestiżem, jakiego nie maja pozostałe tefofony! Niezamieniłbym sie na inny choc maja o wiele lepsze funkcje! Pozdrawiam :))

  • 0

    44. ~blanka  2007-07-20 00:46:08  host: aasa216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do sebol:wlasnie po twojej wypowiedzi widac róznice w naszych mentalnosciach. cale szczescie, bo my, uzytkownicy 8800 mamy cos czego ty nie masz: klasę. kazdy dres ma se k800i i bardzo dobrze. tylko widzisz nokia 8800 jest dla elity, ktora nie patrzy na to zeby napchac do telefonu od groma "empetruch", bo nie stac jej na ipoda. ja naleze do osob, ktore wiedza, ze do dzwonienia sluzy telefon, do sluchania muzyki ipod, a do robienia zdjec aparat. nie uznaje urzadzen wielofunkcyjnych za pare groszy.i ciesze sie ze nie musze sie identyfikowac z uzytkownikami se.

  • 0

    45. ~BOniu  2007-07-23 21:57:40  host: host-217-172-251-137.lodz.mm.pl

    TO jest zajefajny telefonik mam go nie cale 6 miesięcy i nadal mi sie podoba.Szkoda ze nie ma minutnika,stopera,notatnika i wybierania głosowego,ale i tak mi sie podoba!! Pozdro

  • 0

    46. ~  2007-07-29 21:47:25  host: cdf175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to jest jedno wielkie gówno. a co do blanka nie bij do se bo go pewnnie na te swoje elitarne oczka niewidziałaś, a poza tym telefon może jest ładny i estetyczny ale kto to kurwa widzi że ten telefon ma kwarcowe szkiełko tytanówą obudowe i łożyskowanie klapek z porsche i co to kogo obchodzi, no i moje zapytanie...po co to komu. aha...jak masz nokie E90 to za tą samą cene to pewnie nie szpanujesz a to że ona jest 101,5 raza ładniejsza i funkcjonalniejsza. A tak pozatym wiesz co to znaczy "sirocco". i tak jak już całkiem odemnie jak ci rodzice kupili pod choinke ten szajs to jeszcze nie należysz do elity.

  • 0

    47. ~grubas kielce  2007-08-05 11:36:39  host: user11.4.udn.pl

    ej o czym wy tu gadacie chcecie miec wszystko to kupci inny telefon a ze ten tyle kosztuje to niemusiscie na neigo patrzec poprostu nokia sobie taki wyprodukowala to ich sprawa a ze sa frajerzy ktorzy kupuja taki to tez ich sprawa za ta kase kupisz sobie skuter i dobry telefon nokie 6288!!!

  • 0

    48. ~qw  2007-08-10 21:36:47  host: ckv196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Widzisz grubasku przynajmniej mnie stać na ten telefon!!!

  • 0

    49. ~qw  2007-08-10 21:42:10  host: ckv196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Widzisz grubasku przynajmniej mnie stać na ten telefon!!!

  • 0

    50. ~Mania  2007-08-13 11:00:11  host: cnn56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Totalny zajeb...ja o takim marzę albo samsungu U600

  • 0

    51. ~BUGIMAN  2007-08-17 17:06:18  host: ip-83-238-100-4.netia.com.pl

    I kto tu jest drechaem:)? Są bardzo zamożni ludzie którzy kupują solidne i wielofunkcyjne telefony np. różnego rodzaju smartfony, które służą do prowadzenia biznesu (poprzez dostęp no netu, firmowych maili) i do poprostu wykonywania połączeń a nie do szpanowania i błyszczenia złotem jak prostak. Może jeszcze założymy złoty kajdan na szyję??? Taka "elitarna" mentalność mnie przeraża. A może koleżanka z Rosii pochodzi i ma złote zemby?:)

  • 0

    52. ~BUGIMAN  2007-08-17 17:16:51  host: ip-83-238-100-4.netia.com.pl

    Nie mam nic do tego telefonu i jeśli komuś się podoba to gratuluję ale jak widać wielu ludzi jest tak inteligentnych by uważajać, że ten telefon zmieni ich status społeczny i po zakupie odrazu dołączą do "elity":). Nie rozumiem takich ludzi. Rozumiem natomiast, gdy komuś on się poprostu podoba i lubi się nim cieszyć, radość sprawia mu nawet samo patrzenie na to cacko a nie oscentacyjne prezentowanie go w toważystwie dla lansu.

  • 0

    53. ~Dario  2007-08-27 12:58:46  host: 87-205-214-22.adsl.inetia.pl

    Witam czy wy też macie taki problem że gdy dzwonicie mimo że bateria jest naładowana do pełna to zaczyna migać informacja o wyczerpującej się bateri? Po skończeniu rozmowy wszystko wracaca po chwili do normy i znów wskaźnik jest pełny?

  • 0

    54. ~lobo2304  2007-09-02 22:35:46  host: actw97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co wy tu piszecie o prestizu??Co za bzdury..ludzie to jest po prostu gadzet.prestizowy telefon kosztuje tyle co srednbiej klasy samochod u mojego zegarmistrza widzialem fony po 45tys. - TO jest prestiz.osobiscie posiadam 2 takie aparaty i przyznaje sie byc gadzeciarzem.Telefon jest elegancki i biznesowy!!!i to glowny atut tego aparatu.Dzieciaki jesli chcecie maly komputer to wezcie n95 - ja mam tv do filmow,lapta do netu i zestaw glosnikow w aucie do muzy.To jest telefon dla ludzi ,ktorzy uzywaja tel. do dzwonienia a nie grania czy nie wiem czego wiecej.Minusem jest bateria ,ktora i tak w stosunku do "starej" 8800 trzyma 2-3dni co uwazam za przyzwoity czas.Polecam telefon ludziom ,ktorzy lubia dobrze sie prezentowac czyli dobra koszula,dobry zegarek i ladny telefon.Pzdr.

  • 0

    55. ~Marcin  2007-09-03 19:46:21  host: aabj22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja posiadam od roku zwykla nolie 8800 i jest super telefonem w tym miesiacu zmieniam na sirocco napewno nie kupilbym noki n95 bo do zdjec i muzyki slucham na ipodzie a zdjecia robie aparatem

  • 0

    56. ~bart  2007-09-07 21:30:11  host: xdsl.129.c89.petrotel.pl

    no i ten telefon coś sobą reprezentuje 2 mega pixele 262 tysiace kolorów i jest małya nie to co te cegły z seri N pozdro

  • 0

    57. ~bart  2007-09-07 21:38:19  host: xdsl.129.c89.petrotel.pl

    a i do tego ziomka z pod 46 to chyba ty jest jakis niedorobiony i masz gówno na głowie zamisat mózgu ten telefon ma te wszystkie szkiełka i bajery by był niezniszczalny tłuku chyba ze nie znasz sie na materiałach cioto jak chcesz to se kup nawet siemensa a51 pierdoło jak sie nie znasz to zamknij jape i siedz cicho ten telefon to jest jeden z najleprzych jest mały i ma wszysto a te z seri N to sa wielkie dziady juz bym wolal kupic sobie laptopa zamiast nokie z seri N pitocho niedomyta ten fon jest kompatybilniejszy od twojego rozumu i ma wiecej pamieci niz cały twój głupi łep i wogule jak bym miał ciebie albo ten fon to bym fon wybrał bo jest napewno ładniejszy pozdo 4 all oprucz cioty z 46

  • 0

    58. ~bart  2007-09-07 21:39:13  host: xdsl.129.c89.petrotel.pl

    no i ten telefon coś sobą reprezentuje 2 mega pixele 262 tysiace kolorów i jest małya nie to co te cegły z seri N pozdro

  • 0

    59. ~snob;P  2007-09-11 15:51:00  host: nat-8.autocom.pl

    Pathetic! elita ktora podkresla swoją elitarność telefonem?? nowobocatwo, brak kultury i klasy nie jest równoznaczne z elitą.elita to kultura osobista a nie szpanerstwo gadżecikiem.ktos tu mowił o bajerach tego fona ktorych nie widac jak jakies szkiełko czy cos w tym guście....a jak masz szwajcarskie zegarek, np RADO albo IWC na ręce warte tyle co dobry samochód to tego tez nie widac, ale masz poczucie ze masz cos porządnego, z klasą. nie wszytsko ładne co się świeci dorgie dzieci. nie fajny ten telefon ktory ma gadżety lampe mruga i błyska. i na koniec powiem, ze rynek telefonów jest tak bogaty, ze kazdy znajdzie cos dla siebie i nie musi od razu napadac na inncyh ze mają taki czy inny telefon.

  • 0

    60. ~white tygier  2007-09-28 10:55:03  host: adsl-87-102-93-16.karoo.kcom.com

    mieszkam w Angli mam siocco od 7 miesiecy telefon jest porzadnie wykonany wart swoich pieniędzy również bateria trzyma mi około 4-5 a dzwonie sporo. telefon jest skierowany domelity ludzi ktorzy cenią sprzet z klasą i o durzym pretirzu i wykonaniu taka jest sirocco to nie elefon dla gówniarzy na szczescie nie za durze pieniadze lub kolesi co chca mieć mikser w kieszenia telefon jest do dzwonieniai tyle na ten model nawet w Angli pozwolic sobie mogą równiesz nie liczni a to dlatego że telefon nawet jakna Angli kosztuje sporo (nowy około 600 funtów a z drugiej reki około 300 pozdrawiam urzytkowników sirocco

  • 0

    61. ~bez nazwy  2007-10-01 20:28:39  host: 87-205-38-47.adsl.inetia.pl

    ten telefon jest podobno pokyty 16 karatowym złotem ;p na allegro po 4 tysiaki codzi tylko marze o takim

  • 0

    62. ~okapi:D  2007-10-14 22:33:36  host: 82-36-126-197.cable.ubr06.king.blueyonder.co.uk

    Powiem tyle..mam go prawie od roku,jest fantastyczny,nie zamienilabym na zaden inny,jedynie na ta pokryta złotem,ale to i tak SIROCCO.I tak jak inni napisali,dzwonie z sirocco,slucham muzy z iPoda, a zdjecia robie aparatem,pozdrawiam wszystkich uzytkownikow przepieknej SIROCCO

  • 0

    63. ~Ehh  2007-11-01 22:30:20  host: dju2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ehh dzieci , to nie jest telefon dla lysola , ktory wozi sie bmw kabrio (ala tuning) z 99 roku i gadajacego lol ale mam mp3 flimik itd , daj wysle ci irda... To jest telefon dla osob ktore lubia elegancje , urzywaja tel do sms i rozmow i tyle , tel pasuje goscia z klasa a nie dresa ktory sie oglada za "du*ami" i z dresem pitbulla... To nie to co ta masowka z chin (sony ericsson) Klasa - kasa a nie "psssss za te cene se "

  • 0

    64. ~buracky  2007-11-08 15:37:29  host: static-87-105-71-88.ssp.dialog.net.pl

    Śmigam BMW 5, jestem łysy i mam ten telefon ! Mam również Lunę 8600. Jak ktoś chce mieć Wash-and-go to może używać N series:) To są zabawki. 8800 i 8600 to są nieliczne telefony służące poprostu do dzwonienia a do tego jak wykonane! Szkoda tylko, że baterie trochę krótko trzymają...

  • 0

    65. ~buracky  2007-11-08 18:36:04  host: static-87-105-71-88.ssp.dialog.net.pl

    Śmigam BMW 5, jestem łysy i mam ten telefon ! Mam również Lunę 8600. Jak ktoś chce mieć Wash-and-go to może używać N series:) To są zabawki. 8800 i 8600 to są nieliczne telefony służące poprostu do dzwonienia a do tego jak wykonane! Szkoda tylko, że baterie trochę krótko trzymają...

  • 0

    66.  2007-11-09 15:15:23

    Mam pytanie. Czy taka nokia z ameryki będzie działała w polsce ? jak jest napisane że bez simlocka i ma GSM ?

  • 0

    67. ~Tomek Krk.  2007-11-28 16:56:25  host: nat-14.autocom.pl

    Wypowiedz nr.44-"blanka" ona wie do czego jest ten telefon i popieram ja w 100% pozdro.

  • 0

    68. ~;Domelo  2007-12-16 15:19:37  host: static-ip-87-248-80-131.promax.media.pl

    za cene tego telefonu (nowego) kupil bym 7 sony ericssonow k750i i jeszcze by mi starczylo na karte 2 gb

  • 0

    69. ~123  2007-12-16 16:38:09  host: ayk95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak cos jest dobre do wszystkiego to jest do niczego... lepiej kupic cyfrowke gps i laptopa niz jakies tam n series ktore nie rozni sie niczym od zabawek z tajwanu ;p n niby ma tyle fukcji ale przez te funkcje sie wiesza, wielu moich znajomych ma n serie i caly czas na cos narzekaja a z tych zdjec i bajerow nie kozystaja i tak nawet w 50 % a takie 8800 jest ladny i stworzony dla ludzi ktorzy cenia sobie dobre wykonanie gdzie nic nie skrzypi wszystko przylega i jest podasowane, plynosc i precyzja, oraz wyglad. malo ktory telefon tak pasuje do garnituru jak ten.

  • 0

    70. ~michal_77  2007-12-26 22:53:15  host: apn-77-112-112-164.gprs.plus.pl

    Telefon jest ladny,ale nic więcej.Stac mnie na taki telefon,ale wole se k800i i nie nosze dresow.prestiz to mozna podniesc drogim autem a nie telefonem.Ogolnie 8800 jest do bani,ale jesli ktos go kupi to jego sprawa.

  • 0

    71. ~!  2008-02-10 16:42:01  host: din135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    69. ZNAKOMICIE CIE ROZUMIEM , Mam czarna obudowe i niema porownania do moich starych telefonow . Polecam

  • 0

    72. ~2  2008-02-10 16:44:40  host: din135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Domelo - 68 Ale nie kazdy chce miec pospolite , no powiem G&W*o , 8800 nie jest telefonem dla dzieci i maniakow "napakowanej tandety dla mas" (k750i) SE to masowka , tandeta , lapia w swoje sidla dzieci takie co sie podniecaja ze maja np3 , i inne go*& ... Zalosne , jak to mowia niektorzy

  • 0

    73. ~Bolo  2008-02-19 11:13:28  host: ns3.mtn.pl

    jak mozna porównać k800i do tego telefonu? trzeba byc lekko nieprzytomnym... se k800i nosi juz co drugi dzieciak na ulicy a sirocco niestety nie jest dla dzieci ktore biegaja i pstrykaja zdjecia albo pol dnia wymieniaja sie mp3-kami ... to telefon dla powaznych ludzi i dlatego poważnie kosztuje ... pozdrawiam posiadaczy 8800 sirocco w życiu bym go nie zamienił na jakieś tanie se :)

  • 0

    74. ~K  2008-02-19 21:49:38  host: bn54.osiedle.net.pl

    Telefon na pewno jest z klasą i jego użytkowanie to na pewno duża przyjemność. Ale 4 tys za telefon to trochę przesada, chyba żebym miał banie w banku to bym sobie kupił jako telefon na wymianę od codziennego noszenia dobrego smartfonu który z pewnością jest bardziej funkcjonalny. Telefon na pewno godny polecenia ale raczej dla ludzi żyjących na pokaz, ewentualnie miłośników telefonów. Ps. Powinni tu się wypowiadać posiadacze tego telefon i mówić o jego zaletach i wadach, ewentualnie zainteresowani kupnem z pytaniami a nie fani SE czy nowobogaccy mówiący o swoich poglądach... Z tego postu wynika że też nie powinienem się tu wypowiadać bo nie wiem nic o tym telefonie(po za tym co czytałem)ale nerw mnie bierze jak czytam wasze komentarze...

  • 0

    75. ~ku  2008-02-20 16:23:08  host: bn54.osiedle.net.pl

    Telefon na pewno jest z klasą i jego użytkowanie to na pewno duża przyjemność. Ale 4 tys za telefon to trochę przesada, chyba żebym miał banie w banku to bym sobie kupił jako telefon na wymianę od codziennego noszenia dobrego smartfonu który z pewnością jest bardziej funkcjonalny. Telefon na pewno godny polecenia ale raczej dla ludzi żyjących na pokaz, ewentualnie miłośników telefonów. Ps. Powinni tu się wypowiadać posiadacze tego telefon i mówić o jego zaletach i wadach, ewentualnie zainteresowani kupnem z pytaniami a nie fani SE czy nowobogaccy mówiący o swoich poglądach... Z tego postu wynika że też nie powinienem się tu wypowiadać bo nie wiem nic o tym telefonie(po za tym co czytałem)ale nerw mnie bierze jak czytam wasze komentarze...

  • 0

    76. ~Tomaszek  2008-02-20 17:25:54  host: aact125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    piękna sprawa. nie chodzi o szpan taki telefon poprostu chce sie miec. potrzebne komus urzadzenie multimedialno-wielofunkcyjne niech sobie takie kupi. tu mamy ekskluzywny telefon. dzwoni obsługuje sms'y i ma to cos co wyróznia.

  • 0

    77. ~sakes  2008-02-20 18:23:05  host: 082139047065.ski.vectranet.pl

    Większość z was jest poje…. Siedzę w pracy i z nudów czytam to, co piszecie. Co was kur…. obchodzi czy ktoś ma ten telefon czy nie?. Nie podoba się to się nie odzywaj po prostu go omiń. Tyle ze zobacz ze osoba, która ma ten telefon ma jeszcze ze 3 inne, przy których twoje to zabawki z piaskownicy. Tylko, dlatego ze go na to stać proste będziesz bogaty tez go kupisz albo jeszcze cos droższego żeby się pokazać.

  • 0

    78. ~sakes  2008-02-20 18:25:55  host: 082139047065.ski.vectranet.pl

    A jeszcze jedno prestiż to wszystko, co cię otacza zegarek koszula znajomi samochód i tym podobne nawet osoba, która idzie obok ciebie (kobieta) musi mieć klasę w sobie żeby ludzie patrzyli na ciebie jak na człowieka sukcesu. Wiec telefon tez się liczy

  • 0

    79. ~BEZSTRONNY  2008-03-23 09:56:38  host: apn-77-115-132-125.gprs.plus.pl

    Bananowcy, wolumenowi mafiozi, na pokaz srający beclem i inne łyse półmózgi (bląd półmózgi też) muszą czymś zabłysnąć przed innymi z tego samego otoczenia.

  • 0

    80. ~lolek  2008-04-09 21:26:09  host: c57-144.icpnet.pl

    mam pytanka? co z bateria w sirocco? tez trzyma tyle co w zwyklej 8800 czy moze cos zmienili?

  • 0

    81. ~Agnieszka  2008-04-14 13:06:13  host: but132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik godny polecenia używałam go 6 miesięcy i żałuje że go sprzedałem tel fantastyczny pod każdym względem zakochana jestem w nim nadal wszystkie inne kryją sie a tel ma byc do dzwonienia prawda? AGA Z WISLY

  • 0

    82. ~  2008-04-25 22:33:41  host: djv178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    34 ~ jak niestac to sie dziwi i zazdrosci 44 Blanka - tak jest ! Poto sa takie telefony

  • 0

    83. ~nk  2008-04-27 15:16:39  host: dvl121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktos prosil o opinie uzytkownika:Telefon wg mnie bardzo funkcjonalny,troche ciezki,ale ja osobiscie lubie wiedziec co mam w rece i czuc to a poza tym mozemy wybrac jakas tandete ktora jest obita slabej jakosci plastikiem z ktorego potem robia butelki do coca-coli lub telefon w obudowie z metali szlachetnych,co do koloru to polecam czarny,zloty jest troszke zbyt nachalny.Jesli ktos chce utrzymac sirocco w blasku to proponuje zapopatrzyc sie w scierke,bo nawet pokrowiec nie wystarcza,po pewnym czasie przestaja przeszkadzac palce odbite na obudowie.mialem wiele telefonow miedzy innymi serie N i inne slidery Nokii i zaden inny telefon ze sliderem nie ma takiej precyzji dzialania aktywnej klapki.Telefon od pewnego czasu jest juz w dosc przystepnej cenie,wiec polecam serdecznie.A co do szpanu to sirocciem nie poszpanujesz dziecko,czlowiek ktory nie interesuje sie telefonami nie odrozni sirocco od 3310,nie ma wielkiego wyswietlacza,super bajerow,aparatu na polowe telefonu i migajacych swiatel,ot tak zwykly telefon,znawcy oczywiscie zauwaza od razu co to za telefon,ale wg mnie kupuje sie go po 1 sercem a po 2 dla wlasnej swiadomosci posiadania czegos z najwyzszej polki.a co do wypowiedzi pseudobiznesmenow i ludzi sukcesu zamieszczonych powyzej to po 1 nie szata zdobi czlowieka,co po was widac idealnie,najpierw naucz sie gramatyki i podstaw tworzenia zdan w ojczystym jezyku,a potem kup sobie bmw itd.Pozdrawiam uzytkownikow!!!

  • 0

    84. ~jfnfiud  2008-05-02 09:46:36  host: w3cache.atman.pl

    nokia tylko dla starych sknerusów

  • 0

    85. ~  2008-05-18 20:42:28  host: host81-155-4-27.range81-155.btcentralplus.com

    ja tam jestem wyznawca ze telefon jest do dzwonienia aparat do robienia zdjec a Ipod do sluchania muzyki i popelnilem blad kupujac nokie N81 8Gb bo niejest warta tych pieniedzy ... teraz sie zastatnawiam nad tym telefonem tylko mam pytanie czy obudowa sie rysze mocno czy raczej niema z tym problemu ??

  • 0

    86. ~BLK  2008-06-03 18:24:51  host: ip-2-174.gemini.net.pl

    Wiecie co? Dziś można za naprawdę niewielkie pieniądze kupić sobie PocketPC wielkości zwyczajnego telefonu (IQ, SP-5) albo kobajn, który wygląda rewelacyjnie i ma w sobie wszystko (Touch Diamond). Sam posiadam Samsunga G800, wiecie dlaczego? Bo nie lubie sie wyrozniac a fonik wyglada jak kazdy inny telefon, z tym że spełnia funkcję cyfrówki (5MPx, 3x optyczny zoom, funkcja skupiania istrości na twarzy;). Ten telefon mnie nie razi, ale w życiu go nie kupie. Przeglądałem ceny na Allegro i nie mogłem uwierzyć ile on kosztuje, stąd jestem TU!!!

  • 0

    87. ~lo.max  2008-06-10 15:56:48  host: public-gprs86661.centertel.pl

    czytam czytam czytam i wielkie gie tu piszecie zamiast opisac wady/zalety to sie zalicie ze za drogi albo ze zbyt extrawagancki co za roznica? jest do okreslonej grupy klientow nikt nie zmusza do zakupu mozna tez kupic nokie 1600 i sie cieszyc to kazdego prywatna sprawa jaki ma telefon i z jakich powodow go kupuje. tutaj sie pisze jaki on jest w uzytkowaniu. jak ktos go widzial w sklepie przez szybke to niech sobie raczej daruje recenzje rzeczy o ktorej nie ma bladego pojecia

  • 0

    88. ~M.M.  2008-06-12 15:32:21  host: djv81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam Nokie 8800 S. , czarna , jej jedynym minusem , jest wedlog mnie za blisko umiejscowniony klawisz "w gore" , prawie przylega do otoczki wyswietlacza , przez co czasem nie udaje mi sie w niego trafic. Telefon godny polecenia , drogiego takiego nie znajdziecie.

  • 0

    89. ~Michał  2008-06-20 12:25:54  host: dic212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    DLA TYCH KTORZY MOWIA ZE TELEFON BARDZO SZYBKO SIE ROZLADOWUJE : WŁĄCZCIE TRYB USPIENIA I OSZCZEDZANIE BATERII ! POLECAM , MI Z TEGO PRZYSLOWIOWEGO 1 DNIA , CZAS WYDLUZYL SIE DO PRAWIE 3 DNI! POZDRAWIAM MICHAŁ

  • 0

    90. ~Korneliusz  2008-07-26 21:47:59  host: 79-68-115-155.dynamic.dsl.as9105.com

    Hmmm. Piszecie że telefon jest dla ludzi z klasą (bo jest drogi ??). Zaraz potem argumentujecie jego tytanową obudowę, kwarcowe szkiełka i łożyskowania Porshe'a niezniszczalnością. Czy ludziom z klasą jest to potrzebne (a może są to pracownicy drogowi operujący młotem i szpadlem, którym potrzebny jest telefon niezniszczalny ??). Każdy telefon po upadku wykazuje zadrapania i obicia. Tego nawet tytan nie ukryje. Niezawodność i niezniszczalność telefonu to jego układy elektroniczne i system operacyjny/oprogramowanie. Kontakty każdy trzeźwo myślący użytkownik dubluje wpisami na karcie SIM. Ten telefon to nic innego jak następna zabawka dla dzieci którym rodzice kupują drogie prezenty bo same niestety jeszcze nie zarabiają (często będąc pełnoletnimi). Ludzie z klasą i stylem używają dyskretnych telefonów, bardzo często nie prezentując ich w towarzystwie. Nierzadko widuje się u tych ludzi telefony Prada, Armani i podobne. Piszę to ponieważ przez 2 miesiące byłem posiadaczem tego telefonu, oddałem go synowi (16 lat) który po dwóch tygodniach zamienił go na Tocco. Co do elegancji to czasami mi było wstyd odbierać rozmowy przy znajomych.

  • 0

    91. ~Mi  2008-07-30 01:27:04  host: djp107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No Korneliuszu to masz jakaś zła definicje słowa KLASA. Jeśli kupiłeś ten telefon na allegro ,2 lata po wydaniu za 600 zł i chcesz nim "szpanować" to się nie odzywaj, jeśli go kupiłeś po wydaniu to był prestiż a teraz to plebs kupi sobie taki telefon za 600zł i mówi ,że jesli masz pieniądze to się nie wywyższasz itd. Jeśli jesteś bogaty, i nie chcesz się wywyższac , to dlaczego zarabiasz? Zeby mieć tylko na chleb? Dlaczego produkują S klase , BMW 7 ? ,przeciesz można jezdzić Dacia Logan zeby się nie wywyższac ... Jak masz pieniadze to je pokazujesz, a ten kto mówi , "wiesz , nie kupuje nowego samochodu bo niechce się pokazywać" tak naprawde nie ma kasy , i mu żal dupe ściska... Taka prawda Korneliuszu drogi. Teraz telefon najbardziej prestiżowy to 8800 S.Arte, a ten był i bedzie z klasa. Vertu jest to bardziej juz gadzet , jako telefon do czasem tam zadzwonienia, a nokia 8800 jest nie do "zajechania" , do telefonowania jak się dowodzi firmą , a nie siedzenie i popisywanie się Veruuu... Prada? Nie dziękuje za tani plastik, i jeszcze dotykowy ekran jest nie funkcjonalny do dzwonienia kilka godzin dziennie, ja na swoim 8800 Sir , wygadałem 425 godzin , obecnie mam 8800 Arte i jest tak samo wspaniała i nie do zniszczenia. A propo tego co mówisz, że po co kryształowe szkiełko, łożyska porshe , tytanowa obudowa, to mnie smieszy i w tym własnie momencie pokazałeś ze nie masz klasy , tak tak chłopie. To z robotnikami takze, telefon taki jest po to ,zeby nie pisac caly dzien o telefonie jaki to on nie jest bo to tylko dla szpanu, ale do pracy, gdzie dzwonisz codziennie po kilka godzin ,wtedy taka PRADA, rozleci się po kilkunastu dniach ,tak jak nokia n95 , przy ciaglym rozuswaniu rozpadnie sie, a ten telefon (8800) nigdy , ot co cała prawda , Pozdrawiam,Mi

  • 0

    92. ~Ktoś.  2008-08-13 20:03:19  host: ayu125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie, fonik ładny, ale po co komu telefon za taką cenę? Fakt, faktem, są bogaci szpanerzy, którzy nie mogą się powstrzymać, żeby się nie pochwalic "super" telefonem, "super" aparatem itd. Ludzie skoro jesteście tacy bogaci, to dajcie kasę na jakiś szczytny cel, a nie na szpan.

  • 0

    93. ~rtg  2008-08-24 20:56:19  host: djh107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Haha, ciekawe czy jakbyś mial duzo pieniedzy, to bys rozdawal na prawo i lewo , nie nawdze takich ludzi ktorzy tak mowia bo nic nie maja

  • 0

    94. ~nn  2008-08-30 11:20:21  host: c9-251.icpnet.pl

    mam taki telefonik od dluższego czasu i jestem zadowolony, to czy nie do "zajechania" - moj ma problem ze wskaźnikiem baterii bedzie musiał isc na gwarancje.jesli potrzebujecie telefon do lansu kupcie sobie taki, jesli telefon trwały i do dzwoniena z najwyzszej jakości materiałów - kupcie sobie taki. Przestańcie opowiadać bzdury o klasie i prestizu. O waszej klasie swiadczy wasze zachowanie a o prestizu szacunek, ktory macie u innych osob.mozna lansowac sie w volvo ale mozna i uzywac tego samochodu do komfortowego,szybkiego przemieszczania sie. to stac Cie na samochod za 300 tys. super byle nie była to kasa uzbierana na krzywdzie. a na koniec powiem tak ludzie z klasa i prestizem jesli juz czytaja te komentarze to smieją sie z was, a komentuja? smiem wątpic. pozdrawaim i powodzenia w zyciu zycze

  • 0

    95. ~Evan  2008-09-06 22:21:08  host: aaje178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiem tak. Telefon ładny, zgrabny etc. ale uważam, że nie potrzebny. Takie rzeczy dzielą ludzi [Widać waszą cudną dziecinną któłnie... A jeszcze powiedzą, że to telefon nie dla gówniarzy, jak sami się zachowują jak takowi gówniarze.] Tak, fakt telefon służy do dzwonienia, ale po co nosić aparat, iPoda, laptop i inne skoro można mieć wszystko w jednym. Wiadomo, że laptoplepiej się sprawdzi od trakiego telefonu, ale często są takie sytuacje, gdzie nie ma się po prostu tego pod ręką. I mam apel do tej samozwańczej elity. Skoro macie tyle kasy zapiszcie się na najdroższe kursy ortografii, bo jak widzę jak niektórzy z was piszą to płakać mi się chcę. Pozdrawiam, Evan

  • 0

    96. ~Ktoś.  2008-09-08 21:30:49  host: aajd87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Drogi rtg. Nie będę się wypowiadać an temat mojego stanu majątkowego, bo nie mam takiej potrzeby. Ale jestem pewien, że bija na łeb na szyję to co możesz sobie wyobrazić ^^ I nie muszę nic nikomu udowadniać. Wystarczy, że ja wiem kim jestem i na co mnie stać. [Co do rozdawania pieniędzy, nie chodzi o rzucanie kasą na prawo i lewo (a widzę, że Twój zbaraniały mózg tak to odebrał). Chodzi o ogólne angażowanie się. Sponsoring, cele charytatywne etc.] Obecnie użytkuję LG PRADA KE850 i szczerze się z niego cieszę. Nie zamieniłbym go na takie coś. No i popieram Evana. Zapisujcie się na kursy, albo chociaż, zakupcie te najdroższe słowniki obłożone złotem i piszcie razem z nimi, bo się ośmieszacie. ^^

  • 0

    97. ~Polecający  2008-09-30 02:39:10  host: aaex220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie zastanówcie sie nad sobą. każdy używa telefonu do czego potrzebuje. miałem communicatora 9500 i był bardzo funkcjonalny. wi-fi i inne niepotrzebne gówna przez co był bardzo duży i nieporęczny. teraz mam tą nokie i jestem bardzo zadowolony. co do baterii to w domu ładowarka biurkowa w samochodzie ładowarka a w uchu słuchawka bluetooth i na żaden inny bym go nie zamienił a cena... też dla ludzi, jeśli w wieku 21 lat mogę sobie pozwolić na taki fonik to nie jest żadne szpanersto itp. jak chcesz to robić to polecam n95 ale ja pozostaje przy pięknej i dopracowanej nokii 8800 SE. Pozdrawiam

  • 0

    98. ~seb  2008-10-13 23:41:04  host: natk2-bk.generacja.pl

    kurde tak rozkninam czy wciagnac ten tel cos ma w sobie nie da sie ukryc bo parametry nie naj ciekawsze sa ale w sumie do konca nie chodzi o to sam juz nie wiem jak takiego lba wkrence i odda w dobrym sianie to werbuje ten towar oo male pytanie wadliwy jest?

  • 0

    99. ~Karti  2008-10-27 21:14:30  host: aegu10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale wy jestescie wszyscy załośni!! Za drogie dla dresow za cięzki itd itp kur... o co tu chodzi . Ten telefon ma kalse i neich go kupuja osoby ktorym sie podoba i ktore ciesza sie ze go maja a nie jakies buraki do szpanu. A co do najlepszego telefonu do dzwonienia to ja niegdy nie odejde od starej sprawdzonej Noki 6310i

  • 0

    100. ~  2008-11-03 20:28:22  host: acji221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie jest wadliwy - nawet jak się nim rzuca :) Jedyny jego minus to cienka bateria ale i tak da się przeżyć

  • 0

    101. ~WoWo...  2008-12-15 08:52:41  host: 193.228.174.10

    Fajnie się Was czyta. Trochę zawiści, trochę głupoty - no i szczypta buractwa w całej swej krasie. Oczywiście przepraszam te osoby które uraziłem. Ale do rzeczy. Jesli ktoś chce kupić taki telefon to: PLUSY - trwałość, estetyka, precyzja, stabilność oprogramowania, łatwość obsługi, 2 baterie w komplecie, poręczny wymiar, odporny na czynniki zewnętrzne, (po dwóch latach użytkowania nie widać żadnych śladów czasu. MINUSY - dość słabe baterie, małe klawisze, niewygodny dostęp do klawiszy *-0-# tuż nad klapką, wysoka cena zakupu.

  • 0

    102. ~komet  2009-03-30 23:48:21  host: 194.183.33.82

    Mili Państwo...nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego co piszecie...czy ktoś z was eksperci kiedykolwiek rozebrał taki telefon, poczytał oficjalne informacje producenta albo choć widział reklame 8800 w obojętnie jakiej odmianie na żywo? Wątpie:( Pierwsza rzecz to banały na temat tego z jakich materiałów jest zrobiony. Jakie "Porsze" proszze... żadnych łożysk i żadnych bajerów. 2 nasmarowane i świetnie spasowane sprężyny. Tytan - nie...stal nierdzewna i w Saphre skóra - TAK. Szkło owszemi to najwyższej klasy. Telefon stwożony by cieszyć i być pięknym a nie żeby dupy na niego wyrywać. Niepasuje bateria? Pokażcie mi jeden telefon który będzie miał zasięg tam gdzie 88 i wytrzyma dłużej niż dzień. 5 lat pracuje w telefonach, 4 jestem szczęśliwym posiadaczem 8800d(sirocco) i wiem że jeszcze pare lat mieć go będe. To jest właśńie miarą telefonu...niezawodność i kunszt wykonania na najwyższym poziomie nawet 4 lata od premiery.

  • 0

    103. ~Anty SE(ja580)  2009-10-26 22:32:56  host: aboh18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon WYMIATA. Ma klase a to że grube buractwo woli koreańskie albo jakieś inne gówna to juz nie nasza sprawa. Jedyne co boli to to że potrzebuje telefonu do internetu i maila wiec niestety 8800 odpada ;( czekam aż nokia zrobi jakiegoś smartphona z klasa! POzdrowienia dla wszystkich użytkowników SE i Samsunga oraz innych badziwi z supermarketu!

  • 0

    104. ~D  2010-01-24 16:03:05  host: 62.152.159.210.dsl.dynamic.eranet.pl

    Jest to naprawdę zacny telefonik mam go 2 lata i jeste zadowolony

  • 0

    105. ~lelele  2010-04-20 11:48:04  host: 212.244.16.253

    se to telefon na zabawe a NOKIA to jednak co dobrego

  • 0

    106. ~  2010-04-27 12:18:45  host: 77-254-74-200.adsl.inetia.pl

    piekny fon klasyka elegancja i prestiż cos jak porównać bmw i mercedesa tak jest z sonyer. i nokią.

  • 0

    107. ~apple  2010-10-12 00:39:52  host: rybka195.fucio.net

    jaki szajs za tą cenę to ma się telefony o 100% lepsze XD

  • 0

    108. ~  2010-11-03 01:31:10  host: abav58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odpowiedz do 106. chyba porównać stare unikatowe bmw e9 do nowego chevroleta lacetti z elektrycznymi szybami, szyberdachem, centralnym zamkiem i dwiema poduszkami powietrznymi :)

  • 0

    109. ~darek  2012-03-08 13:49:39  host: acl70.internetdsl.tpnet.pl

    Posiadam. Rewelacja jak dla mnie.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-8-87.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet