Nokia 808 PureView
Telefony Nokia Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView

Aby zagłosować, zaznacz odpowiednią gwiazdkę w kategoriach: wygląd, funkcje oraz wydajność.

Musisz być zalogowany.

Nie możesz oznaczyć telefonu dwa razy tym samym statusem.

zobacz inne oferty

Ocena telefonu

Wygląd 8.52

Funkcje 8.58

Wydajność 8.53

Średnia ocena 8.54

A czy Ty...?

Mam

3

Popularność

4 lata, 7 miesięcy

Podstawowe funkcjonalności Nokia 808 PureView

OGÓLNE
Nazwa Nokia 808 PureView
     znany także jako
Zaprezentowany luty 2012
KONSTRUKCJA
Typ urządzenia Smartfon
Typ budowy jednobryłowy (Bar)
Odporność na wstrząsy, wodę i pył Nie
Typ SIM microSIM
Dual SIM Nie
Klawiatura sprzętowa Nie
ROZMIAR
Wymiary
(wys. x szer. x grub.) mm
123.9 x 60.2 x 13.9
Masa (g) 169
SIEĆ
GSM 850, 900, 1800, 1900
WCDMA 850, 900, 1900, 2100
LTE
Sieć - opis dodatkowy
WYŚWIETLACZ
Wyświetlacz główny kolorowy, AMOLED
dotykowy, pojemnościowy
multi-touch,
     kolory 16 mln kolorów
     rozdzielczość 360 x 640 pix
     wielkość 4 cali
Ochrona wyświetlacza Nie
Wyświetlacz dodatkowy Nie
Akcelerometr Tak
Żyroskop Nie
Czujnik zbliżeniowy Tak
Czujnik oświetlenia Nie
TRANSMISJA
CSD --brak danych--
HSCSD Nie
GPRS Class 32
EDGE Class 32
3G Tak
HSDPA 14 Mbps
HSUPA 5.76 Mbps
HSPA Tak
HSPA+ Nie
LTE Nie
KOMUNIKACJA I ZŁĄCZA
IrDA Nie
Bluetooth 3.0
WLAN Tak, 802.11b/g/n
WLAN Dual Band (2,4GHz/5GHz) Nie
WiMAX Nie
NFC Tak
USB 2.0
typ USB microUSB
GPS Tak z AGPS
Ładowanie przez USB Tak
Złącze jack 3.5 mm
Wyjście TV Tak
SYSTEM
System Symbian Belle
Aktualizacja
Procesor ARM 11, 1.3 GHz
PAMIĘĆ
wielkość pamięci wbudowanej 16 GB
512 MB RAM 1 GB ROM
karta pamięci microSDHC
karta pamięci - max wielkość 32 GB
karta pamięci w zestawie --brak danych--
książka adresowa wielkość bez ograniczeń
APARAT
Aparat główny 41 Mpix
optyka Carl Zeiss, geotagging, wykrywanie twarzy, bezstratny zoom cyfrowy x3
     zoom optyczny Nie
     autofocus Tak
     flesz XENON
     filmy Tak, 1080p, 30fps, zoom 6x
Drugi aparat VGA
Wideorozmowa Tak
MULTIMEDIA
Radio Tak z RDS
FM transmiter Tak
Dyktafon Tak
Polifonia Tak
Odtwarzacz muzyki Tak, MP3, WMA, WAV, eAAC+
Odtwarzacz wideo Tak, MP4, H.264, H.263, WMV
Moduł TV Nie
HD Voice Tak
KOMUNIKACJA
SMS Tak
Słownik SMS Tak
EMS Nie
MMS Tak
IM Tak
Email Tak
FUNKCJE
Przeglądarka HTML
RSS Tak
Java Tak
Kompas cyfrowy Tak
Terminarz Tak
Alarm wibracyjny Tak
Profile Tak
Wybieranie głosowe Tak
System głośnomówiący Tak
Inne SNS; DLNA; HDMI: Gorilla Glass; system usuwania szumów podczas rozmowy; USB On-the-go;
ZASILANIE
Akumulator Li-Ion 1400 mAh
(model: BV-4D)
Wymienny akumulator Tak
Czas czuwania w 2G (h) 465
Czas czuwania w 3G (h) 540
Czas rozmów w 2G (min) 660
Czas rozmów w 3G (min) 410
Czas odtwarzania muzyki (h)
SAR
SAR EU (głowa)
SAR EU (ciało)
SAR US (głowa)
SAR US (ciało)

Dokładamy dużej staranności, aby prezentowane w katalogu dane techniczne urządzeń były aktualne. Nie możemy jednak zagwarantować pełnej poprawności. Jeżeli zauważyłeś błąd w prezentowanych danych, prosimy o kontakt.

w sumie: 110
  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    9.  2012-02-27 21:20:43

    Gorilla Glass, nie Galass, przeglądarka HTML5 z Flash Lite tak dla doprecyzowania (GSMArena), nie wiem też, czy obok xenona nie ma tam LEDa doświetlającego w filmach-a może tylko mi się zdaje. Tak, czy inaczej: godny następca N8, świetny telefon ze świetnym (bez idiotycznych ograniczeń i syfu) systemem i wyposażeniem. Mam nadzieję, że na Belle będzie trochę więcej aplikacji, dostępnych dotąd tylko na androida i iOSa, niż na S^3.

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    51. ~XYZOL  2012-03-29 12:58:40  host: 81-95-207-71.metrolink.pl

    36, 41 i 43 - brak umiejętności czytania ze zrozumieniem połączony z bezmyślnym powtarzaniem oklepanych sloganów. Przy tak dużej matrycy (fizycznie i jakościowo) zoom optyczny nie jest potrzebny, bo fotografie i tak są robione z rozdzielczością 8MP. Przy takim zapasie rozdzielczosci zoom cyfrowy nie powoduje strat jakosci zarówno w foto jak i w wideo, bo nawet na pelnym powiekszeniu obraz w stosunku do matrycy jest 1:1 i nie wymaga interpolowania.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    56. ~android  2012-04-14 23:40:10  host: 89-79-61-80.dynamic.chello.pl

    Hmmm czytelnicy telepolis chyba nie czytują innych źródeł... 41 MPx to chwyt marketingowy. Tak naprawdę rozdzielczość zdjęcia to 5 MPx tylko że do każdego zapisanego piksela Pure o View dopisuje chyba 3. Dlatego po pomnożeniu wychodzi 41 MPx. Technologia ta pozwala powiększyć zdjęcie kilkukrotnie bez utraty jakości (taki cyfrowy zoom optyczny). Co do wielkości matrycy to będzie ona wielkości kompaktów, dlatego zdjęcia będą o wiele lepszej jakości. To tyle. Poczytajcie i pooglądajcie próbki zdjęć.

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    57. ~MaSter  2012-04-15 17:05:19  host: 41.158.128.190

    Do nr 49. (i innych narzekających na tą rozdzielczość): "kikk" chyba dopiero co obudziłeś się z bardzo długiego snu zimowego! :-) Przecież już od dawna są na rynku modele Nokii (E7, X7) z taką samą przekątną ekranu połączoną z tą samą rozdzielczością i bynajmniej NIE ma w ich przypadku żadnej tragedii z jakąś tam pikselozą, a wręcz przeciwnie - jest całkiem dobrze (obraz jest wystarczająco ostry). Co więcej od dawna na rynku jest bardzo wiele modeli smartfonów różnych firm, które mają znacznie mniejsze niż Nokia 808 PureView zagęszczenie pikseli (wskaźnik ppi) i mimo to wiele z nich odniosło znaczący sukces na rynku - patrz np. HTC Wildfire, .

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    58. ~MaSter  2012-04-15 17:28:44  host: 41.158.128.190

    Do nr 53.: Ja zaś dotąd nie wierzyłem, że można pomylić wieżę z wiarą :-) Jak widać na twoim przykładzie można... A co do meritum to daruj sobie te - delikatnie mówiąc - mało profesjonalne dywagacje. Będziesz miał urządzenie w rączce to dopiero będziesz oceniał jego baterię, czy aparat fotograficzny! Natomiast dopóki to nie nastąpi to twoje oceny są mało warte - zwłaszcza, że coś kiepsko orientujesz się w tematyce aparatów fotograficznych w telefonach komórkowych/smartfonach - ponieważ tak się składa, że mimo upływu długiego okresu czasu od premiery to właśnie Nokia nadal (do wejścia na rynek Nokii 808 PureView) oferuje najlepszy tego typu aparat na rynku - w modelu N8.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    59. ~TapeR  2012-04-20 17:40:04  host: h-87-199-39-82.dolsatbelchatow.pl

    NOKIA TO NOKIA ZAWSZE ROBIŁA NAJLEPSZE ZDJĘCIA!!N-73 N-82 N-8!! A TO GODNY NASTĘPCA NIE ZA WIELKI BO KLOCKA WIELKOSCI CZEKOLADY NIE MAM ZAMIARU NOSIĆ PO TO SĄ TABLETY I LAPTOPY!POD RĘKĄ DOBRY APARAT ZAWSZE SIĘ CENI AŻ TAKI PUDZIAN EXTRIM NIE JESTEM ABY ZAWSZE MIEĆ 5-CIO KILOWA LUSTRZANKA LUB KAMERA!CIĘZKI TO DOBRZE PRZYNAJMNIEJ WIEM ZE PORZADNIE WYKONANY A NIE JAKIES PLASTIK FANATSTIK RODEM Z CHIN LUB KOREII

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    69. ~Andrzej  2012-05-15 13:56:23  host: byr98.internetdsl.tpnet.pl

    @56 Ty chyba czytasz, ale nie rozumiesz co czytasz... Matryca ma 41 Mpx, jej fizyczny rozmiar to 1/1.2", czyli jest wręcz ogromna nawet w porównaniu z kompaktami, o komórkach nie wspominając... Technologia PureView charakteryzuje się tym, że po zrobieniu zdjęcia oprogramowanie wybiera 1 najlepszy piksel spośród 8, ten najmniej zaszumiony. Zdjęcie po obróbce w tej technologii ma wyjściową rozdzielczość 8 lub 5 Mpx, który swoim niskim poziomem szumów zawstydza większość nawet topowych kompaktów a i niektóre low-endowe lustrzanki. Gdy ktoś nie chce korzystać z PureView, to nie musi i może sobie sam obrabiać 38 Mpx RAWa.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    75. ~bartolo  2012-06-15 15:48:05  host: 195.160.253.4

    Czegóż chcieć od tego wyświetlacza, identyczny jest w E7 i oceniam go jako rewelacyjny. Super kolory, mega czytelny nawet w silnym słońcu. Czcionki gładziutkie a grafika bardzo naturalna. Poza tym, co z tego, że ekran nie jest w stanie wyświetlić zdjęć w max rozdzielczośći, a aparaty fotograficzne to potrafią?, po co? zdjęcia są po to aby je wywoływać, a nie przeglądać 8mpx na 4 calach.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    82. ~nindustrialny  2012-07-09 12:37:45  host: 89-79-119-185.dynamic.chello.pl

    Dopoki nie mialem internetu, nie wiedzialem ze na swiecie jest tylu id*otow. Telefon stricte fotograficzny. Przeznaczony glownie dla pewnego spektrum odbiorcow. Tzw targetow. Jezeli ktos uwaza ze moze konkurowac z prawdziwymi lustrzankami itp to jest kr*tynem. Owszem wg recenzji 808 robi genialne zdjecia ale wsrod telefonow. Argument w stylu cyfra/lustro do zdjec jest bzdura. Owszem do planowanych/profesjonalnych TAK. A co jezeli chcesz zlapac tzw chwile? W markecie/na plazy/jadac autem itp. Masz ze soba swoja torbe z lustrzanka? Ja kupie 808 ze wzgledu na jej mozliwosci foto/video. Obecnie posiadam N8 i kiedy jakis czas temu puscilem nagranie N8 w 720p na 42" TV to znajomy az nie mogl uwierzyc ze to to bylo nakrecone komorka. Owszem. Stary OS, slaby ekran, rozmiar ale co w zamian: genialne FOTO/VIDEO, USB otg, hdmi, NFC , DLNA , TransmitterFM, obsluga kart do 64GB, xenon 2 razy mocniejszy niz w N8, dioda LED, wyswietlacz clearback, mocne GPU, 1.3ghz procesor.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    87. ~  2012-07-20 12:42:13  host: ip-93-154-235-198.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam ten telefon od 2 tyg. symbian do telefonu fotograficznego wystarczy i nie jest zły, podobnie jak ram i reszta.Telefon chodzi szybko nie zawiesza się i nic się złeo nie dzieje poza tym on jest skierowany do specyficznego klienta i przestańcie porównywać aparat z telefonu z normalnymi aparatami porównajcie z tymi w telefonach to macie najlepszy na rynku który dorównuje spokojnie kompaktom. Polecam ten telefon,jest godnym nastepcom N8

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    96. ~VERUS_MERCURIUS  2012-08-08 09:27:28  host: public-gprs376965.centertel.pl

    GENERALNIE POSIADAM TEN TELEFON OD 2 TYGODNI NOKIA JEST POPROSTU ZAJE FAJNA...!!! OBUDOWA TELEFONU SUPER WYKONANIE I JAKOSC UZYTY PLASTIK REWELACJA MIAŁEM OSTATNIO GALAXY SII I SIII WYKONANIE I JAKOSC BIJE NA GLOWE GALAXY. APARAT REWELACJA ZDJECIA OSTRE NA MAXA NIE JEDEN KOMPAKT SIE UMYWA , VIDEO REWELACJA !!! EKRAN SUPER , BATERIA TRZYMA CALY DZIEN OSTREGO URZYTKOWANIA. DOBRE GABARYTY DOBRZE TRZYMA SIE W RECE I W KIESZENI PORÓWNUJAC GALAXY SIII KIESZEN I PRZYSIAD NAPEWNO ODPADA, NOKIA POMIMO SWOJEJ WAGI JEST DOBRZE WYWARZONA REWELACJA, INTERNET - PRZEGLADARKA DZIALA BARDZO POPRAWNIE EMAIL TEZ SMSUNG WYPADA LEPIEJ NIZ NOKIA POD WZGLEDEM INTERNETU. GRY W NOKI REWELACJA BEZ ZARZUTU SZYBKOSC DZIALANIA BAJKA!, INNE APLIKACJE OK . ZA TELEFON DAŁEM 2200 JESLI ODLICZYC DOBRY KOMPAKT ZA OKOLO 1200 ZŁ MASZ TELEFON ZA 1000 ZŁ WIEC JEST REWELACJA , POLECAM ACHA W TELEFONIE JEST MICRO SIM !!!! ORAZ MICRO SDHC!!! POLECAM

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    99. ~Volan  2012-09-05 11:04:44  host: 87-205-142-119.adsl.inetia.pl

    Qurczę, mam dwie lustrzanki i tę Nokię. Możliwości kreacji kadru są marne, ale każdy nawet drogi kompakt ma takie same, jednak jak na telefon to jakość obrazu jest obłędna. Przy świetle f/2,2 rozmycie tła jest świetne, szybkość AF nie ustępuje najlepszym kompaktom, lossless digital zoom zdaje egzamin. Generalnie nie ma lepszego sprzętu do spontanicznego fotografowania w cenie ok 2 tys. zł. Dość powiedzieć, że sam solidny teleobiektyw do japońskiej lustrzanki kosztuje 2x więcej.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    103. ~camry  2012-11-17 22:29:42  host: acyz128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie: jak sprawuję się ta Nokia w kwestii jakości połączeń, siły zasięgu, czy faktycznie w stosunku do Androida przeglądarka internetowa jest bardzo ślamazarna i jak na Nokia Belle chodzi Endomondo? Trochę biegam, jeżdżę na rowerze i jest to program, którego akurat używam obecnie na Androidzie, oprócz tego sporadycznie przeglądam internet i sprawdzam maile, ale przede wszystkim dużo dzwonię i bardzo często robie zdjęcia, zrzucając je potem na kompa. Nokię 808 Pure View miałem włączoną w rękach, ale z zablokowanym internetem w salonie, dlatego bardzo prosiłbym o fachową poradę osób, które posiadają ten telefon i znają jego wszystkie zalety i wady. Dziękuję i pozdrawiam:)

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    110. ~  2013-03-03 11:43:22  host: v28-10.opera-mini.net

    Mam 808 ke od miesiąca i potwierdzam. Telefon świetny. Symbian belle nie potrzebuje 2 czy czterech rdzeni by działać płynnie. Co do zdjęć to alphe 200 schowałem do szuflady. Zdjecia w 8 MPx sa doskonalej jakości. Nagrywanie w full hd nie jest potrzebne bo na 720 filmy sa bardzo dobre a dźwięk jest rewelacyjny. Polecam dla tych osób które lubią fotografować, lubia prostotę symbiana nie zależy na grach i wodotryskach.

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    112. ~  2013-05-28 20:54:38  host: 62.233.160.252

    Mam nokię 808 od 2 tygodni i jak na razie jestem zadowolony. Zdjęcia i filmiki robi bardzo dobre... ale jakość lustrzanki nawet słabej to to nie jest na pewno. W końcu to telefon :) Jakość wykonania jest naprawdę bardzo dobra. Telefon wydaje się być solidny jednak trochę waży i niektórym osobom może to przeszkadzać. Mnie to nie przeszkadza :) Co do baterii to najbardziej tego się obawiałem przy zakupie. Nie jestem pokemonem z gimnazjum i nie używam telefonu do ciągłego grania, oglądania wideo i słuchania muzyki i bateria trzyma nawet 5 dni. ( Codziennie rozmawiam przynajmniej 30 minut i wysyłam kilka smsów oraz wykonuje kilka, kilkanaście zdjęć. ) Ogólnie jestem zadowolony.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    114. ~jary  2013-09-08 21:33:56  host: v22-12.opera-mini.net

    użytkownikiem tej noki jestem od maja tego roku.Zakupiony w sklepie RTV €O AGD.Podstawa to fizyczna czerwrona i zielona słuchawka,znany mi system symbian i co za tym idzie prosta obsługa podstawowych funkcji jakich według mnie oczywiście należy oczekiwač od telefonu.Oczywiście się nie zawiodłem pod tym względem.Dziś wiem,że bateria trzyma do trzech dni-trochę opery,poczta,rozmowy,sms,kilka zdjęć.Co by tu nie pisali o jakości zdjęć ci którzy nie mieli go w ręce to mogą tylko pozazdrościć.Powiem tak jedno zdjęcie to ok.40MB,a pięć minut pracy kamery to ok.1,5GB.Nie jestem fotografem,ale przerasta n8,którą używałem poprzednio.To tyle na temat zdjęć .Dla osób które będą kierować się opiniami użytkowników polecam oopinie i testy profesjonalne z internetu,nie te od moich poprzedników dzierżących w ręku telefony po tacie czy mamie-z całym szacunkiem dla nich,bo na podstawie marzeń i zazdrości trudno o właściwą ocenę.A swoją drogą do admina prośba może chociaż wiek,albo jakiś inny sposób weryfikacji.Fajnie tworzycie strony,ale to forum do najlepszych nie zaliczam i to nie dlatego że chciałabym czytać tylko artykuły po swojej myśli.A wracając do telefonu to rozmowy super jakości,wyświetlacz w słońcu i w nocy idealny,głos bardzo dobry.Naturalnie wady symbiana występują.Sporadycznie ale się zawiesza,skromny odtwarzacz muzyki,przeglądarka do lamusa.ale opera działa rewelacyjnie.Polecam ten telefon do pracy.Do zabawy niestety nie.zI najważniejsze to jest telefon,więc golarkę,tv,gry ps itd. trzeba będzie niestety dokupić do pełnego zadowolenia w codziennym życiu.Pozdrawiam.

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    115. ~Znawca  2014-01-03 01:12:21  host: w3cache.polsat.net.pl

    Ponieważ w opisach jest wiele sprzeczności postanowiłem dodać kilka słów od siebie. Jak czytający moje opinie wiedzą miałem w ciągu 10 ostatnich lat ponad 300 telefonów wszystkich wiodących marek, mam więc porównanie, nie jestem fanem jednej marki ani jednego systemu. O Nokii 808: PLUSY: - Najlepszy aparat fotograficzny i kamera video w swojej klasie, śmiało może konkurować z Nokią 1020 a czasami ją nawet przewyższa (posiada filtr szary, przydaje się nocą i nagrywa dźwięk znacznie wyższej jakości w STEREO, tzw. rich recording aż do 140dB - robi mocne wrażenie, nawet kompaktowe aparaty foto tak nie potrafią!), do zdjęć nie mam uwag, żaden z posiadanych przeze mnie telefonów jej nie dorównuje, najrzadziej trzeba na niej kasować nieudane, rozmazane, przekłamane zdjęcia, jakość na poziomie aparatów kompaktowych z przedziału 450-650zł! Dodatkowo posiada bezstratny ZOOM do 4 razy w filmach full hd i do 6 razy w filmach 720p! - Bardzo dobra ergonomia codziennego użytkowania, świetnie leży w dłoni dzięki optymalnym rozmiarom, nie grzeje się jak wielordzeniowce, ekran z genialną widocznością w słońcu, dotyk na najwyższym poziomie, dodatkowo posiada fizyczną zieloną i czerwoną słuchawkę i fizyczny suwak blokady; - Bardzo dobra bateria, mimo nominalnie niskiej pojemności wytrzymuje znacznie dłużej niż większość smartfonów z Androidem czy Windows czy iOs, nie można narzekać, u mnie działa między 2 a 3 doby, konkurenci przy takim samym użytkowaniu działali między 15 a 40 godzin (najbliżej były Samsungi serii Note, najgorzej wypadały tanie Androidy); - DARMOWA BDB NAWIGACJA NA CAŁY ŚWIAT OD NOKII; - WYSTARCZAJĄCO WYDAJNY PROCESOR 1.3GHz ORAZ GENIALNE GPU I SZYBKA PAMIĘĆ RAM DO PODSTAWOWYCH ZADAŃ OK: INTERNET NA OPERZE DZIAŁA BDB, ODTWARZA FILMY W KAŻDYM FORMACIE, WYJŚCIE MICRO HDMI DO TV, CZYTNIK KART PAMIĘCI DO 64GB, USB ON THE GO, TRANSMITER FM (KONKURENCJA NIE POSIADA!), KSENONOWA L

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    116. ~jary  2014-01-18 12:08:37  host: 213.158.216.18.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    51 lat życia w tym około 15.z Nokią więc proszę wziąć poprawkę,ale z symbiana-Nokia 808 przeszedłem na Windows 8-Nokię lumię 625.Po dwóch miesiącach już jedzie do mnie powrotnie Nokia 808..Lumia to pożeracz Internetu w porównaniu do symbiana.Brak możliwości wgrania na dysk czegokolwiek z ipli,you tubę downloadera,brak dostępu do plików,brak możliwości wgrania przeglądarki itp..Jako osoba korzystająca z telefonu poza domem uciekam od lumi z prostej przyczyny-kosztów.W windowsie wszystko jest płatne.oprócz online.ale telefon na kartę taktak i1GB Internetu to bardzo ograniczone możliwości.Nokia 808 pozwala w domu darmowo napakować muzy i filmów na czas poza nim.Resztę zalet opisałem poniżej,ale myślę te uwagi pomogą w podjęciu decyzji jaki moodel wybrać,a przede wszystkim czego można oczekiwać.Ekran lumi 625 jest super -4,7",ale to chyba warto zostawić dla reszty,która przewyższa ją pod każdym względem w noki 808.Pozdrawiam wszystkich.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    119. ~fantomas  2014-07-01 13:41:53  host: dky125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Uwielbiam ten telefon. Bawiłem się chyba każdą platformą (windowsy, androidy, blackberry itd.) i symian jakoś najbardziej mi odpowiada. Płynność działania, liczba możliwych ustawień (fakt, może niektóre dość głęboko zakopane) i brak wielu ograniczeń z innych platform (przesyłanie plików przez bluetooth, połączenia ad-hoc). O aparacie już było, więc nie będę powtarzał, ale są jeszcze dwie rzeczy warte uwagi: dźwięk odtwarzacza w słuchawkach i odporność na crash-testy. Odtwarzacz może bez fajerwerków, ale jakość dźwięku jest bardzo dobra. Warto zainwestować w troche lepsze słuchawki i cieszyć się nim w pełni (jeśli ktoś często słucha muzyki z telefonu). Crash-testy: mam wrażenie, że to ostatnia "prawdziwa nokia". Na własnej skórze (niechcący) przekonałem się o odporności tego telefonu. Spadał mi na podłogę, beton, raz niechcący nim rzuciłem w dal. Za pierwszym razem (biorąc pod uwagę cenę) zamarło mi serce: telefon w trzech częściach- korpus, bateria, klapka, ale wystarczyło je podnieść, zdmuchnąć kurz, złożyć i po wypadku nie było śladu. Za trzecim razem nawet powieka mi nie drgnęła. Aż mi przyszła na myśl Nokia 3310: zdmuchnąć, złożyć, zapomnieć, zachowywać się jakby nic się nie stało.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    123. ~gorbaczow  2015-01-22 22:54:23  host: 213-238-67-223.adsl.inetia.pl

    Coś niesamowitego najlepszy aparat fotograficzny jaki kiedykolwiek dotarł do telefonów + opcja telefonu bateria trzyma mi 3 dni bardzo wytrzymały masywny i spory (aparat robi swoje ) świetny wyświetlacz (paleta kolorów i kontrast plus odwzorcowanie czerni pomimo stosunkowo małej rozdzielczości) najlepsza jakość rozmów (super mikrofon plus głośniki). Największym minusem jest niestety porzucenie przez programistów świetnego Symbiana (najlepszy system napisany w c+). Czekam na następce tego fotograficznego fona i polecam każdemu kto lubi robić foto zawsze i wszędzie :)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-160-187-160.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
  • zdjęcie wykonane telefonem nokia 808 pureview
w sumie: 110
  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    1. ~  2012-02-27 11:38:30  host: 85.219.163.130

    Gorilla Glass, a nie Galass :)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    3. ~  2012-02-27 12:18:13  host: 79.162.140.54

    Do kogo będzie skierowany ten telefon przepraszam ?? do kolesi kręcących wesela ??

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    4. ~baboso  2012-02-27 12:29:16  host: 89-78-160-252.dynamic.chello.pl

    z jakiego materiału wykonana jest obudowa?

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    7. ~Lucaseq  2012-02-27 17:23:14  host: static-78-8-208-101.ssp.dialog.net.pl

    Aparat cyfrowy z funkcją dzwonienia i słuchania mp3!

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    9.  2012-02-27 21:20:43

    Gorilla Glass, nie Galass, przeglądarka HTML5 z Flash Lite tak dla doprecyzowania (GSMArena), nie wiem też, czy obok xenona nie ma tam LEDa doświetlającego w filmach-a może tylko mi się zdaje. Tak, czy inaczej: godny następca N8, świetny telefon ze świetnym (bez idiotycznych ograniczeń i syfu) systemem i wyposażeniem. Mam nadzieję, że na Belle będzie trochę więcej aplikacji, dostępnych dotąd tylko na androida i iOSa, niż na S^3.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    11. ~big  2012-02-27 21:40:07  host: z44-06.opera-mini.net

    jak dla mnie to Ten smartfon dyskwalifikuje jego waga. Mam nokie x7 która ma 146g i jak dla mnie to już jest za dużo ale ujdzie. A ta cegła, ręka będzie boleć. Ale inne parametry dobre.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    12. ~tikpok  2012-02-28 01:49:03  host: bqh105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale aparat!!!!!!!!!!!! Cena- jest napisane, że 415 euro (netto), ale zobaczymy jak będzie w maju. Tylko ten Symbian.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    13. ~aaaaaa  2012-02-28 09:36:45  host: agii126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    41 Mpix, optyka Carl Zeiss.. między 4 a 1 chyba kropki zabrakło xD

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    15. ~stokrotka  2012-02-28 15:23:39  host: gti123.internetdsl.tpnet.pl

    ta nokia jest extra a ten aparat to po prostu szok

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    17. ~:)  2012-02-28 17:34:35  host: dmr44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wyświetlacz 360 x 640 pix i bateria 1400 mAh przy takim aparacie to śmiech na sali !

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    18. ~play  2012-02-28 17:35:43  host: 85.219.163.130

    aparat w tym telefonie to potęga

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    19. ~ave ja  2012-02-28 17:47:21  host: static127.debica219.tnp.pl

    41 Mpix?? jakoś nie chce mi sie wierzyć w to ale ok.. Z specyfikacji to ideał ale zobaczymy jak wejdzie jaka będzie cena..

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    20.  2012-02-28 21:06:36

    Super sprzęt, tylko szkoda, że ekran ma tak małą rozdzielczość, oraz bateria zdecydowanie za słaba.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    21. ~  2012-02-28 22:38:59  host: z33-06.opera-mini.net

    Następca N8

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    22. ~leszek_fcb  2012-02-29 10:51:58  host: abvv176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajne cacko, może wyznaczy nowy kierunek w telefonii mobilnej jeśli chodzi o jakość aparatu i video?...

  • Ten komentarz został ukryty.

    -1

    23. ~Adam9090  2012-02-29 13:38:25  host: cisne-cn13.upc.es

    Ale Symbian...?

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    24. ~stokrotka  2012-02-29 15:35:51  host: gti123.internetdsl.tpnet.pl

    ta nokia to totalna rewelacja żeby tylko cena nie była kosmicznie wysoka bo to na prawdę telefon godny uwagi

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    25. ~dasa  2012-03-01 01:35:59  host: CLIENT-iks-111.wroclaw.dialog.net.pl

    naprawde dobry telefonik.maly dobry system ciekawy aparat no i do tego piekny wyswietlacz dotykowy.Tylko znowu haczyk, cena pewnie nie bedzie z dolnej polki :/ ale sami wiecie jak to jest z telefonami :D

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    26. ~Gokuroyu  2012-03-01 10:02:49  host: gfs50.internetdsl.tpnet.pl

    Mam nadzieję, że wstawią jednak dwurdzeniowy procesor dzięki czemu w przyszłości obsłuży on bez problemu Symbiana Donne. No i rozdzielczość mogliby zaserwować 800x480.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    27. ~snake:)  2012-03-01 18:06:04  host: staticline10735.toya.net.pl

    ciężki, gruby, słaba bateria, symbian belle, aparat 41MP ( ciekawe jak będzie wygladała obróbka fotek przy takim procku?:) to jeszcze fantazja czy juz desperacja;)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    28. ~snake:)  2012-03-01 18:07:57  host: staticline10735.toya.net.pl

    acha, rozdzielczość ekranu też pozostawia wiele do zyczenia..

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    29. ~miki  2012-03-02 10:20:19  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    rozdzielczość 360 x 640 pix to nie jest mało? nie znam się;)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    30. ~Nokijna Malantaja  2012-03-02 10:43:51  host: 94.75.84.90

    Plus za aparat, możliwość wsadzania kart pamięci i procesor. Minus za obudowę, wygląd, baterię i - jak dla mnie- brak sprzętowej klawiatury. No i ta cena :-/

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    32. ~majes  2012-03-02 22:59:18  host: 83-238-68-102.ip.netia.com.pl

    nastepca mojej N8 mial miec 16 a nie 41 mp..jest moja jak tylko sie pojawi

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    33. ~?  2012-03-03 12:32:32  host: abkm222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy to błąd czy ten telefon ma 41 mpix !?

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    34. ~trolololololololo  2012-03-03 22:14:46  host: aaou72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawe ile zdjec na jednym ladowaniu sie zrobi

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    35.  2012-03-04 10:53:30

    co do wykonania modelu to z oficjalnego blogu nokii conversations.nokia.com/2012/03/01/nokia-pureview-qa-with-damian -dinning/ "Nokia 808 PureView is Polycarbonate with Ceramic finish, stainless steel buttons and gorilla glass screen"

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    36. ~zales  2012-03-04 20:47:24  host: gl73-55.master.pl

    41 mpx i brak zoomu optycznego lol. Już bym wolał mieć 8mpx z dobrą optyką.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    37. ~  2012-03-04 23:40:34  host: 89-72-215-248.dynamic.chello.pl

    Dobrze, że nie dali tego zdymanego androida, symbian rządzi i jest o niebo stabilniejszy od tego syfu.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    38.  2012-03-05 15:15:41

    @29: Trochę mało, bo wyświetlacz jest duży. @33: To nie błąd. To ma służyć temu, żeby zrobić bardzo wyraźne zdjęcia w mniejszej rozdziałce, np. 5 MP przez wybranie odpowiednich pikseli z większego obrazka.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    39. ~:|  2012-03-05 18:00:49  host: adue230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 29 w tym przedziale cenowym to zdecydowanie za mało. W mojej Nokii 5800 która (nowa) jest warta około 500~600 zł jest taka rozdzielczość! W Nokii 5800 PPI wynosi 229.47 a w tej 183.58 PPI!

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    40. ~ttr  2012-03-05 19:15:39  host: 222-70.compnet.com.pl

    nie to nie jest błąd:) moim zdaniem to i tak za dużo. Dobry chwyt marketingowy.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    41. ~Wyrd  2012-03-05 22:53:54  host: 155.158.90.165

    Nadmuchana zabawka. Waga - tragedia, rozdzielczość ekranu - śmiech na sali, po co te 41mpix skoro ekran nie odda choćby 1/10 szczegółów zdjęć, 4 cale - mało!, bateria - porażka, 20 zdjęć i po 1/3 baterii jak prorokuje.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    42. ~bartolo  2012-03-06 09:32:12  host: 195.160.253.4

    Szykuje się niezła gradka, już nie mogę się doczekać kiedy zamienię N8 na 808. Jak dla mnie wszystko to strzał w 10, system, wyświetlacz, design no i ten aparat.Bateria w N8 to 1200 i mimo to spokojnie wytrzymuje 4 dni, myślę że 1400 przy wyświetlaczu o 0.5 cala większym powinno dać podobny wynik.Zatem zamieniam się w cierpliwość i... byle do maja;) |

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    43. ~mousefish  2012-03-08 19:46:05  host: host-92-22-182-1.as13285.net

    Same dzieci "neo" 41 mpx to potęga... :) Nie ilość mpx się liczy tylko fizyczna wielkość matrycy (nie będę wam tłumaczył co znaczy fizyczna) a ta nie jest zbyt wielka. Przy odpowiedniej optyce i matrycy 8mpx jest wystarczające.

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    44. ~Graham Neumann  2012-03-09 14:16:31  host: 89-79-86-29.dynamic.chello.pl

    Dla mnie ten fon to rewelacja. 41MP, xenon, LED (krecenie sexu z zonka) , DLNA, HDMI, GPRS, WIFI, lepszy proc i wiecej ramu. wiekszy wyswietlacz. malozasobozerny SYmbuś, wiem ze to moj nastepny telefon. ANdroidowcy natomiast niech dalej bawia sie w 12 rdzeniowe procki po 4 ghz kazdy, i custom romy zeby to to w ogole dzialalo. pozdrawiam

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    46. ~GrubyZiomek  2012-03-16 16:08:31  host: afgi220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon już myślałem, że po N8 nokia nie zrobi wszystko-mającego telefonu z symbianem.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    48. ~pepe pan dziobak  2012-03-19 11:17:49  host: cmz231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    37 i 44 - lol. Polecam Glaxy S.

  • Ten komentarz został ukryty.

    -1

    49. ~kikk  2012-03-23 07:43:43  host: user-31-175-2-131.play-internet.pl

    czegos nie rozumiem.. N808 przekątna 4' rozdziałka 360x640, N5530 przekątna 2,9' rozdziałka 360x640... jezeli to jest prawda to obraz na ekranie do doopy ..same chyba kwadraciki :)

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    51. ~XYZOL  2012-03-29 12:58:40  host: 81-95-207-71.metrolink.pl

    36, 41 i 43 - brak umiejętności czytania ze zrozumieniem połączony z bezmyślnym powtarzaniem oklepanych sloganów. Przy tak dużej matrycy (fizycznie i jakościowo) zoom optyczny nie jest potrzebny, bo fotografie i tak są robione z rozdzielczością 8MP. Przy takim zapasie rozdzielczosci zoom cyfrowy nie powoduje strat jakosci zarówno w foto jak i w wideo, bo nawet na pelnym powiekszeniu obraz w stosunku do matrycy jest 1:1 i nie wymaga interpolowania.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    52. ~Kiedy  2012-03-30 08:03:45  host: 109.110.212.20

    Kiedy ten telefon wreszcie łaskawie wyjdzie? Już 30 marzec mamy...

  • Ten komentarz został ukryty.

    -1

    53. ~Szewczenko80  2012-04-04 19:32:23  host: 82.160.238.157

    nokia jak nokia ale nie wieże, ze aparat 41mpx bedzie dobry... nokia nigdy nie miala aparatow pozytywnych.. a w polaczeniu z bateria 1400mAh to porazka.... bd musieli nosic ladowarke wciaz przy sobie korzystajac z aparatu.... moim zdaniem... to tylko chwyt reklamowy

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    54. ~androidowi fanboje  2012-04-06 21:47:08  host: dmw239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "nokia nigdy nie miala aparatow pozytywnych" a wiesz co to nokia N8?

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    55. ~Anonim  2012-04-09 13:00:54  host: ip-93-154-233-235.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Ciekawe jak się będzie oglądało zdjęcia po zrobieniu na ich tym telefonie, przy procesorze 1,3GHz. Na moim komputerze mam procka 2,8GHz a przy bardzo szybkim oglądaniu zdjęć o rozdzielczości 12MPx nie nadąża wyświetlać. aaaaaa miał racje, brakło kropki pomiędzy 4 i 1.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    56. ~android  2012-04-14 23:40:10  host: 89-79-61-80.dynamic.chello.pl

    Hmmm czytelnicy telepolis chyba nie czytują innych źródeł... 41 MPx to chwyt marketingowy. Tak naprawdę rozdzielczość zdjęcia to 5 MPx tylko że do każdego zapisanego piksela Pure o View dopisuje chyba 3. Dlatego po pomnożeniu wychodzi 41 MPx. Technologia ta pozwala powiększyć zdjęcie kilkukrotnie bez utraty jakości (taki cyfrowy zoom optyczny). Co do wielkości matrycy to będzie ona wielkości kompaktów, dlatego zdjęcia będą o wiele lepszej jakości. To tyle. Poczytajcie i pooglądajcie próbki zdjęć.

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    57. ~MaSter  2012-04-15 17:05:19  host: 41.158.128.190

    Do nr 49. (i innych narzekających na tą rozdzielczość): "kikk" chyba dopiero co obudziłeś się z bardzo długiego snu zimowego! :-) Przecież już od dawna są na rynku modele Nokii (E7, X7) z taką samą przekątną ekranu połączoną z tą samą rozdzielczością i bynajmniej NIE ma w ich przypadku żadnej tragedii z jakąś tam pikselozą, a wręcz przeciwnie - jest całkiem dobrze (obraz jest wystarczająco ostry). Co więcej od dawna na rynku jest bardzo wiele modeli smartfonów różnych firm, które mają znacznie mniejsze niż Nokia 808 PureView zagęszczenie pikseli (wskaźnik ppi) i mimo to wiele z nich odniosło znaczący sukces na rynku - patrz np. HTC Wildfire, .

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    58. ~MaSter  2012-04-15 17:28:44  host: 41.158.128.190

    Do nr 53.: Ja zaś dotąd nie wierzyłem, że można pomylić wieżę z wiarą :-) Jak widać na twoim przykładzie można... A co do meritum to daruj sobie te - delikatnie mówiąc - mało profesjonalne dywagacje. Będziesz miał urządzenie w rączce to dopiero będziesz oceniał jego baterię, czy aparat fotograficzny! Natomiast dopóki to nie nastąpi to twoje oceny są mało warte - zwłaszcza, że coś kiepsko orientujesz się w tematyce aparatów fotograficznych w telefonach komórkowych/smartfonach - ponieważ tak się składa, że mimo upływu długiego okresu czasu od premiery to właśnie Nokia nadal (do wejścia na rynek Nokii 808 PureView) oferuje najlepszy tego typu aparat na rynku - w modelu N8.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    59. ~TapeR  2012-04-20 17:40:04  host: h-87-199-39-82.dolsatbelchatow.pl

    NOKIA TO NOKIA ZAWSZE ROBIŁA NAJLEPSZE ZDJĘCIA!!N-73 N-82 N-8!! A TO GODNY NASTĘPCA NIE ZA WIELKI BO KLOCKA WIELKOSCI CZEKOLADY NIE MAM ZAMIARU NOSIĆ PO TO SĄ TABLETY I LAPTOPY!POD RĘKĄ DOBRY APARAT ZAWSZE SIĘ CENI AŻ TAKI PUDZIAN EXTRIM NIE JESTEM ABY ZAWSZE MIEĆ 5-CIO KILOWA LUSTRZANKA LUB KAMERA!CIĘZKI TO DOBRZE PRZYNAJMNIEJ WIEM ZE PORZADNIE WYKONANY A NIE JAKIES PLASTIK FANATSTIK RODEM Z CHIN LUB KOREII

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    61. ~grzegorzn13  2012-05-02 19:35:34  host: 212.160.172.70

    Jak tu nie których opisy czytam to mnie krew w żyłach zalewa, znawcy wielcy a pojęcia nie mają, tylko krytykują. Szkoda słów, a tel. jest genialny

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    62.  2012-05-03 11:14:33

    Czy w tym Symbianie Belle aplikacje są zamrażane przy zminimalizowaniu czy pozostają dalej aktywne? Są w nim jakieś wkurzające niedopatrzenia podstawowych aplikacji, czynności tak jak w Badzie, że po przesiadce na nią chciałem wrócić do starego dobrego Symbiana v3?

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    63. ~Giove  2012-05-03 15:24:57  host: ip-94-42-30-154.multimo.pl

    51 No to ze swoją lustrzanką średniego formatu PO IQ140 muszę się schować, bo N808 ma o 1 milion pikseli więcej... a kosztuje z kilkadziesiąt x mniej.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    64. ~  2012-05-04 10:34:57  host: 77-254-100-38.adsl.inetia.pl

    Co za złom....a wyświetlacz to porażka, jak zresztą wszystko w noki...szkoda mi Finów:)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    65. ~Nokia Fan  2012-05-06 14:47:57  host: public22254.xdsl.centertel.pl

    śmieszą mnie wypowiedzi ludzi (a raczej dzieci) którzy uważają że im więcej mPix tym lepszy aparat ;-) W ogóle zero pojęcia o fotografi macie.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    66. ~uzytkownikSiemensaS25  2012-05-07 14:49:05  host: user-31-175-35-216.play-internet.pl

    hehe, sie uśmiałem, aparat 41MP, a ekran ma rozdzielczość zbliżoną do nokii 3310 :D:D:D:D, no z grubsza :D

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    67. ~  2012-05-09 07:12:18  host: ip-93-154-147-46.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Zdajecia będą zapisywane tak jak zdjęcia 8mpix. Oznacza to że przy ten 41mpix zdjęcie będzie widać dopiero na kompie:)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    68. ~dxt  2012-05-10 11:00:06  host: 81.95.207.1

    Wystarczy obejrzeć film odnośnie technologii zastosowanej przy budowie matrycy.Trochę przypomina rozwiązanie fevona stosowanego przez sigmę.Miejmy nadzieję że pochodzi dłużej niż 2-3 dni na jednym ładowaniu akumulatora.Lepsze to niż 4-rdzeniowa zabawka z niewymiennym akumulatorem na 200cykli który trzeba co 8-10 godzin ładować.

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    69. ~Andrzej  2012-05-15 13:56:23  host: byr98.internetdsl.tpnet.pl

    @56 Ty chyba czytasz, ale nie rozumiesz co czytasz... Matryca ma 41 Mpx, jej fizyczny rozmiar to 1/1.2", czyli jest wręcz ogromna nawet w porównaniu z kompaktami, o komórkach nie wspominając... Technologia PureView charakteryzuje się tym, że po zrobieniu zdjęcia oprogramowanie wybiera 1 najlepszy piksel spośród 8, ten najmniej zaszumiony. Zdjęcie po obróbce w tej technologii ma wyjściową rozdzielczość 8 lub 5 Mpx, który swoim niskim poziomem szumów zawstydza większość nawet topowych kompaktów a i niektóre low-endowe lustrzanki. Gdy ktoś nie chce korzystać z PureView, to nie musi i może sobie sam obrabiać 38 Mpx RAWa.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    71. ~loko  2012-05-22 08:51:09  host: 62-233-216-82.rako-lan.pl

    rozdzielczość wyświetlacza to śmiech na sali... jak w telefonie 5 letnim...

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    72. ~yk  2012-06-11 17:38:57  host: awr240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może i rozdzielczość jest fatalna ale nie odstrasza mnie to. A ten telefon jest rewelacyjny!!

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    73. ~BYku  2012-06-13 17:02:08  host: 093105081034.legnica.vectranet.pl

    Ciekawe większość opinii negatwynych... A pytam jak by dali 2mpx to by było "nokia sie cofa? i jest do -,-" itd itd.... Żal mi Was! Ale jak by to był Samsung i ANDROID to by było coś!

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    74. ~Alchemik  2012-06-14 09:37:02  host: sj66.internetdsl.tpnet.pl

    Czy już wiadomo, kiedy będzie w abonamencie i w jakiej sieci?

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    75. ~bartolo  2012-06-15 15:48:05  host: 195.160.253.4

    Czegóż chcieć od tego wyświetlacza, identyczny jest w E7 i oceniam go jako rewelacyjny. Super kolory, mega czytelny nawet w silnym słońcu. Czcionki gładziutkie a grafika bardzo naturalna. Poza tym, co z tego, że ekran nie jest w stanie wyświetlić zdjęć w max rozdzielczośći, a aparaty fotograficzne to potrafią?, po co? zdjęcia są po to aby je wywoływać, a nie przeglądać 8mpx na 4 calach.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    76. ~sebudelo  2012-06-16 07:03:40  host: afme88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie kiedy wejdzie do polski jaka będzie cena ?

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    77. ~griaD  2012-06-29 08:58:23  host: glc90.internetdsl.tpnet.pl

    @sebudelo 2699zł

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    78. ~michu  2012-07-04 20:10:22  host: ip-46-250-173-30.ip.maverick.com.pl

    E tam telefon dla galerjanek za te kaske i wyświetlacz powinien być lepszy z takim aparatem no nokia poprostu już lecę kupić z taką baterią się okaże w praniu dopiero czy dobry w stosunku do konkurencji.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    79. ~michu  2012-07-04 21:06:50  host: ip-46-250-173-30.ip.maverick.com.pl

    No i ta bateria?nie taka jak w LG

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    80. ~michu  2012-07-04 21:32:43  host: ip-46-250-173-30.ip.maverick.com.pl

    Dokładnie jak napisał Andrzej matryca ma 41 Mpx, jej fizyczny rozmiar to 1/1.2", ale żeczywisty obraz to 5Mpix.poprostu obraz jest interpolowany z kilku innych pikseli w jeden ostry piksel jak zapewnia nokia jest to najlepsze 5Mpix.porównywalne z aparatem kompaktowym

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    81. ~michu  2012-07-04 22:03:54  host: ip-46-250-173-30.ip.maverick.com.pl

    Ja itak wole LG Optimus 4XHD a zdjęcia będą porównywalne to teraz najlepszy telefon wg. mnie.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    82. ~nindustrialny  2012-07-09 12:37:45  host: 89-79-119-185.dynamic.chello.pl

    Dopoki nie mialem internetu, nie wiedzialem ze na swiecie jest tylu id*otow. Telefon stricte fotograficzny. Przeznaczony glownie dla pewnego spektrum odbiorcow. Tzw targetow. Jezeli ktos uwaza ze moze konkurowac z prawdziwymi lustrzankami itp to jest kr*tynem. Owszem wg recenzji 808 robi genialne zdjecia ale wsrod telefonow. Argument w stylu cyfra/lustro do zdjec jest bzdura. Owszem do planowanych/profesjonalnych TAK. A co jezeli chcesz zlapac tzw chwile? W markecie/na plazy/jadac autem itp. Masz ze soba swoja torbe z lustrzanka? Ja kupie 808 ze wzgledu na jej mozliwosci foto/video. Obecnie posiadam N8 i kiedy jakis czas temu puscilem nagranie N8 w 720p na 42" TV to znajomy az nie mogl uwierzyc ze to to bylo nakrecone komorka. Owszem. Stary OS, slaby ekran, rozmiar ale co w zamian: genialne FOTO/VIDEO, USB otg, hdmi, NFC , DLNA , TransmitterFM, obsluga kart do 64GB, xenon 2 razy mocniejszy niz w N8, dioda LED, wyswietlacz clearback, mocne GPU, 1.3ghz procesor.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    83. ~luk87DG  2012-07-11 22:31:01  host: aans10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Myślę że dopiero ten model może konkurować z niżową lub starszą cyfrówką pod względem zdjęć . Filmiki wiadome że starsze cyfrówki tylko vga . Przy tylu pixelach to można pokusić się o cyfrowy zoom i wyjdzie czyste zdjęcie w mniejszej rozdzielczości

  • Ten komentarz został ukryty.

    -1

    84. ~olo  2012-07-14 19:54:31  host: 77-65-135-14.igloonet.pl

    nokia już sie skończyła ..nastepny badziew..

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    85. ~ereye  2012-07-17 15:45:38  host: user-164-127-128-236.play-internet.pl

    41 mpix?? za taką cenę?? cos nie wierzę..

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    86. ~ALTARE  2012-07-18 18:47:10  host: 52.44.34.95.customer.cdi.no

    cos słabo sie znacie Czujnik światła otoczenia - jest! Czujnik zbliżeniowy 2 mikrofony NFC - czego nie raczyliscie wymienic! Lampa wideo - jest! gratulacje dla serwisu! :)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    87. ~  2012-07-20 12:42:13  host: ip-93-154-235-198.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam ten telefon od 2 tyg. symbian do telefonu fotograficznego wystarczy i nie jest zły, podobnie jak ram i reszta.Telefon chodzi szybko nie zawiesza się i nic się złeo nie dzieje poza tym on jest skierowany do specyficznego klienta i przestańcie porównywać aparat z telefonu z normalnymi aparatami porównajcie z tymi w telefonach to macie najlepszy na rynku który dorównuje spokojnie kompaktom. Polecam ten telefon,jest godnym nastepcom N8

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    88. ~Ja  2012-07-22 23:02:33  host: 541A24CA.cm-5-3a.dynamic.ziggo.nl

    Do 87. Możesz napisać coś więcej?? Dość poważnie zastanawiam się nad kupnem tego telefon. Póki co miałem go okazję kilkukrotnie oglądać na sklepowej półce i jestem pod ogromnym wrażeniem, póki co powstrzymuję się jedynie ze względu na cenę.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    89. ~Piotr  2012-07-25 12:34:31  host: 94-40-32-42.tktelekom.pl

    Na pewno nie jest i nie może być to jakość lustrzanki. Ale nie w tym rzecz. 87 ma rację. Nokia zdeklasowała swoich rywali i ma jeszcze szansę powrócić na fotel lidera rynku GSM. Czas dobry, bo Samsung i Aple pogrążone są w wojnie patentowej, a wiadomo, że gdzie dwóch się bije... Oby więcej takich słuchawek, choć te 41 Mpix to trochę przerost formy nad treścią :)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    90. ~Człek  2012-07-26 01:56:15  host: h-87-199-20-68.dolsat.pl

    To aparat z funkcją dzwonienia... Pozatym w normalnym aparacie powyżej 12/13 Mpix zdjęcia nie zyskają na jakości wręcz przeciwnie... Więc jest sens ? (Dla ludzi hejtujących - opinia tylko i wyłącznie na temat aparatu)

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    91. ~raf  2012-07-26 07:29:04  host: no-reverse-dns.mlnet.ie

    2500 za toto?no zart.kolejny raz....ktos liczy ktory?nokia pokazuje ze jest oderwana od rzeczywuistosci.to sa kosmiczne pieniadze jak za telefon ktory TYLKO i wylancznie poza aparatem nie oferuje nic specjalnego.kpina.cena powinna oscylowac w okolicach 1500 to moze i by sie klient znalazl a tak....skonczy jak n9.zenada.nie szkoda mi nokii.mam do dzis n900 ale za o co zrobila z soba zasluguje na upadek.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    92. ~hgdillgang  2012-07-31 01:27:32  host: z32-08.opera-mini.net

    Bateria to żal prz takim foto

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    94. ~paweł  2012-08-04 16:56:00  host: 94-40-101-144.tktelekom.pl

    JA JUŻ GO KUPIŁEM I NIE CHCĘ NIC INNEGO MIAŁEM ARC S, WAVE 3 I WIELE INNYCH NA DZIWNYCH PRĄDOŻERNYCH SYSTEMACH, GODNY NASTĘPCA N8 I OCZYWIŚCIE DUŻO LEPSZY aparat to szał!!!

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    95. ~klulik  2012-08-04 21:39:25  host: 83.1.197.47

    e tam. ja mam swoją nokię e50 i jestem zadowolony.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    96. ~VERUS_MERCURIUS  2012-08-08 09:27:28  host: public-gprs376965.centertel.pl

    GENERALNIE POSIADAM TEN TELEFON OD 2 TYGODNI NOKIA JEST POPROSTU ZAJE FAJNA...!!! OBUDOWA TELEFONU SUPER WYKONANIE I JAKOSC UZYTY PLASTIK REWELACJA MIAŁEM OSTATNIO GALAXY SII I SIII WYKONANIE I JAKOSC BIJE NA GLOWE GALAXY. APARAT REWELACJA ZDJECIA OSTRE NA MAXA NIE JEDEN KOMPAKT SIE UMYWA , VIDEO REWELACJA !!! EKRAN SUPER , BATERIA TRZYMA CALY DZIEN OSTREGO URZYTKOWANIA. DOBRE GABARYTY DOBRZE TRZYMA SIE W RECE I W KIESZENI PORÓWNUJAC GALAXY SIII KIESZEN I PRZYSIAD NAPEWNO ODPADA, NOKIA POMIMO SWOJEJ WAGI JEST DOBRZE WYWARZONA REWELACJA, INTERNET - PRZEGLADARKA DZIALA BARDZO POPRAWNIE EMAIL TEZ SMSUNG WYPADA LEPIEJ NIZ NOKIA POD WZGLEDEM INTERNETU. GRY W NOKI REWELACJA BEZ ZARZUTU SZYBKOSC DZIALANIA BAJKA!, INNE APLIKACJE OK . ZA TELEFON DAŁEM 2200 JESLI ODLICZYC DOBRY KOMPAKT ZA OKOLO 1200 ZŁ MASZ TELEFON ZA 1000 ZŁ WIEC JEST REWELACJA , POLECAM ACHA W TELEFONIE JEST MICRO SIM !!!! ORAZ MICRO SDHC!!! POLECAM

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    97. ~domin13  2012-08-28 19:34:51  host: bua190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i co się jaracie takim aparatem co wszyscy fotografami jesteście ? Telefon jak za tą cene nic nie oferuje. W porównaniu do tego co można kupić za te pieniądze to ta nokia po prostu się chowa.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    98. ~Biały  2012-09-04 22:39:01  host: un-111-145.static.sitel.net.pl

    Że co ? ..Aparat 41 Mpix ..Kręci w FullHD ..a dali taki *** procek ?! Arm11 1.3ghz ? ..coś im nie wypaliło ..Aparat też budzi wątpliwości ..Myślę że w rzeczywistości jest tam tych Pixeli mniej ..bo spójrzcie ..telefon przy aparacie 5mpix robi zdjęcia o wadze pliku do 1,3mb .. policzcie sobie to sensownie .. pewnie jakiś układ dodaję Ostrości i tyle

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    99. ~Volan  2012-09-05 11:04:44  host: 87-205-142-119.adsl.inetia.pl

    Qurczę, mam dwie lustrzanki i tę Nokię. Możliwości kreacji kadru są marne, ale każdy nawet drogi kompakt ma takie same, jednak jak na telefon to jakość obrazu jest obłędna. Przy świetle f/2,2 rozmycie tła jest świetne, szybkość AF nie ustępuje najlepszym kompaktom, lossless digital zoom zdaje egzamin. Generalnie nie ma lepszego sprzętu do spontanicznego fotografowania w cenie ok 2 tys. zł. Dość powiedzieć, że sam solidny teleobiektyw do japońskiej lustrzanki kosztuje 2x więcej.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    100. ~pytający  2012-10-16 00:10:27  host: host-217-96-114-194.tvkstella.pl

    czy ten model posiada aparat fotograficzny i stoper?

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    101. ~Robson  2012-10-16 13:49:10  host: adoe149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tą nokie od miesiąca. Telefonik jest super. Aparat robi fotki wyśmnienite:) Symbian chodzi stabilnie.

  • Ten komentarz został ukryty.

    -1

    102. ~stokrotka  2012-11-15 10:27:25  host: 195.116.10.240

    fajna nokia tylko szkoda że na symbianie

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    103. ~camry  2012-11-17 22:29:42  host: acyz128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie: jak sprawuję się ta Nokia w kwestii jakości połączeń, siły zasięgu, czy faktycznie w stosunku do Androida przeglądarka internetowa jest bardzo ślamazarna i jak na Nokia Belle chodzi Endomondo? Trochę biegam, jeżdżę na rowerze i jest to program, którego akurat używam obecnie na Androidzie, oprócz tego sporadycznie przeglądam internet i sprawdzam maile, ale przede wszystkim dużo dzwonię i bardzo często robie zdjęcia, zrzucając je potem na kompa. Nokię 808 Pure View miałem włączoną w rękach, ale z zablokowanym internetem w salonie, dlatego bardzo prosiłbym o fachową poradę osób, które posiadają ten telefon i znają jego wszystkie zalety i wady. Dziękuję i pozdrawiam:)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    104. ~jozeks73  2012-12-01 01:55:57  host: dynamic-78-8-215-112.ssp.dialog.net.pl

    TYLKO 41 Mpix? ale lipa

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    105.  2012-12-15 22:56:08

    41 Mpix??? A po co komu tyle? Taki aparat, xenon, ale żeby zoomu optycznego nie było? Zastanawiałem się czemu ten telefon jest taki drogi, a w abonamentach to już zupełna masakra.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    106. ~piecu@  2013-01-09 18:28:05  host: public-gprs366310.centertel.pl

    booosze...to jest kombajn a nie telefon..ja mam zajebisty ale ten przy moim to naprawde staroc...ale ciekaw jestem jak z wytrzymaloscia tego czegos?? i kuoie go niech tylko cena spadnie bo teraz wydaje mi sie za bardzo wygorowana:P

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    107. ~stokrotka  2013-01-19 13:38:32  host: 195.116.10.240

    super jest ta nokia ale cena z kosmosu

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    108. ~ja  2013-02-09 09:04:06  host: aakq151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 84 - badziew masz w spodniach. nie miales w rece niie komentuj bo w *** byles *** widziales. i co z tego ze ekran 640x360 ?? AAAAA rozumiem dzieci, bedziecie miec zbyt mala rozdzielczosc do ogladania pornosow i trzepania pod koldra....bo w sumie niic wiecej nie wycagnieciie ze swych androidowych smieci :)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    109. ~Maciej  2013-03-02 10:28:44  host: 178-37-236-254.adsl.inetia.pl

    Do ~ja - Genialne :-) Lepiej bym tego nie ujął :)

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    110. ~  2013-03-03 11:43:22  host: v28-10.opera-mini.net

    Mam 808 ke od miesiąca i potwierdzam. Telefon świetny. Symbian belle nie potrzebuje 2 czy czterech rdzeni by działać płynnie. Co do zdjęć to alphe 200 schowałem do szuflady. Zdjecia w 8 MPx sa doskonalej jakości. Nagrywanie w full hd nie jest potrzebne bo na 720 filmy sa bardzo dobre a dźwięk jest rewelacyjny. Polecam dla tych osób które lubią fotografować, lubia prostotę symbiana nie zależy na grach i wodotryskach.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    111. ~ole  2013-03-08 12:14:51  host: afft225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @piecu wytrzymalosc... co masz na mysli?

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    112. ~  2013-05-28 20:54:38  host: 62.233.160.252

    Mam nokię 808 od 2 tygodni i jak na razie jestem zadowolony. Zdjęcia i filmiki robi bardzo dobre... ale jakość lustrzanki nawet słabej to to nie jest na pewno. W końcu to telefon :) Jakość wykonania jest naprawdę bardzo dobra. Telefon wydaje się być solidny jednak trochę waży i niektórym osobom może to przeszkadzać. Mnie to nie przeszkadza :) Co do baterii to najbardziej tego się obawiałem przy zakupie. Nie jestem pokemonem z gimnazjum i nie używam telefonu do ciągłego grania, oglądania wideo i słuchania muzyki i bateria trzyma nawet 5 dni. ( Codziennie rozmawiam przynajmniej 30 minut i wysyłam kilka smsów oraz wykonuje kilka, kilkanaście zdjęć. ) Ogólnie jestem zadowolony.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    113. ~pereop  2013-06-05 14:23:12  host: 89-66-197-142.dynamic.chello.pl

    Nokia 808 posiadana od miesiąca - jako smarfton ok - wszystko działa ok - jako aparat - konkurencja daleko w tyle bajka - choć początkowo byłem sceptyczny. W sumie mógłby mieć 1gb ramu i mocniejszy procek bo przy fotach które ważą powyżej 30 mb potrafi się mocno zamyśleć :P Ale ten problem rozwiąże chyba dopiero Lumia z tą matrycą - czekam na nią z niecierpliwością :)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    114. ~jary  2013-09-08 21:33:56  host: v22-12.opera-mini.net

    użytkownikiem tej noki jestem od maja tego roku.Zakupiony w sklepie RTV €O AGD.Podstawa to fizyczna czerwrona i zielona słuchawka,znany mi system symbian i co za tym idzie prosta obsługa podstawowych funkcji jakich według mnie oczywiście należy oczekiwač od telefonu.Oczywiście się nie zawiodłem pod tym względem.Dziś wiem,że bateria trzyma do trzech dni-trochę opery,poczta,rozmowy,sms,kilka zdjęć.Co by tu nie pisali o jakości zdjęć ci którzy nie mieli go w ręce to mogą tylko pozazdrościć.Powiem tak jedno zdjęcie to ok.40MB,a pięć minut pracy kamery to ok.1,5GB.Nie jestem fotografem,ale przerasta n8,którą używałem poprzednio.To tyle na temat zdjęć .Dla osób które będą kierować się opiniami użytkowników polecam oopinie i testy profesjonalne z internetu,nie te od moich poprzedników dzierżących w ręku telefony po tacie czy mamie-z całym szacunkiem dla nich,bo na podstawie marzeń i zazdrości trudno o właściwą ocenę.A swoją drogą do admina prośba może chociaż wiek,albo jakiś inny sposób weryfikacji.Fajnie tworzycie strony,ale to forum do najlepszych nie zaliczam i to nie dlatego że chciałabym czytać tylko artykuły po swojej myśli.A wracając do telefonu to rozmowy super jakości,wyświetlacz w słońcu i w nocy idealny,głos bardzo dobry.Naturalnie wady symbiana występują.Sporadycznie ale się zawiesza,skromny odtwarzacz muzyki,przeglądarka do lamusa.ale opera działa rewelacyjnie.Polecam ten telefon do pracy.Do zabawy niestety nie.zI najważniejsze to jest telefon,więc golarkę,tv,gry ps itd. trzeba będzie niestety dokupić do pełnego zadowolenia w codziennym życiu.Pozdrawiam.

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    115. ~Znawca  2014-01-03 01:12:21  host: w3cache.polsat.net.pl

    Ponieważ w opisach jest wiele sprzeczności postanowiłem dodać kilka słów od siebie. Jak czytający moje opinie wiedzą miałem w ciągu 10 ostatnich lat ponad 300 telefonów wszystkich wiodących marek, mam więc porównanie, nie jestem fanem jednej marki ani jednego systemu. O Nokii 808: PLUSY: - Najlepszy aparat fotograficzny i kamera video w swojej klasie, śmiało może konkurować z Nokią 1020 a czasami ją nawet przewyższa (posiada filtr szary, przydaje się nocą i nagrywa dźwięk znacznie wyższej jakości w STEREO, tzw. rich recording aż do 140dB - robi mocne wrażenie, nawet kompaktowe aparaty foto tak nie potrafią!), do zdjęć nie mam uwag, żaden z posiadanych przeze mnie telefonów jej nie dorównuje, najrzadziej trzeba na niej kasować nieudane, rozmazane, przekłamane zdjęcia, jakość na poziomie aparatów kompaktowych z przedziału 450-650zł! Dodatkowo posiada bezstratny ZOOM do 4 razy w filmach full hd i do 6 razy w filmach 720p! - Bardzo dobra ergonomia codziennego użytkowania, świetnie leży w dłoni dzięki optymalnym rozmiarom, nie grzeje się jak wielordzeniowce, ekran z genialną widocznością w słońcu, dotyk na najwyższym poziomie, dodatkowo posiada fizyczną zieloną i czerwoną słuchawkę i fizyczny suwak blokady; - Bardzo dobra bateria, mimo nominalnie niskiej pojemności wytrzymuje znacznie dłużej niż większość smartfonów z Androidem czy Windows czy iOs, nie można narzekać, u mnie działa między 2 a 3 doby, konkurenci przy takim samym użytkowaniu działali między 15 a 40 godzin (najbliżej były Samsungi serii Note, najgorzej wypadały tanie Androidy); - DARMOWA BDB NAWIGACJA NA CAŁY ŚWIAT OD NOKII; - WYSTARCZAJĄCO WYDAJNY PROCESOR 1.3GHz ORAZ GENIALNE GPU I SZYBKA PAMIĘĆ RAM DO PODSTAWOWYCH ZADAŃ OK: INTERNET NA OPERZE DZIAŁA BDB, ODTWARZA FILMY W KAŻDYM FORMACIE, WYJŚCIE MICRO HDMI DO TV, CZYTNIK KART PAMIĘCI DO 64GB, USB ON THE GO, TRANSMITER FM (KONKURENCJA NIE POSIADA!), KSENONOWA L

  • Ten komentarz został ukryty.

    1

    116. ~jary  2014-01-18 12:08:37  host: 213.158.216.18.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    51 lat życia w tym około 15.z Nokią więc proszę wziąć poprawkę,ale z symbiana-Nokia 808 przeszedłem na Windows 8-Nokię lumię 625.Po dwóch miesiącach już jedzie do mnie powrotnie Nokia 808..Lumia to pożeracz Internetu w porównaniu do symbiana.Brak możliwości wgrania na dysk czegokolwiek z ipli,you tubę downloadera,brak dostępu do plików,brak możliwości wgrania przeglądarki itp..Jako osoba korzystająca z telefonu poza domem uciekam od lumi z prostej przyczyny-kosztów.W windowsie wszystko jest płatne.oprócz online.ale telefon na kartę taktak i1GB Internetu to bardzo ograniczone możliwości.Nokia 808 pozwala w domu darmowo napakować muzy i filmów na czas poza nim.Resztę zalet opisałem poniżej,ale myślę te uwagi pomogą w podjęciu decyzji jaki moodel wybrać,a przede wszystkim czego można oczekiwać.Ekran lumi 625 jest super -4,7",ale to chyba warto zostawić dla reszty,która przewyższa ją pod każdym względem w noki 808.Pozdrawiam wszystkich.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    117. ~totoszko  2014-04-06 18:06:33  host: google-proxy-66-249-81-159.google.com

    To nie lustrzanka jak na cenę taka nie budzi kontrowersji

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    118. ~wojtek  2014-05-06 21:56:37  host: 77-255-59-218.adsl.inetia.pl

    najlepszy telefon=aparat fot. szybki przyjemny i stabilny polecam każdemu

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    119. ~fantomas  2014-07-01 13:41:53  host: dky125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Uwielbiam ten telefon. Bawiłem się chyba każdą platformą (windowsy, androidy, blackberry itd.) i symian jakoś najbardziej mi odpowiada. Płynność działania, liczba możliwych ustawień (fakt, może niektóre dość głęboko zakopane) i brak wielu ograniczeń z innych platform (przesyłanie plików przez bluetooth, połączenia ad-hoc). O aparacie już było, więc nie będę powtarzał, ale są jeszcze dwie rzeczy warte uwagi: dźwięk odtwarzacza w słuchawkach i odporność na crash-testy. Odtwarzacz może bez fajerwerków, ale jakość dźwięku jest bardzo dobra. Warto zainwestować w troche lepsze słuchawki i cieszyć się nim w pełni (jeśli ktoś często słucha muzyki z telefonu). Crash-testy: mam wrażenie, że to ostatnia "prawdziwa nokia". Na własnej skórze (niechcący) przekonałem się o odporności tego telefonu. Spadał mi na podłogę, beton, raz niechcący nim rzuciłem w dal. Za pierwszym razem (biorąc pod uwagę cenę) zamarło mi serce: telefon w trzech częściach- korpus, bateria, klapka, ale wystarczyło je podnieść, zdmuchnąć kurz, złożyć i po wypadku nie było śladu. Za trzecim razem nawet powieka mi nie drgnęła. Aż mi przyszła na myśl Nokia 3310: zdmuchnąć, złożyć, zapomnieć, zachowywać się jakby nic się nie stało.

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    120. ~markopolo  2014-07-24 18:02:13  host: 78-131-216-130.tktelekom.pl

    dzisiaj miałem zonka :-( mam 808 PV i nie udało mi się jej włączyć. byłem w serwisie GSM i powiedziano mi ze padł system i trzeba wgrać od nowa i stracę wszystkie kontakty i zdjęcia jak również aplikacjie które tam miałem. Czy takie coś często się zdarza w tych nokiach? Bo zawsze miałem zaufanie do tej marki

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    122. ~ByCygano  2014-10-03 17:58:48  host: abxy231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy istnieje jeszcze możliwość kupna Noki 808 nowej oryginalnej ?

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    123. ~gorbaczow  2015-01-22 22:54:23  host: 213-238-67-223.adsl.inetia.pl

    Coś niesamowitego najlepszy aparat fotograficzny jaki kiedykolwiek dotarł do telefonów + opcja telefonu bateria trzyma mi 3 dni bardzo wytrzymały masywny i spory (aparat robi swoje ) świetny wyświetlacz (paleta kolorów i kontrast plus odwzorcowanie czerni pomimo stosunkowo małej rozdzielczości) najlepsza jakość rozmów (super mikrofon plus głośniki). Największym minusem jest niestety porzucenie przez programistów świetnego Symbiana (najlepszy system napisany w c+). Czekam na następce tego fotograficznego fona i polecam każdemu kto lubi robić foto zawsze i wszędzie :)

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    124. ~Misieq  2015-04-02 19:54:37  host: 89-77-43-56.dynamic.chello.pl

    Niestety brak wsparcia aplikacji - aktualizacji map - same śmieciowe szity w oficjalnym sklepie
    A telefon super

  • Ten komentarz został ukryty.

    0

    125. ~adi  2015-04-11 19:32:31  host: acts106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    O dziwo Microsoft zrobił po dwóch latach aktualizację Map (04.2015!), więc warto jeszcze pobyć z tym świetnym telefonem przez co najmniej dwa lata. Tym bardziej, że w dobrych warunkach oświetleniowych jakość zdjęć nie ustępuje lustrzankom! Polecam!

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-160-187-160.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

LG G5 z matrycą 20 Mpix 1/2"

23 września 2015 18:08 20

LG G5 może być kolejnym koreańskim smartfonem, który pokaże pazur w temacie mobilnej fotografii. Pomóc ma w tym sensor 20 Mpix o wielkości 1/2".

DxOMark miażdży HTC One M9

25 maja 2015 12:38 45

Najnowszy HTC One M9 uzyskał dopiero 22. lokatę w rankingu najlepszych aparatów w urządzeniach mobilnych DxOMark Mobile.

Nokia potwierdza 41 Mpix w nowym telefonie

20 czerwca 2013 03:18 22

W ostatnim czasie pojawiało się coraz więcej przecieków na temat nowego telefonu - Nokia EOS. Teraz Nokia potwierdza, że w nowym telefonie należy spodziewać się aparatu 41 Mpix.

Symbian oficjalnie umarł

25 stycznia 2013 09:31 56

Nokia 808 PureView to ostatni smartfon z Symbianem produkcji Nokii. W dokumencie zestawiającym wyniki finansowej fińskiej firmy za IV kwartał 2012 roku pojawia się zapis o zupełnym przejściu Nokii na smartfony z Windows Phone.

Play: 33 smartfony w nowych cenach

16 października 2012 15:16 37

Sieć Play zmienia od 17. października ceny 33 smartfonów dostępnych w ofertach dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Belle FP2 dla Nokii 808 PureView jeszcze nie teraz

03 października 2012 16:32 11

Wczoraj Nokia rozpoczęła wysyłkę aktualizacji oprogramowania dla swojej topowej symbianowej Nokii - 808 PureView. Niestety Nokia musiała przerwać udostępnianie aktualizacji z powodu sygnałów o błędach.

Nokia 808 PureView dostała Belle FP2

02 października 2012 15:02 12

Nokia rozpoczęła dziś udostępnianie aktualizacji oprogramowania dla smartfonu Nokia 808 PureView. Po aktualizacji wersja systemu to Belle FP2. Lista zmian jest długa.

Testuj z Orange po raz kolejny

06 sierpnia 2012 13:42 19

Orange rozpoczyna kolejną edycję akcji Testuj z Orange. Tym razem do użytkowników trafi jedna z dwóch Nokii: Lumia 900 lub 808 PureView.

‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›
Informacje o telefonie na Twoją Stronę
Po wstawieniu kodu na Twoją stronę zobaczysz:
Dane telefonu Nokia 808 PureView
To bardzo proste. Wystarczy skopiować i wkleić na stronę poniższy kod:

Telefony dodane do porównania