Nokia 8800 Sapphire Arte - opinie
Telefony Nokia Nokia 8800 Sapphire Arte Opinie o Nokia 8800 Sapphire Arte

Nokia 8800 Sapphire Arte

w sumie: 55
  • 0

    1. ~ktos  2007-11-15 15:27:52  host: dob202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i po cholere jeszcze nokia powtarza swoje telefony?? nawet nie wiem kto takie cos kupi jak to ma kosztować ok. 4000-5000zł

  • 0

    2. ~Agnieszka  2007-11-15 17:16:42  host: 210kety142.playy.pl

    No rewelacja następca sirocco wszystko ok gdyby nie ta CENA a cena będzie bardzo wysoka to napewno POZDRO

  • 0

    3.  2007-11-15 18:31:36

    ten to jest ekstrawagancki :D skóra i jakiś kamień. wariactwo!

  • 0

    4. ~olcia  2007-11-15 20:49:13  host: host-81-190-39-41.szczecin.mm.pl

    według mnie świetny fonik. szkoda że nie ma radia ale komu potrzebne w telefonie z jedno gigową pamięcią? ;D szkoda ze nie ma irdy bo nie kazdy ma BT xD ale po za tym cacko ! xD mogłabym go mieć ale wole z dotykowym ekranem ^^

  • 0

    5. ~farmerx  2007-11-17 13:09:52  host: adal99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wygląda pięknie:) nokie ostatnio mądrzeją nie stawiają tylko na to żeby wepchać dużo funkcji w "cegły" ale dbają o wygląd:)

  • 0

    6. ~  2007-11-18 13:57:05  host: chello089076020043.chello.pl

    wg mnie telefon cudowny z wyglądu jak i z funkcji .Przydałby się symbian i slot na kartę pamięci MemoryStickMicro lub microSD(nie każdemu 1 gb pamięci wbudowanej wystarcza) .Dla mnie fajny telefonik

  • 0

    7. ~koralgola  2007-11-21 16:05:06  host: ajy22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    elegancki-dla kobiety

  • 0

    8.  2007-11-21 20:53:46

    Jakoś nie bardzo mi podchodzi. Zwykła 8800 IMO ładniejsza.

  • 0

    9. ~Matt  2007-11-24 15:36:44  host: dynamic-78-8-67-202.ssp.dialog.net.pl

    Super telefonik, mam go praktycznie od dwóch tygodni, tylko cena trochę duża. Generalnie jest rewelacyjny, bardzo dobra jakość wykonania. Szkiełko zastosowane na wyświetlaczu idealnie go chroni i nie straszne mu żadne, ale to żadne rysy. Pozdro

  • 0

    10.  2007-11-27 11:29:27

    takie gówienko dla ludzi co nie wiedzą na co wydawać kase o!

  • 0

    11. ~  2007-11-30 10:12:26  host: f142-145.opera-mini.net

    Niezła zabawka. Ciekawe jaka cena,ale stawiam tak,że ok.4000 zł.

  • 0

    12. ~Lord  2007-12-04 01:13:07  host: aamr232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ohyda,niestety.Kolorystyka jeszcze do zniesienia, ale to coś a la skóra czy faktura obudowy maszyny do pisania z lat 60-tych to juz nieporozumienie. Paramtery dobre,brak HSDPA i cena jak za przyzwoitego laptopa.To wciąż za mało.LG robi fony równie ładne, a znacznie tańsze.

  • 0

    14. ~lobo2304  2007-12-13 16:16:15  host: acva89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ostatnio zaczynalem sie rozgladac za nowym fonem bo sirocco mnie zaczelo nudzic , widze wreszcie potencjalnego nastepce :).Myslalem nad inna firma jednak przywiazanie do nokii jest duze,a tak na marginesie aparty serii8800 nie maja sobie rownych pod wzgledem materialow i wykonania - ale to moje skromne zdanie.Nie ma ladniejszych aparatow seryjnych pomijajac szwajcarskie fony po 25kola.Widze ,ze poprawili aparat i zwiekszyli pamiec (zbedne pierdoly w biznesowym sprzecie ,jednak ciesza). @ktos Ten aparat kupia ludzie ,ktorzy cenia sobie ladne rzeczy/gadzety i nie beda mieli dylematu nad wydaniem wspomnianej przez ciebie kwoty poniewaz w ich ocenie zakup jest tego wart.

  • 0

    15. ~[pootwor]  2007-12-16 21:21:36  host: bti223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mi się podoba, chociaż za taką kase, to na g.... mi taki kom, jak mógłbym mieć dwa Sony k800i xD

  • 0

    16. ~srq  2007-12-17 14:18:12  host: 87-205-221-233.adsl.inetia.pl

    Nawet nokia umie czasami zrobić ładny telefon.. co prawda.. za Motorolką LG czy ostatnio nawet samsungiem 100 lat w plecy.. ale coś robią.. a nie SE.. ciągle te same paskudne cegły..

  • 0

    17. ~nikczemnik  2007-12-24 16:12:53  host: ye74.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon nie jest drogi tylko was na niego nie stać

  • 0

    18. ~Michal  2008-01-01 17:53:03  host: dil44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To nie jest telefon dla bylekogo , nie dla goscia ktory wgrywa sobie 294 mp3 . Telefon nie dla kazdego , ale dzieki temu osoba ktora go ma moze sie czuc ze ma cos co ten co stoi pod sklepem nie ma... I po co te bajery , karty pamieci itd.? Dzieci kiedys zobaczycie ze to zbedne gowna , a jak wam nie pasuje to kupcie sobie iPoda , radio , i mobie ...

  • 0

    19. ~PLANET  2008-01-04 03:29:32  host: 15-pra-22.acn.waw.pl

    widziałem na żywca, bardzo ładnie się prezentuje

  • 0

    20. ~Morning_Dew  2008-04-15 22:28:28  host: nat-mia-1.aster.pl

    Świetny telefon. Piękny i idealnie funkcjonalny

  • 0

    21. ~Nois  2008-04-18 18:03:14  host: 88-199-144-248.tktelekom.pl

    Ktoś kto nie bardzo czai co to jest elegancja i styl to raczej niech nie wypowiada sie na temat tego telefonu. Są osoby które mają znacznie większe dochody niż Wy(nie ujmując nikomu) i może właśnie wiedzą dlaczego ten telefon jest dla nich. I może nie interesuje go mieć w telefonie filmiki porno i mp3.

  • 0

    22. ~panczenista  2008-04-23 22:17:42  host: public-gprs103884.centertel.pl

    nauczcie sie jednego. SE to tępe cegły z bajerami bez ładnego wyglądu ani stajlu

  • 0

    23.  2008-04-24 16:41:35

    w końcu pojawił się w Plusie choć cena odstrasza

  • 0

    24. ~M  2008-04-25 21:08:21  host: djv178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nois i Michal - nareszcie ktos kto rozumie po co telefony z tych serii ... Ludzie ,tu nie chodzi o to zeby telefon ten byl jak najtanszy , wiec wsze "Sony E robi o wiele tansze telefony" jest no ... Gryby mial byc na polce razem z Sony E to by nie wstawiali szklanej nieryszacej sie szybki , tylko plastik cienki jak papier... Poto jest taki drogi bo chodzi o prestiz , a nie o masowke z chin ... Pomyslcie ... Do 10 ~ wiesz , wole wydac kase na taki telefon , a nie na "browara" . Chyba nikt nie wgrywa na ten telefon filmikow ani mp3...

  • 0

    25. ~AGNIESZKA  2008-06-11 15:55:36  host: bwn186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czesc mam ten tel od miesiąca i naprawde polecam wszystkim nie ARTE tylko SAPPHIRE gdyż różnica jest wielka pod względem wykonania wyglądu dotyku pozatem tel świetnie sie spisuje i jest tel naprawde dopracowanym pod każdym względem wyglądu, tapet, dźwięków.

  • 0

    26. ~HeqToR  2008-06-12 15:37:37  host: 1-4-dziald.tdi.tktelekom.pl

    to bez sensu, to cos kosztuje 4000zl, a n96 3000 ;|

  • 0

    27.  2008-07-24 13:24:22

    a n96 to zwykła tandeta, dzieciaku to nie jest telefon robiony dla takich jak ty ,co się podniecaja 10 mpx i mp3... Ale ty i tak tego nie zrozumiesz to co ja mam ci mowic

  • 0

    28. ~s.  2008-08-04 09:53:03  host: static52.ostrow61.ptc.pl

    jestem sprzedawcą telefonów. Dziś rozmawiałem z klientem na temat tego telefonu i.. po prostu bylo mi WSTYD mowiac o jego cenie! Nowe SE bija na glowe nokie nie tylko pod wzgledem funkcji oraz ceny, ale ostatnio takze pod wzgledem jakosci wykonania i stylu (nagroda Telefon Roku dla W910 ). W Nokii 90% ceny to napis nokia nad wyswietlaczem. Wykonanie znacznej wiekszosci tych telefonow jest po prostu do dupy. Klienci mysla, ze jak nokia, to wytrzyma 2 lata. W ostatnim roku przestalo byc to takie pewne. Inne telefony wyprzedzaja nokie w kazdej dziedzinie. Nokia przoduje tylko w cenie!

  • 0

    29. ~anusia  2008-08-04 18:17:03  host: cnv151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    o mui boshe ten fonik moosi być mui iest zaiebiashchy piękny i coodowny co ia bym zrobiła sheby go mieć iest sooper tylko dlachego taki drogi? powinien być tańshy po iest sooper nie ma lepshego na tym świecie!!! TAK :D :D :D

  • 0

    30. ~do pana s  2008-08-05 00:47:59  host: dhx149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestes troche nie dorozwiniety skoro porównujesz te dziadostwo sony e do nokii 8800... ale coz ,co klasa to klasa plebsie

  • 0

    31. ~n  2008-08-05 15:22:36  host: dji187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tu nie chodzi o funkcje i 1434 megapixele, tylko o prestiż i posiadanie owego telefonu. Pomyśl, napis GUCCI , D&G , też płacisz za napis ,nieprawdaż? Jak tak myślisz to won na trzepak

  • 0

    32. ~man  2008-08-24 14:44:55  host: bnd78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~anusia - skoro tak piszesz to ,,mooosisz" być niedorozwinięta

  • 0

    33. ~  2008-08-26 18:27:45  host: eqo22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    płacić za kawałek skóry i jakiś klejnocik 3 tys. Kanapa od Klera tyle kosztuje. Smiech na sali. Gówno wielkie nie ma wifi bieda.

  • 0

    34. ~neoono  2008-08-28 19:14:44  host: acut33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moim zdaniem to nie jest telefon dla szpanerow tylko dla ludzi z klasa ktorzy cenia sobie ladny wyglad i elegancje, mysle ze dla takich osob ta nokia nadaje sie idealnie

  • 0

    35. ~POSEYDON  2008-10-20 10:46:33  host: dxi155.internetdsl.tpnet.pl

    Niestety ale ten telefon kosztuje bo jest biżuterią. Moja matka go kupiła i jest to telefon solidny, swietnie lezy w dlon. No a podstawowa jego cecha jest prestiz jaki wiaze sie z jego posiadaniem. To ze nie jest wart swojej ceny oceniaja ci ktorzy go kupuja a nie ci ktorzy kupuja jakies tanie telefony. Mercedes tez nie jest zatem wart swojej ceny a jednak kazdy patrzy i po mercedesie poznaje ze ktos ma pieniadze. Wejscie na karte pamieci jest. Radio tez jest. Acha i bardzo fajna sprawa. Zyroskop w telefonie. Odwracasz ekranem w dol i wyciszasz telefon. Szkielko ma z szafiru tak samo zreszta jak przycisk nawigacyjny. Moim zdaniem telefon ktory przez wiele lat nie straci nic z klasy.

  • 0

    36. ~kamil  2008-10-24 15:25:40  host: 86-28-n1.aster.pl

    jak ktos zarabia 1000 zl miesiecznie i go nie stac na ten tel to wiadomo Ze bedzie brzydki i wogole wiec nie wypowiadac sie bez sensu

  • 0

    37. ~rychu71  2008-10-27 15:34:06  host: pdc.ipt.com.pl

    znam czworke ludzi, ktorzy maja ten telefon. kupili go za ostatnie pieniadze, aby wygladac na tych z klasa i haisem, o ktorych jest tu mowa.

  • 0

    38. ~fafa  2008-11-07 22:14:55  host: host-89-229-74-186.szczecin.mm.pl

    swietny telefon. a kanapy od klera to takze zaden luxus. naprawde porzadne kanapy nieri kosztuja 50tys ;)

  • 0

    39. ~heko  2008-11-17 01:09:28  host: en74.internetdsl.tpnet.pl

    Tak jak juz kilka osob napisalo ten telefon jest dla tych, ktorzy wiedza czym jest elegancja, styl i piekno.. Nigdy sie nie zawiodlem na serii 8 a odkad mam S Arte mam rowniez nowa definicje piekna i elegancji:) Pozdrawiam.

  • 0

    40. ~floras  2008-11-28 01:11:27  host: chello087207083089.chello.pl

    strasznie podoba mi sie ten telefon osobiśie mam n82 niby wszystko w jednym ale się sprawuje głupi gadżet jak gps niby nieporęczny już kilka razy wyprowadził mnie ze strasznej dziury aparat spoko napawde chodzi o to że masz wszystko pod reką w każdej chwili gdy tego potrzebujesz i to jest naprawdę ważne . Ale w drugiej kieszeni musiał bym nosić to cacko żeby mieć wszystko czego chcę bo jest naprawdę piękne.Pełno tu ludzi którzy mają tanie telefony i boli ich to że kogos stać na lepszy ale jeżeli komus on się podoba to dlaczego mówić mu że jest głupi? Przydała by się rzetelna opinia urzytkownika a nie zazdrosnika :-) pozdrawiam wszystkich.

  • 0

    41. ~q  2008-12-16 11:07:02  host: apn-77-115-250-12.gprs.plus.pl

    Do s: nie za dobrze Ci wróżę jako sprzedawcy, jeżeli wstydzisz się ceny. Poczytaj posty od ludzi, którzy uważają, że warto dać tyle pieniędzy za coś wyjątkowego. TEN TELEFON NIE JEST DLA KAŻDEGO. Gdyby był tańszy o 2k to każdy chłopek by go sobie kupił :) Pozdro

  • 0

    42. ~  2009-01-01 11:22:12  host: nat-4.interq.pl

    zaduza cena

  • 0

    43. ~  2009-01-06 15:38:11  host: chello089077001253.chello.pl

    Powiem prawde. Przesadzili z ceną. 70% ceny telefonu to obudowa. Ale jerzeli jechać na całość to mogli dać 5MPX.

  • 0

    44. ~mr.Wolf  2009-01-28 22:14:33  host: public43795.xdsl.centertel.pl

    Dobry wieczór! Może zacznę od tego,że na pewno nie stać mnie na ten telefon... Mam Nokię N82 i Nokię 6300 - do moich potrzeb w zupełności wystarczają,a kupując sobie TAKI telefon,to ja byłbym dodatkiem do niego,nie odwrotnie. Ludzie,których finanse i prestiż pozwalają na zakup tego modelu,kupią go właśnie dlatego,że mają prestiż i finanse. To,że człowiek bogaty ubiera się w dobre rzeczy,jada w drogich restauracjach i przemierza świat w limuzynie to jego przywilej i mnie to nie przeszkadza. Telefon urzeka pięknem i dla takich,jak ja pozostanie poza zasięgiem... To normalne. W moich rękach wyglądałby wręcz śmiesznie,za wysokie progi... Pozostaje podziwiać i pomarzyć. Pozdrawiam!

  • 0

    45. ~MASSARRO  2009-02-04 12:38:07  host: 77-254-60-41.adsl.inetia.pl

    A dlaczego nie 8MPX ;-)

  • 0

    46. ~mario  2009-02-26 20:06:34  host: iee187.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon lecz nie jest on żadną rawelacją!To na co moge postawić to jego wykonanie jest naprawde bardzo dobre!Jeżeli mam mówić o jego funkcjonalności to powiem że ma to samo co tel. za 300zł mój brat ma taki sam tylko wersja -czyli z carbonową obudową,bardziej odporna na niszczenie Pozdrawiam

  • 0

    47. ~mario  2009-02-26 20:08:27  host: iee187.internetdsl.tpnet.pl

    mam taki ale powiem że nie jest on żadną rewelacją na podziw zasługuje wykonanie ma wszystko to co tel.za 300zł-jesli chodzi o funkcje.Mój brat ma taki sam tylko wersja Carbon

  • 0

    48. ~mario  2009-02-26 20:11:28  host: iee187.internetdsl.tpnet.pl

    I tylko nie gadaj że za wysokie progi to TYLKO zwykły telefon-mam taki i nie jest on żadna rewelacją

  • 0

    49.  2009-03-28 12:47:42

    uzytkuje ten telefon od kilku miesiecy i ...zupelnie bez rewelacjialow,..fakt,wykonany zostal starannie z uzyciem dobrych materialow i to by bylo na tyle.poza tym telefon jak telefon.wczesniej przez dwa lata uzywalam samsunga p300.i moim skromnym zdaniem bije nokie na glowe.prestiz???czy ja wiem?jakos nie przygladam sie z czego ktos dzwoni i mysle ze nie wielu to interesuje z czego ja rozmawiam.aha,bateria wytrzymuje ok 2 h dziennych rozmow.jest tak sobie.glowna wada?waga i nie ma tu nic do rzeczy solidnosc.p3oo tez byl ze stali a wazyl jakies 70 gram..w kazdym razie nie rozomiem fascynacji ta zabawka.

  • 0

    50. ~Poseydon  2009-06-29 10:26:54  host: dxi155.internetdsl.tpnet.pl

    Moja matka ma ten telefon. Powiedzmy że to telefon który ma wyglądać i ma nie zawodzić. No i jest dla znawców nie dla pospólstwa. Dlatego Pan Janek Kowalski nie będzie mieć takiego telefonu. Wykonanie rewelacyjne. Nic nie trzeszczy, wszystko ładnie chodzi. Moim zdaniem wart ceny, bo to jednak jest też biżuteria a nie tylko telefon.

  • 0

    51. ~Woj  2009-09-29 17:59:36  host: abxw86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Trzeba miec nie pokolei w glowie, zeby za tyle pieniedzy kupic taki shit. Nawet jakbym byl milionerem darowalbym sobie taki telefon. Ale ludzie sa tak glupi, ze wszystko kupia, a taka Nokia zaciera lapki. Ech, plebs.

  • 0

    52. ~Tomek  2009-11-20 21:13:25  host: np-18-35.prenet.pl

    Zastanawiam się nad zakupem, czy ma rozmowy wideo?

  • 0

    53. ~Szymon  2010-01-09 17:49:42  host: 088156128141.radom.vectranet.pl

    Ten telefon jest prestiżowy bez wątpienia. Jego wygląd oraz materiały z jakich został wykonany świadczą o jego prestiżu. Człowiek którego stać na telefon za 3,5tys ma też na dobry aparat oraz porządny odtwarzacz mp3. Poza tym telefon jest dedykowany dla osób znających zastosowanie TELEFONU. Na świecie nie istnieją tylko fani telefonów w których mamy aparat niby 5-8mp do tego mp3 mp4 nawigacje gry jak na komputerze i setki zbędnych czujników i programów. To nie telefon dla nastolatka robiącego 100 zdjęć dziennie i piszącego 4tys sms w miesiącu tylko dla dorosłych ludzi w celu niezawodnego kontaktu w każdej chwili.

  • 0

    54. ~Zonn  2010-04-21 15:58:18  host: s94.ipt.com.pl

    ja juz go mam ... jest rewelacyjny.. polecam wszystkim i zaplacilem grosze jak za ten telefon tylko 2800zł ehh piekna sprawa ... Polecam

  • 0

    55. ~  2010-05-04 19:21:44  host: ip-109196050031.syrion.pl

    ~zonn gratuluje kupiłeś mierny telefon za wielkie pieniądze...

  • 0

    56. ~Gud  2012-02-27 19:50:56  host: addp80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem ten tel. w wersji Sapphire, choć dość któtko, bo nie spełniał niektórych z moich oczekiwań.Faktycznie ładny, ale nie wiem co by przeszkadzało Nokii wsadzić tam więcej pamięci i lepszy aparat. Tak więc tel. miły dla oka i szpanerski, ale anachroniczny w rozwiązaniach technicznych. BTW, nie oglądam na komórce porno ani nie słucham muzyki, ale czasem zrobię zdjęcie, albo skręcę film. Teraz jestem szczęśliwym użytkownikiem Iphone 4s - to jest dopiero cacko - i elegancki, i funkcjonalny i nowoczesny.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet