Nokia 8600 Luna - opinie
Telefony Nokia Nokia 8600 Luna Opinie o Nokia 8600 Luna

Nokia 8600 Luna

w sumie: 132
  • 0

    1. ~ASDF  2007-05-31 20:51:06  host: xdsl-3470.jgora.dialog.net.pl

    Co tu dużo pisać, telefon ten jest po prostu brzydki. Niewypał ze strony Nokii.

  • 0

    2. ~dr  2007-05-31 20:51:08  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    a wężyka to ma????

  • 0

    3. ~  2007-06-01 00:11:01  host: 87.118.115.69

    a co to za zubożały model?

  • 0

    4. ~  2007-06-01 14:28:02  host: avi162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przydały by się karty pamięci

  • 0

    5.  2007-06-01 14:32:28

    Po pierwsze paskudny Po drugie na bank będzie cholernie drogi (chociaz nikt nie wie czemu :D) i to na tyle . . . NIE NAWIDZE NOKII . . .

  • 0

    6.  2007-06-01 15:01:15

    Komus sie spodoba, ale na pewno nie mnie...://

  • 0

    7.  2007-06-01 18:57:10

    co to jest ?

  • 0

    8. ~HAHAHAHAHA  2007-06-01 19:59:26  host: chello084010213231.chello.pl

    co to nokia chocolate??

  • 0

    9.  2007-06-01 21:32:36

    mnie sie podoba :) mogalby miec lepszy aparat jak na najbardziej prestizowy model nokii :)

  • 0

    10. ~premier  2007-06-01 21:33:56  host: aml134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    eee tam, nie znacie się. ma to co jest potrzebne w telefonie. że nie ma wcdma?? phii... i tak nie ma zasięgu w całym kraju. fakt, nie ma karty pamięci, ale za to ma 128 wbudowanej. więć nie wim czemu jęczycie. pewnie większość z was ma nokie 3310 i odzywają się jakby mieli coś do powiedzenia. ehh, normalnie mi was żal

  • 0

    11. ~premier  2007-06-01 21:37:42  host: aml134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aha, jeszcze jedno. patrząc obecnie na telefony, to nie da się zbytnio niczego dodać nowego do telefonu. więc moi kochani "znawcy" telefonii mobilnej tu chodzi o design, jeżeli oczywiście wiecie o czym mówię

  • 0

    12.  2007-06-02 11:21:20

    premier znawco hehe teraz ja :) kolejny fon wyprodukowany przez nokie dla frajerow hehe czyli zmiana obudowy male co nie co i duzo kasy za kolejna ceglowke z seri nokia ! mam wrazenie ze nokie maja albo trendziarze (seria N ) albo emeryci 3310 bo bateria dlugo trzyma hehe prosze cie zlituje sie chlopie ! nokia zarabia na pustakach placa za marke gruba kase a jest SE ktory moze jest lepszy nawet ( bateria na bank) samsung ,panasonic , ale nie NOKIA NOKIA hura mam nokie dalem za nia 8000 jestem cool :( zalosne kup ze se chlopie laptopa jak masz takie wymagania hehe

  • 0

    13.  2007-06-03 13:06:16

    wkońcu ładna nokia z serii "8" miałem kiedyś 8310 ech....

  • 0

    14. ~rols  2007-06-03 14:05:24  host: gaja.tpnet.pl

    jeśli kupować nokie to tylko z symbiana dopiero wtedy można wykorzystać jej możliwości a bez to już lepiej kupić SE (sam miałem k800i nie wystarczał mi) kupiłem już nokie n73

  • 0

    15. ~Agnieszka  2007-06-04 10:45:58  host: dun146.internetdsl.tpnet.pl

    Dla "truelove" frajer to chyba z ciebie lub cie spłodził i nie obrażaj innych głąbie... Telefon po prostu BOSKI następca 8800 sirocco po zatem ma być ze szkła więc następną super nowość Nokia wypuściła ten typ jest po prostu do dzwonienia i ładnie wygląda a nie taj jak np n95 n93i INNE MODELE gdzie jest wszystko wpakowane a moim zdaniem jak w jednej rzeczy jest dużo opcji to to coś jest do BANI. pozdrowienia

  • 0

    16. ~Agnieszka  2007-06-04 10:59:36  host: dun146.internetdsl.tpnet.pl

    Dla "truelove" frajer to chyba z ciebie lub cie spłodził i nie obrażaj innych głąbie... Telefon po prostu BOSKI następca 8800 sirocco po zatem ma być ze szkła więc następną super nowość Nokia wypuściła ten typ jest po prostu do dzwonienia i ładnie wygląda a nie taj jak np n95 n93i INNE MODELE gdzie jest wszystko wpakowane a moim zdaniem jak w jednej rzeczy jest dużo opcji to to coś jest do BANI. pozdrowienia

  • 0

    17. ~Agnieszka  2007-06-04 11:33:37  host: aom226.internetdsl.tpnet.pl

    Dla "truelove" frajer to chyba z ciebie lub cie spłodził i nie obrażaj innych głąbie... Telefon po prostu BOSKI następca 8800 sirocco po zatem ma być ze szkła więc następną super nowość Nokia wypuściła ten typ jest po prostu do dzwonienia i ładnie wygląda a nie taj jak np n95 n93i INNE MODELE gdzie jest wszystko wpakowane a moim zdaniem jak w jednej rzeczy jest dużo opcji to to coś jest do BANI. pozdrowienia

  • 0

    18. ~Agnieszka  2007-06-04 11:40:02  host: aom226.internetdsl.tpnet.pl

    Dla "truelove" frajer to chyba z ciebie lub cie spłodził i nie obrażaj innych głąbie... Telefon po prostu BOSKI następca 8800 sirocco po zatem ma być ze szkła więc następną super nowość Nokia wypuściła ten typ jest po prostu do dzwonienia i ładnie wygląda a nie taj jak np n95 n93i INNE MODELE gdzie jest wszystko wpakowane a moim zdaniem jak w jednej rzeczy jest dużo opcji to to coś jest do BANI. pozdrowienia

  • 0

    19. ~fokstrot  2007-06-04 20:17:02  host: mmfnfnfm1f1f1.net.autocom.pl

    telefon z najwyzszej polki, a w srodku ma baterie LiIon LOL. nokia to jest zalosna

  • 0

    20.  2007-06-05 09:00:22

    -truelove - w tym modelu wlasnie o to chodzi! Nacisk polozony na design i prestiz. Telefon dla czlowieka z klasa i kasa. Masz takiego se?? Ten telefon ma byc drogi, zeby byle frajer takiego nie nosil. Na potkaniu biznesowym wyjmiesz z kieszeni jakis zbajerowany model??? Nie! ma byc prosto i elegancko!! Widac nie znajdujesz sie w grupie docelowej tego modelu...

  • 0

    21. ~r  2007-06-06 12:29:04  host: host81-132-136-38.range81-132.btcentralplus.com

    cena 4tys zl .....lol porazka

  • 0

    22.  2007-06-07 17:29:50

    to jest model z najwyżej półki , następca nokii sirocco edition. Stylowy jak najbardziej. Nie dla ludzi szukających bajerów,etc. tylko dla ludzi mających klasę i prestiż. fakt - nie ma bejrów ... ale dlatego też twórcy ,celowo ich nie umieścili - telefon z wyższej półki.

  • 0

    23.  2007-06-07 20:06:17

    NOKIA N 73 to jest ok smartfon - a jak wstawiaja tutaj posty ludzie ktorzy maja jakis uraz psychiczny do tej marki to won do siebie - ciekaw jestem czy np w forum o SE znajdzie sie ktos kto napisze-''SE JEST BE I FU A NOKIA THE BEST'' no ciekawe - jak mnie te telefony nie ruszaja to olewam i nic o nich nie pisze ... a to takie proste ...

  • 0

    24. ~Gryterhajser  2007-06-08 12:21:50  host: bsd227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Od razu trza przyznać, że design przedni. Elegancja i prestiż. Mi się podoba. Ciekawa propozycja. Sądzę, jednak, że cena będzie bardzo wygórowana chociażby za sam wyświetlacz (320x240 i 16 mln kolorów).

  • 0

    25. ~ASAX  2007-06-11 22:47:52  host: xdsl-3470.jgora.dialog.net.pl

    Co to ma wogóle być. Co jeden model to brzydszy. W poniedziałek jedna, we wtorek druga, wciąż nowe modele. Kto to kupuje? Widze że Nokia powoli schodzi z pozycji lidera w Europie. I dobrze bo nic nie trwa wiecznie. Skoczyła się era w której to Nokia pokazywała nowe trendy w telekomunikacji. SE i Samsung już nie starają się kopiować rozwiązań z Nokii, same tworzą ciekawe i interesujące nowe aparaty. W przystępniejszych cenach.

  • 0

    26. ~SASX  2007-06-11 23:01:22  host: xdsl-3470.jgora.dialog.net.pl

    Do premierka, kolego zanim zaczniesz pisać o tym swoim designu zapoznaj się z ofertą producentów koreańskich i japońskich, choćby Pantecha (Sky) a dopiero poznasz czym jest prawdziwy design i jakie funkcje może mieć jeszcze telefon komórkowy. Ta Nokia to niewypał i tyle. A sądząc po tym co napisałeś ,,tu chodzi o design, jeżeli oczywiście wiecie o czym mówię'' jako psycholog praktyk z zainteresowania mogę pokusić się o wnisek iż czujesz się lekko nie dowartościowany przez ludzi (dlaczego odpowiedz sobie sam u psychiatry) a przez swoje nie udolne próby przybrania maski kogoś kim nie jesteś, narażasz się nie na podziw i zachwyt innych tobą, lecz na pośmiewisko. Po prosku takimi tekstami jakie walą niektóre dzieci z 3 klasy podstawówki robisz z siebie błazna. Cześć

  • 0

    27. ~pawel  2007-06-13 14:28:20  host: dhz36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    SE nigdy nie dorówna Nokii pod względem klasy i prestiżu.

  • 0

    28. ~agnieszka  2007-06-13 15:32:14  host: bwl243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon zarabisty i tyle nie znacie sie bo nigdy was na niego nie bedzie stac BRAWO NOKIA wypuiscila kolejny prestizowy telefon na dodatek ze szkla....

  • 0

    29. ~dudi  2007-06-15 17:41:24  host: miedzyn.net

    Jeżeli nie widzicie różnicy miedzy Nokia a se to żal mi Was dzieci! Premier ma racje chodzi o design i jakość wykonania, a nie o to żeby telefon wyglądał jak mydelniczka co w przypadku se zdarza sie w 95% telefonów! 8600 jest dla ludzi, którzy mają coś do zaoferowania własną osobą!

  • 0

    30. ~  2007-06-20 22:09:58  host: btq95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    juz jest na allegro za 2800zl

  • 0

    31. ~Sputnik_ps  2007-06-20 22:21:21  host: bym76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam posiadam taki telefonik i jestem zadowolony z niego, nie jest to jakiś plastik jak inne, ma coś w sobie. Wcześniej byłem posiadaczem noki 8800. Są to telefony dla osób które lubią się wyrózniać itp. Nie są tak znane, często się spotykałem z ludźmi którzy takiego czegoś na oczy nie widzieli.

  • 0

    32. ~Sputnik_ps  2007-06-20 22:36:53  host: bym76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam posiadam taki telefonik i jestem zadowolony z niego, nie jest to jakiś plastik jak inne, ma coś w sobie. Wcześniej byłem posiadaczem noki 8800. Są to telefony dla osób które lubią się wyrózniać itp. Nie są tak znane, często się spotykałem z ludźmi którzy takiego czegoś na oczy nie widzieli.

  • 0

    33. ~skaktus  2007-06-22 12:22:09  host: eae111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    o lol,czytam te wypowiedzi i widze tylko taki obraz-nokia jest BEST,SE i cała reszta jest FUJ...większośćz tych co piszą że Nokia jest super majądo dziś nokie 3310 i się nią podniecają, nie kupują SE bo nie wiedzą jak go obsługiwać,nie kupią Samsunga bo mają te same probelmy co w wypadku SE. ta noki i może jest kupe warta i łądna,ale mało kto ją kupi.

  • 0

    34. ~krul i miliorder  2007-06-23 22:10:43  host: xdsl-3470.jgora.dialog.net.pl

    [wymoderowano]

  • 0

    35. ~Filippooo  2007-06-28 15:17:24  host: edg171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik wygląda świetnie... a jaka cena :D

  • 0

    36. ~8800  2007-07-02 13:24:07  host: 89.125.95.57

    widze ze ten model ma niezla baterie:/ (ironia)gdy kupowalem 8800 mialem w zestawie 2 baterie zastanawialem sie dlaczego juz wiem 1 dzien z bieda ciekawe ile ta pociagnie pewnie w zestawie beda 4 baterie

  • 0

    37. ~Luna  2007-07-04 23:40:18  host: xdsl-3470.jgora.dialog.net.pl

    Ja kiedy kupowałem Nokię 8800 Siroko też miałem w zestawie dwie bateria. A kiedy kupywałem tę Lunę też miałem dwie baterie:? (ironia)

  • 0

    38. ~wasi  2007-07-06 14:53:53  host: cjw42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon sluzy do dzwonienia a nie do sluchania muzyki czy do ogladania filmow telefonj zostal stfozony dla ludzi bogatych poto aby sie wyrozniali z tlumu gdyz jego wyglad naprawde zaskakyje tak samo jak nokia 8800 to to samo tylko troche innaczej wyglada

  • 0

    39. ~  2007-07-14 11:47:02  host: 89.125.95.186

    bardzo super elegancko iniepowtarzalnie wypadnie bogaty i nietuzinkowy VIP kiedy ktos rownie bogaty i nietuzinkowy do niego zadzwoni a jemu w trakcie rozmowy padnie bateria bardzo sie wyrozni ale zawsze bedzie mogl powiedziec ja mam tekefin ze szkla a twoja E50 co ma??

  • 0

    40. ~marcin  2007-07-16 02:01:09  host: inet20909na-1.eranet.pl

    ja uwazam ze ten model nokii jest raczej dla zamaznych. dla nich nie licz sie bajery tylko prestiz, nie patrza na cene (ich to z reszta nie obchodzi) lecz wyglad. chcialbym miec ten tel. moze sie go kiedys dorobie

  • 0

    41.  2007-07-19 14:35:29

    Ad. 34. Nie wiem czy specjalnie czy nieumyślnie zrobiłeś tyle błędów, ale jedno Ci powiem (napiszę): nieważne czy Cię stać na ten telefon czy nie, powinno Ci starczyć na jakiś słownik ortograficzny i ukończenie dobrej szkoły. :/ Nikt inteligentny nie wypowie sie w ten sposób jak Ty. A telefon ładny i nie da się ukryć że raczej niewielu sobie na niego pozwoli. ;) Pozdrawiam!

  • 0

    42. ~lomar  2007-07-21 12:16:54  host: vlan.efekt.net.pl

    jestem fanem ericcssona, a mam n73. telefon jest super (luna) jest fajna dla bogatych. Mozecie kupic super N6300- podobne parametry, a cena inna. Fakt prestiz nie ten, ale zawsze...

  • 0

    43. ~nieważne  2007-07-24 16:59:10  host: host-81-190-154-217.olsztyn.mm.pl

    ~krul i miliorder nie wiedziałem , że jesteś taki wredzny . a tak poza tym naucz się P-I-S-A-Ć (lepiej przeliteruje bo niewiem czy dasz radę przeczytać) i lepiej nie komentuj bo cię dprapne i będziesz miał lipe :@:@:@:@

  • 0

    44. ~kafer  2007-07-24 22:17:05  host: aajb251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    posiadam ten telefon juz od 3 dni i jestem z niego bardzo zadowolony jedyna wada tego fona jest bateria dosc slaba a po drugie dla niektórych moze to byc wada ale w tym fonie nie mozna doloczyc kart pamieci ale wedluk mnie 128 mb stanowczo wystarczy wykonanie i uzycie materiałów oceniam na 6+ i ma on kilka innowacji technicznych ktorych nie spotka sie w innych telefonach zeby sie o tym przekonaz trzeba go miec bardzo polecma tego fona

  • 0

    45. ~Qba  2007-08-04 19:27:18  host: pa64.jutrosin.sdi.tpnet.pl

    se sa o wiele lepsze pod kazdym kątem. bajery, cena, wyglad, akcesoria SE jest góra a nokia to jest wielkie NIC i płacisz tylko za firme za nic wiecej

  • 0

    46. ~elektron  2007-08-06 18:16:36  host: gju66.internetdsl.tpnet.pl

    już nawet za tysiaka dostaniesz z 2 letnią gwar ;)

  • 0

    47. ~Lord  2007-08-07 21:53:29  host: aanw102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    I kolejnyh raz Nokia udowadnia, że może jedynie buty SE wypastować.

  • 0

    48. ~Martusia  2007-08-08 14:00:28  host: nat-tor.aster.pl

    krul i miliorder '- dobry typ, hahahaha... nie no jezeli dla was tel. mówi o osobowości, charakterze to szerokości w życiu:]. ja mam 6610 i dla mnie o jest naj tel. na ziemi i za nic bym go nie oddała, mimo, że nie posiada nic:) a takie no hmmm...zajebiste są, ale mnie na nie nie stać:P

  • 0

    49. ~gibki  2007-08-08 23:02:43  host: dhh89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    posiadałem 6233 była zajebista ale tam telefon jest poprostu bajeczny dałem 2200zł ale było warto niezamienie go na innego!! a SE i samsung to lipa dla dzieci, a nie dorosłych ludzi!! pozdrawiam

  • 0

    50. ~kasia  2007-08-15 22:58:48  host: chello087207076146.chello.pl

    do krula i miliordera - Chłopie stać Cię na taki tel. a nie stać Cię na słownik ortograficzny? Wstyd, że jesteś Polakiem!!!

  • 0

    51. ~Pol  2007-08-18 09:27:48  host: guo26.internetdsl.tpnet.pl

    DO krul i miliorder Naucz się pisać i dopiero coś pisz!

  • 0

    52. ~  2007-08-18 13:50:54  host: yx106.internetdsl.tpnet.pl

    nie no ja widze ze w polsce to sa sami bogacze a tak na prawde maja jakies stare grATY

  • 0

    53. ~posiadacz  2007-08-20 00:07:25  host: ivy.city-connect.pl

    witam od niedawna jestem posiadaczem tego telefonu zapłaciłem za niego około 1000zł w abonamencie ery biznes telefon oczywiście spełnia wszystkie funkcje jednak nie jest wart swej ceny aparat 2mln mpx to naprawdę mało w porównaniu co do nokii N95 (5mln)choc ta dużo droższa brak slotu na kart pamięci oh bez koment. jednak bardzo sobie chwalę wyświetlacz 16mln kolorów robi swoje jednak i tam ma minus-wielkość szklana obudowa na prawdę świetnie się prezentuje jednak żałuję , iż nie zakupiłem nokii N95

  • 0

    54. ~eXplo  2007-08-21 15:41:38  host: dnr46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dokładnie ja miałem i nokie i se teraz mam obecnie 8600 no i jestem pod wrazeniem se to gadzety same od ka 500 do k850 procz aparatu i obudowy sie nic nie zmienilo ;) a jesli chodzi naprawde o gadzety dla tych co tak fantazjuja o SE to niech zerkna na specyfikacje n95 ma np WiFi :) i aparat 5megowy i filmy z jakością DVD i GPS :) a SE narazie do tego nie dorósł ale ogólnie dobre sa to telefony jak i nokia a co do opinni to widze że nie oceniacie tu tel tylko kto lepiej wrzuci drugiemu każdy się jara telefonem takim który ma sam no ale jeśli chodzi o tel to nikt nie wypóści lepszego tel od noki 6230i bateria trzyma tydzien :) i ma wszystko co potrzebne w telefonie :) pozdrawiam

  • 0

    55. ~Cooper  2007-08-26 22:32:24  host: my81-91-205-201.mynow.co.uk

    mam ten telefon od miesiaca, pare dni temu wymienilem na nowy by go sprzedac, glowna przyczyna jest bateria, niestety przy uzytkowaniu wymaga dziennego ladowania! co, naprawde przeszkadza, kolejnym czynnikiem mojej decyzji jest material, nieraz spadal mi telefon na ziemie i jak na nokie ktore mialem, wszystkie przetrwaly, lecz 8600 obawiam sie jak spadnie to niestety jednorazowo gdyz wykonana jest ze szkla, stad obawa przed upadkiem, co prawda dolaczone jest skorzane etui ale sami wiecie jak z tym uzytkowaniem bywa, poza tym aparat, mp3 i pelno innych funkcji sprawiaja ze ten telefon jest naprawde super no i ten design! pieknie wyglada! tak wiec przemyslcie zanim wydacie jednak sporo kasy na nia, ja sie przerzuce narazie na 3110 classic a 8600 sprzedaje... i wciaz poluje na Philipsy Xenium, graniczy z cudem kupno telefonu tej marki!

  • 0

    56. ~memento  2007-08-31 23:48:01  host: chello089078119095.chello.pl

    explo nie podniecaj sie tak tą n95 bo gps ma do bani i szału nie robi pojawia sie coraz więcej tel 5mpix i wtedy n95 nie będzie taka och ach i nie mam tego tel ani mieć nie będę bo go nie chce bawiłem się nim na jakiejś pokazówce nokii w media i nic rewolucyjnego .A nokii już troszkę miałem i nie tylko aktualnie e61 i pasuje jak ulał do tego co potrzebuje

  • 0

    57. ~kucz  2007-09-02 17:34:28  host: host217-43-242-142.range217-43.btcentralplus.com

    nie rozumiem dlaczego ktos sie czepia bledow ortograficznych przeciez to nie o tym mowa ? niektorzy sa dyslektykami i nie musza tego podkreslac na poczatku wypowiedzi taa?

  • 0

    58. ~janzbi  2007-09-12 13:48:48  host: chello089078187053.chello.pl

    ...no cóż, jak to w życiu, jeden ma Opla i mówi że Porsche jest do bani a ten od Porsche nie mówi nic i cieszy się jazdą... to do malkontentów, może coś zrozumieją w końcu, chyba że te pierdoły o SE czy SAM. piszą rzeczywiście dzieciaki, ale im wolno, nic jeszcze nie rozumieją... mam ten telefon w ręku (Luna), czujesz jakbyś trzymał chłodny marmur, fajne uczucie... fon jest Tip Top, a tak na marginesie- skąd na tych wszystkich Forach tyle żółci i wzajemnego nawalania się? Wypisz wymaluj jak nasi politycy...

  • 0

    59. ~kubaz86  2007-09-14 13:25:11  host: bus178.internetdsl.tpnet.pl

    Do Qba(komentarz45): widać człowieku że Nokii nie używałeś, chyba że Ci ktoś sie dał pobawić (Oczywiście są inne dobre tel, oprócz Nokii) A jak patrzysz tak na cenę nie na jakość to pewnie też plastikowe kwiatki dajesz na walentynki, przecież tańsze i w ogóle dłużej oko pocieszą :) p.s. nie myśl że renoma bierze się sama z siebie, Nokia na nią zapracowała, a jak w co drugim SE się przestanie dżoj psuć to pewnie sam sobie jakiegoś sprawie.

  • 0

    60.  2007-09-19 20:57:01

    mysle ze jesli ktos jest bogaty i chce sie wyroznic powinien zainwestowac w cos co naprawde zrobi wrazenie:) i wymienic sobie szklaną szybke z 8600 na ogromne mozliwosci z ogromnym wyswietlaczem w n95

  • 0

    61. ~  2007-09-26 20:04:29  host: h45n2fls34o283.telia.com

    haaa nie ma slotu na karte pamieci:D a tak bardzo chcialem go kupic, mam nokie n95 i stwierdzam ze zdecydowanie ja przereklamowano! GPS:D piekna sprawa ale nie w Nokii, spieszysz sie do znajomego, wsiadasz do auta ale nie pamietasz drogi wiec uaktywniasz SUPER gps w nokii, zaraz musisz najpierw poczekac srednio 8 min na zlapanie satelity(przynajmniej ja tyle czekam),no dobra jest wsiadasz, i nagle odbiornik gubi GPS musisz znow poczekac chwilek zebys zlapal, ok... i znow t samo -Czekanie na GPS--! Uwierzcie probowalem wiele razy uzyc go w samochodzie! NIesprwadza sie!! chcesz posluchac mp3:D ok:D ale wez ze soba prostownik i akumluator:D Brawo nokia za 950mAh!>Kto wsadza bateryke pod 16mln wyswietlacz:D mp3 zajebiste ale na pol dnia!nie komentuje juz tego smiecia! Nokia zarabia w ten sposob, puszcza N95i i znow wszyscy uzytkownicy zmienia z n95 na n95i doplacajac rzecz jasna:D co do LUNY ladn, cholernie ladny i ma nawet micro usb.. ale zaraz po co mi synchronizacja z kompem? zeby wgrac 5 mp3, dwie tapety i gierke na 128mb wbudowanej pamiecI? moze zapomnieli o slocie? na to wyglada:D nokia zawsze slynela z najlepszych baterii a teraz? baterie te same ale wyswietlacze wieksze i kolorowe, chyba znow o czyms zapomnieli! szkoda gadac, chyba kupie sobie pager! pozdro!

  • 0

    62. ~ggggaaaa  2007-09-27 15:39:43  host: cpc3-leic1-0-0-cust256.lei3.cable.ntl.com

    mam pytanie. mam ten telefonik ale po ostatniej bibce okazalo sie ze rozbilem obudowe.czy mozna ja wymienic?? jak tak to ile moze mnie to kosztowac??

  • 0

    63. ~berg  2007-10-02 19:16:13  host: klient-75-239-129.petrus.com.pl

    Telefon jest fajny.Jednak design to nie wszystko.Najważniejsze w telefonie są funkcje i niezawodność.Ludzie,którzy muszą wyrażać swoją osobowość poprzez telefony lub inne gadżety są żałośni.

  • 0

    64. ~ja  2007-10-07 14:46:08  host: host-81-190-247-0.malbork.mm.pl

    Ten telefon to zal !!! Drogi jak cholera !!! A po za tym nie ma ani IrDa , 128 MB pamieci hahahahah i nie ma zlacze na karte po prustu zal. A najwazniejsze za jak na tak drogi fon 2 Mbix na zdjecia to glupota. Ja mam fona za 600 zl a mam 3.2 Mbix jaki zal ten fon i nie zdziwyl bym sie jak by nie mial mp3 !!

  • 0

    65. ~lisi  2007-10-11 11:43:51  host: abnl179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szybka przednia do tego fonu 120zł.

  • 0

    66. ~lisi  2007-10-11 11:45:14  host: abnl179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    obudowa kamery 110,obudowa klawiatury 110,klapka baterii 110,klawaitura 60

  • 0

    67. ~mia  2007-10-19 09:53:10  host: gvj50.internetdsl.tpnet.pl

    Chcę sobie sprawić nowy telefonik.Myślę o noki 8600 Luna, bo fajnie wygląda albo o Noki 8800 Sirocco-ale ta jest troszkę droższa:)Po waszych opiniach nie wiem czy dobrze myślę o wymianie telefonu.Obecnie mam 7360 w złotej obudowie i to najlepszy telefon jaki kiedykolwiek miałam.Czy te najnowsze nokie naprawdę są takie kiepskie?

  • 0

    68. ~dfg  2007-11-01 23:20:15  host: dju2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    64 - szare spoleczenistwo to nie telefon dla dresa jarajacego sie funkcjami , seria 8600 i 8800 to telefony dla zamoznych , telefon pasuje do Mercedesa a nie do BMW z lat 90 ala tuningowanego i lysy pener w srodku... Dzieci kiedys zrozumiecie do czego sluzy telefon ... Osobiscie lepiej mi lezy 8800... Jak chcecie mp3 to sobie kupcie iPoda , a nie gadajcie z ale droga , nie to co k750i... " to nie masowka z chin i japoni dla kazdego , dlatego taki drogi bo ludzie zamozniejsi tez chca w czyms wybierac a nie isc do salonu heyah...

  • 0

    69. ~łukasz  2007-11-13 12:43:59  host: ip-83-238-208-166.netia.com.pl

    68 - nie pisz ze k750i był robiony dla masy, na samym początku był niewiele tańszy niż ta nokia 8600 z biegiem czasu wszystko tanieje i robi sie dla mas. Prawda jest taka ze czy to Nokia czy SE czy Samsung mało jest fajnych telefonów które mają to coś w sobie. Jeśli chodzi o Nokie z nowej serii to wszystkie są niewypałem (co za idiota daje 16mln kolorów i taka baterie DEBILLLLL bo inaczej tego nazwać się nie da), a jeśli ktoś chce zobaczyć "super" telefon Noki proponuje 3500 classic brzydszej łódki w życiu nie widziałem

  • 0

    70. ~łukasz  2007-11-13 14:26:51  host: ip-83-238-208-166.netia.com.pl

    68 - nie pisz ze k750i był robiony dla masy, na samym początku był niewiele tańszy niż ta nokia 8600 z biegiem czasu wszystko tanieje i robi sie dla mas. Prawda jest taka ze czy to Nokia czy SE czy Samsung mało jest fajnych telefonów które mają to coś w sobie. Jeśli chodzi o Nokie z nowej serii to wszystkie są niewypałem (co za idiota daje 16mln kolorów i taka baterie DEBILLLLL bo inaczej tego nazwać się nie da), a jeśli ktoś chce zobaczyć "super" telefon Noki proponuje 3500 classic brzydszej łódki w życiu nie widziałem

  • 0

    71. ~fdf  2007-11-13 20:00:04  host: adrt57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    64 - to cebie zal a nie tego telefonu . Jeszcze dzieciaku go niewidziales na oczy a juz gadasz jak chcesz miec zdjecia to sobie kup cyrowke chyba ze cie niestac pentaku za dyche

  • 0

    72. ~ccc  2007-11-16 07:35:59  host: klient-75-219-213.petrus.com.pl

    Jeżeli funckje to nie wszytsko to wystarczy nawet motorola d 520 albo nokia 5110.Telefon ma dzwonić, a nie ładnie wyglądać.

  • 0

    73. ~ministerfinansow  2007-11-17 12:40:43  host: rockum.metronet.pl

    Mam go od 2 dni.Powiem w kilku słowach. Ciężki,ale to zaleta bo czujesz,że masz w dłoni coś konkretnego.W końcu zrobiony ze stali i szkła.Świetny mechanizm rozsuwania.Równie dobry widziałem tylko w Samsungu D600.Wygląd na 5+.Nie zamula jak Nokie z symbianem.Moja poprzednia Nokia to N73.Przerzuciłem się z kombajna multimedialnego na telefon z klasą. POLECAM

  • 0

    74. ~vvv  2007-11-23 19:53:20  host: klient-75-237-190.petrus.com.pl

    Nokie zawsze były i są najlepsze.Jednak ci co piszą o "prestiżu",to chyba mają jakieś kompleksy.Jeżeli potrzebują telefonu tylko do dzwonienia ty wystarczyłaby im np. nokia 3310,a nie taki szpanerski model jak ten.

  • 0

    75. ~  2007-11-25 16:18:19  host: abng91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak chcecie prestiżu to kupcie sobie Pradę albo Armaniego...

  • 0

    76. ~Kamis  2007-12-14 19:16:12  host: efg106.internetdsl.tpnet.pl

    witam:) mam ten telefonik od jakiegos miesiaca:) jest taki jak chcialem czyli bez zbednych bajerow a za to z klasa:) stylem i smakiem:) wiadomo ze nie jest to idealny tel bo takiego chyba nie ma:) ale ja ta nokie bardzo polubilem:) mam tylko jedno pytanie do innych posiadaczy:) czy jak nacisniecie na ta szklana szybke tam od dolu telefonu to tez wam tak dziwnie trzaska:) zaznaczam ze tel mi nigdy nie upadl a mam go od nowosci:) pozdrawiam:)

  • 0

    77. ~mati20045  2007-12-17 19:06:24  host: host86-143-206-194.range86-143.btcentralplus.com

    ci co sie wypowiadaj na temat tego telefonu zle poprostu ich niestac co jest bardzo smieszne . Telefon jest zeby dzwonil , pisal smsy a temat wygladu to jest kwestia gustu a na temat gustow sie niedyskutje....

  • 0

    78. ~gf  2008-01-01 18:13:08  host: dil44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja - 64 to przyklad kogos , kogo nie stac na taki telefon , drest co kocha mp3 , irde itd ..

  • 0

    79. ~sdfg  2008-01-03 18:36:31  host: 196.15.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl

    Ludzi ktrórych kręci wygląd telefonu są tak samo żenujący jak żule mający telefony z mp3 i irdą.Dla mnie chwalenie się telefonem to odpustowy szpan.

  • 0

    80. ~kafer  2008-01-15 18:34:22  host: aajc10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Miaem ten telefon i po 2 tygodniach zdecydowałe msię najego wymianę. Wymieniłem na nokie n95. Po pierwsze ten telefon ma kilka wad. Po pierwsze bateria bardzo słaba wystarczy. Najwyżej wystarczy na wyjście do kościoła. Po drugie. Ma mało funkcji i dośc słaby aparat. Po trzecie. Tylko 130 mb pamięci bardzo mało i jeszcze do tego nie można wkładać kart pamięci. Porażka.;d Plusem jest jedynia wygłąd i materiał z jakiego jest ten fon wykonany. Wiem. Wielu się znajdzie, którzy powiedzą ze to super telefon i najlepszy, ale ta sa bzdury. Ale jak ktos chce tyle kasy wydawać na takiego fona to nie radzę. Miałem tego fona pod koniec lipca 2007 r. Stanowczo odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    81. ~Polak  2008-01-30 14:25:21  host: aads127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kilka wypowiedzi i szum.Nie jestem bogaty a mam 8600 i bateria trzyma.Dobry,stylowy telefon.

  • 0

    82. ~mathew  2008-03-03 17:05:47  host: ecn194.internetdsl.tpnet.pl

    wiecie co czytam tak te komentarze i wrecz mi sie odechcialo kupowac ta komorke mam n95 i pekl mi wyswietlacz po tym jak poslizgnalem sie i upadlem...gdyby ta nokia miala karte i byla w zlocie to bym ja wzial. Takto kupie z pewnoscia nokie 8800 arte :( szkoda bo drozsza, ale co mam robić nie umiałbym łazić już z takim wielkim telefonem jak n95 lub n96. WIELKIE "masówki" jak to ktoś ujął, obecnie są 15 latkowie latający z n95. Tandeta.

  • 0

    83. ~pum  2008-03-05 22:06:28  host: aaiy191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jakbym zobaczył ziomka z takim telefonem to bym stwierdził że jest pojebany

  • 0

    84. ~Tomek  2008-04-14 18:41:28  host: 87-205-244-143.adsl.inetia.pl

    wszyscy krytykujacy ten telefon zapewne niemaja pojecia o dobrych telefonach, tych ktorych nie stac niech zostana przy swoich opiniach ale tylko dla siebie, dla was licza sie funkcje, a tenze telefon jest sam w sobie cudowny, nic mu wiecej nie trzeba, jak by ktos wolal za taka cene np aparat 100 mega pixeli, albo pamiec 100 giga,hmm ludzie zastanowcie sie czy warto pisac takie banaly...

  • 0

    85. ~M  2008-04-25 21:18:03  host: djv178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    83 ~ jak niestac na taki telefon to sie krytykuje i szuka dziury w calym ... Wiecie , spie w domu , i mam gniazdka elektryczne w nim , wiec podlaczenie telefonu do ladowarki to tak duzy problem? 64 ~ szkoda gadac ... Poto jest ten telefon zebys ty niemogl sobie pozwolic na niego , nie musze sie utorzsamiac z toba , on jest do biznesu , a nie dla dresiarza ktory musi miec irde aparat niewiadomo jaki i karty pam , to jest dopiero "zal" haha! Boze dopomoz bo tu chyba sami 14 nastolatkowie z walkmanem w uszach pisza ... Jak dorosniecie dzieci to zrozumiecie , ze mp3 , filmy porno w komorce to zbedne g*wna ...

  • 0

    86. ~Fred777  2008-05-01 16:58:17  host: dhw116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dla wszystkich ktorzy nie wiedza co dobre polecam pyry ze straganu, TAk, kupcie se PYRY:D Pozdro dla tych co wiedza co dobre.....Luna wymiata:D

  • 0

    87. ~TomeK  2008-05-01 20:58:10  host: acns18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Qba (wypowiedz nr 45) to jakis glupi, niedorozwiniety dzieciak kto madry kupuje tak szybko sie psujace telefony jak se wyciagasz z pudelka juz joystik nie dziala a zaraz oprogramowanie i cala reszta...moglbym tak wymieniac ich usterkowosc do jutra!! i nie kloc sie bo mam serwis z autoryzacja se w lodzi jedno wielkie gowno!!! Sam uzywam n95 8gb i to jest dopiero telefon... swietnie wykonany mnostwo potrzebnych aplikacji i ten wyswietlacz cudo:))) i cena jak na to co daje od siebie jest calkiem znosna Pozdro

  • 0

    88. ~dyskietek  2008-05-05 13:27:35  host: host86-158-61-237.range86-158.btcentralplus.com

    śmieszni są ci którzy mówią, że to prestiżowy telefon, tylko dla elit. po co komu telefon, w którym bateria trzyma 1 dzień i to tylko jak nie wykonamy wiecej niż 10 minut rozmowy? miałem i pierwszą 8800 a potem 8600. miałem nadzieję że ta bateria to tylko w moim tel i kupiłem nową orgianlną i sie rozczarowałem. teraz mam philipsa xenium- robi takie same wrażenie bo ma nowy wyświetlacz oled i w dodatku bateria trzyma normalnie korzystając(około godziny rozmów i 50 smsów dziennie) jakiś miesiąc... a kasa ta sama, albo i niższa...

  • 0

    89. ~gratify  2008-05-22 12:43:04  host: azk87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon- efektowny.. ciezki, ale komfortowy.. szczegolnie dla kobiet, ktore malo pisza, wiecej dzwonia i chca miec cos ladnego i trwalego w rece.. polecam ten i podobny - Arte lub Sirocco.

  • 0

    90. ~Krystek  2008-05-23 19:44:30  host: acaf47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do dyskietek: KOLEś miesiąc!!! :O co ty akumulator do niego podłączyłeś?? a co do telefonu to jest niezły :) nie dla tych którzy oczekują od telefonu jedynie "gadżeciarstwa"

  • 0

    91. ~barti1997  2008-05-28 20:11:17  host: user4.205.udn.pl

    Ja mam SE W300i i mi się podoba. 8600 to bajer. Mi dużo mp3, tapet i gier nie potrzeba.

  • 0

    92. ~ares 666  2008-06-08 17:28:53  host: nat219.and-net.pl

    mam taki tel drogi ale zajebisty jedyna wada nie ma wejscia na karte sd ale i tak w huj dobry.polecam

  • 0

    93. ~zwirz112  2008-07-02 23:13:55  host: bsk95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia - hmm może kilka ładnych lat wstecz zachwycała, ale teraz to jest pogoń za SE i nie piszę tego bo mam SE, ale wystarczy popatrzeć 3-4 lata do tyłu, Nokia staje się coraz bardziej podobna do SE pod każdym względem...ja mam SE K800i od grudnia tamtego roku - wsadziłem w niego 4 GB kartę, którą już prawie całą zapełniłem i nic mi sie nie wiesza - spróbujcie chociaż wsadzić tej wielkości kartę do nokii czy samsunga - lipa - góra 2 GB i wiesza się. Moim zdaniem SE teraz króluje na rynku, a nokia może sie tylko kojarzyć z dobrymi tel ale sprzed kilku lat...

  • 0

    94. ~do zwierz 112  2008-08-05 15:30:08  host: dji187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To jestes bardzo głupi i nokia nie jest dla ciebie, karty pamieci sa dla małych dzieci

  • 0

    95. ~ZeXeL  2008-08-07 18:26:42  host: chello087206055186.chello.pl

    Proszę nie porównywać Chińskiego SE do Fińskiej Nokii. Jeszcze żaden SE nie ma 16 mln. kolorów. Nokia ma. SE są WSZYSTKIE, bez wyjątków, produkowane w Chinach i są potwornie wadliwe.

  • 0

    96. ~  2008-08-08 13:55:33  host: abax229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy wy patrzycie pod kątem komórki kto jest bogaty a kto biedny?Przecież taką komórkę można dostać na zagranicznych serwisach przeliczając na złotówki za 600 zł a nie za 2000zł więc co szpanujecie.Kto nie wierzy, niech sprawdzi.Ja mam nokię 6120 i jestem z niej bardzo zadowolona.Ma 2mpix,mp3,radio,dyktafon,GPS i inne i na dodatek jest łatwa w obsłudze i przyzwoicie wygląda.Kosztowała powyżej 600zł ale warto było.Nie zawsze bogaci mają wypas telefony, bo telefon służy do rozmów a nie do szpanowania wodotryskiem.Przeważnie ludzie biedni chcą mieć boski telefon żeby wszyscy myśleli że jest bogaty.Wiecie jak poznać człowieka zamożnego?Że nigdy nie gada o pieniądzach ;P Pozdrawiam.

  • 0

    97. ~Zenada  2008-08-12 07:18:22  host: ip72-219-168-83.oc.oc.cox.net

    Ehh az zal sie robi czytajac posty malolatow, ze SE jest lepszy... JA osobiscie uzywam Lune i jestem bardzo zadowolony. Jestem na innym etapie ewolucji gdyz nie interesuja mnie bajery w telefonie takie jak gry czy inne pierdoly. Telefon jest wykonany profejonalnie i z zupelnie innych materialow... Jest ciezki i mi sie to podoba. Kazdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo. Dla Ciebie jest to gowno bo ma malo pamieci, a dla mnie jest to super telefon bo wyglada i jest cudowny w dotyku :) ahh prawie jak kobieta- Ale Luna to Bogini Ksiezyca wiec nie moglo byc inaczej :) Dla mnie telefon jest bomba. Tylko faktycznie slaba bateria... Mogli sie lepiej postarac, ale baterie to juz coraz wiekszy problem. Zamiast ladowac te aparaty o niezliczonej ilosci pixeli pomyslcie o bateriach Drodzy Producenci.... Telefon godny polecenia, ale nie dla Malolata, ktory nie potrafi napisac zdania bez bledu...

  • 0

    98. ~Szymon  2008-08-15 11:37:53  host: aaaa100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czytam opinie wszystkich lecz ngdzie nie moge doszukac sie jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie. Czy jesli mało rozmawiam , lecz duoz pisze bateria wytrzyma chco od rana do wieczora???

  • 0

    99. ~.  2008-08-18 23:20:00  host: 86-96-n1.aster.pl

    tak sie powinno wlasnie robic telefony, nie tylko te prestizowe, szkoda ze trzeba wydac az tyle kaski, ale nie moglem sie oprzec. tu nic nie trzeszczy, mechanizm slidera dziala po prostu pieknie. to jest tylko i aż telefon. Szkoda ze teraz o rzeczach ktore sa dobrze wykonane mowi sie ze sa "luxury". nie wazne ze telefon jest tani i kosztuje 200 plz - tez powinien byc dokladnie spasowany, moze miec mniej pamieci, wyswietlac z mniejsza rozdzielczoscia, ale powinen byc wykonany po prostu DOBRZE. coz... chcialem, to musialem wydac tyle kaski, lubie miec DOBRE rzeczy, ale nie czuje sie przez to ani troche WYJATKOWY ;-)))

  • 0

    100. ~idź do domu  2008-09-07 10:25:37  host: aaoy225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    95 - sony ericsson chiński? Co 3 nokia madein china, bo to podróbki fińskich. Wszystkie se produkowane w chinach? Moje były z japonii, malezji oraz szwecji więc się nie mądrz... Jeśli ty rajcujesz się ilością kolorów na wyświetlaczu, których i tak nie dostrzeżesz to gratuluję pomysłu. SE nie wprowadził 16kk kolorów, bo bateria by była żal...

  • 0

    101. ~j  2008-09-16 13:13:20  host: 87-205-217-160.adsl.inetia.pl

    zaden z obecnych telefonow na rynku nie dorowna cyfrowce, mam ipoda toucha, wiec po co mi w telefonie mp3 i wielka karta pamieci? touch robi lans. mam nowego nikona z taka matryca i takim zoomem, ze szczeka opada, po co mi wiec telefon z pseudo 5mln pixelowym aparatem? niech zrobia 3miliony, ale porzadne, podniecacie sie numerkami, jakbyscie mieli na temat wielkosci jakies znaczenie, skoro mam te dwa sprzet, to chce telefon, nie jakis pseudo odtwarzacz z funkcja telefonu czy telekamere, chce telefon i luna spelnia swoje wymagania. za co taka cena tego telefonu? a no za design, za to, ze jak wyciagne telefon w towarzystwie to kazdy podziwia. to nie telefon dla plebsu, ludzi ktorzy chca miec za 1000 zl. dobry telefon, aparat i odtwarzacz mp3. jezeli chcesz miec prestiz w zyciu to musi Cie stac na cos wiekszego. wiec dzieciaki, sio do gimnazjum, poczekajcie az mamie lub tacie skonczy sie umowa w sieci, moze ja przedluza to dostaniecie jakis nowy telefon do lansu w szkole, wkoncu bedziecie mieli aparat 5mega pixeli! yeah.

  • 0

    102. ~sell  2008-10-19 23:47:47  host: natk2-bk.generacja.pl

    siema wlasnie mam dylemat co kupic za tel tak troche latam po allegro i ogladam czytam mialem n95 daja rady jej mozliwosci ale to cegla jest prawie jak n gagae jak paczka szlugow tak roskminiam i myslalem o sirocco ale luna ma praktycznie te same paramrtry a cenowo jest tansza choc troche gorzej wyglada sam nie wiem daje rady tez 6220 sam juz nie wiem masakra co bendzie gicio o i te wysowane tel zlapia troche piasku i dzwienk jest okrutny jedno za drugie pozd

  • 0

    103. ~  2008-11-01 09:18:51  host: c66-112.icpnet.pl

    ludzie Wy sie chyba naprawdę nie znacie na marketingu....telefony takie jak np. 8600 wychodzą SPECJALNIE bez slotu kart pamięci, ze słabym aparatem itd. tylko po to żeby mogła wejśc wersja z "i" i wszystko załatwi tylko oczywiście za dużo "większe" pieniądze !!! pomyślcie trochę ;) a co do prestiżu itd. jedni lubią jak cyganie grają a drudzy jak im nogi śmierdzą, jak ktoś chce tani dobry telefon kupuje 3310 a jak ktoś chce dobry drogi telefon kupuje między innymi 8600 ;) proste

  • 0

    104. ~Kruczy  2008-11-01 19:41:10  host: chello089078245135.chello.pl

    niektóre gamonie chyba nie bardzo rozumieją że w telefonach tego typu co luna, sirocco itd nie chodzi o funkcje, a jak chcesz miec aparat 5mpx ze slotem na karte pamieci to idz do mediamarktu i sobie kup.

  • 0

    105. ~Sebek  2008-11-04 09:53:22  host: pc-55140.zdnet.com.pl

    mam ten tel od 2-ch dni i wiem ze nie da sie poznac wszystkich mozliwosci w takim czasie, musze jednak stwierdzic iz jak malo ktory jest spasowany do meskiej dloni, swietnie lezy, fakt.. jest ciezki, ale w sumie to dobrze bo go czujesz wkieszeni, ni to co mojego poprzedniego samsunga x-830, heh, ale tu zadziwiajace.. trzeszczy troche metaowa blaszka pokrywajaca baterie. I nie jest caly z metalu i szkla dzieci neo, bo dolna czesc to plastik.. ale trzeba miec najpierw ten tel a nie wygadywac bzdury.. a co do mp3 mp4 jp7 i calej reszty, to tel z klasa, mam iPoda Classic i to mi wystarcza do muzy, tel sluzy do dzwonienia, a ten rowniz do lansu, a nie jakies pseldo zabawki swiadzcace o dziwo o niemoznosci kupienia dobrego aparatu czy odtwarzacza, tu po czesci zgadzam sie z 101-nka. Pzdr!

  • 0

    106. ~kjw  2008-11-17 23:54:06  host: dth97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hahha, telefon do lansu xD wcale mi sie nie podoba jego design, kumpel ma to cacko i w ogole mi sie nie podoba ani jako telefon ani jako "zabawka do lansu". Ładne kompleksy tutaj ludzie maja, jak kupuja sobie "telefony do lansu" haha xDDDDD moze troche mozgu zamiast tych 2 kafli wydanych na pudelko by sie przydalo, co?

  • 0

    107. ~michal  2008-12-26 09:54:07  host: intermed.vlan356.dengo.lubman.net.pl

    Witam, mam pytanie, czy na ten telefon da sie zainstalowac slownik np. ang- pol , pol-ang ? Jaka funkcja jest wymagana aby dało sie zainstalować słownik ? Thx

  • 0

    108. ~luna forever  2009-01-09 12:54:36  host: 213-92-199-9.pio-net.pl

    ci którzy mówią ze, luna jest do d...y są zwykłymi zjebami którzy, nie znają się na telefonach i nie ma co z nimi rozmawiać .powinni kupić sobie lalkę gumową i bo tylko to potrafią pojąć i wiedzą po co to jest .we wszystkich innych rzeczach są niepojętymi nieukami

  • 0

    109. ~pwp  2009-01-22 08:01:26  host: 226.14.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl

    Po waszych wypowiedziach wnioskuje,że ten telefon należy wstawić w gablotkę i się na niego gapić.Jeżeli telefon jest po to by zniego dzwonić to wystarczy nawet budka telefonicza.Ten telefon służy do szpanowania tak samo jak te z "funckjami".Ja mam nokie 5200 i też służy mi tylko do dzwonienia,a nie do zabawy.

  • 0

    110. ~kolo  2009-01-31 11:30:38  host: m157.c157.petrotel.pl

    siema 8600luna nie ma slotu kart pamieci micro SD???????????????????

  • 0

    111. ~delicjon  2009-02-10 16:51:49  host: ip-83-2-86-148.static.xcore.pl

    Ja mam nokie N95 8GB z limitowanej wersji ze Spidermanem 3 i musze powiedzieć ze jest spoko - wszystko chodzi bez zarzut(nawigacja,mp3 a nawet filmy ktore normalnie chodzą na kompie). Jest to mój pierwszy tak drogi tel.zapłaciłem za niego w na poczatku stycznia 2007 ponad 2tys.i twierdze że w żadnym wypadku nie wyrzuciłem tej kasy w błoto,ponieważ pracuje w sklepie (nie będę reklamował jakim :D:D) i wiem co to znaczy Nokia made in Finland a nie Nokia made in Hungary, czy jak ostatnio zauwazyłem made in Romania... ehhh dużo to pozostawia do życzenia ale wiem jedno zepsują sobie tym markę nic więcej... Jest jeszcze Nokia made in Germany to ok.. ale Hungary i Romania to przesada...rozumiem tania siła robocza ale coraz to wyższe modele są tam produkowane...co do modelu 8600 czy 8800 to powiem tak (z punktu widzenia sprzedawcy) po co człowiekowi ktory chce sie wyróznić z tłumu takie rzeczy jak IRDA czy karta pamięci czy nawet lepszy aparat foto? to dodatkowe funkcje telefonu ktore tak naprawde nie czynią go bardziej mobilnym...te telefony są przeznaczone dla nietuzinkowych ludzi ktorzy chcą być cały czas na topie :):)to chyba tyle :):) pozdrawiam wszystkich :):)

  • 0

    112. ~delicjon  2009-02-10 18:17:49  host: ip-83-2-86-148.static.xcore.pl

    Ja mam nokie N95 8GB z limitowanej wersji ze Spidermanem 3 i musze powiedzieć ze jest spoko - wszystko chodzi bez zarzut(nawigacja,mp3 a nawet filmy ktore normalnie chodzą na kompie). Jest to mój pierwszy tak drogi tel.zapłaciłem za niego w na poczatku stycznia 2007 ponad 2tys.i twierdze że w żadnym wypadku nie wyrzuciłem tej kasy w błoto,ponieważ pracuje w sklepie (nie będę reklamował jakim :D:D) i wiem co to znaczy Nokia made in Finland a nie Nokia made in Hungary, czy jak ostatnio zauwazyłem made in Romania... ehhh dużo to pozostawia do życzenia ale wiem jedno zepsują sobie tym markę nic więcej... Jest jeszcze Nokia made in Germany to ok.. ale Hungary i Romania to przesada...rozumiem tania siła robocza ale coraz to wyższe modele są tam produkowane...co do modelu 8600 czy 8800 to powiem tak (z punktu widzenia sprzedawcy) po co człowiekowi ktory chce sie wyróznić z tłumu takie rzeczy jak IRDA czy karta pamięci czy nawet lepszy aparat foto? to dodatkowe funkcje telefonu ktore tak naprawde nie czynią go bardziej mobilnym...te telefony są przeznaczone dla nietuzinkowych ludzi ktorzy chcą być cały czas na topie :):)to chyba tyle :):) pozdrawiam wszystkich :):)

  • 0

    113. ~zawiedziony  2009-02-28 03:36:06  host: die28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Radze przeczytac te opinie ludziom ktorzy zamierzaja popelnic ten sam blad co ja gdy jeszcze nie mialem po kolei w glowie i cos mnie pchnelo ku Nokii 8600. Teraz troche o telefonie. Jest na prawde dobrze zrobiony czyli slide chodfzi wysmienicie, nie spotkalem sie jeszcze z takim lekkim i sprezystym oporem jakim stawia luna podczas wysuwania jej ze szklanego kokonu.... NatomiAST to nie zmienia faktu ze telefon jest bardzo toporny- tzn. ze jego guziki sa plastikowe i bardzo twarde ( a mowili ze to telefon dla ludzi z klasa) ze szkla i tytanu, ale dlaczego pod szklana powloka kryje sie plastikowa masa guzikow do ktorych jest slabe dojscie?? Mialem ten telefon jakis czas temu...dzisiaj jestem uradowany ze udalo mi sie go pchnac dalej bo szkoda mojego hajsu i nerwow. Zanim kupilem ten telefon myslalem ze podkresli on moje JA natomiast to telefon ktory pozwolil mi rozumiec ze ludzie ktorzy go kupuja sa robieni w kuku ma muku czyli albo sa na tyle inteligentni ze zrobili jedno z gorszych posuniec w historii swojej mobilnej ewolucji albo sa tyle naiwni ze daja sie dalej trzymac w marketingowej fikcji iz LUNA to prestiz i ekstrawagancja. Dla mnie to uderzenie ponizej pasa, poniewaz ludzie ktorzy stworzyli Lune to ludzie ktorzy osadzili w niej zbyt duzo ołowiu i plastiku, dzieki temu telefon ten sklania do ludzi po siegniecie po srodki uspokajajace, poniewaz zawod jest tak silny ze trudno jest sie pozbierac. posluchaj kolego i kolezanko, nie kupuj tego telefonu, lepiej zainwestuj w cos co da Ci zatysfakcje, radosc, cos dzieki czemu poczujesz sie lepiej, uwierz mi ze to na pewno nie jest LUNA 8600.

  • 0

    114. ~La LUNA  2009-04-12 08:21:28  host: evp86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Myślę że ta nokia ma w sobie klasę. Mi się podoba. Wszyscy się śmiejecie, gadget itd., ale każdy ma jakieś gadgety ulubione, mam do pracy Blackberry i 9300 to prywatnie bym chciał dzwonić z ładnego urządzenia. GADGECIAŻE to Ci co mają w swoich fonach dużo funkcji i 100 wejść na karty pamięci a i tak tylko dzwonią, irda i bluetooth do wysyłania mp3 i zdjęć(dzieci), 3G po to żeby ściągać szybko muzykę i mini zestaw do kręcenia imprez okolicznościowych...Nie jestem zwolennikiem wszystkiego w telefonie a zwłaszcza IRDA (ktoś tego używa?? kiedyś miałem to złącze w 6210 czy ktoś to jeszcze pamięta!)Kupujmy sobie to co faktycznie jest nam potrzebne i praktyczne, chyba że to jest Nokia serii 8... a to jest klasa i elegancja jak dobry garnitur czy krawat...A teraz koniec wykładu i zapraszam na kaszkę.

  • 0

    115. ~pwp  2009-04-29 15:45:28  host: 139.13.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl

    płacić za telefon 2000 zł,który tylko ładnie wygląda?To przesada.Telefon ma dzwonić.Myśle,że ten telefon to zwykły snobizm.Bardziej liczy się technologia,jakość i niezawodność,a nie wygląd.Onanizowanie się wyglądem,jest na takim samym poziomie co rajcowanie się funkcjami

  • 0

    116. ~orfo  2009-07-23 17:27:17  host: 87.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl

    pytanie co to jest ta nokia luna chińska i czy to faktycznie sprzedaż jej jest nielegalna??

  • 0

    117. ~jakil  2009-09-13 15:25:37  host: abrk201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    2000zł to przesada. Ale teraz mozna spokojnie za 500 kupic. Wiec spoko tel.

  • 0

    118. ~?  2009-11-18 20:13:12  host: 77.252.174.182

    ma ona wejscie usb ??

  • 0

    119. ~kris  2010-01-27 23:59:14  host: public79870.xdsl.centertel.pl

    ma micro usb , ja posiadam ten model.kupilem go w uzywce i doprowadzilem go do stanu idealnego, co prawda nie kosztowalo to 100 zl ale mam telefon o ktorym zawsze marzylem i raczej go nie sprzedam bo bylo by to nie oplacalne ale jak dla mnie górna półka !!

  • 0

    120. ~S3H5  2010-02-20 09:49:21  host: host-81-190-66-159.gdynia.mm.pl

    [pwp] no widzisz, ty możesz się rajcować funkcjami i technologią a kto inny design'em ;) Jakbyście nie widzieli Nokia tworzy telefony dla każdej grupy społecznej. Luna czy Sirocco (wyjątkowo VEPTU) są dla ludzi mający najwyższe urzędy, XM jest dla osób młodych jak i uprawiających sport, seria E jest przeznaczona dla biznesmenów jak i po części seria N. Więc proszę was nie chrzańcie że Nokia zrobiła kolejny shit skoro nie wiecie jakie ma być przekazanie tej komórki. ;] PS. Ta komórka jest świetna przy spotkaniach a na resztę czasu warto mieć SE X1 / HTC Pro Touch HD 2 ;]

  • 0

    121. ~seed  2010-03-12 11:17:48  host: chello087207202073.chello.pl

    Telefon na pewno nie jest przeznaczony dla 17 latków wyliczających się na mln pikseli itp. Telefon bardzo stylowy, nie tuzinkowy, wyższa cena i brak zbędnych gadżetów zapewniają małą ilość tych telefonów na rynku, co za tym idzie posiadacze tych modeli to raczej wąska grupa społeczna. posiadam go od 2 lat i jeśli wymienię to tylko na arte. Raczej plastikowe zabawki mnie nie interesują.

  • 0

    122. ~bergen  2010-03-12 15:52:03  host: 77-253-14-111.adsl.inetia.pl

    witam, posiadam ten telefon 3 lata to prawda sporo kosztował, ale mam go do dnia dzisiejszego, nie wymieniłem w nim żadnej części a telefon wygląda nadal atrakcyjnie jeśli ktoś nie wierzy mogę wysłać foto. Jak już ktoś wcześniej wspomniał telefon zdumiewająco się rozsuwa, klawisze co prawda sprawiały kłopot na samym początku ale głównie dolne czyli *,0,#/ Ogólnie wyświetlacz bardzo czysty i przejrzysty zasięg perfekcyjny, szybkość i obsługa jest git chyba ze się upcha pamięć po brzegi to lubi sei na 2 sekundy zaciąć przy przewijaniu zdjęć ale tylko w galeri natomiast obsługa poza galerią nie sprawiał trudności, jest wygodny trochę ciężki w porównaniu do tych obecnych ale akurat dla mnie jest wielkim plusem materiały ogólnie dobre szybko się ściera uchwyt do rozsuwania i zsuwania telefonu, szkoda tylko ze 3 częśći w obudowie nie są z metalu w ten cza byłby już wypas, ale to nie przeszkadza w żadnym wypadku. Ogólnie jestem zadowolony z telefonu i planuje kupic drugi z seri 8 , myślałem nad arte black lub carbon arte bo z saphirem to już przesadzili jak i gold to już chyba tylko szpan. Natomiast co do szpanu ie zgadzam się z niekrórymi ponieważ nie uważam czegoś takiego że każdy kto ma drogi telefon czy jakąś rzecz to trzyma, kupuje ją dla szpanu, tylko poprostu chce mieć coć innego niż ma co druga osoba. Procentowo tel 85% na 100%, zadowolenia

  • 0

    123. ~mam nokie lune  2010-04-06 12:42:42  host: anz126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co tu pisac ten telefon jest subcio

  • 0

    124. ~ika_412  2010-05-12 09:07:40  host: 83.68.76.61.brzesko76.tnp.pl

    Słabo się robi jak czyta sie te wszystkie komentarze. Jak można wyrażać swoja opinię na temat czegoś, czego się nawet na oczy nie widziało ani nie dotykało. Ja mam Nokię 8600 od ponad 3 lat i nie mam zamiaru jej wymieniać na żadną plastikową zabawkę z wspaniałymi funkcjami, których i tak w większości się nie używa.

  • 0

    125. ~  2010-06-18 11:33:36  host: eih146.internetdsl.tpnet.pl

    Z tym telefonem jest jak z VW golfem, ludzie nie rozumieją że można jexdzić civicem. Może jest w czymś gorszy ale napewno jest inny i jego pdfstawowa zaleta - je4st ich mało. ja też mam ten telefon, nie jest bez wad ale jest nie popularny, a ja lubię takie rzeczy.

  • 0

    126. ~boski  2010-10-09 14:40:14  host: 188.146.108.120.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Może i macie racje że ten telefon ma mało funkcji , że nie ma wejścia na kartę pamięci itp. ale jego design mu to wybacza jest po prostu boski . Zaczynam odkładać na niego :D

  • 0

    127. ~lovee !  2010-10-09 14:47:17  host: 188.146.108.120.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Powiem wam tyle ;d z tym telefonem jest jak z alfą romeo nie kupuje się go z rozsądku tylko z miłości ! Jest boski !

  • 0

    128. ~  2010-12-04 22:19:42  host: user-188-33-52-150.play-internet.pl

    Telefon zakupiłem około miesiąca temu kompletny w pudełku oczywiście używka za 400 zł jak na dzień dzisiejszy wiem że za takie pieniądze można kupić coś bardziej wypasionego nowszego niby lepszego ale..... właśnie te ale zdecydowało o Lunie. Telefon jeszcze jakiś czas temu przeznaczony dla ludzi z kasą teraz każdy go może mieć najważniejsze żeby wiedzieć przed zakupem czego od telefonu wymagamy co potrzebne a co zbyteczne. Cenię go za wykonanie wygląd i ciężar to właśnie zdecydowało o wyborze. Dość już miałem komórek z plastiku skrzypiących i mających niby aparaty cyfrowe mp3 i wielką pojemność karty po co to komu. Osoby które posiadają ten telefon zrozumieją a inni będą się dziwić po co komu 2 letni telefon. Odnośnie samego aparatu wyświetlacz super, oprogramowanie bez zwisów internet daje radę bateria dość słaba ale można kupić nową żaden problem pamięci 128 MB wystarcza w zupełności na podstawowe sprawy. Obudowa tak jak pisałem nic nie trzeszczy nic nie skrzypi nawet po tych 2 latach wygląda dobrze /ktoś o niego dbał/ rysy małe nie przeszkadzają. Z całą odpowiedzialnością telefon mogę polecić oczywiście nie osobą słuchającym dużo muzyki i lubiącym robić zdjęcia dla nich się nie sprawdzi.

  • 0

    129. ~luniacz  2010-12-14 18:51:09  host: div46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Minęło 3 i pół roku od pierwszego komentarza. I co? I moja brzydka, droga Luna nadal sprawuje się wspaniale, a SE znika z rynku. Zgodzę się z moimi przedmówcami, iż telefon jest dla indywidualistów i z tego też względu poczułem się nieco urażony porównaniem 8600 do CIVICa (golfa czy innych niskobudżetowych wozideł) - to jest już prędzej Jaguar drodzy znawcy motoryzacji (z tego powodu, iż półką wyżej jest np. Vertu - taki Bentley;). Wracając do tematu, po 3 latach użytkowania 8600 nadal jest jak nowa (noszona w futerale). Technicznie nie było z nią nigdy problemu, pamięci również wystarcza. Polecam osobom, które chcą mieć elegancki telefon o wyszukanym doborze materiałów.

  • 0

    130. ~  2011-01-01 14:45:53  host: 178.56.151.149

    Szukałem, szukałem i wreszcie znalazłem używkę na allegro wyglądała jak nowa, kiedy już ją odebrałem również się nie zawiodłem ma normalne ślady użytkowania, mały minusik to tyna klapka, która jest z dymionego na czarno metalu i po 3,5 roku troszke była powycierana- jest na to sposób: papier ścierny 2000 tz. wodny i wypolerowałem do czystego srebra ale przód nie uwierzycie miał jeszcze folie na wyświetlaczu. Sprawdziłem kodem ilość godzin przegadanych przez tą słuchawkę i... 479godz 49 min dlatego jest to kultowy telefon a ja cieszę się ,że jestem w elitarnym gronie posiadaczy tego cacka!!!!!

  • 0

    131. ~pro zib  2012-03-01 18:40:04  host: public-gprs88523.centertel.pl

    telefon robi wrażenie, elegancki, wysokiej jakości materiały, telefon nie dla buractwa! trwały, nie do zajechania, nowy w 2007 roku kosztował 4tyś zł!!! polecam dla osoby z klasą która chce mieć nietuzinkowy, nie spotykany telefon

  • 0

    132. ~host: host-89-228-3-102.szczeci  2012-12-07 23:57:34  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    Ładny ten Telefon ale te czasy już mineły 2006-2007-2005 roku to były Telefony a nie 2012 Made In China

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-185-107.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet