Nokia 808 PureView - opinie
Telefony Nokia Nokia 808 PureView Opinie o Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView

w sumie: 110
  • 0

    1. ~  2012-02-27 11:38:30  host: 85.219.163.130

    Gorilla Glass, a nie Galass :)

  • 0

    3. ~  2012-02-27 12:18:13  host: 79.162.140.54

    Do kogo będzie skierowany ten telefon przepraszam ?? do kolesi kręcących wesela ??

  • 0

    4. ~baboso  2012-02-27 12:29:16  host: 89-78-160-252.dynamic.chello.pl

    z jakiego materiału wykonana jest obudowa?

  • 0

    7. ~Lucaseq  2012-02-27 17:23:14  host: static-78-8-208-101.ssp.dialog.net.pl

    Aparat cyfrowy z funkcją dzwonienia i słuchania mp3!

  • 1

    9.  2012-02-27 21:20:43

    Gorilla Glass, nie Galass, przeglądarka HTML5 z Flash Lite tak dla doprecyzowania (GSMArena), nie wiem też, czy obok xenona nie ma tam LEDa doświetlającego w filmach-a może tylko mi się zdaje. Tak, czy inaczej: godny następca N8, świetny telefon ze świetnym (bez idiotycznych ograniczeń i syfu) systemem i wyposażeniem. Mam nadzieję, że na Belle będzie trochę więcej aplikacji, dostępnych dotąd tylko na androida i iOSa, niż na S^3.

  • 0

    11. ~big  2012-02-27 21:40:07  host: z44-06.opera-mini.net

    jak dla mnie to Ten smartfon dyskwalifikuje jego waga. Mam nokie x7 która ma 146g i jak dla mnie to już jest za dużo ale ujdzie. A ta cegła, ręka będzie boleć. Ale inne parametry dobre.

  • 0

    12. ~tikpok  2012-02-28 01:49:03  host: bqh105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale aparat!!!!!!!!!!!! Cena- jest napisane, że 415 euro (netto), ale zobaczymy jak będzie w maju. Tylko ten Symbian.

  • 0

    13. ~aaaaaa  2012-02-28 09:36:45  host: agii126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    41 Mpix, optyka Carl Zeiss.. między 4 a 1 chyba kropki zabrakło xD

  • 0

    15. ~stokrotka  2012-02-28 15:23:39  host: gti123.internetdsl.tpnet.pl

    ta nokia jest extra a ten aparat to po prostu szok

  • 1

    17. ~:)  2012-02-28 17:34:35  host: dmr44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wyświetlacz 360 x 640 pix i bateria 1400 mAh przy takim aparacie to śmiech na sali !

  • 1

    18. ~play  2012-02-28 17:35:43  host: 85.219.163.130

    aparat w tym telefonie to potęga

  • 0

    19. ~ave ja  2012-02-28 17:47:21  host: static127.debica219.tnp.pl

    41 Mpix?? jakoś nie chce mi sie wierzyć w to ale ok.. Z specyfikacji to ideał ale zobaczymy jak wejdzie jaka będzie cena..

  • 0

    20.  2012-02-28 21:06:36

    Super sprzęt, tylko szkoda, że ekran ma tak małą rozdzielczość, oraz bateria zdecydowanie za słaba.

  • 0

    21. ~  2012-02-28 22:38:59  host: z33-06.opera-mini.net

    Następca N8

  • 0

    22. ~leszek_fcb  2012-02-29 10:51:58  host: abvv176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajne cacko, może wyznaczy nowy kierunek w telefonii mobilnej jeśli chodzi o jakość aparatu i video?...

  • -1

    23. ~Adam9090  2012-02-29 13:38:25  host: cisne-cn13.upc.es

    Ale Symbian...?

  • 0

    24. ~stokrotka  2012-02-29 15:35:51  host: gti123.internetdsl.tpnet.pl

    ta nokia to totalna rewelacja żeby tylko cena nie była kosmicznie wysoka bo to na prawdę telefon godny uwagi

  • 0

    25. ~dasa  2012-03-01 01:35:59  host: CLIENT-iks-111.wroclaw.dialog.net.pl

    naprawde dobry telefonik.maly dobry system ciekawy aparat no i do tego piekny wyswietlacz dotykowy.Tylko znowu haczyk, cena pewnie nie bedzie z dolnej polki :/ ale sami wiecie jak to jest z telefonami :D

  • 0

    26. ~Gokuroyu  2012-03-01 10:02:49  host: gfs50.internetdsl.tpnet.pl

    Mam nadzieję, że wstawią jednak dwurdzeniowy procesor dzięki czemu w przyszłości obsłuży on bez problemu Symbiana Donne. No i rozdzielczość mogliby zaserwować 800x480.

  • 0

    27. ~snake:)  2012-03-01 18:06:04  host: staticline10735.toya.net.pl

    ciężki, gruby, słaba bateria, symbian belle, aparat 41MP ( ciekawe jak będzie wygladała obróbka fotek przy takim procku?:) to jeszcze fantazja czy juz desperacja;)

  • 0

    28. ~snake:)  2012-03-01 18:07:57  host: staticline10735.toya.net.pl

    acha, rozdzielczość ekranu też pozostawia wiele do zyczenia..

  • 0

    29. ~miki  2012-03-02 10:20:19  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    rozdzielczość 360 x 640 pix to nie jest mało? nie znam się;)

  • 0

    30. ~Nokijna Malantaja  2012-03-02 10:43:51  host: 94.75.84.90

    Plus za aparat, możliwość wsadzania kart pamięci i procesor. Minus za obudowę, wygląd, baterię i - jak dla mnie- brak sprzętowej klawiatury. No i ta cena :-/

  • 1

    32. ~majes  2012-03-02 22:59:18  host: 83-238-68-102.ip.netia.com.pl

    nastepca mojej N8 mial miec 16 a nie 41 mp..jest moja jak tylko sie pojawi

  • 0

    33. ~?  2012-03-03 12:32:32  host: abkm222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy to błąd czy ten telefon ma 41 mpix !?

  • 0

    34. ~trolololololololo  2012-03-03 22:14:46  host: aaou72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawe ile zdjec na jednym ladowaniu sie zrobi

  • 0

    35.  2012-03-04 10:53:30

    co do wykonania modelu to z oficjalnego blogu nokii conversations.nokia.com/2012/03/01/nokia-pureview-qa-with-damian -dinning/ "Nokia 808 PureView is Polycarbonate with Ceramic finish, stainless steel buttons and gorilla glass screen"

  • 0

    36. ~zales  2012-03-04 20:47:24  host: gl73-55.master.pl

    41 mpx i brak zoomu optycznego lol. Już bym wolał mieć 8mpx z dobrą optyką.

  • 0

    37. ~  2012-03-04 23:40:34  host: 89-72-215-248.dynamic.chello.pl

    Dobrze, że nie dali tego zdymanego androida, symbian rządzi i jest o niebo stabilniejszy od tego syfu.

  • 0

    38.  2012-03-05 15:15:41

    @29: Trochę mało, bo wyświetlacz jest duży. @33: To nie błąd. To ma służyć temu, żeby zrobić bardzo wyraźne zdjęcia w mniejszej rozdziałce, np. 5 MP przez wybranie odpowiednich pikseli z większego obrazka.

  • 0

    39. ~:|  2012-03-05 18:00:49  host: adue230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 29 w tym przedziale cenowym to zdecydowanie za mało. W mojej Nokii 5800 która (nowa) jest warta około 500~600 zł jest taka rozdzielczość! W Nokii 5800 PPI wynosi 229.47 a w tej 183.58 PPI!

  • 1

    40. ~ttr  2012-03-05 19:15:39  host: 222-70.compnet.com.pl

    nie to nie jest błąd:) moim zdaniem to i tak za dużo. Dobry chwyt marketingowy.

  • 0

    41. ~Wyrd  2012-03-05 22:53:54  host: 155.158.90.165

    Nadmuchana zabawka. Waga - tragedia, rozdzielczość ekranu - śmiech na sali, po co te 41mpix skoro ekran nie odda choćby 1/10 szczegółów zdjęć, 4 cale - mało!, bateria - porażka, 20 zdjęć i po 1/3 baterii jak prorokuje.

  • 0

    42. ~bartolo  2012-03-06 09:32:12  host: 195.160.253.4

    Szykuje się niezła gradka, już nie mogę się doczekać kiedy zamienię N8 na 808. Jak dla mnie wszystko to strzał w 10, system, wyświetlacz, design no i ten aparat.Bateria w N8 to 1200 i mimo to spokojnie wytrzymuje 4 dni, myślę że 1400 przy wyświetlaczu o 0.5 cala większym powinno dać podobny wynik.Zatem zamieniam się w cierpliwość i... byle do maja;) |

  • 0

    43. ~mousefish  2012-03-08 19:46:05  host: host-92-22-182-1.as13285.net

    Same dzieci "neo" 41 mpx to potęga... :) Nie ilość mpx się liczy tylko fizyczna wielkość matrycy (nie będę wam tłumaczył co znaczy fizyczna) a ta nie jest zbyt wielka. Przy odpowiedniej optyce i matrycy 8mpx jest wystarczające.

  • 1

    44. ~Graham Neumann  2012-03-09 14:16:31  host: 89-79-86-29.dynamic.chello.pl

    Dla mnie ten fon to rewelacja. 41MP, xenon, LED (krecenie sexu z zonka) , DLNA, HDMI, GPRS, WIFI, lepszy proc i wiecej ramu. wiekszy wyswietlacz. malozasobozerny SYmbuś, wiem ze to moj nastepny telefon. ANdroidowcy natomiast niech dalej bawia sie w 12 rdzeniowe procki po 4 ghz kazdy, i custom romy zeby to to w ogole dzialalo. pozdrawiam

  • 0

    46. ~GrubyZiomek  2012-03-16 16:08:31  host: afgi220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon już myślałem, że po N8 nokia nie zrobi wszystko-mającego telefonu z symbianem.

  • 0

    48. ~pepe pan dziobak  2012-03-19 11:17:49  host: cmz231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    37 i 44 - lol. Polecam Glaxy S.

  • -1

    49. ~kikk  2012-03-23 07:43:43  host: user-31-175-2-131.play-internet.pl

    czegos nie rozumiem.. N808 przekątna 4' rozdziałka 360x640, N5530 przekątna 2,9' rozdziałka 360x640... jezeli to jest prawda to obraz na ekranie do doopy ..same chyba kwadraciki :)

  • 1

    51. ~XYZOL  2012-03-29 12:58:40  host: 81-95-207-71.metrolink.pl

    36, 41 i 43 - brak umiejętności czytania ze zrozumieniem połączony z bezmyślnym powtarzaniem oklepanych sloganów. Przy tak dużej matrycy (fizycznie i jakościowo) zoom optyczny nie jest potrzebny, bo fotografie i tak są robione z rozdzielczością 8MP. Przy takim zapasie rozdzielczosci zoom cyfrowy nie powoduje strat jakosci zarówno w foto jak i w wideo, bo nawet na pelnym powiekszeniu obraz w stosunku do matrycy jest 1:1 i nie wymaga interpolowania.

  • 0

    52. ~Kiedy  2012-03-30 08:03:45  host: 109.110.212.20

    Kiedy ten telefon wreszcie łaskawie wyjdzie? Już 30 marzec mamy...

  • -1

    53. ~Szewczenko80  2012-04-04 19:32:23  host: 82.160.238.157

    nokia jak nokia ale nie wieże, ze aparat 41mpx bedzie dobry... nokia nigdy nie miala aparatow pozytywnych.. a w polaczeniu z bateria 1400mAh to porazka.... bd musieli nosic ladowarke wciaz przy sobie korzystajac z aparatu.... moim zdaniem... to tylko chwyt reklamowy

  • 0

    54. ~androidowi fanboje  2012-04-06 21:47:08  host: dmw239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "nokia nigdy nie miala aparatow pozytywnych" a wiesz co to nokia N8?

  • 0

    55. ~Anonim  2012-04-09 13:00:54  host: ip-93-154-233-235.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Ciekawe jak się będzie oglądało zdjęcia po zrobieniu na ich tym telefonie, przy procesorze 1,3GHz. Na moim komputerze mam procka 2,8GHz a przy bardzo szybkim oglądaniu zdjęć o rozdzielczości 12MPx nie nadąża wyświetlać. aaaaaa miał racje, brakło kropki pomiędzy 4 i 1.

  • 0

    56. ~android  2012-04-14 23:40:10  host: 89-79-61-80.dynamic.chello.pl

    Hmmm czytelnicy telepolis chyba nie czytują innych źródeł... 41 MPx to chwyt marketingowy. Tak naprawdę rozdzielczość zdjęcia to 5 MPx tylko że do każdego zapisanego piksela Pure o View dopisuje chyba 3. Dlatego po pomnożeniu wychodzi 41 MPx. Technologia ta pozwala powiększyć zdjęcie kilkukrotnie bez utraty jakości (taki cyfrowy zoom optyczny). Co do wielkości matrycy to będzie ona wielkości kompaktów, dlatego zdjęcia będą o wiele lepszej jakości. To tyle. Poczytajcie i pooglądajcie próbki zdjęć.

  • 1

    57. ~MaSter  2012-04-15 17:05:19  host: 41.158.128.190

    Do nr 49. (i innych narzekających na tą rozdzielczość): "kikk" chyba dopiero co obudziłeś się z bardzo długiego snu zimowego! :-) Przecież już od dawna są na rynku modele Nokii (E7, X7) z taką samą przekątną ekranu połączoną z tą samą rozdzielczością i bynajmniej NIE ma w ich przypadku żadnej tragedii z jakąś tam pikselozą, a wręcz przeciwnie - jest całkiem dobrze (obraz jest wystarczająco ostry). Co więcej od dawna na rynku jest bardzo wiele modeli smartfonów różnych firm, które mają znacznie mniejsze niż Nokia 808 PureView zagęszczenie pikseli (wskaźnik ppi) i mimo to wiele z nich odniosło znaczący sukces na rynku - patrz np. HTC Wildfire, .

  • 0

    58. ~MaSter  2012-04-15 17:28:44  host: 41.158.128.190

    Do nr 53.: Ja zaś dotąd nie wierzyłem, że można pomylić wieżę z wiarą :-) Jak widać na twoim przykładzie można... A co do meritum to daruj sobie te - delikatnie mówiąc - mało profesjonalne dywagacje. Będziesz miał urządzenie w rączce to dopiero będziesz oceniał jego baterię, czy aparat fotograficzny! Natomiast dopóki to nie nastąpi to twoje oceny są mało warte - zwłaszcza, że coś kiepsko orientujesz się w tematyce aparatów fotograficznych w telefonach komórkowych/smartfonach - ponieważ tak się składa, że mimo upływu długiego okresu czasu od premiery to właśnie Nokia nadal (do wejścia na rynek Nokii 808 PureView) oferuje najlepszy tego typu aparat na rynku - w modelu N8.

  • 0

    59. ~TapeR  2012-04-20 17:40:04  host: h-87-199-39-82.dolsatbelchatow.pl

    NOKIA TO NOKIA ZAWSZE ROBIŁA NAJLEPSZE ZDJĘCIA!!N-73 N-82 N-8!! A TO GODNY NASTĘPCA NIE ZA WIELKI BO KLOCKA WIELKOSCI CZEKOLADY NIE MAM ZAMIARU NOSIĆ PO TO SĄ TABLETY I LAPTOPY!POD RĘKĄ DOBRY APARAT ZAWSZE SIĘ CENI AŻ TAKI PUDZIAN EXTRIM NIE JESTEM ABY ZAWSZE MIEĆ 5-CIO KILOWA LUSTRZANKA LUB KAMERA!CIĘZKI TO DOBRZE PRZYNAJMNIEJ WIEM ZE PORZADNIE WYKONANY A NIE JAKIES PLASTIK FANATSTIK RODEM Z CHIN LUB KOREII

  • 0

    61. ~grzegorzn13  2012-05-02 19:35:34  host: 212.160.172.70

    Jak tu nie których opisy czytam to mnie krew w żyłach zalewa, znawcy wielcy a pojęcia nie mają, tylko krytykują. Szkoda słów, a tel. jest genialny

  • 0

    62.  2012-05-03 11:14:33

    Czy w tym Symbianie Belle aplikacje są zamrażane przy zminimalizowaniu czy pozostają dalej aktywne? Są w nim jakieś wkurzające niedopatrzenia podstawowych aplikacji, czynności tak jak w Badzie, że po przesiadce na nią chciałem wrócić do starego dobrego Symbiana v3?

  • 0

    63. ~Giove  2012-05-03 15:24:57  host: ip-94-42-30-154.multimo.pl

    51 No to ze swoją lustrzanką średniego formatu PO IQ140 muszę się schować, bo N808 ma o 1 milion pikseli więcej... a kosztuje z kilkadziesiąt x mniej.

  • 0

    64. ~  2012-05-04 10:34:57  host: 77-254-100-38.adsl.inetia.pl

    Co za złom....a wyświetlacz to porażka, jak zresztą wszystko w noki...szkoda mi Finów:)

  • 0

    65. ~Nokia Fan  2012-05-06 14:47:57  host: public22254.xdsl.centertel.pl

    śmieszą mnie wypowiedzi ludzi (a raczej dzieci) którzy uważają że im więcej mPix tym lepszy aparat ;-) W ogóle zero pojęcia o fotografi macie.

  • 0

    66. ~uzytkownikSiemensaS25  2012-05-07 14:49:05  host: user-31-175-35-216.play-internet.pl

    hehe, sie uśmiałem, aparat 41MP, a ekran ma rozdzielczość zbliżoną do nokii 3310 :D:D:D:D, no z grubsza :D

  • 0

    67. ~  2012-05-09 07:12:18  host: ip-93-154-147-46.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Zdajecia będą zapisywane tak jak zdjęcia 8mpix. Oznacza to że przy ten 41mpix zdjęcie będzie widać dopiero na kompie:)

  • 0

    68. ~dxt  2012-05-10 11:00:06  host: 81.95.207.1

    Wystarczy obejrzeć film odnośnie technologii zastosowanej przy budowie matrycy.Trochę przypomina rozwiązanie fevona stosowanego przez sigmę.Miejmy nadzieję że pochodzi dłużej niż 2-3 dni na jednym ładowaniu akumulatora.Lepsze to niż 4-rdzeniowa zabawka z niewymiennym akumulatorem na 200cykli który trzeba co 8-10 godzin ładować.

  • 1

    69. ~Andrzej  2012-05-15 13:56:23  host: byr98.internetdsl.tpnet.pl

    @56 Ty chyba czytasz, ale nie rozumiesz co czytasz... Matryca ma 41 Mpx, jej fizyczny rozmiar to 1/1.2", czyli jest wręcz ogromna nawet w porównaniu z kompaktami, o komórkach nie wspominając... Technologia PureView charakteryzuje się tym, że po zrobieniu zdjęcia oprogramowanie wybiera 1 najlepszy piksel spośród 8, ten najmniej zaszumiony. Zdjęcie po obróbce w tej technologii ma wyjściową rozdzielczość 8 lub 5 Mpx, który swoim niskim poziomem szumów zawstydza większość nawet topowych kompaktów a i niektóre low-endowe lustrzanki. Gdy ktoś nie chce korzystać z PureView, to nie musi i może sobie sam obrabiać 38 Mpx RAWa.

  • 0

    71. ~loko  2012-05-22 08:51:09  host: 62-233-216-82.rako-lan.pl

    rozdzielczość wyświetlacza to śmiech na sali... jak w telefonie 5 letnim...

  • 0

    72. ~yk  2012-06-11 17:38:57  host: awr240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może i rozdzielczość jest fatalna ale nie odstrasza mnie to. A ten telefon jest rewelacyjny!!

  • 0

    73. ~BYku  2012-06-13 17:02:08  host: 093105081034.legnica.vectranet.pl

    Ciekawe większość opinii negatwynych... A pytam jak by dali 2mpx to by było "nokia sie cofa? i jest do -,-" itd itd.... Żal mi Was! Ale jak by to był Samsung i ANDROID to by było coś!

  • 0

    74. ~Alchemik  2012-06-14 09:37:02  host: sj66.internetdsl.tpnet.pl

    Czy już wiadomo, kiedy będzie w abonamencie i w jakiej sieci?

  • 0

    75. ~bartolo  2012-06-15 15:48:05  host: 195.160.253.4

    Czegóż chcieć od tego wyświetlacza, identyczny jest w E7 i oceniam go jako rewelacyjny. Super kolory, mega czytelny nawet w silnym słońcu. Czcionki gładziutkie a grafika bardzo naturalna. Poza tym, co z tego, że ekran nie jest w stanie wyświetlić zdjęć w max rozdzielczośći, a aparaty fotograficzne to potrafią?, po co? zdjęcia są po to aby je wywoływać, a nie przeglądać 8mpx na 4 calach.

  • 0

    76. ~sebudelo  2012-06-16 07:03:40  host: afme88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie kiedy wejdzie do polski jaka będzie cena ?

  • 0

    77. ~griaD  2012-06-29 08:58:23  host: glc90.internetdsl.tpnet.pl

    @sebudelo 2699zł

  • 0

    78. ~michu  2012-07-04 20:10:22  host: ip-46-250-173-30.ip.maverick.com.pl

    E tam telefon dla galerjanek za te kaske i wyświetlacz powinien być lepszy z takim aparatem no nokia poprostu już lecę kupić z taką baterią się okaże w praniu dopiero czy dobry w stosunku do konkurencji.

  • 0

    79. ~michu  2012-07-04 21:06:50  host: ip-46-250-173-30.ip.maverick.com.pl

    No i ta bateria?nie taka jak w LG

  • 0

    80. ~michu  2012-07-04 21:32:43  host: ip-46-250-173-30.ip.maverick.com.pl

    Dokładnie jak napisał Andrzej matryca ma 41 Mpx, jej fizyczny rozmiar to 1/1.2", ale żeczywisty obraz to 5Mpix.poprostu obraz jest interpolowany z kilku innych pikseli w jeden ostry piksel jak zapewnia nokia jest to najlepsze 5Mpix.porównywalne z aparatem kompaktowym

  • 0

    81. ~michu  2012-07-04 22:03:54  host: ip-46-250-173-30.ip.maverick.com.pl

    Ja itak wole LG Optimus 4XHD a zdjęcia będą porównywalne to teraz najlepszy telefon wg. mnie.

  • 0

    82. ~nindustrialny  2012-07-09 12:37:45  host: 89-79-119-185.dynamic.chello.pl

    Dopoki nie mialem internetu, nie wiedzialem ze na swiecie jest tylu id*otow. Telefon stricte fotograficzny. Przeznaczony glownie dla pewnego spektrum odbiorcow. Tzw targetow. Jezeli ktos uwaza ze moze konkurowac z prawdziwymi lustrzankami itp to jest kr*tynem. Owszem wg recenzji 808 robi genialne zdjecia ale wsrod telefonow. Argument w stylu cyfra/lustro do zdjec jest bzdura. Owszem do planowanych/profesjonalnych TAK. A co jezeli chcesz zlapac tzw chwile? W markecie/na plazy/jadac autem itp. Masz ze soba swoja torbe z lustrzanka? Ja kupie 808 ze wzgledu na jej mozliwosci foto/video. Obecnie posiadam N8 i kiedy jakis czas temu puscilem nagranie N8 w 720p na 42" TV to znajomy az nie mogl uwierzyc ze to to bylo nakrecone komorka. Owszem. Stary OS, slaby ekran, rozmiar ale co w zamian: genialne FOTO/VIDEO, USB otg, hdmi, NFC , DLNA , TransmitterFM, obsluga kart do 64GB, xenon 2 razy mocniejszy niz w N8, dioda LED, wyswietlacz clearback, mocne GPU, 1.3ghz procesor.

  • 0

    83. ~luk87DG  2012-07-11 22:31:01  host: aans10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Myślę że dopiero ten model może konkurować z niżową lub starszą cyfrówką pod względem zdjęć . Filmiki wiadome że starsze cyfrówki tylko vga . Przy tylu pixelach to można pokusić się o cyfrowy zoom i wyjdzie czyste zdjęcie w mniejszej rozdzielczości

  • -1

    84. ~olo  2012-07-14 19:54:31  host: 77-65-135-14.igloonet.pl

    nokia już sie skończyła ..nastepny badziew..

  • 0

    85. ~ereye  2012-07-17 15:45:38  host: user-164-127-128-236.play-internet.pl

    41 mpix?? za taką cenę?? cos nie wierzę..

  • 0

    86. ~ALTARE  2012-07-18 18:47:10  host: 52.44.34.95.customer.cdi.no

    cos słabo sie znacie Czujnik światła otoczenia - jest! Czujnik zbliżeniowy 2 mikrofony NFC - czego nie raczyliscie wymienic! Lampa wideo - jest! gratulacje dla serwisu! :)

  • 0

    87. ~  2012-07-20 12:42:13  host: ip-93-154-235-198.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam ten telefon od 2 tyg. symbian do telefonu fotograficznego wystarczy i nie jest zły, podobnie jak ram i reszta.Telefon chodzi szybko nie zawiesza się i nic się złeo nie dzieje poza tym on jest skierowany do specyficznego klienta i przestańcie porównywać aparat z telefonu z normalnymi aparatami porównajcie z tymi w telefonach to macie najlepszy na rynku który dorównuje spokojnie kompaktom. Polecam ten telefon,jest godnym nastepcom N8

  • 0

    88. ~Ja  2012-07-22 23:02:33  host: 541A24CA.cm-5-3a.dynamic.ziggo.nl

    Do 87. Możesz napisać coś więcej?? Dość poważnie zastanawiam się nad kupnem tego telefon. Póki co miałem go okazję kilkukrotnie oglądać na sklepowej półce i jestem pod ogromnym wrażeniem, póki co powstrzymuję się jedynie ze względu na cenę.

  • 0

    89. ~Piotr  2012-07-25 12:34:31  host: 94-40-32-42.tktelekom.pl

    Na pewno nie jest i nie może być to jakość lustrzanki. Ale nie w tym rzecz. 87 ma rację. Nokia zdeklasowała swoich rywali i ma jeszcze szansę powrócić na fotel lidera rynku GSM. Czas dobry, bo Samsung i Aple pogrążone są w wojnie patentowej, a wiadomo, że gdzie dwóch się bije... Oby więcej takich słuchawek, choć te 41 Mpix to trochę przerost formy nad treścią :)

  • 0

    90. ~Człek  2012-07-26 01:56:15  host: h-87-199-20-68.dolsat.pl

    To aparat z funkcją dzwonienia... Pozatym w normalnym aparacie powyżej 12/13 Mpix zdjęcia nie zyskają na jakości wręcz przeciwnie... Więc jest sens ? (Dla ludzi hejtujących - opinia tylko i wyłącznie na temat aparatu)

  • 1

    91. ~raf  2012-07-26 07:29:04  host: no-reverse-dns.mlnet.ie

    2500 za toto?no zart.kolejny raz....ktos liczy ktory?nokia pokazuje ze jest oderwana od rzeczywuistosci.to sa kosmiczne pieniadze jak za telefon ktory TYLKO i wylancznie poza aparatem nie oferuje nic specjalnego.kpina.cena powinna oscylowac w okolicach 1500 to moze i by sie klient znalazl a tak....skonczy jak n9.zenada.nie szkoda mi nokii.mam do dzis n900 ale za o co zrobila z soba zasluguje na upadek.

  • 0

    92. ~hgdillgang  2012-07-31 01:27:32  host: z32-08.opera-mini.net

    Bateria to żal prz takim foto

  • 0

    94. ~paweł  2012-08-04 16:56:00  host: 94-40-101-144.tktelekom.pl

    JA JUŻ GO KUPIŁEM I NIE CHCĘ NIC INNEGO MIAŁEM ARC S, WAVE 3 I WIELE INNYCH NA DZIWNYCH PRĄDOŻERNYCH SYSTEMACH, GODNY NASTĘPCA N8 I OCZYWIŚCIE DUŻO LEPSZY aparat to szał!!!

  • 0

    95. ~klulik  2012-08-04 21:39:25  host: 83.1.197.47

    e tam. ja mam swoją nokię e50 i jestem zadowolony.

  • 0

    96. ~VERUS_MERCURIUS  2012-08-08 09:27:28  host: public-gprs376965.centertel.pl

    GENERALNIE POSIADAM TEN TELEFON OD 2 TYGODNI NOKIA JEST POPROSTU ZAJE FAJNA...!!! OBUDOWA TELEFONU SUPER WYKONANIE I JAKOSC UZYTY PLASTIK REWELACJA MIAŁEM OSTATNIO GALAXY SII I SIII WYKONANIE I JAKOSC BIJE NA GLOWE GALAXY. APARAT REWELACJA ZDJECIA OSTRE NA MAXA NIE JEDEN KOMPAKT SIE UMYWA , VIDEO REWELACJA !!! EKRAN SUPER , BATERIA TRZYMA CALY DZIEN OSTREGO URZYTKOWANIA. DOBRE GABARYTY DOBRZE TRZYMA SIE W RECE I W KIESZENI PORÓWNUJAC GALAXY SIII KIESZEN I PRZYSIAD NAPEWNO ODPADA, NOKIA POMIMO SWOJEJ WAGI JEST DOBRZE WYWARZONA REWELACJA, INTERNET - PRZEGLADARKA DZIALA BARDZO POPRAWNIE EMAIL TEZ SMSUNG WYPADA LEPIEJ NIZ NOKIA POD WZGLEDEM INTERNETU. GRY W NOKI REWELACJA BEZ ZARZUTU SZYBKOSC DZIALANIA BAJKA!, INNE APLIKACJE OK . ZA TELEFON DAŁEM 2200 JESLI ODLICZYC DOBRY KOMPAKT ZA OKOLO 1200 ZŁ MASZ TELEFON ZA 1000 ZŁ WIEC JEST REWELACJA , POLECAM ACHA W TELEFONIE JEST MICRO SIM !!!! ORAZ MICRO SDHC!!! POLECAM

  • 0

    97. ~domin13  2012-08-28 19:34:51  host: bua190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i co się jaracie takim aparatem co wszyscy fotografami jesteście ? Telefon jak za tą cene nic nie oferuje. W porównaniu do tego co można kupić za te pieniądze to ta nokia po prostu się chowa.

  • 0

    98. ~Biały  2012-09-04 22:39:01  host: un-111-145.static.sitel.net.pl

    Że co ? ..Aparat 41 Mpix ..Kręci w FullHD ..a dali taki *** procek ?! Arm11 1.3ghz ? ..coś im nie wypaliło ..Aparat też budzi wątpliwości ..Myślę że w rzeczywistości jest tam tych Pixeli mniej ..bo spójrzcie ..telefon przy aparacie 5mpix robi zdjęcia o wadze pliku do 1,3mb .. policzcie sobie to sensownie .. pewnie jakiś układ dodaję Ostrości i tyle

  • 0

    99. ~Volan  2012-09-05 11:04:44  host: 87-205-142-119.adsl.inetia.pl

    Qurczę, mam dwie lustrzanki i tę Nokię. Możliwości kreacji kadru są marne, ale każdy nawet drogi kompakt ma takie same, jednak jak na telefon to jakość obrazu jest obłędna. Przy świetle f/2,2 rozmycie tła jest świetne, szybkość AF nie ustępuje najlepszym kompaktom, lossless digital zoom zdaje egzamin. Generalnie nie ma lepszego sprzętu do spontanicznego fotografowania w cenie ok 2 tys. zł. Dość powiedzieć, że sam solidny teleobiektyw do japońskiej lustrzanki kosztuje 2x więcej.

  • 0

    100. ~pytający  2012-10-16 00:10:27  host: host-217-96-114-194.tvkstella.pl

    czy ten model posiada aparat fotograficzny i stoper?

  • 1

    101. ~Robson  2012-10-16 13:49:10  host: adoe149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tą nokie od miesiąca. Telefonik jest super. Aparat robi fotki wyśmnienite:) Symbian chodzi stabilnie.

  • -1

    102. ~stokrotka  2012-11-15 10:27:25  host: 195.116.10.240

    fajna nokia tylko szkoda że na symbianie

  • 0

    103. ~camry  2012-11-17 22:29:42  host: acyz128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie: jak sprawuję się ta Nokia w kwestii jakości połączeń, siły zasięgu, czy faktycznie w stosunku do Androida przeglądarka internetowa jest bardzo ślamazarna i jak na Nokia Belle chodzi Endomondo? Trochę biegam, jeżdżę na rowerze i jest to program, którego akurat używam obecnie na Androidzie, oprócz tego sporadycznie przeglądam internet i sprawdzam maile, ale przede wszystkim dużo dzwonię i bardzo często robie zdjęcia, zrzucając je potem na kompa. Nokię 808 Pure View miałem włączoną w rękach, ale z zablokowanym internetem w salonie, dlatego bardzo prosiłbym o fachową poradę osób, które posiadają ten telefon i znają jego wszystkie zalety i wady. Dziękuję i pozdrawiam:)

  • 0

    104. ~jozeks73  2012-12-01 01:55:57  host: dynamic-78-8-215-112.ssp.dialog.net.pl

    TYLKO 41 Mpix? ale lipa

  • 0

    105.  2012-12-15 22:56:08

    41 Mpix??? A po co komu tyle? Taki aparat, xenon, ale żeby zoomu optycznego nie było? Zastanawiałem się czemu ten telefon jest taki drogi, a w abonamentach to już zupełna masakra.

  • 0

    106. ~piecu@  2013-01-09 18:28:05  host: public-gprs366310.centertel.pl

    booosze...to jest kombajn a nie telefon..ja mam zajebisty ale ten przy moim to naprawde staroc...ale ciekaw jestem jak z wytrzymaloscia tego czegos?? i kuoie go niech tylko cena spadnie bo teraz wydaje mi sie za bardzo wygorowana:P

  • 0

    107. ~stokrotka  2013-01-19 13:38:32  host: 195.116.10.240

    super jest ta nokia ale cena z kosmosu

  • 0

    108. ~ja  2013-02-09 09:04:06  host: aakq151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 84 - badziew masz w spodniach. nie miales w rece niie komentuj bo w *** byles *** widziales. i co z tego ze ekran 640x360 ?? AAAAA rozumiem dzieci, bedziecie miec zbyt mala rozdzielczosc do ogladania pornosow i trzepania pod koldra....bo w sumie niic wiecej nie wycagnieciie ze swych androidowych smieci :)

  • 0

    109. ~Maciej  2013-03-02 10:28:44  host: 178-37-236-254.adsl.inetia.pl

    Do ~ja - Genialne :-) Lepiej bym tego nie ujął :)

  • 1

    110. ~  2013-03-03 11:43:22  host: v28-10.opera-mini.net

    Mam 808 ke od miesiąca i potwierdzam. Telefon świetny. Symbian belle nie potrzebuje 2 czy czterech rdzeni by działać płynnie. Co do zdjęć to alphe 200 schowałem do szuflady. Zdjecia w 8 MPx sa doskonalej jakości. Nagrywanie w full hd nie jest potrzebne bo na 720 filmy sa bardzo dobre a dźwięk jest rewelacyjny. Polecam dla tych osób które lubią fotografować, lubia prostotę symbiana nie zależy na grach i wodotryskach.

  • 0

    111. ~ole  2013-03-08 12:14:51  host: afft225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @piecu wytrzymalosc... co masz na mysli?

  • 1

    112. ~  2013-05-28 20:54:38  host: 62.233.160.252

    Mam nokię 808 od 2 tygodni i jak na razie jestem zadowolony. Zdjęcia i filmiki robi bardzo dobre... ale jakość lustrzanki nawet słabej to to nie jest na pewno. W końcu to telefon :) Jakość wykonania jest naprawdę bardzo dobra. Telefon wydaje się być solidny jednak trochę waży i niektórym osobom może to przeszkadzać. Mnie to nie przeszkadza :) Co do baterii to najbardziej tego się obawiałem przy zakupie. Nie jestem pokemonem z gimnazjum i nie używam telefonu do ciągłego grania, oglądania wideo i słuchania muzyki i bateria trzyma nawet 5 dni. ( Codziennie rozmawiam przynajmniej 30 minut i wysyłam kilka smsów oraz wykonuje kilka, kilkanaście zdjęć. ) Ogólnie jestem zadowolony.

  • 0

    113. ~pereop  2013-06-05 14:23:12  host: 89-66-197-142.dynamic.chello.pl

    Nokia 808 posiadana od miesiąca - jako smarfton ok - wszystko działa ok - jako aparat - konkurencja daleko w tyle bajka - choć początkowo byłem sceptyczny. W sumie mógłby mieć 1gb ramu i mocniejszy procek bo przy fotach które ważą powyżej 30 mb potrafi się mocno zamyśleć :P Ale ten problem rozwiąże chyba dopiero Lumia z tą matrycą - czekam na nią z niecierpliwością :)

  • 0

    114. ~jary  2013-09-08 21:33:56  host: v22-12.opera-mini.net

    użytkownikiem tej noki jestem od maja tego roku.Zakupiony w sklepie RTV €O AGD.Podstawa to fizyczna czerwrona i zielona słuchawka,znany mi system symbian i co za tym idzie prosta obsługa podstawowych funkcji jakich według mnie oczywiście należy oczekiwač od telefonu.Oczywiście się nie zawiodłem pod tym względem.Dziś wiem,że bateria trzyma do trzech dni-trochę opery,poczta,rozmowy,sms,kilka zdjęć.Co by tu nie pisali o jakości zdjęć ci którzy nie mieli go w ręce to mogą tylko pozazdrościć.Powiem tak jedno zdjęcie to ok.40MB,a pięć minut pracy kamery to ok.1,5GB.Nie jestem fotografem,ale przerasta n8,którą używałem poprzednio.To tyle na temat zdjęć .Dla osób które będą kierować się opiniami użytkowników polecam oopinie i testy profesjonalne z internetu,nie te od moich poprzedników dzierżących w ręku telefony po tacie czy mamie-z całym szacunkiem dla nich,bo na podstawie marzeń i zazdrości trudno o właściwą ocenę.A swoją drogą do admina prośba może chociaż wiek,albo jakiś inny sposób weryfikacji.Fajnie tworzycie strony,ale to forum do najlepszych nie zaliczam i to nie dlatego że chciałabym czytać tylko artykuły po swojej myśli.A wracając do telefonu to rozmowy super jakości,wyświetlacz w słońcu i w nocy idealny,głos bardzo dobry.Naturalnie wady symbiana występują.Sporadycznie ale się zawiesza,skromny odtwarzacz muzyki,przeglądarka do lamusa.ale opera działa rewelacyjnie.Polecam ten telefon do pracy.Do zabawy niestety nie.zI najważniejsze to jest telefon,więc golarkę,tv,gry ps itd. trzeba będzie niestety dokupić do pełnego zadowolenia w codziennym życiu.Pozdrawiam.

  • 1

    115. ~Znawca  2014-01-03 01:12:21  host: w3cache.polsat.net.pl

    Ponieważ w opisach jest wiele sprzeczności postanowiłem dodać kilka słów od siebie. Jak czytający moje opinie wiedzą miałem w ciągu 10 ostatnich lat ponad 300 telefonów wszystkich wiodących marek, mam więc porównanie, nie jestem fanem jednej marki ani jednego systemu. O Nokii 808: PLUSY: - Najlepszy aparat fotograficzny i kamera video w swojej klasie, śmiało może konkurować z Nokią 1020 a czasami ją nawet przewyższa (posiada filtr szary, przydaje się nocą i nagrywa dźwięk znacznie wyższej jakości w STEREO, tzw. rich recording aż do 140dB - robi mocne wrażenie, nawet kompaktowe aparaty foto tak nie potrafią!), do zdjęć nie mam uwag, żaden z posiadanych przeze mnie telefonów jej nie dorównuje, najrzadziej trzeba na niej kasować nieudane, rozmazane, przekłamane zdjęcia, jakość na poziomie aparatów kompaktowych z przedziału 450-650zł! Dodatkowo posiada bezstratny ZOOM do 4 razy w filmach full hd i do 6 razy w filmach 720p! - Bardzo dobra ergonomia codziennego użytkowania, świetnie leży w dłoni dzięki optymalnym rozmiarom, nie grzeje się jak wielordzeniowce, ekran z genialną widocznością w słońcu, dotyk na najwyższym poziomie, dodatkowo posiada fizyczną zieloną i czerwoną słuchawkę i fizyczny suwak blokady; - Bardzo dobra bateria, mimo nominalnie niskiej pojemności wytrzymuje znacznie dłużej niż większość smartfonów z Androidem czy Windows czy iOs, nie można narzekać, u mnie działa między 2 a 3 doby, konkurenci przy takim samym użytkowaniu działali między 15 a 40 godzin (najbliżej były Samsungi serii Note, najgorzej wypadały tanie Androidy); - DARMOWA BDB NAWIGACJA NA CAŁY ŚWIAT OD NOKII; - WYSTARCZAJĄCO WYDAJNY PROCESOR 1.3GHz ORAZ GENIALNE GPU I SZYBKA PAMIĘĆ RAM DO PODSTAWOWYCH ZADAŃ OK: INTERNET NA OPERZE DZIAŁA BDB, ODTWARZA FILMY W KAŻDYM FORMACIE, WYJŚCIE MICRO HDMI DO TV, CZYTNIK KART PAMIĘCI DO 64GB, USB ON THE GO, TRANSMITER FM (KONKURENCJA NIE POSIADA!), KSENONOWA L

  • 1

    116. ~jary  2014-01-18 12:08:37  host: 213.158.216.18.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    51 lat życia w tym około 15.z Nokią więc proszę wziąć poprawkę,ale z symbiana-Nokia 808 przeszedłem na Windows 8-Nokię lumię 625.Po dwóch miesiącach już jedzie do mnie powrotnie Nokia 808..Lumia to pożeracz Internetu w porównaniu do symbiana.Brak możliwości wgrania na dysk czegokolwiek z ipli,you tubę downloadera,brak dostępu do plików,brak możliwości wgrania przeglądarki itp..Jako osoba korzystająca z telefonu poza domem uciekam od lumi z prostej przyczyny-kosztów.W windowsie wszystko jest płatne.oprócz online.ale telefon na kartę taktak i1GB Internetu to bardzo ograniczone możliwości.Nokia 808 pozwala w domu darmowo napakować muzy i filmów na czas poza nim.Resztę zalet opisałem poniżej,ale myślę te uwagi pomogą w podjęciu decyzji jaki moodel wybrać,a przede wszystkim czego można oczekiwać.Ekran lumi 625 jest super -4,7",ale to chyba warto zostawić dla reszty,która przewyższa ją pod każdym względem w noki 808.Pozdrawiam wszystkich.

  • 0

    117. ~totoszko  2014-04-06 18:06:33  host: google-proxy-66-249-81-159.google.com

    To nie lustrzanka jak na cenę taka nie budzi kontrowersji

  • 0

    118. ~wojtek  2014-05-06 21:56:37  host: 77-255-59-218.adsl.inetia.pl

    najlepszy telefon=aparat fot. szybki przyjemny i stabilny polecam każdemu

  • 0

    119. ~fantomas  2014-07-01 13:41:53  host: dky125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Uwielbiam ten telefon. Bawiłem się chyba każdą platformą (windowsy, androidy, blackberry itd.) i symian jakoś najbardziej mi odpowiada. Płynność działania, liczba możliwych ustawień (fakt, może niektóre dość głęboko zakopane) i brak wielu ograniczeń z innych platform (przesyłanie plików przez bluetooth, połączenia ad-hoc). O aparacie już było, więc nie będę powtarzał, ale są jeszcze dwie rzeczy warte uwagi: dźwięk odtwarzacza w słuchawkach i odporność na crash-testy. Odtwarzacz może bez fajerwerków, ale jakość dźwięku jest bardzo dobra. Warto zainwestować w troche lepsze słuchawki i cieszyć się nim w pełni (jeśli ktoś często słucha muzyki z telefonu). Crash-testy: mam wrażenie, że to ostatnia "prawdziwa nokia". Na własnej skórze (niechcący) przekonałem się o odporności tego telefonu. Spadał mi na podłogę, beton, raz niechcący nim rzuciłem w dal. Za pierwszym razem (biorąc pod uwagę cenę) zamarło mi serce: telefon w trzech częściach- korpus, bateria, klapka, ale wystarczyło je podnieść, zdmuchnąć kurz, złożyć i po wypadku nie było śladu. Za trzecim razem nawet powieka mi nie drgnęła. Aż mi przyszła na myśl Nokia 3310: zdmuchnąć, złożyć, zapomnieć, zachowywać się jakby nic się nie stało.

  • 0

    120. ~markopolo  2014-07-24 18:02:13  host: 78-131-216-130.tktelekom.pl

    dzisiaj miałem zonka :-( mam 808 PV i nie udało mi się jej włączyć. byłem w serwisie GSM i powiedziano mi ze padł system i trzeba wgrać od nowa i stracę wszystkie kontakty i zdjęcia jak również aplikacjie które tam miałem. Czy takie coś często się zdarza w tych nokiach? Bo zawsze miałem zaufanie do tej marki

  • 0

    122. ~ByCygano  2014-10-03 17:58:48  host: abxy231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy istnieje jeszcze możliwość kupna Noki 808 nowej oryginalnej ?

  • 0

    123. ~gorbaczow  2015-01-22 22:54:23  host: 213-238-67-223.adsl.inetia.pl

    Coś niesamowitego najlepszy aparat fotograficzny jaki kiedykolwiek dotarł do telefonów + opcja telefonu bateria trzyma mi 3 dni bardzo wytrzymały masywny i spory (aparat robi swoje ) świetny wyświetlacz (paleta kolorów i kontrast plus odwzorcowanie czerni pomimo stosunkowo małej rozdzielczości) najlepsza jakość rozmów (super mikrofon plus głośniki). Największym minusem jest niestety porzucenie przez programistów świetnego Symbiana (najlepszy system napisany w c+). Czekam na następce tego fotograficznego fona i polecam każdemu kto lubi robić foto zawsze i wszędzie :)

  • 0

    124. ~Misieq  2015-04-02 19:54:37  host: 89-77-43-56.dynamic.chello.pl

    Niestety brak wsparcia aplikacji - aktualizacji map - same śmieciowe szity w oficjalnym sklepie
    A telefon super

  • 0

    125. ~adi  2015-04-11 19:32:31  host: acts106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    O dziwo Microsoft zrobił po dwóch latach aktualizację Map (04.2015!), więc warto jeszcze pobyć z tym świetnym telefonem przez co najmniej dwa lata. Tym bardziej, że w dobrych warunkach oświetleniowych jakość zdjęć nie ustępuje lustrzankom! Polecam!

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet