Nokia 8800 Carbon Arte - opinie
Telefony Nokia Nokia 8800 Carbon Arte Opinie o Nokia 8800 Carbon Arte

Nokia 8800 Carbon Arte

w sumie: 42
  • 0

    1. ~c  2008-08-20 00:25:17  host: djd94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tej znawcy, on nie ma wideorozmow, a to po lewej to czujnik światła

  • 0

    2. ~Moloh  2008-08-20 12:19:05  host: adek219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No, sprzęt na pokładzie niczego sobie. W sumie tylko Wi-fi brakuje, no i miło by było gdyby sie symbian pojawił jakis nowy. Za to te braki rekompensuje zajebista obudową i wyglądem. Stylowa i tyle.

  • 0

    3.  2008-08-20 23:01:53

    według mnie Komórka dla ludzi którzy chca tylko szpanowac..dla mnie ona jest do kitu..

  • 0

    4. ~iPhone & N95 Owner  2008-08-20 23:05:17  host: 79.97.22.138

    Miałem kiedyś 8800, potem 8800 Scirocco Gold, ale nie spodobała mi się ta seria telefonów. Wolałem N-Series z symbanem i lepszymi głośnikami. Sprzedałem je bo telefon był kiszkowaty, ale ten wygląda nawet ciekawie ;)

  • 0

    5. ~hm  2008-08-21 12:11:33  host: cqf160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no prosze prosze, ciekawe jaka cena rynkowa :))

  • 0

    6. ~Maciek  2008-08-22 20:54:25  host: aasf80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciekawy telefon, dla ustawionych ludzi z klasą...

  • 0

    7. ~d  2008-08-23 01:15:33  host: dhv90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ON NIE MA WIDEOROZMOW

  • 0

    8. ~Lutek  2008-08-23 21:31:25  host: 89-25-168-230.huxnet.pl

    Wygląda jak golarka?,Odtwarzacz mp3 a brak karty pamięci? Dobry wyświetlacz.

  • 0

    9. ~Kibiccc  2008-08-24 00:41:38  host: bda75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kolejna żalowa nokia ;/

  • 0

    10. ~Sumadartson  2008-08-25 10:40:44  host: 87-205-159-164.adsl.inetia.pl

    Banan 8110 w nowej odsłonie.Ale "Nokii 8800 Carbon Arte" nie wróże wielkiego powodzenia w dobie tak silnej konkurencji.

  • 0

    11. ~Sebo0o  2008-08-28 00:25:11  host: 093105093162.legnica.vectranet.pl

    Ile oni chcą zarobić na jednym i tym samym telefonie?

  • 0

    12. ~Moloh  2008-09-09 22:51:11  host: addr23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    8# Po co karta pamięci skoro ma 4 gb wbudowanej?

  • 0

    13. ~Misio  2008-09-18 23:34:18  host: aefs93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem już różne telefony i po latach pogoni za "wodotryskami" stwierdzam, że telefon służy do dzwonienia (co za odkrycie:) dlatego nie mogę doczekać się aż to cudo będzie w sprzedaży, ponieważ lubie piękne i unikatowe rzeczy. no bo jak stać to dlaczego nie miałby sobie kupić? Pewnie skomentujecie to jak chcecie, niektórzy pewnie nawet nazwą mnie snobem - trudno. Ale ja pamiętam jeszcze jakie wrażenie zrobił na mnie pierwszy model z serii 88.., niby nic specjalnego (jeśli chodzi o funkcje)ale ładny i miło mieć w dłoni... ;-)

  • 0

    14. ~~obserwator~  2008-10-24 13:50:07  host: mailout.minolta.pl

    ~óbserwator~ Po zapoznaiu się z opiniami nowy model Nokia 8800 Carbon Arte nie powali na ziemię użytkoników telefonów komorkowych i spowoduje "nieodwracalnego zawrotu głowy". Po prostu kolejny gadżet do kolekcji.

  • 0

    15. ~ja  2008-10-31 18:49:40  host: 94.251.138.161

    ona kosztuje 3000 a nie ma wifi ani hsdpa a aparat tylko 3,2 mpix na ta cene to raczej nie warto

  • 0

    16. ~djszyneczki  2008-11-10 21:10:17  host: dynamic-78-8-18-247.ssp.dialog.net.pl

    tandeta , pewnie pomalowany kawalek plastiku a nie zader carbon

  • 0

    17. ~gość  2008-12-27 12:55:28  host: 80.244.149.14.ostrow2.tnp.pl

    Badziewie :/ Ni to ładne ni nic ... Za taką cenę to przesada ,nawet Wifi nie ma.

  • 0

    18.  2009-01-03 13:28:38

    Widze ze sporo osob pisze TANDETA bark wi-fi slaby aparta itp...Ten telefon jest dla ludzi z klasa ktorzy maja pieniadze i chca miec unikatowy telefon..MOim zdanie jest to super teleefonik..Po co biznesmenowi jakas wolna Omnia czy Wielki Ipohone skoro moze miec super telefonik bez zpowalniajacych bajerow...

  • 0

    19. ~PRZ  2009-01-21 00:19:10  host: chello089076007071.chello.pl

    Gówno za 4000

  • 0

    20. ~posiadacz  2009-02-03 21:20:01  host: inet20908nb-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Używam telefon od 1,5 miesiąca. Po pierwsze super wykonanie z dbałością o najdrobniejszy detal. Wszystko jest idealnie spasowane, materiały są najwyższej jakości. Klawiatura choć kompaktowa, świetnie sprawdza się w użyciu. Jej wyprofilowanie oraz skok klawiszy sprawia, że obsługuje się ją z dziecinna łatwością. Wyświetlacz cudo!!! Ma bardzo żywe kolory, po prostu robi wrażenie. Bateria znacznie poprawiona, trzyma 3,5-4 dni przy częstym używaniu aparatu. Najlepszą jego opcją- zaletą, jest to poczucie posiadania czegoś wyjątkowego i ekskluzywnego, które pojawia się zawsze wtedy, kiedy weźmiemy Telefon do ręki. Samochody Ferrari też są głośne, niepraktyczne i dużo palą, a po mimo to ludzie je kochają, bo mają dusze i nie każdy może sobie na nie pozwolić:) Tak samo jest z Carbon Arte, z tym, że on pozostaje nadal funkcjonalny. Prawdziwy biznesmen z klasą kupi Arte dla podkreślenia stylu i mini laptopa do prawdziwej, wysokowydajnej pracy. Ktoś kogo nie stać ani na telefon ani na laptopa, kupi telefon plastik-fantastik do wszystkiego i do niczego, typu n96 czy omnia, która po 3 miesiącach będzie gorsza od nowszego modelu. Jedyne co może pobić serie 8800 to Vertu...

  • 0

    21. ~Stasiu  2009-04-28 14:20:45  host: acrl77.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo dobrze wykonany! Najlepsze materiały!

  • 0

    22. ~JayJay  2009-08-28 12:39:45  host: 91.209.116.35

    To "cudo" kosztuje około 4000 zł. A ja się pytam: za co?

  • 0

    23. ~fgt  2009-09-14 09:43:46  host: cpc1-basf8-2-0-cust161.12-3.cable.virginmedia.com

    strasznie wadliwy telefon wugule niema otornosci np wtrzasy .slaby zasieg bo obudowa jest metalowa nic speialnego naprawde nie jestem zadowolony z tego telefonu

  • 0

    24. ~Dzamba  2009-12-03 19:22:00  host: achd230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to cudo kosztuje 5 600 zł (a przynajmniej tyle kosztuje Nokia 8800 Gold Arte ) :P ale lipa nie ma nawet karty pamięci lipny :P

  • 0

    25. ~dandi  2009-12-14 14:05:08  host: 194.114.62.72

    Zauwazyłem kilka naprawde śmiesznych komentarzy: np "słaby aparat" pytam kto do cholery robie zdjęcia telefonem? brak wi-fi, kuzwa po co to komu, czy naprawde tak bardzos ie przydaje? to jest telefon nie laptop? uważam, że telefon jest świetny i własnie go kupiłem i wcale nie za 3 czy 4 tys tylko 1300zł za nowke... nie wiem czy angielska gwarancja u nas obowiązuje ale wydej mi sie ze tak. Telefon jest fantastycznie wykonany, intuicyjny jeśli chodzi o obsługę, nie zawiesza sie i myśli przez każdą oberacją jaką chcemy wykonac. dzwoni i świetnie wygląda... dla mnei bomba, przyznam sie że przezuciłem sie na ten model z E66. szlak mnie trafiał... Symibian był fajny jak miłem czas sie bawić.. teraz potrzebuje dzwonic i od czasu do czasu napisac sms-a interesują mnie tylko takie fakty jak: bateria, wygląd i niezawodność... 8800Carbon jest idealny.

  • 0

    26. ~gegol  2010-01-05 13:36:21  host: ip152-c5.elgrom.laz.digi.pl

    to powiedzcie mi czy ten tel jest wart tych pieniendzy czy nie bo som różne opinie na temat tego telefonu co i tak naprawde niemam pojencia co robic.

  • 0

    27. ~daro  2010-01-18 21:47:10  host: staticline43364.toya.net.pl

    GEGOL KUP JA MAM TAKIE CACKO . NAPRAWDE WARTO TEN TELEFON MIEĆ.JAK GO KUPISZ TO DOJDZISZ DO WNIOSKU ZE NIC FAJNIEJSZEGO NIE MA NA RYNKU TELEFONÓW.

  • 0

    28. ~fiona  2010-02-01 14:05:28  host: 095160232134.stk.vectranet.pl

    a ja go mam rok i jestem bardzo zadowolona ..... i polecam.....

  • 0

    29. ~maro  2010-02-09 02:42:35  host: 088156166092.rzeszow.vectranet.pl

    piekny, tylko szkoda ze troche drogi xD

  • 0

    30. ~kasia  2010-02-10 22:50:56  host: cpc2-duns3-0-0-cust651.lutn.cable.ntl.com

    to telefon dla ludzi z klasa, a nie dla dzieciakow, ktorzy chca sie bawic telefonem. po co karta pamieci, skoro w srodku ma 4 g ?jest niezawodny i warty swojwj ceny.

  • 0

    32. ~Świerczyński  2010-02-18 01:18:22  host: 87-205-138-235.adsl.inetia.pl

    Jestem przedsiębiorcą.Na co dzień sprawdzam pocztę przez tel. gdy jestem poza biurem, robię zdjęcia dokumentów, potrzebuję więc dobrego aparatu, ważne dane przechowuję w Handy Safe Pro na Symbiana, muszę filtrować połączenia, gdy jestem na spotkaniach - używam ACM, ponadto używam Handy Calendar do organizacji czasu i często sprawdzam pogodę programem SPB Weather, gdy muszę jechać 400-500 km do mojego kontrahenta na drugi koniec Polski, a nie chciałbym niespodziewanie utkwić w zaspie śnieżnej, czasem używam też nawigacji Sygic, gdy mapy do fabrycznej w samochodzie nie są zbyt dokładne, a aktualizacja wcale nie jest tak prosta. Używam więc Nokii N86 8MP i jestem bardzo zadowolony, telefon ma przód z hartowanego szkła i metalową ramę, bateria trzyma 4 dni, a nie mam zamiaru na co dzień nosić ze sobą 3 kg laptopa, w którym system ładuje się 5 min., a bateria pada po 2h, kilogramowej lustrzanki i nawigacji. Tak więc z mojego pkt. widzenia Carbon Arte to bezużyteczny przedmiot dedykowany sybarytom, wieśniakom i szpanerom, którzy chcą się poczuć lepsi od innych, mając coś w praktyce bezwartościowego i droższego w zakupie niż niejeden wszechstronny smartfon z popularnym OS.

  • 0

    33. ~maniana  2010-03-18 09:32:39  host: lyb194.internetdsl.tpnet.pl

    ja piernbicze swierszczynski ale podziwiam ludzi przywiazanych do telefonu jak pies do budy... ja preferuje styl południowy jesli chodzi o prace... spokojnie... z pieknymi przedmiotami pod reką - odebrac zadzwonić - sms wysłac - odebrac, poczta www tylko w pracy po 16.00 mnie nie interesuje mialem najpierw 8600 teraz 8800 porównując je z nokia 86n to jak porównanie zapiekanki z budki na dworcu do jakiegokolwiek włoskiego dania :) oczywiście zrobionego przez Włocha

  • 0

    34. ~atomek  2010-06-10 11:56:18  host: apn-77-113-94-124.dynamic.gprs.plus.pl

    Świerczyński pochwal się jeszcze czymś :))) -podaj adres, zamieść swoje zdjęcie, żeby wszyscy mogli poznać tego nie wieśniaka :))) Biznesmen jeżdżący samochodem osobiście 500 km do kontrahenta - śmiechu warte !!! Telefon do dzwonienia i wart swojej ceny. Nie dla wszystkich - każdy ma indywidualne wymagania. Nie jest to zabawka, komputer lub aparat. Jakość wykonania, materiały zadowalają. Tym, którzy mogą go mieć polecam.

  • 1

    35. ~dobrynick  2010-12-04 22:39:02  host: 188.146.162.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Witam wszystkich. Normalnie nie udzielam się na forach, ale po tym co tu przeczytałem, postanowiłem wcisnąć swoje 3 grosze. Moim zdaniem najlepsza do pisania w edytorze tekstu, prowadzenia korespondencji, wysyłaniu maili i szukaniu "czegoś tam" w internecie, najlepsza i niezastąpiona jest dobra sekretarka czy jak kto woli asystentka, z dobrym komputerem i dostępem do sieci:) Vertu ma jeszcze mniej funkcji, kosztuje od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy zł, a mimo to ludzie go kupują dla prestiżu, tak samo jak kupują drogie sportowe luksusowe auta, które są mało praktyczne, ciasne, drogie i dużo palą:) Piękna modelka z długimi nogami też jest kapryśna i nie potrafi gotować, ale idąc z nią ulicą czujesz się... jak by to ładnie ująć- fajnie;) Śmieszą mnie opinie osób, które twierdzą, że ten telefon jest be, bo nie ma jakiejś tam funkcji. Osobiście używam tego modelu od 2008 roku, spisuje się doskonale, jest niezawodny a przy tym świetnie wygląda i fajnie się prezentuje. Wykonanie jest na najwyższym poziomie, nic nie trzeszczy, otwiera się tak samo jak w dniu kiedy go zakupiłem. Fakt, że jest zimny w dotyku i lekko ciężkawy, dodaje mu charakteru, podkreśla jego wartość- ekskluzywność. Wyświetlacz jest super, wiem, że są większe, ale kolory i kontrast są świetne, zdjęcia też robi niezłe, maila też da się wysłać a przez cały czas zapełniłem może 600Mb pamięci. Tak więc funkcje są jak najbardziej wystarczające, a do robienia dobrych zdjęć jest lustrzanka, tak jak do słuchania muzyki dobrej jakości służy system profesjonalnych głośników. Ktoś kto chce mieć biuro w kieszeni kupuje smartfona, a ktoś, kto ceni indywidualny styl, jakość i chce mieć coś ładnego, czego nie ma byle drech, kupuje właśnie telefon tego typu i nie ma w tym nic bezsensownego, jak twierdzą niektóre osoby. Pozdrawiam;)

  • 0

    36. ~hyhu  2010-12-30 08:15:10  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    dobrynick, ej ale nie klamiesz ? na chwile obecna to telefony maja i po 12mpix, praktycznie tyle co lustrzanka, smialo mozna robic nimi zdjecia ! !

  • 0

    37. ~kaprys  2011-01-15 21:46:24  host: host-89-228-159-186.gorzow.mm.pl

    dobrynick zgadzam się z Tobą w 100% ale czytając komentarz hyhu widzę, że chyba straciłeś czas i trochę nerwów :)

  • 0

    38. ~aaaaaaaaaaaaaa  2011-01-17 16:59:02  host: user-188-33-212-164.play-internet.pl

    znawca...ehhh.co z tego ze pixele maja jak w aparatach z telefonow brak optyki??czyli konkretnego obiektywu.mozesz wlozyc i 20 mln pixeli a lustrzanka bedzie miala 5 mln i zrobi o niebo lepsze zdjecia.a carbonik jest super

  • 0

    39. ~mariunio  2011-04-27 23:43:47  host: dhc194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    carbonik jest subcio oczywiście oryginał a nie fińska podróbka jakich u nas teraz pełno, czytając komentarze niktórzy zazdroszczą że ktoś inny posiada TAKI właśnie telefon :) (:8800:)

  • 0

    40.  2011-11-17 10:27:59

    jedno male pytanie; czy mozna doczepic smycz do tego modelu?

  • 0

    41. ~sylaala  2012-03-30 21:46:44  host: public-gprs510047.centertel.pl

    używam tej serii od początku jej istnienia i jedna uwaga pierwsze 8800 miały słabą baterię, model "szafir" jest nieco słabszy wytrzymałościowo,natomiast Carbon... poezja. fakt brakuje wifi, ale to drobiazg niezauważalny, nie zamienię na żaden inny wynalazek.

  • 0

    42. ~zwyklak  2012-10-16 20:05:40  host: 178.182.93.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    "hyhu", zanim komus zarzucisz klamstwo warto deczko sie podciagnac z podstawowych info. O doswiadczeniu juz nie wspomne, gdyz z Twej wypowiedzi widac, ze jest zerowe. W fotografii (nie mylic z ogladaniem "fotek>" w okienku ekranu komorki:) )Jak siebie okreslasz w tych wspanialych ilosciach 12mpix, to proponuje Ci porownac zdjecie z owych "telefonicznych" 12Mpixeli do prostej lustrzanki lub hybrydy powiedzmy rowniez 12Mpx. Do tego nieobrobione (gdyz sa nieobrabialne dla grafiki) proste jpeg (RAW zapewne dla Ciebie abstrakcja jest) wydrukuj i zobacz efekt tych "telefonicznych" pixeli i lustrzanki/cyfry z matryca chocby 6Mpix:owego kompakta. Moze wtedy przestaniesz bredzic o wyzszosci JEDYNIE pixeli nad innymi parametrami spelniajacymi zadania fotografii. Uzyles okreslenia PRAKTYCZNIE TYLE CO LUSTRZANKA. Praktycznie, to powinienes nie wychylac sie tutaj z wlasna ignorancja:))) No, no, nie dasaj sie:) Wystarczy, ze troszku ruszysz glowa i wyobraznia. Tylko troszke i juz bedzie niekompromitujaco:)))

  • 0

    43. ~luki  2013-07-27 18:03:27  host: 83.16.79.130

    Telefon jest świetny. Mam smartfona HTC ONE X i jako kombajn multimedialny jest ok. Nokia 8800 carbon arte jest ideałem telefonów do dzwonienia i sms-ów i skromenj poczty. Jej wykonanie jest genialne. Baterie wymieniłem na oryginalną ale trochę większej pojemnosci 1150 i trzyma przy kilku krótkich rozmowach dziennie prawie tydzień. To co jest super to LCD który jest to OLED jak w dziesiejszych smartfonach, szkło odporne na zarysowania, niezniszczalny slider kulowy, carbonowa obudowa, czystość rozmów jak na tamte czasy bije na głowę jak HD Voice, stacja dokująca wykonana z ciężkiego metalu i podświetlania ledowego pięknie się prezentuje oraz inne fajen funkcje jak np podświetlanie klawiszy w telefonie które następuje etapowo od dołu do góry taki efekcik niezły oraz animowane tapety. Szczeze telefon drogi. Ale po 5 latach zero śladów użytkowania, żadnego serwisu, mocniejszy zasięg itd. WARTO wydać trochę kaski. Dla tych co chcą suuper klasyka POLECAM

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet