Nokia 808 PureView
Telefony Nokia Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView

Aby zagłosować, zaznacz odpowiednią gwiazdkę w kategoriach: wygląd, funkcje oraz wydajność.

Musisz być zalogowany.

Nie możesz oznaczyć telefonu dwa razy tym samym statusem.

Ocena telefonu

Wygląd 7.95

Funkcje 8.19

Wydajność 7.94

Średnia ocena 8.02

A czy Ty...?

Mam

3

Popularność

4 lata, 9 miesięcy

Podstawowe funkcjonalności Nokia 808 PureView

OGÓLNE
Nazwa Nokia 808 PureView
     znany także jako
Zaprezentowany luty 2012
KONSTRUKCJA
Typ urządzenia Smartfon
Typ budowy jednobryłowy (Bar)
Odporność na wstrząsy, wodę i pył
Typ SIM microSIM
Dual SIM
Klawiatura sprzętowa
ROZMIAR
Wymiary
(wys. x szer. x grub.) mm
123.9 x 60.2 x 13.9
Masa (g) 169
SIEĆ
GSM 850, 900, 1800, 1900
WCDMA 850, 900, 1900, 2100
LTE
Sieć - opis dodatkowy
WYŚWIETLACZ
Wyświetlacz główny kolorowy, AMOLED
dotykowy, pojemnościowy
multi-touch,
     kolory 16 mln kolorów
     rozdzielczość 360 x 640 pix
     wielkość 4 cali
Ochrona wyświetlacza Gorilla Glass
Wyświetlacz dodatkowy
Akcelerometr
Żyroskop
Czujnik zbliżeniowy
Czujnik oświetlenia
TRANSMISJA
CSD --brak danych--
HSCSD
GPRS Class 32
EDGE Class 32
3G
HSDPA 14 Mbps
HSUPA 5.76 Mbps
HSPA
HSPA+
LTE
KOMUNIKACJA I ZŁĄCZA
IrDA
Bluetooth 3.0
WLAN Tak, 802.11b/g/n
WLAN Dual Band (2,4GHz/5GHz)
WiMAX
NFC
USB 2.0
typ USB microUSB
GPS Tak z AGPS
Ładowanie przez USB
Złącze jack 3.5 mm
Wyjście TV
Czytnik linii papilarnych
SYSTEM
System Symbian Belle
Aktualizacja
Procesor single-core, ARM 11, 1.3 GHz
PAMIĘĆ
wielkość pamięci wbudowanej 16 GB
512 MB RAM 1 GB ROM
karta pamięci microSDHC
karta pamięci - max wielkość 32 GB
karta pamięci w zestawie --brak danych--
książka adresowa wielkość bez ograniczeń
APARAT
Aparat główny 41 Mpix
optyka Carl Zeiss, geotagging, wykrywanie twarzy, bezstratny zoom cyfrowy x3
     zoom optyczny
     autofocus
     flesz XENON
     filmy Tak, 1080p, 30fps, zoom 6x
Drugi aparat VGA
Wideorozmowa
MULTIMEDIA
Radio Tak z RDS
FM transmiter
Dyktafon
Polifonia
Odtwarzacz muzyki Tak, MP3, WMA, WAV, eAAC+
Odtwarzacz wideo Tak, MP4, H.264, H.263, WMV
Moduł TV
HD Voice
KOMUNIKACJA
SMS
Słownik SMS
EMS
MMS
IM
Email
FUNKCJE
Przeglądarka HTML
RSS
Java
Kompas cyfrowy
Terminarz
Alarm wibracyjny
Profile
Wybieranie głosowe
System głośnomówiący
Inne SNS; DLNA; HDMI: system usuwania szumów podczas rozmowy; USB On-the-go;
ZASILANIE
Akumulator Li-Ion 1400 mAh
(model: BV-4D)
Wymienny akumulator
Szybkie ładowanie
Bezprzewodowe ładowanie
Czas czuwania w 2G (h) 465
Czas czuwania w 3G (h) 540
Czas rozmów w 2G (min) 660
Czas rozmów w 3G (min) 410
Czas odtwarzania muzyki (h)
SAR
SAR EU (głowa)
SAR EU (ciało)
SAR US (głowa)
SAR US (ciało)

Dokładamy dużej staranności, aby prezentowane w katalogu dane techniczne urządzeń były aktualne. Nie możemy jednak zagwarantować pełnej poprawności. Jeżeli zauważyłeś błąd w prezentowanych danych, prosimy o kontakt.

w sumie: 110
  • 1

    9.  2012-02-27 21:20:43

    Gorilla Glass, nie Galass, przeglądarka HTML5 z Flash Lite tak dla doprecyzowania (GSMArena), nie wiem też, czy obok xenona nie ma tam LEDa doświetlającego w filmach-a może tylko mi się zdaje. Tak, czy inaczej: godny następca N8, świetny telefon ze świetnym (bez idiotycznych ograniczeń i syfu) systemem i wyposażeniem. Mam nadzieję, że na Belle będzie trochę więcej aplikacji, dostępnych dotąd tylko na androida i iOSa, niż na S^3.

  • 1

    51. ~XYZOL  2012-03-29 12:58:40  host: 81-95-207-71.metrolink.pl

    36, 41 i 43 - brak umiejętności czytania ze zrozumieniem połączony z bezmyślnym powtarzaniem oklepanych sloganów. Przy tak dużej matrycy (fizycznie i jakościowo) zoom optyczny nie jest potrzebny, bo fotografie i tak są robione z rozdzielczością 8MP. Przy takim zapasie rozdzielczosci zoom cyfrowy nie powoduje strat jakosci zarówno w foto jak i w wideo, bo nawet na pelnym powiekszeniu obraz w stosunku do matrycy jest 1:1 i nie wymaga interpolowania.

  • 0

    56. ~android  2012-04-14 23:40:10  host: 89-79-61-80.dynamic.chello.pl

    Hmmm czytelnicy telepolis chyba nie czytują innych źródeł... 41 MPx to chwyt marketingowy. Tak naprawdę rozdzielczość zdjęcia to 5 MPx tylko że do każdego zapisanego piksela Pure o View dopisuje chyba 3. Dlatego po pomnożeniu wychodzi 41 MPx. Technologia ta pozwala powiększyć zdjęcie kilkukrotnie bez utraty jakości (taki cyfrowy zoom optyczny). Co do wielkości matrycy to będzie ona wielkości kompaktów, dlatego zdjęcia będą o wiele lepszej jakości. To tyle. Poczytajcie i pooglądajcie próbki zdjęć.

  • 1

    57. ~MaSter  2012-04-15 17:05:19  host: 41.158.128.190

    Do nr 49. (i innych narzekających na tą rozdzielczość): "kikk" chyba dopiero co obudziłeś się z bardzo długiego snu zimowego! :-) Przecież już od dawna są na rynku modele Nokii (E7, X7) z taką samą przekątną ekranu połączoną z tą samą rozdzielczością i bynajmniej NIE ma w ich przypadku żadnej tragedii z jakąś tam pikselozą, a wręcz przeciwnie - jest całkiem dobrze (obraz jest wystarczająco ostry). Co więcej od dawna na rynku jest bardzo wiele modeli smartfonów różnych firm, które mają znacznie mniejsze niż Nokia 808 PureView zagęszczenie pikseli (wskaźnik ppi) i mimo to wiele z nich odniosło znaczący sukces na rynku - patrz np. HTC Wildfire, .

  • 0

    58. ~MaSter  2012-04-15 17:28:44  host: 41.158.128.190

    Do nr 53.: Ja zaś dotąd nie wierzyłem, że można pomylić wieżę z wiarą :-) Jak widać na twoim przykładzie można... A co do meritum to daruj sobie te - delikatnie mówiąc - mało profesjonalne dywagacje. Będziesz miał urządzenie w rączce to dopiero będziesz oceniał jego baterię, czy aparat fotograficzny! Natomiast dopóki to nie nastąpi to twoje oceny są mało warte - zwłaszcza, że coś kiepsko orientujesz się w tematyce aparatów fotograficznych w telefonach komórkowych/smartfonach - ponieważ tak się składa, że mimo upływu długiego okresu czasu od premiery to właśnie Nokia nadal (do wejścia na rynek Nokii 808 PureView) oferuje najlepszy tego typu aparat na rynku - w modelu N8.

  • 0

    59. ~TapeR  2012-04-20 17:40:04  host: h-87-199-39-82.dolsatbelchatow.pl

    NOKIA TO NOKIA ZAWSZE ROBIŁA NAJLEPSZE ZDJĘCIA!!N-73 N-82 N-8!! A TO GODNY NASTĘPCA NIE ZA WIELKI BO KLOCKA WIELKOSCI CZEKOLADY NIE MAM ZAMIARU NOSIĆ PO TO SĄ TABLETY I LAPTOPY!POD RĘKĄ DOBRY APARAT ZAWSZE SIĘ CENI AŻ TAKI PUDZIAN EXTRIM NIE JESTEM ABY ZAWSZE MIEĆ 5-CIO KILOWA LUSTRZANKA LUB KAMERA!CIĘZKI TO DOBRZE PRZYNAJMNIEJ WIEM ZE PORZADNIE WYKONANY A NIE JAKIES PLASTIK FANATSTIK RODEM Z CHIN LUB KOREII

  • 1

    69. ~Andrzej  2012-05-15 13:56:23  host: byr98.internetdsl.tpnet.pl

    @56 Ty chyba czytasz, ale nie rozumiesz co czytasz... Matryca ma 41 Mpx, jej fizyczny rozmiar to 1/1.2", czyli jest wręcz ogromna nawet w porównaniu z kompaktami, o komórkach nie wspominając... Technologia PureView charakteryzuje się tym, że po zrobieniu zdjęcia oprogramowanie wybiera 1 najlepszy piksel spośród 8, ten najmniej zaszumiony. Zdjęcie po obróbce w tej technologii ma wyjściową rozdzielczość 8 lub 5 Mpx, który swoim niskim poziomem szumów zawstydza większość nawet topowych kompaktów a i niektóre low-endowe lustrzanki. Gdy ktoś nie chce korzystać z PureView, to nie musi i może sobie sam obrabiać 38 Mpx RAWa.

  • 0

    75. ~bartolo  2012-06-15 15:48:05  host: 195.160.253.4

    Czegóż chcieć od tego wyświetlacza, identyczny jest w E7 i oceniam go jako rewelacyjny. Super kolory, mega czytelny nawet w silnym słońcu. Czcionki gładziutkie a grafika bardzo naturalna. Poza tym, co z tego, że ekran nie jest w stanie wyświetlić zdjęć w max rozdzielczośći, a aparaty fotograficzne to potrafią?, po co? zdjęcia są po to aby je wywoływać, a nie przeglądać 8mpx na 4 calach.

  • 0

    82. ~nindustrialny  2012-07-09 12:37:45  host: 89-79-119-185.dynamic.chello.pl

    Dopoki nie mialem internetu, nie wiedzialem ze na swiecie jest tylu id*otow. Telefon stricte fotograficzny. Przeznaczony glownie dla pewnego spektrum odbiorcow. Tzw targetow. Jezeli ktos uwaza ze moze konkurowac z prawdziwymi lustrzankami itp to jest kr*tynem. Owszem wg recenzji 808 robi genialne zdjecia ale wsrod telefonow. Argument w stylu cyfra/lustro do zdjec jest bzdura. Owszem do planowanych/profesjonalnych TAK. A co jezeli chcesz zlapac tzw chwile? W markecie/na plazy/jadac autem itp. Masz ze soba swoja torbe z lustrzanka? Ja kupie 808 ze wzgledu na jej mozliwosci foto/video. Obecnie posiadam N8 i kiedy jakis czas temu puscilem nagranie N8 w 720p na 42" TV to znajomy az nie mogl uwierzyc ze to to bylo nakrecone komorka. Owszem. Stary OS, slaby ekran, rozmiar ale co w zamian: genialne FOTO/VIDEO, USB otg, hdmi, NFC , DLNA , TransmitterFM, obsluga kart do 64GB, xenon 2 razy mocniejszy niz w N8, dioda LED, wyswietlacz clearback, mocne GPU, 1.3ghz procesor.

  • 0

    87. ~  2012-07-20 12:42:13  host: ip-93-154-235-198.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam ten telefon od 2 tyg. symbian do telefonu fotograficznego wystarczy i nie jest zły, podobnie jak ram i reszta.Telefon chodzi szybko nie zawiesza się i nic się złeo nie dzieje poza tym on jest skierowany do specyficznego klienta i przestańcie porównywać aparat z telefonu z normalnymi aparatami porównajcie z tymi w telefonach to macie najlepszy na rynku który dorównuje spokojnie kompaktom. Polecam ten telefon,jest godnym nastepcom N8

  • 0

    96. ~VERUS_MERCURIUS  2012-08-08 09:27:28  host: public-gprs376965.centertel.pl

    GENERALNIE POSIADAM TEN TELEFON OD 2 TYGODNI NOKIA JEST POPROSTU ZAJE FAJNA...!!! OBUDOWA TELEFONU SUPER WYKONANIE I JAKOSC UZYTY PLASTIK REWELACJA MIAŁEM OSTATNIO GALAXY SII I SIII WYKONANIE I JAKOSC BIJE NA GLOWE GALAXY. APARAT REWELACJA ZDJECIA OSTRE NA MAXA NIE JEDEN KOMPAKT SIE UMYWA , VIDEO REWELACJA !!! EKRAN SUPER , BATERIA TRZYMA CALY DZIEN OSTREGO URZYTKOWANIA. DOBRE GABARYTY DOBRZE TRZYMA SIE W RECE I W KIESZENI PORÓWNUJAC GALAXY SIII KIESZEN I PRZYSIAD NAPEWNO ODPADA, NOKIA POMIMO SWOJEJ WAGI JEST DOBRZE WYWARZONA REWELACJA, INTERNET - PRZEGLADARKA DZIALA BARDZO POPRAWNIE EMAIL TEZ SMSUNG WYPADA LEPIEJ NIZ NOKIA POD WZGLEDEM INTERNETU. GRY W NOKI REWELACJA BEZ ZARZUTU SZYBKOSC DZIALANIA BAJKA!, INNE APLIKACJE OK . ZA TELEFON DAŁEM 2200 JESLI ODLICZYC DOBRY KOMPAKT ZA OKOLO 1200 ZŁ MASZ TELEFON ZA 1000 ZŁ WIEC JEST REWELACJA , POLECAM ACHA W TELEFONIE JEST MICRO SIM !!!! ORAZ MICRO SDHC!!! POLECAM

  • 0

    99. ~Volan  2012-09-05 11:04:44  host: 87-205-142-119.adsl.inetia.pl

    Qurczę, mam dwie lustrzanki i tę Nokię. Możliwości kreacji kadru są marne, ale każdy nawet drogi kompakt ma takie same, jednak jak na telefon to jakość obrazu jest obłędna. Przy świetle f/2,2 rozmycie tła jest świetne, szybkość AF nie ustępuje najlepszym kompaktom, lossless digital zoom zdaje egzamin. Generalnie nie ma lepszego sprzętu do spontanicznego fotografowania w cenie ok 2 tys. zł. Dość powiedzieć, że sam solidny teleobiektyw do japońskiej lustrzanki kosztuje 2x więcej.

  • 0

    103. ~camry  2012-11-17 22:29:42  host: acyz128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie: jak sprawuję się ta Nokia w kwestii jakości połączeń, siły zasięgu, czy faktycznie w stosunku do Androida przeglądarka internetowa jest bardzo ślamazarna i jak na Nokia Belle chodzi Endomondo? Trochę biegam, jeżdżę na rowerze i jest to program, którego akurat używam obecnie na Androidzie, oprócz tego sporadycznie przeglądam internet i sprawdzam maile, ale przede wszystkim dużo dzwonię i bardzo często robie zdjęcia, zrzucając je potem na kompa. Nokię 808 Pure View miałem włączoną w rękach, ale z zablokowanym internetem w salonie, dlatego bardzo prosiłbym o fachową poradę osób, które posiadają ten telefon i znają jego wszystkie zalety i wady. Dziękuję i pozdrawiam:)

  • 1

    110. ~  2013-03-03 11:43:22  host: v28-10.opera-mini.net

    Mam 808 ke od miesiąca i potwierdzam. Telefon świetny. Symbian belle nie potrzebuje 2 czy czterech rdzeni by działać płynnie. Co do zdjęć to alphe 200 schowałem do szuflady. Zdjecia w 8 MPx sa doskonalej jakości. Nagrywanie w full hd nie jest potrzebne bo na 720 filmy sa bardzo dobre a dźwięk jest rewelacyjny. Polecam dla tych osób które lubią fotografować, lubia prostotę symbiana nie zależy na grach i wodotryskach.

  • 1

    112. ~  2013-05-28 20:54:38  host: 62.233.160.252

    Mam nokię 808 od 2 tygodni i jak na razie jestem zadowolony. Zdjęcia i filmiki robi bardzo dobre... ale jakość lustrzanki nawet słabej to to nie jest na pewno. W końcu to telefon :) Jakość wykonania jest naprawdę bardzo dobra. Telefon wydaje się być solidny jednak trochę waży i niektórym osobom może to przeszkadzać. Mnie to nie przeszkadza :) Co do baterii to najbardziej tego się obawiałem przy zakupie. Nie jestem pokemonem z gimnazjum i nie używam telefonu do ciągłego grania, oglądania wideo i słuchania muzyki i bateria trzyma nawet 5 dni. ( Codziennie rozmawiam przynajmniej 30 minut i wysyłam kilka smsów oraz wykonuje kilka, kilkanaście zdjęć. ) Ogólnie jestem zadowolony.

  • 0

    114. ~jary  2013-09-08 21:33:56  host: v22-12.opera-mini.net

    użytkownikiem tej noki jestem od maja tego roku.Zakupiony w sklepie RTV €O AGD.Podstawa to fizyczna czerwrona i zielona słuchawka,znany mi system symbian i co za tym idzie prosta obsługa podstawowych funkcji jakich według mnie oczywiście należy oczekiwač od telefonu.Oczywiście się nie zawiodłem pod tym względem.Dziś wiem,że bateria trzyma do trzech dni-trochę opery,poczta,rozmowy,sms,kilka zdjęć.Co by tu nie pisali o jakości zdjęć ci którzy nie mieli go w ręce to mogą tylko pozazdrościć.Powiem tak jedno zdjęcie to ok.40MB,a pięć minut pracy kamery to ok.1,5GB.Nie jestem fotografem,ale przerasta n8,którą używałem poprzednio.To tyle na temat zdjęć .Dla osób które będą kierować się opiniami użytkowników polecam oopinie i testy profesjonalne z internetu,nie te od moich poprzedników dzierżących w ręku telefony po tacie czy mamie-z całym szacunkiem dla nich,bo na podstawie marzeń i zazdrości trudno o właściwą ocenę.A swoją drogą do admina prośba może chociaż wiek,albo jakiś inny sposób weryfikacji.Fajnie tworzycie strony,ale to forum do najlepszych nie zaliczam i to nie dlatego że chciałabym czytać tylko artykuły po swojej myśli.A wracając do telefonu to rozmowy super jakości,wyświetlacz w słońcu i w nocy idealny,głos bardzo dobry.Naturalnie wady symbiana występują.Sporadycznie ale się zawiesza,skromny odtwarzacz muzyki,przeglądarka do lamusa.ale opera działa rewelacyjnie.Polecam ten telefon do pracy.Do zabawy niestety nie.zI najważniejsze to jest telefon,więc golarkę,tv,gry ps itd. trzeba będzie niestety dokupić do pełnego zadowolenia w codziennym życiu.Pozdrawiam.

  • 1

    115. ~Znawca  2014-01-03 01:12:21  host: w3cache.polsat.net.pl

    Ponieważ w opisach jest wiele sprzeczności postanowiłem dodać kilka słów od siebie. Jak czytający moje opinie wiedzą miałem w ciągu 10 ostatnich lat ponad 300 telefonów wszystkich wiodących marek, mam więc porównanie, nie jestem fanem jednej marki ani jednego systemu. O Nokii 808: PLUSY: - Najlepszy aparat fotograficzny i kamera video w swojej klasie, śmiało może konkurować z Nokią 1020 a czasami ją nawet przewyższa (posiada filtr szary, przydaje się nocą i nagrywa dźwięk znacznie wyższej jakości w STEREO, tzw. rich recording aż do 140dB - robi mocne wrażenie, nawet kompaktowe aparaty foto tak nie potrafią!), do zdjęć nie mam uwag, żaden z posiadanych przeze mnie telefonów jej nie dorównuje, najrzadziej trzeba na niej kasować nieudane, rozmazane, przekłamane zdjęcia, jakość na poziomie aparatów kompaktowych z przedziału 450-650zł! Dodatkowo posiada bezstratny ZOOM do 4 razy w filmach full hd i do 6 razy w filmach 720p! - Bardzo dobra ergonomia codziennego użytkowania, świetnie leży w dłoni dzięki optymalnym rozmiarom, nie grzeje się jak wielordzeniowce, ekran z genialną widocznością w słońcu, dotyk na najwyższym poziomie, dodatkowo posiada fizyczną zieloną i czerwoną słuchawkę i fizyczny suwak blokady; - Bardzo dobra bateria, mimo nominalnie niskiej pojemności wytrzymuje znacznie dłużej niż większość smartfonów z Androidem czy Windows czy iOs, nie można narzekać, u mnie działa między 2 a 3 doby, konkurenci przy takim samym użytkowaniu działali między 15 a 40 godzin (najbliżej były Samsungi serii Note, najgorzej wypadały tanie Androidy); - DARMOWA BDB NAWIGACJA NA CAŁY ŚWIAT OD NOKII; - WYSTARCZAJĄCO WYDAJNY PROCESOR 1.3GHz ORAZ GENIALNE GPU I SZYBKA PAMIĘĆ RAM DO PODSTAWOWYCH ZADAŃ OK: INTERNET NA OPERZE DZIAŁA BDB, ODTWARZA FILMY W KAŻDYM FORMACIE, WYJŚCIE MICRO HDMI DO TV, CZYTNIK KART PAMIĘCI DO 64GB, USB ON THE GO, TRANSMITER FM (KONKURENCJA NIE POSIADA!), KSENONOWA L

  • 1

    116. ~jary  2014-01-18 12:08:37  host: 213.158.216.18.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    51 lat życia w tym około 15.z Nokią więc proszę wziąć poprawkę,ale z symbiana-Nokia 808 przeszedłem na Windows 8-Nokię lumię 625.Po dwóch miesiącach już jedzie do mnie powrotnie Nokia 808..Lumia to pożeracz Internetu w porównaniu do symbiana.Brak możliwości wgrania na dysk czegokolwiek z ipli,you tubę downloadera,brak dostępu do plików,brak możliwości wgrania przeglądarki itp..Jako osoba korzystająca z telefonu poza domem uciekam od lumi z prostej przyczyny-kosztów.W windowsie wszystko jest płatne.oprócz online.ale telefon na kartę taktak i1GB Internetu to bardzo ograniczone możliwości.Nokia 808 pozwala w domu darmowo napakować muzy i filmów na czas poza nim.Resztę zalet opisałem poniżej,ale myślę te uwagi pomogą w podjęciu decyzji jaki moodel wybrać,a przede wszystkim czego można oczekiwać.Ekran lumi 625 jest super -4,7",ale to chyba warto zostawić dla reszty,która przewyższa ją pod każdym względem w noki 808.Pozdrawiam wszystkich.

  • 0

    119. ~fantomas  2014-07-01 13:41:53  host: dky125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Uwielbiam ten telefon. Bawiłem się chyba każdą platformą (windowsy, androidy, blackberry itd.) i symian jakoś najbardziej mi odpowiada. Płynność działania, liczba możliwych ustawień (fakt, może niektóre dość głęboko zakopane) i brak wielu ograniczeń z innych platform (przesyłanie plików przez bluetooth, połączenia ad-hoc). O aparacie już było, więc nie będę powtarzał, ale są jeszcze dwie rzeczy warte uwagi: dźwięk odtwarzacza w słuchawkach i odporność na crash-testy. Odtwarzacz może bez fajerwerków, ale jakość dźwięku jest bardzo dobra. Warto zainwestować w troche lepsze słuchawki i cieszyć się nim w pełni (jeśli ktoś często słucha muzyki z telefonu). Crash-testy: mam wrażenie, że to ostatnia "prawdziwa nokia". Na własnej skórze (niechcący) przekonałem się o odporności tego telefonu. Spadał mi na podłogę, beton, raz niechcący nim rzuciłem w dal. Za pierwszym razem (biorąc pod uwagę cenę) zamarło mi serce: telefon w trzech częściach- korpus, bateria, klapka, ale wystarczyło je podnieść, zdmuchnąć kurz, złożyć i po wypadku nie było śladu. Za trzecim razem nawet powieka mi nie drgnęła. Aż mi przyszła na myśl Nokia 3310: zdmuchnąć, złożyć, zapomnieć, zachowywać się jakby nic się nie stało.

  • 0

    123. ~gorbaczow  2015-01-22 22:54:23  host: 213-238-67-223.adsl.inetia.pl

    Coś niesamowitego najlepszy aparat fotograficzny jaki kiedykolwiek dotarł do telefonów + opcja telefonu bateria trzyma mi 3 dni bardzo wytrzymały masywny i spory (aparat robi swoje ) świetny wyświetlacz (paleta kolorów i kontrast plus odwzorcowanie czerni pomimo stosunkowo małej rozdzielczości) najlepsza jakość rozmów (super mikrofon plus głośniki). Największym minusem jest niestety porzucenie przez programistów świetnego Symbiana (najlepszy system napisany w c+). Czekam na następce tego fotograficznego fona i polecam każdemu kto lubi robić foto zawsze i wszędzie :)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-247-205.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet