Nokia 7070 Prism - opinie
Telefony Nokia Nokia 7070 Prism Opinie o Nokia 7070 Prism

Nokia 7070 Prism

w sumie: 127
  • 0

    1. ~Pandemonium  2008-04-03 13:08:32  host: azw170.internetdsl.tpnet.pl

    Fajny design ale bebechy tragiczne wyświetlacz mały, 65k, dwa zakresy .. Dobrze, że nie wsadzili aparatu 1,3 albo innego shitu typu irda. Brak bluetootha w dniu dzisiejszym?

  • 0

    2.  2008-04-03 13:58:55

    Troche przesadzili z tą ubogością :/ Nokia mysli chyba że sam wygląd wystarczy. bezsens.

  • 0

    4. ~zgredek  2008-04-03 21:01:42  host: aajs136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wygląd i nic więcej

  • 0

    5. ~marcello  2008-04-03 21:38:35  host: aazf68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Słucham ? Czy ja dobrze widzę ? Brak Odtwarzacz MP3 slotu kart ? ;(

  • 0

    6. ~aaa  2008-04-04 22:18:42  host: apn-77-113-74-141.gprs.plus.pl

    prosty telefon...

  • 0

    7. ~Noom  2008-04-05 14:44:18  host: cdz185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Obrzydliwa tandeta

  • 0

    8. ~Tisek (15 l. )  2008-04-07 12:00:39  host: acde108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tandetni to jesteście Wy. Rozumiem że SE wbija wam do głów że telefon bez min. 2mpx i odtwarzacza mp3 to badziewie ale HELLO! Telefon ma bardzo fajne wzornictwo, posiada wszystkie potrzebne funkcjie i 11mb pamięci na dzwonki MP3. Dla normalnychy ludzi, którzy nie chcą wydawać majątku na funkcjie których nie używają to świetny telefon. ; Choć przyznam że ten trójkąt na klapce dla mnie sugerował "Play" do odtwarzacza mp3 :D

  • 0

    9.  2008-04-08 14:38:51

    hah na 11mb to sobie pierdnac mozna ^^

  • 0

    10. ~piotras141  2008-04-09 19:01:02  host: ip-81-15-208-60.unregistered.net.telenergo.pl

    Niżej upaść już nie można...!!!

  • 0

    11. ~idea  2008-04-09 20:07:30  host: acfs131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    niestety -tak marnie kończą wielcy-zwykł sagem przy tym to coś-przynajmniej nie udaje że jest ok,zgroza.za darmo nie wezmę tego do rąk!!!!

  • 0

    12. ~Artus  2008-04-10 21:06:56  host: c77-31.icpnet.pl

    telefon dla mniej zamoznych i dla malo potrzebujacych. badziewny troszke zero funkcji wyglad jakis jest. heh nie wiem kto go kupi chyba robiony zeby wydac cos nowego. Heh

  • 0

    13. ~Grześ  2008-04-11 11:39:03  host: hef146.internetdsl.tpnet.pl

    Mam 6060 i to jest prawdopodobnie następca. Funkcje mi odpowiadają ale wygląd troszkę mnie odstręcza. Klawiaturę wolałbym tradycyjną i bardziej czytelną ale mnie w Nokii nie pytali :). Ważne żeby bateria była mocna. Duża odporność na upadki i zarysowania to też mógłby być plus. No i cena ma wynosić poniżej 200 zł. Czyli ok.

  • 0

    14. ~qwertyuiop  2008-04-22 20:22:27  host: 77-253-143-202.adsl.inetia.pl

    Telefon słaby nawet brak foto tak nie razi jak brak większości dodatkowych funkcji

  • 0

    15.  2008-04-23 18:25:45

    To jest TELEFON. poprostu, i nic wiecej... Czy ktoś szuka tutaj lodówki ? To przepraszam pomylił strony. Pozdrawiam P.S. Naprawde nie potraficie zrozumiec ze ten telefon jest projektowany dla pustych lasek z dyskotem wyciągnietych ? co by mogly dzwonić i smsowac do swoich wyżelowanych klientów ? Czego im trzeba wiecej ? jak przeciez praca w zawodzie lachon jest sto razy wazniejsza niz sluchanie muzyki,radia, czy robienie zdjec. ;) joke.

  • 0

    16. ~jakup  2008-04-25 17:46:17  host: host84-38-92-202.tvkdiana.pl

    a ile osob zauwazylo, ze telefon ma kosztowac ok 50€? jakie funkcje wy chcecie za te pieniadze? przeciez to nie jedyny model z serii prism, jeszcze 7500 i 7900 sa. jesli szukacie telefonu upchanego bajerami wszelakimi to ten telefon jest po prostu nie dla was. macie i SE, i nokie N oraz inne wyzsze numery, nawet sagemy czy motorole (ktorych BARDZO nie lubie). gdybym ja nie _potrzebowal_ wiecej funkcji w komorce, od razu bym kupowal, chociazby za design

  • 0

    17. ~SaS  2008-04-30 00:41:15  host: host-195-26-74-65.users.attu.pl

    do Tiska: 11Mb na dzwonki MP3?? jedna mp3 = ok.5-6 Mb, czyli na tym telefonie zmiesci sie ..... max.2 dzwonki. rozumiem, ze niektorzy nie potrzebuja tych wszystkich wodotryskow, ale tez bezprzesady.

  • 0

    18. ~Tisek  2008-05-30 15:15:33  host: acao57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do "Sas"- 6-5 mb dzwonek MP3?? chyba kilku minutowy. 30 sekundowy dzwonek bardzo dobrej jakość ma około 1mb, więc co Ty chrzanisz

  • 0

    19. ~ojojojoj  2008-07-13 10:47:21  host: 77-253-113-28.adsl.inetia.pl

    Czasem nokia mnie przeraża ;/;/

  • 0

    20. ~Meg  2008-07-30 18:30:42  host: bfq118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Prosto i bez bajerów. No i dobra. Nie wszystkim zależy na nie wiadomo czym. Telefon ma dzwonić i już, a na pewno niektórym przypadnie do gustu wygląd. W końcu nie każdemu jest potrzebne wszystkomające pudło.

  • 0

    21. ~mary  2008-08-21 14:26:38  host: h-87-199-16-75.dolsat.pl

    z wyglądu jest wyczesany szkoda ze ma przedpotopowe funkcje ..

  • 0

    22. ~  2008-08-21 20:11:56  host: apn-77-113-119-204.gprs.plus.pl

    Jezeli telefon nie traktujesz jako zabawki to jest to dobry wybor. Ja w moim telefonie zmienilem dzwonek po 2 latach wiec te magiczne 11mb w calosci dla mnie wystarczy. Pewnie znajdzie sie jeszcze pare osob ktore nie traktuja telefonu jako rzecz osobista i ten model bedzie dla nich idealny :)

  • 0

    23. ~Fundak  2008-09-01 13:41:11  host: static142.debica140.tnp.pl

    Nie lubie was. Bo przez takich jak wy niewiadomo czy telefon jest dobry czy nie. Niska ocena, 5.65, podejrzewam zrobiła się głównie przez tych co tego telefonu w życiu w rękach nie trzymali tylko popatrzyli na dane techniczne i "eee, brak mp3, slotów pamięci, telefon do dupy daje mu 1". Jeżeli chcę telefon normalny mieć, to patrzę nie na pierdoły, tylko czy jest funkcjonalny, wystarczająco szybki, trwały, jakość plastików czy się porysują jeżeli włoży się je do kieszeni lub torebki z kluczami, czy widać cokolwiek na ekranie w słońcu, czy wygodnie się pisze itp. To są cechy TELEFONU.

  • 0

    24.  2008-09-03 13:33:09

    Bardzo mnie zaciekawiła wypowiedź Kubaanta, twierdzisz ze ten telefon jest dla pustych lasek kurcze spodobal mi sie nawet ten telefon bo nie potrzbuje bajerow tel dla mnie jest do dzwonienia i smsowania ale niestety ten tel niestety juz odpada skoro jest dla "so called lachonów" wiec doradz mi jaka nokie mam wybrac ktora nie bedzie w kategorii dla "pustych lasek" :)???

  • 0

    25. ~mr  2008-09-05 15:02:22  host: rejon65.ztpnet.pl

    piękny!!! jak dla mnie idealny, do bajerów typu muzyka i zdjęcia mam osobny sprzęt, telefon sam w sobie ma być dobry do dzwonienia i cieszyć oko .. a ten cieszy i już zaczynam sobie składać na niego:):) a czy ktoś go może ma? jak z jakością wykonania?

  • 0

    26. ~asia  2008-09-14 19:45:44  host: chello089078086185.chello.pl

    hej,chcę kupić ten telefon.Czy ktoś wie jak długo trzyma bateria?

  • 0

    27. ~znany_i_lubiany  2008-09-16 18:39:35  host: inet20909nb-2.eranet.pl

    Telefon piękny, lecz chyba kolejny raz zwiódł mnie tylko wygląd telefonu. Po przeczytaniu danych stwierdziłam że jest beznadziejny ;/ Brak bluetootha, aparatu i kardy pamięci w dzisiejszych czasach to lekka przesada :| To tyle z mojej strony, a co do NOKII to po prostu nie wiem jak można produkować takie telefony.Inni podążają za rozwojem techniki a tu niestety WIELKI MINUS.

  • 0

    28. ~Ładny  2008-09-21 18:38:26  host: inet20908nj-0.eranet.pl

    Nokia 7070 Prism - ładny, niedrogi, funkcjonalny, mały, lekki, długo trzymający baterię telefon. Dla rozsądnych, mających swój styl ludzi. Pozdrowiam ludzi z 3mgpix, latarką, 2gb pamięci - pozdro dla Was(krytycy- ktoś już coś kiedyś powiedział o krytykach)

  • 0

    29. ~  2008-09-23 13:59:29  host: acru56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie jest ok telefo potrzebny mi jest do przekazyweania szbkich informacji a nie do bajerow

  • 0

    30. ~d  2008-09-23 15:23:39  host: system858917593.mtvk.pl

    Ale to brzydkie! Nie dosyć ze nic nie ma i wstrętny choć oryginalny design to 200 zeta kosztuje! Ale ździerwstwo! płaci sie za wyglad ktory i tak nie jest rewelacyjny a wręcz niepraktyczny!

  • 0

    31. ~telexim  2008-09-23 21:07:20  host: 80.50.4.94

    Większość osób, które się tu wypowiadają bredzi nie wiadomo o czym, że nie ma foto, mp3, magnetowidu, suszarki do włosów czy elektrycznej dojarki dla krów. Bawiłem się tym telefonem i jak na nokię to całkiem przyzwoity telefon DO ROZMOWY a nie do koszenia trawy. I chociaż nie przepadam za nokią to daję 8.

  • 0

    32. ~żal  2008-09-27 10:40:05  host: inet20908na-3.eranet.pl

    komórka jest piękna, ale ja mam nokie 6030 to ona nawet ma radio, a ta nic nie ma ! nie polecam , jeszcze ciekawe za jaka cene jest..

  • 0

    33. ~ja  2008-09-29 21:29:33  host: 124-go3-5.acn.waw.pl

    eee gdzie on ma klawiature dotykowa ????

  • 0

    34. ~ykk  2008-10-06 20:48:20  host: nat.unipol.net.pl

    Telefon warty swojej ceny. Świetny w obsłudze, ma klienta poczty co czasami jest bardzo potrzebne (mi tak) Kalkulator bardzo wygodny w obsłudze, nawet wygodniejszy niż zwykły podręczny kalkulatorek. Wygląd ciekawy a najważniejsze telefon malutki i leciutki. Oby tylko służył długo :) Pozdrawiam. Co do radia w telefonach to to jest wielki niewypał. Oprócz tej mam w domu bardziej wypasione nokie i zapewniam was radia słuchać sie na nich nie da ciągłe szumy, wiec po co w komórce ten bajer.

  • 0

    35. ~JUREK  2008-10-06 22:45:05  host: user-89-108-228-175.mobile.playmobile.pl

    MI SIE PODOBA !!!!!!!! BAJERY MI NIE POTRZEBNE! FAJNY BO ZWYKLY.

  • 0

    36. ~gjhg  2008-10-09 20:39:36  host: host-86-63-147-170.pronet.lublin.pl

    ja mam ten telefon,fajny jest

  • 0

    37. ~olenka  2008-10-10 16:13:53  host: 75-71.espol.com.pl

    Śliczny lekki,mały..idealny do mojej torebki..miałam nokia N70 duża,miała 2 aparaty które nie używałam,ciężka i zacinała się. A ta Nokia 7070 Prism tania,prosta w obsłudze dla mnie telefon idealny ma dzwonić i sms wysyłać.Polecam!!!

  • 0

    38. ~Asia  2008-10-17 22:02:11  host: gate2-obra.robnet.pl

    ładny. telefon do dzwonienia :) Ja kupuje telefon po to aby dzwonić a nie po to, aby się nim bawić :O Telefon to również kwestia gustu ... niektóre komantarze były zbedne.Mogliście skomentować jakość jego - bez wulgaryzmów. najbardziej mnie ujął komantarz " ... dla pustych lasek" Ja ten telefon mam i jestem zadowolona, a nie uważam, abym była PUSTA. Brak Wam szacunku ... Pozdrawiam

  • 0

    39. ~  2008-10-22 22:57:11  host: c176-75.icpnet.pl

    IDEALNY!!!LEKKI,PORECZNY,LADNY!!!MA ALL TO CO MA MIEC TELEFON!!!SAM POSIADAM E51 TO JEST MOJ NASTEPCA PO 6310i I TO SA 2 TEL.NA SWIECIE NR 1!!!7070 MA ZONA,BO TO DAMSKI TEL...DZIECKO MA 2610 PONIEWAZ JEST WYTRZYMALY I BATERIA JESZCZE LEPSZA NIZ E51.PODWAZY TO KTOS?

  • 0

    40. ~pytanie ,,  2008-10-26 23:01:34  host: ddr109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dla posiadaczy tego telefonu ,, czy te kolorowe paski , wstawki po bokach ,, i trojkacik na klapce to sa diodi ,,, swieca przy odbiorze wiadomosci ??

  • 0

    41. ~  2008-11-07 15:44:47  host: ip-81-210-64-210.netia.com.pl

    tak się głupio składa ,że ten tel zaprojektowany został nie dla głupich lasek,lecz ludzi doceniających jakość.Co z tego ,że nie ma aparatu?,ja uzywam b.dobrego aparatu,który jest tylko aparatem,co z tego ,że nie ma pojemności na mp3-najlepiej muzyki słucha się z mp3 do niej specjalnie stworzonej.ma za to zajebisty wygląd i bardzo dobrą batterię a to jest podstawa telefonu.Moim zdaniem tel który ma wszystko naprawdę nie ma nic.

  • 0

    42. ~joanna  2008-11-07 16:33:44  host: acqw218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam taki telefon. Tak, ten trojkacik na klapce swieci sie jak dzwoni lub dostaje sie smsa. to jestt dobre jak musze miec wyciszony telefon albo jak lezy gdzies daleko to widze czy jest jaka wiadomowsc czy nieodebrane polaczenie. W sumie niepodoba mi sie to ze nie ma aparatu ani bloototha. Jednak uwazam ze telefon jest do dzwonienia i pisania. Do sluchania muzyki mam ipoda a do robienia zdjec aparat. Wiec generalnie rzecz biorac jestem zadowolona z tego telefonu. Do tego na zywo extra wyglada..:)

  • 0

    43. ~marta  2008-11-07 20:40:36  host: acwz233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak zgadzam sie z wami ta komórka to żal!! bo sama mam taka i właśnie chce ją sprzedac bo niema nic !

  • 0

    44. ~gucio  2008-11-09 12:46:10  host: witosa-k-ce20919522377.c195.msk.pl

    to prawdziwy telefon a nie naładowana komórka z bzdetami! Na cholerę mi te bzdety ! Gówno mało ich używam! To dobre dla małolatów i mających "kuku na muniu". Telefonik jest super. rozmawiam, sms i do tego bateria która mało kiedy wysiada!

  • 0

    45. ~NOKIA 7070  2008-11-13 16:49:08  host: h238113.net.pulawy.pl

    Zastanówcie się kto tak naprawdę krytykuje ten telefon??? brak mu sprzętu w domu to musi mieć w komórce, kumplom się trzeba pochwalić że mam coś wypasionego co z tego że niepotrzebne TANDECIARZE mamusia kupiła to i jest tylko uważajcie żeby rachuneczków nie przekroczyć bo SZLABAN

  • 0

    46. ~;p  2008-11-15 20:03:34  host: chello087206091150.chello.pl

    taa .. u mnie pios. mp3 zajmuje 10 mb ! [ do Tisek]

  • 0

    47. ~1234  2008-11-20 23:02:13  host: gov100.internetdsl.tpnet.pl

    Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu tylko mam pytanie do osób które go posiadają czy on ma mozliwość podłączenia do komputera?? Jaki kabel USB jest potrzebny??

  • 0

    48. ~dorota  2008-11-22 11:32:33  host: 81.219.189.117

    ja zamierzam kupic ten telefon i po przeczytaniu tych wszystkich opinii szczerze mowiac zglupialam... do tej pory mialam zabytkowa nokie 6020 i jakos nie przeszkadzalo mi ze nie mp3.

  • 0

    49. ~olka  2008-11-23 17:06:31  host: ip-88-199-189-165.tczew.net.pl

    witam chce kupic ten telefon!ile trzyma bateria?dzieki pozdrawiam Ola

  • 0

    50. ~Agu  2008-11-26 17:59:02  host: gw.rochstar.tv

    Mam ten telefon od tygodnia- jesli chodzi o funkcje to jest spoko- więcej nie trzeba- do robienia zdjeć sa aparaty a nie telefony a do słuchania muzyki mp3 i mp4 a nie telefony ciemniaki!!!! jedyna wadą tego telefonu jest brak głośniczka na dole- rozmówcy mnie nie słyszą , musze się drzeć do słuchawki a to trochę ciężkie wsród ludzi ://

  • 0

    51. ~AniaK  2008-11-28 12:28:40  host: 170.125.79.218.broad.xw.sh.dynamic.163data.com.cn

    Ja wlasnie dzisiaj kupilam sobie ten telefon. Jak na razie jest super! Prosty, maly i lekki. Nie ma zadnych dodatkowych opcji(mp3 czy aparatu) ale tego nie potrzebuje. Jestem bardzo z niego zadowolona.

  • 0

    52. ~  2008-11-28 12:30:20  host: 170.125.79.218.broad.xw.sh.dynamic.163data.com.cn

    1234 - Kabel USB dostaje sie razem z komorka

  • 0

    53. ~  2008-12-04 22:23:20  host: 4.ludowa.netcominternet.pl

    jeżeli nie wymagacie bóg wie czego od telefonu to polecam gorąco, bateria trzyma długo a bajery najwidoczniej przeznaczone są dla typowych gadżeciarów, bo kto przez 24 h robi zdjęcia?czy kręci filmy... telefon prosty w obsłudze dla mało wymagających

  • 0

    54. ~patrycja  2008-12-06 19:28:07  host: aceo76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak czytam niektore wypowiedzi to az zal :/ ja mam aktualnie nokie n73 i wlasnie mam zamiar zmienic ja na ta nokie. telefon ma byc do przekazywania informacji a nie do bajerow. zaluje ze zakupilam nokie n73. brawa dla "telexim'a" :) i zeby nikt nie myslal ze jestem stara baba sprzed wojny i sie nie znam na "bajerach"...mam 17 lat i juz mi bokiem wychodza mp3 w telefonie i kart pamieci.

  • 0

    55. ~jaga  2008-12-06 22:54:52  host: staticline17313.toya.net.pl

    mam ten tel i jest super!!! wczesniej mialam rozne tel z "bajerami" ktorych nie uzywalam i wlasnie chcialam miec taki zwykly tel do dzwonienia i ten jest swietny , do tego maly , lekki i fajnie wyglada :) a trojkacik na obudowie swieci jak przychodzi sms lub nowa rozmowa :) polecam dla tych ktorzy nie szukaja " bajerow":P

  • 0

    56. ~  2008-12-08 14:39:46  host: host131.217.146.194.generacja.pl

    bo im wiecej masz wbudowanej pamieci, tym fajniejszy jestes dla kolegow z klasy. zal...

  • 0

    57. ~monmia  2008-12-09 18:32:36  host: 89.191.135.1

    zamierzam kupic to male cacko,no i po tych wszystkich opiniach hmmm ciezko sie zdecydowac...bardzo przeszkadza brak tego glosniczka na dole??/duza ilosc rozmów moze stac sie uciazliwa...szczesliwi posiadacze doradzcie!!!!

  • 0

    58. ~Nova  2008-12-09 23:23:20  host: public14159.xdsl.centertel.pl

    Miły, futurystyczny akcent ze strony Nokii. Takie telefony też powinny być w ofercie.

  • 0

    59. ~Łucja  2008-12-10 08:41:27  host: 80.72.45.178

    Ja szukam telefonu dla mojej 10-letniej siostry i uważam ze ten tel jest skierowany dla takich uzytkowników (a nie jak ktos mądry napisał wcześniej do głupich lasek).

  • 0

    60. ~kasiak  2008-12-16 14:04:50  host: bfu137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dostałam ten telefon nie dawno . wydaje mi sie fajny ale z durgiej strony brakuje mi tych bajerow wszystkich . nieiwem sama co sadzic o tym telefonie .

  • 0

    61. ~Qmpel  2008-12-16 18:44:49  host: cko3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hey! Ma ta nokia dzwonki mp3??? THX

  • 0

    62. ~pytka  2008-12-18 16:31:14  host: aebd251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wyglada fajnie ale funkcje mnie przerażają..a raczej ich brak..;//

  • 0

    63. ~Mag  2008-12-19 14:09:00  host: ewu64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Proszę napiszcie czy jest trwały. Czy ta klapka jest solidna, czy się szybko nie urwie.

  • 0

    64. ~Ali  2008-12-23 19:35:45  host: 212-102-19-212.adsl.inetia.pl

    @Łucja Zgadzam się w 100%.

  • 0

    65. ~Agnieszka  2008-12-24 13:58:13  host: adow209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłam ten telefon i myślę, że jest godny polecenia. Oczywiście każdy ma swoję zdanie, ale ten telefon jest aparatem przeznaczonym do dzwonienia i wysyłania wiadomości. To, że nie ma dodatkowych funkcji czy bajerów to nic nie szkodzi. Telefon powinien byc funkcjonalny, wytrzymały i praktyczny. Myślę, że ta Nokia taka jest. Pozdrawiam :).

  • 0

    66. ~dupa  2008-12-24 19:22:18  host: 088156006148.ols.vectranet.pl

    wedłóg mnie to super-komórka!

  • 0

    67. ~natii  2008-12-25 20:11:02  host: witosa-k-ce34198223077.c198.msk.pl

    a ten trójkącik świeci na różowo??? ;) bo uwielbiam ten kolorrr.... pozdro ;)

  • 0

    68. ~Gość  2008-12-27 11:37:10  host: aaw66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czytając niektóre opisy naprawdę niesamowicie się uśmiałem, a zarazem przeraziłem... Definicja telefonu komórkowego jest taka: Telefon komórkowy (telefonia komórkowa) – rodzaj aparatu telefonicznego, zazwyczaj przenośnego, komunikującego się z siecią przy użyciu fal radiowych (zasadniczo w zakresie mikrofalowym). W technologii sieci komórkowych słowo "komórka" oznacza obszar zasięgu pojedynczej stacji przekaźnikowej – obsługa telefonu jest automatycznie przekazywana z jednej "komórki" do następnej w trakcie przemieszczania się osoby używającej telefonu komórkowego. Jest rozwinięciem lekkiego, ręcznego radiotelefonu. Nokia 7070 Prism jest telefonem przeznaczonym dla grona, którym się on podoba i nie potrzebują wszystkomającego centrum telefonicznego. Uważam, że telefon udany, nawet ładny i każdej kobiecie, która go kupi, napewno będzie się podobał.

  • 0

    69. ~lol  2008-12-30 22:21:47  host: 87-205-62-130.adsl.inetia.pl

    czy wy widzicie, ze ten telefon, jest zwyczajny, jak nie ma foto ani mp3 to se znajdzcie inny, proste, no niezle z was szydze...

  • 0

    70. ~masza  2009-01-03 15:14:29  host: ip-85-198-230-218.broker.com.pl

    Mam ten fonik. Telefon ma głośnik z tyłu. Rozmowy świetnie słychać i nie trzeba krzyczeć w czasie rozmowy. Widocznie osoba, która musiała się drzeć, zasłoniła głośnik ręką, nieodpowiednio go trzymając.To telefon tylko do rozmów i smsów, a więc nie dla szpanu ze względu na funkcje. Jedynie wyglądem prezentuje się świetnie.

  • 0

    71. ~nick  2009-01-06 23:23:44  host: nat2-135.ghnet.pl

    Narzekacie ze nie ma tego czy owego, ze zdjec nie robi i nie sra koprem...zastanowcie sie: jezeli producenci tel chcieliby isc waszym tokiem rozumowania, czyli tel musi miec wszystko, to wszystkie wygladalyby dokladnie tak samo!! a tak, to mamy tel proste lub takie od kopa funkcji, ladne (np ten), brzydkie (np wasze se) i kazdy cos znajdzie dla siebie. po 2 tel prosty to tel tani prawda? btw : do robienia zdjec jest aparat, a do sluchania muzy iPod. kto slucha muzyki na telefonie ten jest palant bo jakosc takiego sluchania jest wprost zatrwazajaca! ale i tak najgorsi sa wlasciciele se ktorzy sluchaja muzy w tramwaju czy autobusie z glosniczka...zawsze mam wtedy wrazenie ze gosc pierdzi...a to jest tel po prostu :D

  • 0

    72. ~jadzia  2009-01-10 10:55:40  host: chello089077051010.chello.pl

    Telefon jest bardzo ładny, ale jest tylko stworzony do pisania smsów i do dzwonienia. Ludzie wam potrzebne aparaty,dotykowy ekran, i mp.3. czy to jest najważniejsze????????

  • 0

    73. ~Annn  2009-01-16 21:26:11  host: cqg88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam chęci na zakup tego telefonu. akurat bajery mi nie potrzebne bo potrzebuje go tylko do dzwonienia i pisania. a nokia to dobra firma, mam nokie 5310 i jeszcze mnie nie zawiodła. dzięki tym wszystkim którzy mają ten model i wiedzą co mówią. a te dość pesymistyczne opinie ludzi, którzy wypowiadają się na podstawie przeczytanego opisu naprawdę tylko wadzą. nie masz- nie używałeś- to po co się wypowiadasz? sensu głębszego nie widzę.

  • 0

    74. ~Monia  2009-01-19 20:32:25  host: elt54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefonik ludzie aparat mp3 i inne gadzety macie osobno telefon sluzy do dzwonienia a ten pozatym ma fajne gry i jest naprawde ladny. Bateria tez dobrze trzyma. Jestem z niego mega zadowolona. POLECAM

  • 0

    75. ~jake  2009-01-24 01:03:31  host: public27062.xdsl.centertel.pl

    czy ktoś wie ile smsów sie mieści?

  • 0

    76.  2009-02-03 13:39:28

    Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu i mam parę pytań do jego posiadaczy :) Czy telefon ma głośne wibracje.? Czy dioda miga tylko podczas rozmowy, czy cały czas.? Z głośnym buczeniem i conocną "dyskoteką" męczyłam się kilka lat i chcę być pewna, że tan model nie ma tych wad. Jest dostępny w innej kolorystce niż czarno- różowy i czarno- niebieski? Za wszystkie odpowiedzi (które zadecydują o tym, czy kupię ten aparat. ;) z góry dziękuję :*

  • 0

    77. ~stokrotka  2009-02-06 11:38:01  host: valpurgius.laczpol.net.pl

    Wizualnie jest bardzo ładny. Ale nic poza wyglądem mi się w nim nie podoba.

  • 0

    78. ~Mniuwa  2009-02-10 17:36:54  host: 80.50.54.2

    Kupiłem ten telefon dlatego ze nie ma nic bo mi telefon to telefon się dzwoni i pisze smsy do robienia zdjęć mam aparat a do słuchania muzyki mam sprzęt w pokoju nie jestem taka ciota ze chodzi po mieście z włączonym dzwonkiem czy tam z mp3 w kieszeni bo to jest żałosne jebać szpanerów 7070 rządzi !!

  • 0

    79. ~vilenjak  2009-02-11 21:34:25  host: aerh214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja jestem użytkownikiem innego telefonu Nokii - 2310. Aparat ów służy wyłącznie do SMS-owania i dzwonienia (choć ma radio, które, moim zdaniem jest bardzo przydatne) a jego wyświetlacz jest wielkości przeciętnego znaczka pocztowego (nie żartuję!). Nokia ta nigdy mnie nie zawiodła, jest dobrym kompanem już od dwóch lat. Wydaje mi się więc, że mam prawo wyrazić swą opinię na temat 7070. Już sam projekt tego modelu jest potwornie tandetny, a efekt końcowy koszmarny! Kupując go, w moim środowisku naraziłbym się na śmieszność. Poza tym uważam, że bajeranckie telefony są lepsze, gdyż wolniej się nudzą (ja planuję mą Nokię odstawić jakoś w sierpniu i kupić 5800). Pozdrawiam!

  • 0

    80. ~  2009-02-13 21:14:01  host: apn-77-112-51-4.gprs.plus.pl

    moj juz byl 3 razy na gwarancji z mokrofonem i glosnikiem nie warty ceny swej

  • 0

    81. ~BatFly  2009-02-16 14:03:05  host: adsl-62-167-218-45.adslplus.ch

    Mmm jak dla mnie telefonik calkiem nice :D ... Potrzebny mi byl po prostu jakis maly zwinny prosty i telefonik i taki oto wlasnie mam ... jak dla mnie jest calkiem wypasny ... i tyle na prawde mi wystarcza :) Bateria trzyma na prawde dlugo nawet jak sie sporo korzysta (na razie to sie nie moge doczekac az mi sie rozladuje bo jestem w trakcie formatowania bateryjki heh) Smskow jeszcze nie wiem ile miesci hmm ale to gdzies na pewno jest napisane w instrukcji a moze w telefonie hmm trzeba sie rozejrzec :)) ... Ogolnie polecam telefonik ... :))

  • 0

    82. ~Kaśka*  2009-02-20 22:22:52  host: host-213-25-175-18.instalnet.com.pl

    Ja nie mam tego telefonu, ale mogę odpowiedzieć Janisowi 95 - są tylko te 2 kolorystyki. Ci którzy krytykowali ten telefon widzę że zostali zdegradowani przez pozytywy. I bardzo dobrze, chociaż śmiesznie było poczytać takie idiotyzmy. :D Jestem zakochana w tym telefoniczku od miesiąca ;) i zamierzam sobie go jutro kupić. Bardzo mi pomogły dotychczasowe wypowiedzi, bo bałam się, gdyż skoro jest taki bajerancki, w sensie śliczny :) i taki tani (jak na swój wygląd) to może szybko się psuje. Ale teraz już nie mam wątpliwości. Pozdrawiam

  • 0

    83. ~facet  2009-03-03 16:22:43  host: abmg118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy to dla faceta tez moze byc tebn telefon ? moze czy tylko dla kobiet poradzcie?

  • 0

    84. ~kaludia  2009-03-04 22:45:38  host: bze80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie jedynie się zastanawiam ile smsów się mieści.. jeśli ok 1000 to nawet się nie zastanawiam dłużej i kupuję od razu ;d

  • 0

    85. ~jake  2009-03-09 21:01:24  host: public28657.xdsl.centertel.pl

    niestety nikt nie powiedzial do tej pory o tych smsach a to podstawa hehe 1000 to pewnie nie ale w noki 5300 miesci sie kolo 500 to moze i w tej w sumie nowszy model :D mam nadzieje

  • 0

    86. ~beta  2009-03-10 11:47:31  host: router.active-it.pl

    własnie kupilam ten telefonik i mam pytanie do osób posiadających-czy można ustawic jakis sygnał dzwiekowy informujacy o nieodebranym połączeniu/sms-ie, oprócz tej świecącej lampki? sama lampka to mało gdy nosi sie telefon w torebce...

  • 0

    87.  2009-03-15 10:59:14

    Witam. Kupiłem wczoraj ten telefon matce. Mam tylko takie pytanie. Z boku telefonu jest jakby wejście na kabel USB, jednak do telefonu taki kabel nie był dołączony, a jakoś nie mogę znaleźć informacji, czy to aby na pewno wejście USB. W instrukcji jest tylko opisane wejście słuchawkowe i na ładowarkę. Czy ktoś może potwierdzić, że to wejście to wejście USB? Jeśli tak, to muszę jeszcze dokupić kabelek :)

  • 0

    88. ~aga  2009-04-03 10:29:55  host: aeat14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dziewczyny mam pytanie :) czy warto kupic ten telefon jezeli szukam telefonu funkcjonalnego a nie zabawki ?

  • 0

    89. ~luki  2009-04-03 22:24:13  host: 088156002200.olsztyn.vectranet.pl

    kupiłem ten telefon i mam problem wyświetla się polecenie "phone restricted" i nie mam żadnego kodu by z nim ruszyc czy moze ktos cos poradzic

  • 0

    90. ~  2009-04-15 14:06:57  host: aegq238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    słuchajcie,telefon super a w play można go kupic bez umowy za 249zł wraz z startówką Play fresh i rozmawiasz za jedyne 29gr/minute do wszystkich sieci! dodatkowo dostałam przy doładowaniu 30zł az 3000 smsow do wszystkich sieci,jestem bardzo zadowolona bo mam świetne warunki,żadnych zobowiązan i swietny,prosty telefon w dobrej cenie!polecam goraco ;) a wygląda bosko...

  • 0

    91. ~martinetka  2009-04-28 23:22:51  host: 188.33.6.173

    Czyżby komentarz nr 90 to szeptanka Play, bo aż ocieka reklamą:>

  • 0

    92. ~XXX  2009-05-03 19:59:13  host: apn-77-114-132-27.dynamic.gprs.plus.pl

    Na allegro sa tansze :P i bez simlocka...

  • 0

    93. ~saddam  2009-05-09 14:17:04  host: 088156228176.slawno.vectranet.pl

    ja ten telefon dopiero kupilem:) i jestem zadowolony:) mam drugi telefon z wypasem wiec po co mi super maszyna multimedialna? jesli ktos szuka telefonu nie do zabawy lecz do dzwonienia, sms-owania goraco polecam:)

  • 0

    94. ~Jasio  2009-05-14 07:09:27  host: grzegorz4378.net.autocom.pl

    Łooo matko, ale brzydactwo!

  • 0

    95. ~użytkownik901  2009-05-18 19:25:59  host: nat.acx.pl

    Telefon świetny! Ale ma jedną oromną wadę:/ dlaczego nie ma radia!:/ Strasznie lubię te proste nokie z lampkami na zewnętrznej stronie obudowe^^ Kiedyś miałem nokie 6060 teraz 7070 i oba mają tą samą wadę! Brak radia:/ To miały być z założenia proste telefony, ale radio już mogli do niech wcisnąc ehhh szkoda.

  • 0

    96. ~ola  2009-05-19 20:24:13  host: acgp11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jakby miała mp3 to bym brała

  • 0

    97. ~Makubo  2009-05-27 21:31:14  host: p4d69.traco.pl

    no cóż to dobry fonik ale dla jaskiniowców co to boją sie multimediów bo nie umieją ich obsługiwać haha

  • 0

    98. ~kaska1990  2009-05-29 11:58:21  host: abye200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest mistrzowski... Bateria trzyma max dlugo mozna pisac i dzwonic do woli. a ze nie ma tych wszystkich bajer to jest tylko i wyacznie jego zaleta... Telefoniek jest tak sliczny ze nazwano go typowo damskim gadzietem :)

  • 0

    99. ~  2009-06-01 04:39:28  host: apy26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    samsung sgh x100 za 20zyla kupilem :D chyba ma wieksze mozliwosci niz toto tutaj. po co oni to produkuja?

  • 0

    100. ~  2009-06-19 16:52:58  host: bi217.osiedle.net.pl

    produkuja dla takich wlasnie ludzi zeby mieli o czym na forach narzekac. Uwazam ze telefon jest klasa wlasnie go sobie zamowilem,a bajery mam w W850i z 4 gb karta pamieci.na poczatku duzo zabawy ale pozniej wszystko sie nudzi

  • 0

    101. ~ewelina  2009-06-20 15:57:57  host: staticline16989.toya.net.pl

    jak dla kobiety jest super. Tak elegancko wygląda jakby dużo pieniędzy kosztował.

  • 0

    102. ~  2009-07-07 21:06:37  host: aib100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie jestem z niego zadowolona.. zaluje ze kupilam

  • 0

    103. ~naomi  2009-07-11 13:04:12  host: acvc72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kurcze, czy nikt tu nie umie sypnąć konstruktywnej krytyki? Dobrze chyba, że rynek jest zróżnicowany i jak potrzebny mi telefon a nie minilaptop to też mogę coś wybrać - choć wybór jest mniejszy. Czy wie ktoś czy ta dotykowa klawiatura nie psuje sie po jakimś czasie? I czy klapka jest wytrzymała? Mi się po kilku upadkach w 6103 ledwo trzyma. Ten design jest fajny jak ktoś chce mieć jakiś inny telefon (dlaczego wszytskie muszą być szaro-czarne?!) - nie rozumiem co komuś przeszkadza różnorodnośc. Miałam Nokię 5300 i to dopiero był kwestyniarski telefon (z cyklu tych do pierdzenia w autobusie), ale nie wygląd był najwazniejszy - ciągle coś sie w nim psuło i za do go zdyskwalifikowałam. Natomiast nie uważam, że trzeba go przestać produkować, bo wypacza gusta. Zastanawiam się nad tym i ewentualnie jakimś z tych najprostyszych typu 1209, albo 6020. Czy ten jest wytrzymały (niestety nie jestem z tych co obchodzą się z telefonem jak z jajkiem) i czy po roku nie zacznie mi wszytski po kolei w nim nawalać? Dzięki za opinię z góry, jeżeli ktoś się wypowie na temat. ;P

  • 0

    104. ~M51  2009-07-11 15:11:47  host: c132-189.icpnet.pl

    Właśnie kupiłem sobie 7070 jako 3ci tel. Super się z niego dzwoni, smsy wygodnie pisze i kosztuje grosze. Czego więcej chcieć? Mój główny tel to iPhone 3G.. Fajny fajny.. Ale gdzie teraz przebywa? W serwisie w warszawie. Ciekawe czy go chociaż naprawią w ramach gwarancji?

  • 0

    105. ~kri100ff  2009-07-29 14:35:35  host: 62.29.136.37

    producent podaje że czas czuwania to 480 h. czy bateria wytrzymuje chociaż połowę tego czasu (480 h = 20 dób)

  • 0

    106. ~PYTANIE!  2009-08-05 13:24:37  host: dnc144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chciałam się zapytać, ile znaków może miec sms. ?????

  • 0

    107. ~lallallala  2009-08-11 22:28:59  host: dynamic-78-8-95-36.ssp.dialog.net.pl

    Mam pytanie. Właśnie kupiłam ten telefon i delikatnie skrzypi mi obudowa? Czy w waszych modelach też tak jest? A i jeszcze...dość dziwnie się uruchamia. Najpierw się podświetla, później gaśnie, następnie znów podświetla i można wprowadzić pin. Czy tak ma być?

  • 0

    108. ~ania  2009-08-22 23:14:21  host: xdsl-3508.jgora.dialog.net.pl

    hej, mam ten tel , ja dużo sms-uję, więc nie mogę powiedzieć, ile trzyma bateria.. sms ma 160 znaków, jak dobrze pamiętam,ale trzeba pisac bez polskich, bo z polskimi chyba 60.. a lampka sie swieci na rózowo, badz niebiesko,zalezy, jaki masz;P

  • 0

    109. ~rollo  2009-08-26 11:17:50  host: apn-77-113-184-122.dynamic.gprs.plus.pl

    przepraszam was bardzo mam ten telefon i moi znajomi go maja, telefon nie jest dla was zwyklych ludzi, w nim "chodzi" jedynie o wyglad ktory jest cudowny. a wiec byl przeznaczony przez designerow nokii dla designerow, dla osob ktore maja wszystkie telefony z serii l'amour, z seri BOLD oraz pierwszy nazywany "modna nokia" 7200 czy 7270. tu liczy sie jedynie wyglad, genialny projekt na miare czasow, nie zorientowanych odsylam do http://www.nokia.pl/kolekcja-nokia-prism

  • 0

    110. ~NATALIA  2009-09-23 21:25:37  host: inet20907nq-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    WITAM, KUPIŁAM SOBIE TEN TELEFON KILKA DNI TEMU, OGÓŁEM ZA 200 ZŁ TO WIADOMIX BAJERÓW NIE MA... LECZ NIESTETY ZAŁAMANA JESTEM ŻE MOŻNA PISAC DO 60ZNAKÓW SMS-A + BRAK PODCZERWIENI/ BLUETOOTH ;( ALE WYGLĄDA MEGA KOZACKO, FAJNIE SIĘ PRZEZ NIĄ ROZMAWIA I PISZE SMS-Y ;)) NIE ODKRYŁAM JESZCZE CZY TO WEJŚCIE USB JEST DO POŁĄCZENIA SIĘ Z KOMPEM ... JEŚLI KTOŚ WIE CZY MOŻNA DOKUPIC TAKI KABELEK BYŁABYM WDZIĘCZNA ZA INFO ;)) PZDR ;) pS A REKLAMA PLAYA DOBRA.. ;) ALE TEŻ FAJNA SIEC, SAMA MAM W PLAYU I JESTEM MEGAAA ZADOWOLONA ;))

  • 0

    111. ~jarek dymek  2009-09-28 19:24:22  host: 94.254.144.199

    zwalona koma niepolecamm 1 dzien i sie zwalila taki szais to dla meneli xd nara noby bo najebie

  • 0

    112. ~patrycha  2009-11-08 16:13:19  host: chello089075094088.chello.pl

    Z wyglądu telefon wygląda extra ale to co ma w środku czyli wielkie nic mnie przeraża... jednym słowem masakra

  • 0

    113. ~ania  2009-11-10 09:14:18  host: 82.160.16.3

    super telefon polecam"_

  • 0

    114. ~  2009-11-16 14:56:20  host: 088156051074.olsztyn.vectranet.pl

    ej a do czego jest ten trujkąt na obudowi a i szkoda rze radia niema tylko to mi potrzebne ale i tak fajny

  • 0

    115. ~ruudffa  2009-12-03 22:46:53  host: 217.96.80.17.telemedia.pl

    nie ma mp3?? bo w internecie są rozne informacje

  • 0

    116. ~  2009-12-14 19:40:22  host: ns1.zetosa.krakow.pl

    nie ma mp3 to do bani

  • 0

    117. ~anna  2010-01-02 22:59:02  host: 91.123.185.50.koba.pl

    Witam,czy można ten tel podłaczyc do komputera? z góry dziekuję za odpowiedz :)

  • 0

    118. ~kkkkk  2010-01-17 22:50:30  host: 188.146.247.104.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    ja ten telefon mam :) i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona:) super jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    119. ~1234  2010-02-28 21:06:18  host: 77-253-5-13.adsl.inetia.pl

    Mam pytanie: czy da się wyłączyć dzwonek, gdy ktoś dzwoni nie odrzucając połączenia?

  • 0

    120. ~a co nie  2010-03-14 11:24:44  host: host-89-167-25-165.nplay.net.pl

    stary 11 mega! okej na jedna piosenke tylko jak ja umiescisz w telefonie? brak slotu kart, bluetooth, mms do 300kb.. harry potter jestes? duzy plus za wzornictwo, az sie zachwycilem. szkoda ze to tylko tyle;(((((

  • 0

    121. ~Adamski  2010-03-31 15:38:36  host: dxf145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niezły. Do słuchania muzyki mam inny sprzęt, do robienia zdjęć, swoje umiejętności + lustro. Opinie na temat tego telefonu kreują głównie osoby które nic nie mają tylko chcą zaspokoić swoje potrzeby. Aha no głównie są to *** po 10 - 15 lat.

  • 0

    122. ~m  2010-04-07 21:05:37  host: 088156038101.olsztyn.vectranet.pl

    ej mam pytanie czy to prawda że ten telefon ma dotykową klawiature czy to nie prawda ??? a ilu jest zakresowy na stronie noki pisze że 4 a tu że 2

  • 0

    123. ~ania  2010-04-25 20:16:22  host: public-gprs127388.centertel.pl

    Sa wady i zalety tego telefonu,zalety to jego wyglą,jest leciutki i kobiecy,ladny przed i po rozłozeniu,fajne efekty świetlne:)cena napewno tez jest zaleta,bo jest to ladny tel dobrej marki za male pieniadze,wad jest tez sporo:bardziej niz brak aparatu doskwiera mi brak mp3 i radia,mogl by miec tez aparat ale mowimy o tym modelu ktory charakteryzuje sie prostotą

  • 0

    124. ~user net  2010-05-20 19:53:08  host: user-109-243-103-106.play-internet.pl

    Telefon udostępniają w ofercie na karte. Sieć PLAY, żałosne z ich strony.

  • 0

    125. ~marta  2010-05-29 16:04:07  host: 94-40-28-3.tktelekom.pl

    mam go już prawie rok i kupiłam go dlatego, że poszukiwałam telefonu do dzwonienia i pisania sms. I do tego jest naprawde świetny no i wygląda nieźle. Jak to nokia jest wytrzymały (oj zdarzało mu się zleciec z dosc sporej wysokosci;D) i bardzo dobra bateria po roku użytkowania dosyc intensywnego ciągle trzyma mi ponad tydzień. Więc jeżeli ktoś poszukuje najprostszego tel do dzwonienia i smsowania to jak najbardziej polecam ;)

  • 0

    126. ~roszko  2010-06-20 00:43:42  host: user-188-33-39-7.play-internet.pl

    Telofon mam 2 LATA i jestem bardzo zadowolona, jeszcze kompletnie nic mi się nie popsuło, jest wytrzymały na upadki, a w skrzynce odbiorczej mieści mi się ponad 1,5 tys smsów. bateria trzyma długo. dzwoni i pisze smsy. czego chcieć więcej?

  • 0

    127.  2010-09-05 10:05:00

    Piszcie, co chcecie ale taka "bida" w 21 wieku to wstyd :/

  • 0

    128. ~ja:)  2010-10-21 15:30:51  host: 188.141.44.141

    Mam ten telefonik 3 lata i jestem bardzo zadowolona. Kazdy z nas ma swoj gust i wymagania, nie podoba sie to trudno:)ale po co odrazu taka krytyka?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet